פורום תזונה קלינית
שלום לכן! לשני הילדים שלי יש בעיות קשב וריכוז אני מעוניינת לתת להם אומגה 3 . לחברת אלספה יש אומגה 3 אלספה מינ י בהם היחסים ביןה EPA ל DHA הוא 1:5 שאלתי היא האם אני חייבת להצמד למינון הזה או אני יכולה להשתמש באומגה 3 בהם היחסים הם 1:3בגלל הפרשי המחירים בינהם. גילאי הילדים הם 8 ו10 וכמו כן שמעתי שיש בשמן דגים כמויות גדולות של ויטמינים העלולים להוות בעיה האם זה קיים גם בכמוסות אומגה 3 בתודה מראש גלי
גלי שלום! החברה שאת מציינת טוענת שבנתה את הפורמולציה לילדים במיוחד לבעיה זו. לדעתי לא הכרחי לדבוק בכך. עדיין אין מספיק מחקרים בכדי לקבוע מהו המינון הנכון, מה גם שמרביתם מתייחסים למבוגרים. לגבי ויטמינים, כמותם מצויינת על גבי האריזה, בד"כ ויטמין E בכמות סבירה ביותר שתפקידו לשמור על חומצות השומן מפני חימצון - הוא הכרחי. אם השמן מופק מכבד דגים [(ולא מגופם באופן כללי) גם מצויין על האריזה, אני כמעט לא מצאתי מוצרים כאלה בארץ, בעיקר בחו"ל], אז יש בו ויטמין A והרבה, ולדעתי זה מיותר. בברכה, נועה
אני בת 22 משקלי הוא 65 וגובה 170 שהיתי צעירה יותר בערך בגיל 15 שקלתי 95 קילו עשיתי דיאטה לבד והמון ספורט וירדתי45 קילו עד לפני שנה בערך שקלתי 50 קילו אבל עשיתי המון ספורט בערך 3-4 שעות ביום לאט לאט הורדתי את כמות הספורט אבל עדין אני הולכת לחדר כושר כול יום משקולות מפוצל לABC הליכה 40 דקות וסקי 20 דקות התפריט שאני הוכלת הוא בוקר: סלט ו2פרוסות לחם קל + 2כפות גיבינה חצי אחוז כוס חלב אחוז1 ביניים: יוגרט 0% צהריים: 2 פרוסות לחם קל וגבינה +2 ירקות יוגרט0% אחרי אימון חטיף חלבון של 200 קלוריות ערב ירקות מאודים ביצה סלט ויוגרט לילה 2יוגרט 0% אני עלתי מהר במשקל את התפריט אני עשיתי ואני יודעת שחסרים בו מזונות ביקר שומנים קטניות וחלבון מבשר הוא דג אבל הבעיה שאם האוכל הזה עליתי במשקל אני גם לא מבינה איך אני משמינה הודה לך על תשובתך
שלום חווה, לא נראה לפי התפריט כי ישנה סיבה לעליה במשקל, אך הכל תלוי מה אכלת לפני כן וכמה פעילות גופנית עשית לעומת עכשיו. הדיאטה שלך מאוד לא מאוזנת, חסרה ואף לא בריאה, נכון שרזה זה בריא אך לא במחיר של המזון שאותו את אוכלת. עליך לגשת בדחיפות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי והרכבת תפריט אישי ומלא יותר. כמו כן, המלצתי לערוך בידקות דם לוודא כי אין חסרים ולבדוק פעילות בלוטת התריס. בברכה, דנה
היי, רציתי לשאול משו, אני סובלת מהפרעת אכילה כבר שנתיים אך בחצי שנה האחרונה מטופלת (דיאטנית ופסיכולוגית..) ומצבי השתפר, ואני כבר כמעט ואיני מקיאה, ואוכלת מסודר, אך סך הקלוריות שלי הוא בממוצע 600-700 ולפעמים גם ממש נאבקת כדיי להגיע ל600 (שזה המינימום מבחינתי) אך לא מוכנה לעבור את ה750... ובמקרה וכן מתעמלת (כשעה על הקרוס טריינר ...) אני גם לא אוכלת מטוגן, ביצים, בשר (פרט לספרטמה דלת שימן כי מכריחים אותי) ודגים גם לא (פרט למעט טונה פעם בשבועיים- חודש.....) אני יודעת שזה לא בריא, אבל אני לא מצליחה להביא את עצמי לאכול כמו שצריך, אני לא מצליחה להגיע ל1000, שלא לדבר על 1200 ו1500 .... רצתיתי לדעת אם בעתיד כשאחזור (בתקווה וכן..) לאכול נורמלי (בהדרגה...) האם החילוף חומרים שלי יתסדר? (אני בת 18 וחצי) אני נורא מפחדת, אבל הפחד להשמין משתק אותי ואני לא משננה את התפריט ... אשמח לעזרה .. תודה מראש !
שלום טלי, הואיל ואת מטופלת ע"י דיאטנית ופסיכולוגית אני מציעה שתפני את השאלות והחששות אליהן, הן אלו שתומכות בך בהחלמה והן אלו שמכירות אותך באופן היסודי ביותר. איני יכולה לענות לך תשובה וודאית בנושא שכן איני יכולה לחזות מראש מה יקרה למשקלך. המשיכי בטיפול, וסמכי על המטפלים . בברכה, דנה
שלום קוראים לי עופרה (שם בדוי) ואני בת 16 לפני כשנתיים הייתי עוד 20 קילו ממשקלי הנוכחי וירדתי את כולם בעזרת פעילות גופנית במשך שנה ואני מאוד מאושרת אך בכל זאת אני עדיין לא רזה... מידה 40 מדי פעם 38 לא אגיד שאני שמנה אבל אני רואה בנות שנראות מצוין שמידותיהן הן 36,34 והייתי מאוד רוצה להיראות כך! לפני כחמישה ימים התחלתי בדיאטה בה לא אוכלים פחמימות כלל וכולם מעירים שאפילו נראה כי רזיתי קילו ורואים ישר שיש שינוי כלומר הדיאטה עוזרת אני כמובך ממשיכה ועושה המון ספורט אני כבר מכורה אבל הייתי רוצה לדעת איך באמת עד תחילת הלימודים להפתיע במראה רזה וחדש! הייתי מאוד שמחה לקבל עצה נכונה שגם עובדת וגם בריאה המון תודה
שלום עופרה, העצה שלי היא, לא לעשות דיאטה דלת פחמימות ללא ביקורת של איש מקצוע ולא לטווח ארוך. זוהי דיאטה חסרה בויטמינים, מינרלים, סידן וסיבים תזונתיים. כל אלו עלולים פגוע בגדילתך ובבריאות עצמותייך. אני יודעת שמידה 34-36 היא מידה מאוד אטרקטיבית היום, בזמני 38-40 היה נחשב רזון מספק, יש לעיתים להסתפק במבנה הגוף שלנו וללמוד לחיות איתו, הואיל ודיאטות קיצוניות יכולים לגרום לנו לא לחיות בריא בכלל. אם המשקל מפריע לך, עצתי לפנות לדיאטנית קלינית לקבלת תפריט אישי מתאים תוך שילוב פעילות גופנית מבוקרת. בברכה, דנה
שלום, ברצוני שלאול את נכונות הדבר ששמעתי והוא: כשאוכלים בעמידה האוכל שמתעקל יורד ומצטבר כולו בישבניים, ביריכיים. אשמח לקבל תשובה בתודה מראש....
שלום יסמין, התשובה היא לא. נהוג להמליץ לאכול בישיבה ולא בעמידה הואיל ובעמידה אנו אוכלים מהר יותר ולעיתים יותר ויש פחות ביקורת על הכמות, אך פיזור השומן שווה בשני המקרים. בברכה, דנה
שלום, בתי בת 5 וחצי ושמנה לגילה ולגובהה (בגרף גובה/משקל היא מעבר לגרף!). אני מעוניינת להתחיל בסוג של "דיאטה" או יותר נכון לבנות לה תפריט יומי של מזון בריא יותר-עד כה לא עשינו דבר ואיננו מקפידים כל כך על תזונה "בריאה"בבית - תוכלי לתת לי דוגמא לתפריט יומי שכזה? וכן למי עלי לפנות בקופת חולים לטיפול מסודר בבעייתנו? אשמח לתשובתך המהירה.
רפאלה שלום! מצויין שאתם רוצים להתייחס לעניין עכשיו, בשלב מוקדם כשעוד אפשר לעבוד ולפתח הרגלים טובים של תזונה. טיפול מסודר (כפי שיווכח לך בקופ"ח) אינו כולל תפריט... פנו לדיאטנית ילדים דרך קופ"ח ותקבלו תשובות לכל השאלות. בברכה, נועה
שלום אני אישה בת 57, קראתי הרבה על שמן פשתן והיום גם קניתי אותו, שאלתי היא האם מותר לקחת שמן פשתן גם לאנשים שמקבלים "פלאויקס"? והאם טוב לקחת שמן זית וגם שמן פשתן? או עדיף פעם זה ופעם זה? והאם טוב לקחת כף שמן פשתן על קיבה ריקה או שזה לא משנה? הייתי מאושרת לקבל תשובות על כל שאלותי, מודה מראש אילנית
שלום אלינית, את יכולה לקחת שמן פשתן עם פלויקס. אין בעיה להשתמש בשני השמנים, לכל אחד תכונות שונות שאינן מנוגדות אחת לשניה. אין המלצה לגבי זמן או אופן לקיחת השמן . בברכה, דנה
שלום אני בת 21 ורק בזמן האחרון כשכל החיים שלי אכלתי מוצרי חלב, אני צמחונית כבר 5 שנים, התחילו לי תקופות של גזים מאוד לא נעימים, ואני מאוד נלחצת כשהם קורות. לכן החלטתי שאולי הן כתוצאה ממוצרי חלב. אותם הפסקתי לאכול. אני לא כל כך אוכלת מוצרי סויה כמבקום חלב יותר טבעול מדי פעם אני אוכלת גבינת סויה. אני חייבת לציין שאני כן אוכלת ירקות וכן אוכלת פירות.עד לפני כמה חודשים לערך היו לי יציאות טובות כל יום. ועכשיו יש 5 ימים 4 ימים שאין שום יציאה. אני אוכלת לחם מלא, ואוכלת בריא. אתמול לא אכלתי דברים יוצאי דופן, דברים שהייתי אוכלת אותם. והיו לי גזים מאוד חריפים אולי אם אני אתאר לך את מה שאכלתי תוכלי לומר לי אם יש משהו יוצא דופן לפי דעתך: לחמניה עם סלט טונה (בלימודים) סנדביץ שאני רגילה לאכול אותו..., קפה שחור, שניצל טבעול בטטה, סלט עםן בצל(שאולי עשה גם איזשהו דבר רע אצלי), שני תפוחים ולחם רגיל.ועגבניות שרי.(שנידמה לי ואולי אני מגזימה שעשו לי גם רע), באותו יום לקחתי 3 כדורי קל בטן כדי להוריד את המינון של הגזים הלא נעימים במיוחד. כל הערב היה סיוט(דרך אגב הייתה לי יציאה אחרי 4 ימים שלא הייתי בשירותים), ובבוקר שזה היום הייתי שוב בשירותים ולא הפסקתי ללכת, עם שלשול ועם כאבים (בעיית טחורים) בקיצור לא נעים בכלל אכלתי כל היום רק אורז, לחם מלא קל, תפוח אדמה, בטטה, ותפוח אחד. וקפה בבוקר. והרבה תה קמומיל. אני מאוד חרדה עכשיו לאכול דברים, אני מאוד דואגת לבריאותי בגלל היותי צמחונית(והרמת ברזל שלי נמוכה ואני בטוחה שגם אחרים), אני מאוד פוחדת ששוב זה יחזור והגזים הכי מפחידים אותי מכל, האם זה קשור לאכול? או שזה קשור לאי יציאה? בבקשה תעזרי לי תייעצי לי וכל דבר אני אשמח לשמוע. דרך אגב הייתי אצל הרופא שלי, והוא נתן לי פעם כדור שזה אבקה עםן חיידיקים טובים אז לחקתי אותה היום... ויש לי גם אבקה נגד עצירות... אני פשוט צריכה להתחיל לקחת אותם... אבל עדיין אני מוטרדת בקשר לגזים כי זה לא דבר נורמלי. יש לי גזים ביום יום כמובן כמו כל בן אדם אבל ללא ריח וכשזה קורה אני נלחצת. בבקשה עזרה! (מצטערת על אורך ההודעה )
שלום אור, אני מתנצלת מראש על כך שלא אוכל לענות לך באופן פרטני על שאלתך. עליך לגשת במהירות לדיאטנית בקופת החולים להתאמת תפריט אישי שיכול להקל בנושא הגזים והיציאות. במידה וגם לאחר שינויי תפריט מתאימים אין שיפור במצבך,יש לשקול פניה לרופא מומחה גסטרואנטרולוג. בברכה, דנה
שלום לדיאטנית, אני אוכלת כל יום כפית זרעי פשתן בתוך יוגורט משום שקראתי שזה מאוד בריא. מה יש בזרעי פשתן ואם הכמות שאני אוכלת היא בסדר. זה במקום דגים? מצפה לתשובה ובתודה שושי
שלום שושי, בזרעי פשתן יש חומצת שומן הנקראת אומגה 3. למעשה אומגה 3 הינה קבוצה של חומצות שומן שונות, כאשר זו בעלת התכונות הבריאותיות המועילות נמצאת בעיקר באומגה 3 ממקור דגי וכמעט ואיננה באומגה 3 ממקור זרעי פשתן, כך שזרעי פשתן אינם מהווים תחליף טוב לדגים. בברכה, דנה
שלום לדנה ויינר, תודה על תשובתך . לא הבנתי איזה תכונות בריאותיות ישבזרעי פשתן. והאם כמות של כפית ליום זה מספיק, ולמה זה מועיל.
שלום אני בת 23 ושוקלת 46ק"ג . אני מאוד לא מרוצה מהמשקל שלי .אני גם מרגישה חלשה.. הייתי רוצה לברר אם יש מקום לפנות לדיאטנית ולקבל תפריט השמנה . למי אני צריכה לפנות ? אודה על תשובה בהקדם .
שלום גלית, הינך מוזמנת לפנות לדיאטנית קלינית בקופת החולים ולברר את נושא משקלך ואפשרויות לגבי עליה במשקל. בברכה, דנה
אני בת 25 הגובה הוא 155 ושוקלת 43ק"ג. מה עלי לעשות על מנת להעלות במשקל? למי עלי לפנות לקבלת עזרה?
שלום ציפורה, איננו נוהגים להמליץ על עליה במשקל אלא אם כן מדובר ברזון על רקע מחלה. עליה במשקל ע"י העאבסת מזון גורמת בד"כ לעליה במסת השומן ולא שריר ועל כן אינה מומלצת. ההמלצות עומדות היום על פעילות גופנית בונת שריר ופחות פעילות אירובית. עליך בכל מקרה לפנות לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה
צוות יקר שלום! ברצוני לשאול לגבי המשקה הפרו- ביוטי "אקטימל ". כמה בקבוקנים ניתן לצרוך ביום? שנית- האם צריך לנטול את המשקל בבוקר או בערב, או שאולי זמן נטילת המשקה אינו משחק תפקיד? בתודה מראש ושנהיה בריאים! רותם.
שלום רותם, אין המלצה לצרוך אקטימל באופן קבוע אלא אם כן במקרים מסויימים, ועל כן גם אין המלצה כמה לצרוך ביום או באיזה זמן של היום. הכמות ו/או הזמן לא נבחנו מחקרית בקרב כל בני האדם, וכמו כן המחקרים נעשו ע"י החברה היצרנית. המלצתי היא ניתן לשלב אקטימל אחד ביום בכל שעות היממה לבחירתך. בברכה, דנה
האם יש אמת בדבר יכולת הגוף לספוג חלבון? ידוע לי שהגוף לא יכול לספוג מעבר ל- 30 גר' חלבון במנה והעודף הופך לשומן. מישהו אמר לי שמדובר במיתוס ויכולת הגוף לספוג חלבון תלויה במסה השרירית ומשתנה מאדם לאדם ומעבר לזה שהחלבון בכלל לא הופך לשומן בגוף. האם הטענות שלו נכונות? איפה אני יכולה למצוא חומר עדכני ומהימן בנושא?
שלום נינה, ההמלצה היומית לחלבון הינה 0.8 גר'/ק"ג משקל גוף תקין, המלצה זו נועדה על מנת למנוע חסרים ולספק את צורכי הגוף מבחינת בניית רקמות, איברים, אנזימים וחלבוני הדם. כל חלבון עודף ילך למס' מסלולים : 1. לפירוק ויצור חומר פסולת חנקנית. 2. ליצור גילקוגן ( נאגר האנרגיה הפחמימתי בגוף). 3. ליצור מרכיב במסלול ליצירת טריגליצרידים שהינם מאגר השומן אצלנו בגוף. לגבי אי יכולתינו לספוג יותר מ- 30 גר' למנה זוהי אינה עובדה או ניסוח נכון, אנו סופגים חלבון ב-99% מכמותו, השאלה מה נעשה איתו בהמשך, כלומר מה קורה לחומצות האמינו ממנו בבנוי החלבון, והמסלול שתארתי הינו המסלול הביוכימי הנכון. כמובן שככל שאנו בונים יותר שריר, כך יכולת השימוש בחלבון עולה ופחות הולך למאגרי גליקוגן ושומן ויותר עובר גם פירוק לאנרגיה ויצור אוראה. בברכה, דנה
חשוב לי הדיוק. כתבת: "לגבי אי יכולתינו לספוג יותר מ- 30 גר' למנה זוהי אינה עובדה או ניסוח נכון, אנו סופגים חלבון ב-99% מכמותו, השאלה מה נעשה איתו בהמשך" בעניין זה, הניסוח שלי לא היה מדוייק. ידוע לי שהחלבון נספג כמעט במלואו אך למיטב ידיעתי (ואם אני לא טועה את מחזקת זאת) יש גבול לניצול החלבון בתור ח. אמיניות וכאשר ניצולו כח"א מסתיים הוא מופנה למסלולים אחרים. אני לא מתעקשת על כמות של 30 גר' אבל מהי הכמות שממנה והלאה החלבון לא מנוצל בתור ח"א (למשל לכל ק"ג שריר- X גר' חלבון) במנה אחת ולא בתצרוכת יומית. תודה וסליחה.
לאחותי 2 בעיות עקריות שאיתם היא חייה כבר 15 שנה , בעיה ראשונה בקע בוושת שגורם לה לנפיחות באיזור הבטן העליונה + עצירות כרונית ובנוסף מוגלובין נמוך או גבולי אבל "המחסנים שלה " תמיד רק 50% המכמות הנדרשת וזה מחליש אותה מאוד . מהי התזונה הממולצת במקרה שלה לנו יש וויכוח תמיד בקשר לתזונה שלה ולדעתי אם היא תדע בוודאות איזה מזונות לאכול ואיזה להימנע מצבה ישתפר אבל הדעות חלוקות וכל רופא ממליץ משהו אחר לכן היא לא שומרת ואף סובלת , מהי המלצתך?
שלום שרון, במקרה של בקע באשור מערכת העיכול העליונה יש יותר להתייחס להתנהגות אכילה ופחות לסוג המזון, כולל אכילה בישיבה, לא לשכב אחרי הארוחה, לעיסה ממושכת, אכילה איטית, וארוחות קטנות וצפופות. כמו כן רצוי להמנע ממזונות שזמן המעבר שלהם בקיבה איטי כגון, אורז, קטניות, כרוב, כרובית ומזונות שומניים ומטוגנים. באשר לרמות הברזל, ישנה סבירות גבוהה כי אחותך אינה סופגת ברזל באופן אידיאלי בנוסף לאיבודים שלנו כנשים בזמן המחזור, שמשתנה מאחת לשניה. את הבעיה הזו ניתן לפתור בעיקר ע"י תוסף ברזל לפי המלצת רופא והעשרה במזונות עשירים בברזל, כגון בשר בקר רזה. המלצתי, לגשת לדיאטנית קלינית ולא לרופא להמלצות לתזונה מתאימה. בברכה, דנה
המלצת על תוסף ברזל אחותי גם סובלת מאוד מעצירות ורוב חייה משתמשת בכל מיני תרופות צימחיות ומשלשלים וכו' בכדי שיהיו לה יציאות לכן ברזל לא מתאים כי עושה יותר עצירות , ישנם מזונות חוץ מבשר ליכולים לעלות את "המחסנים" ושאלתי מהם המזונות הללו ?
1- האם יש משהו שמייחד את התירס משאר הדגנים? 2- מה עדיף, חי או מבושל? 3- האם קמח תירס מומלץ לצריכה? 4- מה זה לתת תירס?
שלום דנה, תירס עשיר יותר בסיבים תזונתיים לעומת מוצרים מקמח לבן, אורז ותפוחי אדמה. כמו תמיד, עדיף לצרוך את המוצר חי, אך במקרה של תירס הוא תמיד עובר תהליך בישול או שימור, שכן בצורתו החיה הוא די בלתי אכיל. קמח תירס אינו מומלץ יותר מקמח אחר, ניתן לשלבו בתפריט. בברכה, דנה
מה זאת אומרת "די בלתי אכיל"?
שלום רב יש לי שתי שאלות אילו מזונות מורידים את רמת האינסולין בגוף? ואילו מזונות מעלים אתרמת האינסולין בדם?
שלום, אינסולין מופרש מהלבלב בתגובה לכל מרכיבי המזון, פחמימות, שומנים וחלבונים, אך בעיקר בתגובה לפחמימות, כלומר גלוקוז. ככל שרמותה גלוקוז במזון גבוהות יותר וזמינות יותר כך הן מעלות את הפרשת האינסולין, שמטרתו הכנסת הגלוקוז לתאים. פחמימות פשוטות או סוכרים פשוטים כמו סוכר לבן/חום או כל דבר המכיל סוכרים ( ממתקים, שתיה מתוקה וכו' ) יגרמו לעליה בסוכר והפרשה מוגברת יותר של אינסולין. פחמימות מורכבות יותר, כגון חיטה מלאה ומוצריה, קטניות יגרמו גם כן להפרשת אינסולין, אך ברמה יותר נמוכה ולטווח זמן קצר יותר. אך גם אכילת בשר גורמת להפרשת אינסולין, אך בשונה מפחמימות. יש לזכור כי לכל אדם תגובה שונה למזון ותגובת לבלב למזון בנוגע להפרשת אינסולין. כאשר המטרה להוריד את רמות האינסולים אנו ממליצים על דיאטה דלה בפחמימות, בייחוד פשוטות, פעילות גופנית וירידה במשקל. בברכה, דנה
יש לי 2 שאלות לגבי הדגים הבאים - סרדינים, טונה (משומרים), ברבוניה, דגים ממולאים (קרפיון?), שפמנונים, דגים אחרים שלא נולדו בים הצפוני : 1. האם יש בהם חומצות שומן מסוג אומגה 3 (ובכמות משמעותית)? 2. מה ערכם התזונתי ותרומתם לבריאות? תודה.
שלום אליהו, כל הדגים שציינת מכילים אומגה 3 בכמויות משתנות וכמובן פחותות בהרבה מדגי ים צפוניים. לכל הדגים שציינת, אין יתרונות מיוחדים פרט לתרומה של חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה ולסרדינים בעלי תכולת סידן גבוהה. בברכה, דנה
אם בעינייני לב עסקינן , חשוב לציין את רמת הנתרן הגבוהה יחסית בדגים המשומרים . יש עדיפות לצרוך דגי מעמקים אפויים בתנור או לצרוך משלים תזונתי של שמן דגים
אומגה 3 מומלץ לצרוך בכל שלבי החיים . אולם במצבים בריאותיים שונים נדרשת כמות מוגברת לדוגמא : מחלות אוטואימוניות היפר ליפידמיות מחלות לב דכאון קליני מחלות מעי דלקתיות מחלות עור שונות
שלום, אני מקווה שזה הפורום הנכון לשלוח בו את ההודעה וחבל שאין כאן פורום לבני נוער (או שלא מצאתי אותו..) אני בן 15 עוד מעט , גובה 1.62 ושוקל (כן, אני יודע שזה נשמע מפחיד...)38 קילו.. לא נראה לי שאני סובל מבולמיה/אנורקסיה לפעמים, אני מרגיש מין תחושה כזאת של חולשה ויש לי הרבה סחרחורות שמגיעות באופן בלתי צפוי אני דיי מיואש ואני כבר ממש לא יודע מה לעשות ... חוץ מזה , אני צריך ב'קשה קישור לטבלה הזאתי של היחסים בין הגובה למשקל..
שלום לי, הואיל ואינך סיימת גדילה והינך בגיל ההתבגרות, משמעו שינוים רבים שיכולו במבנה גופך כולל משקל וגובה, אין מקום להמלצות נחפזות עכשיו. בכל מקרה, עליך לפנות דליאטנית קלינית בקופת החולים ולוודא כי אכן אין ביה של ספיגה וכי אין בעיות אחרות בבדיקות הדם ולהרכיב תפריט אישי + המלצה לפעילות גופנית על מנת לעלות במשקל. בברכה, דנה
שלום לצוות הפורום, קודם כל רציתי לדעת מהי ההגדרה של נתרן? האם זהו אותו מלח בישול שאנחנו מוסיפים לאוכל? 2. כמה כמות נתרן צריכה להיות ב 100 גרם מוצר? (אני רואה לא פעם ערכים של 300, 400, 500 מ."ג ולא יודעת אם זה טוב או לא) 3. האם יש פיקוח של משרד הבריאות על כמות הנתרן המותרת במוצרים? המון תודה וכל טוב!
נתרן הוא מינרל. הוא מרכיב יחד עם הכלור את מלח הבישול ומצוי לכן בכל המזונות בכמות מסוימת ובמיוחד במזון מעובד-שימורים. הוא היון העיקרי הנושא מטען חשמלי חיובי בנוזל החוץ תאי.מסייע בשמירת מאזן הנוזלים, האלקטרוליטים והחומציות בגוף.דרוש גם לספיגת גלוקוז במעי הדק. צריכה יומית ממולצת מגיל 18 ומעלה 500-2000 מ"ג. עודף נתרן עלול להוביל לבצקת ואפילו יתר לחץ דם. חוסר- הקאות,שלשול וחולשת שרירים אך זהו מצב נדיר שכאמור הוא מצוי בכל המזונות וקשה לברוח ממנו.
ראשית, תודה על תשובתך. אם ב 100 גר יש 500 מ"ג שהוא המינימום של הצריכה היומית זה ממש לא טוב. צריך לזכור שאנחנו אוכלים סוגי מזונות שונים ובכל אלה (המעובדים) יש נתרן, כך שהצריכה היא גבוהה מהמותר. לדעתי צריכים ליצור לחץ על חברות המזון להוריד את הכמות. כל טוב.
שלום אבקש לדעת את האמת על דג הסלמון בהקשר לחומצות אומגה 3. כשאני הולך לסופר ורק לסופר איך אני יכול לדעת הדג שאני קונה די ביוקר אני מוסיף אכן מכיל אומגה 3 וכמה? מה יותר חשוב המקור שלו או לשים לב לטריות? איך יודעים? תודה מראש.
שלום סמי, לצערי היום לא ניתן לדעת כמה אומגה 3 מכילים דגים, הואיל וחלקם גדלים בברכות מים ולא כאלו שדגו מן הים, ומה שחשוב הוא מקור המזון של הדגים. לכן יש להעריך כי יש אומגה 3 בדגים, אך אין לדעת כמה. המדדים היום הידועים נלקחו מדגים שמקורם מאזור הים הצפוני ( סקנדינביה ). כמן תמיד, עדיף דג טרי ולא קפוא או מעושן. בברכה, דנה
שלום שמעתי שאסור להקפיא מים בבקבוקי מים מינרלים?האם בבקבוקי קולה מותר להקפיא?אם לא במה כן מותר ?כי שמתי בזכוכית והיא נישברה,האם לשים מים בבקבוקי קולה במקרר בלי להקפיא מותר?בתודה
שלום אריאל, נפח המים במצב מוצק עולה על נפחות בנוזל, בניגוד לשאר המקרים, לכן לא מומלץ לשים בזכוכית. אין בידי מידע כי אסור להקפיא מים בבקבוקי פלסטיק. בברכה, דנה
רציתי לדעת העם התפריט הזה מספיק לנערה בת 20, לפי מרעית עיין, לא רוצה שום כתיבת תפריט ושום המלצות. תודה בוקר: שתי פירכיות אורז גדולות שכל פיריכה כף ממרח כזה: חלבה דבש ונס קפה עם מעט חלב, ללא סוכר ביינים: יוגורט אפס אחוז ואגס צהריים: שתי כוסות תפוחי אדמה ורבע עוף גדול, הרבה עגבניות והרבה מלפפונים ביינים: מנגו יחסית גדול ויוגורט אפס אחוז נוסף ערב: חתיכה לא קטנה ולא מאוד גדולה של קיש גבינות מגבינות רזות שבתחית יש שכבת בצק עם כף קוטג בצד ומעט סלק יום בלי ספורט.
שלום ירדן, תפריט מתאימים לפי גיל אך גם לפי משקל, גובה ופעילות גופנית. למראית עין התפריט נראה סביר, מעט חסר בירקות ובסידן. יש להוסיף יותר מוצרי חלב בעלי אחוז וחצי עד 3 אחוז לספיגת הסידן. להתאמת תפריט אישי, פני לדיאטנית קלינית. בברכה, דנה
היי משקלי הוא 117 והגובה הוא 181 לכל הדעות אפשר להגיד שאני שמן הבעיה היא שהאורך חיים שלי לא מאפשר לי להיות בדיאטה או לאכול נכון מכיוון שאני מחוץ לבית בעבודה או בלימודים במשך 16 שעות מהיממה וזה יוצא שאני אוכל המון בחוץ בנוסף הנני סובל מיתר לחץ דם שלדעתי נובע מההשמנה שלי ולא מדרך אחרת כי עברתי כל בדיקה אפשרית קיימת בנוסף גם הנני סובל מכאבי גב נוראים ועייפות תמידית שלדעת מומחים גם נובעות שתי התופעות מההשמנה לאחרונה התעניינתי בניתוח לקיצור קיבה כיוםפ הנני ממתין לתור לכירורג על מנת לקבל יעוצים לגבי הפרוצדורה הזו רציתי לקבל גם דעה נוספת ע"י דיאטטנית או כל רופא מומחה שיכול ומסוגל לתת לי יעוץ בנושא אודה מאוד על תשובה
שלום, ברוב המרכזים הרפואיים ישנה ועדה מחליטה לגבי הניתוח שכוללת כירורג, דיאטנית ופסיכולוג/עובדת סוציאלית להערכת המטופל. יש להעריך האם המטופל יכול לעמוד בניתוח עצמו מבחינה רפואית, נפשית והאם המטופל יכול או מסוגל לשנות הרגלי אכילה, שכן הניתוח לא יצליח אם לא יעשה זאת. לדאבוני, אתה כבר ציינת את חוסר היכולת שלך לשמור על תזונה נכונה, דבר שעלול להקשות את השינוי בהרגלי אכילה שלאחר הניתוח, הרגלים לא פשוטים. כדיאטנית,ו איני יכולה להאמין או לקבל שאדם לא מסוגל לשנות הרגלי אכילה, לא משנה מהו אורח חייו, ועל כן יש להוכיח לפחות מספר נסיונות לדיאטה לפני הניתוח. כמו כן, יש לזכור כי הניתוח אינו ניתוח פשוט וכרוך בהרבה סיבוכים, במיוחד כאשר מדובר באנשים בעודף משקל משמעותי. עליך לשקול היטב את הניתוח ולחשוב היטב, האם באמת אינך מסוגל לשנות אורח חיים? בברכה, דנה
אני אישה בת 30, אני יודעת שהיוגורט יעיל מאוד בשבילי באופן ספציפי כרגע כי אני סובלת מזיהום בדרכי השתן, ובאופן יומיומי כי אני לא אוכלת בשר (מבחירה) ונמנעת ממוצרי חלב בגלל רגישות בעיכול. 1. שאלתי החשובה ביותר האם יוגורט שלא נשמר במקרר (אבל כן בסביבה קרירה) במשך יום-יומיים מאבד בלי הקירור את החיידקים המועילים שגדלו בו? אם טעם היוגורט החמיץ מעט, זה אומר שגם היתרון הבריאותי הושמד? 2. האם יש הבדל בין יוגורט טבעי רגיל ויוגורט ביו? הרי שניהם עברו תהליך התססה. האם למישהי כמוני (לא צורכת מוצרי חלב) חשוב יותר לאכול את סוג הביו? 3. האם חלב שהחמיץ, כלומר גבינת לבנה שהוכנה מחלב, הפך גם הוא להיות מועיל כמו היוגורט? 4. האם אכילת 2 יוגורט ביום באופן קבוע היא צריכה מוגזמת? תודה מראש על תשומת הלב! ענבר
שלום, 1. מוצרי חלב בכלל ויוגורט בפרט יש לשמור במקרר, לא משנה ביו או לא. ההחמצה היאבשל גידול חיידקים "לא מועילים" שיכולים לגרום לשלשולים והקאות. 2. יש הבשל בין יוגורט טבעי לביו בתכולת החיידקים הפרוביוטיים, סוג ויחסים ביניהם.אין המלצה חד משמעית, אכלי מה שאת מרגיש נוח איתו, ההבדל לא יהיה משמעותי. 3. הגבינה שנוצרת מחלב שהחמיץ מכילה פחות חיידקי תסיסה, הואיל ואלו נמצאים יותר בחלק המימי של מה שנוצר מהחלב. 4. אין הגבלה לגבי כמות היוגורט ליממה, ו-2 זו לא מנה מוגזמת. בברכה, דנה
שלום רב, אני בחורה בת 31 גובה 170 משקלי כרגע הוא 51 , לא כל כך גרוע לפי הטבלאות של משקל אבל אני ממממממשששש אבל ממממש רזה, ולא מצליחה להעלות במשקל, יש לצייין אני אפילו אחרי לידה בהריון הגעתי ל 80 קילו אכלתי ממש טוב(הפסקתי גם קצת לעשן)אבל חודש אחרי הלידה חזרתי ל 50 קילו אפילו בלי דיאטות או כושר ניסיתי תוספי מזון (עדיין שותה אותם) של אומגה לנשים וגם שותה שמרי בירה--לא עזרו לי בכלל למרות שאמרו לי שזה ישמין אותי קצת, רציתי לדעת אם אבקה בשם "גיינר" יכולה לעזור לי כמו שכתוב --מחירה כמעט 400 שקל האם היא שווה את זה??אשמח לקבל יעוץ ועזרה כי אני מיואשת קצת מצחיק אבל כדי להמחיש כמה אני רזה אז אני יכוךה לךלבוש תחתונים של אחינית שלי שהיא בצ 5:))) אפילו רק 6-7 קילו מספיק לי אבל איך עושים את זה?? תודה מראש
שלום יעל-ימית, הדרך היחידה להעלות במשקל היא להכניס יותר קלוריות מאשר להוציא. אנו מוצאים אנרגיה בסיסית בכל יום בחיינו לנשימה,עיכול ופעולות הגוף הבסיסיות. כנראה במקרה שלך בשלבים שונים ההוצאה האנרגתית הבסיסית שלך גבוהה ולכן משקלך נמוך. זוהי נטיה משפחתית שהרוב יחשבו מבורכת, ועל כן, אם לא מדובר במחלה או הפרעה נפשית, אנו לא נוהגים להתערב. הואיל ועליה במשקל בעקבות העשרת ההכנסה הקלורית תעלה אותך בעיקר במסת שומן ולאו דווקא במסת שריר רצויה, רצוי דווקא לעסוק בפעילות בונת שריר, וזאת תוכלי לעשות במסגרת של חדר כושר. אם בכל זאת את רוצה לעלות במשקל ע"י אכילה נוספת יהא עליך לפנות לדיאטנית לייעוץ פרטני לגבי תוספים במזון והעשרות מזון. בברכה, דנה
ד"ר שלום, בני כבן 11.5 חודשים מסרב לטעום מזונות לא מוכרים ואף מסרב לאכול מזון "מבוגרים". כל מזונו מסתכם בשתי דייסות, פירות טחונים, מרק ירקות עם עוף טחון, גבינה + יוגורט. כל הניסיונות לתת לו טעימות אחרות - עלו בתוהו הוא יכול להכניס כל דבר לפה - פרט למזון (אפילו ביסקוויט שכל הילדים אוהבים הוא מסרב לאכול). אני פונה אליך כי אני פוחדת שמדובר בהפרעת אכילה. בעבר הוא סבל מריפלוקס וטופל ע"י זנטק וג'ל אגיקל אחרי כל ארוחה.(לא יודעת אם יש קשר). היום ללא תרופות. היתי מעוניינת לשמוע את חוות דעתך: עד מתי זה נחשב "נורמלי" ? כיצד ניתן לגרום לו לאכול (לא בכח) מזון שאנו אוכלים. (אני יכולה להכין לו ארוחת ערב שכוללת ירקות חתוכים, חביתה ופרוסת לחם- הוא לא יגע בזה גם אם הוא רעב , אז שוב חוזרים לדייסת סימאלק) שכחתי לציין, שאם "חס וחלילה" במרק תהיה חתיכה קטנה של ירק שלא נטחן טוב, הוא יכול להקיא ואם לא אז הוא מראה סימנים של רצון להקיא. אודה לך על תשובתך. בברכה, קרן קישורים ממומנים למידע נוסף ילדים ותינוקות
קרן שלום! את מתארת בעיה במעבר ממזונות טחונים/רכים/דייסתיים למוצקים. התופעה של הקאה או רצון להקיא תומכת בכך שזהו מקור הבעיה. למעט זאת, מבחינה תזונתית מדובר בתזונה יחסית מגוונת. לדעתי, לפני שפונים לאבחון הפרעת אכילה, יש לבחון את מצב הרפלוקס ואת יכולת הלעיסה ותפקוד בית הבליעה. אני ממליצה לך לפנות לקלינאית תקשורת העוסקת בתחום זה לאבחון מסודר. במידה והכל תקין, ייתכן ויהיה מקום לבדוק הפרעת אכילה על רקע רתיעה ממוצקים. בברכה, נועה
www.zom.co.il כנסי למאמרים---> תזונת הילד והתינוק לבריאות
דנה בוקר טוב, תודה רבה על תשובתך המהירה אשמח לדעת אילו מזונות עליי להמעיט בצריכתם ואילו מזונות יכולים למנוע את הבצקות באם יש. תודה רבה ויום נפלא, יעל.
אופססססס קפצתי שורה- שאלתי היתה בהקשר לבצקות בהריוני בשבוע 15 תודה יעל
שלום יעל, לצערינו הנשים, אין ממש פתרון לבעיה מבחינה תזונתית, אלא אם כן מדובר בבצקות על רקע בעיה כלייתית ונטיה לצבור נתרן ומים, ואז ההגבלה היא במלח. אם זו אינה הבעיה, אז אין פתרון תזונתי, פרט לפעילות גופנית יומית ויחד עם זאת מנוחה ושמירה על משקל גוף תקין. בברכה, דנה
זו איננה מחלה הבצקת תחלוף בתום ההריון . עד אז השתדלי לאכול אוכל מזין עשיר בפלבנואידים , סיבים וחומצות שומן חיוניות תני לעצמך יותר מנוחה , לאחר שכיבה הבצקת תפחת .
שלום רב, יש לי שאלה עם אני אוכלת בצהריים נגיד, כבד (שיש בזה הרבה ברזל, כמובן) ובטטות (שיש בזה ויטמין A ועוד הרבה דברים).. ובדיוק שעה אחרי זה, אני אוכלת מעדן שוקולד שאו עם קקאו או ממתוק ואו עשוי מסויה, העם הברזל מספיק להיספג? או לא? תודה
שלום לירז, מומלץ להרחיק את המעדן לשעתיים אחרי, אך אין לכך סימוכין מחקרים. כל מרכיב מזון יכול להוריד את ספיגתו. על כן בד"כ ממליצים לקחת תוספי ברזל הרחק מכל ארוחה יחד עם מיץ הדרים לשיפור הספיגה. בברכה, דנה
קייוי 1 זה בסדר אחרי ארוחה?
שלום רב, אני בהריון בשבוע 15 .התחלתי בעודף משקל ואתמול גיליתי התחלה של בצקות בכף הרגל . היות ואני חושבת שהבצקת נובעת מעודף משקל .......(קבעתי תור לתזונאית -רק בעוד חודש) הייתי מעוניינת לקבל אינפורמציה על סוגי מזון שעליי להימנע איזה טיפול מומלץ ???? האם תזונאית יכולה למנוע בעיה זו???? תודה רבה, יעל.
שלום יעל, בצקות בזמן הריון נפוצות הן בנשים בעלות עודף משקל והן בנשים רזות. לרוב הבעיה נובעת מלחץ של הרחם על כלי דם וכלי לימפה ואינה קשורה למשקל הכללי. כמו כן יש לשלול אפשרות של בצקות על רקע חלבון בשתן, שזוהי בדיקה שגרתית במהלך ההריון. ללא כל קשר לבצקות, מומלץ להיות במעקב דיאטנית על מנת למנוע עליה גדולה במשקל במהלך ההריון, וכמו כן להמנע מחסרים תזונתיים בעקבות דיאטה לא מאוזנת. בברכה, דנה
שמעתי שקינואה הינו מאכל בריאות. האם זה נכון? מהן סגולותיו הבריאותיות? וכיצד ניתן להכינו כך שיהיה לא רק בריא אלא גם טעים? תודה.
שלום אליענה, קינואה הינו סוג של דגן הנפוץ שמקורו בדרום אמריקה בהרי האנדים. זהו דגן עישר יחסית בחלבון, סיבים תזונתיים, בעל אינדקס גליקמי נמוך ( טוב לסוכרתים ), עשיר בחומצה פולית וברזל ( בעל ספיגה נמוכה ). הקינואה נכנסת כתחליף נוסף לדגן מלא יחד עם חיטה מלאה, שיפון, שבולת שועל, כוסמת ועוד. תוכלי למצוא באינטרנט מתכונים רבים להכנת קינואה. בברכה,דנה
שלום רב ילדתי לפני 5 שבועות, אינני מניקה, ומאז הלידה אני בדיאטה מאו דקפדנית אך משום מה אינני יורדת במשקל כלל. האם זה בגלל שאני אחרי הלידה ? י שלציין כי לפני ההריון כשעשיתי את הדיאטה הזו בדיוק ירדתי 6 ק"ג בשלושה שבועות ואילו עתה 5 שבועות חלפו ולא ירדתי במשקל בכלל אני על סף ייאוש תודה
שלום קרן, גופינו מגיב לעיתים באופן שונה לאותן דיאטות בתקופות זמן שונות. כמו כן, ייתכן וחלו שינויים באורח חייך, למשל פעילות גופנית. אל תאמרי נואש, סה"כ עברו 5 שבועות מאז הלידה, ולגוף לוקח זמן להתאושש מתהליך ההריון עצמו. ידוע כי בכל הריון תגובות הגוף משתנות, וייתכן שיש לשקול דיאטה מעט שונה ולשלב יותר פעילות גופנית. המלצתי, גשי לדאטנית בקופה לייעוץ אישי. בברכה, דנה
לק"י אני בנאדם בן 24 גובה -170+ שוקל בסביבות ה 100 מת להוריד במשקל אבל חוץ מדיאטנית שהלכתי בצבא (הלכתי ע"ח הצבא לבלינסון וראש המחלקה טיפלה בי לא זוכר את שמה הלא רק שקוראים לה סיגל) היא היתה היחידה בלי בעיות וירדתי פלאים . לאחר שיחרורי עליתי אבל אני שומר על ה-100 ניסיתי ללכת דרך קוה"ח (מכבי) אבל למי שהלכתי אליה אמרה לחם מלא ועוד כל מיני דברים משנים לגמרי את כל התזונה שלי הסדירה ניסיתי במשך חודש ונישברתי זו דיאטה לא הגיונית אני מחפש דיאטנית של קו"ח מכבי שמה שהיא עושה זה ממש הפחתת כמויות אני צריך תפריט קבוע - מישתנה ולא שיטת הנקו' של שומרי משקל ניסיתי ועליתי אשמח אם תוכלו לעזור לי נחמן
שלום נחמן, הצעתי תמיד היא לחזור למקור. נסה לפנות לדיאטנית הזו שוב, ולברר כיצד היא יכולה לטפל בך. לצערי לא אוכל לעזור מעבר, שכן יש הרבה דיאטניות במכבי, ולכל אחת שיטת טיפול שונה. בברכה, דנה
אני בת 29 אם לשתיים וכל השנים הייתי רזה ,גובה 170 משקל 53 ק"ג ללפני כ 6 שבועות ילדתי את ביתי השנייה,ואני שוקלת היום כ- 65 ק"ג נורא יפה לי להיות מלאה במיוחד בפנים,מנסיון בהריון קודם לאחר מס' חודשים גם ללא דיאטה אני חוזרת למשקלי 53 ק"ג מה ניתן לעשות בכדי לא לרדת במשקל והאם ניתן לשמור שהפנים ישארו מלאות,אילו מזונות או ויטמינים עליי לקחת, אשמח לקבל תשובות מירב
שלום מירב, רוב האנשים יחשבו כמה ברת מזל את, הרוב רוצים ההפך. באופן עקרוני אין אנו ממליצים לאנשים לעלות במשקל, אלא אם כן מדובר במחלה או הפרעה נפשית. במקרה שלך מדובר במבנה גוף רזה ועליך ללמוד לחיות איתו, כפי שישנם אנשים "מלאים" יותר שצריכים לחיות עם העובדה שלעולם לא יהיו "דקיקים" עם גוף של דוגמנית. באופן עקרוני, ההמלצה לאכול יותר קלוריות מאשר להוציא, כלומר להעלות סה"כ כמות אוכל, לעלות אחוזי שומן במוצרי החלב, לאכול יותר מזונות ממותקים, יותר מזון מטוגן ועוד. כפי שאת רואה, לא מדובר בדיאטה כל-כך בריאה, גם אם את רזה. בכל מקרה, אם את מתעקשת בנושא, פני לדיאטנית קלינית להתאמת תפריט אישי. בברכה, דנה
אני בגיל 37, שוקל 117 ,גובה 180, נוטל 200 מג אלטרוקסין תת פעילות התריס, יש לי קרס נפוחה, אוכל מזון יחסית דל שומן, לא לחם ולא עוגות, אין ירידה במשקל, האם תזונאית יכולה לעזור לי לרדת ?
שלום רן, בוודאי שדיאטנית תוכל לעשות זאת, זהו מקצועינו. אך עליך לדעת שבשביל לרדת במשקל צריך יותר מדיאטנית טובה ותפריט נוח, צריך מוכנות גבוהה מצידך לרדת במשקל ולהתחיב לאורח חיים שונה מזה שאתה מנהל. בהצלחה, דנה
הייתי רוצה לדעת בבקשה כמה קלוריות בערך יש האייס קפה של ארומה הרגיל? ובאייס קפה ארומה דיאט? מאוד יעזור לי אם אוכל לקבל הערכה בנושא..
שלום שולה, באייס קפה הרגיל יש 330 קק"ל, ובדיאט 88 קק"ל. הנתונים נלקחו מהאתר של "ארומה". בברכה, דנה
ראה נדון
שיר תסתכלי על ההודעה בראש הדף שאומרת שנועה עוסקת בתזונת ילדים ולא דנה. גם בעבר דנה דלגה על חלק מהשאלות בנושא ילדים ונועה ענתה עליהן לאחר מכן. אני מניחה שזו הסיבה גם הפעם.
שלום שיר, אני מתנצלת מראש על זמן ההמתנה, הפנתי את שאלותיכם לנועה המתמחה בתזונת ילדים. עמכם הסליחה. דנה
אני כ שנתיים לאחר לידה שניה. לפני כ 3 שנים הבחנו אצלי תסמונת שחלות פוליציסטיות. אני עולה במשקל למרות שאיני אוכלת בכמויות. יש לי אקנה ורופא גניקולוג הפנה אותי לתזונאית קלינית ואמר שבהבחנה זו אני חייבת לרדת במשקל. תור שלי לרופאה בעוד שבועיים ואני מאוד מעוניינת לקבל חבת דעת. האם זה באמת עוזר? מה עלי לאכול פחות? האם בהבחנת שחלות פוליציסטיות דיאטה תעזור? תודה מראש אלה
שלום אלה, תסמונת השחלות הפוליצסטיות הינה בעיה ההורמונלית הנפצוה ביותר בנשים בגיל הפוריות. היא מאופיינת הן אצל נשים בעודף משקל והן בנשים רזות. אחד המאפיינים הבולטים של תסמונת זו, מעבר לנושא הפוריות, הוא אקנה, שיעור יתר, עודף משקל ועמידות לאינסולין, כלמור תגובת הרקמות לאינסולין ואיזון סוכר הינו לקוי. ללא כל ספק והוכח מחקרית, כי ירידה במשקל משפרת את מרבית מרכיבי התסמונת, בין היתר ירידה בעמידות לאינסולין, שיפור אקנה, פוריות מוגברת ועוד. הדיאטה לרוב הינה דיאטה דלת פחמימות, כלומר הגבלת סוכרים פשוטים בדיאטה, בדומה לדיאטה למצבי סוכרת. כמו כן יש לשלב פעילות גופנית, ובהתאם לחומרת התסמונת יש לשלב תרופות כגון : גלולות. יש לזכור, כי כל אחד מאיתנו מגיב באופן שונה לדיאטה, אך זהו חלק בלתי נפרד מהטיפול הכולל. בברכה, דנה
שלום רב נמצא אצלי, כמו רבים אחרים, החיידק הליקובקטור בקיבה, טופלתי בכמויות גדולות של כדורים (אנטיביוטיקות) כל יום למשך שבוע ולפי מרכז רפואי שיבא, החלו לי תופעות לוואי של כמות גדולה של כדורים והפסיקו לי במיידי את הטיפול התרופתי, לפני ההפסקה סבלתי מכאבי בטן עליוניים עזים, הקאות ושלשולים ומשפסקו בטיפול התרופתי המצב נרגע למשך כמעט שבוע. השבוע אכלתי דג דניס כמה שעות לאחר מכן התחלתי להקיא ולשלשל ואתמול אכלתי מרק עגבניות מוקרם וכנ"ל. חשוב לי לציין שבמהלך הטיפול התרופתי כל פעם ששתיתי יוגורט ביו או אכלתי קוטג' הרגשתי מאד לא טוב. ושאלתי היא - איזה מאכלים כדאי לי לאכול בתקופה הקרובה עד אשר מערכת העיקול תחזור לאיתנה ? חשוב לי לציין שלפני הטיפול התרופתי לא היו לי בעיות של כאבי בטן, הקאות או שלשולים. תודה מראש
שלום ליסה, במקרים בהם יש הליקובקטר פילורי, ישנה המלצה להמנע ממזונות הגורמים להפרשת חומציות מוגברת כגון : מזונות שמנים ומטוגנים, קפאין, אלכוהול, עישון, בצל, שום והלהשתדל לפהחית את מוצרי החלב. ניתן לאכול פחמימות מבושלות או אפויות, בשר דל שומן, דגים אפויים, ירקות, פירות. אין הגבלה על סוג השתיה, פרט לאלכוהול ומשקאות מכילי קפאין כמו, קפה, תה , קולה. כמו כן, יש להתייעץ עם הורפא המטפל בנושא ההקאות והאם יש מקום להחלפת התרופות נוגדות החומציות. בברכה, דנה
שלום! יש לי 2 ילדים הסובלים מבעיית קשב שמעתי שהיה מחקר בקשר לתערובת שמנים של אומגה קנולה זית ועוד שהשפיעו בצורה חיובית. האם אתה יודע מה שם הכדורים והאם יש להם אכן השפעה משמעותית. תודה גלי
גלי שלום! לא כל כך ברור לי מה המקור למחקר שקראת. לא מצאתי מחקר כזה. אכן בוצע מחקר השוואה בין שמן דגים (המכיל DHA - החומר המיטיב על תפקוד המוח), שמן פשתן (המכיל חומצות שומן שיש פוטנציאל שיהפכו בגוף ל - DHA) ושמן זית (כפלצבו). תוצאות המחקר מראות על עדיפות לטיפול בשמן הדגים, מה שלא מפתיע אותי כיוון שברור לנו היום שאלו שכנראה סובלים ממחסור ב - DHA, (כמו בהפרעות קשב), לא רק שלא צורכים את חומצת השומן הזאת מספיק במזון, אלא גם לא מסוגלים לבצע ביעילות את המסלול המטבולי שנדרש כדי ליצור את חומצת השומן ממקורות תאורטיים (כמו שמן פשתן). לגבי אפקטיביות - היא כמובן קשה להערכה כי מדובר בסימפטומים סובייקטיבים התנהגותיים. ברוב המחקרים לא נמצא שיפור בסימפטומים אלו אך הטיפול בוצע לרוב במבוגרים, לתקופה קצרה ובמינונים נמוכים. שיפור נמצא בבדיקה של רמת ה - DHA שעלתה בדם. בברכה, נועה
בתי בת ששה חודשים, והתחלתי לתת לה ירקות: קישוא ובטטה. האם אכן יש טעם להוסיף תפוח אדמה למרק, בהתאם להמלצות? האם לא מדובר בעמילן בלבד? האם נשארים לתפוח האדמה יתרונות תזונתיים כלשהם כגון ויטמינים לאחר הבישול וההרתחה? אם מדובר בפחמימה ללא ערך תזונתי נוסף נראה לי קצת מיותר. תודה רבה.
שלום יעל, המטרה הראשונית של המעבר למזונות שונים מפורומולה או חלב אם הינה חשיפה של הילד לטעמים שונים ובדיקת יכולת העיכול והספיגה. ערכו התזונתי של תפו"א אינו מסתכם בעמילן בלבד, כי גם בטטה הינה ממשפחת הפחמימות, ההבדל העיקרי הוא בכמות הסיבים התזונתיים וסוגי הויטמינים בתוכו, אך אין זה אומר שתפו"א הינו עמילן בלבד. אינך חייבת לתת תפו"א אם אינך מעוניינת, זוהי המלצה לסוג מזון בעל ערך קלורי גבוה מירק, חשיפה לפחמימות מורכבות וחשיפה לטעם שונה. בברכה, דנה
שלום, בתי בת שנתיים וחצי. רוב היום היא מתקיימת על תחליפי מזון (סימילאק טופ 2 ומטרנה גם וגם). כל ניסיון לתת לה אוכל אחר מלווה בהמון שכנועים, כוחות נפשיים אדירים ועצבים. גם אם היא מסכימה לאכול משהו אחר (ביצה מקושקשת, מעדן, שניצל קטן) - היא אוכלת כמה ביסים וגם זה אחרי שהיא הוציאה ממני את כל הכוחות. ניסיתי לא להציע לה אוכל- אבל זה לא עזר. היא לא מבקשת. במקסימום אחרי 6 שעות היא תבקש חלב (במקרה הטוב). גם ניסיון לשים לילדה צלחת ולהתעלם ממנה - לא צלח. היא פשוט לא אכלה והפכה את הצלחת. היא גם לא מוכנה כמעט לשבת לידנו בשולחן. אחרי 2 דקות כבר היא זזה באי נוחות ומתחילה להציק עד שאנחנו נשברים ומורידים אותה מהכסא שלה. בגן טוענים שהיא אוכלת אבל לא הרבה. מה עושים? האם כדאי ללכת ליעוץ? האם כדאי לבצע בדיקות כלשהן?
שיר שלום! ראשית התנצלותי על העיכוב בתשובה. לא ציינת פרטים בנוגע לתהליך הגדילה שלה. זה האלמנט הראשון שחשוב לדיאטנית ילדים לבחון, האם תקין או שמה פגוע. בהתאם למשקלה וגילה, נקבעים הצרכים התזונתיים וניתן להעריך האם מקבלת את כל כמות הרכיבים התזונתיים המומלצים לה. במידה ונשללה או נפתרה הבעיה התזונתית, נותרה הבעיה ההתנהגותית שיש להתמודד איתה. מסלולי הטיפול נחלקים ל - 2 ע"פ תהליך הגדילה: במידה ופגוע, יש צורך בטיפול משולב רב מקצועי - רופא, פסיכולוג, קלינאית תקשורת ודיאטנית לילדים. מסגרות כאלו קיימות בחלק מבתי החולים. במידה ותקין, עיקר הטיפול הוא התנהגותי ודורש התערבות של פסיכולוג ילדים. ניתן לשלב זאת עם הערכה תזונתית ובמידת הצורך טיפול ע"י דיאטנית ילדים. בברכה, נועה
נועה שלום. ראשית תודה רבה. שנית - הילדה עד גיל שנה בערך (שאז היא ינקה כמובן בשילוב עם מוצקים) הייתה באחוזון 50%. מאז היא באחוזון 20%. בגובה היא באחוזנים הגבוהים. אז לכאורה נראה שההתפתחות יחסית תקינה, לא? השאלה - להיכן פונים? לרופא הילדים שיפנה לפסיכולוג/דיאטנית ילדים? תודה
אנא רשימה של מאכלים אסורים לבעלי כליות בעיתיות (אשלגו ~5 קראטינין ~3 ) או הפניה למקורות או מאמר תודה אבי
שלום אבי, אני מצרפת מספר אתרים באנגלית. עליך לגשת בהקדם לדיאטנית להתאמת תפריט אישי, שכן הגבלת אשלגן אינה ההגבלה היחידה באי ספיקת כליות. בברכה, דנה http://www.bellybytes.com/articles/lowpotassiumdiet.shtml http://www.healthtouch.com/bin/EContent_HT/cnoteShowLfts.asp?fname=02023&title=POTASSIUM+CONTENT+OF+FOODS+LIST+&cid=HTHLTH http://experts.about.com/q/Special-Diets-768/Low-Potassium-Diet.htm
יש לי רמה גבוהה של אשלגן בדם (בלי בעיות בכליות, אבל בעיות לב). הרופא המליץ על דיאטה דלת אשלגן. התור לדיאטנית במקום מגורי נקבע לעוד כשלושה שבועות. ברצוני לדעת בינתיים מה הם המאכלים האסורים בתכלית, מה מותר לאכול בהגבלת כמויות (איזה כמויות?) ומה אפשר לאכול חופשי, במגבלות של כולסטרול. תודה - עין
שלום אני בן 20 חייל בשירות קרבי.אני כבר שנים עולה ויורד במשקל בצורה דרסטית בטווחים של 20 קילו לאחרונה לקחתי את עצמי ביידים ונכנסתי לאורח חיים בריא מאוד עם תפריט מאוזן ופעילות ספורטיבית(ריצות של שעה ופעילות אנארובית 3-4 פעמים בשבוע). אני כרגע במשקל תקין בגבול התחתון ועדיין נשארה כמות רצינית של שומן בבטן ירכיים ואגן. הבנתי שבנוסף לפעילות ספורטיבית מתאימה לשריפת שומנים צריך גם להוריד המון מצריכת הפחמימות בכדי למנוע פעילות אינסולין ושימור השומנים. איך אני עושה זאת מבלי להחליש את הגוף? באיזה כמות פחמימות מדובר? האם יש עדיפות לפחמימות מסויימות?(בהתחשב בכך שאני בצבא ואין לחמים מלאים וכאלה) האם אפשר להשלים את הקלוריות החסרות בחלבונים (עוף ובשר בעיקר כדי לשבוע)? האם מומלץ לצרוך שורפי שומנים למיניהם? מה בקשר לדיאטת אטקינס? איפה מודדים אחוזי שומן בגוף? אני מצטער על כל השאלות הצבא פשוט לא נותן הפניות לתזונאית למי שאין לא בעיה של עודף משקל או הפרעות אכילה וכו תודה רבה רבה ויום טוב!
שלום נתי, צר לי, אך שאלותיך ספצפיות מדי לפורום זה. אחוזי שומן ניתן למדוד ברוב חדרי הכושר הגדולים. דיאטת אטקינס אינה מומלצת מסיבות רבות, בעיקר בשל עומס כלייתי, מחסור בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. לצערי עדיין לא המציאו "שורפי שומן" שעובדים, חוץ מפעילות גופנית אירובית. עדיף לצרוך פחמימות מורכבות ( דגנים מלאים, קטניות ) ופחות סוכרים פשוטים. כל עוד תצרוך מספיק פחמימות לא תרגיש חלש. דיאטה מאוזנת מורכבת מכ- 55% פחמימות מסה"כ הקלוריות עד 30% שומן והשאר חלבונים. בברכה, דנה
האם יש בעיה בריאותית עם בישול של בשר בעודו קפוא? למשל בשר בקר (מספר 5) שבעודו קפוא אני מכניסה אותו עטוף בנייר אלומיניום לתנור למשך שעתיים, האם ישנה סיבה (לא קולינרית) אלא בריאותית מדוע לא לעשות כן ולהמתין שיפשיר?
שלום מיכל, הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב עליו שהבישול אינו אחיד וישארו מקומות בבשר שלא יעברו בישול מספק, על כן הייתי ממליצה להעביר את הבשר הפשרה לפני הבישול. בברכה, דנה
ראיתי היום בחדשות את הכתבה על האומגה 3, נאמר שם שיש אומגה 3 בשמן פשתן, אגוזי מלך, שמן זית, טופו ובסוג מסוים של עלים ירוקים. אני צמחונית ולא צורכת שמן פשתן, אגוזי מלך ועלים ירוקים אבל כן אוכלת טופו (מוצרי טבעול) ושמן זית. האם אני צורכת מספיק אומגה 3 ? תודה מראש
שלום יעל, אומגה 3 הינה קבוצה של חומצות שומן. סוג חומצת השומן אומגה 3 שנמצאה במחקרים בלת הסגולות הרפואיות מקורה בעיקר מדגים ושמן דגים ולא מכל המזונות הנ"ל שיותר מאופיינים בחומצות שומן חד בלתי רוויות, ועל כן טופו ושמן זית אינם מהווים מקור מספק לאומגה 3. בברכה, דנה
סימתי 3 חודשים של טיפולים אינטנסיביים קשים, ספירות הדם נמוכות וכך גם המע' החיסונית.האם קיימת תזונה תומכת שיכולה לסייע לחזרה מהירה לשיגרה?
שלום יחיאל, ישנם מחקרים המראים כי טיפול באומגה 3, אנטי אוקסידנטים למיניהם יכולים לשפר ולחזק את המערכת החיסונית, כמובן בתמיכת תזונה מאוזנת. לדאבוני, המחקרים אינם בעלי מסקנות חד משמעיות או המלצות גורפות לאכולוסיה, כמו כן תלוי מהו סוג הסרטן ואלו טיפולים קבלת. המלצתי, לגשת לדיאטנית קלינית המתמחה בתזונת סרטן במחלקה האונקולוגית ולהתייעץ עימה. בברכה, דנה
יש לי שאלה בנושא אומגה 3 שמעתי שאומגה 3 יש בדגים. האם האומגה 3 הולך לאיבוד בבישול אפיה או צליה של דגים? כמה מנות דגים מבושלים צריך מתבגר לאכול כדי לשמור על כמות אומגה 3 ממולצת לגילו, בשבוע? אני מעדיפה לבשל קציצות דגים כדי להמנע מ"תאונות" עם העצמות
שלום, אומגה 3 הינה קבוצה של חומצות שומן שמאפיינת דגי ים בעיקר שמקורם מים צפוני וקר כמו בקלה,סלמון, טונה, מקרל סרדינים ועוד. חלק מחומצות השומן עוברות תהליך של חמצון בטמפ' גבוהות אך הרוב נשאר יציב. רצוי לאכול כ- 3-4 מנות דג ליום על מנת לקבל כמות מספקת של אומגה 3. בברכה, דנה
דנה שלום, כשאת אומרת "מנות דג" למה את מתכוונת? האם אכפת לך להגדיר זאת כמותית? שמעתי שבשמן זית ואגוזי מלך יש אומגה 3. במה עוד?
שלום, בשמן זית ובאגוזים כמות האומגה 3 יחסית זניחה. המקור הטוב ביותר לאומגה 3 הינם דגי ים. מנת דג= 150 גר' דג לפני בישול. בברכה, דנה
ביתי בת 19, גובה 152, משקל 42 ק"ג, נישמע בסדר?!.... 3 חודשים הצבא, ומתעתדת -לבקשתה- לשרת בבסיס "קרבי" סגור... חיה על לחם ושוקולד, גבינה צהובה או לבנה. קורנפלקס עם חלב, עוגות , שניצל תירס, שניצל עוף פתיתים או אורז ,פעם בשבוע ביצה. שותה הרבה מים אך גם מיצים.תוסיפי מעט ממתקים וזה התפריט שלה! היא עצמה יוצאת מדעתה ומתלוננת שנימאס לה מהאוכל אבל דבר אחר היא לא אוהבת.פעמים רבות היא מרגישה לא טוב אחרי האוכל. בזמנו בררנו ולא מצאו כלום.התחלתי לתת לה אומגה 3 שזה היחיד שמצאתי "קטן וללא ריח" {קפסולה עטופה שקופה.} היא מתלוננת שהיא רעבה אבל מה שאני מציאה ומוכנה לבשל זה "לא". אני מעודדת אותה לצאת איתי או עם חברה למסעדה ולחפש שם... זה מסתיים בשניצל או שיפוד. בילדותה חיה על המבורגרים, וגם מזה כבר יש לה בחילה. שום פרי או ירק!!! לעיטים מלפפון ירוק וחמוץ. אני מיואשת!!! א- אלו ויטמינים ניתן להשיג בלי ריח?..ולא גדולים. יש פיתרון? אגב כשהיתלוננתי בגיל העשרה המוקדמות ענו לי "כל הנוער חי כך היום..} תודה, דפנה
שלום דפנה, איני מאמינה בפתרונות פלא קצרים. יש לבדוק אם לא מדובר בהפרעת אכילה, וזאת תוכל לעשות דיאטנית קלינית ע"י אנמנזה ושיחה מפורטת עם ביתך. להערכתי מדובר במקרה נפוץ של צריכת מזון לא מאוזנת ותו לא. ישנם ויטמינים שניתנים לילדים בצורת סוכריות מציצה או טיפות בטעמים, כך שאני מאמינה שגם ביתך תוכל להנות מהם ולא לסבול בשל גודלם. הואיל וביתך בצבא, היא זכאית לקבל הפניה מרופא היחידה לדיאטנית בבית החולים הקרוב למקופ מגוריה או הקרוב ביותר לבסיס. בברכה, דנה
יש לי שאלה, סתם לידע הכללי.. יש לי בערך תפריט קבוע..פלוס מינוס שאני אוכלת , וככה המשקל שלי נשמר בשבוע האחרון אני פשוט לא מצליחה לישון אולי משהו מטריד אותי אני לא יודעת למה, אבל כבר שבוע בערך אני מצליחה להירדם רק באיזה שעה 3 בלילה, ומתעוררת ב 6 בבוקר.. ומתחילה את היום כרגיל אוכלת ארוחת בוקר..(אחרי שישנתי 3 שעות ככה) והלאה.. מה שכן בגלל העייפות אני בקושי הולכת לחדר כושר.. אבל גם שהייתי הולכת לחדר כושר לא הייתי אוכלת הרבה. מה שאני פה רוצה לשאול עם אני יכולה להשמין מזה..? שאני ישנה רק שלוש שעות.. עם זה לא נחשב לאותו יום.. תודה
שלום מאיה, הפרעות שינה יכולות לגרום במצבים מסויימים הן לעליה במשקל והן לירידה במשקל. מצד אחד עייפות כרונית יכולה לגרום לירידה במשקל וחוסר תאבון, ומצד שני לעיתים אנשים שלא ישנים אוכלים יותר בשעות העירות. מערך ההורמונים משתנה. המלצתי, במידה והבעיה לא נפתרת בקרוב, פני למומחה להפרעות שינה. בברכה, דנה
עיזבי אצלי זה צרות טובות, אני לא רגילה שכ"כ טוב לי. ועכשיו אני רק מחפשת כנראה משהו להתעסק בו, וזה בא על השינה אני ניסה לא לחשוב על זה.. אבל למרות הכל אני שואלת אני לא אוכלת יותר מי זה ופחות מי זה, בשעות שאני ערה אני לא אוכלת. אז אין מצב שאני יעלה במשקל נכון? תודה
http://musafim.walla.co.il/?w=//919151 אשמח לשמוע מה דעתם של המומחים, נשמע לי חשוד, הרזיה ללא דיאטה..
שלום דנה, יש להתייחס בזהירות לכל כתבה על מוצר שמנסה לפרסם את עצמו באופן עקיף. הכדור מכיל סיבים תזונתיים מסוג לא ידוע לנו אשר גורם לתחושת שובע וכך מקטין את הצריכה הקלורית. כדורים בסגנון הזה כבר נוסו בעבר בהצלחה חלקית, אלא שתופעות הלוואי היו כה קשות שהן נאלצו להוריד את המוצרים מן המדף. כפי שראית תופעות הלוואי יכולות להיות הרות אסון, כגון חסימת מעיים והצרות הושט. לצערינו, נכון להיום, אין תרופת פלא להרזיה נכונה. הכל מתחיל באורח חיים נכון, כלומר תזונה מאוזנת ופעילות גופנית. בברכה, דנה