פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
15/06/2006 | 16:32 | מאת: מיטל

שלום, רציתי לדעת האם מותר לשתות תה ירוק בזמן הריון? דבר נוסף, רציתי לדעת כמה ברזל יש בבשר טחון? בתודה, מיטל

15/06/2006 | 18:28 | מאת:

שלום מיטל, תה ירוק מכיל כמויות יחסית גבוהות של קפאין ועל כן יש להתייחס אליו ככל מזון שמכיל קפאין אשר אינו מומלץ בכמויות גבוהות בזמן הריון. בבשר בקר טחון ללא תוספת שומן יש כ- 2 מ"ג ברזל ל- 100 גר' בשר בקר טחון טרי. בברכה, דנה

15/06/2006 | 14:03 | מאת: אבי

שלום, הבנתי מהתשובות בפורום ששומשום אינו מכיל חלבון מלא, ושהסידן והברזל שבו אינם זמינים לגוף. אז מה בכל זאת בריא בשומשום?

15/06/2006 | 18:23 | מאת:

שלום אבי, הרכב חומצות השומן של שומשום מייחדו. השומשום מכיל אחוז יחסית גבוה של חומצות שומן חד בלתי רוויות אשר נמצאו כמועילות בטיפול בשומנים גבוהים בדם. בברכה, דנה

15/06/2006 | 11:05 | מאת: רוזה

קראתי שעל הסובלים מפרפור פרוזדורים להקפיד על צריכת אומגה 3 מבוקרת. מהם המינונים המומלצים, לאשה בת 43 , ברקע PAF התקפי, כרגע בסינוס.

15/06/2006 | 13:00 | מאת:

שלום רוזה, האם את נוטלת קומדין ? בברכה, דנה

14/06/2006 | 14:55 | מאת: גליה

היום בגן אמרה לי אחת האימהות כי אחות בקופת החולים אמרה לה ששימוש חוזר בבקבוק המים המינרלים הקטן שהילד לוקח עימו לגן מסוכן . אשמח לדעת האם נכון הדבר. תודה .

שלום גליה, במים מינרלים יש יותר חיידקים הואיל ואינם עוברים כלורינציה ( הכנסת כלור למים ) כמו במי ברז רגילים. לרוב מרגע פתיחת הבקבוק רמת החיידקים עולה לרמות גבוהות, ולכן לא מומלץ לשמור מים מינרלים פתוחים או קרוב לחום ושמש. הבעיה אינה בבקבוק כמו שהיא במים המינרלים עצמם. במידה ואת מחליפה את המים כל יום, לא נראה לי כל בעיה בכך. רצוי לשטוף את הבקבוק כל יום במים וסבון או להשתמש בבקבוק פלסטיק שאינו חד פעמי, אך אותם חוקים נוגעים לגביו. בברכה, דנה

14/06/2006 | 23:39 | מאת: אביב

הבעיה העיקרית בבקבוקי PET (החומר ממנו עשויים הבקבוקים) שאינם מיועדים לשימוש חוזר ואינם נוחים לרחיצה כמו כל בקבוק אחר- לא ניתן לשטוף אותם במדיח, או להרתיח. לכן מומלץ לשטוף מעט ולא להשתמש לאורך זמן. אין כאן כל קשר לחיידקים שאין או יש במים המינרלים. במים מינרלים אין שימוש בכלור (המשמש כחומר קוטל חיידקים), אבל גם אין חיידקים גורמי מחלה ולכן אין סכנה לאחסונם בשמש ברמת התפחתות חיידקים. אלא רק לאחר זיהום חיצוני של הבקבוק (לאחר שנפתח לשימוש). וזו הסיבה שיש לרחוץ היטב לפני שימוש חוזר.

גליה אביב ודנה שלום! לדעתי העמדה של משרד הבריאות רלוונטית לעניין: http://www.health.gov.il/Download/pages/plastic.doc בברכה, נועה

רשימת המזונות המוצעת בפורום תחת המילה קומדין מאד מצומצמת ואי אפשר להרכיב ממנה תפריט יומי עבור אימי היא גם סובלת מלחץ דם גבוה אבל ללא כולסטרול או סוכרת מטופלת בקומדין מזה מספר ימים

שלום סי, פורום זה אינו מיועד להרכבת תפריטים אישיים אלא להסברים והנחיות כלליות בלבד. עליך לפנות עם אימך לדיאטנית קלינית בקופת החולים להרכבת תפריט אישי המתאים לכל ההגבלות הנ"ל. העקרון המנחה בטיפול בקומדין הוא לא לעשות שינויים דרסטיים בתזונה היומית,כלומר לא להפסיק מזונות וגם לא להתחיל מזונות חדשים. באשר למה שמותר ואסור, הכל תלוי במידת האיזון והרגלי האכילה של אימך. בברכה, דנה

13/06/2006 | 21:35 | מאת: דודי

אני בן 67, משקל 61 ק"ג, סובל מעצירות קשה מזה תקופה ארוכה. המליצו לי לאכול מאכלים שבהם סיבים תזונתיים, באיזה סוגי מאכלים או קיטניות , או אפילו פיצוחים, יש סיבים תזונתיים אך המאכל עצמו אינו גורם לעצירות? תודה .

14/06/2006 | 18:11 | מאת:

שלום דודי, עצירות הינה בעיה שכיחה באוכלוסיה בייחוד ככל שאנו מתבגרים. הסיבות לכך רבות, החל בשינוי בהרגלי אכילה, שתיה ופעילות גופנית וכלה בהפרעות במערכת העכול. העקרונות המנחים לדיאטה לטיפול בעצירות הינם: שתיה מספקת של נוזלים ( כ-2 ליטר ליממה ), פעילות גופנית יומית והעשרת התפריט בסיבים תזונתיים כגון: פירות וירקות, קטניות, דגנים מלאים ( אורז מלא, חיטה מלאה, שיפון, שבות שועל, כוסמת וכו' ). במידה וכל הטיפולים הנ"ל אינם עוזרים בתוך 2-3 חודשים, המלצתי לפנות למומחה בתחום מערכת העיכול להמשך בירור. בברכה, דנה

13/06/2006 | 12:55 | מאת: דינה

שלום, בתי בת 7.5 חודשים ומאז התחלנו לתת לה מוצקים סובלת מעצירות. יש לה אומנם לפחות יציאה אחת ביום, אך היא מלווה בכאב, צרחות, הרמת הטוסיק מהרצפה, ומה שיוצא זה גושים קשים לגמרי. כאשר היא אוכלת רק מנת ירקות המצב יותר טוב (כולל: גזר, תפו"א קטן, בטטה, קישוא ובימים האחרונים גם קצת חזה עוף - מבושל במים יחד עם סלרי ובצל שמתבלים את המרק אך לא נטחנים יחד עם שאר הירקות). ניסיתי בימים האחרונים לתת לה במקום מנת פרי עדגניה מרוסקת עם כרבע כפית שמן זית. זה לא הקל על התופעה. ניסיתי היום בפעם הראשונה לתת לה במקום מנת הפרי - חצי מנת עגבניה מרוסקת וחצי מנה של דייסת שיבולת שועל (מתוצרת גרבר) על בסיס תחליף חלב אם. מה הם המזונות שכדאי להוריד ומה כדאי להוסיף כדי להקל על התופעה? ובכלל - כיצד ניתן לרכך את היציאות שלה?

דינה שלום! עצירות בגיל הינקות היא נדירה וכבר לפי התאור אוכל לומר שבמקרה שלכם, זו לא עצירות. עצירות היא מצב שאין יציאה יותר משבוע. אצלכם המצב תקין לחלוטין - יציאה אחת ביום. לא כ"כ הבנתי מהתאור שלך מה המשמעות של "רק מנת ירקות"? האם אינה אוכלת מזונות אחרים? מרכיבים תזונתיים שיכולים לסייע לריכוך הינם סיבים תזונתיים (לא שמן!) ואותם את אכן הוספת לתפריט שלה (ירקות, פירות, דייסות דגנים). על מנת לברר את הבעיה מומלץ לפנות לרופא ילדים. הוא גם יוכל לתת המלצה לחומרים מרככי צואה (כגון אבילק) במידת הצורך. בברכה, נועה

15/06/2006 | 12:39 | מאת: דינה

נועה שלום, אני מתקנת את עצמי. לא מדובר בעצירות, אלא ביציאה קשה מאוד (כמו גללים של עז) המלווה בכאבים, בכי והתפתלויות. לגבי המזון - היא אוכלת מנת ירקות מבושלים (גזר, בטטה, קישוא, חתיכה קטנה של תפו"א ועוף - לתיבלון בלבד יש סלרי ובצל), שאר התזונה מבוססת על מטרנה שלב 2. אכלה גם מנת פירות (לא מבושלים) שכללה לאחרונה תפוח עץ מקולף, ענבים (ללא קליפה), ולעיתים אגס או מלון (את הבננה הורדנו ממזמן). כעת מקבלת במקום מנת הפרי חצי מנת עגבניה מגורדת עם מעט שמן זית וחצי מנה של דייסת גרבר (שיבולת שועל), או חצי מנת תפוח עץ עם ענבים וחצי מנת דייסת שיבולת שועל. על מה את ממליצה לוותר ו/או להוסיף על מנת לרכך את היציאות?

13/06/2006 | 10:24 | מאת: תומר

שלום, האם קינואה מכילה ויטמין K והאם היא מטתרת לאנשים שלוקחים את התרופה קומדין? תודה תומר

13/06/2006 | 19:24 | מאת:

שלום תומר, לאחר חיפוש באתרי מזון ותזונה ישנם מקורות שאינם מציינים כמות וישנם כאלו שרושמים 0. קשה להסיק מכך אם מדובר באמת בכמות אפסית או שמא מדובר באי ידיעה לגבי תכולת ויטמין K בקינואה. הואיל וקינואה היא סוג של דגן ,רוב הדגנים, גם המלאים לא מכילים כמות משמעותית של ויטמין K ועל כן יש להניח שאין בעיה בצריכתו, גם כאשר צורכים ויטמין K. הרעיון כאשר נוטלים קומדין, הוא לא לעשות שינויים דרסטיים בדיאטה, כלומר הכנסת מזונות חדשים בכמות גדולה או הפסקת מזונות אחרים. בברכה, דנה

12/06/2006 | 14:31 | מאת: רוני

שלום שמי רוני יש לי בעיה בנושא של הדיאטה. אני מכורה למאכלים מסויימים שגורמים לי להשמנה ואני מאד רוצה להמשיך אותם, קשה לי לצאת מיזה. אני רוצה לעשות דיאטה השאלה שלי היא: איך אני יכולה להרזות (להרזות בקצב מהיר) ולאכול מאכלים שאני אוהבת כמו שוקולד, בורקס וכו'... הלכתי לדיאטניות והן רשמו לי מרשם שקשה לי לעמוד בו. אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי

12/06/2006 | 16:37 | מאת:

שלום רוני, לצערי לא נוכל לעזור לך בשאלה זו בפורום זה. עליך לגשת לדיאטנית שתוכל ליישם את רצונותיך ולשלבם בתוך התפריט הקיים. כמובן שיהיו ויתורים משני הצדדים. מנסיון אפשר להמשיך לאכול את המזונות הללו ועדיין לרדת במשקל, הכל מסתכם בסופו של דבר לכמות. בברכה, דנה

12/06/2006 | 13:03 | מאת: אבישי

שלום, לפי טענת המיבאים, קינואה ואמרנט הם בעלי חלבון מלא. האם זה נכון? ומה לגבי שומשום? עם מה מומלץ לאכול אותם (מבחינת ערך תזונתי)? תודה

12/06/2006 | 16:35 | מאת:

שלום אבישי, אין מידע תזונתי מפורט לגבי תכולת חומצות האמינו של קינואה ואמרנט, אך מבחינת מבנה הם דומים מאוד לדגנים מלאים, ועל כן סביר להניח שהם אינם מהווים חלבון מלא. גם שומשום אינו מהוו חלבון מלא הוא חסר חומצת אמינו חיונית. רצוי לשלב זרעים כמו שומשום עם דגנים ודגנים אפשר לשלב בעיקר עם קטניות לקבלת חלבון שלם. בברכה, דנה

13/06/2006 | 14:58 | מאת: קרין

בגלל זה מג'דרה מאוד בריאה ואם תעשו אותה עם ניבטוטים (קטניות מונבטות) במקום עם סתם עדשים אז היא אפילו עוד יותר בריאה .

12/06/2006 | 11:53 | מאת: ליאת

בני בן ה-5.5 רזה ונמוך. בתקופה האחרונה אני מקפידה במיוחד על תזונה עשירה בברזל סידן וכו' במקביל אני נותנת לו מידי יום 4-5 טיפות A+d (הטיפות שתינוקות מקבלים בשנתם הראשונה). האם יש אפשרות שמתן הטיפות יגרום לנזק כלשהן, ואם לא כמה טיפות עלי לתת לילד בן 5.5 שמשקלו 16 ק"ג? תודה

14/06/2006 | 07:49 | מאת:

ליאת שלום! אם את מודאגת מתהליך הגדילה של בנך, למה לא לפעול תוך אבחנה והתיעצות רפואית ותזונתית? אף פעם לא מומלץ לפעול על דעת עצמך. בחרת ויטמינים שכמעט לא רלוונטים לגיל זה ואת נותנת מינון גבוה מהדרוש! פי 5 ויטמין D וכמעט פי 2 ויטמין A. אלו ויטמינים שבעודף עלולים לגרום לתופעות רעילות. לא עברת את המקסימום המותר אבל אין לנו מושג כמה הילד אוכל ואולי זה כבר יכול להתקרב למקסימום. מינון מתאים לגיל הוא טיפה אחת ליום. המלצתי לפנות לדיאטנית ילדים. אפשר להעריך אתתהליך הגדילה וכן האם קיימים חוסרים תזונתיים (אולי אחרים?) שאכן דורשים השלמה תזונתית. בברכה, נועה

12/06/2006 | 11:51 | מאת: רונית

אילו ערכים תזונתיים יש בתפוח?

12/06/2006 | 16:32 | מאת:

שלום רונית, התפוח אינו ידוע כבעל ערכים תזונתיים מיוחדים או שונים משאר הפירות. הוא מכיל פחמימות בעיקר מעט חלבון וכן סיבים תזונתיים. תכולת הויטמינים והמינרלים שלו אינה ייחודית והוא אינו מכיל אחד מהם בכמות משמעותית לעומת מזון אחר. בברכה, דנה

12/06/2006 | 05:14 | מאת: אמא מודאגת

שלום דיטנית יקרה בני אובחן שיש לו אנטרוקוליטיס נקרוטית מחלת מעיים קשה ורבת סיבוכים כי הוא נולד מוקדם. ידידה שלי אמרה לה שהיה מחקר חשוב רציני שאומר שאם נותנים להם פרוביוטיקה מסוג DOPHILUS של סולגאר אז יש תמותה פחותה מהמחלה? מה דעתך המקצועית? נ.ב אשמח לעוד תגובות מאנשים..

14/06/2006 | 07:42 | מאת:

שלום לך אמא! מבחינת שיטות העבודה, הן כמובן שונות מבית חולים לבית חולים ולכן, על אף שמחקר כזה בוצע בהצלחה בסורוקה, לדעתי עדיין לא אומץ בצורה גורפת על ידי הקהילה הרפואית. החשש העיקרי מטיפול בחיידקים אצל פגים שמערכת העיכול שלהם לא בשלה (ולעיתים פגועה כפי שזה קרה אצל בנך), הוא ממעבר של אותם חיידקים ממערכת העיכול שם פעולתם חיובית ומועילה, אל זרם הדם - שם יש פוטנציאל סכנה לנוכחותם, מצב הנקרא בקטרמיה. הערה נוספת, בסיבוך שבנך סובלת ממנו (תקני אותי אם אני טועה), בד"כ לא נהוג להזין דרך מערכת עיכול אלא ישירות לוריד. במצב זה אין כל משמעות למתן פרוביוטיקה. לדעתי תמיד כדאי להתייעץ עם רופאי ודיאטנית המחלקה. רפואה שלמה! נועה

11/06/2006 | 16:30 | מאת: קטיה

שלום! ברצוני לשאול אותך על התה טיבטי ,האם הוא מזיק?האם הוא באמת מרזה ?ואם מזיק מדוע? התחלתי להשתמש בו לפני מספר ימים..אך ברוצני לדעת אם הוא באמת מזיק כמו שאומרים.. תודה לך..

11/06/2006 | 17:09 | מאת:

שלום קטיה, תה טיבטי הינו תה משלשל הגורם לאיבודים של נוזלים ומלחים. אפשקט ההרזיה שלו נובע בעיקר מאיבוד נוזלים ובסופו של דבר מפגיעה בספיגה של מזון, בין היתר ויטמינים ומינרלים, ולכן עלול לגרום בשימוש ממושך לחסרים תזונתיים קשים. כמו כן, בשימוש ממושך חלה התרגלות של הגוף לאפקט המשלשל ובכך יכול לגרום בעתיד לבעיות ביציאות. בברכה, דנה

"זרעי פשתן הינם מקור לאומגה 3 אך לא לחומצת השומן הרצויה בתוך קבוצת האומגה 3 לכן מומלץ לצרוך אומגה 3 ממקור דגי" אפשר בבקשה יותר פירוט (יש לי רקע בתזונה ובביוכימיה) מה בדיוק התהליך. וכן מה עליי לעשות אם איני אוכלת דגים ואיני מעדיפה להימנע מתוספים?

שלום קרן, חומצות שומן אומגה 3 הינן רבות אך ישנן 2 עיקריות : EPA ו- DHA. רוב הסגולות הבריאותיות של אומגה 3 נובעות מ- DHA ופחות מ- EPA. זרעי פשתן מכילים בעיקר EPA ומעט מאוד אם בכלל DHA. לכן חשוב מאוד להסתכל על היחס בין 2 חומצות שומן אלו גם בתוספי מזון. דגי ים צפוניים מכילים בעיקר DHA. בברכה, דנה

10/06/2006 | 21:45 | מאת: סיון

שלום שמי סיון,לפני כחצי שנה החלטתי להפסיק לאכול בשר, לפני כחודש עשיתי בדיקות דם והרבה דברים יצאו נמוך: ברזל,המוגלובין,B12. שום דבר לא היה מחוץ לטווח אבל אני אכן הרגשתי חולשה בתקופה האחרונה והייתי רוצה לדעת על תוספי תזונה שכדאי לקחת, אם יש כדורים שניתן לקחת (העדפה לטבעי\הומאופאתי). אשמח לקבל את עצתכם.

10/06/2006 | 22:53 | מאת:

שלום סיון, אין אנו ממליצים על תוספים מסויימים, אך הואיל ובחרת להיות צמחונית עליך לדעת כי אם לא תתחילי לקחת תוספים החסרים יחמירו. התייעצי עם רופא המשפחה לגבי מינונים וסוגים. בברכה, דנה

10/06/2006 | 14:48 | מאת: שורטי

האם סושי בריא לגוף? ומה מבחינת הקלוריות שבו? והחלבונים?

10/06/2006 | 14:55 | מאת:

שלום , סושי אינו בריא או לא בריא לגוף. זהו מאכל יחסית מזין בשל היותו עשוי מאצות, אורז דגים או ירקות. ישנם סוגים שונים של סושי וגדלים שונים ולכן ערכם הקלורי משתנה, לרוב זה יכול לנוע בין 50-120 קק"ל לפי גודל וסוג לאחד. החלבון בעל ערך תזונתי נמוך, תלוי אם מכיל דגים או פירות ים. בברכה, דנה

09/06/2006 | 23:38 | מאת: ravit

המליצו לי לקחת זרעי פישטן - תוכלו להסביר לי מה זה ? וגם מה התועלת בלקחת את זה? מודה מראש....

10/06/2006 | 14:46 | מאת:

שלום רווית, ישנה המלצה פופולרית ולא מקצועית לצרוך זרעי פשתן בשל היותם עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3 בעל סגולות רפואיות רבות. אך הבעיה היא שזרעי פשתן אינם מכילים את הסוג הרצוי של חומצת שומן אומגה 3, ועל כן מומלץ לצורכו ממקור דגי. ישנן סגולות רבות לאומגה 3 : הגנה מפני מחלות לב וכלי דם, טיפול בשומנים, מחלות אוטואימוניות וכו'. בברכה, דנה

09/06/2006 | 19:56 | מאת: טליה

שלום רב, אני בת 20, ובמהלך שלושת החודשים האחרונים אני נמצאת בדיאטה לצורך ירידה במשקל. טרם התחלת הדיאטה היו לי ציפורניים חזקות ובריאות, אך במהלך החודשים האחרונים הן נהיו שבירות מאוד ונוטות להתפצל, דבר שאינו מאפשר את צמיחתן. היות והתופעה החלה רק בחודשים האחרונים, אני נוטה להאמין שהדבר קשור לדיאטה. 1. ממה יכולה לנבוע התפצלות הציפורן ו"חולשתה"? 2. מהו הטיפול בו ניתן לנקוט על-מנת למנוע תופעה זו ולשקם את הציפורניים כך שישובו להיות בריאות וחזקות? בתודה מראש, טליה

שלום טליה, שבירות ציפורניים יכולה לנבוע מחסרים תזונתיים כגון : אבץ, ברזל, חלבון וויטמין B12. לרוב העיב נפתרת כאשר הצריכה התזונתית מתאזנת שוב. עליך לגשת לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט מתאים ולרופא עור לטיפול בציפורניים ולשקול תוספים. בברכה, דנה

09/06/2006 | 11:39 | מאת: יואל

שלום רב, הרקע: גילי כ-50, סובל שנים ארוכות מפסוריאזיס מפושט ברוב הגוף. לאחרונה נמסר לי - שלא ע"י רופא או תזונאי - כי אנשים שנמנעו מלאכול מזון המכיל חיטה נוצר אצלם שיפור משמעותי (לטענתם, כך שמעו, שההמחלה נעלמה כליל ולתמיד אצל אותם חולים). מבחינת מוצרי המזון הכוונה במיוחד ללחם (אך גם לשאר המוצרים המכילים חיטה, כגון עוגות וכו'), לטענתם הדבר מתייחס במיוחד למרכיב מסויים בחיטה (גלוטומט? או בדומה לכך). זה המקום לציין כי אותם אנשים סבלו גם מעודף משקל ולאחר השינוי התזונתי - ירדו מאד במשקל, מבחינתם הדבר מצויין. לעומת זאת המשקל שלי תקין ביחס לגובה ולכל פרמטר אחר, כמו כן הוא משקל יציב מאד, לאורך זמן. שאלותי הן: 1. האם יש ממש בדברים? 2. מהו שם המרכיב המדוייק שנמצא בחיטה ועוזר בנדון? 3. אם יש ממש - מה התחליף ללחם? (האם יש לחמים שאין בהם כלל חיטה?) 4. האם אין בדבר נזק בריאותי מכיוון אחר (עקב מחסור במרכיב מסויים לגוף)? 5. האם ניתן - מבחינה בריאותית בלבד - "להתנזר" מחיטה (או מאותו מרכיב) לאורך זמן, חודשים ושנים? בתודה מראש,

09/06/2006 | 12:32 | מאת: ליאורה

כמתעניינת בריפוי טבעי, נראה לי שמה ששמעת נכון, אבל כנראה שלא מדובר רק בהימנעות מחיטה בלבד, אלא גם ממזונות נוספים בעלי תגובה חומצתית, כמו בשר, סוכר, קפה וכל מזון שיש בו תוספות לא טבעיות. מניסיון אישי של שנים - לא חייבים לאכול לחם. יש הרבה מזונות טבעיים, בעלי ערך תזונתי גבוה יותר, וכאשר לומדים לאכול נכון, לא נוצר שום מחסור בגוף. אני יכולה להפנות אותך לאדם שיוכל לענות לך באופן מקצועי ומוסמך.

10/06/2006 | 14:51 | מאת:

שלום יואל, בשנם האחרונות ידוע יותר על הקשר בין תזונה ופסוריאזיס וישן המלצות רבות להמנעות ממזונות כגון גלוטן שהינו חלבון החיטה. המחקרים אינם חד משמעיים וכמובן לא כל המטופלים הגיבו לדיאטה. המנעות מגלוטן אומרת המנעות מכל דבר העשוי מחיטה, שעורה, לתת, ויש שאומרים גם שבולת שועל. ישנם תחליפים ללחם כגון פריכיות אורז ולחמים העשויים מקמח ללא גלוטן. דיאטה כזו אין להתחיל לבד, יש להתייעץ עם דיאטנית קלינית בנושא, על מנת למנוע חסרים ונזקים. דיאטה ללא גלוטן אינה מסוכנת ואינה מפתחת חסרים במידה ויודעים לאזנה. ישנם אנשים שאינם מסוגלים לאכול חלבון חיטה בשל אלרגיה וחיים ככה כל חייהם ללא כל בעיה. בברכה, דנה

08/06/2006 | 16:01 | מאת: רננה

מה הייתן ממליצות לאכול לאדם שנאסר עליו לאכול דברים עם שומן/מטוגן? הוא מאוד אוהב מאכלים שמנים (חומוס, בלינצ'ס וכו') וזו הצרה- הוא חש ברע לאחר שאוכל אותם, אך עדיין ממשיך... מה ניתן לאכול שיהיה גם בריא אך טעים במידה כלשהי, שיהיה מעין פיצוי על דברים אחרים שלא ניתן לאכול. תודה.

10/06/2006 | 13:36 | מאת:

שלום רננה, איננו נוהגות לתת המלצות למזונות בפרום זה. ישנן הרבה אפשרויות גיוון אך יש להכיר את האדם, הרגליו ונתוניו הבריאותיים. עליכם לגשת לדיאטנית להמלצה אישית ותפריט מתאים. בברכה, דנה

08/06/2006 | 15:11 | מאת: אופיר

שלום, אנו נוהגים להוסיף לארוחת 10 (פירות טחונים) של ביתנו בת 10 החודשים, כף אגוזי מלך ואגוזי ברזיל טחונים במעבד מזון. כמה זמן ניתן לאחסן במקרר אגוזים טחונים אלו,מבלי לאבד מערכם התזונתי ? האם קיימת אפשרות שיווצרו חומרים מזיקים בעקבות חמצון או תגובה כימית אחרת ? תודה, אופיר

10/06/2006 | 14:57 | מאת:

שלום אופיר, אין המלצה חד משמעית בנושא, אך לרוב לא רצוי לטחון ולשמור לאורך זמן בשל הסיכוי הגבוה לעבור חמצון ועיפוש. המלצתי עשו זאת על בסיס יומי. כמו כן רצוי להתייעץ עם דיאטנית ילדים בנושא של זרעים בגיל 10 חודשים, למרות היותם טחונים. בברכה, דנה

08/06/2006 | 14:53 | מאת: אבישי

איזה מזון ניתן להוסיף לשקדים כדי לקבל חלבון מלא? מה לגבי אגוזים וגרעינים? קיים בכלל מזון צמחי המכיל חלבון מלא?

10/06/2006 | 13:35 | מאת:

שלום אבישי, אין מזון צמחי המכיל חלבון מלא. ישנם שיטענו כי סויה היא חלבון מלא, אך בוודאות חסרה לה חומצת אמינו חיונית. על מנת לקבל חלבון מלא מן הצומח יש לערבב דגנים וזרעים. אגוזים וגרעינים שווים במחינת חלבון לשקדים. בברכה, דנה

11/06/2006 | 11:07 | מאת: יהודה

דנה שלום, הייתי מבקשי שתקראי את התשובה של נועה לליאת - כמה שורות למטה. נועה טענת שלא חסרות חומצות אמינו בשקדים, רק הזמינות הביולוגית שלהן נמוכה יותר מבשר או ביצים. אנא התייחסותך. אם בכל זאת את טוענת שחסרות חומצות אמינו בשקדים - אשמח לדעת מהן.

08/06/2006 | 14:07 | מאת: יעל

בתי בת שבעה חודשים והתחלנו ירקות מרוסקים, תהליך שמלווה בהמון גזים וכאבי בטן, למרות שהוא נעשה באופן אטי והדרגתי. שמתי לב לכך שהגזר גורם לה ליציאות מאוד קשות. כיצד זה יתכן? תודה.

10/06/2006 | 12:19 | מאת: נעמי

אני עובדת כמטפלת בתינוק בן 7 חודשים, ומזה חודש אני נותנת לו יום יום ירקות מבושלים (גזר, בטטה, קישואים) יחד עם אבוקדו. זה מאוד טעים לו, והכל בסדר. האם את מוסיפה משהו, תבלין כלשהו, לירקות? אולי כדאי לנסות לתת לו ירקות אורגנים? אולי יש לו רגישות לשאריות ריסוס בירקות?

שלום!!! שמי יניב אני בן 23 אני מפתח גוף-(BODYBUILDER) ויש לי ידע נרחב נרחב בתזונת מפתחי גוף כיאה לסוג הפורט שבו אני עוסק. ברצוני ללמוד רפואת ספורט אך בדגש על התמחות בתזונת ספורט וגם בשילוב עם בניית תוכניות אימון ומאמן חדר כושר אישי. ברצוני לדעת מהו הכיוון הבסיסי שבו עליי להתחיל את לימודיי לתואר הראשון- קרי האם עליי להתחיל בלימודי תזונה או שמא רפואה או ביולוגיה או פיזיוטרפיה???? או אולי משהו אחר.... אודה מראש על תשובה מהירה ואמינה, יניב

שלום יניב, אם ברצונך להתמקד על תזונת ספורט, אז המלצתי להתחיל בתואר ראשון בתזונה. במידה וההבט הרפואי-ספורטיבי מעניין אותך יותר, חשוב בכיוון פזיוטרפיה, רפואה וכו'. בברכה, דנה

08/06/2006 | 12:50 | מאת: מיכל

בעלי התחיל בדיאטת פחממות אשר בה הוא אינו אוכל את הדברים הבאים: לחם ובצקים למיניהם, תפו"א, קטניות, אורז, סוכר, בננות, דברי מתיקה. הוא כן אוכל בשר, ירקות, גבינות, שמן זית, פירות מסוימים מאוד להוציא למשל בננות. הוא בן 34, משקלו בערך 100, גובהו 1.84 מ'. מבנה גופו רחב.. האם זוהי דיאטה תקינה בהתחשב בנתוניו הפיזיים?

09/06/2006 | 13:15 | מאת: יניב

שלום לך!!!! אני מפתח גוף מקצועי ויש לי ידע נרחב בתזונה כך שאני מקווה שאוכל לעזור לך. הדיאטה שאת מתארת הינה דיאטה קיצונית מאוד שבה הגוף בעצם מקבל רק חלבונים ושומנים ולא מקבל פחמימות מה שבעצם לא יצור עליית אינסולין בגוף ואגירת פחמימות מיותרות בתור שומן ולכן הגוף לא מקבל אנרגיה ממקור חיצוני ויצטרך להשתמש בשומנים ולפרק חומצות שומן בתור מקור אנרגיה. זהוי אינה דיאטה ממולצת במיוחד אך אם כבר משתמשים בשיטה זו יש לעשות אותה תקופה קצרה עד שמגיעים למשקל היעד שרוצים ואז לחזור לאכול פחמימות שוב ביחס של כ55 אחוז פחמימות ו20 אחוז חלבון וכ25 אחוז שומן מסך הקלוריות היומי. בעקרון כל עניין התזונה הוא נושא גדול ורחב ולכן קשה להסביר על קצה המזלג כל מה שקורה בגוף אך את מוזמנת לשאול כל שאלה שעולה לך ואני ישמח לתרום לך מהידע שלי. יניב

10/06/2006 | 14:41 | מאת:

שלום מיכל, הדיאטה שאת מתארת היא דיאטה בסגנון אטקינס, כלומר הגבל פחמימות בדיאטה. אם בן זוגך אוכל פירות ירקות ומוצרי חלב ניגר, אז זוהי אינה דיאטה דלת פחמימות, ועל כן היא אינה בעייתית. יש לזכור, כי דיאטות דלות פחמימות מיועדות לתקופות מוגבלות של זמן הואיל והן עלולות ליצור חסר בויטמינים, מינרלים, סידן וסיבים תזונתיים, כמו כן הן לרוב עשירות בשומן רווי. אם ברצונך לנווטו לדיאטה נכונה, פנו לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי וייעוץ פרטני. בברכה, דנה

08/06/2006 | 10:11 | מאת: קרן

1- יכול להיות שצואה רכה מדי נובעת מעודף סיבים? 2-כיצד אני מפחית את צריכת הסיבים? 3- האם כפית זרעי פשתן טחון ביום מכסה את צריכת ה-O3 היומית (לאחר הפיכת החומצה למולקולת השומן...)? 4- מה הסיכוי שזרעי הפשתן הטחון שקניתי מחומצנים? - מהי הצורה המומלצת ביותר לצריכת OMEGA 3 כתוסף? כמה בדיוק צריך (בהנחה איני אוכל דגים וזרעי פשתן)? 6- לאחרונה נכחתי בהרצאה על תזונה והמרצה טען שכדי לאכול את האוכל בצורתו השלמה, ובפרט- לימון עם הזרעים והחלק הלבן, אבטיח עם הזרעים..... שאלתי- כיצד אני יכול לדעת מתי לא אוכלים משהו מכיוון שהוא לא טעים ומתי מכיוון שהוא לא מתעכל?? זרעי תפוח?? זרעי גמבה?? קליפת אבטיח?? תודה

10/06/2006 | 14:37 | מאת:

שלום קרן 1. סיבים מסיסים אכן יכולים לגרום לריכוך הצואה. 2. הפחתת סיבים משמעותה אכילת פחות ירקות ופירות ודגנים מלאים, אך לרוב אין המלצה כזו, אלא אם כן מדובר במחלות מסויימות במערכת העיכול. 3. זרעי פשתן הינם מקור לאומגה 3 אך לא לחומצת השומן הרצויה בתוך קבוצת האומגה 3 , לכן מומלץ לצרוך אומגה 3 ממקור דגי. 4. לגבי המלצתו של המרצה לאכול מזונות שלמים, גם אם מזון אינו עובר עיכול מלא הוא יוצא בצואה, כך שאין בכך בעיה משמעותית, אלא אם כן מדובר שוב במחלות במערכת העיכול. אין המלצה תזנותית מדעית לצרוך מזונות בשלמותם. בברכה, דנה

07/06/2006 | 23:23 | מאת: יפית

שלום כמה שיני שום ביום צריך לאכול כדי שיעזור להורדת כולסטרול שהוא 270?האים שום מבושל שומר על יעילות שלו להורדת כולסטרול?

10/06/2006 | 13:29 | מאת:

שלום יפית, אין המלצה חד משמעית כמה שני שום לאכול ביום, זהו תוסף מזון ולא תרופה. אמנם יעלותו הוכחה במספר מחקרים, אך תלוי מהו הגורם לעליה בכולסטרול. ברמות כולסטרול של 270 יש לבדוק מהו היחס בין הכולסטרול LDL "הרע" ל- HDL "הטוב", ולא סה"כ המספר, על מנת לשקול התחלת טיפול תרופתי ושינוי אורח חיים. רצוי לא לבשל את השום אלא לצורכו בצורתו הטבעית. נכון להיום יש קפסולות המכילות את החומר הפעיל של שום. בברכה, דנה

07/06/2006 | 12:37 | מאת: קרין

שלום רב, מצד אחד ידוע לי כי שימוש באצת הספירולינה (בליעת כמוסות למשל) פוגעת בגוף , בבלוטת המגן מאחר והיא מכילה יוד. ונאמר לי גם שהוציאו אותה מחוץ לחוק.!!!! (ולדעתי אם זה ככה אז בצדק) מצש שני לאחר שסקרתי את המרכיבים התזונתיים שבה כל עוד אין בה יוד היא לא נשמעת מזיקה אלא אפילו מסייעת . ראיתי גם שישנם אותן כמוסות ללא יוד. אני לומדת תזונה קלינית שנה א' והשמועה על הנזקים הגיעה אלי מבנות שנה ג'. מאחר וזהו אינו פורום של נטורופתיה אשמח לשמוע תשובה עניינית לשאלתי.

10/06/2006 | 13:27 | מאת:

שלום קרין, הואיל וזהו אינו פורום נטורופתיה אז גם איננו מתעסקות בתוספי מזון שאינם מוכרים ואינם חוקיים. יוד אינו בעייתי לבלוטת התריס רק במידה וישנה בעיה בבלוטת התריס, כמו יתר פעילות של בלוטת התריס, וגם אז תלוי מהו הגורם ליתר הפעילות. בברכה, דנה

07/06/2006 | 10:47 | מאת: סימה

שלום אני מקווה שאני בפורום הבכון. אני בת 38 גובה 157 ושוקלת 72 .רציתי לדעת כדי להוריד קילו ממישקלי בשבוע ,כמה קלוריות אני צריכה ליצרוך ביום ?בתודה

08/06/2006 | 13:26 | מאת:

שלום לך סימה! הירידה המומלצת היא בין 0.5-1 ק"ג בשבוע והיא מושגת ע"י יצירת פער של כ - 500 קק"ל בין הצריכה (המזון) לבין ההוצאה (פעילות גופנית). החישוב של הצריכה הקלורית המומלצת לך צריך לכלול את הפעילות היומית + ספורט. את בעודף משקל הגובל בהשמנה ולכן המלצתי לך היא לא רק להסתפק ב"מספרים" שקיבלת כאן אלא לפנות לייעוץ וטיפול אישי בו ניתן לתת התייחסות לאורח החיים, ההעדפות, מגבלות ומצבך הרפואי. בברכה, נועה

יש לי שאלה לידע כללי אשר כבר שאלתי בעבר ושנענתה ע"י נועה שיף ודנה ויינר. הייתי רוצה לקבל תשובה נוספת לאור מייל שקיבלתי מתזונאית קלינית טבעונית. פניתי אל תזונאית קלינית טבעונית מחו"ל אשר היא ותזונאית נוספת כתבו את הספר becming vegan. הספר הוא בעיקר מדריך לתזונה טבעונית מסיבות מוסריות בעיקר כנגד פגיעה בבעלי חיים. (מומלץ לקרוא עותק של המייל ממנה באנגלית למטה). ראשית רציתי לשאול עד כמה לדעתכם כדאי להסתמך על הספר שכולל גם תפריטים טבעוניים שמספקים לגוף ברמת העיקרון את מה שהגוף צריך? ציינתי בפניה שבפורום תזונה בתפוז ישנו מאמר שמדבר על כמויות גבוהות (פי 208) של פיטואסטרוגנים (אסטרוגנים בהצומח) בפורמולות סויה לתינוקות, ושאלתי אותה למה בספרה זה לא מצויין, כי לפי הזכור לי לא קראתי בספרה לגבי שום מחלוקת על הנושא של פורמולות סויה. היא כתבה לי בתגובה שהן תומכות בהנקת אם לטווח ארוך. בכל אופן היא אמרה שאותן פורמולות סויה לא בהכרח לא בטוחות לשימוש ושלמעשה יש מחקרים שמראים שתינוקות שהואכלו בפורמולות סויה הם בסדר גמור. רציתי לשאול אם היא צודקת בזה שתינוקות שאוכלים פורמולות סויה הם בסדר גמור? כי הרי שמעתי כבר מתזונאיות בישראל שעדיף פורמולות שמבוססות על חלב. המאמר בפורום תזונה בתפוז: "תחליפי חלב מבוססי סויה לתינוקות - חברים או אויבים?" http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=23&a=15085&c=0&sc=0&ssc=0 תשובה מהתזונאית הטבעונית: "Dear Ron, Currently, I am in צונזר* working on a צונזר* research project, AND have limited time AND limited Internet access. Yes, I am a clinical nutritionist AND a registered dietitian. We didn't mention the article on soy based formula, because we are advocating long term breast feeding for vegans. For those who absolutely cannot breastfeed, soy formula is an option. Yes, phytoestrogen (plant estrogen) levels are higher, because there are no plant estrogens naturally occuring in animal OR human milk. This does not mean it is unsafe. In fact, there are many studies that have looked at the long term health of babies fed soy formula, AND they do very well. There does not seem to be any long term adverse effects (comparable to other babies fed cow's milk formula). Breastfeeding has no substitute in my view, AND is, by far, the best choice for babies. Warm wishes, Brenda Davis" אשמח לתשובה, תודה

רון שלום! אתה בטח לא מופתע מכך שיש גישות ודעות שונות בתחום שלנו כמו בכל תחום אחר. כמעט לא קיים נושא תזונתי שניתן למצוא בו קונצנזוס מוחלט הן במחקרים ומאמרים שמפורסמים והן בדעת הקהילה המדעית. בנוגע לנושא שהעלת יש לי שתי נקודות לחדד: 1. לובי החקלאים מגדלי הסויה הוא חזק מאוד מבחינה כלכלית ופוליטית. במשך עשרות שנים המחקר קידם גידול זה כ"פלא תזונתי" ומאוד פופולרי לחקור ולמצוא עוד ועוד תחומים בהם מזון זה תורם לבריאות. כך תעשיה זו גדלה ומתחזקת עוד ועוד. אני לא באה להתווכח עם הוכחות מדעיות בנוגע לייתרונות הסויה לבריאות הלב, כלי הדם ומערכת העיכול - במבוגרים! 2. עיקרון הזהירות מחייב אותנו לבדוק לעומק תזונה צמחית (וסויה בפרט) לתינוקות משום השונות האדירה לעומת חלב אם. לצערי כאן נכנסים כוחות השוק ולדעתי קיימים פוטנציאל ואינטרס להכשיל מחקרים מעמיקים שאולי יכולים להביא נתונים שיחכימו אותנו בנושא. נכון להיום אין מחקרים רבים שכאלה שבחנו בצורה מדעית ראויה אוכלוסיית בוגרים רחבה שניזונה בינקותה מתכשירי הזנה המבוססים על סויה. למה? שאלה מצויינת! לעומת זאת בחיות מעבדה, תאים ורקמות - יש כבר מצבור סימנים והוכחות לתופעות לוואי בלתי רצויות. מכאן כל הורה יכול לעשות בחירה אישית ולקחת אחריות על בריאות ילדו. מדיניותנו כצוות דיאטניות ילדים בבי"ח רמב"ם הינה לא להמליץ על תכשירי הזנה המבוססים על סויה מתוך שיקולי אחריות ואיכות תזונתית ראויה. בברכה, נועה

אוקיי, תודה נועה.

06/06/2006 | 12:33 | מאת: lisa

שלום ובוקר טוב רציתי לדעת אם מוצר בשם דייסיבית של רמדיה (שבעה דגנים)יכול להיות טוב למי שסובל ממעי רגיז אני כמעט לא אוכלת לחם ויש בו שבעה דגנים ותוספת סיבים תזונתייים מינרלים וויטמינים. והאם זה טוב לשלב עם דיאטה ? תודה מראש

07/06/2006 | 09:49 | מאת:

ליסה שלום! למי שסובל מתסמונת המעי הרגיז, מומלץ מאוד להיות מטופל באופן קבוע אצל דיאטנית קלינית, אליה ניתן להפנות שאלות מעין אלה. אני מציינת זאת משום שאין תשובה אחידה לשאלתך והיא תלויה בעצם באופן האינדיבידואלי שבו מתאפיינת התסמונת אצלך. לדוגמא, אם את סובלת בעיקר משלשולים, הייתי ממליצה על סיבים מסוג מסויים, אם סובלת מעצירות, סיבים מסוג אחר. אם את סובלת מגזים ונפיחויות, לא הייתי ממליצה כלל. בנוסף ההמלצה תלויה בתפריט היומי שלך שיש לבחון אותו ולהעריך את הצורך בתוספת/הפחתת סיבים או כל מרכיב תזונתי אחר. מקווה מאוד שתפני לייעוץ! בברכה, נועה

06/06/2006 | 11:37 | מאת: רונית

כרגע בתחילת הריוני ישנו חוסר תיאבון וכל ארוחה היא בגלל שצריך ולא בגלל רעב. ממה זה יכול לנבוע? האם זה נורמלי? יש לציין שהיו רק 2 הקאות מתחילת ההריון שהינו מספר שבועות ובחילות יש כל הזמן-לא בשעה מסוימת.

07/06/2006 | 09:54 | מאת:

רונית שלום! ההריון משנה מאוד את מאזן ההורמונים בגוף כמו גם מרכיבים אחרים שלכולם חלק מורכב בויסות האכילה. שינויים כה משמעותיים מתבטאים באופן שונה בין אישה לאישה ובתקופות ההריון השונות בהן המאזן יכול להשתנות, מה שדורש תקופת הסתגלות. יפה מאוד שלמרות תחושותיך את מבינה את החשיבות ואוכלת כי באמת צריך(!), לשמירה על התפתחות ובריאות העובר כמו גם שמירה על בריאותך את. בברכה, נועה

06/06/2006 | 09:29 | מאת: בר

שלום! אני בת 18, גובהי 1.63 ומשקלי 46 קילו. אנשים רבים אומרים לי שאני רזה מדי. פעם חשבתי שהם מדברים שטויות והעדפתי להתעלם אבל לאחרונה המחשבה על כך התחילה להציק לי ואף נוכחתי כי ירדתי במשקל (פעם שקלתי 50 קילו). האם אני רזה מדי? האם אני נמצאת בתת משקל? ומה ניתן לעשות כדי להשמין בקלות? (קראתי שבדיאטת השמנה יש לאכול 8 ארוחות ביום וזה לא ממש אפשרי מבחינתי) תודה רבה!

06/06/2006 | 09:43 | מאת: בר

שכחתי לציין כי אני באה ממשפחה רזה, מעולם לא סבלתי מהפרעות אכילה ועד היום הנושא כלל לא העסיק אותי. מחכה לתשובה! תודה מראש

06/06/2006 | 14:56 | מאת:

בר שלום! על פי הפרמטרים את אכן מעט רזה מדי. 50 ק"ג הוא המשקל המינימלי התקין לגובהך. דיאטה לעליה במשקל עבורך לא צריכה להיות קשה לביצוע וודאי לא לשנות בצורה דרסטית את אופן אכילך היומי. פני לדיאטנית קלינית לטיפול. בברכה, נועה

06/06/2006 | 08:55 | מאת: חן

שלום, אני בחורה בת 20 וחצי שמעוניינת וצריכה לרדת בין 7 ל-10 ק"ג בחודש הקרוב. קראתי על מוצר בשם "רוקח פורטה" ורציתי לשאול אם ידוע לכם אם המוצר הזה טוב ומומלץ......... האם הוא גורם לבעיות כלשהן? האם הוא פוגע ביעילות גלולות למניעת הריון? בבקשה תחזרו אליי עם תשובה כמה שיותר מהר........... תודה מראש.

06/06/2006 | 14:53 | מאת:

חן שלום! אם את מעוניינת בהמלצתנו הרי שחובה עלי לציין שזה לא ריאלי ולא בריא לרדת במשקל בקצב דרסטי שכזה. לא אביע כאן דעה על התכשיר שציינת. פני לדיאטנית קלינית בקופ"ח או באופן פרטי ותוכלי לרדת במשקל בייעוץ אחראי ובריא שילווה אותך וימנע ממך לגרום לגופך נזקים. בברכה, נועה

05/06/2006 | 17:29 | מאת: ברכה

האם קינואה עלולה לגרום לעצירות?

06/06/2006 | 14:49 | מאת:

ברכה שלום! לא ניתן להעריך את הסיבה לעצירות לפי מזון יחיד. יש צורך בהערכה של התזונה היומית המגוונת, של שתייה ופעילות גופנית על מנת לנסות ולאתר את הסיבה (במידה והיא אכן נעוצה באורח חיים ולא בגורם רפואי). בברכה, נועה

05/06/2006 | 13:18 | מאת: לילך

ביתי בת שנה ושלושה חודשים. מה עדיף מבחינה תזונתית לתת עם הדייסה [בוקר וערב ולפעמים במקום הפירות] - חלב רגיל או מטרנה?

06/06/2006 | 14:47 | מאת:

לילך שלום! יש עדיפות תזונתית להמשיך ולהשתמש במטרנה כ"חלב ילדים" אפילו עד גיל 2-3 שנה. תכשיר ההזנה עדיף על פני החלב כמעט בכל הפרמטרים התזונתיים הרלוונטים לגיל זה. בברכה, נועה

05/06/2006 | 07:55 | מאת: ליאת

שלום רב, האם שקדים מכילים חלבון מלא? אם לא, איזה חומצות אמינו חסרות בהם? תודה ויום טוב

06/06/2006 | 15:51 | מאת:

ליאת שלום! על אף ששקדים מכילים כמות גדולה של חלבון, הוא אינו נחשב מלא. החומצה האמינית המגבילה (הפחותה ביותר) היא מתיונין - 25% מבחלבון ביצה. גם ליזין נמוכה - 40% וולין וטראונין - 50%. אף לא חומצה אמינית חיונית אחת נמצאת בערך דומה לזה שבחלבון ביצה. בברכה, נועה

06/06/2006 | 21:31 | מאת: ליאת

נועה שלום, תודה על התשובה, אבל לא הבנתי אילו חומצות אמינו ח ס ר ו ת בשקדים. תודה, ליאת

(אלו שבאים בקירור) טעמתי בדוכן לפני כמה זמן והיו טעימים. קניתי את זה של ירקות בנוסח סיני שבהשוואה לאחרים גם מכיל הרבה פחות שומן (בערך 6 גר' למאה גרם). היה טעים למדי אבל אני לא מצליח לחשוב על רעיונות לאיך לשלב אותו עם אוכל אחר. אכלתי אותו ישר מהקופסא. רציתי לשאול מה דעתכם על הערכים התזונתיים של המוצרים האלו? נ.ב. בקשר לממשק. חבל שחייבים לפרסם את האימייל בשביל לקבל התראות. תודה,

שלום לך! טרם נתקלתי או התנסתי ולכן אין לי תשובה בשלב זה. :-( בברכה, נועה

תודה בכל זאת :-)

04/06/2006 | 17:25 | מאת: אפרת

מכיון שאני עומדת לפני ניתוח מעי הגס אני מבקשת לדעת מהכוללת תזונה ללא סיבים?

06/06/2006 | 14:41 | מאת:

אפרת שלום! יש להקפיד על דיאטה דלת סיבים לאחר הניתוח. ייתכן ויהיו דגשים נוספים ולכן עלייך לבקש ייעוץ דיאטנית במחלקה בה תהיי מאושפזת, על מנת שתוכלי לקבל טיפול אישי מתאים למצבך ולניתוח הספציפי שתעברי. כעקרון סיבים תזונתיים נמצאים במזון מן הצומח, בעיקר בקליפות של דגנים, פירות וירקות אך לא רק. גם קטניות מכילות כמות משמעותית של סיבים. יש להמעיט בצריכת ירקות ופירות, לקלפם ואף לבשלם. לא לצרוך דגנים מלאים וקטניות. בברכה, נועה

04/06/2006 | 15:30 | מאת: אולגה

בן שלי בן 9 חודשים במשך חודשיים האחרונים ניתנו לו בטעוות יותר מ2 טיפות של ויטמין aוd היום יומית מה לעשות האם יכול להיות איזשהו נזק?

06/06/2006 | 14:36 | מאת:

אולגה שלום! ראשית יש חשיבות למינון של 2 טיפות ובעתיד עליכם להקפיד על כך. כמה נתתם? האם הילד מראה סימנים שונים של מינון יתר? עודף של ויטמין A עלול לגרום לכאב ראש, בחילה, שלשול, אבוד התיאבון ועוד. מינון עודף של ויטמין D עלול לגרום לחולשה, צמא רב והשתנה מרובה, הפרעות בעיכול ועוד. אם משהו מרשימה זו מופיע אצל בנך, יש לפנות לרופא ילדים. אם נתתם מינון כפול זה אמור עדיין להיות בגבול השימוש הבטוח. בברכה, נועה

07/06/2006 | 08:57 | מאת:

אולגה שלום! בהרהור נוסף והתייעצות שערכתי בנוגע לשאלתך, הגעתי למסקנה שייתכן מאוד ועליך להפסיק את מתן הויטמינים הללו לזמן מה. זה כמובן מאוד תלוי במינון שנתת (ולא ציינת בפנייתך). עודפי ויטמינים אלו נאגרים בגוף ולא מתפנים במהירות. לדעתי יש לפנות לייעוץ. בברכה, נועה

03/06/2006 | 21:56 | מאת: שירי

רציתי לדעת כמה קלוריות לערך יש בכוס מרגריטה פסיפלורה. המשקה מורכב מטריפל סק וטקילה אני חושבת.

05/06/2006 | 08:42 | מאת:

שירי שלום! זה כמובן תלוי בכמויות המדויקות שבמתכון. הערך הקלורי המשוער לכוס המכילה 120 מ"ל הוא 150-170 קק"ל. בברכה, נועה

03/06/2006 | 21:34 | מאת: סיגל

שלום אני סיגל ועברתי ניתוח לקידום הלסת ובעקבות כך סגרו לי את השיניים למשך חודש. ולכן אני מזינה את עצמי רק באמצעות אוכל נוזלי. בעקבות כך ירדתי 4 קילו שזה מאוד משמעותי עבורי שקלתי 42 (גובה-1.58) וכרגע אני 38. אני מאוד רזה וזה מאוד מפחיד אותי. רציתי לדעת אם בעקבות התזונה שלי הקיבה עלולה להצטמצם ויהיה לי מאוד קשה להחזיר לעצמי את הקילוגרמים שאיבדתי וכמה זמן יקח לי להחזיר את המשקל. ואם תוכלי להמליץ לי איך אני יכולה לשמור על משקלי בזמן שהשיניים שלי סגורות ואני מזינה את עצמי רק ע"י אוכל נוזלי ומרוסק

05/06/2006 | 08:26 | מאת:

סיגל שלום! זה חיוני שתפני לדיאטנית לקבלת טיפול, בהקדם האפשרי. תמוה בעיני שלא קיבלת לכך הפנייה לאחר הניתוח. הסבירי בקופת חולים את הדחיפות כפי שהסברת כאן. בברכה, נועה

02/06/2006 | 20:35 | מאת: דינה

אני בת 20 שוקלת 47 גובהי 1.55 . אני אוכלת באופן מסודר ובריא (כמובן שיש חריגות חד פעמיות אבל עדיין בצורה מבוקרת).חשוב לציין שאני מקפידה על פעילות גופנית מאז ומתמיד. לאחרונה עליתי ב-2 ק"ג וזה די מפריע לי (למרות שאני עדיין רזה לדעתי). אני רוצה שהירידה תהיה באמת מהמסה השומנית ולא על חשבון פירוק השריר. כיצד אעשה זאת?

דינה שלום! ראשית ציינת נכון שאת רזה, גם עם 2 ק"ג נוספים, לכן אין שום צורך למהר להורידם. מה יש עוד חודש וחצי שבוער לך? הדרך הבטוחה להוריד שומן ולשמור על מסת שריר היא: 1. להמשיך בפעילות גופנית, ואפילו מול התנגדות (משקוליות, גומיות לעיצוב למשל) שתורמת לבניית מסת שריר. 2. הפחתה קלורית (אם בכלל במקרה שלך!) שהיא מאוד מתונה. עלייך לצפות בעצם לירידה בקצב איטי! בברכה, נועה

02/06/2006 | 19:21 | מאת: חסוי

אני רוצה לדעת מהי תזונה נכונה בגיל ההיתבגרות .

03/06/2006 | 12:30 | מאת:

שלום לך! לא צירפת שום פרטים עלייך (גיל, מין, סיבת ההתעניינות) ולכן אין לי אפשרות לתת תשובה ממוקדת. אני מצרפת קישור לאתר לימודי מקסים של מכון ויצמן בנושא: http://stwww.weizmann.ac.il/health_nutrition/default1.asp בברכה, נועה

02/06/2006 | 12:58 | מאת: איריס

שלום רב, לידע כללי, נא המלצתכם לאתר ובו מרוכזים ערכים קלוריים של מוצרים מכל קבוצה שהיא בתודה איריס

03/06/2006 | 12:08 | מאת:

איריס שלום! אני מצאתי את האתר הזה: http://www.dietnet.co.il/diet/index1.asp נוח ואמין. בברכה, נועה

02/06/2006 | 11:19 | מאת: sarit

שלום חג שמח [ רציתי לדעת קראתי באיזה מגזין (אמריקאי) ש אפשר להכין איזה מעדן (וזה לא כל כך משמין) עם גלטין טהור ( בערך כוס דיאט ספרייט ו מוסיפים פירות העונה .) ו כמובן לתת את זה להקריש כמו גלטין רגיל . הכנתי את זה ו באמת זה לא רע. השאלה שלי אליכם האם יגרם לי נזק בגלל שאני אוכלת גלטין טהור ללא סוכר (הסוג ששמים בעוגות גבינה ) אשצח לשמוע את דעתך....תודה

03/06/2006 | 12:04 | מאת:

שרית שלום! שום נזק! תהני. בברכה, נועה

01/06/2006 | 12:24 | מאת: דיקלה

כמה קלוריות יש לכף קטשופ ? היינץ.(בערכה גסה) תודה

01/06/2006 | 13:48 | מאת:

שלום דיקלה, בכף שטוחה של קטשופ יש כ- 15 קק"ל. בברכה, דנה

01/06/2006 | 10:14 | מאת: אושר511

אני 7 חודשים אחרי לידה ומניקה באופן מלא . משהו בתזונה שלי לא נותן לגוף לרדת במשקל. אסביר. בבוקר אני אוכלת המון ירקות ונבטיםעם 2 שיני שום ו2 כפות טחינה ו2פרוסות לחם מלא. ב10 אני אוכלת אשכולית . בצוהריים אני אוכלת ירקות מאודים (קישוא המון וכרוב) ושוב 2 כפות טחינה עם עוף ו2 כפות אורז מלא. בארבע אני שותה קפה ולפעמים איזה עוגית או שתיים. בערב אני אוכלת סוג של פחמימה או 2 פרוסות לחם מלא עם המון ירקות ולפעמים בערב אוכלת שוב אשכולית .למה אני תקועה במשקל .מה הבעיה שלי .אשמח לקבל תשובה

01/06/2006 | 13:46 | מאת:

שלום, צר לי שלא אוכל לנתח באופן מלא את התפריט שלך. לכל אדם הוצאה אנרגתית שונה וייתכן שכמויות האוכל שאת אוכלת אינן מתאימות לך. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ פרטני והרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

31/05/2006 | 16:44 | מאת: ליאת

ידוע לי, שעם בלי גאנק עדיף לאכול משולש פיצה אחד עם סלט, זה הכי טוב. אבל עם אני מזמינה במקום ששם הפיצה הולכת לפי מטר חצי מטר וכו'.. אז משולש פיצה (בערך) משתווה לכמה מטר? תודה

31/05/2006 | 20:16 | מאת:

שלום ליאת, אני יכולה לתת הערכה גסה ביותר כי 1/4 מטר שווה 2-2.5 משולשי פיצה. בברכה, דנה