פורום תזונה קלינית
שלום. אני בת 20 וקצת ויש לי כמה שאלות..... בקשר לכל סוגי התה שנועדו לסייע בהרזיה. דבר ראשון- עד כמה התה הזה יעיל? דבר שני- איזה תה מומלץ ביותר מבין כל הסוגים הרבים שיש.? ודבר שלישי- אם אני לוקחת גלולות ולא רוצה שיעילותן תיפגע, האם אני יכולה לשתות את התה המרזה או שאסור כי זה עלול לפגוע ביעילות הגלולות? אני מצפה לתשובה מפורטת ומהירה. אני יודעת שהתה הזה הוא לא פיתרון אבל אני צריכה לרדת קצת במשקל בחודש הקרוב לקראת ארוע ואין לי בכלל זמן לעשות ספורט..... תודה ויום נעים!
שלום חן, אני מקווה שהתשובה תהא מספיק מהירה, אך היא תהא מתומצתת. דיאטניות לא ממליצות על תה משלשל לסוגיו, זוהי אינה דרך לעשות דיאטה, זוהי דרך מצויינת להזיק לגופך. משלשלים גורמים לאיבוד נוזלים ומלחים, ולא לאיבוד שומן. שלשולים מרובים יכולים להזיק למערכת העיכול ולאיזון המלחים בגופך. הואיל ושלשולים פוגעים בספיגה של מזונות, ויטמינים, מינרלים וכן של תרופות, לא מומלץ לצרוך זאת במקביל לגלולות או כל תרופה אחרת. משלשלים נועדו למי שסובל מעצירות כרונית, ולא על מנת להוריד במשקל לקראת ארוע. את יכולה בטווח של חודש עם דיאטה מאוזנת לרדת גם 4 ק"ג באופן נורמלי ובריא. בברכה, דנה
איזה דגנים ניתן לאכול לא מבושלים (פרט לשיבולת שועל)? איזה קטניות ניתן לאכול לא מבושלות? ובכלל מה נכלל במשפחת הקטניות (חוץ משעועית עדשים חומוס ואפונה)?
שלום נעמה, לרוב אנו אוכלים דגנים מבושלים, בין אם מדובר בחיטה על מוצריה, שבולת שועל, אורז, תירס. אין זה אומר שאסור לאכול את הדגן בצורתו הטבעית והלא מבושלת, כנראה שזה פשוט לא טעים. אותו כנ"ל לגבי קטניות, לרוב אנו מעבירים את הקטנית דרך הכנה מסויימת, בשיול, אפייה, קלייה, לרוב לא נצרך בצורתו הטבעית, אך שוב, אין הדבר אומר כי הקטנית רעילה כאשר נצרכת באופן טבעי, פשוט פחות אכילה. במשפחת הקטניות בנוסף לאלו שהזכרת מכניסים גם פול וסויה. בברכה, דנה
אני מערבבת את זה לפעמים, אני יכולה לגמור כופסא של זה. מרוב שזה טעים ומפוצץ בויטמינים.. אך גם מלא קלוריות וזה לא עסק פה, כמה לערכתכם יש בכף כזה שאני מערבבת אבקת חרובים וחמאת שומשום, כל מה שאני יודעת שבכף ממרח חרובים (כמו ממרח שוקולד) אבל זה בגלל שגם מוסיפים לזה בדרך סוכר, יש איזה 200 קלוריות . תודה עוד הייתי רוצה לדעת כמה לוריות פלוס מינוס יש לסושי הרגיל בגודל הסטנדרטי.
שלום דליה, בסושי סטנדרטי יכול לנוע טווח הקלוריות כ- 70 קלוריות, תלוי גודלו ותוכנו. בכף ממרח חרובים יש כ- 100 קק"ל, כמו ממרח שוקולד. בכף חמאת שומשום יש כ- 100 קק"ל. כלומר כף ערבוב שך שני המוצרים יהא סביב 100 קק"ל, בנחה שמדובר בכף סטנדרטית ושטוחה. בברכה, דנה
קראתי הרבה על מזונות סויה, ויצאתי מבולבל מהם. לדוגמה, בתשובה מ-22.4 שניתנה בפורום אנטי אייג'ינג, מצוטטות תכונות חשובות ביותר של מזונות אלה עפ"י חומר מדעי שפורסם ע"י מדענים שונים. האם מזונות אלה, עפ"י הידוע במדעי התזונה, אכן נתברכו בתכונות הבריאותיות הרבות המיוחסות להם (מעבר להמלצה הכללית בדבר הצורך לגוון את הדיאטה גם בהקשר להם)?
שלום אליעזר, ענינו רבות בנושא סויה. התכונות והסגולות של סויה נבדקו בקרב אנשים שהו מזונם העיקרי ושאים צורכים מזון מערבי. אין מקום להשוותו לתזונה המערבית. ניתן לשלבו אך לא לצורכו כמקור מזון עיקרי. סויה אינו מזון מלא, אינה מהווה תחליף לבשר, ביצה או מוצרי חלב. בברכה, דנה
מה זה "מקור מזון עיקרי"? האם בשר, חלב או ביצה (כל אחד בנפרד) הוא מקור מזון עיקרי? סבור הייתי, על בסיס תשובותייך הקודמות, שהדבר החשוב הוא לאכול מזון מגוון, ולא להתמקד בסוג מזון אחד. כמו כן, מה זה "תחליף" בהקשר זה? האם בשר הוא תחליף לדגים, ללחם, לפירות או לירקות? האם ביצה היא תחליף לקטניות, לדגנים, לירקות, לפירות, או לגבינות? האם חלב הוא תחליף לבשר, ליוגורט, לדגים או לדגנים? לפיכך, לא ירדתי לסוף דעתך. אנא הבהירי כוונתך. תודה.
כמה חלבון יש בביצה? ההמלצה היא 0.8 גרם חלבון לכל קילו ממשקל הגוף. האם מעבר לכך הגוף לא סופג? האם נכונה הטענה כי באם החלבון איכותי מניתן לצרוך פחות מהכמות המומלצת ובאם הוא איכותי פחות מומלץ לצרוך יותר- 0.8 גרם, אבל באיזה איכות?
שלום נפתלי, בביצה יש כ- 6 גר' חלבון בממוצע, 3 גר' בחלמון ו- 3' גר' בחלבון. ההמלצה של 0.8 גר'/ק"ג חלבון היא המלצה למניעת חסרים ולשמירה על מצב תזונתי תקין. למעשה ניתן לצרוך פחות וגם יותר, אך לא מומלץ לעבור את ה- 1.2 גר'/ק"ג באדם בריא. במצבי מחלה שונים מעשירים או מגבילים בגבולות אחרים מהאדם הבריא. אין אנו כואלים רק חלבון איכותי או רק חלבון פחות איכותי, אנו אוכלים שילוב של שניהם. ככל שאנו צורכים פחות חלבון חשוב שיהיה יותר בעל ערך ביולוגי גבוה, אך הטענה ההפוכה אינה בהכרח נכונה. בעולם המערבי בדיאטה מאוזנת אנו צורכים כ- 1-1.2 גר'/ק"ג חלבון, ולא נראה כי יש בכך בעיה. דיאטות עשירות בחלבון, כגון דיאטת אטקינס, יכולולת להוות עומס אדיר על הכבד ועל הכליה. בברכה, דנה
מהי כמות החלבון המקסימלית המותרת בהנחה שאני מבצע פעילות גופנית? מהם שלושת (או חמשת...) החלבונים הצמחיים האיכותיים ביותר??
שלום אכסנדר, ההמלצה היא לצרוך כ- 1 גר' חלבון/ק"ג משקל גוף למי שעוסק בפעילות גופנית. אין מקום לצרוך מעבר לכך. חלבון מן החי אינו נחשב חלבון חיוני, אך שילוב של קטניות ודגן יוצר חלבון שלם. בברכה, דנה
1- אפשר בבקשה לינק לטבלת רמות אוליגוסכרידים בקטניות שונות? 2- האם צריכת חיטה תפוחה מומלצת? 3- עכשיו, בשגילו שמומלץ להגביל את צריכת הסויה, איזה משקה חלבוני נותר לטבעונים? 4- הבנתי שספיגת הסידן מטחינה נמוכה מאוד (יש מקורות צמחיים איכותיים יותר?), על אף העובדה שאיני צורכת תה או שוקולד, מניין (בתוך גבולות הטבעונות) אני יכולה להביא 1000 מ"ג (!!) סידן ביום??
שלום נעמה, לא ידוע לי על אתר המפרט פרטים אלו. אין המלצה או הגבלה לגבי חיטה תפוחה. אין תחליף אחר למשקה חלבוני פרט למוצרי חלב. ייתכן וטבעוניים יציעו הצעות שונות. כמו שאני תמיד אומרת, דיאטה טבעונית אינה בריאה או מומלצת לבני אדם. זוהי דיאטה חסרה, לא מאוזנת ולא בנויה לפי טבעו של האדם. אם הינך מועדת לפתח חסרים, תוכלי תמיד לקחת תוספי מזון. בברכה, דנה
1- קראתי שמותר לאכול נבטוטי קטניות קטנות (חילבה, עדשים...) לא מבושלים? 2- האם בוטנים זה קטניה? 3- אני וחבר שלי אכלנו גריסי פנינה מבושלים וזה עשה לנו גזים נוראיים. מדוע? 4- את יכולה להדגים בבקשה כיצד ניתן לקבל כמות מספקת של חלבון (במקרה שלי 60*0.8= 48) ביום נתון, מבלי לצרוך חלבון מן החי יותר מפעם אחת?? אני משתגעת
האם שילוב של ביצה וטונה במנת סלט זה עודף חלבון במנה? האם מספיק לשלב רק אחד מהם?
שלום שירי, לא זו אינה מנה עודפת של חלבון, קופסת טונה מכילה כמות חלבון זהה למנה ממוצעת של בשר על סוגיו. בביצה יש סה"כ 6 גר' חלבון. בברכה, דנה
שלום. כבר כחודש-חודשיים אני סובל מדלקת קיבה ובקע סרעפתי גולש 3-6 ס"מ , מתופל בלוסק. לפני יומיים התחילו אצלי כאבים עזים בגלל תחורים. הרופאים אמרו לי מה לא לאכול: חריף, דברי בצק, אורז, שוקולד, שומן, מתוגן. הבעיה שבמשך החודשיים די ירדתי במשקל בגלל שאכלתי לרוב רק מרק ויוגורט במשך היום. האם תוכלי להמליץ לי על עוד מאכלים שמומלץ לי לאכול ואשר יזינו אותי יותר במשך היום? במילים אחרות, מה כן לאכול? תודה מראש על העזרה. ושבת שלום.
שלום תומר, הואיל והינך סובל גם מבקע סרעפתי, גם מכיב קיבה וגם מטחורים ישנן המלצות לסוגי מזון ולהתנהגות אכילה. ראשית עליך להמנע ממזון מטוגן, בעל אחוזי שומן גבוהים, קפאין, עישון, פלפל חריף, מנטה, בצל ושום. כמו כן כדאי להמנע ממזונות שזמן העיכול גבוה, כגון אורז, כרוב וכרובית. באשר להתנהגות האכילה : ללעוס היטב את המזון, ארוחות קטנות ותכופות, לא לשכב או לעסוק בפעילות גופנית לאחר האוכל. ארוחה אחרונה כשעתיים לפני השינה. כל שאר המזונות ניתן לצורכם כרצונך: לחם על סוגיו, מוצרי חלב רזים, בשרים רזים, תפוחי אדמה, פסטה, קטניות, גלידות סורבה, ירקות, פירות ועוד. בברכה, דנה
שלום. אבקש לקבל פירוט של סוגי המאכלים שיכולים להעלות את רמות הסוכר והטריגליצרידים בדם כגון פחמימות אז איזה סוגי מאכלים שיש בהם פחמימות כגון לחם ואיזה סוג ואו תפוחי אדמה וכו"י האם יש ספר שניתן לקנות שיש בו פירוט כזה כי אמרו לי לא לאכול פחמימות אבל אינני יודע איזה מאכלים מכילים פחמימות . תודה
שלום צחי, ענינו רבות בנושא טריגליצרידים וסוכר בפורום זה. הינך מוזמן לערוך חיפוש תחת מושגים אלו ולקרוא את כל השאלות והתשובות בנושא. כמו כן, עליך לפנות לייעוץ פרטני עם דיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה
שלום קשישה (בת 90) שנטלה כדורי ברזל למשך 3 חודשים לטיפול באנמיה (בהמלצת רופא) המשיכה בטעות לקחת את הכדורים 3 חודשים נוספים למרות שכבר לא היה בכך צורך. ידוע לי שברזל בעודף הוא טוקסי ובמיוחד אצל קשישים. מהו הנזק במקרי עודף ? איך (אם בכלל) ניתן למזער את הנזק שנגרם ? תודה מראש
שלום גלי, 3 חודשים של חשיפה בכדורים לברזל בבן אדם מבוגר אינה יכולה להזיק באופן כזה שיהא בלתי הפיך. מינונים גבוהים של ברזל אכן יכולים להפוך למעודדי חמצון אך לרוב כאשר ניתנים דרך הוריד ולא דרך הפה, הואיל וספיגת ברזל בקשישים נמוכה יחסית. איני חושבת שיש מקום לדאגה שכן לא מדובר בחשיפה של שנים ולרוב המינונים הניתנים אינם גבוהים. כמו כן אם המטופל לא מרגיש כל תופעת לוואי או שיש בדיקה חריגה, שוב אין מקום לדאגה. בברכה, דנה
האם קיים הבדל בין שני נמקצועות - או שזה אותו המקצוע?
שלום גילי, מדובר באותו מקצוע, רק שהמילה דיאטנית היא בלועזית ותזונאית היא בעברית. בברכה, דנה
שלום, אני סובלת מזה שנים רבות מבעיות דכאון וחרדה ומטופלת בתרופות פסיכיאטריות. מכיוון שהגעתי לרמת התרופות המקסימלית שמותר לי לקחת, אין לי אפשרות להוסיף תרופות נוספות, ואיכות החיים שלי ירודה ביותר. קראתי לאחרונה חומר על הרפואה האורתומולקולרית וכן ספר בשם: Nutrition AND Mental illness" והבנתי שבאמצעות תוספי מזון במינונים גבוהים - ובעיקר חומצות אמינו, ניתן לשפר בהרבה את מצבם של אנשים הסובלים מבעיות נפשיות. הבעיה היא אינני יודעת כיצד לאתר רופא המומחה לטיפולים מסוג זה. האם תוכלי לעזר לי? תודה
שלום יעל, צר לי, אך איני מכירה רופא המתעסק בתחום הנ"ל. כמו כן חומצות אמינו הינן נחשבות תוסף מזון ולא טיפול תרופתי. בברכה, דנה
תודה על ההתייחסות. האם בעלי מקצועות פרא-רפואיים רשאים ומסוגלים לטפל במגה-ויטמינים ובחומצות אמינו ? האם לתזונאים קליניים יש את הידע הדרוש לטיפול מסוג זה? או לנטורופטים? תודה
פורום נטורפתיה הפיתרון שלך הוא נטורפתית.
יעל שלום, ד"ר יוסי דיין נותן אינפוזיות של ויטמינים ומינרלים ובינהם חומצות אמינו כדאי לך להתייעץ עימו. 03-6496888 בנימין מטודלה 39 שיכון דן ת"א. אני פשוט מקבלת אצלו אינפוזיות של ויטמינים עקב מחלת מעיים ולכן אני מודעת לסוגי האינפוזיות שלו.. תרגישי טוב, שירן
מאז שגילו את בעיית הלקטוז שלי (לפני 6 שנים) איני אוכלת שום מוצרי חלב. לעיתים רחוקות גבינות קשות כמו "טום" , "ברי" וכו' . איתן אין לי בעיה. אני בהריון כעת. חודש רביעי. מאז תחילת ההריון נוטלת מולטי ויטמין "פרנטאל", אשר לפי מה שמפורט עליו מכיל סידן -300. האם כמות זו מספיקה לי בהריון? תזונתי מאוזנת (לדעתי): הרבה פחמימות (לחם/פסטה/אורז) והרבה ירקות חיים ומבושלים. 2-3 פירות ביום פעמיים/שלוש בשבוע ביצה פעמיים/שלוש בשבוע בשר כמעט כל יום כמה כפות טונה פרוסת גבינת סויה (דמוי גבינה צהובה,) אחת ליום טחינה וחומוס ועוד. 1. האם מומלץ שאקח תוסף של סידן? 2. האם יש מוצרי חלב שאני יכולה לנסות להחזיר לתפריט , אשר אין בהם בעיית לקטוז? 3. בנושא אחר - מאז ההריון שתיה עושה לי בחילה (אלא אם כן היא מאוד ממותקת). אני שותה 5-8 כוסות ביום. האם זה מספיק? אני די קטנה (גובה 1.50, משקל 50 ק"ג בחודש רביעי) - האם יש קשר בין משקלי לכמות השתיה הדרושה לי?
נטע שלום! סידן חשוב מאוד בתקופת ההריון וטוב שאת מתמקדת בנושא זה. אישה בהריון צריכה לצרוך 1000 מ"ג סידן ביום. אם נוריד את התוסף שאת לוקחת זה מתרגם לכ - 3 מנות חלב ביום. 1 מנה = 1 כוס חלב, 1 גביע מעדן/יוגורט, 2-3 כפות גבינה רכה, 1 פרוסה גבינה קשה. התזונה היומית שלך אינה מכילה מקורות טובים לסידן. רגישות ללקטוז היא בעיה שניתן להתמודד איתה: ראשית יש חלב נטול לקטוז שניתן להשיג בכל הסופרמרקטים וכדאי להוסיף אותו לתפריט. כמו כן, חשוב לדעת שהלקטוז נמצא בחלק המימי של החלב. כמותו הולכת ופוחתת ככל שמוצר החלב פחות נוזלי. כך שבגבינות קשות מכל הסוגים, כמות הלקטוז היא מזערית וזניחה מבחינת תגובת הגוף. אפשרות נוספת שעומדת בידך היא להשתמש באבקת לקטאזין (המכילה את האנזים לקטאז), לערבב אותה עם מעדנים וגבינות רכות, ובכך פירוק הלקטוז מתרחש טרם האכילה ואין אי נוחות בעיכול לאחר מכן. במידה ושימוש במזון עדיין יגרום לך לאי נוחות, אז כמובן שהמלצתי היא ליטול תוסף. אגב, לשם בריאותך הכללית, המלצות אלו תקפות גם לאחר ההריון. בברכה, נועה
שלום, שמעתי שתי דעות מנוגדות לגבי טחינה כמקור לסידן. דעה אחת אומרת שעדיפה טחינה משומשום מלא, כי יש בה פי 10יותר סידן. הדעה השניה היא שבקליפת השומשום יש חומצה אוקסלית,המעכבת את ספיגת הסידן בגוף, ולכן עדיף לאכול טחינה לבנה (רגילה). מי צודק כאן?
שלום אריאל, טחינה או שומשום על צורותיו אמנם עשירים מאוד בסידן אך אינם מהווים מקור טוב לספיגת סידן בגוף. בשניהם יש חומצה אוקסלית המעכבת את הספיגה של הסידן, לכן מקור טוב יותר לספיגת סידן זה מוצרי חלב. בברכה, דנה
באומרך "מקור טוב יותר לספיגת סידן זה מוצרי חלב" האם את כוללת גם משקה שוקו? האם במשקה כזה אין בעיה של חומצה אוקסאלית (בדומה לטחינה)? בנוסף, כיוון שבטחינה הסידן לא נספג היטב, איזה מעלות אחרים יש לה?
האם שיבולת שועל לבישול ניתנת ומומלצת לאכילה בצורתה הלא מבושלת? האם בצורה זו היא קשה יותר לעיכול?האם מומלץ לקלות אותה (ולמה)? האם מומלץ להשרותה במים לפני האכילה? האם כדאי שכל ארוחה תכיל משלושת אבות המזון? אגב- מה ההבדל, מבחינת הרכב כימי, בין הקשה של הלחם לחלק הרך שלו?
שלום דוד, לרוב שבולת שועל נצרכת בצורה מבושלת או קלויה. אין המלצה או מניעה לצורכה בצורתה הטבעית, במידה וזה טעים לך. אין בעיה עם העיכול ושבולת שועל אף מומלצת לבעיות במערכת העיכול. אין המלצה לגבי השריה או קליה של שבולת נשועל, כל דרך מקובלת. לרוב אני ממליצה על ארוחה שתכיל לפחות שני אבות מזון מתוך שלושה. הקשה של הלחם עבר תהליך של קרמליצזיה- תגובת מילארד, ולכן יותר שחום. בברכה, דנה
האם יוגוגרט פרוביוטי יכול להועיל אחרי טיפול אינטנסיבי של אנטיביוטיקה בשביל חיידק hbp כולם ממליצים שזה טוב. השאלה מה עדיף יוגורט או ויטמינים . וכמה רצוי לצרוך ביום .? ואיזה אחוז שומן או זה לא משנה ?ו
שלום שושנה, לרוב ממליצים על טיפול בפורוביוטיקה לאחר טיפול אינטנסיבי באנטיביוטיקה. ניתן לצרוך כל מוצר חלב המכיל חיידקים פרוביוטיקה ( איני יכולה לפרסם מוצר מסויים). אחוז השומן במקרה זה אינו משנה. אין צורך להוסיף ויטמינים. בברכה, דנה
אני מתענינית בתזונה ואני מתלבטת האם ללמוד תזונה קלינית או נטורופתיה-אם אפשר לענות בהקדם-תודה......
שלום נועה, לפני התלבטות עליך להבין את ההבדל בין שני התחומים הנ"ל. תזונה קלינית הינו תואר אקדמי של 3 שנים ובסיומו עליך לעבור תקופת התמחות בבית החולים על מנת שתוכלי לעבוד בתחום התזונה הקלינית. הלימודים קיימים בפקולטה לחקלאות ברחובות, בתל- חי ובמכללת אריאל. מסגרות הלימודים די חופפות, ההבדלים הם בתנאי קבלה, תשלום ובמרצים. הלימודים הינם מדעיים, בייחוד בשנה הראשונה, שכוללת הרבה מתמטיקה,כימיה, פיסיקה, סטטיסטיקה ועוד. הלימודים הינם מדעיים המתבססים על מחקרים מעולם המדע והרפואה. נטורופתיה אינו נחשב לתחום מדעי מוכח, זהו אינו תואר אקדמי, נטורופתיה אינה חייבת להתעסק בנושא תזונה בלבד. ניתן ללמוד אותו במספר מכללות בארץ, בתנאי תשלום שונים. בברכה, דנה
קודם כל תודה על ההתייחסות האישית! אני מודעת לכל ההיבטים הנ"ל-אין לי בעיה עם החלק המדעי-מתמטיקה כימיה וכל השאר. אני עומדת בתנאים גם של המכללות לתזונה קלינית וגם לנטורופתיה. השאלה שלי היא האם כדאי לעשות את התואר ואז להשלים את החלק הנטורופתי או שאפשר ללמוד רק נטורופתיה ולהתפתח משם? האם עם הידע הנטורופתי אני אוכל לפתח קריירה?
האם גם דוקטור לנטורופתיה (N.D) - כאלה יש, למשל, ברפואה משלימה של קו"ח כללית - איננו תואר אקדמי מוכר המבוסס על לימודים מדעיים?
שלום . יש לי שתי שאלות אחת מהן היא רק התייעצות איתכם. אני יודעת שבפורום הזה לא נותנים תפריטים אבל אני רק רוצה לדעת עם חסר לי משהו בתפריט. או שאיך הוא נראה למרבית העיין.. אני נעמה בת 18 שוקלת 53 גובה 53 המטרה היא לשמור על המשקל. בבוקר: מיני לחמניה ביס כזאת. עם ממרח שאני עושה לעצמי (זה יהיה בשאלה השניה) ויוגורט 200 גרם לבן. (העם היוגורט סופג את הערכים התזונתאיים שבממרח שלי?) ביינים: אגס צהריים: 2 קציצות מבשר בקר וכבד(אנמיה) ומגד'רה או בטטות וכו'. בערך 7 כפות. ביינים: אפרסק ו 4 קוביות שוקולד מריר יותר מאוחר: עוד יוגורט משהו כזה של דנונה פרי שובב או יופלה כזה . ערב: לחמניה , 5 כפות גבינה צפתית5% חביתה מביצה אחת. סלט ירקות . במהלך היום אני שותה פעם אחת נס קפה, פעמיים תה אבל לא עם שקית (נענע ומים) ושותה מים רק, אוכלת 4 סוכריות מותר. ומסטיקים ללא סוכר, במידה. תודה - השמח רק לדעת עם זה מספיק או לא. ועם זה בסדר סך הכל. עכשיו לשאלה השניה שלי, אני עושה לי מן ממרח בריאות. לוקחת ממרח שקדיה ממרח אגוזי ברזיל טחינה גולמית משומשום מלא ומולוסה, המה בתוך כופסא בערך חצי ממרח שקדיה חצי ממרח אגוזי ברזיל קצת מולסה שופכת מהכופסא של הטחינה, זה יוצא מן חלבה אבל עם כל מיני תוספות. כמה הכי הרבה יכול להיות קלוריות לכף כזה? (בערך) אני לא רוצה להגזים בכל זאת. תודה
שלום נעמה, הייתי מוסיפה לתפריט עוד ירקות טריים ולהקפיד על לחם מדגן מלא, חיטה מלאה או שיפון. מעבר לכך התפריט יחסית מאוזן יפה. להערכתי בממרח כזה יש כ- 120 קק"ל בכף. בברכה, דנה
הכי הרבה, 120? אני לא יכולה לאכול לחם מדגן מלא, כי יש לי צליאק אבל תודה:} אני דווקא חשבתי קצת לאכול פחות במהלך היום כי יחיסת אני נמוכה. לא יודעת
שלום רב, רציתי לשאול מה כדאי לאכול בתקופת לקיחת אנטיקביוטיקה כדי למנוע פגיעה קשה בגוף? האם יש קפסולות שכדאי לקחת? ואיזה סוג יוגורט הכי טוב (האם אקטימל יכול להוות תחליף ליוגורט למשל) תודה מראש.
שלום, במידה והאנטביוטיקה מיועדת לתקופה של יותר משבוע אנו ממליצים לצרוך אחרי נטילת האנטביוטיקה מוצרים המכילים חיידקים פרוביוטיים כגון יוגרט ביו או אקטימל. להערכתי נטילת קפסולות של חיידקים ידידותיים הינה מעט מוגזמת. בברכה, דנה
היי. הבעיה שלי היא כזאת. בעלי מכור לקוקה קולה. הוא מגיל 15 בערך רק שותה קוקוב קולה RCאו פפסי כל היום. לפחות 7 , 8 כוסות ביום. הוא כיום בן 26. מה עושים? האם זה מזיק? אני מנסה לומר לו שזה לא בריא והוא אומר שאף פעם שום רופא לא אמר לו שקולה עושה נזק לגוף אולי רק לשי ניים. האם אתם יודעים על נזק שזה גורם? האם תוכלו לפרט לי ולהפנות אותי למאמרים בעברית על הנושא? כדי שהוא ישתכנע סופית. בתודה מראש!
שלום אילנה, בעבר פנתה אלי מישהי עם אותה בעיה בדיוק " התמכרות" לקולה. הדבר ברור, קולה מכילה קפאין ועל כן היא בעלת אפקט ממכר. כמו כל דבר שנצרך לאורך זמן ובכמות גדולה יכול להזיק. קולה מכילה הרבה סוכר, קפאין וחומרים נוספים, שכמויות עודפות עלולים להוות גורם סיכון למחלות, אך לא אצל כולם. איני יכולה לומר כי קולה היא מקור כל הרוע, וגם לא תמצאי מאמר מדעי איכותי שיראה כי קולה הינה מזיקה לבריאות. קפאין בעודף, יכולה להיות בעיה עם ספיגת סידן. סוכר בעודף, גורם לעליה במשקל. קולה כמכלול- אין הוכחה חד משמעית. נסי לשכנעו להוריד בכמות ולא להפסיק לגמרי, תהליך הגמילה הינו קשה וארוך, אך אינו בלתי אפשרי. בברכה, דנה
שלום למנהלות הפורום, כמי שעוסקות בתחום תזונה הייתי רוצה לשלוח לעיונכם את הטיוטא החלקית ממה שיש בתנור שלי ורוצה לצאת החוצה כספר. (צריכה בשביל זה דוא"ל) המקרה הוא של נערה בת 24 שמשקלה נכון להיום כמו שנותיה (גם אחותה חולה) והיא מחוננת עם יכולת ביטוי פנטסטית. הייתי רוצה לקבל את חוות דעתכם אם הספר הוא חשוב ושווה את המאמץ גם כספר איכותי מבחינה ספרותית וגם כחומר לימודי נדיר בתחום. כדי לקבל סיוע במימון התבקשתי להביא חוות דעת מהשטח. אשמח אם תעבירו את זה לקולגות שלכם. תודה מראש שרי
שלום שרי, את מוזמנת לפנות טלפונית למחלקתינו בנושא זה. 04-8542625 בברכה, דנה
מה זה "טנינים"? האם הטנינים שבקפה קיימים גם בשוקו ובתה ופוגעים באותה המידה בספיגת סידן במשקאות הללו? האם יש ערך תזונתי כלשהו לשתיית קפה, תה או קקאו בסוף אכילת ארוחה עתירת סידן, כאשר משקאות אלה פוגעים (כנראה) בספיגת הסידן הכלול בארוחה מסוג זה (בדרך כלל - ארוחת בוקר, אך לעיתים גם ארוחת ערב)?
שלום ליאור, טנינים הינם מרכיבים בצמח, הם נמצאים בין היתר בקפה, שוקו ותה והם ממורידים ספיגה של סידן, על כן מומלץ לצורכם הרחק מארוחה המכילה סידן. לקפאין שנמצא בקפה, תה וקקאו יש ערך תזונתי רב, אך לא קשור לסידן. ישנם מקורות המראים כי קפאין מונע ירידה בזכרון לדוגמה, ואנשים שצרכו יותר קפה סבלו פחות מאלצהיימר. אך כמו תמיד, המטרה היא לצרוך מהכל, אך במידה. בברכה, דנה
בני סובל מאי ספיקת כליות כרונית, קריאטנין 3+ וחלבון בכמות רבה בשתן, הדיאטנית שפנינו אליה המליצה לאכול לחם נטול חלבון, בני ניסה אך איננו מוכן לאכול בשום פנים מלחם זה, לטענתו הלחם חסר טעם לחלוטין. האם יש באפשרותו לאכול לחם דל קלוריות או כל עצה אחרת ממך תתקבל בברכה. מודה לך מאד על התיחסותך.
שלום אלמוג, הלחם דל החלבון או ללא גלוטן הינו הלחם המומלץ ביוצר במקרה זה משתי סיבות, הוא מכיל מעט חלבון ומצד שני מכיל הרבה קלוריות שהינך חיוניות לבנך. הבעיה עם הלחם הוא מרקמו בעיקר ופחות הטעם, וחשובה לא פחות דרך הגשתו, לדוגמה להקפיא במקפיא, להפשיר רק בעת הצורך, למרוח על הלחם חמאה ולהכניס לטוסטר-אובן. הלחם יוצא פריך וטעים. כמו כן, הכי טוב אם תוכלי להכין את הלחם בעצמך.כך תוכלי לשבץ בלחם מעט פרג או בצל או מעט זיתים ( אפילו שיש מלח) או קצח או מעט שומשום שיעניק ללחם טעם שונה. כמו כן, ניתן למצוא בין המוצרים של "גן שמואל" בייגל ללא גלוטן ופיתות, שאפשר גם לנסותם. אם הנך מעוניינת במתכונים דלי חלבון, הינך מוזמנת לפנות אלי במחלקה לתזונה ברמב"ם. בברכה, דנה
שלום. אני יודעת איזה מאכלים יכולי לגרום לעצירות. ומה יכול לעכל. על עצירות. אך יש לי שאלה קצת שונה.. יכול לקראת מצב של עצירות אצל אדם שלא אוכל מספיק (קלוריות) אני שונאת את המילה הזאת.. אבל כאילו בן אדם שלא אוכל מספיק, או לבן אדם שלא צורך את כמות הפחממות שצריך לאכול ביום וכמות החלבונים שצריך לאכול ביום וכו'? העם זה קשור ? תודה
שלום דנה, עצירות יכולה לנבוע ממספר סיבות. אוכל בד"כ לא גורם לעצירות, אלא אם כן ישנה נטיה כזו. אי אכילה מספקת יכולה לגרום לחסר כללי של ויטמינים, מינרלים וגם סיבים תזונתיים ונוזלים שחיוניים ליצירת צואה. רוב האנשים המתחילים דיאטה הרזיה מתלוננים על עצירות, בעיקר בשל ירידה בתכולת הסיבים וירידה בכמות השתיה היומית, מעבר לכך אין הסבר נוסף. בברכה, דנה
שלום רב... אני בחור בן 25 הסובל מכאבים רבים בגוף עקב גמישות יתר בין היתר ו הרבה ניתוחים שעברתי בכתף ומאורטיקריה פגמנטוסה. ניסיתי לשתות תוספי מזון כגון GLUCOSAMINE MEGAGLUFEZ ששמעתי שהם מצויינים להקלת כאב אבל זה עשה לי גתוב אלרגית בעור. מה כדאי לי להוסיף לתזונה שלי כדי לעזור לגוף להתמודד עם הכאבים בצורה קלה יותר וכדי שהעור שלי יהיה פחות רגיש לשמש או פחות יגרד? תודה רבה על הזמן שלך יוני
שלום יוני, לצערי אין מזון או תוסף מזון מעבר לזה שציינת שיכול להקל על כאביך. בנוגע לבעיה העורית, הייתי ממליצה להתייעץ עם רופא העור המטפל. בברכה,דנה
אני בגיל ה- 20 לחיי צמחונית כבר 10 שנים, לא אוהבת פירות וירקות בכלל, למעט תפוח פה ושם מה שגורם לי לאכול הרבה זבל ושטויות (מנסה להקפיד לאכול בריא כמה שאפשר) מחסור בברזל בגלל הצמחונות בא והולך .. אני עושה בדיקת דם אחת לחודש- חודשיים בקביעות לבדוק את הויטמינים בגוף לפעמים אני לוקחת ברזל כתוסף ולעיתים איני צריכה למרות זאת יש לי נשירת שיער מאוד מאוד קשה שנמשכת מעל שנתיים, היה לי שיער מלא והוא מאוד דליל כעת. לא סבלתי מטראומה/ניתוח או כל דבר אחר וקשה לי להאמין שזה נטו בגלל הברזל שלפעמים חסר- בעיקר כי אני דואגת להשלים רופא עור יעזור במקרה כזה? רופאת המשפחה לא ראתה לנכון להפנות אותי חשבתי לגשת בכל זאת כמוצא אחרון אני מתוסכלת מאוד מהנשירה, יש פיתרון או גורם אחר לבעיה שנסתר ממני??
אני לוקחת כארבעה חודשים את הכדורים hr רוטס לשיער, הנשירה אומנם פסקה מעט אך איני רואה התחדשות השיער בכלל ועדיין יש נשירה השיער יחזור לצמוח לי בכלל באזורים המדוללים?..
שלום מירית, נשירה על רקע חסרים תזונתיים יכולה להתאים במקרה של צמחונות בשל חסר יחסי בברזל, אבץ, ויטמין B12, חלבון ועוד. הואיל והינך כבר נוטלת את התוסף המתאים, הייתי מחכה עוד מעט בסלנות, התחדשות שיער יכולה לקחת זמן. יש לקחת בחשבון שישנן סיבות נוספות, כמו נטיה משפחתית וכו'. ייתכן והייתי ממליצה לגשת לרופא עור. במידה ורופאת המשפחה לא מוצאת לנכון, אפשר ללכת באופן פרטי. בברכה, דנה
מאחר שיוגורט מכיל חיידקי ביו, בעוד לבן/קפיר/רוויון/שמנת אינם מכילים חיידקים חשובים אלו, האם יש למוצרים האחרונים יתרון כלשהוא על פני יוגורט - יתרון שבגללו רצוי לאכול גם אותם? תודה.
שלום ליאור, לא אין להם יצרון על פני יוגורט ביו, אך גם אין המלצה להמנע מהם, ניתן לשלבם באופן שווה בתזונה היומית. בברכה, דנה
דנה שלום רב, לא ברור לי מה ההיגיון התזונתי בשילוב בתזונה היומית, באופן שווה כדברייך, של מזונות שאין להם כל יתרון לעומת מזונות מקבילים שיש להם יתרון חשוב. כאשר ניתן לבחור בין מזון שיש לו יתרונות תזונתיים מובהקים לבין מזון החסר יתרונות אלה, מה הטעם לשלבו באופן שווה (כאשר הדגש הוא על "אופן שווה")?
האם הסיבה שבגללה לא מערבבים בין פירות חומציים ומתוקים מבוססת על העיקרון של אי עירבוב בין מאכלים המצריכים מיצי עיכול בסיסיים וחומציים או שמא בגלל עיקרון אחר? מדוע לא מומלץ לערבב בין פירות וירקות?
שלום נעמה, מקור הממלצות האלו אינו מגיע מתחום התזונה הקונבנציונלית. אין שום הצדקה או ביסוס מדעי להמלצות אלו. אין כל בעיה לאכול פרי וירק יחד או פרי ופרי יחד מכל סוג. בברכה, דנה
האם אכילת פרי או גלידה או שתיית קפה כקינוח לארוחה עיקרית פוגעות בספיגת ויטמינים ומינרלים הנמצאים בבשר או בדגים?
האם ניתן להשתמש במולסה כתוסף ברזל? האם ספיגת הברזל ממולסה יעילה כמו ברזל מן החי? מה אני יכול לעשות ע"מ לשפר את הספיגה?
שלום דוד, מולסה אינה מהווה תחליף או תוסף לברזל. הספיגה ממנה נמוכה מאוד, ולא ניתן לשפר את הספיגה בשום צורה או דרך. המקור הטוב ביותר לברזל מגיע מן החי. אם יש חסר ניתן לקחת תוסף מזון תוך התייעצות עם רופא. בברכה, דנה
שלום לאחרונה שמתי לב שזמן ההחלמה של כל פצע, שפשוף, שריטה אצלי מתארך מאוד. רציתי לדעת אם יתכן והחלמה איטית קשורה למחסור תזונתי כלשהו ? תודה מראש
שלום מיה, הסיבות להחלמה איטית של פצעים יכולות להיות רבות הן תזונתיות והן רפואיות. לרוב חסר בחלבון, אבץ, ויטמין C ייכולים להיות סיבה לכך. התייעצי עם רופא המשפחה בנושא. בברכה, דנה
שלום! אני מחפש דיאטנ/ית באזור המרכז(קרוב לכפר סבא), עדיף לכאלה שעובדים עם קופ"ח חולים מאוחדת, וכאלו שמבינים גם בתזונת ספורט(חשוב מאוד). אשמח לחוות דעתכם אלו מהדיאטנות הבאות טובות, הבאתי כמה שמות של דיאטניות שעובדות עם קופ"ח מאוחדת: אסכנזי ליזה רצאבי שרית - הייתי אצלה ואני לא מרוצה ממנה. רוזנצוויג טובה אשמח לקבל את המלצתכם.
שלום חיים, צר לי אך לא נוכל להמליץ על דיאטניות בפורום זה. בברכה, דנה
שלום אני סטודנטית לתזונה קלינית לאחרונה התחלתי להתעניין יותר בנושא של דיאטות דלות קלוריות אשמח אם תפנו אותי אל מאמרים מדעיים לגבי הנושא-בעד ונגד דיאטות דלות קלוריות. בתודה מראש דניאלה
שלום דניאלה, פורום זה אינו נועד להעברת מידע בין קולגות למקצוע. בהיותך דיאטנית לעתיד, הייתי ממליצה לפנות למנועי החיפוש המקצועיים באינטרנט, כפי שאנו עושות. בברכה, דנה
שלום, הבת שלי בת שנתיים וחצי ומזה כחודש כמעט ולא אוכלת דבר. היא מוכנה לאכול מוצרי חלב כמו: סימילאק, גבינה צהובה, דייסת שיבולת שועל, חלב ושוקו. מעבר לכך היא לא אוכלת דבר, לא בשר ולא פירות וירקות. אני מנסה לשכנע אותה בדרכים יצירתיות, תוך כדי קריאת סיפור או משחק אך היא מאוד עקשנית ולא מוכנה לאכול דבר. לפעמים נראה שאין לה בכלל תאבון. אני מאוד דואגת ולא יודעת מה לעשות, האם להתעקש יותר? האם זהו שלב חולף ואיך עליי להתמודד איתו? תודה
שלום, צר לי שלא נוכל לעזור לך במסגרת פורום זה. המלצתי היא לפנות לדיאטנית קלינית המומחית לתזונת ילדים. בברכה, דנה
תודה על ההמלצה
1-ברזל: במידה ואיני אוכל בשר ורק מעט דגים, ביצים ומוצרי חלב- האם עליי להשלים את צריכת הברזל שלי כתוסף? ואם כן, מהו התוסף הטוב ביותר הקיים בשוק? 2- חלבון: במידה ואיני אוכל בשר ורק מעט דגים, ביצים ומוצרי חלב, וכן מעט קטניות- האם כדאי לי להשלים את צריכת החלבון עם חלבון WHEY (חלבון יותר איכותי מביצה, ונרי זה אוכל בסופו של דבר)? ואם כן, מהו התוסף הטוב ביותר הקיים בשוק? אגב, האם חלב אורז נחשב כחלבון איכותי? 3- כמה זרעי פשתן עליי לצרןך ביום ע"מ לכסות את מכסת הOMEGA 3 המומלצת? 4- חמאת בוטנים ללא תוספות. מומלץ או לא? ולמה. תודה
שלום דוד, עליך להשלים עם תוסף ברזל רק במידה ומוכח וחסר לך ברזל, אחרת אין מקום לתוספת. הואיל ואינך אוכל בשר מן החי בהחלט יש מקום להוסיף תוסף חלבון מן החי או WHEY או חלבון ביצה, לפחות 30 גר' ליממה. חלב אורז אינו נחשב חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה. אין המלצה יומית לזרעי פשתן הואיל וזהו אינו המקור הטוב ביותר לאומגה 3. עליך להגיע לכ- 3-6 גר' אומגה 3 ליום. חמאת בוטנים אינה נכנסת להמלצת התזונה היומית אך גם אינה פסולה וניתן לצורכה על בסיס יומי, יש לקחת בחשבון שחמאת בוטנים מכילה כמות גדולה של שומן ולרוב גם הרבה מלח. בברכה, דנה
תודה. אם איני רוצה לאכול דגים כל יום. מהיכן אני יכול לקבל OMEGA 3?
שלום, רציתי לדעת האם באופן כללי מרגרינה מומלצת לצריכה, ואם לא - מה הנזקים שהיא עושה לגופנו. בברכה סטפן
שלום סטפן, ענינו בפורום זה רבות בנושא. הינך מוזמן לערוך חיפוש תחת השם" מרגרינה" שם תוכל לראות את כל השאלות והתשובות בנושא ע"י דיאטניות הפורום. בברכה, דנה
האם לחץ דם תלוי בכמות הכולסטרול ואיזה מאכלים מורידים את שניהם
שלום מנו, ענינו בעבר רבות בנושא כולסטרול ויתר לחץ דם. הינך מוזמן לערוך חיפוש תחת המושגים הנ"ל, כך תוכל לקבל את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה, דנה
לקורא שלום, יש לי בעייה כבר מעל שנה של הופעת גזים בתדירות גבוהה. הסיטואציה אינה נעימה איני מרגישה בנוח עם עצמי וברוב המקרים התופעה מפתיעה גם אותי ואני מובכת האים ישנם מאכלים ספציפיים שרצוי לא לצרוך או אחרים שרצוי לצרוך בכמות גדולה יותר על מנת למנוע את התופעה? ובכלל מלבד תרופות (אני מעדיפה שלא להשתמש באופציה הזאת) מה אפשר לעשות? תודה על ההתייחסות.
שלום יונית, ישנם מזונות הגורמים יותר לגזים מאחרים כגון: קטניות, זרעים, בצל, שום, ברוקולי, צנון/צנונית, כרוב, כרובית. כמו כן יש להקפיד על שתיית מים מספקת. כמובן שיכולות להיות סיבות נוספות לגזים, לא רק מזון. המלצתי לגשת לרופא מומחה לעניין ולדיאטנית להתאמת תפריט אישי. בברכה, דנה
לאחר שנים של דלקות ופטריות חוזרות בנרתיק, גיליתי כי אסידופילוס בכמוסות או פרוביוטיק פתרו את הבעיה. רציתי לדעת האם יש הגבלה לגבי משך הזמן שבו מותר לקחת את האסידופילוס? אני לוקחת כדור אחד ליום כבר 9 חודשים. האם אפשר להמשיך ? לאחר ניסיון מר ששום שינוי תזונתי ואכילת יוגורט פרוביוטי לא עשו, גיליתי את הדבר הניפלא הזה!
שלום ורד, אחת הבעיות בשימוש בחיידקים "ידידותיים" לאורך זמן הוא החשש שיהפכו לחיידקים פתולוגיים, כלומר "רעים". בשנים האחרונות, לאור שימוש נרחב בהם עלה החשש והוא נחקר רבות. נכון להיום אין מסקנות חד משמעיות לגבי שימוש ממושך. בברכה, דנה
בבדיקת דם התקבלה התוצאה הבאה: (vit B1=22.5 % TPPE (0-15 האם מדובר בחוסר או עודף של ויטמין זה???? תודה יעקב דוד
שלום יעקב, לאחר קריאה מקיפה בספרות, מצאתי, כי בדיקה זו נלקחת רק לעיתים רחוקות בשל אי הדיוק בה, הואיל וויטמין B1= תיאמין נמצא במספר מצבים בגופינו, קשור לחלבון, בצורה כימית שונה ובתוך כדוריות דם. כמו כן במאמרים שאני בדקתי ערכי הייחוס היו שונים מאלו שנתנו לך במעבדה. ברפואה, לרוב מסמכים על סימפטומים של חסר של הויטמין הנ"ל. החסר נפוץ באלכוהוליסטים, תת תזונה ממושכת ומחלות כרוניות במערכת העיכול. לגבי שאלתך, האם הרמה תקינה או חורגת, אני מציעה לפנות לרופא שהמליץ על הבדיקה. הסיכוי כי מדובר בעודף הינו קלוש, לא כל שכן, אין סכנה בעודף של ויטמין זה הואיל והוא יוצא בשתן בעודפים. בברכה, דנה
לדנה תודה על תשובתך ה"רופא" ששלח אותו לבדיקה זו טוען שזה חוסר, אבל רציתי לקבל חיזוק לדעתו! ושוב תודה
אני בת 36 ובשנתיים האחרונות יש לי תחושה חזקה, שחלה התדרדרות רצינית ביכולת הזכירה שלי בייחוד בטווח הקצר (הזכרון לטווח ארוך אף פעם לא היה טוב).מזה 3 חודשים אני נוטלת B12 100מ"ג , ואיני מרגישה שיפור.רציתי לדעת מאלו מזונות עלי להמנע ואלו מומלצים. תודה
לדיאטנית שלום! אני כבן 52 ואובחן אצלי ריפלוקס אזופגיטיס,לאחרונה ניפגשתי עם דיאטנית של "מכבי" ,שרשמה לי הנחיות כלליות לתזונה ואורח חיים. בין השאר נאמר לי להימנע ממסטיקים וסוכריות וזאת בניגוד לחוות דעת של "רופא" , שאמר להיפך להרבות מהרגשתי דווקא זה עשה לי טוב חוץ ממנטה.כרגע הייתי רוצה לדעת מה האמת בסיפור ואם כן אז איזה תחליפים או סוגים ,של סוכריות ומסטיקים רצוי.בנוסף ישנה עוד המלצה להימנע ממרגרינה וחמאה מה אפשר למרוח על הלחם במקום. בתודה מראש ושבת שלום ישראל
שלום איזי, ההמלצה במקרה של ריפלוקס אסופגיטיס היא להוריד את רמת החומציות המפורשת בקיבה מצד אחד, ולמנוע גירוי של השוער בין הושט לקיבה. הדיאטה כוללת הנחיות כלליות להרגלי אכילה, כגון אכילה בישיבה, להמנע מפעילות אחרי אכילה, לא לשכב כשעה אחרי האוכל, ושהארוחה האחרונה תהא שעתיים לפני השינה. בנוסף, ישנם מזונות המגרים את פתיחת השוער בין הושט לקיבה, כגון מזונות שומניים, בצל, שום, קפאין ועישון. כמו כן, רצוי להמנע ממנטה מזונות חריפים. אין בעיה עם סוכריות, מסטיקים אנו מונעים במידה ומכילים מנטה, במידה ולא אין הגבלה. כמו כן, הכל תלוי בהרגשתך הכללית ולהבין מה מפריע לך במזון. כמו כן, רצוי לקחת נוגדי חומצה בכדורים ( ניתן ע"י הרופא ). בברכה, דנה
לדנה שלום רב! קיבלתי את האימל ותודה על התגובה המהירה ,אני מטופל כמובן גם באומפרדקס 20 2 ביום.
התחלתי דיאטה עם איזשהו תפריט שקיבלתי ורשום לאכול מנת אורז מה הכוונה במנה? מנה של 30 גרם? ואיך אני יכולה ללמוד את זה בבית כוס גדולה בינונית .... קטנה...? תודה....
שלום חן, ישנם תחליפי מזון, לכל קבוצות המזון המגדירים מהי מנה. יש קבוצת הפחמימות או הלחם,קבוצת בשר , פירות, חלב וכו'. מנת אורז היא חצי כוס אורז מבושל או כ- 5 כפות. בברכה, דנה
האם צריכת ירקות שאינם טריים מומלצת בהנחה שאותם ירקות אינם קיימים בצורתם הטרייה? לבבות דקל משומרים... האם צריכת קטניות קפואות מומלצת ביחס לאי צריכת קטניות? (האם גם קטניות קפואות עושות גזים -אפונה... - אם לא, למה? )
שלום דוד, ההמלצה היא תמיד לצרוך ירקות טריים, אך תריכה מבוקרת של ירקות שאינם טריים, כגון לבבות דקל, אינה מזיקה, בתנאי שאין חומרים משמרים. קטניות קפואות לפי טענת החברות שווה מבחינה תזונתית לצריכת קטניות טריות. עדיף לצורכן קפואות מאשר לא לצורכן בכלל. וכן גם קטניות קפואות יכולות לגרום לגזים. בברכה, דנה
1האם בטונה במים-ובשימורים בכלל יש חומר משמר (למרות שלא מצוין)? 2האם כדאי להימנע משמרים? 3כיצד (או איפה אני יכול למצוא כיצד) אני יכול להכין לחם ללא שמרים מדגן מלא שאינו חיטה? 4מהו השמן שהכי פחות נורא לחמם אותו? 5האם כדאי לצרוך עגבניות תפו"א וחצילים (הבנתי שיש בהם חומר רעיל...)?
שלום מעיין, 1. אם לא מצויין חומר משמר, אז אין חומר משמר. ניתן לשמר מזון בסוכר, מלח, חומץ ועוד. 2. אין המלצה להמנע משמרים. 3. ניתן למצוא לחם ללא שמרים בלחם ארז. 4. השמן הכי פחות נורא לחימום הוא שמן קנולה. 5. אין בכל המוזכרים הנ"ל, שהינם משפחת הסולניים כל רעלן או בעיה, לא לפי התזונה הקונבנציונלית. בברכה, דנה
זה ממתיק נכון? עם אני אוכלת מעדן שיש בו אססולפם K, ויש בו גם קקאו וסויה. ואחרי חצי שעה אני אוכלת בשר מאושר בקר וכבד. העם זה הוכח שהברזל לא היספג, או שהוא היספג אבל בקצת? כולל לקקאו ולסויה ולאססולפם
שלום יעל, אין קשר בין ממתיקים אלו לבין ספיגת ברזל. לגבי הסויה והקקאו, כל עוד המרחק בין המזונות יהיה יותר משעה, לא אמורה להיות בעיה בספיגת הברזל. בברכה, דנה
כשכתוב ברכיבים : "שומן לא מוקשה" (NON- HYDROGANATED)/ האם יכול להיות שמדובר בשמן צמחי שלא הופק בכבישה קרה? או שמא עצם תהליך ההפקה בעזרת חום נקרא HIDROGANATION?
שלום נפתלי, שומן לא מוקשה, שלא עבר תהליך הידרוגנציה כמו שמן שהפך למרגרינה שבעקבות תהליך זה נוצרות חומצות שומן טרנס שהינן החומצות הבעיתיות. במקרה זה השמן הפך מוקשה לא בתהליך כימי- הידרוגנציה, אלא בתהליך פיסיקלי, טמפ' גבוהות וכו, ולכן לא נוצרות חומצות שומן טרנס. בברכה,דנה
מדברייך משתמע ששמן מן הצומח המופק ע"י טמפרטורות גבוהות אינו מכיל שומן טרנס?!
שלום לצוות המקסים שמי גליה בת 29, שוקלת 45 קילו וגובהי 1.60 בגיל 20 שקלתי 49 קילו,ואז שישתחחרת מהצבא וירדתי במשקל. מאז אני לא מצליחה להעלות חזרה. הייתי אצל כמה דיאטניות ורשמו לי מה לאכול וכו' הקפדתי וכלום לא זז הייתי אצל גסטרולוג ושלח אותי לבדיקות, וגם הופנתי לעשות כל הבדיקות האפשריות,ותודה לאל, כל הבדיקות היו בסדר. ניסיתי גם מעוררי תאבון למיניהם,אבקות להשמנה שהיו מגעילות בטירוף,וגם אלו לא עזרו. אנא עיזרו לי , אני על סף אנורקסיה!!! אני שלד!!!!!!!!!!!!!!!! אני גם מפחדת שיהיו לי בגלל זה בעיה בהריון, ובנסיון להיכנס להריונות. אני רוצה לנסות את אבקת החלבונים של חברת הרבלייף. מה דעתכם על זה? אשמח אם תוכלו לתת לי פתרון יעיל וקל. תודה גליה
שלום גליה, לשאלתך האחרונה, אבקת חלבונים מומלצת לאנשים עם חסר של חלבון ולא חסר של קלוריות או בעית משקל. צר לי שלא נוכל לעזור לך בפורום זה באופן אישי שכן בעייתך מורכבת ודורשת התערבות תזונתית מבוקרת יותר. להפרעות אכילה או אנורקסיה נרבווזה ישנן הגדרות מדעיות. משקל בלבד אינו הגדרה לאנורקסיה. אני מבינה שמשקלך ומראך הנוכחי מפריעים לך, אך עליך לפנות לדיאטנית מומחית בתחום של הרפעות אכילה ומשקל. בברכה, דנה
שמתי לב שכשאני שותה חלב בכמות של יותר ממספר כפיות בקפה אני חשה בכאבי בטן עזים... האם זה מעיד על רגישות ללקטוז? כמו כן גם ביום שאני אוכלת יותר לחם(אפילו אם זה לחם קל) אני חשה בכאבי בטן האם זה מעיד על רגישות לגלוטן? איך והיכן אפשר לבדוק רגישויות למזון?
שלום יעלית, המלצתי לגשת לרופא מומחה- גסטרואנטרולוג לבדיקת רגישיות למזון. בברכה, דנה
חג עצמאות שמח .......ולכל הגולשים יש לי שאלה מה זהgastritis ןןרציתי לדעת איך אפשר להקל על התופעות ע" י דיאטה? תודה מראש
שלום רינה, גסטריטיס הינה דלקת ברירית הקיבה. לרוב נובעת מהפרשת חומציות בקיבה או בשל זיהום חיידקי שנקרא" הליקובקטר פילורי". אבחנה של גסטריטיס נעשית ע"י גסטרוסקופיה ואבחנה של מומחה גסטרו. ניתן להקל תזונתית, ע"י המנעות ממזונות שגורמים להפרשה מוגברת של חומצה בקיבה כגון : מזונות שומניים, בצל, שום, אלכוהול, קפאין,ועישון. בכל מקרה, פני לרופא המטפל ולדיאטנית לטיפול תרופתי מתאים ודיאטה מתאימה. בברכה, דנה
הפנית מספר פעמים לפורום כללית -יעל דרור אפשר לקבל הלינק של האתר
כללית משלימה - נטורופתיה http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-3080-18110,00.html