פורום תזונה קלינית
מדוע הדיאטנית אמרה לא לאכול פטריות בהקשר של דלקת חיסונית? ניסיתי להבין ולא מצאתי על זה שום חומר.
האם בכל זאת מישהו שמע או יודע מדוע ההגבלה על אכילת פטריות במצב אוטואימוני פשוט לא נעים לי לשאול את הדיאטנית שנתנה לי את ההנחיות
שלום רינת, המניעה היחידה בפטריות היא במקרה של דלקת פרקים הנובעת מהצטברות חומצת שתן. מעבר לכך אין הנחיה מיוחדת להמנע מפטריות. כמו כן, אינך צריכה להתבייש מהדיאטנית ולשאול מהי הסיבה לכל הגבלה, זהו גופך ועל כן זוהי זכותך לדעת. בברכה, דנה
מחפשת חומר לקריאה על פרי הקרמבולה, אשמח אם תוכלו להפנות אותי, או לספר מה תכונותיו העיקריות של הפרי. תודה מראש
שלום הדר, את יכולה לערוך חיפוש בעברית בכל מנוע חיפוש תחת השם "קרמבולה" או באנגלית " STAR FRUIT". לא ידוע על תכונות מיוחדות של הפרי להבדיל מפירות אחרים בצחם התזונה הקונבנציונלית. ידוע כי לחולים עם אי ספיקת כליות אסור לאכול פרי זה, שכן תוארו מקרי מוות בשל אכילתו. בברכה, דנה
כמה פעמים בשבוע רצוי לאכול ביצים? ולמה לא רצוי לאכול כל יום? אחרי ניתוח הבנתי שיש חשיבות רבה לאכול ביצים.. למה? בברכה. אנייה
שלום אנייה, אין הגבלה למס' ביצים ביום, פרט לאנשים הסובלים מרמות כולסרול גבוהות,להם אנ ממליצים לא לצרוך יותר מ- 3-4 ביצים בשבוע, בהנחה שהביצה נכנסת גם בבישול. לרוב ארחי ניתוחים או אשפוזים ממושכים רמות החלבון בדם יכולות לרדת. ביצה הינה מקור החלבון הטוב ביותר לאדם למטרת בניית חלבונים ושרירים מחדש. גם כאן אין מקום להגזמה וניתן לצרוך גם רק אל חלבוני ( הלבן) הביצה. בברכה, דנה
התזונאית הטבעונית הזאת אומרת שאפשר לתת לתינוקות פורמולות סויה ולא מזכירה את נושא הפיטואסטרוגנים. בפורום תזונה בתפוז לעומת זאת יש מאמר בו כתבו ש"אצל תינוקות שצרכו פורומולות סויה, רמות הפיטואסטרוגנים היו 208 פעמים גבוהות יותר מהרמות של תינוקות שינקו חלב אם" רציתי לציין שגם בספר becoming vegan התזונאיות לא שללו פורמולות סויה. אז מי צודק? דברי התזונאית הטבעונית: http://www.vegfamily.com/dietician/0506a.htm המאמר בתפוז: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=23&a=15085&c=0&sc=0&ssc=0 תודה,
שלום "התזונאיות הטבעיות" לרוב אינן תזונאיות קליניות, ועל כן רמת הידע שלהן נמוכה ולא הייתי מסתמכת על המלצותיהן, בייחוד שזה נוגע לילדים. אנו ככלל, לא ממליצים על פורמולות על בסיס סויה, אלא אם כן מוכחת אלרגיה למזון על בסיס חלב פרה או אלרגיה לחלב פרה או אי יכול הנקה של האם. בברכה, דנה
תודה,
שלום לך! הציטוט שאת/ה מביא הוא מאתר הדוגל בצמחונות ומעסיק דיאטנית שכנראה מחוייבת לנושא. ברור שמי שדוגל בצמחונות כאורח חיים יעוות את המידע על מנת להתאימו למגבלות התזונתיות. אין היום ויכוח לגבי תכשיר ההזנה הראוי לתינוקות שאינם יונקים והוא - מבוסס על חלבון חלב פרה מעובד (כלומר דומה יותר לזה שבחלב אם ולכן קל יותר לעיכול לעומת חלבון חלב פרה רגיל) ומועשר בברזל. אין הצדקה לתת תכשיר המבוסס על חלבון סויה (גם במצבי אלרגיה ישנם פתרונות מתאימים יותר מבחינה תזונתית). לתכשיר השלכות על התפתחות העצם וכן חשד להתפתחות מינית מוקדמת בגלל תכולת פיטואסטרוגנים, כפי שציינת. את אמונות ההורים אפשר לכבד ולאמץ מדעת בגיל בוגר יותר, לפני כן צריך לתת לתינוק תזונה אופטימלית לגדילה והתפתחות! בברכה, נועה
מה זה קוסקוס (סולת חיטה- wheat semolina)? והאם צריכתו מומלצת? איזה דגניים ניתן לאכול לא מבושלים? האם כדאי להשרותם במים לפני?
שלום דוד, אין המלצה מיוחדת לצרוך קוסקוס, הואיל והוא זייך לדגנים הלא מלאים. רצוי במקום לצרוך בורגול שהינו ממקור חיטה, אך מלאה. אין צורך להשרות מזונות דגניים, כמו חיטה, אורז, בורגול , שבולת שועל, ניתן לצורכם בצורתם הטבעית. בברכה, דנה
ניתן לאכול חיטה ואורז לא מלאים????
שלום רב אני נמצאת בשבוע ה-10 ,אני מתחילה את ההריון עם עודף משקל אני מתוסכלת ומפחדת היות ותיאבוני גובר עם השבועות אינני אוכלת ירקות (לא אוהבת ) ושותה מעט מים שאלתי :האם ניתן לעשות דיאטה מבוקרת (תזונה נכונה) ושילוב עם ספורט מתון ובכל זאת להוריד במשקל ללא סיכון ההריון???? אני ממש אשמח לתשובה/ הפנייה לטיפול בנושא או פירוט לתפריט/ ספורט מומלץ תודה רבה מירב.
שלום מירב, עליה במשקל בהריון הינה בלתי נמנעת מבחינה התפתחותית, גם בקרב נשים שמתחילות עם עודף משקל. הנכון שאפשר למתן את העליה במשקל במהלך ההריון ע"י תזונה מתאימה ופעילות גופנית. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית שתוכל לבנות לך תפריט אישי, שכן דיאטה לא מבוקרת יכולה להזיק לך ולעוברך. בברכה, דנה
שנערים כמוני בני גיל 19-25 צריכים להגיעה למנת סידן ליום של 1000. ואז אתמול ספרתי כמה סידן יוצא לי לאכול. וזה מה שיצא: 3 כפות גבינה שהיא 5% יוגורט יופלה לבן 3% וגבינה צהובה אחת בתוך לחם שהיא 9% העם זה מספיק? הא כן וקצת חלב בקפה.
שלום שיראל, לפי חשובי הינך צורך לכל היותר 600 מ"ג סידן ליממה. בברכה, דנה
קראתי בעיתון על דיאטת עש"ר, ורציתי לברר את הפרטים הבאים: 1) האם הדיאטה מתאימה לכולם? 2) האם מגיעים על ידי הפניית רופא משפחה? 3) האם יש מרכזי תמיכה האזור המרכז? א.ש
שלום, תוכל לקבל פרטים בכתובת הבאה : http://www.keshet-tv.com/ProgramItem.aspx?ProgID=164&ItemID=24661&GroupID=856 בברכה, דנה
שלום, האם ייתכן שיש משהו שאני אוכלת ועובר בחלב לתינוקת באופן שעושה לה פצעונים בפנים? (כמו חצ'קונים)?
שני שלום! בפשטות - לא. הופעת פצעונים קשורה יותר בגורמים חיצוניים. בברכה, נועה
קראתי שבשיטתה של אן ויגמור יש חשיבות רבה להשרייה. הן עקב שיחרור מעכבי אנזימים והן מפאת תחילת פירוק אבות המזון. האם הפרטים הנ"ל נכונים?! ואם כן הרי מדובר באומנות חדשה לגמרי: מה להשרות (ויותר חשוב מה לא)? מהו הזמן האידיאלי להשריית מאכלים שונים (אולי יש לינק)? האם יש חסרונות להשרייה?
שלום נפתלי, שיטה זו אינה מוכרת לי, ואיני מבינה מה כוונתך בהשריה? של כל מזון או קטניות. על כל פנים אין המלצה תזונתית מדעית להשרית כל מזון ושיטה זו אינה שיטה תזונתית מדעית. פנה בשאלה זו לפורום רפואה אלטרנטיבית. בברכה, דנה
ברצוני לדעת אילו תוספי תזונה מומלץ לקחת למניעת נשירת השיער לאחר הלידה. אני כרגע שבוע וחצי לאחר לידת תאומות (הריון שלישי). בלידות הקודמות סבלתי מנשירה די מאסיבית. אני נוטלת כרגע כדור ליום של ברזל + ח. פולית (פוריק). כמו-כן אני מניקה. תודה מראש, קרן
קרן שלום! קיים תוסף הנקרא "רוטס HR". ניתן להשיגו בביתי מרקחת. שימי לב לקנות את הנוסחא הכללית ולא את זו המיועדת לגברים... בגדול מדובר על פורמולה הכוללת את כל המרכיבים הקשורים בבריאות השיער ולמיטב הבנתי יש תוצאות טובות בטיפול. בברכה, נועה
תודה על המידע
העים אכילת זיתים ירוקים, שחורים פוגעת בזיכרון? הבנות שלי תשע וחמש "מתות" על זיתים
שלום רונית, התשובה היא לא.זיתים נחשבים מקור מצויין לשומן חד בלתי רווי. בברכה, דנה
השמח מאוד שתענו לי עליה. 1.רציתי לדעת אני צורכת הרבה מאוד קוטג 5% כמה קלוריות בערך צריך להיות ב 3 כפות קוטג או גבינה המכילים 5% ו2.כמה קלוריות צריך להיות בגבינה צהובה 9% לפרוסה.. בקשר לכף שמן פשתן. קראתי שזה ממש טוב בגלל האומגה והכל.. העם אני צריכה להחשיב את זה במנת הקלורי שלי ביום? כי יש בזה איזה 125 קלוריות לכף. תודה
שלום מעיין, בגבינה 5% יש כ- 100 קק"ל ל- 100 גר' מוצר= כ- 4 כפות או חצי קופסה. בפרוסה של גבינה צהובה 9% יש כ- 70 קק"ל, תלוי עובי הפרוסה. וכן, עליך לקחת בחשבון את הערך הקלורי של שמן הפשתן. בברכה, דנה
אז בערך ל 4 כפות גבינה 5% זה 100 קק"ל העם אני צודקת בקשר לשמן פשתן? עם מספר הקלוריות? תודה רבה
אובחנתי ב מעי רגיז האם יש איזה מאכלים שרצוי להמנע מהם? האם רצוי ללכת ל דיאטנית? אני בת 50 חוץ מהבעיה של ibs אני בריאה שוקלת 53 קילו י(ירדתי במשקל היה לי חיידק הליבקטור שטופל ולפני כמה חודשים הוצאתי את כיס המרה) גובה 1.70. המשקל ירד מאז שאני טיפלתי בחיידק ואני עדיין סובלת מכאבים. תודה מראש.
שלום, אין מזונות מומליצים או אסורים. הטיפול הוא אישי על פי תחושת המטופל. עליך לפנות לדיאטנית מומחית בנושא גסטרו להתייעצות. בברכה, דנה
אני קונה אורז פרא אורגני שנראה לי שהוא תערובת של כל מיני סוגי אורז. האם האורז פרא זה רק האורז השחור באורז? האם אורז מלא גורם לעצירות? תודה מראש
שלום חגית, אורז מלא או פראי הינו בעל צבע כהה יותר חום-שחור. אורז מלא יכול גם כן לגרום לעצירות, למי שיש לו נטיה לעצירות, אך פחות מאורז לבן. יש להקפיד על שתית מים מספקת בזמן אכילת אורז מלא על מנת למנוע עצירות. בברכה, דנה
אורז מלא הכיי בקליפה יש סיבים וזה דווקא טוב למי שסובר מעצירות. לא?
יש לי בעיה. שמי נעמה ואני בת 19.. כבר תקופה מאוד גדולה. שכל פעם אחרי שאני אוכלת גבינה רגילה וגם גבינה צהובה יש לי לחה נוראית.. אני לא מסוגלת לאכול את זה.. כי אחרי כמה שעות מתחילים לי כאבי גרון וליחות. ואוזניים גם. אבל כידוע לי ממש חשוב הסידן. טחינה אני אוכלת.. משומשום מלא גם. אבל כמה טחינה אפשר לאכול ביום? ומה עוד לאכול כדי שלא יהיה לי מחסור בסידן בגיל הזה. תודה
שלום נעמה, המקור העיקרי לסידן בדיאטה זה מוצרי חלב. אם הינך מרגישה כך לאחר אכילת כל מוצרי החלב, באשר הם, הייתי ממליצה על תוסף של סידן+ ויטמין D , וכל זאת באישור רופא המשפחה. טחינה ( שומשום ) הינם מקור עשיר מאוד של סידן, אך רמת הספיגה יחסית נמוכה לעומת מוצרי חלב, כך שהם אינם מהווים את המקור הטוב ביותר. כמו כן, ישנם היום מזונות שמוספים להם סידן, כמו דגני בוקר של נסטלה. ישנה אפשרות של מוצרי סויה מועשרים בסידן, אך גם הספיגה מהם תהא יחסית נמוכה. בברכה, דנה
אני אוכלת מעדני צוריאל שזה גם סויה וגם דיאט. יש שם 204 סידן, ויש שם גם קקאו. אבל אני לא יודעת עם זה באמת נספג גם בגלל הדיאט וגם בגלל הקקאו
התמכרתי לאגוזי פקאן.. ואני מתחילה להשמין בגלל זה. לא ידעתי שאגוזי פקאן כאלו משמינים.. כמה אגוזי פקאן ניתן לצרוך ליום.. שיגיע למשהו כמו מנת ביינים אחת : 100-150 קלוריות כי כרגע אני אוכלת משהו כמו אולי בהגזמה 100 פקאנים ביום. ואיפה הכי כדי לקנות אותם? תודה
שלום דלית, אגוזי פקאן נכנסים לקבוצת השומן. ב- 10 אגוזים ממוצעים יש כ- 100 קק"ל. אין מקום מועדף לרכישתם. בברכה, דנה
אני בת 35, בריאה באופן כללי. בהריון בשבוע 15 גובה 1.50. מבנה גוף קטן. משקל נכון להיום (שבוע 15) 49.5 ק"ג. אוכלת מאוזן אך ללא מוצרי חלב עקב בעיית הלקטוז המפורסמת. בהנחית הגניקולוג שלי לוקחת מתחילת ההריון מולטי ויטמין פרנטאל. בדיקות הדם שלי יוצאות טובות פרט להמגולובין נמוך מאוד אך בטווח הנורמה, כך שאיני מקבלת לכך טיפול. כמה שאלות:- 1. עקב אי צריכת מוצרי חלב, וגם מעט מאוד מוצרי סויה. האם עליי להשלים ממקורות אחרים? האם המולטי ויטמין "מכסה" חוסר זה? כמות הסויה שאני צורכת ביום היא בד"כ כוס קפה אחת עם חלב סויה, לפעמים גם פרוסת "גבינה צהובה" מסויה. 2. מאז תחילת ההריון שתיית עושה לי בחילה, במיוחד שתיית מים. הגעתי למצב לא טוב של 4-5 כוסות שתיה ביום בלבד (כולל שתיה חמה). האם עדיף כבר לשתות שתיה מתוקה? אשמח לטיפים בנושא. 3. פרט לנושא מוצרי החלב התזונה שלי מאוד מאוזנת ומוגוונת. האם אני זקוקה למולטי ויטמין ? או שעדיף להסתפק רק בחומצה פולית? 4. לגבי ההמוגלובין הנמוך (בקצה הסקלה של טווח הנורמה). האם ניתן לשפר אותו ע"י תזונה מסוימת? האם יש לכך חשיבות בהריון? תודה !
שלום טל, ההמלצה לגבי סידן בנשים בהריון הוא 1300 מ"ג ליממה. אם בפרנטאל אין מספיק, עליך לקחת תוסף בנפרד של סידן. ישנם מוצרי חלב דלים בלקטוז, לדוגמה בגבינה צהובה אין לקטוז, יש חלב דל לקטוז שניתן לקנות בכל סופר. ביוגורטים יש יחסית פחות לקטוז וכך הלאה. עליך להקפיד על כמות נוזלים של כ- 2 ליטר, שמקורם יכול להיות מים, שתיה מתוקה, שתיה חמה נטולת קפאין, מרקים, ג'לי וכו'. צריכת המולטיויטמין לא תזיק לך במהלך ההריון, אם יש לך ספקות לגבי נטילתו התייעצי עם הגניקולוג, ובכל מקרה עליך להמשיך וליטול את החומצה הפולית. ההמוגלובין יורד בזמן ההריון בשל עליה בנפח הנוזלים בגוף, כלומר דילול. אם אינך מרגישה את ההמוגלובין הנמוך ( קוצר נשימה ) אין מקום לטיפול אגרסיבי, פרט לנטילת תוסף ברזל שהינו קבוע לכל המטופלות, וכן אכילת מזונות עשירים ברזל, כגון בשר בקר, הודו אדום, כבד עוף. בברכה, דנה
למה עלולה לגרום אכילת ירקות סולניים? ומתי רצוי להמנע מאכילתם? בתודה, שושנה.
שלום שושנה, למשפחת הסולניים שייכים תפוח האדמה, עגבניה, פלפל וחציל. חפי התזונה הקונבנציונלית לא ידוע כי ירקות אלו מזיקים באופן כלשהו, ואף נהפוכו. לגבי עגבניה ידוע כי אחד ממרכיביה, הליקופן, הינו נוגד חמצון פוטנטי ואף משתמשים בו לטיפול מניעתי של סרטן הערמונית. לפי הרפואה האלטרנטיבית בלבד, וללא כל הוכחה מדעית לכך, מומלץ להמנע מאלו במקרים של מחלות עור מסויימות ודלקת פרקים. בברכה, דנה
האם שתייה חמה הכוללת קפה, תה וקקאו, בכמויות מתונות כל יום (ספל אחד או שניים מכל משקה, למשל), נחשבת מאוזנת (=בריאה) - להבדיל מסתם "לא מזיקה"? אם לאו, איזה תמהיל עדיף מבחינה בריאותית? ובהקשר זה, האם יש עדיפות לשימוש בחלב למשקאות מעורבים כנ"ל, לעומת שימוש במשקה סויה בהם (או להיפך), מבחינה בריאותית כוללת ומבחינות ספציפיות רלוונטיות? תודה.
שלום אלעד, אין כל בעיה בצריכה מתונה של שתיה חמה המכילה קפאין, 2-3 כוסות ביום. כפי שאתה יודע, אני תמיד ממליצה על מוצרי חלב ולא על מוצרי סויה. בברכה, דנה
דנה שלום רב, תודה על תשובתך. מאחר שקפאין פוגע בספיגת סידן הכלול לרוב בארוחות בוקר וערב (גבינות, יוגורט, ירקות), מתיי הוא הזמן המומלץ לשתיית קפה ושוקו? שוב תודה. אלעד
לצוות שלום אני בת 57 ולאחרונה קבלתי תשובת מעבדה כי הכולסרול הכולל הוא ברמה של 266 , השומנים בדם ברמה של 188 ו-TSH ברמה של 5.10 האם לקיחת ניאצין 500 (2 ביום לפי המלצת היצרן) בנוסף לאומגה 3 שאני לוקחת כל יום יכולה להועיל להורדת הנתונים הנ"ל? בתודה שולה
שלום שולה, ניאצין ואומגה 3 יכולים לעזור להורדת רמות כולסטרול ופחות לרמות טרגילצרידים. לכל אלו אין קשר לטיפול ב- TSH, עליך לפנות לאנדוקרינולוג בנושא. כמו כן יש לפנות לדיאטנית להתאמת תפריט אישי והמלצה לפעילות גופנית. בברכה, דנה
שלום. אני בהריון שבוע 27 ולא לקחתי מתחילת הריון תוספת של ברזל. עברתי תקופה קשה של בחילות והקאות במשך 4 חודשים ולא הכלתי כמעט כלום. המוגלובין שלי ירד עד 9.2 וכעט יש לי קוצר נשימה הרגשה שאוויר לא נכנס מספיק לתוך הגוף. רופא אמר שזה בגלל ירידה בהמוגלובין. מה אני צריכה לאכול כדי מהר לעלות את הרמת ההמוגלובין? תמליצי בבקשה על ספקטור רחב של מוצרי מזון שמכילים כמויות גדולות של ברזל. תודה מראש.
שלום, לפני שאמליץ לך על מוצרים עשירים בברזל עליי לציין בפניך עובדה חשובה, כל טיפול תזונתי כרגע יקח הרבה זמן על מנת לראות שיפור במצב, והואיל וההריון מוגבל בזמן והנזק יכול להיות משמעותי לך ולעובר, הייתי ממליצה להתייעץ שוב עם רופא הנשים לגבי תוסף ברזל בין אם דרך מערכת העיכול ובין אם ישירות לדם, הואיל והינך מדווחת על קוצר נשימה. מזונות עשירים בברזל : בשר בקר, הודו אדום, כבד עוף ובקר.ישנם מזונות מן הצומח שגם כן עשירים בברזל אך הספיגה מהם נמוכה. אל תחכי יותר מדי. בברכה, דנה
יש לי סוכרת 2 ואני רוצה להכין פלפלים ממולאים, הסטנדרטי הוא כמובן מילוי באורז, שהוא בעייתי כמובן מבחינת הסכרת... יש איזה מתכון מומלץ לסוכרתיים?
שלום, קודם כל אורז אינו בעייתי בסוכרתיים, הרבה אורז יכול להיות בעייתי. כמות האורז שיכולה להכנס בפלפל אחד הינה מנה סבירה. מעבר לכך ניתן להשתמש באורז מלא או בבורגול.אפשר גם לערבב עם בשר ואז מנת האורז קטנה. בברכה, דנה
שלום רב, כל ההמלצות הקיימות כיום לפי מיטב ידעתי ממליצות שלא לרדת מ1200 קלוריות ליום במידה ורוצים לרדת במשקל. אינני מבינה את הקביעה הזו מכיוון ואם אני צורכת כמות כזו של קלוריות אני עולה קילו בשבוע [בדקתי את העניין בדיוק רב למשך תקופה] לאט לאט אני מורידה מ1200 קלוריות הורדתי ל1100 קלוריות ועדיין אני ממשיכה לעלות. אני בת 27 מאחורי עבר עשיר של הפרעות אכילה ודיאטות למינהן, אני יודעת שפגעתי בצורה בלתי הפיכה במטבוליזם שלי שכתוצאה מכך הוא נורא נמוך. אני כבר מיואשת ולא יודעת מה לעשות. כבר לא נשאר לי מה לאכול, אני אוכלת כל כך מעט ולא יורדת במשקל. [כאמור שאכלתי 1200 קלוריות עליתי במשקל וכרגע אני צריכה לרדת בערך 15 קילו] אודה מראש להתיחסותכן
שלום הדס, בעייתך מוכרת וידועה, שנים של דיאטות דלות קלוריות באופן קיצוני, אכן פגעו ביכולת של גופך להתמודד עם כמות קלוריות גבוהה. המלצתי, לפנות לדיאטנית להרכבת תפריט אישי מתאים תוך שילוב עם פעילות גופנית להעלאת ההוצאה האנרגתית. בברכה, דנה
האם קיים משקה ומעדן שוקו כלשהוא (על בסיס חלב או סויה) הממותק בממתיק טבעי?
שלום אליעזר, נכון להיום לא משתמשים בתחליף סוכר טבעי במוצרים אלו, לפחות לא במוצרים של החברות הגדולות. בברכה, דנה
אליעזר שלום. יש בהחלט מעדן שוקו של "משק צוריאל" דיאט, המבוסס על ממתיק מלאכותי. יש גם לא דיאט והם טעימים להפליא. אני סוכרתי שצורך גביע מידי יום. קיימים בכול המרכולים הגדולים .
יגאל שלום, האם אתה כותב כצרכן או כאיש מקצוע? האם משקה לא דיאט טוב לסוכרתיים (כמוך. אני לא סוכרתי)? והאם ממתיק מלאכותי הוא בריא בכלל? אשמח לקבל הבהרותיך.
מה דעתך על מלח ללא נתרן ככלל, ועל NOSALT בפרט?
שלום דוד, כל תחליפי המלח הינם מלחים עם תכולת נתרן נמוכה יחסית בהשוואה למלח רגיל, ובמקום נתרן הוכנס אשלגן. המלחים אלו מומלצים לשימוש באנשים המוגבלים בצריכת הנתרן ( יתר לחץ דם, אי ספיקת לב וכו'). כמו כן ישנה המלצה להגברת כמות האשלגן בדיאטה לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם. אך הואיל ומדובר בתחליף על בסיס אשלגן, יש להתיייעץ לפני כן עם דיאטנית או רופא משפחה . בברכה, דנה
שלום, הומלץ לי על המוצר "אומגה לייף" - אומגה 3 בעוצמה מוגברת, לטיפול בבעיית כולסטרול. האם מדובר בטיפול מוכר ? האם המוצר מוכר לכן ? (מבית נוטרלייף). ראיתי שלא רשום עליו שהוא לא מכיל כולסטרול - האם זה כך ? תודה.
שלום עירית, המוצר מוכר לי וכמהוה ישנם מוצרים אחרים על המדף שמכילים אומגה 3. ניתן להשתמש במוצר זה להורדת כולסטרול. המחקרים שנעשו עם אומגה 3 הראו שיפור בפרופיל השומנים. כל שמן שמקורו מן החי מכיל כולסטרול, וכך גם שמן דגים שהינו מקור לאומגה 3. לא ידוע לי לגבי תכולת הכולסטרול בכדור, אך בשל גודלו היחסית קטן, כמות הכולסטרול שכדור יכול להכיל הינה מינימלית וזניחה. בברכה, דנה
שלום רב, רציתי לשאול את דעתכם.. אני חולת סוכר, וקניתי לי סויה צוריאל לייט, כתוב שם שלגביע יש 240 סידן!! אבל מצד אחד זה לייט.. ואיפשהוא כתוב שם שיש תוסף סידן, העם זה מקור טוב לסידן? ובכלל מה דעתכם על המוצר? ועם זה בסדר. שהבת שלי בת 19 בריאה אוהבת אותו מאז שאני קונה ואוכלת כזה גם לפעמים. תודה
שלום דנה, המושג "לייט" אינו מושג המוכר ע"י משרד הבריאות וחסר כל משמעות. מזון יכול להיות "דיאט" כלומר ללא תוספת סוכר או "נטול" אך המושג לייט אין לו משמעות. את המוצר הספציפי הזה איני מכירה, אך יש לבדוק כי אינו מכיל סוכר פשוט. המוצר מתוסף סידן וחלקו נספג וחלקו לא, אך הוא אינו המקור הטוב ביותר לסידן, רצוי לצרוץ סידן שמקורו בחי, כלומר מוצרי חלב. ניתן לשלב מוצר זה בתזונה היומית תוך שילוב עם מוצרי חלב אחרים. בברכה, דנה
דנה שלום, האם ישנם מזונות שמזיקים לכליות - לאדם בריא? האם ישנם מזונות שצריך להימנע מהם כשיש בעיה קלה בתפקוד הכליות? האם ישנם מזונות ש"מחזקים" ומועילים לכליות? תודה
שלום ליאת, בעקרון אדם בריא בעל תפקוד כלייתי תקין יכול לאכול כל מזון ללא הגבלה מיוחדת. אך ישנם הטוענים כי העומס לאורך השנים על הכליה עלול להזיק לה, אך מעולם לא הוכח מדעית. לדוגמה ישנם הטוענים כי עודף חלבון מעמיס על הכליה, הדבר נכון במינונים גבוהים של חלבון, הן מן החי והן מן הצומח. כמו כן כמויות גדולות של מלח יכולות להעמיס על הכליה, אך הבעיה העיקרית היא באנשים עם הפרעה בתפקוד כלייתי, קל ככל שיהיה, הואיל והפרעה בתפקוד כלייתי, במידה וכורנית, עלולה להחמיר מהר יותר במידה ולא שומרים על דיאטה מסויימת. אין מזונות שמחזקים את הכליה, יש רק דיאטה מתאימה למנוע המשך נזק קיים. יש לפנות דליאטנית להרכבת תפריט אישי, הואיל ודיאטה זו מאוד מחושבת וצריכה להעישות במסגרת של מעקב חודשי. בברכה, דנה
1- האם זה נכון שהוספת חילתית בעת בישול קטניות מונעת גזים? 2- האם נבטי קטניות נחשבים קלים לעיכול (לא ביחס לקטניות, בכלל)? 3- היכן אני יכול למצוא מתכוני מיצים המכילים מינרלים בכמויות עצומות (מיץ ברזל...)? 4- מה עדיף ביצה עשויה קלות או עשויה כהוגן? 5- מהו האלכוהול הכי פחות איום ונורא אחרי יין? היכן אני יכול למצוא טבלת ערך קלורי של יינות שונים?
שלום מעיין, 1. לגבי חילתית לא ידוע לי יתרונותיה בבשול קטניות, אך השריה במים ערב לפני תוכל לעשות את העבודה למניעת גזים. 2. אין לי מידע לגבי רמת העיכול של נבטי קטניות, אני יכולה להניח שעיכולם אינו שונה מנבטים אחרים. 3. מיצי ירק ופרי יכולים להכיל ברזל, אך ספיגת ברזל ממקור צמחי הינה נמוכה מאוד. 4. נכון להיום בשל שפעת העופות מומלץ הכנה ארוכה של הביצה ( קשה או הפוכה למניעת חיידקים כגון סלמונלה. 5. אין הבדל בין אלכוהול בבירה, וודקה או יין, כולם מקורם מתסיסיה של שמרים או סוכרים. בכל משקה כמות אלכוהול שונה. 1 גר' אלכוהול = 7 קק"ל. ישנו אתר אמריקאי המספק מידע לגבי ערכם התזונתי של כל המזונות : http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/ בברכה, דנה
אני צורך בשר והשאלה שלי מהו הבשר שאפשר להתפשר כלפיו והוא היותר בריא (בקר עוף אווז וכו') ואם כן איזה חלק מהבשר ? 2)האם יש סכנה באכילת 5 גזרים ביום והאם גזר מכילה כמות מאוד גדולה של סוכר? ואילו פירות וירקות מכילים גם כמות סוכר גבוה? ואילו מכילים כמות נמוכה יותר? תודה רבה.
שלום, הבשר המומלץ ביותר נכון להיום הוא בשר הודו רזה, בשר בקר חלקים 10-18, 4,5,6,8,וכן בשר עוף ללא עור ודגים. אין סכנה באכילת 5 גזרים ביום, וגזר מכיל יותר סוכר מירקות אחרים, אך לא בכמות גבוהה. פירות מכילים כמות סוכר גבוהה יחסית לירקות, רוב הירקות תכולת הסוכר נמוכה יחסית. בסלק, בצל, גזר, עגבניה, דלעת יש יחסית יותר לשאר הירקות, אך ההבדל כמעט ואינו משמעותי. בברכה, דנה
אני חיילת משחוררת בת 22 גובהי 1.68 ס"מ , לפני הגיוס לצבא שקלתי 52ק"ג בצבא השמנתי למעלה מ10 ק"ג , עם שחרורי הורדתי כמה ק"ג והגעתי למשקל 58 ק"ג . רציתי להוריד עוד כמה ק"ג לא היה לי סדר יום בכל הקשור לאכול פשוט אכלתי מה שבא לי וכמה שבאלי: פסטות, ירקות, פירות ,ממתקים , שוקלדים , אבל הכול עד השעה 4-5 בצהריים לא עשיתי יותר מדי פעילות גופנית ובכל זאת ירדתי בחודש כ6 ק"ג רציתי לדעת האם יש הסבר לזה , חשוב לציין כי המשכתי באורח החיים הזה ולא עליתי במשקל וכיום אני עדיין 52 ק"ג , האם יש הסבר מסויים לזה אני מעריכה שאכלתי בסביבות ה2000 קלוריותאולי קצת יותר א ביום עד השעה 4 ועדיין ירדתי במשקל. מה ההסבר לכך?
שלום חן, הדוגמה הפשוטה ביותר לכך, הוא להשוות את הגוף שלנו לחשבון הבנק שלנו. אם אנחנו מוציאים יותר ממה שאנו מכניסים, נהיה במינוס וההפך. כלומר אם את מוציאה יותר אנרגיה ממה שאת מכניסה, את תרדי במשקל. ייתכן וגופך, למרות שאינך פעילה יכול להסתפק בכמות הקלוריות שאת נותנת לו ולשמור על המשקל הקיים שאליו הגעת, וקרוב לוודאי שעלית בצבא, כי אכלת סה"כ יותר ממה שאת אוכלת היום. כמו כן, קשה להגיע לכמות קלוריות גבוהה, ברגע שמסיימים את הארוחות בשעה 4 אחה"צ. קרוב לוודאי שאם היית ממשיכה לאכול גם אחרי שעה זו, לא היית יורדת במשקל כפי שירדת. בברכה, דנה
שלום, כיצד נעשית הפרדה בין אינדקס גליקמי לערך קלורי. לדוגמא אבוקדו, טחינה גולמית, אגוזים ושקדים הנם בעלי אינדקה 0 אבל ערך קלורי גבוה, אז אם האינדקס הוא אפס, הגוף אינו מפריש אינסולין כדי לעכל וכך המזון אינו הופך לשומן בסופו של תהליך העיכול, לעומת זאת הערך הקלורי גבוה מאד, אז איך זה בא לידי ביטוי? האם אכילת 100 גר' אגוזים (כ-600 קלוריות) היא דבר של מה בכך או שזה "משמין" בכל זאת? בסה"כ ידוע שכל דברי המזון האלו בעלי האינדקס הנמוך מזינים וחיוניים מאד. תודה.
שלום גל, אינדקס גליקמי הינו מושג ישן בו בחנו כיצד פחמימות ממקורות שונים משפיעות על עליית רמות הסוכר בדם. לדוגמה לקחו 50 גר' פחמימות מסוכר לבן או לחם לבן והשוו ל-50 גר' פחמימות ממקורות אחרים, כמו לחם מיחטה מלאה, שיפון, אורז לבן וכו. נמצא שככל שהמזון עשיר יותר בסיבים תזונתיים הערך הגליקמי של המזון יורד. הדבר היה חשוב בעיקר לאיזון סוכרת, אך עם השנים עלתה החשיבות של הקשר בין רמות אינסולין והשמנה. הדרך בה בדקו את הערך הגליקמי של מזון הינו בעייתי, שכן אין אנו אוכלים רק פחמימות, אנו אכולים גם שומנים וחלבונים, וגם להם השפעה על ערך גליקמי של מזון, וכן לצורת הבישול השפעה שונה. כך שנכון להיום, ערך גליקמי של מזון אינו הגורם העיקרי להתחשבות בדיאטה לירידה במשקל, אך יש לקחת אתות בחשבון ופרופורציה הנכונה. אין כל קשר בין ערך גליקמי לערך קלורי של מזון. 50 גר' פחמימות של לחם שיפון שהינו בעל ערך גלקמי נמוך יהיה שווה ל- 50 גר' פחמימות מלחם לבן בעל ערך גליקמי גבוה. אין אוכל משמין ומרזה, השאלה כמה אנו אוכלים. יש לאזן בין כל מקורות המזון, לאכול מכלל מקורות המזון ולא להעדיף אחד יותר על השני ולהגזים ממנו. אגוזים אמנם בריאים ובעלי אינדקס גליקמי נמוך אך בעלי ערך קלורי גבוה שיתרום בהגזמה לעליה במשקל כפי שתאכל 600 קק,ל מלחם לבן, ההבדל הוא כי ערכם התזונתי של אגוזים עולה על לחם לבן. בברכה, דנה
כבר כתבתי פה לפני כשבוע בנוגע לבעיה שיש לי במחזור - אני לא מקבלת כבר כמה חודשים כתוצאה (ככה לפחות זה נראה) מדיאטה שעשיתי. בדיאטה מנעתי מעצמי שומנים כמעט באופן מוחלט ועשיתי המון ספורט. כתגובה עצתם לי להפסיק עם הדיאטה הזו. השאלה שלי היא מה אני אמורה לאכול עכשיו, כדי לגרום להורמונים האלה לפעול שוב? יש מזונות ספציפים שאני צריכה לצרוך, או פשוט לאכול מה שאני רוצה כדי לעלות במשקל? חשוב להדגיש שגובהי 1.61, ירדתי ממשקל של 53 קילו ל-48, ועכשיו העלתי קילו (49) *יש לי בעיה באימייל אז אשמח אם תגיבו לי באתר תודה, שירן (:
שלום שירן, חשיבות המשקל למחזור סדיר היא כמות רקמת השומן והורמון שמופרש ממנה, ובין היתר על מנת להעלות מסת שומן רצוי גם להחזיר שומנים לדיאטה, שהינם חיוניים לתפקוד כללי של הגוף ותפקוד הורמונלי בפרט. כפי שיעצתי לך לפני כן, העלי בהדרגה במשקלך עד שיחזור המחזור. הוא קרוב לוודאי יופיע במשקל בו פחות או יותר התחילו הבעיות, ייתכן ומדובר סה"כ ב-2-3 ק"ג יותר ממשקלך הנוכחי. מעבר לכך, המלצתי לפנות בהקדם לדיאטנית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה
ככל שקראתי, אנטי-אוקסידנטים - המצויים במזונות ו/או בתוספי מזון שונים - סותרים או מנטרלים את הרדיקלים החופשיים המצויים בתאי הגוף ובאופן זה מגוננים על התאים מפני נזקיהם. מאידך, שמעתי גירסה הפוכה (כנראה טבעונית) לפיה, למשל, במזונות כשוקולד ומשקה שוקו - שבקקאו שלהם ישנם אנטי-אוקסידנטים - יש חומרים רעילים מזיקים, כגון תיאוברמין וכן חומצה אוקסאלית העלולה לגרום לאבנים בכליות ולדלקת פרקים. כמו כן, לפי גירסה זו, נוגדי החמצון המצויים במזונות בהם יש מייצב או סורבט מנוטרלים ע"י הכימיקלים שבהם. מה האמת? מה מנטרל את מה? כיצד יודעים זאת (לפי תיאוריות? מחקרים?)?
שלום אלי, עד היום אין מדיע שלפ לגבי תפקוד האנטי אוקסידנטים, ומהו המינון הרצוי ומה נטרל את מה. ישנן הרבה אסכולות בנושא והרבה מומחים שמתיימרים לדעת את האמת, אבל האמת, שאף אחד לא ממש יודע הכל. הגישה שלי היא, כל עוד אתה צורך מכל המזונות באופן מבוקר, ולא מעדיף אחד על פני השני, או צורך משהו בעודף, הגוף יגיע לאיזון ושלווה. לאכול מכל קבוצות המזון, ירקות, פריות, חלב, בשר, דגים, דגן, קטניות, להמנע מעישון ולעסוק בפעילות גופנית, וגם אם אפשר, להוולד להורים הנכונים, כי לגנטיקה שלנו תפקיד חשוב בבריאותינו. נכון שבקקאו יש אנטי אוקסידנטים ויש גם חומצה אוקסלית, אך חומצה אוקסלית תעשה אבני כליה למי שיש לו נטיה לאבני כליה, כלומר כאן הגנטיקה משפיעה. בברכה, דנה
בוודאי תסכימי שאין כמעט אנשים רגילים הצורכים מכל המזונות באופן מבוקר וראוי, אפילו לאחר שנועצו בדיאטנית. לפיכך, ליבון סוגייה כגון התועלת שבצריכת מזונות המבוססים על קקאו חשוב בעיניי. העובדה שיש בקקאו נוגדי חמצון וכן חומצה אוקסאלית אין בה כדי לאפשר לצרכן הרגיל לקבל החלטה אישית מושכלת - האם לצרוך מזונות אלה, ובאיזה כמות ותדירות, מה עוד שבדרך כלל לא ממש יודעים האם יש לנו נטייה לאבני כליה. מהי, לדעתך, "השורה האחרונה", כעצה ברורה שלך בעניין זה? תודה ורק בריאות.
שמעתי פעם מחברה אוסטרלית על דיאטה לפני כניסה להריון שעוזרת במניעת בחילות והקאות בשליש הראשוןת מישהוא יודע להפנות אותי לכזה דבר?
שלום רותי, לא ידוע כיום על המלצה מסויימת לדיאטה אשר מונעת תופעות נורמליות אלו בהריון. רוב הדיאטות האלו אינן מבוססות ולרוב לא עוזרות. בחילות והקאות בשליש הראשון של ההריון הינן מהלך טבעי, על כל אי נעימותם, ולרוב חולפות. ההמלצה לא להמנע ממזונות במהלך ההריון ולא להיות בדיאטה אשר יכולה לסכן אותך ויותר מכל את עוברך. בברכה, דנה
חשוב להקפיד על דיאטה מזינה ומאוזנת . ובנוסף לשים דגש על צריכת אומגה 3 , מדגי אוקינוס כמות מספקת של קלציום ומינרלים ( מוצרי חלב , אגוזים טריים ) מומלץ ליטול משלים תזונתי של חומצה פולית ובי 12
שלום,אני מעוניינת לדעת האם יש קשר בין מחסור בויטמיןB6 פירידוקסל לבין תסמונת המנהרה הקרפלית שגורמת נימול,עקצוץ, כאב ואף חולשת שריר ונזק לעצב? וגם האם מתו תוספת של הויטמין עוזר לרפא את המחלה??
שלום אור, הקשר שנמצא במחקרים קטנים לפני מס' שנים כי תוספת B6 יכולה לעזור בטיפול בתסמונת המנהרה הקרפלית, אך לא יותר מטיפולים קונבנציונליים אחרים. הבעיה לא נובעת מחסר ב- B6 , אלא B6 מקל על הכאבים ומאפשר נסיגה בבעיה. אין המלצה למינונים במחקרים שנעשו, לא כל שכן הם נעשו לפני יותר מ- 15 שנה, ולא חזרו עליהם מאז. אין כל נזק ממשי בנטילת B6, ולראות אם ישנו שיפור במצבך. התייעצי גם עם הרופא המטפל בבעיה. בברכה, דנה
קניתי פאפאי שלמה, זה נראת כמו שתי מנגוהים גדולים, אני לא יודעת כמה קלוריות יש בכל זאת.. העם אולי יש 300 קלוריות? או שאני מגזימה? שקלתי את כל הפאפאיה וכל הפאפאיה שוקלת 700 גרם
שלום נעמה, ב- 100 גר' פאפאיה טריה יש 40 קק"ל. בברכה, דנה
בוקר טוב, ישנם סוגים רבים של גרנולה כיום. אני אוהבת בעיקר את הגרנולה של תלמה עם השוקולד והפקאן. האם סוג זה נחשב ל"בריא"? תודה, דניאלה
שלום דניאלה, גרנולה עשויה מפתיתי שבולת שועל. הכנתה כרורכה בקלייתו בצורות שונות, לרוב בתוספת סוכר או דבש. הגרנולה מומלצת בשל ערכה התזונתי ובהיותה עשירה בסיבים תזונתיים. הגרנולה שאת מתארת עשירה מאוד בקלוריות מעבר לגרנולה, כמו השוקולד והפקאן, שלהערכתי עדיף לצורכם בנפרד, ולצרוך גרנולה יותר טבעית ופחות ממותקת. בברכה, דנה
שלום, ניסיתי לעבור לאורז מלא לאחר שגיליתי כי אורז לבן חסר ערכים תזונתיים אך, אף על פי שהאורז המלא יצא אכיל (ואנשים אחרים משום מה מתלהבים ממנו), לא יכולתי להמשיך לאכול אותו מעבר לחודשיים-שלושה. התחלתי להכין תבשילים עם בורגול מאחר ומצאתי כי בורגול מאוד בריא. הוא גם מאוד טעים. רציתי לדעת האם בורגול יכול להוות תחליף לאורז המלא מבחינת הערכים התזונתיים שהוא מכיל? שבת שלום, אורלי
שלום אורלי, אורז זה סוג דגן וגם בורגול, כאשר מקורו בחיטה מלאה. בורגול בחלט יכול להוות תחליף לאורז מלא או כל דגן מלא אחר, כמו כוסמת, שבולת שועל וכו'. בברכה, דנה
רציתי גם לשאול כמה ברזל מכיל עשב החיטה על סוגיו השונים? איזה הכי המומלץ מבחינת כמות וכושר ספיגת הברזל הטרי,הקפוא מרוכז מה? והאם ברזל חשוב לתפקוד המוח?
שלום שילה, עשב חיטה אולי עשיר בברזל, אך ספיגת הברזל מן הצומח נמוכה יחסית לספיגתו מן החי. עשב חיטה אינו טיפול לברזל נמוך או כל בעיה אחרת. הכל המצאה של הרפואה האלטרנטיבית שלא הוכיחה את עצמה וגם לא את סגולותיו של עשב החיטה. הברזל חיוני לתפקוד המוח, בכך שהמוגלובין מכיל יחידת ברזל אשר קושרת חמצן. אם אין מספיק ברזל,והמגולובין נמוך, אז רמת החמצון של כל האיברים בגוף, כולל המוח, נמוכה ומביאה לנזק. בברכה, דנה
דנה, הבורות והאטימות שלך ממש מזעזעות, במיוחד כשזה נוגע לשאלות בנושא הרפואה המשלימה. את כל כך חד משמעית ונחושה בתשובות שלך! האם בדקת שאין מחקרים על עשב חיטה? אולי כדאי להיות זהיר וצנוע יותר ולהגיד ש"לא הגיעו אלי מחקרים על עשב חיטה"? גם הסגולות הבריאותיות של מיץ רימונים והצמחים הלימונים היו "המצאה של הרפואה האלרנטיבית" עד לפני כשנתיים כזה הוכח על-ידי חוקרים מישראל... האם שמעת שמצבם של אלפי חולים בסרטן ובמחלות כרוניות אחרות השתפר וחלקם אף הבריא לאחר שטופלו במרכזים של אן ויגמור בארצות הברית ובסדנאות של דר' פנינה בר סלע בארץ. כדאי להיות קצת יותר צנוע. אנחנו כל יום לומדים דברים חדשים. אני מקווה שכמה גולשים יספיקו לקרוא את התגובה שלי לפני שתמחקי אותה. לצערי הגולשים באינטרנט מתייחסית ל"דיאטנית קלינית" כסמכות מקצועית בכל נושאי התזונה והבריאות ולא זה המצב! אני מבטיח להביא לעיונך מחקרים על תכונות מיץ עשב החיטה.
יהודה תודה רבה על המחקרים שהבאת , אכן נראה כי עשב החיטה יכול להועיל במגוון רחב של תחומים חוץ מתוספת ברזל חיונית
שלום רב, רכשתי לאחרונה מולטיויטמין MEGA MAN של GNC. בעוד רשום על המוצר ליטול 2 כמוסות ביום, המוכרת אמרה לי ליטול רק אחת, ושכתוב על המוצר שניים משיקולים כלכליים בלבד. אני בן 36, גובה 1.90 ושוקל 114 ק"ג (ומצוי בדיאטה מתונה מאד מזה 2.5 חודשים, אך אינני אוכל ירקות). אשמח לדעת מה המינון המומלץ בשבילי. תודה, משה
שלום משה, המינון המספיק הוא כדור אחד ליום. אין זה אומר שאתה חייב לקחתו. סה"כ הרכב המולטיויטמין מרשים ומכיל דברים חדשים כמן אנטיאוקסידנטים, שחלקם אף ספציפיים יותר לגבר, למשל ליקופן ובלוטת הערמונית. בברכה, דנה
תגובה למשה למשה היקר האם היית רוצה לבדוק שהויטמינים שאתה לוקח עובדים? אם כן צור עימי קשר במייל תודה שרון
שלום מה ניתן להוסיף לדגני החלב בבוקר חוץ מחלב? (ועדיף משהו טבעי) תודה רבה
שלום אמיל, גם חלב הוא טבעי. אפשר להוסיף יוגורט טבעי או מעדן טבעי, או פשוט לאכול את הדגנים כפי שהם ללא תוספת. בברכה, דנה
שלום רב!! אחי בן 15 בקרוב (עוד 3 חודשים) ומסרב בכל תוקף לאכול! מגיל קטן איננו אוכל שום דבר.. פרט לצ'יפס , אוכל מטוגן, וגבינות,דברי מאפה וכמובן ג'אנק פוד וממתקים. הוא מסרב בכל תוקף לאכול עד כדי כך שיש לו ממש רפלקס של הקאה כאשר מכניסים לו משהו לפה או שהוא עושה זאת בלית ברירה(טוען שמרגיש שזה מגעיל אותו והוא מרגיש כאילו חתכו לו את היד ועכשו הוא צריך לאכול) כתוצאה ממצבו החמור ביותר משקלו 66 והוא 1.64 בבדיקה שנערכה יש לו 240 כולסטרול....... - מעולם לא "נגע" בירקות ופרות - לא אוכל ביצים כלום כלום כלום חוץ מהדברים שהזכרתי להלן... הוריי ניסו כל מיני דרכים לפתור את הבעיה בעזרת פסיכולוגית שכניראה ולא עזרה במיוחד , אמנם אני רק אחותו אך מצב זה מדאיג אותי ,הוריי התייאשו ממנו איך אפשר לפתור בעיה זו לדעתכם?
שלום מיטל, צר לי שלא אוכל לתת פתרון "קסם" לבעיה. אחיך סובל מתופעה ידועה בעולם המערבי של אכילה שאינה מזינה, והוא אינו הראשון או האחרון לסבול מתופעה זו. כפי שאת מציינת, זה לא שהוא מסרב לאכול הכל, הוא פשוט מסרב לאכול מזון בריא, או משום שלא הורגל אליו, או משום שהוא באמת לא טעים לו. בכל מקרה,גם אם פסיכולוגית אחת לא עזרה, תמיד ישנם גורמים נוספים שיכולים לעזור. לעיתים ניתן למצוא אדם מבוגר אשר יכול להגיע לאחיך בדרכים אחרות, כמו מורה אהובה, או קרוב משפחה אהוד, ולנסות דרכו להבין מהי בדיוק הבעיה. האם הסרבנות נובעת מהפרעה בהתנהגות, האם הוא עושה זאת בכוונה על מנת לזכות בתשומת לב, או שמא ישנה בעיה אחרת, ומשם לנסות להגיע לטיפול המתאים. בברכה, דנה
תודה רבה,דנה על תשובתך. אני מבקשת שוב את עזרתך. לגבי החוסר הברזל-אני לא צמחונית\טבעונית ואני במנואפזה. מה יכולה להיות הסיבה לחוסר ברזל?? מה? יש לציין שאין לי מחלות במערכת העיכול. איזה מזונות הם הכי העשירים בברזל? וגןם בדקתי ואין לי מחסור בB12. מה לעשות? מחכה לתשובתך.
שלום שילה, ישנן מס' סיבות לחסר ברזל, או בעיה בספיגה או איבוד או בעיות במאגרי הברזל ופעילות מח העצם. הואיל והינך במנופאוזה ואינך צמחונית, הייתי ממשיכה לברר את החסר, אם אין מקור אחר לאיבוד, כמו מערכת העיכול, שלא תמיד נראה על פני השטח או מורגש. התייעצי עם רופא המשפחה. מקורות במזון שעשירים בברזל זמין הם מזונות מן החי כגון: בשר בקר, הודו, וכבד עוף. בברכה, דנה
הי דנה האם תוכלי לפרט קצת על הבעיות במאגרי הברזל ופעילות מח העצם. האם יש מחלה או תסמונת ,כל מצב שבו יש הפרעה בכל המערך הזה של מאגר הברזל בגוף?? אם כן איך בודקים זאת? זה חשוב. לפני 4 שנים קרה דבר דומה שהברזל והפריטין ירדו ל4 אצלי וקיבלתי עירויים? זה מתאים למשהו? מחכה לעצתך..
כיצד ניתן להעלות את רמתו?
שלום, נכון להיום ע"י תזונה נכונה ופעילות גופנית אירובית. הכוונה לדיאטה דלת שומן רווי וכולסטרול, דיאטה כשירה בשומן חד בלתי רווי (שמן זית, קנולה, שקדים, טחינה, אבוקדו וכו'). כמו כן מיץ רימונים נמצא כמעלה רמות HDL. לתפריט אישי יש לגשת לדיאטנית להתאמת תפריט אישי. בברכה, דנה
אני בחור כבן 25 הגובה שלי 165 והמשקל 92 אני סובל מגזים חריפים ומנחירות חזקות ואני רוצה לדעת האם אני רשאי לקבל טבעת לקיבה והאם זה נלווה בסיכוניים.
שלום אייל, מידע לגבי טבעת להצרת קיבה, תוכל לקבל במחלקה הכירורגית בבית חולים רמב"ם. שם תוכל להתייעץ עם רופא מומחה, דיאטנית ועובדת סוציאלית. במידה והינך לא תושב הצפון, יש ברוב בתי החולים בארץ, מרכז לניתוחים מן הסוג הנ"ל. בברכה, דנה
היי לכולם רציתי לדעת האם חוסר בברזל כלומר פריטין 5 וברזל 35 יכול לגרום לנימול בידיים? ואיך אפשר להעלות רמת ברזל? דרך האוכל אם כן איזה או דרך גלולות ואם כן איזה מומולץ? תודה
שלום שילה, הרמות של הברזל והפריטין אכן נמוכות מאוד. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל ולבחון את הסיבות לחסר ברזל ( לדוגמה צמחונות/טבעונות, דימום וסתי חמור, או כל בעיה אחרת). לאחר שבררתם את הבעיה עליו לתת לך מרשם לכדורי ברזל. אין המלצה מיוחדת, עליך לנסות את הכדור עם המינון המקסימלי שלא יגרום לך להפרעה במערכת העיכול. בנוסף, יש לוודא כי אינך סובלת מחסר בויטמין B12 שיותר מאפיין את התופעה של נמול בידיים, וגם לגבי זה יש להתיעעץ עם רופא המשפחה לגבי תוסף ויטמין B12 ולוודא שאין לך חסר. בברכה, דנה
היי עינת, מה דעתך על מה שכותב אמנון מפורום צמחונות וטבעונות בנענע? אני מצרף קישור: http://forums.nana.co.il/Message/MessageFull.asp?MsgID=9162792 שאלתי אותו למה הוא לא מעלה את הטענות גם בפורומים לתזונה והוא הגיב וגם פירט לגבי הטענות של קודם: http://forums.nana.co.il/Message/MessageFull.asp?MsgID=9168251 פעם שלחתי לו מייל בנוגע לטענה שלו שכמעט כל הברזל בתזונה ממוצעת בישראל מגיע מהצומח, והוא הגיב לי במייל בצורה מפורטת, וגם צירף את הקישור הזה של השנתון הסטטיסטי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. http://www1.cbs.gov.il/shnaton56/st19_24.pdf אז מה דעתך? תודה
שלום רון, כמו שאומרים : "אין הנחתום מעיד על עיסתו". איני מעוניינת להתייחס לדבריו של האדון, שאינו מציג את המקצועו וייחוסו לתזונה. דיאטנית "טובה" היא אכן דיאטנית שנשארת מעודכנת בתחום, אך גם זו שלא כותבת גבב של שטויות על תחומים שלא נחקרו. העובדה שהוא הביא בפניך את הדוגמה של צריכת ברזל בישראל שרובה מן הצומח, עדיין אינה פוסלת את העובדה שהספיגה יותר נמוכה. הוא מתייחס לגוף שלנו כבובת חרסינה, אך גופינו יודע להתמודד עם מזון כבר מליוני שנה, והאדם הקדמון, להזכירך, היה קרנבור- טורף בשר, ולא צמחוני או טבעוני, המצאה של 2 המאות האחרונות. כפי שציין אמנון, אין להתייחס לפורומים כתורה מסיני,איני מתיימרת להיות הדיאטנית הטובה ביותר, אך הדבר נוגע גם אליו, בתור אחד שכותב בפורומים. כל מה שנכתב כאן הינו בגדר המלצה, ומחייב טיפול ע"י אנשי מקצוע ספציפיים. בברכה, דנה
היי דנה, תודה רבה על התשובה. שכחתי לערוך את השאלה שלי והשארתי את הניסוח שכתבתי לתזונאית אחרת בפורום אחר באתר "בננות".
ברצוני להתחיל שימוש בקסניקל לשם טיפול בהשמנת יתר . אני כבת 28 ובעלת כבד שומני ומוגדל. הבנתי שזה לא מתאים לטיפול באנשים עם "בעיות מעיים". אין לי בעיה "מוכרת" פרט לשלשולים מדי פעם וצואה רכה לרוב. אילו בדיקות מעיים עלי לעשות לפני הטיפול בתרופה? מה בדבר הנזק לכבד? תודה וחג שמח
שלום, את השאלות הנ"ל עליך להפנות לרופא המטפל שהחליט לרשום לך קסניקל. התרופה עובדת על הורדת ספיגת שומן מהמזון. אם תוכלי הרבה שומן, כך תשלשלי יותר. עליך להתחיל נטילת התרופה עם התאמת תפריט דל שומן שמורכב ע"י דיאטנית. בברכה, דנה