פורום תזונה קלינית
שלום, רציתי לדעת האם באופן כללי מרגרינה מומלצת לצריכה, ואם לא - מה הנזקים שהיא עושה לגופנו. בברכה סטפן
שלום סטפן, ענינו בפורום זה רבות בנושא. הינך מוזמן לערוך חיפוש תחת השם" מרגרינה" שם תוכל לראות את כל השאלות והתשובות בנושא ע"י דיאטניות הפורום. בברכה, דנה
האם לחץ דם תלוי בכמות הכולסטרול ואיזה מאכלים מורידים את שניהם
שלום מנו, ענינו בעבר רבות בנושא כולסטרול ויתר לחץ דם. הינך מוזמן לערוך חיפוש תחת המושגים הנ"ל, כך תוכל לקבל את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה, דנה
לקורא שלום, יש לי בעייה כבר מעל שנה של הופעת גזים בתדירות גבוהה. הסיטואציה אינה נעימה איני מרגישה בנוח עם עצמי וברוב המקרים התופעה מפתיעה גם אותי ואני מובכת האים ישנם מאכלים ספציפיים שרצוי לא לצרוך או אחרים שרצוי לצרוך בכמות גדולה יותר על מנת למנוע את התופעה? ובכלל מלבד תרופות (אני מעדיפה שלא להשתמש באופציה הזאת) מה אפשר לעשות? תודה על ההתייחסות.
שלום יונית, ישנם מזונות הגורמים יותר לגזים מאחרים כגון: קטניות, זרעים, בצל, שום, ברוקולי, צנון/צנונית, כרוב, כרובית. כמו כן יש להקפיד על שתיית מים מספקת. כמובן שיכולות להיות סיבות נוספות לגזים, לא רק מזון. המלצתי לגשת לרופא מומחה לעניין ולדיאטנית להתאמת תפריט אישי. בברכה, דנה
לאחר שנים של דלקות ופטריות חוזרות בנרתיק, גיליתי כי אסידופילוס בכמוסות או פרוביוטיק פתרו את הבעיה. רציתי לדעת האם יש הגבלה לגבי משך הזמן שבו מותר לקחת את האסידופילוס? אני לוקחת כדור אחד ליום כבר 9 חודשים. האם אפשר להמשיך ? לאחר ניסיון מר ששום שינוי תזונתי ואכילת יוגורט פרוביוטי לא עשו, גיליתי את הדבר הניפלא הזה!
שלום ורד, אחת הבעיות בשימוש בחיידקים "ידידותיים" לאורך זמן הוא החשש שיהפכו לחיידקים פתולוגיים, כלומר "רעים". בשנים האחרונות, לאור שימוש נרחב בהם עלה החשש והוא נחקר רבות. נכון להיום אין מסקנות חד משמעיות לגבי שימוש ממושך. בברכה, דנה
בבדיקת דם התקבלה התוצאה הבאה: (vit B1=22.5 % TPPE (0-15 האם מדובר בחוסר או עודף של ויטמין זה???? תודה יעקב דוד
שלום יעקב, לאחר קריאה מקיפה בספרות, מצאתי, כי בדיקה זו נלקחת רק לעיתים רחוקות בשל אי הדיוק בה, הואיל וויטמין B1= תיאמין נמצא במספר מצבים בגופינו, קשור לחלבון, בצורה כימית שונה ובתוך כדוריות דם. כמו כן במאמרים שאני בדקתי ערכי הייחוס היו שונים מאלו שנתנו לך במעבדה. ברפואה, לרוב מסמכים על סימפטומים של חסר של הויטמין הנ"ל. החסר נפוץ באלכוהוליסטים, תת תזונה ממושכת ומחלות כרוניות במערכת העיכול. לגבי שאלתך, האם הרמה תקינה או חורגת, אני מציעה לפנות לרופא שהמליץ על הבדיקה. הסיכוי כי מדובר בעודף הינו קלוש, לא כל שכן, אין סכנה בעודף של ויטמין זה הואיל והוא יוצא בשתן בעודפים. בברכה, דנה
לדנה תודה על תשובתך ה"רופא" ששלח אותו לבדיקה זו טוען שזה חוסר, אבל רציתי לקבל חיזוק לדעתו! ושוב תודה
אני בת 36 ובשנתיים האחרונות יש לי תחושה חזקה, שחלה התדרדרות רצינית ביכולת הזכירה שלי בייחוד בטווח הקצר (הזכרון לטווח ארוך אף פעם לא היה טוב).מזה 3 חודשים אני נוטלת B12 100מ"ג , ואיני מרגישה שיפור.רציתי לדעת מאלו מזונות עלי להמנע ואלו מומלצים. תודה
לדיאטנית שלום! אני כבן 52 ואובחן אצלי ריפלוקס אזופגיטיס,לאחרונה ניפגשתי עם דיאטנית של "מכבי" ,שרשמה לי הנחיות כלליות לתזונה ואורח חיים. בין השאר נאמר לי להימנע ממסטיקים וסוכריות וזאת בניגוד לחוות דעת של "רופא" , שאמר להיפך להרבות מהרגשתי דווקא זה עשה לי טוב חוץ ממנטה.כרגע הייתי רוצה לדעת מה האמת בסיפור ואם כן אז איזה תחליפים או סוגים ,של סוכריות ומסטיקים רצוי.בנוסף ישנה עוד המלצה להימנע ממרגרינה וחמאה מה אפשר למרוח על הלחם במקום. בתודה מראש ושבת שלום ישראל
שלום איזי, ההמלצה במקרה של ריפלוקס אסופגיטיס היא להוריד את רמת החומציות המפורשת בקיבה מצד אחד, ולמנוע גירוי של השוער בין הושט לקיבה. הדיאטה כוללת הנחיות כלליות להרגלי אכילה, כגון אכילה בישיבה, להמנע מפעילות אחרי אכילה, לא לשכב כשעה אחרי האוכל, ושהארוחה האחרונה תהא שעתיים לפני השינה. בנוסף, ישנם מזונות המגרים את פתיחת השוער בין הושט לקיבה, כגון מזונות שומניים, בצל, שום, קפאין ועישון. כמו כן, רצוי להמנע ממנטה מזונות חריפים. אין בעיה עם סוכריות, מסטיקים אנו מונעים במידה ומכילים מנטה, במידה ולא אין הגבלה. כמו כן, הכל תלוי בהרגשתך הכללית ולהבין מה מפריע לך במזון. כמו כן, רצוי לקחת נוגדי חומצה בכדורים ( ניתן ע"י הרופא ). בברכה, דנה
לדנה שלום רב! קיבלתי את האימל ותודה על התגובה המהירה ,אני מטופל כמובן גם באומפרדקס 20 2 ביום.
התחלתי דיאטה עם איזשהו תפריט שקיבלתי ורשום לאכול מנת אורז מה הכוונה במנה? מנה של 30 גרם? ואיך אני יכולה ללמוד את זה בבית כוס גדולה בינונית .... קטנה...? תודה....
שלום חן, ישנם תחליפי מזון, לכל קבוצות המזון המגדירים מהי מנה. יש קבוצת הפחמימות או הלחם,קבוצת בשר , פירות, חלב וכו'. מנת אורז היא חצי כוס אורז מבושל או כ- 5 כפות. בברכה, דנה
האם צריכת ירקות שאינם טריים מומלצת בהנחה שאותם ירקות אינם קיימים בצורתם הטרייה? לבבות דקל משומרים... האם צריכת קטניות קפואות מומלצת ביחס לאי צריכת קטניות? (האם גם קטניות קפואות עושות גזים -אפונה... - אם לא, למה? )
שלום דוד, ההמלצה היא תמיד לצרוך ירקות טריים, אך תריכה מבוקרת של ירקות שאינם טריים, כגון לבבות דקל, אינה מזיקה, בתנאי שאין חומרים משמרים. קטניות קפואות לפי טענת החברות שווה מבחינה תזונתית לצריכת קטניות טריות. עדיף לצורכן קפואות מאשר לא לצורכן בכלל. וכן גם קטניות קפואות יכולות לגרום לגזים. בברכה, דנה
1האם בטונה במים-ובשימורים בכלל יש חומר משמר (למרות שלא מצוין)? 2האם כדאי להימנע משמרים? 3כיצד (או איפה אני יכול למצוא כיצד) אני יכול להכין לחם ללא שמרים מדגן מלא שאינו חיטה? 4מהו השמן שהכי פחות נורא לחמם אותו? 5האם כדאי לצרוך עגבניות תפו"א וחצילים (הבנתי שיש בהם חומר רעיל...)?
שלום מעיין, 1. אם לא מצויין חומר משמר, אז אין חומר משמר. ניתן לשמר מזון בסוכר, מלח, חומץ ועוד. 2. אין המלצה להמנע משמרים. 3. ניתן למצוא לחם ללא שמרים בלחם ארז. 4. השמן הכי פחות נורא לחימום הוא שמן קנולה. 5. אין בכל המוזכרים הנ"ל, שהינם משפחת הסולניים כל רעלן או בעיה, לא לפי התזונה הקונבנציונלית. בברכה, דנה
זה ממתיק נכון? עם אני אוכלת מעדן שיש בו אססולפם K, ויש בו גם קקאו וסויה. ואחרי חצי שעה אני אוכלת בשר מאושר בקר וכבד. העם זה הוכח שהברזל לא היספג, או שהוא היספג אבל בקצת? כולל לקקאו ולסויה ולאססולפם
שלום יעל, אין קשר בין ממתיקים אלו לבין ספיגת ברזל. לגבי הסויה והקקאו, כל עוד המרחק בין המזונות יהיה יותר משעה, לא אמורה להיות בעיה בספיגת הברזל. בברכה, דנה
כשכתוב ברכיבים : "שומן לא מוקשה" (NON- HYDROGANATED)/ האם יכול להיות שמדובר בשמן צמחי שלא הופק בכבישה קרה? או שמא עצם תהליך ההפקה בעזרת חום נקרא HIDROGANATION?
שלום נפתלי, שומן לא מוקשה, שלא עבר תהליך הידרוגנציה כמו שמן שהפך למרגרינה שבעקבות תהליך זה נוצרות חומצות שומן טרנס שהינן החומצות הבעיתיות. במקרה זה השמן הפך מוקשה לא בתהליך כימי- הידרוגנציה, אלא בתהליך פיסיקלי, טמפ' גבוהות וכו, ולכן לא נוצרות חומצות שומן טרנס. בברכה,דנה
מדברייך משתמע ששמן מן הצומח המופק ע"י טמפרטורות גבוהות אינו מכיל שומן טרנס?!
שלום לצוות המקסים שמי גליה בת 29, שוקלת 45 קילו וגובהי 1.60 בגיל 20 שקלתי 49 קילו,ואז שישתחחרת מהצבא וירדתי במשקל. מאז אני לא מצליחה להעלות חזרה. הייתי אצל כמה דיאטניות ורשמו לי מה לאכול וכו' הקפדתי וכלום לא זז הייתי אצל גסטרולוג ושלח אותי לבדיקות, וגם הופנתי לעשות כל הבדיקות האפשריות,ותודה לאל, כל הבדיקות היו בסדר. ניסיתי גם מעוררי תאבון למיניהם,אבקות להשמנה שהיו מגעילות בטירוף,וגם אלו לא עזרו. אנא עיזרו לי , אני על סף אנורקסיה!!! אני שלד!!!!!!!!!!!!!!!! אני גם מפחדת שיהיו לי בגלל זה בעיה בהריון, ובנסיון להיכנס להריונות. אני רוצה לנסות את אבקת החלבונים של חברת הרבלייף. מה דעתכם על זה? אשמח אם תוכלו לתת לי פתרון יעיל וקל. תודה גליה
שלום גליה, לשאלתך האחרונה, אבקת חלבונים מומלצת לאנשים עם חסר של חלבון ולא חסר של קלוריות או בעית משקל. צר לי שלא נוכל לעזור לך בפורום זה באופן אישי שכן בעייתך מורכבת ודורשת התערבות תזונתית מבוקרת יותר. להפרעות אכילה או אנורקסיה נרבווזה ישנן הגדרות מדעיות. משקל בלבד אינו הגדרה לאנורקסיה. אני מבינה שמשקלך ומראך הנוכחי מפריעים לך, אך עליך לפנות לדיאטנית מומחית בתחום של הרפעות אכילה ומשקל. בברכה, דנה
שמתי לב שכשאני שותה חלב בכמות של יותר ממספר כפיות בקפה אני חשה בכאבי בטן עזים... האם זה מעיד על רגישות ללקטוז? כמו כן גם ביום שאני אוכלת יותר לחם(אפילו אם זה לחם קל) אני חשה בכאבי בטן האם זה מעיד על רגישות לגלוטן? איך והיכן אפשר לבדוק רגישויות למזון?
שלום יעלית, המלצתי לגשת לרופא מומחה- גסטרואנטרולוג לבדיקת רגישיות למזון. בברכה, דנה
חג עצמאות שמח .......ולכל הגולשים יש לי שאלה מה זהgastritis ןןרציתי לדעת איך אפשר להקל על התופעות ע" י דיאטה? תודה מראש
שלום רינה, גסטריטיס הינה דלקת ברירית הקיבה. לרוב נובעת מהפרשת חומציות בקיבה או בשל זיהום חיידקי שנקרא" הליקובקטר פילורי". אבחנה של גסטריטיס נעשית ע"י גסטרוסקופיה ואבחנה של מומחה גסטרו. ניתן להקל תזונתית, ע"י המנעות ממזונות שגורמים להפרשה מוגברת של חומצה בקיבה כגון : מזונות שומניים, בצל, שום, אלכוהול, קפאין,ועישון. בכל מקרה, פני לרופא המטפל ולדיאטנית לטיפול תרופתי מתאים ודיאטה מתאימה. בברכה, דנה
הפנית מספר פעמים לפורום כללית -יעל דרור אפשר לקבל הלינק של האתר
כללית משלימה - נטורופתיה http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-3080-18110,00.html
מדוע הדיאטנית אמרה לא לאכול פטריות בהקשר של דלקת חיסונית? ניסיתי להבין ולא מצאתי על זה שום חומר.
האם בכל זאת מישהו שמע או יודע מדוע ההגבלה על אכילת פטריות במצב אוטואימוני פשוט לא נעים לי לשאול את הדיאטנית שנתנה לי את ההנחיות
שלום רינת, המניעה היחידה בפטריות היא במקרה של דלקת פרקים הנובעת מהצטברות חומצת שתן. מעבר לכך אין הנחיה מיוחדת להמנע מפטריות. כמו כן, אינך צריכה להתבייש מהדיאטנית ולשאול מהי הסיבה לכל הגבלה, זהו גופך ועל כן זוהי זכותך לדעת. בברכה, דנה
מחפשת חומר לקריאה על פרי הקרמבולה, אשמח אם תוכלו להפנות אותי, או לספר מה תכונותיו העיקריות של הפרי. תודה מראש
שלום הדר, את יכולה לערוך חיפוש בעברית בכל מנוע חיפוש תחת השם "קרמבולה" או באנגלית " STAR FRUIT". לא ידוע על תכונות מיוחדות של הפרי להבדיל מפירות אחרים בצחם התזונה הקונבנציונלית. ידוע כי לחולים עם אי ספיקת כליות אסור לאכול פרי זה, שכן תוארו מקרי מוות בשל אכילתו. בברכה, דנה
כמה פעמים בשבוע רצוי לאכול ביצים? ולמה לא רצוי לאכול כל יום? אחרי ניתוח הבנתי שיש חשיבות רבה לאכול ביצים.. למה? בברכה. אנייה
שלום אנייה, אין הגבלה למס' ביצים ביום, פרט לאנשים הסובלים מרמות כולסרול גבוהות,להם אנ ממליצים לא לצרוך יותר מ- 3-4 ביצים בשבוע, בהנחה שהביצה נכנסת גם בבישול. לרוב ארחי ניתוחים או אשפוזים ממושכים רמות החלבון בדם יכולות לרדת. ביצה הינה מקור החלבון הטוב ביותר לאדם למטרת בניית חלבונים ושרירים מחדש. גם כאן אין מקום להגזמה וניתן לצרוך גם רק אל חלבוני ( הלבן) הביצה. בברכה, דנה
התזונאית הטבעונית הזאת אומרת שאפשר לתת לתינוקות פורמולות סויה ולא מזכירה את נושא הפיטואסטרוגנים. בפורום תזונה בתפוז לעומת זאת יש מאמר בו כתבו ש"אצל תינוקות שצרכו פורומולות סויה, רמות הפיטואסטרוגנים היו 208 פעמים גבוהות יותר מהרמות של תינוקות שינקו חלב אם" רציתי לציין שגם בספר becoming vegan התזונאיות לא שללו פורמולות סויה. אז מי צודק? דברי התזונאית הטבעונית: http://www.vegfamily.com/dietician/0506a.htm המאמר בתפוז: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=23&a=15085&c=0&sc=0&ssc=0 תודה,
שלום "התזונאיות הטבעיות" לרוב אינן תזונאיות קליניות, ועל כן רמת הידע שלהן נמוכה ולא הייתי מסתמכת על המלצותיהן, בייחוד שזה נוגע לילדים. אנו ככלל, לא ממליצים על פורמולות על בסיס סויה, אלא אם כן מוכחת אלרגיה למזון על בסיס חלב פרה או אלרגיה לחלב פרה או אי יכול הנקה של האם. בברכה, דנה
תודה,
שלום לך! הציטוט שאת/ה מביא הוא מאתר הדוגל בצמחונות ומעסיק דיאטנית שכנראה מחוייבת לנושא. ברור שמי שדוגל בצמחונות כאורח חיים יעוות את המידע על מנת להתאימו למגבלות התזונתיות. אין היום ויכוח לגבי תכשיר ההזנה הראוי לתינוקות שאינם יונקים והוא - מבוסס על חלבון חלב פרה מעובד (כלומר דומה יותר לזה שבחלב אם ולכן קל יותר לעיכול לעומת חלבון חלב פרה רגיל) ומועשר בברזל. אין הצדקה לתת תכשיר המבוסס על חלבון סויה (גם במצבי אלרגיה ישנם פתרונות מתאימים יותר מבחינה תזונתית). לתכשיר השלכות על התפתחות העצם וכן חשד להתפתחות מינית מוקדמת בגלל תכולת פיטואסטרוגנים, כפי שציינת. את אמונות ההורים אפשר לכבד ולאמץ מדעת בגיל בוגר יותר, לפני כן צריך לתת לתינוק תזונה אופטימלית לגדילה והתפתחות! בברכה, נועה
מה זה קוסקוס (סולת חיטה- wheat semolina)? והאם צריכתו מומלצת? איזה דגניים ניתן לאכול לא מבושלים? האם כדאי להשרותם במים לפני?
שלום דוד, אין המלצה מיוחדת לצרוך קוסקוס, הואיל והוא זייך לדגנים הלא מלאים. רצוי במקום לצרוך בורגול שהינו ממקור חיטה, אך מלאה. אין צורך להשרות מזונות דגניים, כמו חיטה, אורז, בורגול , שבולת שועל, ניתן לצורכם בצורתם הטבעית. בברכה, דנה
ניתן לאכול חיטה ואורז לא מלאים????
שלום רב אני נמצאת בשבוע ה-10 ,אני מתחילה את ההריון עם עודף משקל אני מתוסכלת ומפחדת היות ותיאבוני גובר עם השבועות אינני אוכלת ירקות (לא אוהבת ) ושותה מעט מים שאלתי :האם ניתן לעשות דיאטה מבוקרת (תזונה נכונה) ושילוב עם ספורט מתון ובכל זאת להוריד במשקל ללא סיכון ההריון???? אני ממש אשמח לתשובה/ הפנייה לטיפול בנושא או פירוט לתפריט/ ספורט מומלץ תודה רבה מירב.
שלום מירב, עליה במשקל בהריון הינה בלתי נמנעת מבחינה התפתחותית, גם בקרב נשים שמתחילות עם עודף משקל. הנכון שאפשר למתן את העליה במשקל במהלך ההריון ע"י תזונה מתאימה ופעילות גופנית. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית שתוכל לבנות לך תפריט אישי, שכן דיאטה לא מבוקרת יכולה להזיק לך ולעוברך. בברכה, דנה
שנערים כמוני בני גיל 19-25 צריכים להגיעה למנת סידן ליום של 1000. ואז אתמול ספרתי כמה סידן יוצא לי לאכול. וזה מה שיצא: 3 כפות גבינה שהיא 5% יוגורט יופלה לבן 3% וגבינה צהובה אחת בתוך לחם שהיא 9% העם זה מספיק? הא כן וקצת חלב בקפה.
שלום שיראל, לפי חשובי הינך צורך לכל היותר 600 מ"ג סידן ליממה. בברכה, דנה
קראתי בעיתון על דיאטת עש"ר, ורציתי לברר את הפרטים הבאים: 1) האם הדיאטה מתאימה לכולם? 2) האם מגיעים על ידי הפניית רופא משפחה? 3) האם יש מרכזי תמיכה האזור המרכז? א.ש
שלום, תוכל לקבל פרטים בכתובת הבאה : http://www.keshet-tv.com/ProgramItem.aspx?ProgID=164&ItemID=24661&GroupID=856 בברכה, דנה
שלום, האם ייתכן שיש משהו שאני אוכלת ועובר בחלב לתינוקת באופן שעושה לה פצעונים בפנים? (כמו חצ'קונים)?
שני שלום! בפשטות - לא. הופעת פצעונים קשורה יותר בגורמים חיצוניים. בברכה, נועה
קראתי שבשיטתה של אן ויגמור יש חשיבות רבה להשרייה. הן עקב שיחרור מעכבי אנזימים והן מפאת תחילת פירוק אבות המזון. האם הפרטים הנ"ל נכונים?! ואם כן הרי מדובר באומנות חדשה לגמרי: מה להשרות (ויותר חשוב מה לא)? מהו הזמן האידיאלי להשריית מאכלים שונים (אולי יש לינק)? האם יש חסרונות להשרייה?
שלום נפתלי, שיטה זו אינה מוכרת לי, ואיני מבינה מה כוונתך בהשריה? של כל מזון או קטניות. על כל פנים אין המלצה תזונתית מדעית להשרית כל מזון ושיטה זו אינה שיטה תזונתית מדעית. פנה בשאלה זו לפורום רפואה אלטרנטיבית. בברכה, דנה
ברצוני לדעת אילו תוספי תזונה מומלץ לקחת למניעת נשירת השיער לאחר הלידה. אני כרגע שבוע וחצי לאחר לידת תאומות (הריון שלישי). בלידות הקודמות סבלתי מנשירה די מאסיבית. אני נוטלת כרגע כדור ליום של ברזל + ח. פולית (פוריק). כמו-כן אני מניקה. תודה מראש, קרן
קרן שלום! קיים תוסף הנקרא "רוטס HR". ניתן להשיגו בביתי מרקחת. שימי לב לקנות את הנוסחא הכללית ולא את זו המיועדת לגברים... בגדול מדובר על פורמולה הכוללת את כל המרכיבים הקשורים בבריאות השיער ולמיטב הבנתי יש תוצאות טובות בטיפול. בברכה, נועה
תודה על המידע
העים אכילת זיתים ירוקים, שחורים פוגעת בזיכרון? הבנות שלי תשע וחמש "מתות" על זיתים
שלום רונית, התשובה היא לא.זיתים נחשבים מקור מצויין לשומן חד בלתי רווי. בברכה, דנה
השמח מאוד שתענו לי עליה. 1.רציתי לדעת אני צורכת הרבה מאוד קוטג 5% כמה קלוריות בערך צריך להיות ב 3 כפות קוטג או גבינה המכילים 5% ו2.כמה קלוריות צריך להיות בגבינה צהובה 9% לפרוסה.. בקשר לכף שמן פשתן. קראתי שזה ממש טוב בגלל האומגה והכל.. העם אני צריכה להחשיב את זה במנת הקלורי שלי ביום? כי יש בזה איזה 125 קלוריות לכף. תודה
שלום מעיין, בגבינה 5% יש כ- 100 קק"ל ל- 100 גר' מוצר= כ- 4 כפות או חצי קופסה. בפרוסה של גבינה צהובה 9% יש כ- 70 קק"ל, תלוי עובי הפרוסה. וכן, עליך לקחת בחשבון את הערך הקלורי של שמן הפשתן. בברכה, דנה
אז בערך ל 4 כפות גבינה 5% זה 100 קק"ל העם אני צודקת בקשר לשמן פשתן? עם מספר הקלוריות? תודה רבה
אובחנתי ב מעי רגיז האם יש איזה מאכלים שרצוי להמנע מהם? האם רצוי ללכת ל דיאטנית? אני בת 50 חוץ מהבעיה של ibs אני בריאה שוקלת 53 קילו י(ירדתי במשקל היה לי חיידק הליבקטור שטופל ולפני כמה חודשים הוצאתי את כיס המרה) גובה 1.70. המשקל ירד מאז שאני טיפלתי בחיידק ואני עדיין סובלת מכאבים. תודה מראש.
שלום, אין מזונות מומליצים או אסורים. הטיפול הוא אישי על פי תחושת המטופל. עליך לפנות לדיאטנית מומחית בנושא גסטרו להתייעצות. בברכה, דנה
אני קונה אורז פרא אורגני שנראה לי שהוא תערובת של כל מיני סוגי אורז. האם האורז פרא זה רק האורז השחור באורז? האם אורז מלא גורם לעצירות? תודה מראש
שלום חגית, אורז מלא או פראי הינו בעל צבע כהה יותר חום-שחור. אורז מלא יכול גם כן לגרום לעצירות, למי שיש לו נטיה לעצירות, אך פחות מאורז לבן. יש להקפיד על שתית מים מספקת בזמן אכילת אורז מלא על מנת למנוע עצירות. בברכה, דנה
אורז מלא הכיי בקליפה יש סיבים וזה דווקא טוב למי שסובר מעצירות. לא?
יש לי בעיה. שמי נעמה ואני בת 19.. כבר תקופה מאוד גדולה. שכל פעם אחרי שאני אוכלת גבינה רגילה וגם גבינה צהובה יש לי לחה נוראית.. אני לא מסוגלת לאכול את זה.. כי אחרי כמה שעות מתחילים לי כאבי גרון וליחות. ואוזניים גם. אבל כידוע לי ממש חשוב הסידן. טחינה אני אוכלת.. משומשום מלא גם. אבל כמה טחינה אפשר לאכול ביום? ומה עוד לאכול כדי שלא יהיה לי מחסור בסידן בגיל הזה. תודה
שלום נעמה, המקור העיקרי לסידן בדיאטה זה מוצרי חלב. אם הינך מרגישה כך לאחר אכילת כל מוצרי החלב, באשר הם, הייתי ממליצה על תוסף של סידן+ ויטמין D , וכל זאת באישור רופא המשפחה. טחינה ( שומשום ) הינם מקור עשיר מאוד של סידן, אך רמת הספיגה יחסית נמוכה לעומת מוצרי חלב, כך שהם אינם מהווים את המקור הטוב ביותר. כמו כן, ישנם היום מזונות שמוספים להם סידן, כמו דגני בוקר של נסטלה. ישנה אפשרות של מוצרי סויה מועשרים בסידן, אך גם הספיגה מהם תהא יחסית נמוכה. בברכה, דנה
אני אוכלת מעדני צוריאל שזה גם סויה וגם דיאט. יש שם 204 סידן, ויש שם גם קקאו. אבל אני לא יודעת עם זה באמת נספג גם בגלל הדיאט וגם בגלל הקקאו
התמכרתי לאגוזי פקאן.. ואני מתחילה להשמין בגלל זה. לא ידעתי שאגוזי פקאן כאלו משמינים.. כמה אגוזי פקאן ניתן לצרוך ליום.. שיגיע למשהו כמו מנת ביינים אחת : 100-150 קלוריות כי כרגע אני אוכלת משהו כמו אולי בהגזמה 100 פקאנים ביום. ואיפה הכי כדי לקנות אותם? תודה
שלום דלית, אגוזי פקאן נכנסים לקבוצת השומן. ב- 10 אגוזים ממוצעים יש כ- 100 קק"ל. אין מקום מועדף לרכישתם. בברכה, דנה
אני בת 35, בריאה באופן כללי. בהריון בשבוע 15 גובה 1.50. מבנה גוף קטן. משקל נכון להיום (שבוע 15) 49.5 ק"ג. אוכלת מאוזן אך ללא מוצרי חלב עקב בעיית הלקטוז המפורסמת. בהנחית הגניקולוג שלי לוקחת מתחילת ההריון מולטי ויטמין פרנטאל. בדיקות הדם שלי יוצאות טובות פרט להמגולובין נמוך מאוד אך בטווח הנורמה, כך שאיני מקבלת לכך טיפול. כמה שאלות:- 1. עקב אי צריכת מוצרי חלב, וגם מעט מאוד מוצרי סויה. האם עליי להשלים ממקורות אחרים? האם המולטי ויטמין "מכסה" חוסר זה? כמות הסויה שאני צורכת ביום היא בד"כ כוס קפה אחת עם חלב סויה, לפעמים גם פרוסת "גבינה צהובה" מסויה. 2. מאז תחילת ההריון שתיית עושה לי בחילה, במיוחד שתיית מים. הגעתי למצב לא טוב של 4-5 כוסות שתיה ביום בלבד (כולל שתיה חמה). האם עדיף כבר לשתות שתיה מתוקה? אשמח לטיפים בנושא. 3. פרט לנושא מוצרי החלב התזונה שלי מאוד מאוזנת ומוגוונת. האם אני זקוקה למולטי ויטמין ? או שעדיף להסתפק רק בחומצה פולית? 4. לגבי ההמוגלובין הנמוך (בקצה הסקלה של טווח הנורמה). האם ניתן לשפר אותו ע"י תזונה מסוימת? האם יש לכך חשיבות בהריון? תודה !
שלום טל, ההמלצה לגבי סידן בנשים בהריון הוא 1300 מ"ג ליממה. אם בפרנטאל אין מספיק, עליך לקחת תוסף בנפרד של סידן. ישנם מוצרי חלב דלים בלקטוז, לדוגמה בגבינה צהובה אין לקטוז, יש חלב דל לקטוז שניתן לקנות בכל סופר. ביוגורטים יש יחסית פחות לקטוז וכך הלאה. עליך להקפיד על כמות נוזלים של כ- 2 ליטר, שמקורם יכול להיות מים, שתיה מתוקה, שתיה חמה נטולת קפאין, מרקים, ג'לי וכו'. צריכת המולטיויטמין לא תזיק לך במהלך ההריון, אם יש לך ספקות לגבי נטילתו התייעצי עם הגניקולוג, ובכל מקרה עליך להמשיך וליטול את החומצה הפולית. ההמוגלובין יורד בזמן ההריון בשל עליה בנפח הנוזלים בגוף, כלומר דילול. אם אינך מרגישה את ההמוגלובין הנמוך ( קוצר נשימה ) אין מקום לטיפול אגרסיבי, פרט לנטילת תוסף ברזל שהינו קבוע לכל המטופלות, וכן אכילת מזונות עשירים ברזל, כגון בשר בקר, הודו אדום, כבד עוף. בברכה, דנה
למה עלולה לגרום אכילת ירקות סולניים? ומתי רצוי להמנע מאכילתם? בתודה, שושנה.
שלום שושנה, למשפחת הסולניים שייכים תפוח האדמה, עגבניה, פלפל וחציל. חפי התזונה הקונבנציונלית לא ידוע כי ירקות אלו מזיקים באופן כלשהו, ואף נהפוכו. לגבי עגבניה ידוע כי אחד ממרכיביה, הליקופן, הינו נוגד חמצון פוטנטי ואף משתמשים בו לטיפול מניעתי של סרטן הערמונית. לפי הרפואה האלטרנטיבית בלבד, וללא כל הוכחה מדעית לכך, מומלץ להמנע מאלו במקרים של מחלות עור מסויימות ודלקת פרקים. בברכה, דנה
האם שתייה חמה הכוללת קפה, תה וקקאו, בכמויות מתונות כל יום (ספל אחד או שניים מכל משקה, למשל), נחשבת מאוזנת (=בריאה) - להבדיל מסתם "לא מזיקה"? אם לאו, איזה תמהיל עדיף מבחינה בריאותית? ובהקשר זה, האם יש עדיפות לשימוש בחלב למשקאות מעורבים כנ"ל, לעומת שימוש במשקה סויה בהם (או להיפך), מבחינה בריאותית כוללת ומבחינות ספציפיות רלוונטיות? תודה.
שלום אלעד, אין כל בעיה בצריכה מתונה של שתיה חמה המכילה קפאין, 2-3 כוסות ביום. כפי שאתה יודע, אני תמיד ממליצה על מוצרי חלב ולא על מוצרי סויה. בברכה, דנה
דנה שלום רב, תודה על תשובתך. מאחר שקפאין פוגע בספיגת סידן הכלול לרוב בארוחות בוקר וערב (גבינות, יוגורט, ירקות), מתיי הוא הזמן המומלץ לשתיית קפה ושוקו? שוב תודה. אלעד
לצוות שלום אני בת 57 ולאחרונה קבלתי תשובת מעבדה כי הכולסרול הכולל הוא ברמה של 266 , השומנים בדם ברמה של 188 ו-TSH ברמה של 5.10 האם לקיחת ניאצין 500 (2 ביום לפי המלצת היצרן) בנוסף לאומגה 3 שאני לוקחת כל יום יכולה להועיל להורדת הנתונים הנ"ל? בתודה שולה
שלום שולה, ניאצין ואומגה 3 יכולים לעזור להורדת רמות כולסטרול ופחות לרמות טרגילצרידים. לכל אלו אין קשר לטיפול ב- TSH, עליך לפנות לאנדוקרינולוג בנושא. כמו כן יש לפנות לדיאטנית להתאמת תפריט אישי והמלצה לפעילות גופנית. בברכה, דנה
שלום. אני בהריון שבוע 27 ולא לקחתי מתחילת הריון תוספת של ברזל. עברתי תקופה קשה של בחילות והקאות במשך 4 חודשים ולא הכלתי כמעט כלום. המוגלובין שלי ירד עד 9.2 וכעט יש לי קוצר נשימה הרגשה שאוויר לא נכנס מספיק לתוך הגוף. רופא אמר שזה בגלל ירידה בהמוגלובין. מה אני צריכה לאכול כדי מהר לעלות את הרמת ההמוגלובין? תמליצי בבקשה על ספקטור רחב של מוצרי מזון שמכילים כמויות גדולות של ברזל. תודה מראש.
שלום, לפני שאמליץ לך על מוצרים עשירים בברזל עליי לציין בפניך עובדה חשובה, כל טיפול תזונתי כרגע יקח הרבה זמן על מנת לראות שיפור במצב, והואיל וההריון מוגבל בזמן והנזק יכול להיות משמעותי לך ולעובר, הייתי ממליצה להתייעץ שוב עם רופא הנשים לגבי תוסף ברזל בין אם דרך מערכת העיכול ובין אם ישירות לדם, הואיל והינך מדווחת על קוצר נשימה. מזונות עשירים בברזל : בשר בקר, הודו אדום, כבד עוף ובקר.ישנם מזונות מן הצומח שגם כן עשירים בברזל אך הספיגה מהם נמוכה. אל תחכי יותר מדי. בברכה, דנה
יש לי סוכרת 2 ואני רוצה להכין פלפלים ממולאים, הסטנדרטי הוא כמובן מילוי באורז, שהוא בעייתי כמובן מבחינת הסכרת... יש איזה מתכון מומלץ לסוכרתיים?
שלום, קודם כל אורז אינו בעייתי בסוכרתיים, הרבה אורז יכול להיות בעייתי. כמות האורז שיכולה להכנס בפלפל אחד הינה מנה סבירה. מעבר לכך ניתן להשתמש באורז מלא או בבורגול.אפשר גם לערבב עם בשר ואז מנת האורז קטנה. בברכה, דנה
שלום רב, כל ההמלצות הקיימות כיום לפי מיטב ידעתי ממליצות שלא לרדת מ1200 קלוריות ליום במידה ורוצים לרדת במשקל. אינני מבינה את הקביעה הזו מכיוון ואם אני צורכת כמות כזו של קלוריות אני עולה קילו בשבוע [בדקתי את העניין בדיוק רב למשך תקופה] לאט לאט אני מורידה מ1200 קלוריות הורדתי ל1100 קלוריות ועדיין אני ממשיכה לעלות. אני בת 27 מאחורי עבר עשיר של הפרעות אכילה ודיאטות למינהן, אני יודעת שפגעתי בצורה בלתי הפיכה במטבוליזם שלי שכתוצאה מכך הוא נורא נמוך. אני כבר מיואשת ולא יודעת מה לעשות. כבר לא נשאר לי מה לאכול, אני אוכלת כל כך מעט ולא יורדת במשקל. [כאמור שאכלתי 1200 קלוריות עליתי במשקל וכרגע אני צריכה לרדת בערך 15 קילו] אודה מראש להתיחסותכן
שלום הדס, בעייתך מוכרת וידועה, שנים של דיאטות דלות קלוריות באופן קיצוני, אכן פגעו ביכולת של גופך להתמודד עם כמות קלוריות גבוהה. המלצתי, לפנות לדיאטנית להרכבת תפריט אישי מתאים תוך שילוב עם פעילות גופנית להעלאת ההוצאה האנרגתית. בברכה, דנה
האם קיים משקה ומעדן שוקו כלשהוא (על בסיס חלב או סויה) הממותק בממתיק טבעי?
שלום אליעזר, נכון להיום לא משתמשים בתחליף סוכר טבעי במוצרים אלו, לפחות לא במוצרים של החברות הגדולות. בברכה, דנה
אליעזר שלום. יש בהחלט מעדן שוקו של "משק צוריאל" דיאט, המבוסס על ממתיק מלאכותי. יש גם לא דיאט והם טעימים להפליא. אני סוכרתי שצורך גביע מידי יום. קיימים בכול המרכולים הגדולים .
יגאל שלום, האם אתה כותב כצרכן או כאיש מקצוע? האם משקה לא דיאט טוב לסוכרתיים (כמוך. אני לא סוכרתי)? והאם ממתיק מלאכותי הוא בריא בכלל? אשמח לקבל הבהרותיך.
מה דעתך על מלח ללא נתרן ככלל, ועל NOSALT בפרט?
שלום דוד, כל תחליפי המלח הינם מלחים עם תכולת נתרן נמוכה יחסית בהשוואה למלח רגיל, ובמקום נתרן הוכנס אשלגן. המלחים אלו מומלצים לשימוש באנשים המוגבלים בצריכת הנתרן ( יתר לחץ דם, אי ספיקת לב וכו'). כמו כן ישנה המלצה להגברת כמות האשלגן בדיאטה לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם. אך הואיל ומדובר בתחליף על בסיס אשלגן, יש להתיייעץ לפני כן עם דיאטנית או רופא משפחה . בברכה, דנה
שלום, הומלץ לי על המוצר "אומגה לייף" - אומגה 3 בעוצמה מוגברת, לטיפול בבעיית כולסטרול. האם מדובר בטיפול מוכר ? האם המוצר מוכר לכן ? (מבית נוטרלייף). ראיתי שלא רשום עליו שהוא לא מכיל כולסטרול - האם זה כך ? תודה.
שלום עירית, המוצר מוכר לי וכמהוה ישנם מוצרים אחרים על המדף שמכילים אומגה 3. ניתן להשתמש במוצר זה להורדת כולסטרול. המחקרים שנעשו עם אומגה 3 הראו שיפור בפרופיל השומנים. כל שמן שמקורו מן החי מכיל כולסטרול, וכך גם שמן דגים שהינו מקור לאומגה 3. לא ידוע לי לגבי תכולת הכולסטרול בכדור, אך בשל גודלו היחסית קטן, כמות הכולסטרול שכדור יכול להכיל הינה מינימלית וזניחה. בברכה, דנה
שלום רב, רציתי לשאול את דעתכם.. אני חולת סוכר, וקניתי לי סויה צוריאל לייט, כתוב שם שלגביע יש 240 סידן!! אבל מצד אחד זה לייט.. ואיפשהוא כתוב שם שיש תוסף סידן, העם זה מקור טוב לסידן? ובכלל מה דעתכם על המוצר? ועם זה בסדר. שהבת שלי בת 19 בריאה אוהבת אותו מאז שאני קונה ואוכלת כזה גם לפעמים. תודה
שלום דנה, המושג "לייט" אינו מושג המוכר ע"י משרד הבריאות וחסר כל משמעות. מזון יכול להיות "דיאט" כלומר ללא תוספת סוכר או "נטול" אך המושג לייט אין לו משמעות. את המוצר הספציפי הזה איני מכירה, אך יש לבדוק כי אינו מכיל סוכר פשוט. המוצר מתוסף סידן וחלקו נספג וחלקו לא, אך הוא אינו המקור הטוב ביותר לסידן, רצוי לצרוץ סידן שמקורו בחי, כלומר מוצרי חלב. ניתן לשלב מוצר זה בתזונה היומית תוך שילוב עם מוצרי חלב אחרים. בברכה, דנה
דנה שלום, האם ישנם מזונות שמזיקים לכליות - לאדם בריא? האם ישנם מזונות שצריך להימנע מהם כשיש בעיה קלה בתפקוד הכליות? האם ישנם מזונות ש"מחזקים" ומועילים לכליות? תודה
שלום ליאת, בעקרון אדם בריא בעל תפקוד כלייתי תקין יכול לאכול כל מזון ללא הגבלה מיוחדת. אך ישנם הטוענים כי העומס לאורך השנים על הכליה עלול להזיק לה, אך מעולם לא הוכח מדעית. לדוגמה ישנם הטוענים כי עודף חלבון מעמיס על הכליה, הדבר נכון במינונים גבוהים של חלבון, הן מן החי והן מן הצומח. כמו כן כמויות גדולות של מלח יכולות להעמיס על הכליה, אך הבעיה העיקרית היא באנשים עם הפרעה בתפקוד כלייתי, קל ככל שיהיה, הואיל והפרעה בתפקוד כלייתי, במידה וכורנית, עלולה להחמיר מהר יותר במידה ולא שומרים על דיאטה מסויימת. אין מזונות שמחזקים את הכליה, יש רק דיאטה מתאימה למנוע המשך נזק קיים. יש לפנות דליאטנית להרכבת תפריט אישי, הואיל ודיאטה זו מאוד מחושבת וצריכה להעישות במסגרת של מעקב חודשי. בברכה, דנה
1- האם זה נכון שהוספת חילתית בעת בישול קטניות מונעת גזים? 2- האם נבטי קטניות נחשבים קלים לעיכול (לא ביחס לקטניות, בכלל)? 3- היכן אני יכול למצוא מתכוני מיצים המכילים מינרלים בכמויות עצומות (מיץ ברזל...)? 4- מה עדיף ביצה עשויה קלות או עשויה כהוגן? 5- מהו האלכוהול הכי פחות איום ונורא אחרי יין? היכן אני יכול למצוא טבלת ערך קלורי של יינות שונים?
שלום מעיין, 1. לגבי חילתית לא ידוע לי יתרונותיה בבשול קטניות, אך השריה במים ערב לפני תוכל לעשות את העבודה למניעת גזים. 2. אין לי מידע לגבי רמת העיכול של נבטי קטניות, אני יכולה להניח שעיכולם אינו שונה מנבטים אחרים. 3. מיצי ירק ופרי יכולים להכיל ברזל, אך ספיגת ברזל ממקור צמחי הינה נמוכה מאוד. 4. נכון להיום בשל שפעת העופות מומלץ הכנה ארוכה של הביצה ( קשה או הפוכה למניעת חיידקים כגון סלמונלה. 5. אין הבדל בין אלכוהול בבירה, וודקה או יין, כולם מקורם מתסיסיה של שמרים או סוכרים. בכל משקה כמות אלכוהול שונה. 1 גר' אלכוהול = 7 קק"ל. ישנו אתר אמריקאי המספק מידע לגבי ערכם התזונתי של כל המזונות : http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/ בברכה, דנה
אני צורך בשר והשאלה שלי מהו הבשר שאפשר להתפשר כלפיו והוא היותר בריא (בקר עוף אווז וכו') ואם כן איזה חלק מהבשר ? 2)האם יש סכנה באכילת 5 גזרים ביום והאם גזר מכילה כמות מאוד גדולה של סוכר? ואילו פירות וירקות מכילים גם כמות סוכר גבוה? ואילו מכילים כמות נמוכה יותר? תודה רבה.
שלום, הבשר המומלץ ביותר נכון להיום הוא בשר הודו רזה, בשר בקר חלקים 10-18, 4,5,6,8,וכן בשר עוף ללא עור ודגים. אין סכנה באכילת 5 גזרים ביום, וגזר מכיל יותר סוכר מירקות אחרים, אך לא בכמות גבוהה. פירות מכילים כמות סוכר גבוהה יחסית לירקות, רוב הירקות תכולת הסוכר נמוכה יחסית. בסלק, בצל, גזר, עגבניה, דלעת יש יחסית יותר לשאר הירקות, אך ההבדל כמעט ואינו משמעותי. בברכה, דנה
אני חיילת משחוררת בת 22 גובהי 1.68 ס"מ , לפני הגיוס לצבא שקלתי 52ק"ג בצבא השמנתי למעלה מ10 ק"ג , עם שחרורי הורדתי כמה ק"ג והגעתי למשקל 58 ק"ג . רציתי להוריד עוד כמה ק"ג לא היה לי סדר יום בכל הקשור לאכול פשוט אכלתי מה שבא לי וכמה שבאלי: פסטות, ירקות, פירות ,ממתקים , שוקלדים , אבל הכול עד השעה 4-5 בצהריים לא עשיתי יותר מדי פעילות גופנית ובכל זאת ירדתי בחודש כ6 ק"ג רציתי לדעת האם יש הסבר לזה , חשוב לציין כי המשכתי באורח החיים הזה ולא עליתי במשקל וכיום אני עדיין 52 ק"ג , האם יש הסבר מסויים לזה אני מעריכה שאכלתי בסביבות ה2000 קלוריותאולי קצת יותר א ביום עד השעה 4 ועדיין ירדתי במשקל. מה ההסבר לכך?
שלום חן, הדוגמה הפשוטה ביותר לכך, הוא להשוות את הגוף שלנו לחשבון הבנק שלנו. אם אנחנו מוציאים יותר ממה שאנו מכניסים, נהיה במינוס וההפך. כלומר אם את מוציאה יותר אנרגיה ממה שאת מכניסה, את תרדי במשקל. ייתכן וגופך, למרות שאינך פעילה יכול להסתפק בכמות הקלוריות שאת נותנת לו ולשמור על המשקל הקיים שאליו הגעת, וקרוב לוודאי שעלית בצבא, כי אכלת סה"כ יותר ממה שאת אוכלת היום. כמו כן, קשה להגיע לכמות קלוריות גבוהה, ברגע שמסיימים את הארוחות בשעה 4 אחה"צ. קרוב לוודאי שאם היית ממשיכה לאכול גם אחרי שעה זו, לא היית יורדת במשקל כפי שירדת. בברכה, דנה
שלום, כיצד נעשית הפרדה בין אינדקס גליקמי לערך קלורי. לדוגמא אבוקדו, טחינה גולמית, אגוזים ושקדים הנם בעלי אינדקה 0 אבל ערך קלורי גבוה, אז אם האינדקס הוא אפס, הגוף אינו מפריש אינסולין כדי לעכל וכך המזון אינו הופך לשומן בסופו של תהליך העיכול, לעומת זאת הערך הקלורי גבוה מאד, אז איך זה בא לידי ביטוי? האם אכילת 100 גר' אגוזים (כ-600 קלוריות) היא דבר של מה בכך או שזה "משמין" בכל זאת? בסה"כ ידוע שכל דברי המזון האלו בעלי האינדקס הנמוך מזינים וחיוניים מאד. תודה.
שלום גל, אינדקס גליקמי הינו מושג ישן בו בחנו כיצד פחמימות ממקורות שונים משפיעות על עליית רמות הסוכר בדם. לדוגמה לקחו 50 גר' פחמימות מסוכר לבן או לחם לבן והשוו ל-50 גר' פחמימות ממקורות אחרים, כמו לחם מיחטה מלאה, שיפון, אורז לבן וכו. נמצא שככל שהמזון עשיר יותר בסיבים תזונתיים הערך הגליקמי של המזון יורד. הדבר היה חשוב בעיקר לאיזון סוכרת, אך עם השנים עלתה החשיבות של הקשר בין רמות אינסולין והשמנה. הדרך בה בדקו את הערך הגליקמי של מזון הינו בעייתי, שכן אין אנו אוכלים רק פחמימות, אנו אכולים גם שומנים וחלבונים, וגם להם השפעה על ערך גליקמי של מזון, וכן לצורת הבישול השפעה שונה. כך שנכון להיום, ערך גליקמי של מזון אינו הגורם העיקרי להתחשבות בדיאטה לירידה במשקל, אך יש לקחת אתות בחשבון ופרופורציה הנכונה. אין כל קשר בין ערך גליקמי לערך קלורי של מזון. 50 גר' פחמימות של לחם שיפון שהינו בעל ערך גלקמי נמוך יהיה שווה ל- 50 גר' פחמימות מלחם לבן בעל ערך גליקמי גבוה. אין אוכל משמין ומרזה, השאלה כמה אנו אוכלים. יש לאזן בין כל מקורות המזון, לאכול מכלל מקורות המזון ולא להעדיף אחד יותר על השני ולהגזים ממנו. אגוזים אמנם בריאים ובעלי אינדקס גליקמי נמוך אך בעלי ערך קלורי גבוה שיתרום בהגזמה לעליה במשקל כפי שתאכל 600 קק,ל מלחם לבן, ההבדל הוא כי ערכם התזונתי של אגוזים עולה על לחם לבן. בברכה, דנה
כבר כתבתי פה לפני כשבוע בנוגע לבעיה שיש לי במחזור - אני לא מקבלת כבר כמה חודשים כתוצאה (ככה לפחות זה נראה) מדיאטה שעשיתי. בדיאטה מנעתי מעצמי שומנים כמעט באופן מוחלט ועשיתי המון ספורט. כתגובה עצתם לי להפסיק עם הדיאטה הזו. השאלה שלי היא מה אני אמורה לאכול עכשיו, כדי לגרום להורמונים האלה לפעול שוב? יש מזונות ספציפים שאני צריכה לצרוך, או פשוט לאכול מה שאני רוצה כדי לעלות במשקל? חשוב להדגיש שגובהי 1.61, ירדתי ממשקל של 53 קילו ל-48, ועכשיו העלתי קילו (49) *יש לי בעיה באימייל אז אשמח אם תגיבו לי באתר תודה, שירן (:
שלום שירן, חשיבות המשקל למחזור סדיר היא כמות רקמת השומן והורמון שמופרש ממנה, ובין היתר על מנת להעלות מסת שומן רצוי גם להחזיר שומנים לדיאטה, שהינם חיוניים לתפקוד כללי של הגוף ותפקוד הורמונלי בפרט. כפי שיעצתי לך לפני כן, העלי בהדרגה במשקלך עד שיחזור המחזור. הוא קרוב לוודאי יופיע במשקל בו פחות או יותר התחילו הבעיות, ייתכן ומדובר סה"כ ב-2-3 ק"ג יותר ממשקלך הנוכחי. מעבר לכך, המלצתי לפנות בהקדם לדיאטנית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה
ככל שקראתי, אנטי-אוקסידנטים - המצויים במזונות ו/או בתוספי מזון שונים - סותרים או מנטרלים את הרדיקלים החופשיים המצויים בתאי הגוף ובאופן זה מגוננים על התאים מפני נזקיהם. מאידך, שמעתי גירסה הפוכה (כנראה טבעונית) לפיה, למשל, במזונות כשוקולד ומשקה שוקו - שבקקאו שלהם ישנם אנטי-אוקסידנטים - יש חומרים רעילים מזיקים, כגון תיאוברמין וכן חומצה אוקסאלית העלולה לגרום לאבנים בכליות ולדלקת פרקים. כמו כן, לפי גירסה זו, נוגדי החמצון המצויים במזונות בהם יש מייצב או סורבט מנוטרלים ע"י הכימיקלים שבהם. מה האמת? מה מנטרל את מה? כיצד יודעים זאת (לפי תיאוריות? מחקרים?)?
שלום אלי, עד היום אין מדיע שלפ לגבי תפקוד האנטי אוקסידנטים, ומהו המינון הרצוי ומה נטרל את מה. ישנן הרבה אסכולות בנושא והרבה מומחים שמתיימרים לדעת את האמת, אבל האמת, שאף אחד לא ממש יודע הכל. הגישה שלי היא, כל עוד אתה צורך מכל המזונות באופן מבוקר, ולא מעדיף אחד על פני השני, או צורך משהו בעודף, הגוף יגיע לאיזון ושלווה. לאכול מכל קבוצות המזון, ירקות, פריות, חלב, בשר, דגים, דגן, קטניות, להמנע מעישון ולעסוק בפעילות גופנית, וגם אם אפשר, להוולד להורים הנכונים, כי לגנטיקה שלנו תפקיד חשוב בבריאותינו. נכון שבקקאו יש אנטי אוקסידנטים ויש גם חומצה אוקסלית, אך חומצה אוקסלית תעשה אבני כליה למי שיש לו נטיה לאבני כליה, כלומר כאן הגנטיקה משפיעה. בברכה, דנה
בוודאי תסכימי שאין כמעט אנשים רגילים הצורכים מכל המזונות באופן מבוקר וראוי, אפילו לאחר שנועצו בדיאטנית. לפיכך, ליבון סוגייה כגון התועלת שבצריכת מזונות המבוססים על קקאו חשוב בעיניי. העובדה שיש בקקאו נוגדי חמצון וכן חומצה אוקסאלית אין בה כדי לאפשר לצרכן הרגיל לקבל החלטה אישית מושכלת - האם לצרוך מזונות אלה, ובאיזה כמות ותדירות, מה עוד שבדרך כלל לא ממש יודעים האם יש לנו נטייה לאבני כליה. מהי, לדעתך, "השורה האחרונה", כעצה ברורה שלך בעניין זה? תודה ורק בריאות.