פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה

שלום,אני עושה עבודה על מחלת האלצהיימר רציתי לשאול שאלה : ידוע כי קיים קשר בין תזונה לקויה ומחלת האלצהיימר תוכלו לתת לי כמה מאמרים הדנים בקשר ?

שלום , אפשר לעשות חיפוש אחר מאמרים באתר שנקרא PUBMED ובכל רחבי האינטרנט. בברכה, דנה

03/03/2006 | 17:58 | מאת: צליל

בתי בת 3 וחצי ואיננה אוכלת מוצרי חלב (לא שותה חלב,ולא שוקו, לא מעדנים ולא גבינות פשוט כלום) בשבועיים האחרונים הבחנתי אצלה בכתמים לבנים על השיניים, השיער שלה לא צמח כבר חצי שנה והוא מאוד דליל, הציפורניים שלה דקות גמישות וסדוקות. גם בשר היא לא צורכת הרבה (אולי נקניקיה אחת או חתיכה קטנה של שניצל) ודגים היא בכלל לא אוכלת. האם הסימפטומים הללו הם מעידים על חיסרון חמור בויטמינים ואם כן מה עלי לעשות???

04/03/2006 | 19:04 | מאת:

שלום צליל, מהתפריט שאותו את מתארת יכולים להיות חסרים רבים, בייחוד סידן, ברזל, ויטמין B12, אבץ ועוד. המלצתי לגשת לדיאטנית ילדים להרכבת תפריט אישי+ המלצות לגבי תוספים. בברכה, דנה

02/03/2006 | 15:25 | מאת: micahl

האם זה מספיק לאכול רק מוצרי חלב ביום ללא בשר וללא התחליפים אני אוכלת עוף/דג רק פעם בשבוע. במשך היום, באמצע שבוע אני אוכלת ממש לפעמים ביצה או אורז עם עדשים אבל באופן קבוע אני אוכלת רק גבינות, האם זה מספיק לאכול אותם במקום בשר או תחליפיו קרי עדשים/ביצה/ טופו וכו......

04/03/2006 | 19:02 | מאת:

שלום מיכל, מבחינת כמות חלבון וערך חלבון אין בעיה בתפריט שלך, אך יכול להווצר חסר קל בברזל, אבץ וויטמין B12. המנה המומלצת של בשר, היא לפחות 3 פעמים בשבוע, רצוי הודו ובשר בקר רזה. תחליפי בשר אינם בשר בשום צורה ואופן ( הכוונה למוצרי סויה ). בברכה, דנה

02/03/2006 | 07:45 | מאת: סימה

שלום מתשובתך על שאלתי מ1.3 .הבנתי שלציטין טוב להורדת כולסטרול.והוא נימצא בבשר וביצים.אז למה תמיד אומרים ש ביצה(חלמון) ובשר מעלים את הכולסטרול? עוד שאלה במקרא ש כולסטרול גבוה זה עינין גנטי האם דיאטה,לציטין ואומגה3 ושמו זית ו......יכולים לעזור?בתודה

02/03/2006 | 10:49 | מאת:

שלום סימה, בשר וביצה לא מעלים כולסטרול, הם מכילים כולסטרול, וההבדל הוא משמעותי. עליה בכולסטרול ,ברובה, קשורה לאורח חיינו, משקלינו, פעילות גופנית ונטיה גנטית. שומן רווי לדוגמה, הינו פקטור משמעותי יותר בעליית רמות הכולסטרול. כבר מזמן הופרכה השמועה הזדונית לגבי ביצים ובשר במינון סביר במחקרים ארוכי טווח. נכון שנטיה לכולסטרול גבוה יכולה להיות גנטית, אך אינה בהכרח כך אצל כולם,ולכן דיאטה ושינוי אורח חיים יכולים בהחלט לשפר את המצב ולמנוע סיבוכים ומחלות. לגבי התוספים, עדיין אין הוכחות חד משמעיות כפי שנצפו במחקרים על דיאטות לירידה במשקל. בברכה, דנה

01/03/2006 | 16:41 | מאת: סמדר

שלום, שאלתי היא לגבי תוספת אומגה 3 למזון של תינוקות. האם לאחר הפסקת בקבוקי התמ"ל (שבהם יש תוספת של אומגה 3) בגיל חצי שנה + או במעבר לאוכל מוצק, אוכל הכניס כפית של אומגה 3 כנוזל-סירופ (על פי ההמלצה היומית שעל גבי האריזה) לרסק הפירות של הילד או לרסק מרק העוף? האם את רואה בזה בעייה? תודה מראש

02/03/2006 | 07:18 | מאת:

סמדר שלום! ההמלצה היא להמשיך עם תמ"ל עד גיל שנה לפחות (2-4 מנות) וכיום הדעה הנתמכת ע"י משרד הבריאות היא שמומלץ להמשיך איתו במקום חלב ניגר - משום שהרכבו רצוי ומאוזן הרבה יותר. אפשר לקרוא לזה "חלב ילדים" ואין כל בעיה להמשיך ולצרוך אותו בגיל הילדות המוקדמת. ברור שכמות חומצות השומן תרד מעט אך כך גם הצרכים כך שכל עוד הילד אוכל מטרנה, לדעתי אין צורך בתוסף. לאחר מכן, ניתן לתת תוסף לילדים על פי ההנחיות שעל האריזה. בברכה, נועה

01/03/2006 | 14:52 | מאת: לוי

ידוע לי שבטחינה רגילה יש לכף כ100 קלוריות +\_ כמה יש בטחינה גולמית לכף?

01/03/2006 | 18:44 | מאת:

שלום לוי, יש כ- 80-85 קק"ל לכף ששוקלת 15 גר'. בברכה, דנה

01/03/2006 | 13:13 | מאת: מיכאלה

שלום, יש לי בעיה אני בת 28 ואני סובלת מבעיית עצירות . אני נכנסת לשירותים פעם בשבועיים הפתרון היחידי שמצאתי הוא כדורים משלשלים שלא עוזרים לי כיום . ברצוני להוסיף כי אני לא מסוגלת לשתות מיים כי זה גורם לי לבחילות . מה אתן מציעות לי לאכול על מנת לפתור את הבעיה . מעולם לא התייעצתי עם רופא בעניין. בנוסף הייתי רוצה לדעת איזה אוכל לאכול שיגרום לי להיות עירנית ? תודה רבה. מיכאלה

01/03/2006 | 13:54 | מאת:

שלום מיכאלה, הטיפול בעצירות מורכב משלושה מרכיבים : שתיה מספקת של נוזלים ( לאו דווקא מים ), העשרת התפריט בסיבים תזונתיים, בעיקר מסיסים ( ירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים, תירס ), ופעילות גופנית. באשר למקרה שלך, יציאה פעם בשבועיים אינה תקינה לכל הדעות, ועלייך להוועץ עם רופא מומחה בנושא, גסטרואנטרולוג, על מנת לפסול סיבות אחרות לעצירות. היום ישנם טיפולים חדשניים יותר בנושא זה. בנושא המים, אינך חייבת לשתות מים אלא נוזלים, כל מקור יהיה טוב, כולל מיצים טריים או כל שתיה אחרת - המנגנון הוא נוזלים. אני מתקשה להאמין כי דיאטה ושינויי הרגלי חיים ישפיעו באופן משמעותי על מצב העצירות, שכן מדובר בבעיה כרונית ממושכת וקשה. המלצתי, במקביל לשינוי אורח חיים, פני לגסטרואנטרולוג וזה יפנה אותך לדיאטנית בקופת החולים. בברכה, דנה

01/03/2006 | 12:48 | מאת: רבקה

אני אוכלת הרבה מאוד לחם וקמח בכלל.ללא מוצרים הללו איני מרגישה תחושת סובע. המשקל שלי בסדר (61 ק"ג, גובה - 170) ואני יחסית רזה, אבל זה מעיק עלי נפשית - אני מפחדת שבסוף אני אשמין. וגם אני אוכלת הרבה פעמים ביום, חוץ מארוכות הקבועות - אני כל הזמן רעבה. יש דרך "ללמד" את הגוף לחוש סבע מדברים אחרים ולא מקמח בלבד? תודה מראש

02/03/2006 | 07:26 | מאת:

רבקה שלום! מרתק בעיני איך החברה שלנו גורמת לאנשים בריאים כמוך לדאגות מיותרות. משקלך מצויין לגובהך, את לא מציינת אם הוא קבוע. אם כן - הרי שאופן האכילה שלך (הרבה פעמים ביום) עובד בשבילך נהדר. אפשר לציין כאן שההמלצה היא לאכול 5-6 ארוחות ביום - עיקריות וביניים קטנות יותר. ללחם ופחמימות בכלל יש את התכונה של השריית תחושת שובע (דרך עלייה בסרוטונין במוח). זהו מנגנון נורמלי וטבעי בגוף. מאוד קשה וגם לא בריא לנסות להפר מנגנונים כגון זה. ושוב אני מרשה לעצמי לתהות - למה את רוצה לשנות את כל מה שמבטא בריאות ויציבות אצלך? אני יכולה להניח שהבאאז התקשורתי בענייני משקל ודיאטות מעסיק אותך. הניחי לו, זה לא רלונטי לך. אצלך הכל עובד היטב וחבל להתערב ולקלקל. בברכה, נועה

05/03/2006 | 12:10 | מאת: רבקה

אני מודה לך מכל הלב, זה פשוט מדהים מה שכתבת. כנראה, באמת, כל זה בהשפעת החברה. :)

01/03/2006 | 09:28 | מאת: לילך

ביתי בת שנה, שוקלת 8500, [אחוזון -25] , גובה 71.5 [אחוזון 25], היקף ראש 43.5 [אחוזון 10]. עד לפני שבוע הייתה אוכלת דייסה בוקר וערב, ובמשך היום פירות, מרק ובין הארוחות ביסקוויטים, גמדים. בשבוע האחרון היא מסרבת בכל תוקף לאכול את הדייסה. ניסיתי לתת בכפית, ניסיתי רק תחליף + שוקולית, להחליף טעם, ובשום אופן.במקום היא אכלה יוגורט גמדים או הקרם גבינה, קצת לחם עם גבינה לבנה.. רופא הילדים שלח אותי לדיאטנית, אך עד שיהיה תור, שאלתי: מה ניתן לתת במקום הדייסה [אני נותנת לה מטרנה גם וגם - שזה גם תחליף וגם דייסה] בבוקר ובערב, כדי שתקבל את הכל במקום הדייסה. תודה, אני מאד מודאגת.

02/03/2006 | 07:33 | מאת:

לילך שלום! בגילה של בתך היא כבר לא חייבת לאכול תכשיר מזון לתינוקות (תמ"ל) אם כי המלצתנו היא להמשיך עד גילאים יותר בוגרים. הסיבה להמלצה זו היא תכולת ברזל ושאר מינרלים וויטמינים המובטחת אם צורכים תמ"ל. ניתן כמובן להשיג את כל המרכיבים הללו גם במזון. עובדה היא שבמקום התמ"ל עם הדייסה היא אוכלת כעת משהו שווה ערך - מנות חלב ופחמימה. במידה והיא גם אוכלת בשר, ביצים, דגים (כמקור לברזל), את יכולה לדעתי להיות רגועה ולהמתין בסבלנות לתור לדיאטנית. היא תעשה איסוף נתונים מקיף ותוכל להעריך את מלוא תזונתה. במידה ויתברר חוסר במרכיב ספציפי כל שהוא - ניתן יהיה להמליץ על תוסף מתאים. בנתיים הייתי ממליצה לך להמשיך ולהציע לה (בלי מאבק) את הדייסה, אפשר גם את התמ"ל בלבד - אולי בכוס. בברכה, נועה

02/03/2006 | 09:07 | מאת: לילך

1

28/02/2006 | 23:21 | מאת: סימה

שלום מה זה לציטין? מה ההשפעה שלו על כלי דם וכולסטרול?האם זה תרופה הכוונה כדורים או זה נימצא במזון?בתודה

01/03/2006 | 15:44 | מאת:

שלום סימה, לציטין הינו סוג של שומן שנקרא פוספוליפיד. לציטין מהווה מקור חשוב לחומר נוסף שנקרא , "כולין". המקורות במזון הטובים ביותר לשני החומרים הנ"ל הינם מזונות המכילים שומן כמו בשר וביצה. בשל ירידה בשנים האחרונות בצריכת המזונות הללו, נראתה ירידה גם בצריכה של לציטין-כולין. על כן ישנה המלצה בשנים האחרונות לקחת תוסף של לציטין ( תוסף מזון ). במחקרים רבים נראה כי הלציטין בעצמו, מוריד סיכון למחלות כלי דם ולב במס' דרכים : מוריד ספיגה של כולסטרול במערכת העיכול, הפרשה מוגברת של כולסטרול דרכי מלחי מרה לצואה, מוריד LDL ומעלים HDL. הכולין, שמקורו בלציטין, עוזר בפירוק של חומר שנקרא " הומוציסטאין" שהינו גורם סיכון בפני מחלות כלי דם ולב. על כן, ישנם הממליצים על תוסף מזון זה כהגנה על כלי דם והגנה מפני מחלות לב. המינונים משתנים מתוסף לתוסף. בברכה, דנה

28/02/2006 | 15:24 | מאת: אלונה

שלום אני נמצאת בתזונה דלת פחמימות כתוצאה מחשש לקנדידה. האם מותר לי לשלב אחרי חודש של דיאטה א. פירות חמוצים בלי הרבה סוכר כגון תפוח עץ ירוק או אשכולית? ב. קטניות? ג. תפו"א? בטטות? הניתן להגיע להמלצה לדיאטה כזו , מה מותר ומה אסור? תודה

01/03/2006 | 06:50 | מאת:

אלונה שלום! אני מנחשת בוודאות של 90% שקיבלת דיאטה זו מנטורופאט/ית. דיאטניות קליניות בד"כ לא ממליצות על דיאטה זו מסיבה פשוטה - ניתן לטפל תרופתית בקנדידה בצורה אפקטיבית ואין כל צורך להתענות בדיאטה בלתי אפשרית, ממושכת עם פוטנציאל נזק יותר מתועלת. לשאלותיך הספציפיות אינני יכולה לענות, אני מקווה שאת מבינה למה... המלצתי - פני לרופא לטיפול יעיל אנטיפטרייתי וחדלי מהדיאטה המיותרת. בברכה, נועה

28/02/2006 | 12:39 | מאת: נתצה

חולה סוכרתי עם פגיעה בכליה נמצא חלבון גבה באיסוף 24 שעות ממה להמנע בתזונה בן 69 תודה

28/02/2006 | 14:06 | מאת:

שלום, צר לי אך לא נוכל לתת המלצות מפורטות בנושא זה. דיאטה לאדם סכרתי עם פגיעה כליתית הינה מורכבת מאוד ודורשת הדרכה אישית והתאמת תפריט אישי בהתאם למצבו של המטופל. המלצתי, לגשת בהקדם לדיאטנית מומחית בתחום הנפרולוגיה ( יש בכל בית חולים ) לייעוץ פרטני. בברכה, דנה

01/03/2006 | 16:25 | מאת: נתצה

תודה

28/02/2006 | 12:36 | מאת: יונה

אני סובלת מכולסטרול, לא יכולה לקחת סימוביל הכדור יוצר אצלי פריחה , אוטיקריה אודה באם תציאו תרופה אחרת

28/02/2006 | 14:05 | מאת:

שלום יונה, הטיפול בכולסטרול גבוה כולל שינוי הרגלי חיים, כגון ירידה במשקל, תזונה נכונה ופעילות גופנית. רק במקרה שכל אלו לא עוזרים יש להתחיל בתרופות. ישנן היום תרופות שונות לטיפול בכולסטרול שאינן פועלות כמו סימוביל, אך זאת תאלצי לשאול את רופא המשפחה או רופא מומחה לליפידים (שומנים ). בברכה, דנה

28/02/2006 | 12:35 | מאת: מלכה

שלום רב, לבתי בת ה18 התגלתה אנמיה וחוסר בברזל. מה ממולץ לאכול מעבר ללקיחת ברזל בכדורים. תודה

28/02/2006 | 14:02 | מאת:

שלום מלכה, מומלץ מזונות מן החי, בעיקר בשר הודו, בקר רזה וכבד. בברכה, דנה

28/02/2006 | 10:55 | מאת: מירב

שלום, שמעתי ממישהי כי לא מומלץ לצורך קקאו ומוצריו בזמן ההריון מאחר וזה "מבריח" את הסידן מהגוף. האם יש אמת בדבר? תודה, מירב

28/02/2006 | 14:15 | מאת:

שלום מירב, הבעיה עם קקאו אינה הקקאו עצמו אלא תכולת הקפאין שבתוכו. צריכת קפאין ידועה בכך שגורמת להפרשת יתר של סידן דרך הכליה במס' מנגנונים. בעיה זו נכונה בכל האנשים, לאו דווקא בהריון. ההמלצה היא לא לצרוך קקאו בזמן הריון היא בשל נוכחות הקפאין שבתוכו שאינו מומלץ בזמן הריון בשל הסיכון האפשרי להפלות, לידה מוקדמת ופגיעה בעובר, בעיקר בהתפתחות מוטורית ובמשקלו. בברכה, דנה

01/03/2006 | 13:46 | מאת: אלמונית

שמעתי שבקקאו יש גם חומצה אוכסלית שמתחברת לסידן שבמזון ומונעת ספיגה שלו בגוף.

27/02/2006 | 10:56 | מאת: יוגי

שלום לכולכם בעברי כבר צרכתי מספר אבקות לעליה במשקל. גובהי 180ס"מ ומשקלי נע בין 66 ל 70 בימים טובים... אני אדם בעל מבנה רזה מטבעי ועוסק בספורט לא מעט (שחיה , כדורסל מכון כושר פה ושם) עוד מהיותי ילד קטן (כיום אני בן 25). ברצוני לעלות במסת השריר (ובכלל במשקל). בעברי כבר חקרתי את הנושא לא מעט (בכל מקרה אשמח לכל עצה) והובהר לי שלאדם כמוני מומלץ לקחת תוספי תזונה עשירים בפחמימות יותר מאשר בחלבונים (יחס של 1:3 או 1:4 לטובת הפחמימות) ,זאת כמובן לאחר הנסיונות הקונבנציונאליים הכושלים לעלות במשקל. בעיקרון השתמשתי בחיי בשתי סוגי אבקות לעלייה במשקל והייתי מרוצה משתיהן. הייתי רוצה שתתנו לי את חוות דעתכם על הרכבה של אחת מהן . עושה רושם שעל פניו היחסים נכונים אך כיצד אני יודע אם מדובר בפחמימות וחלבונים איכותיים וכמה אחוז מתוך בפחמימות הוא סוכר , ובכלל האם הכמויות של של שאר החומרים סבירות ? לא אפרסם פה את שם האבקה (שלא יגידו שאני עושה פרסומת...) אך המפרט המציין את הרכבה נמצא בקישור המצורף. בקישור תראו שני מפרטים , אני שואל על התחתון מבניהם. כל מי שחושב שיש לו דרך להעשיר את ידיעותי בנושא מוזמן להגיב. בתודה מראש :) הקישור : http://www.mega-pro.com/prod_powders_wgt.php

27/02/2006 | 11:38 | מאת:

שלום לך! המלצתנו במקרה זה היא לפנות לדיאטן/ית העוסק בתחום הספורט לטיפול אישי. תוכל גם להפנות שאלתך לפורום של שרותי בריאות כללית העוסק בדיוק בתחום זה: http://www.clalit20plus.co.il/Clalit/Young/Lifestyle/Articles/kosher_forum.htm בברכה, נועה

27/02/2006 | 08:35 | מאת: שירה

שלום, אני עושה דיאטה במשך חודשיים ועד כה ירדתי 7 קילו. בשבועיים האחרונים אני לא מורידה במשקל (וגם לא מעלה), חשוב לציין כי דבר לא השתנה בשבועיים אלו, ואני עדיין אוכלת נכון, עושה ספורט ושותה הרבה מיים. האם עלי לשנות משהו בדיאטה על מנת שאמשיך לרדת במשקל, או שהדבר אמור להסתדר מעצמו? תודה

28/02/2006 | 16:28 | מאת:

שירה שלום! מכיוון שאיני יודעת דבר עליך או על סוג הדיאטה, כמובן שאינני יכולה לחוות דעה. המלצתנו תמיד היא לפנות לדיאטנית קלינית מקצועית על מנת לעשות דיאטה אחראית עם ציפיות ראליות. בברכה, נועה

27/02/2006 | 00:47 | מאת: יהודית

קראתי בתא 'תזונה ובריאות' כי צום מים מוריד יתר לחץ דם. הייתי מבקשת לקבל מידע על מהו 'צום מים'. תודה, יהודית

28/02/2006 | 11:17 | מאת:

שלום יהודית, הואיל ואנו עוסקים בתזונה ולא בצום, איני יכולה לפרט לגבי ההנחייה הלא בריאה הזו. אין כל נזק אם במקרה את בוחרת יום אחד לא לאכול או לשתות מים כל היום, אך זהו אינו טיפול לטווח ארוך. הטיפול ביתר לחץ דם כולל שינוי משמעותי באורח החיים ולא שינוי יומי. העקרונות לטיפול ביתר לחץ דם מורכבים מירידה במשקל או שמירה על משקל גוף תקין, הפחתה בכמות המלח ( נתרן ), פעילות גופנית, הפסקת עישון, הפחתת כמות הקפאין, העשרת התפריט באשלגן ( ירקות בעיקר ), העשרה במוצרי חלב דלים בשומן ועשירים בסידן ומגנזיום. אם ברצונך לטפל ביתר לחץ דם, המלצתי לגשת לדיאטנית להרכבת תפריט אישי והנחיות בנושא לחץ דם. לדאבוני אין פתרונות קצרים . בברכה, דנה

28/02/2006 | 21:15 | מאת: יהודית

דנה שלום, ראשית רציתי להודות לך על תשובתך בעניין שאלתי בנושא יתר לחץ דם וצום מים. אבל, מה תאמרי על כך שאינני מעשנת, אני ממש רזה, מתנזרת עד כמה שאפשר משומן רווי,אינני מעשנת, עוסקת בפעילות ספורטיבית שלוש פעמים בשבוע, משתדלת לאכול הרבה ירקות, ובכל זאת יש לי לחץ דם גבוה? אז פוטר אותי הרופא ואומר "אין מה לעשות, זה תורשתי". הבעיה חמורה פי כמה, כיון שבנוסף ליתר לחץ דם יש לי גם רמת כולסטרול גבוהה, ושוב אומרים לי "זה תורשתי". הבעיה מחריפה עוד יותר כיון שאני מגיבה רע מאוד לתרופות ממשפחת הסטטינים (שלשולים וכאבי שרירים חזקים ביותר). עכשיו תגידי מה עוד יש לעשות. אשמח מאוד לקבל תשובה ממך ומכל אחד המבין בעניין זה. יהודית

26/02/2006 | 22:55 | מאת: רחל

שלום, אני מודעת לכך ששאלות רבות נשאלות בנושא האומגה 3 והבנתי שאין עדיין המלצות רשמיות בנושא. אבל... שאלתי מעט אחרת משל האחרות/ים: האם יכול תוסף מזון של אומגה 3 לגרום נזק כלשהו לעובר? בשאלות באתרים רפואיים שונים רמזו נשים בהריון, כי EPA/DHA או שניהם יחד עלולים גם להזיק. האם ידוע על כך ממחקרים? ואם כן, האם עדיין מומלץ לנשים בהריון ליטול תוסף זה? תודה מראש

01/03/2006 | 06:44 | מאת:

רחל שלום! שני צדדים למטבע - ראשית נתייחס לצרכים: להתפתחות העובר יש צורך בשתי חומצות שומן - DHA שמקורה העיקרי הוא שמן דגים ו - AA (חומצת שומן אראכידונית) שקיימת בכמות מספקת במזון ולכן אינה מופיעה בתוספים. EPA אינה נחוצה להתפתחות העובר. ישנם מחקרים המראים ש - EPA בכמות גדולה עלולה להפחית את כמות ה - AA. זאת בשל מסלול מטבולי אפשרי בכיוון זה. הצד השני של המטבע הוא כמובן המקור - שמן דגים כמקור עיקרי ל - DHA, מכיל גם EPA. בד"כ ביחס של 1:2 DHA:EPA. רצוי שהיחס לא יהיה גבוה יותר ויש עדיפות כמובן ליחס נמוך יותר של 1:1.5. ניתן להשיג תוספים המופקים מאצות (מזונם של אותם דגים...) בעלי תכולה של DHA בלבד. אלו מומלצים כמעט אך ורק לתקופת ההריון וההנקה. בגלל שאינם מכילים EPA, הם אינם מתאימים לשאר ההתוויות לאומגה 3. לסיכום, אני איני מתרשמת שיש בעייה משמעותית בתוספים המכילים EPA כל עוד מדובר ביחס סביר. בברכה, נועה

26/02/2006 | 12:58 | מאת: לי

מה בדרך כלל אוכלים בשביל שלא יהיה בעיה בבלוטת התריס?(זה תורשתי במשפחה) ואני בת 19 כרגע ורוצה למנוע את זה

26/02/2006 | 14:49 | מאת:

שלום לי, לצערי, אין דרך למנוע מחלות תורשתיות בבלוטת התריס, משום שרובן מחלות אוטואימוניות, כלומר מערכת החיסון שלך תוקפת את בלוטת התריס. כמו כן ישנן סיבות אחרות למחלות, אך נכון לעכשיו הן לא קשורות לתזונה שלך. כמו כן, תלוי באיזו בעיה מדובר, אם מדובר בתת פעילות של בלוטת התריס שנובע מחסר ביוד, זאת אפשר למנוע, אך הדבר נדיר במחוזותינו. בברכה, דנה

26/02/2006 | 11:10 | מאת: תמי

מה דעתך על הדיאה הזו????????

26/02/2006 | 14:47 | מאת:

שלום תמי, אין לי מושג על איזו דיאטה מדובר, אך מעצם שמה אני מבינה שזוהי עוד דיאטת "קסם" גאונית שהומצאה על מנת לפתות אנשים לרדת במשקל בדרך מהירה ולא בריאה. כמו כן, אין דיאטה בעולם "ששורפת שומן". בירידה במשקל יש פירוק של רקמת השומן וכן בפעילות גופנית אירובית. המלצתי, אם הינך מעוניית לרדת במשקל, גשי לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט מאוזן. בברכה, דנה

25/02/2006 | 22:38 | מאת: מירה

אני אמא לילד בן שנה וחצי , אני שוקלת 82 קילו וגובהי 170 ס"מ הייתי רוצה לדעת אם במשך חודשיים אני יעשה דיאטה וירד 10 קילו יהיה לי קשה להיכנס להריון ישר אחר כך או שזו לאירידה דרסטית של 10 קילו בחודשיים למשקל שלי ?

25/02/2006 | 22:49 | מאת:

שלום מירה, קצב הירידה המומלץ במשקל נע בין 0.5-1 ק"ג בשבוע, כלומר בחודשיים זה יכול להיות כ-8 ק"ג. זהו הטווח התקין. אחת ההמלצות לנשים בעודף משקל היא להוריד במשקל במידה והן רוצות להרות. העיקרון הוא לעשות דיאטה מאוזנת אשר לא תגרום לך לפתח חסרים לקראת ההריון, בייחוד של ברזל, חומצה פולית ו - B12. על כן מומלץ לגשת לדיאטנית להרכבת תפריט אישי, ולהתחיל ליטול חומצה פולית לפני כן. בברכה, דנה

25/02/2006 | 13:03 | מאת: סיוון

שלום רב, ביום שישי עשיתי קולונוסקופיה בעקבות בירור שלשולים. היה חשד לקרוהן והתוצאות של הביופסיות יהיו בעוד שלושה שבועות. אבל הרופא התרשם שמדובר "רק, במעי רגיז. אם אכן לא מדובר בקרוהן או קוליטיס, אלא מעי רגיז בלבד, רציתי לשאול ממה עליי להישמר, מה מותר ורצוי לאכול וממה רצוי להמנע אבל לא קריטי לאכול פעם ב... תודה מראש.

שלום סיוון, תסמונת המעי הרגיז הינה תופעה נחקרת בשנים האחרונות, כאשר עדיין לא ברור דיו מה הסיבות לתופעות, כולל השלשולים. ההמלצה התזונתית נכון להיום, להמנע ממזונות שגורמים לאי נוחות, וההמלצות הינן אינדיבידואליות. ישנם כאלו הרגישים למוצרי חלב, כאלו שרגישים לסיבים וכאלו שרגישים לשומן או להכל. על כן מומלץ לבחון אילו מזונות מחמירים את השלשולים אצלך ולגשת לדיאטנית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

25/02/2006 | 12:42 | מאת: סלבי

שלום, אני שותה חלב 1%. קראתי שבתהליך הוצאת השומן מוכנס חומר שמזיק לבריאות. האם אני יכולה להמשיך לשתות את חלב 1% או לעבור לחלב 3% . יש לי כולסטרול גוה לכן אבני נמנעת מלשתות 3%. תודה על תשובה סלבי

25/02/2006 | 18:58 | מאת:

שלום סלבי, ההבדל תלוי בכמות החלב שאנו שותים, אם מדובר אפילו בכוס ביום ההבדל אינו משמעותי בין 1% ל - 3% לכן אין אני ממליצה על 1%. הבעיה עם חלב דל שומן מאוד שמידת הספיגה של סידן ורמת הויטמין D יחסית נמוכה, לכן מומלץ לצרוך חלב של 3%. איני יודעת על חומרים מסוכני בחלב 1%. בברכה,דנה

שלום ד"ר גילה רוזן יש לי שאלה אילו סיבית תזונתיים בעלי השפעה חיובית לאקנה עדיפים להוספה ליידסת שיבולת שועל? סובין פשתן טחון גרעיני שיבולדת שועל? תודה רבה,אמיל

שלום אמיל כפי שציינתי לפני כן, לא נמצא קשר ישיר בין מזון ואקנה מבחינה מחקרית. הואיל והינך מעוניין בדיאטה נטולת קמח לבן, כל אחד מהתוספים שציינת יהיה מתאים, אך לא הוכח במחקר. בברכה, דנה

23/02/2006 | 23:45 | מאת: שני

שלום, אני מתחילה טיפול אינטנסיבי באנטיביוטיקה למשך שבוע ימים (מוקסיפן וסוג נוסף שאיני זוכרת כרגע). האם יש מאכלים שכדאי להימנע מהם בזמן נטילת אנטיביוטיקה? (למיטב ידיעתי, אסור לצרוך אלכוהול עם אנטיביוטיקה. האם יש דברים נוספים שצריך לשים אליהם לב? תודה :-)

24/02/2006 | 20:12 | מאת:

שלום שני, אין המלצה מיוחדת פרט לאלכוהול. הואיל ומדובר בשבוע בלבד, אני ממליצה לצרוך על בסיס יומי יוגורט ביו על מנת להוריד את סיכויי הפגיעה בחיידקים "הטובים" של מערכת העיכול, אך המלצה זו אינה הכרחית. בברכה, דנה

24/02/2006 | 22:16 | מאת: שני

23/02/2006 | 16:25 | מאת: דנה

שלום,אני סטודנטית באונ' חיפה ובמסגרת אחד השעורים אני צריכה להגיש עבודה בנושא עודף משקל אצל ילדים אני יודעת שניתן לזהות עודף משקל באמצעות היקף המותניים ולפי מדד מסת הגוף - BMI לא מצאתי משהו ספציפי לגבי ילדים והוצאתי בערך 20 מאמרים אקדמאיים...! האם שיטות אלו מתאימות לזיהוי עודף משקל גם אצל ילדים? אודה לתשובתך... אני צריכה להגיש את העבודה אוטוטו.....

23/02/2006 | 16:27 | מאת:

שלום דנה, את מוזמנת ליצור קשר עם מחלקתינו ולהתייעץ עם דיאטניות המומחיות בנושא ילדים. בברכה, דנה

23/02/2006 | 20:12 | מאת: דנה

את יכולה רק לומר לי אם אלו שיטות שמתאימות לבדיקת עודף משקל אצל ילדים...?

24/02/2006 | 20:09 | מאת:

שלום דנה, הואיל ואיני דיאטנית ילדים, לא אוכל לענות לך על שאלה זו, על כן המלצתי לפנות למחלקתינו. בברכה, דנה

23/02/2006 | 12:51 | מאת: איתי

שלום חשבתי שכל שומן מוקשה או מוקשה חלקית הוא שומן טראנס. אבל,כשבדקתי בייגלה "נטול שומן טראנס" (רשום 0 גרם ) עדיין היו שומנים מוקשים ברשימת הרכיבים! ?

23/02/2006 | 16:31 | מאת:

שלום איתי, חומצות שומן טראנס נוצרות בתהליך הקשיית שמן באופן כימי. ישנן דרכי הקשיה באופן פיסיקלי אשר אינן יוצרות חומצות שומן טראנס. מעבר לכך, גם בתהליך ההקשיה הכימית אין הפיכה של כל חומצות השומן לטראנס, ולכן בבדיקה של החברה לא נמצאו חומצות שומן טראנס. אם אינך בטוח, ואם אין ציון מדוייק לגבי נוכחות חומצות שומן טראנס ובכל זאת יש שומנים מוקשים, השתדל להמנע מהמוצר. בברכה, דנה

23/02/2006 | 11:10 | מאת: שוש

שלום יש לי שאלה אני מקווה שתובלי לענות לי אני מתבישת לשאול את רופאת משפחה שלי וזה ככה בעלי יצאה לפנסיה וכל דבר שמתקלקל הוא מתקן למשל סתימה מתחת לכיור אני מבקשת שתעשה עם כפפות והוא לא מסכים ואחרי זה בקושי רוחץ ידיים ונוגע באוכל רציתי לדעת אם זה מסכן בראות שלו ו הילדים?תודה על תשובה.

23/02/2006 | 16:26 | מאת:

שלום שוש, בהחלט כן. כל נגיעה במזון מצריכה שטיפת ידיים, שכן אנו חשופים למזהמים על בסיס יומי. התעקשי עם בעלך יותר על נושא ההגיינה. בברכה, דנה

23/02/2006 | 10:13 | מאת: lailatov

שלום לכולם, אחי בן 23 ויש לו כבר שנים עגולים כהים מתחת לעיניים. בתקופה האחרונה זה הולך ומחמיר. האם תוכלו להסביר את הסיבות לכך ודרכי טיפול ומניעה?

שלום, עליך להפנות שאלות אלו לרופא המשפחה או רופא עור מומחה. כדיאטניות אנו עוסקות בטיפול ולא באבחון. בברכה, דנה

23/02/2006 | 02:17 | מאת: אריק

דנה היקרה שלום רב! סבלתי מהתקף כאבים באיזור הבטן והגב (צד ימין של הגוף)...בעקבות בדיקות דם, התברר שרמת הבילירובין שלי בשמיים (3.32) (כאשר החריגה הגדולה היא בבילירובין הבלתי ישיר)...בכל מקרה הרופאה איבחנה גם שאני נמצא בשיאה של הפיטיטיס A (על אף העובדה שחוסנתי נגד מחלה זו במסגרת סדרת חיסונים לפני כשמונה חודשים - לפני שטסתי לחו"ל). יתר מדדי הכבד נמצאו כתקינים. אני מבקש את עזרתך בהרכבת תפריט מזונות שמותר לי לצרוך על מנת לסייע להחלמתי. הרופאה הסבירה לי שאסור קפאין, אסור חלב, אסור פסטות, פיצות, אוכל שומני, אוכל מטוגן, גבינות, עגבניות ואוכל חריף. (אלכוהול אני ממילא לא שותה). מה כן מותר? האם מותר במצב של צהבת לצרוך חלב סויה במקום החלב הרגיל? האם יש איסור על כל הגבינות או שיש מוצרי חלב שמותר לי? ומה עם מוצרי בשר? ביצים? שתייה מוגזת (לא קולה, הכוונה לסודה למשל)? אני ניזון בימים האחרונים רק מדייסת שיבולת שועל, מרקים וכל מיני וריאציות של תפו"א...איך אפשר לגוון את התפריט? מודה מראש על עזרתך, אריק

שלום אריק, אין טיפול תזונתי מומלץ בצהבת מסוג A, הואיל וזוהי מחלה וירלית שחולפת באופן ספונטני, שום טיפול לא יזרז את קצב החלמתך. איני מבינה את פשר ההמלצות של הרופאה, פרט אולי לאלכוהול ואוכל שומני, אך גם לכך אין סימוכין בספרות. המלצתי, צרוך ממגוון המזונות, וותר בשלב זה על מזון שומני ( מטוגן, אחוזי שומן גבוהים ) ואלכוהול. מעבר לכך אין כל המלצה נוספת. כמו כן הינך מוזמן לקבל ייעוץ ותפריט אישי מדיאטנית בקופת החולים. בברכה, דנה

22/02/2006 | 19:00 | מאת: מאי

בבדיקת הדם שעשיתי התקבלו תוצאות נמוכות גם של פרטין(5.16) הפטוגלובין (2) אני לוקחת כדורי ברזל כבר שנה וזה לא עוז ואפילו ישנה ירידה רציתי לדעת למי לפנות ומה ניתן לעשות? תודה

23/02/2006 | 16:18 | מאת:

שלום מאי, אם לרופא המשפחה אין תשובות, פני להמטולוג. בברכה, דנה

22/02/2006 | 14:07 | מאת: שמעון

לאחרונה התגלה בדיקת דם שרמת הברזל שלי נמוכה 41 האם זה מרמז על משהו אימי המנוחה הייתה חולה אונקולוגית קשה נפטרה משאת הקיבה ועוד לאור כל זאת אני חושש מאוד

23/02/2006 | 16:17 | מאת:

שלום שמעון, לחסר בברזל יכולות להיות סיבות רבות, אך לדאבוני אין ביכולתינו לעזור לך באבחנה אלא רק בעצות לטיפול אפשרי לאחר אבחון הבעיה. פנה בהקדם לרופא המשפחה להמשך בירור. בברכה, דנה

28/02/2006 | 12:11 | מאת: שמעון

תודה על התשובה

21/02/2006 | 22:37 | מאת: גליה

הי, אתמול עשיתי העמסת סוכר 100 וקיבלתי ערכים שמראים על סכרת היריון (די קלה). עוד לא הופניתי לדיאטנית ורציתי לדעת בינתיים מה אסור לאכול ומה מותר? אני כמובן לא מצפה שתתנו לי תפריט. אבל האם למשל מותר לאכול לחם? לשתות מיץ תפוזים? קורנפלקס? תודה גליה

שלום גליה, כפי שאמרת איננו יכולות לתת לך תפריט הואיל וזה משתנה לפי המשקל הנוכחי, משקל התחלת הדיאטה, הריונות בעבר וכו'. השיקול לא להפנותך לדיאטנית הינו שגוי ומוטעה ועליך לפנות בעצמך לדיאטנית ולא לחכות, הואיל והסוכרת הקלה יכולה להחמיר ככל שההריון מתקדם. סוכרת הריונית מסוכנת לך ובייחוד לעובר. כן מותר לך לאכול לחם וקורנפלקס, ואלי גם מיץ תפוזים, אך זה משתנה, בייחוד בכמויות. בשום אופן איני יכולה לעזור מעבר לכך. גשי בהקדם לדיאטנית. בברכה, דנה

22/02/2006 | 15:01 | מאת: גליה

הי דנה, תודה על התשובה. רק השבוע עשיתי את ההעמסה, והרופא עדיין לא ראה את התוצאות, לכן טרם קיבלתי הפנייה. האמת היא שאני עובדת ברמב"ם, כך שאולי באמת אקבע תור לדיאטנית של מרפאת סכרת. אני כבר בסוף חודש שביעי, כך שאין עוד הרבה זמן לסבול. זה היריון שני (גם בראשון היה חשד לסכרת היריון, אבל התוצאות היו בסדר). שוב תודה גליה

21/02/2006 | 09:43 | מאת: א

שלום מי שזקוק לתוסף סידן, תמיד ממליצים לו לא ליטול את התוסף בסמוך למזון עשיר בסידן, מכיוון שהגוף אינו מסוגל בין כה וכה לספוג בבת אחת הרבה סידן. לכן חשוב לפזר כמה שאפשר את נטילת סידן אם בתוסף ואם במזון עצמו על פני היום כולו. אם כך, שאלתי - ניתן לקנות חלב מועשר בסידן. האם זה גימיק שאינו נחוץ בכלל? (ומעלה את מחיר החלב), האם זה יעיל ? הרי ההמלצה היא לא לצרוך תוסף בצמוד לסידן במזון? או, לפי מה שנראה לי, שזה מיותר בכלל ? תודה

21/02/2006 | 18:26 | מאת:

שלום, בחלב שאנו שותים היום ללא תוספת סידן, יש מעט סידן ומעט ויטמין D שכן מורידים את אחוז השומן באופן משמעותי. כמות הסידן שאנו מקבלים בתפריט היומי לרוב אינו מספיק ועל כן מעשירים מזונות בסידן ולעיתים גם בויטמין D שעוזר בספיגתו. מזון זה מוגדר כמזון פונקציונלי, כפי שבארה"ב מוסיפים חומצה פולית לקמח בשל מחקרים שהראו חסר בתזונה האמריקאית, כך נמצא כאוכלוסיית ישראל אינה צורכת מספיק סידן, ולכן הוסיפו. כפי שאמרת וצדקת, ככל שיש יותר סידן, ישנו גבול לכמה סידן יכול להספג, אך אם אם צורכים יותר סידן, סה"כ ייספג יותר, והעודף יצא בצואה. בברכה, דנה

21/02/2006 | 08:36 | מאת: ציפי

אני בת 68 .לאחרונה התגלתה אצלי רמת uric acid גבוהה מדי. האם מותר לי לאור זאת לקחת את תוסף המזון כמוסות אומגה -3 ? קראתי כי במצב של עודף חומצת שתן אין להרבות באכילת דגים - האם גם אומגה -3 יכולה להעלות את רמת חומצת השתן בדם? ועוד - מה, אם כך כן מותר לאכול במקרה כזה על מנת לקבל את כל מה שאני צריכה לתחזוקה נכונה של הגוף בגילי המתקדם?! אני מודה מראש על התשובות בברכה ציפי

21/02/2006 | 16:45 | מאת:

שלום ציפי, במקרה של רמת חומצת שתן גבוהה בדם יש להמנע ממספר מזונות: אלכוהול, איברים פנימיים, סרדינים, אנשובי, כרובית, ברוקולי, תמציות בשר ופטריות. כמו כן יש להגביל בכמות היומית בשר ודגים ( עד 120 גר' ליום ). והגבלת קטניות לפעמייים בשבוע. כל שאר המזונות חופשיים. אין כל בעיה ליטול אומגה 3 שכן החומצה נמצאת בחלבון של המזון ולא בשומן. בברכה, דנה

20/02/2006 | 20:21 | מאת: רז

מה יכול להיות רע בלקחת מולטי ויטמין כמו צנטרום למשל? (שיש בו מעט מכל ויטמין ומינרלי...) למה ישנם רופאים שמתנגדים למולטי ויטמין? ברור שעדיף לקבל את הכל טבעי מהמזון אבל להרבה אנשים קשה לעשות זאת עקב סדר היום שלהם וסיבות שונות ואחרות ובעיקר כי לא טעים להם ואין להם כוח להשיג הכל

שלום רז, אין התנגדות נחרצת לנטילת מולטיויטמין אחד ביום, בעיקר באנשים העלולים לסבול מחסר, בעקבות המנעות ממזונות מסויימים. אך יש לזכור, כי נטילת מולטיויטמין לא תשלים את החסרים באופן שווה, וכן לא נמצאו כי הם מונעים חסרים באופן מוחלט או מורידים סיכון למחלות, כפי שאכילת מזונות עשירים בהם מסוגלים לעשות. בברכה, דנה

20/02/2006 | 22:44 | מאת: ליאור

לא ברור לי מה זאת אומר שלא הוכח שהם לא משלימים חוסרים באופן מוחלט? למה שהם לא ישלימו?

20/02/2006 | 17:48 | מאת: אמיל

אסור לי לאכול קמח לבן. שאלתי האם לחמים העושיים מקמח שיפון מותרים לאכילה? והאם לחמים ומאכלים העשויים מקמח חיטה מלא גם מותרים לאכילה? תודה רבה,אמיל

20/02/2006 | 22:08 | מאת:

שלום אמיל, התשובה היא כן, אלו לא עשויים מקמח לבן. בברכה, דנה

20/02/2006 | 13:06 | מאת: שני

שלום, אני בת 27 בהריון ראשון ,לפני שבועיים עברתי ניתוח אפנדציט.בתקופה שהייתי מאושפזת נטלתי אנטביוטיקה משני סוגים. כבר בערך כשבועיים אני סובלת מיציאות רבות מידי, לפעמים שלשולים ולפעמים יציאות רכות (בסביבות 6-7 פעמים ביום). בדיקת צואה יצאה שלילית כלומר לא מדובר בחיידק.אני משתדלת לאכול מוצרים כמו אורז,תפו"א בננות, יוגורט. שאלתי היא האם מצב זה תקין, מה אני צריכה לאכול על-מנת לפתור את הבעיה?

שלום שני, התשובה הסבירה ביותר היא, שבעקבות חשיפה לאנטביוטיקה במינון גבוה ומשני סוגים, בהחלט יכולה לגרום לשלשולים, בשל הפרעה במאזן החיידקים הטובים במעיים. הפרעה זו אמורה לחלוף תוך מס' ימים מסיום הטיפול. בשלב זה מומלץ להמנע ממוצרי חלב ניגר ( לבן, אשל, מעדנים, חלב, שוקש ), פירות וירקות טריים ( חוץ מבננה ), להמנע מדגנים מלאים ( חיטה מלאה, שבולת שועל), להמנע מקטניות ומזונות עשירים בשומן. יש להוסיף אקטימל או יוגורט ביו על בסיס יומי. במידה ותוך מס' ימים המצב לא משתפר, עליך לגשת לבית החולים, לרופא המנתח, ולהתייעץ על המשך טיפול. בברכה, דנה

20/02/2006 | 06:55 | מאת: ורד

שלום רב אני בת 34. הפסקתי לעשן לפני כחודש ואני מפחדת להשמין כתוצאה מכך. בתקופה הזו התחלתי לאכול שלוה - חיטה תפוחה ממותקת. על האריזה כתוב שב-30 גרם יש 100 קלוריות. האם זה נכון? האם שלוה אינה משמינה? אני אוכלת פעם ביום בדרך כלל בערב מנה של 30 גרם. אני חוששת שאולי היא כן משמינה וללא ידיעה אני יעלה במשקל. אודה לתשובתך בתודה ורד

20/02/2006 | 10:24 | מאת:

שלום ורד, הערכים התזונתיים הרשומים על מוצרי מזון מחייבים את החברה לפי תקנות משרד הבריאות. אם כתוב שב - 30 גר' יש 100 קק"ל אז אלו הערכים הנכונים. מזון אינו משמין או מרזה, השאלה כמה אוכלים, ואם הינך שומרת על הכמות המדודה ואינך מפריזה, אין כל סיבה שתעלי במשקל. כל זה תלוי כמובן בכך שלא שינית את התפריט מעבר לתוספת השלווה. בברכה, דנה

שלום רב, לאור ערכי טריגליצרין גבוהים, אני נדרשת לדיאטה לצורך הורדתם. ידוע לי כי יש להפחית בכמות הפחמימות, אך אבקש הנחיות מפורטות יותר כגון: האם מוצרים מחיטה מלאה ניתן לאכול, אורז, פירות וכו.

שלום אנה, ענינו בעבר רבות בנושא טריגליצרידים והדיאטה המתאימה. את מוזמנת לערוך חיפוש תחת השם " טריגליצרידים" או "שומנים" ותראי תשובות לכל השאלות בנושא. בנוסף, מומלץ לפנות לדיאטנית בקופת החולים להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

אני מבקש לשלוח אלי את הדיאטה המומלצת להורדת טריגליצרינים בדם

18/02/2006 | 18:06 | מאת: גד

שלום, יש לי שתי שאלות : 1- מלח-ים רשום על האריזה "מכיל 39% נתרן" האם זה אומר שאפשר להמליח יותר את האוכל ולצרוך פחות נתרן. 2- כרוב כבוש, ממולץ כטוב לבריאות, מה עושה אותו כזה ?, האם ניתן באיזה שהיא צורה להוציא ממנו חלק מהמליחות ובכל זאת ישמור על התכונה הטובה שלו ?. תודה מראש, גד

18/02/2006 | 20:56 | מאת:

שלום גד, מלח בהגדרה מכיל בתוכו שני מרכיבים: נתרן וכלור. תכולת הנתרן היא 40% במלח שולחן או מלח ים. הבעיה היא הנתרן, כגורם מגביל בדיאטה דלת מלח, ולכן מלח ים אינו מהווה תחליף. ישנם תחליפי מלח שבמקום נתרן יש אשלגן, אך את אלו יש לצרוך בזהירות בהמלצת רופא ו/או דיאטנית לפי רמות האשלגן בדם. כרוב כבוש אינו מזון מומלץ במקרה של אנשים המוגבלים בנתרן, ואינו מזון מועדף בכל מקרה. כרוב טבעי הינו מזון בריא, הכבישה במלח היא זו שפוגמת במוצר, ועל כן יש להפחית את צריכת הכרוב הכבוש, במקרה שהינך מוגבל בנתרן. בברכה, דנה

18/02/2006 | 17:31 | מאת: מורדי

שאלתי היא,לאור הממצאים והמחקר האמראקי החדש אומר,כי דיטת דלת שומנים אם אוכלים אינה משפיעה לחלות במחלות לב וכ,מיכיון שאני עברתי אוטם שריר הלבומקפיד על כולסטרול לרמה מתחת ל:1000 LDLכנדרש טגלצטרים גם ברמה של 160 ודבק באוכל מסודר ללא סיכון במיוחד בכולסטרול אז נשאלת השאלה האם להמשיך כך או שאין יותר ערך לדיטה כלומר רמת הסיכון אותו דבר אם אני אמור לקבל התקף שני זה כמט רק גנטי?אודה לתשובה בענין .

18/02/2006 | 20:52 | מאת:

שלום מורדי, המחקר הראה כי בנשים מעל גיל מסויים דיאטה דלת שומן לא הורידה את הסיכון למחלות לב וסרטן המושפעים מדיאטה דלת שומן. המחקר היה בנשים בגיל מבוגר ולא גברים, הדיאטה דלת השומן כללה הורדת כל סוגי השומן ללא אבחנה, כולל אומגה 3 ושומנים חד בלתי רווים. המחקר לא בחן היענות לטיפול לדיאטה ולכן אין מקום לצאת בהמלצות לאוכלוסיה הרחבה. כמו כן זה התאים לאוכלוסיית ארה"ב שאינה בהכרח מייצגת את אוכלוסיית העולם, ואת ישראל בכלל. כמו כן המחקר לא ציין כל התייחסות לדיאטה ולאנשים שכבר חולים במחלות, לב ו/או סרטן. נכון לעכשיו, ההמלצה נשארת בעינה, להמשיך עם אורח חיים בריא, דיאטה השומרת על המשקל או לרדת במשקל, פעילות גופנית, וכן, גם דיאטה מופחתת בשומנים רווים. בברכה, דנה

19/02/2006 | 17:53 | מאת: מורדי

תודה לגב ויינר דנה על תשובתך המנומקת. בברכה מורדי.

18/02/2006 | 13:32 | מאת: ורד

שלום בבדיקות האחרונות שלי נמצאו ערכים לא טובים של כולסטרול כמו: CHOLESTEROL 263 CHOLESTEROL LDL 170.8 CHOLESTEROL HDL 42 TRIGLYCERIDES 231 אני בת 42 במשקל 60 קילו גובה 1.65 אשמח מאד אם תעזרו לי בתפריט תזונה להורדת הרמות. בתודה ורד

18/02/2006 | 20:45 | מאת:

שלום ורד, ענינו בעבר רבות על שאלות בנושא כולסטרול. את מוזמנת לערוך חיפוש תחת השם " כולסטרול" ושם תראי את התשובות לכל השאלות בנושא. בנוסף, אני ממליצה לגשת לדיאטנית בקופת החולים להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

20/02/2006 | 10:22 | מאת: יפית

שלום הצלחתי להוריד את רמת כולסטרול שלי בצורה שהפתיע את הרופא על ידי אכילת, שמו זית .ירקות עלים חיים, אגוזי מלך .שום למנוע משומנים ומרגרינה וכבד.... הרבה פעילות גופנית שתית חליטה שלצמח שן הארי רפואה שלמה

18/02/2006 | 13:20 | מאת: יפית

קראתי בפרסום של חברת ביוקר שביו השאר הפרוביוטיקה שלהם ממחזרת אסטרוגן. למה הכוונה והאם זה טוב?

שלום יפית, אודה לך אם תשלחי את הקישור באינטרנט, כדי שאוכל לסקור אותו. בברכה, דנה

17/02/2006 | 17:42 | מאת: a

שלום.. אני בת 13 וחצי והגובה שלי משהו כמו 1.67. אני שוקלת 61. ויש לי מבנה גוף די רחב. רציתי לשאול אם המשקל שלי בסדר וסדיר לגיל שלי,ולגובה שלי?? ורציתי לשאול מה הדרך הכי טובה לרדת במשקל??או שיהיה סדיר?? מחכה לתשובה.. a_lo

19/02/2006 | 10:50 | מאת: א

a שלום, אני לא מומחית לתזונה, אבל בדקתי בטבלאות המתאימות המקצועיות, ואין לך בעיה עם המשקל שלך בהתחשב בגובה שלך ובגיל. אני מציעה לך לגשת לאחות בית הספר או לרופא הילדים שלך, גם להם בוודאי יש טבלאות מתאימות .

19/02/2006 | 12:23 | מאת:

שלום לך! אין כל סיבה לדאגה, משקלך וגובהך בהתאמה מלאה. את גבוהה לגילך ובהתאם גם משקלך. אין זה אומר חלילה שאת בעודף משקל. על מנת לשמור על משקל תקין ולא לפגוע בתהליך הגדילה שלך, הפעולה הכי חיובית שאת יכולה לעשות היא פעילות גופנית. זה מאוד בריא ועוזר לשמור על המשקל. דיאטה לא מומלצת בגילך ולך באופן אישי אין כל צורך בה. בברכה, נועה

17/02/2006 | 09:44 | מאת: נועה

שלום, שמי נועה. ורציתי לשאול העם זה נכון שכל יום אקטימל אחד יכינס לי יותר חיידקים טובים לגוף וזה ימנע בעתיד מבעיות עיכול או למה זה כ"כ טוב פחות או יותר החידקים שיש שמה?

17/02/2006 | 20:44 | מאת:

שלום נועה, איני יכולה לומר בוודאות כי אכילת אקטימל אחד ליום תמנע את סיכוייך למחלות המערבות את מערכת העיכול או את מערכת החיסון, אך כבר נעשו מחקרים רבים שהראו ירידה משמעותית בתחלואה של אנשים, במניעת מחלות, וטיפול אפשרי במחלות קיימות. במערכת העיכול שלנו יש מערכת חיידקים ( פלורה ) טבעית שחיה באיזון כל עוד אנו חיים באיזון, פיסי ונפשי. החיידיקם הללו חיוניים לנו לשמירה על גופינו מפני התפשטות חיידקים מזיקים, וכן פעילותם במערכת העיכול מעלה חומרים הידועים בפעילותם האנטי דלקתית ואנטי סרטנית, ומכאן הממלצה לצורכם. אין כל נזק בצריכת חיידיקם אלו, בכל דרך שתבחרי, אקטימל הינה פשוט אופציה זמינה וקלה. בברכה, דנה

17/02/2006 | 08:42 | מאת: נעמה

לאחת מהדיאטניות של הפורום שלום, יצא לי להיות בחנות מדהימה שיש שם מלא ממרחים בריאים שעושים אותם לבד. אני קניתי לי את הממרח בשם: חלבה דבש, שמה שכתוב שם ברכיבים שיש שם סומסם מלא אורגני ודבש אורגני, ממש התאהבתי במאכל הזה. כמה שזה בריא ידוע לי שגם לא כדי להגזים בכל דבר. כמה קלוריות יכול להיות בכף של כזה דבר? נעמה

17/02/2006 | 20:39 | מאת:

שלום נעמה, בכף דבש יש כ - 100קק"ל ובכף של טחינה גולמית ללא תוספת סוכר ( מזה מכינים חלבה ) יש כ - 100 קק"ל.הואיל ואיני יודעת את היחסים בין הדבש לחלבה, מדובר על סדר גודל של 100-130 קק"ל לכף, לכל היותר. בברכה, דנה

16/02/2006 | 21:56 | מאת: לימור

לאחרונה הצהיבו כפות ידי ורגלי. מבדיקה שערכתי עלה כי ערכי הבטא קרוטן שלי גבוהים. עלי לציין כי תזונתי היומית כוללת כמות גדולה של עלים ירוקים (עלי בייבי) וכן כ-4 עגבניות, 5 מלפפונים, פלפל אדום אחד, ועוד. אודה לך באם תוכלי לציין את רשימת המאכלים שמומלץ לי להמנע מהם, ולעומתם - אלו ירקות אני יכולה לאכול במקומם. אבקש לציין כי אני צמחונית (אבל אוכלת מאכלי ים). תודה מראש לימור

17/02/2006 | 20:26 | מאת:

שלום לימור, אין בעיה באכילת מזונות עשירים בבטא קרוטן, שהינו נגזרת של ויטמין A, גם אם עורינו נצבע בכתום, זהו סך הכל פגמנט, ולא יותר, ובין היתר ידוע כנוגד חמצון ( כאשר לא נצרך בעודף). אם אין לך בעיה כלייתית או כבדית, אין סיבה שתמנעי מאכילת המזונות שאת אוהבת ורגילה לאכול. מזונות עשירים בבטא קרוטן הינם: גזר, פלפל אדום וכתום, עלים ירוקים (תרד, חסה), דלעת ובטטה. בברכה, דנה

16/02/2006 | 19:38 | מאת: שירה

יש פה דיאטניות שלמדו מדעי התזונה בתל חי?

17/02/2006 | 14:44 | מאת:

שלום שירה, יש במחלקתינו דיאטניות שסיימו בתל חי, אם ברצונך לקבל מידע מהן, התקשרי למחלקה לתזונה ברמב"ם. בברכה, דנה