פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
04/02/2006 | 09:46 | מאת: אנה

שלום, ברצוני לדעת מה הקשר בין אכילת אוכל עטיר שומן לבין עליה ברמת הכולסטרול בגוף. האם האחד מהווה טריגר לשני? תודה מראש

04/02/2006 | 12:05 | מאת:

שלום אנה, עננו בעבר רבות בנושא כולסטרול. את מוזמנת לערוך חיפוש תחת השם " כולסטרול" ולקבל תשובות בנושא. בברכה, דנה

03/02/2006 | 21:46 | מאת: רני

אני בת 27 בריאה , אני מאד מאד אוהבת לאכול שרימסים ( דג) צלוי לא מתוגן. האם יש לו ערך קלורי גבוה. תודה

04/02/2006 | 00:24 | מאת:

שלום רני, אם כוונתך לשירמפסים ( חסילונים ) ערכם התזונתי הוא כ - 150 קק"ל ל - 100 גר' ( שרימפסים טריים ) אך תכולת הכולסטרול בהם גבוהה מאוד - 150 מ"ג. בברכה, דנה

03/02/2006 | 18:19 | מאת: מנשה

שלום. רציתי לשאול איזו דיאטה עלי לעשות על מנת להוריד את רמות הסוכר אצלי בדם האם ניתן להמליץ לי על דיאטתית טובה בנושא זה באזור חיפה. האם ידוע פרטים על אומגה 3 של חברת ביוקר - אנגליה , האם יש הבדל בין תוסף זה לאומגה 3 שנקרא תרי אומגה (יש אומגה 3 מדגים שחיים במעמקים ואז הם לא סופגים כל מיני חומרים כמו כספית , עופרת ועוד). תודה

04/02/2006 | 12:09 | מאת:

שלום מנשה, לא אוכל להמליץ על דיאטנית ספציפית, שכן כולן מטפלות באנשים אם סוכרת ולכל אחת גישות מעט שונות לדיאטה. המלצתי לגשת לדיאטנית בקופת החולים. לא ידוע לי על הבדלים בין החברות הספצפיות של אומגה 3, לרוב השוני נובע ממקור הדגים או שמן הדגים וכן ישנם הבדלים ביחסים בין חומצות השומן ביניהן. יש לזכור כי תוסף כגון אומגה 3 צריך להלקח בזהירות בייחוד עם תרופות לדילול דם כגון אספירין וקומדין. בברכה, דנה

04/02/2006 | 15:22 | מאת: מנשה

תודה. אני לוקח אספרין + פלויקס . ובגלל רמה קבולית של טריגליצרידים התחלתי לקחת כדור 1 של אומגה 3 . את רואה בזה בעיה וממה אני צריך להזהר . תודה

03/02/2006 | 10:11 | מאת: אוה

הרופאה רשמה לי את התרופה קסנוקל בשל ערכים גבוהים של כולסטרול והשמנת יתר. גובה 1.62 משקל 80 ק"ג האם יש תופעות לוואי ידועות לתרופה? חשש להתמכרות? עלי לציין כי אני סובלת מעט מלחץ דם גבוה 85/135

04/02/2006 | 00:19 | מאת:

שלום אוה, קסניקל הינה תרופה לטיפול בהשמנה. התרופה מונעת/מורידה ספיגת שומן במעי. התרופה צריכה להנתן עם דיאטה מתאימה, שכן, אם תאכלי יותר מדי שומן בדיאטה, תופעת הלוואי תהיה שלשולים וכאבי בטן. לא ידוע על התמכרות לתרופה, אך זו אינה משנה הרגלי אכילה, ונטילתה הינה פתרון לטווח הקצר. לא יהיה מנוס מלשנות הרגלי אכילה וחיים, כולל פעילות גופנית, על מנת לרדת במשקל ולשמור עליו. בברכה, דנה

02/02/2006 | 16:06 | מאת: ריקי אליאסין

שלום אני רוצה לתת לבני סירופ המכיל אומגה 3 ו 6 האם אתם מכירים סירופ כזה?

03/02/2006 | 08:17 | מאת:

ריקי שלום! המוצר חדש אך מוכר לנו. לדעתי מתן אומגה 3 חיובי לכל האוכלוסיה הבריאה. במבחני טעימה של הסירופ הדעות חלוקות. תוכלי לנסות, ייתכן ובנך ישתה זאת ללא בעיה. בברכה, נועה

02/02/2006 | 14:23 | מאת: גלית

שלום ברצוני לדעת מה לאכול כאשר LDL הטוב שלי בבדיקות הדם מתחת לנורמלי במעט? אני בת 36 +2 ולאחרונה עברתי תקופה לא קלה בברכה ותודה גלית

02/02/2006 | 15:00 | מאת:

שלום גלית, למעשה אין כל בעיה ברמות LDL מתחת לנורמה, השאלה מה רמות ה-HDL וסה"כ כולסטרול. ככל שהכולסטרול נמוך, לא בגלל תת תזונה או מחלה, כך ייטב עם גופך, ויגן עליו. אך אם הוא נמוך בשל תת תזונה או מחלה, יש להתייעץ עם דיאטנית קלינית לגבי העשרות תזונתיות. בברכה, דנה

02/02/2006 | 13:10 | מאת: מאיר

אשתי מטרידה אותי כל הזמן שאני אוכל את תבשיליה קרים ולכן אני שואל אתכם האם אוכל מבושל שנאכל קר ללא חימום עלול לגרום לאי נוחות בקיבה ? לגזים וגרבסים .אני צריך לעשות סוף לנידנודים האלה בתודה מראש מאיר.

02/02/2006 | 14:57 | מאת:

שלום מאיר, התשובה היא לא. אין כל בעיה לאכול תבשיל קר, היתרון היחיד של חימום מזון היא נטרול חלק מהחיידקים שהצברו בזמן שהאוכל התקרר. בברכה, דנה

02/02/2006 | 21:33 | מאת: נועה

דנה שלום, אשמח לחוות דעתך בנושא Does Cold Food Cause Crohn's? Researchers Implicate Modern Refrigeration in Rise of Bowel Disease By Salynn Boyles WebMD Medical News Reviewed By Charlotte Grayson, MD on Thursday, December 11, 2003 Dec. 11, 2003 -- Modern refrigeration is justifiably heralded as one of the most significant health advances of the 20th century, but French researchers say it may also be the cause of one malady -- the mysterious bowel disorder known as Crohn's disease. קישור: http://www.webmd.com/content/article/78/95775.htm?z=1728_00000_1000_ln_01

02/02/2006 | 12:15 | מאת: מיכל

שלום ראשית, מהם דגי ים עמוקים? שנית, האם גם מעושנים טובים לבריאות או שמא רק בישול?

02/02/2006 | 14:55 | מאת:

שלום מיכל, הכוונה לדגי ים צפוניים החיים חלקם בעומק הים כמו, טונה, סלמון, סרדינים, מקרל ופירות ים. כאשר אלו מעושנים הם מאבדים חלק ניכר מיתרונותיהם, הואיל ועישון מזון מעלה חומרים מסרטנים. בברכה, דנה

01/02/2006 | 10:32 | מאת: לילך

שלום. רציתי לדעת על הזמנים, הכמויות והסוגים שמומלץ לצרוך פירות וירקות (למשח- ידוע לי שלא מומלץ לאכול פירות לאחר ארוחה בשרית). תודה

01/02/2006 | 14:12 | מאת:

שלום לילך, אין הגבלת זמן על אכילת פירות וירקות, כל המלצה כזו הינה אחת מיני בדיות רבות בתחום התזונה. כמו כן, לרוב אין הגבלה על סוג וכמות הירקות ( אלא במקרי מחלה ). צריכת הפירות הממוצעת ליממה היא בין 3-4 מנות, הואיל ובפירות תכולת סוכר גבוהה. בברכה, דנה

31/01/2006 | 21:49 | מאת: לילך

שלום, אובחנתי לאחרונה כסובלת מדלקת פרקים (זאת לאחר כאבים של שנה). רציתי לדעת מה עלי לאכול וממה להימנע בכדי להיטיב עם גופי? בברכה, לילך

01/02/2006 | 17:17 | מאת:

שלום לילך, לאחר חיפושים נרחבים באינטרנט בנושא דלקת פרקים ותזונה, ובקריאת מאמרים, אין היום המלצה על תזונה מיוחדת במקרה זה. המסקנות נשארו על דיאטה מאוזנת, מגוונת, שמירה על משקל תקין, הורדה במשקל, אם צריך. נעשו מחקרים לגבי שימוש באומגה 3 בתוספים, אך המסקנות לא היו חד משמעיות, ואין כרגע המלצה לגבי תוספים, אלא המלצה על צרכיתו במזון מדגים עשירים באומגה 3, כמו סלמון, מקרל וסרדינים. ישנם מקומות הממליצים להוריד מזונות אלרגניים כמו, מוצרי חלב, גלוטן ןעןד, אך גם במחקרים אלו, אין מסקנה חד משמעית. בברכה, דנה

אשמח לספר לך איך ריפאתי את דלקת-הפרקים ממנה סבלתי מאוד (ידיים, ברכיים) בעזרת תזונה נכונה. תוכלי, בבקשה, לכתוב לי במייל? נעמי

31/01/2006 | 19:26 | מאת: elena

שלום! האם ידוע לך על הקשר בין דונג מאוזן כנגד פצעי הרפס על השפתיים? שמעתי על מעיין תרופות סבתא : שמים דונג על השפתיים והוא מייבש את הפצע.ידוע לי על כך שכנראה דונג הוא הפרשה של מערכת חיסונית (כל מיני ציטוקינים) אך איך זה יכול להשפיע על הרפס? כיום יודעים על משחה zovirax כנגד הרפס, מה מיוחד היא מכילה?

31/01/2006 | 19:43 | מאת:

שלום, לדאבוני, זהו אינו הפורום הנכון. שאלות בנושא יש להעביר לרופא המשפחה. בברכה, דנה

שלום, אני אישה בת 28, הנוטלת תוספי תזונה מסוג אומגה 3 (קפסולות) וכן קומפלקס ויטמין B . לאחרונה, התחלתי ליטול גם טבליות סידן (המכילות גם ויטמין D, לשם ספיגה מירבית). שאלותי: 1)כיצד ובאיזה אופן יש ליטול כל אחד מתוספי התזונה, ע"מ לסייע לפעילותם המיטבית? אני נוטלת 3 קפסולות של אומגה 3 בבת אחת בבוקר. נאמר לי שיש לשתות כוס מיץ הדר יחד עם נטילתם. האם זה נכון? האם ניתן ליטול אותם יחד עם קומפלקס B? 2)באשר לכדורי הסידן- האם נכון שיש לצרוך לא בסמיכות למוצרי חלב ורצוי לא לפני השינה? ואיזה סוג מזון יש לאכול, ע"מ לסייע לספיגתם? תודה מראש על תשובותיך.

שלום, אין המלצה חד משמעית לגבי נטילת אומגה 3, אם נוח לך בבוקר, המשיכי כך. אותו כנ"ל לגבי קומפלקס B. לא ידוע לי על הקשר בין מיצי הדר ואומגה 3. את כדור הסידן מומלץ ליטול בסוף ארוחה שאינה מכילה מוצרי חלב והרבה מרכיבים מן הצומח, תה, קפה ועלים ירוקים. כלומר ארוחה בשרית הינה הזמן הנכון. בברכה, דנה

מה עושים במקרים של צמחונות שאין ארוחה בשרית, מתי כדאי לקחת את הסידן ? יחד עם ארוחת צהריים שכוללת מרכיבים מהצומח (טבעול) או יחד עם ארוחת הערב שכוללת לרוב מוצרי חלב (חלב עם קורנפלקס) או מזון מהצומח (2 פרוסות עם אבוקדו) ? תודה

31/01/2006 | 00:29 | מאת: הדס

שלום לכן, אני ותיקה בנושא של חקירת ערכים תזונתיים וקלוריות של הדברים שאני אוכלת, והופתעתי לגלות דבר מעניין: איך זה יכול להיות שבקורנפלקס רגיל(קלוגס, במקרה הזה) יש כמות קלוריות זהה לדגנים ממותקים כמו צ'יריוס, שוקו'ס ודומים? (בסביבות 360 קלוריות) לעומת ברנפלקס למשל שהוא גם נחשב ללא מתוק ויש בו 260 קלוריות? כלומר, איך זה יכול להיות שיש בקורנפלקס הרגיל כל כך הרבה קלוריות למרות שהוא נחשב ללא מתוק? מקווה שהובנתי.. ותודה.

31/01/2006 | 10:32 | מאת:

שלום הדס, בקורנפלקס רגיל יש תוספת סוכר לעומת ברנפלקס שלא מוסיפים או שמוסיפי פחות. אם תשימי לב למרכיבים של כל סוגי הקורנפלקס, סדר כתיבת המרכיבים מצביעה על כמותם היחסית. המרכיב שרשום ראשון הינו בעל התכולה המירבית. בקורנפלקס רגיל ובממותקים המרכיב הראשון הינה תירס או שבולת שועל או כל דגן אחר והמרכיב השני הינו סוכר. בברנפלקס החדש אין תוספת סוכר מכיל יותר חלבון ופחות שומנים לעומת השאר. בברכה, דנה

01/02/2006 | 18:01 | מאת: הדס

תודה על התשובה. התכוונתי דווקא לברנפלקס שכן מכיל סוכר, וגם בו הסוכר מופיע שני ברשימת המרכיבים. אם זה המצב אז אין סיבה בעצם להעדיף קורנפלקס רגיל על אחרים דגנים ממותקים? אני עדיין לא מבינה את ההגיון משום שמבחינה אובייקטיבית הקורנפלקס הרגיל הרבה פחות מתוק מהאחרים, אפילו שיש בו סוכר. תודה, מצטערת על ההתקטננות, אבל זה באמת חשוב לי.

30/01/2006 | 22:41 | מאת: רותי

רציתי לשאול מה זה פסיליום?ולמה הוא מועיל?

31/01/2006 | 10:35 | מאת:

פסיליום הוא חומר המגדיל את נפח הצואה. הוא מופק מצמח הפלנטאגו . משתמשים בו לטיפול בעצירות במחלת המסעפת (דיברטיקולוזיס) ובתיסמונת המעי העצבני. פסיליום נוטלים דרך הפה, בדרך-כלל בצורת אבקה או גרגרים מומסים במים. התרופה מגיעה אל המעי, שם היא סופגת מים בכמות הגדולה פי 25 מנפחה, וכך היא מרככת את הצואה ומגדילה את נפחה. משתמשים בפסיליום גם להפחתת תדירות היציאות ולהגברת המוצקות שלהן אצל אנשים הסובלים משלשול מימי מתמשך, או כאלה שעברו ניתוח במעי הגס. יש להרבות בשתייה עם נטילת תרופה זו; אם כמות הנוזלים אינה מספקת, התרופה עם הצואה עלולות להתייבש ולחסום את המעי. תופעות הלוואי נדירות. פסיליום עלול לגרום להתנפחות ולעודפי גז אצל חלק מהאנשים, במיוחד בתחילת הטיפול. כמו כן זהו תוסף מזון למתן נפח למזונות. במידה ומדובר בטיפול תרופתי יש להיוועץ עם רופא לפני השימוש. בברכה, דנה

30/01/2006 | 22:22 | מאת: תהילה

הורי באמצע שנות השישים לחיהם, הם סובלים מבעיות לב, לחץ דם גבוה, חומציות יתר בדם ואבי סיים בהצלחה טיפולי הקרנות לסרטן בערמונית. אימי שוקלת מעל 90 ק"ג ואבי מעל 115 ק"ג אבל הבעייה שהם לא מוכנים ללכת לתזונאית וגם כשהם הולכים הם לא חוזרים שוב לביקורת וכן חשוב לציין כי הם לא עושים שום פעילות גופנית!!! מיותר לציין כי למשקלם יש השפעה רבה על בעיותיהם הרפואיות ובכלל על המצב הפיזי - הם כל הזמן עייפים ומרגישים שכבד להם (איך לא!!!) החלטתי כי החל מתחילת החודש אני אחראית על נושא הארוחות בבית, להפעלת לחץ שיתפתי את כל בני משפחתי והורי נכנעו ללחץ והסכימו אבל הם לא מוכנים ללכת לתזונאית. הייתי רוצה לדעת מס' מה מומלץ לאכול , מה אסור בשום אופן, טיפים או אפילו מתכונים או רעיונות כי מעולם לא עשיתי בעצמי דיאטה (אני בת 25, גובה 169 ס"מ שוקלת 48ק"ג) מודה מראש על ההתייחסות ומקווה למצוא רעיונות מעבר לירקות כי זה מה שעולה לי בראש. תודה, תהילה

31/01/2006 | 07:55 | מאת:

תהילה שלום! מדובר בייעוץ פרטני לשני אנשים שלא בהכרח דומים מבחינת הבעיות ואופן הטיפול. אם באמת את לוקחת זאת על עצמך, הרי שאת צריכה לפנות לדיאטנית ולקבל את הייעוץ בשמם. 2 דרכים עומדות לפנייך: 1. לפנות ליעוץ באופן פרטי. 2. לפנות לייעוץ בקופ"ח שהוא על שמך. תוכלי לעשות זאת כי את זכאית לכך בשל תת המשקל הקיצוני שאת נמצאת בו ושהייתי ממליצה לך לבודקו בלי קשר להורים. בברכה, נועה

לפני מספר ימים בקשתי מידע על מזון LOW PURINOL ל-GOUT מצאתי את האתר הבא:http://www.icuredmygout.org/ זאת התנסות אישית של אדם מסוים-מוסבר ומנומק אימצתי את השיטה-זה עזר לי פלאים להפתר מכאבים עזים במפרקים נמנעת מנטילת תרופות באופן עקרוני-אינני צמחונית או טבעטנית מוסרת את המידע לעיונכם-אולי זה יכול לעזור גם לאחרים תודה על תגובתך הקודמת

שלום דניס, מודה לך על שיתןף המידע, אני בטוחה שכל מידע יעזור לאנשים נוספים בפורום. בברכה, דנה

29/01/2006 | 18:01 | מאת: מרים

מעוניינת לדעת על התנהלות נכונה בתזונה מול ריפלוקס.

29/01/2006 | 19:04 | מאת:

שלום מרים, רפלוקס משמעותו חזרה של תוכן קיבה לושט. מערכת העיכול הינה צינור אחד ארוך ובו איברים שונים כולל, ושט, קיבה, מעי דק ומעי גס. בין כל אחד מהאיברים הנ"ל נמצא שוער או סוגר, שמטרתו להעביר מזון בכיוון אחד ולמנוע חזרתו, וכן ויסות מעבר מזון. במקרה של רפלוקס הבעיה העיקרית נעוצה בשוער בין הושט לקיבה. שוער זה נפתח רק בנוכחות מזון שעובר מהושט לקיבה. במקרה של רפלוקס השוער הזה מוחלש ופתוח באופן חלקי , ועל כן תכולת הקיבה (מזון וחומצה ) עולים כלפי מעלה. עם תופעות הלוואי נמנות, צרבות, בחילות, הקאות. חשיפה ממושכת של הושט לחומציות הקיבה פוגעת ברירית הושט ועלולה לגרום לשינויים בלתי הפיכים ברקמה. הטיפול התזונתי כולל הגבלת סוגי מזון שונים שמטרתם להוריד גירוי מהשוער וגירוי הפרשת חומצה בקיבה כגון : בצל, שום, טיגון ואוכל שומני, אלכוהול, מנטה, צ'ילי, פלפל חריף, קפאין ( תה ,קפה, קולה). וכן התנהגות אכילה: אכילה בישיבה בלבד, לא לשכב כשעה אחרי האוכל, ארוחה אחרונה כשעתיים לפני השינה, לא לעשות פעילות אחרי האוכל, לאכול ארוחות קטנות וצפופות. וכמו כן, יש להמנע מעישון. בברכה, דנה

29/01/2006 | 10:41 | מאת: יאיר

שלום הורדתי ממשקלי 7 ק"ג מ89 ל82 גובה 171. השומנים היו 250 וירדו ל 184 . הכולסטרול ללא שינוי LDL 176 HDL 49 אני שותה כף שמן זית כל בוקר ואוכל 3 אגוזי מלך (תרופות לכולסטרול לא התאימו לי) מה אני לעשות לשיפור המצב??? חיפשתי בפורום ולא מצאתי עצה בנושא. תודה מראש

29/01/2006 | 16:36 | מאת:

שלום יאיר, טיפול בכולסטרול כולל ירידה במשקל, דיאטה מוגבלת בשומן רווי על חשבון שומן חד בלתי רווי ( שמן זית, אגוזי מלך, טחינה ), והרבה פעילות גופנית, בעיקר אירובית. השינויים נראים לאחר מס' חודשים. במידה ולא, ישנן היום מס' רב של תרופות לטיפול בכולסטרול גבוה, שעובדות במנגנונים שונים. בברכה, דנה

28/01/2006 | 21:36 | מאת: דניס

שלום סובלת מ-gout עקב חומצה אורית בדם-מעדיפה לטפל בעזרת תזונה מחפשת מידע על מזונות-low purine אני קוראת אנגלית גם-אשמח לקבל הפניה למקורות

29/01/2006 | 16:39 | מאת:

שלום דניס, מצורף אתר עם רשימת המזונות העשירים בפורינים: http://patienteducation.upmc.com/Pdf/LowPurineDiet.PDF בברכה, דנה

28/01/2006 | 19:27 | מאת: smily

שלום דוקטור, אני לא יודעת האם אני פונה לפורום הנכון, אבל בכל זאת אני אשאל: מה לדעתך על משקה ensure? אני רזה וברצוני קצת לעלות במשקל, אז המליצה לי דיאטנית עת המשקה הזה. מודה לך על תשובתך

29/01/2006 | 16:32 | מאת:

שלום, אנשור הינו משקה העשרה הכולל פחמימות, שומנים, חלבונים ויטמינים ומינרלים. לרוב אלו נתנים כהמלצה לאנשים בתת משקל או בתת תזונה. אם המטרה להעלות במשקל, כי את רזה, ואין לכך כל השלכה רפואית, כלומר אינך סובלת מבעיות או מחלות במערכת העיכול ו/או הפרעות אכילה, אז ישנן, לדעתי דרכים מוצלחות מאלה. אם הבעיה הינה רפואית, זהו אכן מקור טוב לקלוריות וחלבון, בנוסף לאוכל. זהו למעשה שייק בטעמים שונים. בכל מקרה, אין כל רע במוצר זה, אנו משתמשות בו על בסיס יומיומי במטופלים מסיבות שונות. הוא זמין, טעים ובריא. בברכה, דנה

30/01/2006 | 15:37 | מאת: רוני

האם גם מי שיש לו אי סיבולת ללקטוז יכול לשתות את המשקה הזה?

28/01/2006 | 18:09 | מאת: רותי

שלום! אני בת 59, משקלי הוא 56 והגובה שלי הוא 1.63, אני סובלת מכולסרול כבר 8 שנים,לקחתי סימוביל 10 מ"ג והרמות כולסטרול היו: כולסטרול=176, ldl cals=119. hdl=66 hdl=3.0 טריגראצליצין=51 סוכר=99 עשיתי דיאטה לפי הספר של ד"ר סארס והחלטתי להוריד בהדרגה את הכדור אני עכשיו מעל חודש ללא כדורים, והרמות כולסטרול עכשיו הן : כולסטרול=261, ldl cals=173. hdl=70 hdl=3.7 טריגראצליצין=83 סוכר=91 שאלתי היא האם לחכות עוד זמן כדי לראות את הכולסרול חוזר לעצמו ויורד או לא לחכות ולקחת כדור?והאם עכשיו אני בסכנה.. בתודה

כדורים לא פותרים את הבעיה. תזונה נכונה - המבוססת על מזונות שאינם יוצרי כולסטרול - כן. אם תרצי, אוכל לספר יותר אם תכתבי לי במייל.

שלום רותי, כולסטרול גבוה יכול לנבוע ממספר סיבות, בעיקרן נטיה גנטית ומשפחתית, השמנה וחוסר פעילות גופנית. הבעיה העיקרית בכולסטרול אינה טמונה במה שאנו אוכלים אלא בעיקר בבעיה בייצור כבדי. במצב תקין, יש איזון מתמיד בין ייצור אנדוגני ( של הגוף ) לבין צריכה אקסוגנית (בתזונה שלנו ). כלומר אם אוכלים יותר מייצרים פחות ולהפך. הבעיה מתחילה כאשר המערכת העדינה הזו יוצאת מכלל איזון. יש לדעת כי לחלק האנדוגני, כלומר ייצור כולסטרול ע"י הכבד, יש משקל כבד יותר, כלומר הוא מהווה כ - 70% מהבעיה והתזונה את כל השאר. כלומר מעבר לדיאטה מתאימה יש לשקול טיפול תרופתי, במידה ודיאטה לא מועילה. התרופה אותה קבלת הינה בין הטובות בשוק, ויש לה תפקיד נוסף בהגנה על כלי הדם שלנו מתהליכים דלקתיים. כמו כן ראית, כי התרופה במינונים מינימליים עשתה את העבודה היטב. יש לזכור, כי תמיד עדיפה הדרך הטבעית, כלומר דיאטה ופעילות גופנית, אך אם אלו לא מראים אותותיהם, יש לשקול התחלת טיפול תרופתי בהקדם. בברכה, דנה

28/01/2006 | 16:13 | מאת: איציק

בשנת 75 עברתי ניתוח בקיבה עכב היצרות התריסריון את הניתוח עשו ברמבם במיכתב השיחרור רשום שהניתוח בוצע בשיטת ג"בולי או ג"קולי השם לא ברור האם תוכלו לאמר לי מה היא השיטה? בצילום קיבה מצאו מעבר מהיר של מזון.מה זה אומר לגבי ספיגת אבות המזון?היתה לי היצרות בעורקי הכסל ועשו לי צינטור ותותב. יש לי מחסור בויטמין b12 וחומצה פולית וייתכן שגם ויטמין aedk הבדיקות שעשיתי מצביעות על בעיות הקיבה.מה ניתן לעשות על מנת לשפר את המצב? תודה על תשובתכם

איציק שלום! בירורים על הניתוח הייתי ממליצה להפנות לכירורג שכן זהו בטח לא השטח שלנו... בנוגע לסיבת הניתוח או השלכותיו, מכיוון שמדובר ביותר מ - 30 שנה, על אף הרלוונטיות, נהוג להבדק ע"י רופא (במקרה שלך רצוי גסטרואנטרולוג) לפני ייעוץ תזונתי. עם אבחון רפואי מסודרת של מצבך הנוכחי, ניתן לפנות לדיאטנית לייעוץ. בברכה, נועה

28/01/2006 | 14:30 | מאת: טליה

שלום רב, אני בת 19 ובשנה האחרונה עליתי במידה ניכרת במשקלי. במקביל לעלייה במשקל גדל גם החזה. במידה וארד במשקל, האם קיים סיכוי כי החזה יחזור לגודלו המקורי? תודה מראש, טליה.

שלום טליה, התשובה היא כן. השד מורכב מרקמת שד+ רקמת שומן.איני יכולה לחזות אם יחזור לגודלו המקורי, אך נפחו ירד בירידה במשקל. בברכה, דנה

28/01/2006 | 11:04 | מאת: מנשה

שלום. רציתי לשאול האם יש סוגי מזונות שמעלים את רמת הסוכר בדם ומה הם . האם יש כאלה שמתפרקים לסוכרים ומה הם . מהם המאכלים שיכולים לעזור להוריד את רמות הסוכר בדם . תודה

שלום מנשה, לטיפול ברמות סוכר גבוהות יש מספר היבטים: 1. תפריט אישי המורכב ע"י דיאטנית- דיאטה דלת פחמימות ושומן, ואם צריך דיאטה לירידה במשקל. 2. פעילות גופנית. דיאטה דלת פחמימות כוללת הפחתה במזונות בעלי תכולת סוכר גבוהה כמו מתוקים, שתיה מתוקה ופירות. בנוסף ישנם מזונות בעלי פחמימות מורכבות כמו, לחם, פסטות, אורז ועוד. 3. טיפול תרופתי. המלצתי, גש לדיאטנית בקופה להרכבת תפריט אישי בהתאם להמלצות. בברכה, דנה

28/01/2006 | 09:12 | מאת: גד

בוקר טוב ושבת שלום הבוקר,שבת, שמעתי בתוכנית מדע ברדיו, על מחקר חדש המספר על חשיבות האומגה 3 , בתקופת הריונה של האם, והשפעתו על רמת האינטלגנציה של היילוד. אני מבקש לדעת האם יש אומגה 3 גם בדג מלוח ובדג הלקרדה. דגים אלו היו בנמצא עם הקמת המדינה וגם לפני הקמתה. קשה לי להניח שדגים מהים הצפוני היו כבר אז מרכיב במזון אמהותיהם של מנהיגי האומה. לכל הדעות היו בין מנהיגי האומה, גם בעלי רמת אינטלגנציה גבוהה בהחלט. אשמח לתשובתכן בתודה מראש גד

28/01/2006 | 10:44 | מאת:

שלום גד, דגים אלו אכן היוו קיימים כבר אז, בכל דג יש רמה מסויימת של אומגה 3, אך הריכוז והיחס הנכון נמצאים בדגי ים צפוניים. ההבדל בין הדורות האחרונים לדורות הקודמים, שרבים מהם נחשפו לשמן דגים, שהינו בעל תכולת אומגה 3 גבוהה, היום פשוט אף אחד לא יסכים לצרוך זאת באופן מושכל, ואנשים יעדיפו כדורים מרוכזים באומגה 3. לכן יש סיכוי שאבות האומה והאנשים האינטליגנטיים בחבורה צרכו אומגה 3 בצעירותם. אך יש לזכור, כי אינטילגנציה אינה מושפעת מגורם אחד, והינה מורכבת ביותר, אומגה 3 הינו מרכיב אחד בין רבים, גנטיים וסביבתיים. בברכה, דנה

27/01/2006 | 20:12 | מאת: רונן

שלום, האם כאשר מנביטים קיטניות הן שומרות על ערכם החלבוני , ועדיין נשארות למקור טוב של חלבון ? איזה סוג של קיטניות הכי מומלץ להנביט ? תודה , רונן

29/01/2006 | 16:40 | מאת:

שלום רונן, הנבטת קטניות תגרום לאיבוד חלק מהמרכיב החלבוני וחלק מהמרכיב העמילני בקטנית, הצמח ישתמש בזה כמקור לאנרגיה וצמיחה. לא ידוע לי על הבדל כלשהו בין הנבטת קטניות. בברכה, דנה

27/01/2006 | 09:56 | מאת: מיה

שלום רב אני חודשיים וחצי לאחר לידה מניקה ומשלבת תמ"ל פעם-פעמיים ביום.גובהי 1.63 ומשקלי כיום 64 ק"ג. לפני ההריון שקלתי 50 ק"ג ובמהלך ההריון העליתי 30 ק"ג. להלן התפריט בו אני משתמשת: בוקר - חופן ברנפלקס עם חלב ביניים - 2 פרוסות לחם קל, גבינה וירקות. + פרי צהריים - 4 כפות של פתיתים/אורז/פסטה + תוספת (עוף, שניצל טבעול) וסלט ביניים - 2 פרוסות לחם קל + ריבה דיאט + פרי ערב: 2 פרוסות לחם קל עם חביתה, מעט גבינה 5% וירקות לילה: מעדן + פריכיות אורז בטעם דבש מה דעתך על התפריט? האם ניתן להוריד ממנו משהו? תודה מראש

27/01/2006 | 10:13 | מאת:

מיה שלום! התשובה שלי היא כללית: לאן את ממהרת? העלת במשקל באמת הרבה אבל ירידה דרסטית חזרה למשקל ההתחלתי (שאולי כבר לא ראלי לשאוף אליו) היא לא בריאה! ההנקה מאוד מסייעת בירידה במשקל ואת כבר במחצית הדרך שזה יפה מאוד לאחר חודשיים וחצי! חלב אם מכיל כמות שומן רבה שמגיעה ממאגרי גופה של האישה. ככל שתמידי בהנקה לאורך זמן, תוכלי להפטר (לאט אבל בטוח!) ממאגרי השומן שנצברו בעיקר בירכיים ובאגן. תזונה דלה או שאינה מאוזנת בתקופת ההנקה אינה גורעת מאיכות החלב אבל כדי להשלים את הרכבו במרכיבים הנחוצים, במידה ואינם קיימים במזונה של האם, הם מפורקים ממאגרי גופה ועוברים אל החלב. הכוונה לסידן, ברזל, אבץ, מגנזיום וכדומה. תפריט דל + הנקה עלולים להביא את האם בסוף תהליך ההנקה (או לאחר רצף של 3-4 לידות), למצב של חסרים תזונתיים ופגיעה שהיא לעיתים בלתי הפיכה. לכן... המלצתי לך היא קודם כל להרגע ולהאט את הקצב הלא סביר שבו את מעוניינת לרדת במשקל. לשקול את בריאותך ואת זו של ילדך. אם את מעוניינת בתפריט בריא המתאים לתקופת ההנקה, פני לייעוץ אישי של דיאטנית קלינית שתוכל להתייחס בצורה רצינית לכל הנתונים. בברכה, נועה

27/01/2006 | 12:08 | מאת: לנועה

שכחתי לציין כי אני מתעמלת 3 פעמים בשבוע כשעה כל פעם. בנוסף, אני מכירה מספר בנות שהעלו את אותה כמות ק"ג והורידו הכל ואף יותר (כלומר חזרו למשקל נמוך יותר ממה שהיו בעבר) בתוך פרק זמן כזה (חודשיים וחצי) אני מנסה לקבוע תור לדיאטנית קלינית דרך קופ"ח כבר מעל חודש אך אין תורים - ויש לי הפניה מרופא משפחה כך שגם יעוץ כמו שצריך אני לא מצליחה לקבל. השאלה האם התפריט שלי בסדר או לא? לפי החישוב שלי אני צורכת בסביבות 1600,1700 קלוריות ביום שזה מעט מהממוצע הרצוי. אולי תוכלי לומר לי אילו ארוחות להוסיף לתפריט בכדי שלא אפגע בגופי/בתזונת הנסיך שלי. כמה ק"ג אני אמורה להוריד בשבוע? לתשובתך אודה

27/01/2006 | 09:09 | מאת: יסמין :)

אני תלמידה בכיתה י"א ואני עורכת עבודת מחקר על השאלה : "איך בני נוער מתייחסים לרזון"? אני צריכה בעבודה לראיין איש מקצוע בתחום! הייתי מאוד שמחה שמישהו יענה לי על 8 שאלות דרך האי מייל: [email protected] הנושא מאוד מעניין אותיי... ואני גם מתכננת להיות דיאטקנית.. חח.. :) תודהה!!!

27/01/2006 | 10:14 | מאת:

יסמין שלום! אם תוכלי להמתין ליום ראשון, נבדוק אם מישהו בצוות שלנו יכול לסייע לך. בברכה, נועה

26/01/2006 | 11:07 | מאת: מיטל

שלום, רציתי לדעת האם זה נכון שאסור לחולי קרוהן לצרוך מאכלים המכילים גלוקוז או פרוקטוז? אם כן, אילו מתוקים אני יכולה לצרוך כי אני "חייבת" ממתק קטן אחד ביום... (כוחו של הרגל.. בדרך כלל אני לא "חורגת" ממתק אחד ביום). בברכה, מיטל

27/01/2006 | 09:48 | מאת:

מיטל שלום! הגבלות תזונתיות חלות על חולי קרוהן בזמן התקף. ההגיון הוא להפחית את תדירות ועוצמת השלשולים. במצב של שילשולים, לא מומלץ לצרוך סוכרים פשוטים מכל סוג שהוא. במידה ואת נמצאת ברמיסיה, אין כל בעיה או מגבלה למעט תחושותיך את. בברכה, נועה

25/01/2006 | 20:27 | מאת: עומרי

שלום רציתי לשאול האם זה הכרחי לשטוף את הירקות לפני השימוש במים וסבון? או האם שטיפה במים בלבד מספיקה? ואם אכן נחוץ הסבון, לשם מה? מהם החומרים שאינם נמסים במים ומחייבים סבון!! האם לא מספיק אלמנט גירוד פני השטח? (סקוטש).

25/01/2006 | 21:12 | מאת:

שלום עומרי, אין המלצה חד משמעית, שכן חלק מחומרי ההדברה מוחדרים יותר פנימה בנוכחות סבון, ויש כאלו שלא מספיק לשטוף עם מים. זוהי סוגיה שלצערי אין לנו מענה נכון או לא נכון. הפתרון שאנשים מצאו לכך זה שימוש בפירות וירקות אורגניים או כאלו שהודברו בהדברה ביולוגית. לגבי אלו חומרים מותר ואלו אסור, המלצתי, פנה למשרד החקלאות. בברכה, דנה

27/01/2006 | 11:08 | מאת: מורדי

איך אפשר להבדיל בין סוכרזית לאבקות הסוכר למינהם כמו אכספרטם כמדומני ואיזה נזק יש בכלל הבדל בינהם?

25/01/2006 | 19:15 | מאת: יעל

בבדיקת דם שעשיתי לבני בן ה5- היו כמה ערכים שחורגים מגבולות הנורמה, האם תוכלו לתרגם עבורי את התוצאות הנ"ל במונחים יותר ברורים 10.5 UreaB) 3.4 K+ Potassium (B) 3.8 Phosphore (B) (PO4) 24 ALT (GPT) 33 AST (GOT) Vitamin B12 921 4.3 | 10*3/ WBC-Leucocytes

27/01/2006 | 09:52 | מאת:

יעל שלום! בחלק מהבדיקות, ערכים של ילדים הם נמוכים ותקינים בעוד הנורמה בדף היא של מבוגרים. מבין הערכים שציינת, כולם תקינים (לא בדקתי ערכי תפקוד אנזימי כבד כגון ALT AST - זה לפיענוח הרופא), למעט האשלגן (K) שהוא מעט גבולי נמוך. אם את דואגת, תמיד כדאי לשאול את הרופא. בנוסף, אינני יודעת מה הייתה הסיבה לבדיקות אז קצת קשה להשיב משום שאני לא יודעת מה אתם מחפשים. בברכה, נועה

שלום,לאחרונה התחלתי ליטול כמוסה אחת של ויטמין B משולב [B1,B6,B12 ] פעם בהמלצת רופא מומחה לטיפול בבעיה נוירולוגית מקומית. רציתי לשאול האם ייתכן שהויטמין הזה גורם לי לכאבי ראש ועייפות מוגברת יחסית,ואם כן מה ניתן לעשות כדי להתמודד עם כך שכן עליי ליטול את הויטמין במשך 3 שבועות. תודה מראש.

שלום, לא ידוע לי על תופעת לוואי זו. התייעץ עם הנוירולוג שוב. בברכה, דנה

25/01/2006 | 15:26 | מאת: ישראל

לפני שבעיים שוחררתי מבית חולים בעקבות דיברטיקוליטיסלאחר טיפול אנטיביוטי. השבוע חזרו לי כאבים עמומים באותו מקום, הרופא שלי אמר שאני צריך להתיעץ עם דיאטקנית לגבי הדברים שעלי לאכול .אולם התור הכי קרוב לדיאטקנית שאני השגתי הוא לעוד שבועיים האם ניתן ליעץ לי עד אז מה מותר וממה להימנע?

25/01/2006 | 21:08 | מאת:

שלום ישראל, ההמלצה התזונתית בזמן דיברטיקוליטיס הינה דיאטה דל סיבים בניגוד לדיאטה כאשר אין תהליך דלקתי - דיברטיקולוזיס. דיאטה דלת סיבים כוללת המנעות מירקות ופירות ( אפשר מעט, אבל מבושלים וקלופים ), להמנע מקטניות, דגנים מלאים, זרעים ( שקדים, אגוזים, שומשום ). המלצה נוספת היא לשמור על דיאטה דלת שומן(פחות מטוגן, גבינות רזות, בשר רזה ). בברכה, דנה

25/01/2006 | 15:17 | מאת: לור

בבדיקת דם מצאו לי כולסטרול 230 מה עלי לאכול כדי שלא יהיו לי שומנים בדם תודה

25/01/2006 | 21:04 | מאת:

שלום, ענינו בעבר רבות על נושא זה, יש לערוך חיפוש תחת השם " כולסטרול". במידה והמידע אינו מושלם, יש לפנות לדיאטנית בקהילה להדרכה מלאה. בברכה, דנה

25/01/2006 | 11:00 | מאת: קרן

שלום רב, אני בת 30, עברתי ניתוח פיסורה לפני יומיים. הההמלצה הכי חשובה שקיבלתי היתה כלכלה עשירה בתאית, סיבים . אני מקפידה על מוצרים מחיטה מלאה בעיקר דגנים כמו כוסמת וקינואה. לגבי ירקות הייתי רוצה לדעת איזה מהירקות הכי מומלץ ואם כדי לאכול אותם חיים או מבושלים, מה שיותר יעזור לריכוך הקיבה יותר טוב. כמו כן לוקחת 2 כפות שמן זית בוקר וערב . אשמח לדעת מה עוד יכול לעזור ? איזה סוגי ירקות ופרות הכי מומלצים? יש לציין שאני גםן קצת סובלת מהמעי הרגיז. תודה מראש ויום טוב קרן

27/01/2006 | 09:58 | מאת:

קרן שלום! את זקוקה לסיבים שמרככים את היציאות כך שאזור הניתוח יישמר. מומלץ כעת סיבים מסיסים שנמצאים בקליפות ירקות ופירות, קטניות ושיבולת שועל. לא הייתי שמה דגש בזמן זה על חיטה מלאה (בעיקר סיבים בלתי מסיסים). מבחן התוצאה הוא החשוב במקרה זה - האם היציאות אכן רכות ומחליקות בקלות (סליחה על התאורים הפלסטיים...). במידת הצורך, אם לא מצליחים להגיע לתוצאה טובה עם המזון, ניתן לפנות לבית מרקחת ולקנות פגלקס - חומר שעושה את העבודה! בברכה, נועה

24/01/2006 | 23:39 | מאת: גזית. י

הרופא הנפרולוג שלי קבע שעלי לחיות עם דייטת חלבונים. מאחר והתור שלי לדייטנית רק בסוף חודש פברואר 06, אבקש להנחות אותי מה לעשות ותודה מראש

25/01/2006 | 12:08 | מאת:

שלום, צר לי, אך לא נוכל לעשות זאת, שכן דיאטה מוגבלת בחלבונים הינה מורכבת ביותר, וייתכן כי מדבור בהגבלות נוספות. התפריט מחושב מאוד ואינדבידואלי. כמו כן, זוהי דיאטה לטווח ארוך, כך שהמתנה של חודש לא תשנה מבחינת התפקוד הכלייתי. החשוב הוא לא להפסיק לאכול מזונות בהם יש חלבון, שכן חלבון הינו חיוני לגופך, המתן בסבלנות לתורך, כך תוכל לקבל את הטיפול האופטימלי. בברכה, דנה

שלום רב,בתאריך 21/11/05 פניתי אליכם בשאלה ( תחת כותרת " בעיה מוזרה". )קיבלתי תשובה מנועה שייף ואשמח לקבל המשך תשובה. למעלה מחצי שנה מופיעים פסים שחורים לאורך כול הציפורן ובעובי הציפורן בכמה אצבעות בידיים . קיבלתי תשובה שהדבר נוגע לתזונה לא תקינה או חוסר בברזל . כאשר פניתי אליכם משקלי היה 58 כעת אני שוקל 64 קילו. כול בדיקות הדם תקינות ברזל אבץ ברזל מגנזיום אני אוכל אוכל בריא ולמרות העליה במשקל אין שינו בפסים. האם מדובר בתזונה או יש לכם אפשרות להפנות אותי לגורם אחר לקבל תשובה( מה שבטוח שזה לא פטריה ) אודה על תשובה אורן

אורן שלום! לדעתי אתה לא ממתין די זמן על מנת לקבל תוצאות. ציפורניים צומחות לאט ויקח יותר מחודשיים עד לצמיחת ציפורן מלאה חדשה בתנאים החדשים שיצרת. כמו כן, נראה לי סביר שכבר אז הפנתי אותך גם לרופא עור. אולי יהיו לו תשובות נוספות/אחרות באמת בנוגע לסיבות לא תזונתיות. בברכה, נועה

24/01/2006 | 19:57 | מאת: שולה

אני מבכשת אם אפשר לקבל דיאטה למישיש חומצה בשתן תודה רבה שולה

24/01/2006 | 20:39 | מאת: שולה

אני מבכשת לקבל דיאטה למי שיש חומצה בשתן תודה שולה

25/01/2006 | 12:05 | מאת:

שלום שולה, האם כוונתך לחומצה מסויימת או שהשתן שלך חומצי? אם מדובר ברמת חומציות נמוכה ( כלומר שתן חומצי ) יש לאכול מזונות המבסיסים אותו, כגון :פירות, ירקות, חלב ומוצרי חלב ניגרים. להוריד את כמות הבשר, הדגים, ביצים דגניים וגבינות קשות. בברכה, דנה

24/01/2006 | 19:43 | מאת: ליאור

שלום, יש לי בעיה שאני ניהיה הרבה פעמים חלש - כמו שפעת כזה רק בלי חום... אולי וירוס... זה בדרך כלל מבולה בהרגשה של חום (בלי חום אמיתי), חולשה כללית בכל הגוף ושריפה בעיניים. אני חושב שהמערכת החיסונית שלי חלשה עקב כך שאני אדם מתוח מאוד שבנוסף עושה הרבה ספורט. לכן אני רוצה לבקש ולהתייעץ איתם לגבי המוצר/תרופה/חומר שהכי משפר ועוזר לחיזוק המערכת החיסונית כדי שאני אחלה פחות... תודה רבה על כל תשובה! יש לציין שאני עושה בדיקות שגרתיות וגם לא שגרתיות (תגידו שם של בדיקה-עשיתי אותה!) והכל תקין....

25/01/2006 | 12:00 | מאת:

שלום ליאור, לצערי אין תרופת פלא לתחושה שלך, לפעמים מתח הוא אכן גורם המחליש את המערכת החיסונית, והפתרון הוא להוריד את המתח. אין מזון מיוחד או כדור לשיפור המערכת החיסונית. חלק יגידו שויטמין C או אומגה 3 או כל מיני תרופות וצמחי מרפא ישפרו את העניין, אך לצערי, אין אנו מומחיות בנושא זה. בברכה, דנה

25/01/2006 | 19:03 | מאת: ליאור

אם ככה מי מתמחה במערכת החיסונית? איזה סוג של רופא יוכל להמליץ לי על מוצרים שיחזקו לי על המערכת ויגנו עליה מקריסה...? ואני מנסה להוריד את המתח... אבל זה תהליך של שנים.... בינתיים אני צריך משהו שיעזור לי כדי להפסיק להיות חולה כל הזמן...

24/01/2006 | 13:27 | מאת: יפה

הי, רציתי לדעת: האם זה נכון שאכילת ירקות ממשפחת הכרוביים (כרוב/כרובית/ברוקולי אינם מומלצים לסובלות מתת תפקוד בלוטת התריס? האם זה ישנה משהו אם מבשלים אותם קודם? וגם.. רציתי לדעת האם מחסור בויטמין בי 12 עלול לגרום לנשירת שיער? תודה רבה.

24/01/2006 | 18:12 | מאת:

שלום יפה, התשובה לשאלתך הראשונה היא כן, ובישול יכול לשנות את המגבלה. לא ידוע לי כי חסר ב - B12 גורם לנשירת שיער, לרוב זה נובע מחסר באבץ, ברזל, חלבון ותרופות או מחלות מסויימות. בברכה, דנה

יפה ששמים לב... התמחויות שונות, נטייה אישית וזמן פנוי הם הפרמטרים שמנחים אותנו בחלוקת השאלות בינינו. בברכה, נועה

23/01/2006 | 23:58 | מאת: מור :)

קראתי את הספר על דיאטת הלחם ורציתי חוות דעת סופית לתפריט של דיאטת הלחם שהרכבתי לעצמי- בוקר: 2 פרוסות לחם טופו מחיטה מלאה+ פרוסת פסטרמה דלת שומן- חצי אחוז שומן+ חסה ומלפפון. ביניים: 3 קרטיבים של 10 קלוריות ליחידה+ יוגורט יופלה אננס צהריים: 4 פרוסות לחם טופו-אחד עם כף גבינה חצי אחוז שומן והשני עם כף לבנה 3 אחוז שומן+ חסה ו3 מלפפונים+ 2 קישואים. ביניים: יוגורט ריבת חלב של דנונה + תפוח עץ ירוק בינוני. ערב: 4 פרוסות לחם טופו- כל אחת עם כף לבנה 3 אחוז שומן+ חסה ו 3 מלפפונים. בנוסף בכל יום אני שותה 3 נס קפה נטול קפאין ללא חלב כלל עם 2 סוכרזית ו שותה מרק עוף של 10 קלוריות. תודה!!!

24/01/2006 | 18:09 | מאת:

שלום מור, התפריט לכאורה נראה סביר, אך לא אוכל לייעץ באופן אישי, שכן איני יודעת מהן ההמלצות עבורך. כמו כן, התפריט יחסית דל בברזל וויטמין B12, כך שאם בכוונתך להמשיך בתפריט יש לשקול תוספים על מנת למנוע חסר. בברכה, דנה

23/01/2006 | 20:34 | מאת: לילי

לתזונאיות שלום! האם אתן יודעות - האם הפרשת ויטמין C בשתן (mg ביום) יכולה להיות גדולה מהצריכה באותו היום? כלומר - האם הגיוני שאכלתי 16mg והפרשתי 27mg ? (כפי שנבדק במעבדה, בטיטור עם חומר צבע) האם ההפרשה יכולה להיות מכמות שצרכתי יום לפני כן? אני מבינה שהויטמין אמור להיות מופרש תוך כמה שעות מצריכתו...תודה מראש!

23/01/2006 | 20:44 | מאת:

שלום לילי, אין הבדל משמעותי מספרית ומעבדתית בין 16 מ"ג שאכלת ( ואני בטוחה שזו לא מדידה מדוייקת ) לבין 27 מ"ג ויטמין שנמצאו בשתן ( שגם זו אינה מדידה מדוייקת ). בברכה, דנה

23/01/2006 | 22:37 | מאת: לילי

תודה על התשובה המהירה. השאלה שלי היא יותר עקרונית - האם יתכן שלגוף לוקח יותר מ-24 שעות להפריש ויטמין C?

23/01/2006 | 22:41 | מאת: לילי

תודה על התשובה המהירה! השאלה שלי היא יותר עקרונית מחישובית - האם יתכן שלוקח לגוף יותר מיממה להפריש את הויטמין? תודה!

שלום, אני בת 38, אם לשניים, בריאה לגמרי ושוקלת 46 ק"ג 1.66 ס"מ. עובדת במשרד, בד"כ מזמינים אוכל מוכן ממסעדות באזור, פתרון שהוא יקר ולא תמיד טעים, וכנראה גם לא מזין. לאחרונה אני לוקחת מדי יום שני שניצלים מהצומח (חזה עוף צמחי, שניצל תירס וכד') בתוספת של אורז, לפעמים סלט, תפ"א. קיבלתי "הארות/הערות" מחברי לעבודה שזה לא בריא. הסיבה לכאורה היא משום שבתחליפים שמקורם בסויה יש הורמונים אשר עשויים להזיק. האם אפשר לאכול כל יום שני שניצלים כאלה ללא חשש? השאלה שלי נובעת מחוסר ידע מה ההשפעה של סויה ותחליפי בשר אחרים על הגוף. תודה רבה!!

שלום מירב, הבעיה העיקרית שנוצרה עם מוצרי סויה היא עליה בצריכה בקרב תינוקות וילדים ופחות במבוגרים. דווקא ראו כי נשים אסיתיות שצורכות יותר סויה בדיאטה סובלות פחות מתופעות גיל המעבר. אך לצערי תחליפי הבשר על בסיס סויה אינם קרובים או דומים למוצר המקורי, רובם עוברים תהליכי עיבוד רבים, תיבול, תהליכים כימיים, ומתוספים בחומרי טעם וריח, שחלקם אינם בריאים, וזוהי הסיבה שאין מקום לצרוך אותם על בסיס יומי, ולא בגלל הסויה בתוכם. מעבר לכך, אפשר להזמין אוכל מבחוץ, לא יותר יקר ממוצרי הסויה, סלטים ללא רטבים, פסטות על בסיס רוטב עגבניות, פרגיות עם סלט ירקות ליד ועוד אפשריות רבות. כמו כן במקום לקחת תחליף בשר על בסיס סויה, למה לא לקחת בשר רגיל מהבית. בברכה, דנה

22/01/2006 | 22:32 | מאת: יעלי

שלום, יש ל ישאלה שמאוד חשוב לי לקבל תשובה מקצועית. אני בת 37 גוף רווי דיאטות (כאסח) אחרי 2 לידות. בעבודתי אני יושבת רוב שעות היום. אני עושה דיאטה כבר הרבה זמן ולא רואה שינוי בדיאטה כזו הייתי אמורה לרזות אז ככה: בוקר: 2 פרוסות לחם קל + גבינה 3% בערך כף + נס קפה ללא חלב. ביניים: פרי + נס קפה. בעבודה: 2 לחם קל + ביצה קשה/ גבינה/ טונה/ פסטרמה + ירק + ממרח אחהצ"ה: חזה עוף צלוי/ עוף בגריל/ דג בתנור + סלט ירקות עם מעט שמן זית.+ כוס דיאט קולה ללא קופאין. ערב: יוגורט דיאטטי + פרי + נס קפה. אבקש לציין כי אני שותה במהלך היום כ 1.5 ל' מים ועושה הליכה מאומצת בת שעה ורבע כ - 4 פעמים בשבוע. הרופא משפחה שלי חושב שאני לא בדיוק עושה את מה שאני אומרת ואמרתי לו שאם אני מרמה אני ארמה את עצמי. בדיקות הדם שלי תקינות וגם בלוטת התריס. מה בדיוק יכולה להיות הבעיה הרי הרבה יורדים יפה עם תפריט שכזה. התפריט לקוח מדיאטנית של קופ"ח שהייתי אצלה אך לצערי היא כבר לא בקופה במקום מגוריי ואין לי מידע לאן היא עברה. אציין ואוסיף כי פעם בשבוע אני אוכלת "מנה מותרת" שזה בד"כ - פרוסת עוגה קטנה. לתשובה אודה.

23/01/2006 | 10:26 | מאת:

שלום יעלי, אכן לפי התפריט לא נראה כי לא אמורה להיות ירידה במשקל, אך כנראה במקרה שלך ישנה פגיעה ארוכת טווח אחרי כל כך הרבה דיאטות לא בריאות. המלצתי, גשי בכל זאת לדיאטנית בקופה, אולי שינוי בתפריט וגיוון יכולים לתמוך בירידה במשקל יותר, מתפריט אחד ולא מגוון. לפעמים מסגרת, היא שמשנה הכל. בברכה, דנה

22/01/2006 | 21:47 | מאת: גיגי

שלום ..אני בן 36 משקל 76ק"ג גובה 1.72מ' 19% שומן "BMR 2600"מתאמן בח"כ כשבעה חודשים למטרת עליה במסה.. אני הולך על תפריט של 3200 קלוריות "מאזן חיובי" שזה יוצא 60% פחמימות מורכבות בעלי אינדקס גליכימלי נמוך 30% חלבון 15% שומן השאלה שלי : אם אני מתחיל תקופת אימון לחיטוב (הורדת אחוזי שומן) מהיא כמות הקלוריות שאני צריך לאכול?ומהוא האחוז המומלץ לפחמימות ,חלבונים , ושומנים ?בתקופת החיטוב..תודה רבה מראש...

שלום גיגי, באתר של קופת חולים כללית ישנה דיאטנית שעונה על שאלות בנושא זה וכן מומחית בו, אני ממליצה להפנות את שאלתך אליה. בברכה, דנה

22/01/2006 | 20:31 | מאת: מיטל

שלום רב! אני בת 18,וברצוני ללמוד מדעי התזונה ,רציתי לשאול ולהתעניין איפה בדיוק אפשר ללמוד את זה,מה בדיוק העבודה בתחום הזה,והאם תנאי הקבלה קשים, מקווה שאני בפורום הנכון...:)

23/01/2006 | 10:22 | מאת:

שלום מיטל, ניתן ללמוד מדעי התזונה ב - 3 מקומות : הפקולטה לחקלאות ברחובות, מכללת תל-חי ומכללת אריאל. לכל מקום תנאי קבלה משלו. העבודה כתזונאית הינה מגוונת, החל מבתי חולים וקופות חולים, משרדי בריאות, מכוני כושר, קליניקות פרטיות, בתי אבות, מחקר ועוד. בברכה, דנה

22/01/2006 | 19:45 | מאת: רוני

עקב עבודתי אני נבדק באופן קבוע, אחת לשנה בבדיקות דם. אני בן 43, משקל סביר, בריא ולא משתמש בתרופות. במשך שנים יש לי התוצאות הבאות: המוגלובין (HGB) נמוך (הקצה הנמוך של הנורמה) HCT נמוך (הקצה הנמוך של הנורמה) MCHC נמוך (הקצה הנמוך של הנורמה) ALKLINE PHOSPHTESE נמוך (הקצה הנמוך של הנורמה) MPV גבוה (הקצה הגבוה של הנורמה). האם אתם רואים קשר בין הנתונים, במיוחד על רקע העובדה שזה נמשך כך כבר שנים? האם נראה לכם שאוכל לשנות זאת על ידי תזונה ואם כן - מה לשנות?

שלום רוני, לצערי לא נוכל לעזור לך ללא מספרים יותר מדוייקים של התוצאות, וכן הייתי מבקשת לדעת מידת ה- MCV , ברזל, אם קיים, תפקודי כליה ותפקודי כבד. וכן האם הינך צמחוני או טבעוני. בברכה, דנה

22/01/2006 | 17:45 | מאת: אבא דואג

שלום, בטח כבר שמעתם על הכתבה בערוץ 2 ביום שישי האחרון לגבי בקבוקים וצעצועים מפלסטיק שמכילים פוליקרבונט שמפריש ביספינול A וצעצועים מפלסטיק רך שיש בהם חומר ששמו לא זכור לי שהוכח בודאות שהוא מסרטן. האם יש המלצות לגבי צעצועים רכים כמו נשכנים לתינוקות וצעצועי אמבט אילו כדאי לרכוש ומאלו להימנע? האם יש מידע בנושא או קישורים למידע בנושא? אם ידוע מהו החומר הנוסף שעליו דיברו בכתבה? אשמח לתשובה גם מאנשים שאינם אנשי מקצוע. תודה רבה !

שלום, אני מבינה את דאגתכם, אך לדאבוני לא נוכל לצאת בהמלצות באשר לנושא הכתבה, המלצות ניתנות ע"י משרד הבריאות והמחלקה לתזונה, בייחוד לגבי נשכנים וצעצועים מפלסטיק, שאינם בתחום טיפולינו. באשר לבקבוקים, היתה המלצה להחליף בתדירות גבוהה יותר בקבוקים ישנים, שרוטים, לחמם את המזון מחוץ לבקבוק, ורק אז להעבירו,וכן להמנע משפשוף הבקבוקים עם מטליות מיוחדיות וחומרי ניקוי קשים. בברכה, דנה

22/01/2006 | 16:33 | מאת: דינה

היי אני בת 20 גובהי 1.73 מטר משקל 68 ק"ג האם המשקל תקין או שאני צריכה עוד דיאטה? כמה אני אמורה לשקול?

23/01/2006 | 10:18 | מאת:

שלום דינה, עפ"י הטבלאות החישובים בידינו משקלך בטווח התקין, אך היום יודעים שמה שחשוב זה לא המשקל הכולל, אלא המבנה, האם האגן הינו המקור העיקרי לצבירת שומן או אזור הבטן והמתניים. אם אינך בטוחה, המלצתי היא לגשת לדיאטנית בקהילה להמלצות אישיות. בברכה, דנה