פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה

ביתי אוכלת ביום גרבר הצנצנת הקטנה שמכילה 110 מל האם זה מספיק לגילה ישנם ימים שאפילו את הכמות הזו היא לא מסיימת אני לא נותנת לה את זה כתחליף חלב מטרנה אלה כתוספת בין הארוחות מהי הכמות שאוכל להחליפה במקום המטרנה אני גם מחליפה ארוחת מטרנה אחת במרק ירקות שאותו היא אוכלת בכמות סבירה כ 200 מל

עינת שלום! תוכלי לקרוא תשובות רבות שלי בנושא תזונת תינוקות ואיך מתקדמים בסוגי המזון. עליך לזכור שכעת מדובר בטעימות, למידה של צורת אכילה חדשה, טעמים ומרקמים שונים. אבל... לא מדובר כרגע בתחליף למנת חלב (כפי שציינת) ולכן הכמות היא לא מאוד חשובה. יש לזכור שבעתיד זה יהיה מקור לויטמינים ומינרלים אך כעת החלב מספק את אלו די והותר. בסיומו של תהליך הלמידה וההתנסות, ניתן יהיה לצפות מבתך לאכול 2 מנות פרי ו 2-3 מנות ירק ביום. חשוב ביותר ליצור תחליף אמיתי לחלב (כזה שמכיל חלבון איכותי ועשיר בברזל) וזה יקרה כאשר תתני לה מנה המכילה בשר, פחמימה וירק. בברכה, נועה

22/01/2006 | 00:52 | מאת: הילה

שלום! לפני שבוע ביצעתי בדיקות דם, והתגלה שיש לי תת פעילות של בלוטת התריס, אני רק בת 23, ולכן העובדה הזו מאוד מדאיגה אותי. למעשה ביצעתי את הבדיקות מפני שחשתי שאני עולה במשקל, בלי שאני אוכלת יותר.. ואף מבצעת הרבה פעילות גופנית. השילוב של פעילות גופנית ועלייה במשקל, שלא ממסת שריר, נראה לי מאוד חשוד. מאוד מפריעה לי העלייה במשקל, האם נטילת הכדורים תמנע את ההשמנה הזו, שהבנתי שתת פעילות של בלוטת התריס גורמת? רמת ה-TSH אצלי היא: 7.30 בבקשה, אודה לכם אם תשיבו לפנייתי. תודה רבה, הילה.

של בלוטת התריס. הרפואה הטבעית מטפלת בבעיה בעיקר בתזונה מתאימה, ואינה ממליצה על התרופה, אלטרוקסין, שעלולה לגרום נזק לטווח רחוק.

23/01/2006 | 01:08 | מאת: הילה

את יכולה לפרט לי מעט, או להפנות אותי למידע? בבקשה.

21/01/2006 | 23:47 | מאת: מור

האם יש קשר בין חילוף חומרים ליציאות??? כלומר... האם ככל שיש יותר יציאות ככה זה מעיד על חילוף חומרים יותר גבוה???

23/01/2006 | 10:08 | מאת:

שלום מור, לא בהכרח, יציאות מרובות יכולות גם להעיד על בעיית ספיגה במערכת העיכול. ישנה טענה כי אנשים ההולכים לשירותים לעיתים תכופות יותר הינם בעלי חילוף חומרים מהיר יותר ולכן בעלי משקל נמוך יותר, אך האמת חבויה תחת כמות הקלוריות הנכנסת וכמות הקלוריות היוצאת. ללא כל ספק, פעילות גופנית מעלה את מס' היציאות והינה טיפול תומך במצבי עצירות, אך אין בכך להגיד על חילוף חומרים כולל, שכן ישנם אנשים רזים שסובלים מעצירות. בברכה, דנה

21/01/2006 | 23:27 | מאת: גל

שלום, הנני בן 32 ובתהליך של הפחתת משקל עקב קרדיומיופטיה שזוהתה אצלי לאחרונה. עקב הדיאטה ירד הקולסטרול אצלי באופן משמעותי. ה- HDL הנו 27 וה - LDL הנו 64 מעולם ה- HDL לא היה אצלי מעל 40 כמומלץ, אך כיום כאשר הנני זקוק להקפיד יותר על ערכים שקשורים ללב, מה אני יכול לשנות בתזונה על מנת להעלות את רמת ה- HDL? אציין כי הנני אוכל בעיקר יוגורט, פירות, ירקות, עופות, דגים,גבינות וקטניות. הנני מבצע הליכה של 5ק"מ עד 4 פעמים בשבוע.

23/01/2006 | 10:04 | מאת:

שלום גל, לצערנו אין הוכחות חד משמעיות לגבי מזון מסויים היכול להעלות את ה - HDL, פרט לפעילות גופנית. ישנן המלצות על תוספת אומגה 3, מיץ רימונים, יין אדום, שמן זית, אך טרם הוכיחו מחקרית כי העליה ב-HDL היתה משמעותית וששפרה את תוחלת החיים. ניתן להוסיפם לתפריט במסגרת ההגבלה הקלורית. שמירה על אורח חיים בריא, כפי שאתה מנהל, תגן עליך יותר מכל מדד ביוכימי בדם. בברכה, דנה

21/01/2006 | 22:44 | מאת: איילה

הייתי רוצה לדעת איך מורידים רמת טריגליצרידים גבוהה ללא תרופות? כיצד מעלים כולסטרול טוב? כיצד מורידים כולסטרול רע? תודה איילה

שלום איילה, ענינו פעמים רבות על נושא זה. הינך מוזמנת לערוך חיפוש תחת השם כולסטרול, או שומנים או טריגליצירידים, ותוכלי לקבל את כל התשובות. בברכה, דנה

21/01/2006 | 14:37 | מאת: איתי

שלום,אנחנו תלמידי כיתה ט',התבקשנו לשיעור ביולוגיה לבצע עבודת חקר. אנחנו בחרנו בנושא: הקשר בין "אכילת ג'אנק פוד" לבין השמנה ותסמיניה. כלומר,היינו מעוניינים לקבל מידע בנושא תזונה לקויה והשפעותיה על הגוף(עם דגש על "ג'אנק פוד"). נשמח לקבל את עזרתכם במהרה(בפורום ובאימייל). נ.ב-שלחתי לכם כבר הודעה ולא הגבתם,אני מבקש עזרה בתודה מראש,איתי ויובל

שלום איתי, צר לי, אך לא נוכל לעזור לכם במענה מפורט בפורום זה. המלצתי, בכל לשכת בריאות מרכזית ישנה מחלקת תזונה בה תוכלו לקבל מידע לגבי תזונה נכונה, וכן ישנם מספר רב של אתרים באינטרנט הן של משרד הבריאות והן של קופת חולים כללית. בברכה, ובהצלחה, דנה

21/01/2006 | 11:45 | מאת: צליל

יש לי ילדה בת 3 וחצי שלא מוכנה לאכול מוצרי חלב (היא אף פעם לא טעמה ולא מוכנה לנסות) לא מעדנים,לא חלב,לא שוקו,לא גבינות,לא גבינות צהובות. גם בשר היא אוכלת מעט מאוד (חוץ מנקניקיות היא לא מוכנה לאכול כלום). היא די עצבנית, השיער שלה צומח מאוד לאט והיא גם לא ישנה טוב בלילה (תופעות שאני חושבת שמעידות על חוסר ויטמים), מה לעשות? האם יש דרך אחרת לתת לה ברזל וסידן (פירות וירקות היא אוהבת מאוד)??? האם יש דרך או שיטה אחרת לנסות לתת לה את הדברים הללו? האם חוסר בויטמינים הללו נחשב מסוכן??? מה לעשות?

24/01/2006 | 06:43 | מאת:

צליל שלום! אכן בעיה. קחי אותה לרופא על מנת לבצע בדיקות דם לבדיקת מצבה התזונתי, כולל ויטמינים ומינרלים במידת היכולת (לא בטוח שיאשר...). עם התוצאות עליך לפנות בהקדם לדיאטנית ילדים לטיפול. בברכה, נועה

21/01/2006 | 09:18 | מאת: זיווית

שלום, האם תוספת חלבונים כלולה להזיק לבריאות? מאמן הכושר שלי המליץ על כף אחת של תוספת אחת ליומיים, של חברה ידועה. האם זה יכול להזיק?

21/01/2006 | 10:59 | מאת:

שלום זיווית, חלבון בכמות סבירה שאינה מעמיסה על הכליה אינה מזיקה, אך הכמות שהמדריך המליץ לך גם לא תועיל אלא רק תוסיף לכיס של החברה, את יכולה להשיג את אותו חלבון במזון, בין אם מקורו בחלבון ביצה ובין אם מקורו במוצרי חלב. כף אחת של אבקה נותנת כ - 10-12 גר' חלבון, כלומר בממוצע 5-6 גר' ליממה = 2 חלבוני ביצה= ביצה שלמה= 3 כפות גבינה לבנה=מעדן חלב ממוצע בברכה, דנה

20/01/2006 | 21:35 | מאת: זהר

שלום רב, אני מדריכה בתוכנית חינוכית לנוער באזור עפולה, ומחפשת תוזנאית שתוכל להעביר סדנא חד פעמית לקבוצה. לצערי הרב, אין באפשרותנו לממן סדנא כזאת, אך חניכנו זקוקים לה מאד. אשמח אם תוכלו להפנות אותי לגורמים שונים שיכלו לעזור. בתודה מראש, זהר

21/01/2006 | 10:54 | מאת:

שלום זהר, פני למשרד הבריאות במחוזך למחלקת תזונה, שם ישנן דיאטניות העוסקות בבריאות הציבור. בברכה, דנה

21/01/2006 | 12:05 | מאת: זהר

דנה שלום, תודה רבה על המידע. שבת שלום!

20/01/2006 | 16:06 | מאת: מיטל

שלום, רציתי לדעת האם הספיגה של הסידן ממקורות צמחיים (מעדני סויה , למשל) שווה או טובה כמו הסידן המגיע ממקורות החי? סוף שבוע נעים, מיטל

20/01/2006 | 17:14 | מאת:

שלום מיטל, התשובה חדה וברורה : לא. ספיגת סידן בנוכחות מרכיבים מן הצומח מעוכבת על ידיהם, על כן לאנשים שאינם צורכים מוצרי חלב אנו ממליצים לצרוך תוסף סידן בהתאם לצרכים. בברכה, דנה

20/01/2006 | 15:57 | מאת: הילי

שלום רציתי לדעת אם אדם אוכל 4 קופסאות טונה בערך לשבוע, אם יש צורך בתוסף של אומגה 3? האם יכול להיות מצב של הרעה כתוצאה משניהם יחד? יכול להיות מצב כביכול של "אובר"? או שהטונה נותנת כמות מספקת של אומגה 3? או שפשוט אומגה 3 חיוני ולא יכול להזיק כלל? אומגה 3 שניתנה כהמלצה לחולה קרוהן תודה רבה

20/01/2006 | 17:04 | מאת:

שלום הילי, אומגה 3 ניתנת כטיפול אפשרי בהרבה מחלות אוטואימוניות, ההמלצה לרוב נעה בין 9-12 גר' אומגה 3. טונה משומרת מכילה כמויות קטנות יחסית של אומגה 3 ואינה מספקת את ההמלצות, לכן ניתן לקחת תוסף. יש לזכור כי תוסף זה אינו מרפא אלא יכול להוריד בחלק מהמטופלים את מידת ההתקפים וחומרתם. בברכה, דנה

20/01/2006 | 19:22 | מאת: אומגה 3

9-12 גרם ל? שבוע? יום???

22/01/2006 | 20:11 | מאת: קרן

אפשר לקבל סימוכין לכמות המומלצת כאן?

19/01/2006 | 21:46 | מאת: יעל

שלום אני יעל בת 19. במשפחתי רוב אלו שהגיעו לגיל מבוגר יש להם סכרת, ואותי זה קצת מדאיג לגבי העתיד שלי. אני לא חושבת שגם לי זה יהיה כי אני ממש שומרת. אבל בכל זאת איזה מאכלים ניתן לאכול כדי שיורידו את הסוכר? אני יודעת שעדיף לחם מחיטה מלאה ומה הופך לסוכר את זה אני יודעת. אני לא יודעת עם יש אול משהו שמוריד קצת את הסוכר?

20/01/2006 | 08:19 | מאת:

יעל שלום! מניעה של סכרת (של הגיל המבוגר), מתמקדת בשמירה על משקל גוף תקין. השמנה בטנית קשורה בהתפתחות של תסמונת מטבולית שעיקרה עמידות תאי הגוף לאינסולין וכך מופיעה סכרת. פעילות גופנית משפרת את רגישות תאי הגוף לאינסולין ובכך יכולה לתרום אף היא למניעה. בברכה, נועה

19/01/2006 | 19:59 | מאת: הנבוכה

שלום רב! ברצוני לדעת האם יש לי רגישות ללקטוז (תוסף כלשהו במוצרי חלב) כאשר אני אוכלת מוצר חלב כלשהו ישר יש לי כאבי בטן ושילשולים. וכל פעם זה מופיע רק אחרי אכילת מוצר חלב. איך אני יכולה לוודא שזה בגלל הלקטוז? נתנו לי לעשות בדיקות אבל אמרו לי שיש פרמטר אחד הקשור ללקטוז. ואני צריכה לפנות לבדיקה מיוחדת שלא נכללת בקופת החולים. היכן אוכל לעשות בדיקה זאת? והאם זה עולה כסף? תודה רבה שבת שלום הנבוכה

20/01/2006 | 17:01 | מאת:

שלום, על מנת לגלות רגישות ללקטוז באופן קליני, יש לערוך בדיקת אנדוסקופיה ובדיקות צואה מיוחדות, מידע לגבי אלו תוכלי לקבל מגסטרואנטרולוג. לקטוז נמצא במוצרי חלב על פי רוב, אך בחלקם כמותם זניחה, למשל גבינות עם תכולת פחמימות נמוכה, כגון גבינה צהובה. ניתן לעשות הפסקה של שבוע מכל מוצרי החלב, ואז בהדרגה להחשף לפי רמות לקטוז, להתחיל מגבינה צהובה ביום הראשון, ביום השני גבינה לבנה שמנה או קוטג', ביום השלישי יוגורט ביו וכך הלאה ולראות מה התגובה. חשוב כל יום להוסיף פריט מזון שונה ולא כמה בבת אחת. אם עדיין אין אבחנה ברורה יש לגשת לגסטרואנטרולוג לבדיקות נוספות ולדיאטנית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

19/01/2006 | 19:04 | מאת: בלינקי

מהם 2 הדרכים להצטברות שומן בגוף?

21/01/2006 | 11:09 | מאת:

שלום לך! אתה מוכן להרחיב? שאלתך לא ברורה. בברכה, נועה

19/01/2006 | 18:43 | מאת: אילנה

דנה, שלום אמא שלי בולעת בכל יום כדור פלוויקס וכדור קומדין (בגלל אירוע מוחי ופירפור פרוזדורים) נאסר עליה להרבות באכילת מאכלים המכילים ויטמין k. האם ויטמין K מופיע גם בשם אחר על גבי אריזות של מוצרי אכילה ? היא נמנעת בד"כ מאכילת ירקות ירוקים אבל במוצרי תעשיה יש הרבה מאוד רכיבים וקשה לדעת אם יש/אין בהם ויטמין k. בתודה, אילנה

20/01/2006 | 16:52 | מאת:

שלום אילנה, בעבר עניתי בפורום בנושא ויטמין K, כאשר הדגש היה לא על סוגי המזון אלא על כמויות, ואל לעשות שינויים חריגים בתזונה, וכך אפשר לשלב בדיאטה גם מזונות אסורים, כל עוד לא נצרכים בכמיות גדולות. מעבר לכך, אין כל אפשרות לדעת במוצרי המזון הקיימים היום מה תכולת הויטמין, ואין לו סימון אחר. למידע נוסף אני אצרף כתובת אתר בנושא : www.coumadin.com בברכה, דנה

19/01/2006 | 18:06 | מאת: בן

שלום ! אני צמחוני כבר שנה (מטעמים כאלו ואחרים) והבנתי שוויטמין B12 הוא הבעייתי אצל צמחונים מכיוון שאפשר לקבל אותו בעיקר מבשר,עשיתי לא מזמן בדיקת דם וכמות הB12 אצלי עומדת על 192 יח' שהטווח הוא בערך 130-640 ,הרופא לא המליץ לי על לקיחת תוסף של B12 והשאלות שלי הן אם באמת אני לא צריך תוסף כרגע ? ואולי בכלל רמת הB12 יורדת רק לאחר תקופה מסויימת של אי אכילת בשר(שנה וחצי,שנתיים....?) ומה כמות הB12 שמקבל ביום אוכל בשר ממוצע לעומת מי שלוקח כדורי B12 באופן סדיר ? בתודה מראש ! תהיו בריאים בן ארז

20/01/2006 | 16:56 | מאת:

שלום בן, מאגרי B12 מספיקים לרוב ל - 3-4 שנים, כלומר חסר יכול להיות משמעותי רק אחרי מספר שנים של ירידה בצריכה. למרות הרמות התקינות הייתי ממליצה לצרוך תוסף ויטמין זה, כדי למנוע חסרים בהמשך. רוב התוספים מכילים כ - 1000 מיקרוגרם ויטמין B12. כדור ביום יהיה מספיק על מנת למלא מאגרים ולמנוע חסרים. בברכה, דנה

19/01/2006 | 14:54 | מאת: גל

שלום, אני לוקח קומדין ורציתי לשאל מבין הירקות באיזה ירקות יש הכי מעט ויטמין K ? אם אני רוצה לאכול מאכל שמבוסס על ירקות אלו ירקות לבחור ??? האם נכון שבקולורבי אין כמעט ויטמין K ? תודה מראש

20/01/2006 | 08:22 | מאת:

גל שלום! עניתי לשאלות רבות מסוג זה בעבר ואני ממליצה לך בחום לערוך חיפוש בפורום, לפי המילים ויטמין K או קומדין. תמצא שם קישורים למזונות מתאימים וכן הסבר על אופן הדיאטה המומלץ (לאו דווקא הפחתה טוטאלית של הירקות הירוקים!). בברכה, נועה

19/01/2006 | 11:59 | מאת: ליטל

עדיף לאכות קרמבו או שורה של שוקולד או חטיף מיני שוקולד או פרוסת עוגה לייט כזאת או עוגיות ואיזה??? בקיצור... במה עדיף לפנק את עצמנו וכמובן לנסות למצוא את האופציה בעלת השומן הרווי הנמוך ביותר

19/01/2006 | 12:42 | מאת:

שלום ליטל, כל חריגה תלויה באדם החורג, לכל אחד העדפות משלו ולא אחד מגבלות משלו. חריגה כוללת גם ערך קלורי וגם את ההרכב שלה, כלומר מה מכילה יותר, שומן, פחמימות או חלבון? לדוגמה : קרמבו מכיל 115 קק"ל, 1 גר' חלבון וכל שאר הקלוריות מורכבות מפחמימות ושומנים. חטיף שוקולד קטן ממוצע כ - 20 גר' מכיל 200 קק"ל בממוצע 2-3 גר' חלבון ואחוז שומן הרבה יותר גבוה מהקרמבו.עוגיות ועוגות לרוב מכילות הרבה יותר קלוריות ויותר שומן. לכן, אין המלצה אחת נכונה, הכל תלוי בך. ואפשר כל פעם לחרוג עם משהו אחר, כל עוד הדבר נעשה במידה הנאותה. בברכה, דנה

19/01/2006 | 11:54 | מאת: אורלי

שלום, רציתי לדעת האם ספיגת הסידן מאכילת יוגורט 0% טובה כמו ספיגת סידן מאכילת יוגורט של 1.5 או 3% ? על מה אתן ממליצות? אישית אני מעדיפה לצרוך אחוז שומן נמוך יותר, מטעמי שמירה על המשקל. בברכה, אורלי

19/01/2006 | 12:36 | מאת:

שלום אורלי, אחד הגורמים המפריעים לספיגת סידן הינו כמות שומן רווי גדולה במזון. לכן ככל שעולה אחוז השומן, אחוז הספיגה יורד. אך ההבדל בין 3% ל - 0% הוא לא רק בכמות השומן אלא בכמות הויטמין D במזון. במזון דל שומן יש פחות או בכלל אין ויטמין D , כך שלמעשה בסופו של דבר ההבדל בספיגת הסידן בין שניהם, קרוב לוודאי זניחה. חפשי מזונות עם תוספת סידן וויטמין D , או שקלי להוסיף ע"י תוסף סידן+ ויטמין D. בברכה, דנה

יש דעה על פיה אסור להרתיח מים מינרליים בקומקום חשמלי. האם זה נכון? למה? האם אסור להרתיח מים מינרליים בקומקום חשמלי או בכלל. האם זה אסור רק לתינוקות או לכלל האוכלוסיה? אשמח לקבל תשובה. תודה מראש- דקלה

אני חושבת שהשאלה שלך מגיעה ממחקר שגילה בעבר כי מים בעברו דרך בריטה פרקו את גוף החימום מהניקל של הקומקומים ולכן לא המליצו להרתיח מים מהבריטה בקומקום חשמלי

19/01/2006 | 09:21 | מאת: אלונה

להפףך, אפילו משרד הבריאות ממליץ להרתחה של מים מינרלים לתינוקות

דקלה שלום! נראה לי שעשית בלבול בין מס' שמועות... אין שום בעיה להרתיח מים מינרלים ולתינוקות על גיל שנה זה הכרחי, זאת על פי הנחיות משרד הבריאות. מסכימה בהחלט עם דברהין של הגרה ואלונה. בברכה, נועה

18/01/2006 | 23:05 | מאת: דנה

דנה, שלום הבהרה קטנה, בקשר לכתבה בערוץ 10, נאמר שם כי התהליך של החימום הוא המסרטן. כלומר ההרתחה של הקפה או חימומו לכדי קלייתו. עוד לא הבנתי האם הכוונה לקפה גרגרים? או אבקה? האם כוונתך "קפה טרי" זה קפה בוץ? תודה וסליחה.

19/01/2006 | 09:22 | מאת: אלונה

מתי זה היה? מה אמרו בכתבה?

19/01/2006 | 09:35 | מאת: יהודה

דנה שלום, ראשית אני מקווה שתספיקי לקרוא את ההודעה שלי לפני שימחקו אותה... אני לא ראיתי את הכתבה אבל כדאי שתדעי שבקפה יש לפחות שני חומרים החשודים כמסרטנים. אחד נקרא בנזופירן-4 והשני אקרילאמיד. האקרילאמיד נמצא כמסרטן בחיות וכפוגע במערכת העצבים אצל חיות ובני אדם. רשויות התזונה בשבדיה הזהירו על כך לראשונה ב 2002 ולאחר מכן הצטרפו אליהם מדינות אירופאיות נוספות וארצות הברית (לא ישראל). מצורף קישור לאתר של רשות המזון והתרופות האמריקאיות (FDA) המכיל מידע בנושא וטבלה ארוכה של מזונות המכילים אקרילאמיד: http://www.cfsan.fda.gov/~dms/acrydata.html לפי הטבלה נראה שהמסוכנים ביותר הם קפה נטול קפאין, "נס קפה" וקפה מגורען. בנוסף יש הרבה אקרילאמיד במוצרי המבורגר קבב, "צ'יפס" וכל המזונות המחוממים בחום גבוה. הקפה גורם לנזקים בריאותיים נוספים שלא יפורטו כאן.

19/01/2006 | 11:25 | מאת:

שלום דנה ויהודה, כפי שיכולתם לשים לב בטבלה, מדובר על סוגי קפה ספציפיים מסוגים וחברות מסויימות. אין מידע לגבי הכנת הקפה על ידי החברות, וכפי שציינתי לא הקפה הוא הבעייתי אלא חומרים אשר מוכנסים לקפה בזמן הכנה תעשייתית, ועל כן התייחסתי רק לקפה בצורתו הטבעית מפולים ועד טחינה טריה. מגורען או טחון תלוי במידת הטחינה בלבד. לא צויין שיש אקרילאמיד בפולי קפה קלויים לפני הכנה תעשייתית. כמו כן קפה נטול קפאין יש מספר דרכי הכנה, ביניהם דרכים פיסיקליות ולא כימיות אשר אינן פוגעות באיכות המוצר. אקרילאמיד אכן הינו חומר בעייתי שעדיין נחקר בעולם וטרם אמדו את הנזק הפוטנציאלי בבני אדם, ורוב המחקרים נעשו בבעלי חיים. וכמו שאמרתי לפני כן, רצוי לצרוך קפה טרי ולא מוכן תעשייתית, ולצרוך בכמויות סבירות, באותה מידה שתצרכי צ'יפס. בברכה, דנה

18/01/2006 | 16:05 | מאת: אביב

האם יש קשר בין צריכה מוגברת של סידן והסתיידות עורקים ? באיזה מוצרים נמצא וויטמין D המסייע לספיגת הסידן ? בתודה מראש אביב

שלום אביב, סידן אינו הגורם להסתיידות עורקים, אלא דיאטה לא מאוזנת, השמנה, עישון, חוסר פעילות גופנית, נטיה משפחתית, תרופות ותהליכים דלקתיים. צריכת סידן מומלצת על מנת למנוע חסרים ופגיעה בעצם נעה סביב 1200-1300 מ"ג ליממה. ויטמין D, אינו ויטמין אלא הורמון למעשה, בהיותו מסיס שומן, נוכל למצוא אותו במקורות שומניים כגון כבד של דגים מסויימים, שמן דגים וכן כתוסף לחלק ממוצרי החלב היום. לרוב, במקרה של חסרים, לא מסתמכים על המזון כמקור עיקרי, אלא נותנים תוספי סידן וויטמין D בהתאם להמלצות הרופא המטפל. בברכה, דנה

19/01/2006 | 09:18 | מאת: אביב

תודה אגב - יש וויטמין D בכבד עוף ?

18/01/2006 | 14:00 | מאת: אורית

שאלה חוזרת. בטעות כתבתי פרוביוטית. הכוונה הייתה לדיאטה מיקרו ביוטית. הייתי רוצה לקבל מידע על דיאטה זו , לרבות תפריט ,שמעתי שהיא מקדמת הרזיה ומאד בריאה.

18/01/2006 | 14:41 | מאת:

שלום אורית, המקור של דיאטה מיקרוביוטית/מקרוביוטית מקורה עוד בימים הקדומים של יוון. אבל בשנות ה - 20 עלתה הכרתה ביפן ע"י אדם/פילוסוף שמאמין באיזון הגוף, ין ויאנג. הדיאטה בעיקרה הינה דיאטה צמחונית, אסור לאכול מזונות מן החי כלל, מומלץ לא לבשל את רוב המזונות, לא להשתמש בתנור או במיקרוגל, להכין אוכל בלחץ אדים, לאכול הרבה דגנים מלאים, ירקות טריים וצמחי מים ( אצות ), אסור משקאות או אלכוהול, יש לשתות רק כשצמאים, הרבה תה צמחי, מעט זרעים ועוד הרבה לא. כמו כן רצוי כי המזון יהיה אורגאני ללא תוספים וכימיקלים. הבעיה בדיאטה זו שהיא דלה מאוד בבחירה, ולכן דלת קלוריות, ומכאן מקור ההרזיה, היא גם חסר בברזל, סידן, B12 ועוד מינרלים וויטמינים. כמו כן, אין כל הוכחה מדעית כי דיאטה זו מועילה בטיפול במחלות על סוגיהן. דיאטה זו אינה מומלצת ע"י דיאטניות קליניות. בברכה, דנה

18/01/2006 | 10:38 | מאת: דנה

שלום, לא קעבלתי מענה שואלת שוב ברשותכם: מה נחשה ל - קפה קלוי?? אבקה / גרגרים / בוץ? תודה מראש

18/01/2006 | 14:27 | מאת:

שלום דנה, צר לי על העיכוב בתשובה, אך היה עליי ללמוד על רזי הקפה לפני שואכל לענות לך תשובה מושכלת. מקור הקפה הינו בפולים טריים ירוקים. תהליך ראשוני של הכנת כל קפה על סוגיו הינו קלייתו. ישנן מספר דרגות קלייה אשר מקנות לקפה ארומה ומרקם ייחודי לו. ההבדלים בין סוגי הקפה שציינת הם גם ברמת הקלייה וגם ברמת הטחינה. איני יכולה להתייחס לכתבה בערוץ 10, הואיל ולא ראיתי או שמעתי עליה, אך החומר המסרטן בצ'יפס נובע מתהליך החימום של הפחמימות בפנים, ובקפה אין כמעט פחמימות. מקרות לחומרים מסרטנים בקפה יכולים להיות מההדברה שהפולים עברו או מתהליכים כימיים בהכנתו, כמו הוספה של חומרים משמרים, חומרי טעם וריח. כמו כן בחיפושים ביאנטנרט אחר השקר בין קפה ומחלות, ביניהן סרטן, לא נמצא קשר המרמז על סיכון כלשהו, ואף יתרה מזאת, רוב המחקרים מראים על תועלת בצריכת קפה להורדת הסיכון של סרטן הלבלב וסוגי סרטן נוספים, ייתכן כי מדובר בנוגדי חמצון הנמצאים בתוכו. בכל מקרה, רצוי לצרוך קפה טרי שלא עבר תהליך עיפוש ולצרוך במידה סבירה. בברכה, דנה

18/01/2006 | 10:06 | מאת: מיה

שלום, רציתי לדעת באילו מאכלים יש סיבים במדויק כאלה שגורמים לחילוף חומרים מהיר יותר? מה את ממליצה ספציפית לאכול? תודה. אה,וסתם בשביל הסקרנות רציתי לדעת מדוע לא מומלץ לשים מאכלים קרים וחמים באותה שקית? :-) תודה רבה!

18/01/2006 | 13:45 | מאת:

שלום מיה, ברצוני להבהיר כי סיבים אינם גורמים לחילוף חומרים מהיר יותר. סיבים מסוגים מסויימים יכולים לעזור בבעיות יציאה, כמו עצירות ושלשולים. כמו כן לסיבים תזונתיים מיוחסים סגולות נוספות כגון, איזון סוכרת ושומנים בדם וכן הקטנת הסיכויים לסוגי סרטן מסויימים, ביחוד סרטן המעי הגס. סיבים תזונתיים בנוגע לצואה, מעלים את נפחה ע"י ספיחת נוזלים, וזהו אחד הטיפולים למקרים של עצירות, בשילוב שתיה מספקת ופעילות גופנית. הסיבים העיקריים בטיפול זה הינם סיבים מסיסים הנמצאים בקטניות, דגנים מלאים ( חיטה מלאה, שיפון ) ובחלק מהפירות והירקות. באשר לשאלתך השניה, אין לי תשובה טובה הואיל ומעולם לא שמעתי על המלצה שכזו ואין אני יכולה לחשוב על כל בעיה של אחסון שניהם יחד באותה שקית. בברכה, דנה

האם שתן כהה(כלומר צהוב) מעיד רק על כך שלא שתית מספיק? כי אני שותה המון!! ועדיין יש לי בהרבה מקרים שתן צהוב... אני גם יודע שאם לוקחים ויטמינים אז חלקם יוצאים בשתן והוא יוצא צהוב אבל אני לא לוקח ויטמינים או כל תוסף מזון אחר.... יכולה להיות עוד סיבה?

שלום רז, צבע השתן נקבע לפי תכולת המומסים בו, ככל שיותר מרוכז השתן יותר צהוב הריח יותר חזק. כאשר שותים נוזלים צבע השתן מעט מתבהר אך עדיין צבעו יהיה צהוב, אך בהיר יותר. באם אין שינוי בצבע או ריח למרות הגברת השתיה, הייתי מפנה שאלה זו לרופא המפשחה או לאורולוג, הם יכולים גם לבדוק את תכולת השתן ולוודא תקינותו. בברכה, דנה

17/01/2006 | 12:13 | מאת: מיטל

שלום!!! ברצוני לקבל אישור סופי על התפריט שלי שהינו מן שדרוג לדיאטת הלחם שמצאתי כי היא מתאימה לי עד מאוד. להלן התפריט: (יש לציין כי התפריט אמור להכיל 1200 קלוריות) בוקר: 2 פרוסות לחם קל מרוחות בגבינה חצי אחוז שומן+ 4 מלפפונים. ביניים: יוגורט 0 אחוז שומן. צהריים: 4 פרוסות לחם קל מרוחות בגבינה+ ביצה קשה/טונה במים+ 4 מלפפונים. ביניים: תפוח עץ ירוק+ מעדן דיאט 0 אחוז. ערב: 4 פרוסות לחם קל מרוחות במטבוחה חריפה (של "אחלה")+ קופסת שימורים של פטריות (300 גרם) עם חומץ ושום. שתייה: 5 כוסות נס קפה נטול קפאין ביום (ללא חלב כלל) והמון מים. אם התפריט איננו מגיע למינימום אשמח אם תמליצי לי על תוספות וחוץ מזה אם תתני לי מספר אפשרויות לגיוון של הטונה או הביצה הקשה בצהריים.

17/01/2006 | 20:32 | מאת:

שלום מיטל, אמנם איננו נוהגים להמליץ על תפריטים, אך במקרה שלך אחרוג שכן כמות הקלוריות בתפריט שלך אינו עולה על 1000 קק"ל ליממה, שבכל מקרה אינו מספק את הצרכים המינימלים של כל אדם, לא משנה מינו,גילו או משקלו. אם הינך מעוניינת בתפריט מאוזן, פני לדיאטנית בקופת החולים, להרכבת תפריט מתאים לך מבחינת ההמלצות האישיות. בברכה, דנה

17/01/2006 | 09:43 | מאת: ערן

האם יש קשר בין עיסוק רב בספורט לבין בעיות צמיחה לילד בגיל ההתבגרות, המצוי באחוזון התחתון של עקומת הגדילה? האם יש להגביל את מספר האימונים בשבוע בשל נמיכות קומה, מחשש שהתזונה "מתבזבזת" ברובה על המאמץ שבאימונים ולא מופנית לגדילה? ערן

ערן שלום! במידה וקיים ויסות תקין של תחושות הרעב והשובע (כך בד"כ בצעירים שטרם "התקלקלו", ובדומה גם בעקבות הפעילות הגופנית), לא צריך להיות חשש. המוח מעביר אותות להגברת כמות המזון הנאכל בהתאם לצרכי הגוף - גדילה ופעילות. במידה ואין התאמה בין הצרכים המוגברים לכמות הנאכלת בפועל, אז יכולה להווצר בעיה בגדילה (כפי שנצפת למשל בקיצוניות אצל אנורקטיות שעוסקות בפעילות אינטנסיבית). ניתן לפנות לדיאטנית קלינית להערכה תזונתית. בברכה, נועה

בוקר טוב, האם אסור או שקיים מינמום מותר של צריכה של סוכר לבן לסובלים מכולסטרול גבוה ( מעל 260 מ"ג) וטרגלצרידים גבוהים ( מעל 300) ? האם סוכרזית לסוגיה השונים היא פתרון טוב כממתיק אלטרנטיבי?

שלום משה, במקרה של רמות טריגליצרידים גבוהות הטיפול התזונתי כולל הגבלת פחמימות בתפריט, בייחוד פחמימות פשוטות, כגון סוכר לבן, סוכר שמקורו בפירות ועוד. אין כמות מינימלית, הואיל ובמקרה זה עדיף להוריד מהתפריט כל מזון המכיל סוכר, לבן או חום לא ישנה לטיפול הנוכחי. ישנם היום הרבה תחליפי סוכר, אך גם אליהם יש להתייחס בטיפול תזונתי, על כן המלצתי ,לגשת לדיאטנית בקופת החולים לטיפול פרטני. בברכה, דנה

16/01/2006 | 10:59 | מאת: מיה

אני צימחונית מזה 8 שנים תמיד היתה לי בעיה ברמת הברזל כיום גם מאגרי הברזל שלי די מרוקנים 5 במקום 12-170 אמרו לי לאכול בשר ועוף מיכון שאני לוקחת כבר שנתים ברזל וזה לא עוזר רציתי לדעת איזה בשר לאכול וגם האם כבב זה בסדר אני שואלת על כבב מכיון שראי של100 גרם יש רק 150 קלוריות לעומת בשרים אחרים ובגלל שאני שומרת על משקל אני רוצה לדעת כמה יש במה שאני אוכלת ולכן בקציצה אוו כבב שקונים זה כבר בגודל שבסביבות100-80גרם ובערך ניתן לדעת את מספר הקלוריות

16/01/2006 | 11:22 | מאת:

שלום מיה, לרוב האנשים שנוטלים ברזל באופן קבוע ורציף, ישנה עליה ברמות הברזל. ייתכן וכי נטילת הברזל על ידך לא היתה סדירה, וכן ייתכן כי המינון היה נמוך מדי. על מנת להעלות ברזל עם מזון יש לצרוך כמויות לא מבוטלות של מקור מזון מן החי עשיר בברזל, בייחוד בשר. ב - 100 גר' בשר ליום אין מספיק ברזל על מנת להעלות את רמתו בדם . לכן מומלץ לצרוך במקביל גם תוסף ברזל. המזונות העשירים בברזל הינם בשר בקר , הודו אדום וכבד. הספיגה של ברזל מן הצומח הינה נמוכה מאוד. כמו כן, את תוסף הברזל רצוי לצרוך יחד עם ויטמין C - מיץ לימון או תפוזים, ולא עם האוכל. בברכה, דנה

16/01/2006 | 10:29 | מאת: שרה

שלום. רציתי לברר לגבי משקה דגנים שנתקלתי בו לאחרונה, כתוב שהוא מכיל עולש,שיפון ושעורה.רציתי לברר: 1.האם משקה כזה הוא בריא? 2.האם משהו מיתרונות הדגנים נשאר בו אחרי שאני מוסיפה לו מים רותחים? 3.טעמו דומה לקפה האם אין נזק בשתיה מרובה שלו? תודה רבה.

18/01/2006 | 16:41 | מאת:

שרה שלום! צר לי אך אין לי מידע מוסמך לגבי משקה זה. יש להניח שחלק מהויטמינים נפגעים בחימום אך אני בספק לגבי הכמות הכוללת מכוס משקה האם היא בכלל משמעותית. בברכה, נועה

15/01/2006 | 18:49 | מאת: ניק

שאלתי כזאת: ממה רצוי להמנע כדי שלא יעלה הכולסטרול ומה רצוי לאכול?!?! שאלתי כמה פעמים את השאלה הזאת בכמה פורומים בנושא ואומרים לי שזה נושא רחב וכול אדם זה משהו אחר וכו'... ואני מבינה את זה!!!!!! אבל בכול זאת אשמח לדעת בלי שום קשר ממה רצוי להמנע ומה כדי לאכול אשמח לקבל תשובה בתודה ניק

15/01/2006 | 22:39 | מאת: נעמי ר.

מניסיון אישי - רצוי לאכול מה שפחות מזונות מן החי, ומה שיותר מעולם הצומח. אם מתאים לך לנסות, ואת רוצה יותר פרטים, את יכולה לכתוב לי במייל.

16/01/2006 | 10:43 | מאת: סימה

לאכול שום שמן זית ירקות עלים אגוזי מלך לשתות תה מצמח שן הארי לא לאכול שומן מהחי מרגרינה ומתוגנים כמובן פעילות גופנית בהצלחה

16/01/2006 | 11:17 | מאת:

ניק שלום! ענינו פעמים רבות לשאלות מסוג זה. תוכלי לעשות חיפוש בפורום. אם ישארו לך שאלות, את כמובן מוזמנת לפנות. בברכה, נועה

15/01/2006 | 16:28 | מאת: מיה

היי, רציתי לדעת אם לדעתכן יש הבדל משמעותי בין מכללת תל-חי למכללת אריאל? ואם כן איפה כדאי ללמוד? תודה!

15/01/2006 | 17:00 | מאת:

שלום מיה, מכללת אריאל נתפחה רק השנה ואילו מכללת תל-חי מנפקת כבר 4 מחזורים של דיאטנים. אין לנו כל מקור להשוואה בשלב זה בין המכללות. בברכה, דנה

15/01/2006 | 15:29 | מאת: רונה

הי, איזה ממתיקים חוץ מכמו סוכר ניתן להשתמש במקום סוכר במאפים ותבשילים שונים ? ואיפו ניתן לקנות אותם מלטיטול - איםו ניתן לקנות ?

16/01/2006 | 11:08 | מאת:

רונה שלום! בכל סופר גדול יש מדף מיוחד של מוצרים ללא סוכר. שם תמצאי את כל סוגי הממתיקים. ממתיקים בצורת אבקה או נוזל שכתוב עליהם במפורש שניתן לאפות איתם, מתאימים! בברכה, נועה

15/01/2006 | 11:16 | מאת: רוני

שלום רב לכם... אני בן 36 מתאמן בחדר כושר 7 חודשים כבר משקל 76 ק"ג גובה 1.72 מ, וכולנו יודעים שתזונה נכונה חשובה מאוד למפתח גוף אני לא הולך על תפריט אוכל מסודר אבל כביכול אני מתרחק משומנים וממתקים וסוכר ואוכל אוכל העשיר בחלבונים כגון חזה עוף ,טונה עם מים , וקטניות . לוקח תוספי מזון : אבקת חלבון איזולט+גלוטמין +קריטין+חומצות אמינו+ אבץ ZINK האם זה מספיק או שאני חייב ללכת על תפריט אוכל מסודר ? עוד שאלה בבקשה : אוכל מטוגן לא בריא ודגים מאוד בריאים למפתח גוף ...האם כדאי לאכול דגים מטוגנים בשמן? תודה מראש...

16/01/2006 | 10:45 | מאת: רוני

למה לא עונים לי כאן?

16/01/2006 | 11:15 | מאת:

רוני שלום! רצוי ביותר לטיפול אישי של דיאטנית קלינית העוסקת בתחום הספורט ותוספי התזונה על מנת להעריך את התפריט שלך ובעצם לבנות לך תפריט המתאים לגילך ומטרות האימון שלך. זוהי אינה התמחות שאנו עוסקות בה ברמב"ם. בפורום של שרותי בריאות כללית עונה חברתי יעל דרור (שהיא דיאטנית המומחית לנושאים הנ"ל) , אולי היא תוכל לסייע לך. ולהבא - קצת סבלנות, אתה רואה שאנו עונות... בברכה, נועה

14/01/2006 | 23:52 | מאת: שחר

שלום רב בדיאטה בה מקפידים על מקסימום של 1000 קלוריות ליום, האם נכון הדבר שכשהגעתי ל900 ביום , אם אוכל שוקולד למשל - שהוא 100 קלוריות - זה תקין?(כל חטיפי המיני למינהם) או שזה בעל אחוז שומן גבוה, וכמות הקלוריות לא רלוונטית? האם מותר פעם בשבוע למשל כן לאכול משהו בעל ערך גבוה של קלוריות ולא להשמין חזרה?(בידיעה שזה יחרוג באותו יום מה1000 קלוריות.)

שלום שחר, ברצוני לציין לפני הכל, כי דיאטה של 1000 קק"ל ליום הינה דיאטה חסרה, לכל אדם, לא משנה גילו, משקלו והרגלי האכילה שלו, שכן בדיאטה של 1000 קק"ל לא ניתן להגיע להמלצות היומיות של ויטמינים ומינרלים, וישנה סכנה לפתח חסרים קשים של סידן, ברזל, B12, ויטמין C ויטמין D ועוד. מעבר לכך ישנה חשיבות לחלוקת הקלוריות, ההמלצה שעד 60% יגיעו מפחמימות, עד 30% משומן והשאר חלבונים. המלצתי, גשי לדיאטנית בקהילה להרכבת תפריט מתאים לנתונייך על מנת למנוע חסרים ופגיעות בלתי הפיכות לגופך. בברכה, דנה

14/01/2006 | 23:48 | מאת: רונית

שלום, 1.אשמח לקבל רשימה של מזונות המכילים ויטמין K 2. אשמח לקבל רעיונות למזונות אותם ניתן לבשל לאדם שלוקח קומדין, האם יש אתר להפנות אותי ? תודה רבה (:

15/01/2006 | 16:54 | מאת:

שלום רונית, אני מצרפת כתובות של אתרי באינטרנט : www.coumadin.com http://www.metukim.co.il/ http://www.sukeret.co.il/public_main.asp?info_type=68&info_id=1706 בברכה, דנה

14/01/2006 | 23:36 | מאת: רונית

שלום, הייתי מעונינת במתכונים לגבר 50 + שלוקח קומדין, וסוכר גבוהה, בגלל הקומדין צריך להמעיט בירקות ירוקים ובשמנים, בגלל הסוכר צריך להמנע ממתוקים(דרך אגו היה קשה לאתר רשימה מסודרת של מזונות ותכולת ויטמין K הרשימה שסיפקה הדיאטיקנית ותרו יצרנית הקומדין היו מאוד חלקיות לידיעה מצאתי רשימה מפורטת באתר של משרד החקלאות האמרקאי. בגלל ההגבלות התפריט מאוד מוגבל אשמח לקבל רעיונות מה לבשל...

שלום רונית, ההמלצות לגבי ויטמין K ונטילת קומדין הינה עד 250 מק"ג ליממה. אך הדגש בדיאטה זו היא פחות סוג המזון ויותר השינויים הקיצוניים שאנו עושים בדיאטה. כלומר שמירה על כמות קבועה של ויטמין K גם אם תהא גבוהה מ - 250 מק"ג לא אמורה לשבש את האיזון של הקומדין. אין אחידות דעים לגבי אילו מזונות כדי ומומלץ להגביל יותר או פחות, שכן רוב המזונות העשירים בויטמין K הינם עשירים גם באשלגן, סיבים ושומנים למיניהם. באופן כללי, ירקות ירוקים עליים, חלק מסוגי הקטניות, כבד בקר ושמנים צמחיים מכילים כמות גבוהה של ויטמין K. הסיבות העיקריות לשיבוש האיזון בטיפול בקומדין הן צריכה מוגברת של ירקות ירוקים עליים ושינוי חד בהרגלי אכילה, כמו דיאטת רזון או אשפוז ממושך. כאן המקום לציין, שירקות ירוקים וקטניות מומלצים ביותר כחלק מתפריט בריא, בייחוד בסוכרתיים, ולכן ניתן לצרכם גם עם נטילת קומדין, אך במידה יומית קבועה. על כן יש להרכיב דיאטה מאוזנת, ולשמור על רמה קבועה של ויטמין K ליממה. אין אנו נוהגים לחלק מתכונים שכן תפריט מותאם פר מטופל לפי הרבה פרמטרים. על כן אני ממליצה להמשיך להפגש עם דיאטנית בקהילה אשר בכל מפגש תוכל להעשיר אתכם במידע וטיפים נוספים. בברכה, דנה

14/01/2006 | 22:49 | מאת: אורית

שלום, אני עושה דיאטה מזה 3 שבועות. אני מקפידה לאכול ירקות, מוצרי חלב, חלבונים וכו'. כמו כן אני שותה הרבה מיים ועושה פעילות גופנית. מאז שהתחלתי את הדיאטה יש לי מעט יציאות (לעיתים אחת ליומיים) כאשר בעבר היו לי יציאות מרובות יותר. אני חוששת שזה מעכב את הירידה במשקל שלי. מה אפשר לעשות בנושא והאם זה טבעי?

15/01/2006 | 16:42 | מאת:

שלום אורית, תופעת העצירות בתחילת דיאטה הינה בעיה נפוצה וידועה, בעיקר בשל ירידה בתכולת השומן במזון וכמות האוכל. ישנו זמן הסתגלות ולרוב זה משתפר עם הזמן. אין לכך כל קשר לירידה במשקל, משקל הצואה המצטברת הינו יחסית נמוך ולא משמעותי. המשיכי עם הדיאטה ואכלי מספיק סיבים מסיסים, כגון קטניות, ודגנים מלאים, הקפידי על שתיה מספקת של מים ופעילות גופנית. במידה והבעיה אינה נפתרת תוך זמן קצר, ייתכן ומדובר בדיאטה לא מאוזנת וחסרה, ועל כן, המלצתי גשי לדיאטנית בקופת החולים להרכבת תפריט מתאים. בברכה, דנה

14/01/2006 | 15:26 | מאת: רונית

יש לי ילש בן 5. לפני מס' ימים החל להקיא , וחומו עלה (כנראה וירוס). לפני כשלוש שנים חלה גם בוירוס דומה ואז לקח לו תקופה מאד ארוכה לצאת מזה. לסירוגין הקיא ושלשל במשך כחודשיים היינו איתו בבדיקות ואצל מומחה ואפילו בחדר מיון ודבר לו עזר עד שלבסוף שמרתי כעצתה של סבתו על דיאטה חריפה (אורז ותפוחי אדמה) בעיקר ומעט ספגטי וכו' כעת הייתי מעוניינת להכניס אותו שוב למשטר של דיאטה כי נראה לי ששוב קשה לו לצאת מזה וזה הולך להיות שוב סיפור ארוך וגם ככה הוא ילד מאד רזה . רציתי לשאול בעצתכם, אילו מאכלים רצוי לתת לילד מלבד אורז....האם זה נכון שמומלץ לתת "קולה" תודה מראש.

16/01/2006 | 11:02 | מאת:

רונית שלום! וודאי תסכימי איתי שיש הבדל רב בין פעוט בן שנתיים לילדך כפי שהוא היום - בן חמש. לא בהכרח יש טעם בנקיטת פעולות דרסטיות כפי שעשית אז. גם בנוגע לאבחנה, אני תוהה. למה לא לפנות לרופא ולקבל אבחנה מדויקת יותר? דיאטה חריפה כפי שאת מתארת אינה מומלצת לאף אחד ובשום מצב. מומלץ לפנות לטיפול תזונתי מתאים ע"י דיאטנית ילדים, לאחר בדיקת רופא (אולי מומחה לגסטרואנטרולוגיה ילדים, בגלל שמדובר בבעיה חוזרת) ואבחון. בברכה, נועה

14/01/2006 | 12:32 | מאת: אורית

הייתי רוצה לקבל פרטים לגבי הדיאטה הפרוביוטית. שמעתי כי מרזים בה יפה והיא משפרת את הבריאות.איפה אפשר לקרוא עליה ולקבל תפריט?

16/01/2006 | 11:04 | מאת:

אורית שלום! פרוביוטיקה מומלצת לשמירה על תפקוד מערכת העיכול. לא ידוע לי שהיא דווקא מקדמת הרזיה... ובכלל לא מכירה את המושג "דיאטה פרוביוטית". בברכה, נועה

14/01/2006 | 11:08 | מאת: רונית

שלום. בתי בת חמישה חודשים ,סובלת מריפלוקס, מזה חודש וחצי אוכלת אנפמיל, מאז החלה לאכול את האנפמיל היא משתעלת, לעיתים התקפי שיעול קשים ביותר. האם תופעה זו אופיינית? מה עושים?

14/01/2006 | 11:40 | מאת:

רונית שלום! שיעול בתגובה למזון (כלשהו) לא אמור להיות כאשר תהליך הבליעה תקין. אני ממליצה לך לפנות לרופא. בכל מקרה לדעתי אין זה קשור בסוג המזון ולא, לא ידועה לנו תופעה כזו בהקשר של האנפמיל AR. בברכה, נועה

13/01/2006 | 20:17 | מאת: יעלה

בבדיקת העמסת לקטוז נמצא כי אני סובלת מאי סבילות ברמה מאוד גבוהה בחודשיים האחרונים (שכן אי הסבילות הופיעה לפני כ- 3 חודשים בגיל 34...) אני נמנעת לחלוטין מגבינות לבנות, חלב וכל מאכל שיש בו חלב (כמו שוקולד חלב). כן אוכלת גבינות צהובות. שאלתי: האם בגבינות עיזים ובחלב עיזים יש לקטוז? האם ניתן לאכול כל יוגורט (מהמדף בסופר....) או רק מסויימים? האם ניתן לאכול לבנה? ושאלה אחרונה- אילו כדורים כדאי לקחת על מנת שלא יווצר מחסור בסידן?

14/01/2006 | 11:42 | מאת:

יעלה שלום! מצויין שעושים אבחון אבל במקרה כזה צריך גם לפנות לטיפול. בקשי ייעוץ דיאטנית בקופת החולים שלך. בכל מקרה תוכלי לעשות חיפוש באתר ולקרוא תשובות רבות שענינו בעבר לנושא זה. בברכה, נועה

13/01/2006 | 08:50 | מאת: אמה

לאבי בן ה74 מצאו לאחרונה כמות פי 3 מהנורמה של טריגליצרידים בדם. יש לו נטיה לחץ דם גבוה, אך הוא מטופל והנושא בבשליטה. לאחר הגילוי נאמר לו על ידי הרופאה כי עליו לשמור על דיאטה במסגרתה יכול לאכול עד 3 פרוסות לחם קל ביום או לחילופין 100 גרם של פחמימות. הוא היה רגיל לאכול הרבה יותר מזה והוא מתקשה לעמוד בכך. אשמח לקבל מידע רחב יותר לגבי מה מותר ומה אסור לו לאכול במצב זה. אציין גם שהרופאה נתנה לו גם אומגה 3. תודה מראש אמה

13/01/2006 | 16:41 | מאת:

שלום אמה, ענינו בעבר על שאלות רבות בנושא זה, תוכלי לערוך חיפוש תחת השם " טריגליצרידים" או "שומנים בדם". מעבר לכך, מומלץ לקבל ייעוץ תזונתי נכון והולם לאביך ע"י דיאטנית קלינית בקופת החולים. בברכה, דנה

12/01/2006 | 16:06 | מאת: מורן

יש לי שאלה שמטרידה אותי: אם אני אוכלת באופן מאוזן, תפריט של בערך 1200-1300 קלוריות ביום, מתעמלת לפחות שלוש פעמים בשבוע (למשך 40 דקות פעילות אירובית), אם אני ארצה לאכול פעם בשבוע בחוץ (ארוחה אחת, נניח במסעדה או בארוע) אני עדיין ארד במשקל? (אני זוכרת שפעם דיאטנית אמרה לחברה שלי שארוחה אחת בשבוע של "חריגה" לא אמורה להרוס שמירה של שבוע, במידה וכמובן ממשיכים לשמור ביום יום.) אני כן רוצה ללמוד לשלב בתפריט שלי "חריגות", כי אני אמורה לסגל לעצמי דרך חיים חדשה, מעבר לזה שאני רוצה לרדת במשקל, ונראה לי שצריך לדעת גם איך "לחרוג" נכון . ודרך אגב, קצב הירידה שלי הוא בערך שש מאות גרם בשבוע. (שזה אמור להיות סביר ולא הייתי רוצה לרדת פחות) תודה

13/01/2006 | 16:39 | מאת:

שלום מורן, כמו שאמרת, חריגה או חריגות בדיאטה לא אמורות לשבש את תהליך הירידה במשקל ולא גם כאשר תרצי לשמור על המקל הקיים, כל עוד תאזני זאת רוב הזמן ע"י תזונה נכונה ופעילות גופנית. כמו כן ירידה מומלצת במשקל היא בין 0.5-1 ק"ג בשבוע, כך שאת בטווח התקין. בהצלחה, דנה

10/01/2006 | 21:14 | מאת: טליה

שלום רב, מזה מס' ימים חברה שלי אינה אוכלת ורק שותה מים במהלך היום. אילו השלכות עלולות להיות להרעבה העצמית שלה? כמובן שזה תלוי במקרה, אך כמה זמן בערך לוקח לתופעות אלה להופיע, תוך כמה זמן היא עלולה להגיע למצב של תת משקל? תודה מראש, טליה.

11/01/2006 | 10:37 | מאת:

טליה שלום! עניתי לך לשאלתך המקורית. בברכה, נועה

10/01/2006 | 19:33 | מאת: ענבר

אני רוצה לציין קודם שאני סובלת מהפרעת אכילה ... והשאלות שלי הן לפני כמה ימים קמתי עם גרון מאוד כואב <וצינון קל> .. אבל במהלך היום זה עבר קצת כתוצאה מזה אבל פיספסתי ביצפר והלכתי לרופאה לבקש אישור והיא התעקשה לבדוק לי את הגרון ואמרה שהבלוטות מאוד נפוחות ... ושלחה אותי לעשות משטח גרון למה שהתעקשתי שלא כי אני חושבת -אבל לא בטוחה מה הגורם ... הקאות יכולות לגרום לזה ?... כי יום לפני הקאתי בערך פעמיים ... כמו כן היא אמרה שאם יש לי חום יהיה עליי לקחת אנטיביוטיקה ... אז בבוקר למחרת בדקתי חום <אחרי ארוחת הבוקר וכו' ולא ישר אחרי שקמתי !> והתוצאות היו בין 35.4 ל35.8 .. -בדקתי 3 פעמים .. ובגלל שזה נראה לי טעות כשחזרתי מביצפר בדקתי שוב -בשתיי מדי חום שונים ואתה תוצאה .. בהפעם יציב על 35.6 .... זה נראה לי נורא מוזר היות ולאחרונה התחלתי לאכול יותר .. <למרות שלא ממש מרצון ...> וכי אני לא בתת משקל ... מה את חושבת ..

11/01/2006 | 10:41 | מאת:

ענבר שלום! לא ברור לי אם את נמצאת בטיפול בהפרעת האכילה שלך או מנסה להתמודד עם זה לבד. זה כל כך חשוב לא להתמודד לבד, זה עוזר שיש מי שתומך ומבין וגם מסוגל להסביר לך מה קורה אצלך בגוף וגם לייעץ לך מה לעשות כאשר את חולה. את השאלות שלך יש להפנות לרופאה שלך וחשוב מאוד שהיא תהיה מודעת לבעיה ממנה את סובלת וגם שתספרי לה אם הקאת , מתי וכמה. כך היא תוכל לטפל בך טוב יותר ולא לעשות טעויות בטיפול שעלולות לפגוע בך. בברכה, נועה

10/01/2006 | 18:38 | מאת: רותי

אני אוכלת בסביבות 4 שיני שום ליום עקב טריגלצרידים גבוהים וקצת כולסטרול ..אמרו לי שזה יכול לעזור בימים האחרונים אני מרגישה קצת סחרחות ובחילה אמרולי שזה יכול לנבוע מהשום שכן שום מוריד לחץ דם ... ןאין לי שום בעיה עם לחץ דם האם זה נכון?

10/01/2006 | 20:27 | מאת:

שלום רותי, שום יכול לעזור באיזון לחץ דם למי שסובל ניתר לחץ דם, איני מאמינה שזהו הגורם, אך כאשר יש לך סחרחורת, הצעתי למדוד באותו רגע את לחץ הדם ולראות. אם אין באפשרותך לעשות זאת, הפסיקי למספר ימים את השום, וחזרי אליו לאחר שבוע באותו מינון, אם הסחרחורות חוזרות, אז כנראה שיש איזשהו קשר, ויש לדאוג שלא יהיה כל שינוי בהרגלי האכילה או החיים באותם ימים. בברכה, דנה

שלום! אם שותים כוס או שניים של מיץ חמוציות ביום, מתי ניתן לצפות לתוצאות של ירידה באנטיאוקסידנטים ועליה בכולסטרול הטוב? (בבדיקת דם)

שלום ילנה, מיץ חמוציות ידוע ביכולותיו ובסגולותיו בטיפול מניעתי של דלקות חוזרות בדרכי השתן. כמו כל פרי אחר, הוא מכיל בתוכו אנטיאוקסידנטים, או נוגדי חמצון בעברית, ואלו יכולים להואיל במניעת התהליך הטרשתי. ייתכן וכי את התכוונת למיץ רימונים, הידוע יותר ביכולותיו וסגולותיו כאנטיאוקסידנט בעצמו במספר מנגונים ביוכימיים. את רמת האוקסידנטים, כלומר המחמצנים, המזיקים, לא ניתן לבדוק בבדיקת דם פשוטה, וכן עליה בכולסטרול הטוב וירידה בכולסטרול הרע נוכל לראות במקרים מסויימים תוך מס' חודשים. בברכה, דנה

תודה רבה על התשובה! האם תוכלי לפרט בבקשה על המנגנון הביוכימי של חמוציות (ולא רימונים) כנגד דלקות בשתן ופעילות של אנטיאוקסידנטים בגוף בכלל.

10/01/2006 | 15:29 | מאת: גלית

מה כדאי לאכול וממה כדאי להמנע על מנת לבנות עצם וסחוס אחרי ניתוח בו שויפו, ועל מנת למנוע התפתחות של אוסטרופרוזיס?

10/01/2006 | 17:38 | מאת:

שלום גלית, תהליך שיקומי של עצם הינו מורכב ומסובך. בעצם ישנם תאים בונים ותאים הורסים העובדים בשיתוף ובקצב מסויים. תאים אלו צריכים חומרי גלם על מנת לשקם עצם וביניהם העיקריים הם חלבונים, סידן, זרחן ומגנזיום, וישנם עוד אלמנטים אך פחות בולטים. המקורות הטובים ביותר לכך הינם, מוצרי חלב מועשרים בסידן ובזרחן, בשר, קטניות. בנוגע לסחוס, סחוס אינו משתקם, ברגע שהוא נהרס נוצרת רקמה צלקתית שונה. טרם פותחה שיטה טובה לשיקום סחוס, ועל כן לתזונה אין מקום טיפולי בנושא זה. כמו כן, חזרה לפעילות גופנית ופזיוטרפיה יתמכו בשיקום מהיר של העצם. בברכה, דנה