פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
07/01/2014 | 21:55 | מאת: .

שלום אני בת 18 ואוכלת לא בכמות המספיקה מה זה גורם לגוף?

08/01/2014 | 13:48 | מאת:

שלום, כמובן שחסרים תזונתיים יכולים לגרום לנזקים רבים.השאלה, למה את אוכלת בכמות לא מספיקה, וכיצד ניתן למנוע נזקים, שחלקם יכולים להיות חמורים מאוד ובלתי הפיכים, כגון פוריות, ירידה ביכולת שכלית, זכרון, פגיעה במערכת העצבים, לב ועוד. בברכה,דנה

07/01/2014 | 18:29 | מאת: לירון

מהו החומר הזה והאם ידוע כגורם לשלשולים ?

שלום לירון, חומר משמר וטעם, מלח טבעי. לא ידוע לי שבכמויות הנ"ל גורם לשלשולים, אך בכמויות גדולות בהחלט כן. בברכה,דנה

09/01/2014 | 00:46 | מאת: לירון

לא כתבתי את השם המלא שבמרכיבים. כתוב מונו פוטסיום פוספט. האם זה אותו דבר? מאיזה כמות זה נחשב לכמויות גדולות? אני קונה קרטון של ליטר. כתוב על האריזה שמותר לשתות עד 5 ימים מיום הפתיחה וכך בדיוק אני עושה ואני שותה כל יום כוס אחת וזה מספיק בדיוק ל- 5 ימים. הבעיה היא שמהיום השלישי ולפעמים מהיום השני הצואה יוצאת בצורת שלשול (פעם ביום בלבד ולא שלשולים במשך כל היום), וכך זה ממשיך עד לסיום כל הקרטון משקה סויה. ביום יומיים שלאחר סיום כל הקרטון אין יותר שלשול. לאחר מכן אני לא קונה עוד משקה סויה באופן רצוף,אלא מחכה שבוע שבועיים בערך ואז שוב קונה ואז שוב זה קורה. כלומר זה בטוח מהמשקה סויה. אין בו שום מרכיב אחר שמחשיד אותי. את כל הסיפור הזה כתבתי כדי שתוכלי להשיב לי האם הכמות שאני צורכת נחשבת לכמויות גדולות בצורה כזו שתגרום לשלשולים. חשוב לי מאוד לשתות סויה כי זה בריא וזה תחליף לחלב שגורם לי לכאבי בטן ושלשולים הרבה יותר קשים. תודה רבה.

שלום וברכה! אני בן 55 סובל מסכרת ומעט כולוסטרול, מקבל 3 פעמים ביום גלוקופאז וכדור לכולוסטרול. בכל פעם שאני מוסיף בארוחה סחוג חריף, רק הקרקפת מתחילה מאד להזיע וגירודים טורדניים מאד. האם לדעתכם יש קשר בין הדברים?! והאם איאלץ להימנע מאכילת סחוג?! לא נתקלתי בתופעה בזמן אחר. בתודה מראש.

שלום ישראל, בהחלט יכולה להיות תגובה כזו. ואם אתה אומר שזה קורה רק אז, אז כן. אם זה מפריע לך המנע, לא סוף העולם, אני מניחה. בברכה,דנה

07/01/2014 | 11:07 | מאת: ריקי

שלום דנה ותודה מראש על תשובתך. בעקבות תוצאה של אשלגן גבוה בדם (6) שמרתי על תזונה עם פחות אשלגן והרמה ירדה ל5.3, האם אני צריכה להמשיך לשמור כל הזמן על איזון ברמה באמצעות תזונה? אשמח לדעתך, שוב תודה ריקי

07/01/2014 | 14:20 | מאת:

שלום ריקי, בוודאי שכן, שכן אם תחזרי לא לשמור הוא קרוב לוודאי יעלה. את חייבת להיות במעקב של דיאטנית לשם כך. בברכה,דנה

06/01/2014 | 17:32 | מאת: עדי

אני בת 19.5 אני שוקלת 70 והגובה שלי הוא 1.55 מ אני רוצה להוריד 10 קילו בסביבות הארבעה חודשים בכמה שפחות ספורט. אני רוצה שהדיאטה תהיה בריאה ומאוזנת ואין לי שום מגבלות רפואיות.. יש לכם המלצה על תפריט לדיאטה ? (התנסיתי בדיאטות בעבר ואני לא נשברת בקלות)

06/01/2014 | 17:14 | מאת:

שלום עדי, ראשית, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי, ועל כן אין חלוקת תפריטים. שנית, הגישה שלך לנושא הירידה במשקל שגויה מראש ונידונה לכשלון, שכן את מנסה לתקן משהו באופן זמני במקום ללמוד אחת ולתמיד כיצד לשמור על משקל תקין יותר באופן בריא יותר. ממליצה בחום לפנות לדיאטנית. בברכה,דנה

שמן הזית ידוע באיכותו ובסגולותיו המיוחדות. האם יש פגיעה באיכות השמן בזיתים כבושים השרויים במי מלח שנה ויותר?

שלום דב, איני יכולה לומר בוודאות שכן זה לא נבדק למיטב ידיעתי. שמן זית נבחן כאשר הוא נקי ולא כחומר משמר בסביבת זיתים. המלח לכשעצמו הוא הבעיה ולא מה שהוא עושה לשמן. בברכה,דנה

06/01/2014 | 09:42 | מאת: אורי

שלום, אני מנסה להוריד באחוזי השומן (מבחינת גובה ומשקל אני חושב שאני בסדר - 1.80 מטר, 71 קילו). אני די בטוח שהתפריט שאני אוכל בעייתי ולכן אשמח לעזרה. ארוחת בוקר (6:30) - צלחת של דגני בוקר (אני מעריך ביותר ממאה גרם) עם חלב. ארוחת ביניים 1 (9:30) - חטיף אנרג'י (מהסוג של המאה קלוריות) ופרי (בננה\תפוח ירוק) ארוחת ביניים 2 - (12:00) - סנדביץ' (לחם מקמח מלא) וגבינה צהובה 9%. ארוחת צהריים (14:00) - פחמימה (אורז\פסטה) ובשר (קציצות\עוף) (צלחת בינונית ומעלה) לפני האימון (18:00) - מעט קרקרים מקמח מלא עם חומוס ארוחת ערב (20:00) - יוגורט 0% עם מוזלי (60-80 גרם), חמוציות וקצת חלבה. האימון שאני עושה מאוד אינטנסבי בעצימות גבוהה מאוד (אימון אינטרוולים). אשמח לעצות, הארות והערות בקשר לתפריט. תודה!

06/01/2014 | 17:17 | מאת:

שלום אורי, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי ואיני מחווה דעה על תפריטים. אתה מוזמן לפנות לדיאטנית במכון בכושר לייעוץ. בברכה,דנה

05/01/2014 | 20:48 | מאת: אמיר

לבקשתך רמת סוכר בצום 90 רמת a1c 6.5שעתים לאחר ארוחה עקרית ושתית כוס רימונים רמת הסוכר 115דילמה האם להמשיך בשתית כוס מיץ מליאה או לחלק את הכוס לשלוש פעמים ביום והאם התועלת היא אותה התועלת ושאלה אחרת מאחר ומיץ רימונים הוכח מחקרית כאנטי אוקסידנט חזק ומעיל מאוד במיוחד לסרטן הערמונית אם סוחטים אותו ומשארים במקרר לאורך זמן כשישה חודשים ממשיך באותה היעלות? תודה לך

שלום אמיר, עפ"י הנתונים שמסרת רמת ה- a1c שלך כן מעידה על סוכרת, אמנם בשלבים ראשונים, אבל חושב לאבחן ולטפל. עליך לפנות לדיאטנית לייעוץ, ויחד תוכלו לשלב את המיץ בתוך התפריט. ההוכחות לגבי סרטן הערמונית ו/או כל סרטן אחר בנושא מיץ רימונים ממש לא מוכח מחקרית באופן סטטיסטי, כך שאין חובת שתיה. בברכה,דנה

04/01/2014 | 18:57 | מאת: אמיר

בן 58 בריא לחלוטין לא מעשן עושה הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות ליום משתדל לאכול דלת שומן בגלל כולסטרול כללי 240 הטוב 50 הרע 170 לא נוטל תרופות לפני 3 שנים התגלה אצלי סרטן הערמונית נותחתי וקיבלתי הקרנות וכעת מצבי מצוין רמת פסא לא מדידה שותה כוס מיץ רימונים כל יום [בסוף עונת הרימונים קונה סוחט ומניח במקרר בקבוקים וכך שותה כמעט כל השנה} בבדיקות דם אחרונות החלה עליה ברמת הסוכר אין לי סכרת והשאלה מה עושים נהגתי לשתות לאחר ארוחה עיקרית ?

שלום אמיר, תגדיר עליה ברמות הסוכר- כמה בצום, כמה אחרי ארחה, כמה המוגלובין a1c. וגם אם גבוה אין מניעה משתית כוס מיץ רימונים, ייתכן שאפשר לשנות דברים אחרים בתזונה. בברכה,דנה

שלום מריוס, אין איסור המונע זאת. עניין של טעם בעיקר. בברכה,דנה

03/01/2014 | 23:53 | מאת: דנה

שלום האם אפשר לסחוט במסחטת מיצים גם את עלי הסלרי ולא רק את הגזע? האם יש בהם אותה תועלת כמו בגזעים? תודה דנה

04/01/2014 | 21:22 | מאת:

שלום דנה, אין לי תשובה מדעית בנושא. בברכה,דנה

03/01/2014 | 22:07 | מאת: sbv

שלום רציתי לשאול האם שורש פטרוזיליה נחשב לירק פחמימתי כמו תפוח אדמה למשל... אני שואלת כי אכלתי היום הרבה (עשיתי אידוי של הרבה שורשים) והרגשתי טעם מעט מתוק והזכיר לי אצת תפוח האדמה הירושלמי ואני חוששת כי אני בתהליך רציני של ירידה במשקל. תודה

04/01/2014 | 21:27 | מאת:

שלום, את בהחלט צודקת. כוס פרוסות שורש פטרוזיליה מבושל-או בשמו האחר גזר לבן שווה ערך לבטטה בינונית מבושלת לערך. מפעם אחת לא יקרה כלום, רק קחי בחשבון להבא. שורשים בהגדרה הם לרוב עשירים בפחמימות. בברכה,דנה

03/01/2014 | 18:26 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 40, ירדתי עד עכשיו 21 קילו בדיאטה מבוקרת (4 פרוסות לחם קל ביום , גבינות רזות, יוגורט 1.5 אחוז, סלט גדול בצהריים עם 2 כפות אבוקדו, טונה, בולגרית 5 אחוז ומעט אגוזי מלך, וארוחה בשרית בערב שכוללת 3 -4 כפות אורז או פסטה או קוסקוס עם חזה עוף וירקות מבושלים במקסימום כף שמן זית לכל הסיר). הבעיה שלי שמזה חודש ימים לפחות יש לי עצירות. אני אוכלת הרבה ירקות כל יום, אוכלת מרק ירקות ללא שמן (מבשלת בו את העוף כמו לאחר הסרת עור ושומן) כמעט מידי יום שתורם לי המון נוזלים. ולמרות זאת סובלת מעצירויות. אשמח אם תוכלי להמליץ לי על משהו שיסייע לי . לפני הדיאטה לא סבלתי בכלל מעצירויות. האם עלי להוסיף שמן לתפריט או משהו אחר ? תודה רבה! אגב, כרגע אני שוקלת 79.5 גובה 1.59 . מתכננת לרדת עוד 10 קילו בערך

04/01/2014 | 21:29 | מאת:

שלום יעל, עליך להקפיד על נוזלים מעבר למרק, אולי בהחלט להוסיף עוד קצת שמן לתפריט, והכי חשוב, פעילות גופנית על בסיס יומי. בברכה,דנה

03/01/2014 | 12:12 | מאת: חזן מטילדה

מותר לחולי לחץ דם עים כדורים ולמי שעשתה הבלציה

04/01/2014 | 21:57 | מאת:

שלום, לא מומלץ, לאף אחד. בברכה,דנה

03/01/2014 | 11:36 | מאת: אליהו

ג.נ. מהו האינדקס הגליקמי של לחם חיטה מלאהלעומת זה של לחם שחור או לבן? כמו כן, האם עדיף גם בעניין זה לאכול את הלחם שהאינדקס הגליקמי שלו נמוך יותר, או שרצוי להתחשב בדברים נוספים? שבת שלום. אליהו

04/01/2014 | 21:32 | מאת:

שלום אליהו, לטענת מחקרים אחרונים ככל הנראה האינדקס הגליקמי שלו לא נמוך בהרבה. יש הבדל בין אינדקס גליקמי לעומס גליקמי וכמובן שיש עוד פרמטרים להתייחס אליהם. בברכה,דנה

מה ניתן ומה לא ניתן לתת לתינוקות בגיל זה? האם כל אוכל שבוגרים אוכלים ניתן לתת לתינוק? לדוגמה: גבינות רקות-לסוגיהן-גבינת שמנת,גבינה עם תוספות ועוד. איך לקדם את יכולת הלעיסה? ובליע? מתוקים?. תודה על שיתוף הפעולה. בברכה יגאל ויאדר

יגאל שלום! החל מסוף החודש ה - 9 ניתן להוסיף מוצרי חלב רכים (גבינות, יוגורט) רצוי לא ממותק ובגישה הזו מומלץ כמובן להתמיד מטעמי מניעת השמנה ונזק לשיניים. מגיל שנה ניתן להכליל בתפריט את כל המזונות, כולל חלב ניגר ודבש. חשוב להתאים את המרקמים ליכולת הלעיסה כך שמצד אחד אכן תתקיים התקדמות ומאידך תלקח בחשבון מניעת חנק... מתקדמים ממעוך לרך. דוגמא בתמונה בתחתית העמוד הבא: http://www.ngala.com.au/You-and-Your-Family/Babies-3-12-months/About-Nutrition-for-Babies-3-12-months/Introducing-Solids/Introducing-Solids-Guide בברכה, נועה

02/01/2014 | 11:42 | מאת: ליליאן

מה הם דרכים לטיפול באנמיה? לא יוצא לי לאכול בשר לעיתים קרובות ולפני חודש היה לי ברזל 35 מאז התחלתי לאכול בשר אדום, וגם לקחת כדורי ברזל. ועכשיו הברזל כבר ירד ל26!! וזה כשאני במשך חודש שלם לקחתי כדורי ברזל טבעיים של חברת סולגר. אולי יש לי בעיה בספיגת ברזל? איזה בדיקות אפשר לעשות כדי לראות אם יש בעיה בספיגת ברזל?

02/01/2014 | 15:04 | מאת:

שלום ליליאן, הסיבה העיקרית לאנמיה על רקע ברזל היא איבודים ולא ספיגה. בכל מקרה הוועצי עם רופא המשפחה לגבי מינון הברזל והפניה להמשך בירור. בברכה,דנה

02/01/2014 | 01:02 | מאת: שלי

שלום וברכה, לפני שנה ביצעתי בדיקת דם שנקראת TSH , התוצאה הייתה גבוהה ( 81 ) שהנורמה הוא עד 72, חודש שעבר הרופאה בקשה ממני לחזור על הבדיקה והתוצאה הייתה 83 , כלומר עדיין גבוהה, עקב זה נשלחתי לעשות US צוואר והתוצאה היא : אונה ימנית אינה מוגדלת 45x12x19 ממ , מרקמה אחיד למדי ללא עדות לקשריות. באספקט אחודי של האונה נמצא נגע היפודנסטי- ציסטי בגודל 5 ממ בספק בלוטת פאראטירויד, אונה שמאלית בגודל 50x17x20 ממ , מרקמה אחיד לנדי ללא עדות לקשריות. הרופאה שלחה אותי למרפאה באנדוקרינולוגיה , השאלה שלי האם למרות שכתוב נגע ציסטי, זה עלול להיות סרטני ? ומה בדיוק הUS אומר? אשמח לתשובה בתודה מראש.

שלום שלי, לא מדובר בתחום סמכותי להגיד ו/או לפרש במה מדובר. המשיכי לאנדוקרינולוג לפי המלצת הרופאה. בברכה,דנה

01/01/2014 | 23:59 | מאת: גילה

שלום רב, אני שותה מיץ ירקות בעיקר ירוקים ורוצה להוסיף גם פלפל אדום בגלל שמכיל ויטמין C השאלה אם אני סוחטת יחד עם שאר הירקות אני עדיין מקבלת את הויטמין C.והוא לא נהרס בסחיטה. תודה מראש גילה

02/01/2014 | 15:06 | מאת:

שלום גילה, הויטמין C לא נהרס מהסחיטה אלא מתהליך החמצון אליו נחשף. אם תשתי מיד את המיץ, תקבלי כמעט את כל הויטמין C. בברכה,דנה

01/01/2014 | 23:22 | מאת: אלעד

רציתי לשאול האם צרחך לצרוך 5ירקות ביום בחמישה צבעים כפי ששמעתי פעם? כמו כן לא פחות לשוב,רציתי לשאול איך כדאי לשלב ירקות בארוחות? כלומר שמעתי שיש ויטמינים שנספגים בסביבה שומנית אז עדיף לצרוך אותם ביחד עם ארוחה שומנית,יש ויטמין שעוזר לספיגת ברזל אז עדיף לאוכלו בארוחה עם בשר וכו'..אם אפשר קצת לעשות סדר בבלגן זה מאוד יעזור(או שתגידי שזה לא באמת משנה מתי לאכול אותם והכל מיתוסים..). תודה רבה!

02/01/2014 | 15:08 | מאת:

שלום אלעד, רובנו אוכלים הרבה מעבר ל- 5 מנות ירק ביממה. הצבעים חשובים לגיוון, ולא לאכול כל היום רק מלפפון או עגבניה. השילוב מומלץ בכל הארוחות, טרי ו/או מבושל/מוקפץ/מאודה. עדיף להשאיר את הקליפה. כל עוד אוכלים בארוחה מקורות מזון אחרים המכילים שומן, חלבונים ופחמימות, הכל ייספג במידה כזו או אחרת, לרוב, אנו סופגים מה שאנו צריכים, אלא אם כן ישנה בעיה במערכת העיכול.לא צריך לחשוב יותר מדי, פשוט לשלב ירקות מכל הסוגים בתפריט היומי. בברכה,דנה

01/01/2014 | 09:33 | מאת: אורי

האם יש המלצות איזה מזון צריך חולה als לאכול? כוונתי לכל מרכיבי המזון החיונים ולא רק קלוריות וגם מקור של המזון

01/01/2014 | 12:19 | מאת:

שלום אורי, אין המלצות גופות לכלל המטופלים. המחקרים בתחום תזונה בחולי ALS מאוד מצומצמים ומתרכזים בעיקר בבעלי חיים. ישכמה תוספי מזון שנבחנו כגון קראטין, קואנזים Q10, ויטמין E ועוד. לצערנו, אין בהם כל הוכחה חד משמעית. כן ישנם מחקרים על מספר לא גדול של אנשים שבחן את ההבדלים בין צרכים תזונתיים מומלצים למטופלי ALS בשלבים שונים של המחלקה, מתןך מחשבה כי מרביתם סובלים מתת תזונה בדרגה כזו או אחרת, ועל כן כל אחד צריך לעבור הערכה תזונתית בנפרד. בוודאי שיש דרכים לשפר את המצב התזונתי, אך אלו תלויים במטופל כמו גם בגישה הטיפולית של הדיאטנית. בברכה,דנה

01/01/2014 | 07:36 | מאת: אריאלה

שלום רציתי לדעת כמה סידן אם בכלל יש בבוטנים אמריקאים?

01/01/2014 | 11:37 | מאת:

שלום אריאלה, ב- 100 גר' בוטנים אמריקאיים יש כ- 54 מ"ג סידן, אבל גם 480 קק"ל- אז לא הייתי ממליצה. בברכה,דנה

31/12/2013 | 14:44 | מאת: מאיה

שלום ידוע לי שחשוב לגוון בפירות וירקות ולאכול משלל הצבעים כדי לקבל את כלהויטמינים החשובים . לכל ירק/פרי יש את הצבע שלו ואיתו ובשל כך מכיל ויטמינים ומינרלים מסומים. שאלתי היא- בהנחה אשני מעונינת לגוון באכילה של הירקות כדי לקבל באמת את כל הויטמינים- האם זה משנה מאיזה פרי/ירק אני בוחרת לאכול? אסביר את כוונתי- למשל בעגבניה יש ליקופן בשל הצבע האדום- האם זה משנה אם אוכל עגבניה או ירק אדום אחר (למשל אבטיח)?שניהם אדומים ולשניהם יש ליקופן- האם זה משנה מאיזה מהם אצרוך את הליקופן? שאלה שניה היא- אני מעדיפה לאכול ירקות במקום פירות כדי לחסוך בצריכה קלורית/סוכר- אם ככה האם זה משנה אם אוכל את כל סוגי הירקות ובהם אגוון עם הצבעים במקום לצרוך פירות? תודה רבה

31/12/2013 | 14:55 | מאת:

שלום מאיה, ההמלצות הנ"ל הינן דרך להגיע לאוכלוסיה שבעיקר לא אוכלת מספיק ירקות ופירות, ולא לאלו שמודעים ויודעים. המטרה היא לצרוך באופן מגוון מכל הסוגים, מכל הקבוצות ולא משהו ספציפי. בברכה,דנה

31/12/2013 | 14:35 | מאת: לבנת

אם אשתה קפה מפולי קפה ירוק טחונים האם ארזה ולחץ הדם ירד כמו שפורסם,טבעי ולא נטילת קפסולות "טבעיות"?

31/12/2013 | 14:57 | מאת:

שלום לבנת, אין די מידע מדעי בנושא ועל כן לא אוכל להמליץ לך על כך. קרוב לוודאי שלא. בברכה,דנה

31/12/2013 | 14:06 | מאת: רפאל

אם אפשר בבקשה גם את חוות דעתה של ד"ר רוזן . פשוט במקומות אחרים כתוב ההפך מצורף כאן כתובת. תודה רפאל http://www.baba-mail.co.il/content.aspx?emailid=11029

שלום רפאל, המחקרים בנוגע לחריפות הינם בעייתים מאוד, שכן תלוי מה גורם לתחושת החריפות. פה בדקו חריפות בעיקר ממקור הצ'ילי, אך ישנם מקורות חריפות נוספים. על פניו אין מניעה מאכילת חריף, ההכוחות לתועלת שלו במחקרים לוקות מאוד בחסר ומדובר במחקרים אנקדוטליים ולא הייתי מסיקה מכאן שאכילת חריף תאריך ו/או תציל /ואו תרפא מחלות, אך בוודאי לא תזיק. בברכה,דנה

האם צריכת מוצרי חלב מפחיתה את כמות הסידן או עוזרת להגדיל אותה? איזה סידן נספג טוב יותר אם בכלל, סידון מן הצומח או סידן מן החי? הדעות חלוקות ואין התייחסות לסוגייה זו במאמר.

שלום אויטל, אשמח לקבל קישור למאמר המדובר, על מנת שאוכל להתייחס בהתאם. בברכה,דנה

30/12/2013 | 16:35 | מאת: בדוי

היי אני אנורקס ורציתי לדעת אם יכולים לאשפז אותי בגלל שאני אנורקס או כל מיני כאלה ..

31/12/2013 | 15:02 | מאת:

שלום, בעיקרון זה תלוי גיל ומצב נפשי. אם הינך בגיר ואינך מסכן את הסביבה, ורק את חייך, יש בעיה בהחלטה על אשפוז כפוי. אם אתה קטין, ישנה אפשרות לאשפוז בכפייה. ישנם מרכזים לטיפול באנורקסיה, מציעה לפנות אליהם לטיפול. בברכה,דנה

30/12/2013 | 16:34 | מאת: אלירן

שלום לכם, אני רוצה לדעת אם אני יכול להכניס לגוף שלי 1200 קלוריות מגיינר בכל יום במטרה לעלות במסת שריר כמובן שאני גם מתאמן דרך אגב אני בן 16

30/12/2013 | 22:55 | מאת:

שלום אלירן, איני מומחית בתחום, אך ללא קשר נשמע לי מעט מוגזם. פנה לפורום תזונה באתר של מכון וינגייט. בברכה,דנה

30/12/2013 | 15:59 | מאת: מיכל

שלום רב, נאמר לי באולטרסאונד גניקולוגי שיש לי לולאות מעי מורחבות (אני סובלת מגזים). האם יש מזונות שגורמים לכך? תודה

30/12/2013 | 22:54 | מאת:

שלום מיכל, זו לא תופעה מסוכנת או בעייתית חלילה. בוודאי שיש מה לעשות בנידון ולצמצם. לדגומה להמנע מירקות כגון כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, בצל, שום, ומרבית הקטניות. אך יש סיבות נוספות לכך. פני לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

30/12/2013 | 14:25 | מאת: סמדר

אני שמעתי שלצורך פירוק החלב הגוף משתמש בהורמון שהירידה שלו בגוף גורמת לבעיות בצפיפות עצם ולכן אסור לשתות/לאכול מוצרי חלב. אשמח לקבל הבהרה ותשובה האם יש אמת בדבר תודה

שלום סמדר, אשמח לדעת לאיזה מחקר את מתכוונת, שכן מחקרים על חלב ומוצרין יוצאים חדשות לבקרים. בברכה,דנה

שלום, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. פנה לדיאטנית בקופת החולים. בברכה,דנה

30/12/2013 | 08:06 | מאת: rl

רציתי לשאול אם הסיבים שבלחמים מלאים כגון:חיטה מלאה כוסמין ושיפון ושבולתשועל עוזרים להתרוקנות ומונעים עצירות ועל איזה לחם הכי מומלץ שמזרז חילוף חומרים וכמה לצרוך ממנו בכל ארוחה?

30/12/2013 | 15:17 | מאת:

שלום, אין לחם שמזרז חילוף חומרים. חילוף חומרים לא נעשה במערכת העיכול.אם הכוונה ללחם שמאיץ פעולת מעיים, כל הלחמים מצויינים. בברכה,דנה

29/12/2013 | 21:57 | מאת: פזית

בעבר סבלתי מעצירות כרונית, עד שהתחלתי לשתות כל יום אקטימל ומאז הכל טוב. האם כדורי פרוביוטיקה יתנו את אותו האפקט? אני מנסה לשמור על המשקל ומכיוון שהאקטימל ממש לא משביע, הקלוריות שלו מיותרות לי. ואם זה בסדר להחליף לכדורים אז האם בטוח להזמין כדורים כאלו מאתרי אינטרנט אמריקאיים (למשל iherb)?

שלום פזית, הקלוריות של אקטימל זניחות בדיאטה. ואם זה עוזר לך, תמצאי מקור אחר לויתור. בברכה,דנה

31/12/2013 | 14:22 | מאת: פזית

אני יודעת שלא מדובר על המון קלוריות, אבל בכל זאת למרות תזונה די מוקפדת עליתי 3 ק"ג בשנה האחרונה ואם הייתי יכולה להוריד את האקטימל שמכיל 84 קלוריות ליום, כלומר כ-2500 קלוריות בחודש, זה היה לפחות בתיאוריה חוסך לי את המשקל הזה. מלבד זאת, אני גם מנסה להפחית עד כמה שניתן בצריכת מאכלים מהחי מטעמי מצפון. לכן הייתי שמחה לדעת מה אומרים המחקרים (אם יש כאלו) לגבי פרוביוטיקה בכדורים לעומת ביוגורט.

29/12/2013 | 14:33 | מאת: יוני

היי, רציתי לשאול 2 שאלות קצרות: אני וזוגתי משתדלים לאכול בריא: 1. האם לבשל עם חלב קוקוס זה בריא - קראתי כתבה שבה נאמר שהשומן הרווי של חלב קוקוס הוא בריא ושונה ושונה משומן רווי אחר... במידה והוא אינו בריא, מה תדירות הצריכה המומלצת ? בד"כ אני משתמש בקופסה שלמה של שימורים בעת הבישול עם חלב הקוקוס 2. האם לצרוך יחד (2 אנשים בוגרים) קופסת שימורים של זיתים זה בריא (השומן של הזיתים להבנתי מוריד את הכולסטרול הרע.....)

29/12/2013 | 20:52 | מאת:

שלום יוני, לגבי חלב קוקוס מפנה אותך לכתבה מצויינת בנושא :http://www.clalit.co.il/HE-IL/Family/nutrition_and_diet/eating_right/articles/Coconut לגבי זיתים-אמנם מכילים שומן בריא, אך גם הרבה מלח, לכן יש לצרוך במתינותת. שמן זית נחשב למזין יותר. בברכה,דנה

שלום, גיסי בן 50 עובר טיפולי דיאליזה, יש לו גם סוכרת והוא שוקל מעל 110 ק"ג. אילו נשנושים בין הארוחות מותר לו לאכול? נשמח לרעיונות ספציפיים

שלום טלי, לצערי איני יכולה לתת המלצות במסגרת פורום זה, במיוחד לאור מורכבותו. בכל יחידת דיאליזה יש דיאטנית-נא לפנות אליה. היא מכירה אותו הכי טוב ואת הבדיקות. בברכה,דנה

28/12/2013 | 23:07 | מאת: נדב

שלום יש לי שני שאלות הראשונה:אני מעוניין להחליף את הלחם הפרוס הרגיל בלחם שיפון כפרי של מאפיית אנגל שיש עליו תקן של האגודה לסכרת זה לחם איכותי או שאפשר לקבל המלצה מכם מכיוון שאני הולך לאיבוד בים הלחמים...שאלה שנייה:האם גרנולה זו ארוחת בוקר מספקת ?

29/12/2013 | 20:58 | מאת:

שלום נדב, זה בהחלט לחם מומלץ. לגבי גרנולה- יש להזהר, כי גרנולה עלולה להכיל הרבה סוכר. בברכה,דנה

28/12/2013 | 22:26 | מאת: אריק

בן24 מתאמן ואוכל בריא,הפחמימות שאני צורך הם לחמים מלאים כגון:כוסמין שיפון חיטה מלאה ושבולת שועל רציתי לשאול האם הם נחשבים לסיבים תזונתיים שיכולים לעזור לתת נפח לצואה ולמנוע עצירות ועוד דבר האם מגנזיום בין היתר עוזר לחילוף חומרים ואין בעיה לשתמש בו כל יום כתוסף תזונה?

29/12/2013 | 21:01 | מאת:

שלום אריק, הסיבים בלחמים בהחלט יכולים לעזור, אך סיבים ממקור של ירקות ופירות יותר. כמובן שגם שתיה מספקת. לא ידוע לי שמגנזיום עוזר במיוחד בחילוף חומרים ולא הייתי נוטלת תוסף ללא סיבה מוצדקת, בייחוד שניתן לקבלו בקלות מהמזון- ירקות, פירות (בעיקר בננה),קטניות, דגנים מלאים, עלים ירוקים ועוד. בברכה,דנה

28/12/2013 | 21:15 | מאת: חן

שלום, אני בת 25 ולאחרונה התחלתי ליטול בסמוך לארוחת הצהריים אנזימי עיכול DIGEST של אלטמן. בשבוע הראשון הרגשתי כאבי בטן מטרידים לאחר הארוחה ומשהפסקתי עם הכמוסות זה חלף. השבוע ניסיתי שוב וביום השלישי שוב חזר כאב הבטן והיה מלווה בתחושה של בחילה ורצון להקיא. שאלתי היא האם ייתכן שאנזימי העיכול גורמים לכך? תודה מראש על עזרתכן.

29/12/2013 | 21:02 | מאת:

שלום חן, השאלה- למה מלכתחילה התחלת? ואם זה חוזר על עצמו, כנראה שכן. בברכה,דנה

28/12/2013 | 17:56 | מאת: יוני

שלום רב. ראיתי תכנית בשבוע שעבר ודיברו על חיטה מלאה. בתכנית הסבירו המתארחים שלאחר מחקר בן חמש שנים שלו חיכו זמן רב מתברר, כי החיטה המלאה הינה בעלת אינדקס גליקמי גבוה ואינה מומלצת לתזונה יומיומית. בהיותי מבוהל מ"תוצאות המחקר" אני שואל, האם זה נכון? ומה עלינו לעשות? התזונה שלי כבר במשך השנתיים האחרונות מורכבת ברובה מחיטה מלאה. אודה מאד לתשובה.

28/12/2013 | 19:30 | מאת:

שלום יוני, אכן היום יודעים יותר על אופי ההגדרה "חיטה מלאה" כפי שנמכרת בלחמים ומאפים, ועל פניו אין הבדל משמעותי לעומת לחמים מסוגים אחרים פחות מלאים, בעיקר בגלל אופן העיבוד. מצד שני, ניתן לאזן תפריט גם עם מזונות בעלי אינדקס גליקמי רגיל/גבוה, כי הרי כל בחינת המוצרים על פי מדד זה שנויה במחלוקת. המלצתי- אם אתה מאוזן מבחינת מדדי השמנה, סוכר ועוד, אל תפסיק. אם אינך מאוזן כפי שהיית רוצה להיות, צרוך שיפון או שבולת שועל במקום. בברכה,דנה

29/12/2013 | 08:43 | מאת: יוני

את אומרתשמה שמוכרים כחיטה מצאה למעשה זהה ללחם לבן. מה לגבי לחם שאופים בבית מקמח שנטחן מגרעין שלם? חשוב לי לספוג את המרכיבים של החיטה ולשמור על רמות סוכר נמוכות ושוב תודה רבה

29/12/2013 | 21:03 | מאת:

שלום יוני, לטענת החוקרים, אם באמת הגרעין נשאר בשלמותו, אזי נקבל אינדקס גליקמי יחסית נמוך. זה מאוד פשוט להשוות ולראות השפעה על רמות סוכר לאחר אכילת לחם מכל סוג. בברכה,דנה

27/12/2013 | 08:26 | מאת: רל

בן 24 מתאמן ואוכל בריא ,שאלתי לגבי מוצרי חלב עיזים האם ניתן לשלבם בתפריט היומיומי והאם הם אכן תורמים לבריאות מאשר חלב פרה והאם הסידן שבהם נספג מה שלא קורה כל כך בחלב פרה,ועוד שאלה איזה מוצרי חלב מכילים חידקים פרוביוטים?

28/12/2013 | 19:31 | מאת:

שלום, ראשית, סידן כן נספג ממוצרי חלב פרה ואף היטב. גם חלב עיזים מכיל סידן, בכמות קטנה יותר לרוב, אך נספג, ולכן אפשר לצרוך ממנו. בעיקר יוגורטים למיניהם. בברכה,דנה

26/12/2013 | 22:44 | מאת: אלי

שלום,רציתי לאול מספר שאלות על אכילת שום כ"רפואה מונעת",כיוון שידוע ששום מסייע במניעה וריפוי של מגוון מחלות.השאלות הן "טכניות" בעיקרן: 1)האם יש המלצה לכמות צריכה יומית/שבועית של שום? 2)כאשר צורכים שום טרי(הבנתי שמבושל מיובש וכו' הוא ללא ערך רפואי),האם מומלץ לצרוך אותו יחד עם משהו מסוים כדי לעזור בספיגתו או להקפיד לאכוכלו בלי ממסוים כדי לא לפגוע בתועלת? 3)מדברים הרבה על הריח בפה אחרי אכילת שום.איו אני דווקא יודע להתמודד אבל האם יש דרך להתגבר על הריח האופייני שהוא גורם בקצה השני של מערכת העיכול כשיש גזים? אני מניח שזה נובע מכך שיש בו הרבה תרכובות גפרית... תודה מראש!

28/12/2013 | 19:33 | מאת:

שלום אלי, אין הוכחות ששום עוזר למניעת מחלות ו/או ריפוי, כך שאין המלצה על מינון. אין דרך להמנע מהריח פרט לבישול, וזה פוגם בנוגד החמצון הנמצא בתוכו. בברכה,דנה

26/12/2013 | 22:11 | מאת: שרון

שלום האם לחולי צליאק מותר ריץ - קצפת פרווה? רשום שעלול להכיל שאריות סויה? KK

28/12/2013 | 20:01 | מאת:

שלום שרון, לפי אתר עמותת הצליאק מותר לשימוש. בברכה,דנה

26/12/2013 | 14:00 | מאת: סיגי

מבקשת שתעשו לי סדר בראש בנושא הפסקת עישון... אני בת 41 ,הפסקתי לעשן לפני כשנה.מיד עם הפסקת העישון התחלתי לעשות הליכות והורדתי את הסוכר הלבן הקמח הלבן כמעט לחלוטין. התחלתי לחיות בריא ואני נהנית מכל רגע ומרגישה מצוין . עליתי כ 7 קג למרות כל המאמצים,העליה במשקל רק עכשיו נעצרה ... אך ירידה במשקל לא מתרחשת.... כמה זמן לאחר הפסקת עישון הגוף נכנס לאיזון? האם יש תפריט שיכול לעזור בירידה במשקל מבלי להזיק לגוף? אודה על תשובתכם

26/12/2013 | 14:40 | מאת:

שלום סיגי, תפריט מאוזן ניתן ע"י דיאטנית, ולא במסגרת פורום זה. קבעי תור בהקדם האפשרי. ייתכן ואת זקוקה לשלב יותר פעילות גופנית אינטנסיבית. בברכה,דנה

26/12/2013 | 08:38 | מאת: רוני

היי, אני בדיאטה דלה בפחמימות והייתי רוצה לדעת האם על העניין של קטוזיס עלול לסכן את הגוף אצל אדם בריא. מבחינת הסיכוי לקבלת סכרת והסיכון לחיים בריאים. חשוב לציין שאני אוכל פחמימות פעם פעמיים בשבוע בכמות דיי גדולה תוך כדי שאני מוריד את כמות החלבון והשומן (דיאטה אנבולית, למי שמבין) אשמח לתגובה (:

26/12/2013 | 14:42 | מאת:

שלום רוני, הבעיה העיקרית עם דיאט כזו לאורך זמן היא אי חשיפה מספקת לסיבים תזונתיים וההשלכות על מערכת העיכול, והאם החמצת היחסית משפיעה על בריאות העצם. עד כה אין מספיק מידע בנושא. זו דיאטה טובה לטווח קצר, לטוחח ארוך טרם הוכחה. בברכה,דנה

25/12/2013 | 23:42 | מאת: טלי

שלום, בני בן שנתיים סובל מחיידק קלוסטרידיום דיפיציליה במעיים הגורם לשלשולים. לפני התחלת טיפול בתרופות קונבנציונליות חזקות, הומלץ לנו לנסות לתת לו פרוביוטיקה לתקופה של שבועיים-שלושה ולראות אם יש שיפור. הבנתי שרוב הפרוביוטיקה הנמכרת כיום בחנויות כגון של אלטמן, סולגאר, סופהרב וכו' איננה מספיק פוטנטית כדי לעזור במקרה שלנו. אמנם ריכוז החיידקים שם גבוה, אך אין מספיק גיוון בסוגי החיידקים וגם רמת החיות שלהם מוטלת בספק רב. אודה לכם מאוד אם תוכלו להמליץ לי על פרוביוטיקה טובה באמת, עם חיידקים חיים ומגוונים, שמתאימה לילד קטן - כלומר באבקה או בטיפות. אבל לא בקפסולה. (גם תרופות שאינן משווקות בארץ. אין בעיה היום להזמין מחו"ל). תודה רבה.

טלי שלום! אני מקווה שאת מבינה שאני לא יכולה לתת המלצה ספציפית כי מדובר במקרה מורכב שראוי להתייחסות מקצועית ובצידה גם אחריות. הפורום לא מתאים לטיפול מסוג זה. יחד עם זאת, אני ממליצה בחום לפנות לרופא גסטרו ילדים טוב, הם בד"כ מיודעים בתוספים המתאימים והמענה יהיה נכון רפואית למצבו של בנך. בברכה, נועה

25/12/2013 | 18:49 | מאת: ענת

שלום רב, כמה קלוריות יש בכוס מיץ רימונים? והאם המרירות שישנו במיץ כתוצאה מהסחיטה מזיקה? ובנוסף האם הוא מוריד כולסטרול? תודה לתשובה ענת

26/12/2013 | 14:45 | מאת:

שלום ענת, בכוס מיץ רימונים יש בין 80-100 קק"ל. טעם המרירות מהסחיטה אינו מזיק, אלא זהו טעמה של הקליפה הנסחטת. הוא לא מוריד כולסטרול כמו מוריד חמצון LDL. בברכה,דנה

25/12/2013 | 17:11 | מאת: עטליה

אברהמסון הוציאו חטיף http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4469186,00.html (הם של הגמילה מעישון ומסוכר), אני לא מטופלת שלהם פשוט חיפשתי הרבה זמן משהו עם ממתיקים טבעיים, כי אני לא סובלת ממתיקים מלאכותיים (גם מבחינת הטעם אבל בעיקר כי זה לא בריא. אכלתי ממנו ורציתי לשאול מה זה אומר "עולש" - זה מופיע במרכיבים שלהם? תודה

26/12/2013 | 14:47 | מאת:

שלום עטליה, עולש הינו צמח. קרוב לוודאי מוסף בשל הסיבים התזונתיים שבו. בברכה,דנה

25/12/2013 | 12:41 | מאת: תמי

שלום. מהו ערכו התזונתי של החאייג ולמה הוא טוב מבחינה תזונתית. תודה.

26/12/2013 | 14:49 | מאת:

שלום תמי, אין לי נתונים לגבי ערכו התזונתי, הואיל ונאכל בכמות קטנה ולצורכי תיבול וטעם.בעצם מדבור בתערובת של תבלינים מחוסרי קלוריות. לחלקם תרומה מבחינת נוגדי חמצון, אך לא בכמות הזאת. בברכה,דנה

24/12/2013 | 20:32 | מאת: רות

לבעלי בן 82 גים נפיחות בבטן ועצירות קשה איך משנים את התזונה .יש לו גם סכרת קלה. סיבים וקיטניות גורמים לו לגזים אבל הם בעצם מומלצים כטיפול בעצירות האם מבחינת הסרת מותר לו לאכול שזיפים יבשים אשמח לשמוע מה מומלץ לעצירות שלא יגרום לגזים (ידוע גם שהוא לא שותה מספיק ץלא אוהב שתית מים נקיים

25/12/2013 | 11:55 | מאת:

שלום רות, ראשית, מומלץ לפנות לרופא לבירור מערכת העיכול. אחת הסיבות העיקריות לכך היא תזונה לא נכונה, חסר פעילות ושתיה לא מספקת. גם אם לא אוהב לשתות מים רגילים, אפשר לשפרם עם מעט לימון סחוט, עלי נענע או מים חמים עם נענע. מרקים מהווים מקור מצוין לנוזלים וסיבים מהירקות. שבולת שועל מבחינת סיבים פחות מציקה, תנסי לעשות לו דייסה. לא צריך שזיפים, רק את המים המושרים לשתות לפני השינה. קטניות הייתי נמנעת. פעילות, יותר הליכה ופחות ישיבה בבית, במסגרת האפשר. יש כדורים שעוזרים עם גזים ואולי ביררו, אולי מדובר ברגישות למזון. בברכה,דנה

24/12/2013 | 20:03 | מאת: רותם

שלום, בשנה האחרונה גוון עורי נהיה צהבהב.. אמרו לי כי הסיבה לכך יכולה להיות רמת בטא קרוטן או ויטמין A, בבדיקות הדם הערכים תקינים (גם בדיקות תפקודי כבד). האם יכול להיות הסבר אחר לתופעה ? תודה על התייחסותכן

24/12/2013 | 20:17 | מאת:

שלום רותם, אם את אוכלת הרבה גזרים, פלפלים יכול עורך להפוך לצהבהב בלי עליה ברמות הויטמינים בדם. ירידה בהמוגלובין יכולה לגרום לכך גם כן. בברכה,דנה