פורום תזונה קלינית
לצוות הפורום ולגולשים שלום רב לאחרונה עלתה מחשבה בהקשר לאלכוהול.. קוניאק-VS-וויסקי תחילה חשוב לציין שכל הנושא דיי חדש אצלי ,ולפני יומיים קניתי בקבוק חמוד של קוניאק.. הייתה התלבטות בין קוניאק לוויסקי ,שניהם חמודים ,את הבירות למיניהן אני ממש לא אוהב ויין עדיין בבדיקות ועדיין לא נרכש מעמדו :-( אז התחלתי לשאול את החברים מה יותר בארי ,קוניאק או וויסקי. (עדיין לא הייתה העדפה גורפת) והתשובה שקבלתי הייתה שגם הקוניאק וגם הוויסקי לא בריאים.. אתם הרבה יותר מבינים ואשמח לתשובה מקצועית וגם אם אפשר יועיל המלצה לכמות יומיים.. הרעיון הוא לא לשתות כל יום אבל גם לדעת איפה עובר הגבול. נ.ב מתנצל עם יש שגיאות כתיב ,אני "נהנה" מדיסלקציה ,אגב יש לי גם ADHD זה אולי מסבך את ההמלצה לאלכוהול? בברכה ורק אהבה שלכם בן (בן 22)
בן שלום! למרות הנושא הקליל... ניסיתי להתייחס אליו ברצינות. קודם כל נמצא יתרון בריאותי בצריכה יומית מתונה של אלכוהול (מנה אחת=כוס בירה, כוס יין, כוסית משקה חריף), בכל הקשור לבריאות הלב. (ההמלצה אינה מתייחסת לחולי סכרת, כבד ועוד. יש להתייעץ עם רופא). http://www.heartfoundation.co.za/b_alcohol.php בנוגע למה עדיף, לא אני האדם לענות, אבל בדקתי את המשקאות שציינת ומצאתי דווקא כמה דברים מעניינים שאולי תשמח לקרוא על קוניאק: http://www.pierreboullmer.com/health.htm לבריאות ולחיים! נועה
הי נועה יש הרבה חן ויופי מהכיתוב לך ושהתייחסת להודעה ברצינות רק העצימה את תודתי. את בהחלט מעוד תרמת להבנה ולראות יותר טוב את התמונה בכללותה. בתודה רק טוב ואהבה בן באור
שלום רב רציתי לדעת האם מחסור בויטאמין12 יכול לגרום לעצירות אצל תינוקות??? בתודה מראש
חנה שלום! התופעה הזו אינה מוכרת לי. יחד עם זאת, חשוב לי לציין שחוסר בויטמין B12 בתינוקות היא תוצאה אך ורק של מחלה מטבולית מולדת. חוסר אינו יכול להתפתח בגיל זה מכיוון שהמאגר של הויטמין מדלדל רק לאחר שנים של מחסור במזון. למה את חושבת שלתינוק מחסור בויטמין B12? לגבי עצירות, יכולות להיות לכך מס' סיבות. כמו כן חשוב לציין שתינוקות יונקים שלהם יציאה של עד פעם בשבוע, זה נחשב תקין ולא עצירות. עצירות יכולה למשל התפתח ממחסור במים שייתכן ונובע מהכנה מרוכזת מדי של תכשיר הזנה לתינוקות. לסיכום, צריך לגשת לרופא ילדים להערכה של העצירות ובמידת הצורך לטפל. בברכה, נועה
לאחרונה התחלתי לשמוע יותר ויותר המלצות לאכול אורז מלא, קמח מלא, שומשום מלא וכו'. שמעתי אפילו אנשים שטוענים שהמזונות ה"לבנים" (קמח, אורז, סוכר) - לא רק שאינם בעלי ערך תזונתי אלא הם מזיקים. מאחר ואני צמחונית כבר מספר שנים, מיד אימצתי את ההמלצות ועברתי לאכול אורז מלא, לחם ופסטה מקמח מלא ועוד (עלי לציין שאני לא מקפידה באדיקות ואני אוכלת גם קמח לבן, אורז לבן, סוכר לבן וכו' מדי פעם). בסוף השבוע חבר שלי טעם מהאורז המלא שהכנתי והזדעזע: למה אני אוכלת את זה - זה הרי פחות טעים מאורז רגיל (למרות שכמובן זה עניין שלי טעם, ובעיניי האורז המלא טעים בהחלט). פתאום נאלצתי להתעמת עם שאלות שלא היו לי תשובות עליהן, ושגרמו לכל הנושא של מזונות מלאים להיראות כמו איזו אופנה חולפת שאימצתי מבלי לרדת לעומק העניין - האם באמת יותר בריא? הרי ישנם מיליוני אנשים בריאים שניזונים מפחמימות "ריקות" (האם במדינות המזרח למשל צורכים אורז מלא או אורז רגיל?). אם זה אכן יותר בריא - מדוע? מהו תהליך העיבוד שעובר על אורז רגיל (לצורך העניין) שהופך אותו לפחות בריא, ומדוע עושים את זה אם בסוף מתקבל מוצר פחות בריא? בקיצור (למרות שקצת הארכתי...) - כל מידע בנושא יתקבל בברכה. אני רק אוסיף שניסיתי למצוא באינטרנט מידע על היתרונות והחסרונות של אורז מלא, ולא מצאתי שומדבר פרט לאינספור מתכונים והמלצות שאין מאחוריהם נימוקים והסברים. תודה רבה!
רעות שלום! המזונות המלאים הם בד"כ אלו שעברו פחות עיבוד תעשייתי. הם במצב טבעי יותר שבד"כ כולל יותר שכבות וקליפות. היתרונות התזונתיים שבקליפות הם שהן עשירות בחומרי המגן של הצמח. חומרים אלו יפים גם לבריאותנו שלנו. מדוברבחומרים הנקראים אנטיאוקסידנטים (נוגדי חימצון) שמטרתם להגן על הצמח מפני תנאי עקה כמו קרינת השמש, חום, מזיקים וכדומה. בצורה דומה חומרים אלו פעילים גם בגוף האדם ומגינים מפני חימצון (תהליך המקדם מחלות לב וכלי דם, סרטן וכו'). בנוסף, הם עשירים יותר בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. אחד התהליכים האבסורדים המתקיים היום בתעשיית המזון הוא העשרת מזונות. במקום זה הרי שצריך לעשות מאמץ רב יותר לא להפוך את מזוננו "לעני" ברכיבים תזונתיים עקב עיבוד תעשייתי. לדוגמא, משרד הבריאות ממליץ היום להעשיר את הקמח המשמש ללחם האחיד במרכיבים תזונתיים כמו ח' פולית. הצעד הנכון הוא לאכול לחם מקמח מלא... לגבי הטענה על אנשים בריאים האוכלים פחמימות ריקות, אני לא בטוחה שזה נכון. יש מחקרים רבים שמראים שאכילת מזון בריא, מגוון, מלא ועשיר מרכיבים תזונתיים כויטמינים, מינרלים, יסודות קורט, סיבים תזונתיים ואנטיאוקסידנטים, מאריך את החיים במספר שנות איכות לא מבוטל. ולדוגמא, לבקשתך... אורז לבן לעומת חום, ערכים ל - 100 גר' מבושל: סיבים תזונתיים גר' 1.0 1.8 מגנזיום מ"ג 5 43 סלניום מק"ג 5.6 9.8 ויט' B1 מ"ג 0.02 0.096 ויט' B3 מ"ג 0.215 1.5 מקווה שהנושא כעת ברור לך יותר. בברכה, נועה
נועה תודה רבה! שאלה אחת שנותרה - אם זה המצב (האורז המלא עשיר בדברים טובים לגוף), מדוע בכלל מעבדים אורז כך שיאבד את כל הדברים האלה ויהפוך לאורז "ריק"? חשבתי על מניע כלכלי, אבל אני לא מצליחה לראות אותו. הרי נדרשת השקעה בעיבוד של האורז, ואח"כ עוד צריך להשקיע ב"להעשיר" אותו בכל מיני דברים שהוא איבד, בעוד שאורז מלא דורש פחות טיפול. מה ההיגיון? (ולמה בסופו של דבר אורז מלא יקר בהרבה מאורז רגיל?). חשבתי גם שאולי זה כדי שיאריך חיים כמוצר מדף שנשמר לאורך זמן, אבל הרי גם אורז מלא עומד על המדף בסופר ונשמר לאורך זמן. שוב תודה על התייחסות, וחג עצמאות שמח :-) רעות.
אני עוסק בכושר אינטנסיבי ,ישנה המלצה לצריכה של לפחות 1000 מ"ג סידן ביום היום אני מקבל את עיקר תוספת הסידן ממאכלי חלב,כולל גבינה צהובה האם תוכלו להמליץ על אפשרויות נוספות לקבלת מנת הסידן היומית?
עמית שלום! סידן מצוי בכמות הגדולה והזמינה ביותר לגוף במוצרי חלב. ממוצרי החלב, הגבינות הצהובות והקשות הן העשירות ביותר. כמובן שניתן להעלות את הצריכה על ידי בחירה של מוצרי חלב המועשרים בסידן (חלב, גבינות רכות). מומלץ לאכול כ - 2-4 מנות ביום של מוצרי חלב. מנה = 1 כוס חלב, גביע לבן/יוגורט/מעדן חלב, 100 גר' גבינה רכה (כ - 2 כפות גדושות), 50 גר' גבינה קשה (כ - 1 פרוסה). גם סרדינים מכילים הרבה סידן (בעצמותיהם...). מזונות נוספים הידועים כעשירים בסידן הם ממקור צמחי: כרוב, ברוקולי, שומשום (טחינה), שקדים, אגוזי לוז, תאנים ומשמשים מיובשים. הספיגה ממקור צמחי אינה יעילה במיוחד ולכן לא כדאי להתבסס עליהם כמקור עיקרי לסידן. לאחרונה קיימים מזונות נוספים המועשרים בסידן כמו לחמים וקרקרים. מקווה שנתתי לך מגוון מספיק רחב. בברכה, נועה
ויצא כולסטרול גבוה. HDL 76 LDL 165 האם תוכלו להסביר לי מה פירוש היחס הזה, והאם כדאי לי להתחיל ליטול כדורים, ואם כן כמה מומלץ לקחת לפי דעתכם. מהרופא שלי קצת קשה לי להבין, מכייון שאני לא מצליחה לתפוס אותו או שהוא קצר רוח. בתודה מראש, אורית
אורית שלום! לא ברור לי למה הרופא ענה לך בקוצר רוח . מתפקידו לתת לך תשובות. אני לא מכירה אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך ושל משפחתך וכן לא יודעת אם את מקבלת טיפול תרופתי כלשהו (כולל גלולות מניעה). כל אלה יכולים להשפיע על הכולסטרול. אני ממליצה לך לקבוע פגישה עם הרופא ולברר איתו את הנושא. ועכשיו, כדי להרגיע אותך... ה - LDL הוא ה"כולסטרול הרע" - הוא מעביר כולסטרול מהכבד אל הדם. ה - HDL הוא ה"כולסטרול הטוב" כי הוא מחזיר את הכולסטרול מהדם אל הכבד. בודקים את היחס בינהם ואם הוא קטן מ - 4 אז אין סיכון לכלי הדם. אצלך היחס הוא - 165/76=2.17, מצויין! בברכת בריאות טובה, נועה
שלום. אני בת 31, לאחר שתי לידות. הציון שלי במחשבון BMI הוא 29, דהיינו - אני שמנה!!!לאחרונה ניסיתי דיאטות שונות, והתוצאות לא מספקות אותי. ברור לי שאני זקוקה לחוויית הצלחה ולתוצאות מיידיות. שמעתי ש"רדוקטיל" היא תרופה יעילה להורדה בתאבון ולהרזיה מהירה ובטוחה. השאלות שלי: 1. מהם הסיכונים/תופעות לוואי בלקיחת התרופה? 2. האם יש השתתפות למבוטחי "המושלם" במימון התרופה? רב תודות.
שרון יקרה מאיפה להתחיל? אני דיאטנית ומאמינה באכילה נכונה ולא בטיפולים תרופתיים להרזייה. מנסיוני התרופות עלולות להיות "מקסם שוא" כי הן מסיטות את תשומת הלב מהבעיה האמיתית שהביאה להשמנה, ולפיכך מהתמודדות אמיתית שתפתור את הבעייה בטווח הארוך. רדוקטיל היא תרופה פסיכיאטרית במקורה, אשר מדכאת תאבון. תופעות הלוואי שלה דומות לפרופיל תופעות לוואי של תרופות אנטי דכאוניות אחרות. דיכוי התאבון יכול להיות יעיל לתקופה מסוימת, אך עם הפסקת הטיפול התרופתי חוזר התאבון, לפעמים אפילו בצורה מוגברת, ולעיתים קרובות המשקל חוזר לקדמותו ואף יותר. אני נגד. אינני יודעת אם יש השתתפות של המושלם (אפשר לשאול בקופה את הרוקח...) ומשפט אחרון, האם ניסית טיפול אצל דיאטנית? האם ניסית דיאטה מאוזנת באמת בשילוב עם פעילות גופנית? מנסיוני: הדרך הקצרה היא הדרך הארוכה ואילו הדרך הארוכה היא הדרך הקצרה. ובכל דרך בה תבחרי- אאחל לך בהצלחה! ליטל
שלום,אני בת 30 ולאחרונה עליתי במשקל.נישית את כל הדיאטות המומלצות,אני מתעמלת באופן קבוע,אבל למרות זאת אנני מצליחה לרדת במשקל כלל.מה עלי לעשות? האם זה חשוב לאכול פעם אחרונה כמה שעות לפני שינה?
מיה שלום ירידה במשקל היא משוואה פשוטה של הכנסת אנרגיה מול הוצאת אנרגיה. אינני יודעת כמובן היכן הבעיה אצלך. יתכן והדיאטות שבהן את נוקטת אין מאוזנות דיין (הרבה מדי אנרגיה או מעט מדי אנרגיה, חסרונם של רכיבים חיוניים וכו'). יתכן מצד שני שהדיאטה שלך מאוזנת, אך ההתעמלות אינה מספקת או שאימון הכושר אינו בנוי נכון! הייתי מתחילה מיעוץ דיאטנית הכולל אנמנזה ובדיקת מרכיבי התפריט. מנסיוני, רוב הבעיות נעוצות בתזונה לא מאוזנת במקרים אלה. בברכה-ליטל
שלום. חברתי, בת 42, חשודה בעיני לאנוקסיה. היא התחילה בדיאטה מאוזנת, להורדה במשקל (למרות שעודף המשקל היה רק כ-5 ק"ג) והיום הגיעה ל48 ק"ג ואיננה יכולה לעצור. היא פוחדת כל העת, שאם תאכל, תשמין.. היא נראת מאד רזה ואנשים מעירים לה על כך. לאחר תקופה מסויימת, הצליחה להעלות חזרה במשקל ולהראות בסדר. היום, שוב היא במהלך של הרזיה כלפי מטה, ויורדת מתחת ל47. היא נראת חולה, חלשה, מותשת ולא מצליחה לאכול מלבד ירקות מבושלים. (עושה את שיטת הנקודות של שומרי משקל, אך במקום 20 נקודות, היא אוכלת 5 נקודות ביום). היא מודעת שיש לה בעיה והמחזור פסק, אך היא פוחדת "שיכריחו אותה לאכול" אם תלך לטיפול. שאלתי: מה הפרוצדורה להתקבל במרפאה להפרעות אכילה? האם זה כרוך בתשלום? (היא חד הורית, 5 שנים בארץ, ובעלת קושי כלכלי, למרות שמשתכרת משכורת מינימום). ושאלה נוספת: איך אני כחברה,יכולה לעזור לה? תודה.
א. שלום ראשית אני מאחלת לעצמי חברות כמוך... מדברייך משמ כי חברתך סובלת ומצבה מדאיג. הטיפול בהפרעות אכילה הוא טיפול נפשי, והוא בהחלט ממומן ע"י המדינה. איך מגיעים לכך? רופא משפחה אמור לכתוב הפנייה לפסיכיאטר, בקופ"ח. לאחר האבחנה הפסיכיאטרית, באם יוחלט כך, חברתך תשלח לטיפול במרפאה להפרעות אכילה או במסגרת אחרת שתמצא לנכון. כל זה ללא תשלום מצדה... תמיכה נפשית ממך ,מסביבתה וילדיה, כמו גם הרבה אהבה והבנה יוכלו לעזור. אני מקווה לתקופות טובות יותר עבורה! ליטל.
שלום אני בחור בן 32 די רזה אבל בבדיקות כבר כמה שנים יש לי טריגליצרידים גבוהים של כ 300-400. אני שותה הרבה משקאות ממותקים - קולה, מיץ אשכוליות וכו'. רציתי לדעת האם למשקאות דיאטתייים יש פחות טריגליצרידים? האם במידה ואעבור מקולה וספרייט לקולה דייט וספרייט דייט זה יפחית את כמות הטריגלצרידים שאני צורך? למרות שאני רזה כדאי לי לעבור לדייאט? תודה
דני שלום רב עליית הטריגליצרידים קשורה ישירות לצריכת פחממות, בעיקר פחממות פשוטות. כך שהפחתה ממשית בכמות הפחממות בתפריט,כמו גם המנעות מסוכרים (להוציא פירות אותם יש לצרוך בכמות של עד 2 מנות פרי ליום), היא הטיפול התזונתי המוצלח בבעיה ממנה אתה סובל. היות ומשקאות מוגזים מכילים כמויות גדולות של סוכר שיכול להפוך לגליצרול, ההמלצה היא לעבור למשקאות מוגזים דיאט. הממתיקים שבהם לא עוברים את אותו תהליך. אבל הכי מומלץ זה לעבור לשתיית מים... ליטל
לאחרונה תרמתי דם במד"א ואבחנתי כי האנזים ALT אצלי הוא גבוה מהמקובל 102 במקום 50 - וייתכן כי זה בעיה של כבד שומני. עליי לציין כי עד לפני כחצי שנה עסקתי בפעילות ספורטיבית רבה והפסקתי לחלוטין וכן כי עליתי במשקל כ-15 קילו. השאלות הן : מה הממצא של ALT גבוה יכול להצביע על מבחינה רפואית ? האם זה שומן בדם או כולסטרול ? האם ניתן "להעלים" תופעה זו ואם כן אז מהן הדרכים לטיפול בתופעה ? מה ההשלכות של כבד שומני והממצא של האנזים הגבוה ומה הסיבות להתהוות ממצא זה אצלי שאני לא סבלתי בעבר מדבר דומה וכן אין אצלי במשפחה דבר זה . תודה על כל עזרה ומידע.
שלום ארז עליה בתפקודי כבד סיבות רבות לה. השאלה שלך היא שאלה רפואית טהורה שיש להפנותה לרופא המטפל. ליטל .
שלום מה דעתך על הויטמין SAME לטיפול בדיכאון האם ידוע לך על מיקרים שעזר מצ"ב קישור http://www.psycom.net/depression.central.same.html תודה
חיים שלום! זהו אינו ויטמין ואינו נמצא במזון. אני ממליצה להעביר השאלה לניורולוג או פסיכיאטר. בברכה, נועה
אני לאחר טיפולים כימותרפים רציתי לדעת איזה ויטמינים אני יכולה לצרוך לטיהור הגוף לאחר כל הרעלים שנכנסו לתוכו עקב הטיפול האגרסיבי תודה
שלום רב ויטמינים לא אמורים לטהר את הגוף, אלא להוות חלק מהתזונה שלך ולפיכך המושג שהשתמשת בו אינו נהיר לי. כמו כן לא ברור באיזה שלב נמצאת המחלה שלך, האם הבראת לחלוטין או שמא טיפולים נוספים לפניך? בכל מקרה הייתי ממליצה על יעוץ אישי. בברכה-ליטל
שלום, סבי חולה בסרטן הקיבה. היינו מעוניינים לקבל עצות אילו מאכלים עדיף לו לאכול מכיוון שלחם, מאכלי חלב, ירקות.. גורמים לו לצרבות והקאות. תודה רבה.
זוהר שלום לא ברור לי מה מצב מחלתו של סבך, והאם עבר הליך כירורגי (כגון כריתה חלקית או מלאה של הקיבה) והאם מטופל בכימותראפיה או טיפול אחר, כך שקשה מאוד להתייחס לשאלתך. אני מציעה לבקש עזרה פרטנית מדיאטנית המחלקה האונקולוגית שבה הוא מטופל. מאחלת לכם בריאות טובה וחדשות טובות. בברכה-ליטל
שלום אני סובלת מקוליטוס פרקטיטוס ואני אלרגית לדגים ואגוזים למיניהם האם אני יכולה לקבל אומגה 3 וגם גם אם אנסה 1ו 2 המצב של קוליטוס יחמיר ? ותודה מראש
שרה שלום! לפני שאענה לשאלתך, האם את יכולה לחזור על האבחנה/מחלה ממנה את סובלת? כמו כן, לא ברור לי למה את מתכוונת ב - 1 או 2??? נועה
שלום אני סובלת מדלקת במעי הגס התחתון כרגע המצב ברגעיה כי אני שומרת התזונה שמתאים למצב שלי ואני משתמשת בתרופה רפסל אבל שנה שעברה סבלתי מדלקות חוזרות כשישה חודשים וטופלתי בסתרואיידים .עכשיו שמעתי שאומגה 3 טוב בשביל המצב שלי אבל אני אלרגית לדגים רציתי לדעת האם אני יכולה לנסות את וויטמין זה?
ברצוני לדעת מה עלי לאכול ומה עלי לקחת על מנת להוריד את הפוליפים שהם בכיס המרה שאותו ראו באולטרה סאונד. אודה לכם בגין יעוץ כי אין ברצוני להגיעה לחדירה פולשנית בניתוח.תודה למפרעה לאה
שלום רב! האם יש אמת בכך שתוספי התזונה ויטמין B12 (וגם ברזל) יכולים לגרום לפגיעה בכבד? (אולי בשימוש ממושך?) או לפגיעה בריאותית אחרת? האם יש מחקרים על כך? אם כן, תוכלו להפנותי אליהם? בתודה מראש עדן
עדן שלום לגבי ברזל בהחלט ישנה אפשרות ליצור עודף ברזל בגוף וכתוצאה-רעילות הפוגעת גם בכבד. הסיבה לכך היא שהפריטין נמצא בעיקר בכבד. יחד עם זאת המחקרים מראים על כמויות גדולות ביותר (200 מ"ג עד 5 גרם ליום!), ורוב מקרי המוות במקרים אלה הם בקרב ילדים. מכאן אני מדגישה כי מתן תוסף ברזל חייב להעשות אך ורק אחרי יעוץ רפואי! לגבי B12 לא ידוע לי על תופעות רעילות שלו. אך גם כאן, יש ליטול את הויטמין בעצה רפואית ולא כך סתם על דעת עצמך. בברכה-ליטל
האם הוא בטוח לשימוש בכלל ובהריון בפרט? תודה
הילה שלום! אין מספיק מידע מחקרי נאות על צמח זה על מנת לגבש עמדה. צירפתי לך את ההתיחסות של ה - FDA האמריקאי: http://www.cfsan.fda.gov/~dms/fdsugar.html Another product, stevia, is derived from a South American shrub. Though it can impart a sweet taste to foods, it cannot be sold as a sweetener because FDA considers it an unapproved food additive. "The safety of stevia has been questioned by published studies," says Martha Peiperl, a consumer safety officer in FDA's Office of Premarket Approval. "And no one has ever provided FDA with adequate evidence that the substance is safe." Under provisions of 1994 legislation, however, stevia can be sold as a "dietary supplement," though it cannot be promoted as a sweetener. בארץ יש אישור לשימוש בעלים, טריים או יבשים בלבד. לא תמציות ואבקות למיניהן. בתקופת ההריון ההמלצה היא לנקוט משנה זהירות. לטעמי זה מתייחס גם לסטיביה. המלצתי היא לשקול שימוש בסוכר רגיל. אם את סובלת מסוכרת הריונית אז מותר להשתמש בכמות מוגבלת בממתיקים אחרים ורצוי לפנות לדיאטנית קלינית המתמחה בנושא לייעוץ אישי. בברכה, נועה
שלום האם מותר לקחת אומגה 3 לאדם בעל כבד שומני ובכלל איזה טיפול יש למצב כזה אודה על הסבר מפורט תודה
שלום רב. בקשת תגובה מפורטת, אך לא נתת פירוט מספיק של הבעיה ולכן התשובה כללית. יש יתרון בנטילת אומגה 3 להורדת טריגליצרידים. באם הכבד השומני הוא על רקע של היפרטריגליצרידמיה ניתן ואף רצוי ליטול תוסף אומגה 3. לגבי טיפול, אינני רופאה, ולכן לא אוכל להשיב באופן מקצועי.
שלום, לתשומת לבך, בקשר להרגשת טעם מר בפה, באתר משרד הבריאות - http://www.health.gov.il/news/news.asp?Id=286 חיפאית
תודה על הקישור! אכן תופעה מוזרה... מקווה שלא יתבררו דברים קשים. ליטל
לקחת שני כדורי B12 ביום (מתחת ללשון)? כאמור, התוצאה שיצאה לי בבדיקת דם הייתה 121. הרופאה המליצה לקחת כדור אחד, אך בגלל התוצאה הנמוכה החלטתי על דעת עצמי לקחת שניים. האם זה מזיק לגוף לקחת שני כדורים, ואם כן, אשמח אם תסבירו לי מדוע. המון תודה מראש, מיה.
שלום רב את יכולה להסיר דאגה מלבך. התוסף אינו רעיל, ועודפים ממנו, יתפנו ע"י הכליות במידה ויש אכן עודפים (לא סביר עם תוצאה של 121. בקיצור, לא מסוכן. ליטל
מדובר באשה באמצע שנות ה-50 אשר רוצה/צריכה לקחת סידן וגם מולטי ויטמינים. בשוק נמצאים למכירה אך ורק כדורי סידן ביחד עם ויטמיןD(נאמר שהויטמין מסיע לספיגת הסידן). מצד שני כל הקפסולות המכילות מולטיויטמינים,כוללות גם ויטמין D .בשני המקרים,בערך בכמות של 800 מ"ג(ביחד!!). השאלה:האם אין זו כמות יומית גדולה מדי של הויטמין(D)??!! ואם כן,כיצד ניתן לפתור את הבעיה? האם יש בנמצא סידן לבד,ללא הויטמיןD ?
אורה שלום! נכון שההמלצה היומית היא 400 מ"קג. יחד עם זאת, הכמות המקסימלית הבטוחה לשימוש היא 2000 מ"קג כך שאת בהחלט בטווח הבטוח ואין כל חשש לקחת את שני התוספים יחדיו. בנוסף, ניתן להשיג תוספי סידן ללא ויטמין D. בברכה, נועה
תודה על התשובה המהירה. כתבת/ם שניתן להשיג סידן ללא תוספת ויטמיןD .ציינתי שחיפשתי מוצר כזה ולא מצאתי. אבקשכם להודיע לי מהשם המוצר ללא תוספת הויטמין.(זה לא יחשב כפרסומת למוצר,נכון?!) בתודה מראש אורה
מזה מספר ימים אני מרגישה טעם מר/ מלוח תוסס בחלק הפנימי של הלשון (במקום ששמים גלולה) . איני יודעת ממש להחליט אילו מהטעמים אני מרגישה. וכמו כן איני מבינה ממה זה נובע. אודה לעזרתכם.
שלום לך! האם את זוכרת בימים האחרונים אכילה מוגזמת של מזון כלשהו? לעיתים כאשר מפריזים באכילת מזון ספציפי, עלול להווצר עודף ברכיב תזונתי מסויים אשר גורם לטעם לוואי. למשל אכילה מופרזת של אגוזים מסוגים שונים, גורמת לעודף במינרלים מסויימים, דבר העלול להתבטא בטעם לוואי מתכתי. מקווה שעזרתי... בברכה, נועה
נועה שלום אני מודה על תשובך המהירה. אמנם אכלתי אגוזים ואף צנוברים, אך לא באופן מוגזם, אלא שאיני אוכלת מהם ביום, יום. האם טעם הלוואי המוזר נשאר מספר ימים? במקרה שלי מדובר בכ- 4 ימים לפחות. ואת האגוזים והצנוברים אכלתי בשבוע שעבר, בזמן הפסח.
ראשית רציתי להודות לך על התשובה המהירה והמספק אך עלו לי עוד כמה שאלות.. כמה כוסות גזר מבושל שווה ל700 מק"ג ויטמין a . 2. בנוסף רציתי לדעת האם זה מסוכן או גורם לסיפטומים מסויימים שיש בעיה של פינוי ויטמין זה מהכבד?? ואיך זה יכול להתקשר לרוקוטן שאני לוקחת?? מודה לך מאוד מאוד מאי
שלום רב 1. כמות של 280 גרם גזר מבושל מספקת 700 מק"ג ויטמין A . 2. אינני רופאת עור, אך ידוע לי כי השימוש ברואקוטן מחייב בדיקה תקופתית של תפקודי כבד ולא בכדי. יתכן קשר בין הדברים ולכן אני ממליצה מאוד לפנות אל הרופא המטפל ברואקוטן להתייעצות בענין זה! בברכה-ליטל
אני בת 38 נשואה + 3. מטופלת בסרוקסאט כ - 4 שנים, (בעקבות טיפול זה העליתי 20 ק"ג). גובהי 1.60 ומשקלי 92 ק"ג. אני רוצה לדעת האם יש לי סיכוי להוריד במשקל כאשר אני מטופלת בסרוקסאט? כמה קלוריות עליי לצרוך ביום בכדי להוריד במשקל? אודה על עזרתכם. בברכה שלומית
שלום רב הטיפול בתרופה אכן עלול לגרום לעליה קלה במשקל בחלק מן המקרים. בכל מקרה, את מטופלת בתרופה זמן רב וסביר להניח שבשלב הזה אין לטיפול התרופתי השפעה ממשית על משקלך. בהחלט יש סיכוי סביר לירידה במשקל תחת הטיפול התרופתי שאת מקבלת! זה תלוי כמובן בצריכ התזונתית שלך ובמידת הפעילות הגופנית. הכל פתוח! בצלחה ליטל
ובבדיקות דם שעשיתי, יצא שיש לי B12 מאוד נמוך. אני בת 30, והתוצאה הייתה 121. בערכי הייחוס רשום שהטווח הרצוי הוא 180-650. שאלתי היא איך מחסור זה עלול להשפיע על בריאותי ומה אפשר לעשות נגד זה. כמו כן, האם יתכן שהמחסור הזה נגרם עקב תזונה לא נכונה? תודה ויום נעים, מיה
שלום מיה חוסר בויטמין B12 יכול לפגוע במערכת העצבים הפריפרת והמרכזית, ולכן יש לטפל. התוצאה שלך נמוכה ביותר, ואת זקוקה לתוסף של הויטמין (בזריקות או בתוסף תת לשוני-הוועצי ברופא המטפל). יתכן והחסר נובע מבעיה תזונתית- את אינך צמחונית אמנם אך לא ציינת את צריכת מוצרי החלב הביצים והדגים. אולי היא איננה מספקת. לעיתים החוסר נובע מבעיה בספיגה של הויטמין או משפעולו בקיבה (בעיה נפוצה ביותר). המשמעות של זה היא שצריך להקפיד על מעקב תזונתי מדי מספר חודשים. בשנים האחרונות אנו עדים להקפים נרחבים של חוסר ב-B12 גם אצל אנשים שאינם צמחוניים. לא תמיד הסיבה ברורה, וכל שנותר הוא לעקוב ולטפל במידת הצורך. ליטל
להסביר לי את המשפט שכתבת : " לעיתים החוסר נובע מבעיה בספיגה של הויטמין או משפעולו בקיבה (בעיה נפוצה ביותר)". מה גורם לחוסר ספיגה של הויטמין, ומה הכוונה לפועלו בקיבה? בתודה מראש, מיה.
שלום. בחודש האחרון אני חשה בחולשה, עייפות, סחרחורות, כאבי ראש והירדמות של הכפות רגליים. בדיקות הדם שלי נמצאו תקינות אך תוצאות החומצה הפולית היו 9 וחצי ו ה - B12 יצא 230. בנוסף אני בחודש האחרון של טיפול ברואקוטן. רציתי לדעת האם כדאי לקחת תוספים של B12 וחומצה פולית או שהתוצאות תקינות ואין קשר בינהן להרגשתי הכללית.
שלום רב. ערכי הבדיקות שלך תקינים "על הנייר". ולמה על הנייר? כי את חווה סימפטומים המתאימים לחסר בויטמין B12 . מנסיוני הקליני, לא די במדידה של הערך בדם, כי הסימפטומים יכולים להופיע במקרה של ויטמין זה ,גם כשהערך בדם מראה על תוצאה נורמאלית. הייתי ממליצה לקחת תוסף של B12 לאחר התיעצות עם הרופא המטפל ברואקוטן. בברכה-ליטל
שלום! (בת16) רציתי לדעת האם משקלי תקין, הגובה שלי הוא: 1.58 ואני שוקלת 45
מיכל שלום! משקלך כעת תקין לגובהך וגילך. בברכה, נועה
יש לי שאלה, אולי אני לא פונה לפורום המדוייק אך לדעתי 99 אחוז ממצב בריאותינו הוא עפ"י התזונה שאנו צורכים. אני בת 21 גובה: 158 אני בשומרי משקל.. הייתי במשקל כבוד 55 ועכשיו עליתי ל- 59.. אני כבר יותר משנה בשומרי משקל.. ואוכלת המון המון ירקות.. כפות ידיי וכפות רגליי במיוחד צהובות באופן לא רגיל... נאמר לי לפני כחודש שזהו עודף ויטמין a שנמצא בגזר , בירקות ופירות כתומים בעיקר.. במשך החודש האחרון השתדלתי להפחית בצורה משמעותית את הצריכה בגזר ובכתןמים כאלו ואחרים.. אך עדין כפות ידיי צהבהבות וכפות רגליי צהובות מאוד מאוד.. בנוסף יש לי קצת רגישות לקור.. כל הזמן כפות ידיי ורגלי קרות ועורי יבש מאוד (בלי קשר: אני בסיומה של מחלת פסוריאזיס טיפתי, כרגע מנסה להיפטר בעיקר מהצלקות שנותרו) הצבע בכפות ידיי ורגליי נמצא כבר הרבה חודשיים והדבר מתחיל להדאיג אותי.. אני מקווה שזו לא בעיה בכבד.. כי עכשיו התחלתי לקחת גם רוקאטן 20 מ"ג נגד פצעים בפנים.. אני לא יודעת אם כל הסיפטומים והתרופות שציינתי קשורות אחד בשני , אך זהו מצבי הבריאותי בגדול.. מקווה שתוכלי לעזור לי ולראות מה הבעיה אני יודה לך מאוד.. המשך יום מקסים... :)
מאי שלום! קרטנואידים אכן נמצאים בכמויות גדולות בירקות/פירות צהובים וכתומים אך גם בירוקים: גזר, בטטה, תרד, דלעת, כרוב, חסה, עלי סלק/לפת/חרדל וכו' (גם עלי בייבי), פלפל, מלון, אפרסק, משמש. את מתארת צריכה גבוהה של ירקות ויכול להיות שזה מביא אותך מעל הגבול העליון של ההמלצה לויטמין A. ההמלצה היומית היא ל - 700 מק"ג והגבול העליון הוא 3000 מק"ג. לדוגמה 1 כוס של גזר מבושל מכילה כמות בטא-קרוטן השווה ל - 1000 מק"ג ויטמין A. ייתכן ואכן יש כרגע בעיה בפינוי של הויטמין בכבד. לשם כך רצוי לפנות לרופא (עדיפות לגסטרואנטרולוג), שיבדוק אותך ואת הצבע שאת מתארת על כפות ידיך ורגליך. במידה ואכן יש בעיה בתפקוד הכבד, רצוי שהרופא ישקול מחדש את הטיפול התרופתי שלך, ואזי מומלץ גם לפנות לייעוץ תזונתי אישי אצל דיאטנית על מנת להפחית את כמות הקרטנואידים שאת אוכלת.
שלום, שמעתי כי חשוב לקחת אומגה 3 בהריון . האם נכון? ממתי? ומה מומלץ? (אני בשבוע 30)תודה .
לאמא שלום! זה בהחלט נכון אך מדובר ספציפית על חומצת השומן מסוג DHA. עלייך לשים לב שהיא נמצאת בכמוסות שתבחרי. מדובר על מינון של כ - 400 מ"ג DHA ביום, מהטרימסטר השלישי ועד סיום תקופת ההנקה. סוגי הכמוסות הקיימות בשוק מכילות כ - 120-200 מ"ג כל אחת כך שתצטרכי לקחת בין 2 ל - 3 ביום. בברכה, נועה
לנועה תודה. האם יש הבדל בין צריכת אומגה 3 בכמוסות לבין צריכה ממוצרים טבעיים? איזה כמות צריך לצרוך מזרעי פשתן כדי להגיע לכמות האופטימלית ? שוב תודה.
רצית שאתן לך עוד פרטים, אני בת 19 וחצי , אין לי כל כך כושר גופני, אבל אני הולכת כל יום שעה , והמשקל שלי 75, והמטרות שלי זה לרדת במשקל בלי שיהיה נזק לגוף שלי, כי פעם עשיתי דיאטה ירדתי 10 קילו ב2 חודשים אבל בגלל הדיאטה היה לי חוסר דם וברזל בגוף והייתי צריכה לקחת כדורי ברזל. תודה.
שלום לך! פעילות גופנית של שעה ביום היא מאוד אפקטיבית לירידה במשקל ולהעלאת הכושר הגופני. עם הזמן תוכלי להבחין בשיפור בכך שמהלך אותה השעה המסלול שאת עושה יתארך או שתוכלי להגביר קצב ואפילו לרוץ קצת. העלאת הקושי בהדרגה חשובה להמשך הירידה במשקל. בנוגע לתזונה, אני מבינה שהיה לך ניסיון לא טוב אבל אני מנחשת שהדיאטה שעשית לא ניתנה לך ע"י דיאטנית (מכיוון שפיתחת חוסר תזונתי - דבר שדיאטנית קלינית יודעת הייטב למנוע...). לכן, המלצתי החמה לך היא לגשת לייעוץ אישי של דיאטנית קלינית על מנת להשלים את המהלך החשוב שאת מנסה להשיג. בהצלחה! בברכה, נועה
שלום רב,אני בת 70 ונוטלת התרופות: נורווסק5מג, דרלין40מג, מיקרופירין75מג, ליפיטור10מג, פמוטידין20מג, והתוספים CALCIUM600+D ,טבליות מציצה ויטמין B12 שלוש פעמים בשבוע,ו-CENTRUM .בחדש מרץ שנה זו התוצאה של ה SODIUMהיתה 134 כשערכי הנורמה כפי שמצויין בטופס הבדיקה(137-150) כשחזרתי על הבדיקה כעבור חדש התוצאה שוב היתה נמוכה 136.עלי לציין כי באוגוסט 2003 ויוני 2004 התוצאה היתה 141אני שואלת מה יכולה להיות הסיבה של הירידה הפתאומית בערכי ה SODIUM ?הדבר היחיד ששיניתי בתקופה האחרונה הוא החלפת הסטטינים פעם החלפתי מסימוביל ל-ליפידל וכששני אלה לא התאימו לי רשמו לי ליפיטור 10 מג. עלי לציין שאני רגילה זה שנים רבות להרתיח את מי הברז ולקרר אותם לפני שתיתם. אני מודה לכם מראש על התיחסותכם בהקדם.
שלום חוה. שאלתך היא שאלה רפואית, היות ואת נוטלת תרופות רבות, ומהסיבה שנרן הוא אלקטרוליט שרמותיו בדם קשורות להרבה מצבים קליניים שאין בסמכותי לאבחן. עלייך לפנות לרופא המטפל. (אוכל רק להרגיע אותך לשעה קלה ולומר כי ערכים של 134-136 הם ערכים תקינים פחות או יותר וכי לא נראה לי שיש מקום לדאגה גדולה.) בריאות טובה-ליטל
כל קיץ אני נכנסת לתפקוד של 30% מהתפקוד שלי בשאר השנה. נכון אני יודעת. מרבית האנשים עייפים בקיץ. אבל זה לא ממש מנחם. האם קיימים מחקרים, פתרונות חדשים או אינפורמציה נוספת מעבר לשתייה מרובה שלא ממש תורמת....לא שלא צריך לשתות אבל זה לא ממש מעלה את התפקוד הירוד שלי בתקופה זו. אשמח לקבל כבר עכשיו מידע שיעזור לי אולי הפעם לעבור את הסיוט הזה. לצורך מידע נוסף: אני מרבית הזמן לא חשופה לשמש. המזגן עוזר , אבל לא ממש משפר את התפקוד בתקופה הזו. הבדיקות כמו המוגלובין בי 12, בלוטת התריס וכד' תקינות לאורך שנים.
שלום ורד לעייפות הסברים רבים וחלקם יכולים להיות תזונתיים, אך כשאת מציינת עייפות עונתית הקשר לתזונה הינו סביר פחות. יתכן ואינך שותה מספיק (חשבי 35 מ"ל מים לק"ג משקל גוף). הקפידי על אילה מסודרת כל כמה שעות, על מנת לא ליצור פערי זמן גדולים בין ארוחה לארוחה. וכמובן כמו תמיד, שמרי על איזון בין רכיבי הארוחה-פחממות חלבונים ושומנים. בברכת קיץ נעים (אני דווקא אוהבת...) ליטל
תופעה זו קיימת כבר שנים, לפעמים יותר ולפעמים פחות... לפעמים כיסוי לבן ולפעמים קצת צהבהב ולפעמים אפילו צהוב. למרות שמירה על היגיינת פה במידה רבה וניקוי הלשון מס' פעמים, התופעה חוזרת. האם יש מזונות או הרגלי תזונה הגורמים לכך? התופעה מלווה בריח רע. עוצמת הריח לעיתים חלשה ולעיתים חזקה. האם יש קשר בין תופעה זו לשקדים/לאפשרות של הצטברות שיירי מזון ב'חורים' בשקדים? במשך שנים פניתי למומחים שונים והבעיה טרם נפתרה. אודה על תשובתך
שלום עידית הייתי מנסה לעשות בירור אצל רופא גסטרואנטרולוג, רופא שיניים ורופא אף אוזן גרון. מקור התופעה אינו תזונתי, ולפיכך לא אוכל לתרום לפתרון הבעיה. בברכה-ליטל
אני בת 77 , סובלת מכולסטרול גבוה, לא יכולה לקחת סימוביל וליפידל, זה גורם לי לכאבי בטן, לקחתי לציטין, האם מותר לי לעבור לניאצין 500- nfn ללא בעירה,מה ההבדל בניהם? מה יועיל לי יותר? תודה נוגה
נוגה שלום רב. איני מוסמכת לענות על שאלות בנושא טיפול תרופתי. אנא הפני את שאלתך לרופא המטפל. בברכה-ליטל
האם מותר לקחת ברזל בתוך יוגורט ? [כמוסות ברזל רך]
לא כדאי. לא לוקחים ברזל עם מוצרי חלב, נהפוכו, צריכים הפרדה של כמה שעות בינהם.
למה ? מה הסיבה לכך ?
שלום רב, שאלתי היא מה פירוש המושגים הבאים שמתארים צורות הזנה שונות: P.Z NPO IL תודה וחג שמח, מאי
שלום רב: 1. הזנה דרך זונדה 2. nothing per oz כלומר, לא לתת דבר בהזנה פומית (דרך הפה) 3.אין צירוף כזה בהקשר לצורת הזנה. ליטל
רציתי לשאול כמה זמן ביום צריך לעשות פעילות גופנית כדי להרזות, ומהי כמות המים שצריך לשתות ביום,ומהו סוג האוכל שצריך לאכול. תודה.
שלום רב את שואלת שאלות מאוד פרטניות, הקשורות לגיל, מין, מטרות הירידה במשקל והיעדים הרצויים, משקל ההתחלה, מצב הכושר הגופני וכו. אם תוכלי לצרף פרטים ספציפיים על עצמך, אוכל לענות.
אני בת 19 וחצי , אין לי כל כך כושר גופני, אבל אני הולכת כל יום שעה , והמשקל שלי 75, והמטרות שלי זה לרדת במשקל בלי שיהיה נזק לגוף שלי, כי פעם עשיתי דיאטה ירדתי 10 קילו ב2 חודשים אבל בגלל הדיאטה היה לי חוסר דם וברזל בגוף והייתי צריכה לקחת כדורי ברזל. תודה.
רצית שאתן לך עוד פרטים, אני בת 19 וחצי , אין לי כל כך כושר גופני, אבל אני הולכת כל יום שעה , והמשקל שלי 75, והמטרות שלי זה לרדת במשקל בלי שיהיה נזק לגוף שלי, כי פעם עשיתי דיאטה ירדתי 10 קילו ב2 חודשים אבל בגלל הדיאטה היה לי חוסר דם וברזל בגוף והייתי צריכה לקחת כדורי ברזל. תודה.
לנועה שיף שלום תודה על תשובתך. אני מבקש להוסיף ולשאול, אולי הפעם השאלה יותר מורכבת: א. האם האור והחום מבטלים גם את השפעתו המבורכת של הפשתן הטחון על מערכת העיכול? ב. האם הבישול של דגים, מעומק הים הצפוני, מבטל לחלוטין את השפעתו של אומגה 3 המצוי בהם? ג. מהו השימוש הממומלץ בשמן הפשתן? דרך אגב שמן הפשתן הוא די יקר. ד. האם לא נכון ונוח יותר להשתמש בגלולות של אומגה 3? ה. האם השימוש באגוז המלך יכול לספק את כמות האומגה 3 היומית? ואם כן כמה אגוזים? ן.האם שימוש מידי בפשתן טחון בתבשיל חם, הנצרך מיד, גם הוא פגום? אני מודה לך על התיחסותך. מועדים לשמחה. גד
גד שלום! להלן תשובות לשאלותיך: א. לא, המרכיב המיטיב עם תפקוד מערכת העיכול הוא הסיבים התזונתיים. אלו כמובן לא נפגשים כתוצאה מחשיפה לאור או חום. ב. כל סוג של עיבוד המזון המכיל חומצות שומן מסוג אומגה 3 תורם לתהליך הנקרא חימצון ההורס בסופו של דבר את חומצות השומן. ככל שיש יותר עיבוד, כך יש יותר איבוד. בכל שלב פוחתת הכמות האיכותית של השומן. ג. השימוש המומלץ הוא תיבול מזונות קרים (סלטים בעיקר). ד. נכון! הגעת למסקנה הנכונה. אלו גם מכילים מרכיבים אנטיאוקסידנטים כמו ויטמין E השומרים מפני תהליך החימצון. ה. חשוב להדגיש שבמזון הצמחי (למעט אצות) אין את חומצות השומן DHA ו - EPA מסוג אומגה 3 אלא את חומצת השומן אלפהלינולנית שהיא המקור שלהן. אם משתמשים במקור, צריך "לקוות" שהתהליך האנזימטי היוצר את תוצר ההמשך (DHA, EPA), מתקיים ביעילות בגוף. לצערנו, ההנחה הרווחת היום בעולם המדע היא שהתהליך האנזימטי הטבעי בגוף אינו יעיל דיו לספק את מלוא הדרישה של הגוף. לכן ההמלצה היא לצרוך שמן דגים או אצות (מזונם של הדגים...). לגבי האגוזי מלך אם כן, הם מספקים כמות יפה של חומצת שומן אלפהלינולנית, כ - 2.5 גר' במנה של 7 יח'. אך שוב, זה לא מבטיח שהשומן יהפוך בגוף למה שאנו רוצים... ו. אני מקווה שהבנת מההסבר שלי שיש בתאור דרך הבישול שלך משום איבוד מה מאיכות השמן אך קשה לכמת אותו. חג שמח גם לך! נועה
שלום, קוראים לי ענבל ואני בת עשרים [עוד חודשים]. התחלתי להיות צמחונית לפני כ-3 חודשים.רציתי לדעת מה עלי לאכול במקום בשר, כדי לספק את כל המאכלים הנחוצים לתהליכים בגוף? מבחינה היסטוריה רפואית אני חיילת ויש לי פרופיל 97 [סעיפים על מספר בעינים ועמוד שדרה] לפני כשנה היה לי tshגבוה ועבר לי לאחר שקיבלתי פטור ממשמרות לילה [אני בטוחה שהיה קשר בין שניהם.] ובבדיקת דם הכל היה בסדר. אשמח אם תענו על שאלתי בתודה, ענבל נ.ב- אני נמוכה יחסית לגילי ורזה [1.48 ו42 ק"ג למרות שתמיד אכלתי הרבה ואני לא מרבה בפעילות גופנית]
שלום ענבר. במידה והתפריט שלך מכיל ביצים, מוצרי חלב מגוונים, ודגים, את לא אמורה לפתח חסרים משמעותים. ניתן לשלב גם מוצרים המבוססים על סויה וטופו. כדאי לבצע מעקב תקופתי אחרי רמות הברזל, ההמוגלובין וה-B12 על מנת לוודא שאין חסר בהם. ליטל
שלום, אני נוטלת כבר כשנה "פרוביוטיק פמינה" - תוספת של חיידקים פרוביוטיים, בגלל קנדידה עקשנית שסבלתי ממנה בנרתיק (וזה מאוד עוזר..). הפחד שלי הוא שאם אפסיק-הפטריה תחזור. השאלה שלי אם אני גורמת לנזק בכך שאני ממשיכה ולוקחת את התוסף הזה או שאין שום בעיה עם זה?? תודה נטע
נטע שלום איני מכירה את המוצר הזה באופן אישי. ממה שקראתי אין בעיה לקחת אותו לתקופות ארוכות, כולל הריון. אני לא מומחית גדולה בעניני קנדידה. נסי לפנות למי שהמליץ על התוסף הזה. בהצלחה-ליטל.
שלום לכן שמעתי שמומלץ להשתמש בפשתן טחון. אלא שכדי להפיק ממנו את מלוא התועלת יש להשתמש בו מיד לאחר הטחינה. אני מבקש לדעת, האם כאשר מוציאים מדי פעם פשתן השמורבמקפיא, מנה לשימוש יומי, הפשתן מאבד את כל איכותו? הרי טחינה של מנת פשתן מדי יום, נראית לי משימה שלא רבים יוכלו לעמוד בה לאורך זמן. תודה על תשובתכן ומועדים לשמחה גד
מזה פשתן באנגלית??
באנגלית זה flaxseed.
שלום לכן שמעתי שמומלץ להשתמש בפשתן טחון. אלא שכדי להפיק ממנו את מלוא התועלת יש להשתמש בו מיד לאחר הטחינה. אני מבקש לדעת, האם כאשר מוציאים מדי פעם פשתן השמורבמקפיא, מנה לשימוש יומי, הפשתן מאבד את כל איכותו? הרי טחינה של מנת פשתן מדי יום, נראית לי משימה שלא רבים יוכלו לעמוד בה לאורך זמן. תודה על תשובתכן ומועדים לשמחה גד
גד שלום! סוג חומצות השומן שבזרעי הפשתן (אלפה לינולנית-אומגה 3), חשוף לנזק חמצוני לאחר הטחינה, אשר אכן פוגע באיכותו. גם אור וחום פוגעים באיכותו. הקפאה לא מונעת את נמגע עם החמצן ועל כן לא מבטלת את התהליך המזיק. ניתן להשיג שמן פשתן מכבישה קרה במיכלים האטומים לאור אותם יש לשמור בקירור. כך ניתן לבטל את ההשפעות השליליות. בברכה, נועה
תודה על התשובה המהירה. שאלה נוספת: תוסף הברזל אותו רכשתי הוא "ברזל עדין" של סולגאר ועל אריזתו מצוין כי יש ליטול אותו עם הארוחה/ות. עם זאת, מקריאה שטחית בנוגע לתוספי ברזל הבנתי כי בכדי לייעל את הספיגה יש לצרוך את תוספי ברזל דווקא בנפרד ממזון. עלי לציין כי אינני צורכת כלל מוצרי חלב אך כל ארוחה שלי כוללת סויה בצורה כלשהי (טופו, טבעול, מעדן, חלב סויה וכיו"ב). מה נכון? כמו כן, כמה זמן אחרי נטילת התוסף ניתן לשתות קפה/תה ללא חשש להפחתת יעילות הספיגה? תודה.
שלום שרית. אין צורך ליטול את תוסף הברזל בנפרד מן הארוחה. מה שחשוב לציין הוא שנטילת הברזל צריכה להיות בנפרד(!!)ממוצרי חלב, וזה חשוב מאוד. לעומת זאת, רצוי ליטול את הברזל בסביבה המכילה "גורמים מחזרים" כגון חומצה אסקורבית (ויטמין C) למשל עם מיץ תפוזים טבעי, המסייעת לספיגת הברזל. אינני זוכרת במדויק את הזמן בשעות שיש לחכות בין צריכת מוצרי חלב ובין נטילת ברזל, היות וזה משתנה ותלוי בסוג התכשיר. מדובר בכמה שעות בודדות, הסתכלי בעלון לצרכן או התייעצי עם רוקח (אפשר גם כאן בפורום רוקחות). בברכה-ליטל
נאמר לי שכאשר משתמשים במשקאות דיאטטים לבישול, התוצרים מסרטנים. האם זה נכון. אם יש סכנה בבישול מסוג זה?
זה נכון, אם הממתיק המלאכותי הוא אספרטיים. אספרטיים מתפרק בחום והתוצרים של הפירוק אינם יפים לבריאות... ליטל
לליטל להב (או לכל מי שיכול לתת תשובה מלומדת) (שוב אזרח מודאג...) אבל האם הסכנות שנובעות מבישול עם אספרטיים מהווים סכנה רצינית. נאמר אם אני עובד במסעדה גדולה שמשתמשת בדרך קבע בדיאט קולה בבישול בחום גבוהה עלי לדואג לשלום הלקוחות
אזרח מודאג שלום! קודם כל, אין צורך להיות כה מודאג... האספרטיים מתפרק בחום ל - 2 חומצות האמינו מהן מורכב. הבעיה הבריאותית מתבטאת רק בצריכת כמות יומית גדולה וללא מזון חלבוני. אני מבינה שבמסעדה, משקאות הדיאט משמשים כרוטב לבישול. אם מדובר על מנות בשריות אז כמובן שהבעיה לא קריטית. ובכל זאת חשוב לומר שלמען הגילוי הנאות, עליכם לציין לפני הלקוחות על השימוש בהם. למה בעצם? האם מדובר במנות דיאטטיות/דלות סוכר? בברכה, נועה
1.אני רוצה ליטול תוסף סידן + תוסף ויטמין די שמתאים למינון הסידן שאטול (אני בקושי צורכת סידן בתזונה שלי ונמנעת מחשיפה לשמש). השאלה, כמה מ"ג ויטמין D צריך לספיגת 1000 מ" ג סידן, והאם זה מזיק אם יש עודף ויטמין D? 2. יש בקבוקונים עם ריכוז גבוה של חיידקים טובים. האם יש סכנה במינון יתר, או שניתן לקחת בקביעות? תודה.
דניאלה שלום! שימי לב שההמלצות מופיעות בשני מדדים, מיקרוגרם או יחידות בינלאומיות (IU) וחשוב לא לבלבל ביניהן. ההמלצה לויטמין D עד גיל 50 - 5 מק"ג ליום = 200 IU 50-70 - 10 מק"ג ליום = 400 IU מעל גיל 70 - 15 מק"ג ליום = 600 IU עודף בויטמין D אכן יכול להיות מזיק ולכן נקבע גבול עליון העומד על 50 מק"ג = 2000 IU. לגבי חיידקים ידידותיים - הכוונה היא לצריכה יומיומית על מנת לשמר את אוכלוסייתם במעי. לכן אין כל חשש מצריכה יומית. בברכה, נועה
שלום רב אני מבקשת , אם מישהו יוכל לעזור לי אני אשמח. יש לי בעיה חמורה משום שעקב צריכה מרובה של מאכלים מימיים (המון ירקות לסוגיהם השונים) ואכילה נורמלית ביותר ממאכלים אחרים , ושתייה מרובה של משקאות דיאט וכו' נוצרו לי בצדדים, במותניים ובעצם כל הקטע שמעל הישבן+ הבטן מעין צמיגים ונפח היסטרי . זה לא משהו שיורד גם לאחר יומיים כך שגם אם אמעיט בשתייה וירקות זה לא יירד לי, מאידך אני בספק אם זה שומן ממש משום שבשארית הגוף אני לא אגזים ואומר שאני מ-ק-ל זה מאוד מאוד מטריד אותי משום שאינני יכולה ללבוש כבר חולצות צמודות כי הדבר ניכר מאוד ! ! כמו"כ הבטן שלי מאוד מאוד נפוחה וענקית כך שלמעשה כל האזור האמצעי שלי חסר פרופורציה לחלוטין לשארית גופי. אני מתוסכלת כי כמה שניסיתי להמעיט במזון , זה לא יורד ואני לא יכולה להמשיך ולהמעיט משום שזה כבר יגבול ברעב. מעבר לזה, בגלל שנפח קיבתי גדול מאוד על אחת כמה וכמה קשה לי יותר מזה להמעיט במזון. אני אפילו לא מגיעה לצריכה היומית אם לא אחשיב את הירקות.. האם יש התערבות רפואית, קלינית, משהו כדי לשאוב את הברדק שנוצר לי ? אני מוכנה לשלם כמה שצריך כדי לקבל את גופי חזרה, זה פשוט מעציב אותי מבוקר עד ליל. תודה לכל מי שלא התייאש וקרא עד כאן.....
מיה שלום! מאוד קשה לקבוע לפי הנתונים שסיפקת מה מהות העודפים עליהם את מדברת. לדעתי רצוי שתגשי לרופא שלך לבדיקה. לאחר בירור ואבחנה, במידה ומדובר בהשמנה, בהחלט מומלץ לפנות לטיפול תזונתי ע"י דיאטנית קלינית. בכל מקרה אינני ממליצה על שאיבה (את וודאי מתכוונת לשומן...). בברכה, נועה
הייתי מעוניינת לדעת לגבי ערכים תזונתיים של ביצה - במיוחד בכל האמור בברזל וויטמין בי 12 כמו כן, הייתי מעוניינת לדעת האם שניצל טבעול לסוגיו הנאכל מדי יום (ודומיו מחברות אחרות) מהווים תחליף טוב דיו למנת בשר יומית? עלי לציין כי אני צמחונית מזה כחמש עשרה שנה אך רק לאחרונה התגלו בבדיקות דם חוסרים (פריטין - 6,בי 12 - 180,המוגלובין - 11), אך ללא כל תסמינים שאני למעשה חשה בהם. רופא משפחה המליץ על נטילת תוסף 1000MCGיומי של בי 12 ושני כדורי ברזל. עם זאת, הבנתי כי MCVגבוה (94) מעיד דווקא על מחסור בבי 12 ולא על אנמיה כתוצאה מברזל שעליה מעידים ערכים נמוכים של מדד זה. לכן, אני מעט מבולבלת. תודה
שלום שרית 1. בביצה יש 1 מק"ג של ויטמין B12 ו-1.44 מ"ג של ברזל. 2. לפי ערכי הבדיקות שציינת, אין די בהשלמת הויטמין הנ"ל כמו גם הברזל ממזון בלבד, והרופא שלך נתן לך המלצה מצויינת. 3. אכן קימים מספר סוגים של אנמיות וזה קצת מבלבל. כאשר יש חסר בויטמין B12 מבנה הכדורית האדומה גדול יותר והיא כהה יותר (אנמיה מאקרוציטית, היפרכרומית). אנמיה כתוצאה מברזל מאופיינת בכדורית קטנה יותר ו"חיוורת יותר" (אנמיה מיקרוציטית היפוכרומית). אצלך, רמת ויטמין B12 נמוכה , זה מסתדר עם בדיקת ה-MCV הגבוה יחסית, וזה מסתדר גם עם רמת ההמוגלובין הנמוכה. אגב, ישנם מצבים בהם קיים חסר גם ברזל וגם ב-B12 ויכול להיות שגם אצלך זה כך, היות והפריטין שלך נמוך, מה שיכול להעיד על הדלדלות מאגרי הברזל בגוף מכאן שוב, המלצת הרופא לתוסף ברזל +B12 היא נכונה והייתי ממליצה לנהוג לפיה. במקביל את כמובן יכולה לשלב בשר, ביצים ומוצרי חלב לתזונה שלך על מנת "לתגבר" את החסרים גם באמצעות מזון. רק בריאות! ליטל להב דיאטנית קלנית
כמה קלוריות יש בעוגיית קוקוס לפסח? (לא רשום על האריזה). תודה
שלום ריקי ראי תשובתי ללירון (בשאלה שכותרתה:המאכלים של פסח) חג שמח ליטל
אימי, (בת 74) אושפזה בשל היפונתרמיה בערכים 124 - 125, היא אינה נוהגת לשתות שתיה מרובה ויש לה בעיות במתן שתן. כטיפול קבלה כדורי מלח והוראה להפחית בכמות השתיה. מה כדאי לעשות להמשך בירור מקור ההפרעה והטיפול בה ? בתודה מראש.
שפרה שלום היפונתרמיה הינה ממצא קליני שיכול להתאים לשלל מצבים רפואיים. לפיכך, אבקשך להפנות את השאלה לרופא המטפל. בברכה- ליטל להב דיאטנית קלינית.
שלום רב, שאלתי היא האם מלבד הורדת רמות ה T.G, אומגה 3 גם מעלה LDL? תודה וחג שמח, ליטל
התשובה היא לא. בברכה-ליטל להב, דיאטנית קלינית.
מה נכון להוציא מהתזונה כדי לעשות ניקוי לגוף האם נס קפה +חלב מפריעים לטיפול הומופתי? האם טיפול הומופתי מגביל את התזונה?
שלום< האם יש דבר מה מומלץ לאכול שיש חוסר במגנזיוםת בעיקבות טיפול כימותרפיה לםרטן שד? והאם יש יותר מגנזיום במים מינרלים,או מי ברז? ןהאם>זה משהו שמתאושש לבד?או שמא יוצר חוסר שיש לטפל בו תרופתי? רב תודותץ
נופר שלום! טיפול כימוטרפי אכן גורם לירידה במגנזיום וזו עלולה להוות בעיה לתפקוד הגוף. על כן אמור להיות מעקב צמוד (בדיקות דם שבועיות) על מנת להעריך את המצב ולתקנו במידת הצורך (הרופא יכול לתת תיקון באמצעות מתן מגנזיום ישירות לוריד או להמליץ על כמוסות. עם חלוף השפעת הכימוטרפיה, אמור להיות שיפור במצב. מניסיוני, תזונה בתקופה זו יכולה בהחלט לשפר את המצב ו"לחסוך" את הצורך בתיקון תרופתי. מזונות העשירים במגנזיום הם דגנים מלאים, קטניות ואגוזים למיניהם (בעיקר שקדים, קשיו, צנוברים ואגוזי ברזיל = 50 גר' שווים כ - 30% מההמלצה היומית). לגבי מים, הם לא מקור משמעותי למגנזיום. בברכה, נועה
שלום רב אפשר להפנות את השאלה לנאטורופאט/הומאופאט. דיאטניות קליניות אינן עוסקות בסוגיית "טיהור הגוף". בברכה-ליטל להב דיאטנית קלינית.