פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
22/06/2003 | 22:55 | מאת: ענת

שלום בני בן שישה וחצי חודשים, עד גיל חצי שנה ינק הנקה מלאה לאחרונה התחלתי לשלב מוצקים ניסיתי ירקות אך לא ממש מצא חן בעיניו ואילו פירות גם לאחר כמה נסיונות הוא אוכל היו ברצון. אני רוצה לנסות להוסיף לו אורז האם אפשר אורז מלא? ושאלה נוספת לגבי חיטה, מתי אפשר לתת לחם קוסקוס? תודה.

24/06/2003 | 18:50 | מאת:

ענת שלום! קודם כל, אם במקרה אני חשה בקצת בייאוש מדרך כתיבתך, אז התעודדי. צריך לתת לזה זמן. תינוקות לא תמיד מתלהבים מאוכל חדש וחשוב לשדר להם סבלנות ונינוחות כדי שילמדו את המזון החדש. לגבי אורז - בהחלט אפשר להוסיף. לגבי אורז מלא, אני הייתי ממתינה עוד מספר חודשים, כדי לתת למעי די זמן לסיים את התפתחותו. חיטה - למרות הנחיות משרד הבריאות המאפשרות חיטה מגיל 6 ח' אני ממליצה להמתין עוד חודשיים שלושה (מאותה סיבה של התפתחות המעי). כל המזונות הללו הבאים בצורת דייסה או שניתן למעוך אותם לאחר הבישול, אפשר כמובן לתת. ללחם יש תכונה שכאשר תינוקות מחזיקים אותו זמן רב בפה הוא הופך חזרה למעין בצק ואז שאיפה לא זהירה יכולה לגרום לו לחסום את דרכי הנשימה. לכן כדאי להזהר עם לחם, לחכות לגיל שהתינוק לועס (עדיף עם שיניים...) ולא מחזיק המזון בפה. אם בכל זאת נותנים, אז בחתיכות מאוד קטנות. נועה

22/06/2003 | 20:49 | מאת: עירית

שלום בני בן ה- 10 חודשים מקבל תוסף ברזל כמו כל הילדים (לפי משקלו כ- 6 טיפות). לפי 2 בדיקות דם שביצענו בהפרש של חודש רמת הברזל שלו עומדת על 10.9 כאשר המינימום הוא 11.1. אציין שבני יונק ואוכל גם אוכל רגיל (הכל). 1. רציתי בבקשה לדעת איזה מזונות מומלצים להעלאת רמת הברזל 2. האם רמה זו של ברזל נחשבת לאנמיה תודה רבה עירית

24/06/2003 | 18:40 | מאת:

עירית שלום! א - חשוב שתבדקי את מינון הברזל שאת נותנת. מגיל 7 חודשים ועד תום החודש ה - 12, המינון המומלץ הוא 15 מ"ג (לפי גיל ולא לפי משקל כפי שציינת). ב - כאשר הרמה הנמדדת בדם כה קרובה לנורמה, קשה להתייחס לכך כאנמיה אך רצוי לדאוג לאספקת ברזל מספקת ובדיקה חוזרת עוד חודשיים-שלושה. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא. ג - מה זה אוכל הכל? יש משמעות לכך. חלב אם בלבד אינו מספק בגיל זה את כל דרישתו של התינוק לברזל ואם אין מזונות אשר מכילים די ברזל בתפריטו, אכן עלולה להווצר בעיה. המלצות משרד הבריאות בנוגע למניעת מחסור בברזל הן: הזנת התינוק במזון עשיר בברזל החל מגיל 6 חודשים - הכוונה בעיקר לבשר, עדיף בקר על פני עופות, עדיף הודו על פני עוף, עדיף הודו אדום על פני לבן. גם כבד, דג, וקטניות. ביצים ניתן להוסיף לאחר גיל שנה. דחיית השימוש בחלב פרה - תכשירי מזון לתינוקות וכן הדייסות מועשרים בברזל. כחלק מתהליך הגמילה, רצוי לעבור לשימוש בהם על פני חלב רגיל, וזאת אף לאחר גיל שנה. המנעות מתה - תה מכל סוג שהוא מפריע לספיגת הברזל. נועה

22/06/2003 | 20:44 | מאת: אלון

שלום רב, הייתי מעוניין לדעת מה כמות השתייה המומלצת לבן 23 , משקל 62 ק"ג וגובה 1.73 בכוסות. כמו כן מבקש לדעת האם המשקל שלי הוא בתחום נורמת ה - BMI. תודה.

24/06/2003 | 14:39 | מאת:

אלון שלום כמות השתיה המומלצת בד"כ היא כליטר וחצי עד שניים. בכוסות זה משתנה כי ישנן כוסות של 250 מ"ל ואז זה 6 - 8 כוסות ליום לפחות ויש גם ספלים גדולים יותר. בקשר לשאלתך השניה ה BMI שלך הוא 20.7 כלומר משקלך מתאים לגובה, אך בתחום התחתון של הנורמה. נועה

22/06/2003 | 08:24 | מאת: עמית

מה דעתכן על הגבינה הצהובה החדשה שיצאה עכשו ( "הצהובה הטובה")? האם ידוע לכן מהו תוסף התזונה L-TELECT?

22/06/2003 | 09:04 | מאת:

עמית שלום! בעמ' 152, 154 יש שאלות על "גבינה צהובה" העוסקות בנושא זה. נועה

21/06/2003 | 23:31 | מאת: יעל

קראתי באתר הזה- שאם אוכלים הרבה ממתקים זה מסלק את ויטמין B מהגוף. איזה ממתקים ? ולמה זה קורה ?

22/06/2003 | 09:07 | מאת:

יעל שלום! את יכולה לשלוח קישור? נועה

21/06/2003 | 15:14 | מאת: רינה

בירצוני לישאול עים מיצים (טבעי) טוב ללוא הגבלה למשל גזר או סלק תפןחים עגבניות למי שחולה בבלןתת הלימפההודגקין

22/06/2003 | 08:53 | מאת:

רינה שלום! כעיקרון אין בעיה. בזמן טיפולים צריכים להיות מודעים למצב האלקטרוליטים בדם ואם הם גבוהים, להתייעץ עם דיאטנית המחלקה. נועה

23/06/2003 | 08:56 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

רינה שלום, אני ממליץ לך לשתות כל בוקר מיץ ירקות המורכב מ: 1 גזר, 1 מלפפון, רבע סלק וגבעול סלרי. מיץ סלק לבד לא מומלץ מיץ עגבניות הוא חומצי מידי. מיץ תפוחים ותפוזים מכילים הרבה סוכר המחליש את המערכת החיסונית. כדאי לך לנסות לשתות גם מיץ עשב חיטה. לבריאות צביקה

20/06/2003 | 00:06 | מאת: שירה

שלום! בהשפעת הפירסומת לדיאט תפוזינה של ספרינג שמבטיח ממתיק דל קלוריות ללא טעמי לוואי הניתן לצריכה בלתי מוגבלת. למשקה באמת אין טעם לוואי אך רציתי לדעת אם זה נכון שהממתיק סוכלרוז ניתן לצריכה בלתי מוגבלת ? בנוסף על הבקבוק עצמו רשום שהוא מועשר בויטמינים: ויטמין c 40 מ"ג (66% מהצריכה היומית) חומצה פולית 24 מק"ג (13% מהצריכה היומית) ויטמין b12 0.3 מק"ג (155 מהצריכה היומית) אני משערת שהכמות הרשומה היא אכן הכמות שהוכנסה לבקבוק אך האם הויטמינים לא נהרסים כשהבקבוק עומד ימים (ואפילו חודשים) במפעל/חנות/בית...? בנוסף מופיע על הבקבוק ש-250 מ"ל מהווים תחליף למנת פרי (במסגרת יעוץ תזונתי אישי) כאחת שלא אוהבת במיוחד פירות אפשר להסתמך על 250 מ"ל מיץ כתחליף לפרי ? תודה רבה

22/06/2003 | 08:58 | מאת:

שירה שלום! אכן, אין מגבלה לצריכה של סוכרלוז. לגבי ויטמינים, מיצים כאלו עם חומרי שימור אינם מקור מאוד מהיימן לויטמינים. מיצים סחוטים טריים יתנו מנה "בטוחה" של ויטמינים אך גם כמובן קלוריות... אם אוכלים מספיק ירקות (6-5 יח' ירק ביום) מגוונים מבחינת צבע וסוג (שורש, תפרחת, עלים, פרי) אז לא חייבים לאכול פירות. נועה

23/06/2003 | 09:16 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

שירה שלום, הממתיק המלאכותי ספלנדה (splenda) , או סוכרלוז, אינו כה תמים. מציע לך לבדוק את הקישור המצורף הדן בסיכון שבצריכת המוצר ומפנה לאתרים אחרים, או פשוט לחפש בגוגל את השם: splenda. http://www.mercola.com/2000/dec/3/sucralose_dangers.htm בנושא הפרי, את צריכה להבין שאי אפשר להכניס לתוך בקבוק פרי חי וטרי. חלק ניכר מהויטמינים, המינרלים, האנזימים והחומרים שעוד לא גילו (פקטור X) נהרסים בדרך אל הבקבוק ויחד עם החומר המשמר והממתיק המלאכותי זה משקה מזיק!

19/06/2003 | 23:06 | מאת: מבולבלת

אני בת 25 1.61 מ' . חילוף חומרים נורמלי בגבול הנמוך . כמה קלוריות אפשר לצרוך על מנת לשקול 50 קג'?

22/06/2003 | 08:59 | מאת:

למבולבלת שלום! זו לא מתמטיקה מדוייקת ונכנסים עוד גורמים. מה משקלך הנוכחי? נועה

22/06/2003 | 13:41 | מאת: מבולבלת

משקלי הנוכחי 55 קג'

25/06/2003 | 07:18 | מאת:

למבולבלת שלום! משקלך נמוך דיו. 50 הוא הגבול התחתון של המשקל התקין בעבורך. למה לך לשאוף לשם? נועה

26/06/2003 | 07:43 | מאת:

אל תהיי מבואסת, כדי לשמור על משקלך הנוכחי את צריכה לאכול 1600-1500 קק"ל ביום. אם את עושה פעילות גופנית באופן קבוע אז יותר. כדי לרדת במשקל, התפריט צריך להיות מופחת קלוריות אך לא פחות מ - 1200. הירידה במשקל אמורה להיות מתונה. נועה

19/06/2003 | 09:03 | מאת: גלית

רציתי לדעת איזה תוספי תזונה מתאימיםבמקרה של עליה באנזימי כבד או כבד שומני?

22/06/2003 | 09:01 | מאת:

גלית שלום! צריך להבין מה הגורם להפרעה בתפקודי הכבד כדי שניתן יהיה לתת יעוץ תזונתי (אם בכלל יהיה אפקטיבי, לאו דווקא יהיה מושתת על תוספים). נועה

19/06/2003 | 00:45 | מאת: דלית

ליטל שלום. אנא ממך תסתכלי על ההשאלה שלי לעיל. אם אפשר לקבל תשובה במהירות תודה רבה

19/06/2003 | 14:42 | מאת:

דלית שלום! תקבלי תשובה לאימייל שלך. ליטל

18/06/2003 | 15:04 | מאת: דינה

1) מה ההבדל בין סודה לשתיה לבין סודה לאפיה baking powder/soda 2) מתי יכול תינוק להתחיל לאכול? שלי בן 4 חודשים, רק יונק - והוא מסתכל עלינו מאוד מאוד כשאנו אוכלים...נראה כי גם הוא רוצה.

22/06/2003 | 07:57 | מאת:

דינה הי! 1. אני לא טכנולוגית מזון ולא יודעת ממש מהו ההבדל. אני אנסה לברר. 2. יש תינוקות שמתחילים להראות סימני מוכנות למזון מוצק כבר בגיל 4 ח' (יכולת החזקת הגוף והראש, הושטת יד, עניין במזון, ועוד). מבחינת מוכנות מערכת העיכול, מוטב להמתין לגיל 6 ח' לפני שמתחילים להציג מזון חדש. נועה

18/06/2003 | 08:45 | מאת: אתי מד"א

רציתי לדעם מהו המנגנון שגורם לכך שהושט תיחסם בשאיפה וכלי הדם שגם עוברים דרך הדיאפרגמה לא יחסמו? איך זה עובד? בתודה מראש אתי

אתי שלום! למיטב ידיעתי, אין חסימה של כלי דם בתהליך השאיפה. נועה

17/06/2003 | 19:22 | מאת: גלית

בתי בת 7 חודשים. שוקלת 8 ק"ג, גובהה 69 ס"מ. ניזונה בבוקר מפירות (אגס ותפוח), בצהריים ממרק ירקות (תפוח אדמה, גזר, בטטה וקישוא), והשאר "רמדיה" (כ-800 סיסי ליממה). בקרוב אתחיל להוסיף לה עוף או הודו לירקות. הבנתי שרק בגיל 9 חודשים כדאי להתחיל במוצרי חלב. כיצד ניתן לגוון את תזונתה? איזה ירקות ניתן להוסיףבכדי לגוון את המרק? מה ניתן לתת לארוחת ערב? המון תודה.

19/06/2003 | 17:07 | מאת: נטע

hi my friend! read noa's answer to my question at former page. kisses.

22/06/2003 | 07:59 | מאת:

גלית שלום! נטע צודקת, תשובתי לה בדף הקודם תתאים לך בדיוק. נועה

17/06/2003 | 13:32 | מאת: חיה

שלום, לאחרונה גילו אצלי כיב בקיבה ובתרסריון. שמעתי מקולגה לעבודה שאסור לאכול מזון שיכול להחמיץ (פטריות, מוצרי חלב, לחם שחור) הדיאתנית שאני מבקרת אצלה לא הזכירה במאום דבר זה ולמיטב ידיעותי בנושא, לאדם שיש כיב אסור לאכול מזון מטוגן. מה מהנ"ל נכון? תודה, חיה

22/06/2003 | 08:41 | מאת:

חיה שלום! אני לא מכירה את המושג "מזון שמחמיץ" כאשר הוא במערכת העיכול ולא ידוע לי למה הכוונה ומאיזה תחום ייעוצי המלצה זו מגיעה. היום אנו יודעים כי בין הגורמים העיקריים לכיב קיבה הוא חיידק הנקרא הליקובקטר פילורי ולכן הטיפול הוא קודם כל טיפול בחיידק. מבחינת תזונה ההמלצות מטרתן הקלה על הסימפטומים ולעזור בריפוי הכיב. בעבר המליצו להימנע ממזונות קשים וסיביים אולם היום אנו יודעים כי דווקא לדיאטה עשירה בסיבים יש אפקט מרפא. חלב - בעבר היה מרכיב עיקרי בדיאטה משום שחשבו שהוא מנטרל את החומצה. היום אנו יודעים כי הוא דווקא גורם להפרשה מוגברת של חומצה. ההגבלה של תבלינים שונים - צריכה להעשות באופן אישי, כלומר, אם יש תבלין שגורם לתחושה לא נוחה להימנע ממנו. קפאין - הגבלת מזונות המכילים קפאין המעודדים הפרשת חומצה בקיבה (קפה, תה, קולה,שוקולד ועוד). אלכוהול - גורם לנזק ישיר לרירית הקיבה ולכן צריך להקטין למינימום האפשר את צריכתו. ישנם אנשים שארוחות קטנות ותכופות מקלות עליהם את הסימפטומים וישנם אנשים, שדווקא ארוחות מסודרות כ 3 ביום הן המקלות. אם הינך מעשנת מומלץ להינמע מעישון. עישון נקשר עם הישנות כיבים ומניעת החלמתם. נועה

17/06/2003 | 09:09 | מאת: גלית

בתי בת 7 חודשים. ניזונה מארוחת פירות, ארוחת ירקות והיתר "רמדיה". האם אפשר להוסיף פירות יבשים לארוחת הפירות (מורכבת מתפוח ואגס)? איזה פירות יבשים להוסיף ובאיזה כמות? המון תודה.

22/06/2003 | 08:02 | מאת:

גלית שלום! לא הייתי מוסיפה בשלב זה פירות יבשים, ולו בגלל האפשרות של המצאות חיידקים ופטריות על גביהם. למה את רוצה להוסיפם? נועה

17/06/2003 | 09:07 | מאת: גל

בתי בת 7 חודשים. בטיפת חלב נאמר לי כי ניתן להוסיף קטניות לארוחת הירקות שהיא אוכלת (כרגע ללא בשר, אך בקרוב מאוד עם בשר). מאיזה קטניות כדאי להתחיל? איך מבשלים אותן? (יש צורך בהשריה מוקדמת קודם להכנסתן למרק)? האם הן עלולות לגרום לעצירות (מידיי פעם סובלת מיציאות קשות וכואבות)? תודה.

22/06/2003 | 08:12 | מאת:

גל שלום! בשר עדיף על קטניות בשלב זה, בגלל תכולת הברזל ואיכות החלבון שבו. התחילי להוסיף קודם כל בשר ואת הקטניות בשלב מעט מאוחר יותר, כך שלא יבואו על חשבון הבשר. בעיקרון כל הקטניות טובות ואף מסייעות ליציאות רכות יותר בגלל הסיבים המסיסים שבהן אך כמובן עלולות לעשות גם גזים... את האפונה והעדשים אין צורך להשרות וניתן להוסיפם למרק או להגישן בצורת מחית. את כל יתר הקטניות יש להשרות ללילה במים. כדי להפחית את הגזים כדאי להחליף את מי ההשרייה מספר פעמים. נועה

15/06/2005 | 09:21 | מאת: אבי שרון

מה זה קטניות הנקראות "עטר" , המקובלות מאד אצל יוצאי תימן. מה השם הלועזי שלהן?

15/06/2003 | 21:44 | מאת: שרית

אשמח לקבל רשימה של צבעי מאכל מסרטנים, אם אפשר גם לציין כינויים ולא רק מספרים. תודה.

22/06/2003 | 08:17 | מאת:

שרית שלום! אם תשתמשי באופצית החיפוש ותקלידי בה "צבעי מאכל" תמצאי את מבוקשך. נועה

15/06/2003 | 18:22 | מאת: מתוסכלת

אני בת 24 עוד מעט, ;1.60 ושוקלת 65 ק"ג. מעט גבוה, לא נורא. במשך החיי הקצרים הספקתי לעשות דיאטה אחת רצינית, ומאז המשקל התייצב על הערך הנ"ל, פלוס מינוס 5 קילו, לפרקים. לאחרונה החלטתי שנמאס לי מהנשנושים ומלהיות "מלאה", והתחלתי להקפיד יותר על מה שאני אוכלת. אני אוכלת בערך 1,000 קלוריות ליום (לא יותר! בדוק, ספור ומדוד) ומתעמלת שלוש פעמים בשבוע בספינינג. כך במשך החודש וחצי האחרונים. לדאבוני, המשקל לא רק שאינו ירד, עליתי אפילו חצי קילו!!!! מה יכולה להיות הבעיה? אני רוצה לציין שאני שותה הרבה מים, לא מסתובבת רעבה, לא מנשנשת, אוכלת ארוחת בוקר ואוכלת הרבה ירקות, חיים ומבושלים. מה אני עושה לא טוב? ואם הכל טוב - אז למה אני לא מרזה??

15/06/2003 | 18:55 | מאת: adi

שלום אלמונית, תנסי למדוד את ההיקפים ואת אחוזי השומן. אם מדדת בהתחלה, אז סביר להניח שאלו ירדו. עדי

16/06/2003 | 21:08 | מאת: יעל

תנסי את דיאטת רז קל- ספרו לי שניסו והיו תוצאות טובות ! [פרטים בעיתונים]

19/06/2003 | 18:00 | מאת: 007

אז ככה, אם לא עסקת לפני הדיאטה בפעילות גופנית, סביר להניח ששרפת שומן ובמקום זה קיבלת שריר וזה מסביר את העליה של החצי קילו. מילת המפתח היא התמדה. המשיכי כך לפחות מספר חודשים עד שהמשקל הרצוי יתייצב. מניסיון, שקלתי 67 ק"ג (גובה 167) והיום 50 ק"ג כשהגדלתי משמעותית את מסת השריר על חשבון השומן.

19/06/2003 | 23:08 | מאת: ל007

איך עשית את זה ובכמה זמן?

22/06/2003 | 08:21 | מאת:

למתוסכלת שלום! דיאטה דלת קלוריות כזו, יש לעשות בייעוץ דיאטנית ופיקוחה. לפי דעתי את זקוקה ליותר קלוריות ומאוד יכול להיות שהכנסת את גופך למצב חיסכון שאינו מאפשר ירידה במשקל. ייתכן גם שכפי שענו לך כאן, הפעילות הגופנית שלך תורמת לבנייה של מסת שריר ולכן עלית במשקל. כאשר עושים פעילות גופנית, יותר טוב למדוד הקפים ולא משקל. בכל מקרה אני ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי. נועה

01/02/2006 | 17:47 | מאת: שמחה

האם מישהו ניסה את דיאטת רז קל? אני מאוד רוצה לשמוע תגובות והמלצות.....

14/06/2003 | 21:04 | מאת: גלי

שלום! רציתי לדעת מהי התזונה המומלצת כדי להעלות רמות HDL ? ומהי התזונה המומלצת כדי להעלות רמות LDL ? תודה

15/06/2003 | 09:59 | מאת: משה

גם אני שייך למועדון הקולסטרויים ומחכה לתגובת המומחים לשאלתך. רק רציתי לתקן אותך בכך ש HDL רצוי שיהיה גבוה לעומת זאת LDL חשוב שיהיה נמוך בניגוד למה שכתבת. האם הערכים של הבדיקה האחרונה שלך עדיין בתחומים המותרים או אי שם מעבר להם.

15/06/2003 | 11:38 | מאת: גלי

שאלתי היא לגבי העלאת רמת הכולסטרול במקרה והיא נמוכה ולא לגבי הורדת הרמה (של שני סוגי הכולסטרול). כן ידוע לי שרצוי ש-hdlיהיה גבוה אבל אני חושבת שגם LDL נמוך מאוד אינו בריא. ערכי הבדיקה האחרונה שלי אינם בתחומים המותרים אלא הרחק מתחת לטווח. השאלה נשאלה גם בשביל אבי שהבדיקה האחרונה שלו הראתה LDL תקין אך HDL נמוך.

15/06/2003 | 17:26 | מאת: גלי

שכחתי לציין עובדה חשובה, אני צימחונית ולכן אשמח לקבל פירוט של מאכלים שמעלים את הכולסטרול אבל הם לא בשר או דגים. תודה מראש

15/06/2003 | 19:05 | מאת: עדי

היי גלי (ולמשה גם שלום), למה לא דגים ? בגלל שאת צמחונית ? יש המלצה לצרוך שמנים מסוג אומגה 3. תוכלי למצוא כמוסות מתאימות בחנויות הטבע השונות (שלחי לי אמייל ואשלח לך המלצה למוצר). אני יודע מניסיון שזה מאד עוזר ביחד עם תזונה נכונה ופעילות גופנית. כנראה שהגיע הזמן שתתחילי לעשות איזה שינוי ? מקווה שעזרתי איך שהוא, עדי

22/06/2003 | 08:26 | מאת:

גלי שלום! רמות כולסטרול נמוכות מהנורמה (כל הפרמטרים - TC, LDL, HDL) הן בד"כ אינדיקציה לתת תזונה ומופיעות כאשר יש ירידה דרסטית במשקל תוך זמן קצר וגם אצל מי שנמצא בתת משקל זמן רב. הטיפול צריך כמובן להיות תזונה לשם עליה במשקל, מאוזנת ומכילה מכל אבות המזון, לא רק שומנים אלא גם פחמימות וחלבונים. כדאי לפנות לייעוץ דיאטטי אישי. נועה

14/06/2003 | 13:22 | מאת: ליטל

שלום רב, שאלתי היא לגבי ליפופרוטאין ליפאז. ידוע לי שהוא מפרק שומן. כלומר מפרק את ה T.G מהליפופרוטאין שנושא אותו. עוד ידוע שלאחר ירידה במשקל רמות גבוהות שלו הן סימן להשמנה. האם L.P.L גורם לפירוק שומן או לאגירה שלו? תודה מראש, ליטל.

14/06/2003 | 20:39 | מאת: גלי

LPL מפרק טריגליצרידים בדם, עקב כך יש כניסה של חומצות שומן לרקמות השומן ולכבד ושם הן נאגרות. במילים אחרות LPL מעודד ליפוליזה בדם וליפוגנזה ברקמות שומן וכבד.

22/06/2003 | 08:27 | מאת:

ליטל שלום! המרצה שלך היא הבוסית שלי. את לא באמת מצפה שאתן לך את התשובה... נועה

14/06/2003 | 12:41 | מאת: דוד

למרות שמדובר באדם שממעט באכילת שומן מן החי ומרבה בירקות, רמת הקולסטרול בתהליך עליה מתונה לאורך השנה האחרונה מ 190 ל 240. איזה סוגי מזון ראוי להמנע ואחרים להרבות.

22/06/2003 | 08:31 | מאת:

דוד שלום! חיפוש באופצית החיפוש יניב תשובות רבות בנושא. גם דרך האתר דוקטורס בפינה שמאלית עליונה של הדף, בתשובות נפוצות. ברמות כאלה כבר מומלץ לפנות לייעוץ. לפעמים פשוט הגיל עושה את שלו... נועה

14/06/2003 | 12:29 | מאת: דניd

העם בזמן טיפול בקומודין מותר לישתות חצי כוס יין אדום יבש לארוחת צורים פעם ביום

15/06/2003 | 14:00 | מאת:

שלום! קרא תשובתי לניר, בעמ' זה. נועה

14/06/2003 | 10:20 | מאת: ניר

שלום. אני עברתי ארוע של פירפור עליות. מאז התחלתי בטיפול של קומודין, נוגד קרישה. רשימת המזונות האסורים גדולה. האםחל איסור מוחלט על אכילתם או שניתן לאכלם באופן חלקי? אני היתי נוהג לשתות כוס יין אדום כל ארוחת צהריים, מהלגבי המשך הרגל זה? אודה להתיחסותכם המקצועית, בברכה ניר.

ניר שלום! תהליך הקרישה הינו מורכב וכולל הרבה פקטורים. אחד מהם הוא ויטמין K. כשמתחילים טיפול בקומדין, החשיבות הגדולה היא להשיג איזון בקרישיות. מבחינת התזונה החשיבות היא להשתדל להגיע לצריכה פחות או יותר קבועה של הויטמין ביום. כך שאם יש סטיות או חוסר איזון, ניתן יהיה לטפל בו במינון התרופה וזה יהיה המרכיב היחידי בו עושים שינויים. אשמח לשלוח לך דף הדרכה מפורט. אנא שלח מס' פקס או כתובת ל:[email protected] לגבי יין אדום, אין בו ויטמין K. נועה

14/06/2003 | 09:41 | מאת: גלי

בתי בת 7 חודשים. אוכלת פירות וירקות. הבנתי שניתן כבר להוסיף בשר לארוחת הירקות. איזה בשר כדאי להוסיף? (עוף, שווארמה הודו)? איזה חלקים מהעוף? (שוקיים, כנפיים)? האם עליי להוריד את העור קודם לבישול? האם מבשלים את המרק עם כל הירקות במיים? המון תודה.

15/06/2003 | 08:28 | מאת:

גלי שלום! בעיקרון הודו מומלץ יותר (לא כ"כ משנה איזה חלק) בגלל תכולת ברזל גבוהה יותר. החלק שנטחן הכי טוב ונוח לשימוש בשלב הראשון הוא הכנפיים. קשה להוריד את העור מהכנפיים לפני הבישול ולכן ניתן לעשות זאת לאחר הבישול. אין חשש, התינוק זקוק לקלוריות שמקורן בשומן. לא כ"כ הבנתי את שאלתך האחרונה... נועה

13/06/2003 | 22:01 | מאת: אננה

אני נמצאת כשנה וחצי בטיפול ולוקחת פלוטין. אני רוצה להכנס להריון אבל מלאת חרדה. אני לא יודעת עד כמה המחלה פגעה בגופי וגם לגבי לקיחת הפלוטין בהריון אני לא רגועה. בתקופה האחרונה אני אוכלת הרבה יותר מגוון (יחסית לתקופה לפני שנתיים), אבל עדיין... אני מאוד רוצה לדעת האם גופי יכול לתפקד כמו שצריך בהריון ומה צריך לאכות על מנת לשפר את מצבו..תודה רבה

14/06/2003 | 18:47 | מאת: אננה

15/06/2003 | 08:20 | מאת:

אננה שלום! אני מציעה לך בחום לפנות לייעוץ דיאטטי במסגרת המטפלת בהפרעות אכילה, כמו זו שלנו או אחרות שיוכלו להציע לך: http://www.rambam.org.il/departments/detail.asp?cod=5&depID=459 נועה

12/06/2003 | 01:27 | מאת: דלית

אני רוצה בבקשה לדעת יותר אינפורמציה לגבי שומן מוקשה.מדוע הוא לא מומלץ? האם הוא יותר משמין? שאלה חשובה נוספת: האם כל קלוריה היא קלוריה או שקיים הבדל בין קלוריות הנובעות משוקולד או אותן קלוריות הנובעות מפחמימות(לחם וכדו') ? והאם שריפת קלוריות והשומן והירידה במשקל היא זהה?

שלום דלית שאלת מספר שאלות: א. לגבי שומן צמחי מוקשה, מדובר בעיקר בשומן קוקוס ושומן דקלים,והסיבה שאינם מומלצים היא היותם שומן רווי, ולא בגלל שהם יותר משמינים. ב. את צודקת, קלוריה היא קלוריה, אך ההבדל הוא שמקורות שונים של אבות מזון אינם נותנים את אותה כמות קלוריות! למה הכוונה? גרם שומן-נותן 9 קלוריות גרם פחמימה-נותן 4 קלוריות גרם חלבון-נותן 4 קלוריות. מכאן שאם אכלנו משהו עתיר שומן באופן יחסי-סביר להניח שהוא יכיל יותר קלוריות. דוגמא ספציפית: קחי תפוח אדמה מבושל, המכיל בעיקר פחממות, לעומת אותה כמות של תפוח אדמה כאשר היא מטוגנת כצ'יפס- כלומר תוספת משמעותית של שומן. איפה יהיו יותר קלוריות? כמובן שבצ'יפס, ורק בגלל תוספת (מיותרת) של שומן. ג. כאשר מנסים לרדת במשקל יש חשיבות לא רק לכמות הקלוריות אלא גם להרכב, ואני מקווה שזה עונה לשאלתך השלישית. אם זה לא היה כך, סביר היה להניח שאפשר היה לכתוב תפריט של 1500 קק"ל המורכבת משלוש חבילות שוקולד, כל אחת 100 גרם. בפועל, אי אפשר לבצע דיאטה כזו ולשמור על הרכב גוף בריא, ולפיכך מוצא הקלוריות חשוב לא פחות מכמותן הסופית בברכה-ליטל

15/06/2003 | 01:09 | מאת: דלית

ליטל שלום. אני פוגשת אותך פעם ראשונה והצלחת להרשים אותי מעל הציפיות. ענית לי תשובות מעניינות, מלאות ומוסברות בפירוט ניכר . אני מודה לך מאוד. ויש לי בקשה ממך ,אני רוצה לאכול אוכל בריא ,לא משמין ולא שומני ואולי תוכלי לעזור לי בתפריט תזונה של 1500 קק"ל. אני בריאה לחלוטין ולא אלרגית למזון כלשהו. אבל אינני אוהבת בשר. אני אוהבת דגים. חלבי . גלידות. שוקולדים. דגני בוקר ,לחם שיפון . אני סובלת מעצירות. אנא עזרי לי ואל תפני אותי לדיאטנית בקופת חולים.

11/06/2003 | 18:23 | מאת: יעל

האם מומלץ לשתות כוס או כפית של לימון או מיץ לימון ליום ?

11/06/2003 | 23:11 | מאת: עדי

השכמה: כאשר אתם ישנים הגוף שלכם צורך מים, לכן כאשר אתם ערים, שתו כוס גדולה של מים חמים (אך לא רותחים), הוסיפו פיסת לימון הידוע בתכונות הניקוי שלו וטעמו העדין. לקוח מתוך "מים והבריאות שלכם" - http://www31.brinkster.com/ezdiet/today.asp

14/06/2003 | 17:15 | מאת:

שלום יעל הלימון יכול להיות מקור טוב לויטמין C אך אני לא רואה כל צורך לשתות כוס שלמה של לימון ביום!! ניתן להשיג ויטמין C מהרבה מקורות אחרים כולל פירות הדר אכילים (תפוז, אשכולית, קלמנטינה וכו) ואין צורך להתענות בשתיית לימון (-: בברכה-ליטל

14/06/2003 | 17:31 | מאת: עדי

אלא לכוס מים עם פיסת לימון...

11/06/2003 | 15:08 | מאת: גלית

אני מנסה כבר שנים לרדת במשקל (10 ק"ג), כבר ניסיתי הכל, יורדת חלק ומעלה שוב. יש לי חוסר גדול ב-B-12 ואני לא אוכלת בשר בכלל וכמעט לא דגים. האם יכול להיות הקשר בין אי הירידה לבין החסך בB-12? אשמח לשמוע רעיונות לגבי הירידה במשקל תודה

14/06/2003 | 17:12 | מאת:

שלום גלית איני יודעת באיזו דרך ניסית לרדת במשקל,אך יתכן כי דיאטה לא מאוזנת, היא שגורמת לחוסר ההצלחה המתמשך, וככל הנראה לא תורמת בחיוב לנושא החסר בויטמין B12. לא חושבת שישנו קשר בין החוסר בויטמין ובין אי ירידה במשקל, אך מה שבטוח הוא כי את חייבת לטפל מידית בחסר הויטמין. זה לא דבר שהייתי משאירה ללא טיפול. ובאשר לאי הירידה במשקל, פני לדיאטנית קלינית שתעזור לך בכך. בברכה-ליטל

11/06/2003 | 00:30 | מאת: jenny

קיבלתי מהרופאה שלי את כדורים האלו אבל עדיין לא התחלתי את הטיפול אך ברצוני לדעת איזה תפריט הכי מתאים לדיאטה זו על מנת שאוכל להוריד את עודף השמקל שלי בצורה הכי בריאה שאפשר תודה רבה מראש גניפר

14/06/2003 | 17:07 | מאת:

שלום גניפר אין תפריט ספציפי המתאים לנטילת רדוקטיל. זוהי תרופה שמטרתה דיכוי התאבון. יש להקפיד על דיאטה מאוזנת המכילה את כל אבות המזון, ומוגבלת מבחינת סדר גודל של קלוריות. פני ליעוץ מקצועי אצל דיאטנית שתעזור לך בהרכבת תפריט שכזה. בברכה-ליטל

10/06/2003 | 21:41 | מאת: נטע

מהו התפריט הרצוי לבן תשעה חודשים אשר בד"כ ניזון מתחליף חלב אם (סימילאק)וכבר אוכל את רוב הפירות, הירקות, בשר עוף והודו ואף מעדני חלב, משקלו הוא ממוצע לגילו (תשעה קילו) וכיצד מונעים השמנה? האם כדאי להימנע בגיל זה מארוחות לילה? תודה נטע

15/06/2003 | 08:11 | מאת:

נטע שלום! נראה כי את נוהגת על פי הספר... בירקות כמובן נכלל תפו"א וניתן להוסיף את קבוצת הדגנים (גם מה שמכיל גלוטן) - אורז, לחם, קרקר או עוגיה וכמובן את כל סוגי הדייסות. גם קטניות מבושלות הייטב ומעוכות למשהו שדומה לפירה אפשר לתת בגיל זה. החל מהחודש העשירי מומלץ להוסיף גבינות ומוצרי חלב ניגר (הכוונה למעדנים, יוגורט, לבן, שמנת). מגיל שנה מוסיפים חלב ניגר,ביצה ודגים ובגיל זה מותר גם דבש. אם תחשבי על זה תראי שהתפריט הוא מגוון דיו, מזין ומאוזן מבחינה תזונתית. אין צורך בגיל זה לשאוף לתפריט שהוא הרבה יותר מגוון מזה. צריך לזכור שהתינוק - פעוט מתחיל ללמוד טעם ומרקם של מזונות ואין צורך להפציץ אותו במבחר רחב מדי אלא לתת לו להתיידד ולבסס לעצמו בשלב ראשון את המזונות הפשוטים הללו. בגיל זה הפעוט יכול לאכול כ - 6 ארוחות ביום ולקראת גיל שנה זה יכול לרדת ל- 5 או 4 ארוחות. הצורך בארוחת לילה כמובן אינו הכרחי אך צריך לנסות ללכת עם נטיתו של הילד בשלב זה. אם זה נכנס "במכסת" הארוחות אז וודאי שאין מקום לדאגה. לגבי השמנה, מוקדם לדאוג או להתערב נקודתית. הדגש להורים הוא לנסות לחנך לאכילה של אוכל בסיסי ובריא (לכל המשפחה) ופחות חטיפים וג'אנק במהלך החיים. לאכול יחדיו, כל המשפחה, תוך מתן דוגמא אישית של אכילת מזון בריא. פעולה נוספת שתתרום לאורח חיים בריא היא כמובן לעודד כבר מגיל צעיר לפעילות גופנית - טיולים, משחקים, בריכה ובהמשך גם חוגי ספורט. נועה

10/06/2003 | 19:45 | מאת: אלמוג

האם יש סכנה בשתיית 2-3 לימונים ביום שכל לימון מהול ב 2ליטר מים-בגיל 13?

11/06/2003 | 21:31 | מאת: אלמוג

11/06/2003 | 22:58 | מאת: Gubi

בניגוד למה שרבים חושבים, לימון במערכת העיכול הוא בסיסי ולא חומצי. יחד עם זאת, הסכנה שאני רואה היא יותר לאמייל השיניים של אותו ילד, מיץ לימונים עושה שמות באמייל השיניים, ולכן הייתי ממליץ למי ששותה מיץ לימון מרוכז (פחות בעייתי עם הוא מהול עם הרבה מים), לשתות אותו בשיטה שהספרדים שותים יין - זרם קילוח דק מתוך נאד שיכנס ישר לגרון ולא יגע בשניים. חוץ מזה לימון הוא פרי בריא. הוא המזון ה - 100% אניוני - ANIONIC היחידי שקיים. כדאי לבדוק אם כזו כמות של לימון ומים (איזה מים אגב - לא ציינת) לא יכולים בעקיפין לגרום לניקוי כבד די אינטנסיבי. אם כן במצבי בריאות מסוימים, כמו למשל סוכרת הייתי נזהר. זוהי כמובן רק דעתי האישית.

12/06/2003 | 14:53 | מאת: Gubi

אני מוסיף עבורך קטע המשך להסבר בהודעתי הקודמת Liver-regeneration protocol The liver regeneration protocol is quite simple. Feed it the only anionic food available on this planet: The lemon. Use a neutral non-anionic, non-cationic liquid as a medium: Distilled water fits in perfectly. The protocol is as follows: Make fresh lemon juice and add 9 parts of distilled water to the 1 part of juice, i.e. 4 ounces vs 36 ounces distilled water. Four ounces of the lemon-water solution each hour and Four ounces of plain distilled water take on the half hour. Example: 9:00 4 ounces of lemon-water solution, 9:30 4 ounces distilled water, 10:00 lemon-water, 10:30 distilled water, 11:00 lemon-water, 11:30 distilled water, etcetera. WARNING! THIS MUST NOT BE DONE BY ANYONE UNLESS IT IS DONE UNDER THE SUPERVISION OF A DOCTOR TRAINED IN THE BIOLOGICAL THEORY OF IONIZATION. THIS MUCH LEMON WATER COULD BE FATAL TO ANYONE WITH EITHER A HIGH OR LOW BLOOD SUGAR. NEITHER THIS AUTHOR, NOR ANYONE ELSE, ASSUMES RESPONSIBILITY FOR THOSE WHO ATTEMPT THIS LIVER REBUILDING TECHNIQUE ON THEIR OWN WITHOUT PROPER SUPERVISION. ABOUT ONE PERSON IN A THOUSAND HAS AN ALERGY TO THE JUICES OF THE LEMON. Why can it be fatal ? It's because the pancreas gets a lot more enzymes that it was used too and all of a sudden starts to produce a lot more insulin. You can imagine what happens. When bloodsugar levels fall too low, due to excessive insulin, you can fade or fall into a coma, which might very well prove to be fatal הקטע לקוח מתוך: http://www.newtreatments.org/reams תן תשומת לב לאזהרה ב - אותיות BOLD.

14/06/2003 | 15:15 | מאת: אלמוג

09/06/2003 | 11:15 | מאת: דניאל

בוקר טוב! הייתי רוצה לדעת פחות או יותר מהו החומר הנלמד בנושא- פיזיקה של תזונאים, האם זה אותו חומר הנלמד בפיסיקה הרגילה? (כלומר חשמל ומכניקה) תודה מראש

12/06/2003 | 08:15 | מאת:

דניאל שלום! בפקולטה לחקלאות ברחובות, פיסיקה למדעי התזונה א+ב מתוך השנתון: "מושגי יסוד: מדידה ויחידות, כוחות, תנועה. אנרגיה: חוק שימור האנרגיה, חוקי התרממודינמיקה, אנרגיה וגוף האדם. תכונות מכניות של חומר: מצבי צבירה, כוחות לכידה ודביקה, מכניקה של בעלי חוליות, הידרוסטטיקה, הידרודינמיקה, מתח פנים ונימיות, מיצלות וממברנות. שדות: שדה הכובד. שדה חשמלי: המטען החשמלי, האטום הגרעיני, זרמים חשמליים, פעילות חשמלית של עצבים ושרירים, השדה המגנטי, שימושים רפואיים בתהודה מגנטית גרעינית. קול ושמיעה: מתנדים וגלים מכניים, אפקט דופלר ושימושיו הרפואיים. אור וראיה: מכשירים אופטיים, סיבים אופטיים ואנדוסקופיה, התאוריה הגלית והקוונטית של האור, הלייזר ושימושו ברפואה. רדיואקטיביות וקרינה מייננת: קרני X בשרות האבחון הרפואי, ההשפעות הביולוגיות של קרינה מייננת, קרינה רדיואקטיבית בשירות הרפואה." במכללת תל חי, פיסיקה 1+2 מתוך השנתון: "מדידה, קינמטיקה: תנועה שוות תאוצה, ווקטורים, תנועה בשני מדדים, תנועה יחסית למערכת נעה, טרנספורמציית גליליי. מכניקה: חוקי ניוטון, סטטיקה, דינמיקה, כוח גרר, תנועה מעגלית קצובה ותאוצה צנטריפטלית, מתקף ותנע, עבודה ואנרגיה, הספק, תנועה סיבובית, מומנט סיבוב ושיווי משקל, תנע זוויתי ומומנט אינרציה. זורמים: נוזלים וגאזים, צפיפות, הידרוסטטיקה וחוק פסקל, הידרודינמיקה, צמיגות, משוואת ברנולי ועקרון וונטורי, משוואת פואסיי, הספק בזרימה, חוק סטוקס, מספר רינולדס, מתח פנים, נימיות. חשמל: אלקטרוסטטיקה, חוק קולון, שדה חשמלי, פוטנציאל חשמלי, קיבול, זרם והתנגדות, חוק אוהם, מעגלי זרם ישר וחוקי קירחוף. מגנטיות: שדה מגנטי, כוח אלקטרומניע מושרה. זרם חילופין ותופעות גליות: תנועה הרמונית פשוטה, גלי קול, התאבכות ועקיפה, גלים עומדים, אפקט דופלר, גלי אור, מבוא לאופטיקה וחוק סנל." נועה

08/06/2003 | 23:37 | מאת: גיא

שלום אינני כבד משקל אך רמת השומן בגופי עלתה בתקופה האחרונה(רואים...). שאלתי היא,במידה ואני כמעט מתנזר מפחמימות האם גופי יפרק מאגרי שומן על מנת להפיק אנרגיה או שגם יפרק חלבונים החיוניים לגוף(כמובן שאני מדבר על תזונה כזו לזמן מוגבל ולא כדרך חיים).ברור וידוע לי שעדיף לשלב עם פעילות ספורטיבית,אך כרגע אין באפשרותי להשקיע בצורה כזו שתשפיע על אחוזי השומן בגוף.אני בן 26... תודה מראש

12/06/2003 | 14:49 | מאת:

גיא שלום! זה כמובן תלוי מאוד בכמויות (סה"כ הקלוריות ו% הפחמימות, חלבונים ושומנים בדיאטה) אך כעיקרון, הגוף במצב כזה (המפוענח כמצב חירום), פונה למאגרי אנרגיה שזמינים לו יותר ומדובר אכן בחלבונים - שרירי הגוף. לאחר תקופת הסתגלות של מספר שבועות, תתכן התחלה של שימוש במאגרי השומן לאנרגיה. התועלת למול הנזק איננה שווה זאת. אני חולקת על קביעתך שפעילות גופנית יומית דורשת השקעה כזו מרובה. די אם תקדיש 20 דקות בכל יום להליכה נמרצת (לכולם יש 20 דקות פנויות ביום... אם כי נכון שיש לשאוף ליותר) וכבר תהה לכך השפעה על ניצול מאגרי השומן בגוף לאנרגיה. מחקרים בתחום הפעילות הגופנית הוכיחו זאת. אין לי ספק שזהו הפתרון הנכון עבורך, וודאי עדיף על פני ניסויים מטבולים בגוף האדם... נועה

12/06/2003 | 15:31 | מאת: גיא

08/06/2003 | 21:55 | מאת: שירה

שלום דיאטנית, אני בת 14 וגובהיי 155 ומשקלי 46 ק'ג. רציתי שתגידי לי תפריט יומי מאוזן ובריא כדי שאני אגדל עוד. אני עוד לא קיבלתי את המחזור אז אני יכולה עוד לגדול עם אני יאכל אוכל מזין ובריא. תודה רבה שירה

11/06/2003 | 15:02 | מאת:

לשירה שלום! אנו לא נוהגות לתת תפריטים בפורום כי חשוב לכל דיאטנית לפגוש את המטופל ולתת לו תפריט אישי שמתאים לו. בפורום זה לא מתאפשר. בכל זאת, רציתי להסביר לך על אבות המזון ואיך הם תורמים לגדילה: פחמימות (כמו לחם, תפו"א, תירס, אורז, פסטה וקורנפלקס) נותנות לגוף אנרגיה זמינה בה הוא משתמש לפעילות יומיומית וגם לתהליך הגדילה. אם לא אוכלים מספיק מקבוצה זו, הגוף משתמש במרכיבים הבונים אותו לאנרגיה ואז הגדילה נפגעת. יש פחמימות גם בפירות אותם מומלץ לאכול 3 פעמים ביום, גם בירקות ואפילו בממתקים אבל מאלו לא צריך לאכול יותר מדי (כדי לא לפגוע בשיניים ולהשמין). חלבונים (בשר, עוף, דגים, ביצים, חלב ומוצריו) הם אבני הבניין של הגוף. חוץ מלבנות את הגוף, החלבונים גם יוצרים אנזימים והורמונים. חשוב לאכול מהם בכל ארוחה ומנה של בשר לפחות פעם ביום. אם אוכלים מספיק חלבונים הגוף יכול לגדול. בחלב ומוצריו יש מרכיב נוסף מאוד חשוב לגדילה והוא סידן. הסידן בונה ומחזק את העצמות ולכן טוב מאוד לשתות חלב ולאכול גבינות. שומנים (שומן מהחי, שמן צמחי, זיתים, טחינה, אבוקדו, אגוזים ופיצוחים מכל הסוגים) חשובים לגוף גם כמקור אנרגיה וגם כמרכיב הבונה את קרומי התאים. שומנים גם בונים הורמונים מסויימים (כמו הורמוני המין). ויטמינים ומינרלים - מצויים בכל קבוצות המזון שציינתי וחשוב לאכול מכל הקבוצות כדי שאפשר יהיה לקבל את כל הכמות הדרושה מכל אחד ואחד מהם. אלו מרכיבים שחלקם קשורים בתהליכים מטבוליים המתרחשים בגוף וחלקם קשורים בבנייה וחיזוק של רקמות (כמו הסידן ובניית העצם). צריך לאכול בכל ארוחה מכל אבות המזון הללו כדי להשיג גדילה ולשמור על בריאות טובה. נועה

שלום, מוצרי חלב רגילים גורמים לי לבעיות רבות, ביניהן ליחה רבה, נפיחות עייפות וכו'. חלב סויה גורם לנפיחות ועייפות. מה אפשר לאכול במקום?

הלו שמוליק נשאר: חלב אורז - RICE MILK - ניתן להשגה ברשתות שווק ובחנויות טבע. חלב שקדים - קנה "שקדיה" בחנות טבע. ערבב היטב 1-1.5 כפיות שקדיה עם כוס מים מינרלים ויש לך חלב שקדים טעים, בריא ומעט מתקתק.

09/06/2003 | 23:54 | מאת: שמואל

...מזעזע :) מה לגבי תכולת סידן?

חלב סויה לא גורם לשום נפיחות ועייפות !!

08/06/2003 | 14:53 | מאת: לילך

האם מומלץ לאכול את הצהובה הטובה [גבינה צהובה] בלי כולסטרול ? או שזה לא משנה ?

11/06/2003 | 14:16 | מאת:

לילך שלום! בין גבינה צהובה רגילה ל"צהובה הטובה" יש הבדל מבחינת קלוריות, שומן רווי וכולסטרול (אם כי ההבדל אינו משמעותי כשאוכלים כמות קטנה - נאמר פרוסה אחת) שהוא לטובת "הצהובה הטובה". לעומת זאת מבחינת כמות חלבון וסידן, יש יותר (ומשמעותית), בגבינה צהובה רגילה. צריך לציין ש"עמק לייט 9%" מצטיינת ביתרונות של שני סוגי הגבינה שצויינו (כלומר, פחות קלוריות שומן וכולסטרול ויותר סידן). לדעתי כאשר אוכלים מעט, זה ממש לא משנה, ומי שאוכל הרבה, זה תלוי במצבו הבריאותי אם יש צורך בכלל להגביל במרכיב תזונתי זה או אחר. נועה

08/06/2003 | 12:03 | מאת: שירי

מידי פעם מופיע אצלי ריח רע מהאף נבדקתי ע"י רופא שיניים ואת תעלות האף הכל תקין טופלתי ע"י תרסיס מי מלח, זה לא עזר האם יתכן שזה קשור לסוג אוכל? אם כן איזה? אשמח לקבל חוות דעת תודה מראש שירי

12/06/2003 | 14:58 | מאת:

שירי שלום! את יכולה לנסות את מרפאת המומחים הזו באיכילוב - 6973545-03 נועה

15/06/2006 | 20:37 | מאת: מיכל

לעיתים קרובות מאד (פעם או פעמיים ביום) אני סובלת מריח רע מהאף ניבדקתי במרפאת חוץ א.א.ג. בבלינסון ועברתי בדיקות רבות בתעלות האף כולל טיפול ממושך באנטיביוטיקה אך ללא הועיל, מסקנות הרופא שהבעיה לא באף אלא ממקור אחר . מה יכול להיות גורם הריח? לאיזה סוג טיפול לפנות?

16/05/2007 | 14:24 | מאת: סוזי

מזה מספר חודשים אני מרגישה בעת נשימה כי יש לי ריח רע מאוד מהאף, לציין שיש לי דלקת ממושכת בסינוס שמאלי שלא מצליחים לדעת ממה היא נובעת, האם יתכן שזה כתוצאה משתל שן שנוגע בסינוס, בצילום סי. טי. רואים כי השתל נוגע בסינוס, לציין שהשתל כבר 6 שנים אין לי כאבים בשיניים, שאלתי האם שתל יכול לעשות בעיות אחרי שנתיים מיום השתלתו? כמו כן עברתי ניתוח פייס אני סובלת מליחה ירוקה מרובה מאוד, עד לניתוח פייס שנתיים לערך גם היתה לי ליחה אבל שקוםה וללר ריח אחרי הניתוח כחודש לאחריו התחילה ליחה ירוקה ועאמור אני מרגישה ריח של בשר רקוב מתוך האף. אנא תשובה ותודה מעומק הלב

07/06/2003 | 17:48 | מאת: גליה

שלום, רציתי לדעת אילו דברים יכולים להוריד את רמת הכולסטרול הרע ? פעם שמעתי על אגוזים ועוד כמה דברים ? תודה למשיבים.

11/06/2003 | 08:29 | מאת:

גליה שלום! את יכולה לעשות חיפוש לפי מילת המפתח "כולסטרול" ולמצוא את כל השאלות והתשובות שניתנו בעבר בנושא זה. כמו כן, דרך אתר דוקטורס, יש בחלקו העליון של העמוד תשובות לשאלות נפוצות אשר גם שם יש תשובה לשאלתך. אם משהו ישאר לא ברור, תוכלי לחזור ולשאול אותנו. נועה

07/06/2003 | 11:53 | מאת: תומר

שלום.... אני בן 20 1.85 ושוקל 65 קילו... לא משנה כמה אני אוכל,ואני אוכל לפחות 5 ארוחות ביום עם תפריט שהוכן לי במיוחד,אני לא מצליח להשמין... הבעיה אצלי היא כנראה גנטית,אך האם יש תרופה מסויימת שתאט לי את קצב חילוף החומרים בגוף?

11/06/2003 | 08:23 | מאת:

תומר שלום! כדי לתת פתרון (שלצערנו לא תמיד קיים) צריך להבין לעומק את הבעיה. לא נתת מספיק נתונים כדי שאוכל להתייחס. האם התפריט שקיבלת תוכנן ע"י דיאטנית? האם שבת אליה לאחר שזה לא עזר? אציין רק שאמנם משקלך נמוך אך נמצא בטווח הנורמה. נועה

06/06/2003 | 16:43 | מאת: ציפי

ידוע שלאננס יש אנזימים מסויימים הטובים לעיכול. האם כך הדבר גם לגבי אננס משומר? תודה ציפי

11/06/2003 | 08:17 | מאת:

ציפי שלום! באננס יש אנזים פרוטאוליטי (בעל יכולת פירוק חלבונים לחומצות אמינו, כמו אנזימי העיכול בקיבה והמעי) שנקרא bromelain. הוא נחשב יעיל כי הוא פעיל גם בחומציות של הקיבה וגם בבסיסיות של המעי. למיטב הבנתי, האנזים מצוי בחלק המרכזי של האננס. את החלק הזה מוציאים ולא מכניסים לשימורים ולכן לדעתי אין את האנזים בשימורים. נועה

06/06/2003 | 15:49 | מאת: רן

שלום לאנשי הפורום, ילדי בני 3/5. אשתי ואני מתלבטים באופן התזונה הנכון לארוחות בוקר וערב וכן למינון הממתקים או מינונם של "מאכלי פינוק" אחרים כגון במבה,צ'יפס משקית וכדומה. ילדינו גם אינם אוהבים ירקות או פירות ויש לנו דילמה קשה וכמובן כמו ילדים רבים אחרים, אוהבים לאכול מאכלים קבועים כגון פסטה, נקניקייה, שניצל צ'יפס מטוגן וכיוצ"ב. אנחנו בהחלט זקוקים להכוונה ועזרה בנוגע לתפריט הנכון, לדרך הנכונה להטמיע זאת ולשינויים בצרכיהם שמקורם בגדילה.כמו כן, אנו זקוקים לכתובות של אתרים מכוונים בענין, גם באנגלית, עברית(או הולנדית:-). תודה מראש

07/06/2003 | 03:23 | מאת: adi

רן, תעשו חיפוש ב"גוגל" ובכל מקרה תלכו לתזונאית ילדים. עדי

09/06/2003 | 11:25 | מאת:

רן שלום! אני שמחה על שאתה מקדיש זמן ורואה חשיבות בנושא זה. יחד עם זאת צריך לזכור שלפעמים עודף דאגה והתייחסות לנושא זה או אחר גוררת התנהגות "דווקא" מצד הילדים. הדרך הבריאה לכולם היא פשוט לתת דוגמא אישית מתמידה. אני שולחת לך קישור לאתר בו כתבות יפות בנושא: http://www.horim.co.il/5/53.htm ומציעה לכם בחום לפנות לייעוץ (אפילו חד פעמי) של דיאטנית העוסקת בתזונת ילדים בכדי לקבל הכוונה וייעוץ אישי המתאים למשפחתכם. נועה

10/06/2003 | 13:18 | מאת: רן

היי נועה, תודה על התשובה. את כמובן צודקת בעניין דאגה מוגזמת. לשמחתנו, אנחנו לא היסטריים ולא מראים דאגה החוצה כללוכלל.זה ענין שעולה בשיחות ביני ואשתי והחלטנו לעשות סדר בנושא ולהתוות קו. הבעיה היא שאנחנו מאד בענין של אוכל בריא לעצמינו וכך גם נותנים דוגמא אישית אבל הילדים אוהבים רק מה שילדים אוהבים. אני מחפש דרכים לחבב עליהם גם ירקות ופירות. בכל אופן, אני אנסה אתה קישור ואחפש תזונאית ילדים. עוד פעם תודה רן

06/06/2003 | 00:05 | מאת: השואל

אז ככה... אני בן 30, עובד בעבודה לא פיזית כ 10 שעות ביום בממוצע ללא זמן פנוי לאכילה. גובהי 1.68 ושקלתי בעבר, בגיל העשרה כ 56 ק"ג, באותה תקופה הייתי גם משחק כדורגל בצורה מסודרת. אחרי תקופת הצבא התחלתי להשמין לאט לאט, גם בספורט הפסקתי לעסוק... החיים מתגלגלים, מתחתנים, לומדים והנה אני היום בגיל 31 שוקל כ 20 ק"ג יותר, כמובן עם כרס קטנה. כל יום אני מתעורר בערך ב 8 בבוקר, לפעמים אוכל ארוחת בוקר קטנה, לרוב לא, והפעם הבאה שאני אוכל היא רק ב 11 בלילה, וגם לא תמיד ארוחה גדולה ולמרות זאת לא מרזה. אבקש לקבל הסברים , מדוע כל-כך שמנתי ומדוע אני לא מרזה אם לא אובל כמעט כל היום. אודה מאוד על כל התיחסות ! השואל.

09/06/2003 | 07:32 | מאת:

לשואל שלום! גוף האדם אמור (בתאוריה...) לקבל בין 3 ל - 6 ארוחות ביום, שיספקו, במקרה שלך (לשם שמירה על משקל) כ - 2000 קק"ל. יש חשיבות לכך שכמות המזון הזו תתחלק על פני כל היום. צום רוב שעות היממה המלווה בארוחה אחת (וודאי גדולה...) באמת יביא בד"כ להשמנה או לפחות לא יביא לירידה במשקל. למה? אתה מעמיד את הגוף שלך במצב בלתי אפשרי. הדרך היחידה של הגוף לפעול במצב זה היא להבין שזוהי שעת מחסור ולפעול בהתאם. צום ממושך למול ארוחה גדולה בודדת מתורגם למחסור קלורי. בהתאם לזאת הגוף ממצמצם את צרכיו ומקיים רק את המינימום האפשרי בעזרת הקלוריות המעטות אותן מקבל. כל חריגה מהמינימום הזה עליו התאזן לתפקוד מינימלי, מתורגמת לעודף קלוריות ואלו (בשעת מחסור) מתורגמים לשומן הנאגר בגוף כמחסן לשעת חירום. מתי אתה חורג? בימים מסויימים של השבוע אתה וודאי אוכל יותר ארוחות וכך מגדיל את העודפים. איך נלחמים בזה? מתחילים לאכול מסודר! לפחות 3 ארוחות ביום, בשעות סבירות ומתחילים לעשות פעילות גופנית יומיומית לפחות 20 דקות בכל פעם. והמלצה חמה נוספת, אפשר לפנות לדיאטנית לייעוץ כיצד להכניס סדר ושפיות להרגלי האכילה וכיצד לרדת למשקל הרצוי. נועה

05/06/2003 | 04:21 | מאת: שלומית

GUBI קראתי את ההערות שלך לגבי הסכנות בצריכת מוצרי סויה, ויש לי אליך מספר שאלות האם זה תקף ל- 1. חלב סויה העשוי מסויה אורגנית. 2. פתיתי בוקר העשויים מחלבון סויה. 3. גלולות של ISOFLAVONES תודה

09/06/2003 | 13:34 | מאת: Gubi

הי שלומית, צריכה של מוצרי סויה אורגניים מבטיח כי הם לא יוצרו מפולי סויה שעברו הנדסה גנטית, מה שמכונה GM. אולם עובדה זו לא מצליחה עדיין להפטר לחלוטין מהרעלנים כמו הפיטטים (חומצה פיטית) שגם סויה אורגנית מכילה. מהם ניתן להיפטר רק באמצעות תהליך ההתססה. לכן תזונאים ומרפאים הוליסטיים רבים ממליצים לצרוך את אותם מוצרי סויה שעברו התססה כמו: רוטב TAMMARI, רוטב סויה, טמפה, מיסו, נאטו או חלב סויה שמצוין עליו כי עבר התססה. לחולים במחלות כרוניות, ובמיוחד לחולי סרטן ולאנשים עם בעיות במערכת העכול לא מומלץ לצרוך מוצרי סויה שלא עברו התססה. בין היתר, לחולי סרטן למשל גם לא מומלץ לצרוך רוטב סויה או תמרי בגלל תכולה גבוהה של נתרן. להשתדל למצוא בחנויות שמוכרות מצרכים מהמזרח הרחוק רטבים אלה עם תכולת נתרן מופחתת. לגבי גלולות איסופלאבון לא צריכה לדעתי להיות בעיה. אני למשל מאד ממליץ על פיטואסטרוגנים מסוג ליגנן שמשיגים באמצעות אכילת זרעוני פשתן טחונים. אני אישית משתמש יום יום בזרעונים טחונים+שמן פשתן+יוגורט עיזים (חלבון עתיר גפרית) כל זה אני שם בגרנולה תוצרת בית שאנו אופים ולזה מוסיפים מעט פירות עונה ומעט דבש או סילאן. ממממ... אני מתחיל להיות רעב רק מלחשוב על זה. נ.ב - מצטער שלא קבלת תשובה מוקדם יותר, פשוט רק היום נתקלתי בשאלתך.

04/06/2003 | 23:48 | מאת: רוני

לנועה שלום ! בהמשך לשאלתי מתאריך 30.5 אני מצרפת נתונים מעטיפת גבינה צהובה ללא כולסטרול: אנרגיה 298 חלבון 16 גרם שומן 24 גרם מתוכו שומן רווי 6 גרם פחמימות 4.5 גרם נתרן 0.8 גרם סידן 310 מ"ג מרכיבים: חלבון חלב, שמן חמניות, מים, עמילן תירס, מלחים, E-202, בטא קרוטן. אני מקווה שהנתונים יעזרו לך. חג שמח

08/06/2003 | 15:24 | מאת:

רוני שלום פרוט הרכיבים שסיפקת המופיע על גבי האריזה אינו פותר את הבעיה, משום שלא ידוע לנו דבר על תהליך יצור הגבינה ואילו שינויים עוברים השומנים, אם בכלל בהפיכתם מנוזל למוצק. לכן קיים כרגע קושי למתן המלצה ועדין איני יכולה לתת המלצות אחרות מעבר למה שכבר כתבתי בתשובתי הקודמת. נועה

04/06/2003 | 13:13 | מאת: מרסל

מהם החומרים המצויים במאכלים או תוספות האסורים לחולי צליאק? האם מותר להשתמש במרק עוף "דגש" של תלמה-הרכיבים הם:מלח,עמילן ,דסטרוזה,שמן צמחי,ירקות מיובשים.? תודה

08/06/2003 | 15:12 | מאת:

מרסל שלום אנשים הרגישים לגלוטן שהוא חלבון המצוי בחיטה, שעורה , שיבולת שועל, השייכים למשפחת הדגניים צריכים להימנע ממזונות בהם מוזכרים הדגנים הנ"לבאופן מפורש. או מוצרים המופקים מדגניים אלו למשל בירה, לתת קווקר. כמו כן כדאי להיזהר מרכיבי מזון שמקורם מהדגנים הנ"ל כך למשל עמילן חיטה או שעורה אינו רצוי אך עמילן תירס או סויה מותר. אותו הדבר לגבי מרכיב ברשימת המרכיבים שמוגדר כחלבון צמחי, השאלה היא איזה חלבון צמחי? חלבון חיטה? חלבון סויה? כאמור חלבון חיטה אסור לעומת הסויה שמותר וכד'. לכן אם ברשימת המרכיבים לא מפורט איזה עמילן או איזה חלבון צמחי משמש כדאי להיזהר ולנסות לברר זאת אם ע"י שימוש במדריך שהוציאה עמותת הצליאק ו/או ע"י התקשרות אל החברה לברור. לפעמים תבלינים מסוימים מכילים קמח ולכן למשל לא מומלץ לאכול את הדוריטוס בטעמים או הצ'יפס בטעם עגבניות וכד'. לסיום לקניית המדריך תוכל לפנות לעמותת הצליאק טל: 6781481 - 03 כמו כן במידה ואינך חבר עדין בעמותה, הדבר מומלץ ביותר. בהצלחה נועה

04/06/2003 | 09:21 | מאת: מיכל

האם מומלץ לאכול יותר מ- 3 פירות ליום ? או שעדיף פחות.

08/06/2003 | 07:32 | מאת:

מיכל שלום! ראי בבקשה את תשובתה של דנה ויינר לאילן מה - 2/6 (שאלה דומה מאוד לשלך). נועה

03/06/2003 | 21:46 | מאת: קרן

ברצוני לשאול איזה דיאטה ממולצת שלושה חודשים אחרי לידה, אני מניקה ולא מצליחה לרדת במשקל ופעילות גופנית, כך הבנתי אינה ממולצת מאחר וזה משנה את טעם החלב, יש דבר כזה? איך נפטרים מ9 קילו עודפים?

קרן, פעילות גופנית מומלצת מאוד! עדי

קרן שלום! את מוזמנת לקרוא את תשובתי לאביב בעמ' זה, היא נכתבה גם בעבורך. כמו כן, אין שום מניעה פיזיולוגית מפעילות גופנית בתקופת ההנקה, להפך! זה מומלץ ורצוי בכל גיל ובכל מצב. נועה

03/06/2003 | 11:12 | מאת: דאני

איך להתגבר על אכילת שוקולד למרות שאני בדיאטה

03/06/2003 | 11:25 | מאת: אורלי

סוגרים את הפה או לא קונים שוקולד

03/06/2003 | 15:28 | מאת:

דאני המנעות ממזונות שאנו אוהבים היא קשה מאד. ישנן לדעתי כמה אפשרויות והכל תלוי איזה טיפוס את/ה: 1. אם אי אפשר לעמוד בפני המאכל או בפני כמויות קטנות שלו, משתדלים לא להכניסו הביתה או להיות בסביבתו. 2.אם אפשר לשלוט בכמויות שאוכלים, אז לא צריך להימנע לגמרי ואפשר לצ'פר את עצמינו בכמות קטנה ומוגבלת. למשל לצ'פר את עצמינו ב 2- 3 קוביות אך לא כל יום. 3. אם הגעת/ה למסקנה כי אתה יכול לעמוד בכמות קטנה חטיף מיני מידי פעם יכול גם כן להתמודד עם הצורך ולמנוע את תחושת ההמנעות, לגמרי שלפעמים רק היא מספיקה בשביל להישבר. בהצלחה נועה

03/06/2003 | 11:00 | מאת: לי

לא ידעתי למי לפנות על כן אני שואלת כאן האם שתית יין יותר משתי כוסות ביום מזיקה לכליות תודה

03/06/2003 | 13:22 | מאת:

לי שלום, צריכה גבוהה של אלכוהול לאורך זמן עלולה לגרום לנזקים בלתי הפיכים למס' איברים עיקריים בגוף בייחוד כבד ולבלב ולב ואימפוטנציה( מדובר בשתיה כרונית או אלכוהוליזם ). שתיה מתונה של אלוכוהול באנשים בריאים, כלומר בין 1-2 מנות ביום זמן ארוחה המכילה שומן וחלבון הינה מותרת, ויש אף שיאמרו מומלצת. ההמלצה מתייחסת בעיקר לנושא של מחלות לב וכלי דם תוך התייחסות ליין אדום ( לאנטיאוקסידנטים הנמצאים בענבים שחורים במיוחד ). שתיית אלכוהול מעבר למנה אחת ביום אינה מומלצת לאנשים הסובלים מסוכרת ויתר לחץ דם. באשר לפגיעה כלייתית : אין פגיעה ישירה בכליות אך פגיעה בכבד כמו שחמת הכבד יכולה להוביל באופן עקיף לפגיעה בתפקוד הכלייתי ע"י חסימת עורקי הכליה. לכן ההמלצה הכללית לגבי אלוכוהול לאוכלוסיה הבריאה : עד 2 מנות ביום של אלוכהול לדוגמה מנה = 1 כוס יין לבן/אדום, פחית בירה, כוסית (100 מ"ל ) משקה חריף כגון ויסקי, וודקה. בברכה, דנה

02/06/2003 | 16:26 | מאת: שאול

האם יש הסבר מדעי כלשהוא שממליץ להמנע מאכילת מוצרי חלב לאחר ארוחה בשרית? אינני מתכוון להיבט דתי כי אני חילוני. שמעתי שזה פוגע בספיגת הברזל מהארוחה הבשרית. האם זה נכון?

שאול שלום אם אינך דתי כי אז אין מניעה. בהקשר של הברזל, ספיגת ברזל נפגעת כאשר הוא נצרך יחד עם מוצרי חלב עקב הסידן שמצוי בהם. ולכן לא מומלץ לצרוך מוצרי חלב באותה ארוחה עם מזונות עשירים בברזל. לעומת זאת ויטמין C מגביר את ספיגת הברזל. נועה