פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
04/02/2003 | 00:27 | מאת: אופקית

למה לא עונים לי על השאלות?זה לא בסדר ומקומם

05/02/2003 | 09:37 | מאת:

אופקית שלום! האם תוכלי לכוון אותנו לשאלתך? נועה

03/02/2003 | 13:34 | מאת: כרמל

שלום, ילדתי תאומים בשבוע 37 ואחרי שיצאו מהפגיה הם בסדר באופן כללי, כיום הם בני 3 חודשים כמעט. אחד מהם ניזון מסימילק על בסיס חלב והוא גדל יפה אך אם זאת הוא סובל מנזלת כבר זמן רב מאוד . האם יש קשר? אחיו ניזון מאוכל אחר והוא אינו מנוזל כלל(פרוגסטמיל). האם כדאי לנסות אוכל צימחי? תודה

05/02/2003 | 09:45 | מאת:

כרמל שלום! אין ספק שאת מתארת מצב מעניין, שדרכו גם אפשר לצאת (בזהירות) במסקנה שאין זו נזלת מדבקת.. למיטב ידיעתנו, במחקרים שבדקו העניין, לא נמצא קשר בין צריכת חלב ומוצריו לבין ייצור מוגבר של נזלת וליחה. מה שחשוב בעיני הוא התועלת שבשימוש בתכשיר צמחי מול ה"נזק". אמנם גדלים איתו יפה אך ברור שאין זה תכשיר המומלץ מבחינה תזונתית (על פי המלצות משרד הבריאות) ואי אפשר בכלל להשוות בינו לבין תכשיר המבוסס על חלבון חלב פרה. על סמך כל זאת, אני איני ממליצה להחליף התכשיר. נועה

05/02/2003 | 10:05 | מאת: לכרמל

כדאי לקבל חוות דעת נוספת ע"י תזונאית נטורופתית שרואה קשר בין חלב לנזלת

03/02/2003 | 10:02 | מאת: חגית

הייתי מעוניינת לדעת מה משמעות בדיקת VLDL. אני סובלת מטריגליצרידים גבוהים ולאחרונה עשיתי בדיקות כולסטרול. HDL התוצאה היא 62 LDL התוצאה 80 שתיהן בגדר הנורמל. אIלם תוצאת ה-VLDL היא 51 ומוגדרת כהרבה מעבר לנורמל. אני בת 34. שוקלת 50 ק"ג. תודה, חגית.

05/02/2003 | 15:09 | מאת:

חגית שלום, רמות ה - VLDL הגבוהות מעידות על רמות טריגליצרידים גבוהות וזאת ציינת. VLDL לפי חישוב הוא לחלק את הטריגליצרידים ל - 5. אם רמת הטריגליצרידים גבוהה כך גם ה - VLDL. כמו כל חלקיק הנושא שומן בגוף הוא נתון לחמצון, וביוכלתך להורידו ע"י הורדת רמות הטריגליצרידים. בברכה, דנה

02/02/2003 | 15:18 | מאת: רונית

בתקופה האחרונה אני אוכלת הרבה מאוד טונה בשמן זית של ויליגר. שאלתי האם זה מזיק בגלל שזו טונה משומרת ובכלל האם יש סיכון לאכול כל דג טונה בשל כמות הכספית שעלולה להימצא בו?

03/02/2003 | 18:32 | מאת:

רונית שלום, אחלק את שאלתך לשניים : ראשית נדבר על שימורים באופן כללי : שימורים לרוב מכילים כמות גבוהה של מלח ו/או סוכר ו/או חומרים משמרים אחרים טבעיים וסינטטיים. הואיל ואף אחד מן המוזכרים לעיל אינו בריא כאשר מגיע בכמות גדולה, אין להפריז בצריכת שימורים באופן כללי. טונה משומרת היא ככל מוצר משומר, מאבדת חלק מערכיה התזונתיים בתהליך החימום והעיבוד, ותמיד מומלץ לצרוך את המזון הטרי. באשר לכספית. לאחרונה התפרסמו פרסומים רבים באשר לתכולת הכספית בדגי ים. התכולה משתנה מאזור לאזור ומסוגי דגים לפי מקורם. אין אנו יכולים היום לדעת מהי כמות הכספית בכל דג ודג טרי או משומר. לדאבוני, בכל מזון שנחליט לאכול ימצאו איזה גורם מזיק, לכן גישתי היא אכול מכל דבר, אך בכמות מבוקרת, גוון מזונך וצרוך מכל קבוצות המזון וגוון גם בתוך הקבוצה עצמה. בברכה, דנה

01/02/2003 | 22:48 | מאת: אהרון אסנת

אני אחרי קיצור קיבה ירדתי כחמישים ושנים קילו משנת תישעים ושבע עליתי שוב כעשרים קילו בתקופת טיפולי פיריון ועכשיו ירדתי כחמש עשרה קילו השאלה שלי איך אפשר לעשות דיאטה כשאני כל הזמן מקיאה אחרי אוכל מבושל ואחרי אוכל נוזלי לא ואחרי ממתקים הכל בסידר ויותר מזה אני מרגישה רע נפשית וכעוסה על כולם נוצר לי מצב שאני כל הזמן חושבת על האכל יותר מהזמן של לפני הניתוח נמאס לי מאכל נמאס לי מימה מותר ומימה אסור .אני מיואשת מאוד

02/02/2003 | 18:03 | מאת: עדי

היי אוסנת, אולי תתאים לך תוכנית בקרת משקל שמבוססת על תחליף ארוחה בדמות אבקת חלבון (מילשייק). עדי

02/02/2003 | 18:09 | מאת: adi.

אסנת, אני חושבת שאת צריכה ללכת לרופא המטפל שלך ולשטוח את הבעיה בפניו. עדי, איך את/ה מציע/ה משהו לאדם שלא ראית אותו ובדקת מה מצבו? עדי

03/02/2003 | 13:43 | מאת:

שלום אסנת, ניכר מדברייך שנכתבו מתוך מצוקה אמיתית. את מציגה מספר בעיות הכרוכות זו בזו: טיפולים הורמונליים- האם את בין טיפולים או אחריהם? חלק מהסימנים שציינת, של המשיכה לממתקים ומצבי רוח עלולים להיות קשורים לשינויים ההורמונליים. עבר של ניתוח- האם את מקיאה מאז שעשית את הניתוח או שהתופעה החלה לאחרונה? פני לרופא המנתח, אולי מדובר בבעיה שקשורה בניתוח. בעיה אפשרית נוספת היא חוסר איזון תזונתי, בשל התפריט המוגבל וההקאות. הערכה כזו חייבת שתיעשה בטיפול אישי על ידי דיאטן מוסמך. כיום יש ברוב קופות החולים מרפאות משולבות הכוללות רופא, דיאטן, פסיכולוג/ פסיכותרפיסט, ולדעתי תוכלי רק להרויח מפניה לייעוץ במסגרת כזו

01/02/2003 | 15:16 | מאת: צביקה

שלום אני מאוד אוהב לאכול אפרסמונים ולפעמים אני אוכל אותם עם הקליפה שלהם המשפחה שלי מאוד מתעצבנים מזה ואומרים לי שאני אקלף את האפרסמון לפני שאני אוכל אותו כי זה מאוד מזיק ומסוכן למערכת העיכול משהו חדש ששמעתי מהם שזה מכיל כולסטרול ושאני לא יאכל יותר מאחד ביום (נראה לי מאוד מוזר הענין הזה) אשמח אם אקבל הבהרות מקצועיות בנושא הזה תודה

צביקה שלום, הסיבים הקשים לעיכול של האפרסמון נמצאים הן בקליפה והן בפרי עצמו, כך שקילוף אינו פותר מבעיה זו. בעבר היה זן מסויים שגרם לחסימות מעיים בקרב אנשים בריאים, והוציא לאפרסמון את שמו הרע. נכון להיום, פרט לאנשים אשר עברו ניתוחים במערכת העיכול או עם בעיות אחרות במערכת העיכול, אין הגבלה לגבי אכילת אפרסמונים. אך כמו כל מזון אין מקום להגזים. יש לגוון בין הפירות ולצרוך בין 3-4 מנות פרי ביוםץ לשאלתך השניה, כולסטרול נמצא אך ורק במזונות שמקורם מן החי. בברכה, דנה

01/02/2003 | 10:46 | מאת: annie

טיפול במחלה. המלצות תזונתיות. הקלה בכאבים בחיי היומיום. שיפור איכות החיים לבן 80.

03/02/2003 | 18:41 | מאת:

אנני שלום, ההנחיות התזונתיות לטיפול בגאוט, מעבר לטיפול התרופתי המומלץ ע"י רופא הם : רמה גבוהה של חומצת שתן יכולה לגרום לתופעות של גאוט. מזונות עשירים בפורינים גורמים לעליה בחומצת שתן. ישנם מזונות מהם רצוי להמנע : איברים פנימיים, אלכוהול, אנשובי, אספרגוס, כרובית, סרדינים, פטריות מזונות שיש להמעיט בצריכתם : סוגי בשר שונים, אפונה יבשה, עדשים, דגים, פירות ים, שבולת שועל, תרד ושעועית יבשה. מזונות שניתן לצרוך באופן חופשי : דגנים, לחמים, גבינות, ביצים, דברי מתיקה, שומנים , חלב ומוצריו, פירות, ירקות , זרעים ואגוזים. אלו הן המלצות כלליות. המלצתי גשו לדיאטנית בקהילה ולרופא המטפל להתאמת טיפול ודיאטה אישית. בברכה, דנה

04/02/2003 | 13:40 | מאת: צביקה

אנני שלום, במקרים של גאוט כדאי להימנע מכל מזון שגורם לחומציות יתר בגוף, ולכן, בניגוד להמלצת הדיאטנית, כדאי להימנע גם מדברי מתיקה, סוכרים, מלח, חומץ ועודף חלבונים מהחי. כדאי להוסיף לתזונה שקדים מושרים (אפשר לטחון עם מים בבלנדר) ומיץ ירקות המורכב מגזר, קישוא, סלרי ומלפפון.

01/02/2003 | 09:54 | מאת: משה

מה היאה דיאטה דלת אשלגן

02/02/2003 | 14:53 | מאת:

משה שלום, אשלגן הינו מינרל הנמצא בגופינו בעיקר בתאים, האשלגן שומר בגוף על מאזן הנוזלים ועל העברת מסרים עצביים. האשלגן חשוב לתפקוד תקין של שרירי הגוף, הלב ומערכת העיכול. רמות אשלגן גבוהות ונמוכות עלולות להיות מסוכנות. רמות גבוהות של אשלגן יכולות לנבוע ממס' סיבות, ביניהן ירידה בתפקוד הכלייתי, תרופות ובעיות מטבוליות ( חמצת מטבולית, המוליזה ), מינונים גבוהים של תרופות מכילות אשלגן. בכל אחד מהמקרים הדרישה היא להפחתת כמות האשלגן בדיאטה. אשלגן נמצא בכל מזון בעיקר במוצרי חלב ניגר, פירות וירקות. ישנם פירות וירקות המכילים פר מנה רמות אשלגן גבוהות ועל כן יש להמנע מהם כגון : דלעת, אבוקדו, בננה, פירות יבשים, ענבים, עגבניות, שקדים ואגוזים וכל הזרעים, תפוחי אדמה. בישול ירקות ללא קליפה יכולה להוריד את רמת האשלגן במזון. השריית תפוחי אדמה אחרי קילוף וחיתוך במים למשך הלילה ושטיפה, מורידה את רמות האשלגן במזון. אך דיאטה דלת אשלגן צריכה להיות מבוקרת ע"י דיאטנית. המלצתי קבע תור בהקדם לדיאטנית לקבלת תפריט מפורט. בברכה, דנה

31/01/2003 | 20:13 | מאת: נתן

אילו מזונות עשירים בברזל? נא להתייחס למזונות לצמחונים (כולל דגים) וכיצד מגבירים או מבטיחים את ספיגת הברזל בגוף? האם יש תוספי ברזל שכדאי לקחת (כדורים, נוזלים וכו')?

02/02/2003 | 14:28 | מאת:

נתן שלום, מקורות צמחוניים לברזל הם : דגים, אגוזים, שקדים, גרעינים, קטניות יבשו מבושלות, חלבה וטחינה, פירות יבשים, כרוב, חסה ופטרוזיליה, תרד (לפי 100 גר' למוצר ). יש לזכור כי יעלות הספיגה של ברזל ממקורות צמחיים הוא כ-1.5-3% לעומת 15-20% ממקור בשר ו - 10% מדגים. גורמים המזרזים ספיגת ברזל, ביחוד ממזונות צמחיים : ויטמין C, ומזון מן החי(דגים).ככל שעולה הדרישה לברזל כך עולה הספיגה. תוספים מומלץ לקחת רק שמוכח חסר, ולא לפני, עודף ברזל משחק תפקיד של מחמצן בגופינו ועלול להזיק. בבדיקת דם פשוטה אפשר לבדוק רמות ברזל ולפיו להתייעץ עם רופא או דיאטנית באשר לתוספת ברזל. בברכה, דנה

31/01/2003 | 11:43 | מאת: ילדונת 17

שלום רב ... ברצוני לשאול כמה שאלות בנושא בולמיה . אני בולמית . ורציתי לדעת איזה השפעות יש לזה . ההשפעות קשורות גם לשיער ייתר - ז"א זה יכול לגרום לשיער ייתר?? ולסיום ... איך אפשר להיגמל ??? אני אוכלת מלא בידיעה שאני יקיא ... תעזרו ליי ... הכי חשוב זה אם יש לזה השפעה על שיער ייתר .

31/01/2003 | 11:49 | מאת: adi

ילדונת, את צריכה ללכת לייעוץ מקצועי!!! כמה שתעשי את זה יותר מהר, ייטב לך. עדי

07/02/2003 | 21:17 | מאת: בולימית בת 19.5

בתור בולימית שמטופלת מזה שנה בטיפולים שונים ברמב"ם, אני ממליצה לך בחום להגיע ביום מראשון מיד למרכז להפרעות אכילה ברמב"ם או במקום טיפולי אחר. אם יש לך שאלות נוספות בנושא אני מוכנה לענות, ובנוגע לשאלתך על הקשר בין שיעור יתר לבולימיה - זה לא הכי חשוב!!! תאמיני לי - קודם תפסיקי להקיא - זה הכי חשוב, הבריאות שלך!!!

30/01/2003 | 14:22 | מאת: נעמה

שלום רב, לי תאומים שנולדו פגים כיום הם בני שנה וחצי. אני מאוד מעונינת בתפריט יומי שרצוי להאכילם על פיו, תפריט שמכיל את כל אבות המזון וכלל כמות שומנים רצוייה תודה רבה

30/01/2003 | 15:30 | מאת:

נעמה שלום! לא ציינת באיזה שבוע נולדו, באיזה משקל, מה משקלם היום, האם סבלו ממחלות "פגים" כלשהם, האם עדיין? בכל מקרה, עד גיל כשנה , אנו מתייחסים לגיל מתוקנן, כלומר אם נולדו בשבוע 28 במקום שבוע 40, אז בגיל שנה הם בעצם בני 9 חודשים באופן מתוקנן. אנו מציעים "תפריט" כזה שיתאים לגיל המתוקנן ולצרכים התזונתיים שיכולים להיות מושפעים מקצב הגדילה ומחלות (אם ישנן כאלה). בגיל שנה, כבר אין כמעט מגבלות תזונתיות וההתייחסות אמורה להיותר כמו לילדים שנולדו בזמן. איננו נוהגים לתת בפורום תפריטים ומיעוט הפרטים לא מאפשר לי לתת לך עצות רלוונטיות יותר ממה שכבר מסרתי. נועה

30/01/2003 | 10:25 | מאת: רון

נועה שלום, רציתי להזכיר לך שאני מחכה לתשובה בנוגע לשמירת הויטמינים בבישול מרק ירקות. תודה, רון.

30/01/2003 | 14:17 | מאת:

רון שלום! ויטמינים הינם תרכובות כימיות אשר הגוף אינו יודע לייצר ולכן אנו חייבים להשיגם דרך המזון. תרכובות אלו אמורות להיות פעילות בגופנו על מנת להשיג את המטרה לשמה אנו עושים מאמץ כה רב... לצערנו אלו תרכובות הרגישות לתנאי הסביבה וכפועל יוצא גם לתנאי הכנת המזון שאנו "כופים" עליהן. בעיקרון ויטמינים לסוגיהם השונים נהרסים באור, חימום, נוכחות חמצן, סביבה ניאטרלית, חומצית או בסיסית. כל אחד ברמות שונות לנוכחות תנאים שונים. ויטמינים מסיסים בשומן (A,D,E,K) רגישים פחות אך נהרסים במידת מה בתגובה לאור וחמצן. ויטמינים מסיסים במים רגישים יותר, בעיקר לתנאים חומציים ובסיסיים. הויטמינים הרגישים ביותר הם C, B1 וחומצה פולית. אלה יכולים לאבד עד 100% מפעילותם. כאשר מבשלים ירקות במים, הויטמינים המסיסים במים משתחררים למים. הם חשופים לאור, חום, חמצן ולתנאי חומצה ובסיס (אם משתמשים בהם - חומץ, לימון, מלח לימון, סודה לשתייה וירקות אחרים המשנים את PH המים). פועל יוצא הוא שחלקם נהרסים לחלוטין, חלקם רק באופן חלקי. כאן נכון לציין שגם המינרלים משתחררים למים (אך אינם נהרסים!). לכן, שתיית מי המרק תורמת מינרלים ומעט ויטמינים (אלו ששרדו...). שיטות הכנת ירקות אחרות כמו אפייה בתנור, צלייה על גריל, אידוי, טיגון-עירבוב או מיקרוגל מסייעות לשמירה יותר טובה על הרכיבים התזונתיים הללו. כדאי להזכיר שלבישול ירקות יש גם צדדים חיוביים ועיתים הכרחיים כמו פירוק ראשוני של מריכיבים שאינם ניתנים לעיכול ללא הבישול, הרס חיידקים העלולים להיות מזיקים, הפיכת חלק מהרכיבים התזונתיים לזמינים יותר (כמו הליקופן בעגבניה) וגם לא פחות חשוב - הפיכת חלק מהירקות לטעימים יותר!

30/01/2003 | 10:22 | מאת: רון

בהרתחת מים מינרליים בקומקום חשמלי על מנת להכין תחליף חלב לתינוק (8 חודשים), נוצר בקומקו אבן והמים יוצאים עכורים. אפילו שהקומקום נקי כמו חדש, מספיקה הרתחה אחת כדי ליצור שכבת אבן!!! וכבר בהרתחה הבאה המים לא נקיים. האם שימוש במיקרו לחימום המים בטוח לתינוקות? בשימוש במיקרו אני מניח שלא יהיה אפקט האבן. האם ידוע כבר אם מיקרו בטוח באופן כללי ולא רק לתינוקות, או שיש בו אלמנט של סיכון? בתודה מראש, רון.

30/01/2003 | 15:36 | מאת:

רון שלום! לא מאוד ברורה לי התופעה שתארת. תכולת מינרלים במים, היכולה להשפיע על הווצרות אבן, קיימת גם במי ברז בד"כ בכמויות גדולות יותר. אולי כדאי להפנות השאלה ליצרן הקומקום או לחברת המים. לגבי חימום במיקרו, הוא אינו אחיד, כלומר חלק מהמים יכולים להגיע לטמפ' רתיחה וחלק לא. זה בעייתי גם מבחינת הצורך בקטילת חיידקים וגם מבחינת ההאכלה (התינוק עלול להכוות). אולי כדאי לחזור לימים הפרהיסטוריים של הרתחת מים בסיר, על הגז? נועה

29/01/2003 | 22:17 | מאת: שוש

האם שומן בחלב חיוני לספיגת הקלציום בחלב. אם כן, מהו אחוז השומן המינימלי הנדרש למטרה זאת אצל נשים מבוגרות?

30/01/2003 | 10:06 | מאת:

שוש שלום, שומן, ביחוד שומן רווי דווקא מהווה גורם המפריע לספיגת סידן. שומן החלב בחלקו הגדול נחשב שומן רווי, ולכן ככל שיש יותר שומן כך תעוכב הספיגה. לא ידוע לנו על מינימום או מקסימום שומן אך אחוזי השומן הנוכחיים בחלב 1-3% מתאימים לצריכה היומית הן של שומן והן של סידן. הבעיה העיקרית עם חלב דל שומן שויטמינים מסיסי שומן כמו ויטמין D ו - A חסרים, ולכן יש להוסיפם באופן מלאכותי. בחלב בארץ תוכלי לראות כי מוסיפים את הויטמינים הללו. בברכה, דנה

27/01/2003 | 19:39 | מאת: דלית

אני בחורה בת 30. גובה 1.65 מ', משקל 62 ק"ג. בבדיקות דם שערכתי לאחרונה נמצא כי יש לי כולסטרול גבוה - 240 (לראשונה בחיי. תמיד זה היה תקין). תוצאה זו מפליאה אותי, כיוון שכמעט ואיני אוכלת מאכלים עם כולסטרול: מזה ארבעה חודשים תזונתי מאוד מאוזנת, על פי דיאטנית. כ-1400 קלריות ביום. הגבינות המדודות שאני אוכלת מדי יום לא עוברות את ה-5 אחוז שומן. ביצים כמעט ואיני אוכלת. בימים רבים אני אוכלת כף מיונז קל. בנוסף, כמעט מדי צהריים אני אוכלת כמויות מדודות של טבעול מסוג 5 אחוז שומן. ממה יכולה לנבוע תוצאה זו? תורשה? סיבה אחרת? הטריגליצרידים בדמי עומדים על 185 (גם כן לא נמוך במיוחד).

27/01/2003 | 20:43 | מאת: adi

היי, תורשה בהחלט יכולה לגרום לזה וגם גלולות נגד היריון. עדי

29/01/2003 | 12:45 | מאת:

דלית שלום, בהתייחסותינו לכולסטרול יש לזכור מס' פרטים. לרוב מדובר בבעיה מטאבולית לעיתים תורשתית, אך יכולה לנבוע מגורמים נוספים כגון השמנה, סוכרת טיפול תרופתי ועוד. מקור הכולסטרול בגופינו רובו ביצור עצמי בכבד ופחות בתזונה. ( החלוקה היא 2/3 ו - 1/3 לתזונה ). דיאטנית תתאים לך תפריט דל יחסית בכולסטרול, שעליו את כבר שומרת. כמו כן יש לזכור כי המקור לכולסטרול ביצור העצמי רובו נובע ממזונות עשירים בשומן רווי ( בשרים שמנים, גבינות, בצקים שמנים-עלים, שמרים, פריך, מזונות מוכנים, גלידות שמנת ועוד ). יש להעלות באופן יחסי את כמות השומן החד בלתי רווי כגון - שמן זית/קנולה, טחינה, זיתים, שקדים ואגוזים טבעיים, אבוקדו ולהשתדל להמנע משמנים אחרים, ביניהם גם המרגרינות למיניהן ומזונות המכילים שומן צמחי מוקשה. יש להעשיר את התפריט בסיסים תזונתיים : ירקות ופירות בקליפתם, קטניות, דגנים מלאים וזרעים למיניהם, כמובן במסגרת התפריט. בנוסף יש לעסוק בפעילות גופנית על מנת להעלות את הכולסטרול ה"טוב " - HDL ולהוריד את הכולסטרול ה"רע" - LDL. הפעילות היא בעיקר אירובית. חשוב לציין כי סה"כ רמת הכולסטרול אינה חשובה יותר מהיחס או יותר נכון, רמת ה - LDL שהינו הגורם לטרשת עורקים. לכן שאיפתך היא להוריד את רמת ה - LDL מתחת ל - 100, ולהעלות את ה - HDL מעל 45. בברכה, דנה

29/01/2003 | 16:03 | מאת: דלית

27/01/2003 | 00:17 | מאת: נעמה

שלום, יש לי בעיה שלא מפריעה לי בדר"כ אבל אני חושבת שהיא לא בריאה. יש שבועות/ימים בהם יש לי עצירות ולאחר מכן שבועות/ימים של שלשולים. לא ידוע לי מה הסיבה לכך. רציתי לדעת אם זה באמת מצב לא בריא ואם כן אם יש לכן הצעות לפיתרון. תודה

29/01/2003 | 12:55 | מאת:

נעמה שלום, הצעתי, פני לפורום של גסטרואנטרולוגיה או בקשי הפניה מהרופא המטפל באפשרות לבדוק את התנודות ביציאות. פתרון מתאים מבחינה תזונתית יוכל לבוא רק שתהא אבחנה ברורה יותר, או כאשר יפסלו כל האפשרויות לאיזשהי בעיה. בברכה, דנה

26/01/2003 | 13:38 | מאת: חי

האם אכילת אפרסמונים מסרטנת?

שלום חי, ככל הידוע לנו אין באפרסמון חומרים מסרטנים או כאלו המעודדים גדילה של תאים מסרטנים. נהפוכו, אפרסמון מכיל סיבים תזונתיים הידועים בתורמתם למניעת מחלות סרטן, בייחוד במערכת העיכול. הבעיה לעיתים היא בהדברה עצמה שיכולה להיות מסוכנת עבורינו, אך ההדברה אינה בלעדית לאפרסמון. בברכה, דנה

25/01/2003 | 20:20 | מאת: סוזנה

שמעתי כל מיני שמועות שלא בריא להשתמש בסוכרזית וציקלמאט האם ישנו תחליף אחר? אבקש את תשובתכם תודה

26/01/2003 | 17:13 | מאת:

סוזנה שלום, סוכרזית ( סכרין ) וציקלמאט הינם חלק קטן מהסוגים הרבים של תחליפי הסוכר הקיימים במזון, אך הינם בין הנפוצים ביותר. למרבית הממתיקים המלאכותיים מן הסוג הזה, ביניהם אספרטיים ואצוסלפאם-קיי , ישנה הגבלת צריכה לק"ג משקל גוף, ועל מזונות המכילים חומרים אלו כתובה הכמות. בחישוב פשוט תוכלי להבחין כי צריכה עצומה של מזונות אלו יכולה להביא להרעלה, ובכמויות שאנו צורכים הנזק הינו מינימלי. לא בכדי שאלת על השניים האלו, הואיל וסכרין היה בעבר לא חוקי לשימוש בארה"ב והיום כן, ואילו ציקלמאט לא מאושר לשימוש בארה"ב, ובארץ כן. מתן האישור לשימוש תלוי בתקנות האמרקאיות ששונות משלנו, ולעיתים מחמירות. ישנם סוגים של סוכרזית המכילים אספרטיים ( כמו במשקאות הקלים ). כל שעליך לעשות הוא לקרוא את התווית על גבי המוצר ולראות מהו מקור התחליף. בברכה, דנה

30/01/2003 | 08:39 | מאת:

סוזנה שלום! הממתיק המלאכותי היחיד כיום שאין לו מגבלה בשימוש (על סמך מחקרים רבים, אך יש להדגיש כי זה נכון להיום...) הוא סוכרלוז. זהו סוכר שעבר שינוי כימי כזה שגורם לו לא להספג במערכת העיכול. בארץ הוא משווק בשם סוכרה דיאט. נועה

01/02/2003 | 22:32 | מאת: אהרון אסנת

אני אחרי קיצור קיבה ירדתי כחמישים ושניים קילו עליתי כעשרים קילו אחרי טיפולי פריון ןעכשיו ירדתי שוב כחמש עשרה קילו השאלה שלי איך אפשר להמשיך לעשות דיאטה כשאני מקיאה כל כך הרבה מאוכל מבושל ומממתקים אין לי בעיה בכלל אני מאוד מיואשת ומגיעה למצב של כעסים על הסביבה שלי ועל עצמי בעיקר דרך אגב את הניתוח עשיתי בשנת תישעים ושבע פתיחת בטן

25/01/2003 | 18:28 | מאת: זיוה

שלום רב, לפני חצי שנה עשיתי בדיקת דם והתוצאות היו כדלקמן: כולסטרול=245 ; HDL=66 LDL=162 טריגליצירידים=85.7 עכשיו עשיתי בדיקת דם והתוצאות הן: כולסטרול= 255.6 HDL=83 LDL=160 טריגליצירידים=65.4 איך ייתכן שהתמונה הכללית של הכולסטרול נראית גרועה יותר( 255.6 היום לעומת 245) בעוד שהכולסטרול הטוב עלה והכולסטרול הרע ירד וכן גם הטריגליצירידים ירדו?

27/01/2003 | 10:56 | מאת:

זיוה שלום, סה"כ הכולסטרול מורכב ממס' גורמים, ביניהם HDL,LDL,TG ו - VLDL. ישנה נוסחה המחשבת זאת. אם תציבי את הנתונים שלך בנוסחה תראי שהחשבון נכון. לפי הנוסחה אפקט הירידה בטריגליצרידים פחות משמעותי מהעליה ב - HDL הואיל ומחולק ל - 5 ולכן נראית עליה בסה"כ כולסטרול. לתשומת ליבך, פחות חשוב סה"כ כולסטרול יותר חשוב היחס של ה-HDL ל - LDL. אמנם היתה עליה ב -HDL שהינו גורם מגן מפני מחלות כלי דם אך ה - LDL נשאר זהה. המלצתי גשי לדיאטנית בקהילה ולהתאים תפריט . להלן הנוסחה : Total cholesterol = LDL+ HDL+(TG/5ׁ בברכה דנה

27/01/2003 | 18:50 | מאת: זיוה

שלום לדנה ויינר ותודה על תשובתך. האם תואילי ליידע אותי מה אמור להיות היחס בין ה- LDL ל_HDL? שנית- לגבי תוצאות הבדיקות: מבחינה אריטמטית-חשבונית גרידא הכל נכון! אבל מבחינה הגיונית ממש תמוה! איך ייתכן שכל סעיף וסעיף השתפר והתוצאה הכללית מאכזבת כל-כך?

25/01/2003 | 17:47 | מאת: קארין

בבדיקות דם התגלו לי תוצאות נמוכות מאוד של כולסטרול, 67 גם לכולסטרול הטוב וגם לכולסטרול הרע. האם זה אומר שכרגע עלי לאכול הרבה כולסטרולים במזון? ןמה מעיד כולסטרול נמוך?

29/01/2003 | 12:34 | מאת:

קארין שלום, משאלתך לא הבנתי את רמות סוגיהכולסטרול, אם תוכלי בבקשה לפרט רמת HDL, LDL וסה"כ כולסטרול ואחזור אליך בתשובה מתאימה בהקדם. בברכה, דנה

25/01/2003 | 10:01 | מאת: חיים

קראתי את כל ההודעות שהתפרסמו בפורום בנושא זה ומצאתי מה אסור לאכול, אך לא מצאתי חומר על מה כן לאכול .(יש חומר. אבל בכל פעם מישהו מעלה שאלה ואחרים ממליצים על דיאטה ואחרים קוטלים אותה וחוזר חלילה. . . ) כן אני גם שמן: גובה 170 ס"מ, מבנה רחב, 95 ק"ג. מודה מראש לכל הצעה מוסמכת / עם "קבלות" או אתר מתאים בעברית או אנגלית. תודה מראש

חיים, האמת? זה לא יהיה אחראי לתת לך ייעוץ דרך האינטרט מבלי לבדוק אותך, לכן כל מה שאני אמרתי, והדיאטניות יוסיפו, בא רק כתוספת לייעוץ דיאטני אישי/קבוצת תמיכה. אתה חייב גם לרדת במשקל!!! קודם כל, תיפתר מהמתוקים, מהמטוגן,דברי המאפה. צריך לאכול: ירקות, פירות (3-4 פירות ביום), כל מה שנאפה מקמח מלא (כלומר, לחם, פסטה, וכו') בשר רזה (בעיקר של הודו) שמנים חד בלתי רווים (טחינה, אבוקדו, שמן זית). עדי

תודה

תודה

25/01/2003 | 09:51 | מאת: נועה

היי אני נועה יש לי קצת נטייות להשמנה אני לא שמנה ולא רזה רגילה, ורציתי לדעת עם אני אוכלת בתזונה נכונה אני בת 16 וקצת אז הנה: בבוקר: בדרך כלל יוגורט פרי 3% בית ספר: לחמניה עם שתי פסטרמה טחינה עגבנייה ומלפפון חמוץ. צהריים: אתמול אכלתי פירה ושלוש נקניקיות אחר הצהריים: שתי פירות ערב: שתי חתיכות פשטדיה שיש בזה ביצים ובצק וירקות, בצד גם ירקות מאודיים ו 3 כפות גבינה בערב יותר או לקינוח: עוד יוגורט 3 % פרי כמו שבבוקר. ויוצא לי גם לאכול כל יום ופלת פסק זמן אחת ולשתות שוקו.

29/01/2003 | 14:57 | מאת:

נועה שלום! אין לי מספיק מידע עלייך כדי לומר אם מה שאת אוכלת אכן מתאים בדיוק לצרכייך. יחד עם זאת, תיארת תפריט יפה ומאוזן המכיל כמות סבירה של קלוריות, משלב את כל אבות המזון, כולל מספיק סידן וכן ירקות ופירות ואפילו מצאת מקום לצ'ופר. כל הכבוד! אם אכן יש לך נטייה להשמנה, הייתי מציאה לך להוסיף פעילות גופנית לסדר היום שלך ולא לשנות משהו בתפריט. נועה

29/01/2003 | 19:48 | מאת: נועה

ועם אני שונאת פעילות גופנית וימשיך לאכול ככה? יש לי סיכוי להשמין? או שפושט כדי לי להוריד את השוקו ואת הפסק זמן גם שוקולד צריך בתפריט לא? אני בת 16 וקצת.... 1.52 ושוקלת 46 זה בסדר?

30/01/2003 | 11:34 | מאת: נועה

מותר לי לשתות פרי שייק? אני לא יודעת עם הם מוסיפים לזה סוכר ואלי קצת ואני שותה עם חלב תותים בננות ואננסץ והבשר שאני אוכלת ליד המנה בצהריים אני מרשה לעצמי שהוא יהיה עד 250 קלוריות ברור שיוצא פחות גם מ 250 אבל עד.... כמה כמות כמה כפות או כוסות אני צריכה לקחת נגיד מפירה אורז ספגטי ועוד????....

24/01/2003 | 11:56 | מאת: אלונה

חברה שלי ספרה לי שהיא מקיאה בערך פעם ביום, בדרך ככל אחרי ארוחה- צהריים או ערב. היא עושה את זה בערך חודש (עד עכשיו לא ידעתי). היא לא רוצה לספר להורים. הסברתי לה את מה שאני יודעת על בולימיה, היא אמרה שתפסיק להקיא. אני חושבת שההורים שלה יודעים שהיא מקיאה אבל לא יודעים שבהיקף כזה ונראה לי שהם לא עושים עם זה שום דבר. מה לעשות עם המידע הזה? לספר להורים שלה למרות שהיא לא רוצה? איך אני יכולה לעזור לה לפני שתדרדר לבולימיה חמורה?

24/01/2003 | 15:47 | מאת: adi

היי, תנסי לפנות ליועצת. אולי דרכה. עדי

24/01/2003 | 15:58 | מאת: אלונה

אם אני אספר ליועצת היא תסחוט ממני את השם של החברה ואז היא תהיה חייבת לטפל בזה- אסור לה לא לטפל במקרים כאלה. היא תעביר את זה הלאה למכנכת ולכל העולם. זה הדבר האחרון שחברה שלי צריכה עכשיו. תודה, בכל מקרה...

28/01/2003 | 16:18 | מאת:

אלונה שלום! את חברה טובה שדואגת לחברתה. עליך להבין שבנוגע להפרעות אכילה, לא תמיד ניתן לעזור בדרכים הרגילות של שיחה ועידוד. זוהי מחלת נפש שמחמירה ככל שעובר הזמן. בנוסף יש כאן נזקים גופניים והם חמורים גם כן. לכן יש הכרח לפנות לעזרה מקצועית. פנייה להורים וגם ליועצת נראים לי רעיונות מצויינים. גם אם כרגע נראה לך שאת "מלשינה" ושחברתך לא תסלח לך, זהו הצעד הנכון לעשות. בבוא היום חברתך תודה לך על שהיית שם לעזרתה. נועה

29/01/2003 | 19:20 | מאת: אלונה

01/06/2003 | 20:20 | מאת: ג'ורג'

קראתי את ההודעה הנ"ל וראיתי צורך להוסיף פן אישי שאני חווה בתור אב. ביתי בת 18 ונראה לי כי יש לה נטייה לבולימיה אבל אני לא בטוח במאה אחוזים הייתי מעונין לדעת יותר על דרכים לזיהוי סימנים של המחלה הנ"ל ודרכים למנוע אותה.

23/01/2003 | 22:13 | מאת: גאיה

שלום רב! בני בן שנה. עד גיל חצי שנה ניזון היה מהנקה בלבד והחל מגיל חצי שנה עבר בהדרגה ל"אוכל של גדולים" הכולל: לחם, ביצה, גבינה ,קציצות וכו' במהלך היום ומעט(!) הנקה בלילה. אציין כי אינו ניזון כלל מתחליפי החלב השונים.(הפורמולות למיניהן). ידוע לי עד כמה חשובה תזונתו בשנים הראשונות ואני משתדלת לספק לו מזון מגוון ועשיר אך קיימים שני דברים המטרידים אותי בנוגע לתזונה: 1. הוא מאד אוהב לחם וצורך כ-4 פרוסות לחם ביום ("הרך") .לו היה הדבר תלוי בו סביר כי היה אוכל אף יותר ושאלתי - האם נכון אני עושה בהגבילו או שמא עליי לתת לו כמה שהוא רוצה? האם יש דבר כזה "יותר מדי" כשמדובר בתינוק..? - האם עליי לתת לו לאכול לחם (לרוב זה עם גבינה, קוטג' וכו')כמה שיחפוץ ? 2. האם "נשנוש" בין הארוחות,( שאינו פוגם בארוחות העיקריות) רצוי או שזה פתח להרגלי תזונה לא נכונים? אני משתדלת שיאכל ארוחות מסודרות בשעות פחות או יותר קבועות , ובין לבין שיאכל פירות אולם בשל היותו בסביבת ילדים הוא רוצה לנסות כל מה שהם אוכלים.. וזה כולל ביסקוויטים, עוגיות, במבה ופירות. האם זה "מיותר".. ועלול לסגל לו הרגחלי תזונה שיובילו להשמנה ? . חשוב לי לציין כי בני אינו תינוק שמן, הוא תינוק עירני ומפותח שאינו ישן במהלך היום ומכאן לדעתי נובע רצונו וצורכו ביותר מזון במהלך היום. בברכה ותודה, גאיה.

28/01/2003 | 16:06 | מאת:

גאיה שלום! לשאלותייך, אין מקום להגביל אכילתו של תינוק/ילד, וודאי אם גדילתו הינה בקצב תקין. 4 פרוסות לחם זה לא כ"כ הרבה אבל קשה לי לומר זאת במנותק משאר התפריט היומי. כדאי לזכור שתינוקות אוכלים הרבה. עד גיל 6-5 הם אמורים לאכול כ- 100 קק"ל לכל ק"ג ממשקל גופם ולכן לפעמים הם אפילו אוכלים יותר ממבוגר (בעיקר ממבוגרת שאולי עושה דיאטה..). במקביל הם גם מאוד פעילים בגילאים אלה וכמובן שמירב האנרגיה משמשת לגדילה. אם לא התערבנו ייתר על המידה, אפשר לסמוך בגיל הרך על מנגנוני רעב ושובע ולתת לילד לאכול לפי דרישה. מבחינה חינוכית נכון מאוד להגדיר סדר יום וארוחות קבועות. בין שני העקרונות הללו את צריכה לנווט.. בעיקרון 6-5 ארוחות ביום, 3 עיקריות וכן ארוחות ביניים. כדאי לנסות ולהכניס את ה"נישנושים" למסגרת ארוחות הביניים. להתחיל עם אוכל (פרי) ולסיים עם עוגיה או ממתק (אם בכלל יש צורך או תאבון). נועה

23/01/2003 | 13:11 | מאת: אידה

ואם לוקחים תוסף שמן דגים ????

אידה שלום! עניתי לשאלה דומה לא מזמן. את מוזמנת לקרוא אותה: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=284&i=27899&t=27899 נועה

23/01/2003 | 11:38 | מאת: נילי

רציתי לשאול בקשר לאדם חולה סוכרת עם מחסור בחלבונים. בביה"ח הוא קיבל המלצה לאנשור אבל כיון שהוא מכיל סוכר (גם הרגיל לא פלוס) הוא מעלה לו את הרמות. דיאטנית שאני מכירה המליצה על גלוצרנה שנועד לחולי סוכרת. האם הוא מיל אותו ערך תזונתי עשיר כמו האנשור? האם יש בו אותה כמות חלבונים? אשמח לקבל תשובה מהירה!

23/01/2003 | 13:45 | מאת:

נילי שלום הגלוצרנה היא תכשיר העשרה המתאים לאנשים סכרתיים, בניגוד לאנשור. קיימים הבדלים בין התכשירים מבחינת הרכבם. מבחינה קלורית בפחית אחת יש מעט פחות קלוריות לעומת פחית אנשור, אך, הגלוצרנה מכילה יותר חלבון לפחית לעומת האנשור הרגיל ופחות מאנשור פלוס. גם כמות הפחממות נמוכה בה לעומת אנשור וכמובן שגם לעומת אנשור פלוס. כמות השומן בתכשיר זה גבוהה לעומת האנשורים השונים. לסיכום: התאמתה של הגלוצרנה לסכרתיים נובעת מכמות נמוכה יותר של פחממות ומכמות גבוהה יותר של שומן, המאט את קצב הספיגה של הפחממות (סוכר). תכשיר זה בהחלט יכול לשמש את אביך כהעשרה קלורית וחלבונית. בברכה נועה

23/01/2003 | 10:01 | מאת: דוד

שמתי לב שכאשר אני אוכל לחם בריאות מחיטה מלאה עם סוגי דגנים שונים, זה מזרז את פעילות המעיים וגורם ליציאה נוספת ביום. הדבר גורם לי לחולשה והרגשה לא טובה. מה התפקיד של הסיבים התזונתיים והאם באמת הם יכולים לגרום לתופעה הנ"ל? האם כדאי לי לוותר על לחם מחיטה מלאה (אשר לכאורה הינו דבר בריא אבל במקרה שלי נראה לי שהוא מפריע)?

23/01/2003 | 14:00 | מאת:

דוד שלום לחם מחיטה מלאה, עם סוגי דגנים שונים שונה מהלחם הפשוט בכמות הסיביים התזונתיים שבו. סיבים תזונתיים הם סוג של פחממות (רב סוכר), שהגוף אינו מפרק. בד"כ אנו ממליצים על לחם מחיטה מלאה ומוצרים אחרים המכילים סיבים תזונתיים בכמות של כ 30 גר' יום כחלק מהרגלי תזונה נכונה ומשום שלסיבים חשיבות בהסדרת תנועתיות מערכת העיכול (שיפור כמות היציאות למשל לסובלים מעצירות), כמו כן הם תורמים להורדת רמות הכולסטרול בדם ויש להם חשיבות גם אצל חולי סכרת. משאלתך לא ברור מה היא צריכת הסיבים היומית, האם אתה מרבה במזונות אלו? יתכן כי עברת את המינון המומלץ וצריכה גבוהה מידי תורמת ליציאות הרבות. בכל מקרה תנסה לשנות את סוג הלחם לאחר ותראה מה קורה. בהצלחה נועה

23/01/2003 | 00:19 | מאת: נעמי

שלום, אני בת 23 צמחונית 17 שנה. רציתי לדעת אם זה נכון שאם בעתיד ארצה לחזור לאכול בשר הגוף לי כבר לא ידע איך לעכל אותו ?

28/01/2003 | 15:55 | מאת:

נעמי שלום! אין כל תמיכה מדעית לכך. תהליך פירוק, עיכול וספיגת חלבונים בגוף הוא זהה ללא קשר למקור החלבון (בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב או חלבוני קטניות, דגנים ואגוזים). עם זאת, אפשר להבין אם תהיה תגובה פסיכולוגית כלשהי למראה, ריח ובכלל עצם המחשבה על אכילת הבשר לאחר כ"כ הרבה שנים אשר עלולה בעקיפין להשפיע על תהליך עיכול לא מוצלח כ"כ.. נועה

22/01/2003 | 22:39 | מאת: אודי

אני סובל מבעייה קלה של גזים במערכת העיכול ויציאות לא מוצקות לעיתים תכופות. אני מחפש פתרון מכיוון שינוי הרגלי התזונה שלי ואשמח אם תפנו אותי למקור מידע המפרט את סוגי המזון השונים והשפעתם על הגוף. למשל מישהו אמר לי שבגלל אכילת פחמימות מרובה קשה לי לקום ולתפקד בבוקר (יחסית לשאר היום). אני מעוניין לקרוא חומר רלוונטי לשתי הבעיות האלו ולבעיות אחרות בחיי שאפשר לנסות לפתור או לשפר ע"י שינוי דיאטה. תודה, אודי

28/01/2003 | 15:47 | מאת:

אודי שלום! אתה שואל שאלות מאוד כלליות וקשה לי לכוון אותך אלא לקריאה בנושא תזונה נכונה/בריאה. ניתן למצוא זאת כמעט בכל פינה ברשת.. לגבי בעיות יותר ספציפיות, לפי הסימפטומים שאתה מרגיש, אתה יכול לעשות חיפוש בפורום, למשל לכתוב את מילת המפתח "עצירות" או "גזים", ולקבל תשובות בנושאים אלה. נועה

21/01/2003 | 18:45 | מאת: רגינה

אימי מקבלת כימוטרפיה (VAD) . היא בת 48 ואובחנה אצלה "מיאלומה". יתכן ועוד מס' ימים תהיה לה ספירת דם נמוכה (נתורופנית- נדמה לי). האם יש מאכלית שאסור לה לאכול? מה כן מומלץ לאכול? האם יש מקום לויטמינים? תודה

22/01/2003 | 08:17 | מאת:

רגינה שלום, נויטרופניה וירידה בתפקוד המערכת החיסונית היא תופעת לוואי שכיחה אצל חולים המטופלים בכימוטרפיה. אין מזון מסוים שיכול לשפר את תפקוד המערכת החיסונית, כמו כן אין להשתמש בתוספות של ויטמינים (הכוונה לכמויות גדולות של ויטמינים אנטיאוקסידנטים) שיכולים להפריע לטיפול הכימותרפי או הקרינתי. צריכה של דיאטה מאוזנת, מגוונת, עם כמות קלוריות וחלבון מספקת, תגרום לשיפור בתפקוד המערכת החיסונית (וזה קורה מהר !!) בהצלחה ושיעבור בקלות, נגה.

21/01/2003 | 11:11 | מאת: Gubi

21/01/2003 | 11:50 | מאת: Gubi

אני מבין שיש דיאטה הגורסת כי לאנשים עם סוגי דם שונים מתאים לאכול סוגים מסוימים של מזון. 1. האם אפשר בבקשה לקבל הסבר באשר לרציונאל הביוכימי של דיאטה זו. 2. מה הם לפי דיאטה זו סוגי המזון המתאימים לאכילה לאדם עם סוג דם O? בתודה מראש

21/01/2003 | 20:45 | מאת:

שלום לך! אני שולחת לך את תשובתה של ד"ר גילה רוזן בנושא: http://doctors.co.il/forums/read.php?f=284&i=1416&t=1281 נועה

20/01/2003 | 18:15 | מאת: annie

מהו הטיפול היעיל בתופעות קדם וויסתיות ? מהם תוספי התזונה המוממלצים ? האם תזונה מתאימה עוזרת? מה אוכליחם וממה ישלהמנע ?

28/01/2003 | 15:43 | מאת:

שלום לך! אין הרבה מחקרים טובים בנושא אבל הפרסום האחרון הוא מעניין כי הוא בדק את התקפות והאיכות של ההמלצות התזונתיות ואחרות המקובלות כיום. אני שולחת לך ציטוט של המחקר בתקווה שהדברים ברורים מספיק: Can Fam Physician 2002 Nov;48:1789-97 Related Articles, Links Premenstrual syndrome. Evidence-based treatment in family practice. Douglas S. Department of Family Medicine, Dalhousie University, Abbie Lane Bldg, QEII Hospital, 5909 Veterans Memorial Ln, Halifax, NS B3H 2E2. [email protected] OBJECTIVE: To evaluate the strength of evidence for treatments for premenstrual syndrome (PMS) and to derive a set of practical guidelines for managing PMS in family practice. QUALITY OF EVIDENCE: An advanced MEDLINE search was conducted from January 1990 to December 2001. The Cochrane Library and personal contacts were also used. Quality of evidence in studies ranged from level I to level III, depending on the intervention. MAIN MESSAGE: Good scientific evidence shows that calcium carbonate (1200 mg/d) and selective serotonin reuptake inhibitors are effective treatments for PMS. The most commonly used therapies (including vitamin B6, evening primrose oil, and oral contraceptives) are based on inconclusive evidence. Other treatments for which there is inconclusive evidence include aerobic exercise, stress reduction, cognitive therapy, spironolactone, magnesium, nonsteroidal anti-inflammatory drugs, various hormonal regimens, and a complex carbohydrate-rich diet. Although evidence for them is inconclusive, it is reasonable to recommend healthy lifestyle changes given their overall health benefits. Progesterone and bromocriptine, which are still widely used, are ineffective. CONCLUSION: Calcium carbonate should be recommended as first-line therapy for women with mild-to-moderate PMS. Selective serotonin reuptake inhibitors can be considered as first-line therapy for women with severe affective symptoms and for women with milder symptoms who have failed to respond to other therapies. Other therapies may be tried if these measures fail to provide adequate relief. PMID: 12489244 [PubMed - indexed for MEDLINE] אני מצרפת גם לינק : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=12489244&dopt=Abstract נועה

20/01/2003 | 17:34 | מאת: רון

נועה שוב שלום, שאלה נוספת בנושא הביסקויטים לתינוק אשר דנו בו לפני מספר ימים: קיים בשוק מוצר ביסקויטים לתינוק (של חברת רמדיה) אשר מכיל דברים רבים (שכנראה מועילים לתינוק) אך מכיל 5 גר' שומן רווי ל-100 גרם מוצר. האם צריך להתחשב בשומן רווי במזון לתינוקות? (כלומר, האם גם לתינוק שומן רווי וכולסטרול אינם בריאים)? רון.

רון שלום! בפירוש אסור להגביל תינוקות בשומנים וכולסטרול. אין שום קשר בין ההמלצות לאדם בוגר אשר סיים את גדילתו והתפתחות גופו וכעת צריך רק לתחזק אותו לבין תינוק, שיש לו עוד כ"כ הרבה מה לבנות! השומן חשוב לתינוק קודם כל כאנרגיה (ותינוקות זקוקים להרבה - פי 5 בפרופורציה לאדם בוגר) ומאוד חשוב בבניית ממברנות התאים, מערכת העצבים והמוח, וכבסיס להורמונים שונים. בנוסף לכך הוא גם מקור לחומצות שומן חיוניות ביותר ולויטמינים מסיסים בשומן שכולם קריטיים להתפתחות התינוק. לגבי הביסקוויט, על האריזה מצויין מגיל 6 ח' ואני ממליצה לדחות זאת אף עד גיל 9 ח' ואפילו שנה (במידת האפשר..). היה לחוץ בעבודה.. ולכן טרם הגעתי להתייחס לשאלך בנוגע להרס ויטמינים. אני רוצה לתת תשובה מקיפה ככל שניתן. אנא המתן בסבלנות. נועה

20/01/2003 | 17:29 | מאת: רון

נועה שלום רב, ההודעה הנ"ל נשכחה אז אחזור עליה: טענת שבמרק ירקות הויטמינים נאבדים בתלות בבישול. כיצד ניתן לבשל את המרק כך שהויטמינים לא יאבדו? האם צריך לבשל על אש נמוכה ולא להגיע לרתיחה? ירקות כמו קישואים לא ניתן לאכול ללא בישול, אז איך בכל זאת נהנים מהוימינים שלהם? בתודה מראש, רון.

20/01/2003 | 20:28 | מאת: בישול ירקות

בטא קרוטן למשל זמין רק כאשר הגזר מבושל אי אפשר לאכול ירק כמו קישוא לא מבושל.. ויטמינים גם נמצאים במי המרק הם לא הולכים לאיבוד

20/01/2003 | 08:47 | מאת: מלי

שלום למומחה: מזה כמה חודשים אני סובלת מדי ערב מתחושה של נפיחות בבטן וגזים ורצה כל הזמן לשירותים, אבל ללא תוצאות. לא שיניתי מהרגלי התזונה שלי ולכן אני תוהה מה הסיבה. זה מתחיל רק בערב, בשעות היום אין לי בעיה כזו. אשמח לחוות דעתכם.

28/01/2003 | 16:07 | מאת:

מלי שלום! באופציית החיפוש, אם תכניסי את המילה "גזים" או "נפיחות" תמצאי תשובות רבות שלנו לשאלות דומות. נועה

20/01/2003 | 00:51 | מאת: יעל

שלום! קראתי בתשובה קודמת שנתתם שויטמינים נהרסים בבישול. אני אוכלת רק ירקות מבושלים - לא אוכללת כלל ירקות טריים. אם כך חסרים לי ויטמינים ? אם כן איך ניתן להשלים זאת ע"י תזונה ? תודה

30/01/2003 | 18:37 | מאת:

יעל שלום! ראי תשובתי לרון בעמ' הראשון - יציבות ויטמינים. נועה

19/01/2003 | 23:55 | מאת: תמר

ברצוני לשאול האם ידוע לך ממי ניתן לקבל יעוץ תזונתי-דיאטטי לחולת לופוס+אפלה אשר מטופלת בתרופות רבות? לתשובתך אודה, תמר.

28/01/2003 | 15:20 | מאת:

תמר שלום! טיפול תרופתי בסטרואידים לאורך זמן אכן דורש התייחסות תזונתית אשר ללא ספק מגיעה לך. בקשי מהרופא במטפל הפנייה לדיאטנית דרך קופת החולים שלך. נועה

19/01/2003 | 00:13 | מאת: מיכל

אבי בן 59 סובל כחלק מתופעות לוואי בטיפולים כימותראפיים ממחסור חמור בחלבונים המתבטא בבצקות קשות ב-2 רגליו בייחוד ברגל שמאל המקשות על הליכתו ותפקודו הפיזי והמוראלי. מה ניתן לעשות? מה התזונה המומלצת שתשיב אותו מהר לכוחו? תוך כמה זמן אפשר לתקן חסר כזה?

19/01/2003 | 07:23 | מאת:

מיכל שלום, מחסור בחלבון הוא ביטוי לצריכה לא מספקת של חלבון כתוצאה מהטיפולים איתם מתמודד אביך. על מנת לתקן את המחסור יש להקפיד על צריכת מזונות עשירים בחלבון, עם דגש על חלבון שמגיע מן החי- ביצים, בשר, מוצרי חלב. אם אביך לא מסוגל להגיע לצריכה נאותה של רכיבי מזון (בגלל תופעות לוואי של הטיפול) יש לבנות תפריט המבוסס על העשרות. תוצאות ניתן לראות כבר לאחר עשרה ימים- שבועיים. בכל מקרה, אני ממליצה להפגש עם דיאטנית שמתמחה באונקולוגיה. בהצלחה, נגה

19/01/2003 | 08:58 | מאת: גילי

תודה על התשובה המהירה! יש לי עוד שאלה: מה עם אנשור או אוכל מרוכז אחר שקונים בבית מרקחת? לאבי יש תיאבון מאד מוגבל והוא לא מסוגל לאכול כמויות. איך נתבסס על הכמות המזערית של הביצים והחלב שיאכל (ע וף עושה לו רע.). סבתי לפני מותה קיבלה אנשור בכמויות. ניתן לקחת בלי ייעוץ? תודה מראש!

18/01/2003 | 22:07 | מאת: קרן

לכל המומחים - אני מחלימה מפנקריאטיטיס עקב אבנים בכיס מרה וגם סובלת מבקע סרעפתי. אודה לעצות והנחיות לגבי התזונה הנדרשת בזמן ההמתנה לניתוח הוצאת כיס המרה. בנוסף, האם משהו מכיר את הטיפול התזונתי ע"י דיאטה לאבנים בכיס מרה? כמו גם, אשמח לקבל מתכונים של מאכלים דלי שומן וחומציות (ממה עוד נשאר להנות....?) תודה, קרן

19/01/2003 | 14:59 | מאת:

קרן שלום כאשר ממתינים לניתוח לכריתת כיס מרה ההמלצות הן לתזונה דלת שומן. הגבלת השומן במזון אינה פותרת את הבעיה ומעלימה את האבנים,אלא, מקטינה את הסיכוי להתקפים נוספים וזאת משום שתפקידו של כיס המרה ולתכווץ ולהפריש את המרה כתגובה לאכילת מזון שומני. המרה עוזרת בעיכול וספיגה של השומן שבמזון. כאשר יש בכיס אבנים כל התכווצות שלו עלולה להזיזן ולהכניסן לדרכי המרה שם הן גורמות לדלקת וכאבים. מכאן שהמטרה היא שבמזון שאנו אוכלים יהיה כמה שפחות שומן שיגרה את הכיס להתכווץ. לכן אפשר לאכול מזון בכל צורת בישול מלבד מטוגן (גם בבישול להוסיף כמה שפחות שומן) בשרים לאכול עוף ,הודו ודגים דלי שומן (אם אפשר ללא עור). כדאי להימנע מנקניק, נקניקיות ,המבורגר ובשר מעובד לסוגיו. אפשר פסטרמה דלת שומן או קציצות אפויות או מבושלות מבשר טחון הנטחן במקום ללא שומן. כדאי להימנע מביצי מביצי דגים (איקרה) ומהצהוב של הביצה. גבינות ומוצרי חלב דלי שומן ( גבינות עד 5 % ואם עם אלו מרגישים לא טוב להפחית השומן ל 1/2% . מעדנים עד 11/2% שומן וחלב 1% ). מזונות נוספים השייכים לקבוצת השומנים כמו: מרגרינה, טחינה, אבוקדו, שקדים ואגוזים, מיונז, זיתים, סלט חומוס, שוקולד. זכרי הגבלות אלו הן זמניות עד הניתוח, אח"כ שוב ניתן מרוב המזונות. בנושא החומציות והבקע: אנו ממליצים על מזונות שמגבירים את הלחץ על השסתום בין הקיבה והוושט, וכן ממליצים להימנע ממזונות חומציים שיכולים להגביר את הגרוי בוושט: להימנע מאלכוהול, להימנע מקפה, תה ושוקולד (אפשר תה צמחים ללא קפאין), להימנע משתיית מיצים חמוצים, מזון חריף ומתובלן, משקאות מוגזים. לאחר האכילה להימנע משכיבה. לאכול ארוחות קטנות ותכופות. לשתות מעט בזמן הארוחה, אפשר להגביר שתיה בין הארוחות. להימנע מעישון ולעיסת מסטיקים. בהצלחה נועה

19/01/2003 | 20:48 | מאת: קרן

תודה

18/01/2003 | 16:16 | מאת: נוגה

יש כזאת לחמניה עגולה ויש עוד אחת אבל היא ממש קצת קצת יותר מתקתק לא מריגישם סוכר וזה אבל באיזה חלק של לחמניה זה טיפ'לה יותר מתוק מכירים את הלחמניה? זה יותר משמי מלחמניה עגולה רגילה?

נוגה שלום! צר לי אך שאלתך לא ברורה, האם תוכלי לנסח אותה מחדש? נועה

19/01/2003 | 13:56 | מאת: נוגה

כן אוקי אני שומרת עלה מישקל אבל אינ נורא פוחדת קצת להפריז ולאוכל יותר ולהמשין אני ואלכת כל יום בשעה עשר לחמניה עם משהו.... בקיצור יש לחמניות שפעם הייתי אוכלת שהם טיפה יותר מתוקות למעלה מהלחמניות הרגילות ואני מפחדת לאכול אותם העם את יודעת אליז הלחמניות אני מתכוונת עוגלות כלאו ריגלות שהם קצת יתר כההות למעלה כי זה טיפ'לה יותר מתוק?

18/01/2003 | 14:19 | מאת: זהר ובעז

שלום רב, בתנו בת שנתיים וחצי ומטופלת בתרופה בשם בטנזול (סטרואידים לטיפול בהתקף אסתמה). אחת מתופעות הלוואי של תרופה זו היא תאבון מוגבר. בתנו קבלה תרופה זו בעבר ואכן אכלה יותר, אולם הפעם אכילת היתר הפכה לקיצונית. היא אוכלת פי שלושה מבגיר בעל תאבון בריא, ורוצה לאכול כל הזמן - ללא הגבלה. מעניין שהיא לא מבקשת, כהרגלה, ממתקים, ומתמקדת ב"אוכל" ממש: אורז, בשר, עוף, שעועית, לחם, המון מוצרי חלב ועוד. התרופה הזו ניתנת לעשרה ימים ואז מפחיתים את המינון בהדרגה. היא החלה לאכול כך כיומיים לאחר התחלת הטיפול, ותוך שלושה ימים הפכה לבלון קטן ומתוק. עכשיו אנחנו כבר בשלב הפחתת המינון. אנו יודעים שהתשובה הסבירה ביותר שאת יכולה לתת לנו היא להמתין ולראות מה קורה עם תום הטיפול, אבל אנחנו מעט מודאגים, ולפיכך מעוניינים שתתיחסי לשאלה ברמה ההיפוטתית: בואי נניח שגם לאחר הפסקת הטיפול היא תמשיך לאכול כך: האם יש מה לעשות בנידון עם ילדה כל כך קטנה? תודה רבה, ההורים של עמליה

20/01/2003 | 19:18 | מאת:

עמליה בועז וזוהר שלום! מה שאתם מתארים היא תופעה ידועה בטיפול בסטרואידים ונכון צפיתם את תגובתי.. קודם כל, אפשר לשמוח שאת התאבון שלה עמליה "משקיטה" באוכל טוב ובריא שקרוב לוודאי שלא יגרום לה נזק בתקופת זמן כ"כ קצרה. אפילו עדיף בזמן הטיפול להתרחק כמה שאפשר מפחמימות פשוטות (סוכר ומזונות העשירים בו). תופעה נוספת שמופיעה לעיתים היא צבירת נוזלים, כזו שיכולה להתבטא בפנים אופיניים (דומים לאוגר עם לחיים נפוחות). גם זה אמור לעבור ולהעלם בסוף הטיפול. לשאלתכם, מניסיוננו התאבון המוגבר חולף. עלול להשאר עודף משקל אך בגיל זה אנו איננו מתערבים. בניסיון לשנותו. יש לה מספיק שנים לרכוש הרגלי תזונה טובים אשר בעזרתם לא תסבול מעודף משקל בבגרותה. נועה

18/01/2003 | 10:52 | מאת: דוד

מהי התזונה הנכונה לאישה בהריון, האם הרכב וכמות המזון לה היתה רגילה טרום הריון נכונה גם להיום או שיש צורך לשנות משהו.

20/01/2003 | 13:05 | מאת: עדי

וידיאו שיכול לסייע: http://www.herbalife.com/us/Shared/HBN/HBN_Library/28_56_BTnutformomsbabies_eng.ram דרוש Real Player במחשב: http://www.real.com/products/biz

21/01/2003 | 20:51 | מאת:

דוד שלום! אם תעשה חיפוש בפורום זה על פי מילת המפתח הריון תמצא כ - 40 שאלות ותשובות בנושא, אשר יחד מכסות את הכל (מה לאכול ומה לא, כמה, התייחסויות למצבים ספציפיים וכו'). כמובן שגם קיימים אתרים ברחבי הרשת וקשה לי להמליץ על אחד מסויים אך רצוי להתמקד בכאלה של גופים מוסמכים (משרד הבריאות, קופות החולים, אולי של מגזיני הורות) ולא של חברות מסחריות שמנסות למכור משהו (קיבלת בתשובה של עדי המלצה על אתר של הרבלייף - מבלי להכנס לתוכן הדברים, מבחינתי הם לא מקור ידע תזונתי אחראי). בברכה נועה

17/01/2003 | 17:49 | מאת: אתי

שלום. אני בת 28 גובהי 1.60 ואני שוקלת 65 קילו,וזאת לאחר שכבר לפני כשנתיים ירדו מעליי 20 קילו. כמה לדעתך אני צריכה לרדת במשקל כדי שאראה וארגיש טוב?? אני שומרת על תזונה נכונה רק שלפעמים קצת חוטפת מאחר ואני רק ב"שמירה" על משקלי.יש גם לציין שאנני עושה שום פעילות גופנית,מכיוון שעד לפני חודשיים עשיתי יומיום הליכה במשך מספר חודשים ולא ראיתי שום ירידה במשקלי אפילו לא גרם,לכן המוטיבציה נעלמה לי לחלוטין. תודה רבה מראש

אתי, כן רצוי לחזור לפעילות גופנית!!! אפשר בקבוצה (נגיד חדר כושר) עדי

אתי שלום! קשה לי לקבוע באיזה משקל תראי ותרגישי טוב. זה תלוי אך ורק בך. משקל תקין לגובהך יהיה כל משקל בין 64 ל - 52 ק"ג. במשקל בו את נמצאת את יכולה להיות מרוצה. מה שכן, כדי לשמור עליו או להמשיך לרדת מעט, את צריכה להמשיך ולשמור על תפריט מאוזן המחושב נכון ולוקח בחשבון את רמת הפעילות שלך. זה לא מאוד מסייע להפסיק פעילות גופנית. גם לה יש חלק בשמירה על המשקל והפסקתה עלולה להביא לעלייה חזרה. את יכולה להתייעץ עם בעל מקצוע לגבי סוג הפעילות המתאימה, משך זמן יעיל ועצימות על מנת להשיג המשך ירידה במשקל. נועה

16/01/2003 | 23:05 | מאת: יעל

שלום! כאשר אין שינוי בתזונה אך מוסיפים לאורך החיים פעילות גופנית (חצי שעה אופני כושר או 45 דקות הליכה ביום) מה קורה ? המשקל יורד בגלל הפעילות הגופנית או עולה בגלל בניית שריר ? (או שזוהי לא פעילות רבה מספיק בשביל הורדת משקל או בנית שריר). תודה מראש

17/01/2003 | 09:23 | מאת: adi

יעל, קודם כל, כל פעילות גופנית היא מבורכת!!!! היא אכן מעלה את מסת השריר אבל מורידה את אחוז השומן בגוף. עדי

17/01/2003 | 11:07 | מאת: יעל

עדי, אני יודעת שפעילות גופנית מעלה את מסת השריר ומורידה את אחוז השומן השאלה היא מה בא לידי ביטוי (מה יקרה קודם) עליה במשקל או ירידה במשקל. יעל

19/01/2003 | 09:00 | מאת:

יעל שלום! הפעילות שציינת היא אירובית ובעיקר מסייעת להפחית את רקמת השומן. תדמייני את רצי המרתון - הם עושים פעילות אירובית טהורה וגופם רזה, עם רקמת שומן מועטה. פעילות הבונה מסת שריר היא יותר אנ-אירובית, בעיקר עם משקולות ומכשירים. אם את עושה רק פעילות אירובית, ניתן לצפות לירידה במשקל. נועה

20/01/2003 | 00:12 | מאת: יעל

תודה רבה, שמחת אותי מאוד.

16/01/2003 | 13:22 | מאת: רביד

שלום, בתקופה האחרונה נשמעות טענות רבות ביחס לכמות ההורמונים הנשיים המצויים בתחליפי החלב הצמחיים. בני בן שנה וחצי ומגיל 4 חודשים הוא ניזון, בין היתר, מתחליף המזון "איזומיל". שאלותי הן: 1. האם יש צורך להעביר אותו לתחליף חלב חלבי? 2. מהן ההשפעות האפשריות על "בן" מכמות ההורמונים (הבנתי שבנות עלולות לסבול מהתפתחות מינית מוקדמת ועברי מין מוגדלים)? תודה

18/01/2003 | 11:01 | מאת:

רביד שלום! נושא הפיטואסטרוגנים עדיין בתהליכי מחקר ועוד אין מסקנות ברורות, למעט זה שזהו מרכיב שאינו מצוי בחלב אם ומכאן המסקנה שוודאי שאינו נחוץ לתינוק. אינני יודעת מה הסיבה שבחרת להשתמש בתכשיר צמחי. הממסד הרפואי בראשות משרד הבריאות אינו רואה צורך רפואי אמיתי כיום לעשות שימוש בתכשיר זה, וודאי לא לטווח זמן ארוך. רק לאחרונה התפרסם מחקר אוסטרלי בו נבדקו ילדים בני 10-3 שנמנעו מחלב פרה (מסיבות שונות). הם נמצאו בעלי קומה נמוכה בהשוואה לאוכלוסיית צורכי החלב, וכן בעלי צפיפות עצם נמוכה ונטייה לשברים. טוב יהיה אם תתחילי לתת לבנך תכשיר הזנה המבוסס על חלבון חלב פרה, ובהמשך חלב. נועה

20/01/2003 | 09:38 | מאת: רביד

שלום ותודה על תגובתך המהירה, אחרי 4 חודשי הנקה נתתי לבני תחליף חלב חלבי, אולם בעקבות שפעת והצטננות קשה המליצו לי לעבור לתחליף צמחי. מאז, בכל פעם שאני מנסה להעביר את בני לתחליף חלבי הוא משלשל. האם פשוט להמשיך לתת לו תחליף חלבי והשלשול יעבור? תודה.

16/01/2003 | 13:12 | מאת: ציפי

היי האם יש אוכל שיכול למנוע דיכאון או לגרום לו? מה גורם לשיהוקים?

19/01/2003 | 15:36 | מאת:

ציפי שלום! אני שולחת לך לינק לספר ממש טוב בנושא. מצטערת אבל אני לא מומחית. http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0805062009/qid=1042982663/sr=2-2/ref=sr_2_2/102-2309921-5868163 לגבי שיהוקים, הגורם העיקרי הוא אוויר שנכנס למע' העיכול וגורם לה להגיב ב.. שיהוקים. נועה

19/01/2003 | 22:46 | מאת: Gubi

הי ציפי, שיהוקים הם למעשה התכווצות לא רצונית של הדיאפרגמה. הדיאפרגמה היא שריר בצורת כיפה עגולה הנמצא בתחתית החזה. כמעט תמיד הדיאפרגמה עובדת בצורה תקינה ודרכה עובר אויר שאנו שואפים בדרכו לריאות ודרכה הוא גם עובר כשאנו נושפים אותו החוצה. קורה לעיתים שהדיאפרגמה מגורה ואז היא נפתחת כלפי מעלה בבת אחת. האויר מגיע אל תיבת מיתרי הקול וכך נוצר השיהוק. התכווצויות לא רצוניות אלה של הדיאפרגמה (שיהוקים) יכולים לנבוע מאחד הגורמים הבאים: צחוק חזק ומתמשך דגדוג שינויים בטמפרטורה של הקיבה בליעה של מזון קר או חם מדי אכילה חפוזה מדי הפרעות עיכול חשבתי שמגיע לך לדעת.

23/01/2003 | 00:17 | מאת: אודי

מצורף קישור לכתבה שעוסקת בנושא: http://www.wddty.co.il/alt/depress.html

16/01/2003 | 12:28 | מאת: אידה

אני נוהגת לקחת שמן דגים. אני מרגישה שזה מחזק אותי מאד במיוחד שאני לוקחת את זה יחד עם ביטא קרוטן. אני סובלת מדליות ברגלים אבל לא בולטות. האם שמן דגים מסוכן עבורי? במאמר שקראתי באתר טבעלייף כותב אודי בר שאין סכנה לקחת שמן דגים בכמות סבירה וגם הוא מציין ש"מקסימום זה יגרום לשילשול או טעם דגים בפה?"קראתי באחת השאלות בדף זה על תת קרישיות ואומגה3. אבקש הסבר נוסף. תודה.

26/01/2003 | 15:27 | מאת:

אידה שלום! קודם כל סליחה על העיכוב במתן התשובה. הכוונה היא לתת קרישיות ברמה העלולה לגרום לשבץ מוחי והמטופלת תרופתית. בכל מקרה, כפי שציינתי, נוכחות שתי חומצות השומן החשובות DHA ו - AA בשמן הדגים, מנטרלת את האפקט העלול להווצר. רצוי להתייעץ עם רופא לכלי דם. נועה

16/01/2003 | 12:02 | מאת: נינה

נינה שלום! טרם נקבע גבול עליון לשימוש אך הצריכה היומית המומלצת של ויטמין A היא 800 מ"ג (2600 IU). בבטא קרוטן הכמות היא חצי (כל מולקולה מכילה 2 יחידות ויט' A). נועה

16/01/2003 | 01:11 | מאת: נעם

שלום, לפני שבועיים-שלושה הופיעה כתבה בידיעות אחרונות על גדילת ילדים. בכתבה ניתן מתכון למשקה שכדאי לשתות לפני השינה ומסייע בגדילה. במתכון נכתב בין השאר 2 כפות גדושות חלבון גבינה. מה זה חלבון גבינה? תודה

18/01/2003 | 10:55 | מאת:

נעם שלום! רוב הילדים מקבלים את כל כמות החלבון לה הם זקוקים מהמזון. רובם אוכלים הרבה מוצרי חלב ותוספת של ביצים, בשר, דגים וגם קטניות מביא אותם לכמות הדרושה ויותר מכך. תפקוד הכליות מושפע לאורך כל החיים מצריכת חלבון וצריכה עודפת עלולה לפגוע בו. בילדים צעירים ראוי לזהר. אם יש התוויה להעשרת חלבון אנו לא מהססים, אך יש צורך בקביעה ברורה ומוסמכת. זו צריכה להיות של רופא ודיאטנית. איני בטוחה שכתבה בידיעות היא מוסמכת. אם אתה מתרשם שיש בעיה בגדילה של ילדך, נכון יותר לפנות לרופא ילדים שיעריך את גדילתו ויקבע האם יש צורך לטפל, אולי בדרכים אחרות. חלבון חשוב לגדילה אבל אם הוא קיים בכמות מתאימה, ועדיין הגדילה אינה תקינה, אז צריך למצוא מה הסיבה שהגוף אינו מנצל אותו כראוי. ולשאלתך.. מחלבוני החלב מפיקים 2 סוגי חלבון - קזאין (שייתכן ושמו חלבון גבינה בעברית) ו - whey (מי גבינה). מה היה כתוב בכתבה? אשמח אם תשלח לינק שלה. נועה

15/01/2003 | 19:31 | מאת: שגית א.

ברצוני לשאול - אני בת 28. גובהי 1.65. התחלתי בדיאטה מאוזנת לפני ארבעה חודשים, בקבוצה. כ-1400 קלוריות ליום ופעילות גופנית. ירדתי שלושה קילוגרמים בלבד. ממשקל 65 ל-62 ק"ג. אני משערת כי יש סיבה גופנית לירידה הכה איטית. אולי זה ההסבר - המחזור שלי אינו סדיר. אני מקבלת אחת לחודש וחצי-חודשיים. וכעת, מזה חודשיים וחצי שלא קיבלתי מחזור. האם ישנה אפשרות שהירידה האיטית מקורה בבעיה הורמונלית? אילו בדיקות (הורמונליות או שלא) עליי לעבור כדי לבדוק מה הסיבה לירידה האיטית?

15/01/2003 | 20:19 | מאת: adi

שגית, עד שלא נבדקים - לא יודעים!!! עדי

15/01/2003 | 23:17 | מאת: שגית א

אבל זו השאלה. אילו בדיקות לעשות??

שגית שלום! לפני שאענה לך לנושא ההורמונלי, הרשי לי לציין שמשקלך כעת תקין לחלוטין, במרכז הטווח התקין לגובהך. לכן לא ברורה לי הסיבה הקריטית לדיאטה. אם מבנה הגוף מדאיג אותך, התמידי בפעילות גופנית מחטבת. אינני יודעת מה סוג, אופי ומשך הפעילות שאת עושה אבל היא גם יכולה לתרום לעלייה במסת שריר, מה שמתבטא בעלייה מסויימת במשקל. יש מכשירים בחדרי כושר שבאמצעותם ניתן למדוד אם אכן מסת השריר עלתה ומסת השומן ירדה. אם כן הרי זה נהדר כי זה משפיע על מראה חטוב יותר וממש לא משנה מה המשקל. מה גם שזה תורם רבות למצב הבריאותי. עלייך גם להבין שכאשר אנשים במשקל תקין מעוניינים לרדת במשקל, התהליך הוא הרבה יותר ארוך כי השינוי שהם עושים באורח החיים אינו דרסטי כמו של שמנים והרי הפער הקלורי (בין מה שהיית רגילה לאכול למה שאת אוכלת עכשיו) הוא שקובע את קצב הירידה במשקל. לגבי מצבך ההורמונלי, למחזור לא סדיר יש סיבות, מן הסתם הורמונליות שיכולות להיות קשורות והדרך המתאימה היא לפנות לגניקולוג. קיימת גם האופציה של בדיקת תפקוד בלוטת התריס אך לא נראה לי שזה העניין. נועה

16/01/2003 | 16:42 | מאת: שגית א