פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
30/09/2002 | 13:11 | מאת: ורד

קראתי מידע עליו בעיתונות ובאתר שלו באינטרנט,האם מישהו מחברי הפורום ובכלל שמע אודות השיטה ויכול להמליץ/לא להמליץ? על מה השיטה מבוססת בדיוק? ולמה משלמים 1620 ש"ח לקורס אצלו? אשמח לקבל מידע בתודה מראש ויום טוב ורד

ורד שלום! אם תשלחי קצת יותר אינפורמציה (קישור למידע באינטרנט או היכן בעיתונות פורסם), אוכל להגיב. נועה

01/10/2002 | 21:45 | מאת: דסי

01/10/2002 | 21:48 | מאת: דסי

29/09/2002 | 16:49 | מאת: רון

שלום רב, האם דבש בריא? אם כן - אילו יתרונות תזונתיים יש לו? האם יש לו גם מגרעות? האם כדאי לאכול דבש במקום סוכר?

30/09/2002 | 12:34 | מאת:

רון, שלום, אפשר לומר, אך בזהירות, כי דבש הינו מזון בריא בשל סגולותיו הבריאותיות : 1. הדבש מכיל נוגדי חמצון רבים, חלקם יחודיים לו, וכן ויטמינים המשמשים כנוגדי חמצון, כגון ויטמין C ו - E. לנוגדי החמצון מייחסים תכונות חשיבות במניעת מחלות סרטן, לב וכלי דם. 2. בנוסף הדבש מכיל ויטמינים רבים מקבוצת ה - B החשובים לקיומינו. 3. לאחרונה נמצאו בדבש תכונות אנטיבקטריאליות, מונעות זיהום. 4. הינו בעל תכולה קלורית גבוהה ( במקרה וצריך תוספת קלורית ). המגרעה : בעל תכולה קלורית גבוהה. הבעיה היא שכאשר אנו מייחסים למזון סגולות בריאות אנו נוטים לצרוך ממנו יותר, ולפעמים יותר מדי, לדוגמה שמן זית. למוצרים אלו תכולה קלורית גבוהה, וצריכה מופרזת עלולה לחשוף אותנו לעליה במשקל וכל הסיכונים הכרוכים בכך. לשאלתך האם עדיף סוכר על פני דבש, יש להפריד בין שני סוגי הסוכר, הלבן והחום, ככל שהסוכר פחות מעובד ומזוקק כך הוא בריא יותר, אך עדיין אינו מכיל את הסגולות של הדבש. יש לזכור שלכל השלושה ערך קלורי דומה, כך שמבחינה זו אין עדיפות. כמו כן לא תמיד ניתן להמיר דבש בסוכר, אך היכן שכן אולי עדיף, ותמיד לזכור שאין הבדל ממשי מבחינה קלורית. בברכה,דנה

30/09/2002 | 13:07 | מאת: רון

דנה שלום רב, תודה רבה על תשובתך המקיפה. אין לי משקל עודף כך שאינני מוטרד מהערך הקלורי. יש לי צורך לאכול מתוק לעיתים קרובות (במיוחד לאחר ארוחות) כשאני מרגיש נפילות של סוכר. גם בבוקר אני מעדיף מתוק (אבל זו סתם העדפה אישית). אני יודע שסוכר כשלעצמו לא בריא אך במצבים כפי שתארתי אני חייב לאכול מתוק - והרבה, כי אחרת אני פשוט לא מסוגל לתפקד. הבעיה ברוב דברי המתיקה היא השומן הרווי שבדר"כ נמצא בהם וגם הסוכר עצמו שלא בריא. התחלתי לאכול עוגות ללא שומן רווי כלל אבל כן עם סוכר. אח"כ עברתי ללחם מחיטה מלאה ודבש, בהנחה שזה יותר בריא ומספק את הצורך למתוק. לפי מה שהבנתי מתשובתך נראה שצדקתי. נכון? מה דעתך? שוב תודה, רון.

29/09/2002 | 07:29 | מאת: אתי

לאחרונה ראיתי שלשופ יש כל מיני הטבות לגוף וראיתי שירקות ניתן לאכול ללא הגבלה בדיאטה ראיתי שאלה על שומר ותהיתי מה הדין לגבי שום? האם הוא ירק והאם הוא גם בקבוצה של אכילה ללא הגבלה??? (סך הכל לי לפחות הוא די טעים אבל אני לא יודעת אם מותר לאכלו כמו מלפפן למשל - כלומר ללא הגבלה)

29/09/2002 | 18:00 | מאת:

שלום אתי שום אכן נחשב לירק, ותכונותיו הטובות מיוחסות בעיקר לשום החי כפי שהוא בא בצורתו הטבעית (כך ניתן להבטיח כי החומרים הפעילים נשמרו וכי פעילותם אכן קיימת). לפיכך, מבחינה קלורית הוא אכן ניתן לאכילה, כמו מלפפון. הרשי לי להעיר בקריצה, כי קשה לי להאמין שאכן ניתן לאכול כמויות גדולות של שום , משום... שנאמר: דברים טובים באים במנות קטנות... בברכה- ליטל (-:

30/09/2002 | 07:50 | מאת: אתי

תודה אבל,... ראיתי כי לשום יש כמות לא זניחה של קלוריות ל- 100 גרם ושום שלם סך הכל שוקל לא מעט (יכול להגיע אף ל- 100 גרם) והוא לא כל כך גדול אז איך זה מסתדר עם הכנסתו לקבוצת הירקות הניתנת לאכילה ללא הגבלה?

26/09/2002 | 18:50 | מאת: ר

רציתי לדעת אודות שומר שמעתי שיש לו כל מיני סגולות ורציתי לדעת מהן. בנוסף רציתי לדעת האם השומר הוא ירק או פרי או משהו אחר כלומר האם במסגרת ההנחיה לדיאטה של ירקות ללא הגבלה - האם שומר ניכלל בקבוצת הירקות ללא הגבלה?? תודה

29/09/2002 | 14:23 | מאת:

שלום לך! עד כמה שידוע לי הסגולות הטמונות בשומר נמצאות בזרעים. תוכל לקרוא על כך מעט בקישורים שאני שולחת וודאי באתרים ומקורות ממידע אחרים: http://www.healthy.net/asp/templates/article.asp?PageType=article&ID=1883 http://www.hort.purdue.edu/newcrop/med-aro/factsheets/FENNEL.html עלי השומר המעובים קרוב לשורש נחשבים ירק ולכן ניתנים לאכילה ללא הגבלה מיוחדת. נועה

26/09/2002 | 18:31 | מאת: שיר

שלום, ברצוני לשאול,אני בת 32 ,ואוכלת בעיקר סויה(בשר ומוצרי חלב) . בבדיקת דם אחרונה שעשיתי נמצאה רמת המוגלובין- 12.3 ,במקביל הופיעה אצלי נשירת שיער. האם מומלץ ברמה כזו ליטול ויטמינים או תוספי מזון כלשהם או ברזל אם כן אילו לדעתך המקצועית יכולים להתאים? והאם עליי להוסיף לתזונה מרכיבים נוספים?(אינני צמחונית ואני אוכלת סויה מפני שאני מאוד אוהבת). תודה.

29/09/2002 | 14:35 | מאת:

שיר שלום! קודם כל, רמת ההמוגלובין שציינת תקינה. אבל לא ציינת ערכי בדיקות אחרים. האם עשית? האם תקינים? האם חוץ מנשירת שיער יש תופעות נוספות? לסיום לא ברור לי מה את אוכלת. האם הכל כולל בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב וקטניות או שרק סויה? לאחר שתוסיפי לי קצת יותר פרטים אשמח לנסות ולענות שוב על שאלתך. נועה

בהמשך לנושא הוסטיבוליטיס. בנוסף לדיאטת דלת אוקלסטים, הגניקולוג אמר שאקח תוסף של סידן ציטראט כדי שיתחרה עם האוקסלטים על הספיגה. מכיוון שבעבר תוספי סידן גרמו לי לעצירות קשה, מצאתי באינטרנט שאם התוסף בא בצורת נוזל או אבקה, ולא בטבליה, זה עוזר. בצורה של מציצה זה גם לא טוב, כיזה בד"ד מכיל אלומניום. לכן אשמח מאד אם תוכלי להמליץ לי על תוסף סידן ציטראט בצורת נוזל או אבקה.

נטע שלום, את הסידן ציטראט לוקחים על מנת שיקשר לאוקסלאט וימנע שקיעתו הן בכליה והן במקומות נוספים הנוגעים לבעייתך. כלומר החלק החשוב בסידן ציטראט הוא הסידן שכן ספיגתו אידאלית, ואף מומלץ על מנת להמנע מאבני כליה להעשיר את התפריט בסידן וכן אותה מטרה לוסטיבוליטיס. הבעיה היא שבהתחברות נוצר מלח קשה תמס אשר גורם לעצירויות הקשות מהן את סובלת. לכן ההמלצה הכי חשובה בלקיחת תוספי סידן היא שתיה מרובה של מים, 2 כוסות מים בזמן לקיחת הכדור ובסמוך לו. סביבה נוזלית יותר תגרום להתמוססות טובה יותר של המלח שנוצר, וכך יפחית במידה נכרת את העצירויות.. בנוסף לשאלתך, סידן המגיע בצורה של אבקה הוא למעשה אותם כדורים בצורה מרוסקת שיכולה באופן לא משמעותי להקל בנושא העצירויות. ואילו זה המגיע בצורת נוזל, מגיע בצורה מומסת , ולכן פחות גורם לעצירויות. לכן את הכדורים את יכולה לרסק ולהמיס במים ובכך להקל על העצירויות. בברור קצר עם חברות מובילות בתוספי מזון, אין בארץ סידן ציטראט מומס, יש כדורי מציצה אך לא על בסיס ציטראט ולכן לא אוכל להמליץ עליהם. בברכה, דנה

25/09/2002 | 22:02 | מאת: אוהד

מה אפשר לאכול הרבה שלא משמין וסותם את התאבון? יענו מן אוכל או משהו כזה שאוכלים, וכאילו לא הכנסנו כלום לפה?

26/09/2002 | 16:05 | מאת: נו, באמת...

זו הרי שאלת מיליון הדולר...שכל העולם שואל וחוקר.....בהצלחה...

שלום אוהד בענייני מזון והשמנה הכל שאלה של איזון. כל מזון שתצרוך ממנו בכמויות גדולות יכול בסופו של דבר להביא למצב של עודף קלורי. האופצייה העיקרית שתענה על דרישתך היא כמובן ירקות. ירקות מכילים באופן כללי כמות קטנה של אנרגייה. כמו כן , חלקם עשירים בסיבים תזונתיים אשר מקנים תחושה של שובע. המונח "כאילו לא הכנסנו כלום לפה" והמונח " ללא הגבלה" אינם קיימים במציאות הדיאטות, לצערנו,כמובן (-: בברכה-ליטל

01/10/2002 | 00:39 | מאת: אריה

אני חושב שיש דבר כזה, אבל צריך לראות ולטעום כדי להבין ולהאמין. מדובר בשיטת הכנת מזון, כל מזון שהוא, ללא מגבלה, שמשאירה את המזון במצבו הטבעי: קל לעיכול, עשיר במרכיבים תזונתיים וללא תוצרי לוואי של חילוף החומרים המצטברים בגוף כפסולת שגורמת להשמנה. מזון כזה אפשר לאכול ללא הגבלה, עד למילוי הכיבה ועדיין להרגיש כאילו לא אכלת כלום.

25/09/2002 | 11:11 | מאת: מירב

באופן כללי הייתי רוצה לדעת מה פחות גרוע חמאה או מרגרינה? ידוע לי כי שניהם לא בריאים במיוחד אבל אם כבר מה עדיף מבין שניהם? אני יודעת שבחמאה יש כולסטרול שאין בד"כ במרגרינה אך בהנחה שזאת לא הבעיה. תודה.

25/09/2002 | 12:25 | מאת:

מירב שלום גם חמאה וגם מרגרינה שייכות לקבוצת השומן חמאה מקורה מהחי ולכן כפי שציינת יש בה כולסטרול ושומן רווי . מרגרינה לעומת זאת עשויה משמן נוזלי שמקורו מהצומח, לכן אינו מכיל כולסטרול, שהופכים אותו למוצק. בעבר נטו להמליץ על המרגרינה כעדיפה על פני החמאה עקב נושא הכולסטרול והשומן הרוי, אולם היום אנו יודעים כי בתהליך ההפיכה של השמן הצמחי הנוזלי למוצק נוצרות חומצות שומן אשר גם הן אינן בריאות משום שהן מעלות את רמות ה"כולסטרול הרע" (LDL) בדם. כך שאם אין בררה יש הממליצים היום על מעט חמאה במקום מעט מרגרינה. בכל מקרה לא להרבות בשניהם. חשוב לציין גם כי מרגרינה מצויה במזונות רבים שאנו אוכלים וכאשר כתוב על האריזה שומן צמחי מוקש = מרגרינה. לכן כדאי להפחית את צריכתה החופשית ,למשל באפיה להשתמש בשמן במקום המרגרינה,( גם אם לא החלפה של כל הכמות אז לפחות חלק ממנה). או ישנו בשוק מוצר הנקרא "ויקול" - זוהי "מרגרינה" שתהליך הפיכת השומן הנוזלי למוצק בה הוא אחר ולכן לא נוצרות אותם חומצות שומן מזיקות. כדאי לנסות. אפשר להשתמש לבישול, מריחה ואף אפיה אך לא לטיגון.

25/09/2002 | 10:35 | מאת: יונתן

שלום האם כדאי לבצע דיאטה חריגה לבחורה צעירה בת 27 אשר נמצאת 20 קילו יותר ממשקלה הרצוי טרום נסיון לכניסה להריון? האם משקל עודף בעת הריון בעיתי? כיצד אתם ממליצים לנהוג? תודה מראש

25/09/2002 | 12:47 | מאת:

שלום יונתן עודף משקל בהריון עלול להיות קשור לסיבוכים, כגון סכרת הריונית ועוד, ולכן כדאי להגיע להריון במשקל תקין. כמו כן, משקל תקין מגביר את הסיכוי להכנס להריון (כוונתי היא כי משקל עודף עלול להקשות על העניין). יחד עם זאת, אין לעשות בשום פנים ואופן דיאטה חריפה. ההריון הוא תהליך הדורש צרכים תזונתיים מיוחדים החשובים לבריאות האם והעובר. דיאטה דרסטית עלולה ליצור חסרים מוקדמים, בעיקר בויטמינים ומינרלים חיוניים, ובכך להוות סיכון בריאותי. המלצתי כם כן: גשו לדיאטנית קלינית מוסמכת, לשם הרכבת תכנית אישית מקצועית ומתונה. ייתכן ולא מדובר בעודף של 20 ק"ג אלא יותר או פחות, ועל איש מקצוע לקבוע זאת בוודאות ולתכנן יחד אתכם את התכנית. בבקשה לא לנקוט בשום צעד דרסטי או לא מקצועי. הרזייה מאוזנת ומתונה היא חשובה כאן ביותר. שיהיה המון בהצלחה ליטל

24/09/2002 | 19:35 | מאת: אנונימי

שלום, אני חולה בקרוהן מזה שנתיים ואני עליתי כתוצאה מהסטרואידים ב -20 קילו ואני רוצה להוריד אותם ממני וכמה שיותר מהר , האם יש כדורים מסויימים שאפשר לקחת ולא יזיקו לי מבחינת המחלה

24/09/2002 | 20:19 | מאת: adi

היי, תבקשי להיפגש עם דיאטנית שמבינה בקרוהן. עדי

25/09/2002 | 05:44 | מאת: מור

אני גם כן חולת קרוהן וזכיתי ל"עונג" המפוקפק ליטול סטרואידים במשך תקופות ארוכות יחסית. שאלתי אליך - האם אתה עדיין מטופל בסטירואידים?? כרגע רוב המשקל העודף שלך הוא ממים שמצטברים בגוף, ברגע שתגמל מהסטירואים המשקל יתחיל לרדת. אצלי בלי שום דיאטות ירדתי 10 קילו בשלושת החודשים לאחר הגמילה. הירידה לפעמים מתחילה שמגיעים למינונים נמוכים. נכון שחלק מעודף המשקל נגרם כתוצאה מעודף התיאבון שהסטירודים עלולים לגרום. עצתי לך היא קודם להיגמל מהסטירואידים ורק אז לנסות לרדת במשקל. חשוב שתעשה זאת בייעוץ דיאטנית שמבינה במחלות מעי דלקתיות, ולא על דעת עצמך כי אתה עלול לגרום לעצמך נזק נוסף מבחינת המחלה ולהתדרדרות נוספת. הרבה הצלחה ורק בריאות מור

25/09/2002 | 16:59 | מאת: אנונימי

היי, אני כבר הפסקתי ליטול את הסטרואידים לפני 10 חודשים ואנמי עדיין לא רזיתי מה שכן לא הפסקתי בהדרגה אלא הפסקתי מהיום למחר בגלל אי הבנה שלי מהרופא הוא לא אמר לי צריך להפסיק את הסטרואידים בהדרגה ,והייתי אצל דיאטנית ועם התפריטים שהיא נתנה לך במקום לרדת לאט לאט כל פעם עליתי בקילו שתיים

26/09/2002 | 08:01 | מאת:

שלום לך! זה לא יהיה אחראי או מקצועי לענות לך על השאלה הזו ללא מעט יותר פרטים. בכל מקרה, קיבלת תשובה יפה ממור המזכירה את "הבורות" לתוכם אתה עלול ליפול אם תנקוט בשיטה דרסטית ובלתי מומלצת. מחלת הקרוהן בד"כ מאופיינת בתקופות התלקחות בהן עלולים לאבד משקל רב. המצב הרצוי במחלה זו הוא מצב רגיעה (רמיסיה) אך אותו לא תמיד קל להשיג ולעיתים יש צורך בטיפול תרופתי המלווה בתופעות לוואי לא כ"כ נעימות או רצויות. אני חייבת להודות שעלייה במשקל במחלה זו היא לפעמים דבר רצוי (עלייה לשם ירידה...). מכיוון שאיני מכירה אותך או את מהלך המחלה שלך, קשה לי לייעץ. אתה צריך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך (גסטראנטרולוג) והדיאטנית המומחית שמטפלת בך (מומחית לגסטרו), האם בכלל כדאי/רצוי לך לרדת במשקל ואם כן, איך עושים זאת ללא גרימת נזק או הרעת מצבך. ציינת שהלכת לדיאטנית ללא הואיל. תמיד צריך לחזור לדיאטנית כדי שתוכל לבדוק: א. האם הבנת ומבצע את הוראותיה ב. האם משהו השתנה במצבך מבחינת בריאות/תרופות/פעילות ואז היא תוכל לסייע באמצעות הדרכה נוספת (אם צריך), שינוי התוכנית (אם צריך), ולפעמים גם פשוט שיחה ועידוד יכולים לעזור. אז עצתי לך - גש לרופא ולדיאטנית! נועה

24/09/2002 | 14:32 | מאת: הדר

האם יש קשר בין שתיית קולה לתיפקוד הכבד? איזה נזקים אם בכלל יכולה לגרום שתיית קולה פרט לנזקי השיניים? תודה, הדר

25/09/2002 | 12:32 | מאת:

שלום הדר. אין קשר ישיר בין שתיית קוקה קולה לתפקודי כבד. יחד עם זאת, היות ולכבד ישנו תפקיד חשוב ביותר במטבוליזם של פחממות וסוכרים, יהיו מקרים בהם לא נמליץ על שתיית משקאות ממותקים ובינהם קוקה קולה. דוגמא למקרה כזה הוא רמה גבוהה של טריגליצרידים בדם. הקולה עלולה להזיק לשיניים כפי שציינת. כמות הסוכר הפשוט במשקה זה היא גבוהה, כך שצריכה מוגזמת ממנו, יכולה להביא לעודף משקל, ועודף משקל כרוך בבעיות בריאותיות אין ספור. כל אדם שהדיאטה שנקבעה לו היא דלת סוכר או דלת קלוריות (או שתיהן) רצוי שימנע לחלוטין משתיית משקאות כגון אלה. כמו כן, ישנה כמות מסויימת של קפאין בקולה, וגם מחומר זה לא רצוי להפריז בצריכה. בברכה-ליטל

אובחנתי כסובלת מוסטיבוליטיס והומלצה לי תזונה דלת אוקסלטים. שוטטתי באינטרנט ומצאתי שוני בהגדרת כל מיני מוצרים בין רשימות שונות. האם תוכלו להפנות אותי לרשימה מהימנה, רשמית ומקיפה לגבי כמות האוקסלטים במזון? המון תודה נטע

שאני מרבה לאכול: מוצרי מקמח חיטה מלאה- לחם, פסטה, לחם שיפון, קוואקר, גריסי פנינה, שעועית מסוג מאש, שעועית לימה, גרגרי חומוס, תפו"א , קישואים, דלעת (Summer squash נחשבים גבוהים באוקסלט) , חסה, אגוזי לוז

נטע שלום! המידע לגבי תכולת אוקסלטים במזון מוגבל ומשתנה ממקור למקור בשל שיטות מחקר ומדידה שונות. אם תעבירי לנו מס' פקס אשמח לשלוח לך את הרשימה המשמשת אותנו. נועה

תודה על תגובתך. אין לי פקס, אך אודה לך מאד אם תוכלי לשלוח לי את הרשימה לדואל- [email protected]

24/09/2002 | 10:56 | מאת: עזית

רציתי לקבל חוות דעת על מוצרי הרבלייף. האם הם באמת עוזרים לרזות או שזו עבודה בעיניים?

26/09/2002 | 09:07 | מאת:

עזית שלום! חברה זו אינה נוהגת ליצור קשר אינפורמטיבי עם דיאטניות או לשווק את מוצריה דרכנו. מוצריה אינם נמצאים על מדפי השוק אלא נמכרים בשיווק ישיר. לכן אני באופן אישי לא בחנתי את התכשירים ואת השיטה המוצעת. בקהילה המדעית אין ממש התייחסות, לטוב או לרע. מהמעט שאני יודעת, קשה לאמץ שיטה של שתיית שייקים כאורח חיים. בד"כ בשיטות אלה יש ירידה במשקל אך לא בטוח שניתן לסווג אותה כהרזייה. שיטה טובה להרזייה צריכה להיות כזו בה ניתן להתמיד לאורך זמן - כלומר, הקניית הרגלים טובים לכל החיים! המלצתי לך היא לא לחפש קיצורי דרך. נועה

24/09/2002 | 09:02 | מאת: א

שלום רב האם תוכלו לפרט (במידה וידוע לכם) אודות הקשר בין סידן לבלוטת התריס? למה עלול ליגרום עודף או חוסר סידן בהקשר לפעילות הבלוטה - האם הוא עלול ליגרום למשל לתת פעילות? מה הדין לגבי אדם שלא סובל מבעיה בבלוטה ולאדם שכבר הבלוטה היא בתת פעילות בהקשר לצריכת הסידן? - למה עלול ליגרום עודף/ חוסר סידן במיקרים אלו? האם לאדם עם בלוטה בתת פעילות מותר לקחת תוסף סידן או שזה ביכלל יכול ליהיות גורם לתת הפעילות או מעכב את חזרת הפעילות הנורמלית של הבלוטה? השאלה נובעת בעיקבות מאמר ב- YNET ושם פורסם אודות כמויות מופרזות של סידן במוצרים ושזה עלול ליפגוע באנשים עם תת-פעילות בבלוטת התריס אך לא ברור למה ומה ההשפעה - מה הפגיעה) תודה

24/09/2002 | 12:35 | מאת: שירה

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2131476,00.html

24/09/2002 | 13:45 | מאת:

שלום לך! נראה לי שחל בלבול ואנסה לעשות קצת סדר: בגוף מספר בלוטות המייצרות הורמונים האחראים לתפקודים שונים. בלוטת התירואיד (תריס) היא אחת מהן והיא מייצרת את הורמון התירואיד האחראי על ויסות הקצב במטבולי של האיברים והתפקודים השונים בגוף. בלוטה אחרת לגמרי היא הפאראתירואיד (אם כי ממוקמת בקרבת התירואיד) והורמוניה אחראים על ויסות רמות הסידן בדם. לא הכרחי בכלל שמי שיש לו בעיה בבלוטה אחת, תהה לו בעיה גם בבלוטה אחרת. אם כן, מן הסתם הוא יודע על כך. האם את משוכנעת שיש לך בעיה בבלוטת הפאראתירואיד? זו הבלוטה עליה מתכוונים בכתבה. אני מקווה שהבהרתי העניין. אם לא, את מוזמנת לחזור ולשאול. נועה

24/09/2002 | 17:30 | מאת: א

תודה על התשובה , אני הבנתי מן המאמר שהכוונה לבלוטת התירואיד (של חילוף החומרים) ואם את אומרת שהכוונה במאמר לבלוטה אחרת לחלוטין אזי הרגעת אותי אבל אם לא אנא צייני שוב ליתר בטחון

22/09/2002 | 21:51 | מאת: נטע

שלום רב, ברצוני לשאול לגבי המחקר שפורסם כאן בדוקטורס- http://www.doctors.co.il/news/998/ האם באמת כדאי לאכול פחמימות קרות? האם למשל פרוסת לחם- שזה עמילן ובמצב קריר- עונה על הקריטריונים? האם ככל שריכוז העמילן יותר גבוה במזון זה יותר טוב? כלומר כדאי לאכול קורנפלור? האם לא משנה שהפחמימות קודם היו מחוממות ומבושלות ? כלומר האם אני יכולה לבשל כל מיני פחמימות בצורה רגילה, להכניס למקרר, ואחרי כמה שעות יהיה בהן את הפלא הזה? או במילים אחרות, האם עצם זה שהפחמימות כבר בושלו לא הורס את העמילן? כי הרי לפי עיקרון האקרילאמיד פחמימות שמתישהו בושלו זה גרוע. לא משנה אם אח"כ הן קוררו. בגדול, איך לשלב בין 3 העקרונות הבאים: אינדקס גליקמי, אקרילאמיד ועמילן קר? כי למשל , מאז שגיליתי את עיקרון האינדקס הגליקמי, הפחתתי בצריכת מזונות עשירים בעמילן - כמו תפו"א. עכשיו לפי המחקר הזה עמילן זה כן טוב (בהתעלם מהיותו קר או חם). בתודה מראש נטע

24/09/2002 | 08:22 | מאת:

נטע שלום! מה שפורסם בדוקטורס (במקור ידיעה מה - bbc), זה רסיסי מידע מאוד ראשוניים. המידע המהיימן המדעי טרם פורסם ואין מה לרוץ כבר עכשיו להסקת מסקנות. נמשיך לעקוב בעניין רב אחר עבודות מסוג זו ואחרות וכשנוכל למסור מידע מוסמך יותר נעשה זאת. בהערת אגב, לא קל להתחייב לאורח חיים בריא. קשה עוד יותר כאשר כל יום צצה תאוריה חדשה הגורמת לנו לשנות הרגלים מקצה לקצה. כדי לשמור על שפיות, רצוי לסנן קצת את העיקר מהתפל ולשים הכל בפרופורציה. לציבור הרחב אני ממליצה להמתין לצאת המלצות מוסמכות של איגודים בינלאומיים או של משרד הבריאות שלנו. נועה

21/09/2002 | 19:27 | מאת: ליהי

שלום הייתי לדעת כמה שיותר על ויטמין B12 כמו...מה הפעילות שלו בגוף,מהם המזונות שהוא מכיל, מחלות או חוסר או עודף בויטמין.... חומר זה מאוד יעזור לי...בקשה זה דחוף!

22/09/2002 | 08:54 | מאת:

ליהי שלום! את יכולה לעשות חיפוש באתר ולקבל תשובות לרוב שאלותייך. לצערי איננו יכולות במסגרת הפורום לתת תשובות ברמת ספר לימוד. נועה

21/09/2002 | 19:00 | מאת: טל

שלום, מה ההבדל בין יוגורט לקרם יוגורט ? (מבחינת הערכים התזונתיים) תודה

22/09/2002 | 00:59 | מאת: adi

טל, נראה לי שרק בטעם יש הבדל אבל אני אנסה לבדוק מחר בסופר אולי. עדי

24/09/2002 | 13:48 | מאת:

טל שלום! ערכים תזונתיים כדאי לבדוק על גבי האריזות. בכל המקרה, למיטב הבנתי ההבדל אינו תזונתי אלה יותר קשור במרקם וטעם. נועה

21/09/2002 | 12:33 | מאת: נועה

כמה קלוריות יש בתפריט הנ"ל והאם הוא טוב סלט ללא הגבלה 6 פרוסות לחם קל + גבינה 1 פרי קפה + חלב דל ללא הגבלה

22/09/2002 | 09:29 | מאת:

שלום נועה היות ולא הגדרת כמויות, לא אוכל לתת לך הערכה מדויקת. 6 פרוסות לחם קל הן בערך 200 קק"ל (תלוי בסוג). גבינה (לבנה? צהובה?צפתית? כמה אחוז שומן?)- לא אוכל לחשב פרי אחד- שוב תלוי איזה פרי. ע"פ ההגדרות המקובלות- 60 קק"ל קפה- לאבקת הקפה אין ערך קלורי אך לחלב יש גם יש (וכמובן לסוכר...) חוץ מעניין הקלוריות התפריט אינו מאוזן. חסר בו חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, ברזל, ויטמינים מקבוצת B , ואולי (בסבירות גבוהה ביותר) מרכיבים נוספים. אם את אכן זקוקה לדיאטת הרזייה, אני ממליצה לפנות לדיאטנית קלינית מומחית, לצורך בניית תכנית מאוזנת שתשמור על בריאותך. בברכה- ליטל

20/09/2002 | 14:43 | מאת: שירי

איזה סוג של מאכלים או תזונה יכולים לשפר מצב של צלוליט, או לעזור ליציאה טובה יותר של נוזלים מהגוף?

22/09/2002 | 09:39 | מאת:

שלום שירי לא ידוע לי על דיאטה או סוגי מזון המשפיעים על צלוליטיס. עד כמה שידוע לי מדובר בסוג של פגיעה דלקתית ברקמת השומן (רופאי עור יוכלו להסביר זאת טוב ממני). כמו כן לא ידוע לי על מזון אשר מוציא נוזלים מהגוף. נהפוכו, המזון מכניס נוזלים אל הגוף היות והוא מכיל ברובו מים. מאזן הנוזלים הוא פחות פונקציה של מזון, ויותר מושפע מגורמים אחרים.

20/09/2002 | 00:13 | מאת: מיצי

שלום רב, כבר שאלתי פעמיים באתר שלכם וטרם נענתי, בטענה שתחזרו אלי עם תשובה לאחר בדיקה. אני נהנת מאוד מהאתר שלכם ואשמח אם תענו לי כי זה חשוב לי. יש מיצים - תרכיזים- - כגון תפוחים, מנגו, תפוזים - שמגיעים ב"פחי" אלומיניום - ויש לעשות בהם חור . זה נקרא תפוחעץ הגליל. מוזגים לכוס תרכיז וקצת מים ויש שתייה. האם יש סכנה בשתייה של מיץ מאלומיניום? אני יודעת שאסור להשאיר פחית פתוחה של אפונה, תירס וכו' במקרר - אלא יש להעביר לכלי פלסטיק - האם נכון הדבר גם לגבי המיץ/תרכיז? תודה וחג שמח.

22/09/2002 | 09:20 | מאת:

מיצי שלום שאלתך היא שאלה הקשורה לתחום יותר ביוטכנולוגי מאשר תזונתי וקיבלת על כך תשובה בעבר. ההגיון שלי אומר כי במאה העשרים ואחת, עם כל הידע שנצבר בתחומים אלה, סביר להניח שמי שאכן מייצר מיץ בפחיות אלומיניום, לקח גם את העניין הזה בחשבון, אבל זו כמובן רק ההנחה שלי. כפי שכתבה לך נועה שיף זה מכבר, יש מקום לפנות לטכנולוג מזון, ולדעתי הכי חכם יהיה , לפנות ישירות לחברה המייצרת את התכשיר. לרובן יש היום שירות לקוחות פעיל. לצערי לא נוכל לעזור יותר מזה, בפורום זה. בברכה- ליטל

22/09/2002 | 13:49 | מאת: מיצי

שלום ליטל, אני מעריכה את תשובתך, אך לא ראיתי שום תשובה קודמת בנושא - באמת - - - אחרת לא הייתי שואלת שוב. איפה אני יכולה למצוא תשובה קודמת? תודה.

19/09/2002 | 20:54 | מאת: e.t.

שלום אני אם מניקה, הייתי מבקשת תפריט מזין ומבוקר למצבי, אבל שיהיה אפשר גם לרדת במשקל, או היכן אפשר למצוא מספר תפריטים כאלו. תודה.

19/09/2002 | 23:07 | מאת: adi

היי, תלכי לדיאטנית המתמחה בהנקה. כעקרון ההנקה תורמת הרבה לירידה במשקל. עדי

20/09/2002 | 00:07 | מאת: e.t.

שלום עדי, סליחה, אבל מי את ?

20/09/2002 | 00:07 | מאת: e.t.

שלום עדי, סליחה, אבל מי את / אתה?

22/09/2002 | 09:49 | מאת:

שלום רב בזמן ההנקה זקוקה האם לתוספת קלורית, חלבונית, נוזלים ויטמינים ומינרלים. יש לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה, החשובה ביותר להתפתחות הילוד, וגם לבריאות האם. כפי שכתבנו מספר רב של פעמים באתר, איננו יכולות לספק כאן תפריטים אישיים לאף אחד, ומבחינתי מדיניות זו עדיין תקפה. תקופת ההנקה היא תקופה עם סיכוי טוב לרדת במשקל (קצב חילוף החומרים הבסיסי עולה), אך חייבים לעשות זאת בצורה נכונה. לפיכך, הצעתה של הגולשת עדי אלייך היתה נכונה בבסיסה: פני לדיאטנית קלינית, ותקבלי תכנית המתאימה לך באופן אישי. בברכה ובהצלחה-ליטל

19/09/2002 | 15:42 | מאת: Pavel

First of all - execuse for writing on english - I just have no hebrew typing on my PC but I can see hebrew text - so answer on hebrew is absolutely Ok. In last 2 yeares gained quite a lot of excess weight (some 10 kilo). Now I am trying to get rid of it. Problem , that I met is those - a lot of "weight loss" sites on net , a lot of books .... Seems , that 99.9% of all this is just worthless advertisement of useless (in best case) panaceas - stile give us 15$ , and we will make "Apollo" from you on weeks... Dose exists some serious sites (books) , with reliable (if possiable - adcertisement free) info on those issues?

19/09/2002 | 22:35 | מאת: adi

פבל שלום רב, חשוב להפוך את עניין ההרזייה לאורח חיים בריא ונכון ולכן: 1. לרשום כל מה שנכנס לפה! 2. ספורט. 3. לשתות המון מיים. 4. לאכול המון ירקות. 5. חייביים להיות תחת פיקוח של איש מקצוע או קבוצת תמיכה. 6. לרדת איטי! עדי

22/09/2002 | 09:30 | מאת:

פבל שלום! המידע שכדאי לך לחפש הוא כזה של ארגוני בריאות רשמיים או של איגודי דיאטניות או רופאים. כך תוכל להמנע משרלטנות השולטת בתחום זה. מספר אתרים מומלצים: http://www.nutrition.gov/home/index.php3 http://www.eatright.org/ http://www.nal.usda.gov/fnic/etext/000060.html בכל מקרה, אם תפנה לייעוץ דיאטני אישי, תוכל לקבל את המידע אותו אתה מבקש תוך התאמה אישית לצרכיך ואורח חייך. בהצלחה! נועה

19/09/2002 | 15:17 | מאת: שיר

רציתי לדעת אם יוגורט מפריע לספיגת ברזל ? תודה

22/09/2002 | 13:37 | מאת:

שיר שלום ישנם גורמים המעכבים ספיגת ברזל כגון: תרופות שונות סותרות חומצה. חומצה אוקסלית המצויה בשוקולד, קוקה קולה, ענבים ותרד. וסידן המצוי בעיקר במוצרי החלב. לעומתם ישנם גורמים המזרזים ספיגת ברזל כגון ויטמין C המצוי בפירות הדר, פלפל אדום, תות שדה, קיווי עגבניה ועוד. כדאי להזכיר כי ספיגת ברזל שמקורו מהחי (בשר, עוף ודגים) היא הטובה ביותר. מומלץ לשתות מיץ תפוזים במקום קוקה קולה בארוחה המכילה בשר או לאחר לקיחת תוסף ברזל ולהימנע מצריכת מוצרי חלב באותה ארוחה.

19/09/2002 | 10:36 | מאת: צליל

שלום רציתי לברר אם תה "גרגרים" (סוג תה שיוצקים לגרגרים יבשים מים וזה הופך לתה, לא זוכרת שם מדוייק יותר), משמין יותר מתה רגיל כמו תה ויסוצקי ודומיו צליל

19/09/2002 | 15:10 | מאת:

צליל שלום! את יכולה לבדוק את התכולה הקלורית על האריזה (אם קיימת בכלל). נועה

19/09/2002 | 00:53 | מאת: מ

סליחה על הבורות אבל ראיתי בסופר תה ירוק של ויסוצקי, זה נישמע מעניין לנסות אבל מצד שני בזמן האחרון ראיתי כל מיני מחקרים על כל מני סוגי תה שגורמים נזקים רציתי לדעת מהו תה ירוק , האם הוא בריא יותר מתה רגיל או שמא זה עוד אחד מסוגי התה להרזיה שמסיבים נזק לגוף וגורמים לכל מני התמכרויות של המעיים??

22/09/2002 | 08:50 | מאת:

שלום! תה ירוק הוא תה רגיל (צמח התה), באופן עיבוד שונה. אין לו השפעה של עצלות מעיים. נועה

18/09/2002 | 22:59 | מאת: מודאגת

אני בחורה בת 25. ביקשתי מרופא המשפחה להפנות אותי לבדיקות דם עקב חשש לחסר בויטמין B6 וויטמין B12. ה- B12 יצא מעט מעל הגבול העליון (926) והרופא אמר שאין לזה משמעות. אבל ה-B6 יצא כמעט פי חמש מהגבול העליון (546). על מה התוצאות מצביעות והאם עלי להיות מודאגת?

22/09/2002 | 09:56 | מאת:

שלום לך! מעניין שהחשש היה שאת נמצאת בחוסר ונמצא שהמצב הוא הפוך. למה היה חשש מחוסר, האם ישנם סימפטומים מהם את סובלת? האם תזונתך אינה מאוזנת? שאלתך צריכה להיות מופנית לרופא ולא לדיאטנית. מבדיקת הנושא שאני עשיתי, אני מבינה שיכולות להיות תופעות מסוימות בצריכה עודפת של ויטמין B6, בד"כ אם הוא נלקח כתוסף. את צריכה לברר את הנושא עם הרופא שלך נועה

18/09/2002 | 18:01 | מאת: מ.נ.

ערב טוב, אני בת 50, אם לילדים בוגרים, ושמנה מאוד כ-83 ק"ג ביחס לגובהי כ-155 ס"מ , איני מרבה לאכול מאכלים בכמויות גדולות אולם ארוכה מלאה אני אוכלת רק בלילה כשאני חוזרת מעבודה ומגיעה בשעות הלילה 20:30- 21:00 בדרך כלל הרבה סלטים ללא לחם. מתכונת זו נשמרת לאורך כל השבוע פרט לימי ערבי שבתות וערבי חגים וחגים. לפני חודש וחצי עברתי ניתוח כריתת אונה ימנית של בלוטת התריס, עקב הגדלת הבלוטה (גידול שפיר), רק היום בצעתי בדיקות דם. אולם מאז הניתוח אני מרגישה ששמנתי ועליתי בעוד 1 ק"ג. אני מבקשת עזרתכם איך ניתן להוריד במשקל בצורה דרסטית איני מסוגלת לסבול את עצמי הן מבחינה גופנית והן מבחינת רוחנית. אנא עזרו לי. בברכת חג שמח מ.נ.

19/09/2002 | 15:03 | מאת:

מ.נ שלום קודם כל חשוב לי להדגיש כי ירידה במשקל (גם אם קיים עודף משקל משמעותי) צריכה להיות בצורה הדרגתית ומבוקרת כך שתהיה בדרך בה תוכלי לעמוד לאורך זמן ולא בשיטת זבנג וגמרנו. עפ"י הנתונים שמסרת חישבתי ערך הנקרא BMI ( משקל חלקי גובה בריבוע) ערך זה עוזר לנו לקבוע היכן אנו עומדים מבחינת המשקל התקין. BMI תקין נע בין 19-25 . בין 25-30 נחשב עודף משקל ומעל 30 זוהי כבר השמנת יתר. אם תחשבי ערך זה עבורך הוא יצא 34.5. מבחינת קופות החולים ערך זה מאפשר לך לקבל יעוץ דיאטנית עקב השמנת יתר ולכן כל שעליך לעשות הוא לפנות לרופא המטפל על מנת לקבל הפניה. כמובן שיש באפשרותך גם לפנות לדיאטנית קלינית בכל דרך אחרת פרטית או דרך קבוצות הרזיה הנעשות במסגרות שונות. בהצלחה נועה

18/09/2002 | 17:23 | מאת: יעל19

שלום יש לי סימני מתיחה באיזור הישבן והרגליים העליונות אבל המקום שהכי מפריע לי זה החזה צבעם הוא ורדרד לבן ובחזה הם יותר בולטים מאשר בשאר המקומות משקלי הוא 65 בגובה של 1.67 מה עליי לעשות כדי לטפל בהם? האם הרזייה תעזור? האם פיתוח שרירי חזה יעזור? ואם כן אז כיצד? אנא עזרו לי. תודה.

18/09/2002 | 17:58 | מאת: adi

גם לי יש. עדי

18/09/2002 | 17:59 | מאת: יעל19

בת כמה את? כמה את שוקלת ומה גובהך? האם הצלחת להחליש אותם קצת?

19/09/2002 | 15:20 | מאת:

יעל שלום! אני לא בטוחה שפנית לפורום הנכון. את יכולה לנסות לרזות מעט (לא הרבה כי אינן נמצאת בעודף משקל כלל!) ולהתרשם אם זה עוזר. נועה

18/09/2002 | 09:57 | מאת: רעות

אם אני ארזה 10 קילו - האם החזה שלי יקטן בהתאם? האם נכון בכלל שבשד יש הרבה תאי שומן? האם בכלל משמינים בחזה?

19/09/2002 | 15:12 | מאת:

רעות שלום ריקמת השד מורכבת ברובה משומן.כאשר נאגר בגופנו שומן הוא נאגר ברקמות שומן במקומות שונים בגופנו בין השאר גם בשד ולכן החזה גדל. בתהליך של ירידה במשקל מטרתנו להקטין את ריקמת השומן ולצמצמה, אך אין אנו יכולים להיות בטוחים באיזה איזור בגוף תיצטמצם ריקמת השומן יותר ובאיזה פחות.לכן יתכן שאם תרזי יקטן החזה ,אך גם יתכן שתרגישי את הירידה בהיקפים (עקב איבוד ריקמת השומן ) באזורים אחרים.

18/09/2002 | 09:51 | מאת: יעל גרוס

כמה קילו צריך לרדת במשקל - כדי לרדת מידה בבגדים.? נניח ממידה 44 ל-42 .

21/09/2002 | 18:17 | מאת: מאירס

יעל שלום ירידה במידה בבגדים אינה מבוטאת ע"י ירידה במשקל אלה ע"י הקטנת/ירידת היקיפים לדוגמא ירידת מידה במכנסיים היא ירידה של 4 ס"מ בהיקף המותניים חג שמח מאירס

18/09/2002 | 01:44 | מאת: ענבר

שלום ! אני צמחונית כבר שנים רבות. רמת הb12 שלי קצת מעל הערך התקין הנמוך - אני מצליחה לשמור על רמה קבועה (הרופא המליץ לי לקחת כדור b12 של סולגר פעם ביומים , אני לא מתמידה בכך וכבר חצי שנה לא לקחתי כדור). אני אוכלת בדר"כ 1-2 יוגורט ביום וככל הנראה זה אחד המקורות העיקריים שלי לb12. לפני 3 חודשים הפסקתי לאכול יוגורט (נמאס לי), בערך באותה תקופה התחלתי להרגיש נימול בידיים וברגליים והרדמויות רבות במשך היום של הידיים והרגליים. לפני כחודש חזרתי לאכול יוגורט כל יום, הנימול וההרדמות חלפו כמעט לגמרי. יתכן שהיוגורט הוא מה ששומר מפני צניחה של b12 לרמה נמוכה מידי או שזהו רק צרוף מקרים ?

18/09/2002 | 14:37 | מאת:

ענבר שלום, ידוע כי מחסור בויטמין B12 יכול לגרום לנימול בגפיים ולבעיות נוירולוגיות כגון עייפות חולשה ובעיות זיכרון. ייתכן ובמקרה שלך היוגורט הצליח לשמור על רמה בסיסית נמוכה של הויטמין וכאשר הפסקת הרמה ירדה. איני יכולה לומר בוודאות כי כך הדבר, אך כל שינוי בתזונה לאורך זמן יכול להשפיע לטווח הקצר והרחוק, לכן המשיכי לאכול את היוגורט, והשתדלי להתמיד יותר עם תוספי המזון. בברכה דנה

17/09/2002 | 18:37 | מאת: אורית

שלום רב, אני סטודנטית לתזונה. שאלתי היא: ידוע ששומן מעכב את רוקנות הקיבה, אולם ברגע שאנו אוכלים דבר מה שומני, כמעט תמיד יש יציאה לאחר מכן. האם שומן מעכב את רוקנות הקיבה או מזרז את רוקנותה? תודה מראש, אורית (שם בדוי).

22/09/2002 | 13:06 | מאת:

שלום אורית שומן אכן מעכב את קצב התרוקנות הקיבה. המשפט שאמרת : "אחרי שאוכלים משהו שומני תמיד יש יציאה" אינו נכון לגבי כל אחד. ישנם גורמים נוספים המשפיעים על תנועתיות המעי. במובן מסויים, ארוחה עתירת שומן, יכולה לגרום ליציאה "רכה " יותר, ובמקרים מסויימים תכולת שומן יכולה להאיץ את הפריסטלטיקה, ואולי מכאן הסקת את המסקנה שהסקת. בהצלחה בהמשך-ליטל

17/09/2002 | 12:40 | מאת: אסתר

שלום לך בני בן 20 התעלף ביום כיפור בבית הכנסת הוא הרגיש כאב ראש לפני שהוא יצא מהבית מה הסיבה לדעתך להתעלפות ואיך נוהגים במקרה כזה? הוא צם כמובן איך צריך לנהוג כשאדם מתעלף?

17/09/2002 | 15:28 | מאת:

אסתר שלום! התעלפויות וכאבי ראש בשל צום יום כיפור (או כל צום אחר הנמשך רק 24 שעות ובו גם לא שותים) נובעים בד"כ ממחסור בנוזלים - התייבשות. אין זה קשור במחסור תזונתי כל שהוא כי הגוף (של אדם בריא) אמור להצליח להתמודד ללא אוכל בטווח זמן קצר. את יכולה לנסות להפנות שאלתך זו לפורום מחלת התשישות הכרונית באתר זה. אני לא אומרת שבנך סובל חס וחלילה ממחלה זו, פשוט הרופא המייעץ שם הוא מומחה בנושאים אלו וודאי יוכל לתת לך תשובה חכמה לשאלתך. נועה

17/09/2002 | 11:14 | מאת: מיכל

שלום רב, בני בן שנה וחצי הוא רזה. שאלתי היא: לאורך השנה וחצי לא איפשרתי לבני לאכול גבינות שאחוז השומן שלהן הוא מעל 5%, רציתי לדעת האם לשומן בגבינות יש השפעה חיובית על חוזק התינוק, חוזק עצמות וכו'. אני לא מאפשרת לבני אלא רק בתקופה האחרונה וגם זאת מעט מאוד לאכול דברי מתיקה כגון עוגה אחת לשבוע (הוא אוכל ביסקויט פטיבר או ביסקוט אחד ביום), עוגות קרם בכלל לא, שוקולד - קוביות או מריחה בכלל לא, דבש נוזלי בכלל לא. מעדנים - רק דנונה או פרי (לא דני שוקולד, אם כן אז וניל) אני יודעת שאסור לתת דבש ושוקולד בגיל הזה. רציתי לדעת מהן הסיבות והאם אפשר לתת, כפי שציינתי בני בן שנה וחצי. האם דברי מתיקה כמו עוגה או צורות אחרות שבהן בא הסוכר הן חיוניות לגוף התינוק או שהעובדה שהוא אוכל פירות (טחונים) כבר מספקת לו את הסוכר שהוא צריך. הוא שותה רק מים ולא דברי מתיקה. בני לא אוכל דייסת קורנפלור אלא דגנים - מה בריא יותר, מה מחזק יותר? מה עדיף לתת? בני, עדיין לא הולך האם יש קשר לכוח בעצמותיו ולתזונה? באופן עקרוני אני יודעת שאפשר לתת הכל ורציתי לדעת את המינון. האם אני קשוחה מדי בנושא הזה? האם העובדה ששמרתי עליו מבחינה בריאותית משומנים שבגבינות לדוגמא גרמה לו להיות מתחת לממוצע במשקל בגיל שנה? האם כדאי לספק לו בגילו גם מתוקים (אני חוששת שזה יבוא על חשבון אוכל). אני מתנצלת על אורכה של השאלה, נדמה כי הצטברו הרבה שאלות לשאול. מה כדאי אם כך לתת לתינוק בן שנה וחצי לאכול, אשמח אם תפני אותנו לכתבה בנושא. זה חשוב לי מאוד. בכבוד רב, מיכל

17/09/2002 | 15:44 | מאת:

מיכל שלום! חסרים לי פרטים חשובים על מנת להעריך האם בנך אכן נמצא במחסורים תזונתיים כלשהם. על פניו, על פי תאורך, התעורר בי החשד שאכן כן. כדאי לגדת קודם כל לרופא ילדים על מנת לעשות הערכה של הגדילה וההתפתחות. אם הכל תקין, אז אין לך מה לדאוג. יש לך מספר תפיסות מוטעות לגבי תזונת תינוקות וילדים. נתחיל בכך שמגיל שנה, אין מגבלות תזונתיות, הילד יכול לאכול הכל, בתנאי שזה במרקם המתאים על מנת למנוע חנק. כך שדבש, שוקולד, ודברי מתיקה אחרים מותרים אך במידה (כמו כל דבר בחיים). לגבי דל שומן - זה מושג הלקוח מעולם המבוגרים. אין המלצות כאלו לילדים, להיפך! השומן בכלל וכולסטרול וחומצות שומן ספציפיות בפרט, חיוניים להתפתחות המוח ומערכת העצבים של התינוק. מה גם שהקלוריות שהשומן תורם, חשובות לתהליך הגדילה. (50% מהקלוריות בחלב אם מקורן בשומן!) לכן אין להגביל תינוקות וילדים בצריכת השומן. אפשר בהחלט לכוון אותם לשומנים מומלצים כמו אבוקדו, טחינה, שמן זית ופחות מרגרינה. מבחינת מוצרי החלב, תני לו לאכול מה שהוא אוהב, מבלי להתחשב באחוז השומן, מה גם שייתכן בהחלט שילדך זקוק לתוספת הקלורית (לא ציינת מה משקלו כך שקשה לי לומר בוודאות). יש מקורות רבים לקריאה בנושא זה אך קשה לי להמליץ על אחד ממש טוב. אנסה לחפש מהו ואעביר לך מידע זה בהמשך. נועה

18/09/2002 | 08:39 | מאת:

מיכל שלום! מצאתי אתר שנותן מידע רב ומגוון סביב הנושא. להלן הקישור: http://www.horim.co.il/5/53.htm בכל מקרה אני מזכירה לך, כל ההמלצות מתייחסות לילדים בריאים. את צריכה לקחת את בנך לבדיקה וייתכן ויהיה צורך בהמלצות מעט שונות לגביו. נועה

17/09/2002 | 01:51 | מאת: אורית

היי... אני בת 26, לאחרונה עליתי 8.5 ק"ג, (בחמישה חודשים) ולא שיניתי יותר מדי בתזונתי אני נמצאת כבר חודש במעקב אצל דיאטנית, מקפידה על תזונה, ולאחרונה עליתי 3 ק"ג. אני לא מצליחה לרדת, האם שמעתן על מקרה כזה (כשאני אוכלת אותו דבר כמו שאכלתי לפני זה) המליצו לי להחליף גלולות, אך נאמר לי שמגלולות לא משמינים כל כך. איזה מקרים ידועים לכן?

19/09/2002 | 08:21 | מאת:

אורית שלום! אני ממליצה לך ללכת לרופא ולעשות בדיקות מקיפות (אולי בשאלה של פעילות בלוטת התריס). נועה

16/09/2002 | 20:57 | מאת: דבי

נניח שאני אוכלת 1200 קלוריות ליום. אני בת 45. שוקלת 75. אם אעשה כל יום הליכה של 60 דקות כמה לערך ארזה בשבוע? כמה ארזה בשבוע אם אוכל את אותו תפריט בדיוק ללא ספורט?

16/09/2002 | 23:16 | מאת: adi

דבי, אי אפשר לדעת כי: 1. לא מסרת גובה. 2. לא "ראו את הגוף". 3. האם יש עבר של דיאטות. עדי

19/09/2002 | 11:47 | מאת: דנה

דיאטת השמנה לתינוקת. בתי בת ששה חודשים ואינה עולה מספיק במשקל, היא שוקלת 6,250 ק"ג והיא באחוזון 9 , הילדה אנרגטית באופן יוצא דופן, זוחלת במהירות רבה, ישנה אמנם כל הלילה אבל במשך היום כמעט ואינה ישנה. יש לציין שהיא אוכלת יפה אולם אינם עולה במשקל בקצב הדרוש? למרות שכל ארוחותיה "מעובות" באורז או קורפולור. הייתי מבקשת עצה, מה ניתן להוסיף למזון על מנת לספק לה תוספת אנרגיה, זאת מתוך הנחה שאי העליה במשקל נובעת מעודף האנרגיה המוצאת?

19/09/2002 | 14:56 | מאת:

דנה שלום! הצורך ל"השמין" ילד מתעורר כאשר מזוהה פגיעה בגדילתו. האם את בטוחה שזהו המקרה אצל בתך? האם היא שברה יותר מעקומת גדילה אחת, כלומר הייתה באחוזון 25 או 50 בעבר? האם גם הצמיחה לגובה נפגעה? פגיעה בגדילה יכולה להיות סימן למחלות ומצבים שונים ולכן דורשת אבחון נכון והתייחסות בהתאם. זאת עושים ראשית בטיפת חלב ואחר כך אצל רופא הילדים. לפי מה שאת מתארת, אם אכן הבעיה היא רק של הוצאת אנרגיה מרובה, אזי בגיל זה, אם הכל תקין, ניתן לסמוך על מנגנון ויסות הרעב. כלומר, אם היא זקוקה לאנרגיה נוספת היא תדרוש אותה. במידה ואכן קיימת בעיה, יש דרכים להוסיף אנרגיה במזון אך מומלץ תמיד לעשות זאת בייעוץ פרטני אצל דיאטנית המתמחה בילדים. נועה

19/09/2002 | 14:46 | מאת:

דבי שלום! חסרים נתונים קריטיים על מנת לעשות חישוב. מעבר לכך, זו לא ממש מתמטיקה מדויקת כי יש גורמים משפיעים אשר אותם לא ניתן לחזות. למה שלא תנסי ותראי? כך תקבלי את התשובה המדוייקת ביותר. זו מסגרת קלורית סבירה לדיאטה הרזייה וההליכה מומלצת 3 פעמים בשבוע ויותר. בהצלחה! נועה

16/09/2002 | 20:55 | מאת: אביה

רציתי את דעתך על הדיאטה הבאה: 10 פרוסות לחם קל קופסת טונה ביצה קופסת קוטג ירקות ללא הגבלה 2 פירות כמה קלוריות יש בתפריט הנ"ל

16/09/2002 | 23:17 | מאת: adi

אביה, לא מגוון!!!!!!! עדי

17/09/2002 | 08:52 | מאת:

אביה, שלום הערך הקלורי של הדיאטה משתנה בהתאם לסוג המוצרים , לדוגמה האם הטונה בשמן או מים, מה אחוז השומן בגבינה, האם הביצה מבושלת או מטוגנת וכמה ירקות ואילו ירקות הם ללא הגבלה. כמות הקלוריות נעה בין 850-1100 קק"ל, דעתי כי תכולת הקלוריות מעט נמוכה, אך הדבר תלוי בהרגלי התזונה הקודמים שלך, משקלך, גילך ועוד. דיאטות המגיעות בתבנית או שבלונה אינן יכולות להתאים לכל אדם באופן גורף, לכן אם מטרתך הינה ירידה במשקל, עצתי, פני לדיאטנית בקופת החולים אליה את שייכת להתאמת תפריט. בברכה, דנה

16/09/2002 | 20:53 | מאת: ענת

מה דעתך על התפריט הבא לדיאטה- כל יום אוכלים את הדברים הבאים: קופסת טונה קופסת קוטג' 2 פר' לחם קל חצי אבטיח ירקות ללא הגבלה אגב - כמה קלוריות יש בתפריט הנ"ל?

16/09/2002 | 23:18 | מאת: adi

ענת, מעט מידי. עדי

17/09/2002 | 08:56 | מאת:

ענת שלום, ראי תשובה לאביה. מעבר לכך, 1/2 אבטיח תכולת הקלוריות משתנה בהתאם לגודל, אמנם התפריט לעומת אביה מכיל פחות לחם, אך מכיל יותר פרי. מנת פרי אבטיח נחשבת לכוס קוביות חתוכות, אז קחי בחשבון, כי אבטיח אינו נטול קלוריות וכי כל כוס כזו מכילה כ - 50-60 קק"ל , כך שחצי אבטיח יכול להגיע גם ל - 400-500 קק"ל. בברכה,דנה

16/09/2002 | 16:50 | מאת: יעל

בני,בן 15, סובל מקרוהן. מעל 180 ס"מ, שוקל בתקופה יציבה כ- 49 ק"ג. כיום, למעט תוספים, מקבל 3 גרם ראפאסל. לאחרונה חלה בשפעת וירד במשקל. מאוד מנסה לשתף פעולה, אך לא מצליח לאכול כמות מספקת. עשינו חשבון שהוא אוכל ביום כ- 1500 קל'. ניסינו תוספים- סקנדישייק גורם לו שילשולים, אנשור מגעיל אותו. האם יש לכן רעיונות אחרים? .

17/09/2002 | 08:57 | מאת:

יעל שלום! כפי שאת וודאי יודעת, הטיפול במחלת הקרוהן משולב בטיפול תזונתי הידוע כתורם משמעותי (בייחוד בילדים) לשמירה על איזון המחלה. ידוע כי במצב תזונתי טוב, מהלך המחלה שקט יותר (יותר רמיסיה), צריך פחות תרופות ובמינונים נמוכים יותר, וקל יותר לגוף להתמודד עם מצבי מחלה שונים (כמו שפעת למשל...). על פי הנתונים שמסרת, מצבו התזונתי של בנך אינו טוב, קיים הפרש משמעותי בין גובהו (אחוזון 90 בעקומות הגדילה), לבין משקלו (פחות מאחוזון 25). בשל כך אנו רואים שביחס בין גובה למשקל, הוא נמצא מתחת לעקומות, דבר המעיד על תת תזונה. במצב כזה, הכרחי שתפנו לדיאטנית ילדים המתמחה בגסטרואנטרולוגיה, רצוי כזו העובדת בשיתוף עם הרופא הגסטרואנטרולוג המטפל. היא תקבע משקל יעד רצוי (49 ק"ג כפי שציינתי זה נמוך מדי), רמה קלורית רצויה והאופן בו ניתן יהיה להשיגה. כאן ראוי לציין שבכל מקרה, גם במצב של רמיסיה ומצב תזונתי טוב, כדאי להמשיך ולהיות במעקב של דיאטנית. אם אתם גרים באזור הצפון, ניתן לקבוע תור למרפאת גסטרו ילדים שלנו (בי"ח מאייר לילדים), אך יש גם מרפאות נוספות הפועלות במתכונת דומה. נועה

17/09/2002 | 13:38 | מאת: יעל

תודה על התשובה. אני אעביר אותה לבני, בתקווה לקבל שיתו, פעולתו. אנחנו מטופלים במרכז הארץ, והצוות הוא רב מקצועי, כולל תזונאית.

17/09/2002 | 21:08 | מאת: יעל

קראתי שוב את תשובתך הקודמת ולהלן הערותיי: בתקופה שנטל סיטרואידים (בזמן ההתלקחות, לפני כשנה), אכל את רמת הקלוריות הנדרשת ועלה במשקל באופן מרשים. לאחר מכן, ירד מעט במשקל, ושמר על יציבות לאורך זמן רב. כדי להעלות במשקל הוא נדרש לאכול כמות של 3000 קל', והוא ממש לא מסוגל להגיע לאכילה ברמה זאת , כאשר הוא גם אינו מוכן לאכול תוספים. עם זאת, למרות המשקל הנמוך, מצבו הכללי השתפר מאוד, והמשקל הנמוך היה מיטרד, אך לא הדאיג. לצערנו, אשר יגורנו בא- וההתמודדות עם מחלה עונתית "הפילה" אותו. אני מקווה שעם ההתאוששות, תבוא גם התובנה שיש לעשות מאמץ, למרות הקושי, להגדיל את רמת הקל' היומית.

16/09/2002 | 16:30 | מאת: נירית

מזה תקופה יש לי בעיות במערכת העיכול. צרבות. עצירויות וכאבים בכיבה לאחר אכילת מזון חריף, או עשיר בתיבול. כמו כן אני סובלת מפליטת אויר אחרי האכילה (גרפצים). מה ניתן לעשות על מנת לשפר את המצב? עלי לציין כי התזונה שלי לקויה מאוד . אני כמעט ולא שותה במשך היום ובטח לא אוכלת באופן מסודר. כיצד אני יכולה להתחיל לשנות את מצב? אגב, אני בת 38 תודה

18/09/2002 | 14:19 | מאת:

נירית שלום! הדרך הנכונה להתחיל להתמודד עם הבעיות שהעלת היא: א. בדיקת רופא לשם אבחון/שלילה של בעיות אפשריות ב. על סמך הבדיקות, לפנות לדיאטנית לקבלת ייעוץ. נועה

18/09/2002 | 14:23 | מאת:

נירית שלום! הדרך הנכונה להתחיל להתמודד עם הבעיות שהעלת היא: א. בדיקת רופא לשם אבחון/שלילה של בעיות אפשריות ב. על סמך הבדיקות, לפנות לדיאטנית לקבלת ייעוץ. נועה

15/09/2002 | 19:09 | מאת: שירי

שלום לדיאטנית. אני בת 29, 1.63 ושוקלת 57 ק"ג. לאחרונה התחלתי בסוג של דיאטה - כלומר הפחתתי בכמויות המזון והצלחתי לרדת קילו וחצי שזה הישג בשבילי מאחר וקשה לי מאוד לרדת במשקל. אני עושה פעילות גופנית סדירה (ספינינג, ריצה והליכה ומשקולות). שאלתי היא, האם כדי להמשיך בירידה, עליי לצמצם עוד את מספר הקלוריות, או שעליי להמשיך באותה המתכונת? שכן, אולי הגוף צריך קיזוז נוסף בצריכה כדי לרדת עוד. לעניין נוסף, עיקר השומן מצטבר אצלי בירכיים ובישבן ויש גם צלוליט. האם כדאי לי להוסיף לתזונה היומית מאכלים שיסייעו לי להיפטר מהצלוליט? אני יודעת שזה בעייתי, אבל בכל זאת אולי יש טיפול שלפחות ישפר את המצב אם לא יפתור אותו... ו...האם גלולות למניעת הריון מקשות על ירידה במשקל?

16/09/2002 | 23:19 | מאת: adi

שירי, תמיד טוב לעסוק בספורט, אך דיאטה, את לא צריכה!!!!!! עדי

17/09/2002 | 00:46 | מאת: שירי

17/09/2002 | 14:07 | מאת:

שירי שלום! אין סיבה מוצדקת לירידה נוספת שלך במשקל. את מסתכנת במעבר לצידו השני של המתרס... אם מבנה הגוף שלך מטריד אותך, הרי שפעילות גופנית היא הפיתרון. את יכולה לקבל הכוונה בחדר הכושר. נועה

15/09/2002 | 00:24 | מאת: דליה אור

שלום לכם מצאתי את שמה של פיא טנהאוזר על עיתון בנושא מגנזיום אם היא עדין ברמבם והודעה זו מגיעה אליה בבקשה מיסרו לה את האימיל שלי. אני מתענינת במגנזיום לחולי סיסטיק פיברוזיס ואם אינה עובדת ברמבם אודה מאד למי שיכול לעזור לי למצוא טלפון שלה בברכת בריאות ושנה טובה דליה אור

17/09/2002 | 13:47 | מאת:

דליה שלום רב, תשובה נשלחה אליך למייל האישי שלך.

13/09/2002 | 10:40 | מאת: רותי אלון

איזה תוספים תזונתיים יש לקחת במקרה של נשירת שיער? האם יש טיפול תזונתי (חיזוק) לאלופסיה?

17/09/2002 | 08:32 | מאת:

לרוב תוספים תזונתיים לחיזוק השיער מתבססים על תוספי אבץ , מתוך מחשבה כי איננו מגיעים להמלצה היומית של אבץ. המנה המומלצת ביום נעה בין 15-20 מ"ג המגיעה מן המזון ותוספות. מזון עשיר באבץ עיקר מקורו בחי ( בשר, איברים פנימיים ). במידה והינך סובלת מאלופסיה, מלבד טיפול תרופתי והשתלת שיער, לא נמצא כל טיפול תזונתי תומך. בברכה, דנה

12/09/2002 | 09:26 | מאת: שירלי

בוקר טוב שמעתי שמועה שהשומשום המפוזר ע"פ לחם, לחמניות ומוצרי מאפה למיניהם איננו מיתעכל בגוף ולכן איננו מוסיף לערך הקולרי של המוצר רציתי לדעת האם זה אכן נכון , ואם לא מהוא הערך הנוסף מן השומשום - אולי עדיף ליצרוך מוצרים בהם לא מפזרים אותו (למרות שיש מעט כאלו) תודה

17/09/2002 | 08:46 | מאת:

שירלי, שלום, שומשום הוא סוג של זרע, שהינו קשה לעיכול, הואיל ואת הקליפה איננו מסוגלים לעכל. הדבר תלוי במידת הלעיסה של השומשום וכמות השומשום. הכמות המפוזרת על גבי לחמניות הינה יחסית זניחה ועל כן התרומה הקלורית נמוכה. אך בתור זרע יש לזכור כי השומשום מכיל תכולת שומן גבוהה, ובכמויות גדולות ( כמו בשומשומיות ) תרומתו הקלורית גבוהה כ - 550 קק"ל ל - 100 גר' מוצר. שומשום טחון ( טחינה, חלווה )הינו בעל ערך קלורי גבוה, הואיל והתוכן הוצא מתוך קליפת הגרעין. בברכה, דנה

11/09/2002 | 12:54 | מאת: ר

ניסיתי לישאול ו"שכחתם" אותי - אין אין סיבה מיוחדת לזה שלא עניתם אנסה לישאול שוב בתיקווה בכל זאת לתשובה כי אני די מוטרד מהענין רציתי לדעת האם התכשיר עיכולקס הינו באמת כפי שניכתב במפורש על האריזה והתווית איננו גורם לשום תלות / עצלות המעיים והוא בטוח לשימוש או שזה לא נכון? יש שמועות שגם תכשיר זה גורם לתלות

12/09/2002 | 07:30 | מאת:

שלום לך! זה תלוי בהרכבו של התכשיר. אם תוכל להעביר לנו אותו, נשמח להתייחס. נועה

11/09/2002 | 12:03 | מאת: TunaMan

שלום, אני נוהג לאכול מדי יום (לא כולל ששי שבת..) בצהריים צלחת מלאה בירקות + קופסת טונה (בגודל בינוני) האם יש בכך איזה שהיא סכנה בריאותית ? אני מושתל כליה מזה 10 שנים מרגיש טוב, ללא כל הגבלות אכילה/שתיה. בבדיקות מעקב שגרתיות (דם + שתן) אין בעיות. תודה !

12/09/2002 | 07:45 | מאת:

שלום, דיאטה של מושתלי כליה הינה מורכבת וכן רלוונטית גם לאחר 10 שנים. התזונה מושפעת בעיקר מהתרופות אותן הינך נוטל. לכל תרופה השפעה שונה, לסטרואידים ( לפרדניזון) השפעה על פרופיל שומנים בדם ( כולסטרול וטריגליצרידים ) על בריאות העצם, מאזן סוכר וכן השפעה על לחץ דם ועליה במשקל. במידה והינך סובל מאחת מהבעיות האלו יש לנקוט באמצעים כגון, דיאטה דלת שומן רווי וכולסטרול, דלה בסוכרים פשוטים , דלת מלח,עשירה בסידן, ובמקרה הצורך מתאימה מבחינה קלורית על מנת למנוע עליה במשקל. טונה לכשעצמה, עשירה בחומצת שומן אומגה 3 ולכן הינה מומלצת ואינה מהווה כל סיכון מבחינתך, פרט לעובדה שאם הינך סובל מיתר לחץ דם יש לרכוש טונה דלת מלח. אם אינך סובל מהבעיות הנ"ל יש באפשרותך לצרוך כל מזון ושתיה ללא כל הגבלה. בתאבון. דנה

12/09/2002 | 15:50 | מאת: TunaMan

09/09/2002 | 09:34 | מאת: דבורה

אני בת -27 ובמשך כמעט 10 שנים אני נוטלת כדורים משלשלים![כיום אני נוטלת כ-10 כדורים ביום!] אני לא מעוניינת לפנות לרופאת המשפחה[אני לא גאה במעשי]. ברור שלא פשוט להפסיק ושהכל יתפקד כרגיל.מה אני יכולה לעשות?

09/09/2002 | 13:10 | מאת: adi

היי, כן לפנות לרופאת המשפחה! נכון, היא לא תאהב את הרעיון, אבל את חייבת להפסיק והיא תדריך אותך איך. עדי

11/09/2002 | 15:54 | מאת: קרן ע. דיאטנית קלינית.

דבורה שלום, שימוש במשלשלים כה רבים למשך 10 שנים גורמים לתלות בהם.המעיים הופכות ל"עצלות", וקשה להם לעכל בפני עצמן. למרות שאינך רוצה ללכת לרופא כללי, נראה לי שזהו הדבר הנחוץ לעשות , ויפה שעה אחת קודם, היות ויתכן שיש לכך נזקיפ פיזיולוגיים כגון רמות נמוכות של אשלגן בדם, התייבשות , ובעקיפין השפעה על הלב. יש אפשרות להגמל ממשלשלים , אך ראשית את חייבת בירור ופיקוח רפואי.

12/09/2002 | 15:26 | מאת: דבורה

קרן ע. תודה לך על תשובתך. רציתי לדעת האם אחות דיאטנית תוכל לעזור לי או שעליי לפנות לרופאת המשפחה?

08/09/2002 | 23:06 | מאת: גוגי

מטעמי בריאות אני חייב להוריד 10 קילו,מנסה לעשות דיאטה של 1500 קלוריות,אבל יש בעיה ,אני לא יכול לוותר על לחם ופירות,איך בונים דיאטה של 1500 קלוריות המבוססת על לחם ופירות,לא איכפת לי לא לאכול דברים אחרים,תודה גוגי

09/09/2002 | 00:55 | מאת: adi

גוגי, תאכל לחם קל ופירות יותר קטנים. בכלל: 1. חשוב לערוך רישום של מה שאוכלים. 2. ספורט. 3. המון מיים. 4. ירקות! 5. לרדת לאט לאט ובליווי איש מקצוע. 6. לעשות שינוי כל פעם שיורדים קצת. עדי

12/09/2002 | 07:35 | מאת:

גוגי שלום! תפריט טוב לדיאטה איתה אפשר להתמיד לאורך זמן (ולרדת 10 ק"ג לוקח זמן...), אמור לכלול לחם ופירות. אין סיבה לוותר על מזונות כ"כ בסיסיים כאשר עושים דיאטה. אני ממליצה לך לפנות לדיאטננית קלינית בקהילה אשר תסייע לך בבניית תפריט המתאים לך. אם הסיבות הן בריאותיות, וודאי תוכל לעשות זאת בקופת החולים שלך. בהצלחה! נועה

12/09/2002 | 21:27 | מאת: גוגי

מודה לכם נועה ועדי,גוגי

08/09/2002 | 21:49 | מאת: יערה

שלום רב, 1. אני מבקשת לשאול שאלה הנוגעת לסויה: האם העובדה שהסויה מכילה כמות גדולה של פיטואסטרוגן עלולה לפגום בפוריות (שהרי אסטרוגן הוא ההורמון המונע הריון)? 2. האם אספרטם, המצוי במשקאות דייאט, מזיק לבריאות? קראתי מאמר שמזהיר מפניו, אפילו בכמויות קטנות. אנא, תגובתך. תודה

10/09/2002 | 15:43 | מאת:

יערה שלום! את השאלה הראשונה שלך אני מציעה להפנות לרופא אנדוקרינולוג המתמחה בפוריות. הידע שלי בנושא מצומצם. אני יודעת שפיטואסטרוגנים נקשרים לרצפטור לאסטרוגן, ומפעילים אותו אך במידה פחותה. מה זה אומר לגבי פוריות, איני יודעת. לגבי אספרטיים, זהו ממתיק מלאכותי המורכב משתי חומצות אמינו (אבן הבניין של חלבון) - חומצה אספרטית ופניל אלנין אשר יחדיו הינן בעלות טעם מתוק פי 180 מסוכר. הכמות המותרת לשימוש היא 40 מ"ג לכל ק"ג משקל גוף, כלומר לא יותר מ - 3 גר' ליום לאדם השוקל 70 ק"ג. החומר הזה אסור לשימוש לחולי פנילקטונוריה. מה הבעיה? הקשר הכימי שבין 2 חומצות האמינו מתפרק בחום ולכן כל מה שממותק בחומר זה צריך להשמר בטמפ' שמתחת ל - 20 מעלות. תוצרי הפירוק אינם רעילים אך מתיקות מוצר המזון יורדת וניתן אולי לחוש בטעם לוואי כל שהוא. צריכת כמויות גדולות של אספרטיים אשר התפרק יכולה להיות בעייתית. לכן יש לאכול במקביל חלבונים ובכך לספק חומצות אמינו נוספות. ההמלצה אם כן היא לא לצרוך אספרטיים (קיים בעיקר במשקאות דיאט) בנפרד ממזונות אחרים, אלא לשלבו בארוחה המכילה גם חלבונים (בשר, ביצים, דגים או מוצרי חלב). נועה

11/09/2002 | 02:08 | מאת: גוני

נועה שלום ! אני מרבה לשתות מיץ דיאט. המיץ שאני שותה הוא תמיד בטמפרטורת החדר (גם בקיץ) -איני אוהבת מיץ קר. המיץ מהווה בשבילי ארוחת בוקר כך שאני לא שותה אותו עם אוכל בבוקר, גם במשך היום אני שותה הרבה לא בזמן הארוחה. בנוסף לכך אני צמחונית כך שכמות החלבונים שאני אוכלת נמוכה יותר. האם זה מצב בעייתי ? תודה מראש

08/09/2002 | 10:09 | מאת: רונית

רציתי לשאול מה ההבדל בין טחינה ירוקה לרגילה וגם מה ערכו התזונתי של דבש? תודה

12/09/2002 | 15:24 | מאת:

רונית שלום ההבדל בין טחינה ירוקה לטחינה רגילה למיטב ידיעתנו הוא בתוספת פטרוזיליה או צמח ירוק אחר הניטחן עם התערובת. בקשר לדבש - הדבש הוא פחממה פשוטה, הנקראת פרוקטוז. הערך הקלורי קרוב לזה של הסוכר כ 320 קלוריות ל 100 גר'. נועה ונועה