פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
16/07/2002 | 14:51 | מאת: חדוה

שלום, שאלה קצת מוזרה ובכל זאת - כאשר אני עצבנית/לא רגועה/מדוכאת הדבר היחיד שאני מסוגלת לעשות הוא לאכול. בשבועיים האחרונים אני מרגישה לא טוב (מנטלית), הייתה לי אכזבה והתוצאה היא דיכאון קל. אני לא מרוכזת וכל מה שאני עושה זה לחשוב על המקרה וכפיצויי אני זוללת. כבר 5 ימים שאני לא מפסיקה את הזלילה. מה אפשר לעשות? האם יש איזשהוא חומר כדי לדכא את התיאבון?

16/07/2002 | 15:17 | מאת:

חדוה היקרה, את לא לבד. אנשים רבים משתמשים באוכל כנחמה כאשר יש צרכים רגשיים. זה נובע מכך שבינקות יחד עם האוכל הגיע טיפול אימהי ונחמה ונועם והקישור הזה נשאר במעמקי התת מודע. מה לעשות עכשיו זו השאלה? נוגד תיאבון אינו הפתרון, כי במניעת האוכל תקחי מעצמך את הנחמה היחידה שיש לך כרגע ומה אז? לאחר שתצאי מהמצב הזמני בו את נתונה (או אפילו תוך כדי) כדאי לחפש מסגרת שתסייע לך ללמוד לטפל במצבים רגשיים אחרת - כלומר לא בעזרת אוכל. יש מסגרות שזו התמחותן. אם את רוצה, כתבי לי היכן את גרה ואשתדל להעביר לך פרטים.

16/07/2002 | 15:42 | מאת: חדוה

ד"ר רוזן, שלום תודה רבה על המענה המהיר. את הקשר הפסיכולוגי, ידעתי והכרתי עוד קודם (ככה זה לאחר שני תארים בפסיכו-סוציו) הבעיה היא מה עושים כרגע, היום. מסגרות טיפוליות כמו אכלנים כפייתים אינן נראות לי הולמות כי הבעיה היא המצב המנטלי... לכן, רציתי טיפול נקודתי ומהיר. (עם המצב הנפשי אתמודד). שוב, תודה

16/07/2002 | 14:41 | מאת: גל

אני בחודש 7 ובדיקות הדם שלי הראו המוגלובין 10.5 (כשהסף התחתון הוא 11.7)! מתחילת ההריון דווקא הקפדתי לאכול בשר/דגים מידי יום+ירקות+פירות+מוצרי חלב. אני אומנם לא אכלנית גדולה, אבל אוכלת מזין (לדעתי). מה עוד אוכל לעשות בכדי להעלות את רמת ההמוגלובין ? נ.ב - בעקבות הבדיקה אני נוטלת 2 כדורי פרנטל (מולטיויטמין+ברזל) ביום במקום 1. אגב, איך החוסר הזה פוגע בי או בעובר ? תודה!

16/07/2002 | 15:11 | מאת:

גל שלום, בהריון יש הגדלה של נפח הדם וכתוצאה יש צורך בייצור מוגבר גם של כל רכיבי הדם כולל כדוריות הדם האדומות (עבורן נחוץ הברזל המצוי בהמוגלובין). מכיון שקשה להדביק את הצרכים רק עם אוכל ממליצים לקחת תוסף המכיל ברזל. בצדק בקשו ממך כרגע להכפיל את המינון היות ובשליש ההריון האחרון את אמורה גם להעביר מאגרי ברזל לעובר. מאגרים אלו מאוד חשובים עבורו, בין היתר להתפתחות המוח, והם לא יועברו כראוי אם לך יש חסר. באשר לתוספת עצמה, היות ואת מסתדרת עם התוסף אולי לא רצו לשנות לך ולכן הכפלת את המינון, אבל למעשה את זקוקה לתוספת הברזל ולא להכפלה של כל המולטיויטמין. אני בחשש מה אומרת שעדיף לקחת פרנטל אחד ולהוסיף מעבר רק ברזל - החשש נובע מכך שבסוף לא תיקחי כמו שצריך את כל המינון במידה ולא תסתדרי עם תוסף הברזל. בכל מקרה את חייבת לקחת את הנחוץ ולהעלות את רמות ההמוגלובין. זה חשוב לא רק לעובר, גם עבורך ללידה ולתקופה שלאחריה. בהצלחה וכל טוב.

18/07/2002 | 17:51 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

תוספי מזון מסוג בי וכן מוצרים המכילים ברזל בתיזמון הנכון יעלה לך את ההמוגלובין בריאות טבעית בתזונה נכונה

16/07/2002 | 10:02 | מאת: מיכל

אני מצטרפת לשאלתו של א'. גם כאשר אני אוכלת, אפילו ארוחה אחת ביום לאחר שלא אכלתי קודם או אפילו לאחר שבימים הקודמים אכלתי מעט, הבטן מתנפחת בצורה לא רגילה - מיד המכנסיים לוחצים ויש הרגשה רעה של זלילה. מדוע זה קורה??? (אם זה בכלל קשור אז אני 1.74 ושוקלת 60) תודה

16/07/2002 | 14:04 | מאת:

מיכל יקרה, ראי את תשובתי לא'.

16/07/2002 | 02:19 | מאת: א.

דוקטור נכבד יש לי שאלה אני בן 19.5 גובה 1.75 ואני שוקל 75 קילו. בעבר בגיל -12-11 טופלתי בסרואידים שגרמו להשמנת יתר חריפה ושקלתי בסביבות 90 קילו. רזיתי ממזמן ירדתי למשקל של 59 והעלתי קצת חזרה כי זה היה מוגזם. אבל את הבטן שלי לא הספקתי לפתח לשרירים חזקים ורציתי לשאול מדוע כאשר אני אוכל, אזור הבטן מתנפח בייחוד הבטן ואזור המותניים (ונוצרים צמיגים) ואחרי כמה זמן הנפיחות יורדת חזרה וככה כל פעם שאני אוכל.. כתוצאה מזה אני מפחד לאכול ולפעמים מרעיב את עצמי כדי שהבטן לא תתנפח.. מה ההסבר לדבר זה?

16/07/2002 | 14:03 | מאת:

א' יקר, אני אענה לך וברשותך גם למיכל שכתבה מייד בעקבותיך. המקרים שלכם אינם זהים, כמו גם יחס הנתונים (אתה לא רזה ותארת איזו בעיה רפואית בעבר ומיכל יחסית יותר רזה ללא כל מידע נוסף), אבל לשניכם יש תופעה זהה של התנפחות הבטן לאחר האוכל עד כדי כך שאתם נרתעים מאכילה. יכול להיות שזה כלום, לאנשים רבים (במיוחד רזים) יש התנפחות קלה של הבטן לאחר האוכל. אבל יכול גם להיות שיש לכם בעיה במערכת העיכול הנובעת מרגישות לחלבון החיטה. בעיה זו גורמת למחלה המכונה בעברית כרסת (צליאק בלע"ז) - ואופייני שהיא גורמת לבטן תפוחה. הטיפול פשוט יחסית - הוצאת הגורם אליו רגישים מהתפריט (למרות שבפועל יש ללמוד כיצד להרכיב תפריט מאוזן גם ללא חלבון חיטה שמאוד נפוץ במזון). יש חולים שאין להם שום תופעה קלינית למעט חוסר הנוחות הקלה שתארתם והם אינם מאובחנים וחבל. הצעתי - בדקו האם אתם סובלים מאנמיה (נפוץ ביותר אצל חולי צליאק). אם כן, אני מציעה לבקש ברור נוסף אצל מומחה לבעיות מעיים - גסטרואנטרולוג. הברור אינו מסובך ויתן לכם תשובה חד משמעית.

15/07/2002 | 12:21 | מאת: עמית

שלום לתזונאיות בעקבות גל הוירוסים של כאבי הבטן מענין אותי לדעת האם קולה באמת מקלה על כאבי בטן . אם כן אשמח גם להסבר למה הקולה מקלה על כאבי בטן. עמית

18/07/2002 | 01:22 | מאת: רון

למה לא עונים על השאלה

15/07/2002 | 10:17 | מאת: לי

אם יש לי רגישות למוצרי חלב כולל חלב דל לקטוז ומוצרי עיזים האם כדורים המכילים לקטוז יכולים להקל על התופעות והאם כדאי לקחת גם כדורי סידן

16/07/2002 | 08:18 | מאת:

לי שלום! אם יש לך רגישות מוכחת ללקטוז, אז כדורים המכילים לקטאז שהוא אנזים המפרק את הלקטוז, בהחלט יכולים לעזור. לגבי סידן, אפשר בעזרת דיאטנית לחשב את צריכת הסידן היומית שלך ואם היא נמוכה מההמלצה, אז בהחלט כדאי להשלים הכמות הנדרשת באמצעות תוסף סידן. ננועה

15/07/2002 | 08:17 | מאת: נאוה

מה ידוע לכם על מיץ רימונים והקשר להורדת לחץ דם?

16/07/2002 | 13:39 | מאת:

נאוה שלום, עד כמה שידוע לי אין קשר בין מיץ רימונים והורדת לחץ דם. לעומת זאת יש מחקר רציני המתבצע בנוגע למניעת טרשת עורקים ומיץ רימונים (בין היתר במעבדה של פרופ' אבירם בבה"ס לרפואה ע"ש רפופורט בטכניון בחיפה). למיץ רימונים יש יכולת למנוע יצירת רובד טרשתי חדש על העורקים ואף ככל הנראה לצמצם משקעים קיימים על-ידי הפעלת אנזים מיוחד ששמו פראוקונאז ועל ידי עידוד פעילות "הכולסטרול הטוב" - HDL Cholesterol. תרומתו של מיץ רימונים לכן בהקשר לבריאות הלב ומניעת מחלות לב חשובה וחיובית.

18/07/2002 | 17:56 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

מומלץ בנוסף למיץ הרימונים לשתות את אנונת הבר להורדת לחץ הדם ואיזונו בגוף

15/07/2002 | 02:49 | מאת: שני

שלום רציתי לדעת מה אפשר לעשות עם ילד בן 8 (גובהו 1.25 ומשקלו 22 ) שלא אוכל כמעט כלום . את רוב סוגי המזון הוא לא אוהב (הוא גם לא מוכן לטעום שום דבר חדש) . הוא מתקיים בעיקר על במבה ושוקו . כשהוא קם בבוקר הוא שותה כוס שוקו ולא אוכל יותר כלום עד הצהריים ,למרות שהוא מוציא בבית הספר המון אנרגיה. בצהריים אם הוא רעב הוא יאכל מעט (2 כפיות תפוח אדמה או קצת מרק ).בערב , במקרה הטוב הוא יאכל כמה זיתים . בין אחר הצהריים ללילה הוא יאכל רק במבה . בגלל שבאופן יחסי במבה זה בריא אז מרשים לו לאכול גם אם הוא לא אכל בארוחות כדי שלא ילך לישון רעב. בנוסף לכך הוא לא מוכן לקחת תוספי מזון- ניסינו את כל הסוגים. איך אפשר לגרום לו לאכול ? איזה נזק יגרם לו אם הוא ימשיך כך ? האם במבה באמת בריאה כמו שאומרים ? תודה מראש שני.

15/07/2002 | 15:15 | מאת:

שני שלום! קודם כל תפריט כפי שאת מתארת הוא לא בריא ולא מספק מבחינה תזונתית. חסרים מרכיבים תזונתיים הכרחיים לא רק לקיום אלא בעיקר לגדילה והתפתחות. אם בנך אכן אוכל כך, אפשר לצפות בעיות בגדילה. אבל...משקלו וגובהו תקינים (אין לי מספיק נתונים ליצור עקומת גדילה שתעזור לי להעריך קצב הגדילה שלו לאורך השנים), כך שניתן להניח שכנראה הוא אוכל די צורכו. אני מבינה את דאגתך אבל ככל שתלחיצי את הילד ואת עצמך סביב הנושא, הילד ירגיש בזאת ויכול לשגע אותך עוד תקופה ארוכה. יעוץ חינוכי יוכל לעזור (אבל זו לא התמחותי...). אני הייתי עושה סדר. אם עד היום הוא לא למד לאכול מסודר, כדאי לעשות זאת עכשיו. הגישי ארוחות בשעות קבועות, כמה שיותר בני משפחה סביב השולחן (דוגמא אישית של ההורים חשובה). הרכב הארוחה צריך להיות מגוון ומכל אבות המזון. סכמי עם הבן כאשר מתיישבים לשולחן מה הוא בוחר לאכול (ממבחר גדול סביר שיימצא משהו) ומה הוא טועם לניסיון (בכל פעם משהו). שוקו כקינוח. במבה אחת ביום לאחר ארוחה ולא במקומה. לגבי במבה - הרכבה התזונתי פחות או יותר מאוזן, תכולה של פחמימות חלבונים ושומנים וכן מס' וטימינים. למרות זאת זה הוא אינו אוכל. אף אחד לא חי על במבה, זה פינוק, חטיף, כיבוד. אבא ואמא לא אוכלים במבה לארוחת ערב וכך גם צריכים הילדים. אלו דעותי בנושא, את לא חייבת לקבל אותם. זכותך לטפל בנושא זה כראות עיניך. בהצלחה. נועה

15/07/2002 | 00:36 | מאת: לילך

בגלידת יוגורט של שטראוס ישנו חומר בשם : מלטודקסטרין כאחד המרכיבים הייתי רוצה לדעת מהו חומר זה? (לא ניקלתי במרכיב זה בשום מוצר מזון אחר)

15/07/2002 | 14:46 | מאת:

לילך שלום! מלטודקסטרין הוא רב-סוכר, כלומר פחמימה (שרשרת ארוכה של סוכרים). רב-סוכר אינו מתוק אך מספק קלוריות באותה מידה. נועה

16/07/2002 | 00:44 | מאת: לילך

אם כל למה הוא משמש למה לשים אותו בגלידה למשל? (והאם זהו סוג של חומר משמר או משהו כזה שעלול להזיק?)

28/10/2010 | 22:21 | מאת: שב

יש את זה בפרינגלס

22/11/2010 | 20:47 | מאת: איילת

14/07/2002 | 22:07 | מאת: נטע

מה ההבדלים בערכים התזונתיים (פחמימות, חלבונים, ויטמינים ומינרלים וכו') בין פול קפוא (טרי?), לבין פול יבש-מבושל? וכנ"ל מה ההבדל בין שעועית לימה קפואה לשעועית לימה יבשה-מבושלת

15/07/2002 | 07:55 | מאת: fgfgfg

נטע כתב/ה: > > מה ההבדלים בערכים התזונתיים (פחמימות, חלבונים, ויטמינים > ומינרלים וכו') בין פול קפוא (טרי?), לבין פול יבש-מבושל? > וכנ"ל מה ההבדל בין שעועית לימה קפואה לשעועית לימה יבשה-מבושלת fgfgsfg afg af

16/07/2002 | 02:43 | מאת: נטע

מה שבעצם רציתי לשאול זה: אני מעונינת לאכול פול גם כי הוא טעים לי וגם שמעתי כי הוא יכול להעלות את רמות הדופמין בגוף כי הוא מכיל את חומר המוצא l-dopa. כמו שמתואר בלינק המצ"ב. לכן ברצוני לדעת באילו מ-4 סוגי/צורות הפול הבאות יש הכי הרבה l-dopa: פול טרי (שבא קפוא), פול יבש ירוק, פול יבש חום, פול קטן מצרי ? מה שבטוח שבנבטי פול יש הכי הרבה. אך לא הצלחתי להנביט אף פול, זה רק הרקיב? אז היכן משיגים נבטי פול ו/או איך בכל זאת להנביט אותו? סתם דוגמא: http://www.efn.org/~sundance/FavaBean.html כל הצבה של המילים dopamine "fava bean במנוע חיפוש כמו גוגל, יתן על כך הרבה תוצאות.

16/07/2002 | 08:13 | מאת:

נטע שלום! לי אין את האנפורמציה אותה את מבקשת. בכל שיטוטייך ברשת לא מצאת את התשובה? נסי את הקישור הבא: http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/ נועה

13/07/2002 | 08:39 | מאת: טלי

אני סובלת מדפיקות לב. בשלב זה רק בלילה בזמן שאני חולמת. איזה מזון כדאי לי לאכול כדי להפסיק את התופעה?

14/07/2002 | 07:27 | מאת:

טלי שלום! אם כל תופעה שהיא הייתה נפתרת באמצעות סוג מזון מסויים, הרי שלא הייתה נשארת עבודה לרופאים...! במקרה שלך, אין ספק שעלייך לגשת לרופא. לאחר קבלת אבחנה ברורה, ייתכן ויהיה מקום לייעוץ תזונתי. נועה

12/07/2002 | 23:51 | מאת: tamara

ברצוני לדעת איך משפיע ומי הוא הנתרן, כי אני אוכלת דיברי טופו וסזיה, והנתרן גבוה. שמעתי חברה שאסרולה מאכלים עם נתרן גבוה. tamara

15/07/2002 | 14:56 | מאת:

תמרה שלום! נתרן הוא מינרל הנמצא במזון, בעיקר בצורת מלח. הנתרן מצוי באופן טבעי בגופנו ולו תפקידים חשובים. עלולה להיות לו השפעה שלילית על לחץ הדם, לאנשים עם בעיה של לחץ דם גבוה. כמות גבוהה של נתרן במזון לאנשים אלו, עלולה לגרום להחמרת הבעיה. לכן ממליצים לאכול כמויות מתונות בלבד של נתרן. בד"כ ההמלצות להפחתת הנתרן מתייחסות רק למזונות עשירים מאוד במלח (שהמלח הוסף להם כמו חמוצים במלח, אבקות מרק, פיצוחים וחטיפים מלוחים), ולהפחתה של המלח עצמו (לא להחזיק אותו על מדף התבלינים...). נועה

12/07/2002 | 18:53 | מאת: קלין

אני מניקה את ביתי בת 6 חודשים ולפני חודשיים התחלנו בהוספת מוצקים היא מסרבת לאכול ומתנגדת היא לא מוכנה לאבקבוק ומרבת לכפית לאחר כמה כפיות היא נולדה במקל 3350 ושוקלת 6.5 אלו מזונות מומלץ לתת את הפירות היא עוד אוכלת ואת המרק מקיאה . מה אני יכולה לתת שתקבל ללא התנגדות וללא הקאה וכל כמה זמן מומלץ לאכילה ובאיזו כמות? האם 100 מל זה בסדר. כיצד אוכל להגדיל את הקלוריות שלה כדבשביל לעלות את משקלה

14/07/2002 | 07:50 | מאת:

קלין שלום! תודה שהפנת שאלך גם לפורום שלנו. עניתי לך בפורום של רפואת ילדים אך אוסיף כמה דברים היות והעלת מספר נושאים נוספים. אין להכריח ילד לאכול. חוויה שלילית עם מזון רק תגרום לבעיות גדולות יותר בעתיד. כפי שציינתי, הגיל המתאים לתחילת מוצקים הוא 6 חודשים אך מלבד הגיל כדאי לחכות להופעת סימני מוכנות מצד התינוק: סימני שולחן - סקרנות והתעניינות שלו במזון של המבוגרים שעל השולחן (מבט, שליחת יד). סימנים גופניים - ראש זקוף, ישיבה יציבה, הושטת יד לצעצוע. סימני פה - פה פתוח, לשון שאינה משתרבבת, מזון הנשאר בפה. בשלב מוקדם זה, המוצקים לא באים להחליף את ארוחות ההנקה ואלו ייפחתו בהדרגה כאשר בתך באמת תעלה כמויות. בשלב זה לא צריך לצפות ממנה ליותר ממספר כפיות. את המזון המוצק יש לתת רק בכפית ובשום פנים ואופן לא בבקבוק. אם גם בתנאים אלה היא ממשיכה להקיא, אז יש להפסיק לתת לה את אותו המזון. אני יוצאת ממנקודת הנחה שהיא מקיאה בגלל צורת המתן או הכמות שאינה מתאימה. אם יש הקאה גם כאשר כל התנאים טובים, צריך לשקול גם סיבות אחרות כמו אלרגיה ומומלץ להתייעץ עם הרופא. בעקרון לא משנה עם איזה סוג מזון מתחילים (פירות, ירקות, תפו"א או עוף), אך צריך לעשות זאת בהדרגתיות, כל פעם מציגים מזון אחד בנפרד וממתינים לראות האם אין תגובה של רגישות אליו (כמו הקאה, שלשול, פריחה וכדומה). נועה

12/07/2002 | 15:36 | מאת: נטע

שלום רב, אני מתנצלת מראש על אורך שאלתי. תזונתי מורכבת מהרבה קטניות- פול, חומוס, שעועית וכו'. עד כה נהגתי להשרותן 24 שעות ואז לבשלן בסיר לחץ. היה צורך ב 5-6 שעות כדי שיתרככו מספיק כדי שלא יגרמו לי גזים. עכשיו, בעקבות ענין האקרילאמיד, אני מעדיפה לבשלן שלא בסיר לחץ, כדי שטמפרטורת הבישול לא תעלה על 100 מעלות. ניסיתי בסיר רגיל, וגיליתי שעכשיו צריך 10 שעות כדי שיתרככו, ויש בעיה של מים שמתאדים (כמובן בניגוד לסיר לחץ) ולכן צריך לשים כמויות אדירות של מים ו/או להוסיף במהלך הבישול, כדי שלא ישרף. כמובן אני מבשלת על הלהבה הכי קטנה בכיריים. שאלותיי: 1. האם יש דרך יותר נוחה ממה שתיארתי לעיל? הן מבחינת הזמן, כי זוהי טירדה גדולה כל יום כ"כ הרבה שעות לדעת שיש משהו על האש שצריך להשגיח עליו. והן מבחינת כמויות המים האדירות הנדרשות. (חשבתי על לקנות סיר ענקי, כמו בצבא, כדי שאוכל לשים המון מים) 2. האם ויטמינים ומינרליים רבים לא מתנדפים דרך האדים הרבים, עד שלא נשאר כלום ? 3. האם העובדה שהמזון מצריך כ"כ הרבה שעות בישול לא מעידה שבעצם אינו טוב לגוף? כלומר האם החלבון והפחמימות שבו משתנים עקב התהליך הכ"כ ארוך של הבישול (מעבר לענין האקרילאמיד, שאותו נניח שאני מנטרלת ע"י שמירה על 100 מעלות)? בכבוד רב נטע

14/07/2002 | 08:25 | מאת:

נטע שלום! קראתי שוב את המלצות השוודים בעניין וקודם כל הם לא בדקו קטניות כך שקשה להסיק מסקנות. שנית הם בהחלט ממליצים על בישול כשיטה המועדפת. למה את מבשלת כ"כ הרבה זמן את הקטניות? גם בסיר רגיל, שעה וחצי - שעתיים צריכות להספיק. כדי להפטר מהגזים יש שיטות יותר מומלצות כמו להחליף מספר פעמים את מי ההשרייה. אפשרות נוספת היא להנביט את הקטניות לפני הבישול (לשים מעט מים כך שייכסו את הקטניות ולהניח מספר שעות בשמש), שיטה זו משנה מעט את הטעם. ויטמינים מסויימים נהרסים בתהליך בישול ממושך, מינרלים משתחררים למים ואם אלו מתאדים אז אכן יש אובדן גם של מינרלים. לגבי החלבון והפחמימות, מקסימום הם מתפרקים מעט אך אינם משתנים מהותית מבחינת הרכבם. לגבי אקרילאמיד, שוב, לא נבדקו קטניות אך כל שאר המוצרים שבושלו לא העלו אותו לרמות מסוכנות. נועה

12/07/2002 | 00:17 | מאת: דלית

רציתי לשאול מהם החומרים המומלצים לשטיפת פירות וירקות ? בתודה מראש דלית

14/07/2002 | 08:04 | מאת:

דלית, בפורום זה קיימת תשובה לגבי שטיפת ירקות ופירות, לחצי על לחצן חיפוש ורשמי ירקות ופירות ותגיעי לתשובה. בברכה, דנה

11/07/2002 | 21:17 | מאת: זיוה

לאחרונה כמעט ולא אכלתי - ירדתי 5 קילו. מ-78 ל-73. כשחזרתי לאכילה רגילה עליתי 3 קילו ב-10 ימים. והייתי שוב 76 אז החלטתי לרעוב שוב. רעבתי 4 ימים וירדתי קילו וחצי והייתי שוב 74.5 . סה"כ לאחר 2 הסדרות של האי אכילה ירדתי 3.5 קילו. אתמול חזרתי לאכילה רגילה. וכבר על המשקל אני עוד 2 קילו - שוב 76.5. מה לעשות כדי לשמור על המשקל החדש שלי ? ומה לעשות כדי להמשיך לרדת? אני בת 42

11/07/2002 | 23:58 | מאת: adi

זיוה, לא ציינת את גובהך ורצוי (אם זה אפשרי מבחינתך) לעשות כן. חבל לדעתי שאת מענה את גופך כך. מעדי (לא דיאטנית אבל מדברת מניסיון(. עדי

14/07/2002 | 09:50 | מאת:

זיוה שלום! מה שאת מתארת היא דוגמא קלאסית לתופעת היו-יו. משקל שמורידים אותו בקלות, מעלים אותו עוד יותר בקלות. רק קצב ירידה במשקל שהוא מתון ביותר (חצי ק"ג בשבוע) יכול להבטיח שהירידה תשמר ותתמיד לאורך זמן. לשם השגת מטרה זו אסור לרעוב! צריך לאכול כמות סבירה והגיונית של מזון אשר מספקת לגוף את כל צרכיו ובמקביל לעשות פעילות גופנית מתונה לפחות 3 פעמים בשבוע. לכן (ותסלחי לי על הבוטות), מה שאת ציכה לעשות עכשיו זה להפסיק לעשות שטויות, להפסיק לגרום לנזקים מיותרים לגוף שלך. קבעי תור לדיאטנית דרך קופ"ח או באופן פרטי והחילי לעשות הדברים בדרך הנכונה והבריאה. נועה

11/07/2002 | 14:28 | מאת: תור

שלום , האם תוכלו להמליץ לי על תזונה לחולי אי ספיקת כליות כרונית. האם יש ספרות בנושא ? תודה על תשובתכם - תור

14/07/2002 | 08:01 | מאת:

תור שלום, תזונה מתאימה לחולי אי ספיקת כליות מורכבת ממספר גורמים, בין היתר הגבלת חלבון ולאלו יכולות להצטרף הגבלות נוספות בהתאם לגורם המחלה ולמצבך התזונתי. התזונה מותאמת בהתאם לחומרת המחלה, למשקלך, גילך ולהעדפותיך האישיות. אין לבצע הגבלת חלבון באופן עצמאי הואיל וזה יכול לגרום לחסרים קשים של חלבון בגופך, ועל כן מומלץ ואף רצוי לפנות לדיאטנית, בהקדם האפשרי, אשר תרכיב לך דיאטה בהתאם להמלצות. בברכה, דנה

10/07/2002 | 22:04 | מאת: אולגה

בני בו שנה וחצי ועדיין אוכל בקבוק חלב במקום אוכל רגיל. במצב שהוא כן לוקח אוכל לפה או שהוא זורק חזרה או שהוא בולע חתיחה בלי ללעוס איך ללמד את הילד ללעוס? כל הארוחו שלו בקבוקי חלב והוא לא מוכן לנסות אוכל אחר הוא לא אוכל לא פירות, לא ירקות, לא בשר. האוכל היחידי שהוא אוכל הוא יוגורט, דייסה, פתוח אדמה או פסטה איך ניתן לעביר אותו לאוכל רגיל

11/07/2002 | 13:07 | מאת:

שלום אולגה אנו בהחלט מצפים לרמה סבירה של יכולת לעיסה ובליעה תקינה בגיל שנה וחצי, כך שאם בנך אינו מסוגל לעשות זאת, ולכן אינו מסוגל לאכול את הדברים שציינת, יתכן שישנה בעיה הדורשת איבחון וטיפול מקצועי. אין ביכולתי לאבחן או לייעץ לך בנושא זה, ולכן הייתי ממליצה לגשת למרכז להתפתחות הילד (קופ"ח), שם ישנם אנשי מקצוע (נוירולוג, מרפאה בעיסוק, קלינאי תקשורת וגם דיאטנית),והם בהחלט יוכלו לאבחן מה הבעיה (אם בכלל), ומה יש לעשות. בברכה- ליטל

10/07/2002 | 21:54 | מאת: קורין

נראה לי שאני מכורה לג'אנק פוד - אפילו אם התחלתי דיאטה אני בסופו של דבר כמעט כל יום אוכלת רק ג'אנק פוד: פיצות, המבורגרים, לאפות וכו'. זה ממש בלתי נשלט ולא בא לי לאכול אוכל "רגיל". א. האם באמת זו יכולה להיות התמכרות? ב. מה ההסבר לכך? ג. אולי קיים טיפול פסיכולוגי התנהגותי לבעייתי? בתודה רבה קורין

14/07/2002 | 09:38 | מאת:

קורין שלום! גם אם זו לא ממש התמכרות, זו בהחלט יכולה להיות התרגלות. כל הרעיון הוא לא לעשות דיאטה אלא להצליח לשנות את ההרגלים - לזנוח את אלו הלא בריאים ולאמץ הרגלי אכילה טובים יותר. בנוסף מומלץ גם לאמץ הרגלי חיים נוספים כמו פעילות גופנית, הפסקת עישון ומציאת תחומי עניין אשר יאפשרו לך לא לחשוב כל היום על הג'אנק פוד. בנוסף לפנייה אישית לדיאטנית אשר תעזור לך לבנות תפריט מאוזן ומותאם לך, בהחלט ניתן לשלב טיפול פסיכולוגי תומך. נועה

10/07/2002 | 15:15 | מאת: דוד

האם רמה של 40.10 טריגליצרידים בדם (כשהנורמה בבדיקת הדם שלי הוגדרה כ-מתחת ל150) נחשבת ללא בריאה (נמוכה מדי), או שכמה שיותר נמוך, יותר טוב?

11/07/2002 | 12:59 | מאת:

שלום דוד תחום הנורמה עבור טריגליצרידים נע בין 0 ל-150 (במקומות מסוימים גם עד 180 או 200). התוצאה שלך נופלת בתחום הזה ולכן היא תקינה. טווח נורמה עבור תוצאות כל בדיקה, פשוטו כמשמעו: כל תוצאה הנופלת בתחום פירושה- תקין. אין כל צורך במקרה שלך לנסות ולהוריד את רמת הטריגליצרידים. לא תמיד הסף התחתון של הנורמה הוא התוצאה המיוחלת. נהפוכו, ברוב המקרים אין זה כך. בברכה-ליטל

10/07/2002 | 15:07 | מאת: רונן

שלום, אולי משהו יודע אם ניתן להשיג בשר הודו מהודו שלא גדל בארץ?

10/07/2002 | 15:04 | מאת: רונן

שלום, 2 שאלות בקשר לבשר כבש וטלה - האם יש הבדל משמעותי ביניהם מבחינת תכולת שומן הרווי? וגם - אם איני טועה כבש וטלה אמורים להיות חיות בר. האם זאת אומרת שהם יקבלו פחות אנטיביוטיקה, הורמונים, ודגנים כמזון, או לא בהכרח?

14/07/2002 | 09:33 | מאת:

רונן שלום! ההבדל בין כבש לטלה הוא בגיל. טלה הוא כבש צעיר. ההבדל התזונתי בין בע"ח צעירים לבוגרים בד"כ הוא בתכולת שומן מעט גבוהה יותר ושריר פחות מפותח (מה שעושה את הבשר רך יותר). עד כמה שידוע לי, כבשים אינן חיות בר ומגודלות בארץ באחת משתי דרכים: אלו המיועדות לחלב מגודלות בדירים. אלו המיועדות לבשר אומנם רועות בעדרים בשטחים פתוחים אך וודאי מקבלות את הטיפול הוטרינרי הנדרש. בעונה בה אין מרעה הן נמצאות בדיר. רוב הידע שלי בנושא בא מהיותי קיבוצניקית במקור אך איני בקיאה במזון המוגש לכבשים בדיר. צר לי... נועה

10/07/2002 | 10:35 | מאת: יסמין

היי אני מעוניינת ללמוד מדעי התזונה, תואר ראשון את בטח יודעת איפה אני פשוט לא מפרסמת את המקום רציתי לשאול אותך במה אני יכולה לעבוד בתור דיאטנית לא קלינית.

10/07/2002 | 14:23 | מאת:

יסמין שלום! מקווה שהקישור הבא יענה לך על שאלותייך: http://info.huji.ac.il/upload/haklaut/712.htm נועה

09/07/2002 | 20:04 | מאת: דני

שלום, אלו מבין המזונות הבאים מכילים עודך אומגה-6 יחסית לאומגה-3: - אגוזי פקאן - שקדים - גרעיני דלעת - גרעיני חמניות - שעועית יבשה

דני שלום! האגוזים והגרעינים שציינת מכילים כמות שנעה בין 20 עד 45 אחוז אומגה 6 מסך כל השומן. אחוז האומגה 3 הוא זניח. השעועית מכילה 40 אחוז אומגה 3 מסך כל השומן ו - 30 אחוז אומגה 6. נועה

09/07/2002 | 16:48 | מאת: רונית

רציתי לדעת האם בשר טלה דומה בערכו התזונתי לבשר בקר או הודו והאם הטלה קל יותר לעיכול מבקר או כבש? וגם בירה שחורה האם תזיק לחולי קרוהן?

10/07/2002 | 13:50 | מאת:

רונית שלום, ברצוני לציין בתחילה כי התייחסותי לשאלתך נוגעת לזמן רמיסיה בלבד, כלומר שהמחלה הינה בנסיגה ולא בזמן התקף. במידה והנך בהתקף הייתי מציעה כי תפני לדיאטנית המטפלת. ברשותך אענה קודם על שאלתך השניה, אין כל בעיה לשתות בירה שחורה בחולי קרוהן מבחינת חומר הגלם של הבירה, אך ישנם חולים המתלוננים על כאבי בטן או תחושה לא נעימה בעקבות שתיה מוגזת. אם אינך סובלת מתופעות אלו משתיה מוגזת אחרת, הייתי מציעה כי תתחילי בכמות קטנה של כרבע כוס ביום הראשון ולאט לאט תעלי את הכמות בהתאם לתחושתך. בנוגע לשאלתך הראשונה, עיכול מזון תלוי במס' גורמים בין היתר כמות השומן במזון וצורת הכנתו. ככל שהמזון מבושל יותר כך יהיה קל יותר לעכל את המזון. לכן טיגון בשר הינו פחות מומלץ הואיל וטיגון נחשב לשיטת בישול קצרה ואפיה או בישול נחשבים לשיטת בישול ארוכה. הדבר גם יכול להשתנות בהתאם למיקום המחלה, אם זאת נמצאת במעלה מערכת העיכול, ישנה נטייה לסבול יותר מצרבות, לכן ככל שהמזון פחות שומני כך יהיו פחות ארועי צרבות. כאשר בוחנים את סוגי הבשר למיניהם בשר בקר וכבש הינם בעלי תכולת השומן הגבוהה ביותר, גם החלקים הרזים בחיה בהשוואה לבשר טלה ובייחוד בהשוואה לבשר הודו ועוף ללא העור. אכן ישנם יותר חולי קרוהן המתלוננים על תחושה "לא טובה" לאחר אכילת בשר בקר. אך יש לזכור, מחלת הקרוהן פוגעת באזורים שונים במערכת העיכול ובדרגות שונות לא רק בין אנשים שונים אלא לפעמים באותו אדם. לכן אין דברים מוחלטים באוכל של כן או לא ויש להתאים תפריט בהתאם למצב המחלה ולתחושה של החולה ולהעדפותיו באוכל, וזאת ניתן לעשות אצל דיאטנית קלינית בקהילה. בברכה, דנה

09/07/2002 | 08:47 | מאת: דויד

שלום, אני סובל מנטיה לעודף כולסטרול. דיאטנית יעצה לי לאכול פעמיים בשבוע גבינה צהובה. האם העצה נכונה? אם כן - מה ההסבר? אם כן - כמה גבינה צהובה עלי לאכול בכל פעם? תודה.

09/07/2002 | 11:26 | מאת:

דויד שלום, כאשר אנו מטפלים באנשים עם כולסטרול גבוה אנו ממליצים להגביל צריכת כולסטרול באוכל וצריכת שומן רווי, הנמצא בעיקר בבשר, מוצרי חלב בעלי תכולת שומן גבוהה. ההגבלה המומלצת לכולסטרול היא 200-300 מ"ג כולסטרול ביום. בבפרוסת גבינה צהובה יש כ -25 מ"ג כולסטרול לעומת חלמון הביצה המכיל בממוצע 250 מ"ג כולסטרול. כך שאין כל רע בהמלצתה של הדיאטנית לצרוך מדי פעם גבינה צהובה. כמו כן ניתן לצרוך גבינה צהובה דלת שומן 9% וגם בה אחוז השומן והכולסטרול נמוכים יותר. אנו יודעים היום שלאיזון רמות כולסטרול חשוב יותר סוג השומן המגיע בתפריט מאשר כמות הכולסטרול, הואיל ומרבית הכולסטרול בדמינו נובע מייצור עצמי שחומר הגלם שלו הוא שומן רווי. לפרטים נוספים לחץ על לחצן שאלות נפוצות בנושא תזונה במעלה דף זה, ואתר את התשובות לגבי כולסטרול. בברכה, דנה

09/07/2002 | 14:35 | מאת: דויד

תודה! דויד

08/07/2002 | 20:11 | מאת: יפה

שלום לך תודה על תשובתך בקשר לויטמנים בזמן הקרנות האם מולטי ויטמין כמו צנטרום מותר תודה יפה

09/07/2002 | 07:58 | מאת:

יפה שלום, מותר כדור מולטי ויטמין אחד ליום, אין הגבלה בויטמינים שמגיעים מהמזון עצמו. נגה

08/07/2002 | 11:51 | מאת: טלי

ישנו כדור בשם רדיוקטיל שגרום להרזיה האם זהו כדור טוב איך לוקחים אותו האם מותר וכמה מורידים לתשובתך אודה,

08/07/2002 | 13:08 | מאת:

רדוקטיל הינה תרופה המיועדת לירידה במשקל תוך כדי עיכוב תחושת רעב. הואיל וזוהי תרופה הנתנת עם מרשם רופא והואיל ואינה מתאימה לכל אדם, יש לפנות לרופא המטפל או לאנדוקרינולוג ולברר יותר לגבי יעילות התרופה, תופעות הלוואי והאם באפשרותך ליטול אותה. יש לזכור כי נטילת התרופה אינה פותרת מתזונה נכונה וצריכת מזון מוגבלת. בברכה , דנה

08/07/2002 | 14:49 | מאת: מיטל

לד"ר השאלה שלי היא האם אחרי שירדתי במשקל ועשיתי דיאטה בשילוב כדורים רדיוקטיל וספורט מה אח"כ אני צריכה לעשות להמשיך וליטול את הכדורים. האם מותר לאישה בהריון ליטול כדורים אילו

08/07/2002 | 09:38 | מאת: שמעון

מזה חצי שנה אני מקפיד על תזונה כע"פ דיאטת אטקינס. במסגרת הדיאטה אני צורך משלימים תזונתיים (ויטמינים מקבוצת B , אבץ, בטא קרוטן, סידן, Q10 ,ויטמין C ,ןיטמין E . שאלתי היא האם לקחת את כל הכמוסות במכה אחת או לחלקן למספר מנות ביום.

11/07/2002 | 13:14 | מאת:

שלום שמעון יש לקחת ויטמינים ע"פ הוראות היצרן (לפני או אחרי האוכל, בשילוב עם מה וכדומה), וזה כתוב תחת הכותרת "הוראות שימוש". יחד עם זאת, יש לי עצה טובה עבורך בנושא. היות והדיאטה שלך מאוד לא מאוזנת מבחינת ההרכב, סביר להניח שעלולים להיות חסרים רבים בויטמינים ומינרלים, בעיקר מן הקבוצה המסיסה במים. לכן, במקום לקנות כל ויטמין או מינרל לחוד, פשוט תקנה מולטיויטמין, המכיל את כולם ביחד, וכך תפתור את הבעיה שלך בקלות. בברכה-ליטל

08/07/2002 | 06:59 | מאת: אלונה

שלום אני בת 32 אמא לתינוקת, לא סובלת מעודף משקל. לאחרונה גיליתי שאני מפתחת צלוליטיס בשוקיים עד לברכיים ממש.. לא נתיקלתי בתופעה בעבר. מה אפשר לעשות ע"מ לשפר את המצב האם יש סיכוי שזה יעלם? האם המסז'ים ,עליהם קראתי לאחרונה, עוזרים להמיס/לפזר ריכוזי צלוליטיס? תודה

08/07/2002 | 07:31 | מאת:

אלונה שלום! זהו אינו הפורום המתאים לשאלתך. לתזונה אין השפעה לטובה או לרעה על המצב. נסי לפנות לרופא עור, כירורגיה פלסטית או פורום לרפואה אסטתית כאן באתר. נועה

08/07/2002 | 03:03 | מאת: ליאת

היי.... האם זה נכון שבאבטיחים יש חומר המסוגל"לאכול" את הסידן או לגרום לבריחתו?

09/07/2002 | 07:32 | מאת:

ליאת שלום! את יודעת את שם החומר אליו את מתכוונת? עד כמה שידוע לי אין חומר הגורם לבריחת סידן מן העצמות באבטיחים... נועה

07/07/2002 | 22:52 | מאת: מורן

לדיאטנית שלום, לפני שלושה שבועות בערך סבלתי מכאבי ראש איומים שלא עברו באמצעות משככי הכאבים הנפוצים. לא סביר להניח שזה קרה עקב התייבשות כי אני שותה מספיק ואף יותר מהממוצע (3-4 ליטרים ביום). אני חולת קרוהן ובבדיקות הדם האחרונות הברזל שלי ירד מסביבות ה 120+ ל-50. הפריטין היה נמוך מהנורמה. לכן לפני שבוע וחצי התחלתי לקחת תכשיר ברזל המכיל גם חומצה פולית. שמתי לב שהתחלתי להרגיש יותר טוב. שאלתי היא אם זה סתם צירוף מיקרים? או שידוע שיש קשר בין מחסור בברזל ו/או חומצה פולית לכאבי ראש. תודה.

מורן שלום, כאשר רמות הברזל יורדות כן רמות הפריטין ישנה לרוב ירידה גם ברמת ההמוגלובין בדם. ידוע כי רמות נמוכות של המוגלובין היורדות בזמן קצר יכולות לגרום בין היתר לחולשה, עייפות, כאבי ראש ועוד. לכן ייתכן והשיפור בתחושתך הינו אמיתי, והיתה עליה ברמות הברזל וברמת ההמוגלובין, שאחד המרכיבים החשובים שלו הוא ברזל. לעמת הברזל, החומצה הפולית גם היא חשובה למנגנון ייצור כדוריות דם אדומות, אך נראה כי התחושה השתפרה בשל מתן הברזל. בברכה, דנה

07/07/2002 | 22:02 | מאת: חגית

שלום, במי הברז בביתנו יש כמות גדולה מאד של אבן. מהן ההשלכות של שתיית מים אלה על בני הבית? תודה, חגית

08/07/2002 | 14:36 | מאת:

חגית שלום, אפשר לשתות מים "קשים" או מים המכילים אבן לטענתך, גם אם יש חול גלוי לעין בתוכם, בסופו של דבר בגוף ייספגו רק המים וכל הטנופת תופרש החוצה. הגוף מווסת את המינרלים הנחוצים לו. כל הטענות שהמים בארץ גורמים להווצרות אבני כליה או כיס מרה או להסתיידות עורקים הינן חסרות ביסוס. אין כל קשר בין תכולת הסידן במים לבין הסתיידות בגוף. לכן אפשר לגשת לברז הקרוב ולמלא את הכוס ללא חשש. בברכה, דנה

09/07/2002 | 11:51 | מאת: חגית

תודה רבה ! אני שמחה לשמוע שאיני גורמת נזקים למשפחתי ולי. האם סינון המים בעזרת מסננים באלפי שקלים הוא אופנת צריכה בלבד? האם לשם הטעם? חגית

שלום רב, באתר שלהלן מפורטת טבלת המוצרים ותכולת האקרילאמיד שבהם. ראיתי ש Müsli יחסית לא מכיל הרבה, בעוד שQuaker כן. מה ההבדל בין מוזלי לבין קוואקר ? האם תהליך עיבוד הקוואקר כרוך בטמפ' גבוהות ? ושאלה שניה באותו נושא. אני נוהגת לבשל דגנים וקטניות בסיר לחץ. אשמח מאד אם תוכלו להגיד לי לאיזו טמפרטורה מגיע התבשיל? בתודה מראש נטע http://192.71.90.8/engakryltabell.htm

09/07/2002 | 10:25 | מאת: נטע

וכן אחדד את שאלתי השניה- איזו טמפ' שוררת בתוך סיר הלחץ בזמן הבישול? כי קראתי שאקרילאמיד נוצר כאשר עמילנים מחוממים לטמפ' גבוהות (לא יודעת אם הכוונה ל 120 מעלות או 160). אם בסיר לחץ הטמפ' יותר גבוהה מאשר בזמן בישול בסיר רגיל, אולי אאילץ לעבור לבשל בסיר רגיל, למרות שזה הרבה פחות נוח .

09/07/2002 | 13:48 | מאת:

נטע שלום! קודם כל תודה על הקישור לאתר השוודי. אם התעמקת בכתוב בו, וודאי הבנת שלמרות חשיבות הנושא, הוא אינו נחקר מספיק על מנת לצאת עם המלצות ברורות לקהל הרחב. לגבי שאלתך על המיזלי והקווקאר - אין לי תשובות לגבי תהליך הייצור כי איני מכירה אותו. אולי אפשר להפנות השאלה לחברות מזון כמו תלמה או נסטלה. לגבי טמפ' הבישול בסיר לחץ - המים מגיעים לרתיחה בטמפ' הנמוכה מ - 100 מעלות צלסיוס בזכות הלחץ השורר בסיר (לא זכורה לי הטמפ' המדוייקת). האם זה מבטיח שהאקריאמיד לא ייווצר? לא יודעת! צריך לשאול את השוודים! נועה

27/07/2002 | 13:02 | מאת: שאול

ל מיטב ידיעתי מוצרי מאפה ולחם עוברים בתהליך האפיה שלהם בתנור טמפ גבוהות בהרבה מ-100 מעלות צלסיוס. ואזי המסקנה בהתאם?

07/07/2002 | 12:37 | מאת: רונית

שלום, אני רונית , בת 19 . בולימית מזה שנתיים. אכלתי אתמול עוגת שוקולד ביתית (מאוד מרוכזת) בגודל של מלבן (התבניות אלומיניום האלה שהאמהות אופות איתם ). לא הצלחתי להקיא יותר מרבע ממנה -> 3/4 נשארו בפנים. מה לעשות? כמה ימים לא לאכול פחמימות יותר? לקחתי 3 כדורים של "עיכולקס" (טבעי) אבל לא נראה שהם עושים משהו...

09/07/2002 | 15:08 | מאת:

רונית אענה לך בשאלה - האם את מבקשת לדעת כיצד לצאת מן הבולמיה או שאת מבקשת שנעזור לך להמשיך להיות בולמית? פורום של דיאטניות אינו מיועד ללמד אותך כיצד להמשיך להקיא , להשתמש במשלשלים וכיצד לעשות צום פיצוי של פחמימות. כל אלו עלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים. מומלץ לך לפנות לעזרה דרך המרפאה להפרעות אכילה: http://www.rambam.org.il/departments/detail.asp?cod=5&depID=459 בברכה - קרן

07/07/2002 | 10:01 | מאת: לי

יש לי אחרי שתית חלב דל לקטוז ,יוגרט וגבינות עזים עדיין תופעות של גזים והתנפחויות בטן האם אני רגישה לחלוטין לכל מוצרי החלב ואם כן אלו מוצרים עתירי סידן אני יכולה לצרוך במקום. (עשיתי את כל הבדיקות ורופא גסטרו לא מצא לי כלום)

07/07/2002 | 14:01 | מאת:

לי שלום רגישות למוצרי חלב יכולה לנבוע משני מקורות רגישות ללקטוז שהינו סוג של סוכר במוצרי חלב או אלרגיה לחלבון חלב ( נמצא גם בעיזים וגם בפרות ). אמנם רופא הגסטרו לא מצא כלום בבדיקות אך אין זה מוכיח באופן חד משמעי כי לא קיימת רגישות, והעובדה היא כי את מרגישה לא בנוח לאחר אכילת מוצרי חלב גם אלו הדלים בלקטוז. מוצרי דלים בלקטוז אינם נטולי לקטוז וייתכן ואת רגישה יותר. גם גבינת עיזים מכילה לקטוז. מוצרי החלב המכילים הכי פחות לקטוז הם גבינה צהובה, גבינה לבנה/קוט'ג וכן גם יוגורט ביו וכמובן חלב דל לקטוז. על מנת לגלות לאילו מזונות את רגישה יותר ולאלו פחות הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית בקופת החולים אליה את שייכת בה יהיה אפשרי לנסות באופן מסודר לאילו מזונות את רגישה יותר. כמו כן יש מקום לבדוק אם אין רגישות או אלרגיה לחלבון החלב. מזונות אחרים עשירים בסידן ושאינם מכילים לקטוז הם מוצרי הסויה למיניהם המועשרים בסידן וכן סרדינים או כל דג שנאכל עם עצמותיו.

05/07/2002 | 15:53 | מאת: יפה

שלום רב! אני מקבלת הקרנות לשד אחרי למפקטומי. עברתי 6 טיפולים כימותרפים אגריסיבים של אדריאמיצין וגם טקסוטר. עליתי 4 קג" ואני מעונינת לשמור על משקל וגם לאכול נכון בגלל הטיפולים וגם בגלל ההקרנות. אני בם 50 שקלתי 56 קג" ותמיד התעמלתי עד המחלה. אני שוקלת עכשו 60 ומבקשת המלצות לתזונה נכונה והאם כדאי לקחת ויטמינים ואיזה. אין לי שיער וגם הציפורניים מאד ניזוקו כתוצאה מהכימו. מודה על ההמלצות.

08/07/2002 | 12:37 | מאת:

יפה שלום, התזונה המומלצת בזמן טיפול קרינתי היא מגוונת ומאוזנת ככל האפשר (בדומה להמלצות לכלל האוכלוסיה), אין לעשות "דיאטות כאסח" קיצוניות בזמן הטיפול. לא מומלץ לקחת ויטמינים בזמן הטיפול, בייחוד לא ויטמינים אנטיאוקסידנטים. להרכבת תפריט פני לדיאטנית בקהילה או דיאטנית שמתמחית בחולים אונקולוגיים. בהצלחה,נגה

05/07/2002 | 15:20 | מאת: מישהי

מה צריך לאכול וממה צריך להמנע כדי להוריד כולסטרול שגבוה מעט מהטווח הנורמלי (הכוונה לכולסטרול הכללי. הרע נמצא בטווח הנורמלי לכיוון הגבוה. הטוב - תקין)

07/07/2002 | 09:54 | מאת:

שלום, לשאלתך נענו תשובות רבות באתר זה, כך שיש באפשרותך להקיש על מקש חיפוש ולכתוב את המילה כולסטרול או ללחוץ על מקש שאלות נפוצות בתחום התזונה והדיאטה שנמצא בתחילת דף זה. בברכה, דנה

04/07/2002 | 16:31 | מאת: נוי

עשיתי צום של 10 ימים בפיקוח רפואי. ירדתי 5 קילו. עכשיו אני 9 ימים לאחר הצום - עליתי הכל בחזרה. נא לא להטיף לי מוסר! האם הקילוגרמים האלה שעלו מהר כל כך לאחר הצום ניתן גם להיפטר מהם בצ'יק צ'אק?

05/07/2002 | 00:00 | מאת: adi

נוי, אני מצטערת אם זה יישמע כהטפת מוסר, אבל: 1. מה שיורד מהר, עולה עוד יותר מהר. 2. הדרך מכאן ועד להסתבכויות לא נעימות, קצרה מאוד. אם את רוצה לרדת בצורה שתעזור לך לשמור על ההישג (אני מדברת מניסיון) אז חשוב שתפני לעזרה מקצועית. עדי

05/07/2002 | 09:58 | מאת:

שלום נוי אשתדל לא להטיף מוסר, היות ואת הלקח למדת בעצמך. סביר להניח שבמהלך הצום איבד גופך מה שנקרא "מסת גוף כחושה" והכוונה היא לנוזלים ומסת שריר. בדיאטה, מה שהולך בקלות בא בקלות, ואותם נוזלים שאיבדת חזרו במהירות. מה שעברת אינו הרזיה אלא ירידה במשקל, ויש הבדל גדול בין השניים. הרזייה פירושה הורדה במסת השומן (מזה תגזר באופן טבעי גם ירידה במשקל). ושוב, בלי להטיף מוסר, כמובן שצום אינו הדרך להשגת הרזייה, אבל את זה את כבר יודע/ת. בברכה-ליטל

04/07/2002 | 16:29 | מאת: עדי

כמה קילו אפשר להעלות בשבוע אם זוללים ללא הכרה? האם אפשר לעלות בצורה זו של זלילה 1 קילו ביום?

05/07/2002 | 00:02 | מאת: adi

עדי, כן!!! עדי

05/07/2002 | 09:53 | מאת:

שלום עדי התייחסתי לנושא בהרחבה כאן בפורום, ולכן אענה בקצרה: על מנת להעלות 1 ק"ג, יש ליצור עודף קלורי של 7000 ק"קל מעל הרמה הקלורית אליה רגיל הגוף. כלומר, נניח וחילוף החומרים הבסיסי של גופך עומד על 1000 קק"ל, אם תאכל/י ביום אחד 8000 קק"ל, תעלי 1 ק"ג במשקל. בברכה- ליטל

05/07/2002 | 09:55 | מאת: רוויטל

את חושבת שזה אפשרי לאכול ביום אחד 8000 קלוריות?

05/07/2002 | 09:55 | מאת: רוויטל

את חושבת שזה אפשרי לאכול ביום אחד 8000 קלוריות?ליטל להב כתב/ה: > > שלום עדי > התייחסתי לנושא בהרחבה כאן בפורום, ולכן אענה בקצרה: > על מנת להעלות 1 ק"ג, יש ליצור עודף קלורי של 7000 ק"קל מעל הרמה > הקלורית אליה רגיל הגוף. כלומר, נניח וחילוף החומרים הבסיסי של > גופך עומד על 1000 קק"ל, אם תאכל/י ביום אחד 8000 קק"ל, תעלי 1 > ק"ג במשקל. > בברכה- ליטל

04/07/2002 | 15:16 | מאת: לאוניד

שלום! אישתי לומדת בבית הספר לאחויות והיא צריכה להכין עבודה לדיון קליני בנושא זה. האם מישהו יכול להמליץ על מקורות מידע (לפחות 3 מקורות, רצוי בעברית)? בתודה מראש. לאוניד

05/07/2002 | 09:50 | מאת:

שלום ליאוניד לא בזאת עוסק הפורום. ישנם המון מנועי חיפוש טובים ברשת, ומי שלומד בבית ספר לאחיות, כדאי שיכיר אותם ויד ע להתמצא בהן. לגבי התמודדות עם סרטן, ישנו הרבה חומר דווקא בכתבי העת של האחיות, וחומר בעברית קשה לי מאוד להאמין שתמצא שם. בברכה- ליטל

03/07/2002 | 17:56 | מאת: חן

פורסם באתר זה מאמר אודות תיקווה חדשה לשמנים במיסגרת מאמר זה ניכתב שנימצא הורמון שכאשר נתנו אותו לקבוצה אחת של עכברים לעומת קבוצה אחרת והאכילו את העכברים תזונה עתירת שומן, אלו שקיבלו את ההורמון כביכול לא צברו את השומן או צברו פחות. השאלה שלי היא מדוע זה משמעותי, מה מסופר זה שרק אופי המזון היה עתיר שומן אבל לא נאמר מה היה סך הקלוריות וכאן נאמר לא אחת שמה שחשוה זה סך הקלוריות ולא אופי המזון - לגבי הרזיה או השמנה , אז איך זה מסתדר עם זה שזה יכול לעזור בהרזיה? זה כאילו שכן יש משמעות האם הקלוריות באות מתזונה עתירת שומן או לא אנא אם ניתן להסביר אודה מאוד

04/07/2002 | 13:31 | מאת:

חן שלום! אם תוכל להעביר לנו קישור למאמר עצמו אשמח להתייחס אליו. מאמר זה לא פורסם באתר של רמב"ם. נועה

04/07/2002 | 13:53 | מאת: חן

המאמר נימצא ב- http://doctors.msn.co.il/news/921/ מצפה לתשובה חן

03/07/2002 | 14:05 | מאת: רונית

שלום רב, ידוע לי שבנקניקים מוספים חומרים מזיקים כמו נייטריטים. שאלתי האם גם בפסטרמת עוף מעושנת יש חומרים החשודים כמסרטנים או מעוררי אלרגיות? הייתי רוצה לאכול פסטרמה, פחות חשוב לי הסוג רק שלא יהיו בה כ"כ הרבה תוספים מלאכותיים. יש לך עיצה?

04/07/2002 | 14:35 | מאת:

רונית שלום! עד כמה שידוע לי, גם בפסטרמה יש ניטריטים. ככל שמוצר המזון יותר קרוב למצבו הטבעי ועובר כמה שפחות תהליכי עיבוד, כך הוא מכיל פחות מרכיבים "חשודים" מבחינה בריאותית. בכל זאת חשוב לי להזכיר שכל עוד אנו אוכלים במידה מכל דבר, גם המזון הכי לא בריא בעולם לא יגרום לנזק משמעותי. לגוף יש מנגנוני הגנה בפני החומרים המסרטנים. הבעיה מתחילה כאשר צורכים מהם בכמויות לא סבירות מצד אחד ולא אוכלים מספיק מזון בריא עליו מתבססת הגנת הגוף (ויטמינים ומינרלים למשל), מצד שני. נועה

03/07/2002 | 10:27 | מאת: אסנת

בתי בת 7 חודשים שוקלת 6.700 והיא באחוזון 10 כיצד אפשר ל"פטם" אותה? האם אפשר לתת משקה שקדים טחונים (ללא תוספת סוכר) ? האם אפשר לערבב באוכל כפית שמן זית או שמן אחר? תודה

03/07/2002 | 10:52 | מאת: אסנת

האם תוכלי לתת לי תפריט לדוגמה? (עם דגש גם על העשרה של ברזל) תודה

03/07/2002 | 14:59 | מאת:

אסנת שלום! התשובה שנתתי לשאלה על שמן דג השיבוט בדף זה מתאימה גם לך בדיוק! לגבי בקשתך לתפריט, צר לי אך אנו לא נותנים תפריטים באתר זה. נועה

03/07/2002 | 06:55 | מאת: ריימונד

שאלתי נוגעת למידע המתפרסם לאחרונה כי הקורנפלקס הינו גורם לסרטן. האם זה נכון. האם יש הבדל בין זה המיוצר בחו"ל ומיובא לישראל, ובין זה המיוצר בישראל.

03/07/2002 | 12:26 | מאת:

ריימונד שלום, לאחרונה התגלה במחקרים בשוודיה כי במוצרים פחמימתיים אשר עברו טיגון או אפייה בטמפרטורות גבוהות נוצר חומר הנקרא אקרילאמיד ברמות גבוהות. חומר זה נמצא מסרטן בחולדות אך טרם הוכח בבני אדם. במחקר בחנו כ - 200 מוצרים מקומיים וגילו אקרילאמיד ברמות גבוהות בציפס, חטיפים תפוחי אדמה, קרקרים וכן גם דגני בוקר. לא ידוע באילו סוגים מדובר והאם הם זהים לאלו בישראל. הואיל וטרם הוכח כי החומר מסרטן גם בבני אדם, לא יצאו מסקנות חד משמעיות לגבי מזונות אלו, אך ההמלצה נשארה כפי שהיתה תמיד, לצרוך מגוון מזונות מכל קבוצות המזון, להגביל צריכה של מזונות מטוגנים ועתירי שומן. דנה

03/07/2002 | 00:57 | מאת: KobKob

שמתי לב שכל פעם שאני שומן מופיעים לי פסים כאלה בין העיניים ללחיים אני רוצה לדעת למה זה קורה

03/07/2002 | 12:28 | מאת:

שלום, הנני ממליצה לך לפנות לפורום העוסק בתחום העור או הפלסטיקה. דנה

02/07/2002 | 19:59 | מאת: מורן

שלום, אני חולת קרוהן, ורציתי לדעת אם יש מניעה לאכות פירות קיץ מסויימים. אני יודעת לדוגמא שאפרסמונים לא מומלצים אפילו לאדם בריא. בזמן החורף מגוון הפירות שלי כלל בננה ותפוח מקולף בלבד. תודה, מורן

04/07/2002 | 14:28 | מאת:

מורן שלום! אמנם הידע שלי בתחום בא יותר מטיפול בילדים חולי קרוהן אך נראה לי שהכללים לגביהם טובים גם לגבייך. בעיקרון, כאשר נמצאים ברמיסיה, אפשר לאכול כמעט ללא הגבלות תזונתיות. אם קיימות הגבלות הרי שהן אישיות וספציפיות, כפועל יוצא של כל חולה ומהלך מחלתו. כאשר נמצאים בהתקף, אזי יש הנחיות תזונתיות ספציפיות, גם אז כל מקרה לגופו. אי לכך, אכילת פירות תלויה בסטטוס המחלה. בכל מקרה, רצוי שכל חולה קרוהן יהיה במעקב כלשהו אצל דיאטנית גם כדי להבטיח מצבו התזונתי התקין בזמן רמיסיה וגם לייעץ לו באופן אישי בזמני התקף. נועה

04/07/2002 | 19:30 | מאת: דליה ודוד הבריאת הטבעית

פרט לפרות חומצתיים

02/07/2002 | 14:06 | מאת: רונית

רציתי לדעת מה ההבדל בין גבינת מוצרלה לגבינה צהובה מבחינת ערכי החלבון והסידן והאם מוצרלה נחשבת לקלה יותר לעיכול. ובענייני דגים, האם יש חומצות שומן מסוג אומגה 3 גם בדגי אמנון או הנסיכה (גם אם קצת) או אך ורק בדגים מהים הצפוני? תודה, רונית.

03/07/2002 | 12:38 | מאת:

רונית שלום, אין הבדל משמעותי בכמות החלבון והסידן בין שתי הגבינות ( בהתייחס לגבינה צהובה "עמק") אך במוצרלה יש פחות קלוריות ואחוז שומן נמוך יותר ל - 100 גר' מוצר. גבינה פחות שמנה ייתכן ותהא קלה יותר לעיכול, אך אין לכך הוכחה חד משמעית וכן יש מס' רב של גבינות צהובות ומוצרלה ועל כן הכי קל יהיה לקרוא את הרשום בתווית המזון ולהשוות בין הגבינות הרלוונטיות. באשר לדגים, גם באמנון וגם בנסיכת הנילוס יש כמות מסויימת של ח. שומן אומגה 3 אך יחסית לרמות בדגי ים צפוניים היא נמוכה. בברכה, דנה

03/07/2002 | 13:25 | מאת: רונית

עזרת לי מאוד.

02/07/2002 | 13:14 | מאת: מטר

שלום בתי בת 7 חודשים ונמצאת באחוזון 10 (היא נולדה חודש לפני הזמן) נאמר לי שכדאי לתת לה כפית שמן עם האוכל האומנם ? ואיזה שמן כדאי לתת ? האם אפשר לתת שמן של דג קוד (שיבוט) המעושר באומגה 3 ? כמו כן האם מותר לתת לה כבד עוף ? חן חן

03/07/2002 | 14:49 | מאת:

שלום לך! לא ציינת אם המשקל שלה מתוקנן לגילה האמיתי (שהוא חצי שנה), שהרי אז משקלה נמצא ב- 25%. בעקרון, אין צורך בכל תוספות מיוחדות אם הילד עולה יפה במשקל ושומר פחות או יותר על אותה עקומת גדילה. אם בתך שומרת על 10% אז אין שום סיבה לדאגה. משמעות אחוזוני הגדילה היא שיש שונות גדולה בין משקלי ואורכי תינוקות וכל עוד נמצאים על אחד מהאחוזונים בעקביות (לא מעליהן ולא מתחתן), משמע המשקל והאורך תקינים. אחוזון 10 אומר ש -90% מהילדים בגיל זה שוקלים יותר מבתך ו -10% שוקלים פחות ממנה ועדיין כולם בטווח התקין. מי המליץ על מתן שמן? מישהו מוסמך שהעריך את גדילתה של בתך או חבר/קרוב משפחה שיעץ לך מניסיונו האישי? מתן שמן אפשרי בהחלט (ואנו משתמשים בשיטה זו לעיתים להעשיר תינוקות שאינם גדלים כיאות) אך רצוי לעשות זאת באמת רק אם הצורך הוא ברור (לא נראה לי שזהו המקרה), ולתת כמויות סבירות. אין לי כל התנגדות למתן שמן המכיל אומגה - 3, להפך. נועה

02/07/2002 | 11:32 | מאת: טליה

קראתי באינטרנט שהיוד שהוא מרכיב עיקרי בדגים מאד עוזר לירידה במשקל באופן מסויים ואילו הקפאין מצמצם או מונע את הירידה במשקל (או שריפת-פירוק שומנים) מכיוון שהוא סופח מים מהגוף- כך שיש תהליכי פירוק שדורשים נוכחות מים והקפאין מוריד את ערכם, בקיצור אני שותה מידי יום 2-4 כוסות קפה (נס קפה) וגם מרבה באכילת דגים, האם זה באמת ימנע ממני לרדת במשקל כי אני מעוניינת להתחיל בדיאטה, ועם הקפה אני לא יכולה להפסיק, אשמח אם תייעצו לי מה לעשות! תודה .

03/07/2002 | 15:09 | מאת:

טליה שלום! בואי נעשה מעט סדר בדברים: קודם כל אין צורך לצפות סיבות למה הדיאטה לא תצליח עוד לפני שמתחילים בה! חשוב להדגיש שלא יוד ולא קפאין הן הסיבות לאי הצלחה בירידה במשקל. לגבי יוד, אמנם הוא מרכיב חשוב בהורמונים המיוצרים על ידי בלוטת התריס ואשר קשורים בחילוף החומרים של הגוף אבל... כאשר אין מחסור ביוד, וכאשר תפקוד הבלוטה תקין ומאוזן, תוספת יוד לא תשפיע לכאן או לכאן. לגבי קפאין, יש לו אפקט משתן, כלומר הוא גורם לאיבוד נוזלים. אכן הנוזלים הללו הכרחיים לשריפת השומן ולכן יש להקפיד על שתייה מרובה של 12-10 כוסות ביום (לא כולל הקפה!). למרות זאת יש לקפה יש גם השפעה חיובית על שריפת השומנים אם שותים אותו כחצי שעה-שעה לפני שעושים פעילות גופנית אירובית. נועה