פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
10/10/2013 | 07:21 | מאת: נוי

שלום שאלתי לפני כיומיים על דייסת שיבולת שועל לארוחת ביניים ראשית כל תודה על המענה החיובי בעצם רציתי לשאול על גודל המנה: -מה הגודל המומלץ של דייסה בשבילי כארוחת ביניים? -מה הגודל המומלץ כארוחה עיקרית האם להוסיף לה עוד דברים להעשיר את ערכיה מפני שזו ארוחה עיקרית? *יש לציין שאני אני מעדיפה את הדייסה לרוב רק עם שיבולת שועל, חלב, קינמון וממתיק נוזלי. -מדי פעם בכדי להתפנק יותר אני מוסיפה 2 אגוזי פקאן קצוצים,2 כפות תפוח עץ מגורר ואלה נתוני הפיזיים בת 26 גובה 1.54מטר, משקל 47

11/10/2013 | 23:17 | מאת:

שלום נוי, מנה ממוצעת מורכבת מ- 3 כפות שבולת שועל יבשה והשאר חלב +מים. שתיהן מנה ממוצעת, אם את רוצה מנה גדולה, הכפילי את הכמות, או שתוסיפי כפי שציינת, אגוזים ופרי. בברכה,דנה

08/10/2013 | 20:55 | מאת: תמר

שלום, אני מקווה שהגעתי למקום הנכון. האם ניתן לקחת טרזודיל לפני בדיקות דם הכוללות ספירת דם, שומנים, עמילאז, אשלגן והורמונים?

שלום תמר, שאלי את רופא המשפחה. בברכה,דנה

שמעתי שיש דבר כזה שצריכה של הגיינר גומרת לאי ספיקת כליות.. האם זה נכון או שאין בעיה לשתות את הגיינר ללא כל חשש?

שלום נתנאל, אין לכך כל ביסוס מדעי. עודף חבון יכול להיות בעייתי בקרב חולים עם סוכרת, אי ספיקת כליות קיימת ו/או מחלות כרוניות אחרות. בברכה,דנה

08/10/2013 | 14:55 | מאת: חיים

שלום רב. יש משהו שאפשר לקחת שמעורר תיאבון? אני רוצה להשמין אך קשה לי הזמן היחיד שהצלחתי איכשהו לעלות (7 קילו) במשקל זה כשהייתי עושה אנאירובי במכון אך כרגע אין לי זמן פנוי לזה אני נורא רוצה לחזור לעסוק בספורט אירובי ריצה כדורגל וכו אך אני נמנע מפעילות גופניות אלה בגלל הפחד לאבד משקל שאני אחרי זה לא מצליח להחזיר.

11/10/2013 | 23:20 | מאת:

שלום חיים, ישנה אפשרות. פנה לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

08/10/2013 | 13:39 | מאת: דנה

שלום רב, לפני מספר ימים קניתי מוצר "קבב ג'מבו מזרחי". על האריזה כתוב שהקבב מיוצר מבשר עגל, ושרמת השומניות במוצר גבוהה. קראתי את פירוט הערכים התזונתיים שמופיע על האריזה, והפירוט לא נראה לי הגיוני. רשום שב100 גרם של קבב יש 30 גרם שומן, ו-180 קלוריות. האם זה הגיוני? האם ייתכן שבמוצר שמכיל 30 גרם שומן יהיו רק 180 קלוריות? האם יש פיקוח על הדברים האלה או שכל חברה יכולה לרשום מה שהיא רוצה על האריזה ?! ידוע שלי שבמוצרי קבב של חברות אחרות יש כ-15% שומן ובערך אותן קלוריות, ולכן הדבר לא נראה לי הגיוני. אודה על תשובתכם. בתודה מראש, דנה

08/10/2013 | 13:50 | מאת:

שלום דנה, לפי מה שרשמת זה לא הגיוני. פני לחברה לבירור ו/או למשרד הבריאות שאמורים לפקח על הנושא, באגף המזון. בברכה,דנה

08/10/2013 | 13:11 | מאת: דנה

האם ידוע לכם על כדור מציצה של ויטמין בי 12 בצורת מתיל-קובאלמין במקום אלו הנפוצים בצורת ציאנוקובאלמין((= ציאניד)? למה בכלל מוכרים לנו כדורים בתוספת (אף מזערית) ציאניד כשיש אפשרות לתוספת מתיל-קובאלמין? אודה לממליצים

08/10/2013 | 13:48 | מאת:

שלום דנה, אין לתוספת שום משמעות. הבעיה שבצורות אחרות זה בנוזל ולא תת לשוני, כלומר אמור להספג דרך מערכת העיכול, ואז יכולה להיות בעיה. בברכה,דנה

08/10/2013 | 12:03 | מאת: אדי

אני בן 30 ומעוניין להעלות 2-3 קילו למשקלי האם אבקת פוליקוז אינה פוגעת בתפקוד הכליות ?(לי יש כליות פוליציסטיות ולאימי שנוטלת פוליקוז קרובה לאי ספיקת כליות סופנית) כמו כן מעוניין לדעת אילו מזונות אפקטיבים במיוחד להעלאה מהירה במשקל

שלום אדי, לגבי עליה במשקל והמלצות, עליך לגשת לדיאטנית בקופת החולים להמלצות פרטניות. פוליקוז הוא פולימר של גלוקוז ולא פוגע בכליות. בברכה,דנה

08/10/2013 | 10:47 | מאת: עלמה

שלום רב. קראתי מאמר שסידן ומגנזיום מתחרים ביניהם בספיגה במערכת העיכול, על כן איו לצרוך את שניהם יחד. שאלתי, מה קורה במזון המכיל גם סידן וגם מגנזיום ביחד, מי מהם נספג בגוף. למשל טחינה מכילה גם סידן וגם מגנזיום. תודה רבה.

08/10/2013 | 12:28 | מאת:

שלום עלמה, זה עניין של איזון. במזון ההרכב הומהבנה שונה ממה שאנו לקוחים בתוספים. כעקרון שניהם נספגים במידה שונה ומותאמת גם למזון אחר בסביבה ולשונות הגנטית שלנו. הואיל ובטחינה יש גורמים רבים אחרים המעכבים ספיגת סידן ומגנזיום, אין ממש לדעת. בברכה,דנה

06/10/2013 | 18:39 | מאת: מריה

שלום רב! תינוק שלי בן 8.5 חצי חודשים.לא אהב לאכול מוצקים התחיל תהתעורר בלילה מרעב אז התפריט שלו: 6 בבוקר סימילק 180 9-10 ארוחת פרוט 150 גר 12 מרק עוף,בשר,הודו עם ירקות .רוצה לאכול אף מסיים רק 100-150 גר.ןאז משלימה עם סימילאק

07/10/2013 | 09:10 | מאת:

מריה שלום! סליחה אבל התפריט לא ברור - איפה ארוחת 4, ערב? מה 9-10 ארוחת פרי? ומה עם ארוחת בוקר? מה בדיוק השאלה? אשמח לענות בהמשך נועה

06/10/2013 | 12:19 | מאת: ערן

האם יש הבדל גדול בכמות האשלגן בין תמרים יבשים לטריים? האם יש הבדל גדול בכמות האשלגן בסוגי התמרים השונים? (הינדי, מג'הול וכו') אם אני לא אוכל עם הקליפה האם זה מפחית בהרבה את כמות האשלגן?

06/10/2013 | 16:14 | מאת:

שלום ערן, אין הבדל משמעותי בין השניים. כל אחד מכיל כ- 50-60 מ"ג אשלגן, במיובש מעט יותר. אין לי מידע לגבי ההבדלים בין הזנים, קרוב לוודאי שהבדל זניח. לצערי לא. אם תשאר בתמר אחד, אין בכל נזק, הבעיה כאשר אוכלים בכמויות גדולות. הוועץ עם הדיאטנית המטפלת לפני כן. בברכה,דנה

07/10/2013 | 15:20 | מאת: ערן

האם בתמר אחד יש 50-60 מ"ג אשלגן או ב-100 גרם? אם מורידים את הקליפה מהתמרים האם זה מפחית בהרבה את כמות האשלגן שבתמרים? תודה

06/10/2013 | 12:06 | מאת: אורה

האם סלק ירוק זה עלי סלק?

06/10/2013 | 16:01 | מאת:

שלום אורה, למיטב ידיעתי כן, או כמו שמוגדר מנגולד. בברכה,דנה

06/10/2013 | 00:22 | מאת: אושרית

הרופא היבחן אצלי חומצה אורית גבוהה בדם וקיבלתי תרופה מפחידה אלוריל מה מותר לי לאכול ומה אסור לי לאכול כשיש יותר מידי חומצה אורית בדם והאים תרופה נגד אפילפסיה מותרת עם אלוריל

שלום אושרית, ישנן כמה המלצות, והן כוללות ירידה במשקל, במידה ויש עודף, הפחתה בשתיה ממותקת, הגבלתהמנה הבשרית ביום לעד- 100 גר', המנעות מאיברים פנימיים, פטריות וכרובית. אכילה מוגבלת של דגים, סרדינים וקטניות בכמויות גדולת, וכמובן המנעות מאלכוהול, בעיקר בירה. כמו כן, התרופה אינה מפחידה ויש לה יתרונות נוספים. לגבי נטילתה עם תרופה אחרת, יש להתייעץ עם רוקח או רופא. בברכה,דנה

06/10/2013 | 23:05 | מאת: אושרית

לאחותי יש סטומה כבר כחודשיים והישתחררה רק לפני שבועיים משיקום מה מותר לה לאכול והאים זה נכון שהיא צריכה לאכול רק אוכל טחון שהיא בהחלט לא אוהבת בתודה מראש אושרית

04/10/2013 | 17:57 | מאת: נוי

אני בת 26, 47 ק"ג 1.54 מטר ארוחת הביניים הנוכחיות שלי: 11 בבוקר: 2 ירקות, 2 קרקר חיטה מלאה עם כף וחצי גבינה 3%. *ניסיתי במקום זה תפוח בינוני כ-150ג' אבל זה לא משביע לאורך זמן. ארוחת ארבע: 150גרם יופלה דיאט, 60 גרם פרי, כף פייבר 1(כ-8 גרם) שאלה ראשונה: מה בעצם המרכיבים שאמורים להרכיב ארוחת ביניים? קרי פחימימה, חלבון, שומנים, ירק וכו', סך הקלוריות ופחמימות מומלצים לפי נתוניי שאלה שנייה: *אני מאוד אוהבת דייסת שיבולת שועל מלאה עם מעט ממתיק ורוצה לשלבה כארוחת ביניים של 11 בבוקר פעמיים שלוש בשבוע אם זה רעיון טוב? הדייסה תהיה כל הארוחה? כמה ממולץ במקרה כזה? או שעדיף להרכיב ארוחת ביניים בה יש דייסה ולשלב עוד דברים כמו ירק, פרי, אגוזים?

06/10/2013 | 16:16 | מאת:

שלום נוי, אין חוקיות לגבי ארוחות ביניים ואין המלצות מיוחדות. זה תלוי בהרגלי האכילה של האדם, רצונותיו, משקלו, הרגלי חיים ועוד. איני נותנת המלצות אישיות במסגרת פורום זה. לגבי הדייסה- בהחלט יכולה להוות גם ארוחה עיקרית וגם ארוחת ביניים, תלוי בגודלה והרכבה. בברכה,דנה

04/10/2013 | 17:13 | מאת: רותם

שלום רב, 1.נאמר לי שמומלץ בגילי(48) לשתות שמן פשתן.כמה כפות עליי לצרוך ומתי הכי כדאי: בקר , ערב..? 2.האם נכון כי שתית חומץ תפוחים כל בקר מסייע לדיאטה. אם כן איזה חומץ מומלץ ואיך לצרוך אותו? אני מבינה שזהו לא החומץ שרוכשים בסופר... תודה רבה רבה מראש

06/10/2013 | 16:18 | מאת:

שלום רותם, 1.אין כל המלצה כזו. 2. לא שידוע לי. בברכה,דנה

04/10/2013 | 09:27 | מאת: שירה

שלום כאשר אני משתמשת בפלפל שחור טחון ,תמיד תמיד אני מתעטשת האם זה אומר שאני רגישה לפלפל שחור ואולי אסור לי להשתמש בו? תודה שירה

04/10/2013 | 13:04 | מאת:

שלום שירה, ממש לא, זאת רגישות נרמלית לחריפות וגירוי ריריות האף משאיפה של גרגרי הפלפל הדקים. נסי שימוש בטחינה של גרגרי פלפל, כך יש פחות אבקה. בברכה,דנה

04/10/2013 | 07:11 | מאת: שושנה

שלום. אני סובלת מתת תריסיות.אני נוטלת באופן קבוע אבץ, ויטמין B,C, סידן.מה ניתן לעשות? מה כדאי לאכול? אני יודעת שלא כדאי מצליבים ואיני אוכלת אותם חיים ולא לעיתים קרובות. מה עוד ניתן לעשות? תודה.

06/10/2013 | 16:20 | מאת:

שלום שושנה, לגבי הנשירה, לצערי, מעבר לאיזון הבלוטה והוועצות עם רופא עור, אין לי עוד המלצות. כדי לבדוק שרמות הברזל וויטמין B12 תקינות אצלך. בברכה,דנה

03/10/2013 | 19:57 | מאת: מירה

שלום רב האם אפשר להשוות כפית סוכר מול כפית דבש מבחינת קלוריות?

06/10/2013 | 16:21 | מאת:

שלום מירה, בכפית דבש יש- 15 קק"ל ובכפית סוכר ממוצעת יש כ- 20 קק"ל. פחות או יותר אותו הדבר. בברכה,דנה

03/10/2013 | 18:10 | מאת: ירון

שלום, אני חולה פרקינסון ונאמר לי שדיאטה דלת חלבון יכולה לעזור בספיגת ה L-DOPA. האם זה נכון? ואיזה דיאטה מומלצת? בברכה ירון

06/10/2013 | 16:34 | מאת:

שלום ירון, ישנם מחקרים, לא רבים וטובים, חשוב לציין, שמראים דיאטה דלה יחסית בחלבון, 0.8 גר' לק"ג משקל גוף, עם דגש על אכילת רוב החלבון בערב ולא בשעות היום, יכולה הלשפיע לטובה על התגובתיות ל-L-DOPA. הואיל ומדובר בדיאטה מורכבת, עליך לבצעה מול דיאטנית. בברכה,דנה

03/10/2013 | 16:44 | מאת: ריטה

שלום לכולן, אשמח לעזרה... אני בתחילת ההריון ולאחרונה יצא לי לקחת חומצה פולית יחד עם ויטמין סי. האם הויטמין סי פוגע בספיגה של החומצה הפולית? האם כדאי להפריד?

03/10/2013 | 20:17 | מאת:

שלום ריטה, הוא לא פוגע, אך אין לך צורך בו. קחי חומצה פולית בנפרד. בברכה,דנה

03/10/2013 | 11:40 | מאת: מירבי

לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאול, אבל אשמח לקבל הכוונה. אני מעוניינת ללכת לדיאטנית קלינית והייתי רוצה לקבל המלצות על דיאטנית באזור המרכז. אני צמחונית ורוצה לקבל תפריט מותאם גם לירידה במשקל. תודה מראש, מירבצצחעל

03/10/2013 | 13:51 | מאת:

שלום מירבי, כל דיאטנית יכולה לעזור לך בנושא. בברכה,דנה

03/10/2013 | 09:45 | מאת: דנה

כמה ערך קלורי יש לירך עוף(ללא השוק)ללא עור..?

03/10/2013 | 09:57 | מאת:

שלום דנה, יש כ- 140 קק"ל ביחידה בינונית. בברכה,דנה

02/10/2013 | 08:11 | מאת: יונתן

דנה שלום, אני נוהג לאכול כמות רבה מאוד של פירות, בערך כ- 12 עד 15 פירות ביום. האם יכול, לדעתך, להיגרם נזק בריאותי עקב כך? אני בן 40, ללא בעיות בריאותיות, סוכר בדם תקין. הפירות שאני צורך הם בעיקר תפוזים, מנדרינות, אגסים ותפוחים. עוד פרט קטן - אינני נוהג לפזר את אכילת הפירות על פני היום, אלא עושה לי שתי "ארוחות פירות" גדולות ביום. בכל אחת מהן אני אוכל כ- 6-7 פירות. האם יכול להיגרם נזק בריאותי עקב כך? תודה רבה מראש, יונתן

02/10/2013 | 10:24 | מאת:

שלום יונתן, איני יכולה לומר בוודאות אם כן או לא יהיה נזק. בכל מקרה מדובר בכמות מופרזת ומוגזמת לכל הדעות. אמנם זה טבעי, אבל זה עדיין מלא פרוקטוז וסוכר. בברכה,דנה

02/10/2013 | 07:12 | מאת: רינת

הבן שלי בן 16 וחצי ספורטאי שואל אם יכול לשתות חלב כמה שרוצה?

02/10/2013 | 10:29 | מאת:

שלום רינת, אני חושבת שכוס חלב ביום די והותר. אפשר לאכול עוד מוצרי חלב ועוד מקורות חלבון. בברכה,דנה

01/10/2013 | 17:16 | מאת: אלמוני

האם צריכה חד פעמית של כמות שוקולד גדולה גורמת לבעיות בערך 5 כפות של ממרח נוטלה?סוכרת?ומהי הצריכה המומלצת?

02/10/2013 | 10:30 | מאת:

שלום, לא קורה נזק, ואין המלצה לצריכה מומלצת של ממרח שוקולד. כל דברי המתקיה יש לצרוך במתינות. בברכה,דנה

01/10/2013 | 11:23 | מאת: משה

שאלה לגבי ברזל מתחלקת לשניים האם חמאת שומשום מאלה אורגנית נחשבת מקור טוב ומזין לברזל,? ועל מי אפשר להמליץ בנוסף? וקיים חטיף של אנרגי שוקולד מריר 60 אחוז שמכיל 2 גרם ברזל האם זה באמת נקלט ומומלץ?

02/10/2013 | 10:32 | מאת:

שלום משה, לצערי אין מידע אמין לגבי ספיגת הברזל ממקורות אלו. כן ידוע כי מקור מן החי (בשר בקר, הודו) הינם מקורות מוצלחים יותר. בברכה,דנה

01/10/2013 | 02:13 | מאת: שירן

האם מותר לאכול מנת דג סלמון של בערך 200 גרם כל יום? האם זה לא הרבה מידיי או שיכול לגרום לנזק או משהו? תודה רבה

01/10/2013 | 09:06 | מאת:

שלום שירן, אין צרוך לאכול כל יום, בעיקר בשל חשש לחשיפה למתכות כבדות. 3 פעמים בשבוע מספק בהחלט. בברכה,דנה

שלום, אני עברתי ניתוח שרוול לפני 3 וחצי שנים ירדתי 60 קילו ואחרי הירידה עליתי 8 קילו בשנה האחרונה לא משנה מה אני עושה המשקל יציב ולא זז, שנה שלמה אני מנסה הוריד בחזרה את השמונה קילו והמשקל לא זז מקפידה על תזונה, מנסה כל תקופה לשנות את האוכל שאולי ייתן פוש לירידה מתאמנת במכון כושר 4 -5 פעמים בשבוע והמשקל לא זז. בשנה וחצי הראשונות לאחר הניתוח אכלתי מאוד מאוד מעט גם כי נפח הקיבה היה מאוד קטן וגם כי מאוד רציתי לרדת חוששת שחייתי על 500 קלוריות ליום במשך שנה וחצי עכשיו יכולה לאכול יותר כמובן שעדין קיימת מגבלה של כמויות אבל אוכלת יותר מבשנה הראשונה יכול להיות שזה משפיע על כך שלא מצליחה לרדת במשקל??? שהגוף התרגל ל - 500 קלוריות ועכשיו שאני אוכלת יותר אז אין גרעון קלורי אשמח לתשובה רוצה מאוד להוריד את ה - 8 קילו תודה

שלום מורן, צר לי לאכזבך, אך מחקרים רבים מראים עליה במשקל לאחר הניתוח בטווח של חמש שנים. במקרה שלך עליה של 8 ק"ג בלבד הינה בגדר עליה מתונה וסבירה בהחלט. איני יכולה הלעריך כמה ניתן עוד לקזז ו/או להוסיף בפעילות הגופנית. מציעה שתחזרי אל הדיאטנית שהדריכה אותך לאחר הניתוח או לדיאטנית מומחית לתחום בריאטריה בקופת החולים. בברכה,דנה

30/09/2013 | 22:29 | מאת: גלי

שלום, מזה שנים שאני סובלת מגזים רבים, הם פשוט מופיעים ונראה שזה פשוט כבר לא משנה מה אני אוכלת. אני יכולה להרגיש מצוין וכמה דקות לאחר שאתחיל לאכול משהו (לא משנה מה) פתאום אתחיל להרגיש את הבטן עובדת, הגזים מצטברים ואני מרגישה רצון גם ללכת לשירותים להתרוקן. במצב הזה אני יכולה ללכת לשירותים אפילו 3 פעמים ביום בכדי להתרוקן. אין לי עצירות אבל גם אין לי שלשולים והאמת אני כבר לא יודעת מה לעשות. גם אם לא אוכל משהו בערב אקום בבוקר עם לא מעט גזים. אני כבר מגיעה למצב שאני נמנעת כמעט מלאכול כי זו הדרך היחידה שבה אני מרגישה טוב בלי גזים וכד'. לפני כמה חודשים נמנעתי מצריכת חלב פרה ומוצרי חלב בכלל והאמת הייתה ירידה בתופעות האלה, עכשיו חזרתי לזה ואני רואה ששוב יש הרבה מאוד גזים. האם יש קשר בין גזים ורצון להתרוקן למוצרי חלב? ובכלל מה יכולה להיות הבעיה אצלי שגורמת לי להסתובב עם גזים רוב שעות היום? ומה אפשר לעשות בעניין?

01/10/2013 | 09:10 | מאת:

שלום גלי, בשלב ראשון הייתי הולכת לגסטרואנטרולוג לשלול רגישויות ואלרגיות למזון כגון לקטוז ופרוקטוז. אם יש ריגשות, המנעות ממזונות אלו או הפחתה יכולה לעזור משמעותית, ואז הוועצי עם דיאטנית. במידה ואין רגישות מוכחת, פני לדיאטנית ונסו יחד להגיע לתפריט מתאים שפחות יוצר גזים. בברכה,דנה

30/09/2013 | 22:00 | מאת: תמי על

האם יכול להיות ש פטרוזילייה וכוסברה יטשטשו תחושת רעב? חצי כוס של תערובת קצוצה היטב בתוספת מעט בננה ו/או אגס, פעמיים ביום: פעם בבוקר ופעם בערב יכולות להזיק או רק להועיל? מה התועלת ומה יכול להיות מזיק? תודה...

01/10/2013 | 08:56 | מאת:

שלום תמי, להזיק קרוב לוודאי שלא. להועיל- הרבה סיבים תזונתיים שיכולים לתרום לתחושת השובע.עשיר מאוד בויטמינים ומינרלים. בברכה,דנה

29/09/2013 | 14:46 | מאת: מירב

בהמשך לשאלתי למטה, אני מצרפת כאן קישור: http://www.youtube.com/watch?v=mO24HZuxoJU תודה.

30/09/2013 | 10:49 | מאת:

שלום מירב, כל כך הרבה משפטים מגמתיים נאמרו, קשה לי להגיב לכולם. המחקר על תזונה ים תיכונית אכן נעשה ביין, באי יווני, בו מצאו אריכות חיים ומעט מחלות לב. המסקנה שהוציאו משם שהתזונה הים תיכונית היא המועילה. תזונה ים תיכונית אינה מבוססת רק על צריכת שמן זית, אלא כם על פחות בשר, יותר ירקות ופירות, דגנים מלאים, ללא מזון מעובד, מוצרי חלב מכבשים ועיזים, מעט בשר ומעט דגים. המסקנה שיצאה מהמחקר התבססה על אוכלוסיה יוונית אמנם, אבל באי מסויים שחיה שם אלפי שנים תחת אותם תנאים, בעקר תנאי עבודה, הם אנשם פשוטים שנעים למחייתם. יוון אמנם אינה המדינה הכי שמנה, כפי שנאמר, גרמניה ואנגליה עוקפות בהרבה, אבל זה קרה בעיקר בגלל כניסה של מזון מערבי לשם. היינו חושבים שגם אנחנו בים התיכון וגם התזונה שלנו ים תיכונית, אך היא מזמן לא, בעיקר בגלל מזון מתועש ומעובד. לגבי שמן זית- הבעיה העיקרית עם שמן זית הוא כיצד הוא מעובד. המסחריות מאחורי שמן זה הוציאה, לצערי, שמנים בעלי איכויות נמוכות החוצה, וזה מה שצורכים רוב האנשים. שמן זית איכותי ייחשב כזה שיצא כרגע מבית הבד. אני מסכימה שאפשר לקבל מקורות שומן אחרים משמן זית, כגון זרעים ואבוקדו, אך גם לשמן זית יתרונות, כאשר נמצרך בכמות מתונה. הבעיה שאף אחד לא צורך בכמות מתונה. כף ליום אמורה להספיק, מזה לא משמינים. וגם אם נשנה אורח חיים, עם או בלי שמן זית, נרד במשקל. אנשים נוטים לחשוב שמה שבריא ומזין ניתן לצרוך כאוות נפשנו, ולא כך הדבר. אז כתבה מגמתית, לא ממש מבוסתת על מחקרים אלא יותר על דעות של הרופאים/חוקרים, שרובם אינם מובילי דעת קהל מדעי, אבל בהחלט פופולרים בקרב ההמונים. בברכה,דנה

30/09/2013 | 17:58 | מאת: מירב

29/09/2013 | 10:34 | מאת: בני

שלום, רציתי לשאול האם יש הבדלים תזונתיים בין שיבולת שועל "רגילה" לשיבולת שועל המיועדת להכנה מהירה(דקה יותר ונראית מעט גרוסה)? שאלה נוספת האם יש הבדל אם אוכלים את שיבולת השועל לאחר שנקלתה/נאפתה,בושלה או סתם הושרתה במים? דבר אחרון,כמה שיבולת שועל (יבשה) נחשב למנת פחמימה והאם יש הגבלה מסוימת על צריכתה(אני מאוד רזה כך שעודף קלוריות לא מהווה בעיה עבורי). תודה מראש!

שלום בני, הטחונה יותר מאבדת מעט מערכיה הזתונתיים בתהליך. לכן עדיף לצרוך את המוצר הטרי. כל תהליך של חימום מוריד מערכה התזונתי. 3-4 כפות נחשבת למנה של כ-80 קק"ל. אין מגבלה מסויימת, אבל הרבה סיבים ללא שתיית מים מספקת יכולה לגרום לעצירות. אין צורך להגזים, גם במזונות בריאים. בברכה,דנה

אני סובלת מטרומבוציטוזיס ראשוני לאחרונה התחלתי לקבל תרופה בדם אנגרליד,כמוכן מקבלת אספירין לדילול הדם וכן אוקספור פלוס ללחץ דם. ברצוני לדעת אם אני יכולה ליטול את האצה ואם אין ניגודים בין התרופות ואין לה השפעה שלילית.

שלום מלכי, הוועצי עם הרופא/רוקח. בברכה,דנה

28/09/2013 | 11:56 | מאת: רינה

שלום, אני בת 44. ברקע מחלת קרוהן ברמיסיה. בדיקות דם תקינות, גם TSH בנורמה, למרות שקצת נמוך וגם ויטמין D בנורמה, אך גם קצת נמוך. נוטלת רמוטיב קבוע וקלונס פעמיים בשבוע. בחודשיים האחרונים יש לי נשירת שיער מסיבית. איך אפשר לברר מה הסיבה, אם זה תזונה לקויה, או בגלל התרופות. או בגלל לחץ, בזמן האחרון יש הרבה לחץ. התזונה שלי כוללת: בבוקר חלב עיזים עם דגנים, בצהרים כריך עם ירקות גבינה וביצה, ובערב עוד כריך. 4 קוביות שוקולד מריר ביום, ופרי אחד ביום . אוכלת שתי ארוחות חמות בשבוע. וגם נוטלת תוסף תזונה בשם אליטרק. תודה

28/09/2013 | 12:44 | מאת:

שלום רינה, יכול להיות שיש לך חסר באבץ, אפשר לבקש בדיקה של ויטמינים ומינרלים ולהשלים בהתאם. בברכה,דנה

28/09/2013 | 08:25 | מאת: מירי

האם ניתן להוריד את תדירות התקפי הרפס ע"י תזונה? או תוספי תזונה?

28/09/2013 | 10:57 | מאת:

שלום מירי, יש מחקרים בודדים המראים שיפור בנטילת חומצת אמינו מסוג ליזין. ראי כתבה: http://www.doctors.co.il/ar/3720/הרפס+-+יש+מה+לעשות בברכה,דנה

28/09/2013 | 18:28 | מאת: מירי

בכתבה כתוב שאפשר לקחת 500 מ"ג ליום ובהתלקחות עד שתי גרם ליום. האם יש סיכון בלקיחה יומיומית של ליזין או בשתי גרם ליום בעת ההתלקחות?

27/09/2013 | 23:08 | מאת: ענת

שלום ראשית תודה לתשובה המהירה, לשאלתך באיזו הפרעת קרישה מדובר מדובר בבדיקה PLTהטווחים הם:150-450 ,והתוצאה שלי:113 מכאן נובע עניין הפרעת הקרישה ולכן אבקש לדעת מהם המזונות שמדללים את הדם כמו אומגה 3 כורכום,צ'יה,זרעי פשתן? שמהם אני צריכה להיזהר, האם יש עוד מזונות ויטמינים תבלינים שעלי להישמר מהם? בתודה רבה מאוד ענת

שלום ענת, חשוב לאבחן מהי הסיבה לרמת הטסיות הנמוכה וחומרת התופעות הנובעות מכך, אני מניחה שעשית זאת, ואת מטופלת בהתאם. ההנחה שאומגה 3 מחמירה דימומים מוכחת כאינה נכונה, ומדובר באנקדוטות בודדוולכן כל נושא האומגה 3 בהבט דימומים לא הוכח כרלוונטי בכמויות שאנו צורכים. לא הייתי לוקחת תוסף. כמובן שיש להזהר עם תרופות מסויימות כגון נורופן, אדוויל. ורצוי להמנע מאלכוהול. בברכה,דנה

27/09/2013 | 13:15 | מאת: גלעד

עבור חיזוק מערכת החיסון אני לוקח תוסף של סולגר בי קומפלקס וכמוכן תוסף אבץ . כדור אחד ביום מכל סוג. לא עשיתי בדיקות דם לפני כדי לבדוק מה רמתם בדם. האם מסוכן לקחת כל יום את התוספים ללא בדיקה מוקדמת? יש לך המלצות נוספות לחיזוק מערכת החיסון? אני מרגיש כי היא חלשה..

שלום גלעד, מערכת חיסון חלשה מתבטאת בתחלואה מרובה, נטהי לפתח זיהומים תכופים ועוד. להרגיש מערכת חיסון חלשה- זה עדיין אין. התוספים שציינת חשובים,אבל לאו דווקא לחיזוק מערכת החיסון אלא לדברים רבים חשובים אחרים, בהנחה שאתה לא מקבל אותם בתזונה או שהוכח חסר. איני רואה טעם בנטילת תוסף כזה או אחר בלי הוכחת חסר בבדיקות דם ו/או חשש לחסר בגלל בעיות תזונתיות או רפואיות אחרות. פנה לייעוץ אישי אצל דיאטנית. בברכה,דנה

27/09/2013 | 18:04 | מאת: גלעד

תודה על תשובתך המהירה. במידה ואני לוקח בכל זאת האם זה יכול להזיק לקיחה יומיומית ? בי קומפלקס ואבץ?

27/09/2013 | 10:32 | מאת: ענת

שלום רב אני סובלת מיתר דילול דם,לכן עלי להיזהר ממזונות וויטמינים ותבלינים שעלולים להזיק במקרה שלי אבקש לדעת מהם המזונות שמדללים את הדם כמו אומגה 3 כורכום,צ'יה,זרעי פשתן? האם יש עוד מזונות ויטמינים תבלינים שעלי להישמר מהם? בתודה רבה מאוד ענת

27/09/2013 | 16:13 | מאת:

שלום ענת, לא הבנתי מאיזו מחלה את סובלת- תני לי שם, הגדרה וסיבה ואולכ לעזור. נטיה לדימומים אינה בהכרח קשורה לתזונה שלך אלא לבעיה גנטית/רפואית. לא בכל מקום תזונה רלוונטית. בברכה,דנה

מטופל בקומדין האם מותר לי לצרוך כל יום אחד מהרכיבים הבאים [ מתייחס למשקל לפני הבישול ] -100- 50 גרם ליום של עדשים ירוקות \ חומות 150 גרם כוסמת 200 גרם חומוס 150 גרם שעועית

שלום, אם צרכת עד כה ואתה מאוזן מבחינת pt ו-inr, אין בעיה. אם הינך מעונין להתחיל, זה יכול להפר את האיזון, כך זאת בחשבון. בברכה,דנה

25/09/2013 | 22:47 | מאת: אורית

האם נכון להגיד שהאינדקס הגליקמי משפיע על רמות סוכר וגם על רמות אינסולין בדם? או שרק על רמות סוכר? והאם בהגדרתו של האינדקס יש התייחסות לעייפות? האם משפיע על עייפות? תודה רבה!

27/09/2013 | 16:16 | מאת:

שלום אורית, האינדקס הגליקמי בודק עליה ברמות סוכר לא אינסולין.זה לא בהכרח משקף או משפיע על רמותה אינסולין, שכן זה מורכב יותר. ואין קשר לעייפות. בברכה,דנה

25/09/2013 | 14:32 | מאת: מירב

שלום, לאחרונה שמעתי ששמן זית עלול להזיק לבריאות. מה ידוע על כך? תודה וחג שמח.

27/09/2013 | 16:16 | מאת:

שלום מירב, אני לא שמעתי על כך. אם יש לך כתבה או מאמר בנושא אשמח לקרוא ולהגיב בהתאם. בברכה,דנה

25/09/2013 | 11:06 | מאת: קרן

לא הבנתי כל כך האם עדיף להשתמש בדבש במקום סוכר בשתייה חמה,אני שותה כוס קפה ליום ומשתמשת בכפית דבש זה עדיף מסוכר נכון? *ועוד משהו קטן בנוסף לשתיית כוס קפה 1 ליום אני שותה שני ספלים של תה ירוק עלים של ויסוצקי האם זה לא יותר מדי קופאין ליום אני מודעת לכך ששתיית תה ירוק מאוד בריאה,ושותה כל בוקר כף שמן זית,יש לציין שאני בת 41 ולא סובלת ממחלות כרוניות,תודה על התגובה המהירה

25/09/2013 | 11:09 | מאת:

שלום קרן, אין הבדל משמעותי בין השניים. ולא, זה לא יותר מדי קפאין. בברכה,דנה

25/09/2013 | 11:04 | מאת: פיי

ה"בעיה" שלי שאני מקווה שלא בעיה מדאיגה: אני לא שותה הרבה (מעט מים עם תרופה בבוקר ועוד מעט שתיה במשך היום) ולא מרבה בצריכה של ירק ופרי ובהתאם,סליחה על הביטוי אין לי צורך לתת הרבה שתן. בזמן האחרון יש המון שתן,מספר פעמים ביום. בלי כאבים,תחושת צריבה או סימנים אחרים מיוחדים בתוך הנוזל. מאיפה הגוף מוצא את כל הנוזלים האלה והאם אני צריכה לדאוג לעזרה רפואית? תודה רבה

שלום פיי, תגדירי הרבה שתן, לא תכיפות, כמות.האם יש שינויים במשקל, תחושת צמא, יובש, משהו בנוסף? בברכה,דנה

25/09/2013 | 11:31 | מאת: פיי

כמות מרובה יותר מכרגיל (לוקח יותר זמן להשתין). לא מרגישה צמאה יותר מכרגיל. בקשר לשינוי במשקל לא מרגישה אבל לא נקשלת באופן קבוע אז קשה לדעת. אולי שינוי מאד מינורי? מוכנה לבדוק ולחזור אלייך.

25/09/2013 | 10:11 | מאת: קרן שחר

1.האם ניתן להשתמש בדבש בשתיית קפה במקום כפית סוכר כפית דבש גם בתה ירוק או בכל שתייה חמה אחרת ? 2.האם זה לא הורס ערכים תזונתיים בחום?

25/09/2013 | 10:29 | מאת:

שלום קרן שחר, אפשר להשתמש. דבש לכשעצמו לא מכיל הרבה מאוד מרכיבים חיוניים מעבר לסוכר, לא הדבש שאנו צורכים לפחות. הוא ממתיק ככל הממתיקים לצורך העניין. בכל מקרה עדיף לצרוך מוצרים בצורתם הטבעית בלי שינויי טמפ'. בברכה,דנה

25/09/2013 | 01:59 | מאת: אורה

אכלתי כמות נכבדת של חצילים סגולים משומרים ורק לאחר מכן גיליתי שהם מכילים חומר מאכל ואולי גם חומר משמר. מה הסכנה לנזק כלשהו לעובר?

25/09/2013 | 10:28 | מאת:

שלום אורה, אין שום סכנה ידועה, אחרת לא היו מאפשרים שימוש. לרוב מדובר בחומרים כגון מלחים שונים טבעיים. בברכה,דנה

24/09/2013 | 08:29 | מאת: עמיחי

דנה שלום, בתשובה לשאלתי, ענית לי כי בשר לשון בקר איננו נחשב למזין ובריא. היות שסוג בשר זה חביב עלי ואני מרבה לאכול אותו (כשלוש פעמים בשבוע), הייתי מודה לך מאוד אם היית יכולה לפרט מעט יותר ולכתוב מה בדיוק לא בריא בו והאם מינון של שלוש מנות (גדולות מאוד...)בשבוע הנו מופרז. עלי לציין כי אני אדם בריא בן 45 הסובל מעודף משקל קל. האם סוג בשר זה נחשב לשמן במיוחד? תודה רבה על השירות המקצועי והנפלא שאת מעניקה לפונים בפורום!

שלום עמיחי, בשר בקר לשון נחשב לבשר יחסית עתיר שומן לעומת נתחים אחרים- כ- 16 אחוז שומן. שמן בהרבה מחזה עוף, הודו ונתחים אחרים של הבקר כגון כתף. כמו כן כמחצית מהשומן הינו שומן רווי, שעדיין נחשב ללא מזין , למרות שיש כבר מחקרים שמראים אחרת. אם אתה סובל מעודף משקל קל, שינוי בנתח זה יכול להוביל לשינוי. תודה בברכה, דנה

23/09/2013 | 19:00 | מאת: אלי

שלום, אני שומע הרבה פעמים שקמח לבן זה לא בריא. רציתי לשאול האם לחם אחיד רגיל-לא מקמח מלא- נחשב יחסית בסדר(לפחות 4 פרוסות ביום)? אני מבין שכמובן הכי טוב לחם מלא בגלל הסיבים התזונתיים והויטמינים אבל מה לעשות הוא עולה הרבה הרבה יותר. כמו כן,האם תוספת קטנה של שיבולת שועל/זרעי פשתן טחונים/ירקות מסוימים לכריך של לחם אחיד רגיל עשויה להועיל? הבנתי שיש בהם סיבים תזונתיים אז חשבתי אולי זה יכול לפצות על ההיעדר שלהם(או הכמות הקטנה) בלחם האחיד. תודה מראש!

שלום אלי, לחם אחיד אינו שונה בהרבה מלחם לבן מבחינת סיבים תזונתיים, שניהם דלים מאוד. בהחלט אפשר להעלות כמות סיבים ע"י אכילת שבולת שועל, קטניות, וזרעים אחרים. בברכה,דנה

24/09/2013 | 19:32 | מאת: אלי

האם אכילה של המאכלים העשירים בסיבים ביחד או באותה ארוחה עם הלחם תעזור מבחינת הערך הגליקמי שלו והוא יתעכל יותר לאט כך שרמת הסוכר בדם תהיה יותר יציבה(היתרונות של לחם מלא עד כמה שהבנתי)?

23/09/2013 | 16:52 | מאת: לילך

שלום רב, מזה כחודשיים בערך יש לי צורך עז באכילת בשר (בכל פעם שאני חושבת על אוכל/רעבה). על מה זה עשוי להעיד? (יש לציין שאני לא בהריון). בתודה מראש, לילך

24/09/2013 | 10:51 | מאת:

שלום לילך, אין לכך עדויות מדעיות. אולי כדאי שתבדקי רמות ברזל והמוגלובין, לעיתים יש קשר לכך, אך לרוב לא. בברכה,דנה

24/09/2013 | 13:18 | מאת: לילך

23/09/2013 | 16:40 | מאת: דגנית

שלום, אשמח לקבל המלצה לדיאטנית קלינית היכולה לסייע עם דיאטה טבעונית. רצוי באזור המרכז (ת"א, רמת גן, פתח-תקוה). תודה רבה, דגנית

23/09/2013 | 08:44 | מאת: עמיחי

האם לשון בקר נחשב מבחינתך כבשר בריא? האם הוא נחשב לבשר שמן? כמה קק"ל יש בערך במאה גרם לשון מבושלת? האם ניתן לדעתך לשלב סוג בשר זה במהלך דיאטה?

23/09/2013 | 12:21 | מאת:

שלום עמיחי, ממש לא בריא. בשר יחסית שמן, יש כ- 250 קק"ל ב- 100 גר' לשון לפני בישול. אפשר תמיד לשלב הכל, במידה מוגבלת. בברכה,דנה

אבקש לקבל תשובה האם פולי הסויה אדממה כפי שהם נקראים,מותרים למאכל לחולי צליאק?

שלום ירון, בנחה שלא עברו האבקה עם קמח כמו זרעים רבים אחרים, לא אמורה להיות בעיה. בברכה,דנה

23/09/2013 | 14:45 | מאת: ירון

דנה שלום,ראשית תודה לתשובתך. מדומני שלא הובנתי כראוי,כוונתי היתה לפולי הסויה הירוקים (אדממה) כפי שהם נמכרים בחנויות בתוך הנרתיק הטבעי שלהם ולא פולי סויה שנמכרים בתפזורת או עברו איזה שהוא תהליך. אשמח לתשובתך!

24/09/2013 | 10:52 | מאת:

שלום ירון, בוודאי שאתה יכול. אין קשר בין סויה לצליאק, אין בה גלוטן. בברכה,דנה