פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
30/07/2013 | 20:04 | מאת: דורון

אמרו לי שהחסרון במיצי פירות הוא שמכיוון שאינם מכילים סיבים תזונתיים , הסוכר נספג בדם במהירות ומעלה את רמת הסוכר. שאלתי היא מה קורה אם אני מוסיף למיץ פרי סיבים תזונתיים בעצמי(בנפייבר),האם בכך אני בעצם פותר את הבעיה של הסוכר מכיוון שבמשקה יש סיבים? ולמה בכלל הסיבים מאטים את ספיגת הסוכר בדם?

01/08/2013 | 19:03 | מאת:

שלום דורון, יש הבדל בין סיבים שונים והשפעתם התזונתית/בריאותית. חלקם פועלים למען הסדרת פעילות מערכת העיכול, וחלקם פועלים למען הורדת שומנים בם ואיזון סוכרת ע"י האטת ספיגת סוכר, לא מניעתה. בנפייבר בעיקר משמש כסיב למען הסדרת מערכת העיכול, ופחות לצורכי איזון סוכר ושומנים בדם, לכן בספק שזה יעזור. כמו כן, כמות הפרי והסוכר שיש במיץ גבוהה מאוד לרוב פי-3 בשל כמות הפרי המצטברת. בברכה,דנה

30/07/2013 | 07:38 | מאת: אבא

שלום רב, הילד שלנו כמעט בן שנה ונמצא מתחת לאחוזון (שוקל 8 קילו) לא אכלן גדול בלשון המעטה אבל שמח שובב ומלא אנרגיות. אתמול אשתי החליפה לו את שני הבקבוקים האחרונים של שעה 15 ו-19 לפדיאשור (בעצת תזונאית שאף אמרה שאפשר להחליף את כל הבקבוקים שלו לפדיאשור) ובאמצע הלילה הילד הקיא הכל החוצה. כשאני קראתי את המינון על הקופסא נדהמתי לגלות ששתי מנות אפשר לתת מגיל 4 ומעלה. האם יתכן שהילד הקיא בגלל המינון הגבוה, והאם אין מניע לתת לילד בן שנה פדיאשור מספר פעמים ביום? תודה רבה

31/07/2013 | 11:55 | מאת:

שלום לך אבא האם אתם מצויים תחת טיפול דיאטנית ילדים? כדאי לחזור אליה להמשך הטיפול. אין לי ניסיון בתכשיר האבקה אך ההתוויות הכלליות לשימוש הן לא רק החל מגיל שנה אלא גם החל ממשקל 10 ק"ג. אם משקלו של הילד היה 9.5 ק"ג אז ניחא אבל כאן יש ההבדל גדול. חשוב כמובן גם לבדוק שנתתם לפי הוראות ההכנה שעל האריזה. אנא שובו לייעוץ חוזר. בברכה, נועה

29/07/2013 | 22:50 | מאת: ליטל

אני מכורה לשוקולד חלב ובימים האחרונים התחלתי גמילה, ומאז התחיל אצלי צמא מוגבר. מה הסיבות האפשריות לכך?

שלום ליטל, אין לי הסבר לתופעה, ואני בספק שיש קשר. פשוט הקפידי לשתות. ונשאלת השאלה, האם הוספת מזון אחר במקום. בברכה,דנה

29/07/2013 | 14:27 | מאת: תמר

שלום, רציתי לדעת האם מותר לאכול תפו"א שכבר בוקעים מהם כל מני סיבים - גם אם אני חותכת את הקטע ממנו הסיב בוקע. שמעתי זה רעיל השאלה אם זה פוגע בכל התפו"א או מותר לאכול את היתר? כנ"ל לגבי קטעים קטנים שהעלו רקבון בתפו"א - האם מותר לאוכלו לאחר שחתכתי את הקטע הרקוב? תודה.

29/07/2013 | 21:47 | מאת:

שלום תמר, באופן גורף עדיף לאכול תפו"א טרי. החלקים האלו יכולים להיות רעילים, בעיקר בתפו"א ירוק, אבל על מנת שיהיה רעיל לאדם, צריך כמויות גדולות. אפשר לחתוך את החלק הנרקב, אבל זה מעיד על רמת תפו"א בכלליות. בברכה,דנה

29/07/2013 | 09:49 | מאת: ענבל

בת 41 הריון רביעי שבוע 16 מרגישה רוב הזמן עייפות חולשה נוראית בחילות הקאות בוקר עדיין קיימות. לחץ דם נבדק - 90/60 המוגלובין תקין - 12.8 פריטין - 28 אם אני לא טועה. חזרתי לכדורי הברזל לפני שבוע - פריפול פעם ביום. בשל מחלת מנייר אני מקפידה על דיאטה דלת מלח בהוראת רופא. רגישה ללקטוז ולא אוכלת מוצרי חלב. מה ניתן להוסיף לתזונה כדי לשפר את ההרגשה ולהעלות קצת את לחץ הדם כי די קשה לתפקד ככה בבית. תודה מראש!

29/07/2013 | 21:51 | מאת:

שלום ענבל, לחץ הדם יורד כי בשלבים אלו את מפתחת כלי דם רבים וגודלים להזנת העובר. חשוב להקפיד על כמות נוזלים תקינה, להקפיד לשתות, אך לא יותר מדי. לצערי מעבר לכך אין מה לעשות. אני מניחה שרוב התופעות שאת סובלת מהן הן שילוב של התחלת היריון והמחלה הבסיסית שלך. לגבי הגבלת מלח, נכון שישנה המלצה כזו, אבל השאלה האם רלוונטית בהיריון, שכן מדובר במצב פיסיולוגי חריג.הואיל ואיני רופאה, אני מוכנה לברר את הנושא, אך איני מתחייבת על תשובה. הואיל וקפאין גל אסור וגם לא מוכח שעוזר, אין ברירה אלא לעבור את התקופה הזו כפי שהיא ולנוח. בברכה,דנה

29/07/2013 | 00:25 | מאת: עידו

האם אבקת חלבון מזיק עם לקחים במידה

29/07/2013 | 21:53 | מאת:

שלום עידו, אם אין מגבלת חלבון בגלל מחלה כזו או אחרת, לא, במידה זה לא מזיק. בברכה,דנה

קראתי כתבת תגובה לתחקיר, ושם נכתב שבכלל לא בטוח שטחינה מלאה עדיפה כי אנחנו גם ככה לא מצליחים לעכל קליפות שומשום, אז בעצם אין בכלל חשיבות לאקסטרה ברזל וסידן שנובע מהיותה של הטחינה מלאה? קישור לכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4410438,00.html מופיע מעט מתחת לתמונה שבאמצע הכתבה. תודה

שלום ניב, זה לא מדוייק. הואיל ומדובר בטחינה של הקליפות והפיכתם למרקם נוזלי הופכת את הברזל והסידן לזמינים. יחד עם זאת, ככל שהמינון גבוה יותר, כך אנו סופגים פחות. הרבה לא אומר בהכרח ספיגה טובה יותר. מה גם, שבשומשום ובטחינה ישנן חומצות שונות שמעכבות ספיגה וזמינות של שני המנירלים הנ"ל. לא באופן מלא אבל מעכבות.כמה- איש לא באמת יודע, ואני מניחה שזה משתנה מאדם לאדם. המלצתי- לחפש את הטחינה הגולמית הטעימה ביותר ונטולת תוספים מיותרים כגון צבעי מאכל, גם אם הם מטוחים לשימוש. בין שומשום מלא לרגיל- קודם טעם. אםיש יתרון נוסף, הרווחנו. בכל מקרה, שתי הטחינות במינון סביר. בברכה,דנה

28/07/2013 | 15:06 | מאת: מיכל

האם יש אמת בשמועה שלקיחה קבועה של פרוביוטיקה יכולה לשפר מצב של עצירות כרונית?

28/07/2013 | 15:18 | מאת:

שלום מיכל, זה לא עניין של שמועה. שמירה על פלורה תקינה של המעיים יכולה לעזור ולשפר מצבי עצירות. יותר מכך עוזרים סיבים תזונתיים, שתיה מספקת של מים ופעילות גופנית. בברכה,דנה

28/07/2013 | 15:37 | מאת: מיכל

אני שואלת כי מאז ומתמיד סבלתי מעצירות למרות שמקפידה על סיבים, שתיה ופעילות גופנית. הלכתי לבירור רפואי ולא נמצא כלום. אמרו לי (חבר, לא מישהו מקצועי) לשתות אקטימל ואני שותה כל יום מזה כשלושה שבועות. מאז שהתחלתי לשתות אין עצירות בכלל, שזה מצב שלא היה קודם, ולא שיניתי שום דבר חוץ מהאקטימל. אז רציתי לדעת אם הגיוני שזה באמת בזכות האקטימל. וגם רציתי לשאול אם זה אומר שהפלורה שלי במעיים דפוקה ושתמיד אצטרך לשתות אקטימל כל יום, או שאחרי תקופה מסויימת הפלורה במעיים מסתדרת ואפשר להפסיק?

28/07/2013 | 06:46 | מאת: מאיה

ילדתי לפני ארבעה חודשים יש לי שלשול ממושך או קיבה רכה כבר כמעט חודש. פעם ביום וללא כאבי בטן. האם יתכן שזה קשור ללידה? להנקה? ייתכן שפיתחתי רגישות לחלב? שמתי לב לכך שבימים שאיני אוכלת כמעט מוצרי חלב הצואה משתפרת והופכת מוצקה.

שלום מאיה, הגדרה של שלשול היא יציאות מרובות במהלך היום, מרקם נוזלי עד מימי. אם זה המצב, פני לרופא לבירור. אם מדובר על יציאה רכה פעם ביום, לא הייתי עוקבת בלבד. ברור שמוצרי חלב יכולים להחמיר את המצב אם ישנה רגישות על מקור אחר. בברכה,דנה

27/07/2013 | 20:07 | מאת: מירה

בהמשך לתשובה בנושא שמן המפ שכחתי לציין שאני חולה במחלת פרקים כמובן מטופלת ,השאלה אם השמן המפ יכול להתאים לי בתודה מראש מירה

שלום מירה, לצערי, אין לי תשובה בנושא. בברכה,דנה

27/07/2013 | 09:59 | מאת: ליאת

שלום רב, אובחנתי כסובלת מרגישות וסטיבולרית בנרתיק, לכן, הומלצה לי דיאטת נטולת אוקסליטים. כצמחונית שחיה על קטניות, ירקות, טחינה וזרעים אגוזים מכל מיני וכו, אני מוצאת שיש לי בעייה להשלים חוסרים של ברזל בלי כל הרשימה הנל. שאלותי הן: 1. באילו מזונות כצמחונית אוכל להשלים את החסר? 2.האם גם בעדשים כתומות ועדשי מאש יש רמה גבוה של אוקסליטים? 3. חסה, תפוח וענבים האם גם בהם יש? 4. כיצד ניתן להסביר מבחינה תזונתית את הקשר בין האוקסליטים לתופעת הוסטיבוליטיס? תודה רבה על המענה

28/07/2013 | 10:56 | מאת:

שלום ליאת, הבעיה שלך כצמחונית היא בעיקר כמות אוקסלאטים גבוהה מראש. לגבי ברזל- אפשר להלשים בתוספים , כי הספיגה מן הצומח נמוכה. כל הצמחים מכילים כמות כזו או אחרת של אוקסלאטים, ואין פירוט מדוייק לגבי כל אחד. ענבים ותפוחים לא נחשבים לעשירים במיוחד. חסה בינונית. אין בהכרח קשר, טוענים שבחלק מהמקרים מצאו שקיעה של מלחי קלציום אוקסלאט באזור הנרתיק וזה מה שגורם לכאב. תוסף סידן ומגנזיום יכול לעזור גם כן. בברכה,דנה

26/07/2013 | 23:28 | מאת: יפה

שלום רב, אני בת 72. חוויתי עצירות שהובילה אותי למיון, שם היה חשד לחסימת מעיים. הרופא אמר לי ליטול שמן פרפין. אשמח לקבל עליו אינפורמציה ואם כדאי. בנוסף המליץ על אבילק. מה דעתך? תודה יפה

27/07/2013 | 17:16 | מאת:

שלום יפה, שני המוצרים בטוחים לשימוש בכל מקרה ואת יכולה להרגיש בטוחה. הייתי ממשיכה בבירור של מערכת העיכול , בעיקר קולונסקופיה. בהנחה שזו תקינה, פני לדיאטנית להמלצות למניעת עצירות. בברכה,דנה

26/07/2013 | 17:36 | מאת: מירה

שלום מה דעתך על שמן המפ אורגני? האם הוא עדיף על פני שמן זית? מה סגולותיו ואיך ולמה צורכים אותו,כמה קלוריות בכף אחת? מעבר למחיר היקר,האם מצדיק את השימוש בו? אבקש את היתייחסותך בתודה מירה

27/07/2013 | 17:13 | מאת:

שלום מירה, אין לי דעה מעית לגבי שמן זה, הואיל והוא לא נחקר דיו, בהוושאה לשמנים אחרים. אני לא ממליצה על שימוש בן, למרות שעל פניו הוא נראה מזין דיו. הוא שונה בהרכבו לשמן זית ולא בר השוואה, זה שמן אחר לחלוטין. הקלוריות בכל השמנים זהה לגמרי, וטוענים שהוא עשיר בויטמין E וכן היחסים בין אומגה 6 ל-3 אידאלים. לדעתי אין הצדקה לשימוש כל עוד לא נחקר ונבדק. בברכה,דנה

26/07/2013 | 16:16 | מאת: א

אני בת 15 וחצי הגובה שלי הוא מטר 55 ואני שוקלת 40. אני אוהבת לאכול, ואני לא מגבילה את עצמי באוכל אבל יש לי 2 בעיות. אחת מהן היא שהרבה מאכלים מגעילים לי, עושים לי בחילה במיוחד מאכלים שאחרים אוהבים (לדוגמא: כל סוג של בשר לא טעים לי) אז אני נמנעת הרבה מלאכול אותם. בנוסף יש לי לאחרונה חוסר תיאבון לדוגמה אתמול אכלתי במשך כל היום: שקית קטנה של תפוצ'יפס ומילקי אחד והייתי שבעה במשך כל היום. רק כשחבר שלי בא הוא מכריח אותי לאכול יותר ואז אני אוכלת פחות או יותר בצורה נורמלית. אני כמעט לא מרגישה רעב אף פעם, אלא אם כן לא אכלתי הרבה זמן (נגיד עכשיו אני קצת רעבה כי לא אכלתי עד עכשיו מתחילת היום, אבל אם אני אחכה קצת התחושת רעב תעבור ואני יוכל לא לאכול עד מחר) ככה שלפעמים אני פשוט 'שוכחת' לאכול כי אני לא רעבה. יש ימים שיוצא שאני אוכלת בהם רק קורנפלקס וחביתה ואני לא שמה לב לזה, במיוחד עכשיו בימים של החופש הגדול שההורים שלי לא יכולים להשגיח על מה שאני אוכלת. המשקל שלי די קבוע (לרוב בין 39-41). עוד בעיה היא שכמו שאמרתי אני שמה לב שאני רעבה רק כשאני ממש רעבה ואז יש לי בחילה (מהרעב) שמונעת ממני לאכול. אז אני צריכה לחכות עד שיעבור לי התחושת רעב, אבל אז אני לא רעבה ולאכול יעשה לי בחילה אז זה סוג של פרדוקס. אני לא כל כך מבינה את הגוף שלי, אני רוצה לאכול בצורה נורמלית אבל אני לא רוצה לדחוף בכוח ולעשות לעצמי בחילה וכאבי בטן.

27/07/2013 | 16:51 | מאת:

שלום, נראה לי שעזרה והכוונה מדיאטנית לבנית יום אכילה נורמלי, ללא כמויות גדולות עם התחשבות בהעדפות שלך יעשה את העבודה. בקשי מההורים לקבוע לך תור לדיאטנית לנוער ומתבגרים בקופה. בברכה,דנה

26/07/2013 | 10:46 | מאת: חנוש

שלום, אני בת חמישים ברוך השם בריאה רציתי לדעת מהי הכמות המומלצת ליום לצריכת הפרי גוגי ברי? בתודה חנוש

27/07/2013 | 16:58 | מאת:

שלום חנוש, אין המלצות ברורות. לא מומלץ לנוטיל קומדין ותרופות להורדת לחץ דם וסוכר. בברכה,דנה

26/07/2013 | 01:53 | מאת: ורד

האם זה אותו דבר? לפעמים כתוב כך ולפעמים כך. ועוד משהו- במרכיבים של ממתיק כלשהו כתוב: דקסטרוזה, סוכרלוז, סידן. האם המרכיבים מתאימים לתחליף סוכר?

שלום ורד, התשובה היא כן. לגבי הממתיק- שמים לעיתים דקסטרוז שהינו סוג של סוכר בכמות מזערית על מנת למסך על טעמי לוואי. בברכה,דנה

29/07/2013 | 00:29 | מאת: ורד

אין לזה ערך גליקמי של סוכר? מי שיש לו סוכר גבוה וצריך תחליף יכול לסמוך על זה?

26/07/2013 | 01:46 | מאת: ורדית

איזה מינרלים וויטמינים מעלה החומר הזה בדם ?

27/07/2013 | 16:46 | מאת:

שלום ורדית, בחיפוש לא מצאתי שהוא מעלה ויטמינים או מינרלים בדם. פעולתו נעשית בזכות עצמו. בברכה,דנה

25/07/2013 | 16:44 | מאת: אורי

אם אני אוכל יוגורט 1.5 אחוז שומן ושותה מיץ גזר , הויטמין A יספג בגוף ? או שצריך יותר מזה כדי ליצור סביבה שומנית?

25/07/2013 | 17:32 | מאת:

שלום אורי, זה אמור להיות מספק. בברכה,דנה

25/07/2013 | 14:51 | מאת: שפי

שלום רב, נותרתי עם הרבה ביצים שהיו במקרר אך תוקפם פג לפני כיומיים. האם ניתן לשהתמש בהןועד מתי? תודה.

25/07/2013 | 17:25 | מאת:

שלום שפי, פתח אחת מהן, הרח אותן. אם הריח רגיל ונראות תקינות, אתה יכול להשתמש, רק דאג לבשלן היטב, במאפה בטמפ' גבוהות.אם יש ספק, זרוק. בברכה,דנה

25/07/2013 | 17:49 | מאת: שפי

25/07/2013 | 13:33 | מאת: אלונה

איזה חומרים ממכרים שמים בגבינה צהובה?

25/07/2013 | 13:55 | מאת:

שלום אלונה, גבינה צהובה לא נחשבת לחומר ממכר. בברכה,דנה

23/07/2013 | 17:20 | מאת: תמי

האם אכן שזיפים יעילים לטיפול בעצירות? האם אכילת בצורתם הטבעית עשויה לעזור, או שמא עדיף להשרותם במים חמים למשך מספר שעות, ולאחר מכן לאכול אותם ולשתות את הנוזל בו הם הושרו? האם שזיפים מיובשים עשויים לעזור אף הם לטיפול בעצירות? כמה קק"ל בערך יש בשזיף אחד בינוני וכמה בשזיף מיובש?

23/07/2013 | 17:27 | מאת:

שלום תמי, ההמלצות מדברות על שזיפים מיובשים ולא שזיפים באופן כללי. השריה שלהם במים יכולה לעזור. בשזיף בינוני יש כ- 30 קק"ל בשזיף מיובש יש כ- 20 קק"ל. בברכה,דנה

ידוע שצריכת הכולסטרול הרצויה היא לא יותר מ-300 מ"ג כולסטרול ביום. אם כך רוב האנשים אוכלים יותר מ-300 מ"ג כולסטרול ביום, מכיוון שרק בביצה יש יותר מ- 300 מ"ג ביום ואם זו ביצה בגודל L אז יותר מ-400 מ"ג, ואם אוכלים גם בשר באותו יום וגם גבינה וגבינה צהובה וגם טונה אז כמות הכולסטרול היא פי כמה מהמותר, והתפריט שכתבתי כאן הוא פחות או יותר כללי לכולנו כי אנחנו לא מגבילים את עצמנו לאכול בכל יום רק גבינה, או רק בשר, או רק ביצים אלא אוכלים את כל אלה באותו יום, בכל ארוחה משהו אחר. השאלה שלי היא האם ביום שאני אוכלת ביצה לא רצוי לאכול עוד מוצר מן החי בגלל שכך אני עוברת את הכמות המומלצת ליום מבחינת כולסטרול?

שלום סיון, המגבלה לרוב נועדה לאנשים עם תחלואה לבבית או נטיה משפחתית לתחלואה לבבית. נושא מגבלת הכולסטרול בתפריט והשפעתו על כל נושא הטרשת מוטל בספק בימים אלו, שכן הכולסטרול אינו הבעיה אלא מרכיבי השומן וחמצונם והתהליך הדלקתי. אין מניעה מאכילת ביצה על בסיס יומי בנוסף למקורות אחרים המכילים כולסטרול. ישנם מחקרים אף שמראים כי אכילת ביצה על בסיס יומי לא מעלה כולסטרול, ויש אף אנשים שגורמת לירידה. בברכה,דנה

22/07/2013 | 12:31 | מאת: אסף

האם בפתיתי שיבולת שועל יש אותה כמות של הנל לעומת הגרעין השלם והלא מעובד (הזרעים(? מה השוני הבריאותי תזונתי ביניהם? תודה אסף

23/07/2013 | 11:47 | מאת:

שלום אסף, לצערי אין לי תשובה מדעית בנושא. בברכה,דנה

21/07/2013 | 22:23 | מאת: ד

האם ניתן להשיג בארץ l-methyl folate? תודה.

22/07/2013 | 08:17 | מאת:

שלום, איני יודעת. פנה לחברות הגדולות של תוספי מזון בארץ וברר מולם. בברכה,דנה

21/07/2013 | 11:09 | מאת: ריקי

שלום, אני מנסה למצוא את המאכל הכי פחות מזיק מבחינה תזונתית אבל לא מצליחה להחליט בין למשל ברנפלקס שיש בו הכי פחות שומן אבל הרבה סוכר לבין בייגלה למשל שאין בו סוכר אבל יש בו יותר שומן... מה יותר מזיק ומשמין? סוכר או שומן??

21/07/2013 | 13:15 | מאת:

שלום ריקי, יש עוד מדדים כגון נתרן, סיבים תזונתיים, ויטמינים ועוד. ההסתכלות אינה נגמרת בשומן ופחמימות. יש גם ברנפלקס מופחת סוכר. בכל מקרה, בין שניהם, עדיף ברנפלקס. בברכה,דנה

שלום. בני סובל מחיידק במעיים.אמרו לי לגשת לתזונאית להכנת תפריט אורגני למשך חודשיים. אשמח ליעוץ. תודה.

שלום אלי, לא ברור לי למה אורגאני. פנו לדיאטנית ילדים בקופה לייעוץ. בברכה,דנה

21/07/2013 | 01:10 | מאת: אייל

ישנה מחלוקת ידועה לגבי האם ויטמין B12,ברזל וחלבונים נהרסים בבישול של הבשר ועד כמה הם נספגים. הטבעונים טוענים שהויטמין B12 ורכיבי התזונה של הבשר נהרסים בבישול. השאלה היא האם יש דרך לדעת תשובה חד משמעית בעניין? האם אי אפשר באמצעות ניסויי מעבדה למדוד את כמות הויטמינים בבשר לפני ואחרי הבישול? האם יש מחקרים בעניין?

21/07/2013 | 13:18 | מאת:

שלום אייל, בוודאי שיודעים בדיוק מה נשאר. אחד הדברים העיקרים שנשאר אפילו אחרי שריפת מזון זה ברזל. חלבון עובר שינוי מבני בחימום, ולכן מומלץ לא להכין בשר בטמפ' גבוהות מדי, או שרוף. ויטמין B12, נשאר- אחרת כל אוכלי הבשר היו חסרי ויטמין זה, כאשר העובדות מראות שהחסרים הם הצמחוניים ובעיקר הטבעוניים. בברכה,דנה

20/07/2013 | 19:43 | מאת: אליהו

שלום רב, האם יתרונות הבירה שחורה (דיאט) - "מעניקה לגוף ויטמינים מועילים, מינרלים ונוגדי חמצון טבעיים" - המפורסמים ע"י היצרן, ממשיים וידועים למומחי התזונה? מאידך, האם יש לה גם חסרונות (מהם)? שבוע טוב. אליהו

שלום אליהו, לא כל כך בקיאה בנושא בירות כנוגד חמצון. זוהי אופציה לשתיה אחרת ומגוונת, אך לא הייתי מייחסת לה תכונות בריאות מיוחדות, בייחוד לא במינון של כוס משקה ליממה.עדיף תה קר מוכן בבית בכל מקרה. בברכה,דנה

19/07/2013 | 18:13 | מאת: שימי

שלום רב , מישהו אמר לי שלא להגזים באכילת ירקות טריים בעלי סיבים קשים , שזה יכול לגרום לעצירות. שאלתי היא מה הם סיבים קשים? תמיד אמרו לי שצריך להרבות באכילת ירקות ?

19/07/2013 | 23:49 | מאת:

שלום שימי, הכוונה לסיבים מסיסים ובלתי מסיסים. ההמלצה אומרת שאם אוכלים הרבה סיבים מומלץ לשתות מספיק מים. בברכה,דנה

19/07/2013 | 17:54 | מאת: דן

ראיתי באיזו תוכנית בריאות שהויטמין A שבמיץ גזר לא נספג בגוף כי הוא צריך סביבה שומנית ובגזר אין שומן. האם הדברים נכונים?

19/07/2013 | 23:50 | מאת:

שלום דן, באופן עקרוני זה נכון. לא תמיד צריך ממש באותו הרגע, אבל אם הקיבה ריקה ולא נאכל שומן לפני הויטמין A לא ייספג ברובו. בברכה,דנה

19/07/2013 | 16:20 | מאת: שרי

האם מותר לשתות בזמן הריון קפה נטול קפאין ? וכמה כוסות קפה רגילות מותר לשתות ? קראתי באיזה מקום שהקפה נטול הקפאין גרוע יותר מקפה רגיל, כי יש בו חומרים כימיים באמצעותם הוצא הקפאין מהקפה. אז איך מתעוררים בבוקר ? מה אפשר לשתות במקום זה ?

19/07/2013 | 23:52 | מאת:

שלום שרי, אין מניעה מוחלטת משתית קפאין בהיריון, אבל מומלץ להפחית מינון. קפה נטול קפאין לא מכיל שום דבר כימי, התהליך לרוב פיסיקלי. מותר לך כוס קפה בבוקר, לא חזק מדי על מנת להרגיש תחושת עירות. יש לקחת בחשבון שגם בתה רגיל או ירוק יש הרבה קפאין. בברכה,דנה

19/07/2013 | 10:49 | מאת: ליאור

אני פשוט לא מבינה איזה חלבון אפשר לאכול במצב כזה? האם לא לאכול בכלל חלבון? אם כן - איזה?

19/07/2013 | 23:54 | מאת:

שלום ליאור, ממש לא. ההמלצות אומרות להמנע מאיברים פנימיים, אלכוהול-בעיקר בירה, כמויות גדולות של בשר בקר/עוף/הודו נקנקים ונקנקיות. את יכולה לאכול עד 100 גר' ביום מנה בשרית, אפשר מוצרי חלב, ביצים, דגנים מלאים. קטניות במינון בינוני. ירקות ופירות רגיל. מומלץ לרדת במשקל בהדרגה, אם יש עודף, להמנע משתיה ממותקת או דיאט. בברכה,דנה

21/07/2013 | 08:04 | מאת: ליאור

19/07/2013 | 09:30 | מאת: דפ

כמה ביצים מומלץ לאכול בשבוע?

19/07/2013 | 23:55 | מאת:

שלום, אין המלצת מינימום או מקסימום.לרוב האנשים ביצה ביום זה סביר בהחלט. בברכה,דנה

19/07/2013 | 07:22 | מאת: שחר

שלום, אני בת 41 ,הבי 12 שלי הוא 270.האם התוצאה תקינה? תודה, שחר

19/07/2013 | 08:02 | מאת:

שלום שחר, אלו הרמות התקינות :רמות תקינות של ויטמין B12 הן 200-835 פיקוגרם/מיליליטר או 148-616 pmol/L. לפי כך, רמותיך תקינות. בברכה,דנה

19/07/2013 | 01:11 | מאת: ליאור

האם כדי להוריד חומצה אורית גבוהה מומלץ או לא מומלץ לאכול קטניות?

19/07/2013 | 07:58 | מאת:

שלום ליאור, ישנן הרבה מגבלות חשובות יותר. מנה סבירה יומית או שבועית לא אמורה להזיק. בברכה,דנה

18/07/2013 | 20:52 | מאת: אליהו

שלום, האם קיים מחקר שהראה קשר - סיבתי או סטטיסטי - בין אכילת גבינה לבין סיכון לסרטן המעי או לסרטן אחר או למחלה רצינית אחרת? אם כן, מתי והיכן? בברכה, אליהו

18/07/2013 | 20:58 | מאת:

שלום אליהו, אין דבר כזה מחקר סיבתי או סטטיסטי- מחקרים בנויים בשיטות שונות ומגוונות, ומכל מחקר ניתן להסיק או לא להסיק מסקנות. גם אם אין משמעות סטטיסטית, אין זה אומר שאין משמעות קלינית. לגבי שאלתך, בכל מקרה, אין מחקר שמוכיח בצורה כזו או אחרת כי אכילת גבינה מעלה סיכון למחלות. אם אתה מתכוון למוצרי חלב באופן כללי, יש מחקרים סותרים לכאן וולכאן, אבל נסיבתי בעיקרו ולא מחקר של סיבה-תוצאה. בברכה,דנה

18/07/2013 | 16:39 | מאת: דרור

התחלתי לקחת אינשור פלוס ואני מרגיש את הלב שלי בזמן האחרון דופק מהר יותר מאשר כרגיל רציתי לשאול האם יכול להיות שזה בגלל הסוכר שיש באינשור?

18/07/2013 | 20:17 | מאת:

שלום דרור, אם זה מלווה בזיעה גם, אחרי שאתה שותה בבת אחת, ייתכן ויש לך תופעה של ירידת סוכר חדה בתגובה לעליה חדה באינסולין. זה קורה גם לפעמים אחרי שתית מיץ או אכילת הרבה סוכר. פנה לבדיקות וייעוץ אצל רופא המשפחה אם התופעה חוזרת על עצמה. נשאלת גם השאלה- למה אנשור פלוס? בברכה,דנה

18/07/2013 | 20:42 | מאת: דרור

העניין הוא שהתזונאית אמרה לי לא לקחת , אבל אני לוקח בכל זאת כי אני לא אוכל בבקרים(קשה לי ואני מרגיש אחרי זה שבע גם בצהרים),וזה מספק לי חלבונים שאני צריך כי אני מתאמן במכון כושר , ולפי מה שידוע לי אין בזה סכנה , מבחינת זה שצריך לאכול כדי להפעיל את הגוף אז ממילא בלי זה ועם זה אני אוכל בצהרים ובערב. מה דעתך על הצעדים שלי?

18/07/2013 | 11:56 | מאת: מאיה

שלום אני רוצה לדעת כמה בדיוק צריך להיות בקפסולה DHA באומגה 3 אני לא מבינה כלום מכל הכתבות שמופיעות בימים האחרונים על אומגה שלוש. כי הבנות שלי בנות 16.5 לוקחות אומגה 3 של חברת תרי אומגה EPA 500 DHA 200 . אני הסברתי לרוקחת שהבנות שלי עכשיו בלחץ של מבחני בגרות והיא המליצה לי על אומגה שלוש זה. מה מומלץ יותר אומגה שלוש של אלספה אני יודעת שזה תחרות בין חברות אבל האם זה באמת מועיל לריכוז וכמה צריך להיות מה באמת חשוב להיות באומגה. אודה על תשובתכם

18/07/2013 | 20:08 | מאת:

שלום מאיה, מי אמר שאומגה 3 עוזר במקרים כאלו? אין לכך כל הכוחה, וזה מבחינת בזבוז כסף לטעמי. תדאגי שיאכלו בריא, דגים, דגנים מלאים, שמנים איכותיים, שקדים ואגוזים, לא צריך תוספים. אם בכל זאת את מחשפת משהו איכותי, חפשי תוסף שבוא כמות ה- DHA וה- EPA לפחות שווים. בברכה,דנה

18/07/2013 | 01:06 | מאת: ש.ג

אני גבר בן 38 ורוצה לעלות במשקל אך איני מצליח. אשמח לקבל תפריט לדיאטת השמנה. אני שוקל 72 גובה 182 . בריא לחלוטין. מתאמן פעמיים בשבוע והעבודה שלי משרדית

18/07/2013 | 08:45 | מאת:

שלום, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. פנה לדיאטנית בקופה. בברכה,דנה

17/07/2013 | 22:49 | מאת: מיכל

שלום יש לי שני משקלים איכותיים: TANITA OMRON כאשר אני נשקלת שקילה רגילה (עמידה על המשקל) בשניהם משקלי 54.7 ק"ג. כאשר אני משתמשת בפונקציה של בדיקת אחוזי שומן- עמידה על המשקל והחזקת ידית המכשיר בידי שמציינת את הפרמטרים השונים (כמובן לאחר הזנת נתונים, גובה, מין וכו', הקפדה על החזקת המכשיר בזוית הנכונה)- המשקל שרשום על הצג משתנה והוא 55.4. הכיצד?

18/07/2013 | 08:45 | מאת:

שלום מיכל, לפעמים זוויות מסויימות ושינוי העמידה יכול לשנות במעט את המשקל. זוהי סטיה מקובלת וסבירה. בברכה,דנה

17/07/2013 | 15:28 | מאת: רני

האם הקפאת קציצות מבשר בקר או עוף פוגעת בערכים התזונתיים כפי שהקפאת בשר טרי פוגעת ? האם זה לא משמעותי כמו בהקפאת בשר טרי?

שלום רני, זה לא משמעותי, רוב ה"נשק" כבר נעשה בתהליך הבישול. ההקפאה משמרת את המצב. בברכה,דנה

19/07/2013 | 00:29 | מאת: רני

בעיקרון זה לא טוב להקפיא בשר טרי כי זה מעבד הרבה ערכים תזונתיים בהקפאה - זה נכון? כלומר, עדיף לקנות בשר טרי ומיד לבשל?

17/07/2013 | 15:25 | מאת: נילי

כמה לקטוז יש באבקת חלב? אם אפשר לקבל תשובה באחוזים לפי 100 גרם כפי שכתוב באחוזים על חלב דל לקטוז ל-100 גרם.

17/07/2013 | 16:49 | מאת:

שלום נילי, זה משתנה על פי סוגים אבל נע בין 30-50% בערך- כלומר גבוה מאוד.לשם השוואה בחלב רגיל או דל שומן יש בערך 4-5 אחוז. בברכה,דנה

19/07/2013 | 00:29 | מאת: נילי

ואם אני אוכל רק 4 קוביות שוקולד חלב בכל יום שמרכיביו אבקת חלב, האם זה כל כך הרבה לקטוז?

17/07/2013 | 00:41 | מאת: אופירה

האם כאשר אני מבשלת מרק ירקות או מרק קטניות ואני מוסיפה למרק שמן מתחילת הבישול ומבשלת במשך חצי שעה מרק ירקות ו-בערך שעתיים מרק קטניות (לוקח זמן עד שמתרככים), ערכם התזונתי של הירקות והקטניות נפגע או משהו אחר נפגע שם או אולי הם מתחמצנים, בגלל הוספת השמן? אין כוונתי לחימצון של השמן אלא לירקות ולקטניות.

17/07/2013 | 08:54 | מאת:

שלום אופירה, בוודאי שישנה פגיעה במרכיבים של הירקות והקטניות, ללא קשר לשמן. הפגיעה נובעת מעצם הבישול והחשיפה לחום ולמים. בברכה,דנה

17/07/2013 | 11:45 | מאת: אופירה

או רק השמן מתחמצן , האם השמן מחמצן גם את המים? בעצם אני רוצה לדעת האם כל הסיר מרק התחמצן בגלל שהוספתי שמן או רק השמן עצמו מתחמצן? האם שאלותיי ותשובתך מאתמול וגם מעכשיו נכונות גם לגבי אורז חום או גריסים בתוך המרק? תודה מראש

שלום. האם במוצרים שאנו רוכשים תמיד חייב להיות פירוט של כל הערכים התזונתיים ? למשל, בשקית של חומוס יש ברזל אבל זה לא מצויין. כמעט בכל הירקות הקפואים לא ראיתי שמצויינים ויטמינים למעט שעוית אדומה, אז זה אומר שבאמת אין?

שלום גל, חובת הסימון הינה על מרכיבים מסויימים בלבד : אנרגיה, שומן, שומן רווי, פחמימות, חלבונים ונתרן וכולסטרול. בברכה,דנה

16/07/2013 | 20:01 | מאת: רונה

באחת התשובות למישהו ששאל בפורום הזה לפני זמן מה ענית: "אכילת ירקות ופירות עם בשר תשפיע לרעה על ספיגת הברזל, אבל גם לגבי זה איני בטוחה כמה נכון, ובטח לא "מוכח מדעית". אני תמיד חשבתי שבשר בקר כדאי לאכול עם עגבניה או פלפל אדום או עם מיץ תפוזים כי כך הברזל נספג יותר טוב. האם טעיתי? תודה.

שלום רונה, ויטמין C בהחלט משפר ספיגה של ברזל, אבל במזון זה פחות רלוונטי, נכון יותר לתוספי מזון. כמו כן, ברכיבים שצינת ישנן חומצות שגם עלולות לעכב ספיגה. אין לכך ביסוס מדעי מלא, ורוב האנשים שאוכלים בשר, עם או בלי ירקות, אינם חסרים בברזל. בברכה,דנה

17/07/2013 | 11:49 | מאת: רונה

בעיקרון כדאי לאכול בשר/ביצים/גבינות ותוספת פחמימות עם ירקות בכל ארוחה בשביל איזון שומנים וכולסטרול ? או שזה לא משנה ואפשר לאכול את הירקות בין הארוחות? מה יותר יעיל? תודה.

16/07/2013 | 18:20 | מאת: נועה

לפורום שלום ! באילו מצבים מומלצת דיאטה עשירה בויטמין K ?

17/07/2013 | 08:58 | מאת:

שלום נועה, בעיקרון כאשר מקבלים נוגדי קרישה מסויימים או כאשר ישנה הפרעה בתפקודי קרישה הדורשת מתן ויטמין K. לרוב מטפלים בויטמין K דרך הוריד ולא מחכים למזון. בברכה,דנה

16/07/2013 | 17:40 | מאת: תמי

מה זה מלח מבוסס אשלגן? האם הוא יכול לתרום גם להעלאת האשלגן בנוסף לאיזון לחץ דם גבוה למי שיש אשלגן נמוך ושהוא במעקב קבוע (בדיקת דם -אשלגן). האם האשלגן הוא זה שמוסיף טעם מלוח למלח כזה? תודה.

17/07/2013 | 08:59 | מאת:

שלום תמי, זהו תחליף מלח שחלק מהמליחות שלו נובעת מסוג מלח KCL ולא NACL מלח השולחן הרגיל. בעצם מחליפים את חלק מהנתרן באשלגן. תוספת אשלגן במזון יכולה בהחלט לעזור להורדת לחץ דם.המליחות נובעת משני סוגי המלחים. בברכה,דנה

16/07/2013 | 17:13 | מאת: אור

האם כמות של ויטמין B12 בדגים שווה (לפי 100 גרם מוצר) בכל צורות ההכנה? אם זה אפוי או על האש או בקופסת שימורים או מטוגן? השאלה שלי מתייחסת בעיקר לדג טונה ולדג סלמון.

שלום אור, כמות ה- B12 לא נפגעת ממש בתהליכי בישול ושימור שונים. בברכה,דנה

16/07/2013 | 13:35 | מאת: בת-שבע

אני משתמשת בתרופה anti leg cramps . לאחרונה ראיתי בעיתון פרסום ל-מגנוקס daily 365. שאלתי האם יש הבדל ואולי להמשיך כרגיל עם התרופה הקודמת. אכן מפעם לפעם יש לי התכווצויות ועוויתות בכפות הרגלים במיוחד לאחר פעילות ספורטיבית. אשמח לחוות דעתכם. תודה רבה

16/07/2013 | 16:29 | מאת:

שלום בת שבע אין לי ניסיון עם אף אחד מהתוספים, ולכן איני יכולה להמליץ. אם הכדור הנוכחי שיפר את מצבך משמעותי, השארי עימו, אם לא, נסי משהו אחר. בברכה,דנה

16/07/2013 | 12:16 | מאת: מאיר

במידה ושוטפים היטב כרוב כבוש דרך מסננת עם מים, האם כמות המלח תפחת משמעותית ?

16/07/2013 | 16:29 | מאת:

שלום מאיר, היא תופחת, אך איני יכולה להעריך עד כמה זה יהיה משמעותי. בברכה,דנה