פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
18/07/2013 | 11:56 | מאת: מאיה

שלום אני רוצה לדעת כמה בדיוק צריך להיות בקפסולה DHA באומגה 3 אני לא מבינה כלום מכל הכתבות שמופיעות בימים האחרונים על אומגה שלוש. כי הבנות שלי בנות 16.5 לוקחות אומגה 3 של חברת תרי אומגה EPA 500 DHA 200 . אני הסברתי לרוקחת שהבנות שלי עכשיו בלחץ של מבחני בגרות והיא המליצה לי על אומגה שלוש זה. מה מומלץ יותר אומגה שלוש של אלספה אני יודעת שזה תחרות בין חברות אבל האם זה באמת מועיל לריכוז וכמה צריך להיות מה באמת חשוב להיות באומגה. אודה על תשובתכם

18/07/2013 | 20:08 | מאת:

שלום מאיה, מי אמר שאומגה 3 עוזר במקרים כאלו? אין לכך כל הכוחה, וזה מבחינת בזבוז כסף לטעמי. תדאגי שיאכלו בריא, דגים, דגנים מלאים, שמנים איכותיים, שקדים ואגוזים, לא צריך תוספים. אם בכל זאת את מחשפת משהו איכותי, חפשי תוסף שבוא כמות ה- DHA וה- EPA לפחות שווים. בברכה,דנה

18/07/2013 | 01:06 | מאת: ש.ג

אני גבר בן 38 ורוצה לעלות במשקל אך איני מצליח. אשמח לקבל תפריט לדיאטת השמנה. אני שוקל 72 גובה 182 . בריא לחלוטין. מתאמן פעמיים בשבוע והעבודה שלי משרדית

18/07/2013 | 08:45 | מאת:

שלום, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. פנה לדיאטנית בקופה. בברכה,דנה

17/07/2013 | 22:49 | מאת: מיכל

שלום יש לי שני משקלים איכותיים: TANITA OMRON כאשר אני נשקלת שקילה רגילה (עמידה על המשקל) בשניהם משקלי 54.7 ק"ג. כאשר אני משתמשת בפונקציה של בדיקת אחוזי שומן- עמידה על המשקל והחזקת ידית המכשיר בידי שמציינת את הפרמטרים השונים (כמובן לאחר הזנת נתונים, גובה, מין וכו', הקפדה על החזקת המכשיר בזוית הנכונה)- המשקל שרשום על הצג משתנה והוא 55.4. הכיצד?

18/07/2013 | 08:45 | מאת:

שלום מיכל, לפעמים זוויות מסויימות ושינוי העמידה יכול לשנות במעט את המשקל. זוהי סטיה מקובלת וסבירה. בברכה,דנה

17/07/2013 | 15:28 | מאת: רני

האם הקפאת קציצות מבשר בקר או עוף פוגעת בערכים התזונתיים כפי שהקפאת בשר טרי פוגעת ? האם זה לא משמעותי כמו בהקפאת בשר טרי?

שלום רני, זה לא משמעותי, רוב ה"נשק" כבר נעשה בתהליך הבישול. ההקפאה משמרת את המצב. בברכה,דנה

19/07/2013 | 00:29 | מאת: רני

בעיקרון זה לא טוב להקפיא בשר טרי כי זה מעבד הרבה ערכים תזונתיים בהקפאה - זה נכון? כלומר, עדיף לקנות בשר טרי ומיד לבשל?

17/07/2013 | 15:25 | מאת: נילי

כמה לקטוז יש באבקת חלב? אם אפשר לקבל תשובה באחוזים לפי 100 גרם כפי שכתוב באחוזים על חלב דל לקטוז ל-100 גרם.

17/07/2013 | 16:49 | מאת:

שלום נילי, זה משתנה על פי סוגים אבל נע בין 30-50% בערך- כלומר גבוה מאוד.לשם השוואה בחלב רגיל או דל שומן יש בערך 4-5 אחוז. בברכה,דנה

19/07/2013 | 00:29 | מאת: נילי

ואם אני אוכל רק 4 קוביות שוקולד חלב בכל יום שמרכיביו אבקת חלב, האם זה כל כך הרבה לקטוז?

17/07/2013 | 00:41 | מאת: אופירה

האם כאשר אני מבשלת מרק ירקות או מרק קטניות ואני מוסיפה למרק שמן מתחילת הבישול ומבשלת במשך חצי שעה מרק ירקות ו-בערך שעתיים מרק קטניות (לוקח זמן עד שמתרככים), ערכם התזונתי של הירקות והקטניות נפגע או משהו אחר נפגע שם או אולי הם מתחמצנים, בגלל הוספת השמן? אין כוונתי לחימצון של השמן אלא לירקות ולקטניות.

17/07/2013 | 08:54 | מאת:

שלום אופירה, בוודאי שישנה פגיעה במרכיבים של הירקות והקטניות, ללא קשר לשמן. הפגיעה נובעת מעצם הבישול והחשיפה לחום ולמים. בברכה,דנה

17/07/2013 | 11:45 | מאת: אופירה

או רק השמן מתחמצן , האם השמן מחמצן גם את המים? בעצם אני רוצה לדעת האם כל הסיר מרק התחמצן בגלל שהוספתי שמן או רק השמן עצמו מתחמצן? האם שאלותיי ותשובתך מאתמול וגם מעכשיו נכונות גם לגבי אורז חום או גריסים בתוך המרק? תודה מראש

שלום. האם במוצרים שאנו רוכשים תמיד חייב להיות פירוט של כל הערכים התזונתיים ? למשל, בשקית של חומוס יש ברזל אבל זה לא מצויין. כמעט בכל הירקות הקפואים לא ראיתי שמצויינים ויטמינים למעט שעוית אדומה, אז זה אומר שבאמת אין?

שלום גל, חובת הסימון הינה על מרכיבים מסויימים בלבד : אנרגיה, שומן, שומן רווי, פחמימות, חלבונים ונתרן וכולסטרול. בברכה,דנה

16/07/2013 | 20:01 | מאת: רונה

באחת התשובות למישהו ששאל בפורום הזה לפני זמן מה ענית: "אכילת ירקות ופירות עם בשר תשפיע לרעה על ספיגת הברזל, אבל גם לגבי זה איני בטוחה כמה נכון, ובטח לא "מוכח מדעית". אני תמיד חשבתי שבשר בקר כדאי לאכול עם עגבניה או פלפל אדום או עם מיץ תפוזים כי כך הברזל נספג יותר טוב. האם טעיתי? תודה.

שלום רונה, ויטמין C בהחלט משפר ספיגה של ברזל, אבל במזון זה פחות רלוונטי, נכון יותר לתוספי מזון. כמו כן, ברכיבים שצינת ישנן חומצות שגם עלולות לעכב ספיגה. אין לכך ביסוס מדעי מלא, ורוב האנשים שאוכלים בשר, עם או בלי ירקות, אינם חסרים בברזל. בברכה,דנה

17/07/2013 | 11:49 | מאת: רונה

בעיקרון כדאי לאכול בשר/ביצים/גבינות ותוספת פחמימות עם ירקות בכל ארוחה בשביל איזון שומנים וכולסטרול ? או שזה לא משנה ואפשר לאכול את הירקות בין הארוחות? מה יותר יעיל? תודה.

16/07/2013 | 18:20 | מאת: נועה

לפורום שלום ! באילו מצבים מומלצת דיאטה עשירה בויטמין K ?

17/07/2013 | 08:58 | מאת:

שלום נועה, בעיקרון כאשר מקבלים נוגדי קרישה מסויימים או כאשר ישנה הפרעה בתפקודי קרישה הדורשת מתן ויטמין K. לרוב מטפלים בויטמין K דרך הוריד ולא מחכים למזון. בברכה,דנה

16/07/2013 | 17:40 | מאת: תמי

מה זה מלח מבוסס אשלגן? האם הוא יכול לתרום גם להעלאת האשלגן בנוסף לאיזון לחץ דם גבוה למי שיש אשלגן נמוך ושהוא במעקב קבוע (בדיקת דם -אשלגן). האם האשלגן הוא זה שמוסיף טעם מלוח למלח כזה? תודה.

17/07/2013 | 08:59 | מאת:

שלום תמי, זהו תחליף מלח שחלק מהמליחות שלו נובעת מסוג מלח KCL ולא NACL מלח השולחן הרגיל. בעצם מחליפים את חלק מהנתרן באשלגן. תוספת אשלגן במזון יכולה בהחלט לעזור להורדת לחץ דם.המליחות נובעת משני סוגי המלחים. בברכה,דנה

16/07/2013 | 17:13 | מאת: אור

האם כמות של ויטמין B12 בדגים שווה (לפי 100 גרם מוצר) בכל צורות ההכנה? אם זה אפוי או על האש או בקופסת שימורים או מטוגן? השאלה שלי מתייחסת בעיקר לדג טונה ולדג סלמון.

שלום אור, כמות ה- B12 לא נפגעת ממש בתהליכי בישול ושימור שונים. בברכה,דנה

16/07/2013 | 13:35 | מאת: בת-שבע

אני משתמשת בתרופה anti leg cramps . לאחרונה ראיתי בעיתון פרסום ל-מגנוקס daily 365. שאלתי האם יש הבדל ואולי להמשיך כרגיל עם התרופה הקודמת. אכן מפעם לפעם יש לי התכווצויות ועוויתות בכפות הרגלים במיוחד לאחר פעילות ספורטיבית. אשמח לחוות דעתכם. תודה רבה

16/07/2013 | 16:29 | מאת:

שלום בת שבע אין לי ניסיון עם אף אחד מהתוספים, ולכן איני יכולה להמליץ. אם הכדור הנוכחי שיפר את מצבך משמעותי, השארי עימו, אם לא, נסי משהו אחר. בברכה,דנה

16/07/2013 | 12:16 | מאת: מאיר

במידה ושוטפים היטב כרוב כבוש דרך מסננת עם מים, האם כמות המלח תפחת משמעותית ?

16/07/2013 | 16:29 | מאת:

שלום מאיר, היא תופחת, אך איני יכולה להעריך עד כמה זה יהיה משמעותי. בברכה,דנה

16/07/2013 | 08:06 | מאת: סקוביבון

שלום אני מכינה לי תה (קר) של עלי לימונית, מקלות קינמון ושורש זנגוויל. את כל זה אני מבשלת ומקררת לתה. טעים מאד. כל מרכיב בפני עצמו בריא. האם השילוב גם? תודה

16/07/2013 | 08:12 | מאת:

שלום, איני מומחית לצמחים, אבל על פניו נראה סביר ובעיקר, הכי חשוב, טעים. בברכה,דנה

15/07/2013 | 13:01 | מאת: אושר

לפני כ-4 ימים נאלצתי לעשות העמסת סוכר שגרתית, של 50 גרם.. התוצאה היתה 195 ולכן הרופא שלי שלח אותי להעמסה של 100 גרם.. בהעמסה של 100 כל 4 הערכים יצאו לי מצויינים ואפילו לא גבוליים..(בצום-88 לאחר שעה-165.5 לאחר שעתיים-126.2 ולאחר 3 שעות-113.2) רציתי לדעת האם אני יכולה להרגע שאין לי סכרת ולהתעלם מהבדיקה של ה50 גרם כי ה100 זה מה שקובע או שמא אחרת.. הרופא שלי טס לחופשה אז אני לא יכולה לדבר איתו על הנושא..

15/07/2013 | 19:42 | מאת:

שלום אושר, על פי ההנחיות להעמסת 100 גר' התוצאות תקינות. אפילו היום, כאשר כל העולם בודק העמסות עם 75 גר' ולא עם 100, עדיין התוצאות תקינות. בכל מקרה, עליך לחכות לתשובתו של הרופא.את יכולה להתייעץ גם עם רופא המשפחה וגם רופא הנשים. בברכה,דנה

אני מוכנה לאכול כרוב מבושל שבוע שלם , כמה ניתן להוריד בשבוע שלם מזה ?

שלום תמי, אין לי מושג. אני לא נוהגת להמליץ למטופלי על דיאטות כאלו. בברכה,דנה

14/07/2013 | 13:24 | מאת: תמרה

שלום רב לפני מספר שנים עשיתי בדיקה ונמצא כי יש לי אי סבילות ללקטוז. מאז אני נמנעת ממרבית מוצרי החלב. היום שלח אותי הרופא לבדוק גם פרוקטוז. מסתבר שיש לי אי סבילות גם לפרוקטוז. בנוסף יש לי ערכי טריגליצרידים גבוהים מהרף העליון וכן כולסטרול קצת גבוה. אם לא מספיק - התגלה לאחרונה כי אני סובלת מאוסטופורזיס. אני בת 52. ואין לי מושג אילו מוצרי מזון רצוי שאצרוך ומאילו להימנע. אשמח מאוד לקצת טיפים. (בכל מקרה אקבע תור לדיאטנית - אבל צריך לחכות זמן רב עד ש..) תודה מראש תמרה

שלום תמרה, אכן בעיה מורכבת שלא ניתן לפתור על רגל אחת. ראשית, יש לבדוק רמות ויטמין D סידן בשתן ולהחליט על טיפול תרופתי בנושא האוסטאופורוזיס. לגבי פרוקטוז- חשוב להמנע משתיה ממותקת וגם דיאט, הגבלת פירות עשירים פברוקטוז או ביחס פרוקטוז:גלוקוז גבוה (את מוזמנת לעשות חיפוש במסגרת פורום זה, עניתי על כך רבות). ירקות רובם לא מוגבלים, גם רגישות לקטוז אינה אומרת שאי אפשר לצרוך חלק ממוצרי החלב הדלים בלקטוז, כולל גבינה צהובה, מותכת, יוגורט, ויש גם חלב וגבינה דלת לקטוז. דגים, בשר וקטניות את יכולה לצרוך די בחופשיות, כנ"ל לגבי ביצה על בסיס יומי. העובדה שיש לך כולסטרול לא מונעת אכילת פרוסת גבינה צהובה ביום ובוודאי לא ללקטוז. כמו כן, ישנם אנזימי עיכול לקטאז שיכולים לשפר את המצב. את יכולה לצרוך טחינה גולמית, שקדים כמקור סביר לסידן, שומן בריא. בברכה,דנה

14/07/2013 | 17:03 | מאת: תמרה

תודה רבה על התשובה המפורטת. האם סרדינים הם אכן מקור לסידן?

13/07/2013 | 23:08 | מאת: לדנה

כמה גרם חלבון יש רק בחלבון של הביצה (גודל לרג)

14/07/2013 | 11:38 | מאת:

שלום , כ- 3 גר' חלבון. בברכה,דנה

הילדה שלי בת 4 מסרבת לאכול מלא מזונות כמו עוף אורז היא הכי אוהבת לאכול שוקו יש לי איתה מריבות על האוכל. מה עושים?

שלום מאירה, ישנן היום מרפאות המשלבות הפרעות אכילה והתפתחות בילדים המלוות דיאטניות ומומחים אחרים. מציעה לפנות לקופה אליה את שייכת ו/או לברר בבית החולים לילדים הקרוב למקום מגוריך. בברכה,דנה

13/07/2013 | 17:26 | מאת: שלום

שלום דנה, יש לי שתי שאלות: 1- כמה גרם חלבון עלי לאכול ביום? איך מחשבים? 2- אני אוהבת לאכול גרעינים לבנים לא מלוחים, טבעים ולא קלויים עם הקליפה שלהם- האם יש בקליפה נזק באירותי או לחילופין יתרון בריאותי? תודה

13/07/2013 | 20:05 | מאת:

שלום, לגבי החלבון, מדובר על מינון אופטימלי של 0.8 גר' חלבון לכל ק"ג משקל גוף , בהנחה שאין עודף משק ניכר. לגבי הגרעינים, אין יתרון בריאותי באכילתם, איני יכולה לומר לגבי נזק, פרט לפגיעה מכנית במערכת העיכול. בברכה,דנה

שלום, הדיאטנית רשמה לקחת אגוזים עם מנת פרי בארוחת הביניים. מה ניתן לקחת במקום האגוזים במידה וישנה רגישות לאגוזים (התגלה תוך כדי הדיאטה)? תודה

שלום, אפשר שקדים או לקחת יוגורט טבעי עד 3 אחוז עם חצי מנת פרי בתוכו.רצוי בכל מקרה להתייעץ עם הדיאטנית המטפלת. בברכה,דנה

12/07/2013 | 12:27 | מאת: רותם

האם תפוח אדמה משמין ואינו בריא לאכילה בזמן דיאטה? מה כן אפשרי להכניס לתפריט דיאטנית על מנת לרדת 10 קילו בתקופה של 3 חודשים ? הדיאטה כללוה עם ספורט .

13/07/2013 | 15:51 | מאת:

שלום רותם, תפו"א אינו משמין וניתן לשלבו בתפריט. זה עניין כמותי וכיצד מכינים. לתפריט לירידה במשקל, יש לפנות לייעוץ אישי. בברכה,דנה

11/07/2013 | 12:32 | מאת: בר

היי יש לי עודף בטא קרואן רציתי לדעת באיזה מאכלים יש בטא קרוטן ? האם תוכלו לתת לי את הרשימה של המאכלים המכילים כמות גבווה שיש להמנע מהם ? תודה

12/07/2013 | 11:41 | מאת:

שלום בר, כיצד את יודעת שיש לך עודף? בדקת? ולנמה בדקת? בכל מקרה מזונות עשירים בבטא קרוטן הינם: גזר, דלעת, פטרוזיליה, בטטה.עלי בייבי למיניהם,דלורית, סוגי כרוב שונים. בברכה,דנה

11/07/2013 | 05:16 | מאת: מיכל

האם זה ייתכן שבבקבוקי המיץ הטבעי שבסופר שנשארו על המדף יותר משבועיים עדיין נשארו חלק מהויטמינים?

11/07/2013 | 12:00 | מאת:

שלום מיכל, השאלה כמה היה מלכתחילה. קרוב לוודאי שזה לא המוצר המזין ביותר. בברכה,דנה

10/07/2013 | 21:11 | מאת: שרון

שלום אני מתחילה טיפול משולש בהליקובקטר פילורי. ברצוני לשאול: 1. איזו פרוביוטיקה מןמלץ ליטול במהלך הטיפול? 2. מתי עלי ליטול פרוביוטיקה במהלך הטיפול? 3. למשך איזו תקופה לאחר סיום הטיפול התרופתי להמשיך ליטול את הפרוביוטיקה? בתודה מראש

11/07/2013 | 11:57 | מאת:

שלום שרון, 1. אין פרוביוטיקה מומלצת, אפשר גם להתסדר עם יוגורט ביו ואקטימל. 2. לרוב מנה בבוקר ומנה בערב. 3. עד 10 ימים אחרי. בברכה,דנה

10/07/2013 | 19:10 | מאת: אמא לילד חולה קרוהן

שלום, אני חדשה בענייני דגים. אשמח לכל הדרכה. הדיאטנית המליצה על דגי ים. אשמח אם תפרטו רשימה מלאה של דגי ים (לא מבחינה בין דג ים לדג שאינו ים). כמו כן אם יש הערות נוספות. אשמח בשלב שני, לקבל רשימה של דגי ים בריאים ושאפשר לעמוד במחירם (אנו במצוקה כלכלית). תודה

11/07/2013 | 12:10 | מאת:

שלום, דגי ים תיכון נפוצים :למוד לבן , פלמידה שחורה , מוסר, פרידה ,לוקוס לסוגיו , טרחונים, סרגוס , אינטיאס , מליטה וברבוניה. דגי ים מיובאים :סלמון נורבגי , קוד נורבגי , טונה אדומה, הליבוט טרי נורבגי , דובר סול נורבגי , דניס ולברק- מקורם לרוב דגי בכלובי הדגים. רוב דגי הים מומלצים, המחיר משתנה. בברכה,דנה

09/07/2013 | 07:53 | מאת: מני

שלום רב, אני שותה תרופות כרוניות קבועות, רציתי לשאול: בבוקר אני אוכל פרוסת לחם ולאחר חצי שעה שותה תרופות. לאחר 15 דקות מהרגע ששתיתי תרופות (לפעמים זה קורה) אני צריך להתפנות לשירותים. שאלתי: האם התרופות ששתיתי גם יורדות לשירותים, הכוונה התרופות של הבוקר של אותו יום. אודה על תגובה . תודה, מני.

שלום מני, אלא אם כן מדובר בשלשולים, יכול להיות שכן. אם מדובר ביציאה רגילה, ממש לא. בברכה,דנה

09/07/2013 | 02:20 | מאת: תמי

מדוע לא מומלץ לשתות מיץ סלק נקי ללא ערבוב במיצים אחרים? כמה נתרן יש בכוס 200 מ"ל מיץ סלק?

09/07/2013 | 16:56 | מאת:

שלום תמי, איני יודעת על המלצה כן או לא לשתות מיץ סלק בבת אחת, לכן אין לי תשובה בנושא.המחשבה היחידה שיש לי בנושא שאולי זה יכול לגרום לשלשול. בכוס מיץ יש כ- 70-100 מ"ג נתרן. שימי לב, שצבע השתן והצואה יכול להשתנות לאדום. בברכה,דנה

09/07/2013 | 18:24 | מאת: תמי

תודה. האם הנתרן שבמיץ סלק או בסלרי גורם לעלית לחץ דם או לא רצוי לאכילה בכמויות גדולות לאדם שיש לו לחץ דם גבוה ? האם יבוש של סלק או של סלרי וטחינתו במכשיר לטחינת קפה כדי לקבל תחליף מלח, גם תגביל אדם עם לחץ דם גבוה למינון של 2,400 מ"ג ביום, וכוונתי שזה מבלי לאכול מלח, מזון מעובד, או אבקת מרק, אלא המליחות היחידה תהיה התחליף מסלרי או סלק מיובש וטחון. האם יש עוד חומרי גלם שהם מלוחים כדי שיהיה אפשר לשים אותם במלחיה במקום מלח? (וכמובן שצריך לשמור את המלחיה הזאת במקרר - למי שעוד מחפש תחליף מלח) אני מודה לך.

09/07/2013 | 01:44 | מאת: י

האם נטילת חומצה פולית עלולה לרוקן את מאגרי ויטמין B12 או רק לכסות על סימפטומים של חוסר? תודה.

09/07/2013 | 16:57 | מאת:

שלום, זה תלוי מינון. במינון סביר זה לא יגרום לאף אחת מהתופעות הנ"ל, במיוחד אם עושים בדיקה של B12. בברכה,דנה

08/07/2013 | 16:56 | מאת: מיכל

כמה קלוריות וכמה חלבונים בערך יש בתפריט הזה? הוא נבנה לי ע"י תזונאית ושכחתי לשאול אותה כמה קלוריות וחלבונים הוא מכיל. בוקר: כוס דייסת קוואקר מבושלת בתערובת של חלב סויה וחלב 1% רגיל, עם שתי כפיות סוכר. ביניים: יוגורט 0% שומן עם חופן קטן של אגוזי מלך ושקדים. צהריים: מרק ירקות בלי שמן, ירק חי כלשהו, כוס וחצי קטניה כלשהי וכוס דגן מלא כלשהו. ביניים: שתי פרוסות לחם שיפון קל עם כף טחינה. ערב: סלט ירקות גדול מאוד, חצי כוס קטניה כלשהי, מעט קרוטונים. זה תפריט סביר? מיועד לתקופת הריון וקראתי עכשיו שבהריון צריך כ-70 גרם חלבון ליום ואני לא בטוחה שמגיעה לשם, במיוחד כי אני גם מתעמלת. אני צמחונית ומעדיפה להפחית כמה שאפשר במוצרים מהחי מטעמי מצפון. אין בעיות בריאותיות מיוחדות. גובה 174, משקל 67. אם צריך להוסיף חלבון מאיפה כדאי?

09/07/2013 | 17:07 | מאת:

שלום מיכל, מבחינה קלורית זה לא מספיק, זה מגיע לכ- 1300 קק"ל ואת צריכה לפחות 1500 קק"ל. מבחינת חלבון זה מגיע בקשוי ל- 55 גר' חלבון, ואת צריכה לפחות 67 גר' חלבון. הדיאטה חסרה מבחינות אלו- לפי התפריט את לא צמחונית אלא טבעונית בעיקר (פרט ליוגורט ומעט חלב). לא בורר לי למה את על 0% יוגורט, תעלי ליוגורט טבעי רגיל ותוסיפי עוד שקדים/אגוזים. לא ציינת פירות כלל וכלל, איפה הם? קינואה תוכל לשפר את המצב, והאמת אם מוצרי חלב כן נכנסים לעניין, אז ביצה אחת ליום תוכל להשלים את התמונה. היה וקשה לך עם זה, תוסיפי אבוקדו,שמן זית בבישול, זיתים ועוד. בברכה,דנה

09/07/2013 | 23:54 | מאת: מיכל

עכשיו שמתי לב שאכן כתוב יוגורט רגיל ולא 0%. פירות קשה לי, משום מה אלו שניסיתי עושים בחילות נוראיות. אני אוסיף ביצים רק לתקופת ההריון ואחר כך אפסיק. קינואה אני אוכלת די הרבה. זיתים גם אין לי בעיה להוסיף. שאלות נוספות: 1. האם חשוב לאכול את כמות החלבונים הזו בכל יום? כי בסופי שבוע כמעט תמיד יוצא לי לאכול אצל חמותי די הרבה גבינות קשות, אז אולי אפשר להשלים חלבונים בסופ"ש? 2. האם צריך לאכול כזו כמות של קלוריות בכלל וחלבונים בפרט ישר מתחילת ההריון או רק בשלב מאוחר יותר? כי העובר עכשיו אמור להיות ממש קטן (שבוע 7), כמה חלבון הוא כבר צריך?

08/07/2013 | 07:28 | מאת: סימה

שלום, רציתי לדעת: 1. אם אפשר ליטול את תוסף הסידן יחד עם שעועית מאש (אפונת מונג) מבושלת או שיש בעיה עם החומצה הפיטית והאוקסלית (גם לאחר בישול שלה)? האם זה מפריע לספיגה? 2. אם אני לוקחת 2 קפסולות של 250 מ"ג ביום ובערב האופציה היחידה שלי היא לקחת אחד מהם שעה לפני שאני אוכלת מוצר שמכיל קצת שוקולד חלבי, עדיף לקחת את שתי הקפסולות בצהריים או ששעה הפרש זה לא כזה נורא?

08/07/2013 | 08:26 | מאת:

שלום סימה, עדיף לקחת חצי שעה אחרי ארוחת בוקר וחצי שעה אחרי ארוחת ערב. לכל מזון תהא השפעה כזו או אחרת, אבל לא ביטול מוחלט. בברכה,דנה

08/07/2013 | 10:53 | מאת: סימה

כי אני לא אוכלת ארוחת בוקר, ואם זה יהיה אחרי ארוחת הערב אז זה שעה לפני קינוח עם קצת שוקולד או אם אקח אחרי הקינוח בערב זה יהיה 3/4 שעה אחרי מאכל עם שוקולד... אם כך- מה עדיף? 2 כדורים עם צהריים שכוללת שעועית מאש או אחד בערב שעה לפני שוקולד או 3/4 שעה אחרי שוקולד?

07/07/2013 | 13:03 | מאת: גל

האם נכונה הטענה כי סוכרלוז וסטיביה הם הממתיקים הבטוחים ביותר לשימוש וכי ניתן לצרוך מהם ללא הגבלה? חשוב לי במיוחד מה דעתך על הסוכרלוז, כיוון שלסטיביה יש טעם לוואי מריר שמפריע לי מאוד.

07/07/2013 | 13:16 | מאת:

שלום גל, נכון להיום ולמידע ולמחקר, נכון. בברכה,דנה

07/07/2013 | 12:59 | מאת: שירלי

השזיף הוא הפרי האהוב עלי והייתי מעוניינת לדעת כמה פרטים אודותיו: כמה קק"ל יש בערך בשזיף אחד בגודל בינוני? מהם יתרונותיו התזונתיים? האם הוא נחשב לפרי שעשיר ברמת הסוכר שהוא מכיל ולכן יש הגבלה על הכמות היומית שכדאי לצרוך ממנו? האם יש שוני בין הערכים התזונתיים של שזיפים כהים (אדומים) ובהירים (צהבהבים)?

07/07/2013 | 13:22 | מאת:

שלום שירלי, בשזיף בינוני יש כ- 33 קק"ל. אין הבדל בין הצבעים. ההמלצה עומדת על 2-3- מנות פרי ליום. בגלל ששזיפים גדולים יחסית, אני מתייחסת לשזיף אחד כמנה אחת ולא כמו פעם, שני שזיפים. אין לו יתרונות מיוחדים מאוד, עשיר בסיבם ועוזר ביציאות. בברכה,דנה

06/07/2013 | 16:00 | מאת: בתיה

מה זה ? האם כדאי להמנע ממשקאות שמכילים את זה? האם מזיק לבריאות?

06/07/2013 | 20:56 | מאת:

שלום בתיה, מדובר בממתיק מלאכותי, בדומה לסכרין ואספרטיים. הוא לא נחשב למזיק, אך איני נוהגת להמליץ עליו, ואם אפשר להמנע, עדיף. בברכה,דנה

מיד לאחר פתיחת קופסאות שימורים של סלמון, טונה, סרדינים, מקרל וכו' אני מעביר לכלי זכוכית ומכסה אותו. כמה ימים לאחר הפתיחה בתנאים אלו אני יכול לאכול את זה ? הדגש הוא הוא לא על הטעם אלא בריאותית.

שלום גיל, לא יותר מיומיים, מניסיון, לא מתוך מדע. בברכה,דנה

06/07/2013 | 03:00 | מאת: רוית

על אריזת מזון כתוב שהמרכיבים הם: מלטודקסטרין , דקסטרוז, הידרוליזט של חלבון. מה הם החומרים האלה? האם מזיקים?

06/07/2013 | 09:11 | מאת:

שלום רוית, דקסטרוז זה סוג של סוגר, מלטודקסטרין זה פולימר של סוכרים והידרוליזאט של חלבון זה למעשה חלבון מפורק- הכל חומרים טבעיים ואינם מזיקים (כמובן תלוי כמות) גם גלוקוז ומלח זה טבעי אבל במינונים גבוהים עלולים להזיק. בברכה,דנה

06/07/2013 | 02:30 | מאת: אריאלה

האם נייר סופג באמת סופג כמויות גדולות של שמן מאוכל שטוגן? לגבי חצילים מטוגנים יש לי שאלה ספציפית, מה יוציא יותר שמן מהחצילים נייר סופג או השארתם במסננת ?

06/07/2013 | 09:12 | מאת:

שלום אריאלה, לצערי אין לי תשובה בנושא. בברכה,דנה

06/07/2013 | 00:48 | מאת: ליבי

האם הקפאת מזון מסוג פחמימות פוגעת בערכם התזונתי ולכמה זמן ניתן להקפיא כדי שיהיה ראוי למאכל ובלי לפגוע בערכם התזונתי? אני מתכוונת לפחמימות: אורז, כוסמת, בורגול, גריסי פנינה, פירה תפו"א.

06/07/2013 | 09:13 | מאת:

שלום ליבי, לא ידוע לי על נזק, אבל גם איני יכולה לומר לכמה זמן. בברכה,דנה

05/07/2013 | 15:04 | מאת: טלי

איפה יש יותר נתרן והאם בהרבה, בקליפת הסלרי או בסלרי עצמו? כמו נתרן יש בסלרי?

05/07/2013 | 21:53 | מאת:

שלום טלי, אין לי אפשרות לבחון את השניים בהפרד, ולא נראה לי שההבדל משמעותי. בגבעות סלרי אחד יש כ- 32 מ"ג נתרן. בברכה,דנה

05/07/2013 | 09:00 | מאת: אודי

שלום מנסה לרדת במשקל אוכלת המון כרוב מבושל היתכן שהאוכל הזה מפריע לירידה במשקל? קראתימשהו על בלוטת התריס בהקשר הזה אנא תשובתך-- תודה

05/07/2013 | 21:52 | מאת:

שלום אודי, לא קשור ולא רלוונטי. ישנה בוודאי סיבה אחרת. בברכה,דנה

04/07/2013 | 14:16 | מאת: כרמל3

כמה נתרן אמור להיות בבקבוק של מים מינרליים כדי שלא ישפיע לרעה על הגוף בכלל ועל קפיצות בלחץ דם ספציפית?

שלום כרמל, כמות הנתרן במים מינרלים זניחה יחסית ואין לה השפעה על לחץ דם, בכלל. כל כמות מים שתשתי כמות הנתרן לא תגיע אפילו לפרוסת לחם אחת.( לשם השוואה ב- 2 ליטר מים מינרלים יש כ- 60 מ"ג נתרן ואילו בפרוסת לחם אחיד 150 מ"ג) . ההמלצה מדברת על 2400 ליממה, אז המים לא מהווים בעיה. בברכה,דנה

04/07/2013 | 11:03 | מאת: שרון

שלום אני נוטלת תוספי תזונה: תמצית עלי תה ירוק, ל-ליזין 500, ברזל-פלורדיקס וסופר גלא 300 שנרשמו לי על ידי רופא עור. בקרוב עלי לבצע תבחין נשיפה להליקובקטר, האם תוספים אלו עלולים להשפיע על תוצאות הבדיקה? בתודה מראש

05/07/2013 | 21:46 | מאת:

שלום שרון, התייעצי עם המכון הבודק. בברכה,דנה

04/07/2013 | 00:20 | מאת: הילה

שלום, אשמח לדעת מה הקשר בין גבנ"צ וכאבי ראש. תודה!

05/07/2013 | 21:45 | מאת:

שלום הילה, ישנה איזו אמונה לא מבוססת מדעית לגמרי כי צריכת גבינה צהובה מחמירה מיגרנות. הטענה שמרכיבים בו ביין ובשוקולד יכולים להחמיר מיגרנה אצל אנשים מסויימים. אין לכך ביסוס של ממש. בברכה,דנה

03/07/2013 | 21:10 | מאת: דניאל

בעקבות דיאטה (מוצלחת) להורדת ערכי טרגלצירים קבלתי PH-U STRIP 0.5. 1) אני תוהה מה מרכיבי הדיאטה היה עשוי לגרום לכך: - ירידה דרסטית בצריכת החלב מ-3 כוסות לחצי כוס ביום? - 100 כמוסות B12 + ח.פולית? - 2 כמוסות אומגה 3 ביום? - כמוסות רימונים שסיימתי לפני חודשיים? - אי צריכה מוחלטת של כל סוכר (כ-5 שקיות סוכרלוז ביום). - מעבר טוטלי לדגנים מלאים. 2) מה יכול לעזור לאזן ערך זה?

05/07/2013 | 21:42 | מאת:

שלום דניאל, הערך שציינת לא הגיוני. לרוב הטווח בין 4-8, ולא בערכים שציינת. תזונה עשירה בבשר וחלבון מן החי מורידה את ה- ph לכיוון חומצי. דווקא דיאטה עשירה בירקות, פירות, פירות הדר, מצרי חלב ניגר ודגנים מלאים מעלים ph לכיון בסיסי יותר. כל מה שציינת אמור לעשות שתן דווקא יותר בסיסי, והערך 0.5 בוודאות לא נכון. ph של 0.5 היה שורף את דרכי השתן שלך, זה אפילו לא ה-ph בקיבה. יש לחזור על הבדיקה או לבדוק האם הערך הוא נכון. בברכה,דנה

03/07/2013 | 13:51 | מאת: יערה

שלום, הדיאטה שלי כבר הרבה שנים דלת סידן – לפי החישובים שלי אני אוכלת בערך 200 מ"ג ביום ואפילו פחות. אני מעוניינת להתחיל לקחת תוסף אבל אני רוצה גם לקחת ברזל (אני מנסה להכנס להריון ואני בקושי אוכלת בשר). יש לי ברזל ביסגליצינאט של סולגאר שהבנתי שאפשר ליטול אותו עם מוצרי חלב. יש לי כדורים של 250 מ"ג סידן ציטראט עם ויטמין D ומגנזיום. אני אוכלת ארוחת צהרים לא חלבית בשעה 16:00 ארוחת ערב לפעמים מעט חלבית (50 גרם גבינה או פרוסת גבינה צהובה) בשעה 21:15 ארוחת ביניים לפעמים חלבית בשעה 22:00 ופירות בשעה 23:00. השאלות: 1. האם חוסר בסידן יכול להסביר "קנקים" בברכיים בעת תנועה של "אופניים"? 2. כמה כדורים של סידן עליי לצרוך ביום (כמה מ"ג)? 3. האם עליי להפריד את הכדורים של הסידן אחד מהשני ואם כן בהפרש של כמה שעות? 4. האם תוסף הסידן או הברזל (וזה חשוב) יכול להפריע לספיגה של תרופות אם אני לוקחת אותם באותו זמן? אם כן – כמה זמן מספיק להפריד בשביל להיות בטוחה שהתרופה תיספג כראוי (זה קריטי!)? 5. כמה זמן עליי להפריד את תוסף הסידן מארוחה חלבית? 6. כמה זמן עליי להפריד את תוסף הסידן מתוסף הברזל? 7. ולבסוף – מה הסדר הכי עדיף לקחת אותם? בהנחה שצריך להפריד בין נטילת כדורי הסידן חשבתי את הסידן לקחת בשעה 16:00, את הברזל בשעה 21:00 (אפילו עם חלבי) ואת הסידן האחרון לקחת בשעה 23:00. השאלה אם ההפרדה הזו מספיקה מבחינת העובדה שלפעמים תוסף הסידן בערב יהיה שעה לאחר ארוחה חלבית ושעתיים בקושי לאחר תוסף ברזל?

שלום יערה, 1. לא. 2. השאלה כמה סידן זמין יש בכל כדור. כעיקרון לא הייתי לוקחת יותר מ- 2, עושה בדיקה לצפיפות עצם וסידן בשצן. 3. רצוי, לפחות 6 שעות. 4. תלוי בתרופה- לרוב לא- תתיעצי עם רוקח ליתר ביטחון. 5. שעתיים. 6. אין המלצות אבל קחי בחשבון לפחות 6 שעות. 7. אז תעבירי לבוקר. בברכה,דנה

אני אוכלת כל יום 3 יחידות של אוכל מעובד כתחליף לבשר. חוץ משני המרכיבים גואר גאם וקסנתן גאם, שאני לא יודעת מהם, שאר המרכיבים, לפי מיטב הבנתי, הם טבעיים ואותם אוכלים בצורה טבעית גם בבית כלומר מוסיפים לסלטים וכו' (למשל עמילן, חומץ, תבלינים וכו') ויש גם תוספות של ויטמינים. 1. אני רוצה לשאול האם שני המרכיבים גואר גאם וקסנתן גאם מזיקים לאור העובדה שאני אוכלת כל יום לארוחת צהריים 3 יחידות כאלה סה"כ 100 גרם מהמוצר, וזה עבורי החלבון בארוחה וכמובן שאני מוסיפה לזה בכל יום תוספת אחרת של פחמימות (בורגול, כוסמת, קוסקוס,תפו"א,אורז או לחם). 2. יש 18 גרם חלבון ל-100 גרם, 13 גרם שומנים, מתוכם 1.4 גרם שומן רווי, כולסטרול 1.1 מ"ג. האם יש לי בארוחה מרכיב חלבוני טוב ומספיק והאם זה בסדר גם מבחינת השומנים שציינתי? אני חייבת לציין שוב שזה החלבון היחיד והקבוע שלי בארוחת הצהריים הרבה שנים.

שלום לילך, 1. שני המרכיבים הראושנים הם סיבים ואין בהם נזק ידוע. 2. הבעיה עם מזונות אלו היא עובדת העיבוד שלהם. להסתמך עליהם כל יום, לא יכולה לומר אם זה הפתרון הנכון. אני מציעה שתפני לדיאטנית להרכבת תפריט מגוון יותר. בברכה,דנה

06/07/2013 | 01:45 | מאת: לילך

מבחינת כמות חלבון כזו בארוחה זה מספיק ? מבחינת כמות השומנים וסוג השומנים, זה לא יותר מידי בארוחה אחת?

02/07/2013 | 17:25 | מאת: ליאת

שלום. בני בן ה- 18 חודשים תמיד היה רזה (אחוזון 20 +-) ובטיפת חלב אמרו לי להעשיר ולהשמין את האוכל שלו. איך אפשר לעשות את זה. הוא לא אוכל טחינה,לא אוכל כריכים, לא אוכל פרות או ירקות מרוסקים-הוא עצמאי מאוד ואוהב לאכול לבד ורק מה שהוא בוחר. איך אני יכולה לתת לו אוכל מזין ומשמין? תודה רבה

07/07/2013 | 07:57 | מאת:

ליאת שלום! נהוג לבחון את תהליך הגדילה ואת כל המדדים כדי לקבוע האם "רזה" או שמצבו תקין. לא אוכל לחוות דעה ולתת טיפול באם נדרש, דרך הפורום. ממליצה לך בחום לפנות לדיאטנית ילדים דרך קופ"ח. בברכה, נועה

01/07/2013 | 21:28 | מאת: נורית

שלום, האם אוכל מבושל מיום קודם מאבד מערכו התזונתי?

02/07/2013 | 07:41 | מאת:

שלום נורית, תלוי איך בושל, איך נשמר ובאיזה מזון ורכיב מדובר. באופן כללי, יש איבודים. בברכה,דנה

01/07/2013 | 20:05 | מאת: אלי

שלום, רציתי לשאול מתי מומלץ לשלב ירקות ופירות במהלך יום ביחס לארוחות. שמעתי למשל שפירות עדיף או כשעה לפני ארוחה או שעתיים לאחיה כדי שלא יתססו בבטן בזמן המתנה לעיכול שלהם. שמעתי גם שויטמינים מסוימים בירקות צריכים שומן כדי להיספג בגוף כיאות. אשמח לתשובה אבל אם אפשר גם קישור לאתר אמין בנושאי תזונה(גם באנגלית),שאפשר לסמוך עליו שיעשה לי סדר בראש בין כל מיני "שמועות" שמסתובבות להן(שחלקן-על פי מקורות מסוימים-סתם מיתוסים (למשל הימנעות משתייה בזמן ארוחה או לאחריה כדי לא לדלל מיצי קיבה)). תודה מראש!

שלום אלי, לא צריך אתר או מקורות. כל מה שציינת הינו בגדר מיתוס והמצאות מופרכות. ירקות אפשר לשלב בכל ארוחה בכל זמן. פירות, בשל תכולת סוכר גבוהה יותר מוגבלים יותר בצריכה ל- 3 מנות ביום, מפוזרות על פני היום, לבחירתך. בברכה,דנה

01/07/2013 | 14:32 | מאת: גלי

שלום לכם שמי גלי אני בת45 יש לי עודף משקל וכולסטרול גבוה הלכתי לדיקור סיני ונוטרופתית ההמלצה לעבור לדיאטה טבעונית וכך עשיתי אני כחודשיים טבעונית.אך המשקל שלי בקושי זז למרות שאני מקפידה דרך אגב אני גם לא אוכלת חיטה אלא רק לחם שיפון 95 אחוז דוגמה לתפריט יומי : תמר אחד וכמה שקדים,סנדוויץ מלחם שיפון עם כף טחינה מוכנה וירקות,10 כפות אכילה של אורז מלא עם עדשים תפוח ושתי פרכיות עם מעט טחינה מוכנה. האם יש לי מעט חלבונים בתפריט ולכן אני לא יורדת איזה המלצה אוכל לקבל תודה גלי

01/07/2013 | 15:13 | מאת:

שלום גלי, התפריט מאוד דל נקודה. כדי לרדת במשקל צריך לבצע פעילות גופנית וכדי לבדוקאת בלוטת התריס. אפשר לבצע דיאטה טבעונית מזינה מזו. פני לייעוץ אישי. בברכה,דנה

01/07/2013 | 15:49 | מאת: גלי

הנוטרופתית לפי בדיקות הדם שלי הוסיפה לי כמוסות יוד מאצות וחוץ מזה אני הולכת 3 פעמים בשבוע 40 דקות. יש לך רעיון על לבונים שאני יכולה להוסיף מסגרת דיאטה זו והאם לא מסוכן לצרוך הרבה סויה כשיש סיפור של סרטן השד לאחותי לא ידוע אם זה על רקע גנטי לי עצמי גילוגוש אך לא צריך להוציא רק מעקב שנתי של ממוגרפיה תודה