פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
13/06/2013 | 13:16 | מאת: שושנה

שלום, בבדיקות אנדוסקופיות התברר שיש לי דלקת בקיבה,שגורמת לחשפים ברירית הקיבה בדרגות שונות של הרס הרירית, כנראה כתוצאה של נטילת אספירין וכן דיברטיקולוזיס שזו כידוע מחלת קשישים. אני בת 67 ואני רוצה להתגונן טוב יותר ממחלות זיקנה ומבלאי של מערכת העיכול. אלו מזונות לא כדאי לי לאכול. מה אסור? תודה רבה מראש.

13/06/2013 | 15:23 | מאת:

שלום שושנה, אין מזון מסויים, ישנן הנחיות כלליות וכן המלצות פרטניות. לשם כך, מומלץ מאוד לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי, שכן פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. בברכה,דנה

14/06/2013 | 09:03 | מאת: שושנה

שלום דנה. אפשר לקבל את ההנחיות הכלליות?

12/06/2013 | 21:09 | מאת: נועם

האם לחם (במקרה שלי שיפון) מספק את כל סוגי הפחמימה הדרושים לנו, או שחובה לגוון ולצרוך גם קטניות וכיו"ב.

שלום נועם, אנחנו אוכלים מגוון לא רק לשם פחמימות, אלא גם לשם גיוון ויטמינים, מינרלים, סוגי סיבים ועוד. אם אתה רוצה מבחינה כמותית, אז זה בסדר, אם איכותית, אז לגוון. בברכה,דנה

12/06/2013 | 19:33 | מאת: אייל

סליחה באם השאלה מטופשת, אבל, זה באמת מעניין אותי: מה יותר בריא לאכול? 1. עוף בגריל + תפו"א. 2.פלאפל (מטוגן בשמן חמניות), עם פיתה מחיטה מלאה? בתודה.

13/06/2013 | 15:26 | מאת:

שלום אייל, נשאלת השאלה: מה זה בריא? לכל אחד יתרונות וחסרונות, תלוי סוג הבישול, כמות המלח ועוד. אין לי תשובה אחרת בנושא. בברכה,דנה

12/06/2013 | 12:01 | מאת: חן

היי לכולם, שמי חן ואני וחברתי מיטל עושות עבודת גמר באוניברסיטת אריאל, על דעותיהם של דיאטנים/ות לגבי השמנת ילדים בישראל. בגלל הקושי במציאת דיאטנים/ות המטפלים בילדים/מבוגרים אנו פונות אליכם באם תוכלו להקדיש מס' דקות מזמנכם. תודה על שיתוף הפעולה :) https://docs.google.com/forms/d/177UubTGwSZwr7582nEHKsdzaxStHkT1OUw3WAqBIBhs/viewform

13/06/2013 | 15:33 | מאת:

שלום חן, העברתי לדיאטניות במחלקה. מציעה שתנסו להעביר את השאלון שרך דיאטניות ראשיות בבתי חולים ובקופות החולים, יותר מקצועי. בהצלחה,דנה

12/06/2013 | 11:20 | מאת: נועם

האם כל הפחמימות נשארות בקטניות גם אחרי השריה ובישול, או שחלק מסויים אובד \ מתפרק \ נמס במים ובחום? ואותה שאלה לגבי ירקות.

13/06/2013 | 15:33 | מאת:

שלום נועם, למה שיעלם? הכל נשאר. בברכה,דנה

12/06/2013 | 11:19 | מאת: אפרת

שלום מהן ההשלכות של אי לקיחת תוסף Q10 אצל חולה לב וכלי דם, וסוכרת? אשמח לפירוט קצר על מנגנון התוסף אם אפשר משום שאני לא מוצאת באינטרנט אתר אמין בנושא שלא ממומן על איזשהי חברת תוספי תזונה כלשהי.

13/06/2013 | 15:35 | מאת:

שלום אפרת, אני אפתור לך את הבעיה בקלות- אין המלצה ללקיחת תוסף זה ואין הוכחה שהוא עוזר , בשום מחלה, פרט למקרים בהם לוקחים סטטינים שגורמים למיופתיות (כאבי שרירים). הוא חשוב למנגנון נוגד חמצון. בברכה,דנה

12/06/2013 | 08:08 | מאת: אלונה

עלי לעבור בדיקת קולונוסקופיה, ונאמר לי לאכול מאכלים רק מקמח לבן. לחם לבן מותר, אך מה לאכול בצהרים עם העוף? חשבתי על פסטה, אך איני יודעת איזו פסטה עשויה מקמח לבן. בפסטות שיש לי בבית רשום קמח סמולינה מחיטת דורום. אנא עזרו לי.

13/06/2013 | 15:36 | מאת:

שלום אלונה, את יכולה לאכול הכל, גם את הפסטה. את יכולה גם תפוחי אדמה, אורז, קוסקוס, פתיתים. בברכה,דנה

11/06/2013 | 22:21 | מאת: ענת

שלום, אני ובן זוגי רוצים לחנך את עצמנו לגבי תזונה נכונה ובריאה. אחד הנושאים השנויים במחלוקת הוא אכילת פירות יחד עם/בסמוך לארוחה עתירת חלבון. מהבנתי האישית, פירות מתעכלים במהירות ברמת חומציות גבוהה בקיבה, בעוד שבשרים ועופות שונים מתעכלים ברמת חומציות נמוכה לאורך זמן ממושך יותר. אם כך, אכילת פירות יחד עם בשר תגרום לעיכול לא מתאים או יעיל של הבשר מאחר שהעיכול לא יושלם בקיבה בטרם יעבור הבשר למעיים, ותופעת הלוואי היא רקבון לאורך הדרך, גזים וכו'. לעומת זאת הבנתי שאכילת פרי חצי שעה-שעה לפני הארוחה דווקא תורמת לעיכול מכיוון שהיא ממריצה ומעוררת את הקיבה ואת האנזימים לקראת עיכול אינטנסיבי יותר. נאמר לי גם שפירות כן הולכים טוב עם אגוזים. מה מכל אלה נכון ומוכח מחקרית? מה הוא בגדר תיאוריה שלה מקבילה הנוגדת אותה? אשמח לקבל מידע מלומד עם קישורים לאתרים באנגלית, אם אפשר (בן זוגי אמריקאי) המלמדים על הנושא. שמעתי גם דיעות הפוכות בעניין. תודה מראש. ענת

13/06/2013 | 15:39 | מאת:

שלום ענת, כל מה שתארת לא מוכח מדעית ואין לו שום הגיון אבולציוני או אחר. הדבר היחיד שאפשר לחשוב שדווקא אכילת ירקות ופירות עם בשר תשפיע לרעה על ספיגת הברזל, אבל גם לגבי זה איני בטוחה כמה נכון, ובטח לא "מוכח מדעית". בברכה,דנה

11/06/2013 | 15:21 | מאת: מיכל

דנה שלום, האם סלט ירקות אשר נאכל כ- 6 שעות לאחר הכנתו שומר על ערכיו התזונתיים? האם שמירת הסלט במקרר עשויה לשמר את ערכיו התזונתיים? האם סלט חתוך גס במקום סלט קצוץ דק עדיף מבחינת שמירת הערכים התזונתיים?

11/06/2013 | 16:00 | מאת:

שלום מיכל, תהליך החמצון קורה. חלק מהויטמינים נהרסים, במיוחד אלו הרגישים לאור חום וחמצן. חלק נשארים ברמה תקינה. אין לדעת מראש כמה ומה קורה, אבל החלט עדיף לאכול כמה שיותר טרי.שימור במקרר וחיתוך לחתיכות גדולות בהחלט מוריד מתהליך החמצון. בברכה,דנה

11/06/2013 | 12:51 | מאת: דודו

שלום רב. אני 1.85 ואני שוקל 64 ק"ג. המטרה שלי היא להשמין לפחות 10 ק"ג אך מבנה הגוף שלי מקשה עלי מאוד, מאז ומתמיד הייתי רזה. כמה שאני לא אוכל ומתאמן אני פשוט לא מצליח להשמין אלא יש לי פשוט יותר יציאות. אשמח לקבל את עזרתכם בעניין. איך לעזעזאל אני מעלה את ה-10 קילו האלו בצורה בריאה? נ.ב: אני לא נוהג לאכול הרבה פירות וירקות אז חשבתי אולי על שילוב של מולטי ווטמין. תודה מראש.

11/06/2013 | 15:58 | מאת:

שלום דודו, עליך פנות לייעוץ אצל דיאטנית באופן פרטני. בברכה,דנה

10/06/2013 | 23:07 | מאת: אורנה

אני סובלת מכאבים בפרקים ובמפרקים. המליצו לי על תוסף מורינגה. התחלתי טיפול רפלקסולוגי והמטפל המליץ לי על כדורי סלדרין, בנוסף אני משתמשת באומגה 3, וגם משתמשת ברסיטל כבר שנים. האם אפשר להשתמש בכל הדברים הנ"ל יחד או ישנה התנקשות.

11/06/2013 | 08:54 | מאת:

שלום אורנה, לצערי אין לי מידע בנושא. התייעצי עם רוקח. בברכה,דנה

10/06/2013 | 21:07 | מאת: איתן

האם יין אדום משתן? גורם לשתן מרובה יותר מאשר נגיד מים או ספרייט לדוגמא?

11/06/2013 | 08:55 | מאת:

שלום איתן, אולי מעט יותר בגלל האלכוהול, לא ספציפית היין, אבל לא משהו שונה מהרגיל. בברכה,דנה

10/06/2013 | 01:42 | מאת: עינת

האם שומן רווי מעלה כולסטרול? אם כן, האם זה כולל גם שומן רווי מן החי וגם מן הצומח וגם את השומן רווי שיש בשומן דקלים ובשמן קוקוס? ותודה.

שלום עינת, בעיקרון כן, בעיקר מעלה חמצון של LDL. ישנם ככל הנראה הבדלים אם המקור מן החי או הצומח, אבל ההתייחסות זהה ךשניהם וההמלצה להגביל בסך הכל. בברכה,דנה

10/06/2013 | 01:17 | מאת: נירה

האם כאשר אוכלים הרבה מאכלים עם ערך גבוה של ברזל זה עלול לגרום לשלשולים?

11/06/2013 | 08:57 | מאת:

שלום נירה, זה תלוי במזון ללא קשר לברזל.ואם אין רגישות למזון מסויים, הוא לא יעשה שלשולים. בברכה,דנה

09/06/2013 | 20:43 | מאת: מרינה

הי רציתי לפנות ליעוץ דיאטנית לאחר שגיליתי שאני רגישה לקטוז לקבלת תפריט ספיציפי לכך יש דיאטנית שמתמחה בזה ספיציפית?

11/06/2013 | 08:58 | מאת:

שלום מרינה, לא, כל דיאנית יכולה לעזור לך. בברכה,דנה

09/06/2013 | 19:28 | מאת: שרינה

שלום לך אני משרה את הפירות יבשים צימוקים שזיפים ומשמשים במים רותחים.לאחר מכם שופכת שוטפת ואז מבשלת ללפתן. האם אני מפסידה בכך משהוא? האם כדאי לבשל ישר מהשקית? בכבוד רב בתודה מראש שרינה

שלום שרינה, כל שהמוצר עובר יותר תהליכי עיבוד, בישול, הרתחה ושטיפה, כך אובדים חלק מהרכיבים התזונתיים. אם את לא חייבת, אל תעשי זאת. בברכה,דנה

08/06/2013 | 22:02 | מאת: בני

אני יודע שלא מומלץ לסחוט עלים ירוקים במסחטת פירות וירקות קשים כי המהירות של המסחטה גורמת לעלים הירוקים להתחמצן ולכן מומלץ להשתמש במסחטה איטית . השאלה שלי היא אם המסחטה הידנית של העשב החיטה ( זאת שנמכרת ב300 שקלים ) טובה לצורך הכנת מיצים מעלים ירוקים ( חסה , פטרוזיליה , שמיר , תרד , מנגולד וכ'ו ) ולא תגרום לעלים להתחמצן כמו מסחטה של פירות וירוקת קשים ?

09/06/2013 | 07:10 | מאת:

שלום בני, צר לי, אך אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

07/06/2013 | 21:18 | מאת: אינה

שלום אני בת 17 וכרגע שוקלת 59 קלוגרם בעוד שלפני חצי שנה שקלתי 70 קלוגרם רזיתי בצורה לא נכונה ואני חוששת שיש לי הפרעות אכילה כי אין לי מחזור כבר 3 חודשים .. וכבר הייתי אצל רופא והביאו לי גלולות . אני משתדלת לאכול עד 1000 קלוריות ביום שמורכבות בעיקר מפירות ירקות לחם קל ומוצרי חלב דלי קלוריות . אני עוסקת בריקוד 4 פעמים בשבוע במשך 2-3 שעות בצורה מקצועית ורציתי לדעת כמה בערך אני צריכה לאכול בגילי אחרי שאכלתי עד 1000 קלוריות ליום ומה אני אמורה לאכול ?

08/06/2013 | 20:35 | מאת:

שלום אינה, את חייבת לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי בהקדם האפשרי. 1000 קק"ל ליום אינן מספיקות. בברכה,דנה

07/06/2013 | 10:31 | מאת: אורלי

שלום ותודה מראש על התשובה. לפני 4 שנים נמצאה בבדיקה רמת 46 לויטמין די ומאז ועד היום אני לוקחת 1000 יח' של הויטמין (5 טיפות של 200 ביום). לאחר שנתיים הרמה עלתה ל- 71 , ואילו בבדיקה השבוע רמת הויטמין ירדה ל- 61 . כיצד תיתכן נסיגה ? מה אפשר לעשות ?

08/06/2013 | 20:33 | מאת:

שלום אורלי, ראשית, לחזור על הבדיקה. במידה וזה חוזר על עצמו, יש להעלות מינון. למה זה קורה? שינוי בספיגה, שינוי בהרכב הפורמולה, שינוי בצרכים התזונתיים. בברכה,דנה

06/06/2013 | 09:30 | מאת: איילה

שלום רב, אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר....נוירולוגית המליצה לי על לקיחה של סידן ומגנזיום בפורמולה אחת של סולגר שנקראת סידן מגנזיום בורון. בספר על גיל המעבר שאני קוראת ונראה אמין ומכובד רשום בפירוש לא לקחת אותם ביחד....מה נכון? ואיך משלבים אם זה עם וויטמין די? כי אני יודעת שסי הולך עם די.... תודה איילה

08/06/2013 | 20:32 | מאת:

שלום איילה, ויטמין D אפשר לקחת אחרי ארוחה, כל ארוחה ללא קשר לשאר התוספים. נכון שזה עוזר לספיגת סידן, לכן רצוי באותה סביבה. לגבי מגנזיום, לכאורה זה אמור להיות מאוזן. לצעיר, מחקרים רבים בנושא תוספים אין, אז קשה לי להמליץ באופן גורף. בגלל שסידן קשה יותר לקבל בכמויות גדולות, אני מציעה לקחת רק תוסף סידן ומגנזיום, שקל לקבל במזון, לספק מהתזונה. מזונות עשירים במגנזיום : קטניות, תירס, תרד, אגוזים ועוד וכן מוצרי חלב. בברכה,דנה

05/06/2013 | 19:33 | מאת: נועם

קראתי תויות של 3 יצרנים, מתוכם שנים כתבו מעל 15~17 והשלישי כותב פחות מ1 גר.... האם יתכנו פערים כל כך גדולים ??? (המדובר גם בגריסי פנינה וגם ברגילים). האם יש מקור מהימן ואוביקטיבי לערכים תזונתיים?

שלום נועם, אוכל להגיב רק לפי יצרן ולברר. בברכה,דנה

06/06/2013 | 23:18 | מאת: נועם

הם כותבים שזה פחות מאחד, נראה לי מוזר.

05/06/2013 | 15:41 | מאת: יפית

שלום לאחר טיפול בדיקור סיני המטפל חש כי יש לי הצטברות נוזלים בגוף ולכן המליץ על שתיה מרובה, מזונות משתנים והפחתה בדגנים. אשמח לדעת האם הכן הפחתה בדגנים עוזרת או שישנם מזונות אחרים שאותם כדאי להפחית, תודה מראש

05/06/2013 | 22:14 | מאת:

שלום יפית, אולי תשאלי את המדקר למה הוא התכוון, כי אלא אם כן יש לך בצקות נראות לעין, אף אחד לא יכול "להרגיש" הצטברות נוזלים. הצטברות נוזלים בגוף אינה עניין קוסמטי גרידא אלא לרוב מלווה בתופעות נוספות, כגון לחץ דם גבוה, בצקות ניכרות ועוד. מזונות בעלי אפקט משתן לא יעזרו במקרים כאלו. בברכה,דנה

05/06/2013 | 01:06 | מאת: נינה

האם צריכת אבאצינק במינון 220 מ"ג פעם ביום במשך כחודש ימים עלולה לגרום להרעלת אבץ ובכך לחוסר בנחושת?בתודה

08/06/2013 | 20:23 | מאת:

שלום נינה, באופן תיאורטי, כן. בברכה,דנה

04/06/2013 | 19:49 | מאת: אינה

שלום.לי יש עודף אבץ (עקב לקיחה ממושכת של אבאצינק-פעם ביום במשך חודש ימים) וחוסר בנחושת.יש לי ניירופטיה של הלשון ולכן חשוב לי להמשיך לקחת את האבץ.עם זאת,אני מבינה שיש צורך בנחושת כתוסף תזונה.איך לשלב בתוספי התזונה הללו ומהוא המינון של כל אחד מהם שאני צריכה לקחת ?האם יש מזונות שצריך להימנע מהם בעת לקיחת תוספי מזון הללו?בתודה

08/06/2013 | 20:22 | מאת:

שלום אינה, האם יש לך הוכחה בבדיקת מעבדה של עודף אבץ? כמה אבץ את לוקחת? מעולם לא המלצתי על תוסף נחושת, כך שאין לי מידע בנושא. אני מציעה שתתייעצי עם רופא בשלב ראשון. בברכה,דנה

04/06/2013 | 18:43 | מאת: נינה

מהו טיב הקשר בין עודף אבץ לבין רמת הסידן והמגנזיאום בדם והאם יש קשר בין עודף אבץ לבין הפרעות בקצב לב,חולשה כללית קיצונית והקשיים בנשימה?בתודה

08/06/2013 | 20:20 | מאת:

שלום נינה, ערכתי חיפוש בחומר מקצועי ולא מצאתי כל קשר בין השניים. אין הדבר אומר שאין קשר, אלא שאני לא מצאתי. עודף אבץ גורם לרוב לבחילות, הקאות, עייפות, חולשה כללית, כאבי ראש, צמרמורות, אנמיה, ירידה ב-HDL ועוד. לא ידוע לי על הפרעות בקצב לב וקשיים בנשימה. מציעה לפנות לרופא. בברכה,דנה

שלום לכם, עברתי לתזונה צמחונית, וביתי (בת 3 וחצי) אוכלת רוב הזמן יחד איתי (לא מבשלת או קונה בשר/עוף/דגים). בשבת + יום באמצע השבוע היא כן אוכלת בשר. בשאר השבוע אני משתדלת להקפיד על ארוחת צהריים הכוללת דגן + קטניות (למרות שהיא לא מתה על קטניות במיוחד לא כקציצות). 2 שאלות: 1. האם 2-3 מנות בשר בשבוע מספיקות לילדה בת 3 וחצי? 2. המלצות לפתרון הקטניות? תודה מראש

תמי שלום! ניתן לתכנן תפריט צמחוני/חלקי עבור ילדים. מומלץ בחום לעשות זאת תוך ייעוץ, אפילו חד פעמי של דיאטנית ילדים, שתתן הדרכה והתאמות לצרכים המאפיינים ילדים. לשאלותייך: 1. 2-3 מנות הבשר השבועיות, חשוב שיהיו עשירת בברזל - בקר או הודו אדום. 2. שילוב קטניות בתזונה חשוב ביותר, וודאי לתפריט צמחוני. מדובר בטעם נרכש. חשיפה של הילדה למגוון מזונות וצורות הכנה תסייע. מכל הקטניות ניתן להכין מרקים, ממרחים, סלטים, תבשילים וכן, גם קציצות. בהצלחה! בברכה, נועה

09/06/2013 | 17:18 | מאת: תמי

תודה רבה

03/06/2013 | 12:30 | מאת: עירית

שלום, בבדיקות הדם שלי בשנה האחרונה רמת הברזל נמוכה מאוד (iron). כנראה שזה קשור לתזונה כי אין לי דימומים חריגים או משהו בסגנון. רציתי לשאול איזו כמות ובאיזו תדירות בשבוע אני צריכה לאכול בשר כדי להעלות את רמות הברזל ולמלא מחדש את המאגרים? כיום אני אוכלת מעט בשר (פעם בשבוע), ומשתדלת לאכול דברים בריאים אחרים כמו טחינה, קטניות, טונה, אבל כנראה שזה לא מספיק...

03/06/2013 | 13:04 | מאת:

שלום עירית, השאלה בת כמה את. חסר בברזל דורש בירור מקיף. בכל מקרה, ההמלצה משתנה בהתאם לרמות ולסיבה, כך שאין הנחיה ברורה כמה בשר כדי לצרוך בשבוע. בברכה,דנה

03/06/2013 | 11:58 | מאת: אמא

שלום: בני מאובחן עם סכרת נעורים כשנה וחצי. הוא מתאמן 4 פעמים בשבוע בכדורסל, יוצא לטיולי שטח של מספר ימים ועוד. כעת מתעתד לצאת למחנה אימונים של 10 ימים שכולל ריצות שטח פעמיים ביום של כ-6 ק"מ. כיוון שמעולם לא עסק בספורט ברצף כזה קשה לדעת איך יושפע. כיום מזריק באופן רגיל אינסולין regular 3 פעמים ביום במינון של 4-6 יחידות ובלילה לנטוס 18 יחידות. כיצד לדעתכם כדאי להתנהל במחנה כדי למנוע היפויים במיוחד בלילה. תודה!

13/06/2013 | 09:47 | מאת:

שלום רב, עקב מורכבות הטיפול הרפואי והתזונתי לא ניתן לענות על שאלה כזו במסגרת הפורום. ממליצה לך בחום לפנות לרב המקצועי המטפל בבנך. בריאות שלמה ובהצלחה, מיכל

03/06/2013 | 08:13 | מאת: עזריאל

שלום דנה וינר צריכה של Lציסטאין חופשי מעלה את הגלוטטיון...יש כמוסות .האם לצורך העלאת רמת הגלוטטיון אני יכל לצרוך במקום כמוסה שלLציסטאין כפית ! של אבקת חלבבון ? (שמכילה חומצות אמינו חופשיות) תודה מראש עזריאל

03/06/2013 | 10:56 | מאת:

שלום עזריאל, חומר המוצא או L אצטיל ציסטאין, וייתכן והוא יעלה את הגלוטטיון. הגלוטטיון צריך גם חומצות אמינו נוספות לבנייתו. אכילת חלבון יכולה לעשות זאת גם, אבל זה תלוי כמות חומצות האמינו שיש בתוכו. אין לי מידע מעבר. בברכה,דנה

02/06/2013 | 13:43 | מאת: יונית

שלום. האים חומציות בקיבה\ צרבת יכולה להיות תוצר של מחסור במאכלים עם סיבים תזונתיים? תודה מראש

02/06/2013 | 13:57 | מאת:

שלום יונית, לא ככל הידוע לי. בברכה,דנה

02/06/2013 | 10:50 | מאת: נועם

אני מעוניין לצרוך הרבה פחמימות (למטרת מילוי גליקוגן ועליה במסה). בלחם מלא יש אמנם הרבה פחמימות אבל חלק מתוכן סיבים שאינם מתעכלים, האם בפועל אני צורך פחות פחמימות ממה שכתוב על האריזה? (בגלל קיזוז הסיבים)

שלום נועם, בכל אריזה כתוב מעט שונה, חלק כתוב עם פחמימות וחלק בלי. זה קל מאוד לזהות לפי הערך הקלורי המסתכם. לכל 1 גר' פחמימה זה 4 קק"ל, כנ"ל לגבי חלבון, שומן זה 9.לא צריך לאכול הרבה פחמימות כדי למלא גליקוגן, יש מאגר מוגבל, כל מה שתאכל מעבר ילך לשומן ולא למאגרי גליקוגן. בברכה,דנה

02/06/2013 | 21:57 | מאת: נועם

באמת מעניין כמה פחמימות (סדר גודל) יש בשרירים בסה"כ? בד"כ אחרי שבוע של פעילות יומיומית אינטנסיבית, אני מרגיש רעב ואוכל פחמימות. מה הגבול העליון שכבר ממלא את כל המאגרים בוודאות? (מן הסתם מדובר בהערכות כלליות, ובכל זאת... כמו"כ אני שואל על הגבול האפשרי העליון ולא התחתון). תודה!

02/06/2013 | 10:08 | מאת: מאיה

שלום, רציתי לדעת האם אפשר לשמור מיץ סלק במקרר (בשילוב עם גזר ותפוח) ואם כן לכמה זמן אפשר? תודה:)

02/06/2013 | 11:26 | מאת:

הי מאיה, לשמור תמיד אפשר, אבל הוא יעבור תהלך חמצון. כמה זמן? אין לי מידע, עדיף לשתות טרי באותו רגע. בברכה,דנה

02/06/2013 | 09:48 | מאת: אורי

ידוע לי שחומצה אוקסלית מפריעה לספיגת קלציום. האם היא מפריעה גם לספיגת אשלגן? אני משתמש בתרופה סלואו-קיי, האם מאכלים עשירים בחומצה אוקסלית יפריעו לספיגת האשלגן שבסלואו-קיי?

שלום אורי, למיטב ידיעתי, לא. אבל כדאי להתייעץ עם רוקח /רופא. בברכה,דנה

01/06/2013 | 20:25 | מאת: אלינור

שלום רב, המליצו לי על הוספת גרגרי צ'יה לתפריט (גם כהמלצה באופן כללי וגם לשחרור עצירות). רציתי לדעת מה ערכם התזונתי המדויק, האם מומלץ לצרוך אותם ואם כן כיצד (שלמים או טחונים) וכן האם יש תופעות לוואי. תודה.

02/06/2013 | 11:34 | מאת:

שלום אלינור, איני ממליצה על זרעי צ'יה. יש פתרונות אחרים לעצירות מזינים ובריאים יותר. פני לייעוץ דיאטנית בקופת החולים. בברכה,דנה

01/06/2013 | 08:31 | מאת: עומר

שלום רב, כחלק מהיותי חייל קרבי, יוצא לי לאכול כמויות גדולות מאוד של שימורי טונה במנות הקרב. לעיתים אפילו כ20 קופסאות שימורים בשבוע. קראתי קצת על הנושא והבנתי כי אכילת טונה בכמות גדולה מאוד לא בריאה בשל כמויות הכספית המצויות בה. אני לא חושב שיש לי איזשהי ברירה אחרת, אך בכל זאת רציתי לשמוע עד כמה כמ

שלום עומר, אין לי תשובה משכילה או מועילה בנושא. ברור שאכילת 20 קופסאות בשבוע אינה יכולה להיות מזינה, ללא קשר לכספית, רק מעצם היותה משומרת. הואיל ואין ממש ברירה אחרת, איני רואה פתרון אחר להציע לך. אולי אם הייתי דיאטנית ראשית בצבא, הייתי מעלה את זה על שולחן הדיונים. אני לא בטוחה כמה כספית יש בדגים אלו, אבל יש מספיק בעיות אחרות עם אכילת שימורים, כך שאם יש אפשרות להפחית, זה יהיה מומלץ. בברכה,דנה

31/05/2013 | 09:52 | מאת: נועם

כמה גר פחמימות הגוף מסוגל לספוג בארוחה אחת ולנצל לגליקוגן וכיו"ב, (לפני שהוא מתחיל לאגור אותם כשומנים?)

שלום נועם, אין מידע לגבי ארוחה אחת, יש קצב חמצון ממוצע לאדם ביממה וזה נע סביב 5 גר' לק"ג משקל גוף ליממה. בברכה,דנה

31/05/2013 | 00:20 | מאת: סוכרזית

לאחרונה קיבלתי הוראה מהדיאטנית שלי לצמצם באופן משמעותי את כמות הממתיקים המלאכותיים שאני צורכת (שללא ספק היתה כמות מוגזמת) כאשר המטרה הסופית היא לא לצרוך אותם בכלל. כרגע מותר לי עד 2 סוכרזית ביום ומעדן 0% אחד ביום (את שאר הקפה/תה אני שותה ללא המתקה בכלל וקשה לי להתרגל לרעיון). האם ישנה המתקה מלאכותית שאינה מזיקה? האם לעיסת מסטיקים ללא סוכר נחשבת צריכת ממתיק מלאכותי? אשמח לקבל טיפים שיעזרו לי בתהליך הגמילה:) המון תודה. נ.ב ידוע לי שאין נזק ב20 קלוריות מכפית סוכר אך אני מעדיפה לוותר

שלום, הרעיון הוא להתרגל, ותהליך גמילה והתרגלות דורשים מאמץ והכי חשוב סבלנות וזמן. גם במסטיקים ללא סוכר יש הרבה ממתיקים. יוגורט את יכולה להמתיק במנת פרי לדוגמה או גרנולה, אמנם קלוריות בשבילך אבל מזין יותר ממתיקים וסוכר לבד. בברכה,דנה

30/05/2013 | 16:12 | מאת: דניאל

שלום, לפני מספר חודשים התחלתי בדיאטה של ד"ר סימנס- עם טיפות האולטרה סלימס. הדיאטה מסתכמת בערך בכ-800-900 קלוריות ליום. חשוב לציין שהדיאטה לא הועילה ולו בקילוגרם. מאז שהפסקתי את הדיאטה- לפני בערך 3 חודשים, שמתי לב שהרגלי האכילה שלי השתנו לרעה: דברים שאהבתי לפני- אני לא אוהבת היום, כל מאכל שהוא טיפה יותר שמנוני מהרגיל גורם לי לצרבות ובחילות, כל ריח של מאכל שהוא טיפה חזק יותר גורם לי לבחילה שלא ניתנת לתיאור. אשמח אם תשתפו אותי בדעתכם בעניין. האם עליי להיוועץ ברופא משפחה?

01/06/2013 | 07:48 | מאת:

שלום דניאל, בהחלט כדאי לעשות זאת ולבקש ייעוץ רופא גסטרו. בברכה,דנה

30/05/2013 | 14:31 | מאת: שרון

אני סובלת מספר שנים מנשירת שיער מסיבית. כל בדיקות הדם תקינות(הורמונליות, ביוכימיה, ספירת דם וכו')למעט רמות ברזל ופריטין נמוכות, אף על פי שאני נוטלת תוסף ברזל עדין במשך זמן רב אין שום שיפור ברמת הפריטין. האם יש דרך להעלות את רמת הפריטין ולעצור את הנשירה? בתודה מראש

01/06/2013 | 07:50 | מאת:

שלום שרון, כן, לתקן באופן משמעותי את רמות הברזל. או לקחת תוסף אחר או לקבל טיפול דרך הוריד במידת הצורך. כמובן צריכת מזון עשירה בברזל כבשר בקר, הודו יכולה לשפר. יש לשקול תוספת אבץ. בברכה,דנה

30/05/2013 | 13:04 | מאת: נועם

בלחמים מלאים כמו השיפון שאני אוכל יש לא מעט חלבון (מעל 12 גרם ל100גר). רציתי לשאול מה ניתן לומר על איכות החלבונים שבלחם בהשוואה לחלבונים אחרים כמו בגבינה \ דגים \ וכו'?

30/05/2013 | 13:35 | מאת:

שלום נועם, האיכות לא משתנה בגלל הכמות, עדיין זה חסר חומצת אמינו חיונית בשם ליזין, כך שתמיד זה היה פחות איכותי לעומת חלבון מן החי. בברכה,דנה

האם אני צריך לצמצם חלבון מהצומח כדי לשמור את סה"כ החלבונים לפי ההמלצות? (או שחלבון מהצומח לא מזיק אם הוא בכמות מעל הנדרש)

29/05/2013 | 22:55 | מאת: רחל

שלום! הלכתי לתזונאית , בשל בעיות של חוסר דם, חוסר חלבון בגוף וכו'.. אז היא הביאה לי תפריט לאכול עוף..וכו'.. ולצערי אני צמחונית ויש לי קושי רב לעשות זאת.. האם יש לי אפשרות אחרת כדי לסייע לגופי ולרפא אותו לא בעזרת אכילת עוף\בשר? אשמח אם תוכלו לייעץ לי.. כי רק המחשבה שאוכל בשר כבר גורמת לי להקיא:(

30/05/2013 | 00:18 | מאת:

שלום רחל, בוודאי שזה אפשרי רק צריך לחשוב יחד מה כן ניתן לעשות, ובמקרה הצורך לקחת תוספים. פני לדיאטנית נוספת לחוות דעת שניה ודווחי לה כמה חשוב לך לשמור על דיאטה צמחונית ואני מניחה שתוכלו להגיע להסכמה ופשרה בהתאם לבדיקות שלך. בברכה,דנה

29/05/2013 | 20:35 | מאת: שושנה

שלום רב. תבורכו. אני בת 55, לאחרונה אני מגלה בצקות ברגליים כאשר אני אוכלת פחמימות, סוכרים: לחם לבן, שוקולד, אורז ואפילו במעט, ולאחר כמה שעות הרגליים מתנפחות. מבקשת אבחנתכם לפני שאני ניגשת לבדיקות.. תודה

30/05/2013 | 00:17 | מאת:

שלום שושנה, אין לי אבחנה. גשי לרופא לבידוקת דם ושתן. בברכה,דנה

29/05/2013 | 14:57 | מאת: אירן

ברצוני לשאול על אכילת בשר ואחריה חלב או להפך האם יש בה בעיה בריאותית מלבד היותה לא כשרה הלכתית תודה .

29/05/2013 | 15:38 | מאת:

שלום אירן, אין בעיה בריאותית, לראיה, ראי את כל אוכלוסית העולם שאינה שומרת על הלכה זו וחיה לא פחות מאיתנו. בברכה,דנה

30/05/2013 | 06:49 | מאת: ארין

29/05/2013 | 09:22 | מאת: לינוי

בוקר טוב, לאחרונה נתקלתי בחנות טבע במלח שחור מהוואי. המוכר הסביר לי שמדובר במלח מאוד איכותי, שמשמש לבישולי גורמה ושאחד היתרונות שלו שהוא גם דל נתרן. רציתי בבקשה לשאול האם נכון הדבר לגבי דל נתרן. תודה רבה

29/05/2013 | 14:40 | מאת:

שלום לינוי, לרוב מלח הוא מלח, NaCl נתרן כלורידי. והיחסים נשארים זהים. זה בסה"כ מלח שקבל את צבעו מפחם. הוא נראה מיוחד, אבל זה מלח לכל דבר ואין אזכור/הוכחה לגבי היותו עם פחות נתרן.צריך להבין, ישנם תחליפים עם מלח עם פחות נתרן אבל במקום יש יותר אלשגן וטעמם המריר מאוד בולט, לכן, קרוב לוודאי שמדובר באותה כמות נתרן. בברכה,דנה

28/05/2013 | 18:20 | מאת: עדי

שלום, יש לי בעיה עם אכילת ירקות בצורתם הטבעית (סלידה מהמרקם והטעם) ולכן אני מכניסה מספר ירקות לקוצץ מזון קטן ביחד עם מים ומכינה כוס מיץ. אני מכניסה: חצי מלפפון (לא מקולף), עגבניה שלמה, רבע-חמישית גמבה, פרוסה דקיקה של בצל וכחמישית שן שום. קוצצת כדקה עם חצי כוס מים, מעבירה לכוס ומוסיפה 2 כפיות שמן זית (לליקופן) ומיץ מחצי לימון (לפצות על ויטמין סי שנהרס). האם אני מקבלת ויטמינים וסיבים תזונתיים כלשהם מהמיץ שנוצר, או שאני הורסת את כל הערכים התזונתיים החיוניים שיש בירקות?

28/05/2013 | 20:43 | מאת:

שלום עדי, ויטמינים ומינרלים, כן, סיבים, פחות, את הורסת אותם בתהליך הריסוק האינטנסיבי. בברכה,דנה

28/05/2013 | 14:49 | מאת: יוסי

שלום, אני בחור בריא בן 24. שמעתי הרבה דברים טובים על L-arginine כתוסף כללי, ובפרט עבור אדם שמתאמן כמוני 3-4 פעמים בחד"כ מדי שבוע ומעוניין בעלייה במסת השריר לאחר חודשים רבים של סטגנציה. ראשית, האם זה אכן מומלץ לתפיסתך? ואולי מומלצת חומצה אימנית אחרת/נוספת? שנית, מתי ביום מומלץ ליטול את הכמוסה (500 מ"ג)? בברכה, יוסי

28/05/2013 | 20:44 | מאת:

שלום יוסי, איני מומחית בתחום זה ואיני ממליצה על תוספי חומצות אמינו. מציעה שתפה לפורום תזונה באתר של מכון וינגייט. בברכה,דנה

28/05/2013 | 14:03 | מאת: שאול

שלום כמות הפעמים שאני קם להשתנה בלילה נעה בצורה אקראית לחלוטין מלילה לילה. מאפס פעמים ועד 6 פעמים. לא הצלחתי למצוא חוקיות או תלות באורח החיים או בתזונה. ברצוני לשאול האם יש הגיון במחשבה להוסיף כמות קטנה של מלח בארוחה האחרונה שאני אוכל כדי לשפר העניין? ההגיון שלי שאולי ויסות הגוף יראה מאזן מלח גדול יותר אזי יפריש פחות נוזלים בלילה כדי לנטרל /לדלל את רמת המלח. כמובן מדובר בכמות מלח קטנה, משהו כמו שמינית כפית. גיל 66 בתודה

28/05/2013 | 20:46 | מאת:

שלום שאול, ממש לא, זה רק יחמיר את התופעה. לגילך זה נשמע תופעה ידועה ומוכרת, קרוב לוודאי מדובר בפרוסטטה מוגדלת וכדאי להבדק ע"י אורולוג ולקחת בדיקה ל- PSA.כמו כן בדוק רמות סוכר. הגבל את השתיה לעד שעתיים לפני השינה ודווקא הגבלת מלח עוזרת מאוד. בברכה,דנה

28/05/2013 | 21:04 | מאת: שאול

דנה תודה PSA תקין מאוד ואין בעיה עם הפרוסטטה והרופאים לא מוצאים סיבה לשינויים החריפים בזמני הקימה בלילה. אם יש לך השערה מדוע לילה אחד אני קם פעם אחת ולמחרת 6 פעמיים אשמח לשמוע. ואורח החיים שלי קבוע ויציב גם מבחינת אוכל שעות וגם מבחינת כמות שתיה ורמת פעילות. בתודה

28/05/2013 | 09:33 | מאת: יעל

האם פרוביוטיקה מועילה במקרים של חומציות יתר בקיבה שהופיע לאחר טיפול בחיידק בקיבה? תודה.

28/05/2013 | 20:47 | מאת:

שלום יעל, לא למיטב ידיעתי. תפקיד החיידקים נמצא נמוך יותר במערכת העיכול. בברכה,דנה

לגבי חלון הזדמנויות בסיום פעילות גופנית עצימה. ההמלצה היא לאכול פחמימה מורכבת כדי למנוע הקפצות אינסולין וסוכר. אבל זה נשמע כמו סתירה, כי אם אוכלים פחמימה מורכבת, איך הגלוקוז מספיק להגיע לדם עוד לפני סיום חלון ההזדמנויות?

שלום נועם, איני מומחית בתחום תזונת ספורט. ממליצה לפנות לפורום תזונה באתר של מכון וינגייט. בברכה,דנה

28/05/2013 | 21:08 | מאת: נועם

27/05/2013 | 16:32 | מאת: רותם

שלום , ראיתי פה הודעה דומה מלפני כמה שנים הייתי בים , ונשרפתי , זה היה בתקופה שלקחתי אנטיביוטיקה. (לפני חודש) מאז, מופיעות לי נקודות לבנות , על כל הגוף ,שמופיעות ונלעמות, מספר פעמים רב ביום . הייתי אומרתת שזה קשור למתח וכאלה אבל לא . זה לא היה לי לפני כן . אשמח לתשובה . תודה

27/05/2013 | 16:36 | מאת:

שלום רותם, קרוב לוודאי מדובר בכתמי שמש. מומלץ להוועץ עם רופא עור, שכן זה לא קשור לפורום זה. בברכה,דנה