פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
22/05/2013 | 15:21 | מאת: רוית

שלום, עליתי כ-9 ק"ג בכ- 9 חודשים לאחר הפסקת עישון, הפסקת הגלולות (נסיונות להרות) ומסת שריר. אני עושה פעילות ספורטיבית אירובית ועיצוב 5 פעמים בשבוע, ואני אוכלת תפריט שמירה על משקל קיים (אורח חיים בריא) של כ- 1300 קלוריות יומי בהמלצה של דיאטנית. האם ישנה סיבה לדאגה ? האם זה הגיוני ? זה בהחלט מטריד אותי ...

23/05/2013 | 12:01 | מאת:

שלום רוית, הגיוני זה כן, לרוב הפסקת העישון יכולה לפגום במטבוליזם וכן באופן ברור אוכלים יותר. ייתכן ואת מחשבת את התפריט בצורה לא נכונה וכדאי לפנות לדיאטנית למעקב יותר צמוד. כמו כן, הייתי בודקת תפקודי בלוטת התריס. בברכה,דנה

22/05/2013 | 14:05 | מאת: 12

שלום, יש לי שאלה בעלי ירד כ- 20 ק"ג ע"י ספורט ותזונה (דיאטטית) לאחרונה המשקל לא יציב עולה יורד והוא רוצה לעבוד על מסת שריר הדבר מתסכל אותו עד כדי כך שחושב לוותר ולחזור לסורו. שנית יש לו בעיית גזים איומה מה ניתן לעשות? אשמח להצעות או פתרונות תודה

שלום, לצערי פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליו לפנות דליאטנית ולהתייחס כל בעיה לגופה. בברכה,דנה

22/05/2013 | 13:52 | מאת: הדר

שלום, אני בת 25ופן, ומזה 10 חודשים סובלת על בסיס יום יומי מתסמינים אשר פוגעים באופן משמעותי באיכות החיים שלי. התסמינים מתבטאים בבחילות, צרבות, כאבי ראש, שלשולים גזים, אי סדירות במחזור החודשי ( לראשונה בחיי) ועוד כמה סימפטומים. הסימפטום הגרוע ביותר הוא הצרבות והבחילות, שבעקובתיו הלכתי לשורה של רופאים שבצעו בי שורה של בדיקות, שכולן יצאו תקינות. לאחר נטילת תרופות כמו אומפרדקס, ניקסיום וכדומה, אשר לא שיפרו בכלל את מצבי ( אפילו לא בפלסבו)החלטתי ללכת לרפואה המשלימה. בבדיקת צואה נמצא כי יש לי קנדידה ברמה הגבוהה ביותר. קראתי רבות על הקנדידה, ולצערי אני עדיין לוטה באפלה. מדוע הרפואה הקונבציונאלית לא מכירה בקנדידה במעיים? האם יתכן שטיפול תרופתי- אנטיבקטריאלי יעזור לי? איזה דרכי טיפול קיימות בכלל? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי. תודה, הדר.

22/05/2013 | 14:44 | מאת:

שלום הדר, יש בדיקות מדויקות יותר בקופת חולים של רמת נוגדנים ואל כמות בצואה, כי זו לא בדיקת הבחירה. תוודאי שאכן שזה מה שיש לך ואז פני לגסטרואנטרולוג מומחה לתחום. בברכה,דנה

22/05/2013 | 15:02 | מאת: הדר

היי דנה, כאשר פניתי לרופא המשפחה שלי בבקשה לבדיקות דם לקנדידה הוא טען כי אין כזה דבר ברופאה הקונבציונאלית. האם יש שם אחר לבדיקה? והאם יש גסטרואונטרולוגים מומחים לקנדידה? אם כן אשמח שתפני אותי אליו מאחר ששני הגסטרואנטורלוגים שבקרתי אצלם שללו גם הם את עיסוקה של הרפואה המערבית עם קנדידה. תודה רבה לך, הדר.

22/05/2013 | 13:13 | מאת: עינת

שלום רב! אני בשבוע 10 + 4 , אני עושה ספורט 4 פעמים בשבוע- אומנם לא באופן אינטנסיבי כמו שעשיתי לפני ההיריון אבל משתדלת לעשות כמה שיותר. אני 170 ובתחילת ההריון שקלתי 65 הבוקר נשקלתי ועליתי 67.5 וממש נכנסתי לדיכאון!! הבנתי שצריכים לעלות עד 2 כל השליש!! אני אוכלת כל יום 2300 קלוריות (משתדלת ), אני לא מבינה איך העליתי 2.5 ק"ג וזה מלחיץ אותי לגבי ההמשך... האם זה הגיוני?

22/05/2013 | 14:43 | מאת:

שלום עינת, ראשית, מדובר בהמלצה, ויש כאלו שעולות יותר ויש כאלו שעולות פחות. מה שקובע הוא סה"כ העליה במהלך ההריון, שבמקרה שלך ההמלצה נעה בין 11-16 ק"ג בממוצע. החריגה של 0.5 ק"ג נוספים לא ממש משנה את התמונה. כמו כן, תמשיכי עם הפעילות הגופנית, והשתדלי לאכול לפי רעב ולא לפי חשק או גחמה, או להתשמש ב"תירוץ, אני אוכלת בשביל שניים, כי את לא. התוספת הקלורית היומית לא אמורה לעלות על 300-400 קק"ל. איני יודעת כמה אכלת לפני ההיריון, אבל בכל מקרה לא הייתי פוצתחת בדיאטה עכשיו. בברכה,דנה

22/05/2013 | 12:20 | מאת: אורית

כמה זה לא בריא לאכול גבינה שתאריך תפוקתה עבר?

22/05/2013 | 14:27 | מאת:

שלום אורית, אם היא לא מקולקלת ועדיין טעימה לך, אין בעיה. בברכה,דנה

22/05/2013 | 11:54 | מאת: ציפי

מה הטיפול המומלץ לטיפול בקנדידה בכיבה? הבנתי שרופא משפחי בקופת חולים לא מטפל בקנדידה תודה

22/05/2013 | 14:39 | מאת:

שלום ציפי, יש ראשית טיפול תרופתי אם יש קנדידה מוכחת, ולא חשד. ישנם טיפולים תומכים אחרים, כגון דיאטות שונות, שלא הוכחו באופן חד משמעי, אבל בהחלט ניתן לעזור, כגון דיאטה ללא סוכרים ותוספת פרוביוטיקה.פני לגסטרואנטרולוג. בברכה,דנה

האם 3 פירות ביום מספקים את הסוכר לגוף? אני משדלת לא לאכול סוכר או דבש וכו האם אכילת קטניות מספקות את הפחממות לגוף?

שלום דינה, הגוף זקוק למינימום של פחמימות על מנת להתקיים. זה יכול להגיע מפירות, סוכר פשוט, עוגות, לחם, פסטות, מוצרי חלב או קטניות, זה לא ממש משנה.כמות הסוכר שיש בפירות בהנחה שזה המקור היחיד של פחמימות, לא יהיה מספק, לכן פחמימות מקטניות או מוצרי חלב ישלימו את החסר. בברכה,דנה

21/05/2013 | 22:51 | מאת: ניב

אני בן 24, מתעניין מאוד בתזונה וראיתי שערכי המגנזיום המומלצים עבורי הם 400 מ"ג ליום. אני אוהב מאוד טחינה גולמית והבנתי שבכף טחינה יש כ-50 מ"ג מגנזיום. כמה כפות טחינה אני יכול לאכול ביום מבלי ליצור עודף מגנזיום? (בהתחשב בעובדה שאני אוכל גם הרבה פחמימות מורכבות וחיטה מלאה)

שלום ניב, להגיע לעודף מגנזיום מעט בעייתי, כי הכליה מפרישה את העודפים. ההמלצה לגברים בגילך אכן עומדת על 400 מ"ג, אבל אם תאכל מעבר זה פשוט יצא בשתן.טרם ראיתי הרעלת מגנזיום מאכול בלבד. בברכה,דנה

22/05/2013 | 19:13 | מאת: ניב

שלום בר, בעגבניה גדולה יש כ- 40-50 קק"ל. בברכה,דנה

21/05/2013 | 08:00 | מאת: רונית

שלום. אני בת 26 גובהי 1.67 במשקל 45 כן תת תזונה. אני אובדת עצות אני רק יורדת במשקל הייתי אצל דיאטנית דרך הקופה עליתי בכמה ושוב ירדתי . בעקבות טיפול בחיידק בקיבה מאז יש לי בעיות בקיבה עשיתי גסטרו ונמצא תקין. שאלתי היא כזאת מה לעשות לאן לפנות? רופאת משפחה שאננה.

21/05/2013 | 11:11 | מאת:

שלום רונית, מפגש אחד עם דיאטנית אינו מספיק. או שתחזרי אליה או שתפני לדיאטנית אחרת, רצוי המתמחה בתחום גסטרו במרפאה באזור מגוריך או בבית החולים. בברכה,דנה

20/05/2013 | 19:39 | מאת: רינה

שלום מה דעתך על בישול עם שמן חמניות בכבישה קרה אורגני? עד עכשיו השתמשתי בשמן קנולה בכבישה קרה אורגני,האם יש הבדל לטוב או לרע? אשמח למענה בתודה רינה

21/05/2013 | 11:10 | מאת:

שלום רינה, רעיון הכבישה הקרה לא הופך את שמן החמניות ליותר איכותי מקנולה. בכל מקרה עדיף שמן זית, אבוקדו או קנולה על פני שמן חמניות בשל הרכב חומצות השומן. בברכה,דנה

20/05/2013 | 12:56 | מאת: מירה

שלום רב אני חולת לופוס עם פגיעה כלייתית אני מעוניינת לקבל יעוץ לגבי תזונה נכונה שתוכל לעזור לי בתפקוד של הכלייה יש לי קראטנין גבוהה תודה מראש

20/05/2013 | 13:56 | מאת:

שלום מירה, עלך לפנות לדיאטנית במרפאה הנפרולוגית אליה את שייכת או למרפאה בבית החולים הקרוב למקום מגוריך. בברכה,דנה

19/05/2013 | 18:08 | מאת: ירדן

שלום ירדן, לא דיאטה ללא אוקסלאטים אלא דלה. משתמשים בה במקרים של אבני כליה על רקע אבני קלציום אוקסלאט ו/או במקרים של וסטיבוליטיס. מדבור בהגבלה של ירקות ופירות רבים המכילים הרבה אוקסלאטים וכן רכיבי מזון שונים כגון תה ירוק. בברכה,דנה

20/05/2013 | 08:02 | מאת: ירדן

איזה ירקות מכילים אוקסלאטים ? לוקחת כרגע ליריקה 150 ואלטרולט 60 מ"ג האם יש משהו יעיל יותר בתרופות ?

20/05/2013 | 08:05 | מאת: עדי

אני בת 21 שוקלת 68 1.64 ואני רוצה להוריד איזה 4-5 קילו במשקל ...זה התפריט שלי ורציתי שתייעצו לי אם הוא בסדר בוקר -תה כפית סוכר חום 2 פתח-בר כפית שוקולד ביניים-2 פרוסות לחם לבן כף טחינה גדושה מלפפון חמוץ או ביצה כפית מיונז וירק וכו צהריים:2 כוסות(פלסטיק רגיל) של פחמימה שניצל/עוף/2 נקניקיות 2 כפות קטשופ ביניים- נאצר ואלי 1 ערב:2 לחם אחיד לבן כף גבינה 5% ביתה או חביתה מכפית שמן או תרסיס שמן/חצי טונה מסוננת ירקות לילה:2 פירות

21/05/2013 | 11:10 | מאת:

שלום עדי, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי ואיני נותנת חוות דעת על תפריטים. בברכה,דנה

18/05/2013 | 15:38 | מאת: רבקה

הבנתי שצריך להפריד 3 שעות בין ויטמינים כלליים לבין הסידן מפני שהם מתחרים אחד בשני. אם כך איך זה שמולטיויטמינים מכילים גם סידן וגם מינרלים אחרים ביחד? האם לא צריך אותם בקפסולות נפרדות? כמה סידן צריך ביום לאשה בגיל 30?

19/05/2013 | 11:17 | מאת:

שלום רבקה, ענית בגוף השאלה. מוליטויטמין אינו מקור טוב לסידן. לא צריך 3 שעות אך לא מומלץ בשילוב עם ברזל או אבץ. את צריכה כ- 1200 מ"ג ליממה. בברכה,דנה

19/05/2013 | 14:29 | מאת: רבקה

הם טוענים שבגלל שהברזל הוא מסוג BISGLICINATE אז הוא מתאים ולא מתחרה בסידן ובמינרלים אחרים.

19/05/2013 | 16:35 | מאת: רבקה

אם שום מולטיויטמין לא טוב?

19/05/2013 | 16:37 | מאת:

שלום רבקה, אם יש לך חסרים תזונתיים מסויימים יש להשלים כל אחד בנפרד. ישנם כדורים משולבים שכן מומלצים, כגון כל ויטמיני ה- B. אבל אם אין סיבה לקחת מולטיויטמין, אז אין סיבה, חבל על הכסף. אם חסר לך סידן, קחי תוסף סידן בנפרד וכן הלאה. אין שום אינדקציה מדעית לקחת מולטיויטמין, טוב או לא טוב. בברכה,דנה

18/05/2013 | 10:15 | מאת: דני

אני מעוניין לדעת האם נטילת Q10.זרעי פשתן. אומגה 3.ירקות ירוקים .סותרים אספרין?

18/05/2013 | 10:19 | מאת:

שלום דני, נטילת אומגה3 יכולה להעריך זמן דימום, אז מומלץ להוועץ עם רופא. לגבי כל השאר אין בעיה.אין אינדקציה לקחת Q10 בלי סטטינים הגרמים לכאבי שרירים. בברכה,דנה

17/05/2013 | 22:18 | מאת: אפרת

היי אני מסיימת השנה תואר ראשון במדעי התזונה בתל חי. כמו שכולנו כבר יודעים לפעמים ישנה המתנה של תקופה ממושכת עד לרגע המיוחל של הסטאז'. משום שאינני רוצה שזה יהיה זמן מבוזבז חשבתי לקחת קורס הנחיית קבוצות.. אך לא היתה לי דיאטנית מנוסה מהשטח לשאול האם כדאי? אז אני שואלת אתכן. האם זאת תהיה החלטה נכונה לקחת קורס של הנחיית קבוצות לשנה בזמן ההמתנה לסטאז'? האם זה יתן משהו מבחינת למידת תחום הטיפול? האם יש מקום שאתן ממליצות עליו? תודה ובברכה רותם

שלום רותם, הנחיית קבוצות הינה תורה כללית ולאו דווקא מיוחסת לתחום התזונה, היא יכולה להיות בכל תחום שתרצי. אבל הקורס מבוסס מאוד על ניסיון טיפולי כלשהו ואיזשהי אינטראקציה עם מקרים. אם המקום שאת מתכוונת להרשם אליו אינו מגביל אנשים בכניסה, הוועי עם מנהל/רכז הקורס. כאדם הוגן, לדעתי הוא ימליץ לך שאין זה המקום המתאים עבורך. אני חושבת שתרוויחי הרבה יותר אחרי תקופת התנסות של 3-4- שנים במקצוע, לצורך העניין דיאטנית. בברכה,דנה

17/05/2013 | 12:47 | מאת: ורד ברביבאי

רציתי לברר מה אפשר לשים במאכלים במקום מרגרינה

18/05/2013 | 07:58 | מאת:

שלום ורד, אפשר חמאה או שמן קנולה/זית. בספרי בישול ואתרים רבים יש את ערכי ההמרה. בברכה,דנה

17/05/2013 | 10:49 | מאת: רונה

למה הכוונה כשמייחסים למזון את התכונות מתפרק ולא מתפרק בחום ומה מבין שניהם לא בריא למאכל ולמה? תודה

שלום רונה, לא בטוחה למה את מתכוונת, אבל כנראה הכוונה לפירוק של ויטמינים במזון. ברור שכאשר אלו מתפרקים, אז פחות מומלץ. בברכה,דנה

17/05/2013 | 09:43 | מאת: יפעת

האם בחליטת קימל ללא אכילת הקימל יש אשלגן?האם מותר לאכול קימל או חליטת קימל ביחד עם תרופות לדילול דם ?

18/05/2013 | 08:02 | מאת:

שלום יפעת, כמות האשלגן זניחה בחליטות מכל הסוגים. לא ידוע לי על מניעה מאכילת קימל עם קומדין. שאר מדללי הדם לא דורשים מגבלה מיוחדת. בברכה,דנה

17/05/2013 | 09:40 | מאת: שלומית

האם זה בסדר שאני שותה כל יום מיץ גזר כשיש לי אבן קטנה בכליה?

18/05/2013 | 08:03 | מאת:

שלום שלומית, איני יודעת על בעיה מיוחדת, אולי אם זאת אבן אוקסלאט מומלץ להפחית. הכי נכון לשתות הרבה מים. בברכה,דנה

17/05/2013 | 09:32 | מאת: עינת

האם יש בו שומן טראנס למרות שהוא טבעי ? כי הרי גם בשמן דקלים יש שומן טראנס למרות שהוא טבעי. האם השומן הרווי שבשמן קוקוס מעלה את רמת הכולסטרול ?

18/05/2013 | 08:06 | מאת:

שלום עינת, אני חוששת שאת מבלבלת בין שני מושגים שונים. יש שומן טרנס טבעי ויש שומן טרנס שנוצר בתהליכים כימיים כמו במרגרינה. אם זה מופיע באופן טבעי במוצר, שומן הרנס הזה אינו מזיק, ואף ישנם מחקרים שמראים שהוא מוריד תחלואה כי צורתו מעט שונה. אם זה שומן טרנס שנוצר מתוך תהליך של הקשיית השומן, זה בעייתי. שומן רווי שמקורו מן החי והצומח מתנהג מעט שונה, אך נכון להיום, מומלץ להגביל את שניהם. יכול להיות שמחקרים יראו אחרת. בכל מקרה, אין המלצה להחליף שמן דקלים ו/או קוקוס עם השמנים הקיימים שהוכחו מועילים במחקרים כגון שמן זית וקנולה. בברכה,דנה

17/05/2013 | 08:08 | מאת: ד.

האם סוכר מעלה LDL וגורם לכבד שומני אצל אנשים שהם לא סוכרתיים ?

שלום, זה לא הסוכר באופן ישיר אלא זה מתחיל בתהליך של עמידות לאינסולין ומנגנוני דלקת נוספים. בספו של דבר בתהליך מורכב זה יביא לעליה בחמצון LDL וכבד שומני גם באנשים לא סוכרתיים. הרבה יותר נכון לבחון את נושא הבריאות הכללית, משקל ופעילות גופנית ולאו דווקא סוג המזון. בברכה,דנה

16/05/2013 | 12:05 | מאת: אבי

שלום, אני סובל מאי-סבילות לקטוז כבר כמה שנים. מדי פעם אני משתמש בכדורי לקטזין לטובת צריכת מוצרי חלב. רציתי לשאול מספר שאלות: -האם שימוש רב (נניח מספר פעמים בשבוע) עלול להזיק לי? -מה ההשפעה של הכדור אם אני לוקח יותר כדורים מהנדרש (לקחתי שלושה ובסוף לא צרכתי הרבה חלב) -האם הכדורים גורמים לסידן שבמוצרי החלב להיספג? -האם עצם הרגישות ללקטוז גורמת לכך שאני לא סופג סידן ממוצרי חלב? תודה רבה!

שלום אבי, 1. שימוש רב לא גורם לנזק. 2. אין כל השפעה, זה פשוט יתפרק כמו כל חלבון אחר. 3. לא 4. רק אם אתה סובל משלשולים מרובים ואז זה תת ספיגה של הרבה מרכיבי מזון. בברכה,דנה

16/05/2013 | 12:13 | מאת: אבי

תודה על התשובה הזריזה. אני אשמח להבהרה בנוגע לסידן - האם הגוף שלי מנצל את הסידן במוצרי החלב למרות הרגישות ללקטוז? האם זה קשור או לא קשר לכדורים? (בלי קשר לשלשולים שבאופן טבעי מוציאים הכל..) תודה רבה!

16/05/2013 | 13:43 | מאת: אבי

תודה רבה על התגובה! את יכולה להבהיר\להסביר טיפה יותר בנוגע לקליטת סידן? האם הגוף שלי מקבל את הסידן מהחלב למרות הרגישות? (עם או בלי הכדורים)

15/05/2013 | 11:43 | מאת: נאוה

אם אקח את אותן עגבניות שאני מתכננת לאכול ובמקום לאכול אותן טריות, אני אבשל אותן לאחר ריסוק בבלנדר ואוסיף להן קצת שמן וקצת מים ותבלינים, האם כמות הליקופן תהיה גבוהה יותר? שווה להתאמץ? תודה וחג שמח

שלום נאוה, המהאץ לא שווה, כי יש בקטשופ או רסק יש הרבה יותר. בברכה,דנה

15/05/2013 | 11:38 | מאת: נעמה

האם יכול להיות שבגלל שאכלתי הרבה סלק אז לחלק מהצואה היה צבע אדום ? חשוב לי לדעת אחרת אני צריכה לפנות לרופא. תודה.

שלום נעמה, בוודאי שכן יש השפעה. אם התופעה לא עוברת תוך כמה ימים, פני לרופא. במידה וגילך מעל 40, ויש היסטוריה של מחלות מעי הייתי בודקת בכל מקרה. בברכה,דנה

14/05/2013 | 16:59 | מאת: ציז

נתקלתי בכתבה שאמרה ששמן קוקוס בריא ,ואני יודע שיש דעות שונות לגביו .אני גם יודע שבארצות גידולו הוא משמש לכל דבר ,אז מה המלצות המומח\יות כאן .אחרי תשובה נוכל לפתח את הנושא ,אם תהיה .תודה

שלום ציז, ההמלצה היחידה מבחינתי לשימוש בשמן קוקוס הוא לגבי חולים עם אלצהיימר, שלגבי נושא זה יש כבר ממצאים ספורים המראים תועלת. מעבר לכך איני ממליצה על שמן זה. כמו כן, בשל הרכב חומצות שומן מיוחד MCT אנחנו עושים פה גם שימוש בדיאטות קטוגניות בילדים עם אפילפסיה ומחלות מטובליות אחרות. בברכה,דנה

סובלת מבריחת סידן. 1. נוהגת לאכול אגוזי מלך אחדים ביום. לאחרונה נאמר לי שיש בו רמת זרחן גבוהה שמונעת את ספיגת הסידן. 2. גם לגבי גרנולה וטחינה מלאה -- אמרו לי שהסידן מהם נספג בגלל הסיבים. האם זה נכון?

שלום אדית, זה לאו דווקא הזרחן, כי גם במוצרי חלב יש. זה בעיקר חומצות פיטיות ואוקסליות שמורידות ספיגה. בברכה,דנה

האם הנ"ל הינם מזונות מתאימים למי שסובל מבריחת סידן? האם פיטוסטרולים עלולים למנוע ספיגת סידן? מה מומלץ כדי להגדיל את ספיגת הסידן בגוף?

14/05/2013 | 16:22 | מאת: עוזי

יש שמן בבקבוק ויש תרסיס שמן ,האם תרסיס השמן פחות בריא משמן בבקבוק? (אולי בגלל תוספת הגז?) או שהם אותו הדבר עוזי

14/05/2013 | 18:11 | מאת:

שלום עוזי, אין לי מידע השוואתי בנושא, אבל אני מניחה שעדיף להשתמש בשמן המקורי פשוט בכמות קטנה. בברכה,דנה

13/05/2013 | 22:26 | מאת: צחי

שלום רב אני נשוי +2 בבדיקות האחרונות שלי ניצפה דם בשתן 250 חלבון בשתן לכללית 75 מג באיסוף 375 מג 2400 סמק 24 שעות. אוריה 40 קריאטינין 1.25 אולטרה סאוונד כליות תקין. השאלה האם מצב כזה נחשב CRF ?אם כן האם אני צריך לנקוט בדיאטה דלת חלבון? והאם החלבון מהצומח גם מזיק לכליות במקצוע שלי אני אח חדרי ניתוח. (תואר ראשון בסיעוד) אבא שלי בן 78 סובל מזה שנים מ CKD קריטינין 1.8 לא עושה דיאליזה תודה

14/05/2013 | 18:13 | מאת:

שלום צחי, ראשית, גש לנפרולוג לבירור האי ספיקה, מקורה וסיבות, בחלק מהמקרים יש טיפול תרופתי שמעכב את המחלה. בהחלט תפקודי הכליה שלך אינם תקינים, וקרוב לוודאי מדובר ב- CKD שלב 1. לא נראה לי שיש קשר למחלה של אביך. לגבי דיאטה, קרוב לוודאי שכן תצטרך לשמור על הגבלה כלשהי של חלבון, למרות שמדובר בשלב מוקדם. מציעה לעשות בירור נפרולוגי מקיף ובהתאם לפנות לדיאטנית. לדוגמה שמירה על לחץ דם תקין הרבה יותר חשובה בשלב זה. בברכה,דנה

13/05/2013 | 20:52 | מאת: אורי

שלום אני מחפש מקור אמין, המפרט את כמויות החומצה האוקסלית במזונות השונים. כי באינטרנט יש סתירות רבות ומבלבלות. הטוב ביותר הוא, מקור שלא אומר שבמזון X יש "הרבה" חומצה אוקסלית ובמזון Y יש "כמות בינונית", אלא מקור שמפרט באופן של כמה מ"ג יש ב100 ג' מזון X - מדבר במספרים מדויקים. המקור היחידי הידוע לי הוא http://en.wikipedia.org/wiki/Oxalic_acid#Content_in_food_items הלוקח מ USDA. אך שם זה רק על מספר קטן של מזונות, ובעיקר רק ירקות. לדוגמה אין שם מילה על כוסמת ושקדים וסויה וקלמנטינות. בתודה ובכבוד אורי

13/05/2013 | 11:53 | מאת: פופי

אני מתאמנת בחדר כושר 3 פעמים בשבוע, אימון כח אינטנסיבי+ 40 דקות אירובי. ובימים שבין אימון לאימון אני מתאמנת כחצי שעה בבית. המאמן אמר לי שאני צריכה לאכול ביום לפחות גרם חלבון על כל גרם שאני שוקלת ( אני שוקלת 60 ק"ג כלומר 60 גרם חלבון) המשימה נראית לי בלתי אפשרית היות ואני אוכלת לפי תפריט מובנה כבר תקופה ארוכה וכמות החלבון בו מגיעה בקושי ל30-40 גרם. אשמח לקבל טיפים להעשרת התפריט בחלבון ללא הוספת קלוריות ( למשל במה ניתן להחליף מנת ביניים של 100 קלוריות). תודה רבה

14/05/2013 | 18:16 | מאת:

שלום פופי, את לא אוכלת 30-40 גר' חלבון, זה לא הגיוני, כי אז מדובר בכמות קלוריות של פחות מ-800, וזה לכשעצמו בעייתי. הוספת חלבון תוסיף יותר קלוריות ממה שאת רוצה, כי אם לא, זה לא ילך לבניה. פני לדיאטנית במכון הכושר לבנית תפריט הולם. בברכה,דנה

12/05/2013 | 10:40 | מאת: אופיר

שלום, האם יש הבדל מבחינת ההשפעה על רמת הכולסטרול בגוף בין סיבים מסיסים שמקורם בשיבול שועל לבין מסיסים שמקורם בפסיליום או ב FOS (גרם אחד של סיב אחד בהשוואה לגרם אחד מהביבים האחרים)? ברור לי שיש הבדלים מבחינות אחרות אבל אני מתעניין בנקודת המבט של ה LDL. תודה, אופיר

שלום אופיר, לא ידוע לי על מחקר המשווה בין השניים. רוב המחקרים מראים כי שבולת שועל יעילה מאוד. בברכה,דנה

11/05/2013 | 16:30 | מאת: שאלה

שלום אני בת 25 סובלת ממחלת לב- קרדיומיופטיה היפרטרופית חסימתית. המחלה כואבת לכאבים בחזה במצבים מסוימים, שאחד מהם הוא אחרי אוכל. אני טבעונית (מילדות, בלי קשר למחלה) ולאחרונה הפסקתי לחלוטין עם ג'אנק פוד, אוכל מעובד ומתוק שגרמו לי לכאבים חזקים לפעמים במשך 6-7 שעות. לפי המלצת מספר קרדיולוגים מותר לי לאכול הכל ואף מומלץ לי מלח, אבל עדיף לאכול ארוחות קטנות כי כמובן שגם גודל הארוחה משפיע על הכאב. עם זאת, אני מרגישה שאוכל בריא יותר גורם לכאבים בעוצמה נמוכה יותר ולפחות שעות ואני גם מנסה להקפיד על 6 ארוחות קטנות על פני היום. אבל עדיין יש פעמים רבות שאני סובלת מכאב חזק ומנסה להבין מה עשיתי לא נכון. למיטב הבנתי, אכילה של שומן, קטניות ומזונות שעשירים בסיבים תזונתיים, גורמת לאוכל להתפרק לאט יותר ושאלתי היא האם כך הלב מתאמץ פחות? אני לא ממש מצליחה להבין את ה"נוסחה" של הכאב. לדוג', אחרי אכילת תמרים אני מרגישה בסדר על אף שהם מאוד מאוד מתוקים, לעומת חלבה, שגורמת לכאבים מאוד חזקים. אשמח להבין אם יש היגיון מאחורי זה ואם יש דרך להקל על הכאבים, תודה.

13/05/2013 | 10:46 | מאת:

שלום, למען גילוי נאות, מעולם לא טפלתי בבעיה זו ועל כן כל מה שאומר כאן הוא מאוד בערבון מוגבל ובעיקר מתבסס על ניסיון עבודה ואינטואיציה. אני מניחה שכל אכילת מזון הדורשת זמן עיכול ארוך והפעלת מערכת עיכול לזמן מושך יותר וביתר אינטנסיביות תגרום לכאבים בחזה. המזון בעל זמן העיכול הארוך ביותר והדורש יותר אנריגה לרוב מכיל יותר שומן. הדוגמה הקלאסית שתארת היא תמרים, שדורשים מינימום עיכול ואנרגיה, כי זה בעיקר פחמימות,ואילוחלבה עשירה מאוד בשומן. דווקא זמן עיכול ממושך יכול להקשות עליך לא להקל, אבל זה עניין של ניסוי וטעיה. הייתי ממשיכה עם ארוחות קטנות וצפופות דלות שומן ורואה כיצד להתקדם משם והלוועץ עם דיאטנית לגבי אפשרות של מזון רפואי להעשרה קלורית, חלבונית ועוד. בברכה,דנה

13/05/2013 | 11:57 | מאת: שאלה

10/05/2013 | 13:13 | מאת: אלירן

שלום רב, אני סובל מרפלוקס ושטי ולאחר גסטרוסקופיה נמצאו לי ארוזיות בושט, לאחרונה התחלתי דיאטה לדברים שלא מעוררים רפלוקס ואמורים לעזור לבעיה. שאלתי, האם מזון מלא המכיל כמות גדולה של סיבים מומלצת במצב זה? חיפשתי על כך באינטרנט, ובעוד שחלק מהאתרים כותבים שהדבר מומלץ מאוד, חלק מהאתרים כותבים שיש להימנע ממזון שכזה, שכן לוקח לו זמן רב להתעכל ולכן עלול לעלות מעלה רפלוקס. או לחלופין יש שכתבו שהיות והמזון בעל הסיבים מנפח את הבטן הוא עלול להפעיל לחץ על הארוזיות ולגרום לכאב. אז מה נכון? האם במצב זה מומלץ לאכול מזון בעל סיבים או שעדיף להימנע? תודה רבה.

שלום אלירן, ראשית זה ענין של כמות וסבילות וכן חלוקה על פני היממה. זה גם תלוי בסוג הסיבים. גם אורז לבן לוקח לו זמן עיכול מאוד ארוך, והוא דל בסיבים. בעיקרון שילוב בתפריט של ירקות ופירות אינו בעייתי. דגנים מלאים ו/או קטניות הייתי צורכת, אך בכמות קטנה בהמלך היממה ובוחנת סבילות. טיפול ברפלוקס בעיקר ממליץ על התנהגות אכילה של הרבה ארוחות קטנות מאוד, לא לערבב מים ומוצקים, לא להתכופף אחרי ארוחה ועוד. בברכה,דנה

10/05/2013 | 10:45 | מאת: רינה

שלום בת 60 ,יש לי ברזל ופריטין נמוך, מה עדיף מבחינת ספיגה והעלאת הברזל בגוף פלורידיקס בנוזל? או כמוסות ברזל של חברת ביוקר? בתודה לתשובה רינה

10/05/2013 | 13:36 | מאת:

שלום רינה, ראשית עליך לערוך בירור לסיבת הרמות הנמוכות של הברזל, ללא קשר לטיפול. שנית, אין העדפה, זה בעיקר עניין של סבילות. בברכה,דנה

10/05/2013 | 09:58 | מאת: דניאלה

שלום רב, יש לי אי סבילות ללקטוז ברמה קשה (חולת קרוהן לאחר 2 כריתות מעי ושנים שלא צטרכת מוצרי חלב פרט לגבינה צהובה). שום תוסף לקטאז לא עזר. קראתי שלעיתים בהריון ספיגת הלקטוז משתפרת בגוף. האם יש אמת בדבר? בהנחה שארצה לבדוק את התיאוריה הזו על עצמי, שי לי מס' שאלות: * האם יוגורט נחשב למוצר דל לקטוז? מצד אחד עפ"י מקורות שקראתי באינטרנט, נראה שלא. מצד שני, כתוב שכשיש חיידקים פרוביוטיים הם אמורים לפרק את הלקטוז...? * האם ככל שאחוז השומן במוצר גבוהה יותר כך כמות הלקטוז נמוכה? תודה רבה!

שלום דניאלה, לי אין מידע לגבי התאוריה הזו. יוגורט - אמנם חלק מהלקטוז עובר פירוק, אבל איני יכולה לומר כמה. זה לאו דווקא אחוז השומן, זה עניין של פחמימה. ככל שיש פחות פחמימות במוצר החלב כך יש פחות לקטוז, כי לקטוז הוא פחמימה. זה בעיקר עניין של סבילות, אני לא בטוחה שהייתי מנסה, כי אם תשלשלי כתוצאה מכך זה עלול לגרום להחמרה במחלה ולהביא אותך להתייבשות שתסכן אותך ואת ההריון. בברכה,דנה

10/05/2013 | 09:58 | מאת: עוזי

שלום דנהs לתרסיס שמן הקנולה יתרונות רבים, האם יש לו חסרונות בריאותיים על פני שמן רגיל ? עוזיs

10/05/2013 | 13:40 | מאת:

שלום עוזי, אתה מתייחס לשאלה לעובדה שמדובר בתרסיס או על ההבדל בין שמן קנולה לשמנים אחרים? בברכה,דנה

09/05/2013 | 11:20 | מאת: עדי

שלום האם עקב סרטן הלבלב יש להימנע לחלוטין מסוכר? והאם תחליפי סוכר למיניהם ("סוכרלוז", "כמו סוכר" וכו') אינם מצריכים פעילות של הלבלב? וכן, האם פחמימות, שהופכות בגוף לסוכר, גם מפעילים את הלבלב? תודה

09/05/2013 | 15:28 | מאת:

שלום עדי, זה תלוי אם ישנה פגיעה בהפרשת אינסולין או לאו. אם אין בעיה וטרם עברתם ניתוח להסרת הלבלב, איני רואה סיבה לכך. ניתן להפחית בכמויות, אבל אם אין עליה בסוכרים, איני רואה סיבה להגבלה. בברכה,דנה

09/05/2013 | 09:51 | מאת: שם בדוי (:

הייתי פעם מרעיבה את עצמי לא הייתי אוכלת עד הערב ועכשיו חזרתי לאכול ודיי הרבה הקטע הוא ששקלתי 44(אני1.58 ) לפני כמה ימים ועליתי על המשקל והוא הראה לי 48 ,זה הגיוני ? או שאני צריכה לקנות משקל חדש ? אני אוכלת הרבה אבל לרוב אוכל טוב ואם לא טוב אז זה דגנים כריות סינימיני וכאלה או יוגורט עם שוקולד, לא נראה לי משהו שיעלה אותי בארבעה קילו בשבוע ,אם זה בכלל ייתכן . אשמח לתשובה בהקדם .

שלום, זה הכל עניין של תוספת קלורית, ובהחלט יכול להיות. בברכה,דנה

09/05/2013 | 09:15 | מאת: שרית

האם יש בדיקה לאבחון אי סבילות לקרגינן ? אם יש איך עושים?

שלום שרית, אין לי מידע בנושא. פני למומחה לאימנולוגיה או גסטרו. בברכה,דנה

09/05/2013 | 08:42 | מאת: צינה

האם זה משנה אם אקח פרוביוטיקה בצורת סירופ, אבקה או כדורי לעיסה או מציצה, או כדורים לבליעה, או דרך יוגורט או יוגורט ביו פרו? מה יותר יעיל ? אני לא בולעת כדורים, האם אפשר את שאר האפשרויות של הפרוביוטיקה שמוצעות על גבי המדפים? האם מעדן פרווה עם תוספת פרוביוטיקה יעיל כמו יוגורט ביו? האם ביוגורט רגיל יש מספיק פרוביוטיקה או שצריך יוגורט ביו/ביו פרו?

שלום צינה, למען האמת אין לי מספיק ביסוס מדעי להמליץ על תוספים אלו באופן כללי ו/או מוצר פרטני. בברכה,דנה

08/05/2013 | 13:52 | מאת: מיקי

שמי מיקי ואני סובלת מגרייבס , עברתי דיכוי של בלוטת תריס ע"י טיפול רדיואקטיבי שהצליח. כמה חודשים אחרי הטיפול לקחתי בהצעת חבריי אומגה 3 והערכים טיפסו בצורה מטרפת כאילו מעולם לא טופלתי. הגעתי לטיפול רדיואקטיבי נוסף וכשנשאלתי אם אני לוקחת איזה שהם תוספים <כחלק מהשאלון שלפני הטיפול> הודעתי ש..אני לוקחת תוסף של אומגה 3. הפרופסור מאוד כעסה והסבירה לי שאומגה 3 מכילה כמות מאוד גבוהה של יוד ולכן אני מאוד מסתכנת בלקיחה וזו הסיבה שהערכים קפצו כל כך. שאלתי. האם אומגה 3 אכן מכילה כל כך הרבה יוד? האם דגים מכילים יוד? מה כמות דגי הים שאני יכולה לקבל? והיכן אני יכולה למצוא חומר כתוב על הקשר שבין בלוטת תריס ליוד ולאומגה 3 המון המון תודה:-)

שלום מיקי, בהחלט יכול להיות שאומגה 3 ממקור דגי יכיל יוד, שכן דגים מכילים הרבה מאוד יוד. זה בהחלט תלוי במקור של האומגה 3. לצערי אין מידע מדוייק לגבי תכולת יוד במזונות מן הים, וזה תלוי אזור גיאוגרפי ומקורות. לקחת תוסף במקרה שלך, ככל הנראה בעל השפעה ניכרת. לא האומגה 3 היא הבעיה אלא המקור, הדגים. אני מניחה שאת יכולה לצרוך 2 מנות דג בשבוע, אך לא יותר מכך. בברכה,דנה

08/05/2013 | 22:21 | מאת: מיקי

08/05/2013 | 13:09 | מאת: שלומית

שלום, אני סובלת מזה שנתיים מחסימה חלקית כרונית של התריסריון. נאלצת לאכול במנות קטנות פעמים רבות במהלך היום, אך בכל זאת יורדת במשקל. עד כה נעזרתי באנשור+ לצורך שמירה על משקל יציב, אך לאחרונה אובחנתי עם אנדומטריוזיס, ולכן נמנעת ממאכלים מסוימים (סויה, בשר, ביצים) ומעט מאוד מוצרי חלב וסוכרים. האם יש "תחליף" כלשהו לאנשור שעשוי לסייע לי לשמור על המשקל? (הכי חשוב - ללא סויה).

08/05/2013 | 17:12 | מאת:

שלום שלומית, אם את חוששת מאסטרוגנים, לדעתי אין סיבה, כי אלו לא קיימים במוצר הנ"ל. ישנם תחליפים ראויים אם את רוצה לשמור על משקלך. ישנה חברת "הדסה" בהם אין סויה כלל מכל מקור. יש להם תחליפים ראויים כגון שייקים, פודינג, מיץ ואבקת קלוריות. מציעה שתפני אל האתר ותבחני את האופציות וכמובן מומלץ להוועץ עם דיאטנית. http://www.hadassa.co.il/ בברכה,דנה

09/05/2013 | 13:11 | מאת: שלומית

שלום דנה, ראשית, תודה על תגובתך המהירה. עד כמה שידוע לי, אנשור מכיל חלבון סויה שעשיר בפיטואסטרוגנים. האם אני טועה? האנשור דווקא עשה את העבודה עד כה, והחלבון סויה הוא הסיבה היחידה שהפסקתי לשתות אותו. אשמח לדעת אם אני טועה לגביו. תודה

08/05/2013 | 07:49 | מאת: ג'וזט

אתמול עברתי גסטרוסקופיה,לאחר שנתקע לי מזון בוושט. הוושט שוחררה אבל הרופא ראה שהבקע עלה ויש שאריות מזון . נדרשתי לעבור גסטרוקופיה נוספת בעוד שבוע ונאמר לי כי עלי לאכול מזון נוזלי. בבקשה המלצה למזון נוזלי, מה הוא כולל ומה אסור. האם יוגורט ומוצרי חלב מותר? האם פרי טחון מותר? האם גרבר של תינוקות מותר? תודה לתשובה מהירה. גוזט

08/05/2013 | 17:14 | מאת:

שלום, מזון נוזלי הכוונה ללא חלקיקים וללא גושים, במרקם של מחית דלילה כגון מרק בלנדר, מעדנים, מוצרי חלב נוזליים, מיץ פירות מסונן ללא גרעינים וקליפה, מרקים טחונים היטב, גלידה, מילקשייק. בברכה,דנה

08/05/2013 | 03:59 | מאת: סהר

שלום לכם , אני משרת כלוחם בצהל וראיתי דבר מאוד מוזר שקורה לחבר שלי במחלקה , בכל פעם שחבר שלי מתעורר הוא מנתר מהמיטה וישר דוחף משהו לפה ( עוגיות , סוכריות, וופלים , לחמניות טוסטים מה שבא ברוך הבא ) החבר הזה הוא לוחם כמוני ואדם נורמלי לחלוטין ... רציתי לדעת מה זאת ההפרעה הזאת ולמה היא מתרחשת , זה ממש מלחיץ לראות את זה קורה כל יום ויום

שלום סהר, איני יכולה לבצע אבחון לפי התיאור שלך, זה עמוק מזה. בברכה,דנה

06/05/2013 | 18:10 | מאת: שלומית

שלום רב, עד לפני כארבעה חודשים נטלתי גלולות מסוג מרסילון. לאחרונה אובחנתי כרגישה ללקטוז וכעת אני רוצה לחזור לקחת את הגלולות אך נודע לי כי הגלולות מכילות 80mg לקטוז בכל גלולה. האם זהו מינון נמוך מספיק בכדי שהוא לא ישפיע או שעלי לבקש לצרוך גלולות אחרות? תודה

08/05/2013 | 17:16 | מאת:

שלום שלומית, כאשר ישנה רגישות מדובר בגר' לא מ"ג. אני בספק שזה ישפיע, אבל רק ניסיון יאמר.זה כמובן מאוד תלוי ברמת הרגישות הכללית שלך. אם תקחי את הגלולה עם אוכל או אחרי, זה לא אמור להשפיע. בברכה,דנה

06/05/2013 | 03:59 | מאת: לינוי

האם סירופ אגבה מעלה LDL וגורם לכבד שומני גם אצל אנשים שהם לא סוכרתיים ?

שלום לינוי, באופן תיאורטי בחשיפה ממושכת ובכמויות גדולות, כן. בברכה,דנה

05/05/2013 | 19:38 | מאת: א

שלום בן 88 שסובל מקריאטנין 2.1 ואוריאה 132 וסוכרת שמטופלת עם אינסולין. לא נייד, ולכן לא יכול להגיע לדיאטנית. על אילו מאכלים אתם ממליצים וממה להימנע? תודה רבה

08/05/2013 | 17:18 | מאת:

שלום, הוא אמנם לא יכול להגיע לדיאטנית, אך אפשר להזמין דיאטנית אליו ו/או שבן משפחה יפנה לייעוץ פרטני לא בנוכחות המטופל. מדובר בדיאטה מורכבת, ואינה מתאימה להינתן למסגרת פורום זה. בברכה,דנה

04/05/2013 | 10:59 | מאת: אלון

אני בן 24. 1.80 שוקל 67.5. מתאמן בעיקר עם משקולות, מתח וכדומה ואני לא מצליח לעלות במשקל. בממוצע אוכל כ1800 קלוריות ליום (נראה לי) ואני חייב להגיד שאני מרגיש כאילו אני אוכל כל היום.... האם שימוש באבקות גיינר למינהן לעלייה במשקל כרוך בתופעות לוואי/פגיעה בריאותית כלשהי? האם זהו הפתרון המומלץ?

04/05/2013 | 20:09 | מאת:

שלום אלון, איני מומחית בתחום הספורט. ממליצה לפנות לפורום תזונה באתר של מכון וינגייט. בברכה,דנה

04/05/2013 | 10:55 | מאת: בחור

שלום, אני בן 22 מתאמן באופן קבוע מזה מספר שנים כ3-4 אימוני כח בשבוע. בזמן האחרון התחלתי לצרוך תוסף תזונה- חלבון מי גבינה. קראתי רבות על כך שרצוי לשלב תוסף זה עם פחמימה מורכבת הנספגת במהירות בעלת אינדקס גליקימי גבוה אשר מעלה את הסורטונין ובכך משפרת את קליטת החלבון בגוף. הפתרון המוצע לפחמימה זו על ידי מפתחי גוף ומתאמנים למיניהם הוא המלטודקסטרין, אך הכמויות המומלצות לצריכה או הכמויות הנמצאות בתוספי ה"גיינרים" למיניהם דיי גבוהות. שאלתי היא האם צריכה של 60 גרם מלטודקסטרין בבת אחת עלולה להוות סכנה לבריאות אצל אדם בריא בגיל 22? האם צריכה כזו לא מומלצת לכלל האוכלוסייה? בכל זאת מדובר בסוכר. אשמח לעוד ידע בנושא. תודה רבה.

04/05/2013 | 20:11 | מאת:

שלום, אני אחלק את התשובה ל- 2. מבחינת סכנה אין ממש, בייחוד לא לבחור צעיר שמתאמן וזקוק לאנרגיה. מדובר בעצן במולקולה מורכבת של גלוקוז שמתפרקת לאט יותר. מבחינת ספורט ופעילות גופנית, זהו אינו תחם המומחיות שלי, ולכן ממליצה לפנות לפורום תזונה באתר של מכון וינגייט. בברכה,דנה