פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
03/05/2013 | 12:29 | מאת: פרי

פתאום הופיעו טבעות כהות מתחת לעיניים. מה חסר לגוף שלי? אולי איזה ויטמין או מינרל? תודה.

שלום פרי, לא ידוע לי על קשר לתזונה. בברכה,דנה

02/05/2013 | 12:45 | מאת: פזית

אני לא אוכלת דגים בכלל (שונאת), כן אוכלת כ-3 אגוזי מלך כל יום. כדאי לקחת גם תוסף אומגה 3 לפני כניסה להריון בנוסף לחומצה הפולית?

שלום פזית, אין המלצה כזו לפני היריון. חשוב לספק אומגה 3 במהלך ההריון. בברכה,דנה

02/05/2013 | 12:43 | מאת: פזית

אם לפי בדיקת דם אין לי חוסר בחומצה פולית, האם בכל זאת מומלץ לקחת יום יום שלושה חודשים לפני כניסה להריון? זה קריטי לקחת כל יום? אני קצת שכחנית אז אם זה קריטי אני אשים תזכורת בטלפון... אם לא קריטי אני אזכור לבד לקחת בטח לפחות 3-4 פעמים בשבוע.

04/05/2013 | 20:18 | מאת:

שלום פזית, אם אומר לך שלא קריטי, לא תקחי, אם אומר לך שקריטי, זה לא יהיה מדוייק. בואי נסכם שזה חשוב מאוד לקחת על מנת למנוע מומים בעובר שלך, ואין קשר לרמות בדם. הדאגה היא לעובר ולא לאם במקרה זה, לכן חשוב וכדאי שתעשי לך תזכורת. במהלך ההריון תצטרכי לקחת עוד דברים,אז מומלץ לתרגל מעכשיו. בברכה,דנה

01/05/2013 | 21:57 | מאת: לין

כמה קלוריות יש ב100 גרם אפונת גינה מבושלת? תודה

04/05/2013 | 20:16 | מאת:

שלום לין, יש כ- 110 קק"ל. בברכה,דנה

שלום אמא שלי בת 65, לאחרונה יש לה כאבים חזקים בגב תחתון אשר מקרינים לכאבים ברגל. לאחר ייעוץ אורתופד נאמר לה שאין טיפול שיעביר את הכאב, זהו מצב שנוצר מזיקנה דילול/ניבון עצם, אפשר לקחת כדורים נגד כאבים עד שזה יעבור אך זה יכול לחזור בעתיד. השאלה שלי היא האם היא יכולה להשתמש בתוספי המזון של חברת Puritan's Pride ?? במיוחד בתוסף הספציפי Puritan's Pride Bone Care?? האם השימוש בטוח ולא יגרום בתופעות לוואי מסוכנות? האם החברה אמינה? האם יש תוסף מזון אחר מחברה זו שעדיף לי לקנות לה? האם התוסף אכן יעזור לה בעתיד? ושאלה אחרונה, הרופא אמר שעצמות חלשות יכולות לעבור בתורשה האם יש תוסף מזון מחברה זו שאני יכולה לקחת על מנת למנוע מצב זה בעתיד (גיל 30)? שאלות אלו חשובות לי מאוד ואשמח לתשובה תודה לכל מי שעונה ליז.

שלום ליז, צר לי, אך איני יכולה לענות לך על שאלה זו. איני ממליצה על תוספים, בייחוד כאלו שאיני יודעת את ההרכב שלהם. לכאבי עצמות יש טיפולים במרפאת כאב. בברכה,דנה

30/04/2013 | 23:03 | מאת: חנה

שלום ברצוני לדעת מהי כמות החומצה פולית המנוצלת ע"י הגוף מדי יום אצל נשים: במצב רגיל, בהריון, בהנקה ובשניהם יחד. אני מדגישה ששאלתי היא לגבי הכמויות המנוצלות בפועל ולא המומלצות לצריכה כתוסף. האם הכמות המומלצת של 400 מק"ג זהו המקסימום שהגוף יכול לספוג/לעכל ביום?

01/05/2013 | 13:04 | מאת:

שלום חנה, אין לי מידע לגבי ניצול. המינון המומלץ הוא בהתאם לגיל, מין, הנקה והיריון. המטרה היא למנוע חסר ומחלות אפשריות.וההמלצה לא מדברת על צריכה מתוסף בהכרח אלא ממזון. הואיל וקשה להגיע ל- 400 מק"ג ממזון בלבד, מומלץ לקחת גם תוסף. כמה מנוצל, איני יודעת. לא, הגוף יכול לקבל יותר ולספוג יותר, השאלה, האם העודף יצא ולא יעשה נזק, או שמא לעודף יש נזק. לגבי חומצה פולית ישנן עדויות מצטברות שעודף או מינונים גבוהים יכולים להיות בעייתים. בברכה,דנה

30/04/2013 | 22:23 | מאת: שרון

שלום רב, אני מחפש המלצה לארוחת צהריים בריאה ומזינה. כזאת שבריא לצרוך אותה בקביעות, וחשוב לא פחות שתהיה קלה להכנה, וגם שתהיה משביעה לאורך שעות. בשר אומרים לא בריא ולא בריא. חלבי הרבה מתנגדים. ירקות ומרכיבים מהצומח בלבד לא משביעים לאורך זמן. לחם אכלתי כבר בבוקר. אז מה נשאר?

שלום שרון, אין בעיה לאכול בשר וגם לא מוצרי חלב, זה עניין של מינון. אפשר לגוון בין ארוחות חלביות, בשריות וצמחוניות/טבעוניות. אפשר להוריד מינון אכילת בשר רזה ל- 3-4 פעמים בשבוע, ארוחה אחת של דג, וארוחה צמחונית/חלבית , אפשר ביצים, קטניות, קינואה ועוד. בברכה,דנה

30/04/2013 | 22:20 | מאת: שרון

שלום רב, ידועה ההטפה של אנשי התזונה להמנע מקמח לבן ולעבור למוצרים מחיטה מלאה. חלק מהטיעונים שמאחורי ההטפה הזאת היא הבדלים משמעותיים בערך התזונתי לטובת הקמח המלא. השאלה שלי היא האם קמח לבן הוכח כמזיק? כלומר זה שקמח מלא בריא יותר ותורם יותר מצד ערכים תזונתיים זה משהו אחר. אבל האם מי שאוכל לחם ופיתות/לאפות מקמח לבן מעבר לכך שהוא נהנה מפחות ערכים תזונתיים או גם מוכח כמזיק לעצמו או מעלה את הסיכון למחלות כלשהן?

01/05/2013 | 13:08 | מאת:

שלום שרון, בהשוואה לצריכת חיטה מלאה או דגנים מלאים, מצאו כי אנשים שצרכו מהשני יותר, סבלו פחות מהשמנה, סוכרת, סרטנים שונים ועוד. זה לא אומר שלבן מזיק, זה בעיקר אומר שדגנים מלאים טובים יותר באופן משמעותי. אנחנו תמיד משווים ביחס למשהו אחר. אפשר לצרוך קמח לבן, זה לא חטא שדינו מוות, אבל רצוי בהדרגה לשלב דגנים מלאים, כי הם יותר בריאים, לא כי לבן מזיק. לא חייבים ללכת על השלילי, אפשר בגישה חיובית ונכונה לצרוך מזון שבוודאות יותר מזין, משביע ובריא בהשוואה לקמח הלבן, ועל כך כבר אין ויכוח שנים רבות. בברכה,דנה

30/04/2013 | 12:53 | מאת: דנה

שלום, אימי בת 65. לאחרונה עשתה בדיקות דם, תוצאות הכולסטרול להלן: כולסטרול- 222, HDL-92, LDL-113. אני מבינה שהכולסטרול הכללי והLDL מעט גבוהים, אבל לא באופן רציני המצריך נטילת כדורים כמו שאמר לה רופא ,אלה רק הקפדה בתזונה. מה דעתך?

30/04/2013 | 14:23 | מאת:

שלום דנה, אמך לא זקוקה לשום התערבות. הבדיקות שלה מצויינות בייחוד HDL גבוה מאוד, LDL תקין לחלוטין. סה"כ הכולסטרול לא משנה כלל.תזונה נכונה בכל מקרה. בברכה,דנה

30/04/2013 | 12:41 | מאת: שאול

אני טבעוני בן 66. רמת B12 אצלי תקינה כי אני לוקח תוסף בצורת כדור. 1. לאחרונה נודע לי שקיימים מספר סוגים של B12 ( Methylcobalamin, Cyanocobalamin, Hydroxocobalamin) , חלקם סינטטים. מבקש לדעת יתרונות וחסרונות של הסוגים השונים או לציין בשורה התחתונה איזה סוג מומלץ. 2. לצורך שימור רמה תקינה מהי הכמות המומלצת ליום. 3. האם חשוב לרכוש הסוג מתחת ללשון? או שניתן לקנות כדור רגיל ולשים אותו מתחת ללשון? בתודה

30/04/2013 | 14:25 | מאת:

שלום שאול, לגבי הסוגים השונים יש להוועץ עם רוקח ו/או רופא. אין מנה מומלצת ליממה אלא להעלות רמה, ולבצע מעקב ואפשר להפסיק מדי פעם. רצוי מתחת ללשון. בברכה,דנה

29/04/2013 | 21:49 | מאת: א'.ש. נעם

ידוע כי סטטינים ואשכוליות לא הולכים יחד ולאחרונה מישו טען שגם "ירקות ירוקים""לא רצויים עם סטטינים. האמנם?

30/04/2013 | 14:25 | מאת:

שלום, לי לא ידוע על הנושא. רצוי להוועץ עם רוקח ו/או רופא. בברכה,דנה

29/04/2013 | 21:48 | מאת: אלונה

שלום, בתירס שבקופסת שימורים ללא תוספת סוכר יש מי מלח אז אם אני שופכת את המים האלה ואוכלת רק את התירס אז כמות הנתרן פוחתת? תודה

30/04/2013 | 14:26 | מאת:

שלום אלונה, לרוב כתוב כמות נתרן לאחר סינון. אם לא, קשה להעריך. אבל זה מוצר עשיר בנתרן בכל מקרה. בברכה,דנה

29/04/2013 | 21:35 | מאת: חומוס

האם לקיטניות מונבטות יש ערך תזונתי גבוה יותר מאשר קיטניות לא מונבטות? מבחינת חלבון, פחמימות, שומנים, קלוריות. ואיך ניתן לבשל קיטניות כך שלא יגרמו לגאזים במערכת העיכול?

30/04/2013 | 14:27 | מאת:

שלום, אין לי מדיע המפריד בערכים התזונתים בין מונבט ללא, אני רק יודעת שזה גורם לפחות גזים. למיטב ידיעתי, הנבטה מורידה מכות הפחמימות וקצת מהחלבון. בברכה,דנה

29/04/2013 | 20:40 | מאת: לילי

האם כדי לשמור על רמות סבירות של הומוציסטאין צריך לאכול פירות וירקות שלמים כדי לקבל את הסיבים התזונתיים או שגם מיצי פירות יאזנו את רמות ההומוציסטאין לאדם שאוכל רק אוכל בבלנדר ולרוב מכונת מיצים קשים? הכוונה למיץ גזר, מיץ תפוזים, מיץ סלק, מיץ תפוחים שכל אלה במכונת מיצים קשים כלומר ללא הירק עצמו אלא המיץ בלבד.

שלום לילי, לטיפול ברמות הומוציסטאין גבוהות הטיפול הוא בחומצה פולית, לא ירקות ופירות, כי המינון הוא גבוה. כמו כן, לא הוכח שהורדת הומציסטאין מורידה תחלואה לבבית, כך שלא ברורה לי מהות השאלה. בברכה,דנה

29/04/2013 | 20:38 | מאת: רן

שלום, אימי היא חולת המטופלת בדיאליזה פריטוניאלית זה שנתיים (בת 70). מאז התחלת הדיאליזה יש ירידה קבועה בתאבון. בחודשים האחרונים המצב מחמיר והיא החלה לקבל נפארוקאר לצריכה יומית. אולם המצב מחמיר והיא מפחיתה עוד ועוד במזון רגיל. ברור כי היא גם סובלת מדיכאון ואנו מנסים לפעול גם בקשר לכך. אולם יש מעגל בעייתי בו חוסר תזונה מוביל לעייפות וחולשה שתורם לדיכאון וכן הלאה. שאלתי היא האם יש תוספי מזון/מזון רפואי שיכול לפרוץ את המעגל הזה. לעזור בהשגת החיות הנדרשת. האם הנאפרוקר יעיל דיו לתת את מה שהגוף צריך.

שלום רן, בעיה ידועה ומורכבת לטיפול אך ניתנת לטיפול. עליכם לפנות לדיאטנית ביחידה לטיפולים ומפגשים יותר תכופים כולל טיפול דחוף בדכאון. הייתי מבקשת לקבל גם תיאמין לשיפור מצבה הכללי. הנפרוקייר הוא חלק חשוב בטיפול אך יש מעבר. בברכה,דנה

29/04/2013 | 20:15 | מאת: מורן

אם למשל אני אוכלת בארוחה אחת כמה יוגורטים וגבינות זה עדיין נשאר ערך גליקמי נמוך? עדייך זה יספג בדם באיטיות ויתעכל לאט?

30/04/2013 | 15:57 | מאת:

שלום מורן, כמה יוגורטים? ביוגורט יש הרבה פחמימות . מה יהיה האינדקס או העומס הגלקמי? קשה לדעת. בברכה,דנה

29/04/2013 | 17:37 | מאת: בר

שלום... לא ידעתי שכל הפחמימות הם סוכרים... זה נכון? באפונה יש גם סוכר? תודה

30/04/2013 | 15:55 | מאת:

שלום בר, פחמימות הם שם כללי לכל סוגי הסוכרים הקיימים, הפשוטים והמורכבים. סוכרים מורכסבים, כגון עמילנים, מפרקים בגוף לחד סוכרים ולכן גם הם תורמים לעלית סוכר. בקטניות, יש פחמימות מורכבות. בברכה,דנה

29/04/2013 | 11:59 | מאת: זהבה

אני מעניינת בתוספי מזון שמעוררים תיאבון ...

29/04/2013 | 13:45 | מאת:

שלום זהבה, אין ממש דבר כזה. צריך לברר מהי הבעיה ולטפל בהתאם. פני לייעוץ פרטני אצל דיאטנית. בברכה,דנה

29/04/2013 | 11:16 | מאת: ליאן

שלום, במשקה דיאט אשכוליות כתוב ברכיבים שיש חומץ לימון, האם זה חומץ שטוב לשתות בשביל לנקות את הגוף? זה בריא?

29/04/2013 | 13:46 | מאת:

שלום ליאן, שום חומץ לא מנקה את הגוף. ומיץ משקאות דיאט אינו בריא. בברכה,דנה

29/04/2013 | 09:45 | מאת: ברברה

תודה על התשובה, אז זה אומר שמותר לצרוך למשל 7000 מ"ג נתרן ביום? לא תהיה אגירת נוזלים? תודה

29/04/2013 | 13:47 | מאת:

שלום ברברה, ההמלצהאומרת 2500. אם אין לך מחלת כליה, לב ו/או כבד, כל נתרן נוסף שתאכלי, עד גבול מסויים כמובן, תפרישי ולא תצברי נוזלים. כמובן שבכמות כזו בהנחה שאת בריאה לא יצטברו נוזלים. בברכה,דנה

29/04/2013 | 09:37 | מאת: איש אחד

שלום, אני בן 44 ושוקל כ-88 ק"ג. אני נוהג לצרוך כ-4-5 שקיות (כל שקית היא במשקל של 1 גרם) אבקת סוכרזית ביום (רכיבים: סוכרוז, סודיום סכרין) של חברת ביסקול וכן כ-2 כפיות סוכר. כמובן שציינתי רק את הצריכה הישירה שלא דרך מוצרים. אני פעיל ספורטיבית (הליכה של שעה, 5 פעמים בשבוע) ואיני נוהג לצרוך כלל משקאות מוגזים כגון: קוקה קולה. שאלותי: 1. מכיוון שקראתי ושמעתי כל מיני דברים על הסיכון בצריכת סוכרזית, האם הכמויות אותן אני צורך סבירות? 2. האם המרכיבים הנ"ל של הסוכרזית מסוכנים (טווח קצר וארוך)? 3. האם ניתן במקום כל שקית סוכרזית לצרוך 1 כפית סוכר ואז בסה"כ אצרוך כל יום כ-7-8 כפיות סוכר? האם יש השפעה על המשקל? 4. מהי הכמות המקסימלית המומלצת לצריכה יומית ישירה של סוכר? תודה.

30/04/2013 | 15:59 | מאת:

שלום, הואיל ועניתי רבות בנושא אני אסכם בפשטות: עדיף סוכר על סוכרזית אם אין מגבלה קלורית. אם כבר ממתיק עדיף סטיביה או סוכרלוז. והכי נכון, להתרגל לשתות ללא המתקה. אין כמות מקסימלית. בברכה,דנה

28/04/2013 | 16:52 | מאת: ברברה

שלום וברכה, עד כמה מ"ג נתרן ניתן לצרוך ביום? מהי הכמות המסוכנת? תודה רבה

28/04/2013 | 21:35 | מאת:

שלום ברברה, אין כמות מסוכנת ממש, ההמלצה מדברת על כ- 2.5 גר' נתרן ליממה שזה בערך 6 גר מלח. לרוב אנו צורכים פי4 מכך. בברכה,דנה

28/04/2013 | 15:46 | מאת: א

אני אדם רזה אבל יש לי כרס אני עושה מלא ספורט- אירובי וכח 4 פעמים בשבוע.. ואוכל בצורה הכי תזונתית וטובה שיש.. אבל הכרס בשלה! מה אוכל לעשות להורדת הכרס ?? תודה

28/04/2013 | 21:36 | מאת:

שלום, יש עניין של מבנה גוף. אני מניחה שאימון ממוקד לאזור הבטן ישנה את המצב. בברכה,דנה

28/04/2013 | 15:02 | מאת: מיכל

ענית פה למישה שהוא לא מומלץ. מכיוון שזה נוגד המלצות אחרות, אשמח לדעת למה. תודה

שלום מיכל, מפני שהוא עשיר מאוד בסוכר שנקרא פרוקטוז, שאמנם מעלה את הסוכר לאט יותר, אבל מעלה LDL גורם ליותר כבד שומני וככל הנראה מחמיר פגיעה בראיה אצל סוכרתיים. בברכה,דנה

28/04/2013 | 15:16 | מאת: מיכל

28/04/2013 | 10:26 | מאת: מיכל

היי, מאוד אופנתי עכשיו לקיים תזונה דלת פחמימות: סלט וביצה ( ואף בייצים) בבוקר, דג וירקות בצהריים, קצת פרי, גבינה וסלט בערב וכו'. ממש כמעט בלי דגן ומעט מאוד קטניה. השאלה שלי- האם זה מאושר קלינית? שאלה יותר רצינית: אני יודעת שיש דבר כזה שנקרא תוצאי פירוק חלבון וםה יש הרבה חלבון מהחי. על כמה לא בריא ולא מומלץ העניין או שכן מומלץ ביותר? תודה

28/04/2013 | 15:17 | מאת:

שלום מיכל, לצערי עד היום יש מעט מאוד מחקרים קליניים איכותיים שהבודקים השפעה של תזונה כזו לארוך זמן. בטווח של שנתיים היא נמצאה מועילה אף יותר מדיאטת אחרות לירידה במשקל והלרודת שומנים ותהליכים טרשתיים בכלי הדם. מעבר לכך אין ממש הוכחה לתועלת. מעולם לא נבדק ההשפעה לאורך זמן על תפקודי כבד, כליה, השפעה של דיאטה דלת סיבים יחסית על מערכת העיכול ועוד. דיאטה כזו יכולה להתאים לטווח קצר ולא כאורח חיים לעניות דעתי, אך אין הוכחה לכאן או לכאן. אנחנו כן יודעים שדיאטה זו אינה מומלצת לאנשים עם סוכרת, מחלות כליה וכבד. בברכה,דנה

28/04/2013 | 15:22 | מאת: מיכל

27/04/2013 | 20:24 | מאת: אורין

דנה שלום, רציתי לשאול מהו הטיפול התזונתי בדלקת אקוטית בכיס המרה, ומה הטיפול התזונתי בדלקת כרונית? האם יש הבדלים בהמלצות התזונתיות? תודה מראש.

28/04/2013 | 15:18 | מאת:

שלום אורין, בשני המצבים רצוי שלמור על דיאטה דלת שומן, הקפדה על אכילת מוצרי חלב דלי שומן, פחות מ-5%, לאכול בשר רזה בעיקר חזה עוף ודגים רזים, ללא טיגון וללא מזונות עתירי שומן אחרים כגון זרעים ואבוקדו והפחתה בשימוש בשמן בבישול ו/או תיבול. בברכה,דנה

27/04/2013 | 03:52 | מאת: בן מרדכי

במוסד שיקומי על אלה שלוקחים קומדין ועל חברה שלוקחים סטטינים.. למיטב ידיעתי לא עלים ירוקי אלא אשכוליות פוגעות במטופלי הסטטינים

28/04/2013 | 15:50 | מאת:

שלום בן מרדכי, במתן סטטינים אסור לתת אשכולית ומוצריה. אין קשר לעלים ירוקים . גם ההנחיה לגבי קומדין השתנתה. בברכה,דנה

24/04/2013 | 21:17 | מאת: שירי

אני 3 חודשים אחרי לידה. עליתי כ-24 קילו במהלך ההריון. 14 קילו נשרו כשבועיים לאחר הלידה. נתקעתי עם עוד 10 קילו שמסרבים לזוז. הבטן עדיין נפוחה מעט כמו חודש רביעי. אני מנסה דיאטה והליכות נמרצות פעמיים בשבוע, אך המחוג של המשקל לא זז. האם זה מוגזם מצידי לבקש ולו תזוזה כלשהיא מטה? האם זה אמור לקחת הרבה יותר זמן מדיאטה במצב רגיל?

26/04/2013 | 20:26 | מאת:

שלום שירי, ראשית, מעט סבלנות , לעיתים זה לוקח חודשים רבים עד הגוף חוזר לעצמו, אפילו שנה. שנית, הליכה פעמיים בשבוע כחלק מפעילות גופנית זה מצויין אך לא מספיק. עליך להעלות את המינון באופן משמעותי ללפחות 4-5 פעמים בקצב שלך או לשלב פעילות נוספת. דיאטה לא תספיק במצב זה. בברכה,דנה

24/04/2013 | 12:45 | מאת: רוביק

שלום, מהו האידקס והעומס הגליקמי של תפוז, מנדרינה וקלמנטינה? והאם הוא גבוה או נמוך? בברכה, רוביק

24/04/2013 | 13:57 | מאת:

שלום רוביק, אין לי על כל מוצר ספציפית. לפירות לרוב אינדקס גליקמי בינוני עד גבוה. בברכה,דנה

24/04/2013 | 12:03 | מאת: בולס שיקמים

האם אפשר לעשות סדר בעלים הירוקים חסה, כרוב,מנגולד, בייבי וכו כולל התייחסות לאנטי אוקסידנטים

שלום, לא הבנתי לאיזה סדר אתה מתכוון, עפ"י אילו קרטריונים. בברכה,דנה

24/04/2013 | 20:13 | מאת: בולס שיקמים

דרוג איכויות תזונתיות, מבחינת תועלת בריאותית רשימת קדימויות שיסייעו לבחור את העלים המועילים ביותר. יש שמועות על כרוב, תרד ומנגולד כעומדים בראש הרשימה האם הם מקיימים את ההבטחה?

23/04/2013 | 15:24 | מאת: שי

דנה שלום שאלתי עד כמה בריאה ארוחה יומית של עוף/חזה עוף וענית שבשני המקרים עדיף לגוון עם סוגי בשר אחרים/דגים. השאלה שלי היא בלי קשר לגיוון, עד כמה צריכה על בסיס קבוע של בשרים כאלה (עוף וחזה עוף) ובאופני בישול כאלה (צליה על פלטה, צליה מחבת, טיגון עם שמן קנולה) היא בריאה.

24/04/2013 | 13:59 | מאת:

שלום שי, עניתי באון שמבהיר כי אכילה יומית של עוף, לא משנה דרך ההכנה אינה מומלצת מבחינתי.לעניות דעתי היא לא מזינה. בריאות זה עניין יחסי. בברכה,דנה

23/04/2013 | 14:51 | מאת: שי

שלום רב, רציתי לשאול: 1.עד כמה בריא לאכול לארוחת צהריים יומית מנה עוף בתנור? 2.עד כמה זה בריא לאכול ארוחת צהריים יומית של חזה עוף צלוי על פלטה/מחבת עם מעט שמן קנולה? השאלה לא מתייחסת לתוספות (אפשר אורז,תפו"א,סלט ירקות)

23/04/2013 | 15:14 | מאת:

שלום שי, בשני המקרים עדיף לגוון עם סוג בשר אחרים, בקר, הודו, דגים. בברכה,דנה

23/04/2013 | 13:29 | מאת: איילת

בעקבות הפסקת גלולות נהיית לי תת פעילות של בלוטת התריס ערך tsh 5.37 אך ללא בעיה בנוגדנים. האם התת פעילות מהווה גורם לנשירת השיער או שהנשירה נגרמה כתוצאה מהפסקת הגלולות?

23/04/2013 | 13:58 | מאת:

שלום איילת, אין קשר ידוע בין הפסקת גלולות לתת פעילות של בלוטת התריס. כמו כן, ה- TSH שלך לא כל כך גבוה, אבל בהחלט יכול להיות שזאת הסיבה לנשירה. בברכה,דנה

22/04/2013 | 17:08 | מאת: אריאל

המחזור שלי בד"כ סדיר אך הוא לא הופיע כבר חודשיים. אני מתאמנת המון- 5 פעמים בשבוע בעיקר פעילות אירובית, אך אני מתאמנת בתדירות כזו כבר קרוב לשנתיים, הפחתתי 30% אחוז ממשקלי ואחוז השומן שלי בגוף הוא 18%. כך המצב כבר קרוב לשנה והמחזור תמיד הופיע אבל עכשיו לו. אמרו לי שהוא לא מופיע כי אני לא אוכלת מסודר, אבל שוב, התזונה שלי לא השתנתה בשנה האחרונה ועכשיו הוא הפסיק. מה אני צריכה לעשות כדי שהוא יחזור? והאם יכול להיות שעשיתי לעצמי נזק לטווח ארוך?

22/04/2013 | 20:00 | מאת:

שלום אריאל, בשלב ראשון פני לרופא נשים, יש הרבה סיבות להיעלמות מחזור. בברכה,דנה

22/04/2013 | 15:38 | מאת: פזית

אם אני אוכלת יחסית הרבה ירקות (לפחות 7 כל יום עם גיוון בצבעים ובסוגים), האם זה נוראי שלא אוכל פירות כמעט בכלל? אני מחבבת פירות, אבל איכשהו די צריכה להכריח את עצמי לאכול אותם, ואני תוהה אם זה שווה את המאמץ או שאפשר לקבל את כל הויטמינים/מינרלים/מה שזה לא יהיה מירקות בלבד.

22/04/2013 | 16:02 | מאת:

שלום פזית, אין חובה באכילת פירות. ניתן למצוא הכל גם בירקות ושאר קבוצות המזון. בברכה,דנה

22/04/2013 | 12:41 | מאת: אבי

באיזה כלי להשתמש כדי לדעת שאני משתמש ב100 גרם שיבולת שועל ? והאם איכלה של שיבולת שועל לא מבושלת נותנת לי את אותו ערך קלורי כמבושל ? אני מציין אוכל כרגע לא מבושל עם מעדן חלב וזה לא רע בכלל:))

22/04/2013 | 16:06 | מאת:

שלום אבי, אין כלי, זה משקל.כוסות וכפות זה דבר משתנה מאוד. בהערכה גסה זה כ- 1.25 כוס וכ- 12 כפות גדושות. לא אותו ערך קלורי במדוייק כי הבישול הורס חלק מהויטמינים. בברכה,דנה

22/04/2013 | 11:08 | מאת: אורטל

אני בת 35. מאז הילדות הייתה לי משיכה (ממש קרייבינג שקשה להתנגד לו) לאבנים. הייתי אוכלת אבנים (מתפוררות) באופן קבוע. כנראה שזה משהו במרקם החולי כי מאוחר יותר התחלתי לאכול גם את ה"בוץ" שנשאר בתחתית הקפה השחור עם כפית. עם האבנים הפסקתי מזמן בגלל חשש בריאותי וגם עם הקפה השחור לא הייתה לי בעיה עד לאחרונה. זה חזר להיות צורך שממש קשה לי להתנגד לו. רציתי לדעת האם אכילת משקע הקפה מזיקה (ברמה של כוס שתיים ביום)? תודה

22/04/2013 | 16:08 | מאת:

שלום אורטל, לא נראה לי שיש נזק בכך, אך אין לי מידע מדעי בנושא. בברכה,דנה

22/04/2013 | 06:48 | מאת: נועה

שלום. לפני חודש נטלתי אנטיביוטיקה בשביל טיפול מאז אני חשה חלשה מאוד ללא אנרגיה כלל מה ניתן לקחת על מנת לחזק את הגוף? תודה.

22/04/2013 | 16:09 | מאת:

שלום נועה, אני לא חושבת שזה קשור כבר לאנטיביוטיקה. התייעצי עם רופא. בברכה,דנה

22/04/2013 | 02:45 | מאת: אלי

האם זה אותו דג או שני דגים שונים? האם יש בו אומגה 3 - כמה? האם יש בו ערכים תזונתיים חשובים אחרים שיש למשל בדגי ים צפוני שהם בריאים כמו טונה סלמון וכו'?

23/04/2013 | 12:43 | מאת:

שלום אלי, מדובר בשני דגים שונים. הבס כשר והבסה לא מוגדר כדג כשר. אין לי מידע לגבי הרכבו התזונתי. בברכה,דנה

21/04/2013 | 22:17 | מאת: טל

שלום אני בן 30 מתאמן כ3-4 פעמים בשבוע מכון כושר (שרירים+30 דקות אירובי) אני עובד על חיטוב ולכן יש לי תפריט מוגדר אבל אני לא מצליח לעמוד בו (מעט פחמימות) לאחרונה בתקווה להשיל עוד אחוזי שומן (כרגע יש לי 13 ואין ריבועים) התחלתי לרוץ יותר אבל אליה וקוץ בה-אחרי ריצה מאומצת אני חוזר מוטרף מרעב הבייתה לפחמימות זולות (זה לא קרה לי שעשיתי שרירים+30 דקות אירובי הליכה מהירה) מה עושים??

22/04/2013 | 16:10 | מאת:

שלום טל, צר לי, אך זוהי אינה המומחיות שלי. פנה לפורום תזונה באתר של מכון וינגייט. בברכה,דנה

21/04/2013 | 16:20 | מאת: עדן

שלום... אכלתי ארוחה שבה צרכתי 800 מ"ג נתרן, לאחר הארוחה מיד נשקלתי וראיתי 2 קילו יותר, זה ייתכן? הבנתי ש400 מ"ג נתרן זה 1גרם מלח שמוסיף קילו למשקל שאחר כך יורד, זה נכון? לכן "עליתי" 2 קילו? מתי זה ירד? תודה רבה

22/04/2013 | 16:11 | מאת:

שלום עדן, זה לא מלח, זה מים ונוזלים שאכלת ומים בולים שנוצרים בעקבות אכילת מזון. זה ירד. בברכה,דנה

21/04/2013 | 14:06 | מאת: אושר

שלום ! כבר כמה שנים שאני מנסה לרדת באחוזי שומן , הBMI שלי הוא 27 ... עברתי כבר שלושה (!) תזונאים שונים ואף אחד לא ממש עוזר לי . אני תמיד מגיע למן רגע שיא כזה שאני נמצא בגרעון קלורי של 1000 קלוריות ואז נתקע במשקל ,משום מה הגוף ממשיך לעלות במסת שריר , ואז גם אני עולה במשקל ולאט לאט אני רואה ירידה בחיטוב , וחוזר לנקודת ה"אפס". לאחרונה עשיתי בדיקות דם וראיתי שהערכי כבד שלי (ALT) גבוהים פי -2 עד 3 מהנורמל ... האם יכול להיות קשר לבעיה ? (התוסף מזון היחיד שאני משתמש בו הוא ויטמין 2000 של סולגאר) תודה ויום טוב !

שלום אושר, העובדה שאתה סובל מעודף משקל יכולה להיות קשורה לעליה ב- ALT. תברר עם רופא המשפחה ובקש US כבד. לגבי אחוזי השומן והירידה במשקל, זה דורש שילוב של דיאטה דלה בפחמימות, ירידה במשקל והרבה פעילות גופנית יחד עם גם נטיה גנטית. פנה לדיאטנית המתמחה בתחום הספורט. בברכה,דנה

21/04/2013 | 10:25 | מאת: אלינה

שלום, רציתי לדעת כמה קלוריות יש ב- 1.5 ליטר(של בקבוק דל קלוריות אשכוליות) שב100 מ"ל יש 12 קלוריות. לפי החישוב שלי יצא לי 180 קלוריות לכל הבקבוק...האם זה נכון? תודה רבה

שלום אלינה, כן, את צודקת. בברכה,דנה

20/04/2013 | 05:23 | מאת: שרון

האם צריכה להיות בעיה עם אכילת מזון שיש בו עמילן לא מבושל? למשל סלט גבינה ביתי או גביע לבן או מיץ תפוזים עם כפית עמילן שמעורבב בתוכם? מה יכולה להיות הסיבה שכאשר אני מוסיפה לאוכל עמילן תירס או תפוחי אדמה אז אין צרבת?

20/04/2013 | 18:35 | מאת:

שלום שרון, לא ידוע לי על בעיה באכילת עמילן לא מבושל. איני יודעת כיצד העמילן עושה זאת, אני יכולה להניח שזה מסמיך את המזון ויש פחות רפלוקס (חזרה למעלה) של המזון מהקיבה לושט. בברכה,דנה

19/04/2013 | 09:39 | מאת: בר

שלום, בסנפרוסט אפונת גינה יש ב100 גרם 57 קלוריות, וקראתי באתר שהערך הקלורי של אפונה ב100 גרם הוא 81 קלוריות. האם בשקית של סנפרוסט זה 57 קלוריות ב100 גרם ולא 81? תודה רבה

19/04/2013 | 10:42 | מאת:

שלום בר, שני הערכים אינם הגיוניים. פני לחברה. בברכה,דנה

19/04/2013 | 10:46 | מאת: בר

תודה על תשובתך. התכוונתי שבאתר מסויים (לא האתר של סנפרוסט) ראיתי שהערך הקלורי לאפונה הוא 81 קלוריות ל100 גרם. ובשקית של סנפרוסט "אפונת גינה" כתוב 57 קלוריות ל100 גרם. זה לא הגיוני שיהיה באפונת גינה 57 קלוריות ב100 גרם? תודה לך

18/04/2013 | 22:16 | מאת: שושי

שלום רב רציתי לדעת אם מריחת חמאת שיאה אורגנית לאזור המפשעה למטרה של שפשפת אינה מסוכנת לפוריות הגבר כתוצאה מאחד המרכיבים שלה כמו חומצה קינמית או חומצה סטארין . האם יכולים לפגוע בזרע ?

19/04/2013 | 08:05 | מאת:

שלום שושי, אין לי ידע בנושא. בברכה,דנה

18/04/2013 | 12:28 | מאת: בר

שלום, איך זה ייתכן שבדקתי באינטרנט כמה קלוריות יש בשעועית לבנה וכתוב: 330 קלוריות ל-100 גרם, ובשקית של סנפרוסט של ה: "שעועית לבנה מבושלת" כתוב 85 קלוריות ל-100 גרם... אז כמה קלוריות יש בשעועית לבנה ב100 גרם? אני חשבתי שזה 85 כמו שכתוב ופתאום באתרים אני רואה שזה 330 קלוריות ל100 גרם... אני לא מבינה את זה... תודה

שלום בר, זה ההבדל בין 100 גר' לפני בישול=330 ל- 100 גר' ואחרי בישול = 85 קק"ל ל- 100 גר'. בברכה,דנה

18/04/2013 | 09:48 | מאת: יעל

שלום, אני אוכלת אוכל בריא...לפעמים יש ימים שבהם אני אוכלת בערך 2300קלוריות או אפילו קצת פחות, ובימים אחרים 1000 קלוריות בערך...ולפעמים אני רואה עלייה במשקל אבל אחרי כמה ימים זה יורד וחוזר למשקלי(49)...זה הגיוני? אני לא אמורה לראות עלייה במשקל? (מטרתי כמובן היא להרזות/להישאר באותו משקל). ועוד שאלה - 2000 קלוריות זה מוגזם אם אני אוכלת לפעמים(לא תמיד)? תודה רבה

19/04/2013 | 08:06 | מאת:

שלום יעל, אין טעם הלשקל כל יום, והצריכה הקלורית היא ממוצעת לא פר יום, ולכן יש ימים של יותר ויש ימים של פחות. איני יכולה להעריך אם מדובר ביותר מדי קלוריות, שכן איני יודעת כמה קלוריות את מוציאה ביום. בברכה,דנה

מחפשת דיאטנית קלינית מומחית בדלקות מעיים באיזור המרכז.

שלום יעל, פני למכוני הגסטרו בבתי החולים באזור מגוריך. בברכה,דנה

17/04/2013 | 16:07 | מאת: מיכל

שלום רב, לאחר בדיקות דם נודע לי כי עליי לצרוך תוסף תזונה מזוג ברזל וb12. רציתי לשאול כמה שאלות: 1) האם ניתן לצרוך את שני הסוגים גם יחד? 2) האם ישנה עדיפות לצרוך אותם בבוקר/ערב? 3) האם לצרוך על קיבה ריקה, ואם לא אז אלו מוצרי מזון רצוי לשלב עם הלקיחה ומאלו להמנע? תודה רבה!

17/04/2013 | 21:25 | מאת:

שלום מיכל, 1. כן.את ה- B12 כדאי לקחת בכדור מציצה מתחת ללשון ולא בבליעה. 2. עדיף את הברזל אחרי א. צהריים ולא ארוחה חלבית. 3. b12 לא משנה כי זה מציצה מתחת ללשון. ברזל רצוי כחצי שעה אחרי ארוחה שאינה חלבית. בברכה,דנה