פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
17/04/2013 | 14:36 | מאת: שייקה

שלום ידוע שאומרים שבשר צלוי על מנגל פחמים הוא בעייתי ומעלה סיכון למחלה. השאלה שלי היא האם אותה בעייתיות קיימת גם במנגל גז? והאם יש בעייתיות כלשהי בבשר צלוי על פלטה (כמו בדוכני שווארמה)

17/04/2013 | 21:28 | מאת:

שלום שייקה, הבעיה אינה רק הפחמים והחשיפה הישירה לאש אלא הטמפ' הגבוהות שאליו מגיע הבשר והווצרות חומרים מסרטנים. זה קורה בוודאות הרבה פחות בפלטה אך מנגל גז עם אש חשופה זה שווה ערך. השרית הבשר במרינדה לפני מורידה משמעותית בהווצרות חומרים מסרטנים.שווארמה מכילה שומן רב וחשיפה ממושכת לחום גבוה. בברכה,דנה

17/04/2013 | 11:34 | מאת: מירי

דנה שלום, אני יודעת שהדבר משתנה מאדם לאדם בהתאם לנתוני מין, משקל וגובה וכמו כן נתוני הוצאה קלורית משתנים, אבל רציתי לדעת באופן הכללי ביותר מהי מכסת הקלוריות המינימלית שחריגה ממנה לכיוון מטה עלולה לסכן את הבריאות במהלך דיאטה. תודה רבה מראש, מירי

17/04/2013 | 21:29 | מאת:

שלום מירי, את צודקת, בהחלט אי אפשר. ידוע כי דיאטות פחות מ-1400-1500 קק"ל אינן יכולות לספק את כל המינון המומלץ של ויטמינים ומינרלים. בברכה,דנה

17/04/2013 | 00:21 | מאת: איילה

רציתי לדעת כמה קלוריות יש ב-5 תמרים בבקשה לא לאמר לי כמה ב-100 גרם

17/04/2013 | 21:31 | מאת:

שלום איילה, ב-5 תמרים מיובשים יש כ- 130 קק"ל. בברכה,דנה

16/04/2013 | 13:55 | מאת: לין

שלום, האם כל הקלוריות שוות? יש איזה ספר שהוציא איזה רופא והוא כתב שלא כולן שוות, ויש שמשמינות ויש שלא. וכמעט ואין קשר להוצאה והכנסה קלורית, זה נכון? תודה רבה

17/04/2013 | 21:33 | מאת:

שלום לין, תשובה פילוסופית בעיקרה ומאוד מורכבת, שכן אנחנו לא אוכלים רק קלוריות משומן או רק קלוריות מפחמימות או רק קלוריות מחלבון, אלא מעורב. לשילוב יש הרבה יותר משמעות וכנראה שעל כל אחד מאיתנו ישנה השפעה שונה. כך שככל שיתיימר הרופא לדעת את התשובה, הוא לא, אף אחד לא באמת יודע. בברכה,דנה

15/04/2013 | 13:55 | מאת: דן

היי, קוראים לי דן, בן 25 אני שוקל 50 קג כבר למעלה מ5 שנים, זה עולה ויורד בטווח של 48-51. זהו. לא יותר ולא פחות. הגובה שלי הוא 1.72. לא משנה כמה אני אוכל, אני לא מצליח לעלות במשקל. אני חושב שאני ממש נראה חולה. זה אפילו די מגעיל אותי. אני עושה קצת כושר ומשתדל לאכול כמה שיותר, אבל אחרי כל כך הרבה שנים של ניסיונות, קשה לי להאמין שבלי צעד דרסטי אני אצליח לשנות משהו. אני לא חושב שיש לי הפרעת אכילה כי אני אוהב לאכול ולבשל ובכלל, אני אוהב אוכל. אני יודע על אבקות החלבון השונות אבל אני מבין שבלי כושר רציני אין מה לקחת אותן כי אני סתם אשמין (?). או אולי אני טועה? יש משהו שאני יכול לשתות כדי לעלות במשקל? יש לי קיבולת די קטנה, אני שבע מהר ולא ממש "מסיים מהצלחת" אבל אוכל פה ושם לאורך כל היום. אגב, פעם חשבתי שיש לי מטבוליזם מהיר. אבל היום אני כבר לא ממש חושב ככה. אני יודע פחות או יותר מהו מטבוליזם נורמלי ואני חושב שאני די קרוב לשם. זהו. מקווה שאני במקום הנכון! תודה דן

17/04/2013 | 21:34 | מאת:

שלום דן, בוודאי שיש מה לעשות, אך לא במסגרת פורום זה. פנה לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

15/04/2013 | 10:50 | מאת: נלי

האם ביוגורטים עד 3 אחוז שומן יש שומן רווי? ראיתי שכתוב ביוגורט: "שומנים: 3 גרם", ולא מצויין את המילה "רווי" ולא כתוב "מתוכם רווים" אז אין בהם שומן רווי? אני שואלת כי אני אוהבת לאכול הרבה מוצרי חלב ביום ואני מפחדת להשמין בגלל השומן הרווי

15/04/2013 | 13:14 | מאת:

שלום נלי, ברור שיש גם שומן רווי אבל כמותו יחסית קטנה, פחות מחצי מכמות השומן הכללית. לא משמינים משומן רווי, משמינים מהכנסה קלורית גבוהה מהוצאה, אז גם פחמימות וגם חלבונים עוזרים. בברכה,דנה

14/04/2013 | 10:57 | מאת: בר

האם פריכיות אורז מלא הן בעל ערך גליקמי נמוך? אם לא, להימנע מלאכול אותן? תודה

14/04/2013 | 12:26 | מאת:

שלום בר, אין לי מידע לגבי ערך גליקמי של כל מוצר מזון. זה בעיקר תלוי חומר גלם מקורי ותכולת סיבים. מניסיון, התרומה להעלאת הסוכר של פריכיות יחסית נמוכה. בברכה,דנה

14/04/2013 | 09:10 | מאת: דנית

דנה שלום, כמה קלוריות בערך יש בשסק אחד בגודל בינוני? האם ניתן לדעתך לאכול אותו בקליפתו או שהקליפה קשה מדי לעיכול? האם הוא נחשב מבחינתך לפרי בריא? מהם ערכיו התזונתיים?

14/04/2013 | 12:28 | מאת:

שלום דנית, כ- 8-10 קק"ל. אפשר עם הקליפה, והוא נחשב למזין בדומה לפירות רבים אחרים. אין לי מידע לגבי יתרונות מיוחדים. בברכה,דנה

14/04/2013 | 08:26 | מאת: שושנה

שלום. ד"ר בוב ארנוט ממליץ למניעת סרטן השד אכילת סויה ומוצריה וירקות מצליבים. אני לוקה בתת תריסיות, מה עושים? לעניות דעתי אכילת ירקות מצליבים אינה רצויה ללוקים בתת תריסיות. מה אתם ממליצים?

14/04/2013 | 12:29 | מאת:

שלום שושנה, המצליבים אינם רצויים בצורתם החיה. בתהליך הבישול לרוב אין מניעה מלצרוך אותם, בייחוד כאשר את מאוזנת. בברכה,דנה

13/04/2013 | 22:47 | מאת: שמעון

שלום, אני מתאמן כבר המון זמן בחדר כושר, ורציתי לדעת האם כדי לשתות שייק חלבון או לאכול ארוחה?

14/04/2013 | 12:29 | מאת:

שלום שמעון, תלוי מהו סוג האימון ומטרתו. מציעה שתפנה לפורום תזונה של מכון וינגייט. בברכה,דנה

בני בן ה-37 עבר ניתוח לכריתת המעי הגס ובניית פאוץ', בעקבות מחלת הקוליטיס, ונשאר במשך שנה עם הסטומה. בראשית חודש מרץ השנה הוא חזר לשולחן הניתוחים לסגירת הסטומה, אך כעבור שבוע נאלץ לעבור שוב ניתוח, כנראה בעיקבות נזילה מהפאוץ', ושוב הוחזרה לו הסטומה. הוא היה מאושפז 3 שבועות בביה"ח וקיבל תזונה תוך ורידית במשך כ- 10 ימים. הוא יצא ירוד מאוד במשקל, גובהו 1,88 מ' ומשקלו 64 ק"ג. רציתי לדעת איזה תוספים תומכים אפשר לתת לו במצבו כיום, במיוחד חלבונים, כדי שלא יכבידו על מערכת העיכול ויגרמו ליציאות מרובות ונוזליות לסטומה. בתודה

שלום ניתנית, צר לי, אך זה מורכב יותר מפניה במסגרת פורום זה. בשל הסטומה ומחלה הבסיסית עליו לראות בדחיפות דיאטנית, רצוי דיאטנית מהמחלקה הכירורגית בה שהה, אפילו שיחה טלפונית, שכן הסבילות משתנה מאדם לאדם ויש הרבה מאוד אופציות. בברכה,דנה

13/04/2013 | 19:51 | מאת: יפית

שלום רב בת 68. יש לי כבד שומני. לוקחת מיקרופירין 75 . מה אסור לי לאכול ומה מומלץ לאכול? תודה

14/04/2013 | 12:33 | מאת:

שלום יפית, עליך לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי בהתאם לבדיקות, הרגלי אכילה ומשקל.בעיקרון הדיאטה מורכבת מהפחתה בכמות השומנים, פחמימות פשוטות, ירידה במשקל, אם צריך, והוספת פעילות גופנית. בברכה,דנה

13/04/2013 | 10:15 | מאת: אחמד

שלום רב. ברצוני לשאול על תופעה שמטרידה אותי מיזה כמה חודשים. אני מתחיל את היום בד"כ אחר הצהריים והולך לישון לפנות בוקר. כמעט במשך כל השעות שבהן אני ער, אני חושב על אוכל, ואין לי מושג למה! כשאני קם בבוקר אין לי בכלל חשק לאכול, ואפילו לא לשתות, אבל עדיין, אני מרגיש מעין דחף עז לאכול כי זה נותן לי מעין סיפוק כזה. לפעמים אני לא מסוגל לתפקד שעתיים ברציפות מבלי שיהיה לידי משהו אכיל. במיוחד כשאני משועמם, המחשבות על אוכל גוברות ואני פשוט לא מוצא *שום דבר* אחר שיסיח את דעתי מהאוכל. אני יוצא לפעמים להליכה, מחפש סרט או ספר טוב, מנסה להעסיק את עצמי בדרכים שונות, אבל האוכל עדיין נשאר במחשבות, ואני עדיין מרגיש משהו חסר אלא אם כן אני מכניס משהו לפה. כתוצאה מהתאווה הזו לאוכל, קורא לעתים דחופות שאני אוכל בזמן שאני לא רעב, אוכל יותר ממה שהקיבה מסוגלת להכניס, אוכל עד שאני מרגיש ממש מפוצץ! רק אז אני מרגיש מעין סיפוק כזה, כאילו שהרבה בעיות ניפתרו. הסיפוק הזה נמשך מקסימום שעה-שעתיים ואז שוב חוזות המחשבות על מזון. אני מרגיש שאני בכלל לא מאזין לגוף שלי, אני נותן לו יותר ממה שהוא צריך, אבל איו לי מושג למה אני חושב על אוכל! זה ידוע שכל המערכות בגוף שלנו מתוכננות לעבוד נגד הרעבה, בכך שהמוח משדר לנו מסרים של רעב וכתוצאה מכך אוכלים. אצלי זה שונה. אני מרגיש כל הזמן צורך עז לאכול, אבל מצד שני אני בכלל לא רעב! בכלל, כשאני קם בבוקר אני לא מסוגל להכניס כלום לפה, אבל עדיין מרגיש שאני חייב לאכול, האוכל נותן לי מעין שמחה ואושר כזה. אני מכיר את הביטוי שאומר שלא חיים בשביל לאכול, אלא אוכלים בשביל לחיות, אבל אצלי אני מרגיש את ההפוך הגמור! אני מרגיש שאני חי בשביל לאכול ואני לא יודע למה!!!!! :-( רציתי לשאול אם התופעה הזו מוכרת לכם, האם וכיצד אפשר לטפל בה? תודה.

14/04/2013 | 12:34 | מאת:

שלום אחמד, בוודאי שהתופעה מוכרת, אך נשאלת השאלה באיזה אופן זה מטריד אותך ומדוע. האם זה משפיע על אורח חייך הרגיל, האם זה פוגע בעבודה, בחיים אישיים, בבריאות ו/או במשקל גופך. במידה ואחת מהתשובות היא כן, אז עליך לפנות לאדם מתאים בהתאם לבעיה או לחשש- או מתחום התזונה או מתחום הנפש. בכל מקרה מדובר בפניה לייעוץ אישי ולא במסגרת פורום זה. בברכה,דנה

14/04/2013 | 18:57 | מאת: אחמד

ומהן הסיבות לתופעה? וזה ייעלם עם הזמן או רק טיפול יעלים את זה? אני חייב להוסיף שלפני שזה התחיל עשיתי דיאטה במשך כחצי שנה, וכשסיימתי אותה אחרי שבוע בערך זה התחיל..

בן 62 לאחר ניתוח וויפל (אובחנתי כחולה סרטן ראש לבלב מסוג אדנוקרצינומה) מזה 1/2 שנה עושה טיפולים כימותרפיים בג'מזר, עשיתי קולונוסקופיה נמצאו 2 פוליפים שפירים שהוצאו, מאז הניתוח יש לי בעיות של עצירות. בשבועיים האחרונים העצירות החמירה ניסיתי שמן פארפין, מיץ של שיזפים ושיזפים יבשים, אגיולקס ללא הועיל איך אני יכול להקל על עצמי אני ממש מתענה (האם העצירות היא מהג'מזר) מה עלי לאכול או לא לאכל ע"מ לננוע את העצירות

שלום רוני, אני מציעה לפנות לרופא לבירור, שכן את הטיפול אתה מקבל כבר 1/2 שנה , כדי לבדוק פעילות מעיים והמלצה שלו על טיפול תרופתי, במידה וצריך. בברכה,דנה

בת 57, בריאה בד"כ. לאחרונה אובחנו כל אחד בנפרד, הסתיידויות במפרק עצם הבריח (שהחלה לבלוט בפתאומיות). הסתיידות קשה במפרק בכתפיים בעקבות כאבים. ובעבר הרחוק, בלי כל קשר לנ"ל, אובחן וטופל סרטן שד שהתבטא בהסתיידויות ולא בגוש. האם יש רלוונטיות בתזונה מונעת ? אם כן, אשמח להכוונה. אשמח לקבל את התשובה גם למיי.

שלום, לא ככל הידוע לי. השאלה מה מקור ההסתיידות. האם מדובר בשקיעה של מלחי סידן/זרחן או תופעה אחרת. בברכה,דנה

11/04/2013 | 22:14 | מאת: טל

מקריאה באינטרנט אני יצאתי מבולבלת - האם המרכיב הכי חשוב הוא ה-epa או ה-dha? יש הטוענים שהשני הוא הכי חשוב ושה-epa אפילו עלול להפריע לספיגתו, ויש הטוענים כי במקרים של בעיות קשב וריכוז או דיכאון המרכיב הכי חשוב הוא ה-epa. אשמח אם תאירו את עיניי בנדון, אני מתלבטת מה ליטול באופן אישי ומה לתת לבתי שסובלת מעט מבעיות קשב וריכוז (add שעדיין אינו מאובחן..)

14/04/2013 | 12:39 | מאת:

שלום טל, מבחינת מרבית המחלות שנבחנו בתחום האומגה 3 אנו מחפשים את ה- DHA ולא את ה- EPA, במיוחד בהיבט של מחלות כלי דם ולב. בנושא תפקודים מוחיים גם ל- EPA תפקיד חשוב. אין מחקר ו/או המלצה חד משמעית על טיפול באומגה 3 ושיפור הפרעות קשב וריכוז. נכון להיום ההמלצה היחידה בעולם בנוגע לאומגה 3 מדברת על צריכתם מדגים ולא מתוסף, ואם תוסף, רק במקרה של רמות טריגלצרידים גבוהים בדם. בוודאי שלא הייתי נותנת אומגה 3 לאבחנה שטרם אובחנה. בברכה,דנה

11/04/2013 | 20:29 | מאת: קרן

היי אני רוצה להתחיל לשחות, ונכון לעכשיו, הזמן הפנוי שלי הוא בבוקר. השאלה שלי היא איך משלבים את ארוחת הבוקר בצורה נכונה עם זה? מצד אחד לא כדאי לעשות ספורט על קיבה ריקה לחלוטין מהלילה (אני גם נהיית רעבה די מהר אחרי שאני קמה). מצד שני , אחרי ארוחת בוקר זה גם לא בריא לעשות ספורט. שאלה נוספת- האם מומלץ לדחות את הקפה של הבוקר לאחרי השחייה? תודה רבה, קרן

14/04/2013 | 12:40 | מאת:

שלום קרן, אין מניעה שמתיית קפה לפני ו/או אחרי האימון. לגבי ארוחה, את יכולה להסתפק במשהו קל לפני כדי לא לפתח רעב קיצוני כגון 2 תמרים או יוגרורט קל ואז לאכול אחרי האימון. בברכה,דנה

11/04/2013 | 01:04 | מאת: יפעת

שלום ליועצי הפורום היקרים!גיליתי שאני רגישה לפרוקטוז ולקטוז.ביקרתי אצל תזונאית היום.ייעצה להימנע ממאכלים הגורמים לגזים כי כתוצאה מהרגישות סבלתי מהתופעה. ברצוני לדעת האם מותר: לתבל באבקת מרק, גומי לעיסה ללא סוכר, תבלינים:כורכום, פפריקה מתוקה,כמון,שמיר מיובש.והאם עדיף להשתמש בשמן זית או קנולה. בתודה מראש!יפעת

11/04/2013 | 12:11 | מאת:

שלום יפעת, מותר לתבל באבקת מרק, אבל עדיף תיבול עם תבלינים טבעיים. מסטיקים ללא סוכר מכילים תחליפי סוכר היוצרים גזים נוראיים, לא מומלץ. לגבי התבלינים שציינת, אין בעיה. שמנים, אפשר גם וגם במקביל. בברכה,דנה

12/04/2013 | 18:41 | מאת: אלי

דנה שלום, מי שמסטיק לא גורם לו גזים בכלל, האם יש מניעה שילעס מסטיק (אחד ביום, למשל)? מאידך, האם אין/יש למסטיק יתרונות בריאותיים? בברכה, אלי

10/04/2013 | 14:19 | מאת: תמר

חשד להריון. שתיתי במשך כיומיים כמויות של חליטת קינמון מאוד מרוכז כלומר אולי תשע - עשר כוסות של חליטות קינמון כמו של שקית תה כאשר בכל כוס שקית תה קינמון (כפולה). האם יתכן שגרמתי נזק כלשהו? תודה

11/04/2013 | 12:13 | מאת:

שלום תמר, התשובה היא לא. בכל מקרה אפשר להוריד כמויות ל- 5 כוסות ביום. בברכה,דנה

10/04/2013 | 09:08 | מאת: שירה

שלום רב, 1. האם בישול במיקרו (אורז, פסטה, ירקות) הוא בריא או מזיק? זמן הבישול בין 12-20 דקות לפי סוג התבשיל. בסיר לחץ מפלסטיק המיועד למיקרו. 2. בעוגה בחושה - האם עדיף להחליף את הסוכר באגבה או בסטיביה (אני מנסה לצמצם בסוכר לבן בגלל שאינו בריא אך איני סכרתית)? אם סטיביה, מה היחס לסוכר (כוס סוכר=כמה סטיביה)? תודה רבה

10/04/2013 | 13:52 | מאת:

שלום שירה, 1. עדיף אידוי ולא בישול במים, כך פחות מרכיבי תזונה חיוניים הולכים לאיבוד..אני לא בעד בישול במיקרו. 2. איני יכולה לומר אם זה יצא טעים ומה היחסים. אגבה מאוד לא מומלץ. בברכה,דנה

09/04/2013 | 22:35 | מאת: אלי

שלום, כמה סידן יש באגוזי לוז קלויים, וכמה ברגילים? והאם קלויים (שהם טעימים ביותר) פסולים מבחינה תזונתית? תודה. אלי

10/04/2013 | 13:54 | מאת:

שלום אלי, ב- 100 גר' קלויים או לא יש כ- 110-120 גר' סידן. עדיף לא קלוי מבחינת הרכב חומצות השומן, אך קלוי לא פסול לגמרי. בברכה,דנה

11/04/2013 | 16:49 | מאת: אלי

דנה שלום, תודה רבה. היכן (אתר?) אפשר לקרוא מהי כמות הסידן גם בשאר האגוזים, השקדים והבוטנים? בברכה, אלי

09/04/2013 | 20:04 | מאת: חן

שלום לכולם, אבי חולה סכרת וסובל מעודף משקל רב ובעיות בכליות. הוא מטופל מזה שנים אצל דיאטנית קלינית. לאחרונה נפרד מזוגתו, ואני מנסה לדאוג לבשל לו אוכל בריא ודל נתרן, כשאני מנסה להרכיב לו תפריט שמורכב מכמה שיותר ירקות מאודים/מבושלים והרבה מרקים. היום ביקרתי איתו אצל דיאטנית קלינית והיא העירה על ערכי אשלגן גבוהים והמליצה לצמצם גם באשלגן. מקריאה באינטרנט, ראיתי שאשלגן מצוי כמעט בכל הירקות, אותם אני מנסה להכניס לו בתפריט באופן יום יומי.. אשמח להמלצות מכם על שביל הזהב - איזה סוגי מזונות אוכל להתאים לו שהם דלי נתרן, דלי אשלגן, ולא עתירי קלוריות.. תודה..

10/04/2013 | 13:55 | מאת:

שלום חן, אין שביל זהב של ממש. זוהי דיאטה מוגבלת מאוד והדיאטנית המטפלת שמכירה את אביך צריכה למצוא לך פתרונות. כל המלצה במסגרת פורום זה יכולה להיות בעייתית ואף מסוכנת, שכן ערכי אשלגן גבוהים עלולים לגרום להפרעות קצב ומוות. הכיני שאלות על מאכלים שאת מעוניינת בהם והתייעצי באופן פרטני עם הדיאטנית המטפלת. לא כל הירקות עשירים מאוד ואפשר למצוא רכיבי מזון נוספים הניתנים בכמות מוגבלת שיהיו משביעים ומזינים. בברכה,דנה

09/04/2013 | 11:27 | מאת: רבקה

האם אפשר בבוקר לשתות כוס מים עם כף בנפייבר על קיבה ריקה?

09/04/2013 | 16:54 | מאת:

שלום רבקה, איני רואה סיבה למה לא. בברכה,דנה

09/04/2013 | 11:18 | מאת: א

מה המינון של אומגה 3 המומלץ לאשה בגיל המעבר ללא מחלות רקע

09/04/2013 | 16:55 | מאת:

שלום, אין המלצה כזו, על מינון או כמות. ההמלצה עומדת על אכילת 2 מנות דג ים בשבוע. בברכה,דנה

08/04/2013 | 20:34 | מאת: דניאל כהן

תוך כמה זמן ירקות חתוכים מאבדים את הערכים התזונתיים שלהם ? אם שמים אותם במקרר יש לכך השפעה ? האם יש הבדל בזה בין הירקות,לדוגמא אבוקדו? האם טחינה לאחר שעורבבה עם מים גם מאבדת מהר את הערכים התזונתיים שלה? אותה שאלה לגבי אורז מלא תודה מראש :)

שלום דניאל, זה תלוי בויטמין וזה תלוי בירק.אין תשובה חד משמעית- זה נע מדקות עד שעות, וגם אז לא איבוד מלא. הקירור מאט את התהליך, אך לא מונע אותו לחלוטין. אבוקדו אינו ירק בשום צורה, זהו פרי ונחשב לקבוצת השומן, וכן תהליך הקלקול מהיר יותר בשל תכולת שומן גבוהה וגם חמצון. לגבי טחינה, לא ידוע לי על איבוד מרכיבים תזונתיים כנ"ל לגבי אורז, פרט לחימום עצמו. בברכה,דנה

08/04/2013 | 12:09 | מאת: שמעון

שלום, לאחרונה התברר לי שיש שומן טראנס בחלב. האם זה שומן טראנס הזהה לשומן טראנס התעשייתי אשר גורם לטרשת העורקים? האם בחלב דל שומן יש פחות שומן טראנס? האם צריך להגביל את צריכת החלב בגלל זה?

08/04/2013 | 13:38 | מאת:

שלום שמעון, מדובר בשומן טראנס טבעי בעל צורה ביולוגית שונה שדווקא נמצא כמועיל לבריאות ולכן אין חשש. בברכה,דנה

08/04/2013 | 10:17 | מאת: עדנה

שלום רב, אבקש לברר לגבי חמאת גהי , האמנם שונה מהחמאה ממנה מופקת, האם היא אכן בריאה וטובה לטיגון , כפי שכותבים עליה. בברכה

08/04/2013 | 13:40 | מאת:

שלום עדנה, גהי הינה חמאה מזוקקת המכילה פחות מוצקי חלב ביחס לחמאה רגילה. כדי להכין גהי מתיכים חמאה רגילה , מסירים את הקצף הנוצר מעל פני הנוזל, ומקררים אותו. החמאה נפרדת לחומר צלול וחומר עכור. החומר הצלול הוא הגהי. מכאן להסיק שמדובר במוצר יותר בריא מחמאה רגילה, הדרך ארוכה.להערכתי מדובר בהרכב מאוד דומה, כי השומן נשאר ואף מתרכז. בברכה,דנה

08/04/2013 | 09:25 | מאת: אלכס

שמעתי דעות מנוגדות באשר לערך הבריאותי והתזונתי של דג הרינג כבוש ממעדניה. מצד אחד זה דג ולכן בריא ודיאטטי. מצד שני טוענים שיש בו הרבה מלח וחומץ (גם לגבי חומץ שמעתי דעות שאומרות שהוא בריא ואנשים שטוענים שהוא מזיק) ואולי גם חומר משמר. רציתי לקבל דעה מקצועית ומוסמכת בעניין ולדעת כמה אם בכלל מומלץ לצרוך ביום למבוגרים וכמה לילדים בגיל בית ספר.

08/04/2013 | 13:41 | מאת:

שלום אלכס, הרינג נחשב לדג מזין כי מכיל הרבה אומגה 3. הכוונה לדג הטרי ולא לדג משומר, בגלל תכולת המלח הגבוהה. כמו כן, תכולת שומן וקלוריות ממקור שאינו הדג. החומץ לא בעייתי. אפשר לגוון מדי פעם, אך לא כתזונה קבועה על בסיס יומי. בברכה,דנה

08/04/2013 | 08:12 | מאת: טיפי

איך אפשר להרדם ולישון עד הבוקר? אני מתעורר באמצע הלילה ולא מצליח להרדם מחדש. תודה

08/04/2013 | 13:42 | מאת:

שלום טיפי, י יש לפנות לרופא המשפחה. בברכה,דנה

07/04/2013 | 22:59 | מאת: פזית

סתם מתוך עניין, יש מקום שבו אפשר למצוא השוואה בין ריכוז הקפאין בקפה של חברות שונות? (הכוונה עלית, טייסטרז צ'ויס, נספרסו וכד').

שלום פזית, את יכולה לנסות באתר של ה- USDA האמריקאי, אך הכל באנגלית. http://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list בברכה,דנה

07/04/2013 | 18:52 | מאת: שישי

שלום. אני סובלת מאכילת יתר. אני אוכלת אך ורק מזונות בריאים. ירקות ופירות, דגנים מלאים, קיטניות, מוצרי חלב 3-5%, בשר רק בחגים. עוף ודגים רק בשבת. אף פעם לא מוצרים קנויים או תעשייתיים. לא סוכר לבן ולא מיצים לא חטיפים. בקיצור. רק בריא. הבעיה שלי הינה הכמויות. אני מתקשה לא לאכול. יש עצה?

07/04/2013 | 19:27 | מאת:

שלום שישי, ומה בנוגע למשקלך, האם הוא מושפע מכך? האם זה פוגם באיכות החיים שלך? בברכה,דנה

08/04/2013 | 08:07 | מאת: שישי

שלום דנה, ברור שמשפיע מאד על משקלי. משקלי 78 ק"ג גובהי 1.73 מ. וביחס ישיר על איכות חיי. אני מתקשה במדרגות יש לי קושי להגיע לשרוכי הנעליים.השומן העודף מצטבר בבטן ובחלק העליון של הזרועות ומגביל את גמישות. מבנה הגוף צר והשומן בולט. יש מאבק בערכי הסוכר. 120 בדרך כלל.ביצור איני אוהבת מה שאני רואה. יש אפשרות לצמחי מרפא שמגבילים את צריכת האוכל. או משהו אחר?

07/04/2013 | 17:02 | מאת: מיכל

שלום רב, עליי לצרוך ויטמין B12 וברזל. רכשתי ברזל קומפלקס וויטמין B12 למציצה. האם אפשרי לצרוך א תשניהם יחד? עם איזה מוצרי מזון רצוי לשבלם ומאיזה מוצרים להמנע.

07/04/2013 | 19:28 | מאת:

שלום מיכל, אין בעיה לצרוך את שניהם יחד. מומלץ לא לקחת ברזל עם מוצרי חלב. בברכה,דנה

בני בן שנתיים וחצי, נולד 3360 ק"ג, הוא אוכל סביר בחצי שנה האחרונה,הוא פשוט לא עולה במשקל. האם יש צורך בבירור ואם כן, למי עליי לפנות? המשקל שלו כיום הוא 12 ק"ג בתודה נטליה

נטליה שלום, ציינת שני נתונים- משקל לידה ומשקל נוכחי. אלו נתוניים חלקיים כיוון שצריך לראות את כל עקומת הגדילה שלו. אני ממליצה לך לפנות לברור. תתחילי בדיאטן מומחה בתזונת ילדים. אם יהיה צורך הוא יפנה אתכם לבדיקות נוספות. שיהיה בהצלחה, מיכל

06/04/2013 | 23:09 | מאת: שגית

שלום, רציתי לברר, אם אני שותה הרבה קפה חלש לאורך היום,(3 כוסות קפה - שווה ערך לכוס אחת רגיל,ואני שותה סביב 15 כוסות = 5 רגילות.),האם זה אותו דבר? האם יש לזה אותו אפקט? תודה

07/04/2013 | 15:40 | מאת:

שלום שגית, מבחינת קפאין, כן. אבל יש עוד דברים נוספים כגון חלב, ממתיק ועוד. בברכה,דנה

שלום רב, שמי אלה ואני בת 45. אני בתת משקל ואני סובלת מבעיות עיכול כתוצאה מתסמונת ברקמת החיבור ואני במעקב רפואי קבוע. אני שותה אנשור כל יום, בנוסף על התזונה הרגילה, כדי להוסיף קלוריות ולוודא שהתזונה מאוזנת. רציתי לשאול כמה אנשור רצוי לשתות ביום? בנוסף, האם ניתן לשתות רק אנשור במקום מזון מוצק (כי מזון מוצק גורם לי תמיד לכאבי בטן קשים)? האם יהיה עליי להמשיך לאכול מעט כל יום כדי לתרגל את הלעיסה והבליעה? תודה רבה מראש על העזרה. אלה

שלום אלה, לעיסה של מזון ועיבוד מזון מוצק חשובים ביותר לתקינות מערכת העיכול וחלל הפה, לכן כל עוד מנגנון והבליעה תקינים, הייתי ממשיכה עם מזון מוצק בהתאם ליכולותיך. לגבי האנשור-זה תלוי מה התוספת שאת זקוקה לה מבחינה קלורית/חלבונית ועוד. כדי לפנות לדיאטנית ולהרכבי איתה יחד תפריט משולב. בברכה,דנה

06/04/2013 | 00:12 | מאת: אפרת

שלום רב, אני בת 35. הייתי רוצה לעבור לתזונה צמחונית בגלל סיבות מוסריות, ולפני כן אני רוצה ללמוד על ההיבטים הרפואיים של צמחונות כדי לוודא שלא ייגרם לי נזק רפואי. האם אוכל לשמור על בריאותי אם אקפיד על תזונה צמחונית? האם שתיית אנשור, למשל, מדי פעם, תספק את הויטמינים שהגוף שלי צריך לקבל ואוכל לשמור על תזונה צמחונית? אמנם יש מידע רב באינטרנט על תזונה צמחונית וטבעונית, אך מטבע הדברים אינני סומכת על המידע כי אני לא יודעת אם מי שמאמין בדבקות בצמחונות ובטבעונות כאורח חיים יכול לספק לי מידע הקליני תקף. אם תוכלו להפנות אותי למידע אמין בנושא, כדי שאוכל ללמוד אם ניתן להיות צמחונית באורח בריא, אהיה אסירת תודה. אם אוכל לשמור על תזונה צמחונית/טבעונית ולשמור על בריאותי הפיזית, ארגיש הרבה יותר טוב מהבחינה המוסרית. אפרת

07/04/2013 | 15:39 | מאת:

שלום אפרת, בהחלט ניתן לשמור על בריאות שלמה בתזונה צמחונית, השאלה כיצד את מגדירה את הצמחנות שלך, אם או בלי מוצרי חלב, אם או בלי דגים וביצים וכדומה. מומלץ בבחירה כזו לפנות לייעוץ אישי למעבר הדרגתי לקראת צמחונות עם הבנת עקרונות התפריט שעלול להיות חסר, אחרי מה לעקוב ועם מה להשלים, במידת הצורך. בברכה,דנה

1. האם קיימת דיאטה להעלאת הכולסטרול הטוב?( ה-HDL במינימום, ה-LDL תקין). 2. האם יש מגבלה בצריכת פחמימות על בסיס קמח מלא? מבחינת כמות ותדירות פרוסות לחם למשל. 3. אילו פרות פחות מזיקים מבחינת סוכר? תודה.

שלום אור, לצערנו, לא ממש. המטרה היא לא להביא לירידתו המתמשכת ולחמצון ה- LDL. ישנם מחקרים המראים כי צריכת יין אדום ו/או תמר חילאווי ו/או מיץ רימונים מעלים את רמת פעילות ה- HDL אבל לא כמותו . בוודאי שיש מגבלה, זה לא נטול קלוריות או דל פחמימות, גם מזון בריא ומזין יש לצרוך בהגבלה. אין דבר כזה, כאשר נצרכים במינון הנכון, הם לא מזיקים. בברכה,דנה

כמה תמרים יבשים מומלץ לצרוך ביום?

05/04/2013 | 08:33 | מאת: רינה

שלום אוכלת צימוקים יבשים כהים בגלל הסגולות כמו ברזל,ומוסיפה כמה כפות לדייסה,אבל בכדי להוציא את המתיקות שלהם אני משרה אותם במים למשך לילה, השאלה אם אני לא פוגעת וגורמת נזק ליתרונות שיש להם להציע בתודה ובברכה רינה

07/04/2013 | 15:27 | מאת:

שלום רינה, לא ברור לי מהיכן קבצת מידע לגבי נוכחות ברזל בצימוקים, כי ממש אין בהם ברזל בכמות מספקת או זמינה. ההשריה אכן פוגעת בערכם כי מה שבעיקר יוצא זה מלחים כגון אשלגן. צימוקים ממש לא נחשבים לפרי מיובש מיועדף. בברכה,דנה

שלום, אני בת 39. אני לוקחת על בסיס יומי, ויטמין D3 כבר כמה שנים טובות. וזאת במינון של עשר טיפות כל פעם. כל טיפה שווה 200 יב"ל. אני בדיכאון קשה כבר יותר מחמש שנים ולוקחת כדורים נוגדיי דיכאון סרוקסט וזיפרקסה. בנוסף אוכלת כל יום, 3 גביעים של יוגורט ביו, 3 אחוז, של דנונה. השאלות שלי הן: האם זה לא יפריע לספיגה בגוף של היוגורט ושל הויטמין D3 אם אני לוקחת את ויטמין D אחרי שאני אוכלת את היוגורט אני לוקחת ויטמין D3 לאחר שהתגלה בבדיקת דם מחסור בויטמין הערך היה אז 8 . האם צריך\מומלץ להמשיך לקחת את הויטמין כל הזמן כל החיים? סליחה על אורך השאלות זה פשוט חשוב לי לדעת! תודה! איה

שלום איה, מוצרי חלב לא מפריעים לספיגת ויטמין D. וכל עוד קיים חסר, התשובה היא כן. בברכה,דנה

04/04/2013 | 23:59 | מאת: נעמה

שלום, שאלתי היא לגבי חשק למתוק- אני כלהזמן מרגישה צורך באכילת דברים מתוקים ופחממות. יש לי עודף משקל "תמידי" (שוקלת 70, גובה 1.60) וגם בעיות עיכול שונות כמו עצירות ונפיחות בבטן.אחרי כל ארוחה אני בחיפוש מיידי אחרי משהו מתוק ולפעמים יש לי "בולמוסים" של אכילת עוגיות/עוגות/פחממות שונות . כיצד ניתן להפחית את החשק הזה למתוק וממה בעצם הוא נובע.? תודה רבה!

05/04/2013 | 01:27 | מאת:

שלום נעמה, יש לכך הסברים רבים, לרוב פסיכולוגיים או עניין של הרגל שניתן לשנותו בעזרת תוכנית ארוכת טווח וטיפול. בברכה,דנה

04/04/2013 | 20:49 | מאת: ורד-חיה

חמותי עוברת דיאליזה 3 פעמים בשבוע מזה כ- 8 שנים. בשנתיים האחרונות סובלת מאוד מבחילות , צרבות וגזים (גרעפסים). בדיקות קולונוסקופיה ואנדוסקופיה היו תקינות. גם אולטרא סאונד של בטן עליונה ותחתונה היו ללא מממצאים פתולוגים. האם אפשר לשפר את איכות חייה ע"י תזונה? למי עלינו לפנות? תודה מראש

05/04/2013 | 01:28 | מאת:

שלום ורד-חיה, בכל מכון דיאליזה אמורה להיות דיאטנית..פנו אליה ישירות. בברכה,דנה

04/04/2013 | 20:44 | מאת: אפרת

שלום רציתי להתעניין בנוגע לסוכרזית מסוג סטיביה הנמכרת כעת בחנויות. האם אין חשש בריאותי בשימוש בסוכרזית זאת (שכן היא מופקת מעליו של צמח הסטיביה), לעומת סוגים אחרים של סוכרזית? האם היא יכולה לשמש תחליף לסוכר? תודה מראש.

05/04/2013 | 01:29 | מאת:

שלום אפרת, סטיביה אינה סוכרזית או ממתיק מלאוכתי, אלא תחליף סוכר טבעי. הוא בטוח לשימוש. בברכה,דנה

04/04/2013 | 18:52 | מאת: קארין

שלום, האים אנחנו מקבלים ויטמיני B מדגנים מבושלים כמו פסטה, אורז, כוסמת וקינואה ומדגנים אפויים (לא מעושרים) כמו לחם? שהרי ידוע שויטמינים אלו רגישים לחום. האים הם נהרסים כליל בבישול/אפיית הדגנים או שרמתם רק מופחתת? או שאולי הם עוברים למי הבישול (למשל של הפסטה)?

שלום קארין, ממש לא כל ויטמיני ה- B נהרסים בחום. חלקם יותר וחלקם פחות. בבישול בוודאי שחלק עובר למים אבל חלק נשאר. אנחנו לא מסמכים רק על מזונות אלו לויטמיים אלו, ניתן למוצאם בכל הירקות, פירות, דגים, בשר, ביצים ומוצרי חלב. בברכה,דנה

04/04/2013 | 17:11 | מאת: לילי

שלום, שמי לילי. לאור ירידה מהירה במשקל לאחר לידה,הרופא שלי ודיאטנית המליצו לי לצרוך משקה "אנשור" אחד ליום - אבל מאז שהתחלתי אני סובלת מעצירות וכאבי בטן קלים. אני גם נוטלת מולטי-ויטמין כל יום, שידוע לי שגם הם עלולים לגרום לעצירות. תהיתי האם כדאי להפסיק ליטול אותם באופן זמני כל עוד אני צורכת "אנשור", כדי להקל על העצירות ? האם ה"אנשור" יכול להוות תחליף למולטי-ויטמין ? תודה מראש,לילי

שלום לילי, אנשור לא ידוע כגורם לעצירות וכן לא מולטי ויטמין. אני ממליצה שתעשי בירור של מערכת העיכול לאור הירידה במשקל. ואין קשר בין אנשור לויטמין והם לא מהווים תחליף. תחזרי שוב לייעוץ אצל הדיאטנית, יש עוד דרכים להעשרה קלורית. בברכה,דנה

04/04/2013 | 11:47 | מאת: דן

שלום דנה שמן זרעי דלעת עשיר בפיטוסטרולים ? כמה לצרוך ביןם .כפית? כף? השמן עשיר בקרוטונואידים,עם השפעה ספציפית טובה על הפרוסטטה..נכון? הקרוטונןאידים אוהבים חימום.האם רצוי לחממם שמן זה עד רמה של טיגון או עד בישול,אם בכלל? תודה מראש דן

04/04/2013 | 12:01 | מאת:

שלום דן, לצערי, אין לי מידע בנושא. פנה לפורום טבעונות. בברכה,דנה

03/04/2013 | 23:06 | מאת: סמדר

שלום האם נכון כי יש להמנע מכוסמת כאשר סובלים מתת תריסיות ?

04/04/2013 | 10:21 | מאת:

שלום סמדר, ישנם מחקרים המראים כי דיאטה עשירה בסיבים תזונתיים יכולים להפריע לספיגה של האלטרוקסין, אך לא מצויין במפורש כוסמת. בברכה,דנה

03/04/2013 | 19:16 | מאת: שרון

כשבועיים לאחר שהפסקתי עם מוצרי החלב התחילו לי עוויתות בעפעף. יכול להיות שאלו סימנים לרמות סידן נמוכות בדם?

שלום שרון, קרוב לוודאי שלא. אם כבר מדובר לעיתים בחסר מגנזיום, אך לא נראה לי קשור לצריכת מוצרי החלב. בברכה,דנה

03/04/2013 | 14:49 | מאת: אלון

שלום, אני שומר על אורח חיים בריא והייתי מעוניין לדעת האם קיימות סכנות בשימוש בחומץ? בפרט בחומץ תפוחים. (כמו לדוגמא - במלח יש נתרן וכדאי להפחית) תודה רבה!

שלום אלון, לא ידוע לי על סכנות בשימוש בחומץ. בברכה,דנה

שלום רב, רציתי לשאול האם לנשים בהריון מותר לצרוך זרעי פשתן ו/או זרעי צ'יה כמקור לאומגה, סידן וסיבים תזונתיים בזמן הריון, אם כן, מהי הצריכה המומלצת?

שלום מיכל, בעיקרון אין מניעה מלצרוך זרעי פשתן ו/או צ'יה באופן כללי. אם המטרה אומגה 3, אז אין לכך המלצות ו/או הוכחות כלשהן. לסידן זה חסר טעם, לסיבים, כן. בברכה,דנה

03/04/2013 | 10:09 | מאת: טל

אני מעונינת בתפריט מדויק של ארוחת בוקר צהרים ערב.... אחיין שלי חולה אפילפסיה ואני מתעניינת לתזונה בריאה בשבילו..אודה לך אם תחזירי לי תשובה.יום טוב

שלום טל, פורום זה אינו מיועד ליעוץ אישי. עליכם לפנות אל דיאטנית המרפאה לייעוץ אישי. בברכה,דנה