פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
23/02/2013 | 20:34 | מאת: מרינוש

אני שוקלת5 10 הגובה שלי 164 בעיה שלי היא כזאת אני בן 12 ל11 אוכלת כמו בהמה למרות שאני רוצה לרזות אבל זה קשה לי כי יש לי בעיה נפשית הייתי רוצה לקבל עזרה איך לרדת במשקל בלי לאכול בלילה ניסיתי ללכת לסטדיו סי בשלב מסויים נייה לי קשה שם ועזבתי ולשתות כל מיני דברים כמו תה הרזיה אני לא יודעת עם כדי גם הגברים ברחוב מסתכלים עלי כמו אל בהמה בבקשה תעזור לי

24/02/2013 | 14:17 | מאת:

שלום, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לפנות לעזרת מומחים במרפאה להפרעות אכילה, או לקבוצות תמיכה בסגנון "אכלנים כפייתים" או לדיאטנית לייעוץ פרטני.כמובן שטיפול משולב עם מומחה לבריאות הנפש יכול לעזור. בברכה,דנה

22/02/2013 | 16:36 | מאת: אמיר

איפה אני יכול לעשות בדיקת לספיגת ברזל ?

23/02/2013 | 18:50 | מאת:

שלום אמיר, איני יודעת על בדיקה כזו ספציפית, אבל תתייעץ עם מומחה גסטרו. אם ישנה בעיה בספיגת ברזל רואים חסר, וזה המדד. בברכה,דנה

אני עתידה להתחיל תואר ראשון במדעי התזונה באוקטובר הקרוב ורציתי לדעת מהו התהליך שצריך לעבור כדי לעבוד כדיאטנית מוסמכת בארה"ב לאחר לימודים של תואר ראשון בארץ?

שלום לירון, הכנסי לאתר עמותת "עתיד"- עמותת הדיאטנים, ישנו שם חלק העונה לשאלה זו שנכתב על ידי. בברכה,דנה

21/02/2013 | 17:57 | מאת: מרים

שלום האם אכילת פרוסת עוגה עם פרג ,יש לה את היתרונות שמיחסים לפרג כמו סידן?או שבאפיה מאבד הפרג את כול סגולותיו? מה דעתך? בברכה מרים

23/02/2013 | 18:52 | מאת:

שלום מרים, בפרג יש אמנם הרבה סידן אבל הספיגה נמוכה, כך שלא הייתי בונה על זה.בנוסף, את מקבלת גם מרכיבי מזון פחות מזינים, כגון סוכר ושומן בכמויות גדולות. בברכה,דנה

מדוע באפונה מוקפאת הערכים הקלוריים נמוכים יותר מבאפונה בשימורים? האם הדבר נובע מ"טעות" טכנית (מוסיפים את הקרח לחישוב) או שבאמת יש הבדל קלורי משמעותי בין המוצרים, אולי בגלל שירקות מוקפאים טריים יותר (כי הוקפאו מיד לאחר האיסוף)?

שלום דוד, איני יודעת ממה נובע ההבדל, שימוש בטבלאות ערכים שונות, או ההבדל בין קפוא או מוכן. בברכה,דנה

21/02/2013 | 15:06 | מאת: גילה

שלום רב, האם ניתן לקחת "לקסין פורטה" כמשלשל טבעי (התכשיר מרכיב חומרים טבעיים כמיצוי פירות וסיבים)? או שמא, גם הוא גורם לתלות במשלשל והסתגלות של הגוף? תודה רבה!

23/02/2013 | 18:54 | מאת:

שלום גילה, גם חומרים טבעיים גורמים להתרגלות כמו ל משלשל אחר. בברכה,דנה

21/02/2013 | 12:18 | מאת: ank

שלום רב, אני בת 30, בריאה והכל בסדר. מאוד אוהבת לאכול שום בתנור. אני נוהגת לשים בטוסטר אובן 5 ראשים (לא שיניים) של שום, עד שהם משחימים/נאפים ואז לאכול ככה כמו שזה (עם טחינה, גבינה או מה שלא יהיה). אולי זה נשמע מוזר או שהכמות מוגזמת אבל זה טעים לי. שאלתי היא: 1- האם יש לשום זה יתרונות בריאותיים? מה אני מרוויחה בריאותית מאכילת שום ככה? 2- שמתי לב שאם אני אוכלת את זה כארוחת ערב אז כל הלילה יש לי המון גזים, ובבוקר למרות שאני מתרוקנת ושיש לי יציאה אז עדיין אני סובלת במהלך כל היום שלמחרת מגזים שכואבים לי בבטן. האם לדעתך יש קשר בין אכילת השום לגזים? האם שום בכמות כזאת אכן יכול לגרום לגזים? תודה רבה.

23/02/2013 | 18:56 | מאת:

שלום, לשום אפוי מבושל יש כמעט אפס יתרונות לעומת מצבו הטרי. ייתכן וזה גורם לך לגזים, תנסי להפסיק וראי אם זה עובר. בברכה,דנה

20/02/2013 | 19:01 | מאת: אלינור

שלום, רציתי לדעת מהן ההמלצות התזונתיות לתסמונת מעי רגיז מהסוג שמתבטא בעצירות. אני רוצה לציין שאני שותה הרבה מאד מים והורדתי את רוב הסיבים מהתפריט אך הכאבים אינם מרפים ואני לא משתחררת. תודה.

21/02/2013 | 10:37 | מאת:

שלום אלינור, הורדת סיבים מצד אחד אולי מקלה מבחינת המעי הרגיז אבל מצד שני מחמירה עצירות. ייתכן וסיבים מסויימים מפריעים יותר מאחרים, וכלן יש לצרוך אותם במגבלה לפי סבילות. פעילות גופנית יומית מאוד עוזרת, אבל ללא כל קשר יש לעבור בירור אצל רופא גסטרו. בברכה,דנה

21/02/2013 | 12:06 | מאת: אלינור

אני מטופלת אצל רופא גסטרו. הוא אבחן אותי. השאלה שלי היא האם יש קווי יסוד לתזונה בתסמונת הספציפית הזאת מעבר לניסוי וטעייה עם עצמי. אילו סיבים מומלץ לצרוך ומאילו כדאי לי להימנע. וכן האם יש משלשל עדין שהיית ממליצה עליו. תודה רבה.

20/02/2013 | 14:07 | מאת: אסתר

שלום רב! אני חולת אוסטאופורוזיס קשה ומקפידה ב-10 שנים האחרונות על צריכת סידן גבוהה ממזון ותוסף בכל יום (קלציצ'ו). לאחרונה יש פרסומים רבים אודות תמותה ותחלואה קרדיוווסקולרית מוגברת בצרכני וגם בצרכניות סידן. אני מבינה שבמחקרים נבדקה צריכה גבוהה מהמומלץ אבל עדיין מודאגת. מה דעתכן על צריכת 1200 מ''ג סידן ליום לאורך זמן? האם יתכנו שינויים בהמלצות? אני מטופלת גם תרופתית כל אותן שנים

שלום אסתר, היו הרבה בעיות עם המחקר, גם לגבי המינון, האוכלוסיה, חוסר התייחסות למזון ולרמות או תוספי ויטמין D. לרוב להשאר בטווח של 1200 מ"ג ליממה ממזון ומתוסף, יחד, אינה אמורה להזיק או להגדיל את סיכוייך למחלות כלי דם ולב, בהנחה שרמות ויטמין D שלך מספקות ואין לך מחלות נוספות כרוניות, כגון מחלות כליה ו/או סיפור משפחתי של מחלות לב קורונריות. בברכה,דנה

20/02/2013 | 20:47 | מאת: אסתר

תודה על תשובתך. מדובר בשורת מחקרים שמפורסמים מדי כמה שבועות ורובם מכוונים לתוצאות שליליות. גם אם היו ליקויים בתכנונם המגמה בכולם אחידהhttp://www.bmj.com/content/346/bmj.f228 למשל. איך נקבעה רמה של 1200 מ''ג כרמת צריכה מומלצת?

20/02/2013 | 09:55 | מאת: דדי

דוקטור שלום רב אני כדורגלן מקצועי עובד 3 פעמים בשבוע בחדר כושר...הומלץ לי על אבקת חלבון מקצועית לשיפור ביצועם לאחר אימון...האם ידוע לך על נזקי המוצר והאם אבקות חלבון ומסה הם דבר שגורם נזק לגוף..חשוב לי לדעת לפני שאני נוטל את המוצר

20/02/2013 | 17:20 | מאת:

שלום דדי, לא ידוע לי על נשקים, מצד שני לא מומלץ להעמיס בחלבון. המלצתי, פנה לדיאטן המתמחה בתחום זתונת ספורט, או בפורום מכון וניגייט או במכון כושר עצמו. בברכה,דנה

19/02/2013 | 23:13 | מאת: חנה

קראתי שמוצרי חלב מפריעים לספיגת הברזל בגוף. האם לא מומלץ לאכול, למשל, ארוחת בוקר שאני מכינה שהיא גבינה לבנה על טוסט וסלט ירקות ישראלי בצד? או פשטידה של גבינות ותרד? או תוספת של גבינה לסלט ירוק או יווני?

20/02/2013 | 17:22 | מאת:

שלום חנה, הבעי היא בעיקר במקרה של נטלית תוספי סידן ו/או ברזל, לא כאשר אוכלים מזון בצורה מאוזנת המכיל את שני המינרלים הללו, ולכן הארוחות הן סבירות. בברכה,דנה

19/02/2013 | 11:54 | מאת: ציון

האם יש מגבלה או בעיה בצריכת מוצרי חלב בכלל ובחלב בפרט באדם שסובל מגטריטיס?

19/02/2013 | 13:40 | מאת:

שלום ציון, פרט למוצרי חלב בעלי אחוזי שומן גבוהים, אין מניעה מאכילת מוצרי חלב בגסטריטיס. בברכה,דנה

מישהו אמר לי שמוצרי חלב מובילים להפרשה מוגברת של חומצת הקיבה-כואב בגטריטיס,זה לא נכון?

20/02/2013 | 17:23 | מאת:

שלום ציון, לא, זה לא נכון לכלל מוצרי חלב, רק לאלו העתירים בשומן, כאשר השומן הוא המקור, לא מוצר החלב. בברכה,דנה

19/02/2013 | 11:17 | מאת: עמיחי

דנה שלום, בן 30, בתהליכי החלמה מאנורקסיה קשה שנמשכה קרוב לעשר שנים. שוקל כרגע 60 ק"ג (לאחר עלייה של 10 ק"ג), גובה 1.80 מטר, BMI 18.5 - המינימום התקין, עובד בעבודה משרדית, לא עוסק בפעילות גופנית כלל יומית. מעוניין מאוד לשמור על משקל זה ולא לעלות מעבר לכך. שאלתי היא מהי לדעתך המכסה הקלורית היומית לה אני זקוק כדי לשמור על משקלי הנוכחי. אני יודע היטב שקשה לתת הערכה מדויקת וכמו כן שהפורום איננו מיועד לייעוץ אישי, כך שגם הערכה כללית תתקבל בברכה.

19/02/2013 | 11:35 | מאת:

שלום עמיחי, אתה בהחלט צודק, הפורום אינו מתאים ואין לי דרך לדעת כמה קלוריות אתה צריך, כי זה תלוי כמה אתה אוכל כעת בממוצע וגורמים נוספים. ממליצה להמשיך ולהיות במעקב של דיאטנית המתמחה בתחום. אני בקלות יכולה לומר לך שהמינימום מבחינתך הוא 1800 קק"ל. בברכה,דנה

18/02/2013 | 21:39 | מאת: חיה2013

שלום! אני נוטלת במשך כ-5 שנים קייקסלאט כנגד אשלגן גבוה בגלל אי ספיקת כליות (1.7 קריאטנין), סכרת מאוזנת ולחץ דם מאוזן. האשלגן בדם מאוזן. ברצוני להפחית או להמנע מלקיחת הקייקסלט, אך חוששת שהאשלגן יעלה. האם יש לכם המצלות להורדת האשלגן ואיזון שלו בעזרת מזונות מומלצים? תודה

19/02/2013 | 11:36 | מאת:

שלום, האיזון נעשה ע"י המנעות ממזונות עתיר אשלגן ואל אכילת מזונות "מיוחדים". עליך לפנות לדיאטנית, רצוי כזו המתמחה במחלות כליה להתאמת תפריט מתאים, דל מלח, סוכר, חלבון ואשלגן. בברכה,דנה

18/02/2013 | 16:40 | מאת: אלה

שלום אני רוצה לדעת מה עדיף לאכול בזמן שיש טחורים חיצוניים(בדרגה2)ומה אסור לאכול

19/02/2013 | 11:38 | מאת:

שלום אלה, אין המלצות ספציפיות. מומלץ להמנע ממזונות חריפים שכן הם יכולים לשרוף יותר ולהמנע ממצבי עצירות והפעלת לחץ. שוב לשתות הרבה, לעסוק בפעילות גופנית ליציאות תקינות, וכן להמנע מאכילת זרעים שאינם מתעכלים במערכ העיכול כגון גרעיני פירות ותירס. בברכה,דנה

16/03/2013 | 22:18 | מאת: חני

מציעה מניסיון כפית סילאן ללא סוכר ביוגורט של הבוקר. להגנה ולמניעה....

17/02/2013 | 11:05 | מאת: גיבורמבו

שלום וברכה, אני בן 22 ומתאמן שלוש פעמים בחדר כושר אימון בינוני המשלב גם כוח וגם אירובי. אני כרגע נמצא בתת-משקל ומקפיד לאכול שלוש ארוחות ביום, הבעיה שזה לא מספיק ואני צריך להוסיף עוד מוצרי מזון לתזונה בשביל להשמין ולקבל נפח. בין הארוחות אני אוכל שקדים, גרעיני דלעת וגם אגוז ברזיל אחד ליום. הנקודה שהבנתי כי כל סוגי האגוזים, עם כל הבריאות שבהם, מהווים סיכון בכך שהם מגדילים את כמו צריכת השומן ויוצרים מאזן לא טוב בין אומגה 3 לאומגה 6, מה שבהמשך יכול ליצור בעיות. אני כמובן מתכוון לקנות עוד השבוע שמן דגים אך השאלה היא מהי כמות התצרוכת של אגוזים ליום, בשביל שבהמשך לא יווצרו בעיות עקב השומן הרב שיש בהם? חשוב לציין שאיני אוכל דגים כך שהמקור העיקרי זהו הבקבוק הקטן של האלספה שאני צורך אחת לשנה, והבנתי שגם הוא לא יעיל כלכך מכיוון שהוא עומד חודשים במדף או משהו כזה.

20/02/2013 | 17:27 | מאת:

שלום, ראשית הכמות שאתה מתאר לא אומרה להפר את האיזון.חלק מהאגוזים מכילים גם חומצת שומן אומגה 3 ולא רק 6, וגם 9. לאגוזים יתרונות חשובים אחרים מוכחים יותר כגון חומצות שומן חד בלתי רוויות ונוגדי חמצון. זה נחשב מזון בריא ומזין ולא מזיק. הבעיה במקור משמנים שנותנים רק אומגה 6 וחומצות שומן רב בלתי רוויות כגון חמניות ותירס. בברכה,דנה

16/02/2013 | 14:13 | מאת: fgk

האם 8 כוסות תה ירוק (ללא סוכר) שוות ערךל 8 כוסות מים? אני מאוד אוהבת תה ירוק ובמיוחד בחורף מחפשת משהו חם לחמם את הגוף .חשוב לי לצרוך נוזלים בכמות הנכננה אך לא אוהבת מים. האם אוכל לשתות תה ירוק במקו המים בהנחה שאני בחורה צעירה ובריאה ואין לי בעית לחץ דם (בגלל הקופאין). תודה

16/02/2013 | 23:41 | מאת:

שלום, אמנם תה ירוק נחשב לבריא ומזין מאוד,אבל אין לי מידע לגבי צריכה כל כך מוגברת. מבחינת נוזלים את מקבלת כמות נאה, אך יש לקפאין אפקט משתן, אז אולי פחות מתקבל. בהנחה שאת אוכלת גם מרקים ומזונות אחרים נוזלים, איני רואה בעיה. בברכה,דנה

15/02/2013 | 09:45 | מאת: גילה

שלום לך איך וכמה זמן אפשר לבשל שעועית אזוקי מבלי לפגוע ביתרונות שלה? והעיקר שתצא רכה , תודה לתשובה גילה

16/02/2013 | 13:44 | מאת:

שלום גילה, שעה לרוב מספיק לרכך אותה, כמובן אחרי תהליך השריה, בדומה לשאר הקטניות. בברכה,דנה

14/02/2013 | 22:15 | מאת: רחלי

רציתי לדעת אם מותר לאכול עם התרופה נרדיל גבינה מותכת וכמה בשבוע או חודש או שחל איסור מוחלט בגלל הטיראמין. תודה

15/02/2013 | 19:33 | מאת:

שלום רחלי, בחומר של האתר ששלחתי לך מצויין כי בגבינות שווצריות יש המון טיראמין, לכן מומלץ להמנע בכלל. בברכה,דנה

14/02/2013 | 19:27 | מאת: מרינה

היי התינוקת שלי בת 7 חודשים אוכלת נוטרימיגן עקב אלרגיה לחלב ולחלבון חלב היא אוכלת כל 4 -5 שעות בקבוק 180 ואני נותנת לה בכוח אם לא מצדה לא לאכול. יכולה לאכול פעמים שלוש ביום בצהריים נותנת לה מרק ירקות שגם כן אוכלת לא טוב כמה כפיות וזהו כבר בערך חודשיים אוכלת כך. מה אפשר לתת לה ?

17/02/2013 | 10:58 | מאת:

מרינה שלום, אני מבינה את המצוקה שנוצרה. חשוב שתינוקת שאלרגית לחלבון חלב פרה תקבל את התחליף המתאים. אבל- לא מומלץ להכנס למאבקי כוח. נשמע לי שאת זקוקה להדרכה ולעזרה עם ההזנה של ביתך. ממליצה לך בחום לפנות לדיאטן/ית בקהילה, שתחום עיסוקו העיקרי הוא ילדים, או במרפאת גסטרו בבי"ח, בו יש דיאטן/ית שיעזרו לך עם ההזנה. שיהיה בהצלחה מיכל

14/02/2013 | 13:42 | מאת: נתן

בשל אורח חיי כסטודנט שעובד בשעות הערב והולך לישון יחסית מאוחר - שעה 2 לפחות, אני נוטה להיות רעב סמוך לשינה. לא לאכול כלום אחרי ארוחת הערב שהיא בד"כ בשעה 20:00 היא משימה בלתי אפשרית. אין לי בעיות של משקל ואני מתאמן באופן קבוע. אך בבוקר שאחרי אכילה בלילה אני סובל מגזים מרובים ולעתים שלשולים והדבר יוצר אי נוחות רבה. האם יש מאכלים שניתן לאכול סמוך לשינה מבלי שיופיעו הסימפטומים הנ"ל? תודה

16/02/2013 | 13:41 | מאת:

שלום נתן, זה כנראה באמת תלוי מה אתה אוכל. הואיל ואיני יודעת מה גורם לך לרגישות באופן כללי אין לי אפשרות להמליץ על מזון מסויים. בכל מקרה כדי לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

13/02/2013 | 18:53 | מאת: מירה

שלום רב, האם מותר לאכול ביצה אחת כל יום והאם מדובר במאכל שטוב לשלב בתפריט במטרה לרדת מעט במשקל?

14/02/2013 | 11:40 | מאת:

שלום מירה, בהחלט כן אפשרי . לא מומלץ באופן מיוחד לירידה במשקל, אך סה"כ מבחינת הרכב וערכים תזונתיים הביצה מומלצת מאוד. בברכה,דנה

בתזונה ללא גלוטן וללא הרבה ויטמין K [ בגלל קומדין ] האם מותר ומומלץ לאכול כוסמת ?

שלום תקווה, כל שינוי בתזונה, גם במזונות שתכולת ויטמין K אינה גבוהה מאוד, יכולה להפר איזון. לכן כן אפשר כוסמת, אבל חשיפה הדרגתית. בברכה,דנה

13/02/2013 | 01:59 | מאת: לין

שלום, אני צמחונית, ולאחרונה התחלתי גם את דרך הטבעונות. ככלל אני אוכלת תפריט מאוד עשיר ובריא אך כמובן שהמחסור העיקרי הוא בוויטמין B12. אני מעדיפה להימנע מליטול תוספי תזונה. לשאלתי, האם יש תחליף טבעי או מזונות מן הטבע שלפחות עשירים בוויטמין במעט, ואם אין מה הכמות המינימלית הממולצת? אני אעדיף לאכול בשר או ביצה או חלב פעם בכמה זמן מאשר ליטול תוסף כל יום..

13/02/2013 | 13:27 | מאת:

שלום לין, יש רק מוצר אחד, ממרח שמרים שנקרא וג'ימייט או מרמייט- את יכולה לנסות, אני מזהירה, מדובר בטעם נרכש, מאוד. מעבר לכך אין, ומנה אחת ל- של בשר או ביצה או גבינה לא תספק. בברכה,דנה

12/02/2013 | 21:06 | מאת: פזית

מצטערת על ההצפה היום, התעוררו לי מלא שאלות לא קשורות אחת לשניה. גבר בן 28 שסובל כבר די הרבה זמן מעייפות גדולה. עשה בדיקות דם היום ונמצא שרמת B12 היא 250 (ובמגמת ירידה לאורך השנים למרות שהוא אוכל הרבה בשר). ההמוגלובין 13.5, על הגבול התחתון של הנורמה. זה יכול להסביר את העייפות? כי יש גם תפקודי כבד גבוהים (גם GOT וגם G-משהו נוסף). אבל תפקודי הכבד עולים ויורדים לאורך השנים והיו כבר כמה פעמים מחוץ לנורמה.

13/02/2013 | 13:29 | מאת:

שלום פזית, לא יודעת אם יש קשר, אך מומלץ להתייעץ עם רופא.יש הרבה פרמטרים חסרים כגון משקל, גובה, הרגלי חיים, עישון, שתיה אלכוהול ועוד. מציעה בירור אצל רופא. בברכה,דנה

12/02/2013 | 13:49 | מאת: פזית

האם נכון שטבעונים זקוקים לפחות סידן? קראתי כאן:http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=957266 "כמות הסידן הזו מתייחסת לתזונה מערבית ממוצעת, שמכילה בין השאר הרבה חלבון מהחי (לא רק מבשר - גם מחלב ומביצים) והרבה מאוד מלח. בספרות המחקר שני רכיבים אלו נמצאו באופן מובהק כקשורים להפרשה מוגברת של סידן מהעצמות."

13/02/2013 | 13:30 | מאת:

שלום פזית, לא למיטב ידיעתי ואין לי מחקרים המשווים רמת צריכה. בברכה,דנה

12/02/2013 | 13:44 | מאת: פזית

האם יש משמעות תזונתית להעדפה של אכילת פירות וירקות בתקופת הגדילה הטבעית שלהם? או ששיטות השימור שבזכותן רוב הפירות והירקות זמינים כל השנה מספיק טובות והפירות והירקות לא מאבדים מיתרונותיהם התזונתיים? ואם יש יתרון לאכילה עונתית, האם יש מקום אמין שבו מפורטת התקופה הטבעית של ירקות ופירות נפוצים?

שלום פזית, הנחת היסוד אומרת שכדאי לאכול ירקות ופירות לפי נוכחותם בעונה בשל הטריות שלהם. אין לי מידע מעבר. בברכה,דנה

12/02/2013 | 13:04 | מאת: ליוש

שלום רב עשיתי בדיקות דם אחרי צום של 12 שעות ויצא לי B12 270 ו D25 יצא לי 22 כמו כן יצא לי Glucose (B) 98 Urea (B 23 Creatinine (B) 0.59 * MCH-Mean Cell Hemoglobin 27.6 כל השאר יצא דיי באמצע שאלתי היא האם אני צריכה לצרוך בתוצאות אלו ויטמינים?

12/02/2013 | 17:09 | מאת:

שלום, אני לא יודעת באילו ערכים נמדד לך הויטמין D , אם זה ב- ng/ml אז זו רמה לא מספקת וכנראה תצטרכי תוסף. אם זה ב- nmol/l אז זה מוגדר כחסר , כך שבכל מקרה תצטרכי תוסף. לגבי B12 יחסית בטווח הנמוך- מעקב או תוסף כדור מציצה מתחת ללשון, תתייעצי עם רופא. הגלוקוז נוטה לגבוה, במידה ואת סובלת מעודף משקל, השמנה בטנית וחסר פעילות גופנית, כל שינוי באלו ישפר. בברכה,דנה

12/02/2013 | 12:29 | מאת: עדי

לפורום שלום ! מהי תכולת האשלגן בצמחי תבלין ששותי איתם תה לדוגמה לימונית , לואיזה , נענה , - מהי כמות האשלגן לכוס תה צמחים כזה?

שלום עדי, זה תלוי כמות הצמח שאותו את שמה, אבל לרוב מדובר בכמות של עד 50 מ"ג לכוס. בברכה,דנה

12/02/2013 | 09:51 | מאת: עדנה

לדנה שוב שלום,בהמשך לתשובתך ומכיוון שנהייתי פתאם פחדנית לגבי מה מותר ומה אסור...האם מותר: פעם בחודש מנת פלאפל? פריכיות? חטיפים כמו ביסלי( כמובן מעט)או מקלות מלוחים?חמוציות נחשב גם לפרי אסור? מה לגבי גלידה\ארטיק מפעם לפעם? אני חושבת על דברים שנהגתי לאכול הכל במידה . אני שוקלת 50ק' וכמו שכתבתי לך תמיד הקפדתי על תזונה שקולה ובריאה עד להתקף ולאשפוז (מייל שלי אלייך מתחילת החודש) האם יכולה להתחיל לטגן בצל עם אורז או כוסמת או שאסור בצל מטוגן? נדמה לי שזה הכל להיום, שוב מודה לך מראש על תשובתך אנא לגבי כל שאלה ששאלתי כדי שאדע. יום טוב לך ותודה רבה, עדנה

שלום עדנה, הכל מותר לך עדנה, אין שום ניגוד לאירוע החריף שעברת. הרעיון לעבור לתזונה עשיריה בסיבים, להמנע מעצירויות וזרעים קטנים. נ.ב.- ביסלי-לא ממליצה לאף אחד, ללא כל קשר. בברכה,דנה

11/02/2013 | 19:44 | מאת: קרן שמואלי

שלום רב , שאלתי היא ,בתי בת החמש נמנעת מאכילה של פירות וירקות כנראה על רקע תקרית שקרתה לה בגן ששהוכרחה לאכול, מזה 3 שנים לא אוכלת ירקות חיים רק מבושלים ומבלי שתדע . בכל פעם שאני מנסה להכניס לה ירק לפה .היא לועסת עם רפלקס הקאה , הנושא מסתיים בהקאה. שאלתי היא האם אתם הכתובת למתן פיתרון בבעיה ? ובמידה וכן איפה באשקלון ניתן לקבל את השירות ? לתשובה אודה קרן

17/02/2013 | 10:50 | מאת:

קרן שלום, לפי שאלתך את מודעת למקור הבעיה. קיים, לפי דברייך, מרכיב רגשי שמשולב במרכיב תזונתי. אני מהצפון ואין לי מידע על אשקלון. אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא/ת הילדים ולבקש הפנייה ליעוץ רגשי והפנייה לדיאטן שתחום עיסוקו העיקרי הוא עם ילדים. נראה לי ששילוב כזה יהווה את הטיפול הטוב ביותר עבור ביתך. בינתיים להמשיך להציע ירקות ופירות, לאכול איתה, לא ללחוץ עליה. שיהיה בהצלחה, מיכל

שלום, בת 37, מניקה, 7 שנים איליוסטומי קבועה עקב כוליטיס UC שהסתבך, חסימות מעי פעם בחודשיים (כנראה עקב הדבקויות יש חשש לקרוהן). אז ככה.. סה"כ הבדיקות דם שלי טובות ולמעט רסיטל אני לא לוקחת תרופות. אני סובלת מעייפות (בטח גם מההנקה והתינוקת) וקראתי על "אצה כחולה-ירוקה" וכל מיני תוספים מעניינים שיכולים לעזור לזה אבל אני מפחדת לקחת שלא יגרום לי לשלשול מטורף או לחסימה.. אותו דבר עם אומגה 3 שאני רוצה לקחת כמות גדולה (יש לי גם הפרעת קשב)- האם זו עלולה להיות בעיה עם הסטומה? חוץ מהשאלות הספציפיות האלו שאשמח לקבל עליהן תשובה אני גם מחפשת ייעוץ קבוע ומסודר אצל מישהי שמבינה בנושא הזה של הסטומה אבל גם מתעסקת בתוספים (נטורופתיות זה מלחיץ אותי שאין להן רקע רפואי נרחב..) יש לכן הפניה למישהי מתאימה? תודה רבה! רותי :)

שלום רותי, אף אחד מהתוספים שציינת לא יגרום לחסימה. דווקא האילאוסטומיה, אם כמות ההפרשות בשליטה, היא לא הבעיה. הבעיה יכולה להיות המחלה הבסיסית עצמה ותגובה לתוספים. איני יכולה להמליץ לך כן או לא, ואין הכוחה שאומגה 3 עוזר להפרעות קשב וריכוז, במינונים גבוהים יכול לגרום לדימום. אין לי מידע לגבי דיאטנית ספציפית, אך רצוי לברר בבית החולים הגדול ביותר באזור מגוריך לגבי דיאטנית המתמחה בגסטרו או כירורגיה. בברכה,דנה

יש לי עודף משקל של 40 קילו אני נמצא בדיאטה עם לווי מקצועי ופעילות גופנית. אמרו לי כי הגוף מפרק גם שרירים כי הוא צריך פחות בשביל עעכעכע

שלום אייל, בשלבים הראושנים של הירידה יש יותר איבודי מסת שריר משומן, אך זה עובר ככל שמתקדמים בדיאטה, בתנאי שעוסקים בפעילות גופנית במקביל. בברכה,דנה

09/02/2013 | 23:25 | מאת: מירי

שלום רב מה עדיף להוסיף לשתיה חמה עם אבקת חרובים כפית של דבש או כפית של סילאן? תודה לתשובה מירי

10/02/2013 | 14:04 | מאת:

שלום מירי, זה אותו דבר מבחינת ערכים תזונתיים. בברכה,דנה

09/02/2013 | 19:52 | מאת: דן

שלום, רציתי לעשות תוכנית תזונה שתעזור לי לפתח שרירים בחדר כושר ואני מתלבט בין דיאטנית קלינית רגילה לדיאטנית ספורט האם יש הבדל בין השתיים לגבי המטרה שלי או שזה פשוט אותו דבר בעניין שלי

10/02/2013 | 14:04 | מאת:

שלום דן, בכל מקרה זו דיאטנית. מומלץ לפנות לדיאטנית בחדר כושר שמתמחה בתזונת ספורט. בברכה,דנה

07/02/2013 | 18:08 | מאת: ראובן

איזה מזונות שנחשבים לבריאים כדאי לילד לאכול ביום כדי לאכול את כל אבות המזון? תודה.

10/02/2013 | 14:33 | מאת:

ראובן שלום, שאלת לגבי ילד- כדאי שילד יאכל כל יום: 1.מנה בשרית- בקר/ הודו/ עוף או קטניות 2. ביצה 3. 3-4 מנות חלב (מנה לדוגמא היא כוס חלב, מעדן חלב, 3 כפות גבינה, פרוסת גבינה צהובה) 4. 5 מנות של ירק + פרי 5.פחמימות בכל ארוחה- לחם, פסטה, אורז, תירס וכו'. עדיף לשלב דגנים מלאים כגון לחם מחיטה מלאה, שיבולת שועל, כוסמת וכו'. בריאות שלמה, מיכל

07/02/2013 | 16:06 | מאת: תמארה

אני בת 36 אובנה אצלי דלקת מעיים מסוג קוליטיס האם עלי לאמץ תפריט יומי שימנע מהחמרת התסמינים של הדלקת שמעתי שבצב שלי אסור לאכול ירקות לא מבושלים האם זה נכון? אשמח אם תעזרו לי, כי אני לא יודעת מה מותר ומה אסור אם אסור בכלל! לציין שהתחלתי בטיפול תרופתי של אסקול 800 מ"ג 3 פעמים ביום .

שלום, בוודאי שינו טיפול תזונתי תומך למצבים אלו, אך לא במסגרת פורום זה. עליך לפנות בהקדם דליאטנית, רצוי כזו המתמחה בתחום גסטרו. בברכה,דנה

07/02/2013 | 10:03 | מאת: ששון

שלום דנה באחת התגובות בפורום,ציינה הכותבת,כי יש להשרות את שיבלת השועל כדי להמעיט את כמות החומצה האוקסלית שסופחת כמות נכבדה של המינרלים שאלותי: 1-עד כמה זה משמעותי? 2- :האם מספיק להשרות,או,צריך להשרות ולשפוך את מי ההשריה,משום שהם ספחו אליהם חלק מן האוקסלטים תודה ששון

09/02/2013 | 19:06 | מאת:

שלום ששון, לצערי אין לי תשובה "מדעית בנושא". בברכה,דנה

אני בן 16 גובה 178 משקל 62 בערך אני רץ 3 פעמים בשבוע 10 קמ, בפעם השלישית 13 ומתאמן גם בחדר כושר 2/3 פעמים בשבוע, כמה קלוריות אני צריך לאכול?

שלום בר, פורום זה אינו מיועד לייעוצים מהסוג הזה, כמו גם שהחלטה על המלצה קלורית דורשת נתונים נוספים כגון אנמנזה, כי גם ההרכב משנה. בברכה,דנה

06/02/2013 | 23:24 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 40. ברצוני לדעת מדוע לא יורדים במשקל למרות שאני מאוזנת מבחינת בלוטת התריס - 50 מ"ג אלטרוקסין כל יום האם אלי לבצע דיאטה מיוחדת עבורי ואל מי מומלץ לפנות בבעיה מסוג זה? תודה רבה.

07/02/2013 | 08:44 | מאת:

שלום דנה, אם את מאוזנת את לא צריכה דיאטה מיוחדת. עליך חפנות לדיאטנית לייעוץ פרטני. בברכה,דנה

06/02/2013 | 22:48 | מאת: תמיר

שלום, אני טוחן זרעי פשתן ושומר במקפיא.שמעתי שיש להן כל מיני יתרונות ביניהם אומגה 3 סיבים תזונתיים וויטמינים ושרצוי לאכול אותם ישר אחרי הטחינה. שאלתי היאעד כמה זמן אפשר לשמור זרעים טחונים במקפיא כך שיישמרו סגולותיהם הבריאותיות? תודה :)

07/02/2013 | 09:20 | מאת:

שלום תמיר, בהקפאה כל תהליך הקלקול נעצר באופן משמעותי. הבעיה לרוב הפשרה שם מתחיל תהליך הקלקול. בברכה,דנה

06/02/2013 | 15:28 | מאת: עדנה

תודה תודה דנה. את נהדרת. עזרת לי יופי. עכשיו נשאר לי לייחל שלעולם לא יחזור לי הזיהום ואשכח ממנו (למרות כל מה שקראתי באתר העוסק במחלה זו...) מרשה לעצמי בעתיד לשאול אותך עוד שאלה אם אתקל בבעיה. שוב תודה עדנה

06/02/2013 | 22:53 | מאת:

שלום עדנה, שמחתי לעזור. הכי חשוב מהכל הוא להמנע לעצירות, לחלוטין. בברכה,דנה

06/02/2013 | 11:28 | מאת: עדנה

קודם כל תודה על תשובתך! הכל אומר גם לטגן ביצה מפעם לפעם,נכון?ושאלה נוספת ששכחתי - מותר מידי פעם כוסית יין אדום יבש ששתיתי בעבר אחרי ארוחתצהריים למשל? בירה לבנה?משקה מוגז כקולה? (לא מצאתי יידע על כך באתר דיפרטיקוליטיס)בדף שקיבלתי כתוב לא לאכול לעולם!פשתן זרעי דלעת ואחרים שומשום. כן - מותר לנשנש מפעם לפעם ק צ ת נשנושים מלוחים? חטיף קוקוס ?שיש בו סיבים קטנים של קוקוס את יודעת בטח מה זה? מה לגבי חטיף גרנולה? התשובה שלך חשובה לי ומאד מאד מאד עוזרת לי ואני מעריכה זאת מודה לך שוב עדנה

שלום עדנה, אלכוהול במידה- כן ביצה מטוגנת- כן משקאות מוזגים- כן זרעים קטנים-לא לא יודעת למה כוונתך בנשנושים מלוחים, אבל קרקרים וכאלה, כן, פופקורן לא. אין סיבה להמנע מקוקוס. ואין בעיה עם גרנולה, רק ללעוס טוב את האוכל ולא זרעים שלא מתעכלים, כגון גרעיני פירות, שומשום וזרעים בגדלים דומים. אגוזים ושקדים אפשר, רק ללעוס היטב. בברכה,דנה

05/02/2013 | 23:59 | מאת: שלי

שלום, אני כבר די אובדת עצות. לא משנה מה אני אוכלת או כמה, מיד לאחר מכן יש לי לא מעט גזים שיכולים להימשך גם לאורך שעה אחרי סיום הארוחה. יש לי אפילו גזים לאחר אכילת תפוח אחד או ביצה קשה, או אפילו אם אכלתי כמה שקדים בודדים או פרוסת לחם אחת. מיד (ממש כמה שניות) לאחר תום האכילה מתחילים הגזים. אני משתדלת לאכול בריא, לשלב מעט ירקות ופירות בתזונה, גבינות אינני אוכלת כמעט כיוון שאני לא אוהבת, אני שותה נס קפה עם חלב (3 כוסות ביום), לנקניקים אינני מתקרבת כלל, אוכלת בשר פעמיים בשבוע בערך (בעיקר עוף) וכו'. לשעועית או חומוס ומאכלים כמו חמין אינני מתקרבת כיוון שזה בכלל יוצר אצלי תגובה מאסיבים של גזים מלווים בכאבי בטן. מה לעזאזל צריך לאכול כדי להפסיק את זה? האם שתיית חצי כוס חלב פרה יכול לגרום לגזים כאלה על אף שלא ידוע לי על רגישות שלי ללקטוז? חשוב לציין שהיציאות אצלי סדירות (אחת ליום) ושהגזים בדרך כלל לא מלווים בכאבי בטן. אשמח לקצת עזרה

06/02/2013 | 15:03 | מאת:

שלום שלי, זה עניין של רגישות, או במעי או בכלל נשוא הגזים וזה כנראה מאוד מטריד אותך. מציעה בשלב ראשון לפנות לגסטרואנטרולוג לשלול בעיה אורגאנית ולאחר מכן לעשות שינויים תזונתיים ולבחון אותם. לרוב שתיה מרובה של מים-2 ליטר ליממה ופעילות גופנית יומית ממתנים תגובה זו. בברכה,דנה

05/02/2013 | 23:45 | מאת: דליה

שלום האם שעועית אזוקי היא שעועית אדומה שנימכרת בסופר בין הירקות הקפואים(היא ניראית כמו השעועית הלבנה רק בגוון אדום)? דליה

06/02/2013 | 15:05 | מאת:

שלום דליה, זו לא סתם שעועית אדומה, זה זן הגדל באסיה. איני ידועת אם זה מה שנמכר בסופרים. בברכה,דנה

05/02/2013 | 23:32 | מאת: ברוך

שלום, קראתי במספר מקורות שבסויה ובקינואה יש "חלבון מלא" כלומר את כל חומצות האמינו החיוניות לנו,האם זה נכון? כמו כן,רציתי לדעת האם כל שילוב של דגן(אורז,לחם,פסטה,שיבולת שועל,חיטה וכו') וקטנית(חומוס,אפונה,עדשים,שעועית וכו') נותן חלבון מלא?אם כן אפשר לא לאכול בשר(ולקחת B-12 כתוסף) לא? שאלה נוספת,כמה גרם חלבון מומלץ לאדם הממוצע(ג' חלבון/משקל בק"ג)?אני קראתי כל מיני המלצות שונות ואשמח לשמוע את דעתך המקצועית. ושאלה אחרונה חביבה,שמעתי בהרצאה של טבעוני אחד שאכילת חלבון מן החי גורמת לבריחת סידן מהעצמות(הוא אמר שזה בגלל שהדם נעשה חומצי בעקבות הגופרית שיש בחלבון מן החי או משהו כזה).יש באמירה זו ממש? תודה רבה!

06/02/2013 | 15:08 | מאת:

שלום ברוך, 1. התשובה היא לא, בקינואה ובסויה אין חלבון מלא, ולרוב הן חסרות ליזין ומתיונין בהתאמה. 2. כל שילוב דגן וקטנית יניב חלבון מלא. בשר לא נחשב חלבון מלא, אלא ביצה, ולכן זה לא רלוונטי ולא תחליף. 3. המינימום- 0.8 גר' לק"ג משקל תקין. מומלץ לא מעבר ל- 1.2 למורת שאנו צורכים הרבה יותר מכך בעולם המערבי. 4. ככל הנראה אכילת חלבון מן החי ממקור בשר (בעיקר בקר, חזיר, כבש) לא כל חלבון מן החי, לדוגמה ביצה ומוצרי חלב לא, משנה את חומציות הדם והשתן ולכן יכולה להשפיע בעקיפין על בריאות העצם, למרות שאין לכך הוכחות חותכות בבני אדם. בברכה,דנה

05/02/2013 | 22:14 | מאת: רחלי

1. האם אפשר לאכול שניצל טבעול סויה עם התרופה הפסיכיאטרית נרדיל? 2. כמה קפה מותר לשתות ביום עם הנרדיל בכוסות? בגלל מגבלת הדיאטה. מה עם קפה האג. תודה

06/02/2013 | 15:11 | מאת:

שלום רחלי, מצאתי לך קישור אמין למדי שיכול לספק לך תשובות : http://tzuna-il.co.il/%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA/%D7%A0%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%9C-%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A8%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%9F-%D7%94%D7%92%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%AA בברכה,דנה

05/02/2013 | 20:59 | מאת: בוש

היי. בהמשך לשיחתנו. חיפשתי בכל המקורות .האם קיים קוקוס ללא גלוטן?ואם כן מאיזו חברה?והיכן ניתן להשיג?? תודה רונית

06/02/2013 | 15:12 | מאת:

שלום, כפי שאמרתי, את יכולה למצוא הכל באתר עמותת צליאק ולהפנות אליהם את כל שאלותיך בנושא, הם המומחים בתחום. קוקוס כעיקרון לא אמור להכיל גלוטן. בברכה,דנה

05/02/2013 | 11:06 | מאת: נועם

איזה סוגי פיטוסטרולים יש? בטבליות? במזונות? מה מומלץ?

05/02/2013 | 16:16 | מאת:

שלום נועם, הפיטוסטרול (phytosterols) הוא חומר טבעי הדומה במבנהו למולקולות הכולסטרול. תכונה זו מאפשרת לו לעכב את ספיגת הכולסטרול במעיים, ולהקטין את רמות הכולסטרול בדם. הפיטוסטרולים קיים בכל הצמחים, והמקורות התזונתיים הטובים לו ביותר הם ירקות, זרעים ואגוזים, אולם, למרות שכל הצמחים מכילים פיטוסטרולים, כמותם בתזונה המערבית הטיפוסית אינה מספיקה כדי שתהיה להם השפעה משמעותית על רמות הכולסטרול בגוף- ומכאן באה ההמלצה לרוך יותר מאלה. ההמלצה, תזונה בריאה וצריכה באופן טבעי ולא בקפסולות. בברכה,דנה

05/02/2013 | 11:05 | מאת: משה

באיזה מזונות יש שומן טראנס?

05/02/2013 | 16:17 | מאת:

שלום משה, כל מזון המכיל שומן צמחי מוקשה או מוקשה חלקית יכיל זאת, וניתן לראות זאת ברשימת הרכיבים. בעבר המקור העשיר ביותר היה מרגרינות, אך עם ההבנה שמדובר בשומן מזיק, יצרנים מדגישים את החשיבות בהרודת מרכיב זה מהמוצרים.גם מזונות המכילים מרגרינה מהדור הישן מכילים שומן טרנס. בברכה,דנה