פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
07/02/2013 | 10:03 | מאת: ששון

שלום דנה באחת התגובות בפורום,ציינה הכותבת,כי יש להשרות את שיבלת השועל כדי להמעיט את כמות החומצה האוקסלית שסופחת כמות נכבדה של המינרלים שאלותי: 1-עד כמה זה משמעותי? 2- :האם מספיק להשרות,או,צריך להשרות ולשפוך את מי ההשריה,משום שהם ספחו אליהם חלק מן האוקסלטים תודה ששון

09/02/2013 | 19:06 | מאת:

שלום ששון, לצערי אין לי תשובה "מדעית בנושא". בברכה,דנה

אני בן 16 גובה 178 משקל 62 בערך אני רץ 3 פעמים בשבוע 10 קמ, בפעם השלישית 13 ומתאמן גם בחדר כושר 2/3 פעמים בשבוע, כמה קלוריות אני צריך לאכול?

שלום בר, פורום זה אינו מיועד לייעוצים מהסוג הזה, כמו גם שהחלטה על המלצה קלורית דורשת נתונים נוספים כגון אנמנזה, כי גם ההרכב משנה. בברכה,דנה

06/02/2013 | 23:24 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 40. ברצוני לדעת מדוע לא יורדים במשקל למרות שאני מאוזנת מבחינת בלוטת התריס - 50 מ"ג אלטרוקסין כל יום האם אלי לבצע דיאטה מיוחדת עבורי ואל מי מומלץ לפנות בבעיה מסוג זה? תודה רבה.

07/02/2013 | 08:44 | מאת:

שלום דנה, אם את מאוזנת את לא צריכה דיאטה מיוחדת. עליך חפנות לדיאטנית לייעוץ פרטני. בברכה,דנה

06/02/2013 | 22:48 | מאת: תמיר

שלום, אני טוחן זרעי פשתן ושומר במקפיא.שמעתי שיש להן כל מיני יתרונות ביניהם אומגה 3 סיבים תזונתיים וויטמינים ושרצוי לאכול אותם ישר אחרי הטחינה. שאלתי היאעד כמה זמן אפשר לשמור זרעים טחונים במקפיא כך שיישמרו סגולותיהם הבריאותיות? תודה :)

07/02/2013 | 09:20 | מאת:

שלום תמיר, בהקפאה כל תהליך הקלקול נעצר באופן משמעותי. הבעיה לרוב הפשרה שם מתחיל תהליך הקלקול. בברכה,דנה

06/02/2013 | 15:28 | מאת: עדנה

תודה תודה דנה. את נהדרת. עזרת לי יופי. עכשיו נשאר לי לייחל שלעולם לא יחזור לי הזיהום ואשכח ממנו (למרות כל מה שקראתי באתר העוסק במחלה זו...) מרשה לעצמי בעתיד לשאול אותך עוד שאלה אם אתקל בבעיה. שוב תודה עדנה

06/02/2013 | 22:53 | מאת:

שלום עדנה, שמחתי לעזור. הכי חשוב מהכל הוא להמנע לעצירות, לחלוטין. בברכה,דנה

06/02/2013 | 11:28 | מאת: עדנה

קודם כל תודה על תשובתך! הכל אומר גם לטגן ביצה מפעם לפעם,נכון?ושאלה נוספת ששכחתי - מותר מידי פעם כוסית יין אדום יבש ששתיתי בעבר אחרי ארוחתצהריים למשל? בירה לבנה?משקה מוגז כקולה? (לא מצאתי יידע על כך באתר דיפרטיקוליטיס)בדף שקיבלתי כתוב לא לאכול לעולם!פשתן זרעי דלעת ואחרים שומשום. כן - מותר לנשנש מפעם לפעם ק צ ת נשנושים מלוחים? חטיף קוקוס ?שיש בו סיבים קטנים של קוקוס את יודעת בטח מה זה? מה לגבי חטיף גרנולה? התשובה שלך חשובה לי ומאד מאד מאד עוזרת לי ואני מעריכה זאת מודה לך שוב עדנה

שלום עדנה, אלכוהול במידה- כן ביצה מטוגנת- כן משקאות מוזגים- כן זרעים קטנים-לא לא יודעת למה כוונתך בנשנושים מלוחים, אבל קרקרים וכאלה, כן, פופקורן לא. אין סיבה להמנע מקוקוס. ואין בעיה עם גרנולה, רק ללעוס טוב את האוכל ולא זרעים שלא מתעכלים, כגון גרעיני פירות, שומשום וזרעים בגדלים דומים. אגוזים ושקדים אפשר, רק ללעוס היטב. בברכה,דנה

05/02/2013 | 23:59 | מאת: שלי

שלום, אני כבר די אובדת עצות. לא משנה מה אני אוכלת או כמה, מיד לאחר מכן יש לי לא מעט גזים שיכולים להימשך גם לאורך שעה אחרי סיום הארוחה. יש לי אפילו גזים לאחר אכילת תפוח אחד או ביצה קשה, או אפילו אם אכלתי כמה שקדים בודדים או פרוסת לחם אחת. מיד (ממש כמה שניות) לאחר תום האכילה מתחילים הגזים. אני משתדלת לאכול בריא, לשלב מעט ירקות ופירות בתזונה, גבינות אינני אוכלת כמעט כיוון שאני לא אוהבת, אני שותה נס קפה עם חלב (3 כוסות ביום), לנקניקים אינני מתקרבת כלל, אוכלת בשר פעמיים בשבוע בערך (בעיקר עוף) וכו'. לשעועית או חומוס ומאכלים כמו חמין אינני מתקרבת כיוון שזה בכלל יוצר אצלי תגובה מאסיבים של גזים מלווים בכאבי בטן. מה לעזאזל צריך לאכול כדי להפסיק את זה? האם שתיית חצי כוס חלב פרה יכול לגרום לגזים כאלה על אף שלא ידוע לי על רגישות שלי ללקטוז? חשוב לציין שהיציאות אצלי סדירות (אחת ליום) ושהגזים בדרך כלל לא מלווים בכאבי בטן. אשמח לקצת עזרה

06/02/2013 | 15:03 | מאת:

שלום שלי, זה עניין של רגישות, או במעי או בכלל נשוא הגזים וזה כנראה מאוד מטריד אותך. מציעה בשלב ראשון לפנות לגסטרואנטרולוג לשלול בעיה אורגאנית ולאחר מכן לעשות שינויים תזונתיים ולבחון אותם. לרוב שתיה מרובה של מים-2 ליטר ליממה ופעילות גופנית יומית ממתנים תגובה זו. בברכה,דנה

05/02/2013 | 23:45 | מאת: דליה

שלום האם שעועית אזוקי היא שעועית אדומה שנימכרת בסופר בין הירקות הקפואים(היא ניראית כמו השעועית הלבנה רק בגוון אדום)? דליה

06/02/2013 | 15:05 | מאת:

שלום דליה, זו לא סתם שעועית אדומה, זה זן הגדל באסיה. איני ידועת אם זה מה שנמכר בסופרים. בברכה,דנה

05/02/2013 | 23:32 | מאת: ברוך

שלום, קראתי במספר מקורות שבסויה ובקינואה יש "חלבון מלא" כלומר את כל חומצות האמינו החיוניות לנו,האם זה נכון? כמו כן,רציתי לדעת האם כל שילוב של דגן(אורז,לחם,פסטה,שיבולת שועל,חיטה וכו') וקטנית(חומוס,אפונה,עדשים,שעועית וכו') נותן חלבון מלא?אם כן אפשר לא לאכול בשר(ולקחת B-12 כתוסף) לא? שאלה נוספת,כמה גרם חלבון מומלץ לאדם הממוצע(ג' חלבון/משקל בק"ג)?אני קראתי כל מיני המלצות שונות ואשמח לשמוע את דעתך המקצועית. ושאלה אחרונה חביבה,שמעתי בהרצאה של טבעוני אחד שאכילת חלבון מן החי גורמת לבריחת סידן מהעצמות(הוא אמר שזה בגלל שהדם נעשה חומצי בעקבות הגופרית שיש בחלבון מן החי או משהו כזה).יש באמירה זו ממש? תודה רבה!

06/02/2013 | 15:08 | מאת:

שלום ברוך, 1. התשובה היא לא, בקינואה ובסויה אין חלבון מלא, ולרוב הן חסרות ליזין ומתיונין בהתאמה. 2. כל שילוב דגן וקטנית יניב חלבון מלא. בשר לא נחשב חלבון מלא, אלא ביצה, ולכן זה לא רלוונטי ולא תחליף. 3. המינימום- 0.8 גר' לק"ג משקל תקין. מומלץ לא מעבר ל- 1.2 למורת שאנו צורכים הרבה יותר מכך בעולם המערבי. 4. ככל הנראה אכילת חלבון מן החי ממקור בשר (בעיקר בקר, חזיר, כבש) לא כל חלבון מן החי, לדוגמה ביצה ומוצרי חלב לא, משנה את חומציות הדם והשתן ולכן יכולה להשפיע בעקיפין על בריאות העצם, למרות שאין לכך הוכחות חותכות בבני אדם. בברכה,דנה

05/02/2013 | 22:14 | מאת: רחלי

1. האם אפשר לאכול שניצל טבעול סויה עם התרופה הפסיכיאטרית נרדיל? 2. כמה קפה מותר לשתות ביום עם הנרדיל בכוסות? בגלל מגבלת הדיאטה. מה עם קפה האג. תודה

06/02/2013 | 15:11 | מאת:

שלום רחלי, מצאתי לך קישור אמין למדי שיכול לספק לך תשובות : http://tzuna-il.co.il/%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA/%D7%A0%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%9C-%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A8%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%9F-%D7%94%D7%92%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%AA בברכה,דנה

05/02/2013 | 20:59 | מאת: בוש

היי. בהמשך לשיחתנו. חיפשתי בכל המקורות .האם קיים קוקוס ללא גלוטן?ואם כן מאיזו חברה?והיכן ניתן להשיג?? תודה רונית

06/02/2013 | 15:12 | מאת:

שלום, כפי שאמרתי, את יכולה למצוא הכל באתר עמותת צליאק ולהפנות אליהם את כל שאלותיך בנושא, הם המומחים בתחום. קוקוס כעיקרון לא אמור להכיל גלוטן. בברכה,דנה

05/02/2013 | 11:06 | מאת: נועם

איזה סוגי פיטוסטרולים יש? בטבליות? במזונות? מה מומלץ?

05/02/2013 | 16:16 | מאת:

שלום נועם, הפיטוסטרול (phytosterols) הוא חומר טבעי הדומה במבנהו למולקולות הכולסטרול. תכונה זו מאפשרת לו לעכב את ספיגת הכולסטרול במעיים, ולהקטין את רמות הכולסטרול בדם. הפיטוסטרולים קיים בכל הצמחים, והמקורות התזונתיים הטובים לו ביותר הם ירקות, זרעים ואגוזים, אולם, למרות שכל הצמחים מכילים פיטוסטרולים, כמותם בתזונה המערבית הטיפוסית אינה מספיקה כדי שתהיה להם השפעה משמעותית על רמות הכולסטרול בגוף- ומכאן באה ההמלצה לרוך יותר מאלה. ההמלצה, תזונה בריאה וצריכה באופן טבעי ולא בקפסולות. בברכה,דנה

05/02/2013 | 11:05 | מאת: משה

באיזה מזונות יש שומן טראנס?

05/02/2013 | 16:17 | מאת:

שלום משה, כל מזון המכיל שומן צמחי מוקשה או מוקשה חלקית יכיל זאת, וניתן לראות זאת ברשימת הרכיבים. בעבר המקור העשיר ביותר היה מרגרינות, אך עם ההבנה שמדובר בשומן מזיק, יצרנים מדגישים את החשיבות בהרודת מרכיב זה מהמוצרים.גם מזונות המכילים מרגרינה מהדור הישן מכילים שומן טרנס. בברכה,דנה

05/02/2013 | 11:02 | מאת: מותק

ממתיקים מומלצים שאינם מעלים רמות סוכר ואולי אפילו מורידים. אגבה? סטיביה? מה מומלץ? יש חסרונות?

05/02/2013 | 16:19 | מאת:

שלום , יש הבדל משמעותי בין אגבה שמכיל הרבה פרוקטוז שאינו בריא לנו ולכן מעלה פחות את הסוכר, אבל בטח לא מוריד. סטיביה הינו תחליף סוכר טבעי שאינו מעלה סוכר, אבל אין לו תכונות מורידות סוכר. מומלץ בלי, בין סטיביה לאגבה, מעדיפה סטיביה. בברכה,דנה

05/02/2013 | 10:35 | מאת: טל

האם משקה קפה כמו צ'יקו למשל או תחליפי קפה שנמכרים בחנויות טבע אינם פוגעים בספיגת סידן מהמזון כששותים אותם יחד עם הארוחה? מה המצב לגבי קפה נטול קפאין?

05/02/2013 | 16:19 | מאת:

שלום טל, אין בידי מידע לגבי זה, ואיני רואה שום סיבה בעולם לא לשתות קפה אלא תחליפים או נטול קפאין, גם במקרים של יתר לחץ דם, אין הוכחה שמניעה מוחלטת עוזרת אלא צמצום צריכה. בברכה,דנה

05/02/2013 | 09:08 | מאת: עדנה

ב17.1.13 אושפזתי ל7 ימים בגלל דיברטיקוליסיס-זיהום.טופלתי 5ימים באינטיבי' מאסיבית ורק ביום השישי התחלתי לאכול מזון דל שומן.שמנשיך גם עד היום כאשר אני בבית כבר שבועיים מתוכם עוד10ימים לקחתי 8 אנטיבי'ליום. האם אפשר בהדרגה לחזור אחרי שבועיים לפירות\ירקות אבוקדו? זיתים? מידי פעם לחביתה (ולא רק ביצה קשה שכבר נמאס לי+דייסת סולת+מרק צח) מרקים שונים כמרק כתום ,מרק עדשים וכד', חמוציות? ממה עלי להיזהר ולא לאכול בכלל??? אני בת 72 ובדר'כ בריאה ולא רוצה פתאום לפחד לאכול אוכל שנחשב בריא ושעד היום תמיד הקפדתי לא לאכול ג'אנק... אנא תשובה מהירה וכוללת. תודה רבה מאד עדנה

שלום עדנה, לרוב אחרי 2-3 שבועות לאחר המקרה ולאחר סיום האנטב' אפשר לחזור לאכילה רגילה לחלוטין עם דגש על ריבוי סיבים תזונתיים למניעת עצירות, כגון ירקות, פירות ודגנים מלאים. כן הייתי ממליצה להמנע בזמן הקרוב ממזונות בעלי קליפה קטנה של מתעכלת כגון תירס, קטניות,וזרעים (בייחוד הקטנים מאוד שומשום, פרג וקצח). כל האשר רגיל לגמרי, שתיה מרובה ולדאוג ליציאה יומית תקינה ללא עצירות. בברכה,דנה

05/02/2013 | 09:06 | מאת: א.ג.מ

ביתי בת שנה לאחרונה סיפרה לי הגננת שהיא נוטה לאכול המון!!! הארוחה נמשכת זמן רב והיא מסרבת לזוז משולחן האוכל בתוקף רב. ואז עלתה ההתלבטות- האם הילדה יודעת מה הכמות שטובה לה או שיש פה משהו אחר- קושי בויסות או בלהגיע לתחושת שובע? בבית היא גם נהנית מאד לאכול ואכן עלתה במשקל בחודשים האחרונים, למרות שהיא שאופן עקבי באחוזון 50 עד היום ואצלנו בבית לא אוכלים בריא. מה לעשות? להגביל או לא להגביל?

07/02/2013 | 12:42 | מאת:

א.ג.מ. שלום, קודם כל חשוב לברר מה הסיבה שלאחרונה יש שינוי בהרגלי האכילה ובכמויות שבתך אוכלת- האם מדובר בעיניין רפואי? האם המקור רגשי? חשוב קודם כל לברר מה מקור הבעיה ואז לטפל. אני מציעה שתפני לרופא הילדים ותתיעצי האם יש מקום לערוך לה בדיקות. במקביל את מוזמנת לפנות ליעוץ תזונאי/ת ילדים בקופ"ח - לבדוק את הרכב התפריט, כמות המזון ואיכותו, התנהלות המשפחה סביב הארוחה ועוד.. שיהיה בהצלחה, מיכל

05/02/2013 | 08:40 | מאת: יוסי

אני בן 50 ויש לי רמת LDL של 115. הרופא המומחה אמר שבשל הרקע המשפחתי שלי חובה עלי להגיע ל-LDL של 100. מסיבות רפואיות אחרות, הרופא אמר שלא מומלץ שאקח סטטינים או תרופות אחרות ושעלי להגיע ליעד זה בעזרת דיאטה. איזה מזונות יכולים להוריד רמות LDL? מה לגבי פיטוסטרולים?

05/02/2013 | 16:23 | מאת:

שלום יוסי, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לפנות לדיאטנית בקופה והיא תוכל להדריכך באופן מפורט. בברכה,דנה

04/02/2013 | 16:25 | מאת: אורליה

שלום אני צריכה לקחת מולטי ויטמין ואני עומדת בין כל כך הרבה חברות חלקן מחו"ל (צנטרום למשל) ןחלקן מהארץ ( הדס, אלטמן וכו') איך יודעים איזו חברה טובה יותר? כולן מפורסמות. האם יש מחקר בלתי תלוי המשווה ביניהם? תודה אורליה

שלום אורליה, לא ידוע לי על אינדקציה רפואית לנטילת מולטיויטמין, כך שככל הנראה זה ממש לא משנה. ולא, אין מחקר השוואתי. אם יש לך חסרים תזונתיים, תשלימי דברים ספציפיים. בברכה,דנה

03/02/2013 | 22:15 | מאת: שרונה

אמא שלי עושה דיאטה שבמסגרתה היא הפסיקה לאכול סוכר. במקום זה היא מכינה עוגות עם סוכר פירות ומאכילה בהן גם את הנכדים. אשמח לשמוע דעה מקצועית אם זה באמת בריא יותר (מחיפושים ברשת קיבלתי את הרושם שפרוקטוז מזיק אפילו יותר מסוכרוז, אבל אולי אני לא מבינה מספיק) תודה רבה

שלום שרונה, את בהחלט צודקת, היא אינה עושה כל טובה או שיפור תזונתי בהחלפה בסוכר פירות.סוכר פירות, שבעיקרו פרוטוז, מעלה השמנה, שומנים בדם ואינו נחשב לתחליף הולם לסוכר. בברכה,דנה

03/02/2013 | 22:11 | מאת: מנופח

שלום, יש לי גזים. קניתי כדורי פחם. רציתי לשאול: א. האם כדורי אלו בעייתים בצורה כלשהי? ב. האם אפקטיבי לקחת אותם רק לאחר ארוחות , או שזה בסדר לקחת בכל שעה אחרת ? (שעה שבה מופיעים גזים כמובן)תודה רבה מראש גיל

04/02/2013 | 14:20 | מאת:

שלום, זהו אינו תחום התמחותי. התייעץ עם רופא ו/או רוקח. בברכה,דנה

03/02/2013 | 14:37 | מאת: דוד

שלום רב החלטתי לשנות את חיי... אני בן 32, 1.70, משקל 68 ק"ג ורע לי.... אני מרגיש שאני מזהם את הגוף שלי והייתי רוצה הכוונה לתזונה בריאה ונכונה. הרגלי אכילה: בוקר – נס קפה ועוגיות 11:00 - קפה שחור ועוגיות צהריים – אוכל בעבודה לרוב עוף ואורז תעשייתיים. אחה"צ – קפה שחור ערב – ארוחה חמה ביתית + סלט ירקות טרי. אני מרגיש שהגוף שלי מתחנן לשינוי... הייתי שמח לקבל הצעה לסדר יום חדש, לשינויים בהרגלי האכילה בדגש על ארוחת בוקר זריזה ובריאה. תודה רבה !!!!!

03/02/2013 | 16:24 | מאת:

שלום דוד, אכן תזונתך לקויה מאוד, אך לצערי, אינני נותנת המלצות ויעוצים במסגרת פורום זה. פנה לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

שלום רב, אני נוטלת כדורים כנגד סכרת (סוג 2)ומבצעת דיאטה עשירה בחלבון ושומנים עד 5%.וללא פחמימות. למרות היותי שבוע בדיאטה זו,ערכי הסוכר מטפסים כל הזמן וכרגע עומדים על 220 בבקר.(בצום) שאלתי-האם זו תגובה תקינה? האם הגוף משתמש במאגרי האנרגיה בכבד ומשחררם לדם? הדיאטה אמורה להמשך עוד כשבועיים...האם אני לא אנזק? בתודה על תשובה מהירה- פירחי שטיין .

שלום פירחי, גם לחלבונים השפעה עקיפה על רמות הסוכר וגם לשומנים. איני יודעת בדיוק מהו הרכב הידאטה, אבל ככל הנראה הוא לא מתאים לך. איני יודעת את הסיבה המדוייקת וגם אילו תרופות את נוטלת. בשבועיים לא ייוצר נזק משמעותי, אבל כל שינוי בתרפיט עלול להוביל שלינויים ברמות הסוכר, למעלה או למטה. בברכה,דנה

03/02/2013 | 07:54 | מאת: אביבי

איזה מהמזונות הבאים מומלצים לשמירה על פרופיל שומנים למי שנמצא בסכנה לפתח טרשת עורקים? שיבולת שועל, דגנים מלאים, שמן זית, אבוקדו, יין אדום, אגוזי מלך, טחינה, תמרי חלאווי, רימונים. יש עוד מזונות פרט לדגים וירקות? מה לגבי כוסמין? מה לגבי סוגי תמרים אחרים כגון דקל-נור?

03/02/2013 | 13:13 | מאת:

שלום אביבי, כל המזונות המתוארים למעלה נמצאו מועילים לבריאות הלב וכלי הדם בצריכה מומלצת ומתונה. כל דגן מלא כגון קינואה, כוסמין, כוסמת, שבולת שועל, שיפון הינם יעילים, ירקות כמובן וגם דגי ים. המחקרים לגבי תמרים היו לגבי החילאווי ככל הידוע לי. בברכה,דנה

02/02/2013 | 18:20 | מאת: נטע

שלום אני בת ארבעים ושתיים, היו לי שני הריונות בהם הייתה לי סוכרת הריונית אך בבדיקת העמסת סוכר לפני כשלושה חודשים,התוצאה שיצאה הייתה תקינה. אני חוזרת מהעבודה באיזור חמש וחצי ואז יש לי דרישה מאוד חזקה וכמעט בלתי נשלטת למתוק, איך אפשר להתגבר על זה?

03/02/2013 | 13:15 | מאת:

שלום נטע, זה תלוי בכמה גורמים, בין היתר, מה אכלת בארוחת צהריים. ככל שתורידי את כמות הפחמימות בצהריים, כך החשק למתוק יקטן. עשי לך הרגלים אחרים באותה שעה, למשל לעסוק בפעילות אחרת מסיחת דעת, קריאה, ספורט, מפגש עם חברים, משחק עם ילדים ועוד. בנוסף, את יכולה לקחת משהו קטן מתוק כדי שירגיע אותך וזה יכול להיות פרי, פרוסה עם ריבה טבעית או דבש, 2-3 תמרים או שורה של שוקולד מריר איכותי. בברכה,דנה

02/02/2013 | 17:33 | מאת: ק

שלום, אני בחורה רזה בת 29 ושומרת על משקל ופיגורה. אני נמנעת מלאכול ארוחות גדולות וכבדות בבת אחת כדי למנוע מצב של בטן נפוחה ושל הרחבת הקיבה. אני מעונינת לחוש בשובע גם אם אכלתי מעט. שאלתי היא- האם שתיה בבת אחת של הרבה נוזלים לאורך זמן ולא כמשהו חד פעמי, יכולה לגרום להרחבת הקיבה? למשל- ליטר מים בבת אחת, או מרק (רק הנוזלים) ירקות- נגיד 2 צלחות בבת אחת. אני שואלת כי לאחרונה התחלתי להרבות בצריכתנוזלים בכמות גדולה בבת אחת ואני חוששת שאני עם הזמן אגרום להרחבת הקיבה. תודה

03/02/2013 | 13:16 | מאת:

שלום, התשובה היא לא, זה לא יקרה. למרות שלא הייתי ממליצה על שתית ליטר בבת אחת. בברכה,דנה

01/02/2013 | 22:42 | מאת: נטע

מה מומלץ לשתות לאחר ארוחה כדי לא לפגוע בספיגת מינרלים כגון ברזל וסידן:קפה נמס, תה או תה ירוק?

03/02/2013 | 13:17 | מאת:

שלום נטע, זה ממש לא משנה, בכולם מרכיבים מעכבי ספיגה, אבל לא לגמרי. בלכ מקרה ממליצה יותר על תה ירוק, בגלל נוגדי החמצון שבתוכו. בברכה,דנה

01/02/2013 | 19:42 | מאת: יוסף

בשל ארוזיות בחיבור ושט-קיבה, עלי להמנע ממזונות חומציים, חריפים ואלכוהול. 1. איזה מאכלים נחשבים חומציים פרט לחומץ ולהדרים? האם עגבניות נחשבות חומציות? האם מיץ רימונים נחשב חומצי? האם יין? מה עוד? 2. האם עלי להמנע מכל המאכלים החריפים לרבות ואסבי? 3. רצוי להמנע מאלכוהול. האם עדיף לשתות אלכוהול עם האוכל מאשר על קיבה ריקה? האם רצוי להמנע מאלכוהול גם עם אוכל? תודה!

03/02/2013 | 13:19 | מאת:

שלום יוסף, אין קשר למזון אם הוא חמוץ אז הוא חומצי. הרעיון להמנע ממזונות שגורמים לך לאי נוחות וצרבות. הכי חשוב להמנע לגמרי מאלכוהול, עישון, מזונות חריפים או מתובלים מאוד (כולל ואסבי), מזונות מטוגנים, עתירי שומן או מעושנים. בברכה,דנה

01/02/2013 | 14:51 | מאת: ליאור

שלום רב, אני שותה קפה פעמיים ביום. (קפה נמס - בערך 2 כפיות כל פעם). אני שותה באזור של הארוחות. אני יודע שקפה פוגע בספיגה של חומרים מסויימים (ככה הבנתי לפחות). לכן רציתי לשאול: מה הם החומרים הללו? ככה אם אדע, אוכל לקחת תוספים שלהם ולצאת נשכר מכאן ומכאן... (גם קפה וגם ספיגה) אהה ופרט קטן: אני טבעוני (חשבתי אולי זה רלוונטי איכשהו) תודה רבה, ליאור

שלום ליאור, זה יכול להשפיע על ספיגת ברזל וסידן, אבל, אם תרחיק במרחק שעה מארוחה, זה יהיה מספק. בברכה,דנה

01/02/2013 | 07:31 | מאת: ערן

לאור הפרסומים הרבים לאחרונה ברשת, הטוענים שבחלב פרה יש נוכחות של מוגלה, רציתי לשאול מה ההמלצה של הרופאים לגבי ההשפעה של זה על הבריאות. תודה

03/02/2013 | 14:34 | מאת:

שלום ערן, ראשית, ההתייחסות תהיה עניינית בלבד, שכן אין כל הוכחה לכך שזה אכן נמצא בחלב המגיע אלינו הביתה, מה המינון, האם בכל המחלבות קיים ועוד. רעיונית, המחשבה שמוגלה תהא נוכחת במזון שלנו הינה דוחה למדי, וגם אני לא הייתי רוצה לאכול מזון שכזה. אבל אולי כדאי להבין מה זה מוגלה, אז פרשנות קצרה : מוגלה הינה נוזל צמיגי לבן-צהבהב המופיע בפצעים ומעיד על זיהום דלקתי, בדרך-כלל חיידקי. המוגלה מופיעה לאחר שמערכת החיסון של הגוף זיהתה את הזיהום ונקטה בצעדים לחיסולו. המוגלה מכילה חיידקים ותאי גוף מתים, תאי דם לבנים וחומרי פסולת שונים, כגון רעלנים שהחיידקים הפרישו, פיסות ממברנה של תאים שנהרסו וכן חומר בין-תאי, המשמש כדבק בין תאי הרקמה. למוגלה מתלווה בדרך כלל ריח מאוד לא נעים. עכשיו, ייתכן ובתהליך החליבה, העטינים הפצועים מכילים מוגלה וזה יכול לצאת גם בחלב ( תיאורטית כמובן). הנחת היסוד היא שעטינים פצועים או מוגלתיים לא יפרישו חלב מכלתחילה, אבל לא נכנס לדיון הסוער הזה. בכל מקרה, כפי שראית, המוגלה הוא למעשה בעיקר תגובה של מערכת החיסון של הפרה לזיהום, ויש שם כל מיני תאים, כולל חיידקים וחלקי תאי מערכת החיסון ותאים מתים. החלב אינו מגיע אלינו ישירות מעטיני הפרה, אלא עובר תהליך חשוב של פסטור. תהליך הפסטור, שהינו בעצם הרתחה בטמפ' גבוהה לזמן קצר מאוד, משמיד את כל המרכיבים הנ"ל באופן חד משמעי ולא משאיר מהם זכר. לכן, מה שהיה במקור בחלב הפרה שנחלב זה עתה, לא ממש מגיע לכוס השתיה שלך. איני נכנסת פה לויכוח על איכות החלב ומרכיבים אחרים שיש עליהם דיונים רבים, אלא רק בנוגע לנושא המוגלה. כמו שאמרתי בהתחלה, רעיונית, זה דוחה אותנו, כפי שדוחה אותנו שערה במרק, אבל מבחינה בריאותית למוגלה שיצא זה עתה מהפרה, ככל הנראה אין נגיעה של ממש אלינו, כי זה מושמד לחלוטין בפסטור. אין מהאמור לעיל להסיק כי אני ממליצה או לא ממליצה על צריכת חלב ומוצריו באשר הם. בברכה,דנה

04/02/2013 | 11:12 | מאת: ערן

שלום דנה, אני מודה לך על תשובתך אך אני מרגיש שלא קיבלתי מענה לשאלתי. היום יש מוגלה בחלב וזוהי עובדה מוגמרת, הרי שאיכות החלב היום שנמכרת מהרפתות נמדדת ע"פ הסת"ס (ספירת תאים סומטיים), דבר שקובע את איכותו של החלב (איני יכול לספק קישורים כי אין זה מהראוי). את מוכנה לבדוק את תשובתך בבקשה?

31/01/2013 | 12:36 | מאת: מודאג

שלום, אובחנתי לפני כשלש שנים עם אזופגיטיס קל. לאחרונה בבדיקת גסטרו כבר עלה חשד לברט. לא נאמר לי דבר על אופציה תזונתית אלא קבלתי טיפול לוסק יומי של 20 מ"ג ליום. האם תוכלו לומר לי מה עלי לעשות מבחינה תזונתית כדי למנוע המשך החמרת המצב ? תודה

31/01/2013 | 14:25 | מאת:

שלום, בעיקר מדובר בתהנהגות תזונתית והיא : להמנע מפעילות גופנית אחרי אכילה, לא לשכב שעתיים אחרי האוכל, הלמנע מעישון, קפאין, מזונות ושתיה בטמפ' גבוהה מאוד, מזונות רותחים ומטוגנים, בשרים מעושנים ומעובדים ואכילה של ארוחות צפופות וקטנות ולא ארוחות גדולות. בברכה,דנה

31/01/2013 | 03:01 | מאת: קלרה

מחפשים לחם שיפון מלא ב--100 אחוז, אורגני ובריא בלי שומנים מיותרים (ובטח לא רוייים או טראנס) ורצוי בלי שמרים. אנו קצת מבולבלים משפע ההיצע, אנו קצת לא מאמינים לכל הכיתובים על הלחמים. מה מומלץ? איזה פירמה באמת עונה על מה אנו מחפשים? בבקשה לתת שם של מוצר אם אפשר. תודה רבה, בני וקלרה

31/01/2013 | 14:50 | מאת:

שלום קלרה, לחם שיפון 100% אינו אכיל. הוא דחוס ויבש מדי ולא טעים. לרוב מדובר בלחמים של 70% וזה מספק בהחלט. לא צריך ללכת כל כך קיצוני. אין סיבה לשומן טרנס בלחמים או שומן רווי. יש מספיק לחמים בריאים במאפיות שלא משתמשות בשמרים ועוד, פשוט שאלי את האופה. אין מוצר ספציפי. בברכה,דנה

31/01/2013 | 02:54 | מאת: יסמין

איזה מזונות יכולים לעודד העלעת רמות HDL? תודה !

31/01/2013 | 14:59 | מאת:

שלום יסמין, לצערנו אין ממש מזונות כאלו. הרעיון הוא לא לתת לו לרדת. מחקרים מראים על שימוש ביין, תמרים מסוג חילאווי ורימונים לגרום לה- HDL להיות פעיל יותר, אך זה לא ברור דיו. חשוב לרדת במשקל, לעסוק בפעילות גופנית, להפסיק לעשן ולעבור לאורח חיים בריא יותר. בברכה,דנה

31/01/2013 | 00:57 | מאת: דני

שלום רב! האם אבקת קקאו טהור הוא דבר בריא? האם אפשר/כדאי/מומלץ לצרוך באופן קבוע? אם כן, מה בדיוק המוצר שראוי? כלומר, מה חייב להיות כתוב על הערכים תזונתיים? כי אני מבין ששוקולד, אפילו שיהיה באחוזים גבוהים, יש בו שומן רווי מספיק בשביל להפוך אותו ל"לא בריא במיוחד" הרבה תודות!

31/01/2013 | 15:00 | מאת:

שלום דני, נכון שאבקת קקאו מכילה הרבה נוגדי חמצון פוטנציאלים , אבל אין מספיק מחקרים להוכיח את יעילותם, בין אם באבקה ובין אם במידה מדודה בשוקולד, ולכן אין לי המלצה בנושא. שימוש בקקאו מדי פעם בוודאי לא יזיק. בברכה,דנה

30/01/2013 | 22:11 | מאת: בוש

ראשית רוצה להודות על התגובה המהירה והברורה! רוצה לשאול איך אומדים את דרגת הרגישות אצל חולי הצליאק? אני אובחנתי לפני כשבועיים . בגיל 46. עקב רמות נמוכות של פריטין וחומצה פולית.ללא כאבי בטן או שלשולים עד כמה אני צריכה להקפיד?לציין שאני חברה בעמותה..תודה מראש.

31/01/2013 | 15:06 | מאת:

שלום, איני מומחית לתחום כך שלא אוכל להגיד לך. לרוב אלרגיה היא אלרגיה ויש לשמור על תפריט קפדני ככל שניתן. התסמינים של אנמיה הם החלק הקל של הבעיה. הבעיה שאי שמירה על תזונה נטולת גלוטן עלולה להביא להתפתחות ממאירויות במערכת העיכול ועל כן יש לשמור. בברכה,דנה

31/01/2013 | 16:13 | מאת: בוש

ראשית שוב תודה רבה. ברשותך עוד שאלה לגבי מ"ס מוצרים שלא מופיעים באתר. האם מותר: שמןזית שנעשה באופן עצמאי .שניתן לי. זיתים במשקל. שמן אבוקדו. תודה רונית

31/01/2013 | 22:47 | מאת:

שלום, כולם כן.על מוצרים ארוזים ישנה חובה לציין האם יש יש חשש לאלרגנים. בברכה,דנה

02/02/2013 | 06:34 | מאת: בוש

היי.לגבי תבלינים. בפרט מלח ופלפל שחור . עד כמה זה חשוב שלא יכיל גלוטן.(לאמי יש מלח דל נתרן שאינו מופחע ברשימה) .תודה מראש. רונית

04/02/2013 | 14:28 | מאת:

מלח ופלפל אין בעיה, גם מלח דל נתרן. הבעיה בתבלינים מעורבים, שם יש להזהר ולקנות רק תבלינים נקיים. בברכה,דנה

30/01/2013 | 21:24 | מאת: בוש

קיבלתי בקבוק שמן זית מחברה ערבייה. האם לחולי צליאק מותר להשתמש בשמן מסוג זה?

30/01/2013 | 21:34 | מאת:

שלום, כן. ראי אתר שיעזור לך מאוד. http://www.celiac.org.il/ בברכה,דנה

30/01/2013 | 21:17 | מאת: בוש

שלוםרב! אני צליאקית טרייה. עסוקה באלתור מוצרים מותרים . ומסעדות מותרות לחולי צליאק. לגבי פיצוחים!התשובה היא לא חד משמעית.האם מותר לאכול שקדים .בוטנים.ואגוזים קלויים \לא קלויים? תודה מראש.

שלום, לגבי פיצוחים לא קלויים אין בעיה כלל. לגבי הקלויים, בייחוד גרעינים, לעיתים מפוזרת עליהם אבקה לבנה העלולה להכיל גלוטן, לכן יש לברר האם יש שימוש בהכנה. בברכה,דנה

30/01/2013 | 20:39 | מאת: יוני

שלום, זמן רב שאני מחפש בבתי הטבע ובסופרים הגדולים חלב כבשים אך ללא הצלחה. הדבר היחיד שמצאתי הוא יוגורט מכמה חברות. הייתי מעוניין לצרוך את החלב כפי שהוא כמו שיש חלב עיזים. אם ידוע לך על מקום שאוכל לקנות ממנו אשמח מאד אם תפני אותי. תודה רבה.

30/01/2013 | 21:00 | מאת:

שלום יוני, צר לי, אך אין לי מידע בנושא. ממליצה לפנות למחלבות המכינות מוצררים מכבשים ישירות. בברכה,דנה

30/01/2013 | 20:17 | מאת: שיר

אני אוכלת כל יום כ150 גרם קטניות כמו תורמוס או חומוס ושעעית. האם זה בעייתי?

שלום שיר, הם זו בדיקה חוזרת או חד פעמית? האם יש לך פגיעה כלייתית מוכחת בבדיקות דם? בכל מקרה אני לא נותנת המלצות לאשלגן במסגרת פורום זה, פני לייעוץ אצל דיאטנית ונפרולוג במידה והבדיקה חוזרת על עצמה. בברכה,דנה

31/01/2013 | 18:47 | מאת: שיר

הי דנה תודה על תגובתך. הייתי היום אצל הרופאה הכל בסדר:-) בדיקה חד פעמית . שאר תפקודי כלייה תקינים. רק אשמח אם תעני לי האם אכילת 150 גרם קטניות כמו תורמוס שעעוית חומוס באופן יומיומי מומלצת או שלא בריא לאכול קטניות יום יום באופן כללי..

30/01/2013 | 20:16 | מאת: שאול

שלום גיל 66 60 קג עוסק בספורט וכללית בריא למעט צפיפות עצם. צמחוני , לא אוכל בשר ולא מוצרי חלב. דג פעמיים בשבוע , 3 ביצים בשבוע. בדיקת דם שעשיתי (ללא סיבה רפואית) במסגרת בדיקה שנתית קבלתי URIC ACID 7.3. שנים קודמות היה 6.3. וגם LDH התקבל 483 שנה קודמת 382. האם יש משהו בתזונה שלי שיכול לגרום לכך? לא לוקח תרופות ולא ויטימין C ולא ניאצין, לא צורך קפאין, ולא צורך אלכוהול. לא צם ואין לי דיאטה עתירת חלבון ( חלבון משיג עי שילוב קיטניות ודגנים מלאיםואוכל חופן אגוזים ליום). אוכל עלי חובזה בעונתם. בתודה מראש

שלום שאול, לומר בכנות, איני יכולה לפרש את התוצאות במסגרת פורום זה, אך אני מציעה להתייעץ עם רופא המשפחה. בברכה,דנה

30/01/2013 | 17:32 | מאת: רלי

אני לוקחת אלטרוקסין בשל ניתוח להסרת בלוטת התריס ובנוסף סידן וויטמין די. האם יש צורך גם במגנזיום? הרופאה אמרה שלא, נטורופת - כן. אשמח לשמוע דעתכם

30/01/2013 | 21:49 | מאת:

שלום רלי, יותר ויותר מחקרים מראים שנטילת מגנזיום יכולה לשר גם היא צפיפות עצם בשילוב עם סידן וויטמין D. בכל מקרה ממליצה להתייעץ עם אנדוקרינולוג. בברכה,דנה

עפי הכתבה שלך " ד"ר אבל גורסת כי לחלב הכבשים יתרונות בריאותיים רבים וחשובים. "חוקרים מפולין מצאו עדות לכך שחלבון שבודד מחלב כבשים עשוי להקטין את הסיכון למחלת האלצהיימר. חלבון זה גם עשוי לייצב את התפקוד המנטלי. עוד הוכח במחקרים שהחלפת חלב פרה בחלב עיזים הובילה לירידה ברמת הכולסטרול." כמו כן כתוב “חלב עיזים גם תורם מאד לחיזוק המערכת החיסונית; מחקר מדעי שנערך בפקולטה לרוקחות ורפואה של אוניברסיטת בארי באיטליה, שבדק כיצד מגיבים תאים אנושיים כאשר הם נחשפים לחלב עיזים, קבע כי למרכיבים בריאותיים הנמצאים בחלב עיזים יש השפעה מיטיבה במיוחד על תפקוד כדוריות הדם הלבנות. הנני סובל מטרום סרטן מיח העצם שלב לא ממאיר עם חוסר כדוריות לבנות ואדומות האם לחלב כבשים אותה תכונה של חלב עיזים בחיזוק המערכת החיסונית ובעיקר בשיפור תיפקוד הכדוריות הלבנות והאם יוגורט מעורב של צאן כבשים ועיזים טוב או עדיף רק חלב עיזים תודה מראש חיים

שלום חיים, אשמח לדעת ליאזו כתבה התכוונת, על מנת שנוכל להתייחס. בברכה,דנה

02/02/2013 | 17:17 | מאת: חיים

חלב עיזים: יותר מזין, יותר בריא לחלב עיזים יש יתרונות רבים בהשוואה לחלב בקר. הוא קל יותר לעיכול ופחות גורם לכאבי בטן, נפיחות וגזים. כל הסיבות לשנות הרגלי אכילה ישנים עקבו אחרינו ב ניוזלטר מאת: נגוהה שפרלינג, כתבת doctors, 16/06/11 "חלב עיזים נחשב למאכל בריא התורם גם להארכת תוחלת החיים", אומרת ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בקופת חולים כללית, מחוז מרכז. “חלב וגבינות עיזים הם מיסודות הדיאטה הים תיכונית, הידועה כיום ממחקרים כתורמת לבריאות ואריכות חיים. כך למשל בכרתים, שם צורכים חלב פרה לצד חלב עיזים וכבשים, אחוז מחלות הלב נמוך ביותר. בצרפת נהוג לצרוך גבינות עיזים ובאיטליה גבינות צאן". לחלב העיזים סגולות ויתרונות רבים. אמנם, הוא יותר עתיר שומן ויש בו פחות חומצה פולית וויטמין D; אבל הוא עשיר יותר במרכיבים תזונתיים אחרים. לפי ד"ר אבל, חלב העיזים עשיר יותר בסידן מחלב פרה ומהווה מקור לחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, כזה המתאים לגוף האדם ותורם לבניית שרירים, אנזימים, חלבוני דם וכדומה. חלב העיזים קל יותר לעיכול ופחות גורם לכאבי בטן, נפיחות וגזים. ד"ר אבל: "חלב צאן מכיל יותר חומצות שומן קצרות בהשוואה לחלב פרה. חומצות השומן הקצרות מאפשרות עיכול קל יותר. הן מנוצלות ביתר קלות לייצור אנרגיה ולכן פחות מופנות לאחסון ברקמת השומן בגוף. ובנוסף הן תורמות לירידה בייצור כולסטרול. מעבר לכך, גודל חלקיקי השומן בחלב צאן קטן יותר, מה שגורם ליצירת תמיסה הומוגנית ועיכול טוב יותר וזה הופך את השימוש בו למומלץ גם במצבים של מחלות מעי, דלקות אחרי ניתוחי מעי וכו'”. חלב צאן דומה יותר בהרכבו לחלב אם ומתאים במיוחד למי שאלרגי ללקטוז. ד"ר אבל: “חלב צאן מכיל פחות לקטוז בהשוואה לחלב פרה. בגלל הרכב החלבון הייחודי שבו, עיכול חלבוני החלב מחלב צאן טוב יותר, מה שתורם להפחתה בתסיסה במעי הגס ובסופו של דבר להקלה על תסמינים דומים לאלה של חסר בלקטוז”. ויטמינים ומינרלים ד"ר אבל אומרת כי במוצרי חלב צאן יש הרבה יותר ויטמינים ומינרלים בהשוואה למוצרי חלב בקר: “חלב עיזים מכיל 34% יותר סידן מחלב פרה, 16% יותר מגנזיום, 42% יותר זרחן, 45% יותר אשלגן, 49% יותר ויטמין C, 86% יותר ויטמין A, 37% יותר תיאמין. חלב עיזים מכיל פי 600 יותר מנגניז ופי 400 יותר נחושת מחלב פרה". לא זו בלבד שחלב עיזים מכיל יותר ויטמינים ומינרלים מאשר חלב פרה, אלא שספיגתם בגוף טובה יותר. יתרונות בריאותיים ד"ר אבל גורסת כי לחלב הכבשים יתרונות בריאותיים רבים וחשובים. "חוקרים מפולין מצאו עדות לכך שחלבון שבודד מחלב כבשים עשוי להקטין את הסיכון למחלת האלצהיימר. חלבון זה גם עשוי לייצב את התפקוד המנטלי. עוד הוכח במחקרים שהחלפת חלב פרה בחלב עיזים הובילה לירידה ברמת הכולסטרול. “חלב עיזים גם תורם מאד לחיזוק המערכת החיסונית; מחקר מדעי שנערך בפקולטה לרוקחות ורפואה של אוניברסיטת בארי באיטליה, שבדק כיצד מגיבים תאים אנושיים כאשר הם נחשפים לחלב עיזים, קבע כי למרכיבים בריאותיים הנמצאים בחלב עיזים יש השפעה מיטיבה במיוחד על תפקוד כדוריות הדם הלבנות. לכדוריות אלו תפקיד חשוב במערכת החיסונית וביכולתה לשמור על גוף האדם מפני מחלות. במהלך המחקר הוסיפו החוקרים חלב עיזים מפוסטר לכדוריות דם לבנות והבחינו כי ההוספה גרמה לשחרור של חומרים בעלי פעילות חיסונית כמו 'ניטריק אוקסיד', שמסייע במניעת תהליכי טרשת בכלי הדם; וכן לייצור רכיבים כגון 'TNF-alpha' ו-'IL-6' הנחוצים לטיפול ולמניעה של תהליכים דלקתיים. חלב העיזים עורר וחיזק את המערכת החיסונית. המחקר פורסם בכתב העת המדעי הבינלאומי לפרמצבטיקה, 'Current Pharmaceutical Design'”. ד"ר אבל אומרת כי חלב עיזים תורם להקלה במחלות אצל ילדים. "מחקר ייחודי שנערך ביוזמת ד"ר אורית הדר מבית החולים לילדים 'בריטיש קולומביה' בקנדה וד"ר דן מירון, מהמרכז הרפואי 'העמק' בעפולה, בחן את האמונה העממית שחלב עיזים היישר מהעטין יכול לרפא אפטות. על מנת לבדוק את השערת המחקר נבנה מערך ניסוי אשר עירב רופאים במרפאות ילדים באזור הצפון ואת מטופליהם. אוכלוסיית הנבדקים כללה ילדים מגיל שנה ועד שבע, שפנו לקבלת טיפול רופאי לאחר שחלו במחלת חום והתלוננו על כאבים בפה וחוסר רצון לאכול. כל ילד קיבל לביתו בקבוק חלב ללא פרטים מזהים על פניו. הילד נדרש לשתות או לשטוף את הפה בחלב שבבקבוק 4-6 פעמים במהלך היממה ובתום 24 שעות, להשליך את החלב לפח. הורים לילדים שטופלו בחלב עיזים דיווחו על שינוי משמעותי יותר בהרגשה הכללית בילדם במהלך היממה של הטיפול; אותם ילדים נזקקו פחות לתרופות להקלת חום או כאבים בהשוואה לחבריהם בקבוצה שטופלה בחלב בקר. הבדלים אלו נמצאו משמעותיים סטטיסטית. נמצא כי ילדים שטופלו בחלב עיזים, שתו והסכימו לאכול יותר מאשר חבריהם בקבוצה המקבילה”. חלב עיזים טוב ביותר גם לטיפול במחלת ההרפס. ד"ר אבל: “במחקר שנערך במרכז הרפואי 'בילינסון', נחשפו תאים אנושיים הנגועים בווירוס הגורם לפצעים ממשפחת ההרפס לחלב עיזים, במטרה לבדוק האם הוא משפיע על התרבות הווירוס או גורם להרס שלו. נמצא כי 60% מהווירוס נהרסים מחלב העיזים. עוד נמצא כי החומר הפעיל בחלב תוקף את הווירוס באופן שחוסם אותו מלעבור לתאים אחרים וממית אותו, גם כאשר מדובר בחלב עיזים מפוסטר". ד"ר אבל מספרת גם כי לחלב עיזים תרומה גדולה בהגנה מפני מחלות. "חלב העיזים פועל נגד הידבקות מחיידקים העלולים לגרום לזיהומים ופגיעה עצבית. במהלך מחקר שנערך במחלקה לביוכימיה באוניברסיטת 'אוסאקה' שביפן, נבדק לראשונה ריכוז של רכיבים שומניים ייחודיים, הנקראים 'גנגליאוזידים', המצויים בסוגי חלב שונים. רכיבים שומניים אלו נבדקו בדגימות של חלב עיזים, חלב אם וחלב פרה. נבחנה השפעתם על נטרול פעילות הרעלנים, של חיידקים מזן ויבריו - כולירה ובוטולינום, העלולים לפגוע במערכות שונות בגוף, כגון מערכת העיכול ומערכת העצבים המרכזית. מניתוח תוצאות הבדיקות שנערכו נמצא כי חלב העיזים הוא היחיד בעל יכולת השפעה המנטרלת את חיידק הבוטלינום. חלב העיזים הראה יעילות של 100% בנטרול חיידק הויבריו כולירה, לעומת חלב האם שגילה יעילות של 93% בלבד". בואו לדבר על זה בפורום תזונה קלינית. פרסום ראשון: 06/06/11

30/01/2013 | 07:06 | מאת: אלי

שלום, מצאתי קקאו שהרכבו נראה לי מעניין: רכיביו: 100% קקאו. ב-100 ג' שלו יש 26ג' חלבונים, 43ג' פחמימות,10ג' שומנים (מתוכם 4ג' רווי),סיבים תזונתיים 29 ג', נתרן 20 מ"ג. רשומה עליו הערה: "תכולת שומן 12%-10% טופל בבסיס". יש לי 2 שאלות: א. מה פשר ההערה הנ"ל? ב.האם שתייה יומיומית של ספל אחד שלו-טובה מבחינה תזונתית (במסגרת תזונה מאוזנת)? אלי

30/01/2013 | 21:48 | מאת:

שלום אלי, איני יודעת מה המשמעות טופל בבסיס, אני מניחה שזוהי שיטה בטכנולוגיה של מזון למיצוי חומרים. כוס אחת ביום בוודאי לא תזיק. בברכה,דנה

31/01/2013 | 07:58 | מאת: אלי

דנה שלום, האם כוונתך, לגבי ההרכב האמור של קקאו, היא - לא מזיק, אך גם לא מועיל (מבחינה תזונתית), או כוונתך היא שלא רק לא מזיק, אלא גם מועיל (אם כך, במה? סוג שומן? נוגדי חמצון?)? יום נעים. אלי

01/02/2013 | 17:33 | מאת: אלי

דנה שלום, האם כוס קקאו אחד ביום, ו/או ריבוע קטן של שוקולד מריר, תורמים משהו לבריאות, או רק לא מזיקים? שבת שלום. אלי

29/01/2013 | 15:00 | מאת: ציפי

לאחר חודשיים של נטילת ניותירוקס של 225מג בשבוע הטי.איצ.אס ירד מ6.55 ל 3.58 אבל טי4 עלה מ16.8 ל21.1 והנוגדנים עלו ממ188 ל203 האם עלי להמשיך במינון הזה או להוריד? אולי ל175 מג לשבוע .תודה עבור המלצתכם

29/01/2013 | 16:41 | מאת:

שלום ציפי, עליך להתייעץ עם אנדוקרינולוג בלבד. בברכה,דנה

28/01/2013 | 19:37 | מאת: מיה

לפני מספר שנים התגלתה אי סבילות לפרוקטוז ולקטוז וכמובן שכל התזונה השתנתה בהתאם. מס' שאלות : האם אי סבילות לפרוקטוז מצריכה בדיקה נוספת מלבד בדיקת נשיפה? והאם יש לחזור עליה לאחר מס' שנים? בנוסף האם זה תורשתי? אם תוכלי להמליץ היכן אפשר למצוא רשימה אמינה לגבי פרוקטוז במזונות

29/01/2013 | 17:08 | מאת:

שלום מיה, אין לי מידע לגבי אמינות הבדיקה והאם יש מקום לבדיקה נוספת. למיטב ידיעתי זו הבדיקה האמינה היחידה בנושא. וכמו שאומרים, אין כמו ניסוי וטעיה, אם תאכלי ותרגישי אי נוחות, תדעי מה הסיבה. לרוב זה לא משהו שחולף. לא ידוע לי על מנגנון תורשתי. לגבי פרוקטוז אני אביא לך כאן רשימה שאני הכנתי : רגישות לפרוקטוז קיימת כיום אצל 30% מהאוכלוסייה בעולם המערבי. אבחון הרגישות נעשה על ידי תבחין נשיפה. הטיפול: הגבלה תזונתית של פרוקטוז. להלן ההמלצות להגבלת פרוקטוז: 1. מזונות/משקאות המכילים יותר מ0.5 גר' פרוקטוז לעומת גלוקוז למנה של 100 גר'. 2. מזונות המכילים יותר מ3 גר' פרוקטוז במנה מוגדרים כבעלי תכולה גבוהה של פרוקטוז. 3. יש להימנע ממזונות בעלי יחס פרוקטוז:גלוקוז גבוה מ1 (לדוגמה תפוחים ואגסים), ללא קשר לכמות הכללית של פרוקטוז במזון. יחס גבוה של גלוקוז מאפשר ספיגה טובה יותר של פרוקטוז. 4. מזונות עשירים בסורביטול, קסיליטול, פירות מיובשים, פירות משומרים בסירופ, חומץ בלסמי, חסה, מוצרי עגבנייה, מיץ אגבה, אורז חום, יינות ממותקים וחלק גדול מדגני הבוקר הממותקים. 5. מזונות המכילים כמויות גדולות של דבש, ריבה או High Fructose Corn Syrup (HFCS). 6. מזונות עשירים בפרוקטנים (שרשרות של פרוקטוז): ארטישוק, אספרגוס, כרישה, בצל, וכל מה שעשוי מחיטה. נושא הפרוקטנים עדיין נחקר ולכן יש להגביל בזהירות ולפי סבילות. ההמלצות עומדות על הגבלה של 0.5 גר' פרוטקנים למנה. יש להימנע מתוספת של אינולין ושל FOS, שניהם פרוקטנים. טבלת מזונות שבהם יחס פרוקטוז:גלוקוז גבוה מ1. לפי הUSDA, גם אם תכולת הפרוקטוז גבוהה אך היחס הוא לטובת גלוקוז או שווה, מזונות אלו ניתן לצרוך ללא הגבלה. מזונות מומלצים (יחס פרוקטוז:גלוקוז שווה או קטן מ1) פירות: אפרסק, נקטרינה, משמש, שזיף, חמוציות, דובדבנים, תותים, פירות הדר, בננה בשלה, קיווי, פסיפלורה, אננס, גויאבה, אפרסמון, אבטיח. ירקות: הכול מותר חוץ מדלורית ובטטה, יש גם רגישות לעגבניות. דגנים ולחם: תפוחי אדמה, שיפון, תירס, גריסים, שיבולת שועל, אורז לבן. בשר ודגים: ללא הגבלה. מוצרי חלב: הכול פרט למוצרי חלב ממותקים. זרעים: כל הסוגים, בעיקר פיסטוקים. בברכה,דנה

28/01/2013 | 11:27 | מאת: מרלין

צהריים טובים, עשיתי תואר ראשון בחינוך גופני ורציתי לעשות תואר שני בתזונה, אבל כמו שהבנתי שיש תואר ראשון בתזונה ובזה אני יכולה לעבוד כתזונאית. שאלתי היא מה עדיף ללמוד תזונה קלינית או תזונה הוליסטית ? ומה ההבדל ?

28/01/2013 | 12:06 | מאת:

שלום מרלין, את בפורום תזונה קלינית, אז אני מניחה שאת יודעת מה הוכלת להיות התשובה. כדי לעסוק במדינת ישראל בתחום התזונה עפ"י החוק מ- 2008, עליך ללמוד במוסד מוכר לימודי תזונה במשך 3 שנים, לעבור התמחות בתזונה ולעבור בחינה ממשלתית . לפרטים נוספים את מוזמנת לפנות לאתר עמותת הדיאטנים "עתיד". בברכה,דנה

שלום! אני כרגע עובדת בעבודה שדורשת ממני ללכת בערך 3 שעות ברגל כל יום בבוקר.לאחר שאני חוזרת הביתה בערך ב14:00 אני כמובן רעבה ואני אוכלת ארוחת צהריים מסודרת(בעיקר ארוחה בריאה, שומרת על תזונה, משתדלת..)בדרך כלל לאחר כל ההליכה אני עייפה ואני הולכת לישון קצת צהריים לאחר מכן...האם זה בסדר? האם זה בריא ללכת לישון לאחר הארוחה? אני מדברת רק על הצהריים...בערב אני אוכלת מוקדם והולכת לישון רק 3-4 שעות לאחר האכילה, אז זה נראה לי בסדר. תודה מראש! , אשמח לתשובות!

שלום קרינה, זה בסדר גמור ותקין לחלוטין. בברכה,דנה

27/01/2013 | 12:21 | מאת: עצובה

לפני כמה ימים היה יום שבו אכלתי 4500 קלוריות. כשעליתי על המשקל ראיתי שעליתי קילו למרות שאכלתי 3000 קלוריות יותר(שזה חצי קילו ולא קילו)... איך זה ייתכן? אני עצבנית בגלל זה ואני לא יודעת מה לעשות. עברו שלושה ימים ועדיין הקילו הנוסף הזה לא יורד לי... לדעתך עליתי בשומן או שזה צבירת נוזלים? מתי זה יכול לרדת? אני מרגישה קצת נפוחה ולא היה לי הרבה שתן..תודה

27/01/2013 | 12:31 | מאת:

שלום, איני חושבת שזה בגלל הבולמוס החד פעמי, ומדובר ב- 1 ק"ג, כך שכדאי לקבל פרופרציות בנושא. נראה כי הדבר מטריד אותך מעבר לסביר, האם זה קורה לעיתים קרובות? בברכה,דנה

27/01/2013 | 12:38 | מאת: עצובה

אולי פעם בחודש....שקלתי 49 ועליתי ל50. אני בגובה 1.60 ואני בת 19... אני עושה דיאטה ולא אוכלת הרבה... הקילו הזה מטריד אותי בלי סוף ואני מפחדת שהוא לא ירד.. האם כדאי לי לצום? תודה רבה על התשובה

27/01/2013 | 10:01 | מאת: עדנה

במצב של דיאליזה ולפני מתן מזון רפואי - אלו מזונות מומלצים? מה עם פרות יבשים, אגוזים, טחינה גולמית? האם הוראת הימנעות מפרות וירקות עדיין רלוונטית? תודה

27/01/2013 | 12:21 | מאת:

שלום עדנה, במצב של לפני דיאליזה יש הרבה מגבלות תזונתיות, לא רק מגבלת ירקות ופירות. עליכם לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. פירות יבשים וזרעים למיניהם עשירים מאוד בזרחן ואשלגן ולרוב לא מתאימים. בברכה,דנה

25/01/2013 | 15:24 | מאת: אורחת לרגע

שלום רב אשמח לדעת אילו מזונות מעלים את מצב הרוח??תודה מראש

27/01/2013 | 12:22 | מאת:

שלום, אין הגדרה של מזונות כאלו באופן פורמלי. ידוע שאכילת שוקולד מעלה ייצור סרוטונין במוח, אבל גם מזונות פחמימתיים אחרים, לכן אם המצב רוח ירוד יש לטפל בו בדרכים המקובלות. גם ספורט משפר מצב רוח. בברכה,דנה