פורום תזונה קלינית
ממתיקים מומלצים שאינם מעלים רמות סוכר ואולי אפילו מורידים. אגבה? סטיביה? מה מומלץ? יש חסרונות?
שלום , יש הבדל משמעותי בין אגבה שמכיל הרבה פרוקטוז שאינו בריא לנו ולכן מעלה פחות את הסוכר, אבל בטח לא מוריד. סטיביה הינו תחליף סוכר טבעי שאינו מעלה סוכר, אבל אין לו תכונות מורידות סוכר. מומלץ בלי, בין סטיביה לאגבה, מעדיפה סטיביה. בברכה,דנה
האם משקה קפה כמו צ'יקו למשל או תחליפי קפה שנמכרים בחנויות טבע אינם פוגעים בספיגת סידן מהמזון כששותים אותם יחד עם הארוחה? מה המצב לגבי קפה נטול קפאין?
שלום טל, אין בידי מידע לגבי זה, ואיני רואה שום סיבה בעולם לא לשתות קפה אלא תחליפים או נטול קפאין, גם במקרים של יתר לחץ דם, אין הוכחה שמניעה מוחלטת עוזרת אלא צמצום צריכה. בברכה,דנה
ב17.1.13 אושפזתי ל7 ימים בגלל דיברטיקוליסיס-זיהום.טופלתי 5ימים באינטיבי' מאסיבית ורק ביום השישי התחלתי לאכול מזון דל שומן.שמנשיך גם עד היום כאשר אני בבית כבר שבועיים מתוכם עוד10ימים לקחתי 8 אנטיבי'ליום. האם אפשר בהדרגה לחזור אחרי שבועיים לפירות\ירקות אבוקדו? זיתים? מידי פעם לחביתה (ולא רק ביצה קשה שכבר נמאס לי+דייסת סולת+מרק צח) מרקים שונים כמרק כתום ,מרק עדשים וכד', חמוציות? ממה עלי להיזהר ולא לאכול בכלל??? אני בת 72 ובדר'כ בריאה ולא רוצה פתאום לפחד לאכול אוכל שנחשב בריא ושעד היום תמיד הקפדתי לא לאכול ג'אנק... אנא תשובה מהירה וכוללת. תודה רבה מאד עדנה
שלום עדנה, לרוב אחרי 2-3 שבועות לאחר המקרה ולאחר סיום האנטב' אפשר לחזור לאכילה רגילה לחלוטין עם דגש על ריבוי סיבים תזונתיים למניעת עצירות, כגון ירקות, פירות ודגנים מלאים. כן הייתי ממליצה להמנע בזמן הקרוב ממזונות בעלי קליפה קטנה של מתעכלת כגון תירס, קטניות,וזרעים (בייחוד הקטנים מאוד שומשום, פרג וקצח). כל האשר רגיל לגמרי, שתיה מרובה ולדאוג ליציאה יומית תקינה ללא עצירות. בברכה,דנה
ביתי בת שנה לאחרונה סיפרה לי הגננת שהיא נוטה לאכול המון!!! הארוחה נמשכת זמן רב והיא מסרבת לזוז משולחן האוכל בתוקף רב. ואז עלתה ההתלבטות- האם הילדה יודעת מה הכמות שטובה לה או שיש פה משהו אחר- קושי בויסות או בלהגיע לתחושת שובע? בבית היא גם נהנית מאד לאכול ואכן עלתה במשקל בחודשים האחרונים, למרות שהיא שאופן עקבי באחוזון 50 עד היום ואצלנו בבית לא אוכלים בריא. מה לעשות? להגביל או לא להגביל?
א.ג.מ. שלום, קודם כל חשוב לברר מה הסיבה שלאחרונה יש שינוי בהרגלי האכילה ובכמויות שבתך אוכלת- האם מדובר בעיניין רפואי? האם המקור רגשי? חשוב קודם כל לברר מה מקור הבעיה ואז לטפל. אני מציעה שתפני לרופא הילדים ותתיעצי האם יש מקום לערוך לה בדיקות. במקביל את מוזמנת לפנות ליעוץ תזונאי/ת ילדים בקופ"ח - לבדוק את הרכב התפריט, כמות המזון ואיכותו, התנהלות המשפחה סביב הארוחה ועוד.. שיהיה בהצלחה, מיכל
אני בן 50 ויש לי רמת LDL של 115. הרופא המומחה אמר שבשל הרקע המשפחתי שלי חובה עלי להגיע ל-LDL של 100. מסיבות רפואיות אחרות, הרופא אמר שלא מומלץ שאקח סטטינים או תרופות אחרות ושעלי להגיע ליעד זה בעזרת דיאטה. איזה מזונות יכולים להוריד רמות LDL? מה לגבי פיטוסטרולים?
שלום יוסי, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לפנות לדיאטנית בקופה והיא תוכל להדריכך באופן מפורט. בברכה,דנה
שלום אני צריכה לקחת מולטי ויטמין ואני עומדת בין כל כך הרבה חברות חלקן מחו"ל (צנטרום למשל) ןחלקן מהארץ ( הדס, אלטמן וכו') איך יודעים איזו חברה טובה יותר? כולן מפורסמות. האם יש מחקר בלתי תלוי המשווה ביניהם? תודה אורליה
שלום אורליה, לא ידוע לי על אינדקציה רפואית לנטילת מולטיויטמין, כך שככל הנראה זה ממש לא משנה. ולא, אין מחקר השוואתי. אם יש לך חסרים תזונתיים, תשלימי דברים ספציפיים. בברכה,דנה
אמא שלי עושה דיאטה שבמסגרתה היא הפסיקה לאכול סוכר. במקום זה היא מכינה עוגות עם סוכר פירות ומאכילה בהן גם את הנכדים. אשמח לשמוע דעה מקצועית אם זה באמת בריא יותר (מחיפושים ברשת קיבלתי את הרושם שפרוקטוז מזיק אפילו יותר מסוכרוז, אבל אולי אני לא מבינה מספיק) תודה רבה
שלום שרונה, את בהחלט צודקת, היא אינה עושה כל טובה או שיפור תזונתי בהחלפה בסוכר פירות.סוכר פירות, שבעיקרו פרוטוז, מעלה השמנה, שומנים בדם ואינו נחשב לתחליף הולם לסוכר. בברכה,דנה
שלום, יש לי גזים. קניתי כדורי פחם. רציתי לשאול: א. האם כדורי אלו בעייתים בצורה כלשהי? ב. האם אפקטיבי לקחת אותם רק לאחר ארוחות , או שזה בסדר לקחת בכל שעה אחרת ? (שעה שבה מופיעים גזים כמובן)תודה רבה מראש גיל
שלום, זהו אינו תחום התמחותי. התייעץ עם רופא ו/או רוקח. בברכה,דנה
שלום רב החלטתי לשנות את חיי... אני בן 32, 1.70, משקל 68 ק"ג ורע לי.... אני מרגיש שאני מזהם את הגוף שלי והייתי רוצה הכוונה לתזונה בריאה ונכונה. הרגלי אכילה: בוקר נס קפה ועוגיות 11:00 - קפה שחור ועוגיות צהריים אוכל בעבודה לרוב עוף ואורז תעשייתיים. אחה"צ קפה שחור ערב ארוחה חמה ביתית + סלט ירקות טרי. אני מרגיש שהגוף שלי מתחנן לשינוי... הייתי שמח לקבל הצעה לסדר יום חדש, לשינויים בהרגלי האכילה בדגש על ארוחת בוקר זריזה ובריאה. תודה רבה !!!!!
שלום דוד, אכן תזונתך לקויה מאוד, אך לצערי, אינני נותנת המלצות ויעוצים במסגרת פורום זה. פנה לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה
שלום רב, אני נוטלת כדורים כנגד סכרת (סוג 2)ומבצעת דיאטה עשירה בחלבון ושומנים עד 5%.וללא פחמימות. למרות היותי שבוע בדיאטה זו,ערכי הסוכר מטפסים כל הזמן וכרגע עומדים על 220 בבקר.(בצום) שאלתי-האם זו תגובה תקינה? האם הגוף משתמש במאגרי האנרגיה בכבד ומשחררם לדם? הדיאטה אמורה להמשך עוד כשבועיים...האם אני לא אנזק? בתודה על תשובה מהירה- פירחי שטיין .
שלום פירחי, גם לחלבונים השפעה עקיפה על רמות הסוכר וגם לשומנים. איני יודעת בדיוק מהו הרכב הידאטה, אבל ככל הנראה הוא לא מתאים לך. איני יודעת את הסיבה המדוייקת וגם אילו תרופות את נוטלת. בשבועיים לא ייוצר נזק משמעותי, אבל כל שינוי בתרפיט עלול להוביל שלינויים ברמות הסוכר, למעלה או למטה. בברכה,דנה
איזה מהמזונות הבאים מומלצים לשמירה על פרופיל שומנים למי שנמצא בסכנה לפתח טרשת עורקים? שיבולת שועל, דגנים מלאים, שמן זית, אבוקדו, יין אדום, אגוזי מלך, טחינה, תמרי חלאווי, רימונים. יש עוד מזונות פרט לדגים וירקות? מה לגבי כוסמין? מה לגבי סוגי תמרים אחרים כגון דקל-נור?
שלום אביבי, כל המזונות המתוארים למעלה נמצאו מועילים לבריאות הלב וכלי הדם בצריכה מומלצת ומתונה. כל דגן מלא כגון קינואה, כוסמין, כוסמת, שבולת שועל, שיפון הינם יעילים, ירקות כמובן וגם דגי ים. המחקרים לגבי תמרים היו לגבי החילאווי ככל הידוע לי. בברכה,דנה
שלום אני בת ארבעים ושתיים, היו לי שני הריונות בהם הייתה לי סוכרת הריונית אך בבדיקת העמסת סוכר לפני כשלושה חודשים,התוצאה שיצאה הייתה תקינה. אני חוזרת מהעבודה באיזור חמש וחצי ואז יש לי דרישה מאוד חזקה וכמעט בלתי נשלטת למתוק, איך אפשר להתגבר על זה?
שלום נטע, זה תלוי בכמה גורמים, בין היתר, מה אכלת בארוחת צהריים. ככל שתורידי את כמות הפחמימות בצהריים, כך החשק למתוק יקטן. עשי לך הרגלים אחרים באותה שעה, למשל לעסוק בפעילות אחרת מסיחת דעת, קריאה, ספורט, מפגש עם חברים, משחק עם ילדים ועוד. בנוסף, את יכולה לקחת משהו קטן מתוק כדי שירגיע אותך וזה יכול להיות פרי, פרוסה עם ריבה טבעית או דבש, 2-3 תמרים או שורה של שוקולד מריר איכותי. בברכה,דנה
שלום, אני בחורה רזה בת 29 ושומרת על משקל ופיגורה. אני נמנעת מלאכול ארוחות גדולות וכבדות בבת אחת כדי למנוע מצב של בטן נפוחה ושל הרחבת הקיבה. אני מעונינת לחוש בשובע גם אם אכלתי מעט. שאלתי היא- האם שתיה בבת אחת של הרבה נוזלים לאורך זמן ולא כמשהו חד פעמי, יכולה לגרום להרחבת הקיבה? למשל- ליטר מים בבת אחת, או מרק (רק הנוזלים) ירקות- נגיד 2 צלחות בבת אחת. אני שואלת כי לאחרונה התחלתי להרבות בצריכתנוזלים בכמות גדולה בבת אחת ואני חוששת שאני עם הזמן אגרום להרחבת הקיבה. תודה
שלום, התשובה היא לא, זה לא יקרה. למרות שלא הייתי ממליצה על שתית ליטר בבת אחת. בברכה,דנה
מה מומלץ לשתות לאחר ארוחה כדי לא לפגוע בספיגת מינרלים כגון ברזל וסידן:קפה נמס, תה או תה ירוק?
שלום נטע, זה ממש לא משנה, בכולם מרכיבים מעכבי ספיגה, אבל לא לגמרי. בלכ מקרה ממליצה יותר על תה ירוק, בגלל נוגדי החמצון שבתוכו. בברכה,דנה
בשל ארוזיות בחיבור ושט-קיבה, עלי להמנע ממזונות חומציים, חריפים ואלכוהול. 1. איזה מאכלים נחשבים חומציים פרט לחומץ ולהדרים? האם עגבניות נחשבות חומציות? האם מיץ רימונים נחשב חומצי? האם יין? מה עוד? 2. האם עלי להמנע מכל המאכלים החריפים לרבות ואסבי? 3. רצוי להמנע מאלכוהול. האם עדיף לשתות אלכוהול עם האוכל מאשר על קיבה ריקה? האם רצוי להמנע מאלכוהול גם עם אוכל? תודה!
שלום יוסף, אין קשר למזון אם הוא חמוץ אז הוא חומצי. הרעיון להמנע ממזונות שגורמים לך לאי נוחות וצרבות. הכי חשוב להמנע לגמרי מאלכוהול, עישון, מזונות חריפים או מתובלים מאוד (כולל ואסבי), מזונות מטוגנים, עתירי שומן או מעושנים. בברכה,דנה
שלום רב, אני שותה קפה פעמיים ביום. (קפה נמס - בערך 2 כפיות כל פעם). אני שותה באזור של הארוחות. אני יודע שקפה פוגע בספיגה של חומרים מסויימים (ככה הבנתי לפחות). לכן רציתי לשאול: מה הם החומרים הללו? ככה אם אדע, אוכל לקחת תוספים שלהם ולצאת נשכר מכאן ומכאן... (גם קפה וגם ספיגה) אהה ופרט קטן: אני טבעוני (חשבתי אולי זה רלוונטי איכשהו) תודה רבה, ליאור
שלום ליאור, זה יכול להשפיע על ספיגת ברזל וסידן, אבל, אם תרחיק במרחק שעה מארוחה, זה יהיה מספק. בברכה,דנה
לאור הפרסומים הרבים לאחרונה ברשת, הטוענים שבחלב פרה יש נוכחות של מוגלה, רציתי לשאול מה ההמלצה של הרופאים לגבי ההשפעה של זה על הבריאות. תודה
שלום ערן, ראשית, ההתייחסות תהיה עניינית בלבד, שכן אין כל הוכחה לכך שזה אכן נמצא בחלב המגיע אלינו הביתה, מה המינון, האם בכל המחלבות קיים ועוד. רעיונית, המחשבה שמוגלה תהא נוכחת במזון שלנו הינה דוחה למדי, וגם אני לא הייתי רוצה לאכול מזון שכזה. אבל אולי כדאי להבין מה זה מוגלה, אז פרשנות קצרה : מוגלה הינה נוזל צמיגי לבן-צהבהב המופיע בפצעים ומעיד על זיהום דלקתי, בדרך-כלל חיידקי. המוגלה מופיעה לאחר שמערכת החיסון של הגוף זיהתה את הזיהום ונקטה בצעדים לחיסולו. המוגלה מכילה חיידקים ותאי גוף מתים, תאי דם לבנים וחומרי פסולת שונים, כגון רעלנים שהחיידקים הפרישו, פיסות ממברנה של תאים שנהרסו וכן חומר בין-תאי, המשמש כדבק בין תאי הרקמה. למוגלה מתלווה בדרך כלל ריח מאוד לא נעים. עכשיו, ייתכן ובתהליך החליבה, העטינים הפצועים מכילים מוגלה וזה יכול לצאת גם בחלב ( תיאורטית כמובן). הנחת היסוד היא שעטינים פצועים או מוגלתיים לא יפרישו חלב מכלתחילה, אבל לא נכנס לדיון הסוער הזה. בכל מקרה, כפי שראית, המוגלה הוא למעשה בעיקר תגובה של מערכת החיסון של הפרה לזיהום, ויש שם כל מיני תאים, כולל חיידקים וחלקי תאי מערכת החיסון ותאים מתים. החלב אינו מגיע אלינו ישירות מעטיני הפרה, אלא עובר תהליך חשוב של פסטור. תהליך הפסטור, שהינו בעצם הרתחה בטמפ' גבוהה לזמן קצר מאוד, משמיד את כל המרכיבים הנ"ל באופן חד משמעי ולא משאיר מהם זכר. לכן, מה שהיה במקור בחלב הפרה שנחלב זה עתה, לא ממש מגיע לכוס השתיה שלך. איני נכנסת פה לויכוח על איכות החלב ומרכיבים אחרים שיש עליהם דיונים רבים, אלא רק בנוגע לנושא המוגלה. כמו שאמרתי בהתחלה, רעיונית, זה דוחה אותנו, כפי שדוחה אותנו שערה במרק, אבל מבחינה בריאותית למוגלה שיצא זה עתה מהפרה, ככל הנראה אין נגיעה של ממש אלינו, כי זה מושמד לחלוטין בפסטור. אין מהאמור לעיל להסיק כי אני ממליצה או לא ממליצה על צריכת חלב ומוצריו באשר הם. בברכה,דנה
שלום דנה, אני מודה לך על תשובתך אך אני מרגיש שלא קיבלתי מענה לשאלתי. היום יש מוגלה בחלב וזוהי עובדה מוגמרת, הרי שאיכות החלב היום שנמכרת מהרפתות נמדדת ע"פ הסת"ס (ספירת תאים סומטיים), דבר שקובע את איכותו של החלב (איני יכול לספק קישורים כי אין זה מהראוי). את מוכנה לבדוק את תשובתך בבקשה?
שלום, אובחנתי לפני כשלש שנים עם אזופגיטיס קל. לאחרונה בבדיקת גסטרו כבר עלה חשד לברט. לא נאמר לי דבר על אופציה תזונתית אלא קבלתי טיפול לוסק יומי של 20 מ"ג ליום. האם תוכלו לומר לי מה עלי לעשות מבחינה תזונתית כדי למנוע המשך החמרת המצב ? תודה
שלום, בעיקר מדובר בתהנהגות תזונתית והיא : להמנע מפעילות גופנית אחרי אכילה, לא לשכב שעתיים אחרי האוכל, הלמנע מעישון, קפאין, מזונות ושתיה בטמפ' גבוהה מאוד, מזונות רותחים ומטוגנים, בשרים מעושנים ומעובדים ואכילה של ארוחות צפופות וקטנות ולא ארוחות גדולות. בברכה,דנה
מחפשים לחם שיפון מלא ב--100 אחוז, אורגני ובריא בלי שומנים מיותרים (ובטח לא רוייים או טראנס) ורצוי בלי שמרים. אנו קצת מבולבלים משפע ההיצע, אנו קצת לא מאמינים לכל הכיתובים על הלחמים. מה מומלץ? איזה פירמה באמת עונה על מה אנו מחפשים? בבקשה לתת שם של מוצר אם אפשר. תודה רבה, בני וקלרה
שלום קלרה, לחם שיפון 100% אינו אכיל. הוא דחוס ויבש מדי ולא טעים. לרוב מדובר בלחמים של 70% וזה מספק בהחלט. לא צריך ללכת כל כך קיצוני. אין סיבה לשומן טרנס בלחמים או שומן רווי. יש מספיק לחמים בריאים במאפיות שלא משתמשות בשמרים ועוד, פשוט שאלי את האופה. אין מוצר ספציפי. בברכה,דנה
איזה מזונות יכולים לעודד העלעת רמות HDL? תודה !
שלום יסמין, לצערנו אין ממש מזונות כאלו. הרעיון הוא לא לתת לו לרדת. מחקרים מראים על שימוש ביין, תמרים מסוג חילאווי ורימונים לגרום לה- HDL להיות פעיל יותר, אך זה לא ברור דיו. חשוב לרדת במשקל, לעסוק בפעילות גופנית, להפסיק לעשן ולעבור לאורח חיים בריא יותר. בברכה,דנה
שלום רב! האם אבקת קקאו טהור הוא דבר בריא? האם אפשר/כדאי/מומלץ לצרוך באופן קבוע? אם כן, מה בדיוק המוצר שראוי? כלומר, מה חייב להיות כתוב על הערכים תזונתיים? כי אני מבין ששוקולד, אפילו שיהיה באחוזים גבוהים, יש בו שומן רווי מספיק בשביל להפוך אותו ל"לא בריא במיוחד" הרבה תודות!
שלום דני, נכון שאבקת קקאו מכילה הרבה נוגדי חמצון פוטנציאלים , אבל אין מספיק מחקרים להוכיח את יעילותם, בין אם באבקה ובין אם במידה מדודה בשוקולד, ולכן אין לי המלצה בנושא. שימוש בקקאו מדי פעם בוודאי לא יזיק. בברכה,דנה
ראשית רוצה להודות על התגובה המהירה והברורה! רוצה לשאול איך אומדים את דרגת הרגישות אצל חולי הצליאק? אני אובחנתי לפני כשבועיים . בגיל 46. עקב רמות נמוכות של פריטין וחומצה פולית.ללא כאבי בטן או שלשולים עד כמה אני צריכה להקפיד?לציין שאני חברה בעמותה..תודה מראש.
שלום, איני מומחית לתחום כך שלא אוכל להגיד לך. לרוב אלרגיה היא אלרגיה ויש לשמור על תפריט קפדני ככל שניתן. התסמינים של אנמיה הם החלק הקל של הבעיה. הבעיה שאי שמירה על תזונה נטולת גלוטן עלולה להביא להתפתחות ממאירויות במערכת העיכול ועל כן יש לשמור. בברכה,דנה
ראשית שוב תודה רבה. ברשותך עוד שאלה לגבי מ"ס מוצרים שלא מופיעים באתר. האם מותר: שמןזית שנעשה באופן עצמאי .שניתן לי. זיתים במשקל. שמן אבוקדו. תודה רונית
שלום, כולם כן.על מוצרים ארוזים ישנה חובה לציין האם יש יש חשש לאלרגנים. בברכה,דנה
היי.לגבי תבלינים. בפרט מלח ופלפל שחור . עד כמה זה חשוב שלא יכיל גלוטן.(לאמי יש מלח דל נתרן שאינו מופחע ברשימה) .תודה מראש. רונית
מלח ופלפל אין בעיה, גם מלח דל נתרן. הבעיה בתבלינים מעורבים, שם יש להזהר ולקנות רק תבלינים נקיים. בברכה,דנה
קיבלתי בקבוק שמן זית מחברה ערבייה. האם לחולי צליאק מותר להשתמש בשמן מסוג זה?
שלום, כן. ראי אתר שיעזור לך מאוד. http://www.celiac.org.il/ בברכה,דנה
שלוםרב! אני צליאקית טרייה. עסוקה באלתור מוצרים מותרים . ומסעדות מותרות לחולי צליאק. לגבי פיצוחים!התשובה היא לא חד משמעית.האם מותר לאכול שקדים .בוטנים.ואגוזים קלויים \לא קלויים? תודה מראש.
שלום, לגבי פיצוחים לא קלויים אין בעיה כלל. לגבי הקלויים, בייחוד גרעינים, לעיתים מפוזרת עליהם אבקה לבנה העלולה להכיל גלוטן, לכן יש לברר האם יש שימוש בהכנה. בברכה,דנה
שלום, זמן רב שאני מחפש בבתי הטבע ובסופרים הגדולים חלב כבשים אך ללא הצלחה. הדבר היחיד שמצאתי הוא יוגורט מכמה חברות. הייתי מעוניין לצרוך את החלב כפי שהוא כמו שיש חלב עיזים. אם ידוע לך על מקום שאוכל לקנות ממנו אשמח מאד אם תפני אותי. תודה רבה.
שלום יוני, צר לי, אך אין לי מידע בנושא. ממליצה לפנות למחלבות המכינות מוצררים מכבשים ישירות. בברכה,דנה
אני אוכלת כל יום כ150 גרם קטניות כמו תורמוס או חומוס ושעעית. האם זה בעייתי?
שלום שיר, הם זו בדיקה חוזרת או חד פעמית? האם יש לך פגיעה כלייתית מוכחת בבדיקות דם? בכל מקרה אני לא נותנת המלצות לאשלגן במסגרת פורום זה, פני לייעוץ אצל דיאטנית ונפרולוג במידה והבדיקה חוזרת על עצמה. בברכה,דנה
הי דנה תודה על תגובתך. הייתי היום אצל הרופאה הכל בסדר:-) בדיקה חד פעמית . שאר תפקודי כלייה תקינים. רק אשמח אם תעני לי האם אכילת 150 גרם קטניות כמו תורמוס שעעוית חומוס באופן יומיומי מומלצת או שלא בריא לאכול קטניות יום יום באופן כללי..
שלום גיל 66 60 קג עוסק בספורט וכללית בריא למעט צפיפות עצם. צמחוני , לא אוכל בשר ולא מוצרי חלב. דג פעמיים בשבוע , 3 ביצים בשבוע. בדיקת דם שעשיתי (ללא סיבה רפואית) במסגרת בדיקה שנתית קבלתי URIC ACID 7.3. שנים קודמות היה 6.3. וגם LDH התקבל 483 שנה קודמת 382. האם יש משהו בתזונה שלי שיכול לגרום לכך? לא לוקח תרופות ולא ויטימין C ולא ניאצין, לא צורך קפאין, ולא צורך אלכוהול. לא צם ואין לי דיאטה עתירת חלבון ( חלבון משיג עי שילוב קיטניות ודגנים מלאיםואוכל חופן אגוזים ליום). אוכל עלי חובזה בעונתם. בתודה מראש
שלום שאול, לומר בכנות, איני יכולה לפרש את התוצאות במסגרת פורום זה, אך אני מציעה להתייעץ עם רופא המשפחה. בברכה,דנה
אני לוקחת אלטרוקסין בשל ניתוח להסרת בלוטת התריס ובנוסף סידן וויטמין די. האם יש צורך גם במגנזיום? הרופאה אמרה שלא, נטורופת - כן. אשמח לשמוע דעתכם
שלום רלי, יותר ויותר מחקרים מראים שנטילת מגנזיום יכולה לשר גם היא צפיפות עצם בשילוב עם סידן וויטמין D. בכל מקרה ממליצה להתייעץ עם אנדוקרינולוג. בברכה,דנה
עפי הכתבה שלך " ד"ר אבל גורסת כי לחלב הכבשים יתרונות בריאותיים רבים וחשובים. "חוקרים מפולין מצאו עדות לכך שחלבון שבודד מחלב כבשים עשוי להקטין את הסיכון למחלת האלצהיימר. חלבון זה גם עשוי לייצב את התפקוד המנטלי. עוד הוכח במחקרים שהחלפת חלב פרה בחלב עיזים הובילה לירידה ברמת הכולסטרול." כמו כן כתוב חלב עיזים גם תורם מאד לחיזוק המערכת החיסונית; מחקר מדעי שנערך בפקולטה לרוקחות ורפואה של אוניברסיטת בארי באיטליה, שבדק כיצד מגיבים תאים אנושיים כאשר הם נחשפים לחלב עיזים, קבע כי למרכיבים בריאותיים הנמצאים בחלב עיזים יש השפעה מיטיבה במיוחד על תפקוד כדוריות הדם הלבנות. הנני סובל מטרום סרטן מיח העצם שלב לא ממאיר עם חוסר כדוריות לבנות ואדומות האם לחלב כבשים אותה תכונה של חלב עיזים בחיזוק המערכת החיסונית ובעיקר בשיפור תיפקוד הכדוריות הלבנות והאם יוגורט מעורב של צאן כבשים ועיזים טוב או עדיף רק חלב עיזים תודה מראש חיים
שלום חיים, אשמח לדעת ליאזו כתבה התכוונת, על מנת שנוכל להתייחס. בברכה,דנה
חלב עיזים: יותר מזין, יותר בריא לחלב עיזים יש יתרונות רבים בהשוואה לחלב בקר. הוא קל יותר לעיכול ופחות גורם לכאבי בטן, נפיחות וגזים. כל הסיבות לשנות הרגלי אכילה ישנים עקבו אחרינו ב ניוזלטר מאת: נגוהה שפרלינג, כתבת doctors, 16/06/11 "חלב עיזים נחשב למאכל בריא התורם גם להארכת תוחלת החיים", אומרת ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בקופת חולים כללית, מחוז מרכז. חלב וגבינות עיזים הם מיסודות הדיאטה הים תיכונית, הידועה כיום ממחקרים כתורמת לבריאות ואריכות חיים. כך למשל בכרתים, שם צורכים חלב פרה לצד חלב עיזים וכבשים, אחוז מחלות הלב נמוך ביותר. בצרפת נהוג לצרוך גבינות עיזים ובאיטליה גבינות צאן". לחלב העיזים סגולות ויתרונות רבים. אמנם, הוא יותר עתיר שומן ויש בו פחות חומצה פולית וויטמין D; אבל הוא עשיר יותר במרכיבים תזונתיים אחרים. לפי ד"ר אבל, חלב העיזים עשיר יותר בסידן מחלב פרה ומהווה מקור לחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, כזה המתאים לגוף האדם ותורם לבניית שרירים, אנזימים, חלבוני דם וכדומה. חלב העיזים קל יותר לעיכול ופחות גורם לכאבי בטן, נפיחות וגזים. ד"ר אבל: "חלב צאן מכיל יותר חומצות שומן קצרות בהשוואה לחלב פרה. חומצות השומן הקצרות מאפשרות עיכול קל יותר. הן מנוצלות ביתר קלות לייצור אנרגיה ולכן פחות מופנות לאחסון ברקמת השומן בגוף. ובנוסף הן תורמות לירידה בייצור כולסטרול. מעבר לכך, גודל חלקיקי השומן בחלב צאן קטן יותר, מה שגורם ליצירת תמיסה הומוגנית ועיכול טוב יותר וזה הופך את השימוש בו למומלץ גם במצבים של מחלות מעי, דלקות אחרי ניתוחי מעי וכו'. חלב צאן דומה יותר בהרכבו לחלב אם ומתאים במיוחד למי שאלרגי ללקטוז. ד"ר אבל: חלב צאן מכיל פחות לקטוז בהשוואה לחלב פרה. בגלל הרכב החלבון הייחודי שבו, עיכול חלבוני החלב מחלב צאן טוב יותר, מה שתורם להפחתה בתסיסה במעי הגס ובסופו של דבר להקלה על תסמינים דומים לאלה של חסר בלקטוז. ויטמינים ומינרלים ד"ר אבל אומרת כי במוצרי חלב צאן יש הרבה יותר ויטמינים ומינרלים בהשוואה למוצרי חלב בקר: חלב עיזים מכיל 34% יותר סידן מחלב פרה, 16% יותר מגנזיום, 42% יותר זרחן, 45% יותר אשלגן, 49% יותר ויטמין C, 86% יותר ויטמין A, 37% יותר תיאמין. חלב עיזים מכיל פי 600 יותר מנגניז ופי 400 יותר נחושת מחלב פרה". לא זו בלבד שחלב עיזים מכיל יותר ויטמינים ומינרלים מאשר חלב פרה, אלא שספיגתם בגוף טובה יותר. יתרונות בריאותיים ד"ר אבל גורסת כי לחלב הכבשים יתרונות בריאותיים רבים וחשובים. "חוקרים מפולין מצאו עדות לכך שחלבון שבודד מחלב כבשים עשוי להקטין את הסיכון למחלת האלצהיימר. חלבון זה גם עשוי לייצב את התפקוד המנטלי. עוד הוכח במחקרים שהחלפת חלב פרה בחלב עיזים הובילה לירידה ברמת הכולסטרול. חלב עיזים גם תורם מאד לחיזוק המערכת החיסונית; מחקר מדעי שנערך בפקולטה לרוקחות ורפואה של אוניברסיטת בארי באיטליה, שבדק כיצד מגיבים תאים אנושיים כאשר הם נחשפים לחלב עיזים, קבע כי למרכיבים בריאותיים הנמצאים בחלב עיזים יש השפעה מיטיבה במיוחד על תפקוד כדוריות הדם הלבנות. לכדוריות אלו תפקיד חשוב במערכת החיסונית וביכולתה לשמור על גוף האדם מפני מחלות. במהלך המחקר הוסיפו החוקרים חלב עיזים מפוסטר לכדוריות דם לבנות והבחינו כי ההוספה גרמה לשחרור של חומרים בעלי פעילות חיסונית כמו 'ניטריק אוקסיד', שמסייע במניעת תהליכי טרשת בכלי הדם; וכן לייצור רכיבים כגון 'TNF-alpha' ו-'IL-6' הנחוצים לטיפול ולמניעה של תהליכים דלקתיים. חלב העיזים עורר וחיזק את המערכת החיסונית. המחקר פורסם בכתב העת המדעי הבינלאומי לפרמצבטיקה, 'Current Pharmaceutical Design'. ד"ר אבל אומרת כי חלב עיזים תורם להקלה במחלות אצל ילדים. "מחקר ייחודי שנערך ביוזמת ד"ר אורית הדר מבית החולים לילדים 'בריטיש קולומביה' בקנדה וד"ר דן מירון, מהמרכז הרפואי 'העמק' בעפולה, בחן את האמונה העממית שחלב עיזים היישר מהעטין יכול לרפא אפטות. על מנת לבדוק את השערת המחקר נבנה מערך ניסוי אשר עירב רופאים במרפאות ילדים באזור הצפון ואת מטופליהם. אוכלוסיית הנבדקים כללה ילדים מגיל שנה ועד שבע, שפנו לקבלת טיפול רופאי לאחר שחלו במחלת חום והתלוננו על כאבים בפה וחוסר רצון לאכול. כל ילד קיבל לביתו בקבוק חלב ללא פרטים מזהים על פניו. הילד נדרש לשתות או לשטוף את הפה בחלב שבבקבוק 4-6 פעמים במהלך היממה ובתום 24 שעות, להשליך את החלב לפח. הורים לילדים שטופלו בחלב עיזים דיווחו על שינוי משמעותי יותר בהרגשה הכללית בילדם במהלך היממה של הטיפול; אותם ילדים נזקקו פחות לתרופות להקלת חום או כאבים בהשוואה לחבריהם בקבוצה שטופלה בחלב בקר. הבדלים אלו נמצאו משמעותיים סטטיסטית. נמצא כי ילדים שטופלו בחלב עיזים, שתו והסכימו לאכול יותר מאשר חבריהם בקבוצה המקבילה. חלב עיזים טוב ביותר גם לטיפול במחלת ההרפס. ד"ר אבל: במחקר שנערך במרכז הרפואי 'בילינסון', נחשפו תאים אנושיים הנגועים בווירוס הגורם לפצעים ממשפחת ההרפס לחלב עיזים, במטרה לבדוק האם הוא משפיע על התרבות הווירוס או גורם להרס שלו. נמצא כי 60% מהווירוס נהרסים מחלב העיזים. עוד נמצא כי החומר הפעיל בחלב תוקף את הווירוס באופן שחוסם אותו מלעבור לתאים אחרים וממית אותו, גם כאשר מדובר בחלב עיזים מפוסטר". ד"ר אבל מספרת גם כי לחלב עיזים תרומה גדולה בהגנה מפני מחלות. "חלב העיזים פועל נגד הידבקות מחיידקים העלולים לגרום לזיהומים ופגיעה עצבית. במהלך מחקר שנערך במחלקה לביוכימיה באוניברסיטת 'אוסאקה' שביפן, נבדק לראשונה ריכוז של רכיבים שומניים ייחודיים, הנקראים 'גנגליאוזידים', המצויים בסוגי חלב שונים. רכיבים שומניים אלו נבדקו בדגימות של חלב עיזים, חלב אם וחלב פרה. נבחנה השפעתם על נטרול פעילות הרעלנים, של חיידקים מזן ויבריו - כולירה ובוטולינום, העלולים לפגוע במערכות שונות בגוף, כגון מערכת העיכול ומערכת העצבים המרכזית. מניתוח תוצאות הבדיקות שנערכו נמצא כי חלב העיזים הוא היחיד בעל יכולת השפעה המנטרלת את חיידק הבוטלינום. חלב העיזים הראה יעילות של 100% בנטרול חיידק הויבריו כולירה, לעומת חלב האם שגילה יעילות של 93% בלבד". בואו לדבר על זה בפורום תזונה קלינית. פרסום ראשון: 06/06/11
שלום, מצאתי קקאו שהרכבו נראה לי מעניין: רכיביו: 100% קקאו. ב-100 ג' שלו יש 26ג' חלבונים, 43ג' פחמימות,10ג' שומנים (מתוכם 4ג' רווי),סיבים תזונתיים 29 ג', נתרן 20 מ"ג. רשומה עליו הערה: "תכולת שומן 12%-10% טופל בבסיס". יש לי 2 שאלות: א. מה פשר ההערה הנ"ל? ב.האם שתייה יומיומית של ספל אחד שלו-טובה מבחינה תזונתית (במסגרת תזונה מאוזנת)? אלי
שלום אלי, איני יודעת מה המשמעות טופל בבסיס, אני מניחה שזוהי שיטה בטכנולוגיה של מזון למיצוי חומרים. כוס אחת ביום בוודאי לא תזיק. בברכה,דנה
דנה שלום, האם כוונתך, לגבי ההרכב האמור של קקאו, היא - לא מזיק, אך גם לא מועיל (מבחינה תזונתית), או כוונתך היא שלא רק לא מזיק, אלא גם מועיל (אם כך, במה? סוג שומן? נוגדי חמצון?)? יום נעים. אלי
דנה שלום, האם כוס קקאו אחד ביום, ו/או ריבוע קטן של שוקולד מריר, תורמים משהו לבריאות, או רק לא מזיקים? שבת שלום. אלי
לאחר חודשיים של נטילת ניותירוקס של 225מג בשבוע הטי.איצ.אס ירד מ6.55 ל 3.58 אבל טי4 עלה מ16.8 ל21.1 והנוגדנים עלו ממ188 ל203 האם עלי להמשיך במינון הזה או להוריד? אולי ל175 מג לשבוע .תודה עבור המלצתכם
שלום ציפי, עליך להתייעץ עם אנדוקרינולוג בלבד. בברכה,דנה
לפני מספר שנים התגלתה אי סבילות לפרוקטוז ולקטוז וכמובן שכל התזונה השתנתה בהתאם. מס' שאלות : האם אי סבילות לפרוקטוז מצריכה בדיקה נוספת מלבד בדיקת נשיפה? והאם יש לחזור עליה לאחר מס' שנים? בנוסף האם זה תורשתי? אם תוכלי להמליץ היכן אפשר למצוא רשימה אמינה לגבי פרוקטוז במזונות
שלום מיה, אין לי מידע לגבי אמינות הבדיקה והאם יש מקום לבדיקה נוספת. למיטב ידיעתי זו הבדיקה האמינה היחידה בנושא. וכמו שאומרים, אין כמו ניסוי וטעיה, אם תאכלי ותרגישי אי נוחות, תדעי מה הסיבה. לרוב זה לא משהו שחולף. לא ידוע לי על מנגנון תורשתי. לגבי פרוקטוז אני אביא לך כאן רשימה שאני הכנתי : רגישות לפרוקטוז קיימת כיום אצל 30% מהאוכלוסייה בעולם המערבי. אבחון הרגישות נעשה על ידי תבחין נשיפה. הטיפול: הגבלה תזונתית של פרוקטוז. להלן ההמלצות להגבלת פרוקטוז: 1. מזונות/משקאות המכילים יותר מ0.5 גר' פרוקטוז לעומת גלוקוז למנה של 100 גר'. 2. מזונות המכילים יותר מ3 גר' פרוקטוז במנה מוגדרים כבעלי תכולה גבוהה של פרוקטוז. 3. יש להימנע ממזונות בעלי יחס פרוקטוז:גלוקוז גבוה מ1 (לדוגמה תפוחים ואגסים), ללא קשר לכמות הכללית של פרוקטוז במזון. יחס גבוה של גלוקוז מאפשר ספיגה טובה יותר של פרוקטוז. 4. מזונות עשירים בסורביטול, קסיליטול, פירות מיובשים, פירות משומרים בסירופ, חומץ בלסמי, חסה, מוצרי עגבנייה, מיץ אגבה, אורז חום, יינות ממותקים וחלק גדול מדגני הבוקר הממותקים. 5. מזונות המכילים כמויות גדולות של דבש, ריבה או High Fructose Corn Syrup (HFCS). 6. מזונות עשירים בפרוקטנים (שרשרות של פרוקטוז): ארטישוק, אספרגוס, כרישה, בצל, וכל מה שעשוי מחיטה. נושא הפרוקטנים עדיין נחקר ולכן יש להגביל בזהירות ולפי סבילות. ההמלצות עומדות על הגבלה של 0.5 גר' פרוטקנים למנה. יש להימנע מתוספת של אינולין ושל FOS, שניהם פרוקטנים. טבלת מזונות שבהם יחס פרוקטוז:גלוקוז גבוה מ1. לפי הUSDA, גם אם תכולת הפרוקטוז גבוהה אך היחס הוא לטובת גלוקוז או שווה, מזונות אלו ניתן לצרוך ללא הגבלה. מזונות מומלצים (יחס פרוקטוז:גלוקוז שווה או קטן מ1) פירות: אפרסק, נקטרינה, משמש, שזיף, חמוציות, דובדבנים, תותים, פירות הדר, בננה בשלה, קיווי, פסיפלורה, אננס, גויאבה, אפרסמון, אבטיח. ירקות: הכול מותר חוץ מדלורית ובטטה, יש גם רגישות לעגבניות. דגנים ולחם: תפוחי אדמה, שיפון, תירס, גריסים, שיבולת שועל, אורז לבן. בשר ודגים: ללא הגבלה. מוצרי חלב: הכול פרט למוצרי חלב ממותקים. זרעים: כל הסוגים, בעיקר פיסטוקים. בברכה,דנה
צהריים טובים, עשיתי תואר ראשון בחינוך גופני ורציתי לעשות תואר שני בתזונה, אבל כמו שהבנתי שיש תואר ראשון בתזונה ובזה אני יכולה לעבוד כתזונאית. שאלתי היא מה עדיף ללמוד תזונה קלינית או תזונה הוליסטית ? ומה ההבדל ?
שלום מרלין, את בפורום תזונה קלינית, אז אני מניחה שאת יודעת מה הוכלת להיות התשובה. כדי לעסוק במדינת ישראל בתחום התזונה עפ"י החוק מ- 2008, עליך ללמוד במוסד מוכר לימודי תזונה במשך 3 שנים, לעבור התמחות בתזונה ולעבור בחינה ממשלתית . לפרטים נוספים את מוזמנת לפנות לאתר עמותת הדיאטנים "עתיד". בברכה,דנה
שלום! אני כרגע עובדת בעבודה שדורשת ממני ללכת בערך 3 שעות ברגל כל יום בבוקר.לאחר שאני חוזרת הביתה בערך ב14:00 אני כמובן רעבה ואני אוכלת ארוחת צהריים מסודרת(בעיקר ארוחה בריאה, שומרת על תזונה, משתדלת..)בדרך כלל לאחר כל ההליכה אני עייפה ואני הולכת לישון קצת צהריים לאחר מכן...האם זה בסדר? האם זה בריא ללכת לישון לאחר הארוחה? אני מדברת רק על הצהריים...בערב אני אוכלת מוקדם והולכת לישון רק 3-4 שעות לאחר האכילה, אז זה נראה לי בסדר. תודה מראש! , אשמח לתשובות!
שלום קרינה, זה בסדר גמור ותקין לחלוטין. בברכה,דנה
לפני כמה ימים היה יום שבו אכלתי 4500 קלוריות. כשעליתי על המשקל ראיתי שעליתי קילו למרות שאכלתי 3000 קלוריות יותר(שזה חצי קילו ולא קילו)... איך זה ייתכן? אני עצבנית בגלל זה ואני לא יודעת מה לעשות. עברו שלושה ימים ועדיין הקילו הנוסף הזה לא יורד לי... לדעתך עליתי בשומן או שזה צבירת נוזלים? מתי זה יכול לרדת? אני מרגישה קצת נפוחה ולא היה לי הרבה שתן..תודה
שלום, איני חושבת שזה בגלל הבולמוס החד פעמי, ומדובר ב- 1 ק"ג, כך שכדאי לקבל פרופרציות בנושא. נראה כי הדבר מטריד אותך מעבר לסביר, האם זה קורה לעיתים קרובות? בברכה,דנה
אולי פעם בחודש....שקלתי 49 ועליתי ל50. אני בגובה 1.60 ואני בת 19... אני עושה דיאטה ולא אוכלת הרבה... הקילו הזה מטריד אותי בלי סוף ואני מפחדת שהוא לא ירד.. האם כדאי לי לצום? תודה רבה על התשובה
במצב של דיאליזה ולפני מתן מזון רפואי - אלו מזונות מומלצים? מה עם פרות יבשים, אגוזים, טחינה גולמית? האם הוראת הימנעות מפרות וירקות עדיין רלוונטית? תודה
שלום עדנה, במצב של לפני דיאליזה יש הרבה מגבלות תזונתיות, לא רק מגבלת ירקות ופירות. עליכם לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. פירות יבשים וזרעים למיניהם עשירים מאוד בזרחן ואשלגן ולרוב לא מתאימים. בברכה,דנה
שלום רב אשמח לדעת אילו מזונות מעלים את מצב הרוח??תודה מראש
שלום, אין הגדרה של מזונות כאלו באופן פורמלי. ידוע שאכילת שוקולד מעלה ייצור סרוטונין במוח, אבל גם מזונות פחמימתיים אחרים, לכן אם המצב רוח ירוד יש לטפל בו בדרכים המקובלות. גם ספורט משפר מצב רוח. בברכה,דנה
שלום מבקשת לדעת איך להוריד את מקסימום הסוכר המצוי בפירות יבשים,אני נוהגת להשרות למספר שעות ומסננת,האם יש דרך טובה יותר ויעילה להורדת הסוכר שבפירות היבשים מכלי לפגוע ביתרונות שלהם? אולי בישול? אשמח לעצתכם גלית
שלום גלית, את הסוכר שבתוך תאי הפרי אינך יכולה להוציא ע"י השריה לאורך זמן. אמנם חלק יוצא אבל תמיד תגיעי לשיויי משקל. כשאת אוכלת פרי מיובש חפשי פירות ללא תוספת סוכר ואז את מקבלת רק את סוכר הפרי.השריה ובישול מוציאים החוצה גם ויטמינם ומינרלים, כך שאת פוגעת באיכותם. בברכה,דנה
שלום, הבנתי שגם אם רואים בערכים תזונתיים של קטניות למיניהן X גרם חלבון,יכול להיות שהוא לא מלא ויש שם רק את חלק מחומצות האמינו החיוניות לנו,ולכן אשמח לקבל שילובים בין קטניות שמבטיחים לנו חלבון מלא. כמו כן,הבנתי שבקינואה וסויה יש חלבון מלא ורציתי לשאול אם זה אכן נכון והן יכולים להוות תחליף לבשר?האם יש הגבלה על צריכתם? תודה רבה!
שלום אלי, בכל הקטניות חסרה אותה חומצת אמינו חיונית, לכן שילוב עם כל פחמימה אחרת, כגון אורז תשלים. קינואה וסויה אינם חלבונים מלאים ולכן לא מהווים תחליף לבשר. בשר לא מספק רק חלבון אלא מינרלים וויטמינים רבים אחרים שלא סויה , לא קטניות ולא קינואה מספקים. מעבר לכך, אם הנך צורך ביצה, אתה מקבל שם את החלבונים המלאים ואפשר לאכול דגים ומוצרי חלב. בברכה,דנה
שלום, אני בן 16 וחצי ולקראת צו ראשון וגיוס אני כבר מתחיל לחשוב על הכל ויש לי חשש שלא אתגייס לצבא בשל תת-משקל, אני שוקל כ-55-57 ק"ג וגובה 1.85 השאלה שלי היא איך להשמין בצורה טובה ונכונה בזמן קצר ביותר, של פחות מחצי שנה לפי הנתונים שלי?
שלום, עליך לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה
1. איך ניתן לאבחנה, באיזו בדיקה? 2. האם יש פתרון לבעיה באמצעות תוסף מזון או רק בהימנעות מוחלטת מאכילת חלבונים [דגים, ביצים, בשר, קטניות]. 3. אם נמנעים מחלבונים כנ"ל, מה הדרך להשלים את החלבון החסר?
שלום אדי, איני מומחית בתחום, אך מהמעט שקראתי בנושא זה : מדובר בבעיה המתבטאת בריח גוף חזק או ריח דגי חזק. מעבר לכך אין שוב בעיה רפואית אחרת.האבחנה נעשיתבבדיקת שתן המודדת את היחס בין שני מרכיבים הקשורים לתופעה. אפשר לעשות גם בדיקה גנטית, אך אין לדעתי משמעות לכך. הפתרונות המוצעים אם השפעה חלקית היא באמת מגבלה של מזונות המכילים כמויות גדולות של כולין, קרניטין, חנקן סולפור ולציטין כמו הצהוב של הביצה, בשר, קטניות ודגים. אפשר לא מדובר על המנעות מוחלטת אלא על הפחתה. מוצרי חלב יחסית עניים ברוב המרכיבים פרט לחנקן שמקורו בחלבון, כמו גם חלבון ביצה. אתה יכול לאכול דגנים מלאים, קינואה ועוד. ושוב, אין המלצה למניעה מלאה. יש גם מקרים שמראים ששימוש באנטב' מוריד את החיידקי המעי המעלים ייצור של חומרי הריח. הורדת כמות הזיעה, שימוש בסון עם ph בסיסי יחסי. יש גם מחקרים שמראים ששימוש בקרבוסילן עוזר וכלורופילין במשחה/קרם. בברכה,דנה
שלום. רציתי לדעת עם אבקות בכללי יכולות להזיק. ועם זה יכול להזיק עם אני לוכח אותם רק מתי שאני לא צורך אתכמות החלבון היומית . תודה .
שלום אלמוג, כעיקרון אין בהם נזק. הנזק הפוטנציאלי הוא בצריכת עודפי חלבון לאורך זמן, ללא קשר לאבקות החלבון אלא באופן כללי. בברכה,דנה
שלום, אני משרתת בצבא בבסיס סגור, כלומר אני מיום ראשון עד יום חמישי בצבא ובסופשי"ם אני בבית. מסיבות אישיות אני לא אוכלת בחדר האוכל בבסיס, וכך קורה שבמשך חמישה ימים שלמים אני לא אוכלת כלום. פעם בשבוע יוצא לי לאכול חצי שקית במבה, או כמה קוביות שוקולד. כאשר אני חוזרת הביתה לסופ"ש, אני אוכלת המון, בניסיון לפצות על כל מה שלא אכלתי 5 ימים. השאלה שלי: האם חוסר האיזון בין כמות האוכל שלי במהלך השבוע לבין כמות האוכל בסוף השבוע פוגעת בגופי? וגם, מה הסיכויים שלי להיכנס לתת תזונה ומה ההשלכות של תת תזונה? *בבקשה אל תעני לי בתשובה שקוראת לי לאכול בצורה מסודרת, מכיוון שאין באפשרותי לעשות זאת. רק חשוב לי לדעת מה ההשפעה של אורח תזונה שכזה על גופי. תודה.
שלום שקד, איני יכולה להעריך את מידת הנזק, כי רוב האנשים לא אוכלים כך. לפתח תת תזונה צריך משהו ממושך יותר, אבל בהחלט יכול להיות שלאורך זמן תפתחי חסרים תזונתים שונים. איני יודעת מהי הסיבה שאינך אוכלת כל השבוע, אבל לא למצוא לכך פתרון אינו נשמע לי סביר ומקובל. תחשבי שוב אם אין לכך באמת פתרון, כי ישנם אנשים עם מגבלות תזונתיות קשות מאוד ובכל זאת אנחנו מצליחים למצוא פתרון סביר. בברכה,דנה
שלום רב. יש לי תיאבון מוגבר ומוזר מזה כמעט שבועיים. לא ממש מצליחה לחוש תחושת שובע. זה גם לא תיאבון שאוכלים משהוא ושבעים אלא שאוכלים משהוא זה כמו טיפה בים או רק פותח את התיאבון עוד יותר. לפני כשבועיים הפסקתי שימוש בגלולות סרזט לאחר שנה וחצי. האם יש קשר? ואם כן, מה ניתן לעשות? בזמן השימוש התיאבון היה נורמאלי לחלוטין. הגלולות לא מכילות אסטרוגן (אם יש קשר). אם הבעיה היא הורמונאלית האם יש לפנות לאנדיקרונולוג? שאלה אחרונה: יש מוצר שנקרא שובע. האם יש לו תופעות לוואי או שהוא מסוכן לשימוש?
שלום נעמה, איני יודעת אם יש קשר לנטילת הגלולות, לרוב זה להפך. כמו כן איני יודעת האם התחושבה אובייקטיבית או סובייקטיבית ואולי יש שינויים הורמונלים שלא חשת לפני כן בגלל הגלולות ואת חווה תחושה שנשים רבות מתארות לפני מחזור, מעין קרייבינג לפחמימות. לא הייתי ממהרת לפנות לרופא ו/או לקחת תוספי מזון. ראי האם זה גורם לך לשינויים או עליה במשקל וחכי עוד שבועיים האם התופעה נמשכת.במידה וכן, פני לרופא המשפחה להמשך טיפול. בברכה,דנה
שלום, האם פורסם מחקר רציני כלשהו (מתי והיכן) שהצביע על השפעה שלילית כלשהי על אנשים רזים כתוצאה מהמתקת משקאות ביתיים בסוכרלוז? יום נעים. אליהו
שלום אליהו, מחקר כל כך ספציפי, לא. בברכה,דנה
שלום. הכנסתי לתנור 4 ראשים של שום ואכלתי את הכל בארוחה אחת. זה המון שום. פשוט טעים לי. 1- האם יש לשום זה יתרונות בריאותים? ואם כן אז מהם? 2- האם עלי לחשוש שבגלל שאכלתי הרבה שום א מחר הגוף שלי יפלוט ריח לא טוב? לא נעים לי מהאנשים בעבודה שאסריח בגלל זה. תודה
שלום, היתרון של שום נמצא במצבו הטרי לא המבושל. גם תכונות הריח נהרסות בבישול. אין יתרון אין חסרון. טעים לך, תאכלי בשביל ההנאה, זה גם בסדר. בברכה,דנה
שלום. אני לומדת שנה שניה תזונה במכללת תל חי.. מתגוררת במעונות, ובערך מאז שהתחלתי ללמוד כאן היה לי מאוד קשה, לא בגלל הלימודים עצמם יותר בגלל חוסר הבטחון לגבי כמה אני רוצה את המקצוע הזה ובנוסף הקושי הרב שלי לחיות במרחק רב כל כך מהבית, המשפחה והחברים. אני מוצאת את המצב מאוד מתסכל עד כדי כך שבתקופה האחרונה אני בוכה כמעט כל יום ואף כמה פעמים ביום, מכל דבר קטן שקשור בעקיפין או ישירות למקום הזה. יש לציין שאני די צעירה, לא עשיתי צבא, רק שירות לאומי שנה, הלימודים התחילו שבוע לאחר יום הולדת 20 שחגגתי (באוקטובר 2011) אני מתלבטת אם לעבור לתחום אחר שיהיה קרוב וירגיע את המצב הנפשי שלי שכעת לא טוב בכלל, סבלתי בעבר מדכאונות והתפרצויות ואני חוששת שאני מגיעה למצב הזה שוב, בנוסף מאוד קשה לי ללמוד כך ולהוציא ציונים גבוהים. או שמא להישאר "ולסבול" ובסוף לצאת עם תואר שאין יותר מדי להתקדם בו, השכר לא עולה, ההמתנה לסטאז' ומצליחים רק בתחום הפרטי (שזה מצחיק כי על חברי לתואר רוצים לעבוד באופן פרטי, מעניין מה הסטיטסטיקה אומרת על זה) אני כן מאוד מתחברת לתחום, קשה לי לחשוב על משהו אחר, והייתי רוצה לשמוע דעות של בוגרים על אם לפרוש עכשיו, כאילו "בשיא"? תודה, ויום טוב.
שלום, אי מבינה ללבך ואת הקושי הרב שאת חווה, אך לצערי פורום זה אינו מתאים לשיחות וייעוצים מן הסוג הזה. אני ממליצה לך לפנות לעזרה במכללה, למי מהאגודה שיכול לעזור לך בייעוץ מקצועי ונפשי תומך. אין מדובר פה במקצוע הזתונה בלבד אלא בעוד דברים המקשים על חייך, ולא יהיה שוני במקצוע אחר. בברכה,דנה
אבקש את עזרתך ביעוץ אילו מזונות מותרים לאדם שאינו יכול לאכול מזונות המכילים אוקסלט אבל אלרגי לדברי חלב מה כן ניתן לאכול
שלום יפה, מדוע יש מניעה לאוקסלאט? והאם מדובר באלרגיה למוצרי חלב או רגישות ללקטוז? מה הגיל? אבחנות רפואיות? תרופות? בברכה,דנה
יש לנטיעה לאבנים בכליות לכן הנפרולוג אמר להמנע ממזונות המכילים אוקסלט. לגבי מאכלי חלב לא ביצעתי ברור מעמיק אך לפני מספר שנים כאשר אכלתי מאכל חלבי פרחתי בכל הגוף וכן התנפחתי בפנים. אני גם אובחנתי ומטופלת בגלל דלקת פרקים ניוונית. ולאחרונה התגלה בבדיקות הדם סידן גבוה בדם.
שלום יפה, נשמע כי בעייתך מורכבת מדי למענה הולם ומקצועי במסגרת פורום זה. עליך לפנות דליאטנית, רצוי כזו המתמחה בתחום הנפרולוגי , לייעוץ פרטני בנוגע לכל הבעיות המצויינות.כמו כן יש לערוך בירור מקיף לרמות הסידן הגבוהות בדמך שיכולות להסביר את תופעת האבנים.ייתכן ודיאטת דלת אוקסלאט אינה ההגבלה היחידה בתפריט. בברכה,דנה
הבן שלי בן 13 במשקל ירוד מאוד 36 קג. האם אפשר בגיל זה לשתות אנשור ומה הכמית המקסימלית?
שלום ליליאן, בעיקרון אפשר אבל קיימות אפשרויות נוספות וכן רצוי לעברו בירור משולב עם דיאטנית לילדים ובני נוער ורופא. אנא אל תטפלי לבד ופני לייעוץ. בברכה,דנה
אני עישתי החזרה 4 אני בת 29 אוהבת לאוכל אוכל בריא כגון קטניות וזה גורם למעי רגיז האם בזמן טיפולי הפוריות ממולץ לא ואיזה מזון טוב לרחם להקלטתו
שלום לי, אין מזון מיוחד וגזים לא משפיעים על פוריות רק גורמים לאי נוחות. חושב יותר להיות רגוע, לחשוב על פעילויות מרגיעות כגון יוגה, נשימות, אכילה רגילה לגמרי, המנעות מעישון ואלכוהול. בברכה,דנה