פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
21/01/2013 | 23:34 | מאת: רותי

שלום לדיאטנית, כיצד ניתן להמתיק תה או קפה מבלי להינזק ע"י ההמתקה? בברכה, רותי

22/01/2013 | 21:59 | מאת:

שלום רותי, השלה ממה את רוצה להמנע, מהערך הקלורי הנוסף? מה הסיבה לא להמיק אם זה טעים לך ואין מגבלה קלורית מיוחדת. זה גם תלי כמה את ממתיקה וכמה פעמים ביום. בכל מקרה לכל ממתיק יתרונות וחסרונות, אז אין דרך נכונה לענות על שאלה זו. הכי נכון, להמנע כמה שאפשר מהמתקה ולהנות ממנה מתוקה ליד כגון ריבה איכותית, דבש ולעיתים אף עוגה או עוגיה בריאה יותר. אם מדובר בסוכרת, רצוי לשקול להתרגל לשתות בלי המתקה, כי ממתיקים אינם מומלצים מבחינתי, כלל. בברכה,דנה

22/01/2013 | 23:06 | מאת: רותי

דנה ערב טוב, לא הבינותי מה זה "עוגה או עוגיה בריאה יותר" - למה התכוונת בביטוי זה? אשר לשאלתך: ראשית, אני שותה בערך 6 כוסות ביום (3 קפה, ו-3 תה). שנית, אין לי סיבה או רצון לא להמתיק. הבעיה היא שהסוכר שלי בדם קצת גבולי - פעמיים (מתוך 4 בדיקות) בשנת 2012, רמתו חרגה מהגבול של 99 - התקבלו תוצאות 100 ו-102 (בשתי הבדיקות האחרות - 87 ו-90). כמו כן, המוגלובין מסוכרר 6.0. אציין שאני בת 77, רזה ופעילה, ולכן דומני שאין לי בעיה עם קלוריות, אלא רק עם זה שאני לחלוטין לא נהנית משתייה חמה לא מומתקת. מה ניתן לעשות במצב זה, פרט להימנעות (מהמתקה) שתגרום לי תסכול עצום? בברכה, רותי

21/01/2013 | 20:07 | מאת: בר

אני קונה מדי שבוע בחנות בת"א אגוזים, שקדים ופירות יבשים ואוכל אותם בזמן העבודה בעיקר (הם נשנוש במקום להכניס חטיפים וכו'..) האם הסיבה שהסחורה אותה אני קונה עומדת חשופה לאוויר, גורמת לזיהום ופיחות הערכים התזונתיים שבה?

שלום בר, השאלה כמה זמן היא חשופה ומה מידת הטריות. אם זה מקום שהתחלופה של האנשים רבה, אז את יכולה לסמוך על תחלופה של המזון לעיתים קרובות. בברכה,דנה

ן 220 מ"ג תמצית תה ירוק 60 מ"ג טאורין 50 מ"ג ל קרניטין 60 מ"ג ג'ינסינג סיבירי 5 מ"ג חומצה אלפא ליפואית 60 מ"כ כרום פיקולינט רציתי לדעת אם היא מומלצת או לא מומלצת לצריכה אם יש לי אי ספיקת כליות?

שלום תומר, על פניו אין מניעה. אין מספיק הוכחות לגבי כרום, כן או לא, אבל הוכחות לנזק. בברכה,דנה

21/01/2013 | 18:47 | מאת: נוני.י

לא פיצוח גרעינים אלא אכילת הגרעינים כולל הקליפה: הכל התחיל אצלי מהידיעה שבמידה ואני עייף בנהיגה ואין לי אפשרות לעצור בצד ולנוח (לישון) כמו שאני נוהג לעשות בד"כ, אזי על מנת שלא להירדם ובעצם להתעורר אני לוקח משהו ללעוס (כגון פיתוחים) או לאכול תוך כדי נסיעה ואני לפתע מתעורר כמעט כמו חדש. לאחרונה עשיתי לי מנהג לאכול את הגרעינים השחורים כולל הקליפה. התוצאה, לחיצה למשך זמן רב ודחיקת תחושת הרעב כך שלאחר מכן אני יכול להסתפק באכילת סלט ירקות עשיר מפריטים רבים יחסית (מלפפון, עגבניה, בצל, פלפל חריף, צנון, חסה, כרוב, כוסברה וכד'). מאחר ולעתים קרובות תוצר הלעיסה יוצא יבש למדי אני מתבל אותו ע"י תוספות גרעין דלעת (לבן) עם הקליפה ו/או חצי בוטן קלוי, ו/או חצי פקאן קלוי ממותק ו/או חצי פיסטוק ו/או חצי שקד קלוי וכד', מעין שימון/ריכוך התוצרת הלעוסה אשר מסייעת להשלמת הלעיסה ואח"כ גם מסייעת להקלת הבליעה. עם הזמן התפתחה אצלי תובנה שכביכול הקליפות הלעוסות מוסיפות סיבים לתזונה שלי, למעשה, הקליפות היחידות שאני משליך לפח הן רק של הפיסטוקים. נראה לי שבעקבות פעילות זאת נפח הגוף הוקטן קמעה עד שמעירים לי על כך (אני מיתמם שרק נדמה להם ושזה רק הביגוד ולמעשה לא מספר את הסיבה). אף נדמה לי שיש קצת הקלה בלחץ בבטן כאשר אני שורך את הנעליים בבקר. האם נכון לפעול כך? האם יש סיכון האם זה לא בסדר והדבר עשוי להזיק? האם קליפות הלעוסות משמשות כמקור לסיבים תזונתיים? מה ערך הקלורי של קליפות הגרעינים? ולחילופין מה ערך הקלורי של גרעינים כולל הקליפה?

שלום נוני, איני בטוחה איזו תגובה לתת. לא נהוג לאכול את הקליפות, הן אינן מתעכלות, וזה לא מוגדר כסיבים תזונתיים מזינים. זה כן עלול לגרום לנזק, פציעה של המעי בסופו של דבר ואולי אף חסימה. לא מצטייר בפני כמנהג בריא או מזין. ברור שאתה אוכל פחות, כי זה גורם לך לתחושת שבוע, אבל לא מהסיבות שאתה חושב. ההמלצה שלי, הפסק עם המנהג הזה. בבברכה,דנה

21/01/2013 | 14:09 | מאת: רונית

שלום רב לך בת 50 היתה לי נשירה חזקה מאוד למשך כמה חודשים וכתוצאה מכך השיער הדלדל מאוד וכעת לאחר שדאגתי לחוסרים שהתגלו בבדיקות ,השיער כבר לא נושר, השאלה היא אם השיער יתמלא שוב ,וכמה זמן לוקח? תודה רונית

22/01/2013 | 22:07 | מאת:

שלום רונית, איני יכולה לחזות מראש ולרוב מדובר בחודשים. התייעצי עם רופא עור. בברכה,דנה

20/01/2013 | 18:39 | מאת: אודי

שלום, לאחרונה עברתי טיפול שמרני בבעיית הידבקות במעי. מעבר לדיאטת דלת שארית שנאמר לי לעשות בשבועיים הראשונים לאחר הטיפול, לא קיבלתי שום הנחיות לעתיד לגבי התזונה או האם ההדבקות/חסימה יכולה לחזור בשנית. אשמח לדעת האם יש טיפול מונע לעתיד . תודה

22/01/2013 | 22:09 | מאת:

שלום אודי, נשאלת השאלה מדוע זה קרה. לרוב זה קורה באנשים עם מחלות מעיים ידועות או בקרב אנשים שעברו בעבר ניתוח כלשהו המערב את הבטן. נטיה להדבקויות וחסימות יכולה לחזור. אין ממש דרך למנוע פעם שניה, אבל כן יש המלצה להמנע ממספר מזונות שעלולים להחמיר את התופעה:אפרסמון, אבטיח, סלרי, בטטה, סברס והקליפה הלבנה של פלחי פירות הדר (לכן מומלץ רק מיץ או למצוץ פלחים). כל שאר המזונות כרגיל. בברכה,דנה

איך אני יכול לאבחן את עצמי אם יש לי ריח רע מהאף? ואם יש לי איזה טיפולים ביתיים אני יכול לעשות? לביתיים אני מתכוון לא נגיד לניתוח או דברים שמצריכים כסף או ללכת לאיזה מרפאה מוסמכת כי אני עדיין ילד ואני לא יכול לנסוע נגיד רחוק לבד

שלום יוסי, פנה לרופא אף אוזן גרון. בברכה,דנה

אמרו לי ללכת לרופא אף אוזן גרון אבל אני עוד ילד ואני לא רוצה ללכת עד אליו סתם בשביל בדיקה אז רציתי לשאול אם יש איזשהי בדיקה עצמית שאני יכול לעשות לעצמי לדעת?

20/01/2013 | 10:45 | מאת: איילה

כמה קלוריות יש בפלפל אדום גדול? תודה רבה

20/01/2013 | 12:26 | מאת:

שלום איילה, כ- 40 קק"ל. בברכה,דנה

19/01/2013 | 21:09 | מאת: שושנה

בס"ד האם קורנפלקס המכיל ברכיבים שלו סוכר קנים מותר לאכילה ע"י סוכרתיים. או שזה כמו אכילת סוכר רגיל המסוכן מאוד לסוכרתיים?. שושנה

שלום שושנה, סוכר קנים שווה לסוכר רגיל. השאלה איפה הוא נמצא ברשימת הרכיבים. ככל שהוא נמצא יותר אחרון, ככה כמותו הולכת ויורדת.אין הנחיה למניעה מוחלטת מסוכר בחולי סוכרת, זה עניין מצטבר וכמותי. בברכה,דנה

20/01/2013 | 20:01 | מאת: שושנה

בס"ד תודה רבה באם יהיו לי עוד שאלות אשאל, עזרת לי מאוד

19/01/2013 | 16:24 | מאת: דני

שלום, אובחנתי ע"י רופא כבעל רפלוקס קל. הוא נתן לי רשימת "מזונות אסורים", בניהם: פירות הדר, בשר אדום ומוצרי חלב. לאחר חיפוש באינטרנט, הבנתי שישנם מזונות חומציים שיוצרים בקיבה אפקט בסיסי- כמו לימון ואשכולית למשל. בעוד שתפוז, שזיפים וחמוציות- יוצרים אפקט חומצי.. על מה כדאי להסתמך?? האם מומלץ לצרוך לימון ותפוז במצב של רפלקס?! ומה לגבי מוצרי חלב? ולגבי שומנים- עליי להימנע רק מבשר אדום או גם משומנים כמו פיצוחים ואבוקדו? תודה רבה!

20/01/2013 | 12:32 | מאת:

שלום דני, טיפול תזונתי ברפלוקס הוא בעיקר התנהגותי, כלומר אכילה של ארוחות קטנות, 5-6 ביום, להמנע מפעילות אחרי ארוחה, להמנע משכיבה אחרי ארוחה. מבחינת מזון- רצוי בעיקר למהנע ממזון עתיר שומן, מטוגן, מזון שזמן עיכול ארוך, בעיקר בשר בקר, כרוב, כרובית, ברוקולי, אורז, להמנע מעישון.אין מגבלת פירות או ירקות, רק לפי נסבלות. ואין מניעה ממוצרי חלב דלי שומן. מזון שומני כגון אבוקדו ופיצוחים לא אמור להפריע, אך זה אינדבידואלי. כמו שאמרתי בהתחלה, בעיקר התנהגות אכילה. בברכה,דנה

18/01/2013 | 23:28 | מאת: שני

שלום קניתי צימוקים כהים אורגנים יבשים ,וגיליתי שיש להם חרצנים האם אפשר לאכול אותם עם החרצנים ,אין בזה נזק? תודה שני

19/01/2013 | 11:07 | מאת:

שלום שני, אם אין לך אירועים קודמים של חסימות מעיים או ניתוחי מערכת העיכול או כל בעיה מוגדרת במערכת העיכול, אז לא. זה דומה לאכילת ענבים עם חרצנים. בברכה,דנה

18/01/2013 | 18:48 | מאת: מתאמן

שלום רב, אני מתאמן באופן קבוע בחדר הכושר 4-5 פעמים בשבוע משקולות ועוד 0-2 פעמים בשבוע אירובי. בן 24 ושוקל 71 קילו. השאלה שלי היא כזאת: כמה גרם חלבון הגוף שלי מסוגל לעכל בארוחה? וכמה גרם פחמימה אני צריך על מנת שהגוף שלי יספוג את החלבון הנ"ל?

שלום , איני מומחית בתזונת ספורט. ממליצה שתפנה לאתר של מכון וינגייט ופנה לפורום זתונה של איילת ויינשטיין. בברכה,דנה

18/01/2013 | 18:01 | מאת: אמיר

שלום רב, ה- BMI שלי הוא בסביבות ה-19 (כלומר גובה 1.77, משקל 62) זה נחשב יחסית רזה. 1. רציתי לדעת האם יש חיסרון כלשהו בלהיות רזה ? 2. האם זה פוגע בגוף איכשהו ?

19/01/2013 | 11:11 | מאת:

שלום אמיר, אם זה מצבך הטבעי, ללא ירידה במשקל לא ברורה, ואם זוהי נטיה גנטית/תורשתית /משפחתית, אין בכך נזק. חושב להבין אם התזונה שלך והרגלי החיים שלך בריאים בכל מקרה. בברכה,דנה

18/01/2013 | 15:23 | מאת: רוני

כמה קלוריות יש להערתך בקישואים קלופים? אני מצליח למצוא נתונים רק על קישואים לא קלופים, וגם לא ברורה לי ההבחנה בין "קישואי קיץ" ל"קישואי חורף" שכפי הנראה מכילים כמות כפולה של קלוריות.

19/01/2013 | 11:10 | מאת:

שלום רוני, ההבדל הקלורי בין קישוא קלוף ללא הינו זניח, כי גם כך רוב הקליפה הינה סיבים שאינם תורמים קלוריות, וגם כך כמות הקלוריות בקישוא באופן כללי יחסית זניחה. מדובר בזנים שונים, וכנראה ההבדל נובע מכמות הפחמימות. אבל זה ממש זניח. בברכה,דנה

17/01/2013 | 19:17 | מאת: לינה

אכלתי ארוחה מלאת סיבים תזונתיים ואחרי 4 שעות אכלתי עוד ארוחה למרות שלא הייתי רעבה והבטן הייתה עוד מלאה ושבעה... אני אשמין בעקבות זה? (צרכתי רק 900 קלוריות בסה"כ)

18/01/2013 | 09:59 | מאת:

שלום לינה, לא משמינים מארוחה אחת. בברכה,דנה

17/01/2013 | 17:19 | מאת: אלינה

מישהו אמר לי שפלפל וגמבה הם לא אותו ירק, איך זה ייתכן? גמבה זה לא שם נרדף לפלפל? זה אותו ירק לא?

17/01/2013 | 18:33 | מאת:

שלום אלינה, בוודאי שזה כן אותו ירק, גמבה הוא כינוי לזן המתוק של הפלפלים, כמו שנתנו את השם צ'ילי לפלפלים החריפים. בברכה,דנה

17/01/2013 | 15:36 | מאת: רחל

שלום, אני בתחילת הריון ורוצה להתחיל לקחת תוסף של ויטמין D. לא עשיתי בדיקות לגלות האם יש לי חוסר אבל קראתי הרבה כתבות על חשיבותו של הויטמין בהריון. מהו המינון הנכון? בכל כתבת רשום מינון אחר...

17/01/2013 | 18:35 | מאת:

שלום רחל, אין מינון ללא בדיקה. את חייבת לקחת בדיקה ולבקש מהרופא להתאים לך מינון. בברכה,דנה

16/01/2013 | 20:47 | מאת: רתם

היי, אני מתלבטת לגבי לימודי תזונה קלינית ויש לי מספר שאלות. 1. הבנתי שיש אפשרות לעשות תואר ראשון או לימודי תעודה. מה ההבדל? מבחינת הלימודים, התעסוקה והמשך לימודים אקדמיים. 2. האם קיים הבדל בין לימודי התחום באוניברסיטה או במכללה (או יותר בפירוט באוניברסיטה העברית או בתל חי?) תודה מראש על תשומת הלב. אשמח לקבל תשובה למייל. רתם.

16/01/2013 | 22:14 | מאת:

שלום רותם, כדי להיות דיאטנית במדינת ישראל את צריכה ללמוד תואר ראשון בתזונה במוסד מוכר, לסיים הכשרה מעשית ובחינה ממשלתית. לימודי תעודה הן מעבר ללימודי התואר הראשון ואין קשר. לשאלתך השניה, אין הבדל מהותי. ההבדל מתבטא בעיקר בגישה הלימודית, כי המרצים שונים,אבל הבסיס זהה. בברכה,דנה

16/01/2013 | 20:05 | מאת: טל

הי, אשמח אם תמליצו לי על דיאטנית טובה לקוליטיס באיזור חיפה.. תודה!

16/01/2013 | 22:15 | מאת:

שלום טל, תפני אלינו מחר בבוקר למחלקה לתזונה 048542625 והשאירי פרטיך למפגש עם דיאטנית בתחום הגסטרו. בברכה,דנה

16/01/2013 | 18:56 | מאת: רון

שלום דנה אם אני אוכל חזה עוף,או יוגורט,אני אוכל חלבון אבל גם פחממות. מהו יחס חלבון פחממות בחזה עוף ומהו היחס ביוגורט אם אני מכוון לדייטה דלת פחממות ואכלתי חזה עוף ו/או יוגורט האם אכלתי מספיק פחממות עם החלבון? תודה מראש רון

16/01/2013 | 22:20 | מאת:

שלום רון, בעוך אחוז הפחמימות הינו אפס. ביוגורט יש פחמימות טבעיות שמקורן בחלב הפרה. כמות הפחמימות אינה מבוטלת, ובדיאטה דלת פחמימות אין אפשרות לצרוך יוגורט יש שם כ- 3% פחמימות 3% חלבונים ו-3% שומן בממוצע. בברכה,דנה

16/01/2013 | 17:50 | מאת: דוד

מה להערכתך מספר הקלוריות ל-100 גרם גזר מבושל/מאודה במים בלבד שלי שום תוספות, כאשר השקילה נעשית *לאחר* הבישול? לכאורה מסתובבים ברשת נתונים של 35-37 קלוריות, אבל הם קרובים בצורה חשודה לצפיפות הקלורית של גזר לפני בישול וזה לא נראה לי הגיוני, בהנחה שהרבה מים אובדים במהלך הבישול ולכן הצפיפות הקלורית אמורה לעלות בהרבה.

16/01/2013 | 22:21 | מאת:

שלום דוד, זה אכן המספר. מים לא אובדים בבישול, להך, הוא סופג מים. בברכה,דנה

15/01/2013 | 21:14 | מאת: דפנה

רציתי לשאול איך אני יכולה הוריד 5 קילו כמה שיותר מהר ? ואני הולכת כל יום פרוסה שתיים של לחם זה קשור לעלייה במשקל?

16/01/2013 | 22:22 | מאת:

שלום דפנה, אין פתרון קסם, צריך להוריד בכמות הקלוריות היומית או לעשות בפעילות גופנית אינטנסיבית. בברכה,דנה

Ziv Levitהרזים של מאיה - ד"ר מאיה רוזמן 3 hours ago near Tel Aviv · שלום מאיה, רציתי לשאול אותך כמה שאלות בנוגע לחלב ומוצריו: 1-ידוע שהחלב מכיל הורמוני גדילה שנועדו לזרוז גדילת העגל. כמו כן, ידוע שהורמוני גדילה הם גורם סיכון משמעותי ביצירת מחלות הסרטן השונות, לפי הספרות הרפואית כיום. שכן הם גורמים לזרוז/חלוקה/התרבות מהירים של תאים וליצירת מוטציות קרציוגניות. אם החלב ומוצריו מכילים באופן בלתי נמנע כזה גורם סיכון משמעותי למחלת הסרטן, מדוע הם נחשבים כמזון בריאות? 2-ידוע שאכן חלב פרה מכיל כמויות עצומות גבוהות של סידן. אולם, ידוע שמוצרים מן החי ובכללם חלב גורמים לחומציות יתר בדם, ושהגוף מתגבר עליה ע"י הפרשת זרחן וסידן מהעצמות. כלומר, מוצרי החלב שנצרכו גורמים לחומציות שגורמת לפליטת סידן מהעצמות. מעין מעגל כזה. ידוע, שבחברות מערביות בהן הצריכה של מוצרי חלב היא רבה, כך גם עולה ועולה שיעור האוסטאופרוזיס וצריכת תוספי סידן במקביל, בקרב האוכלוסיה. לעומת זאת, ידוע שבירקות עלים ירוקים,כרוב כהה/ירוק/סיני, חסה,ברוקולי,עלי לפת יש כמויות עצומות של סידן, שאף נספג בצורה הרבה יותר טובה בגוף מאשר הסידן שמקורו מהחי. מדוע בקרב הציבור משתרשת התפיסה שחלב ומוצריו הם הם המקור העיקרי לסידן עבור גוף האדם, ולא הירקות הללו, שבנוסף יש להם גם ערכים תזונתיים רבים יותר ? 3-ידוע שחלב ומוצריו מכילים כמויות גדולות של כולסטרול,שומנים,שומנים רווים וכו'. חלב המשווק כמכיל רק 2% שומן , למעשה 35% מהקלוריות שלו מקורן בשומן. רק אם ניקח בחשבון את המשקל הכולל של החלב, הכולל גם מים, נוכל לטעון כי הוא מכיל 2% שומן בלבד. וזה כמובן לא המצב במוצרי החלב הנמכרים בסופרמרקטים. שומנים בכלל ושומנים רווים בפרט וכולסטרול משויכים כגורמי סיכון למחלות כמו השמנת יתר, סוכרת, טרשת עורקים, מחלות סרטן שונות ועוד. איך, אם כן, מוצרי חלב נחשבים בריאים במקרה זה ? 4-חלב נחשב כגורם אלרגני, וזה מופיע בספרות הרפואית, ואפילו מועצת החלב לא מסתירה את הענין. שלל תופעות ומחלות משויכות לכך: אסתמת ילדים, כאבי אוזניים, נזלות,עצירות,שלשול, כאבי בטן,חומציות בדם,כאבי גרון,כאבי פרקים ועוד...איך אם כן נחשב החלב כמזון בריאות? 5- בספרות הרפואית, נמצא קשר משמעותי בין לקטוז לבין מחלת לב כלילית. מדוע אם כן, החלב נחשב גם במקרה זה, כמזון בריא ? 6-מוצרי חלב עשירים בחלבון מן החי. חלבונים אלה הם חלבונים כדוריים גדולים, בניגוד לחלבונים המצויים בעלים ירוקים לדוגמא, בצורה של חומצות אמינו בודדות יותר,בקשרים פחות חזקים. כיום ידוע יותר ויותר, שצריכה מוגברת של חלבונים אינה בריאה, גורמת לעומס נכבד על הכליות, מערכת הדם,איבריים פנימיים והלב. מדוע אם כן מוצרי החלב נחשבים כמקור חשוב ומשמעותי לחלבונים, בזמן שניתן לצרוך כמות מספקת של חלבונים ממוצרים מהצומח, כולל הקטניות למיניהן ? 7-ידוע שהפרות ברפתות מולעטות באנטיביוטיקה, תרופות קוטלות מזיקים/וירוסים/חיידקים/טפילים למיניהן,זרזי גדילה, תרופות נגד דלקת העטין וזיהומים אחרים המתפתחים בחליבה, חומרים כימיים שנועדו לטפל בזיהומים ברפת עצמה וחודרים למערכת הדם של הפרה.כמו כן, ידוע שהחלב מעצם היותו מיוצר לצאצא הפרה- מכיל כמויות רבות של תאי דם לבנים ממערכת החיסון שלה, שיירי תאים אחרים,דם, מוגלה, תאים סומטיים ועוד. נכון שיש פסטור וניקוי של החלב, אבל גם ידוע לכל שיש תקן לפסטור, כלומר רמה מסוימת שממנה והלאה- החלב נחשב כמתאים לשיווק לחנויות. התקן הזה לא מאפס לגמרי את כמויות כל החומרים שהזכרתי, אלא רק מפחית. אבל עדיין יש כמויות עצומות ומגוונות של שלל הדברים הללו. איך יכול, אם כך, להחשב חלב כמזון בריא בזמן שבעת צריכתו, צורכים גם מנות הגונות מכל החומרים הללו ? 8-שאלה אחרונה- אם לדעתך חלב הוא מזון אכן בריא מאוד לגוף האדם, האם לא עדיף לצרוך חלב-אם גם אחרי גיל הינקות במקום חלב פרה ? חלב אם מן הסתם קרוב הרבה יותר אנטומית ופזיולוגית אלינו מאשר חלב של בעל חיים אחר. כלומר, באם נקרות בדרכי הזדמנויות תכופות לצריכת חלב אם בקפה, בעוגות,בבישול,באפיה וכו'- עדיף את החלב הזה על פני חלב של בעל חיים אחר, מבחינת הערכים התזונתיים ? ואם התשובה היא כן, מדוע הנשים לא מייצרות חלב כל ימי חייהן, גם אחרי שילדיהן כבר עברו את גיל הינקות ? המון תודה, ואשמח לקבל תשובות. יום מקסים. Unlike · You and Sheli Meshel like this. הרזים של מאיה - ד"ר מאיה רוזמן הי זיו, אני מגיעה מכיוון הפוך, תחפש באתר אונלייף כתבתי על זה כתבה שלמה וארוכה. 2 hours ago · Like Ziv Levit אני באתר, ויש שם שלל כתבות. את יכולה להפנות אותי ספציפית לכתבה שכתבת בנוגע לחלב ומוצריו ? 2 hours ago · Like Ziv Levit היי שוב, עברתי על הרבה כותרות של כתבות שם. עדיין לא מצאתי את הכתבה שאת מדברת עליה בנוגע לחלב. 2 hours ago · Like Ziv Levit היי שוב מאיה. ביליתי את השעה וחצי האחרונות בחיפוש אחר הכתבה שדיברת עליה. לא מצאתי. אשמח אם תכתבי כאן את הקישור לכתבה הזו שכתבת המדברת על נושא החלב. או לכל הפחות אשמח לקבל תשובות לשאלותיי הרציניות. תודה רבה. 22 minutes ago · Like

14/01/2013 | 23:05 | מאת: ענת

שלום, ברצוני לדעת האם פתיתי סויה בריאים יותר או פחות מטופו. השאלה נובעת מכך שלמיטב ידיעתי הפתיתים הללו מאד מעובדים, ולכן על אף הערכים התזונתיים הטובים שלהם, האם בכל זאת לא עדיף לאכול משהו פחות מעובד? תודה!

15/01/2013 | 14:28 | מאת:

שלום ענת, טופו מוגדר כמוצר המעובד מסויה הכי פחות מזיק מכולם. לרוב הפתיתים עוברים תהליך קליה ותוספת מלח, ולכן פחות מומלצים מבחינתי. בברכה,דנה

14/01/2013 | 19:47 | מאת: לולה

שלום, אני בת 31, 167 ושוקלת 46 ק"ג. תמיד הייתי מאוד רזה, ואני לא מצליחה לעלות במשקל. המחזור שלי לעולם לא היה סדיר, (מחזורים ארוכים ולא קבועים) לא יודעת אם זו הסיבה. ב-9 השנים האחרונות אני לוקחת גלולות. אני בריאה בסך הכל, וחוץ מהמוגלובין ו12B נמוכים מדי פעם, הבדיקות שלי היו תמיד תקינות. אני רוצה להכנס להריון. האם יש לי סיכוי להכנס להריון במשקל הנוכחי שלי? אני לא יודעת מה אחוז השומן שלי בגוף.. אני גם לא עושה ספורט בכלל. מה כדאי לי להכניס לתפריט ואיזה ספורט כדאי שאני אעשה? לאיזה משקל/אחוז שומן כדאי לי להגיע? תודה רבה על התשובות

14/01/2013 | 20:37 | מאת:

שלום לולה, העובדהש את רזה מאוד אינה אומרת שאין לך מסת שומן מספקת בהכרח על מנת להכנס להיריון. נשים רבות במשקל נמוך מהנורמה נכנסות להיריון על בסיס יומי. בשלב ראשון, תפסיקי עם הגלולות וראי מה קורה למחזור שלך ונסי להכנס להיריון באופן טבעי בלי שינויים מרחיקי לכת. במידה והמחזור לא יהיה סדיר או לא יחזור ללא גלולות עליך לעבור בירור אצל גניקולוג לבחון פרופיל הורמונלי ואז להתייעץ עם דיאטנית במידה ואכן מדובר במסת שומן נמוכה. בברכה,דנה

14/01/2013 | 17:29 | מאת: אורית

שלום, האם מומלץ לאכול גרעיני צ'יה במקרים הבאים? סכרת סוג 2 יתר לחץ דם אי ספיקת כליות אבנים בכיס מרה אי ספיקת לב תודה מראש

שלום אורית, נכון לעכשיו, אין שום התוויה או הוכחה כי יש לצרוך זרעי צ'יה בכלל, בוודאי לא במחלות מורכבות כגון אלו שציינת. בברכה,דנה

14/01/2013 | 16:55 | מאת: ל

האם מידע זה נכון? http://www.highonhealth.org/why-its-very-important-to-soak-oats-before-you-eat-them/ תודה מראש.

14/01/2013 | 20:44 | מאת:

שלום, חוץ מהעובדה על חומצה פיטית כמעכבת ספיגת מינרלים מסוג ברזל, אבץ, סידן ובסימן שאלה מגנזיום הינו נכון. אבל לא הבנתי מה הקשר לויטמין B12??? לויטמין זה מנגנון ספיגה מיוחד וקשה לעכבו. כמו שבטח שמת לב, אין הסבר לזה בהמשך.לגבי ההשריה של שבולת שועל ופירוק חלקי של חומצה פיטית, נשמע על פניו הגיוני, אבל אין בידי מידע מדעי על המלצה כזו. בברכה,דנה

14/01/2013 | 16:47 | מאת: דריה

שלום, רציתי בבקשה לשאול מה ידוע על palatinose. האם מדובר במוצר חדש? האם הוא מתאים לחולי סוכרת ואם יש לו תופעות לוואי. תודה.

14/01/2013 | 21:02 | מאת:

שלום דריה, איזומלטולוז (Isomaltulose)- ידוע גם בשם המסחרי פלטינוז (Palatinose), הינו דו סוכר המורכב מפרוקטוז וגלוקוז. הסוכר מופק מסלק סוכר . המבנה הייחודי של פלטינוז מכיל קשרים קשים יותר לפירוק אנזימטי.מכיוון שהוא מתפרק לאט יותר מסוכר לבן , הוא מעניק אנרגיה זמינה ומתמשכת.בשל כך, הוא דוחה תחושת רעב. הוא מספק ערך קלורי זהה לסוכר רגיל של 4 קק"ל/גר'. הינו ידידותי יותר לשיניים . משתמשים בו למשקאות רבים, מוצרי חלב וחטיפי אנרגיה. בברכה,דנה

14/01/2013 | 10:34 | מאת: מרגלית

היי דנה, בעבר ציינת כתובת של אתר עם מחשבון קלוריות אמין ומדויק. תוכלי בבקשה לצרף שוב את הקישור?

14/01/2013 | 20:48 | מאת:

שלום מרגלית, http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx בברכה,דנה

14/01/2013 | 10:29 | מאת: אסתי

עברתי קריש דם במוח ובריאות ובבירורים התגלה שיש לי מוטציות גנטיות לקרישיות יתר. לצערי אני נאלצת ליטול קומדין. נאמר לי שהיום מותר לאכול הכל ובהתאם לכך מתאימים את התרופה. אבל - אני רגילה במהלך כל חיי לאכול מזון המבוסס על ירקות ואני רוצה להמשיך בכך. על מנת שמינון הקומדין לא יהיה גבוה מידי אילו מאכלים או תבלינים או תוספים אני יכולה לקחת כדי שיחזקו את השפעת הקומדין אבל שכן יתבטאו בבדיקת INR ? אודה לתשובתכם.

14/01/2013 | 20:50 | מאת:

שלום אסתי, את יכולה כפי שנאמר לך לאכול ירקות ופירות ותזונה בריאה בדיוק כמו שאת רגילה ולאו דווקא להיות עם מינון קומדין גבוה, כי ישנה הסתגלות וזה מאוד תלוי ברמת ה- INR אליה שואפים. ההגבלה אינה בירקות באופן כללי, אלא ישנם עשירים יותר. הכי חשוב לא לעשות שינויים קיצוניים ולתאם רמות תרופה בהתאם. אם תתחילי למדוד ולשות כל הזמן, אז לא תצליחי להתאזן כלל. בברכה,דנה

13/01/2013 | 19:08 | מאת: שירן

בס"ד שלום רב. אני מאוד מתעניינת ברפואה משלימה -מה ההבדל בין תזונאית קלינית לתזונאית טבעית? ידוע לי כי מרפואה משלימה קשה מאוד להתפרנס (רבים וטובים אמרו לי זאת), השוק רווי מטפלים שלרוב עובדים באופן עצמאי ולא שכירים . האם הפיתרון לכך הוא ללמוד תזונה קלינית? מה ההבדל בין המקצועות? בתודה רבה מראש, שירן.

14/01/2013 | 20:54 | מאת:

שלום שירן, אין תזונאית טבעית, זהו מקצוע שאינו קיים על פי חוק. מגם אין יותר הגדרת מקצוע דיאטן קליני אלא רק דיאטן/תזונאי. מי שזכאי להקרא כך עליו ללמוד תואר ראשון בתזונה באחת המוסדות המוגדרים בחוק- הפקולטה לחקלאות ברחובות, מכללת תל חי ומכללת אריאל. תואר 3 שנים+ שנה הכשרה מעשית ובחינה ממשלתית שלאחריה מקבלים רישיון. ההבדל נובע בעיקר מתוכן הלימודים, ולרוב, מרמת הלימודים וההכשרה. היום מחפשים אנשים בתחום התזונה אשר הינם בעלי רישיון משרד הבריאות גם לא למוסדות ממשלתיים או קופות, בשל החוק המגביל מי זכאי להקרא ולעסוק בתזונה. בברכה,דנה

13/01/2013 | 13:40 | מאת: שני

האם ניתן לדעתך לאכול לחם שהתאריך האחרון לשימוש שלו עבר בכמה ימים, אך המראה והטעם שלו בסדר ואין בו עובש או סימנים אחרים המעידים על קלקול? האם הדבר יכול לגרום לדעתך לנזק לגוף?

13/01/2013 | 14:25 | מאת:

שלום שני, אם טעים לך ונראה טרי וטוב, אין בעיה. נזק בכל מקרה לא יקרה. בברכה,דנה

13/01/2013 | 11:21 | מאת: לינוי

שלום רציתי לשאול שאלה בקשר אליי.. אני מאז ומעולם הייתי רזה מאוד אבל שומרת גם על תזונה נכונה ואני אוכלת כמעט תמיד אוכל בריא ומזין הענין הוא שאני לא משמינה מכלום , אני שוקלת 48 קילו פחות או יותר והגובה שלי מטר שישים וארבע ס"מ , זה נורמלי ככה להיות? האם יש דבר כזה בכלל שבן אדם אוכל ולא משמין ?

13/01/2013 | 12:52 | מאת:

שלום לינוי, אם כך תמיד היית ואת מרגישה טוב עם עצמך ומתפקדת באופן נורמלי, לא הייתי משנה כלום. בברכה,דנה

13/01/2013 | 08:07 | מאת: שיר

הי דנה האם אמרנט מתעכל או שהוא מופרש כולו החוצה.. ואם הוא מופרש החוצה זה אומר שאין בו קלוריות..?? תודה

13/01/2013 | 12:56 | מאת:

שלום שיר, בהנחה שאת מתכוונת לזרעים, אין סיבה שלא, כל עוד נלעסים. זה כמו לאכול קינואה או דגנים אחרים. הוא בא מאותה משפחה של קינואה ונחשב יחסית עשיר בחלבון וללא גלוטן, ויש לו ערכים קלוריים דומים. בברכה,דנה

11/01/2013 | 23:35 | מאת: ykv3

אני בת 73 לפני שנה לקחתי אומגה 3 ממרווה מרושתת זה יקר אבל הייתי מוכרחה לשפר את הסוכר -כלי דם סתימת-עורקים ברגליים אחרי שנה הפסקתי מיכון שזה לא עזר לי . עכשיו אני רוצה לנסות את גרעיני הצ'יה . ויש כל מיני דעות 1) אומר שזה נהדר 1) אומר שזה מזיק . וכל אחד אומר משהוא אחר. האם כדי לנסות? בזמנו ניסיתי גרעיני פשתן אבל לא אהבתי את הגי'ל הסמיך. וצריך לטחון ומיד לאכול אחרת זה מתחמצן. מה אתם מייעצים לי. תודה לכם. תאריך:11.01.2013.

11/01/2013 | 23:48 | מאת:

שלום, התרומה העיקרית של אומגה 3 היא בהורדת טריגלצרידים ולא שומנים, טרשת מתקדמת ואיזון סוכר, לכן זה לא עזר וככל הנראה לא יעזור. לאיזון סוכר יש להעזר בדיאטנית לקביעת כללי אכילה נכונה וטיפול תרופתי מתאים. בברכה,דנה

11/01/2013 | 15:25 | מאת: שני

שלום רב האם נכון לאכול פרוסת לחם עם מרק שמכיל שעועית לבנה אדומה (יבשה)? האם זה שילוב נכון?האם שעועית לבנה אדומה (יבשה)היא גם פחמימה? תודה לתשובה שני

11/01/2013 | 23:50 | מאת:

שלום שני, שילוב נכון מאיזו בחינה? אם המטרה לצמצם פחמימות, אז תוותרי על הלחם, כי גם שעועית מכילה לא מעט פחמימות. מעבר לכך, אין משמעות. בברכה,דנה

10/01/2013 | 23:05 | מאת: ענת

שלום האם יש הבדל בין פלפל אדום צהוב כתום?מבחינת הויטמינים ויתר הסגולות,מה עדיף מביניהם? אשמח לתשובה ענת

11/01/2013 | 23:50 | מאת:

שלום ענת, אין הבדלים משמעותיים, ולכן אין העדפה. בברכה,דנה

10/01/2013 | 22:14 | מאת: דוד

שלום רב :) ברצוני לשאול כמה שאלות על אכילת שום 1.האם זה נכון שאכילת שום יש לה כוח להשמיד וירוסים ובדגש על שפעת נניח עם ניתן לחולה שפעת לאכול שום לאחר ארוחה מלאה זה יקצר לו את ימי המחלה? 2.האם אכילת שום כל יום 2-3 שיני שום יכולים להגביר את הסיכוי בללקות בטחורים? 3.קראתי פעם שככל שהשום מריח יותר חזק וחריף יותר כך יכולותיו הסגוליות גדלות אך אם אני נתקע לפעמים בשום שבקושי חריף האם זה פוגם בהשפעה שלו באופן משמעותי?

11/01/2013 | 23:51 | מאת:

שלום דוד, 1. לא, זה לא נכון. 2. לא, אין קשר בין אכילת שום וטחורים. 3. לא ככל הידוע לי, זה עניין של חומרי ריח וחומצות שונות, אין קורלציה לתכונות שלו. בברכה,דנה

10/01/2013 | 19:59 | מאת: מיה

האם מותר לאכול ירקות (מלפפונים, פלפלים ועגבניות) בלי הגבלה וזה לא ישמין אותי? תודה רבה

11/01/2013 | 23:53 | מאת:

שלום מיה, הואיל והתכולה הקלורית יחסית נמוכה, קרוב לוודאי שזה לא יתרום לעליה במשקל. המגבלה העיקרית היא,שאי אפשר באמת לאכול "כמה שרוצים" כי ירקות מעלים תחושת שובע די מהר. בברכה,דנה

שלום רב, אני עומדת לפני טיפולים ורציתי לדעת באילו אמצעים תזונתיים אני יכולה להכין את הגוף להתמודדות עם תהליך זה כדי שלא ייחלש מידי. תודה

שלום מרב, אין המלצה ספציפית וזה גם מאוד תלוי בסוג המחלה וסוג הטיפול, משך הטיפולים, תדירות ועוד. כמובן התגובה תלויה במצבך הגופני ובעיקר מצבך התזונתי. חשוב להגיע במצב תזונתי תקין לטיפולים, הכוונה ללא חסרים תזונתיים, במשקל תקין. במידה וקיים חסר או חשש לחסר, אז אנחנו מטפלים. לרוב ההשפעה על המערכת החיסונית מינימלית, כי הטיפולים עצמם גורמים לירידה בספירת התאים המגנים עלינו, בין אם נרצה או לא. חשוב לשמור על תזונה תקינה עד כמה שניתן גם בזמן הטיפולים, והכי חשוב להמנע מחשיפה למזהמים במזון, אוויר ועוד בזמן הטיפולים. ממליצה לפנות לדיאטנית להערכה תזונתית לפני התחלת הטיפולים. בברכה,דנה

10/01/2013 | 14:44 | מאת: חגי

שלום אני יתחלתי את הדיאטה שלי ללא כל לחם רק 2 פרוסות לחם קל ביום. שקלתי 93.3 וגובהי 172 היום משקלי 89.8 לאחר 21 יום . האם המשקל תקין והקצב הרזיה יש לציןן שאני אוכל ללא לחם כלל ורק מרק ירקות עם חזה עוף . פירות וירקות טריים גבינה לבנה 5 % בלבד .

11/01/2013 | 23:58 | מאת:

שלום חגי, קצב הירידה סביר בהחלט. המשקל אינו תקין,אבל הנך בדרך הטובה. אין צורך להקצין את הדיטאה וחושב לבנות תהליך הדרגתי שתוכל להתמיד בו לאורך זמן. פנה לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

10/01/2013 | 11:16 | מאת: אביב

לא ברור לי ההבדל בין המושגים תזונאי קליני ודיאטיקן...ראיתי שקיימת הפרדה באנגלית לשני המושגים למרות שלא הבנתי.אשמח לקבל עזרה

שלום אביב, אין הבדל, וגם אין מושג כזה יותר דיאטן/תזונאי קליני. היום עפ"י החוק ההגדרההיא תזונאי/דיאטן ומקצוע זה ניתן ברישיון משרד הבריאות עפ"י דרישות החוק. בברכה,דנה

10/01/2013 | 00:49 | מאת: אפי

כשיש אבני מרה: 1. האם אסור לאכול אפילו מוצרים עם שומן בריא כמו אבוקדו, שמן זית, טחינה או דגים? 2. האם חוץ ממאכלים שומניים שמגרים את כיס המרה להתכווצות ולהפרשת מרה שגורמת לכאב אסור לצרוך מוצרים שאינם שומניים אך המעודדים יצור מרה - כמו למשל מוצר שמכיל לענה? 3. מה לגבי אשכולית? פיטרוזיליה טרייה? שום? כמוסות כורכום? האם הם טובים כשיש אבני מרה או מזיקים? תודה.

10/01/2013 | 13:12 | מאת:

שלום אפי, 1. כשיש אבנים בכיס מרה אין משמעות לשומן בריא או לא, ההמלצה הגבלת שומן באשר היא. 2. אין לי מידע לגבי לענה וייצור מרה. 3. בוודאי שאפשר ואף מומלץ להוסיף טעם למזון, כאשר מורידים שומן באופן משמעותי. בברכה,דנה

08/01/2013 | 18:31 | מאת: לונה

1. מה מומלץ לאכול כדי לעזור בניקוי הכבד? 2. האם יש מזונות מומלצים לטשטש כתמי עור שנוצרו מסטרואידים (בטאקורטן וכו)

10/01/2013 | 13:11 | מאת:

שלום לונה, הכבד לא זקוק לניקוי. ההמלצה היא תזונה בריאה ומאוזנת באופן כללי, שמירה על משקל תקין ופעילות גופנית על מנת להמנע מכבד שומני. לגבי השאלה השניה- לא ידוע לי. בברכה,דנה

08/01/2013 | 18:26 | מאת: שי

לעיתים יש לי בזמן לימודים או עבודה 2 אפשרויות לארוחת צהריים - פיצה או על האש. פיצה = ארוחה בפיצריה של כ3-4 משולשי פיצה, עם ובלי תוספות ירקות. על האש = צלחת עם 2-3 שיפודים על גריל פחמים/סטייק/כנפיים לרבות לאפה וסלטים (חומוס,עמבה,חצילים מטוגנים, סלט ירקות,חמוצים) מה מ2 הנ"ל נחשב לארוחה יותר בריאה ומזינה? נכון ששתיהם בעייתיות ויש שיגידו שזה נבילה וזה טריפה. אבל בכל זאת, מה מבין 2 אלה זה "הרע במיעוטו"?

10/01/2013 | 13:10 | מאת:

שלום שי, ברע הם שווים. היתרון נוטה לכיוון על האש עם מגבלות: לקחת בצלחת, עדיף על גריל ולא עם פחמים, ללא כנפיים, מבחינת סלטים- טחינה, כמבה, וסלטים לא מטוגנים.והכי חשוב, לא בפיתה. לגבי הפיצה, אפשר לגוון. והאמת, הכי נכון לקחת מהבית מראש- זול יותר, בריא יותר. בברכה,דנה

שלום רב, אימי בת 65 בעלת אנמיה וסוכרת מבוגרים. אני מחפשת עבורה תזונאי/ת מומלצ/ת באזור באר שבע- דימונה. היא התעלפה לא מזמן וכל הבדיקות שבומעו נמאו שליליות. לכן לפחות מבחינת תזונה חשוב לי למצוא עבור דיאטה שתתאים לה וכמובן משהו שהיא תעמוד בזה. תודה רבה

שלום לונה, כל דיאטנית בקופה יכולה לעזור בתחום זה. בברכה,דנה

08/01/2013 | 11:51 | מאת: סתיו

האם פירות הדר מקולפים שנאכלים כשעה לאחר הקילוף מאבדים מערכם התזונתי? אם אני שומרת את הפרי המקולף בשלמותו עד האכילה ולא מפרידה אותו מראש לפלחים, האם הדבר תורם להאטת תהליך החימצון ולשמירת הערכים התזונתיים?

08/01/2013 | 12:53 | מאת:

שלום סתיו, פרי מאבד מערכיו התזונתיים גם עם קליפה, זה תלוי בטריות הפרי, ולא בהבדלים של שעות. סחיטה למיץ וחשיפת הויטמין C לחמצון היא שמורידה מערכו.כך שאיך שאת שומרת את הפרי, לא יחשוף אותו לחמצון רב. בברכה,דנה

08/01/2013 | 11:47 | מאת: חגית

האם ניתן להשתמש בסוכרלוז ממש ללא הגבלה מבחינה בריאותית, כפי שמצוין על אריזת המוצר? אני משתמשת בו המון, בערך 7-8 שקיות אישיות ביום. האם הדבר עלול להזיק לבריאות? איזה ממתיק עדיף בעינייך - סוכרלוז או סטיביה?

08/01/2013 | 12:55 | מאת:

שלום חגית, נתחיל בכך שאיני ממליצה על תחליפי סוכר, באשר הם. מחקרים מראים שככל שאנחנו משתמשים יותר בתחליפי סוכר, כך משקלנו עולה. בכל מקרה, נכון לומר שסוכרלוז על פניו לא מזיק, ואין הוכחות לנזק. אני הייתי מצמצמת. אין לי עדיפות לסטיביה או סוכרלוז. בברכה,דנה

08/01/2013 | 09:32 | מאת: שלומי

אני ספורטאי מתאמן בעיקר בחדר כושר ריצות ומשקולות באופן די אינטסנסיבי להלן התפריט אשמח אם תאמרי לי איך הוא : בוקר : שתי פרוסות לחם עם שתי כפות גבינה לבנה 5 אחוז ועגבנייה צהריים : חזה עוף + אורז + 2 פרוסות לחם + כף טחינה ועגבנייה ארוחת ערב : דגני בוקר קרונפלקס או קוואר שיבולת שועל עם חלב לחילופין סלט טונה . 3 פירות ביום באופן קבוע פלוס אגוזי מלך ותמרים . אשמח לקבל משוב תודה והמשך יום מעולה :))

08/01/2013 | 12:56 | מאת:

שלום שלומי, פורום זה אינו מיועד לייעות אישי, כמו גם הכמויות תלויות בסוג אימון, משקלך, גילך, מסת שריר ועוד. מומלץ לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

08/01/2013 | 09:18 | מאת: מיכל

שמעתי שבטונה בשמן יש פחות כספית, כי השמן סופג את הכספית. האם זה נכון? ובכלל מה מזיק יותר - השמן או הכספית?

08/01/2013 | 12:56 | מאת:

שלום מיכל, ייתכן וזה נכון, אבל לי אין הוכחות לכך. חפשי טונה בשמן זית או קנולה, אז פחות מזיק, ואת השמן ניתן לסחוט ולשטוף. בברכה,דנה