פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
10/01/2013 | 22:14 | מאת: דוד

שלום רב :) ברצוני לשאול כמה שאלות על אכילת שום 1.האם זה נכון שאכילת שום יש לה כוח להשמיד וירוסים ובדגש על שפעת נניח עם ניתן לחולה שפעת לאכול שום לאחר ארוחה מלאה זה יקצר לו את ימי המחלה? 2.האם אכילת שום כל יום 2-3 שיני שום יכולים להגביר את הסיכוי בללקות בטחורים? 3.קראתי פעם שככל שהשום מריח יותר חזק וחריף יותר כך יכולותיו הסגוליות גדלות אך אם אני נתקע לפעמים בשום שבקושי חריף האם זה פוגם בהשפעה שלו באופן משמעותי?

11/01/2013 | 23:51 | מאת:

שלום דוד, 1. לא, זה לא נכון. 2. לא, אין קשר בין אכילת שום וטחורים. 3. לא ככל הידוע לי, זה עניין של חומרי ריח וחומצות שונות, אין קורלציה לתכונות שלו. בברכה,דנה

10/01/2013 | 19:59 | מאת: מיה

האם מותר לאכול ירקות (מלפפונים, פלפלים ועגבניות) בלי הגבלה וזה לא ישמין אותי? תודה רבה

11/01/2013 | 23:53 | מאת:

שלום מיה, הואיל והתכולה הקלורית יחסית נמוכה, קרוב לוודאי שזה לא יתרום לעליה במשקל. המגבלה העיקרית היא,שאי אפשר באמת לאכול "כמה שרוצים" כי ירקות מעלים תחושת שובע די מהר. בברכה,דנה

שלום רב, אני עומדת לפני טיפולים ורציתי לדעת באילו אמצעים תזונתיים אני יכולה להכין את הגוף להתמודדות עם תהליך זה כדי שלא ייחלש מידי. תודה

שלום מרב, אין המלצה ספציפית וזה גם מאוד תלוי בסוג המחלה וסוג הטיפול, משך הטיפולים, תדירות ועוד. כמובן התגובה תלויה במצבך הגופני ובעיקר מצבך התזונתי. חשוב להגיע במצב תזונתי תקין לטיפולים, הכוונה ללא חסרים תזונתיים, במשקל תקין. במידה וקיים חסר או חשש לחסר, אז אנחנו מטפלים. לרוב ההשפעה על המערכת החיסונית מינימלית, כי הטיפולים עצמם גורמים לירידה בספירת התאים המגנים עלינו, בין אם נרצה או לא. חשוב לשמור על תזונה תקינה עד כמה שניתן גם בזמן הטיפולים, והכי חשוב להמנע מחשיפה למזהמים במזון, אוויר ועוד בזמן הטיפולים. ממליצה לפנות לדיאטנית להערכה תזונתית לפני התחלת הטיפולים. בברכה,דנה

10/01/2013 | 14:44 | מאת: חגי

שלום אני יתחלתי את הדיאטה שלי ללא כל לחם רק 2 פרוסות לחם קל ביום. שקלתי 93.3 וגובהי 172 היום משקלי 89.8 לאחר 21 יום . האם המשקל תקין והקצב הרזיה יש לציןן שאני אוכל ללא לחם כלל ורק מרק ירקות עם חזה עוף . פירות וירקות טריים גבינה לבנה 5 % בלבד .

11/01/2013 | 23:58 | מאת:

שלום חגי, קצב הירידה סביר בהחלט. המשקל אינו תקין,אבל הנך בדרך הטובה. אין צורך להקצין את הדיטאה וחושב לבנות תהליך הדרגתי שתוכל להתמיד בו לאורך זמן. פנה לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

10/01/2013 | 11:16 | מאת: אביב

לא ברור לי ההבדל בין המושגים תזונאי קליני ודיאטיקן...ראיתי שקיימת הפרדה באנגלית לשני המושגים למרות שלא הבנתי.אשמח לקבל עזרה

שלום אביב, אין הבדל, וגם אין מושג כזה יותר דיאטן/תזונאי קליני. היום עפ"י החוק ההגדרההיא תזונאי/דיאטן ומקצוע זה ניתן ברישיון משרד הבריאות עפ"י דרישות החוק. בברכה,דנה

10/01/2013 | 00:49 | מאת: אפי

כשיש אבני מרה: 1. האם אסור לאכול אפילו מוצרים עם שומן בריא כמו אבוקדו, שמן זית, טחינה או דגים? 2. האם חוץ ממאכלים שומניים שמגרים את כיס המרה להתכווצות ולהפרשת מרה שגורמת לכאב אסור לצרוך מוצרים שאינם שומניים אך המעודדים יצור מרה - כמו למשל מוצר שמכיל לענה? 3. מה לגבי אשכולית? פיטרוזיליה טרייה? שום? כמוסות כורכום? האם הם טובים כשיש אבני מרה או מזיקים? תודה.

10/01/2013 | 13:12 | מאת:

שלום אפי, 1. כשיש אבנים בכיס מרה אין משמעות לשומן בריא או לא, ההמלצה הגבלת שומן באשר היא. 2. אין לי מידע לגבי לענה וייצור מרה. 3. בוודאי שאפשר ואף מומלץ להוסיף טעם למזון, כאשר מורידים שומן באופן משמעותי. בברכה,דנה

08/01/2013 | 18:31 | מאת: לונה

1. מה מומלץ לאכול כדי לעזור בניקוי הכבד? 2. האם יש מזונות מומלצים לטשטש כתמי עור שנוצרו מסטרואידים (בטאקורטן וכו)

10/01/2013 | 13:11 | מאת:

שלום לונה, הכבד לא זקוק לניקוי. ההמלצה היא תזונה בריאה ומאוזנת באופן כללי, שמירה על משקל תקין ופעילות גופנית על מנת להמנע מכבד שומני. לגבי השאלה השניה- לא ידוע לי. בברכה,דנה

08/01/2013 | 18:26 | מאת: שי

לעיתים יש לי בזמן לימודים או עבודה 2 אפשרויות לארוחת צהריים - פיצה או על האש. פיצה = ארוחה בפיצריה של כ3-4 משולשי פיצה, עם ובלי תוספות ירקות. על האש = צלחת עם 2-3 שיפודים על גריל פחמים/סטייק/כנפיים לרבות לאפה וסלטים (חומוס,עמבה,חצילים מטוגנים, סלט ירקות,חמוצים) מה מ2 הנ"ל נחשב לארוחה יותר בריאה ומזינה? נכון ששתיהם בעייתיות ויש שיגידו שזה נבילה וזה טריפה. אבל בכל זאת, מה מבין 2 אלה זה "הרע במיעוטו"?

10/01/2013 | 13:10 | מאת:

שלום שי, ברע הם שווים. היתרון נוטה לכיוון על האש עם מגבלות: לקחת בצלחת, עדיף על גריל ולא עם פחמים, ללא כנפיים, מבחינת סלטים- טחינה, כמבה, וסלטים לא מטוגנים.והכי חשוב, לא בפיתה. לגבי הפיצה, אפשר לגוון. והאמת, הכי נכון לקחת מהבית מראש- זול יותר, בריא יותר. בברכה,דנה

שלום רב, אימי בת 65 בעלת אנמיה וסוכרת מבוגרים. אני מחפשת עבורה תזונאי/ת מומלצ/ת באזור באר שבע- דימונה. היא התעלפה לא מזמן וכל הבדיקות שבומעו נמאו שליליות. לכן לפחות מבחינת תזונה חשוב לי למצוא עבור דיאטה שתתאים לה וכמובן משהו שהיא תעמוד בזה. תודה רבה

שלום לונה, כל דיאטנית בקופה יכולה לעזור בתחום זה. בברכה,דנה

08/01/2013 | 11:51 | מאת: סתיו

האם פירות הדר מקולפים שנאכלים כשעה לאחר הקילוף מאבדים מערכם התזונתי? אם אני שומרת את הפרי המקולף בשלמותו עד האכילה ולא מפרידה אותו מראש לפלחים, האם הדבר תורם להאטת תהליך החימצון ולשמירת הערכים התזונתיים?

08/01/2013 | 12:53 | מאת:

שלום סתיו, פרי מאבד מערכיו התזונתיים גם עם קליפה, זה תלוי בטריות הפרי, ולא בהבדלים של שעות. סחיטה למיץ וחשיפת הויטמין C לחמצון היא שמורידה מערכו.כך שאיך שאת שומרת את הפרי, לא יחשוף אותו לחמצון רב. בברכה,דנה

08/01/2013 | 11:47 | מאת: חגית

האם ניתן להשתמש בסוכרלוז ממש ללא הגבלה מבחינה בריאותית, כפי שמצוין על אריזת המוצר? אני משתמשת בו המון, בערך 7-8 שקיות אישיות ביום. האם הדבר עלול להזיק לבריאות? איזה ממתיק עדיף בעינייך - סוכרלוז או סטיביה?

08/01/2013 | 12:55 | מאת:

שלום חגית, נתחיל בכך שאיני ממליצה על תחליפי סוכר, באשר הם. מחקרים מראים שככל שאנחנו משתמשים יותר בתחליפי סוכר, כך משקלנו עולה. בכל מקרה, נכון לומר שסוכרלוז על פניו לא מזיק, ואין הוכחות לנזק. אני הייתי מצמצמת. אין לי עדיפות לסטיביה או סוכרלוז. בברכה,דנה

08/01/2013 | 09:32 | מאת: שלומי

אני ספורטאי מתאמן בעיקר בחדר כושר ריצות ומשקולות באופן די אינטסנסיבי להלן התפריט אשמח אם תאמרי לי איך הוא : בוקר : שתי פרוסות לחם עם שתי כפות גבינה לבנה 5 אחוז ועגבנייה צהריים : חזה עוף + אורז + 2 פרוסות לחם + כף טחינה ועגבנייה ארוחת ערב : דגני בוקר קרונפלקס או קוואר שיבולת שועל עם חלב לחילופין סלט טונה . 3 פירות ביום באופן קבוע פלוס אגוזי מלך ותמרים . אשמח לקבל משוב תודה והמשך יום מעולה :))

08/01/2013 | 12:56 | מאת:

שלום שלומי, פורום זה אינו מיועד לייעות אישי, כמו גם הכמויות תלויות בסוג אימון, משקלך, גילך, מסת שריר ועוד. מומלץ לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

08/01/2013 | 09:18 | מאת: מיכל

שמעתי שבטונה בשמן יש פחות כספית, כי השמן סופג את הכספית. האם זה נכון? ובכלל מה מזיק יותר - השמן או הכספית?

08/01/2013 | 12:56 | מאת:

שלום מיכל, ייתכן וזה נכון, אבל לי אין הוכחות לכך. חפשי טונה בשמן זית או קנולה, אז פחות מזיק, ואת השמן ניתן לסחוט ולשטוף. בברכה,דנה

07/01/2013 | 23:25 | מאת: שלמה

המוצר הזה, חרדל צהוב של קופס, מיובא לישראל: http://koopsmustard.elsstore.com/view/product/?id=12925&cid=7231 על התווית שלו בעברית ובאנגלית כתוב שהוא מכיל 0 קלוריות, ובין המרכיבים יש זרעי חרדל, שכמובן ממש לא מכילים 0 קלוריות. בקיצור, זה נראה לי חשוד מאוד, האם החשד שלי הגיוני? אם אכן אלה הם פני הדברים, למי צריך לפנות כדי להתלונן על תווית מזון ישראלית לא נכונה?

08/01/2013 | 12:58 | מאת:

שלום שלמה, בחרדל אכן יש מעט מאוד קלוריות, זה יכול להיות מקסימום 10 קק"ל לכף גדושה. הואיל וזרעי חרדל אינם מכילים כמעט פחמימות, חלבונים או שומנים, אזי הערך הקלורי נמוך. לפעמים הערך הקלורי נובע מתוספת סוכר, אז בהחלט הגיוני שזה נמוף מאוד עד אפסי. לא אמרת לי לאיזה מנה מדובר, אבל בכל מקרה לפניות בנושא תוויות יש לפנות למשרד הבריאות, המחלקה לתזונה. בברכה,דנה

הוא אומר שיש בו 66 קלוריות ל-100 גרם אבל לפי החוק האמריקאי במידה שיש פחות מ-5 קלוריות ל-"מנה" אז אפשר לעגל ל-0, והם בחברה החליטו להגדיר "מנה" כ-teaspoon שהיא 5 גרם, אז יוצא שיש 3.3 קלוריות ל-"מנה" והם עיגלו את זה ל-0. בכל אופן גם אם זה חוקי בארה"ב, זה בוודאי לא חוקי ולא נכון שהיבואן כתב על התווית הישראלית בעברית "0 קלוריות ל-100 גרם".

07/01/2013 | 12:50 | מאת: פזית

האם יש בעיה כלשהי בצריכה יחסית גבוהה וקבועה של סויה? למשל חופן גדול של תרמילי סויה 5 פעמים בשבוע ובנוסף כוס חלב סויה 3 פעמים בשבוע, ובנוסף מדי פעם מנה עיקרית שיש בה טופו.

07/01/2013 | 20:32 | מאת:

שלום פזית, אין הוכחות לנזק , אך כמות כזו אינה מומלצת לנשים עם היסטוריה של ממאירויות של אברי רביה ושד, וילדים, ובעיקר בנים מתחת לגיל 18. בברכה,דנה

אני בת 19. לפני כחודש וחצי גיליתי שיש לי אנמיה קלה ואני לוקחת כדורי ברזל בשם פריפול וכדורים של B12. אני כבר בחפיסה השנייה של הכדורים (כלומר, בחודש השני), והרופאה אמרה שלאחר החודש הבא אלך לבדיקות דם ואראה אם צריך להמשיך עם הכדורים או לא. במקרה והיא תראה שכבר אין מחסור בברזל ותגיד שאני יכולה להפסיק עם הכדורים, אני רוצה לדעת איזה סוג אגוזים הכי מומלץ כדי להוסיף ברזל לגופי וכמה אגוזים מומלץ לאכול ביום. שמעתי שאגוזי ברזיל הם עשירים בברזל, אבל אני לא יודעת כמה מהם לאכול ביום. לצערי אני לא אוהבת בשר ולא מסתדרת עם ירקות ירוקים שהם עשירים בברזל. בשלב כלשהו בחיי וויתרתי על לאכול את מה שאני לא אוהבת, וזה מה שגרם לאנמיה שיש לי עכשיו. עם אגוזי ברזיל (ובכללי עם אגוזי ברזיל) אני מסתדרת, ואני לגמרי מוכנה לאכול ביום את הכמות הנדרשת של אגוזים, אבל מאוד מאוד חשוב לי לדעת מה היא. תודה מראש!

שלום נורית, לצערי את מייחסת לאגוזים ולעלים ירוקים כמויות ברזל לא קיימות, כמו גם, שבמזונות אלו קיימות חומצות המעכבות באופן משמעותי ספיגתו. אגוז ברזיל עני מאוד בברזל ולא מומלץ יותר מאחד ליום. 10 אגוזים מכל הסוגים נותנים בממוצע 1 מ"ג ברזל שרק אולי 20% ממנו נספג. כנ"ל לגבי הדימוי של עלים ירוקים (ולא ירקות ירוקים) כגון תרד ופטרוזיליה- את צריכה לאכול כמויות מאסיביות לקבלת ברזל, וגם אז חומצות שונות בירק מעכבות ספיגה. תרד אינו עשיר בברזל כפי שרובנו מייחסים לו. אז אלו לא יושיעו אותך מחסר ברזל וקיים, וככל הנראה תצטרכי לקחת תוסף לפי רמות. בברכה,דנה

06/01/2013 | 20:52 | מאת: קרן

שלום. לפני כשנה אובחנתי כחולת צליאק. אולם נראה לי כי אני רגישה לעוד מזונות. אשמח לדעת מהי הבדיקה המומלצת/ מועדפת לבדיקת רגישויות למזון והכי מהימנה ככל שיש כזו. תודה מראש לתשובתך. קרן.

07/01/2013 | 20:38 | מאת:

שלום קרן, את יכולה לפנות למומחה לאלרגיות או לגסטרואנטרולוג. בברכה,דנה

05/01/2013 | 22:27 | מאת: שיר

שלום, רציתי לדעת מה הדרך העדיפה לצרוך שיבולת שועל- טרייה או מבושלת במים? מצד אחד, כשהיא מבושלת היא מאבדת חלק מהערכים התזונתיים (למשל: אבץ)- אך מצד שני- בבישול נהרסת החומצה הפיטית שבה, וזה טוב- כי חומצה פיטית מעכבת ספיגת ויטמינים ומינרלים בגוף... אז מהי העדיפה יותר? איזה שיקול גובר במקרה הזה?

שלום שיר, אין המלצה כזו או אחרת. אם טעים לך לא מבושל, פשוט תגווני. בברכה,דנה

05/01/2013 | 20:34 | מאת: פנינה

שלום רב שמי פנינה ואני בת 43, אני סובלת שנים רבות מאנמיה וחוסר בויטמין B12. לא מקבלת ברזל מכיוון שזה עושה לי כאבי בטן. רציתי בבקשה לדעת איזה מזונות מכילים ברזל ?

06/01/2013 | 00:04 | מאת:

שלום פנינה, האם האנמיה על רקע חסר בברזל? כי יש אנמיה על רקע חסר בויטמין B12. בכל מקרה מזונות עתירי ברזל : בשר בקר, הודו, כבד, דגני בוקר מועשרים, עוף, דגים וביצים הכמות יחסית קטנה. בברכה,דנה

אני בשבוע 11 היום אני מאוד שומרת ומשתדלת לאכול בריא ולא לאכול מה שאסור היום אכלתי מרק מיסו במסעדה סינית המרק מכיל אצות תמצית דגים טופו לאחר שאכלתי אמרו לי שזה אסור במהלך ההריון ואני ממש חוששת אשמח לקבל תשובה אם יכול להיות נזק מפעם אחת?? והאם אכן אסור אצות במהלך ההריון??

שלום חן, ראשית, את יכולה להיות רגועה, כי מדובר במרק והוא מבושל. החשש העיקרי מכמות היוד הגדולה, אז מפעם אחת לא יקרה כלום. בהיריון אסור לאכול סושי, שבמקרה מכיל אצות, אבל לא אצה היא הבעייתית, אלא הדגים הנאים. ההמלצות הן להמנע ממזונות לא מבושלים דיו כגון דגים, בשרים, גבינות לא מפוסטרות, וירקות שלא ניתן לרחוץ היטב. סופ"ש נעים ורגוע דנה

03/01/2013 | 21:38 | מאת: יעל

שאלה 1- שמעתי שיש לשתות בגיל 50 + ליטר וחצי מים, ושתיית תה או קפה אינה מספקת מספיק נוזלים לכליות. האם שתיית תה וקפה שניהם ללא קפאין כן עונה על הדרישות או שאין הם נחשבים לנוזלים המתאימים?הטענה הייתה שהם משתנים, אך אני ידעתי שהקפאין הוא הגורם לכך. שאלה 2- האם יש לקחת גלולות ויטמינים דווקא לאחר ארוחה דשנה או שמספיק לאכול קודם יוגורט או כף של טחינה מלאה?

04/01/2013 | 11:09 | מאת:

שלום יעל, המלצה לשתיה אינה תלויית גיל בלבד, זה נע בין 20-40 מ"ל לכל ק"ג משקל גוף, וזה כולל נוזלים ממזון, קפה, תה עם או בלי קפאין, מרקים, מוצרי חלב וכמובן מים חופשיים. אין המלצה לנטילת ויטמינים כך שאין המלצה אחרי איזו ארוחה. בברכה,דנה

03/01/2013 | 09:58 | מאת: שגית

דנה שלום, האם יש חשיבות לזמני הארוחות ולמספר שלהן במשך תהליך ההרזיה, או שמא הדבר היחיד שקובע הוא ההרכב של הארוחות? כוונתי היא שאם אני צורכת ביום בערך 1,300 קק"ל, אם אני אצרוך את כולן בארוחה אחת ענקית ביום או שאפזר אותן (באותו הרכב) על פני חמש ארוחות שונות - האם אני ארזה באותה המידה? תודה רבה! שגית

04/01/2013 | 11:07 | מאת:

שלום שגית, מחקרים מראים שישנה חשיבות לפיזור הארוחות על פני היום, בעיקר בשל תגובה הורמונלית לאכילת מזון והשפעה על מנגנונים מטבוליים, כל על מומלץ לפזר כמה שיותר. בברכה,דנה

03/01/2013 | 07:31 | מאת: שירן

אני סובלת מעצירות כרונית למרות שהתזונה שלי תקינה ועשירה בסיבים. העצירות מתבטאת ביציאה בכמות גדולה בערך אחת לשבוע. היציאה קשה וכואבת. לאחרונה התחלתי להשתמש בנורמלקס, פעם ביום. הנורמלקס אכן גורם להיות לצואה רכה אבל כמות הצואה מועטה מאוד. בערך פעם ביום אני מוציאה 2-3 חתיכות בגודל של בוטן. אני מרגישה שהבטן מלאה ויש עוד הרבה להוציא, ולמרות שהצואה רכה אין לחץ להוציא. ממה יכולה לנבוע הבעיה? תנועתיות מעי? לחץ לא תקין?

שלום שירן, איני יודעת מהי הסיבה. לעיתים פעילות גופנית נמרצת מאוד משפרת את הבעיה. כמובן כדאי להתייעץ גם עם גסטרואנטרולוג. בברכה,דנה

02/01/2013 | 23:01 | מאת: דניאל

שלום דנה, לאחרונה אני מקפידה על תזונה נכונה, צורכת הרבה סיבים גם סיבים וגם בלתי מסיסים ממגון רחב של ירקות, קטניות, פירות, חיטה מלאה וקוואר. הבעיה היא שאחר הצהריים אני עוסקת בפעילות ספורטיבית בחוגים מסוימים, אך יש לי פשוט גזים שאינם נשלטים וגם כאשר אני מצליחה להתאפק, זה משפיע לי על האימון. זה גורם לי לאי נוחות ולמבוכה. מה עלי לעשות? תודה.

04/01/2013 | 11:05 | מאת:

שלום דניאל, יש כמה אופציות : 1. לגוף לוקח לעיתים זמן להתרגל לכמויות האלו של הסיבים, אז לתת לזמן לעשות את שלו. 2. אכילת ארוחה אחרונה לפני אימון ללא תכולת סיבים גבוהה ושתיה מרובה. 3. אם כל זה לא עוזר, להוריד בכמות הסיבים. בברכה,דנה

02/01/2013 | 15:47 | מאת: יעל

שלום, האם צריכת פיטוסטרולים למטרת הורדת רמות כולסטרול עלולה להתנגש עם תרופות באופן כללי? האם עדיף לקחת לפני או אחרי האוכל, והאם קיימות קונטראינדיקציות או תופעות לוואי ? תודה מראש.

04/01/2013 | 11:03 | מאת:

שלום יעל, למיטב ידיעתי מומלץ עם האוכל או בסמיכות אליו, ולא ידוע לי על אינטראקציות עם תרופות אחרות, אך רצוי להתייעץ או לקרוא את העלון לצרכן. בברכה,דנה

02/01/2013 | 15:19 | מאת: רועי

שלום, אני מתאמן לטריאתלון אולימפי ואני כרגע בתחילת תוכנית האימונים. בהמשך התוכנית סך שעות הפעילות האירובית תגענה ל- 12 בשבוע. מה צריך להיות התפריט שלי וכיצד לחלק פחמימיות שומנים וחלבונים. ה-BMR שלי הוא 1000.

שלום רועי, איני מומחית בתחום. מציעה לפנות לפורום תזונה של מכון וינגייט המנוהל ע"י איילת ויינשטיין. בברכה,דנה

02/01/2013 | 14:41 | מאת: צביה

אני מקבלת תרופה משתנת להורדת לחץ דם (פירונולקטון 12.5 מ"ג). באצווה כתוב כי אין להגזים באכיל מזונות העשירים באשלגן. רמת האשלגן אצלי תקינה ואין לי בעיה בכליות. לעומת זאת, במזון שאני צורכת יש הרבה מזונות העשירים באשלגן. האם עלי להתייעץ בדיאטנית או שאין סכנה שאגיע לערכים הגבוהים בהם קיימת סכנה לבריאות. תודה

04/01/2013 | 11:01 | מאת:

שלום צביה, אני מציעה בשלב ראשון לבצע בדיקות תכופות יותר של רמות אשלגן בתחילת הטיפול ללא שינוי תזונתי ולראות האם חלה עליה או שינוי ברמות, ואז לשנות תפריט, שכן רוב המטופלים אינם סובלים מאשלגן גבוה בגלל תרופה זו. בברכה,דנה

01/01/2013 | 21:04 | מאת: טובה

לאחר דיברטיקוליטיס ודיאטה מיוחדת .ואנטיביוטיקה הרופאה אמרה לחזור בהדרגה למזון עשיר סיבים כיצד לפעול.?איך ומה לאכול? תודהמאת

02/01/2013 | 00:53 | מאת:

שלום טובה, תתחילי לחזור לתזונה שלפני הארוע- בהדרגה כל יום, ירקות ופירות, תתחילי 2-3 ימים עם ירקות מבושלים וקלופים כולל פירות, ולאחר מכן בהדרגה ירקות טריים ופירות טריים במינון של 2 מנות פרי ליום ו-3-4 מנות ירק ליום. לאחר 10 ימים, את יכולה לאכול ירקות ופירות רגיל ולפי סבילות. דגנים מלאים באופן רגיל. שקדים, אגוזים וקטניות הייתי חוזרת אחרי 3 שבועות. כל שאר המזונות, רגיל או לפי סבילות. בברכה,דנה

01/01/2013 | 18:43 | מאת: רחל

שלום, ברצוני לדעת מהי הדרך הנכונה לאחסן זרעי פשתן. מצד אחד קראתי שניתן לקנות ולצרוך זרעים טחונים ומצד שני קראתי גם שאם טוחנים בבית אז יש לצרוך תוך 20 דק'. מה נכון?

02/01/2013 | 00:56 | מאת:

שלום רחל, ההמלצות אינן של דיאטניות אלא לרוב מתחום הרפואה המשלימה. בכל מקרה, רצוי טחון ואחרי טחינה רצוי להקפיא, אחרת מתעפשים מהר. על כמות ועל צריכה בכלל, אין המלצה. בברכה,דנה

01/01/2013 | 16:07 | מאת: אני

שלום לכם, אני בת 29, שוקלת 56 וגובהי 1.65 אני רוצה להוריד ממשקלי מספר קילוגרמים (3-4)ולשם כך אני אוכלת על פי התפריט הבא (מצורף גם מספר הקלוריות): א. בוקר לחם קל מחיטה מלאה- 50 כף טחינה גולמית משומשום מלא- 90 כף דבש- 60 נס קפה עם חצי כפית סוכר מחלב 1%- 50 ביניים נס קפה עם חצי כפית סוכר מחלב 1%- 50 א. צהריים 2 לחם קל מחיטה מלאה- 100 3 קציצות קטנות מבשר בקר רזה- 200 כפית חרדל דיז'ון- 20 כף חומוס מוכן בקופסה- 50 א. ערב ביצה קשה- 70/קופסת טונה- 120 3 כפות קוטג' 3%- 60 עגבנייה- 20 מלפפון- 20 5 שקדים- 50 א. לילה 2 תפוח/אפרסמון/קלמנטינה- 110 (לפעמים אוכלת אחד מהן כארוחת ביניים אחרי א. צהריים) סה"כ 1100-1000 קלוריות ליום. האם התפריט שלי מאוזן מספיק...? האם הוא יוביל לירידה במשקל? תודה.

02/01/2013 | 00:59 | מאת:

שלום, ראשית, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי או לחוות דעת על תפריטים. שנית, את לא צריכה לרדת במשקל, משקלך תקין ואף בטווח הנמוך של הנורמה. שלישית, לעולם תפריט של פחות מ- 1400-1500 קק"ל לא יהיה מאוזן ומלא מבחינה תזונתית. הואיל ואינך זקוקה לרדת במשקל, ובכל זאת משהו מפריע לך במראה, כדי לשקול שינוי אורח חיים לתזנה בריאה יותר בשילוב פעילות גופנית מחטבת, שתשאיר אותך באותו משקל רק תשנה היקפים והרכב גוף. בברכה,דנה

01/01/2013 | 15:19 | מאת: רון

היה תקופה לפני חצי שנה ששתיתי שנה שלמה ליטר וחצי. אני רוצה לדעת עד כמה הנזקים רציניים במצב שכזה?

02/01/2013 | 01:00 | מאת:

שלום רון, אין לי דרך להעריך זאת, צר לי. בברכה,דנה

01/01/2013 | 10:56 | מאת: דגנית

דנה שלום, אני נוהגת לפזר אבקת סוכרלוז ישירות על מוצרי מזון לשם המתקה, בעיקר על יוגורטים ועל סלט פירות. האם הדבר יכול להזיק לדעתך לבריאות? אני שואלת מכיוון שהשימוש המקורי של האבקה הוא לצורך המתקת משקאות חמים.

02/01/2013 | 01:02 | מאת:

שלום דגנית, הנזק הפוטנציאלי שווה ערך לזה אם היית שמה את זה בתוך שתיה חמה, כך שמבחינה זו, זה ממש לא משנה. העניין הוא בסופו של דבר כמותי, ועד כה אין הוכחות כי המוצר מזיק, אך קשה לי להאמין שהוא גם מיטיב עימנו. עדיף להמתיק יוגורט עם 1/2 מנת פרי וסלט פירות עם מיץ פרי טבעי. בברכה,דנה

31/12/2012 | 23:50 | מאת: א מהצפון

שלום, רציתי לשאול האם לסוכרתיים מותר לצרוך צבע מאכל קרמל שיש בסוג מסויים של קולה דיאט?

02/01/2013 | 01:02 | מאת:

שלום, במאמר מוסגר- לא ממליצה על משקאות דיאט, לאף אחד. לגבי צבע מאכל, כשמו כן הוא, צבע, אין לו ערך קלורי או פחמימתי. בברכה,דנה

31/12/2012 | 11:58 | מאת: פה גדול

שלום אני מעוניין בבקשה לדעת האם החלבון שיש בסייטן הוא באמת חלבון מאוד איכותי כמו שמתארים אותו חסידיו , האם הוא לדוגמא עולה באיכותו על עדשים ואורז כמקור חלבון שאלה נוספת , האם אורז בסמטי באמת עדיף על אורז מלא מבחינת הערך הגליקמי שלו , אני לא מדבר על איפה יש יותר סיבים תזונתיים תודה

02/01/2013 | 01:07 | מאת:

שלום, סייטן זה בעצם החלבון של החיטה "גלוטן". זה פשוט לאכול קמח ללא העמילן, זה הכל. זה תחליף לצמחונים במקום בשר, כי המרקם והטעם די דומים, אך פחות נפוצים מהסויה. זה ממש לא חלבון איכותי בשום צורה או אופן, זה שווה ערך לחלבון החיטה או האורז מבחינת הרכב חומצות האמינו. הייתי מרחקיה לכת ואומרת אף שזה מזון ממש לא מומלץ ואלרגן מרוכז קשה. לגבי שאלת האורז, אין לי מידע ספציפי על עומס גליקמי בין אורז בסמטי לאורז מלא, אך בין לבן למלא, כמובן שמלא עדיף. בברכה,דנה

31/12/2012 | 09:42 | מאת: אורן מילר

קראתי באינטרנט שה"ארטישוק הירושלמי" מכיל בערך 15% פחמימות מסוג לא רגיל - לא עמילן / סוכרוז / גלוקוז. אך לא הבנתי מה זה כן. המידע לא ברור. כתוב שהפחמימות בו הם לא עמילן אלא אינולין. אך הרי אינולין זה סיב תזונתי שלא מתפרק בגוף לפחמימות? האם זה פרוקטוז? (אני שואל זאת, כי כתוב שמזה זול להפיק פרוקטוז) ובנוסף לא מצאתי מה ההמשך שלו בעיכול (האם נהפך לגלוקוז?פרוקטוז למשל, הוא סיפור בפנ"ע. שגם עליו לא הצלחתי לקבל פרטים ברורים מה הוא מסלולו בגוף). ואם הוא לא עמילן ולא שאר הפחמימות המצויות, הרי סביר שדרוש לו אנזים מיוחד לעיכולו (שלא מתאים לו עמילאז וכו') - האם האנזים הזה קיים באופן נורמלי במערכות העיכול של בני אדם? וכלומר שלכאורה סביר שאדם שלא רגיל לאכול ארטישוק ירושלמי, יאכל בבת אחת כמות של כ250 ג' ארטישוק, ויעשה זאת כמה ימים, זה יהווה עומס על מערכת העיכול, כיוון שהאנזים המיוחד לא "מאוחסן במחסנים". וזאת בשונה מאדם שרגיל לאכול לחם, שלא תהיה לו כ"כ בעיה להחליף לכוסמת/דוחן וכדו', מכיון שבכולם הפחמימה היא עמילן ובכולם דרוש אותו עמילאז. אודה על תשובה לשאלותי. חזור למעלה

02/01/2013 | 01:19 | מאת:

שלום אורן, ארטישוק הוא אכן צמח בעל פקעית נאכלת שמכילה בעיקר אינולין. לרוב פקעיות שמכילות אינולין, לא מכילות עמילאז. אינולין הוא פולימר של מולקולוקת רבות של פרוקטוז. במערכת העיכול של בני אדם אין אנזים היכול לפרק פולימר זה, ועל כן, אינולין לא תורם כמעט לעלית סוכר בדם ואיננו מעכלים זאת. אינולין נחשב לסיב מסיס ותורם לאיזון סוכר וכולסטרול. הואיל וזה מגיע כמעט שלם למעי הגס, זה יכול לגרום לגזים ותחושת נפיחות ולגדילה מוגברת של חיידקי מעיים באופן לא מאוזן. הסיב נחשב "פרה ביוטי" ומעיל לבריאות הכללית. משתמשים בו במזונות כי גם בעל טעם מתוק וגם נותן תחושה חלקה למזון ותחושה שומנית. בהחלט זול להפיק ממנו פרוקטוז, כי הוא עשיר מאוד בו (אינולין זה פולימר של הרבה פרוקטוזים). אכילה של כמות גדולה של אינולין, לא משנה מקורו, יגרום קרוב לוודאי להרבה גזים, וגדילה מוגברת של חיידקים, לא מעבר לכך. אין מאגרים של אנזימים, אלו נוצרים תוך דקות ספורות בהתאם לצורך ותנאי הפעלה. לסיכום: אנחנו לא מעכלים אינולין. בברכה,דנה

02/01/2013 | 09:04 | מאת: אורן מילר

תודה לך. נותרה רק השאלה שאם אין עמילן, למה כתוב בטבלאות שזה מכיל בין 15-17% פחמימות זמינות? וגם באמת בפועל זה מעלה את הסוכר ברמה שמתאימה לטבלאות (אם כי האינדקס הגליגמי שלו נמוך אולי). והשאלה בקיצור, שבטבלאות כתוב שאין עמילן ואין סוכרים (גלוקוז, פרוקטוז מלטוז וסוכרוז וכו'), ויש אינולין שלא נספג. אז מאיפה ה15-17% פחמימות זמינות המעלות את הסוכר?

31/12/2012 | 08:00 | מאת: ענת

שלום לנשות ההנהלה של הפורום :) בת 29, בברורים לקרהון-קוליטיס. כרגע BMI 18.31 (בערך) ו- amenorrhea מזה חצי שנה בעקבות ירידה חדה במשקל. ככלל, אני לא צורכת מוצרי חלב בעיקר מבחינה בריאותית ורגישות ללקטוז וממעיטה באוכל שומני ככל הניתן בהמשך להמלצת תזונאית עד לאבחון סופי של IBD. באפייה, אני משתמשת בשמן קוקוס מכבישה קרה ולבישול לרוב שמן זית עם או בלי שמן סויה. רציתי לשאול על חמאת בקר מזוקקת. הרי אחרי הכל היא לא מכילה מוצקי חלב. בגוגל עלתה התוצאה "גהיי" (GHEE) שהיא אכן חמאה מזוקקת שאפשר לעשות בבית ומכילה נטו שומן רווי. באופן מפתיע, נטורופטיות ותזונאיות היללו את מעלותיה של הגהיי במניעת מחלות וטענו כי היא מהווה מקור אנרגיה זמין של חומצות שומן לגוף. שאלותי: 1. האמנם? 2. האם שומן ממקור חי טוב יותר לאפייה וטיגון (קל) יותר משומן צמחי בגלל טמפרטורת הרתיחה הגבוהה? 3. האם השמן מכיל את ההורמונים שבחלב? או שמא הם נהרסים בתהליך הזיקוק? 4. האם הכמויות נשארות זהות כשממרים במתכון לחמאה מזוקקת, וכמובן כיצד מבצעים את ההמרה? 5. איזה שמן צמחי מומלץ לאפייה, שכן מרגרינה לא באה בחשבון... בברכת שנה אזרחית טובה ובריאה ענת

02/01/2013 | 01:28 | מאת:

שלום ענת, אני מעולם לא המלצתי על חמאה מזוקקת או גהיי- זאת נפוצה יותר באוסטרליה וניוזילנד. ברור שהיא מהווה מקור אנרגיה מצויין. שומן ממקור חי יותר טוב לבישול, אפיה וטיגון, כי מתחמצן פחות בקלות בטמפ גבוהות. לגבי הורמונים- תלוי בסוד ההרומון, יש כאלו מסיסים במים ויש כאלו בשומן, אז איני יכולה לדעת. איני מומחית להמרות, אבל יש טבלאות רבות הממירות שמן לחמאה/מרגרינה- הממוצע :100 גרם חמאה=85 גרם שמן. שמן צמחי- זית או קנולה ואופשר קוקוס. בברכה,דנה

שלום שמעתי לאחרונה כי מי שנוטל תרופות לדילול דם אסורה עליו אכילת עלים ירוקים למינהם. אשמח לדעת אם זה נכון, אני מקבלת זריקות קלקסן, האם איסור זה חל גם עלי? ובכלל לאילו מן התרופות מתייחס איסור זה? הרבה תודה בברכה

שלום מליה, רלוונטי באופן חלקי ויחסי לאנשים הנוטלים קומדין, לא רלוונטי לקלקסן. בברכה,דנה

29/12/2012 | 18:15 | מאת: תמי

האם תוכלו לתת לי מתכון איך להכין אורז מלא שיהיה גם טעים ולא "עונש" (לא יוצא לי כ"כ טעים.....). תודה

29/12/2012 | 18:39 | מאת:

שלום תמי, צר לי, אך בישול הוא עניין של טעם. מציעה שתחפשי באתרי מתכונים. אכן אורז מלא או אורז בר קשה יותר ל"עיכול" מבחינת הטעם, אך ניתן להכינו טעים. בברכה,דנה

29/12/2012 | 15:57 | מאת: רונית

לפני 4 חודשים מצאו לי בבדיקת אולטרסאונד גושים בראש וגוף לבלב , מדובר בגושים קטנים הייתי אצל 5 רופאים וגם מנהל מחלקת רנטגן בהדסה אינו יודע מה זה כיוון שעשו לי בדיקת הדמיה ללא חומר ניגוד.המליצו על אולטרסאונד אנדוסקופי ואני מאוד פוחדת ודחיתי את הבדיקה כבר מספר פעמים , בסך הכל אני מרגישה טוב מישהו יכול לומר לי מה זה יכול לחהיות

29/12/2012 | 18:40 | מאת:

שלום רונית, את נמצאת בפורום תזונה לא רפואה. על כל פנים, כדי להמשיך ולברר את הממצאים. בברכה,דנה

28/12/2012 | 19:36 | מאת: דליה

שלום רציתי לשאול לגבי שעועית לבנה יבשה או שעועית אדומה יבשה מה עדיף לאכול ולקבל את מקסימום היתרונות?האם יש הבדל ביניהם? תודה דליה

29/12/2012 | 18:45 | מאת:

שלום דליה, אין הבדל משמעותי בין השתיים מבחינה תזונתית. זנים מעט שונים, וניתן לערבב. בברכה,דנה

28/12/2012 | 19:04 | מאת: עומר

שלום רב אני תלמיד תיכון ורציתי לדעת על איזה סוגי מזון צריכים לשים חשיבות בגיל ההתבגרות. תוכלי בבקשה לרשום מה כדאי לאכול בבוקר,בצהרים ובערב (כמעין תפריט)

29/12/2012 | 18:46 | מאת:

שלום עומר, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי ואיננו כותבים תפריטים. אם אתה רוצה הנחיה בנושא תזונה בריאה, פנה לדיאטנית בקופת החולים לייעוץ פרטני. בברכה,דנה

דנה שלום, האם ידוע מהו המנגנון הקיים בעקבות אכילת יתר של שומן בעיקר רווי לבין התפתחות סכרת סוג 2 ? תודה.

שלום אירן, לא מדובר במנגנון ישיר אלא עקיף, הואיל וגוף האדם מורכב מאוד. אכילה של שומן רווי מעלה שומן בטני, חמצון שומני, עליה בעמידות לאינסולין וכך בעקיפין לסוכרת. לרוב לא מדובר רק באכילת שומן רווי, אלא מלווה לאורח חיים כללי לא בריא. בברכה,דנה

28/12/2012 | 10:33 | מאת: ארז

עם כל מה שאומרים עכשיו על חלב, איך אפשר להשלים סידן לא ממוצרי חלב או כדורים האם אתן ממליצות על מוצרי חלב לאור כל הפרסמוים נגד, גם מצד רופאים בכירים?

29/12/2012 | 18:49 | מאת:

שלום ארז, אני אישית אוכלת מוצרי חלב וגם ממליצה על מוצרי חלב במגבלה סבירה. אנחנו אוכלים יותר ממה שאנו זקוקים לו, וכן ממליצה על מוצרי חלב לא רק כמקור סידן אלא מקור חלבון מצויין. ניתן למצוא מוצרי חלב עם מינימום עיבוד ותוספים ולהנות. אפשר לקבל סידן משקדים, חלבה, סרדינים, כרוב, כרובית, ברוקולי. אמנם ספיגה נמוכה יותר אבל קיימת. בברכה,דנה

28/12/2012 | 10:32 | מאת: קרן

שלום, כמה קלוריות יש בכוס של מיץ עשב חיטה האם זה טוב/ מומלץ? ולמה? מה יש בו מה מכיל? תודה

29/12/2012 | 18:53 | מאת:

שלום קרן, מנתונים לא בדוקים יש בכוס כ- 70-80 קק"ל. אני אישית איני ממליצה עליו, כי תכונותיו וסוגלותיו הרפואיות מעולם לא נבחנו מדעית. בברכה,דנה

28/12/2012 | 10:30 | מאת: ימית

שלום מאיזו רמה של פריטין כדאי להתחיל לקחת ברזל? ואם אני רוצה לשלים עם התזונה, האם א ני צריכה להגיע לרמה המומלצת לפי ה DRI או יותר? אם אני צמחונית האם אפשר להשלים את החסר בצורה טבעית מהמזון או שכדי לשלים חסרי םחייבים לקחת כדורי ברזל? תודה

29/12/2012 | 18:54 | מאת:

שלום ימית, המלצה לתוספת ברזל הינה רפואית לא תזונתית וזה תלוי במרות הברזל וההמוגלובין והאם יש תלונות קליניות. אם את צמחונית אי אפשר להשלים את החסר במזון, מניסיון, במיוחד לא אצל נשים בגיל הפוריות. בברכה,דנה

אני שואלת כי גם אני וגם לביתי יש פריטין נמוך. מה המינון המומלץ? תודה

27/12/2012 | 08:17 | מאת: אורן

שלום, אני קונה קרקר שומשום של אוסם לעיתים קרובות מזה מספר שנים (ברקוד 7290000074252). לאחרונה קניתי שוב את המוצר וראיתי שהאריזה השתנתה ורשום עליה "מתכון חדש". בבית הייתה לי אריזה קודמת של המוצר והחלטתי להשוות את הערכים התזונתיים בין שתי האריזות, מכיוון שצויין שהמתכון השתנה. הנחתי שלאור המודעות לאורח חיים בריא המתכון החדש אמור להיות בעל ערכים תזונתיים משופרים. להפתעתי גיליתי כי קרה בדיוק ההיפך: מספר הקלוריות עלה מ-459 ל-476 החלבונים ירדו מ-10.4 ל-9.8 השומנים עלו מ-16.1 ל-18.7 השומן הרווי עלה מ-6.2 ל-6.8 סידן וויטמין D שהיו במתכון הישן הורדו מהמתכון החדש עמילן תפוחי אדמה הוחלף בעמילן מעובד (E1442) מתקבל הרושם שמטרת המתכון החדש היא להוזיל עלויות ללא התחשבות בערכים התזונתיים של המוצר. פניתי לחברת אוסם בכתב אך לא זכיתי למענה רציני. התקשרו אלי ומסרו שהתלונה תועבר למחלקת שיווק והם לא נוהגים לשלוח תשובות לפניות של לקוחות. בקיצור, נפנפו אותי. הייתי מצפה שטכנולוג מזון יענה לפנייתי. מכייון שראיתי בפורום הודעה דומה לגבי מוצר של שטראוס ושם הייתה תגובה מטעם חברת שטראוס, אני מקווה שפרסום ההודעה בפורום זה יביא להתייחסות יותר רצינית של חברת אוסם.

27/12/2012 | 21:56 | מאת:

שלום אורן, ראשית, אני אעביר את שאלתך הלאה. ללא קשר לתשובת החברה, חברת "אסם" או כל חברה אחרת לא מחוייבת ליצור מזונות בריאים בלבד. ברור שעם ההבנה כי המזון משפיע מאוד על בריאותנו, רוב החברות מפתחות גם מזונות מזינים יותר. לגבי המוצר המקורי והשינוי, אתה מדבר על שינוי ל- 100 גר', ומתוך כך אין ממש הבדל משמעותי כאשר בוחנים קרקר לבד או כמה קרקרים. המוצר עצמו לא הוצג כמוצר בריא או מזין, ולכן אין בעיה עם כך. לאסם ישנם קרקרים יותר מזינים מאלו, ואתה יכול לבחור אותם. בברכה,דנה

28/12/2012 | 08:48 | מאת: אורן

שלום דנה, תודה על תגובתך. אני מקווה שהפעם תגיע תגובה יותר רצינית מחברת אוסם. ברור לי שהמוצר אינו בקטגוריה של מזון בריאות, אולם מפריע לי שהופכים אותו אף לבריא פחות.

26/12/2012 | 19:56 | מאת: מריה

הפיתוי הכי גדול שלי זה אוכל. שלא נדבר על שוקולד ודברים טעימים. אני אוכלת גם כשאני לא רעבה. ועד שלא אקבל את הסיפוק של אוכל שנכנס לי לבטן, לא אירגע ואמשיך לחשוב על האוכל! 95% מהפעמים שאני אוכלת ביום, זה פעמים שאני לא באמת רעבה אלא סתם "רוצה" לאכול. אם לדוגמא (מתוך הרבה דוגמאות), אבא שלי מזמין מגש פיצה, אני אוכל 2 חתיכות למרות שאני לא רעבה כלל! ואוכל אפילו לאכול את השלישי אך נמנעת מזה כי כביכול חתיכה שלישית זו כבר "הגזמה". אני כל הזמן חושבת לעצמי שאני אוכל רק שבאמת אהיה רעבה. אך אני מתפתה לאכול גם כשלא ונמאס לי מזה. תחושת השובע מגיעה בקלות, אך תחושת "בא לי לאכול" תמיד קיימת. אני ממש נלחמת בעצמי לא להתפתות לאכול. (מעטים הפעמים שאני מצליחה לא להיכנע) זו הפרעת אכילה? איך נמנעים מזה? מה הבעיה שלי?! בבקשה, זקוקה לעזרה ותשובה.

27/12/2012 | 21:52 | מאת:

שלום מריה, העובדה שאת מעלה מחשבה טורדנית זו פה, יכולה להעיד שאוכל מקבל אצלך מקום חשוב ממה שהוא באמת אמור להיות, וניכר כי דברים יצאו מעט מפרופרורציות. איני יכולה להגדיר מה הבעיה, אך היא בהחלט לא תבוא על פתרונה במסגרת פורום זה. פני לדיאטנית לשיחה אישית ומשם תחליטו היכן טמונה הבעיה. בברכה,דנה

26/12/2012 | 18:43 | מאת: שי

האם הטענה שבשר על האש מסרטן מוסכמת על כולם או שנויה במחלוקת? האם גם אכילה של 2-3 מנות על האש בשבוע מסוכנת?

27/12/2012 | 21:50 | מאת:

שלום שי, אין שניות במחלוקת. לא אמרו שאכילת בשר על האש מסרטן, אלא צורה זו של הכנה מייצרת חומרים מסרטנים בגלל החימום בטמפ' גבוהות וחשיפה לאש ישירה. לא בהכרח זה מסרטן, אבל חשיפה ממושכת בהחלט יכולה להעלות את הסיכון למחלות. בברכה,דנה

26/12/2012 | 13:56 | מאת: אייל

האם לצד החסרונות, קיימים גם יתרונות בריאותיים כלשהם בבשר על האש? (מנגל פחמים) האם הויטמין B12 קיים גם אחרי הצלייה?

26/12/2012 | 14:31 | מאת:

שלום אייל, בוודאי שיש יתרונות כגון חלבון, ויטמין B12, אבץ וברזל, אבל עדיף בצורת בישול אחרת. בברכה,דנה

26/12/2012 | 17:33 | מאת: שי

לא אומרים שויטמין B12 נשרף ומתבטל בצלייה?

26/12/2012 | 12:33 | מאת: חנה

לפני חודש וחצי עשיתי בדיקת קולוסנקופיה, אולטרא סאונד כליות, דרכי שתן ושלפוחית, בדיקה אצל רופא נשים, בדיקות דם ושתן וכו'. בבדיקות אלו התגלו לי שלפוחית רגיזה, ומעי רגיז. היה לי פוליפ ברקטום, יש לי כמה קיפולים במעיים שמונעות מעבר תקין. והגסטרולוג הסביר לי שיש שקיות של צואה שלא יצאו, בעקבות כך יש לי כאבים נוראים בצדדים, והיום אחרי חודש וחצי מהבדיקה איני נכנסת להתרוקן בלי משלשלים, דבר הגורם לכאבי בטן שעות של סבל. מה אני עושה?

שלום חנה, זוהי בעיה מורכבת שכדאי ומומלץ לפנות דליאטנית לייעוץ פרטני. זה תלוי הרגלי תזונה שלך, הרגלי פעילות גופנית, שתיה ועוד.כמובן שיש להמשיך להתייעץ עם גסטרואנטרולוג. בברכה,דנה