פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
20/08/2012 | 14:24 | מאת: עדי

שלום בני בן שנה וארבעה חודשים. נולד עם כלייה אחת תקינה. הכלייה השנייה אינה מתפקדת ויכול להיות שבעתיד יהיה צורך להוציא אותה. אני מנסה קצת ללמוד את הנושא כדי לדעת איך להתמודד עם המצב להמשך. הבנתי שמבחינה סטטיסטית מי שנולד על כלייה אחת שמתפקדת ועובר בהמשך ניתוח להוצאת כלייה הוא בעל סיכויי גבוה יותר לפתח ירידה בתפקוד כליה אחרי 25 שנה. שאלתי היא: 1. מה המשמעות של ירידה בתפקוד כלייה אחרי כ 25 שנה, איך הדבר משפיע על החיים ומה עושים. האם המשמעות שהוא יזדקק להשתלה?. 2. האם בניית תפריט תזונה מגיל 0 שכולל תפריט מאוזן של חלבונים ומלח עשוי לשמר את הכלייה יותר? ראיתי שפעוט עד גיל 3 אמור לצרוך כ 15 גרם חלבון. בדקתי ובני צורך כ 30 גרם ליום (10 גרם סימילק, 7 גרם גבינות, 12 גרם מנה בשרית וירקות). קשה מאוד לצרוך כל כך מעט חלבונים. מה עושים?

21/08/2012 | 13:41 | מאת:

שלום עדי, ראשית, אני רוצה להעמיד דברים על דיוקם. העובדה שהוא ישאר עם כליה אחת בין אם מולדת ובין אם בניתוח יכולה להעלות את הסיכוי לפתח אי ספיקת כליות בהמשך אבל באחוזים מאוד קטנים ובודדים, וכן, אי די מחקרים ואנשים שהוכיחו כי אכן כך הדבר. ברור שאם נוסיף לעובדה שיש רק כליה אחת בעיות נוספות כגון יתר לחץ דם, סוכרת או מחלות כליה אחרות,הסיכוי גבוה יותר. כן יש יותר סיכוי לפתח יתר לחץ דם. לגבי הזמן, איני יודעת מאיפה הבאת את השנים הללו, אך אין לכך תיעוד או הוכחה מדעית. לככולנו יורד התפקוד הכלייתי עם הגיל. ברור שאם יש רק כליה אחת התהליך יותר משמעותי, אך רוב האנשים על כליה אחת נפטרים עוד לפני שהכליה הפסיקה לעבוד. לשאלתך הראושנה, ירידה בתפקוד כלייתי באופן כללי, לאו דווקא במקרה זה משפיעה על החיים כי מדובר במחלה כרונית שדורשת טיפול תרופתי ותזונתי. אני מניחה שהידע בעוד כל כך הרבה שנים יהיה שונה ומפותח יותר, כך שזה לא רלוונטי לשלב זה. לגבי שאלתך השניה- בכל מקרה, אם התפקוד הכלייתי תקין, וזאת ניתן לבדוק בבדיקות דם פשוטות, אין סיבה להגביל בחלבון ו/או במלח. רוב הילדים אוכלים יותר חלבון ממה שהם צריכים, כי זה סוג המזון שלנו. אנו לא נוהגים להגביל ילדים בגלל הקושי הרב בכך והסיכון לתת תזונה ופגיעה בגדילה. לכן אם אין ירידה בתפקוד הכלייתי עכשיו, אין מקום להגבלה, בכלל. מה כן? להיות במעקב רפואי, לבדוק תפקודי כליה לעיתים תכופות יותר ומודעות. בברכה,דנה

20/08/2012 | 13:29 | מאת: רחל

האם זה נכון שסוכר יכול לעלות כתוצאה ממצבי לחץ

20/08/2012 | 15:23 | מאת:

שלום רחל, באופן כללי כן, אך לשם כך ייתכן ויש נטיה קודמת. לא כל מי שבלחץ פיסי או נפשי יפתח סוכרת או יעלה רמת סוכרים, ככל הנראה ישנה נטיה קודמת, בין אם גנטית ובין אם סביבתית. בברכה,דנה

20/08/2012 | 13:10 | מאת: בלינדה

שחטם רב. לפני כחודשיים עברתי ניתוח להסרת חלק ממעי הגס בגלל שהיה לי אבצס. מאז סבלתי מעצירות קשה עד שהיו לי כאבי בטן והקאות, ואז הובחנתי כסובלת מחסימת מעים חלקית כתוצאה מהניתוח. טופלתי בזונדה וחומר משלשל. עדיין אני סובלת מעצירות, וללא עזרה של חומר משלשל אינני יוצאת. האם יש דיאטה מיוחדת למצבים כאלה, שתעזור לי לחזור ל"מוטב"? תודה

20/08/2012 | 15:27 | מאת:

שלום בלינדה, ראשית אנא וודאי שאינך סובלת ממרכיב חסימתי נוסף. באופן עקרוני אפשר לעזור בנושא עצירות ע"י דיאטה עשירה בסיבים תזונתיים (דגנים מלאים, קטניות, ירקות ופירות) , שתיה מרובה ופעילות גופנית. מצד שני, נושא החסימה מעט מטריד אותי, כי במצבים כאלו, במוחד קרוב לארוע החסימה, אנו מבקשים שלמור על דיאטה דלת שארית. לכן הייתי ממליצה שתפני לדיאטנית במחלקה בה נותחת או לכירורג כדי לקבל אישור על כך. בכל מקרה רצוי להמנע מ- אבטיח, מנגו, בטטה, גויאבה, שרעים שלא מתעכלים, והקליפה הלבנה הפנימית של פירות הדר, וכן סברס. בברכה,דנה

שלום אני סובלת ממחסור בb12 כבר הרבה שנים, לקח לרופאים המון זמן לעלות על הבעיה מאחר ואני אוכלת בשר, כנראה שגופי אינו קולט את הוויטמין מהאוכל. קיבלתי טיפול בזריקות ואני כבר כמה שנים לוקחת כל יום טבליה מתחת ללשון. אך יש לי בעיה של חומציות גבוהה בבטן וקילקולי קיבה שאני נעזרת בחמוציות כדי להרגיש יותר טוב ולא לרוץ לשירותים כל רגע שאלותי הם אלו האם יש קשר בין השניים? והאם כדאי לי לגשת לתזונאית או שיש רופאים מומחים לעניין?

שלום לילו, הייתי פונה לגסטרואנטרולוג בנוגע לבעיות במערכת העיכול, איני יכולה לומר אם יש או אין קשר לויטמין. בברכה,דנה

20/08/2012 | 09:04 | מאת: סיון

לאחי הסטודנט יש ADHD והוא נמצא בתקופת מבחנים עמוסה כרגע. הוא שותה הרבה משקאות אנרגיה(רד בול) יחד עם קפה,סיגריות ואת הריטלין כמובן (40 מ"ג ביום לערך). כל זאת בדכ"ל על קיבה ריקה כיון שאין לו תיאבון רב וגם במהלך היום הוא אוכל יחסית מעט. אנו מודאגים מהשילוב הקטלני ורוצים לברר מהן המשמעויות וההשלכות של חומרים אילו ובפרט על שילובם. תודה מראש

20/08/2012 | 15:30 | מאת:

שלום סיון, אולי כדאי לשאול רופא ולא דיאטנית. אני לא צריכה להגיד לך מה הסכנות הטמונות בעישון. לגבי רד בול ופקה המכילים הרבה קפאין, אם הוא רגיל, לא מאמינה שיעשה משהו. ישנם אנשים שזה מאיץ להם את הדופק. לגבי שילוב עם ריטלין והעובדה שהוא לא אוכל מעלה את הסיכוי לכיב קיבה. בברכה,דנה

20/08/2012 | 07:37 | מאת: מיטל

שמתי לב שכל פעם אחרי שאני אוכלת מנות גדולות יחסית במסעדות וכאלה יום למחרת אני ממש סובלת מבחילות וסחרחורות כל היום ויש מקרים שזבךה נמשך כמה ימים. מה עליי לעשות במקרה זה?

20/08/2012 | 07:54 | מאת:

שלום מיטל, יש לך שתי אפשרויות: 1. לא לאכול מנות גדולות במסעדות ולהגביל כמותית בדומה למנות שאת אוכלת בבית. 2. לפנות לרופא לייעוץ. בברכה,דנה

20/08/2012 | 08:13 | מאת: מיטל

את יכולה להגיד לי ממה זה נובע ולמה זה קורה לי?

19/08/2012 | 23:55 | מאת: נעמה

שלום, אני מתעניינת בלימודי תזונה (נרשמתי כבר לרחובות) ורציתי לשאול ברשותכן כמה שאלות: 1. האם יש עבודה בתחום? 2. מהם סוגי העבודה או התחומים הקיימים? 3. בעבודה בבי"ח- מה התפקיד לדוג' של דיאטנית במחלקת אנליזה? או בכל מקרה מחלקה אחרת?...) תוכלו בבקשה לתת לי דוגמאות למחלקות בהן יש תזונאיות ומה התפקיד שלהם שלם? 4. אשמח לשמוע תוספות- מה דעתכם על המקצוע...

20/08/2012 | 07:53 | מאת:

שלום נעמה, זהו אינו הפורום המתאים. פני לאתר עמותת עתיד- עמותת הדיאטנים בישראל, וצרי קשר עם מנכ"לית העמותה לשאלות בנושא. בברכה,דנה

19/08/2012 | 20:17 | מאת: דנה

שלום, יש לי שאלה לגבי ארוחת הבוקר שלי- אני אוכלת יוגורט ושמה לי מנה של פייבר 1 ותמר. הבעיה , שאחרי זה חסרה לי אנרגיה, האם זה יכול להיות שזה לא מאוזן כל כך ומוריד לי את רמת הסוכר? זה אמור לתת לי אנרגיה ולא להוריד לי אותה , לא? תודה מראש, דנה

19/08/2012 | 23:08 | מאת:

שלום דנה, איני יודעת מדוע את מרגישה כך. אולי המנה לא מספקת אותך מבחינה קלורית. תוסיפי עוד מנת פרי או פייבר 1. בברכה,דנה

19/08/2012 | 13:39 | מאת: דני

בכל מקום שמסתכלים אומרים שכוס פחמימות זהה בכל הפחמימות (אורז . איטריות , פסטה , קוסקוס... - אחרי בישול כמובן) רציתי להשתשמש בקוסקוס אבל כבר לפי ההוראות רשום ששקית של 350 גרם זה 5 מנות כלומר 70 גרם למנה (לפני בישול) שזה יוצא 250 קק"ל ולזה עוד צריך להויף את השמן (3 כפות לכל הכמות שזה בערך עוד כ 70 קלוריות כלומר מעל 300 קקל למנה וגם ללא השמן זה הרבה יותר מכוס אורז. ניסיתי להכין ולראות כמה יוצא בכוס וזה פחות או יותר אותה המנה שהוזכרה. אם כך אני לא מבין מה אני מפספס ואיך יתכן שמטעים כל כך בכל הפירסומים של כמויות ושזה אותו הדבר?

19/08/2012 | 23:07 | מאת:

שלום דני, מראש המסקנה שלך לא נכונה. לכל פחמימה מנה שונה, ותלוי על פי אילו קבוצות מזון אנחנו עובדים. יש כאלו שבוחנות קלוריות ויש כאלו שפחמימות. כל החישובים שעשית לא ברורים לי, ומבנה השאלה מעט מסורבל למענה. אם אתה רוצה לדעת כמה יש בדיוק בכל כוס של פחמימה מבושלת אתה מוזמן לפנות לאתר הבא : http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx בברכה,דנה

20/08/2012 | 14:56 | מאת: דני

היסתכלתי באתר ומה שרשום שם הוא חצי מכמות הקלוריות האמיתית ששיש בכוס (קוסקוס לאחר בישול מכפיל את משקלו ולא יותר -- 100 גרם זה 360/2 = 180 ק"ל בכוס יש כ 150 גרם --> 270 קקל לכוס) למה כל הדיאטנים אומרים מספרים שהם ממש לא מציאותיים או שאני לחלוטין מפספס משהו

19/08/2012 | 05:41 | מאת: מירי

ברצוני לקבל יעוץ דיאטני אישי מהצוות האם זה אפשרי

19/08/2012 | 09:25 | מאת:

שלום מירי, באיזה נושא מדובר? בברכה,דנה

19/08/2012 | 01:33 | מאת: קארין

הייתי רוצה לדעת האם יש משמעות הורמונלית (חוסר בויטמינים או מינרלים מסויימים) או סיבה פיזיולוגית או אפילו פסיכולוגית אחרת לתאווה תמידית למאכלים מסויימים? אני תמיד משתוקקת למאכלים הבאים ומרגישה שיכולה לאכול אותם ללא סוף, זו השתוקקות שונה מסתם "מאכל אהוב", דומה יותר לרעב תמידי שרק המאכלים האלו יכולים לספק: - גרנולה/מוזלי/שיבולת שועל - כל האגוזים למיניהם - לחמים ומאפים (בעיקר מתוקים)

שלום קארין, אין ממש הוכחות כי מצב כזה או אחר מבחינה הורמונלית/פיזיולוגית מסביר את התאווה הזו. ייתכן ומדובר יותר בהמתכרות לאכילה מסוג זה, אבל אין ממש הסבר לכך. התחושה הנעימה של אכילת פחמימות המשרה רוגע אחרי יכולה להסביר זאת. בברכה,דנה

18/08/2012 | 18:43 | מאת: אלה

שלום רב, בתי בת 18 וסובלת ממחלת צליאק מזה שנה וחצי. אנחנו שומרים על דיאטה נטולת גלוטן באדיקות ועדיין התשובות של הבדיקות אינן מראות שהיא לגמרי נקייה מגלוטן. יש עליות וירידות בתוצאות הבדיקות ואנחנו לא מצליחים להבין את הסיבה. האם יש בדיקות נוספות שכדאי לבקש מהרופא המטפל כדי לזהות למה היא לא מצליחה להגיע לבדיקות תקינות? דרך אגב, הרופא טוען שהיא לא לגמרי מקפידה על תזונה ללא גלוטן אבל היא כן מקפידה .... תודה רבה, אלה.

19/08/2012 | 09:28 | מאת:

שלום אלה, אני אישית מעדיפה לא לקרוא לאלרגיה לגלוטן "מחלה" ולכן בואי לא נתייחס לבעיה ככזו. איני יודעת מהי המשמעות של הבדיקות ומדוע לא יוצאות תקינות בכל מצב. ייתכן וזה עניין של רגישות של הבדיקה והשפעה של גורמים אחרים. דיאטה נטולת גלוטן אינה תמיד ניתנת להשגה, כי ישנה חשיפה משנית דרך מזונות אחרים נגועים. אני מציעה שתפנו לדיאטנית שתבחן את מגוון המזונות שבתך צורכת ונסו לחפש האם בכל זאת ישנה בעיה. בברכה,דנה

18/08/2012 | 13:03 | מאת: ליאור

אני מעוניין להוריד מעט במשקל. האם נכון מבחינת תזונה לאכול בכל יום אורז אדום וסלט? האם זה יכול לתרום לירידה במשקל? והאם אכילת אורז בכל יום זה בכלל בריא? תודה תודה.

18/08/2012 | 15:29 | מאת:

שלום ליאור, אני לא חושבת שזה נכון לאכול כל יום אותו הדבר, לא משנה מה אוכלים. הכל עניין של כמות קלורית יומית אך גם ההרכב חשוב. אורז כל יום לא נשמע לי מזין במיוחד. סלט תמיד אפשר לשלב. אם אתה רוצה לרדת במשקל, צריך לבנות תכונית כללית. פנה לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

18/08/2012 | 20:16 | מאת: ליאור

18/08/2012 | 12:48 | מאת: אריאלה

כבר מעל ל5 שנים שאני לא מטופלת וחבל , כי זאת בעייה כרונית שמפריעה לי למהלך החיים התקין ולאיכות החיים. אני כל ערב מכחכחת בגרון, כי מרגישה שיש לי תמיד גוף זר בגרון שלא ניתן להוציאו הכחכוח זה בגלל שזה מציק זה לא פותר את התחושה שיש משהו בגרון - אבל לא גוף זר אלא משהו שמציק פשוט. בנוסף זה קורה כשלחוצה (אני בן אדם רגוע 99% מהזמן), או כשאוכלת , או בערב. לפעמים כשאוכלת חזה עוף , קורה גם שיש לי בועה בגרון שמתנפחת - אותה בועה שתמיד מתנפחת כשאני אוכלת עוף .. מוזר. אשמח לדעת למי לפנות כדי לטפל בבעייה ? האם אתן חושבות שיפתרו לי את זה? מה לעשות בשביל להקל ? חבל שאני לא מטפלת בעצמי .. בברכה, אריאלה

שלום אריאלה, איני יכולה להסביר את התופעה. מציעה שתפני לרופא מומחה לאלרגיות או מומחה למערכת הנשימה. בברכה,דנה

18/08/2012 | 12:46 | מאת: jurg

שלום . רציתי לשמוע מה יש לך לומר אם את יודעת או מכירה- לומר על הטיפול מסוג הידרוקולינקס- שטיפת המעיים. 1- האם זה טיפול מומלץ? 2- האם הוא מסוכן? 3- האם מותר לבצע אותו רק מגיל מסויים? 4- האם הוא בריא לגוף? חיוני? הכרחי? כדאי לעשותו? מטיב עם הבריאות? או שסתם מדובר בעוד גימיק ונסיון לעשות כסף על חשבון מצפונם של בני האדם שמחפשים להיות בריאים. 5- מה מטרתו? למה בעצם הוא מיועד? אשמח בבקשה ואודה לך מאוד אם תענה לי בפירוט על כל שאלותי בנפרד כדי שיהיה לי ברור העניין. תודה רבה ושבוע טוב.

18/08/2012 | 15:33 | מאת:

שלום, 1. לא. 2. כן בהחלט מסוכן. יכול לגרום להתייבשות, איבוד מלחים חיוניים ואם מעי לא תקין יכול לגרום לנזקים בלתי הפיכים. 3. לא ידוע לי כי לא מומלץ. 4. לא לכל השאלות. 5. אין מטרה, מדבור בגימיק בלבד. בברכה,דנה

18/08/2012 | 16:40 | מאת: שוב אני

הי דנה, קודם כל תודה רבה על התשובה. האמת היא שהופתעתילשמוע שאת נגד הטיפול מאחר ובכל הכתבות שקראתי הטיפול מוצג כיעיל ביותר ומומלץ. אך אני שאלתי את עצמי- אם ככה- אז מדוע הוא לא מוכר וניתן על ידי משרד הבריאות? אם הגןף מתנקה מרעלים וחידקים ופסולת - למה לא מבצעים אותו בקופות החולים? שאלתי אלייך- היא אכן "למה"? מה מסוכן בו בוק האם זה יכול לכגרום להתמכרות של הגוף ואז המעי יהיה "עצל"? אשמח לשמוע את דעתך תודה

18/08/2012 | 12:44 | מאת: נתנאל

שלום :) אני אוכל פרוסות לחם שחורות בלבד - בשביל הייתרון התזונתי, ותמיד כשקונה לחמים, אני מקפיא אותם, ואז כל פעם שאני אוכל פרוסות לחם אני מכניס פרוסות לטוסטר. השאלה היא האם הטוסטר/ההקפאה לא פוגעת בערך התזונתי של הלחמים הללו ? מה ההמלצה ? תודה מראש, נתנאל.

18/08/2012 | 15:34 | מאת:

שלום נתנאל, אין פגיעה של ממש וזה בסדר. בברכה,דנה

18/08/2012 | 11:28 | מאת: משה

מה המינון המומלץ לאומגה 3 dha לבנאדם בוגר והיש המלצה לחברה מסוימת כמו כאן ההם הדבר מתנגש הם תת פעילות בלוטת התריס

18/08/2012 | 15:37 | מאת:

שלום משה, ההמלצות משתנות בהתאם לגיל, מצבי חולי, נטילת תרופות ועוד. אין המלצה לגבי מינון ספציפי או נטילת תרופות מסויימות. ההמלצה היום עומדת רק במקרים של מחלות לב- כאשר ההמלצה היא לאכול 2 מנות דג בשבוע לפחות, ומינון של 1-3 גר' לאנשים עם טריגלצרידים גבוהים. איני ממליצה על תוספים. בברכה,דנה

17/08/2012 | 16:48 | מאת: רחל

האם שתיה מרובה של חלב מעלה את הסוכר בדם

17/08/2012 | 21:06 | מאת:

שלום רחל, למי שיש כבר סוכרת, כן. חלב מכיל כמות גדולה של סוכר טבעי, לקטוז. בכמויות גדולות בהחלט יכול להעלות את הסוכר. בברכה,דנה

17/08/2012 | 12:22 | מאת: נעמה

הבוקר אכלתי מנגו בשל על בטן ריקה לפתע הרגשתי מעיין עיקצוצים בגפיים כאילו אחרי ששותים אלכוהול(אצלי בכל אופן)ואז מיד שתיתי חלב ואכלתי יוגורט שום דבר לא עזר ואז הכנתי נס קפה חלש עם הרבה חלב כהרגלי ופתאום הכל נהיה שחור כל הגוף התכווץ כאילו שמתעלפים משהוא נורא למה??????????????.

שלום נעמה, רגישות לפרוקטוז לא מתבטאת כך. יכול להיות שזו תגובה אלרגית לפרי, אך איני בטוחה. בברכה,דנה

קיצור חלק מעי גס בגלל דיברטיקוליטיס-מישהו מכיר מי שכרתו לו חלק המעי הגס בגלל דיברטיקוליטיס באזור הסיגמה ?אני בן 57 .איך אפשר להמנע מניתוח ?כדאי ?מה לאכול ? כדאי לפנות לרפואה אלטרנטיבית ?סינית ? מי מנתח טוב ?איך ההחלמה ?זה עוזר בכלל ?

17/08/2012 | 08:55 | מאת: סבתא

שלום רב אשמח באם תוכלו לכוון אותי אלו סוגי מאכלים יכול ילד חולה pku פנילקטונוריה לאכול אני יודעת שאין ביכולתו לאכול מאכלים שכוללים חלבונים אז מה כן. תודה על כל מידע בקשר לתזונה אוכל קמח מיוחד או חטיף.

17/08/2012 | 21:13 | מאת:

שלום סבתא, לאור הדיאטה המורכבת יש לפנות לדיאטנית מומחית לתחום לעצות יישומיות ורעיונות מגוונים. המרכז הגדול בתחום נמצא באזור המרכז,בתל השומר. קבעו תור : http://www.sheba.co.il/Paramedical/Nutrition/ בברכה,דנה

לפני כמה שנים אובחנתי כהטרוזיגוטית לפקטור 5 ליידן.רציתי לדעת אם צריכה מרובה יומיומית של ויטמין K עי שתיית מיצי ירקות ירוקים עלולה להזיק אודה לכן מאוד על תשובתכן

שלום שנית, הפניתי את שאלתך למומחה ומחכה לתשובה. בברכה,דנה

16/08/2012 | 17:34 | מאת: מירית

האמנם אגוז מוסקט מסייע להרדמות ולשינה טובה? אם כן - איזו כמות?אם לא - אילו תבלינים/מזונות מסייעים? אני נעזרת מידי לילה בכדור שינה נוקטורנו.

שלום מירית, איני מכירה תכונה זו של אגוז מוסקט, אלא אם כן מכיל כמות גבוהה של טיפטופן שהינו חומר מוצא למלטונין, משרה השינה. כנ"ל לגבי חלב ויין אדום. בברכה,דנה

16/08/2012 | 17:23 | מאת: מירית

אשמח לדעת אילו תבלינים/מזונות מסייעים לטיפול בבעיות במערכת העצבים ההיקפית. לא על רקע של סכרת.

16/08/2012 | 21:19 | מאת:

שלום מירית, אין לי מידע מדעי בנושא. בברכה,דנה

אני חיילת בבסיס סגור ולא תמיד יש לי גישה לירקות ופירות ואוכל בריא כמו שהייתי רוצה. בשבעת החודשים האחרונים אני שמה לב שהשיער שלי לא מתארך כמעט, שישנה נשירה שלא הייתה קודם ושהשיער נראה לא בריא. בעבר לקחתי כדורי ברזל בגלל אנמיה. קראתי לאחרונה שחומצה פולית עוזרת למקרים של אנמיה וגם לשיער פגום. רציתי לדעת אם צריך להתייעץ עם רופא לפני שמחליטים להתחיל לקחת את החומצה ואם כן האם יש לשלב אותה עם עוד משו כמו ברזל או וויטמינים אחרים?

שלום שי, ראשית הייתי בודקת ברזל ולא חומצה פולית. אם הכל תקין במדדי הברזל וההמוגלובין אז הייתי שוקלת נטילת חומצה פולית במינון מקסמילי של 400 מק"ג.ניתן לקחת חופשי ללא מרשם רופא, ללא הנחיות מיוחדות. בברכה,דנה

15/08/2012 | 23:09 | מאת: עמית

שלום, לאחרונה אובחנה אצלי גסטריטיס. עד שיגיעו תוצאות הביופסיה ואוכל להתחיל טיפול, אני מעוניין לשפר את התזונה שלי כך שתעזור להחליש את הסימפטומים ותתרום לריפוי הטבעי של הקיבה. האם אפשר להמליץ לי על סוגי מאכלים שיעזרו? תודה רבה, עמית

16/08/2012 | 12:10 | מאת:

שלום עמית, יותר פשוט לכוון מה להמנע, כי אין ממש תזונה מרפאת אלא תזונה מקלה ומונעת: יש להמנע מ: אלכוהול, עישון,קפאין, מזונות עתירי שומן ומטוגנים, מזון מתובל מאוד, בצל ושום. בברכה,דנה

16/08/2012 | 13:36 | מאת: עמית

תודה דנה. האם שום לא יכול לעזור בשל תכונותיו האנטיביוטיות?

15/08/2012 | 19:49 | מאת: מירב

שלום, לאחר אכילת מנגו אני חשה שיפור משמעותי במצב הרוח. האם יש לפרי זה תכונות נוגדות דיכאון? האם ידוע אם הוא משפיע על פירוק תרופות בדומה לאשכוליות? תודה.

16/08/2012 | 12:12 | מאת:

שלום מירב, לא שאני יודעת. אולי מרכיבים מסויימים בפרי גורמים לעליית סרוטונין שמשפר מצב רוח. לא ידוע לי על השפעה שלו על פירוק תרופות. בברכה,דנה

15/08/2012 | 16:40 | מאת: ליבי

שלום רב. אני בת 20 בריאה בדרך כלל. אני שוקלת 74 גובה 163. אז ככה לפני שבועיים עברתי ניתוח בפה ועקב קח סגרו לי את הפה מה שאומר שאני אוכלת אוכל נוזלי כמו מרקים מעדנים יוגורטים לפעמים פירות. אני משתדלת לא לאכול דברים עתירים בקלוריות ושומן. העניין הוא שאני כבר ככה שבועיים וחצי אך לא ירדתי במשקל. זה מאוד מפריע לי ומדאיג אותי למה אני לא מצליחה להוריד במשקל??? האם אני צריכה להיבדק?? יש לציין שניסיתי כמה פעמים לרדת במשקל אך גם ניסיונות אלו לא צלחו.

16/08/2012 | 12:13 | מאת:

שלום ליבי, איני יכולה לדעת מדוע אינך יורדת. לשם כך עליך לפנות לייעותץ והערכה אצל דיאטנית. בברכה,דנה

15/08/2012 | 15:21 | מאת: מור

שלום רב. בת 22 ,רגילה לקולה זירה עם כל דבר שאני אוכלת בממוצע שותה בקבוק גדול כל יום, מנסה להפסיק ולא מצליחה חייבת את הגזים האלו והקפאין עם כל מאכל רציתי לשאול האם באמת יכולים להיגרם נזקים איומים כתוצאה מכך? מבחינת השמנה אני יודעת שלא כי זה זירו , אבל מבחינת בריאות? תודה רבה..

16/08/2012 | 12:15 | מאת:

שלום מור, השמנה אמנם בטווח הקצר לא, אבל בטווח הרחוק, כן. לא בגלל שהקולה משמינה אלא בגלל השפעה שלילית על המוח. תחליפי סוכר אינם נחשבים למזינים או בריאים, חומצות בקולה הורסות שיניים.אני הייתי ממליצה להוריד והלגמל עד כמה שניתן. מניסיון, זה קשה אך לא בלתי אפשרי. בברכה,דנה

15/08/2012 | 12:03 | מאת: גלית

שלום רב, בני בן החמש סובל מצליאק. בשנה האחרונה הוא סובל מלחץ תוך גולגלתי גבוה בשל מחסור בויטמין A (אובחן על ידי פרופ קסלר, נוירואופתלמולוגית, איכילוב). אינני מצליחה למצוא תוסף תזונה של ויטמין A בכלל, ונטול גלוטן בפרט. מאחר והמחסור גורם לו לבעיה אקוטית וכרונית, אודה על עזרתכם באיתור תוסף תזונה ויטמין A נטול גלוטן. בברכה, גלית

שלום גלית, אני מקווה שהמוצר הזה יעזור ומתאים מבחינת בליעה ומינונים : http://www.solgar.co.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/DRYVITA.pdf לפי הרישום אין גלוטן. מציעה בכל מקרה להתייעץ עם הרופאה המטפלת שצריכה לתת גם מענה בהיבט זה. בברכה,דנה

15/08/2012 | 11:59 | מאת: אלונה

שלום, אני כרגע נמצאת במגמת עלייה במשקל לפי הצורך, אני אוכלת יותר ומרגישה באמת יותר מלאה ושבעה, אך יחד עם זאת המשקל שלי לא משתנה הוא נשאר אותו הדבר. האם זה הגיוני שאני משמינה או מתנפחת אבל המשקל לא מראה כך? תחפעה זו היא מתסכלת וממש לא ברורה אשמח לשמוע עצה/דעה/ תשובה הגיונית. תודה רבה!

15/08/2012 | 13:09 | מאת:

שלום אלונה, ההשמנה יכולה להתבטא בשינוי היקפים ולאו דווקא במשקל עצמו. איני יודעת באיזו מסגרת את עושה דיאטה לעליה במשקל, אבל אולי תתייעצי עם הדיאטנית המטפלת. בברכה,דנה

לפני כחצי שנה עברתי ניתוח לסילוק גידול ממאיר במעי הגס .המעי קוצר בכ-20 ס"מ ובחודש אפריל התחלתי לצרוך כדורי xeloda (כחלק מטיפול כימי). מאז, היציאות שלי מאד לא סדירות ומרובות (6-8 ביממה). מה לאכול וממה להימנע כדי להפסיק את הטירטור הזה ?

שלום אבישי, האם מדובר בשלשולים או יציאות מרובות בלבד אבל במרקם תקין? האם הצורך ללכת לשירותים דורש "ריצה" או רק הליכה רגילה? דנה

15/08/2012 | 13:48 | מאת: אבישי

לא מדובר בשלשולים . היציאות במירקם רגיל . כ- 50% מהמיקרים נדרשת "ריצה" כי התחושה היא של "כאן ועכשיו".

14/08/2012 | 21:27 | מאת: יעל

שלום הבת של בת 4 חודשים. עד לפני שבועיים הכל היה תקין (סבלה מגזים די מעט בחודש וחצי הראשונים). לא הנקתי, היא אוכלת מטרנה חלבי מהיום שנולדה. בשבועיים האחרונים התחילה לשלשל כ-5 פעמים ביממה. היא תמיד משלשלת קצת אחרי תחילת הארוחה ועושה הפסקה של שעה עד שמסכימה לאכול שוב. לאחר ביקור אצל רופאה נעשתה בדיקת צואה וכל התשובות שליליות. הרופאה הציעה לעבור לתחליף ללא לקטוז אבל ביתי לא הסכימה לאכול אותו. ניסיתי לתת לה מטרנה צימחי ואחרי יום אין שינוי במצב, אפילו להפך. היא עדיין משלשלת ובוכה המון במהלך ההאכלה. האם לנסות לתת נוטרמיגן? אני חייבת לציין שמלבד בזמן הארוחות הבת שלי מאוד רגועה ולא חלה ירידה במשקל. אני דואגת שלא ייגרם לה נזק למעי חלילה וממש מרחמת עליה :-( בנוסף, בגלל המצב לא התחלתי טעימות, האם להתחיל? מצטערת על האורך... אשמח לעזרה המון תודה!

15/08/2012 | 14:42 | מאת: יעל

השאלה לא מתאימה לפורום?

16/08/2012 | 11:24 | מאת:

יעל שלום, קיימות סיבות רבות לשלשולים בתינוקות. אני חושבת שתינוקות שמשלשלת במשך שבועיים זקוקה לברור, שאותו רופאת המשפחה שלך כבר התחילה. אני ממליצה להמשיך את הברור אצל רופא גסטרואנטרולוג. בינתיים מה שהוצע לביתך יכול להקל על הסמפטומים עד האבחון. אם יש באפשרותך לנסות נוטרמיגן זה יהיה מצוין. למרות הריח האופייני הלא נעים זהו תכשיר מצוין, בגיל 4 חודשים הוא מתקבל בצורה טובה אצל תינוקות. הציעי ואל תתיאשי מהר- לפעמים לוקח כמה נסיונות. לגבי טעימות- בגיל 4 חודשים חושפים את התינוק למזונות חדשים. מטרת החשיפה היא להקטין אלרגיות למזון. לא מדובר בהאכלה בכפית! טעימות- על קצה הכפית בלבד. את יכולה להתחיל, מדובר בכמויות מזעריות. שיהיה בהצלחה, בריאות שלמה מיכל

16/08/2012 | 13:39 | מאת: יעל

האם מטרנה צימחי לא מומלץ במידה ועוזר?

14/08/2012 | 13:09 | מאת: אירית

פצע לחץ דרגה 4 ברצוני לדעת איזו תזונה מומלצת

14/08/2012 | 16:50 | מאת:

שלום אירית, אני מניחה שישנן בעיות נוספות מעבר לפצעי לחץ ויש לראות את כל התמונה. ראשית יש לוודא שינויי תנוחה וכמובן מזרון מתאים. לגבי תזונה- ההמלצה על העשרה חלבונית עם תמיכה קלורית מותאמץ, תוספת אבץ וויטמין C בהתאם. ניתן לתת העשרה עם תוסף מזון המכיל ארגנין המתאים לריפוי פצעים. פנו לדיאטנית במחלקה או במוסד. בברכה,דנה

14/08/2012 | 02:24 | מאת: חגי

שלום רב :) עשיתי בדיקת דם כללית והכל יצא בטווח (כולל תפקוד כליות, חומצה פולית, ויטמינים וכו') אני בן 30, בריא באופן כללי. רק שלשת המשתנים הללו היו מחוץ לטווח התחתון: RBC-Red Blood Cells 4.45 Hemoglobin 13.3 Hematocrit 40.4% אשמח לדעת מהן הסיבות לכך וכיצד יש לנהוג, תודה :)

14/08/2012 | 11:47 | מאת:

שלום חגי, בעיקרון, שום דבר. זה גבולי ולא משמעותי. רק מעקב. בברכה,דנה

14/08/2012 | 11:57 | מאת: חגי

האם ככל שההמוגלובין ושאר המשתנים הללו גבוהים יותר, אני אהיה אנרגטי יותר? או שזה מצב של on ו off, שמרמה מסויימת אין שום הבדל? אשמח להסבר :)

13/08/2012 | 17:19 | מאת: אלונה

שלום! אם נתתי בטעות לתינוק בן 9 חודשים מים עם מלח לימון וסימילאק , למה זה יכול לגרום לתינוק. אני לא בתוחה שהמים היו עם מלח לימון.תינוק מתנהג כרגיל, לא הקיא. האם זה אומר שהכל בסדר או יכולים להיות גורמים ש לא נראים לעין.

13/08/2012 | 17:25 | מאת:

שלום אלונה, מציעה שתפני לרופא הלדים. בברכה,דנה

13/08/2012 | 01:50 | מאת: יוכבד

שלום רציתי לדעת במה ניתן להישתמש במקום מרגרינה? כשאני מכינה קובנה זה עם הרבה מרגרינה ועכשיו שידוע לי שלא כדאי להישתמש במרגרינה האם חמאה זה טוב? יהיה שומני וטעים כמו המרגרינה? לשבת הכנתי עם שמן כתחליף למרגרינה אבל יצא די יבש וכלל לא טעים.. ליפני כמה שנים היה בחנויות מרגרינה עץ הזית זה טוב...? או גם לא בריא כמו המרגרינה? לצערי קשה מאוד להשיג ברוב החנויות והסופרים שאני נימצאת אין שם אוליי כבר לא מייצרים...בכל זאת אשמח לקבל תשובה ועצהאם יש תחליף פרווה אשמח לדעת תודה ולילה טוב

13/08/2012 | 14:48 | מאת:

שלום יוכבד, חמאה בהחלט תחליף עדיף אך לא פרווה. ישנם יחסים להחלפה בין מרגרינה לשמן, וכנראה לא שמת מספיק. כשממירים ממרגרינה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 200 גרם חמאה = 170 גרם שמן. 100 גרם חמאה/מרגרינה = 100 מ"ל שמן (מעט פחות מ-1/2 כוס) 200 גרם חמאה/מרגרינה = 200 מ"ל שמן (מעט יותר מ-3/4 כוס) בברכה,דנה

12/08/2012 | 23:23 | מאת: b12

אני סובלת ממחסור רב בB12, כטיפול קיבלתי 10 זריקות ואני נוטלת טבלית תת לשונית של 1000 מ"ג ביום. מהתחלת הטיפול (כחצי שנה), אני מרגישה בעלייה ניכרת במשקל ותחושת נפיחות. אני אוכלת לפי תפריט מסודר ועושה פעילות גופנית כ-3 פעמים בשבוע, ועדיין אין שום שינוי מבחינת המשקל. האם יש קשר בין הדברים? אני בת 24

13/08/2012 | 14:49 | מאת:

שלום, לא למיטב ידיעתי. בברכה,דנה

10/08/2012 | 18:41 | מאת: רחל

יש לי סוכר 111 וברזל 50 איזה פירות מותר לי לאכול אם בכלל ובאיזה תדירות האם מותר לי לאכול תפוחי אדמה

11/08/2012 | 16:23 | מאת:

שלום רחל, לא הבנתי את הכותרת :" אני בדיאטה בריאותית". על כל פנים אין ממש מגבלת פירות מסויימת, רצוי שלמור על גודל מנה נכון, לפזר את הפירות על פני היממה ולא לעבור 2-3 מנות ביממה. את יכולה לאכול תפוח אדמה, אך במידה. פני לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

10/08/2012 | 14:40 | מאת: לילך

שלום לך, אני מעוניינת למצא מוצרים שמכלים סידן ללא מעכבים, האם במוצרים הבאים יש אוקסלית או פיטית, כי אז אין טעם לספור את המינון של סידן בהם. קמח סויה, אגוזי לוז, פרג, אצות ים,אבקת חרובים?

11/08/2012 | 16:24 | מאת:

שלום לילך, ראשית זה לא נכון לא לספור את הסידן במזונות אלו, אם בכלל, כי לא מדובר בעיכוב מלא, ואף אחד לא ממש יודע כמה נספג. לא כל מזון נבדק וזה משתנה מאדם לאדם. בכל מקור צמחי יש חומצה פיטית ואוקסלית ואין לי מידע לגבי כמות ו/או מידת ספיגה. בברכה,דנה

10/08/2012 | 14:06 | מאת: מיטל

האם מוצר שמכיל 100% סובין שומשום אין חומצה פיטית? האם תוספת לציטין 1200 מק"ג שעוזר לכולסטרול, עלול לגרום לבריחת סידן מהעצמות? מחשבים את הפטרוזליה כטובה לברזל וסידן ,אבל אני מבינה שאף אחד ליספג כי יש גם חומצה אוקסלית שמתחברת לסידן ,וגם סידן מונע ספיגת ברזל.

11/08/2012 | 16:25 | מאת:

שלום מיטל, ברור שי חומצה פיטית כמעט בכל צומח גם בשומשום מלא. לגבי לציטין, אין לי תשובה מדעית. פטרוזיליה לא טובה לברזל ולא טובה לסידן, למרות כמויות נאות של שניהם. בברכה,דנה

10/08/2012 | 05:26 | מאת: עידן

רציתי לשאול שאלה בקשר לתחליפי החלב כמו חלב סויה/קוקוס/שקדים. האם יש להם יתרונות לעומת החלב הרגיל? האם הערכים התזונתיים שלהם עדיפים? והאם כדאי להכניס אותם לתפריט יומי של בן אדם בוגר?

11/08/2012 | 16:27 | מאת:

שלום עידן, יש להפריד בין הסוגים השונים של תחליפי החלב ומה מטרתם. חלב קוקוס ושקדים בכלל לא עומדים בקטגוריה של תחליפי חלב ראויים, אולי לצורכי טעם. חלב סויה נחשב להכי קרוב, אבל לאור אופן הכנתו התעשייתי הוא אינו עדיף ולכן אינו מומלץ מבחינתי. בברכה,דנה

09/08/2012 | 09:47 | מאת: Annie Hall

שלום, אני בת 50, שומרת בקנאות על משקל אחיד מזה שנים. אני אוכלת נכון, מתעמלת ובאמת שמה לב לכל ביס. לפני כמה חודשים עברתי ניתוח כליה שגם שינה לי מאוד את צורת הבטן, לצערי, והשאיר אותי עם בליטה מכוערת בצד המנותח. בחודשיים האחרונים, שמתי לב לעלייה במשקל שמתרחשת ממש לנגד עיני מדי יום! אני מכירה טוב את עצמי והתזונה שלי, אבל אני ממש עולה 100-200 גר' בכל יום. זה מצב שמצריך זלילה מטורפת וזה ממש לא המצב. האם אלו ההורמונים שמתחילים להשתולל לקראת גיל המעבר? עדיין יש לי מחזור מסודר. יש לציין שאני גם סובלת ממעי רגיז, ומאז הניתוח המצב בכלל הפך בלתי נסבל. כל מה שאני מכניסה לפה מנפח לי מאוד את הבטן, זאת לאחר שהורדתי את כל החשודים - חלב, קטניות, מצליבים, פירות יבשים, וכו'. עשיתי בדיקות דם לפני שבוע והכל תקין, כולל תפקודי בלוטת התריס. אין שום בעיות של סוכר, כולסטרול, או ברזל. מה היית מייעצת לי לבדוק/לעשות?

09/08/2012 | 16:51 | מאת:

שלום, מדוע עבר ניתוח בכליה ואיזה ניתוח עברת? האם מעבר לעליה במשקל את רואה שינויים נוספים? בצקות, לחץ דם גבוה, השתנה מרובה, כאבי ראש או כל דבר אחר? בברכה,דנה

09/08/2012 | 17:02 | מאת: Annie Hall

היה לצורך הסרת גידול ממאיר. לפי הדוח הפתולוגי הגידול הוסר במלואו והיה בממאירות נמוכה מאוד. אני לא חווה השתנה מרובה, ולחץ הדם שלי נמדד לפני שבועיים והיה תקין, אבל אני כן מרגישה קצת נפיחות בכפות הרגליים והידיים ואני עייפה מאוד. זו הסיבה גם שערכתי בדיקות דם, אבל כאמור מבחינת ברזל, B12, בלוטת התריס וסוכר, הכל תקין. פריטין וMCH טיפה נמוכים, אבל מאוד גבולי. במה את חושדת ומה נראה לך שעלי לבדוק?

08/08/2012 | 19:34 | מאת: רביב

אני בן 30 משקל 95קילו אחוזי שומן 18% היקף בטן 99 מבצע דיאטת רזון מאוזנת משולבת בפעילות גופנית (אירובית ואנאירובית) בהנחה שRMR שלי הוא 2100 ק"ק , פעילות גופנית יומית 600 ק"ק ותפריט מאוזן (30% חלבון 30% שומן 40 פחמימות) של 1800 ק"ק (מבצע כ 3 חודשים) גרעון קלורי של 900 ק"ק עד כה ירדתי 5 קילו במצב שהמשקל תקוע מס' שבועות לאן האנרגיה הולכת? הרי לא ייתכן שהRMR ירד ל1200 ק"ק

09/08/2012 | 16:53 | מאת:

שלום רביב, ראשית בו נצא מהנחה שההנחה שלך יכולה להיות שגויה. הערכת RMR הינה בעייתית מאוד ואין לנו ממש מושג בפרמטרים הפשוטים לוודא שהיא אכן נכונה.גם חישובי ההוצאה האנרגתית שלך בהחלט יכולים להיות שגויים, כי המדידות מאוד לא מדוייקות, וכנ"ל לגבי אחוזי השומן שלך. כלומר כל הבסיס שלנו הינו שרירותי וניחוש מושכל בלבד ויכול להיות רחוק מהמציאות. לכן חישובי הגרעון שלך יכולים להיות שגויים מהבסיס. ולשאלתך, התשובה היא כן, ככל שאנחנו יורדים במשקל ונכנסים לגרעון קלורי ה- RMR יורד. בברכה,דנה

08/08/2012 | 15:32 | מאת: דני

שלום, רציתי לשאול האם שתיית סודה גורמת לנפיחות בבטן ולכרס?

09/08/2012 | 16:54 | מאת:

שלום דני, כל משקה מוגז יכול לתחושת נפיחות בבטן ובכרס, אבל היא זמנית וחולפת. בברכה,דנה

08/08/2012 | 00:02 | מאת: שלומי

היי, אני 184 בן 28,מתאמן מזה כ6 שנים בחדר כושר , יש לי כמה שאלות ואשמח אם תענו בוקר :טוסט עם גבינה בולגרית צהריים :פסטה מחיטה מלאה עם טונה ו2 ירקות אחרי אימון : פרוסת נקניק עם שתי פרוסות לחם ערב : טוסט עם גבינה בולגרית שוב פלוס 2 ירקות שונים לפני שינה : יוגורט האם התפריט הזה מתאים לי מבחינת חיטוב ? ועד כמה קרונפלקס (הצהוב) משמין ?

08/08/2012 | 13:34 | מאת:

שלום שלומי, לא ציינת אחוזי שומן של הגבינות, סוגי לחם, איזה נקניק וכו'. התפריט דל מאוד ולא מזין, בכלל. אם אתה רוצה ייעוץ רלוונטי ונכון, פנה לדיאטנית לייעוץ אישי ולא במסגרת פורום זה. בברכה,דנה

07/08/2012 | 19:54 | מאת: אורי

שלום, שמי אורי ואני בן 26 בעקבות חולשה שיש לי עשיתי בדיקות דם והתברר שיש לי ברזל ופריטין נמוך (הפריטין מתחת לשמונה). במשך כמה חודשים לקחתי פיריפול אך זה לא עזר. אציין שרוב חיי לא אכלתי מסודר (גדלתי על לחם עם שוקולד). בשנתיים האחרונות התחלתי לאכול יותר מסודר, וארוחת הצהריים הייתה בנוייה מחזה עוף, מנת פחממות וסלט עם טחינה (מלאה) שאני מכין. הבדיקת פריטין הגבוהה היחידה שיש בארכיון היא מלפני שנתיים שזה היה אחרי תקופה שבה אכלתי פיתה עם שווארמה כל יום. מכאן הבנתי שהגוף שלי סופג הכי טוב מבשר. ברור לי שיש לי בעית ספיגה, וטחינה וחזה עוף לא מספיקים לי, החלטתי להמיר את החזה עוף בקציצת בקר (או הודו), ככה שכל יום אני אוכל בערך 70 גרם של בשר. אני ככה בערך חודש ואני כמעט לא מרגיש הבדל השאלות שלי הם כאלה 1. האם 70 גרם ביום (5 פעמים בשבוע) זה מספיק? 2. האם זה בעייתי שאני מכין את הקציצה ואז מקפיא אותה? אם זה הופך אותה לפחות יעילה? 3.באיזה בשר יש הכי הרבה ברזל? אשמח לעצות בתודה

שלום אורי, 70 גר' בשר זו מנה קטנה מדי, מומלץ להעלות ל- 120-150 גר' לפני בישול. הכי טוב שילוב של הודו ובקר רזה. הבישול לרוב מעלה זמינות, כך שזה לא מפריע. בברכה,דנה

07/08/2012 | 16:32 | מאת: מיכל

איך בודקים רגישות ואלרגיות למזונות ומקבלים תשובות אמינות? כולל רגישות לפרוקטוז. יש הרבה מעבדות פרטיות ושיטות שונות ומשונות רבות ואני באמת לא יודעת לאן ללכת ועל מה לסמוך. בבקשה עזרתכם...

07/08/2012 | 17:10 | מאת:

שלום מיכל, יש להבדיל בין רגישות המתבטאת בבעיה עורית או סיסטמית אחרת לבעיות במערכת העיכול. לגבי מערכת העיכול למשל רגישות לפרוקטוז או לקטוז ואלרגיה לחבוני חלב פרה , סויה, גלוטן ועוד יש לפנות לגסטרואנטרולוג. לגבי ריגשיות ואלרגיות אחרות יש לפנות לרופא עור ו/או מומחה לאלרגיות. בברכה,דנה

07/08/2012 | 09:29 | מאת: שירה

קניתי השבוע קסטה פרווה באחד המרכולים באזור. הופתעתי לגלות את הערכים התזונתיים ההזויים שמופיעים על האריזה.. הייתכן? 50 קלוריות לקסטה? יש ביסקוויטים באמצע זה רק נראה לי 100 קלוריות. בנוסף מצויין שיש 0 אחוז שומן. האם הדבר הגיוני? המוצר הינו 50 גרם. מצורפת תמונה עם הערכים. אודה לדיאטנית/מישהו שמבין שיאמר לי אם זה הגיוני. http://www.fastup.co.il/images/79015892.jpg

07/08/2012 | 11:36 | מאת:

שלום שירה, איני מצליחה לראות את התמונה. הגיוני או לא, זו שאלה גדולה, תלוי מה הרכיבים. אמרת 0% שומן, אז כנראה שכן. אם את לא בטוחה, פני לחברה. בברכה,דנה

07/08/2012 | 13:19 | מאת: שירה

http://img2.tapuz.co.il/forums/1_163535622.JPG http://www.fastup.co.il/v.php?file=56007927.jpg אין מענה בחברה אז אני לא יכולה לפנות אליהם ולשאול..

07/08/2012 | 01:43 | מאת: משה 10

שלום רב יש לי בת בגיל 6 שנים שניזונה דרך גאסטרוסטום עקב פגיעה מוחית, עברה גם ניתוח פונדופליקאציה שלא היה מוצלח ב 100%, אני מאכיל אותה בסביבות 120מ"ל פידיאשור כל 3.5 שעות, אך אני רואה שרוב הימים אני יותר מעמיס על הקיבה שלה, כי מתחילה עם בחילה קשה ולפעמים מקיאה, לציין לא עולה במשקל בתשנה האחרונה, שוקלת 12.5 ק"ג, השאלה אם יש פורמולה אחרת שיותר קלה לספיגה ולפינוי מהקיבה, מה היא? תודה

12/08/2012 | 15:22 | מאת:

משה שלום, קיימים עוד תכשירי הזנה שניתן לנסות. מעבר לסוג תכשיר ההזנה חשוב גם הקצב. מגיע לביתך טיפול תזונתי. אנא פנה לדיאטנית קלינית מומחית במרפאה בה היא במעקב שתתאים לה תכשיר הזנה מתאים. בהצלחה, מיכל