פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה

דר יקרה שלום רב. אני פונה אלייך לאחר מצב של תסכול וייאוש רב. לפני כמעט שנה אובחנתי כחולה באכלזיה. לאחר 2 ניסיונות הרחבת וושט עי בלון ( פעם ראשונה 30 ממ ופעם שנייה 35 ממ) שלא עזרו הופנייתי לניתוח מיוטומיה של הוושט. לאחר הניתוח עברתי שוב את כל הבדיקות כאשר האבחנה היא שעדיין יש היצרות של הוושט. בוצע שוב ניסיון הרחבה עי בלון בקוטר מינימלי של 15 ממ על מנת לבחון האם הייתה זו היצרות חד פעמית לאחר הניתוח או שמה משהו אחר. לאחר ההרחבה הנל לא חל שום שינויי במצב. מבחינת תזונה יש לי בעיה של מעבר של אוכל מוצק כגון: כל מוצרי הבצק, מאפים לחם פסטה וכדומה. אוכל רך יותר אמנם עובר אך מורגש בכאב המעבר שלו והמצב הוא שלאחר כל ארוחה או אפילו תוך כדי אני נעזר בנוזלים כדי לפתוח את הסתימה. הרופא המליץ על ניסיון הרחבה מקסימלי (40 ממ) ואם הוא יכשל אז יאלצו לנתח אותי שוב על מנת לבדוק מה הבעיה. הייתי רוצה לחשוב שישנה איזה שהיא תזונה שתוכל להקל עלי ושאוכל לאכול כמו בן אדם ולהימנע מניתוחים נוספים. אודה לך מקרב לב אם תוכלי לסייע לי במציאת תזונה שכזאת... בתודה מראש והערכה רבה... יוסף אלי  

שלום יוסף אלי, לצערי תזונה לא תמיד יכולה לטפל בבעיה אלא לשפר את המצב הקים עד שינוי. ניכר כי המזון שלך צריך להגיע בצורה מרוסקת, עדיף במרקם פודינג רך- זה יכול לכלול גבינות, ירקות, פירות, בשר ועוד. אך עדיין צריך להיות במרקם בלנדר, והכי חשוב, אם אינך מסוגל ללעוס מספר רב של פעמים, לא לנסות לאכול מזון מוצק שמקשה עליך. הייתי ממליצה להשתמש בהעשרות ובתוספי מזון, להמנע מצב של תת תזונה או חסרים תזונתיים. כמו כן, חשוב לחלק את הארוחות ל-8-9 ביום, קטנות , צפופות ומרוכזות מבחינה קלורית, וכן לפנות לדיאטנית להמשך טיפול. לצערי, ככל הנראה לא תוכל להמנע מתהליך הרחבה נוסף ו/או ניתוח, כי התופעה פוגעת מאוד באיכות חייך ואף יכולה להיות מסוכנת. בברכה,דנה

11/05/2012 | 00:26 | מאת: אאילה

מי שסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס אבל מאוזנת ע"י אלוקטרסין האם אפשר לאכול כרוב כבוש או שזה עלול לפגוע בבלוטה עדיף להמנע? כי הבנתי שלא טוב לאכול ממשפחת המצליביםתודה רבה

שלום, יש הטוענים שכרוב טרי יכול להוציא מאיזון הבלוטה. לגבי כבוש אין לי מידע, ואם את מאוזנת, עדיף לוותר. בברכה,דנה

10/05/2012 | 22:20 | מאת: רוני

בבדיקת דם לפני כארבעה חודשים התגלה אצלי חוסר בויטמין B12, התוצאה היתה 164pg/ml, לפי הנחיית רופא המשפחה אני נוטל מאז B12 1000 מק"ג + חומצה פולית ליום למשך חצי שנה ולאחר מכן אני אמור ליטול כדור אחד לשבוע. בבדיקה שעשיתי כעת התוצאה היא 976pg/ml, השאלה היא האם אכן להמשיך לקחת ת הויטמין או אולי להפחית המינון?

11/05/2012 | 10:47 | מאת:

שלום רוני, הייתי מפחיתה מינון, ליום כן יום לא. בברכה,דנה

10/05/2012 | 19:07 | מאת: אורית

שלום רב לפני 5 שבועות עשיתי בדיקת קולונוסקופיה נמצא פוליפ קטנטן שהורד חוץ מזה הבדיקה היצה בסדר גמור. מאז אני סובלת מעצירות. ובעצם ללא עזרה של חומר משלשל (טבעי) אין לי פעילות מעיים עצמאית. 15 הטיפות שאני לוקחת בפעם ביומיים הולכות ומאבדות את השפעתן ואיני רוצה להגביר את הכמות. לא שיניתי את התזונה תודה על התייחסותכן

שלום אורית, הבדיקה לא אמורה להשפיע עד כדי כך. לא שינית תזונה, אבל אולי את צריכה, איני יודעת מה את אוכלת. על כל פנים, אכלי שבולת שועל, שיפון, ירקות טריים, דגנים מלאים אחרים, שתיה מרובה ופעילות גופנית יעזרו לפעילות תקינה של המעיים. במידה והתופעה נמשכת, פני לגסטרואנטרולוג. בברכה,דנה

10/05/2012 | 11:45 | מאת: יפית

שלום האם יש נזק באכילת אוכל עם עובש ? אם כן מהו הנזק. . הכוונה לפרוסת לחם עם נקודות עובש . האם אפשר להוריד את הנקודות עובש ולאכול את הלחם או שזה מסוכן? תודה

11/05/2012 | 10:51 | מאת:

שלום יפית, אין סכנה, הרי את אותו עובש אנחנו אוכלים בגבינות, ומתענגים עליהם. פשוט בלחם זה מעיד על טריות לקויה וטעם פחות איכותי. נקודה של עובש נראית עלין מסתירה אלפי קורים שלא נראים לעין, מציעה לזרוק. בברכה,דנה

09/05/2012 | 21:32 | מאת: עדנה

שלום רב, אני בת 62, משתדלת לעסוק ספורט כמו הליכה ושיעורי התעמלות באופן קבוע. לפני כשבוע התחילו כאבים בברך שמאל ( כנראה מעומס וממאמץ יתר) והאורטופד אבחן דלקת בברך. כמובן שהכאבים בברך חזקים מאוד ואינם מאפשרים הליכה או פעילות ספורטיבית כלשהי. שאלתי היא: איזו תזונה מומלצת עבורי כדי לזרז את תהליך ההחלמה של הברך שלפי דברי הרופא עלולה להימשך מס' שבועות. האם מומלץ ליטול תוסף תזונה כלשהו כדי להשלים חוסרים שייתכן שבגללם נוצרה הדלקת בברך? תודה מראש

11/05/2012 | 10:52 | מאת:

שלום עדנה, תזונה מסויימת, אין. זהו תהליך שאמור לעבור. את יכולה לנסות אומגה 3 במינון של 1 גר' ליממה, אך איני בטוחה שיבטיח ריפוי מהיר יותר. בברכה,דנה

09/05/2012 | 21:22 | מאת: עדנה

האם הוכח מחקרית שאומגה 3 מרפאה דלקות בגוף , הכוונה לדלקות שאינן נובעות מזיהום חיידקי / פטרייתי ? אם כן, איזו אומגה 3 יעילה יותר - ממקור דגי או ממקור צמחי? תודה מראש

שלום עדנה, אומגה 3 דווקא טובה יותר במצבי דלקת לא על רקע זיהומי אלא על רקע אימוני. כפי שעניתי לך בשאלתך השניה, אין הוכחה חד משמעית, זה יכול לשפר. כמוהן מקור דגים.\\בברכה,דנה

09/05/2012 | 15:20 | מאת: סטלה

שלום, האם עצירות מתמשכת מלווה בהפרשות שנראות כמו ג'לי לבן,(ללא סימני צואה) וחוסר תאבון יכולות להצביע על חסימת מעיים?

09/05/2012 | 16:37 | מאת:

שלום סטלה, חסימת מעיים ללא סמפטומים נוספים כגון בחליות, הקאות, חוסר תאבון, ירידה במשקל או נטיה לחסימות קודמות כגון ניתוחים במעי ועוד, לרוב לא סבירה אל לא ניתן לשלול. עצירות מוגדרת כחוסר יציאה במשך 4 ימים. בכל מקרה ממליצה לפנות לרופא. בברכה,דנה

09/05/2012 | 15:05 | מאת: עמית

לפני מספר שנים התפרסם שהשיטה המביאה לנסיגה בתהליך הטרשתי(מוכח מדעית)זה 1 סטטינים החדישים ,ליפיטור או קרסטור במינון מכסימלי(המון תופעות לואי -ולא ברור האם גם מפחית תמותה כללית) 2 גישה תזונתית לפי מחקריו של דר דין אורניש,הדוגלת בתזונה צימחונית ,הרבה ירקות ופירות,רק פחמימות מלאות,ומעט שומנים כולל בריאים(רק 10% מהתזונה)מחקרים הראו שלדבקים בשיטה חלה נסיגה מסויימת בתהליך הטרשתי, מדוע בעצם ,אתם ויתר העוסקים בתזונה רפואית אינם ממליצים על שיטה זו לחולי לב ולכל הסובלים מהתסמונת המטבולית? האם יש מחקרים חדשים בנוגע ליעילות השיטה?

11/05/2012 | 10:37 | מאת:

שלום עמית, סטטינים הינם הטיפול הנכון והטוב ביותר הקיים להורדת תהליך טרשתי קיים, אך פחות מניעתו. לרוב יודעים על סטטינים כחלק מהתליך טיפולי כאשר טרשת ו/או גורמי סיכון קיימים. אין מחקרים מספיק חזקים המוכיחים שאם נקח באופן מניעתי עוד לפני שיש תהליך משמעותי ונשווה לתזונה בריאה נראה הבדל, כי אין התוויה לתת מניעתית לכולם. התהליך הטרשתי מתרחש באופן טבעי אצל כולנו, מה שמאיץ אותו זה גורמי סיכון רבים כולל, נטיה משפחתית, תזונה, פעילות גופנית, עישון ועוד. אז צריך ראשית להבדיל בין טיפול מניעתי (טיפול ראשוני) לבין טיפול שניוני ושלישוני. לרוב לא צריך סטטינים במיינון גבוה, והיתרונות של הטיפול עולים על חסרונותיו, וכן תופעות הלוואי הינן נדירות מאוד. הדיאטה שאתה מתאר, דיאטת אורניש, אין בה שום דבר חדש או מהפכני, ולצערי היא לא עמדה במבחן הוכחה המדעית הקלינית, בניגוד לדיאטות אחרות, בייחוד דיאטה ים תיכונית וידאטת אטקינס, שרק לאחרונה פורסמו ממצאים די מרשימים על השפעתם על התהליך הטרשתי. למעשה, כח תהליך של ירידה במשקל, שהינו ככל הנראה אחד מגורמי הסיכון המשמעותיים ביותר, יוביל לירידה בתהליך הטרשתי, לא משנה איזו דיאטה נבחר. כמטפלת, הכי חשוב לי להתאים לאדם דיאטה, כזו שהוא יתמיד בה ויצליח לרדת במשקל, אופיה פחות משנה לי. מחקרים הוכיחו כי ישנם שלושה דברים שמשפרים את התהליך הטרשתי מלבד תרופות : פעילות גופנית, ירידה במשקל והכי חשוב, במידה וקיים, הפסקת עישון. בברכה,דנה

09/05/2012 | 00:59 | מאת: אלינור

האם גזר חי מאבד את ערכו התזונתי כשמבשלים אותו עד להתרככות? האם כדאי לשתות את מי הבישול או שאין להם ערך? והאם יש סכנה בצריכה עודפת של ירקות מכילי בטא קרוטן? תודה

09/05/2012 | 09:42 | מאת:

שלום אלינור, הגזר מאבד חלק מהויטמינים והמינרלים שלו בזמן הבישול למים, וחלק אובדים מעצם החימום. ישנם ויטמינים שהופכים לזמינים יותר. בכל אופן אכילת גזר מבושל הינה בריאה, אך עדיף בצורתו החיה. בעודפים קשים מאוד יכולה להיות רעילות כבדית ופגיעה בעצמות, אך לא במינונים שאנו צורכים. בברכה,דנה

08/05/2012 | 20:58 | מאת: יהודה

שלום בן 53 160\.65 מידי ערב אני אוכל כ 50 גרם פופקורן שאני מכין עם מעט שמן וללא מלח האם זה בריא ? ועד כמה זה משמין תודה מראש

09/05/2012 | 09:41 | מאת:

שלום יהודה, זהו חטיף לכל דבר.יש במנה כזו כ- 250 קק"ל ( שווה ערך מבחינה קלורית לחצי שקית במבה גדולה). אמנם מכיל פחות נתרן, אבל עדיין חטיף. הפופקורן יתרונותיו כי מכיל סיבים תזונתיים ולא מעט ויטמינים ומינרלים. אם נלקח בחשבון בסך הקלוריות היומיות, אז אין בעיה. בברכה,דנה

08/05/2012 | 13:10 | מאת: מיכל

שלום רב ד'ר השעה שבה יש לי בדרך כלל קיבה היא בבוקר אחרי הקפה של הבוקר. אם איני עושה קיבה בשעות אלו מכל סיבה שהיא אז אין כמעט סיכוי שאעשה בשעות אחרות במהלך היום ולכן היציאה הקרובה ביותר תהיה רק ביום שלמחרת. שאלתי היא- מדוע קורה שיש ימים שיש לי יציאה יום אחרי יום ואז פתאום ביום אחד אין לי יציאה למרות שיום קודם אכלתי ושתיתי כרגיל. האם זה דבר טבעי? בסדר? או שזה מעיד על עצירות קלה. מתסכל אותי לצאת לעבודה בימים שאני לא עושה בבוקר קיבה כי אז אני חשה כבדות וחוסר נוחות ועיפות במשך היום. ומה אוכל לעשות כדי להבטיח לעצמי יציאה בכל בוקר? תודה.

08/05/2012 | 15:32 | מאת:

שלום מיכל, אין שום דבר בעייתי באופי היציאות שלך, ולא, אין לך עצירות. אופן היציאות יכול להשתנות מיום ליום, ואין דרך לנתב מראש או לקבוע. אני מבינה את אי הנוחות, אך אין לי "תרופת קסם". בברכה,דנה

08/05/2012 | 11:58 | מאת: אבי

שלום. בכתבות שמתפרסמות בעיתונות מפעם לפעם מדובר על מידת הקפה היומית המומלצת. ברצוני לברר כמה נקודות בנוגע לכך: 1) לכמה כוסות ביום, אם בכלל, רצוי להגביל שתיית קפה? 2) האם כמות הקפה בכל כוס משנה כאן? למשל, האם שתיית כוס קפה אחת העשויה עם כפית אחת מליאה קפה שקולה לשתיית שתי כוסות שכל אחת עשויה מחצי כפית? 3) האם יש להעדיף קפה נמס על קפה שחור או להיפך מסיבות כלשהן? תודה מראש על המידע!

08/05/2012 | 15:34 | מאת:

שלום אבי, המחקרים לא כל כך מפורטים מבחינת סוגי הקפה אלא יותר בהשוואה לכמות קפאין. המחקרים גם לא ממש התערבותיים אלא הסתכלותיים שראו שאנשים שצורכים כ- 4 כוסות קפה ביום יש פחות מחלות מסויימות כגון סרטן כבד ואלצהיימר. בכל מקרה מה שקובע הוא כמות האבקה בשימוש, וזה מאוד משתנה מסוג פולי הקפה , מידת העיבוד וכו'. בברכה,דנה

08/05/2012 | 02:28 | מאת: אורית

תוך כמה זמן מומלץ להגיע איתו הביתה? לפעמים יש תור בסופר או עיקוב, האם זה משמעותי עוד 10 דקות למשל? תוך כמה זמן הוא מפשיר?

08/05/2012 | 15:36 | מאת:

שלום אורית, זה תלוי בסוג המזון הקפוא, כמה היה קפוא, מה הטמפ' בחוץ וכו'. לרוב גם שעה אינה משמעותית ברוב המוצרים, במיוחד מוצרים מוכנים שמכילים חומרים משמרים לרוב.בשר ודגים יכול להיות יותר בעייתי. בברכה,דנה

07/05/2012 | 20:39 | מאת: שרית

בתי בת 19, החלה את הדיאטות מגיל 14 והצליחה להשיל ממשקלה 10 קילו בתוכנית של שומרי משקל. אולם בשנתיים האחרונות הפסיקה לשמור על תזונה נכונה, והרבתה לאכול מאכלים שגורמים לה להשמין, כתוצאה מכך היא עלתה במשקל. כיום משקלה קרוב ל-80 קילו וגובה 156. היא מודעת לכך שהיא חורגת ממשקל הרצוי ולמרות הכל לא עושה מאמץ על מנת להרזות. אני כאם, ניסיתי לעשות הכול על מנת לעזור לה ופנינו לקוצ'רית ולתוכנית תמיכה קבוצתית אך ללא הועיל. כיום אני מאוד מודאגת מחוסר רצונה להרזות וממראה גופה, וחוששת שהיא תפתח בעיה של סוכרת(יש במשפחה, חולי סכרת) . אשמח אם תעזרו לי לעזור לה ולהפנות אותי לגורמים טפלים מתאימים.

07/05/2012 | 21:01 | מאת:

שלום שרית, ראשית, בתך צריכה לרצות לקבל עזרה. אני בטוחה שהיא מבינה את ההשלכות האפשריות של השמנה, אך לא על כולם אלמנט הפחד עובד. כנראה צריך לחפש עמוק יותר ולמצוא מניע שיניע. הטיפול פה הינו בהבט נפשי-פסיכולוגי יותר מאשר תזונתי. אין לי אדם ספציפי, אבל אולי כדאי לגשת מגישה זו ולא לראות את בעיית ההשמנה כבעיה פיסית בשלב זה, אלא מה הבעיה מסתירה מבחינה התנהגותית. בברכה,דנה

07/05/2012 | 13:44 | מאת: דבורה

כמה קלוריות יש ברגל של עוף מבושלת ללא העור (לא כל הכרעיים, רק החלק של הרגל, בלי הירך...)?

07/05/2012 | 15:08 | מאת:

שלום דבורה, יש כ- 130-150 קק"ל, תלוי בגודל. בברכה,דנה

07/05/2012 | 13:24 | מאת: ריקי

שלום, רציתי לדעת כמה קלוריות יש בבייגלה ממאפייה עגול - זה הקשה עם הזעתר/מלח וזה האווירירי עם השומשום? תודה

07/05/2012 | 15:09 | מאת:

שלום ריקי, יש כ- 170-190 קק"ל בממוצע. בברכה,דנה

07/05/2012 | 15:35 | מאת: ריקי

זה בייגלה גדול עגול עם שומשום. ראיתי בכמה מקומות שכתוב שהוא בין 450-500 קלוריות...

07/05/2012 | 12:20 | מאת: טליה

שלום,אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס- 0.83 ומטופלת בEuthyrox ושמעתי שאסור לאכול מוצרים המכילים סויה.אני רגישה לחלב פרה ומוצריו וצורכת באופן קבע חלב סויה ומוצריו כתחליף-האם זה בסדר או שעליי להפסיק לצרוך מוצרים אלה? בתודה מראש,

07/05/2012 | 15:22 | מאת:

שלום טליה, יש אזכורים על בעיות אפשרית ובעיות איזון.כל עוד את מצליחה להיות מאוזנת באופן רציף, לא הייתי משנה את התפריט. בברכה,דנה

06/05/2012 | 23:35 | מאת: מנחם

בן 70, לאחר טיפול בברכיתרפיה בעקבות סרטן הערמונית. הטיפול היה לפני כשנתיים כולל הקרנות שנמשכו כשנה לאחר מכן. בשנתיים האחרונות סובל מגזים מרובים בכל שעות היום ובלילה. איזו תזונה מומלצת לי?.

07/05/2012 | 15:40 | מאת:

שלום מנחם, ישנה אפשרות למתן את תופעת הגזים ע"י המנעות ממזונות יוצרים כגון : בצל, שום, קטניות (אפונה, שעועית, עדשים, חומוס) ומשפחת המצליבים : כרוב, כרובית, ברוקולי וצנון. עדיף כמובן גם להתייעץ עם גסטרואנטרולוג, שכן ייתכן וחלק מתופעות הלוואי נובעות מתופעות לוואי של ההקרנות ויש לשקול בדיקה של המעי. כמו כן, כדי לפנות לדיאטן לייעוץ אישי. בברכה,דנה

שלום אובחן אצלי תת פעילות בלוטת התריס וכרגע אני במעקב. במקביל, אני צריכה לעבור טיפול באינפרא אדום להסרת שיער באזוא הפנים. לפי מה שהבנתי אינפרא אדום לא בטיחותי לסוגים שונים של בעיות הורמונליות. האם זה ישפיע על בלוטת התריס? תודה.

שלום יעל, פני לאנדוקרינולוג. בברכה,דנה

06/05/2012 | 15:26 | מאת: סיון

האם כאשר יש בתוך החלמון של הביצה נקודה אדומה שכנראה זה דם, הביצה ראויה למאכל?

06/05/2012 | 16:55 | מאת:

שלום סיון, ייתכן וכן. מבחינה הלכתית היא לא כשרה, מבחינה בריאותית, למיטב ידיעתי אין בעיה. בברכה,דנה

06/05/2012 | 09:56 | מאת: אסתי

אבקש לדעת עם הכמויות של; DHA500mg EPA400mg ALA 40mg המ מספקות לצריחה היום יומית עם זה לא יותר מידי? ומה זה בעצם ALA ,תודה אתי

06/05/2012 | 10:34 | מאת:

שלום אסתי, מבחינת מינון זה סביר בהחלט.יש לקחת בחשבון האם את נוטלת תרופות קבועות ומהי מטרת נטילת האומגה 3. ALA זאת חומצת שומן נוספת מסוג אומגה 3 ממקור צמחי שהופך ל- DHA. בברכה,דנה

06/05/2012 | 00:15 | מאת: ספיר

שלום, אני בת 13 ושוקלת 44 , גובהי הוא 157 כולם מסביבי אומרים שאני רזה מידי באיזור הבטן וגם לדעתי זה נכון, מה ניתן לעשות בשביל לעלות במשקל ? תודה רבה

07/05/2012 | 08:47 | מאת:

ספיר שלום! המדדים שלך תקינים לגילך. אין סיבה לחשש. בברכה, נועה

05/05/2012 | 19:02 | מאת: איילת

לדיאטניות שלום רב קראתי שצמח האגבה אינו מומלץ,ש-90 אחוז ממנו מכיל פרוקטוז ושכל התכונות הטובות הידועות שלו אינן נכונות.מה דעתכן על הנושא? הנה הקישור לכתבה http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=305&ArticleID=1228 תודה רבה!

06/05/2012 | 07:06 | מאת:

שלום איילת, מעולם לא חשבתי שאגבה בריא. נכון שיש לא אכן אינדקס גליקמי נמוך יותר באופן טבעי כי מכיל הרבה פרוקטוז, אבל זה לא הופך אותו לבריא ו/או מומלץ לסוכרתיים, וזאת כבר יודעים שנים רבות. בברכה,דנה

04/05/2012 | 12:18 | מאת: בניפי

בתי בת 22 שוקלת 40 קג אוכלת טוב . בעבר שקלה יותר ויתכן ובעקבות ארוע חרדה ירדה במשקל לא אכלה מסודר. היום במצב יציב ללא אירועי חרדות מטופלת בציפרלקס חצי שנה ובהתחלה קלונקס שהופסק לאחר 3 חדשים. מאד רזה מה ניתן לעשות שתעלה במשקל?

04/05/2012 | 18:14 | מאת:

שלום , לפנות לדיאטן לייעוץ אישי. בברכה,דנה

04/05/2012 | 07:06 | מאת: ענת

שלום התינוקת שלי אוהבת מאוד!!! לאכול. אני יודעת שזה נשמע שאין כאן כלל בעיה אבל היא כבר שוקלת 12.5 ק?ג 83 ס?מ. אני מאוד מקפידה לגוון לה את האוכל, כמו כן היא אוכלת מאוד בריא ( בשר, עוף, ירקות פירות, קיטניות, דגנים מלאים קינואה וכד) היא אוכלת בבוקר פרי וחצי בצהריים ירקות מבושלים ובשר/עוף, ב 4 אחהצ פרי או פתית/ פריכית מאורז/ חיטה מלאים (2-3) ובערב מה שכולנו אוכלים ( סלט וחביתה, או פסטה או קינואה, מאוד משתנה ואני לא רוצה לתת לה משהו אחר מאיתנו). שאלתי אם כן היא, איפה הגבול? מבחינתה, כל עוד יש אוכל על השולחן כמעט תמיד היא תרצה עוד. כמה תינוק צריך לאכול? הגיוון לא מטריד אותי כי היא מוכנה לאכול כמעט הכל ( עדיפות לפחמימות ומתוקים כמובן, אך אני חוסמת את זה כמיטב יכולתי) הכמויות כן מטרידות אותי! במיוחד שעוד מעט היא תלך לגן בו התזונה מן הסתם תהיה פחות מבוקרת ואורז לבן ופסטה חלק בילתי מבוטל מהתפריט... תודה אנא עזרתכן. תודה

ענת שלום! קשה לי להתייחס לנתון אחד בזמן אך מבינה את הדאגה. חשוב לקבל תמונה מלאה של תהליך הגדילה, ההתפתחות וגם גנטיקה (או נטייה) משפחתית. בגדול אין לי מה להציע לך כרגע. הגבלת כמויות המזון בד"כ מחריפה את הבעיה. אנו ממליצות לא להתערב בכמויות כלל. ניתן להתחיל לדבר איתה על מושגים כמו רעב ושובע כדי שתדע לזהותם. להציע במקביל למזון גם שתיית מים. לעודד עיסוק מחוץ לבית הכולל הליכה, רכיבה על בימבה וכדומה. אני כן ממליצה כמובן להגביל ממתקים וחטיפים. כמובן להמשיך לעקוב ולבחון את המגמה המסתמנת. בברכה, נועה

04/05/2012 | 00:42 | מאת: חמדה

אני מורה לאנגלית כבר 12 שנים ומעוניינת בשינוי כיוון לדיאטנית מה אפשר להציע?

04/05/2012 | 18:16 | מאת:

שלום חמדה, לפנות לאתרי המוסדות המלמדים תזונה בישראל (אוניברסיטה עברית, מכללת אריאל ומכלת תל חי) לקרוא על החוג לתזונה, תנאי קבלה ועוד ולהגיע להחלטה האם להרשם או לא והאם יש לך תנאים מספקים לקבלה. בברכה,דנה

03/05/2012 | 09:42 | מאת: רותם

שלום, בתקופה האחרונה אני שמה לב שיותר ויותר מדברים נגד הגלוטן. ממה שאני קוראת, זהו חלבון שמקורו בחיטה ועל כן לא ברור לי מה כל כך רע בו (אני לא מדברת על אנשים האגישים לגלוטן). איך הוא מזיק לנו ולמה הרבה אנשים מעדיפים להמנע ממנו אם הם לא חולי צליאק? תודה ויום נעים

03/05/2012 | 11:23 | מאת:

שלום רותם, החיטה המתורבתת כפי שאנו צורכים אותה לאורך ההסטוריה נחשבת למוצר מזון יחסית חדש, ולכן כל מה שאנחנו יודעים הינו ידע מצומצם מאוד והבלוטים ביניהם הם אלו האלרגים לחלבון זה. ייתכן וישנה קבוצה נוספת רגישה לגלוטן ולא אלרגית, ולכן יש לקחת את זה בחשבון. גילוי רגישות הינו בעייתי מאוד, ורק ניסיון המנעות יכול לגלות זאת. לצערי הידע המדעי בנושא לוקה בחסר ולכן אין המלצה גורפת להמנע מגלוטן. בברכה,דנה

03/05/2012 | 07:41 | מאת: miki

שלום, אני שותה כל בוקר כף שמן זית על קיבה ריקה. לאחרונה שמעתי ששתיית זמן זית לא רק שלא מועילה אלא אף גורמת לנזק . הצטברות שומנים בדם וסתימת כלי הדם. האם נכון הדבר? תודה מיקי

03/05/2012 | 08:31 | מאת:

שלום מיקי, לא ככל הידוע לי. חשוב שזה יהיה חלק מתפריט מאוזן ולוודא שאינך צורך יותר מדי שומן וקלוריות. בברכה,דנה

02/05/2012 | 23:10 | מאת: עמיר

שלום רב. אני מרבה לאכול טחינה ואבוקדו. האם מאכלים אלו מיטיבים או מרעים עם אדם הסובל משומנים בדם וכולסטרול? האם הם הכולסטרול הטוב או הכולסטרול הרע? תודה.

03/05/2012 | 08:34 | מאת:

שלום עמיר, אבוקדו וטחינה אינם כולסטרול טוב או ארע, אין בהם בכלל כולסרול, כי הם מקור צמחי. טחינה ואבוקדו עשירים בחומצות שומן חד בלתי רוויות שנמצאו מועילות בהורדת כולסטרול LDL וחמצונו. מומלץ לשלבם בתפריט, אך לא באופן חופשי אלא כחלק מתפריט שלם. בברכה,דנה

02/05/2012 | 16:59 | מאת: שרית

היי במהלך כל חיי סבלתי מנפיחות בבטן למרות שמשקל גופי הוא תקין.לאחרונה החלטתי להפסיק לאכול לחם ודברי מאפה.והנפיחות בבטן ירדה במקצת.רציתי לשאול האם יש קשר בין הדברים או שזו החלטה קיצונית מידי תודה

03/05/2012 | 08:35 | מאת:

שלום שרית, יש הרבה סיבות לנפיחות בבטן, גלוטן יכול להיות חלק מהסיבות, אבל לאו דווקא. פני לבירור משולב אצל גסטרואנטרולוג ודיאטן. בברכה,דנה

02/05/2012 | 15:59 | מאת: שירי

שלום לכן אני בת 46 לפני כ8 שנים עברתי טיפול ביוד ,עקב אדנומה טוקסיק בבלוטת התריס, כיום הTSH עומד סביבות 10 ,וT3 T4 בתחום, לא מטופלת בכדורים אלא רק אצות. הלכתי לרופאה שאמרה שבמצב רגיל אפשר להמשיך כך,אך אם אני מתכננת הריון בחודשים הקרובים עלי להתחיל לקחת כדור יוטירוקס 50 ,6 ימים בשבוע,כיון שבהריון חייבים להיות TSH 2 ,2.5 ובטח בגילי. השאלות שלי הם: 1.לאחרונה הכרתי מטפל בתזונה וצמחים שעזר לנשים רבות עם תת פעילות הבלוטה, השאלה האם אחרי 8 שנים טיפול ביוד, יש אפשרות לשקם הבלוטה ולהגיע לאיזון? 2.במידה שהמטפל יצליח שלא בהריון, ובהריון הבלוטה כן תחרוג לתת פעילות, אפשר יהיה מיידית לקחת כדורים שיאזנו הבלוטה מבלי לפגוע בעובר? תודה רבה.

03/05/2012 | 08:37 | מאת:

שלום שירי, אי איזון של בלוטת התריס הינו סכנת חיים לך ולעובר ופגיעות מוחיות קשות. אני לא הייתי משחקת בחיי הילד העתידי שלי ויכולתו הקוגנטיבית. אבל ההחלטה במקרה זה הינה רפואית ולא תזונתית, לכן התייעצי עם אנדוקרינולוג מומחה. בברכה,דנה

03/05/2012 | 10:14 | מאת: שירי

02/05/2012 | 13:48 | מאת: bar

בשנה האחרונה השלתי ממשקלי כ-20 ק"ג. אני בת 21 גובה 1.55. הדיאטה שולבה עפ פעילות גופנית ואני עדיין ממשיכה לפעול עפ"י אורח חיים זה. לאחרונה החלו להופיע על גופי המון סימנים כחולים וזה לא מקבלת מכה. האם יש קשר בין הדיאטה להופעת הסימנים?

02/05/2012 | 14:49 | מאת:

שלום בר, תפני לרופא המשפחה לבדיקות. בברכה,דנה

מה הכמות המינימלית והמומלצת, ומה הכמות המקסימלית של אגוזי מלך, אגוזים, שקדים, פיסטוקים, פקאנים, שמותר לאכול ביום בלי שזה יזיק ?

שלום דודו, אין מנה מינמלית ואין מנה מקסמילית. זה חלק מתפריט כולל. בברכה,דנה

01/05/2012 | 17:09 | מאת: שנאל

הי ! אם אני קונה חבילת קורנפלקס רגילה שיש בה ל100 גר' 360 קל' והתכולה היא 750 לעומת חבילת דגנים מסוג אחר שיש בא 380 ל100 גר' אבל התכולה היא 250 ג' יש סיכוי שבחבילה היותר קטנה כמות הקלוריות תיהיה יותר נמוכה? כמו שזה קורה עם חבילות לחם?

02/05/2012 | 13:12 | מאת:

שלום שנאל, לא הבנתי את השאלה. את לא אוכלת חבילה את אוכלת מנה. אם את אוכלת 100 גר' אז ב- 380 יש יותר קלוריות מ- 360. ונכון גם אם אוכלת פחות. סה"כ באריזה, ברור שבקטנה יהיה פחות סה"כ, כי יש פחות מזון. לא הבנתי את דוגמת הלחם.גם לחם אוכלים בפרוסות או כל מנה אחרת, לא באריזות. בברכה,דנה

01/05/2012 | 10:57 | מאת: פה גדול

האם יש תועלות באכילת שיניי שום חיות? האם זה נכון שתמר בכמות קטנה מוריד את רמות הסוכר בדם? תודה

01/05/2012 | 11:15 | מאת:

שלום, המחקרים לגבי שום לוקים בחסר, אבל זה לא מזיק לאכול, אך גם לא הוכחה תועלת וודאית. שום מכיל אכן הרבה חומרים נוגדי דלקת וחמצון,אך גם ירקות ופירות אחרים. לא ידוע לי שתמר מוריד סוכר לבדו, אלא כמכלול של תזונה נכונה. בברכה,דנה

01/05/2012 | 13:46 | מאת: פה גדול

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4214925,00.html

01/05/2012 | 09:46 | מאת: רותם

בני בן 17 ובקרוב אמור להתגייס לצה"ל (פרופיל 97) מגיל 12 הוא אוכל תפריט מצומצם מאוד הכולל אך רק: פיצה ופסטה (ללא רוטב), נקניק סלמי בלבד, יוגורטים בכמויות, פופקורן, פלאפל וצ'יפס, חטיפים (בעיקר במבה ובייגלה), גזר, מלפפון, תפוח וזיתים, ארטיקים ולחם. מידי פעם טועם דברים חדשים אך טוען שלא טעים לו. בדיקות דם תקינות. מה מוצע ? האם ניתן לפתור/לאבחן הבעיה ?

שלום רותם, זאת לא בעיה קשה כפי שאת מגדירה אותה, הוא פשוט אוכל לא מאוזן ולא בריא במיוחד, יחד עם זאת הוא בן 17. אפשר תמיד לפנות לדיאטנית ולנסות לשכנע להרגלי אכילה בריאים יותר, אך לא מעבר לכך. הוא צריך לרצות לשנות, וזה שלב ראשון. בברכה,דנה

01/05/2012 | 09:38 | מאת: נעמה

לפורום שלום ! האם במיקרה של רמת טריגליצרידים גבוהה בדם וסוכרת מותר להשתמש במייפל סירופ טבעי . נעמה

01/05/2012 | 11:17 | מאת:

שלום נעמה, לא מומלץ. בברכה,דנה

30/04/2012 | 21:37 | מאת: שלומית

שלום רב, בן זוגי שבועיים לאחר ניתוח חסימת מעיים כרגע בדיאטה דלת סיבים . ירקות כמובן אסור ופירות נרשם שמותר רק אגס ובננה קלופים . ראשית שאלתי היא לגבי פירות נוספים שקראתי שהם דלים יחסית בסיבים כמן מלון , אבטיח וענבים . קראתי שכמות הסיבים שבהם פחות מבננה ואגס אז זה אומר שניתן לאכול אותם? שנית רציתי לדעת מה ניתן לעשות לגבי הסוכר . כמות הסוכר שבדיאטה הזו היא פשוט מפחידה , מה ניתן לאכול / להוסיף לדיאטה הזו כדי לאזן את רמות הסוכר . כל היום הוא צורך לחם לבן , מתוקים , תפוחי אדמה , ביסקיוויטים וכו'... כמובן משלבים גם חלבון אבל עדיין ... המון תודה מראש...

30/04/2012 | 23:16 | מאת:

שלום שלומית, הדיאטה הזו מיועדת לכל היותר ל- 3-4 שבועות במקרה הגרוע ביותר. כעיקרון אמורים לחזור לאכול רגיל בהתאם לחלק המעי שהוצא, אם בכלל. מציעה שתפני לדיאטנית שהדריכה אותך בבית החולים והמלצה מהכירורג לחזור לדיאטה רגילה. אבטיח ומלון וענבים ממש לא מתאימים. אפשר לבשל דלעת, בטטה, קישואים. מוצרי חלב אפשר במידה ונסבל, בשר רזה. התייעצי בדחיפות לגבי שינוי התפריט. בברכה,דנה

30/04/2012 | 17:39 | מאת: ישראל

שלום רב!! מזה כשלוש שנים אני סובל מתופעות לוואי קשות בדרכי העיכול שכוללות גרפסים מרובים במשך כל שעות היום בעיקר אחרי ארוחה, כאבים בחזה, קשיי נשימה (הכושר הגופני שלי ירד פלאים ודרך אגב בדיקת תפקודי ריאות יצאה תקינה) בחילות מרובות והרגשה מאוד לא נעימה בחלל הבטן והחזה. ניסיתי מספר כדורים להורדת חומציות ( לנטון, נקסיום , אופרדקס) ולא עזר, בבדיקת אנדוסקופיה נתגלה בקע דלקתי בסרעפת אבל הרופא אמר שהוא קטן ( מילימטר) ולא פרופורציונלי לתלונותיי. איכות החיים שלי ירדה פלאים והתופעות האלו משפיעות עליי גם מהבחינה הרגשית... רציתי להתייעץ איתך אולי יש לך דרך לעזור לי או להכווין אותי יותר טוב לגבי הדברים שיכולים להקל על תופעות אלו. בתודה מראש!

30/04/2012 | 23:19 | מאת:

שלום ישראל, בעיקר מדובר בהתנהגות אכילה עם המנעות ממספר מזונות קטן. יש להמנע מקפאין, עישון, לעיסת מסטיקים, מזונות חריפים, מזון מטוגן ועתיר שומן וכמובן אלכוהול באופן גורף. מבחינת התנהגות אכילה: אכילה של ארוחות קטנות כל 2-3- שעות, אכילה בישיבה בלבד, ארוחה אחרונה 3 שעות לפני שינה ומהנעות מפעילות לפחות 3-4 שעות לאחר אכילה. המנע ממזונות עם זמן עיכול ארוך במיוחד כגון מזון עתיר שומן, אורז וכרוב. בברכה,דנה

02/05/2012 | 12:45 | מאת: ישראל

מקווה שזה יפתור את הבעיה:)

30/04/2012 | 17:12 | מאת: פזית

האם כדאי להתאמץ ולהפחית מצריכת המלח שלי גם אם לחץ הדם שלי נורמלי/קצת נמוך, ואף אחד במשפחה לא סובל מיתר לחץ דם? או שזה מיותר? אני כמעט ולא אוכלת דברים מעובדים, אבל לסלט ירקות ולבישולים אוהבת להוסיף מה שנראה לי כמו די הרבה מלח.

30/04/2012 | 23:20 | מאת:

שלום פזית, ההמלצה עומדת על כ- 5 גר' מלח ליממה. אפשר לחרוג כמוהן אם אין גורמי סיכון, בעיקר אם זה מלח מוסף למזון ולא ממקורות מעוהדים. בברכה,דנה

30/04/2012 | 17:05 | מאת: תמר

שלום, אני מתלבטת היכן ללמוד לימודי תזונה, בפקולטה לחקלאות ברחובות או במרכז האונברסיטאי אריאל. האם תוכלו להרחיב על נקודות החוזק של כל אחד מהמוסדות הללו? מהי המלצתכם? תודה מראש

30/04/2012 | 23:21 | מאת:

שלום תמר, פני לאתר העמותה של "עתיד" שם מנכ"לית העמותה, ד"ר אסנת סטון תוכל לעזור לך. בברכה,דנה

30/04/2012 | 10:40 | מאת: שרון

שלום האם עדיף לבשל סלק בקליפתו על מנת לשמור על ערכו התזונתי? בתודה מראש

30/04/2012 | 12:48 | מאת:

שלום שרון, זה לא משמעותי. בברכה,דנה

29/04/2012 | 23:09 | מאת: adi

היי, לאחר שבישלתי עדשים הקפאתי אותן. האם זה מזיק? עדי

30/04/2012 | 12:46 | מאת:

שלום עדי, לא, זה לא מזיק. בברכה,דנה

29/04/2012 | 14:30 | מאת: אחת

מבוגר לאחר ארוע מוחי שסובל מיתר לחץ דם גבולי 150 על 70/80 הרופא אמר להפחית במלח... כמה נתרן צריך ביום אדם כזה (כמו אדם רגיל או פחות). ואיהפ מקבלים אינפורמציה על איךלהימנע מהרבה מלח במזונות שזה מגיע בילט אין.כמו כן יש מלח דל נתרן מומלץ? תודה רב ה ויום טוב

29/04/2012 | 14:44 | מאת:

שלום, ההמלצה להגבלת נתרן עומדת על כ- 2.5 גר' נתרן ליממה ( כ- 2500 מ"ג). ההמלצות מדברות על הפחתת מזון מעובד, תיסוף מלח למזון, המנעות ממזונות משומרים או מומלחים, אבקות מרק. מזון דל נתרן מוגדר עד 100 מ"ג נתרן ל- 100 גר' מוצר. תחליפי מלח מומלצים מכילים יותר אשלגן, יש לוודא שאין בעית כליה. רצוי להתייעץ עם דיאטן באופן פרטני. בברכה,דנה

29/04/2012 | 00:15 | מאת: שיר

היי..!! רציתי לשאול בנושא הגבינות . האם קוטג 5% וגבינה צהובה 5% הם אותו דבר? או שגבינה צהובה תשמין יותר עצם העובדה שזו גבינה צהובה אני מדברת ע אותו סדר גודל שיש שווה בקולריות נאמר פרוסה גבינה צהובה וכמות קוטג ששוה לערך הקלורי שלה

29/04/2012 | 12:55 | מאת:

שלום שיר, 5% שומן משמעו, 5 גר' שומן ב-100 גר' מוצר, גם בקוטג' וגם בגבינה הצהובה. אם את אוכלת את אותו ערך קלורי, התרומה הקלורית תהיה זהה סה"כ וגם משומן. בברכה,דנה

28/04/2012 | 21:23 | מאת: סימה

שבוע טוב רציתי לבדוק אפשרות לדיאטה שתוכל ל"העלים" את הפוליפ. האם זה אפשרי או עבודה בעיניים. ללא דברי חלב,אורז,קמח,סוכר .אודה למתן פתרון ללא הצורך בניתוח. תודה מראש.

29/04/2012 | 13:00 | מאת:

שלום סימה, לא ידוע לי על קשר בין הפוליפ לתזונה. בברכה,דנה

28/04/2012 | 16:45 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 32, מבנה הגוף שלי רזה ואני מאוד מאוד רוצה להעלות במשקל. אני אוכלת די הרבה אבל לא יודעת אם התזונה שלי בריאה ואכן מתאימה לי. פעילות גופנית היא בעייתית מכיוון שיש לי גיד קרוע בכתף והרופאים לא בעד אימוני כוח (להעלאת מסת שריר). האם דיאטת השמנה יכולה לשנות את מבנה הגוף שלי ? אני לא רוצה רק במשקל לעלות, אלא שממש אוכל לראות את התוצאות ולהפסיק להרגיש גוצית, כמו שאומרים. תודה רבה !

29/04/2012 | 13:11 | מאת:

שלום מיכל, מבנה גוף לא ניתן לשנות, כי ישנה נטיה גנטית למבנה כזה או אחר. אם בעיית המשקל הנמוך מפריעה לך, פני לדיאטן לייעוץ אישי. בברכה,דנה

27/04/2012 | 00:38 | מאת: דקל

אבי בן 80 חולה אלצהיימר . עד עכשיו הוא אוכל את מה שאני מבשלת לי ולמשפחתי , ממאמרים צוין שתזונה נכונה מעכבת את התפתחות המחלה. אני מבקשת לדעת מה המזונות המומלצים, וממה להימנע? תודה וברכה

שלום דקל, לצערי אין הנחיות מוכחות מה נכון או לא נכון לאכול בכל שלבי המחלה. רוב הדברים שנאמרים לגבי תזונה נכונה במקרה של אלצהיימר היא מניעה של המחלה מלכתחילה ולא כאשר יש מחלה. אלצהיימר יכול להתבטא בכל מיני אופנים. יכולה להיות בעיה של אכילה מוגזמת ועודפת ויכולה להיות בעיה של אכילה שיכולה להוביל לתת תזונה כולל בעיות בליעה. באופן עקרוני ההמלצה היום עומדת על תזונה מזינה, ירקות, פירות, פחות פחמימות פשוטות, אכילת מוצרי חלב דלי שומן ובשר רזה, בעיקר דגים. יש היום עדויות נוספות על שימוש בשמן קוקוס. בברכה,דנה

27/04/2012 | 00:05 | מאת: איילה

אם אני שותה בין 4-5 ספלי קקאו חם ללא חלב או סוכר ביום האם זה מזיק לדיאטה כי רק אתמול ראיתי שזה טעים והתחלתי לשתות וגם רציתי לדעת כמה קלוריות יש בכף קקאו וכמה בכף שוקולית? כי על שתי האריזות כמעט אותו כמות קלוריות ל100 גרם ומה היתרונות הבריאותיים אם יש בכלל בקקאו?

28/04/2012 | 08:53 | מאת:

שלום איילה, בכף קקאו לא ממותק יש כ- 12 קק"ל לעומת כ- 35 בשוקולית. ההבדל מאוד משמעותי מבחינת אחוז מוצקי הקקאו, נוגדי החמצון וההבדל הנוסף שבשוקולית אחוז הסוכר גבוה יותר. אם את שותה עם קקאו טבעי ללא סוכר או חלב, אין נזק. בברכה,דנה