פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
01/04/2012 | 08:49 | מאת: יאשה

סליחה דנה!!! נפלה טעות! התכונתי לשאול מה ההבדל בין לחם שיפון מלא(ולא לחם פשתן) ללחם חיטה מלאה עמך הסליחה יאשה

01/04/2012 | 09:23 | מאת:

שלום יאשה, לם שיפון נחשב לעשיר יותר בסיבים תזונתיים ובעל עומס גליקמי נמוך יותר ומומלץ לטיפול בהורדת שומנים ואיזון סוכרת במינון הנכון. בברכה,דנה

31/03/2012 | 23:41 | מאת: רון

שלום, האם מותר למי שסובל מטריגליצרידים גבוהים לשתות אבקת קקאו מומסת בחלב דל שומן, ללא תוספת סוכר? תודה.

01/04/2012 | 09:24 | מאת:

שלום רון, באוםן עקרוני כן, אך תלוי בגורמים נוספים כגון תוספת קלורית יומית לתפריט. בברכה,דנה

31/03/2012 | 22:25 | מאת: שירי

שלום מדברת שירי אני מאוד חוששת למישקלי אני גובה 1.49 ושוקלת 45.5 האם זה משקל תקין אשמח לתשובה ש שירי

01/04/2012 | 09:25 | מאת:

שלום שירי, מנשקלך תקין לחלוטין. בברכה,דנה

31/03/2012 | 00:47 | מאת: מיקי

שלום .יש לי ילדה מקסימה בת שנה הא קטנטונת ולא אוכלת בקבוק של 300 גרם משעה 7 עד שעה 12 עד שתסים אותו .היום היא היתה בטיפת חלב והאופה אמרה לי שהיא מתחת לנורמה שוקלת 8ק?ג עם בגדים אני מאוד מודאג היא גם שבוע משלשלת ושום דבר לא עוזר לא מים של אורז ולא סירוב שהרופא נתן אני מאוד מודאג .

02/04/2012 | 08:16 | מאת:

מיקי שלום! מהנתונים שמסרת קשה לי מאוד להתייחס. נראה לי שצריך לפנות לייעוץ רפואי כשלב ראשון ולבקש הפנייה לדיאטנית ילדים בהמשך. בברכה, נועה

30/03/2012 | 09:48 | מאת: אורלי

שלום, הילדה שלי בת שנה ושלושה חודשים, שוקלת סביב 11.5 קילו והיא גבוהה יחסית (סביב אחוזון 90). מאז חודשיה הראשונים היא אהבה לאכול. כיום נראה כי כל הזמן הפה שלה צריך להיות עסוק וכל תחושה (כאב, אכזבה, שעמום, התרגשות) מביאה אותה לרצות לאכול. אני מאד מקפידה לתת לה אוכל בריא, מזין ובכמויות "מאד יפות" ורק במקרים נדירים היא נחשפת לממתקים. בארוחות הביניים היא מקבלת משהו קל (למשל פירות/ יוגורט/ קרקר). עם זאת, כל פרק זמן קצר היא מבקשת לאכול וגם בזמנים "מתים" (למשל נסיעה ברכב) היא תבקש את בקבוק המים כך שכל הזמן הפה שלה עסוק. אני דואגת להעסיק אותה כל הזמן: לשחק איתה, לצאת לגן שעשועים/לג'ימבורי וכדומה ועדיין תמיד צריך לקחת איתי משהו לאכול כי היא תגלה עצבנות לאחר גג שעה וחצי ורצון להכניס משהו לפה. השאלה שלי היא האם "לזרום" איתה ולא להילחץ כל עוד אני יודעת שהיא אוכלת בריא ולתת לה לאכול בכיף (היא שמנמנה) או שיש דרך לגרום להרגלי אכילה נכונים יותר שילוו אותה גם בהמשך החיים?

אורלי שלום! כעיקרון, תשובתי לילד בן 6 בעמוד זה, מתאימה גם לך. יחד עם זה צריך לזכור שהקושי סביב גיל שנה הוא במעבר מהזנת תינוק שהיא לפי דרישה, ליצירת מסגרת יומית שהיא גם חינוכית. את צריכה לבטוח בעקרונות החינוכיים ולהיות רגועה כי משקלה אכן מאפשר התמודדות זו. הנתונים שהעלת לגבי הצורך בתעסוקת הפה יכולים להיות קשורים לתחום החושי. מומלץ להתייעץ עם קלינאית תקשורת. בברכה, נועה

30/03/2012 | 08:41 | מאת: מי שלא יהיה

שלום רב! רציתי להתייעץ אתכם בנושא המפריע לי מאד. אשתי, מזיעה בלילה. זה מביא לריח לא נעים. כל הזמן צריך להחליף מצעים. נעשו בדיקות על מנת לשלול סרטן וכו'. הכל נמצא תקין. מה עושים? האם יש מרכיב תזונתי לעניין? תודה!

30/03/2012 | 18:24 | מאת:

שלום, פנו לרופא עור או כירורג פלסטי לטיפול בבעית הזעת יתר ותמשיכו בירור נוסף. בברכה,דנה

29/03/2012 | 19:12 | מאת: אנה

שלום.לי אובחנה רמה גבוהה של המגנזיאום בדם.האם מותר לי לאכול סלק ושזיפים מיובשים (אני סובלת מעצירות כרונית ונעלצת לאכול אותם יומיום בכמויות די גדולות)?בתודה

שלום אנה, תגדירי רמה גבוהה במספרים ומהי הסיבה שמשערים שיש לך רמות כאלו? בברכה,דנה

29/03/2012 | 19:10 | מאת: גלית

שלום רב, בני בן ה- 6 כל הזמן אומר שהוא רעב. הוא יכול לשבת לאכול מנת פסטה ורבע שעה אחרי זה להתלונן שהוא רעב. הוא לא ילד שמן וגם לא נראה שיש לו נטייה להשמנה. ממש לא מזמן גם עשינו טיפול נגד תולעים. מה יכולה להיות הסיבה לכך. זאת תופעה שלא היתה קודם לכן. אשמח לתשובתכם, תודה

31/03/2012 | 07:58 | מאת:

גלית שלום! ככלל, אין להתערב בכמויות שילד אוכל, לא להגביל כדי לא ליצור תגובת נגד. העיקרון אומר שמנגנוני הרעב והשובע (כל עוד לא נפגעו) מאותתים נכונה לילד כמה לאכול. יחד עם זה יש פה גם שיקול חינוכי. הוא כבר לא תינוק ולא מתאים לאכול סביב השעון. ייתכן שכבר יש פה כבר איזשהו דפוס התנהגותי לא רצוי שמתפתח. המלצתי, להגיש ארוחות בזמן הקבוע, תוך שיתוף ויידוע שלו מתי אוכלים. לתת לא רק ארוחות עיקריות אלא גם ביניים. בשאר הזמן להציע שתייה. לעמוד על כך שאת זמני הארוחה המבוגרים קובעים. את הכמויות שהוא אוכל, הוא קובע. בהצלחה! נועה

29/03/2012 | 17:44 | מאת: יאשה

שלום דנה האם לחם פשתן עדיף על לחם מחיטה חלאה? למה? יאשה

30/03/2012 | 18:25 | מאת:

שלום יאשה, לא, הוא לא עדיף, הוא אחר, ניתן לשלב. בברכה,דנה

28/03/2012 | 21:47 | מאת: יואב

שלום רב, שמי יואב, בן 25. מבקש לדעת מידע על כדורי סידן, אני מעוניין לצרוך אותם על בסיס יומי מכיוון והפסקתי כמעט לאכול מוצרי חלב עקב הופעת אקנה כתוצאה מצריכתם. אני מעוניין לחזור לחדר הכושר לאימוני משקולות ואירובי ומעוניין לדעת האם הכדורים נותנים תחליף טוב למוצרי החלב? מה האפקטיביות של כדורים אלו והאם יש להם תופעות לוואי? מה היתרונות והחסרונות של הכדורים? ומתי הכי טוב לצרוך אותם? לפני אימון ? אחרי אימון? או שאין בכלל קשר? המון תודה יואב

29/03/2012 | 14:50 | מאת:

שלום יואב, ראשית אי אכילת מוצרי חלב לא מחייבת תוסף סידן, צריך לבצע הערכת מזון ע"י דיאטנית ולראות כמה אתה מקבל ולהמליץ בהתאם. גם שקדים, טחינה, חלבה, סרדינים תורמים כמויות גדולות של סידן. חשוב לזכור כי מוצרי חלב תורמים יותר מאשר סידן, אלא ויטמינים ומינרלים רבים אחרים. כדי לעשות הערכה מחדש. לרוב לכדורי סידן אין תופעות לוואי קשות, לפעמים עצירות לאורך זמן. אין קשר לפעילות הגונית ומומלץ לצרוך בסוף ארוחה. בברכה,דנה

28/03/2012 | 18:40 | מאת: רחלי

אני סובלת מאי סבילות ללקטוז כבר 5 שנים, ומשתדלת להימנע כמה שיותר מצריכת מוצרי חלב, חוץ מכוס חלב ביום שמתפרסת על 4 כוסות נס קפה. כמו כן בין היתר נמנעת מאכילת בשר ועוף במהלך השבוע וצורכת מס' מנות של מוצרי מזון אלו רק בשישי-שבת. מזה שלושה-ארבעה שבועות שהציפורניים שלי מתקלפות, נשברות ומתפצלות, ממש שכבות שלמות שמתקלפת לי. בנוסף, בשבועיים האחרונים שמתי לב ל'פציעות' בשיניים, מעין כתמים כהים, בזגוגית הקדמית של השן. אחרי ביקור אצל רופאת השיניים היא אבחנה שמדובר בחור של ממש שנגרם משבירה (בשני שיניים קידמיות, בחלקן הקדמי)והיה צורך בסתימות, וייחסה זאת לצחצוח שיניים חזק מדי ומברשת שיניים קשה. העניין עם השיניים קרה ממש בפתאומיות ובבת אחת ואני מודאגת שהשיניים שלי יתחילו להיפצע באופן גורף, ואכן אני רואה את אותה התופעה מתחילה על שן שלישית.. האם יש קשר בין התופעות? אפשר לייחס אותן להימנעות מבשר וחלב ומשם למחסור בסידן? אציין שאני אוכלת במהלך השבוע לפחות שתי מנות דגים, ביצה מדי יום, פירות ויקות על בסיס יומי, לחמים מלאים ובכלל מזון מגוון מאוד.

29/03/2012 | 14:53 | מאת:

שלום רחלי, אי סבילות ללקטוז לא צריכה למנוע ממך אכילת מוצרי חלב, בייחוד שיש היום חלב דל לקטוז וגם גבינה לבנה, ובגבינה צהובה ומשולשת יש הרבה סידן ללא לקטוז בכלל. יש גם מקורות נוספים כגון שקדים, אגוזים, טחינה, סרדינים ואפשר לשקול תוסף. לרגישות לקטוז ניתן לקחת את האנזים ואז לצרוך יותר מוצרי חלב. ההמנעות ממוצרי בשר בנוסף יכולה לחשוף אותך לחסרים בחלבון, ברזל, אבץ וויטמין B12. מציעה שתפני לדיאטן להתאמת תרפיט הולם למניעה וטיול בחסרים. איני יכולה לומר אם יש או אין קשר לשיניים, אך ללא קשר, התפריט שלך עני וחסר. בברכה,דנה

28/03/2012 | 17:32 | מאת: מאיה

מזה שנים, מתוך שיקולי בריאות ומשקל, אני מקפידה על תזונה המבוססת על כמות גדולה של ירקות, והם המרכיב העיקרי בתפריט שלי (תוך הקפדה על צריכת חלבון, שומן בריא וכו' במידה הנדרשת). מדובר בכמות גדולה מאוד של ירקות כגון עגבניות, גמבה, כרוב, שעועית ירוקה וכו' (דווקא לא גזר, דלעת או בטטה). בשנים האחרונות גוון עורי הפך צהבהב-כתום, במיוחד בכפות הידיים, הרגליים ועור הפנים, ואני מקבלת על כך הערות רבות ומבוהלות. סקירה של המזונות המכילים קרוטן וליקופן הבהיר שהם אכן מרכז התזונה שלי- ואיני מעוניינת להפסיק לצרוך אותם במשך חודשים עד היעלמות משקעי הפיגמנט מהעור. עד כמה שידוע לי מדובר בתופעה שפירה ומוכרת שאינה עלולה לגרום לנזק בשום מצב. הייתי רוצה לשמוע מכם שאכן כך הדבר וכי אני יכולה להמשיך להיות צהבהבה אך רזה ובריאה גם בהמשך (-:

29/03/2012 | 15:00 | מאת:

שלום מאיה, אכן למשמעות הצבע אין משמעות קלינית. כן יכולה להיות רעילות של ויטמין A על נגזרותיו, במיוחד בהיריון, ולכן בתקופה זו הורידי מינון. בברכה,דנה

29/03/2012 | 15:04 | מאת: מאיה

עלולה להגרם מתוספי תזונה (כדורי ויטמינים וכו') ולא מהמזון עצמו, האם אני טועה?

28/03/2012 | 15:08 | מאת: שם בדוי

שלום אני נמצאת במצב של התלבטות מאוד קשה בקשר ללימודים. אני מאוד רוצה ללמוד תזונה ברחובות, אבל כשכולם מסביבי אומרים לי לרדת מזה קשה להשאר נאמנה לעצמי. האם השכר בתחום הזה ( לפני שיש לי 20 שעות ניסיון) הוא שכר שאפשר להתקיים ממנו? הבנתי שזה נע בין 3000, ל7000...זה נכון? כמה בממוצע מרוויחה תזונאית מתחילה? ומה ההבדל בין תזונאית לדיאטנית...

29/03/2012 | 15:01 | מאת:

שלום, אין חוקים ואין סכומים. גם אדרכיל מתחיל יכול להרוויח מעט. זה עניין של תחום התמחות, מקום עבודה והערכה עצמית. לצערי, לא אוכל לעזור לך בהתלבטות זו אם רק זו הסיבה לא ללמוד תזונה. אם את רוצה ליוהת דיאטנית וזהו חלומך, כסף לא אמור להוות סיבת שלילה בשלב זה. בברכה,דנה

28/03/2012 | 10:53 | מאת: גיא

בשל אורח חיים עמוס וצפוף אני יוצא בבוקר מהבית וחוזר מאוחר בערב. היות שאינני אוהב לאכול בחוץ, יוצא שאני אוכל ארוחה אחת ביום עם שובי הביתה בערב, ארוחה גדולה בת כ- 2,000 קק"ל, הכוללת את כל אבות המזון. בין השאר היא כוללת ירקות, מנה בשרית, תוספת(אורז תפו"א), הרבה לחם, פירות וקינוח מתוק. שאלה שלי היא האם יכול להגרם נזק כלשהו לגוף בכלל ולמערכת העיכול בפרט כתוצאה מאכילה של ארוחה אחת ביום על בסיס קבוע.

29/03/2012 | 15:03 | מאת:

שלום גיא, אמנם אין ממש מחקרים טובים בנושא, אך לאורך זמן ניכר כי תזונה באופן ההרגל שלך אינה מטיבה עם הגוף ומעלה את הסיכוי שתהיה מובגר שמן יותר וחולה יותר. גם מבחינה הגיונית זה לא נכון לאכול כך. עם כל הלחץ שיש בעולם, אני בטוחה שתוכל בעזרת התארגנות קלה למצוא דקות ספורות ביום כדי לחלק את הארוחות על פני היממה. זה עניין של רצון ובעיקר הרגל. בברכה,דנה

27/03/2012 | 23:06 | מאת: קוקה

שלום לכולם בתי סובלת מרפלוקס לכן עברנו לאינפמיל אר למי שיודעת זהה אוכל שהופך מוצק בקיבה והכל בסדר רק הבעיה שכשאני מכינה אותו הוא לא דליל הוא סמיך והרבה פעמים היא מתעייפת או מתאמצת לאכול מתעצבנצ ובוכה אז השאלה שלי יש כאן מישהיא שהשתמשה באוכל הזה ויודעת את הדרך הנכונה כדי שיהיה דליל?תודה רבה;-)

28/03/2012 | 07:49 | מאת:

שלום לך! אנפמיל AR מעט יותר סמיך בבקבוק מתמ"ל רגיל. ההסמכה המשמעותית שלו מתבצעת רק בקיבה כי לשם כך נחוצה סביבה חומצית. לא ציינת את גילה של בתך. שימי לב שאינך משתמשת בבקבוק עם פטמה שלב 1. ייתכן כי המאמץ הוא בשל כך. שלב 2 יהיה יותר מתאים. בברכה, נועה

27/03/2012 | 21:22 | מאת: שמשון

ברצוני לברר האם ממתיקים מלאכותיים מקפיצים אינסולין? האם זה כמו שסוכר מקפיץ?

28/03/2012 | 07:08 | מאת:

שלום שמשון, ממתיקים מלאכותיים לא מעלים סוכר, לא כמו סוכר ולא בכלל. בברכה,דנה

27/03/2012 | 19:29 | מאת: עדנה

אני בת 63. נוטלת סימבקור לאיזון הכולסטרול . בבדיקת דם האחרונה נתקבלה התוצאה של 97 גלוקוז בדם. האם רמה זו נחשבת לטרום סכרת? באיזה אופן ניתן להוריד את רמת הגלוקוז בדם באמצעות התזונה בלבד ללא תרופות? תודה מראש

28/03/2012 | 07:10 | מאת:

שלום עדנה, להגדרת טרום סוכרת צריך גם מדידיה של בדיקה שנקראת hba1c. בקשי מרופא המשפחה. הערכים קרובים מאוד לגבול העליון, לכן יש לבצע הערכה מה ניתן לעשות על מנת להורידם כגון, ירידה במשקל, אם צריך יותר פעילות גופנית ודיאטה מאוזנת. פני לדיאטן בקופה לטיפול אישי. בברכה,דנה

27/03/2012 | 17:51 | מאת: מלי

שלום, אבי חולה סרטן משנת 2007. תחילה סרטן מעי הגס אשר טופל באמצעות כימותרפיה על לשנת 2008. בשנת 2010 שוב אובחן כחולה הפעם עם גידולים מופשטים באזור כבד , מעי הגס בלוטות לימפה. מטופל בכימותרפיה. בחודש אוגוסט האחרון עבר ניתוח להסרת גידולים בכבד אך מכוון והגידול ישב על כלי דם, הגידול לא הוסר. לאחר הניתוח מאושפז זו הפעם השלישית עם חסימת מעיים. מה הטיפול היעיל ביותר למנוע את החסימה?

שלום מלי, החסימות אינן נובעות מהמזון לרוב, אלא בגלל הניתוחי המרובים שעבר. לרוב מדובר בהדבקויות או סיבובי מעי. כן כדי להמנע ממזונות שעלולים להחמיר כגון : אפרסמון, גויאבה, אבטיח, סברס, בטטה ועדיף לאכול ירקות ופירות קלופים ו/או מבושלים. בברכה,דנה

27/03/2012 | 15:50 | מאת: מרצל

כחודשיים אני סובל ממליחות בפא ולרופא אין תשובה.

28/03/2012 | 07:12 | מאת:

שלום מרצל, האם אתה נוטל תרופות כלשהן? האם בצעת בדיקות דם? בברכה,דנה

27/03/2012 | 15:37 | מאת: אלון

שלום כיצד מומלץ לי לצרוך את העוף, כך שהוא יתעקל לצורה רכה ביותר, להקלה על בעיות פרוקטולוגיות? תודה

28/03/2012 | 07:13 | מאת:

שלום אלון, כל צורת בישול תהיה טובה כל עוד תלעס את המזון היטב. בברכה,דנה

27/03/2012 | 13:11 | מאת: אבי

כמה פחמימות יש בבאגט?

28/03/2012 | 07:15 | מאת:

שלום אבי, בבאגט שלם, כזה שנמכר בסופר יש כ- 200 גר' פחמימות וכ- 1000 קק"ל. בברכה,דנה

27/03/2012 | 09:42 | מאת: יגאל

ראיתי מחקר על אכילת תמרים שמסקנתו:אכילת תמר [מסוג ג'והל] אינה מעלה את רמת הגלוקוז. שאלתי היא האם מוסכם גם עליכם שאכן כך הוא ומה הכמות הסבירה במסגרת ניהול הפחמימות המקובל. כמו כן מה המדיניות לגבי אכילת אוכמניות לסוכרתיים, ופירות יער ותות שדה. מודה מראש. יגאל

שלום יגאל, תמר נחשב לפרי יחסית עשיר בפרוטוז ועל כן פחות מעלה סוכר. בכמויות גדולות הוא יעלה. מנה מומלת- 2 תמרים. לגבי פירות יער, יש גודל מנה מומלץ. 2-3 תותים מהווים מנת פרי סבירה, לגבי אוכמניות, מדובר בכ- 8-10 יחידות קטנות. בברכה,דנה

26/03/2012 | 22:35 | מאת: ליאו

שלום רציתי לדעת האם חרובים מומלצים כחטיף בריאותי וכתחליף לנשנוש למי ששמור על המשקל היות ולפי בדיקתי חרוב בממוצע שווה 20 ג' ומכיל 45 קלוריות, 1.5 שומן וסה"כ נראה כמשהו חיובי וטעים מאוד כתחליף למתוקים אחרים. בנוסף, האם לחרוב יתרונות בריאותיים ומומלץ באופן כללי? תודה

27/03/2012 | 10:53 | מאת:

שלום ליאו, אין לי המלצות מיוחדות לגבי חרוב. אפשר לשמור על משקל גם אם כמות מקבילה של שוקולד, והוא גם מזין וגם טעים לא פחות. בברכה,דנה

26/03/2012 | 22:33 | מאת: ליאו

שלום רציתי לדעת האם בשר זה מומלץ, היות ואני שומר על משקל ובכושר מתמיד. קראתי על הבשר והבנתי שהוא דל בשומן במיוחד כאשר בישולו במים לרכוך במשך שעתיים מורידים ממנו את השומנים העודפים. רציתי לדעת היות ואהבתי מאוד את טעמו, האם את ממליצה עליו ובאיזה מינון הוא מומלץ (פעם פעמיים או יותר בשבוע) כמנת חלבון בשרית. בנוסף האם עשיר בחלבון ומרכיבים חיונים כמו ברזל מינרלים וכו. תודה.

שלום ליאו, ראשית קבל טבלה המפרטת את הערכים :http://www.matkonim.sane-way.com/3139/%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%91%D7%A9%D7%A8-%D7%91%D7%A7%D7%A8 ראה שאתה התכוונת או למס' 5- צלי כתף או נתח מס' 6- פילה מדומה. שניהם מוגדרים דלי שומן יחסית, כאשר עדיף צלי כתף.שניהם מהווים מקור מצויין לחלבון וברזל. מומלץ פעמיים בשבוע. בברכה,דנה

26/03/2012 | 20:02 | מאת: עדן

שלום רב, אני מאוד מתוסכלת כיוון שכפות ידיי ועורי נבצעו בכתום עקב אכילה מרובה של גזר, בברוקולי, פלפל צהוב, פלפל כתום, עגביות שירי אדומות וצהובות ותפוחי-עץ. אני פריקית של ירקות אלו אך הצבע מפריע לי מאוד והחלטתי לעשות כל צעד דרסטי שידרש ממני על-מנת להחזיר לעצמי בהקדם את צבע עורי המקורי,אך במקביל חוששת לפגוע בויטמינים היומיים הדרושים לגופי.קראתי פה בפורום שישנם הרבה ירקות שנהגתי לאכול שכדאי להימנע מהם. השאלות שלי הן: 1) האם בתזונה יומית המכילה בכל צהריים סלט קטן עשוי מחסה,מלפפון ועגבניה ובכל ערב אכילת תבשיל ירקות דלי קרוטן כמו כרובית,פרסה,חציל וקישוא במיץ עגבניות ימנעו ממני להשיג את המטרה מהר? (כיוון שעגבניות מכילות הרבה קרוטן) 2) ומה בדבר פלפל אדום , תפוח-עץ ירוק וסלק - גם הם מכילים הרבה קרוטן וכדאי להימנע מהם לתקופה?

27/03/2012 | 10:24 | מאת:

שלום עדן, צר לי לאכזב אותך אך הנטיה לצבע הכתום הינה נטיה גנטית וגם מאכילה מועטה אנשים נוטים להצבע מהר יותר. את יכולה להוריד מהכמויות שאת אוכלת מבלי לפגוע בכמות הויטמינים והמינרלים, שכן עד כה צרכת יותר מדי. תורידי בהדרגה מהכמות ולא מהסוג. בברכה,דנה

26/03/2012 | 12:55 | מאת: גילי

יש ג'לי בשקית שעושים לעוגות וגם עם פירות רציתי לשאול האם זה בריא הג'לי הזה? האם זה מלא סוכר ? תודה

26/03/2012 | 19:49 | מאת:

שלום גילי, ג'לי לא נחשב למזון מזין במיוחד. זה בעיקר סוכר ומים. בברכה,דנה

26/03/2012 | 12:28 | מאת: אלי

שלום דנה. שאלתי היא מהי כמות האשלגן המומלצת ליום לאדם בריא, כיצד משיגים אותה באופן הטוב ביותר, למה כמות מכובדת של אשלגן טובה בכלל אשמח אם תצייני מגוון מזונות המכילים אשלגן בכמויות גדולות. תודה מראש

27/03/2012 | 10:19 | מאת:

שלום אלי, ההמלצה נעה סביב 3000-4000 מ"ג ליממה. קל מאוד להגיע להמלצות ע"י אכילת דגנים מלאים, ירקות, פירות, קטניות, זרעים, מוצרי חלב, בשר ודגים. לרוב אין לנו חסר, אך בעיקר אם אנחנו מקפידים על אכילת ירקות עשירים באשגן, קל מאוד להגיע להמלצות. שילוב עם אבוקדו כמקור עשיר, סלק, עגבניות, עלים ירוקים ועוד. ניתן גם להחליף את מלח השולחן הרגיל בתחליף מלח המכיל יותר אשלגן. כמובן, שיש לוודא שאין סיכון לעודף אשלגן באנשים הנוטלים תרופות שונות ו/או הסובלים מבעיה כלייתית. בברכה,דנה

26/03/2012 | 12:22 | מאת: יוני

לא השבת לי בעניין הערך הגליקמי מהו והאם חשוב להקפיד עליו באנשים בריאים ולמה. ________________________ ועוד אני מבקש לדעת, כמה ברזל מצוי בעוף או בדגים, שהמלצתך לצרוך ממנו 4-5 פעמים בשבוע. הבנתי שההמלצה לצרוך 25-30 מג ברזל ליום ולא נראה לי שיש שם. שאלה אחרונה: כמה במדד כלשהו מהברזל הנאכל נספג בגוף ואפילו בערך, כי אני יודע שזה יכול להשתנות מאדם לאדם.

27/03/2012 | 10:17 | מאת:

שלום יוני, לא זכורה לי שאלתך הקודמת. על כל פנים לערך גליקמי עצמו כפי שנבדק אין משמעות לא באנשים בריאים ולא באנשים חולים. ישנו מדד אחר שנקרא עומס גליקמי שהינו מורכב יותר ותלוי גם כיצד נאכל המזון. ההמלצה שלי עומדת על אכילת בקר, עוף, דגים, והודו לפחות 4 פעימים בשבוע כדי לקבל מספיק ברזל. ההמלצה היומית עומדת על 12-15 מ"ג ליממה. מנה סבירה מספקת כ- 5-7 מ"ג, אך אנחנו מקבלים ברזל גם ממקורות אחרים. ספיגת הברזל משתנה מאדם לאדם, מגבר לאישה, אך ידוע כי אנשים הנמנעים מאכילת מזונות אלו סובלים באחוזים גבוהים יותר מחסר בברזל, אלא אם כן נוטלים תוסף. בברכה,דנה

25/03/2012 | 22:32 | מאת: יעל

לפורום שלום אני בת 52, ובבדיקת דם אחרונה רמת הגלוקוזה שלי בדם 105 ,והמוגלובין מסוכרר -6.2 % .אני עם עודף מישקל , איזו תזונה יכולה להוריד ערכים אלו בדם , האם יש דברים הנוגעים לאוכל שבמיוחד צריך להגביל ? והאם ערכים אלו הפיכים ? תודה , חיה

27/03/2012 | 10:14 | מאת:

שלום יעל, את מוגדרת במצב שנקרא : " טרום סוכרת". וכן המצב הפיך בתנאי שתקחי את עצמך בידיים ותחוללי שינוי משמעותי שכולל בראש ובראשונה ירידה במשקל באופן מבוקר ודיאטה מאוזנת הכוללת הפחתה משמעותית בסוכרים ובפחמימות פשוטות. כמו כן, שילוב פעילות גופנית יכול לעזור. פני לדיאטן בקופה לייעוץ אישי. בברכה,דנה

25/03/2012 | 20:45 | מאת: איה

שלום אני אוהבת לאכול הרבה קישואים רציתי לדעת אם זה משמין? ובנוסף מהן הערכים התזונתיים של הקישואים? תודה

27/03/2012 | 10:12 | מאת:

שלום איה, קישואים לא מוגדרים כמזון משמין. מה "שמשמין" זה להכניס סה"כ יותר קלוריות מאשר להוציא. קישואים דלים מאוד בקלוריות בקישוא ממוצע יש כ- 30 קק"ל. בברכה,דנה

25/03/2012 | 18:38 | מאת: אלעד

ג.נ. האם יש שימורי סלמון שאינם משומרים בחומר משמר? כך ראיתי רשום על קופסת סלמון. ניסיתי לברר זאת אצל היבואן, אבל ענו לי שהם רק משווקים ולא יצרנים ולכן אין באפשרותם להשיב לשאלה זו. אשמח לקבל תשובתך כדיאטנית. בברכה, אלעד

27/03/2012 | 10:11 | מאת:

שלום אלעד, גם מלח וסוכר מוגדרים חומר משמר. הכוונה שלא מדובר במשהו מלאכותי/תעשייתי, אך בעצם השימור מדובר ככל הנראה במלח. בברכה,דנה

25/03/2012 | 16:40 | מאת: אני

שלום, אני בת 36, צמחונית.סובלת מעצירות תקופה ממושכת.הפסקתי את טבליות הברזל - ואין שיפור. אני שותה הרבה מים ביום (4 ליטר) ופעילה גופנית באופן מתון. שזיפים מיובשים ומרקחות דומות לא הועילו כלל. הוספת סיבים אפילו הרעה את המצב.רק כשאני במחזור אני מרגישה מעט הקלה. אני מבקשת לדעת אילו מזונות יניעו את המעיים ויעזרו לי להשתחרר בצורה טבעית. כמו כן, רציתי לדעת האם לדעתך אני צריכה לפנות לבירור אצל רופא גסטרו. תודה מראש

27/03/2012 | 10:10 | מאת:

שלום, בתור צמחונית אני רק יכולה להניח שאת צורכת מספיק סיבים מדגנים מלאים, קטניות, פירות וירקות. את שותה ועושה פעילות. אני מציעה לפנות לרופא גסטרו להמשך בירור, שכן ייתכן וישנה בעיה. צריך לבדוק האם את צורכת מספיק שומן בתפריט. בברכה,דנה

24/03/2012 | 21:20 | מאת: חזי נאמן

שלום, רציתי לשאול,איך מעלים את רמת הגלוקוז בדם בצורה הכי מהירה ע"י אוכל(כלומר לא כדורים ובקבוקונים מיוחדים) כמו משקה אנרגיה לחם לבן סוכר ענבים מומס במים וכו'?תוך כמה זמן בערך מהאכילה הרמה בדם עולה למקסימום(האכילה על בטן ריקה אם זה משנה). אגב,שאלה אחרת,תוך כמה זמן אחרי ארוחה מלאה מתחילים להתפרק שומנים בגוף(אם נמצאים בסוג של צום לאחר הארוחה.רק שתיית מים)? ושאלה אחרונה חביבה,תוך כמה זמן באימון כמו הליכה מתונה מתחילים להתפרק שומנים בגוף? תודה מראש ושבוע נפלא :-)

שלום חזי, הכי מהר מעלים עם שתיית כוס מיץ המכיל סוכר או אכילת קובית סוכר. זה קורה תוך דקות ספורות. לגבי שתי השאלות האחרות, אין לי ממש תשובה מדוייקת, בעיקרון תהליך העיכול והספיגה של שומנים אורך שעות. בברכה,דנה

23/03/2012 | 09:48 | מאת: יערה

שלום רב. זקוקה לעזרה מיידית יש לי תינוק בן חצי שנה שממש מסרב לאכול שוקל רק 6קילו כמו תינוק בן שלושה חודשיים ההתפתחות שלו בעיכוב ולדעתי זה בגלל שהוא מאוד רזה. בשני לילות האחרונים הוא לא אכל בכלל במשך כ 12 שעות מה עושים אני מפחדת שהוא עוד ירד במשקל שגם ככה הוא מתחת מאחוזון שלוש. לפי טיפת חלב אני ממש זקוקה לעצה דחופה אני חוששת לשלומו

יערה שלום! במצב כזה לא הייתי מהססת לפנות לעזרה רפואית. קודם כל יש לוודא שאינו חולה ומיובש. צריך להעריך רפואית את מצבו. בברכה, נועה

22/03/2012 | 16:01 | מאת: איה

מבקשת לדעת מהן הערכיים התזונתיים של האגס? האם הוא נחשב לפרי עם הרבה סוכר?

25/03/2012 | 10:59 | מאת:

שלום איה, באגס בינוני יש כ- 60 קק"ל. הוא פרי רגיל כמו כל הפירות האחרים, תלוי בגודל המנה. בברכה,דנה

20/03/2012 | 19:44 | מאת: רחל

האם מיץ עגבניות של חברת "ספרינג" מכיל רכיבים שמועילים לבריאות או שכולם נהרסים בתהליך היצור? [הרכיבים שרשומים על גבי הקרטון לפי הסדר הינם: מים, מיץ עגבניות מרוכז, מלח וחומצת לימון, כמו כן כתוב על האריזה שאין במיץ חומרים משמרים]תודה.

21/03/2012 | 10:51 | מאת:

שלום רחל, בוודאי שיש מרכיבים מועילים,כגון ליקופן, אך תמיד עדיף לצרוך את המוצר הטרי הכולל גם סיבים תזונתיים ופחות מאבד מערכו, וכן יותר מרוכז. הבעיה במיצים אלו שהם מכילים בעיקר מים. בברכה,דנה

20/03/2012 | 15:48 | מאת: ורד

בפרסומים באינטרנט יש מחקרים על השפעה של דבש וקינמון בריפוי סרטן קיבה. המינון המוצע שם כף אחת דבש עם כפית קינמון 3 פעמים ביום במשך חודש. האם יש לקינמון במינון כזה רעילות או שזה בטוח? תודה מראש

שלום ורד, הואיל ואיני מכירה את "המחקרים" האלו, אני מנועה מלהגיב. לא חושב, שיש בעית רעילות. בברכה,דנה

20/03/2012 | 12:35 | מאת: אאא

האם שוקולד נוטלה פעם בשבוע כארוחת בוקר למבוגר בסנדביץ' מלחם מלא מומלצת או שכדאי להמנע?

20/03/2012 | 16:18 | מאת:

שלום, כחלק מתזונה בריאה ומלאה, פעם בשבוע לא מזיקה. בברכה,דנה

20/03/2012 | 10:42 | מאת: חנית

כל בוקר אני שותה מיץ מלימון אחד טרי סחוט כי נראה לי שזה עוזר לי ליציאות. אולי זה פסיכולוגי אך אם זה עוזר אז שיהיה..... בכל אופן ידוע לי שהחומציות של הלימון עלולה להזיק לאמייל השן ואם אני שותה זאת על בסיס יומיומי אז על אחת כמה וכמה. לכן כדי לא להינזק אז ישר מייד בתום שתיית הלימון אני שוטפת את הפה עם מים וגם מקשקשת במים מעט בתוך הפה- כל זה כדי לשטוף את החומציות. שאלתי היא: האם שטיפת הפה מיד לאחר לגימת הלימון בדרך שתיארתי אכן מספיקה כדי להיפטר מהחומציות וכדי למנוע נזק לאימייל השן? והאם עדיף כי אשטוף את הפה בחלב במקום במים כי החלב בסיסי יותר? תודה רבה

20/03/2012 | 16:20 | מאת:

שלום חנית, איני יודעת אם הטענה שלך נכונה, כך שלא אוכל להגיב עליה. אולי כדי להתייעץ עם רופא שיניים. בכל אופן מומלץ לצחצח אחרי כל ארוחה. בברכה,דנה

19/03/2012 | 19:53 | מאת: adi

היי, אני בת 40 שוקלת 99 על 1.70. בתהליך ירידה ועוסקת בפעילות גופנית מתונה. רציתי לדעת מהי כמות המים המומלצת לי. מקכלת אלטרוקסין, גלוקומין, פרולול, ויטמין B12, וייפקס, ריספרידל וגלולות. בקרוב אתחיל לקבל משהו נגד וילסון. אם אפשר לענות, אז אשמח.\ תודה וסליחה על החפירה עדי

19/03/2012 | 21:39 | מאת:

שלום עדי, בהנחה שאין מגבלת נוזלים מומלצת, ההמלצה עומדת על 20-40 מ"ל לכל ק"ג משקל גוף. במקרה שלך זה אין צורך ביותר מ- 2 ליטר נוזלים ליום, כולל מים, קפה, תה, מרק, חלב. בברכה,דנה

19/03/2012 | 17:33 | מאת: איילה

רוצה לדעת כמה קלוריות יש בעשרה זיתים שחורים גדולים? וכמה קלוריות יש בעשרה זיתים ירוקים גדולים? האם בריא לאכול זיתים? תודה!

19/03/2012 | 21:42 | מאת:

שלום איילה, ב- 10 זיתים שחורים/ירוקים יש כ- 50-60 קק"ל. ניתן לשלב זיתים בתפריט כחלק ממזון בריא המכיל חומצות שומן בריאות, אך עדיין עדיף שמן זית ולא הזיתים עצמם, בשל תכולת נתרן גבוהה. בברכה,דנה

19/03/2012 | 14:06 | מאת: שרי

האם יש חובה לבשל פטריות פורטבלו או שאפשר לאכול אותן חיות ? אילו פטריות מסוכנות לאכילה ללא בישול ?

שלום שרי, אמנם איני מומחית בנושא, אך יש טענה שבמצבן החי יש בהן חומרים מסרטנים בכמות קטנה, ולכן מומלץ לבשל, כי אלו נהרסים בבישול. כמה הדבר אמין ונכון, איני יכולה לומר. מעבר לכך איני יודעת. בברכה,דנה

19/03/2012 | 11:27 | מאת: שירה

למומחיות שלום שאלתי לגבי כדורי סידן ציטראט שקניתי, ושעליי ליטול בשל אוסתיאופניה שיש לי, הבעייה היא שקשה לי לבלוע אותם בשל גודלם, משום כך עלה לי הרעיון לטחון את הכדורים במטחנת קפה שברשותי, ולהוסיף לאוכל, האם זה מותר/אפשרי/רצוי ויכול אולי גם לעזור בעצם לספיגה? תודה

19/03/2012 | 12:43 | מאת:

שלום שירה, לא כל כדור ניתן לריסוק. מומלץ להתייעץ עם רוקח. בברכה,דנה

18/03/2012 | 16:10 | מאת: בתיה

האם בג'לטין דגים יש חומר שלא מומלץ לאכילה? האם יש בו קרגינן? האם באצות בצבע אחר (לא אדומות) גם יש קרגינן? האם יש חומר אחר שגורם לרגישות או לשלשולים באצות בצבעים אחרים? איזה צבע אצות הן אגאר? והאם יש באגאר קרגינן? האם יש באגאר חומר אחר שהוא עלול לגרום לרגישות או לשלשולים? תודה מראש

18/03/2012 | 17:43 | מאת:

שלום בתיה, איני מומחית בתחום ולכן אין לי תשובה בנושא. מציעה שתפני שאלתך למומחה בתחום הנדסה/ביוטכנולוגיה של מזון. בברכה,דנה

18/03/2012 | 13:21 | מאת: יהודה

שלום בן 32 משקל 80 אני אוכל כול ערב מבשל קווקאר בסיר + 2 כוסות חלב. שמעתי שחלב משפיע לרכע על ערכי הכולסטרול. האם זה נכון? כאמור יש לנו גנטיקה של כולסטרול ושומנים בדם. תודה

18/03/2012 | 17:42 | מאת:

שלום יהודה, חלב לא משפיע לרעה על ערכי כולסטרול, בייחוד לא בערכי השומן הנמוכים שאנחנו משתמשים. כמו כן, שבולת השועל פועלת מנגד. בברכה,דנה

18/03/2012 | 12:15 | מאת: יוני

לדנה שלום אני קצת מבולבל, אשמח אם תעשי לי סדר בבלאגן. לא הבנתי אם סוכר לבן מזיק מצד עצמו או שהוא רק משמין או בא על חשבון דברים אחרים. האם כדי לעכל סוכר ופחמימות פשוטות הגוף נדרש להשתמש בויטמינים? בעיתונים למיניהם רושמים תזונאים שסוכ ר פחות מזוקק שורף פחות ויטמינים בשעת עיכול. עוד רציתי להבין, מהי חשיבותו של הערך הגליקמי במזון והאם ראוי להקפיד עליו אע?פ שרזים ולמה האם אכילת סוכר בלתי מוגבלת שלא הובילה להשמנה גרמה לתחלואה כלשהי?

18/03/2012 | 17:41 | מאת:

שלום יוני, היופי בתזונה ורפואה שזהו לא מדע למעשה, ועל כן אין תשובה אחת נכונה. אנחנו מתבססים על מחקרים רבים, בעלי מגבלות רבות, ולכן אין מסקנות נכונות לכלל האוכלוסיה. אנחנו בוחנים נטיות והפשעות אפשריות, אבל הוכחה חד משמעית טרם קבלנו וכנראה גם לא נקבל, כי גוף האדם הינו מורכב מאוד . לשאלתך, מחקרים רבים בנוגע לסוכר לבן ופחמימות בכלל הראו כי צריכה מוגברת שלהם קשורה יותר להשמנה, סוכרת ומחלות נלוות אחרות. אין זה אומר שאם אתה רזה תחלה או לא תחלה, אלא יכול לכוון מבחינה סטטיסטית. שכן מעבר להרגלי החיים שלנו יש גם סביבה וגנטיקה שהינה מורכבת מאוד. כל תהליך מטבולי בגוף, לעכיול פחמימות שומנים חלבונים, נשימה, הכל דורש אנזימים שחלקם דורשים ויטמינים ומינרלים לתפקוד תקין. אין הבדל אם מדובר בסכור לבן או חום, הגוף לא מבדיל בין מולקולת גלוקוז שהתפרקה במעי מסוכר כזה או אחר. אין מחקר מדעי ראוי שבדק האם אכילת סוכר ללא השמנה גורמת למחלות. בברכה,דנה

17/03/2012 | 20:05 | מאת: בחור מהמרכז

שלום ותודה על העזרה הרבה שאלה לי אליכן אני סובל מזה תקופה של כשנה מחולשה,תופעות עור(ככל הנראה דרמטיטיס הרפטיפורמיס/אטופיק דרמטיטיס) חוסר בויטמין ברזל וויטמין D עד כמה שידוע לי עד כה אוכל בריא מאוד ובצורה בריאה כאשר אני אוכל חיטה מלאה התסמינים גוברים ומרגיש מיחושים בראש כאשר אני עובר לשיפון התסמינים נחלשים אך עדיין קיימים עשיתי בדיקות לצליאק והכל תקין ברוך השם השאלה היא ככה האם יש אפשרות כזאת שאני רגיש זמנית לגלוטן? אם הבדיקות דם(כל הבדיקות שקיימות לגלוטן)הם תקינות ולא מצביעות על מחלת הצליאק ואם כן ישנה אפשרות של רגישות כזאת לגלוטן האם היא באמת זמנית?מה עושים?איך מטפלים..מפסיקים לתקופה מסוימת?אם כן לכמה זמן...? תודה

18/03/2012 | 10:15 | מאת:

שלום, לא ידועה לי רגישות זמנית לגלוטן. לחם שיפון עתיר גלוטן לכן זה לא קשור לזה. איני יודעת מה הגורם לתחושתך, אך יש לעשות בירור מקיף לחסר בברזל ממנו אתה סובל ולטפל גם בברזל וגם ברמות ויטמין D. ללא כל קשר אתה יכול לנסות להוריד גלוטן מהתפריט לתקופה מסויימת ולראות אם חל שיפור. אך לא מדובר רק בלחם אלא בכל חמשת הדגנים: חיטה, שעורה, שיפון, שבולת שועל וכוסמין. בברכה,דנה

17/03/2012 | 16:23 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 25 במשקל תקין (67 קג 1.67). אני מתנדנדת במשקל כבר שנים, עוד מילדות. עולה ויורדת המון יחסית ולא מתוך דיאטות קשות. לאחרונה עליתי שוב 14 קג ואני כמובן רוצה לרדת קצת אבל די מאסתי בדיאטות ולא ככ חשוב לי לרדת הרבה כמו להחזיר לעצמי את השליטה בחי בנוגע לאוכל. כבר הייתי אצל דיאטניות והרבה ואיני רואה את התועלת בכך יותר מכיוון שמה אני צריכה לאכול ואיך ברור לי והתמיכה שבמעקב לא מוכיחה את עצמה יותר. איני חשה שיש צורך שאכנס לדיאטה קשה, מכיוון שהבעיה מתבאטת אצלי בהתקפי אכילה חסרות שליטה ונקודתיות שמופיעות בצורה עקבית ובשעות הערב. הקושי להתגבר עליהן על אף הפגישות עם הדיאטנית, חוסר ההצלחה והאכזבה בעקבות כך מפריעים לי. אני רק רוצה את השליטה בעצמי ואז הכל יסתדר כי אני באמת אוכלת טוב ורגיל מלבד הזלילות הנקודתיות שקשה לי מאוד לשלוט בהן. אולי כדאי לציין שאני אימפולסיבית ועם קשיי ויסות רגשיים והתנהגותיים ומטופלת תרופתית כולל אנטי חרדתי, אבל לא הייתי רוצה להפיל את האשמה לשם. עלה בדעתי שאולי דווקא טיפול יותר בכיוון של cbt ללמוד שליטה עצמית דחיית סיפוקים בנושא של אוכל יעזור לי הרבה יותר להתגבר על הבעייה המתסכלת הזו שאיתי כבר שנים ומאוד לא בריאה מבחינת התנודות הגדולות במשקל ובטח לא מבחינת התסכול הנפשי והחרדה עקב חוסר השליטה העצמית. האם ידוע לכם איפה כדאי להתחיל, איך לחפש מי מתאים והאם זה כיוון מומלץ? תודה

18/03/2012 | 10:17 | מאת:

שלום יעל, אני חושבת שהכיוון הוא נכון. את יכולה לנסות ולהתחיל לקבל המלצות ממרפאות להפרעות אכילה באזור מגוריך ולהתקדם משם. רצוי שיהיה טיפול משולב של דיאטנית+פסיכולוג או פסיכיאטר. בברכה,דנה

17/03/2012 | 12:50 | מאת: ריקי

שלום דנה ותודה מראש על תשובתך. יש לי סוכרת קלה (סוג 2) בת 63. נוטורופתית כתבה במאמר שתירס מאזן רמות סוכר. האם גם את חושבת כך? בעבר כתבת לי שעדיף להימנע, או לאכול מעט.שוב תודה ריקי

17/03/2012 | 13:31 | מאת:

שלום ריקי, לא ידוע לי שתירס מאן סוכר. אפשר לאכול בכמות מוגבלת כמו כל מזון פחמימתי. בברכה,דנה

16/03/2012 | 13:02 | מאת: מיכל

שלום, יש לי סבוריאה ורוזציאה מהם המזונות מהם כדיי לי להתרחק על מנת לגרום שיפור בעור ,ומהם המזונות והוויטמינים אותם כדיי לי לצרוך? תודה מראש!

17/03/2012 | 12:18 | מאת:

שלום מיכל, אין לי מידע מדעי לגבי תזונה נכונה ומצבי מחלות העור שציינת. לעיתים תזונה אלרגנית יכולה לתרום להחמרת המצב, ואז ניתן לנסות להמנע ממזונות אלרגניים יותר. רצוי לעשות זאת בליווי דיאטנית. בברכה,דנה