פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
28/03/2012 | 10:53 | מאת: גיא

בשל אורח חיים עמוס וצפוף אני יוצא בבוקר מהבית וחוזר מאוחר בערב. היות שאינני אוהב לאכול בחוץ, יוצא שאני אוכל ארוחה אחת ביום עם שובי הביתה בערב, ארוחה גדולה בת כ- 2,000 קק"ל, הכוללת את כל אבות המזון. בין השאר היא כוללת ירקות, מנה בשרית, תוספת(אורז תפו"א), הרבה לחם, פירות וקינוח מתוק. שאלה שלי היא האם יכול להגרם נזק כלשהו לגוף בכלל ולמערכת העיכול בפרט כתוצאה מאכילה של ארוחה אחת ביום על בסיס קבוע.

29/03/2012 | 15:03 | מאת:

שלום גיא, אמנם אין ממש מחקרים טובים בנושא, אך לאורך זמן ניכר כי תזונה באופן ההרגל שלך אינה מטיבה עם הגוף ומעלה את הסיכוי שתהיה מובגר שמן יותר וחולה יותר. גם מבחינה הגיונית זה לא נכון לאכול כך. עם כל הלחץ שיש בעולם, אני בטוחה שתוכל בעזרת התארגנות קלה למצוא דקות ספורות ביום כדי לחלק את הארוחות על פני היממה. זה עניין של רצון ובעיקר הרגל. בברכה,דנה

27/03/2012 | 23:06 | מאת: קוקה

שלום לכולם בתי סובלת מרפלוקס לכן עברנו לאינפמיל אר למי שיודעת זהה אוכל שהופך מוצק בקיבה והכל בסדר רק הבעיה שכשאני מכינה אותו הוא לא דליל הוא סמיך והרבה פעמים היא מתעייפת או מתאמצת לאכול מתעצבנצ ובוכה אז השאלה שלי יש כאן מישהיא שהשתמשה באוכל הזה ויודעת את הדרך הנכונה כדי שיהיה דליל?תודה רבה;-)

28/03/2012 | 07:49 | מאת:

שלום לך! אנפמיל AR מעט יותר סמיך בבקבוק מתמ"ל רגיל. ההסמכה המשמעותית שלו מתבצעת רק בקיבה כי לשם כך נחוצה סביבה חומצית. לא ציינת את גילה של בתך. שימי לב שאינך משתמשת בבקבוק עם פטמה שלב 1. ייתכן כי המאמץ הוא בשל כך. שלב 2 יהיה יותר מתאים. בברכה, נועה

27/03/2012 | 21:22 | מאת: שמשון

ברצוני לברר האם ממתיקים מלאכותיים מקפיצים אינסולין? האם זה כמו שסוכר מקפיץ?

28/03/2012 | 07:08 | מאת:

שלום שמשון, ממתיקים מלאכותיים לא מעלים סוכר, לא כמו סוכר ולא בכלל. בברכה,דנה

27/03/2012 | 19:29 | מאת: עדנה

אני בת 63. נוטלת סימבקור לאיזון הכולסטרול . בבדיקת דם האחרונה נתקבלה התוצאה של 97 גלוקוז בדם. האם רמה זו נחשבת לטרום סכרת? באיזה אופן ניתן להוריד את רמת הגלוקוז בדם באמצעות התזונה בלבד ללא תרופות? תודה מראש

28/03/2012 | 07:10 | מאת:

שלום עדנה, להגדרת טרום סוכרת צריך גם מדידיה של בדיקה שנקראת hba1c. בקשי מרופא המשפחה. הערכים קרובים מאוד לגבול העליון, לכן יש לבצע הערכה מה ניתן לעשות על מנת להורידם כגון, ירידה במשקל, אם צריך יותר פעילות גופנית ודיאטה מאוזנת. פני לדיאטן בקופה לטיפול אישי. בברכה,דנה

27/03/2012 | 17:51 | מאת: מלי

שלום, אבי חולה סרטן משנת 2007. תחילה סרטן מעי הגס אשר טופל באמצעות כימותרפיה על לשנת 2008. בשנת 2010 שוב אובחן כחולה הפעם עם גידולים מופשטים באזור כבד , מעי הגס בלוטות לימפה. מטופל בכימותרפיה. בחודש אוגוסט האחרון עבר ניתוח להסרת גידולים בכבד אך מכוון והגידול ישב על כלי דם, הגידול לא הוסר. לאחר הניתוח מאושפז זו הפעם השלישית עם חסימת מעיים. מה הטיפול היעיל ביותר למנוע את החסימה?

שלום מלי, החסימות אינן נובעות מהמזון לרוב, אלא בגלל הניתוחי המרובים שעבר. לרוב מדובר בהדבקויות או סיבובי מעי. כן כדי להמנע ממזונות שעלולים להחמיר כגון : אפרסמון, גויאבה, אבטיח, סברס, בטטה ועדיף לאכול ירקות ופירות קלופים ו/או מבושלים. בברכה,דנה

27/03/2012 | 15:50 | מאת: מרצל

כחודשיים אני סובל ממליחות בפא ולרופא אין תשובה.

28/03/2012 | 07:12 | מאת:

שלום מרצל, האם אתה נוטל תרופות כלשהן? האם בצעת בדיקות דם? בברכה,דנה

27/03/2012 | 15:37 | מאת: אלון

שלום כיצד מומלץ לי לצרוך את העוף, כך שהוא יתעקל לצורה רכה ביותר, להקלה על בעיות פרוקטולוגיות? תודה

28/03/2012 | 07:13 | מאת:

שלום אלון, כל צורת בישול תהיה טובה כל עוד תלעס את המזון היטב. בברכה,דנה

27/03/2012 | 13:11 | מאת: אבי

כמה פחמימות יש בבאגט?

28/03/2012 | 07:15 | מאת:

שלום אבי, בבאגט שלם, כזה שנמכר בסופר יש כ- 200 גר' פחמימות וכ- 1000 קק"ל. בברכה,דנה

27/03/2012 | 09:42 | מאת: יגאל

ראיתי מחקר על אכילת תמרים שמסקנתו:אכילת תמר [מסוג ג'והל] אינה מעלה את רמת הגלוקוז. שאלתי היא האם מוסכם גם עליכם שאכן כך הוא ומה הכמות הסבירה במסגרת ניהול הפחמימות המקובל. כמו כן מה המדיניות לגבי אכילת אוכמניות לסוכרתיים, ופירות יער ותות שדה. מודה מראש. יגאל

שלום יגאל, תמר נחשב לפרי יחסית עשיר בפרוטוז ועל כן פחות מעלה סוכר. בכמויות גדולות הוא יעלה. מנה מומלת- 2 תמרים. לגבי פירות יער, יש גודל מנה מומלץ. 2-3 תותים מהווים מנת פרי סבירה, לגבי אוכמניות, מדובר בכ- 8-10 יחידות קטנות. בברכה,דנה

26/03/2012 | 22:35 | מאת: ליאו

שלום רציתי לדעת האם חרובים מומלצים כחטיף בריאותי וכתחליף לנשנוש למי ששמור על המשקל היות ולפי בדיקתי חרוב בממוצע שווה 20 ג' ומכיל 45 קלוריות, 1.5 שומן וסה"כ נראה כמשהו חיובי וטעים מאוד כתחליף למתוקים אחרים. בנוסף, האם לחרוב יתרונות בריאותיים ומומלץ באופן כללי? תודה

27/03/2012 | 10:53 | מאת:

שלום ליאו, אין לי המלצות מיוחדות לגבי חרוב. אפשר לשמור על משקל גם אם כמות מקבילה של שוקולד, והוא גם מזין וגם טעים לא פחות. בברכה,דנה

26/03/2012 | 22:33 | מאת: ליאו

שלום רציתי לדעת האם בשר זה מומלץ, היות ואני שומר על משקל ובכושר מתמיד. קראתי על הבשר והבנתי שהוא דל בשומן במיוחד כאשר בישולו במים לרכוך במשך שעתיים מורידים ממנו את השומנים העודפים. רציתי לדעת היות ואהבתי מאוד את טעמו, האם את ממליצה עליו ובאיזה מינון הוא מומלץ (פעם פעמיים או יותר בשבוע) כמנת חלבון בשרית. בנוסף האם עשיר בחלבון ומרכיבים חיונים כמו ברזל מינרלים וכו. תודה.

שלום ליאו, ראשית קבל טבלה המפרטת את הערכים :http://www.matkonim.sane-way.com/3139/%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%91%D7%A9%D7%A8-%D7%91%D7%A7%D7%A8 ראה שאתה התכוונת או למס' 5- צלי כתף או נתח מס' 6- פילה מדומה. שניהם מוגדרים דלי שומן יחסית, כאשר עדיף צלי כתף.שניהם מהווים מקור מצויין לחלבון וברזל. מומלץ פעמיים בשבוע. בברכה,דנה

26/03/2012 | 20:02 | מאת: עדן

שלום רב, אני מאוד מתוסכלת כיוון שכפות ידיי ועורי נבצעו בכתום עקב אכילה מרובה של גזר, בברוקולי, פלפל צהוב, פלפל כתום, עגביות שירי אדומות וצהובות ותפוחי-עץ. אני פריקית של ירקות אלו אך הצבע מפריע לי מאוד והחלטתי לעשות כל צעד דרסטי שידרש ממני על-מנת להחזיר לעצמי בהקדם את צבע עורי המקורי,אך במקביל חוששת לפגוע בויטמינים היומיים הדרושים לגופי.קראתי פה בפורום שישנם הרבה ירקות שנהגתי לאכול שכדאי להימנע מהם. השאלות שלי הן: 1) האם בתזונה יומית המכילה בכל צהריים סלט קטן עשוי מחסה,מלפפון ועגבניה ובכל ערב אכילת תבשיל ירקות דלי קרוטן כמו כרובית,פרסה,חציל וקישוא במיץ עגבניות ימנעו ממני להשיג את המטרה מהר? (כיוון שעגבניות מכילות הרבה קרוטן) 2) ומה בדבר פלפל אדום , תפוח-עץ ירוק וסלק - גם הם מכילים הרבה קרוטן וכדאי להימנע מהם לתקופה?

27/03/2012 | 10:24 | מאת:

שלום עדן, צר לי לאכזב אותך אך הנטיה לצבע הכתום הינה נטיה גנטית וגם מאכילה מועטה אנשים נוטים להצבע מהר יותר. את יכולה להוריד מהכמויות שאת אוכלת מבלי לפגוע בכמות הויטמינים והמינרלים, שכן עד כה צרכת יותר מדי. תורידי בהדרגה מהכמות ולא מהסוג. בברכה,דנה

26/03/2012 | 12:55 | מאת: גילי

יש ג'לי בשקית שעושים לעוגות וגם עם פירות רציתי לשאול האם זה בריא הג'לי הזה? האם זה מלא סוכר ? תודה

26/03/2012 | 19:49 | מאת:

שלום גילי, ג'לי לא נחשב למזון מזין במיוחד. זה בעיקר סוכר ומים. בברכה,דנה

26/03/2012 | 12:28 | מאת: אלי

שלום דנה. שאלתי היא מהי כמות האשלגן המומלצת ליום לאדם בריא, כיצד משיגים אותה באופן הטוב ביותר, למה כמות מכובדת של אשלגן טובה בכלל אשמח אם תצייני מגוון מזונות המכילים אשלגן בכמויות גדולות. תודה מראש

27/03/2012 | 10:19 | מאת:

שלום אלי, ההמלצה נעה סביב 3000-4000 מ"ג ליממה. קל מאוד להגיע להמלצות ע"י אכילת דגנים מלאים, ירקות, פירות, קטניות, זרעים, מוצרי חלב, בשר ודגים. לרוב אין לנו חסר, אך בעיקר אם אנחנו מקפידים על אכילת ירקות עשירים באשגן, קל מאוד להגיע להמלצות. שילוב עם אבוקדו כמקור עשיר, סלק, עגבניות, עלים ירוקים ועוד. ניתן גם להחליף את מלח השולחן הרגיל בתחליף מלח המכיל יותר אשלגן. כמובן, שיש לוודא שאין סיכון לעודף אשלגן באנשים הנוטלים תרופות שונות ו/או הסובלים מבעיה כלייתית. בברכה,דנה

26/03/2012 | 12:22 | מאת: יוני

לא השבת לי בעניין הערך הגליקמי מהו והאם חשוב להקפיד עליו באנשים בריאים ולמה. ________________________ ועוד אני מבקש לדעת, כמה ברזל מצוי בעוף או בדגים, שהמלצתך לצרוך ממנו 4-5 פעמים בשבוע. הבנתי שההמלצה לצרוך 25-30 מג ברזל ליום ולא נראה לי שיש שם. שאלה אחרונה: כמה במדד כלשהו מהברזל הנאכל נספג בגוף ואפילו בערך, כי אני יודע שזה יכול להשתנות מאדם לאדם.

27/03/2012 | 10:17 | מאת:

שלום יוני, לא זכורה לי שאלתך הקודמת. על כל פנים לערך גליקמי עצמו כפי שנבדק אין משמעות לא באנשים בריאים ולא באנשים חולים. ישנו מדד אחר שנקרא עומס גליקמי שהינו מורכב יותר ותלוי גם כיצד נאכל המזון. ההמלצה שלי עומדת על אכילת בקר, עוף, דגים, והודו לפחות 4 פעימים בשבוע כדי לקבל מספיק ברזל. ההמלצה היומית עומדת על 12-15 מ"ג ליממה. מנה סבירה מספקת כ- 5-7 מ"ג, אך אנחנו מקבלים ברזל גם ממקורות אחרים. ספיגת הברזל משתנה מאדם לאדם, מגבר לאישה, אך ידוע כי אנשים הנמנעים מאכילת מזונות אלו סובלים באחוזים גבוהים יותר מחסר בברזל, אלא אם כן נוטלים תוסף. בברכה,דנה

25/03/2012 | 22:32 | מאת: יעל

לפורום שלום אני בת 52, ובבדיקת דם אחרונה רמת הגלוקוזה שלי בדם 105 ,והמוגלובין מסוכרר -6.2 % .אני עם עודף מישקל , איזו תזונה יכולה להוריד ערכים אלו בדם , האם יש דברים הנוגעים לאוכל שבמיוחד צריך להגביל ? והאם ערכים אלו הפיכים ? תודה , חיה

27/03/2012 | 10:14 | מאת:

שלום יעל, את מוגדרת במצב שנקרא : " טרום סוכרת". וכן המצב הפיך בתנאי שתקחי את עצמך בידיים ותחוללי שינוי משמעותי שכולל בראש ובראשונה ירידה במשקל באופן מבוקר ודיאטה מאוזנת הכוללת הפחתה משמעותית בסוכרים ובפחמימות פשוטות. כמו כן, שילוב פעילות גופנית יכול לעזור. פני לדיאטן בקופה לייעוץ אישי. בברכה,דנה

25/03/2012 | 20:45 | מאת: איה

שלום אני אוהבת לאכול הרבה קישואים רציתי לדעת אם זה משמין? ובנוסף מהן הערכים התזונתיים של הקישואים? תודה

27/03/2012 | 10:12 | מאת:

שלום איה, קישואים לא מוגדרים כמזון משמין. מה "שמשמין" זה להכניס סה"כ יותר קלוריות מאשר להוציא. קישואים דלים מאוד בקלוריות בקישוא ממוצע יש כ- 30 קק"ל. בברכה,דנה

25/03/2012 | 18:38 | מאת: אלעד

ג.נ. האם יש שימורי סלמון שאינם משומרים בחומר משמר? כך ראיתי רשום על קופסת סלמון. ניסיתי לברר זאת אצל היבואן, אבל ענו לי שהם רק משווקים ולא יצרנים ולכן אין באפשרותם להשיב לשאלה זו. אשמח לקבל תשובתך כדיאטנית. בברכה, אלעד

27/03/2012 | 10:11 | מאת:

שלום אלעד, גם מלח וסוכר מוגדרים חומר משמר. הכוונה שלא מדובר במשהו מלאכותי/תעשייתי, אך בעצם השימור מדובר ככל הנראה במלח. בברכה,דנה

25/03/2012 | 16:40 | מאת: אני

שלום, אני בת 36, צמחונית.סובלת מעצירות תקופה ממושכת.הפסקתי את טבליות הברזל - ואין שיפור. אני שותה הרבה מים ביום (4 ליטר) ופעילה גופנית באופן מתון. שזיפים מיובשים ומרקחות דומות לא הועילו כלל. הוספת סיבים אפילו הרעה את המצב.רק כשאני במחזור אני מרגישה מעט הקלה. אני מבקשת לדעת אילו מזונות יניעו את המעיים ויעזרו לי להשתחרר בצורה טבעית. כמו כן, רציתי לדעת האם לדעתך אני צריכה לפנות לבירור אצל רופא גסטרו. תודה מראש

27/03/2012 | 10:10 | מאת:

שלום, בתור צמחונית אני רק יכולה להניח שאת צורכת מספיק סיבים מדגנים מלאים, קטניות, פירות וירקות. את שותה ועושה פעילות. אני מציעה לפנות לרופא גסטרו להמשך בירור, שכן ייתכן וישנה בעיה. צריך לבדוק האם את צורכת מספיק שומן בתפריט. בברכה,דנה

24/03/2012 | 21:20 | מאת: חזי נאמן

שלום, רציתי לשאול,איך מעלים את רמת הגלוקוז בדם בצורה הכי מהירה ע"י אוכל(כלומר לא כדורים ובקבוקונים מיוחדים) כמו משקה אנרגיה לחם לבן סוכר ענבים מומס במים וכו'?תוך כמה זמן בערך מהאכילה הרמה בדם עולה למקסימום(האכילה על בטן ריקה אם זה משנה). אגב,שאלה אחרת,תוך כמה זמן אחרי ארוחה מלאה מתחילים להתפרק שומנים בגוף(אם נמצאים בסוג של צום לאחר הארוחה.רק שתיית מים)? ושאלה אחרונה חביבה,תוך כמה זמן באימון כמו הליכה מתונה מתחילים להתפרק שומנים בגוף? תודה מראש ושבוע נפלא :-)

שלום חזי, הכי מהר מעלים עם שתיית כוס מיץ המכיל סוכר או אכילת קובית סוכר. זה קורה תוך דקות ספורות. לגבי שתי השאלות האחרות, אין לי ממש תשובה מדוייקת, בעיקרון תהליך העיכול והספיגה של שומנים אורך שעות. בברכה,דנה

23/03/2012 | 09:48 | מאת: יערה

שלום רב. זקוקה לעזרה מיידית יש לי תינוק בן חצי שנה שממש מסרב לאכול שוקל רק 6קילו כמו תינוק בן שלושה חודשיים ההתפתחות שלו בעיכוב ולדעתי זה בגלל שהוא מאוד רזה. בשני לילות האחרונים הוא לא אכל בכלל במשך כ 12 שעות מה עושים אני מפחדת שהוא עוד ירד במשקל שגם ככה הוא מתחת מאחוזון שלוש. לפי טיפת חלב אני ממש זקוקה לעצה דחופה אני חוששת לשלומו

יערה שלום! במצב כזה לא הייתי מהססת לפנות לעזרה רפואית. קודם כל יש לוודא שאינו חולה ומיובש. צריך להעריך רפואית את מצבו. בברכה, נועה

22/03/2012 | 16:01 | מאת: איה

מבקשת לדעת מהן הערכיים התזונתיים של האגס? האם הוא נחשב לפרי עם הרבה סוכר?

25/03/2012 | 10:59 | מאת:

שלום איה, באגס בינוני יש כ- 60 קק"ל. הוא פרי רגיל כמו כל הפירות האחרים, תלוי בגודל המנה. בברכה,דנה

20/03/2012 | 19:44 | מאת: רחל

האם מיץ עגבניות של חברת "ספרינג" מכיל רכיבים שמועילים לבריאות או שכולם נהרסים בתהליך היצור? [הרכיבים שרשומים על גבי הקרטון לפי הסדר הינם: מים, מיץ עגבניות מרוכז, מלח וחומצת לימון, כמו כן כתוב על האריזה שאין במיץ חומרים משמרים]תודה.

21/03/2012 | 10:51 | מאת:

שלום רחל, בוודאי שיש מרכיבים מועילים,כגון ליקופן, אך תמיד עדיף לצרוך את המוצר הטרי הכולל גם סיבים תזונתיים ופחות מאבד מערכו, וכן יותר מרוכז. הבעיה במיצים אלו שהם מכילים בעיקר מים. בברכה,דנה

20/03/2012 | 15:48 | מאת: ורד

בפרסומים באינטרנט יש מחקרים על השפעה של דבש וקינמון בריפוי סרטן קיבה. המינון המוצע שם כף אחת דבש עם כפית קינמון 3 פעמים ביום במשך חודש. האם יש לקינמון במינון כזה רעילות או שזה בטוח? תודה מראש

שלום ורד, הואיל ואיני מכירה את "המחקרים" האלו, אני מנועה מלהגיב. לא חושב, שיש בעית רעילות. בברכה,דנה

20/03/2012 | 12:35 | מאת: אאא

האם שוקולד נוטלה פעם בשבוע כארוחת בוקר למבוגר בסנדביץ' מלחם מלא מומלצת או שכדאי להמנע?

20/03/2012 | 16:18 | מאת:

שלום, כחלק מתזונה בריאה ומלאה, פעם בשבוע לא מזיקה. בברכה,דנה

20/03/2012 | 10:42 | מאת: חנית

כל בוקר אני שותה מיץ מלימון אחד טרי סחוט כי נראה לי שזה עוזר לי ליציאות. אולי זה פסיכולוגי אך אם זה עוזר אז שיהיה..... בכל אופן ידוע לי שהחומציות של הלימון עלולה להזיק לאמייל השן ואם אני שותה זאת על בסיס יומיומי אז על אחת כמה וכמה. לכן כדי לא להינזק אז ישר מייד בתום שתיית הלימון אני שוטפת את הפה עם מים וגם מקשקשת במים מעט בתוך הפה- כל זה כדי לשטוף את החומציות. שאלתי היא: האם שטיפת הפה מיד לאחר לגימת הלימון בדרך שתיארתי אכן מספיקה כדי להיפטר מהחומציות וכדי למנוע נזק לאימייל השן? והאם עדיף כי אשטוף את הפה בחלב במקום במים כי החלב בסיסי יותר? תודה רבה

20/03/2012 | 16:20 | מאת:

שלום חנית, איני יודעת אם הטענה שלך נכונה, כך שלא אוכל להגיב עליה. אולי כדי להתייעץ עם רופא שיניים. בכל אופן מומלץ לצחצח אחרי כל ארוחה. בברכה,דנה

19/03/2012 | 19:53 | מאת: adi

היי, אני בת 40 שוקלת 99 על 1.70. בתהליך ירידה ועוסקת בפעילות גופנית מתונה. רציתי לדעת מהי כמות המים המומלצת לי. מקכלת אלטרוקסין, גלוקומין, פרולול, ויטמין B12, וייפקס, ריספרידל וגלולות. בקרוב אתחיל לקבל משהו נגד וילסון. אם אפשר לענות, אז אשמח.\ תודה וסליחה על החפירה עדי

19/03/2012 | 21:39 | מאת:

שלום עדי, בהנחה שאין מגבלת נוזלים מומלצת, ההמלצה עומדת על 20-40 מ"ל לכל ק"ג משקל גוף. במקרה שלך זה אין צורך ביותר מ- 2 ליטר נוזלים ליום, כולל מים, קפה, תה, מרק, חלב. בברכה,דנה

19/03/2012 | 17:33 | מאת: איילה

רוצה לדעת כמה קלוריות יש בעשרה זיתים שחורים גדולים? וכמה קלוריות יש בעשרה זיתים ירוקים גדולים? האם בריא לאכול זיתים? תודה!

19/03/2012 | 21:42 | מאת:

שלום איילה, ב- 10 זיתים שחורים/ירוקים יש כ- 50-60 קק"ל. ניתן לשלב זיתים בתפריט כחלק ממזון בריא המכיל חומצות שומן בריאות, אך עדיין עדיף שמן זית ולא הזיתים עצמם, בשל תכולת נתרן גבוהה. בברכה,דנה

19/03/2012 | 14:06 | מאת: שרי

האם יש חובה לבשל פטריות פורטבלו או שאפשר לאכול אותן חיות ? אילו פטריות מסוכנות לאכילה ללא בישול ?

שלום שרי, אמנם איני מומחית בנושא, אך יש טענה שבמצבן החי יש בהן חומרים מסרטנים בכמות קטנה, ולכן מומלץ לבשל, כי אלו נהרסים בבישול. כמה הדבר אמין ונכון, איני יכולה לומר. מעבר לכך איני יודעת. בברכה,דנה

19/03/2012 | 11:27 | מאת: שירה

למומחיות שלום שאלתי לגבי כדורי סידן ציטראט שקניתי, ושעליי ליטול בשל אוסתיאופניה שיש לי, הבעייה היא שקשה לי לבלוע אותם בשל גודלם, משום כך עלה לי הרעיון לטחון את הכדורים במטחנת קפה שברשותי, ולהוסיף לאוכל, האם זה מותר/אפשרי/רצוי ויכול אולי גם לעזור בעצם לספיגה? תודה

19/03/2012 | 12:43 | מאת:

שלום שירה, לא כל כדור ניתן לריסוק. מומלץ להתייעץ עם רוקח. בברכה,דנה

18/03/2012 | 16:10 | מאת: בתיה

האם בג'לטין דגים יש חומר שלא מומלץ לאכילה? האם יש בו קרגינן? האם באצות בצבע אחר (לא אדומות) גם יש קרגינן? האם יש חומר אחר שגורם לרגישות או לשלשולים באצות בצבעים אחרים? איזה צבע אצות הן אגאר? והאם יש באגאר קרגינן? האם יש באגאר חומר אחר שהוא עלול לגרום לרגישות או לשלשולים? תודה מראש

18/03/2012 | 17:43 | מאת:

שלום בתיה, איני מומחית בתחום ולכן אין לי תשובה בנושא. מציעה שתפני שאלתך למומחה בתחום הנדסה/ביוטכנולוגיה של מזון. בברכה,דנה

18/03/2012 | 13:21 | מאת: יהודה

שלום בן 32 משקל 80 אני אוכל כול ערב מבשל קווקאר בסיר + 2 כוסות חלב. שמעתי שחלב משפיע לרכע על ערכי הכולסטרול. האם זה נכון? כאמור יש לנו גנטיקה של כולסטרול ושומנים בדם. תודה

18/03/2012 | 17:42 | מאת:

שלום יהודה, חלב לא משפיע לרעה על ערכי כולסטרול, בייחוד לא בערכי השומן הנמוכים שאנחנו משתמשים. כמו כן, שבולת השועל פועלת מנגד. בברכה,דנה

18/03/2012 | 12:15 | מאת: יוני

לדנה שלום אני קצת מבולבל, אשמח אם תעשי לי סדר בבלאגן. לא הבנתי אם סוכר לבן מזיק מצד עצמו או שהוא רק משמין או בא על חשבון דברים אחרים. האם כדי לעכל סוכר ופחמימות פשוטות הגוף נדרש להשתמש בויטמינים? בעיתונים למיניהם רושמים תזונאים שסוכ ר פחות מזוקק שורף פחות ויטמינים בשעת עיכול. עוד רציתי להבין, מהי חשיבותו של הערך הגליקמי במזון והאם ראוי להקפיד עליו אע?פ שרזים ולמה האם אכילת סוכר בלתי מוגבלת שלא הובילה להשמנה גרמה לתחלואה כלשהי?

18/03/2012 | 17:41 | מאת:

שלום יוני, היופי בתזונה ורפואה שזהו לא מדע למעשה, ועל כן אין תשובה אחת נכונה. אנחנו מתבססים על מחקרים רבים, בעלי מגבלות רבות, ולכן אין מסקנות נכונות לכלל האוכלוסיה. אנחנו בוחנים נטיות והפשעות אפשריות, אבל הוכחה חד משמעית טרם קבלנו וכנראה גם לא נקבל, כי גוף האדם הינו מורכב מאוד . לשאלתך, מחקרים רבים בנוגע לסוכר לבן ופחמימות בכלל הראו כי צריכה מוגברת שלהם קשורה יותר להשמנה, סוכרת ומחלות נלוות אחרות. אין זה אומר שאם אתה רזה תחלה או לא תחלה, אלא יכול לכוון מבחינה סטטיסטית. שכן מעבר להרגלי החיים שלנו יש גם סביבה וגנטיקה שהינה מורכבת מאוד. כל תהליך מטבולי בגוף, לעכיול פחמימות שומנים חלבונים, נשימה, הכל דורש אנזימים שחלקם דורשים ויטמינים ומינרלים לתפקוד תקין. אין הבדל אם מדובר בסכור לבן או חום, הגוף לא מבדיל בין מולקולת גלוקוז שהתפרקה במעי מסוכר כזה או אחר. אין מחקר מדעי ראוי שבדק האם אכילת סוכר ללא השמנה גורמת למחלות. בברכה,דנה

17/03/2012 | 20:05 | מאת: בחור מהמרכז

שלום ותודה על העזרה הרבה שאלה לי אליכן אני סובל מזה תקופה של כשנה מחולשה,תופעות עור(ככל הנראה דרמטיטיס הרפטיפורמיס/אטופיק דרמטיטיס) חוסר בויטמין ברזל וויטמין D עד כמה שידוע לי עד כה אוכל בריא מאוד ובצורה בריאה כאשר אני אוכל חיטה מלאה התסמינים גוברים ומרגיש מיחושים בראש כאשר אני עובר לשיפון התסמינים נחלשים אך עדיין קיימים עשיתי בדיקות לצליאק והכל תקין ברוך השם השאלה היא ככה האם יש אפשרות כזאת שאני רגיש זמנית לגלוטן? אם הבדיקות דם(כל הבדיקות שקיימות לגלוטן)הם תקינות ולא מצביעות על מחלת הצליאק ואם כן ישנה אפשרות של רגישות כזאת לגלוטן האם היא באמת זמנית?מה עושים?איך מטפלים..מפסיקים לתקופה מסוימת?אם כן לכמה זמן...? תודה

18/03/2012 | 10:15 | מאת:

שלום, לא ידועה לי רגישות זמנית לגלוטן. לחם שיפון עתיר גלוטן לכן זה לא קשור לזה. איני יודעת מה הגורם לתחושתך, אך יש לעשות בירור מקיף לחסר בברזל ממנו אתה סובל ולטפל גם בברזל וגם ברמות ויטמין D. ללא כל קשר אתה יכול לנסות להוריד גלוטן מהתפריט לתקופה מסויימת ולראות אם חל שיפור. אך לא מדובר רק בלחם אלא בכל חמשת הדגנים: חיטה, שעורה, שיפון, שבולת שועל וכוסמין. בברכה,דנה

17/03/2012 | 16:23 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 25 במשקל תקין (67 קג 1.67). אני מתנדנדת במשקל כבר שנים, עוד מילדות. עולה ויורדת המון יחסית ולא מתוך דיאטות קשות. לאחרונה עליתי שוב 14 קג ואני כמובן רוצה לרדת קצת אבל די מאסתי בדיאטות ולא ככ חשוב לי לרדת הרבה כמו להחזיר לעצמי את השליטה בחי בנוגע לאוכל. כבר הייתי אצל דיאטניות והרבה ואיני רואה את התועלת בכך יותר מכיוון שמה אני צריכה לאכול ואיך ברור לי והתמיכה שבמעקב לא מוכיחה את עצמה יותר. איני חשה שיש צורך שאכנס לדיאטה קשה, מכיוון שהבעיה מתבאטת אצלי בהתקפי אכילה חסרות שליטה ונקודתיות שמופיעות בצורה עקבית ובשעות הערב. הקושי להתגבר עליהן על אף הפגישות עם הדיאטנית, חוסר ההצלחה והאכזבה בעקבות כך מפריעים לי. אני רק רוצה את השליטה בעצמי ואז הכל יסתדר כי אני באמת אוכלת טוב ורגיל מלבד הזלילות הנקודתיות שקשה לי מאוד לשלוט בהן. אולי כדאי לציין שאני אימפולסיבית ועם קשיי ויסות רגשיים והתנהגותיים ומטופלת תרופתית כולל אנטי חרדתי, אבל לא הייתי רוצה להפיל את האשמה לשם. עלה בדעתי שאולי דווקא טיפול יותר בכיוון של cbt ללמוד שליטה עצמית דחיית סיפוקים בנושא של אוכל יעזור לי הרבה יותר להתגבר על הבעייה המתסכלת הזו שאיתי כבר שנים ומאוד לא בריאה מבחינת התנודות הגדולות במשקל ובטח לא מבחינת התסכול הנפשי והחרדה עקב חוסר השליטה העצמית. האם ידוע לכם איפה כדאי להתחיל, איך לחפש מי מתאים והאם זה כיוון מומלץ? תודה

18/03/2012 | 10:17 | מאת:

שלום יעל, אני חושבת שהכיוון הוא נכון. את יכולה לנסות ולהתחיל לקבל המלצות ממרפאות להפרעות אכילה באזור מגוריך ולהתקדם משם. רצוי שיהיה טיפול משולב של דיאטנית+פסיכולוג או פסיכיאטר. בברכה,דנה

17/03/2012 | 12:50 | מאת: ריקי

שלום דנה ותודה מראש על תשובתך. יש לי סוכרת קלה (סוג 2) בת 63. נוטורופתית כתבה במאמר שתירס מאזן רמות סוכר. האם גם את חושבת כך? בעבר כתבת לי שעדיף להימנע, או לאכול מעט.שוב תודה ריקי

17/03/2012 | 13:31 | מאת:

שלום ריקי, לא ידוע לי שתירס מאן סוכר. אפשר לאכול בכמות מוגבלת כמו כל מזון פחמימתי. בברכה,דנה

16/03/2012 | 13:02 | מאת: מיכל

שלום, יש לי סבוריאה ורוזציאה מהם המזונות מהם כדיי לי להתרחק על מנת לגרום שיפור בעור ,ומהם המזונות והוויטמינים אותם כדיי לי לצרוך? תודה מראש!

17/03/2012 | 12:18 | מאת:

שלום מיכל, אין לי מידע מדעי לגבי תזונה נכונה ומצבי מחלות העור שציינת. לעיתים תזונה אלרגנית יכולה לתרום להחמרת המצב, ואז ניתן לנסות להמנע ממזונות אלרגניים יותר. רצוי לעשות זאת בליווי דיאטנית. בברכה,דנה

16/03/2012 | 09:20 | מאת: סמד

אני עם איליוסטומי זמני מאוקטובר בשנה שעברה לאחר כריתת רקטום. רוצה לדעת האם מותר לי בפסח לאכול מצות, מוצרי קמח מצה, קניידעלעך וכו'. אני גם רוצה להגיד שאני רועדת מפחד כי הדיאטנית שלי אמרה לי להתחיל לאכול פירות עם הקליפות וכשעשיתי זאת בפעם הראשונה חטפתי חסימת מעיים והגעתי לבית חולים. למרבה המזל המעיים השתחררו בחדר המיון ולא היה צורך בניתוח.

שלום סמדר, אנו נוהגות לא להמליץ על מצות בתקופה זו. קמח מצות שמוסיפים לו ביצים ושמן פחות בעייתי, אבל בכמויות קטנות מאוד. לגבי פירות, הייתי ממשיכה ללא קליפה ונמנעת מאבטיח, סבקרס, אפרסמון וגויאבות. בברכה,דנה

15/03/2012 | 20:31 | מאת: אבי

שלום גידול סרטני התגלה אצלי בושט בחיבור עם הקיבה . קיבלתי טיפול כימותרפיה שהסתים ב 1 לדצמבר האחרון . ב 8 לינואר עברתי ניתוח בו הוסר הושט והקיבה חוברה לחלק העליון שלא הוסר בבטני הושאר צינורית להזנה במכשיר קנגורו מאז אבידתי תיאבון. מאז תחילת הטיפול משקלי פחת ב 12 קילו ( היום 71 קילו) היו ימים בהם הצלחתי לאכול יותר ותיגברתי במזון מסוג ג'יביטי באמצעות הקנגורו בימים האחרונה חלה נסיגה ואני בקושי אוכל דרך הפה. מתגבר בגביטי שאלותי- כמה זמן יחלוף עד לחזרה לתיאבון? האם קיימת דרך להאצת חזרת תיאבון הומלץ לי לקבל רישיון לקנביס רפואי. האם ישנם הוכחות ליעילות החומר? בברכה אבי

17/03/2012 | 12:47 | מאת:

שלום אבי, ראשית, הייתי ממליצה לעבור להזנת לילה בלבד בקצב מוגבר כדי לקבל כמות מקסימלית של הזנה, ולהשאיר את היום פנוי לפתח תאבון למזון שאתה מסוגל לאכול. כדי להגביר תאבון במצבך ישנן 2 אפשרויותף ישנה תרופה שנקראת "מגס" שיכולה לעודד תאבון כמו גם שילוב עם קנביס רפואי שבהחלט יכול לעזור. בשני המקרים מומלץ להתייעץ עם האונקולוג. בברכה,דנה

14/03/2012 | 15:54 | מאת: קרן

שלום, כחודש אני סובלת מבחילות קלות אך מטרידות מאוד (לא סבלתי מכך בעבר) התוספים היחידים ששיניתי בתזונתי: בישול עם גינג'ר, תוספת קינמון למשקאות. מלבד זאת אני שותה 4 כוסות קפה ביום, אך זה כבר לאורך שנים. מה יכולה להיות הסיבה? והאם יש המלצות להפסקת הבחילות? תודה

14/03/2012 | 18:06 | מאת:

שלום קרן, כן, ללכת לרופא המשפחה לבירור. בברכה,דנה

14/03/2012 | 01:54 | מאת: בתיה

אבקות להכנת פודינג וכו' שמכילות קרגינן גורמות לי לשלשולים. קראתי שזה אצות אדומות. האם יש אצות אחרות שלא יגרמו לשלשולים? וחשוב שזה לא יהיה מהחי.

14/03/2012 | 18:08 | מאת:

שלום בתיה, ללא כל קשר לעובדה שאנחנו ממליצים לא לצרוך מזונות המכילים קרג'ינן, מדוע את בטוחה שזה הגורם לשלשול ולא מרכיבים אחרים? בברכה,דנה

יש קרגינן אני משלשלת. ומה התשובה לשאלתי הראשונה?

13/03/2012 | 15:01 | מאת: דני

האם יש שינוי בתפריט דיאטה לחולי אנמיה לבין תפריט דיאטה רגיל?? ואם כן תוכלי להדגיש את ההבדלים ..תודה מראש!!!

13/03/2012 | 21:12 | מאת:

שלום דני, לא ירדתי לסוף שאלתך. על איזו דיאטה מדובר? אם מדובר בדיאטה לירידה במשקל חושב עדיין לשים דגש על רמות ברזל בתפריט וכמובן בירור לסיבת האנמיה. כמובן נשאלת השאלה על רקע מה האנמיה, חסר, גנטי או סיבה אחרת? בברכה,דנה

13/03/2012 | 11:45 | מאת: יפה

שלום רב, אני צריכה להפחית צריכת סיבים. בהתבוננות על רישום אותו מזון אך תחת חברות שונות (שעועית לבנה) יש הבדלים. איך אדע מה אמיתי? האם תחת בישול/ השרייה אפייה כמות הסיבים יורדת?

13/03/2012 | 12:22 | מאת:

שלום יפה, כל הקטניות למיניהן וכל הירקות ופירות עשירים בסיבים, כך שזה לא ממש משנה ההבדלים בין החברות. הבישול מעט מרכך אותם אבל לא מבטל אותם. פני לייעוץ אישי אצל דיאטנית. בברכהד,דנה

13/03/2012 | 12:47 | מאת: יפה

האם ההשרייה מאפשרת יציאת הסיבים?

13/03/2012 | 09:59 | מאת: אלון

שלום אני שומע ממספר אנשים, כי צריכת מוצרי חלב אינה נחוצה לגוף, אלא לתעשיית מוצרי החלב בלבד. האם כך הדבר?

13/03/2012 | 10:33 | מאת:

שלום אלון, ענינו רבות בנושא במסגרת פורום זה. נכון להיום יש המלצה לצרוך מוצרי חלב, נהפוכו, גם בהיבט של מחלות לב, לחץ דם, סוגי סרטן שונים, בריאות העצם ועוד. בברכה,דנה

13/03/2012 | 02:00 | מאת: איל

האם בריא או האם רצוי לא לאכול כי לא בריא? האם יש כמה סוגים? כאלה שבריאים וכאלה שלא?

13/03/2012 | 10:43 | מאת:

שלום איל, לא ידועה לי כל בעיה באכילת ג'לטין, אלא אם כן מתוסף סוכר, ואז לא מומלץ בכמויות גדולות. בברכה,דנה

12/03/2012 | 00:20 | מאת: שירלי

שלום רב אני סטאג'רית לתזונה ולאחרונה פנתה אליי אישה שאני מכירה שיש לה ילד בן 7 שנים שנולד בריא במשקל 3.5 ק"ג ובגיל 6 חודשים אובחן עם שיתוק מוחין ומבקשת ייעוץ תזונתי הילד אוכל דרך הפה, כמעט רק מעדנים וחלב, משתעל לאחר שתיית מים, שוקל היום לדבריה כ-17 ק"ג וגובה כ- 110 ס"מ. אני מניחה שאין עקומות גדילה ל- C.P כי חיפשתי ולא מצאתי.. אני אשמח אם תיתנו לי כיוון איך לטפל במקרה זה, אילו העשרות מעדיפים לתת כולל פורמולות, אילו תחלחפים אפשר לשלב להסמכת נוזלים חוץ מלהשתמש במסמיך? הרבה מאמרים חסומים, ורק מה שהצלחתי למצוא שהדרישה הקלורית בחולים אלו הינה 11 קק"ל לכל 1 ס"מ לחולים לא אמבולטורים. המון תודה

12/03/2012 | 00:28 | מאת:

שלום שירלי, יש בבית החולים דיאטניות מוסמכות לטיפול בילדים עם CP. אנא הפני את המכרה שלך לדיאטנית מוסמכת לנושא. בברכה,דנה

11/03/2012 | 21:35 | מאת: איה

האם אגוזי מלך ושקדים יכולים לעלות את רמת ה-HDL בדם? תודה!

11/03/2012 | 23:39 | מאת:

שלום איה, אכילת שקדי מלך ואגוזים יביאו לכך שהוא לא ירד. לגבי להעלות, אין ממש הוכחות חד משמעיות. אלו טובים למניעת חמצון LDL. בברכה,דנה

12/03/2012 | 08:42 | מאת: איה

מבקשת לדעת כמה אגוזי מלך ושקדים אפשר לאכול ליום מבלי שזה ישמין אותי? תודה

11/03/2012 | 17:39 | מאת: יעל

1. לאחרונה שמעתי שסוכר קנים אורגני מאוד בריא. למיטב ידיעתי סוכר קנים הוא הפחות בריא מבין הסוכרים המוכרים(סוכר חום, לתת אורז, מולסה וכו'). האם אכן סוכר קנים אורגני הוא הבריא ביותאר מבין הסוכרים 2. מדוע מומלץ לא לצרוך כמות גדולה של חרובים?

11/03/2012 | 23:40 | מאת:

שלום יעל, לצערי אין לי תשובה מדעית בשני הנושאים. אין המלצה מבחינתי לא לצרוך סוכר קנים ולא חרובים. בברכה,דנה

11/03/2012 | 16:45 | מאת: משועמם

מאז שאני זוכר את עצמי לעולם לא ממש הגעתי לתחושת שובע. אני מפסיק לאכול כי אני מבין שצריך להפסיק אך לא באמת מגיע למצב שאני מרגיש שבע. אני יכול לאכול המון ולהגיע למצב שכבר אני לא מרגיש טוב אבל כמו שאמרתי, אין לי מצב ביניים שבו אני מרגיש "שבע". אציין כי אני אדם ספורטיבי ורזה אבל בכל זאת זה מטריד אותי ואשמח לדעת אם יש פיתרון כלשהו. (המצב הוא זהה בלי קשר לסוג האוכל. אני אוכל המון מהכל)

11/03/2012 | 23:42 | מאת:

שלום, אתה חושב שאתה לא שבע, אבל אתה שבע. אדם לא יכול לשכנע את עצמו להפסיק, זהו מצב בלתי נשלט מבחינתנו. יכול להיות שהסף שלך שטונה מאחרים, אבל מרגיש שובע. אילולא זה היית ראדם שמן מאוד. בברכה,דנה

12/03/2012 | 11:36 | מאת: משועמם

עובדתית אני לעולם לא מרגיש מצב שבו אני אומר לעצמי שבעתי. אני מפסיק לאכול כי אני מודע לעובדה שצריך להפסיק או לחילופין ממשיך עד לרמה שאני כבר לא מרגיש טוב.

11/03/2012 | 09:52 | מאת: שיר

שלום רב שאלתי היא: אם יש לי הומוגלובין מסוכרר 5.5 טרגליצרידים 83. כולסטרול כללי 213 .סוכר בצום 85. ויש לי שחלות פוליצסטיות. שוקלת 53 גובה 1.5 מטר . אמא חולת סוכרת 2. האם יש לי טרום סוכרת??

11/03/2012 | 10:03 | מאת:

שלום שיר, לפי ההגדרות אין לך טרום סוכרת. כן כדאי לבצע בדיקת העמסת סוכר + בדיקת רמות אינסולין, שכן חלק ניכר מהנשים עם שחלות פוליצסטיות נוטות לעמידות לאינסולין. התייעצי עם אנדוקרינולוג. בברכה,דנה

11/03/2012 | 10:07 | מאת: שיר

אני משתדלת לאכול 6 ארוחות ביום. אני מקפידה לאכול גזר טרי שלם ביום כ2-4 גזרים. מה את אומרת? יותר מידי? מבחינת הנטייה לסוכרת? במידה ויש לי עמידות לאינסולין. מה בעצם הטיפול אם אין לי סוכרת?