פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
29/02/2012 | 11:37 | מאת: עמית

מחקר בטכניון (פרופסור אבירם)לימד שבשתיתכוס מיץ רמונים לאורך שנים,היתה נסיגה בחסימת העורקים (מדדו בעורקי צואר)יש קצת בעייה עם ממצאי פרופ אבירם ,כי מחקריו מאוד קטנים, בכל אופן אני מעוניין לצרוך כוס קטנה שלמ מיץ רמונים ליום,אך אני לוקח קרסטור 10 מג ,בעבר דברו על אינטרקציה שלילית ,מה אומרים בנידון כיום ומה אומר פרופסור אבירם בנידון,במחקרו השתתפו אנשים עם חסימות כך שסביא שהיו על סטטינים?

29/02/2012 | 12:05 | מאת:

שלום עמית, מחקריו של פרופ' אבירם אכן פורצי דרך, אך טרם יצאו המלצות של ארגוני הבריאות העולמיים לשתות כמות כזו או אחרת של מיץ רימונים באופן קבוע. לי לא ידועה על אינטראקציה בין מיץ רימונים לסטטינים (רק מיץ אשכוליות), ייתכן וישנם ממצאים חדשים. בכל מקרה, אינך חייב לשתות מיץ רימונים גם בשל רמת הוכחה נמוכה יחסית ובייחוד לאור העבודה שהינך נוטל תרופה בעלת פוטנציאל פעולה גבוה במאות אחוזים לעומת מיץ רימונים. בברכה,דנה

29/02/2012 | 11:08 | מאת: אלה

שלום רב, יש לי שאלה : כמה ביצים מותר לתת לילדה בת שנתיים בשבוע. אני נותנת לבת שלי ביצה אחת כל יום האם זה יכול לגרום לבעיה כמו למשל צואה דייסתית עם ריח לא טוב שיש לה כבר חודשים (עשינו בדיקות צואה לווירוסים וחיידקים ולא מוצאים כלום)

29/02/2012 | 11:31 | מאת:

שלום אלה, אין מניעה מאכילת ביצה על בסיס יומי. איני רואה קשר בין הביצה לצואה, אך את יכולה לנסות להפסיק לשבוע ולראות האם חל שינוי. במידה ויש שינוי כדאי להמשיך ולבדוק תוכן צואה לשומן. בברכה,דנה

29/02/2012 | 11:43 | מאת: אלה

שלום דנה, תודה רבה על התשובה המהירה. בברכה, אלה

29/02/2012 | 11:05 | מאת: יהודה

שלום, בן 32 משקל 80 גובה 1.75 התחלתי מאוד לשמור על תזונה עקב גנטיקה של כולסטורל ושומנים בדם במשפחה. אשמח לשמוע את חוות דעתך על התזונה היומית שלי. בבוקר פורסת לחם שיפון מרוחה עם גבינה לבנה 3% או קוטג 3% בצהרים אני אוכל בעבודה רבע עוף או פילה מושט או פילה סלומון שועית ירוקה ושתי כפות אורז לבן.צלחת חסה +מלפפון ירוק. בערב אני אוכל קווקאר 2 כוסות חלב רתוחים עם כוס קווקאר ו5 אגוזי מלך. תודה

29/02/2012 | 11:34 | מאת:

שלום יהודה, סה"כ ההרכב לא רע, אבל מעט מדי קלוריות לגבר בגילך. חשוב להעלות את כמות הקלוריות, לגןן עם יותר ירקות, קטניות במקום אורז או בטטה, אפשר לשלב פירות והרבה פעילות גופנית. בברכה,דנה

28/02/2012 | 22:43 | מאת: שי

האם שתיית הרבה נס קפה ביום יכול לגרום לעצירות? ושאלה נוספת- יש מי ששותה שוקו על הבוקר וזה גורם לו להתרקנות- האם זה החלב או הקקאו שגורמים לכך? תודה

29/02/2012 | 11:37 | מאת:

שלום שי, נס קפה לא גורם לעצירות. קרוב לוודאי החלב ותכולת סוכר גבוהה. בברכה,דנה

28/02/2012 | 22:12 | מאת: לי

אני בת 28 רזה ובריאה אוכלת כל יום 2 ביצים קשות הם זה מותר או שזה יותר מידי?

29/02/2012 | 11:37 | מאת:

שלום לי, אין מגבלה על כמות הביצים לאדם בריא. ישנן המלצות לא מבוססות מדעית על ביצה ליום, אבל לא נראה לי שיש בעיה במקרה שלך. בברכה,דנה

28/02/2012 | 21:59 | מאת: יעל

איזה טיפ תזונתי יש לך לתת לי כדי לעשות קיבה על הבוקר. אני מתעוררת בסביבות 6 בבוקר ורוצה שהיציאות יהיו בשעות הבוקר כדי שאלך לעבודה מרוקנת. בעבר בשעות בוקר היו לי יציאות אך לאחרונה בגלל סיבות רבות ושינויים בחיי היציאות השתבשו. אז איך אוכל להחזיר אאת הגוףף לעשות יציאות בבוקר ואיזה אוכל גורם לזירוז היציאות? תודה

29/02/2012 | 11:39 | מאת:

שלום יעל, אין פתרונות קסם, ואין חובה להתרוקן בבוקר. אני מבינה שזה נוח יותר, אך הפתרון הוא לחזור לאורח החיים הקודם שאפשר זאת. בברכה,דנה

28/02/2012 | 20:53 | מאת: מאי

שלום, שמתי לב לתופעה שקוראת לי לאחרונה והיא תחושת נפיחות בבטן והבטן מתנפחת מאוד. שמתי לב שזה קורה לי אחרי שאני שותה חלב. למשל לפני שעה אכלתי ארוחת ערב שכללה 100 גרם גבינת ריקוטה, גביע וחצי של הלבן "גיל" ושתיתי כוס גדולה של נס על בסיס מים עם מעט חלב. אחרי שגמרתי עם הנס הרגשתי בטן נפוחה מאוד. הארוחה לא כללה שום ירק או סיבים או לחם רק מה שצינתי וקודם לארוחה הבטן היתה שטוחה לגמרי וגם ככה לא אכלתי הרבה במהלך היום כך שזה לא שהיא נפוחה כי אכלתי הרבה למרות שזאת ההרגשה כאילו אכלתי סלט גדול והבטן נפוחה. שאלתי היא: 1- האם תופעה זו מתפריט זה שציינתי יכול להעיד על רגישות ללקטוז? 2- האם יש בדיקה שאוכל לבצע לראות אם אני רגישה ללקטוז ואם כן אז ממי מבקשים? 3- האם יש מוצרי חלב ללא לקטוז? כי חוץ מחלב דל לקטוז שיש בסופר לא מצאתי מוצרי חלב ללא לקטוז. 4- האם מוצרי גבינה מסויה גם מכילים לקזוט? 5- אולי אני רגישה לגלוטן? איך אוכל לבדוק זאת? 6- מה אוכל לעשות כדי להקל על תחושת הנפיחות? 7 - אילו מוצרי מזון מקילים על נפיחות או מונעים נפיחות בבטן? תודה תודה רבה

29/02/2012 | 11:42 | מאת:

שלום מאי, 1. לא, רגישות ללקטוז מתבטאת בעיקר בגזים, שלשולים וכאבי בטן, ולא נפיחות לבד. בכל מקרה יש דרך להוכיח זאת בתבחין נשיפה פשוט. 2. כן, תבחין נשיפה, גסטרואנטרולוג. 3. כן. בגבינה צהובה, גבינות שמנות מאוד, יוגורט ובחלב דל לקטוז יש מעט לקטוז. 4. סויה לא מכילה לקטוז, רק מוצרי חלב. 5. ע"י פניה לגסטרואנטרולוג. 6. ראשית לברר מהו מקור המזון והאם קיימת בעיה רפואית שגורמת לכך ובהתאם לשנות את התזונה שלך. לעיתים צריך לקחת כדורים המורידים היווצרות גזים. 7. אין, רק להמנע ממה שגורם. בברכה,דנה

28/02/2012 | 20:22 | מאת: יפית

לפני כשנתיים ירדתי בערך 50 ק"ג ממשקלי תוך כ-7-8 חודשים על ידי דיאטת כסאח שבהתחלה כללה רק כמה פירות וירקות ביום, אחרי כמה חודשים התחלתי גם לאכול חזה עוף, דג, כבד או ביצה, דגנים מלאים, חלב בקפה, גם בכמויות מאוד קטנות. אני מעריכה שאכלתי בערך 300 קלוריות בכמה החודשים הראשונים וכ800 כשכבר הייתי כמעט בתת משקל. לאחר פחות משנה מתחילת הדיאטה התחילה תקופה של כ8 חודשים של בולמוסים כמעט יומיומיים, הייתי אוכלת את כל המאכלים ה"אסורים" ובכמויות עצומות, עליתי בתקופה הזו כ40 ק"ג. בתקופה הזו קראתי המון על תזונה וכרגע אני יכולה להעיד שיש לי ידע רחב מאוד בנושא התזונה, כמעט ברמה של דיאטנית מקצועית. ואז התחלתי שוב דיאטה, שאומנם עדיין לא מספקת מבחינה קלורית (כרגע אני אוכלת בסביבות 1000 קלוריות) אבל מושלמת מבחינה תזונתית. ירדתי כ30 ק"ג בחצי השנה האחרונה. אבל פיתחתי בולימיה. יש לי התקפי בולמוס בין פעמיים לשלוש בשבוע, ברובם אני מקיאה וכמה פעמים בחודש יוצא לי לבלוס כמויות אדירות יום שלם ולא להקיא בסוף. זה נמשך כבר מעל שנה. אני מנסה להפסיק את הבולמוסים, מנסה להבין למה אני תמיד נופלת (אני רוצה לציין שבדיאטת הכסאח היו לי רק כ3 בולמוסים ב8 החודשים, למרות שהרעבתי את עצמי), אני אוכלת את המאכלים הבריאים ביותר, ועדיין תמיד תמיד תמיד מרגישה רעבה וכאמור בולסת המון. ניסיתי כבר הכל, אני אוכלת 4 ארוחות ביום אבל גם אחרי שאכלתי סלט ענק עם גבינה וטונה בקונטיינר גלידה של 2 ליטר אני נשארת רעבה! מה יכולה ליהיות הסיבה לרעב התמידי? האם יכול ליהיות שעל ידי דיאטת הכסאח פגעתי לעצמי בהורמונים מסויימים? איך אפשר לאזן את הגוף ולחזור למנגנון טבעי ובריא של רעב ושובע? תודה רבה

29/02/2012 | 11:45 | מאת:

שלום יפית, סלחי לי על הבוטות, אך אני נוהגת לומר למטופלי את האמת. את סובלת מהפרעת אכילה ועליך לפנות בהקדם האפשרי לטיפול במרפאה להפרעות אכילה. התופעות מהן את סובלת הינן על רקע בעיה נפשית וגופנית, ועל כן רק אנשי מקצוע מיומנים יוכלו לעזור לך. פני למרפאה להפרעות אכילה בבית החולים הקרוב למקום מגוריך. בברכה,דנה

28/02/2012 | 19:43 | מאת: נ

שלום, אני בת 27 אני כבר שנתיים מבריאה מאנורקסיה, במהלך השנתיים העלתי כ15 ק"ג . אני אוכלת עכשיו תפריט בריא ומאוזן לצערי אני לא מצליחה להגיע לשובע, אני כל הזמן רעבה, מיד לאחר הארוחה ובלילות. אני מקפידה על אכילה כל 2-3 שעות , תפריט מאוזן של חלבונים פחמימות ירקות ופירות. נמצאת במעקב דיאטני, מה עליי לעשות? אני מאוד סובלת. תודה רבה מראש

29/02/2012 | 11:46 | מאת:

שלום, איני נוהגת להתערב בטיפול קיים, בייחוד במורכבות כזו. את חייבת להתייעץ עם הדיאטנית שלך בנושא. בברכה,דנה

28/02/2012 | 18:21 | מאת: שקד

שלום האם זה בריא לאכול חצילים מטוגנים? האם הערכים התזונתיים של החציל נשמרים כאשר החצילים מטוגנים? מהן הערכים התזונתיים של החציל? תודה!

29/02/2012 | 11:48 | מאת:

שלום שקד, אין בריא או לא בריא. עדיף לאכול חציל לא מטוגן על פני מטוגן, וזו התשובה היחידה שאני כיולה לתת בנושא. ערכו התזונתי של חציל בדומה לשאר הירקות, דל קלוריות ועשיר בסיבים תזונתיים ללא ייחוד. לרוב בתהליך עיבוד וטיגון חלק מהערכים התזונתיים אובדים, כגון ויטמינים ומינרלים שונים. בברכה,דנה

28/02/2012 | 18:19 | מאת: אילה

שלום האם זה בריא לאכול סרדינים? למרות כמות המלח? תודה

29/02/2012 | 11:49 | מאת:

שלום אילה, בהנחה שאין מגבלת מלח מיוחדת, סרדינים עשירים מאוד בסידן ואומגה 3, אז אכילה פעמיים בשבוע לא אמורה להזיק. ניתן להשיג גם סרדינים טריים ולטגן קלות. בברכה,דנה

28/02/2012 | 13:53 | מאת: אני

שלום, אני בת 19 1.55 50 ק"ג, עושה שלוש פעמים בשבוע אימוני משקולות כל אימון כשעה, ובנוסף עושה הליכה בין שלוש לחמש פעמים בשבוע של חצי שעה. אני אוכלת הרבה חלבונים בעיקר גבינות, חלבון ביצה וירקות, ומגבילה את עצמי לעד 1000 קלוריות ביום. אני יודעת שזה מעט, אולם המטרה שלי היא לרדת. הבעיה היא שאני פשוט לא יורדת, אני כבר כארבעה חודשים עם אותו המשקל, ולא ירדתי אפילו לא חצי קילו. אני מודעת לעובדה שזה לא נכון לאכול מעט קלוריות ביום, משום שה BMR יורד, אך אני גם מפחדת להגדיל את כמות הקלוריות כדי שלא אעלה עוד יותר במשקל. אני לא מבינה למה אני לא יורדת!! חלק אומרים לי שייתכן כי אני מעלה את מסת השריר, אך אני לא יודעת אם זה נכון. אשמח לקבל עזרה. תודה.

28/02/2012 | 14:02 | מאת:

שלום, איני יודעת מדוע אינך יורדת במשקל, לשם כך יש לבצע הערכה אישית, ואין לי אפשרות לעשות זאת במסגרת פורום זה. עליך לפנות לדיאטנית בחדר כושר לייעוץ אישי. הליכה של חצי שעה אינה מספקת מבחינה אירובית. בברכה,דנה

28/02/2012 | 11:54 | מאת: אודי

אני מעוניינת לדעת כיצד לעזור לעצמי להעלות את רמת ההמוגלובין שכרגע עומדת על 9.2. אני אנמית, (תמיד בעליות וירידות של רמת ההמוגלובין)וקיבלתי בעבר ברזל לווריד בבית חולים. איני מסוגלת לקחת כדורים ובנוסף איני אוכלת בשר ודגים. אשמח מאוד לעזרתכם!!

28/02/2012 | 13:26 | מאת:

שלום אודי, אם אינך אוכלת בשר ודגים, אין הרבה ביכולתי לעזור ואם אינך לקוחת כדורים, על אחת כמה וכמה. בברכה,דנה

28/02/2012 | 11:20 | מאת: איילת

האם בפומלה יש פרוקטוז?

28/02/2012 | 11:49 | מאת:

שלום איילת, כל פרי מכיל פרוקטוז בכמות כזו או אחרת. פומלה לא נחשבת לעתירת פרוקטוז ביחס לגלוקוז, אך מדובר בפרי גדול לכן יש לאכול 2-3 פלחים כמנה. בברכה,דנה

27/02/2012 | 23:54 | מאת: הילה

דנה שלום! בזמן האחרון אני נתקלת בהרבה כתבות, סרטונים וכן הרצאות מרופאים ואנשי מקצוע רבים אשר מציגים את מוצרי החלב באור שלילי.כן חלק מהם נטורפתים וכו' אך לא כולם.. אשמח להתייחסותך למספר נקודות עיקריות אשר "מתנגדי החלב" מעלים כדי שאוכל להבין את העניין. 1. טענה1 - מוצרי החלב הם מזון חומצי ולכן מעודדים אוסטאופורזיס- ההסבר שניתן לכך הוא שעל מנת לסתור את החומציות הגוף מוציא סידן מהעצמות? שאלתי בהקשר לטענה זו היא האם מזונות שונים אכן משפיעים על ה PH בדם? והאם זה נכון שחלק מהמנגנון לסתירת החומציות היא הוצאת סידן וזרחן מהעצמות? 2. טענה 2-עוסקת ביחס בין זרחן לסידן. האם נכון להגיד כי מאחר והחלב מכיל כמות גבוה של זרחן ביחס לסידן הדבר מפריע לספיגת הסידן? 3. טענה 3- החלב מכיל הורמונים כדוגמת ה IGF אשר מעודדים סוכרת, בעיקר סוכרת 1 והתחלקות של תאים סרטניים- האם טענה זו נכונה וכיצד להתייחס אליה? אשמח מאוד אם תוכלי להתייחס לדברים. לצערי רוב הדיאטניות מהן ניסיתי לקבל תשובות לא כ"כ ידעו כיצד להתייחס לנקודות וסיכמו זאת כך: "על פי המלצת משרד הבריאות אין מניעה לשימוש במוצרי חלב" , אשמח מאוד לתשובה מנומקת יותר מזו. תודה רבה.

29/02/2012 | 12:18 | מאת:

שלום הילה, 1. מוצרי חלב מזון חומצי-מזון אינו חומצי או בסיסי ביסודו אלא בעל פערים שונים ברמת ה- PH. רוב המזון שאנו אוכלים ברמת חומציות נמוכה בהרבה מרמת החומצה בקיבה, כך שזה ממש לא רלוונטי. לכן הטענה שזה מזון חומצי הינה בגדר טענה חסר בסיס. מזונות אכן יכולים להשפיע על PH בדם בשל ההרכב הכללי שלהם, כמות חלבון, מינרלים שונים וייצור חומרי פסולת שונים. תודה לאל, יש לנו כליות וריאות שיכולות לווסת את ה-PH שלנו ללא צורך בפירוק עצמות. נכון לומר שלאנשים עם חמצת מטבולית יש יותר פירוק עצם, אך אנשים אלו מוגדרים כחולים. אנשים בריאים לא מסתובבים עם חמצת מטבולית כרונית.מחקרי עצם הראו שלשמירה על בריאות עצם מומלץ תפריט עשיר בפירות וירקות ובלי עודפי בשר שהם כנראה יותר בעייתיים כי לא תורמים סידן שלפחות יש במוצרי חלב. 2. ייתכן וישנם מזונות בהם הספיגה של הסידן תהיה נמוכה יותר בשל הרכב זרחן גבוה יותר, אך זה נכון לא רק למוצרי חלב אלא לכל מוצר המכיל סידן וזרחן, כגון שומשום ומוצריה, אז אין זה ייחודי לחלב. 3. לגבי סוכרת, לפרק זמן קצר היתה טענה שהיתה עליה בתחלואה בגלל עירור אנטיגני נגד תאי בטא בלבלב כאשר נתנו לתינוקות חלב פרה, אך מאז לא הראו עליה בתחלואה. וסרטן? לזה ממש אין תימוכין אפידמיולוגי. אם כבר ממש ההיפך לגבי סרטן קולון לדוגמה. שמועות זה דבר יפה וקל להפיצן אבל צריך לשאול טכנולוג מזון אם באמת יש כ"כ הרבה IGF1 בכלל בחלב פרה, ואם יש עדיין חסר משמעות שכן הוא מן הסתם מתפרק במערכת עיכול ולכן לא יכולה להיות לו השפעה של ממש בגוף האדם. בברכה, גילה ודנה

29/02/2012 | 14:05 | מאת: הילה

דנה וגילה תודה רבה על תשובתם! לראשונה קיבלתי תשובה מפורטת ומנומקת יותר מכל התשובות שקיבלתי עד היום.... משתמע כי יש מן האמת בטענות נגד מוצרי החלב, נכון הדברים יצאו מפרופורציה אך אי אפשר להישאר אדיש לעובדה שייתכן מאוד שיש להם השפעות שליליות שטרם ידועות לנו עד הסוף. אני מקווה שבעתיד יהיו על כך מחקרים ולא רק מחקרים מטעם מועצת החלב או ע"י מימון שלה. אני בנתיים אמשיך לצרוך מוצרי חלב בגלל הנוחות והזמינות אך לא מאחר ואני חושבת כי מדובר במוצר בריא ותמים כפי שהוא מוצג. תודה רבה!

27/02/2012 | 20:42 | מאת: לירון

האם זה נכון שעלולה להיווצר סתימת מעיים לאחר אכילת אפרסמון? האם רק כאשר אוכלים עם הקליפה או גם כאשר ללא הקליפה? אם זה קורה רק עם קליפה אז כמה אפרסמונים אפשר לאכול מקסימום כדי שזה לא יקרה?

שלום לירון, זה נכון בעיקר באנשים בעלי נטיה לחסימות בעבר או אנשים שעברו ניתוחים מורכבים במערכת העיכול. בעבר היו זנים של אפרסמונים שגרמו ליותר חסימות. הבעיה נעוצה בסיבים התזונתיים הקשים לעיכול באפרסמון, אך אלו נמצאים גם בקליפה וגם בפרי. למי שלא מוגדר ביסכון לחסימה יכול לאכול אפרסמון אחד ליממה. בברכה,דנה

27/02/2012 | 14:38 | מאת: איריס

האם יכול להיות לי עודף לציטין רק ממזונות וללא תוספי תזונה? השאלה מתייחסת לאישה שלא בהריון. בבתי הטבע יש לציטין בצורת אבקה בתור תוסף תזונה האם כאשר אוסיף את זה למזון בשביל לחבר מים עם שמן זה יצור אצלי עודף לציטין?

שלום איריס, לא מוכרת לי תופעה של עודף לציטין ממזון ו/או מתוספות. בברכה,דנה

27/02/2012 | 20:47 | מאת: איריס

אבל כאשר אקח תוסף מזון לציטין זה יהיה בכמות גדולה נכון? זה לא כמו לקבל את זה ישירות מהמזון, אני צודקת?

27/02/2012 | 14:19 | מאת: איריס

לאישה בהריון מותר תוסף מזון לציטין לטיפול רפואי?

27/02/2012 | 16:22 | מאת:

שלום איריס, אין לי מידע בנושא, לא חושבת שמישהו בחן את זה, לא נהוג לבחון תוספות לא חיוניות בנשים בהיריון. בברכה,דנה

26/02/2012 | 18:20 | מאת: מור

ד?ר שלום, מזה זמן רב אני סובלת מגוון צהוב ביורי. ביצעתי בדיקת דם ותפקודיי הכבד תקינים. בבדיקה שנעשתה על מנת למצוא את רמת הקרואטן אצלי בגוף יצאה 220,בעוד שאם אינני טועה הטווח התקין הוא בין 0-80. ברצוני לדעת האם יש דרך להפחית את הצבע הצהוב בגוף או רק על ידי הפחתת כמות הירקות? אינני מעוניינת להפסיק לאכול אך הצבע מפריע לי מאוד. יש תוספים/מאכלים שמנקים/מאזנים את הרמה בגוף? תודה רבה! מור

26/02/2012 | 23:10 | מאת:

שלום מור, רצוי להפחית מזונות המכילים צבעים כתומים כגון גזר, דלעת, בטטה, ותרד. רק הזמן יעשה את שלו. בברכה,דנה

26/02/2012 | 17:24 | מאת: ליה

בתור ילדה, הייתי ילדה מלאה. התחלתי תזונה בריאה, והמון כושר, ובהתאם רזיתי, והיום אני במשקל תקין. למרות זאת, אני רק בשנות ה-20, וכדי להשאר במצב הנוכחי אני יודעת שאני חייבת לשמור ומאוד מאוד להזהר מג'אנק ומתוקים. אני שואלת את עצמי, האם נגזר עלי בעתיד הרחוק, בגלל שעם הגיל חילוף החומרים מעט, להיות אישה מלאה שוב?

26/02/2012 | 23:12 | מאת:

שלום ליה, מבחינה סטטיסטית, הסיכויים שלך גדולים יותר, אך העובדה ששינית הרגלי אכילה ואת שומרת ומיישמת, מורידה את הסיכויים לקטנים מאוד לעומת אדם שלא היה שמן/מלא בילדות-בגרות. בברכה,דנה

שלום פזית, ככל שצורכים יותר סידן בבת אחת, הספיגה יורדת. לכן רצוי לפזר. בברכה,דנה

26/02/2012 | 12:41 | מאת: טליה

היי, אשמח לעזרתכן עם ביתי הראשונה. ביתי בת 9 חודשים ונמצאת במשפחתון מגיל חצי שנה. כרגע תפריט הארוחות היומי שלה הוא כזה: בוקר- סימילאק 180מ"ל ב-10 היא אוכלת פירות בגן בצהריים מרק בשר עם ירקות וכל שאר הארוחות שלה עד היום למחרת הם סימילאק 180 מ"ל (כ 3-4 ארוחות). אני מנסה להביא לה בבית רסק פירות, אבוקדו, ירקות, מרק טחון אך היא ממש מסרבת לפתוח את הפה ונתקפת גועל כאשר כן משו נכנס לה לפה. דברים מתוקים, שאני ממש משתדלת לא לתת, אבל מה לעשות יש סבתות- איתם אין לה בעיה. אני לא מבינה למה בגן היא אוכלת כל כך יפה ובלי בעיות (ראיתי..) ואצלי היא ממש עושה הצגות. באמת שניסיתי הרבה מרקמים והרבה מאכלים והיא לא ממש משתפת פעולה. מבחינת משקל היא באחוזון 25 שוקלת 7.900. לא ירדה באחוזון..אני מנסה ומנסה ובאמת שזה מייאש, מה לעשות? לא לתת לה תמ"ל עד שתוכל אוכל מוצק אצלי? אשמח לתשובתכן ועזרתכן.. תודה!

טליה שלום! את מתארת מצב מוכר. זה סוג של בררנות. ייתכן והילדה מקשרת קבלת מזון ממך בתנוחה מחבקת וסוג קשר שכעת משתנה. בשלב ראשון בהחלט הייתי נעזרת בדמויות שמהן היא מסכימה לקבל מזון, בכדי שהמיומנות תתבסס. ניתן לנסות ולהכניס אותך לתמונה נגיד מאמצע הארוחה, כשהיא כבר מרוכזת בפעולת האכילה. נסי פחות להאכיל אותה ויותר לפתח האכלה עצמית (ביד, בכפית). לנסות מרקמים חדשים בשלב זה (רך ומעוך אך לא טחון) כדי לקדם עצמאות באכילה. אם לדעתך הבעיה משתרשת או חס וחלילה מחמירה, הייתי ממליצה על ייעוץ או טיפול התנהגותי (זו לא ממש בעיה תזונתית...) - יועצת חינוכית, פסיכולוגית ילדים וכדומה. בברכה, נועה

26/02/2012 | 09:29 | מאת: יהודה

שלום בן 32 משקל 80 גובה 1.75 האם קווקאר זה בריא?ולמה זה בריא? והאם אפשר לאכול את זה כול ערב? והאם אפשר לאכול את זה בתוך צלחת חלב? תודה!!

26/02/2012 | 23:15 | מאת:

שלום יהודה, קוואקר נחשב למזון בריא ומזין בשל תכולת מינרלים, ויטמינים וסיבים גבוהה מאוד. אפשר לשלב עם חלב, יוגורט ועל בסיס יומי. בברכה,דנה

24/02/2012 | 22:56 | מאת: רותי

שלום לדיאטנית הקלינית, האם היתרונות שנמצאו במחקרים שונים לחילבה תקפים לצמח החילבה או לתוסף התזונה? כמו כן, האם הם תקפים גם באנשים בריאים עם רמת סוכר קצת גבוהה, או רק בסוכרתיים? ובעניין אחר: האם תמצית סטיביה עדיפה על פני ממתיק מלאכותי? בברכה, רותי

26/02/2012 | 23:20 | מאת:

שלום רותי, המחקרים עסקו בעיקר בצמח ולא בתוספים ובעיקר בסוכרתיים, אך לא אמורים להזיק בלא סוכרתיים. סטיביה בהיותו צמח נחשב לפחות מזיק לעומת ממתיק מלאכותי תעשייתי. בברכה,דנה

27/02/2012 | 17:42 | מאת: רותי

דנה שלום, איך יכול הצמח סטיביה, אשר FDA מכחיש במפורש(!) שאישר אותו, או את התמציות שהופקו ממנו, בהסבר מנומק המוצג באתר שלו (בפרק ?Is Stevia an FDA approved sweetener), להיחשב פחות מזיק מממתיקים מלאכותיים אותם דווקא כן אישר? ואיזו בטיחות יש לצמח המכיל חומרים כימיים רבים (סטביולים וסטביוזידים)? ושאלה נוספת, בבקשה: ביקשתי לדעת האם יתרונות (!) התוסף חילבה תקפים גם למי שאינם סוכרתיים, ולא האם התוסף רק איננו מזיק. אשמח להבהרתך לגבי 2 הדברים. בברכה, רותי

24/02/2012 | 18:51 | מאת: אהובה

שלום דנה! תודה על ההרצאה שלכן היום, שלך ושל גילה. שאלתי: לפני כמה חודשים נכחתי בהרצאה של תזונאית בכירה ומוכרת מאוד מאיכילוב, ובה נשאלה השאלה - מה להעדיף, מרגרינה או חמאה?. התשובה היתה: אם הייתם שואלים אותי לפני 5 שנים הייתי אומרת - חמאה, כי במרגרינה היה הרבה שומן טראנס. היום, מכיון שכמעט ואין שומן טראנס במרגרינה , אני מעדיפה להשתמש במרגרינה, כי בחמאה השומן רווי וכו'. ואכן בזו שאני משתמשת, תוצרת הארץ,בלובנד, לאפייה ללא מלח, רשום פחות מ-1% חומצות שומן טראנס.., היום שמעתי אותך ממליצה או מעדיפה להשתמש בחמאה. האם יש הבדל בהמלצות בין מרגרינה או חמאה לאפייה לבין אלו למריחה? אני כבר מבולבלת :-) תודה

26/02/2012 | 23:17 | מאת:

שלום אהובה, עדיין עמדתי נחרצת לגבי שימוש בחמאה, שיהנו מוצר טבעי ולא מלאכותי כמו מרגרינה. רצוי לעשות שימוש מתון בכל מקרה, ובאפיה ובטיגון עדיף שמן זית או קנולה. בברכה,דנה

24/02/2012 | 09:46 | מאת: אילה

כשצריך לקחת כדור עם אוכל האם יוגורט נחשב לאוכל? תודה

24/02/2012 | 17:53 | מאת:

שלום אילה, כן, זה מספיק. בברכה,דנה

שלום דורית, ב-100 גר' יש 2 גר' סיבים- זה די זניח. בברככ,דנה

25/02/2012 | 17:58 | מאת: דורית

23/02/2012 | 23:15 | מאת: רן

מה ההבדל בין קמח סויה לאבקת סויה , או שזה אותו דבר בדיוק?

שלוןם רן, למיטב הבני?תי זה אותו דבר, זה פולי סויה טחונה. בברכה,דנה

שלום נילי, אין חובת סימון לשומן טרנס. החובה היחידה חלה על חלבונים, שומנים, פחמימות, נתרן, אנרגיה. אם כמות השומן עולה על 4.5% ממשקל המוצר חובה לסמן גם כמות שומן רווי וכולסטרול. נכון להיום עובדים על תקנות חדשות. בברכה,דנה

23/02/2012 | 14:28 | מאת: יגאל

שלום למשיב האדיב. כהרגלי אני בודק תמיד את מרכיבי המזון באריזות שאני קונה ונתקלתי בתופעה שאודה למי שיוכל להסבירה.אני יוצא מנקודת הנחה שאם כתוב על מוצר כגון "טחינה גולמית 100% שומשום מלא" אמורה להיות תכולת הסידן זהה לכול היצרנים כי המרכיב הוא 100% כפי שמוצהר, להפתעתי מצאתי הבדלים שהם החל מ 80מ"ג אצל יצרן מסויים [ ידוע ומכובד] ועד 1100 מ"ג אצל יצרן אחר,[ גם אורגנים] וביניהם עוד מינונים שונים .איך זה יתכן אם המרכיב הבלעדי המוצהר אצל כולם הוא שומשום מלא.האם משהו יכול להסביר זאת. תודה מראש. יגאל

שלום יגאל, ראשית יש לוודא שמדובר באותן יחידות מבחינת מנה. לרוב מסומן ל- 100 גר' והסימון הנכון אמור להיות סביב 600 מ"ג ל- 100 גר'. בברכה,דנה

הבעיה היא עצירות, ונאמר לי שכדאי לי סיבים לא מסיסים במים. קניתי שיבולת שועל מלאה, וקניתי סובין שיבולת שועל. האם אלו בעלי סיבים לא מסיסים במים? אם לא, אפשר המלצה לתערובת כלשהי שמכילה סיבים לא מסיסים שניתן לקנות בחנות טבע??(שמעתי על סובין תירס) תודה

שלום דרור, שבולת שועל היא בעיקר סיבים מסיסים, אך גם כן טובה ליציאות. יש להקפיד על יותר ירקות ופירות וכן שיפון. שתיה מרובה והרבה פעילות גופנית. בברכה,דנה

22/02/2012 | 23:47 | מאת: ירון

שלום דנה כדי להפיק תועלת מקסימלית מאבקת הקקאו,האם כדאי להעדיף אבקת קקאו שלא עברה אלקליזציה ? תודה מראש ירון

24/02/2012 | 18:03 | מאת:

שלום ירון, לצערי אין לי מידע מהימן בנושא. רצוי לפנות למהנדס מזון. עלי לציין שמייחסים לקקאו יותר מדי תכונות מועילות, כאשר אין שום המלצה לצרוך אותו על מנת למנוע מחלות. בברכה,דנה

22/02/2012 | 20:04 | מאת: מיקי

שלום, אני סובלת מהליטוזיס. רציתי לדעת אילו מזונות עשויים למנוע את התופעה ומאילו עליי להימנע? תודה.

24/02/2012 | 18:05 | מאת:

שלום מיקי, מומלץ להמנע מעישון, אלכוהול, קפאין.כמובן שיש לאכול הרבה ירקות, פירות, לשמור על הגיינת פה, לעיסת מסטיקים, צחצוח קבוע, שיננית וכמבן המנעות ממזונות יוצרי ריח כגון שום ובצל. בברכה,דנה

שמצוי באופן טבעי בקמח סויה, בשמן סויה, בטופו, חלבון סויה (הסויה היבשה שמוכרים בבית טבע) ותודה רבה מראש על כל התשובות

שלום שושנה, אין בידי טבלה המציינת כמות מדוייקת של ליצטיו בכל מרכיבי הסויה. בברכה,דנה

שלום שושנה, למיטב ידיעתי כן. בברכה,דנה

22/02/2012 | 13:41 | מאת: שושנה

22/02/2012 | 13:47 | מאת: שושנה

האם בשמן סויה ובלציטין סויה גם יש פיטוסטרוגנים, במה יש הכי הרבה כולל את קמח סויה וטופו? האם אבקת סויה וקמח סויה זה אותו דבר? האם טופו כולל את כל המרכיבים כלומר גם את השמן סויה וגם את הלציטין סויה וגם את הקמח סויה ?

22/02/2012 | 11:04 | מאת: מיכל

שלום אני בשבוע 15 עייפות ותשישות רבה מאד הרבה יותר מהריון ראשון המוגלובין11.8 ברזל בנורמה פריטין 10 מה עושים?? תודה

22/02/2012 | 12:09 | מאת:

שלום מיכל, עליך לפנות לרופא לקבלת ברזל. בברכה,דנה

22/02/2012 | 10:42 | מאת: רוצה לרזות

דיאטה היפוקלורית, האם היא יכולה להקטין את החשק המיני?

שלום, בהחלט כן. ירידה בכמות השומן והפחמימות בתפריט יכולה להשפיע על ייצור הורמונים חיוניים לחשק ותפקוד מיני. בברכה,דנה

21/02/2012 | 20:48 | מאת: אנה קרנינה

שלום אני אם מניקה המנסה לרדת במשקל. אני אוכלת מגוון ומסודר. האם זה נכון שאם לא אוכל מספיק קלוריות ליממה לא ארד במשקל כי הגוף "שומר" את האנרגיה לצורך ההנקה?

22/02/2012 | 12:11 | מאת:

שלום, אני ממליצה לנשים מניקות לעשות דיאטה מכוונת בזמן ההנקה. חשוב לקבל מספיק קלוריות עבור חלב איכותי וגם עבורך. פני לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

21/02/2012 | 14:57 | מאת: מאיה

שלום, קניתי דגנים אשר ברכיבים מצוין כי מכילים מלטודקסטרין ומגנזיום קרבונט. הכמויות כמובן אינן רשומות...רציתי לשאול האם ניתן לצרוך מוצר זה בהריון. תודה מאיה

21/02/2012 | 15:34 | מאת:

שלום מאיה, מלטודקסטרין זה פולימר של גלוקוז ואין בעיה בהיריון. כנ"ל לגבי המגנזיום, שהכמות רשומה בטבלה. בברכה,דנה

21/02/2012 | 14:39 | מאת: יונית

חולה סכרת - 2 , סוכר לפני פעילות 200 , בדר"כ מאוזן בסולפניל , רוצה לצאת לפעילות של שעה הליכה , מה יעשה ? 1) יקח תרופה ויצא לדרך 2) יאכל משהו ,יקח תרופה ובתום האימון יאכל שוב 3)לא יבצע כלל פ"ג

שלום יונית, אין תשובה אחת נכונה. צריך לנסות. אפשר לקחת תרופה ולצאת להליכה, לחזור ולראות מה קורה לסוכר. אם יורד יותר מדי תמיד לקח לדרך סוכר זמין. אם לא יורד, אז אפשר להמשיך כך. בערכי סוכר נמוכים מ- 140 יש לקחת תרופה ולאכול.. בברכה,דנה

21/02/2012 | 14:20 | מאת: אליעד

איפה יש כמות יותר קטנה של גלוטן, בלחם שיפון או כוסמין, באופן יחסי כמה יש יותר גלוטן בלחם חיטה מאשר בשיפון? איזה לחם מכיל הכי פחות גלוטן (אבל לא שמבוסס על ביצים וסויה וכו'(

21/02/2012 | 15:13 | מאת:

שלום אליעד, כל הלחמים שציינת מכילים גלוטן. כוסמין נחשב להכי פחות גלוטן לעומת כולם. אין הבדל בין שיפון לחיטה. לחמים המכילים בעיקר שבולת שועל גם לא מכילים גלוטן בכמות גדולה. אך מי שרגיש או אלרגי לא אמור לאכול אותם כלל. בברכה,דנה

21/02/2012 | 09:49 | מאת: יהודה

שלום בן 32 גובה 1.75 לאחר שמירה על תזונה ופעילות ספורטיבית ירדתי 10 קילו מ90 קילו ל80 קילו.(במשך 8 חודשים) בחודש האחרון אני ממשיך באותה פעילות אבל לא מצליח לרדת מ80 קילו. זה נורא מתסכל אותי. אשמח לקבל ממך עצה מה לעשות בשביל להוריד במשקל. אני רוצה להגיע ל 75 קילו. תודה!!

21/02/2012 | 12:03 | מאת:

שלום יהודה, שתי אפשרויות : 1. לשנות את תפריט הדיאטה- לדוגמה לשנות יחסי חלבון/פחמימות 2. לשנות ו/או להעלות כמו פעילות גופנית. בכל מקרה לא אוכל לעזור יותר, שכן פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. בברכה,דנה

20/02/2012 | 16:46 | מאת: מני

שלום קראתי על תכונות הבריאות של הקקאו רציתי לדעת עם אבקת הקקאו של עלית לשתיה ואפיה יש את התכונות הבריאותיות המדוברות . בברכה

21/02/2012 | 12:10 | מאת:

שלום מני, כל אבקת קקאו יכולה להכיל נוגדי חמצון ומרכיבים רבים שנמצאו מועילים. האם אבקת הקקאו של "עלית" נחשבת לטובה ביותר ואיכותית דיו, אין לי כלים להעריך. בברכה,דנה

20/02/2012 | 16:40 | מאת: דינה

שלום לך :) אני בת 21 שוקלת ג 66 קילו אורך 1.67 אני לפני כשנתיים וחצי שקלתי 52 קילו. (אז הייתי מאוד מאוד רזה!) אני השמנתי כי עברתי לאזור מגורים אחר, וגם כי חזרתי לאכול בשר (הייתי צמחונית) והייתי צריכה להכין את האוכל בעצמי, ובדרך כלל אני מכינה אוכל מהיר שיש בו המון קלוריות. השמנתי מאוד למרות שהגוף שלי עדיין נראה סביר אבל מלא. אני מעוניינת להתחיל בדיאטה כוללת ספורט והחלטתי שזהו סופי. אני בן אדם שלא אוהב להתאמן במכון כושר, אך אני מאוד אוהבת לשחות, ואני שחיינית מאוד מאוד טובה. האם שחייה היא ספורט טוב כדי שאני אתחיל לאבד משקל? בנוסף לספורט אני רוצה לחזור להיות צמחונית שוב. כי אז אני אוכלת אוכל בריא. רציתי לשאול גם מהו ממוצע הקלוריות שאני צריכה לצרוך ביום על מנת להתחיל לאבד משקל?

21/02/2012 | 12:15 | מאת:

שלום דינה, שחייה הינה מצויינת כסוג ספורט המוציא קלוריות ועדיף על לא פעילות כלל. דיאטה צמחונית ללא בשר ודגים כלל מעט קיצונית בעיני, וניתן לעשות דיאטה לא צמחונית, איכותית וגם לרדת במשקל. פני לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

20/02/2012 | 14:54 | מאת: דנה

הי, אני צורכת כמויות אדירות של מלך, לא מעובד, בבישול ביתי, סלט וכדומה. אני לא מצליחה לרדת במשקל כבר הרבה זמן, וברור לי שלא עוזר שאני אוכלת כל כך הרבה מלח. הקרדיולוג שלי מסכים איתי. איך אפשר להגמל ממלח? לא טעים לי בלי וניסיתי להפחית. אני עושה ספורט 5 פעמים בשבוע ומלבד המלח אוכלת מאוד בריא. תודה

20/02/2012 | 15:43 | מאת:

שלום דנה, אכן גמילה ממלח אינה פשוטה, אך לא בלתי אפשרית. אם אין לך בעיה כלייתית או הפרעות באשלגן את יכולה להשתמש בתחליף מלח. כמו כן, רצוי לבצע את השינוי בהדרגה. הורידי כל שבועיים 10% מהצריכה היומית שלך של מלח, אם ע"י החלפת גבינה מסויימת באחרת, או הורדת בשימוש במלח עצמו. בברכה,דנה

20/02/2012 | 13:21 | מאת: איה

מהן הערכיים התזונתיים של פלפל ירוק חריף? האם הוא בריא לאכילה? תודה

20/02/2012 | 15:44 | מאת:

שלום איה, דומים לפלפל רגיל אך חריף. כמות קלוריות קטנה מאוד וללא יתרונות מיוחדים. בברכה,דנה

האם כדאי להשתמש שימוש חוזר בשמן זית שבושל עם מים? אני יודע שיש בעייתיות בשימוש חוזר בשמן שטוגן - כי הטמפרטורות בטיגון גבוהות הרבה יותר מאשר בבישול עם מים (סביבות 100 מעלות, מן הסתם?). תודה!

שלום ערן, אין לי תשובה משכילה בנושא. אני הייתי בוחרת לא להשתמש. בברכה,דנה

20/02/2012 | 12:40 | מאת: אירנה

שלוםץ התינוק שלי בן 6 חודשים. הוא מ 4 חודשים אוכל אנפמיל והיה אכול בסדר. אחשב אברנו לשלב 2 והוא לא רוצה לאכול צוא. בוכה. אני לא יודאת למה זה קורו? אני צריכה יזרה

21/02/2012 | 07:26 | מאת:

אירנה שלום! אני מניחה שאת מתכוונת לאנפמיל AR. בכל מקרה, אין כל מניעה להמשיך להשתמש בשלב 1 עד לגמילה. זה נכון לגבי כל סוגי התמ"ל הקיימים. בברכה, נועה

20/02/2012 | 11:53 | מאת: חן

היי אני מאוד אוהבת לאכול פפריקה מתוקה. לפעמים עד כדי כך שאני יכולה לאכול זאת בכפית. לפעמים אני מוסיפה כפית מלאה של פפריקה מתוקה ליוגורט ומערבבת- לי זה מאוד טעים, שאלותי הן: 1- מהם היתרונות התזונתיים של הפפריקה המתוקה? 2- האם הפפריקה שמוכרים לנו בחנויות בשקיות הסגורות הם באמת פפריקה מתוקה או שזה תערובת של כמה תבלינים? 3- האם הפפריקה מתוקה בצריכה גבוהה יכולה גם להזיק לי? 4- האם זה יכול לעשות לי ריח גוף לא נעים כמו למשל שעושה החילבה? תודה

20/02/2012 | 15:56 | מאת:

שלום חן, 1. פפריקה עשירה בויטמין C ובטא קורטן. 2. לרוב זה תערובות לא מקוריות. 3. לא. 4. לא שידוע לי. בברכה,דנה

20/02/2012 | 10:19 | מאת: שמוליק

בעיון במקורות אינטרנט שונים מצאתי סתירות רבות בעניין המלצות תזונתיות לחולי גאוט מאחר ואני סובל מהתקף גאוט למרות טיפול תרופתי אודה לדעתך 1. מוצרי קמח ודגנים מחיטה מלאה או חיטה רגילה ? 2.גבינות וקפה כן או לא ? 3. מאחר ובמצב אקוטי אסור בשר בכלל מהם מקורות החלבון המומלצים האם ביצים וחלבון ממוצרי חלב זה מספיק?

20/02/2012 | 15:58 | מאת:

שלום שמוליק, 1. מותר מוצרי דגנים מלאים. 2. מותר גבינות מכל הסוגים וגם קפה. 3. אין המלצה להמנע כלל מבשר, אלא להגביל לעד 100 גר' לפני בישול. מומלץ ביצים ומוצרי חלב במקום. גם דגים נחשבים לפחות בעייתיים. בברכה,דנה