פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
29/01/2012 | 16:02 | מאת: יוסי

שלום רב, אני סטודנט הכותב מאמר על השפעת השוקולד על הריכוז, אשמח לעזרה במציאת מאמרים המדברים על הנושא בתודה מראש, יוסי

שלום יוסי, בחיפוש במאגרי מדיע מדעיים, לא הצלחתי למצוא מאמרים בנושא. בברכה,דנה

29/01/2012 | 12:52 | מאת: מיטל

בתי מתלוננת על מליחות בלשון כל מה שהיא שותה או אוכלת זה מלוח כבר כמה ימים...מה זה?התייבשות?לחץ?

29/01/2012 | 14:24 | מאת:

שלום מיטל, לרוב לא מדובר במשהו מסכן חיים. זה בהחלט יכול להיות התייבשות, תרופות שונות ואף נזלת וצינון. אם התופעה לא עוברת תוך מספר שבועות יש לפנות לרופא. בברכה,דנה

29/01/2012 | 12:51 | מאת: מיטל

אם אחסנתי בארון 4 שנים לפחות כדורי אומגה 3 ולא במקרר , האם ניתן כרגע לקחת משום שהתנפחה לי הלחי יכול להיות מאלרגיה (יכול להיות שבגלל שעשיתי לפני חצי שנה הזרקה מתחת לעיניים של חומצה הילרארונית)?האם זה יועיל או יגרע או בכלל לזרוק את הכדורים הללו כי עבר זמנם .

29/01/2012 | 14:25 | מאת:

שלום מיטל, לכל תוסף או כדור שי פג תוקף. אם המוצר לא פג תוקף, את יכולה לנסות ולקחת, אין לדעת אם יעזור. אם פג תוקף או אינך יודעת אם פג תוקף, אל תקחי. בברכה,דנה

29/01/2012 | 10:00 | מאת: נגה

קראתי פה בפורום רצית לדעת למה הכוונה מוצקי פרוקטוז. הנני רגישה לי בדיקה. אני לא אוכלת פירות... וגם לא שותה משקאות רק מים ממה עלי כן להזהר??.

29/01/2012 | 10:37 | מאת:

שלום נגה, עשניתי רבות בנושא פרוקטוז במסגרת פורום זה. חפשי את כל השאלות הותשובות בנושא. אין מניעה מאכילת פירות באופן כללי, אלא מפירות ספציפיים. גם מוצקי פרוקטוז אסורים במקרה זה. בברכה,דנה

29/01/2012 | 08:42 | מאת: אלונה

האם קפה יכול לגרום לגזים ונפיחות בבטן? ודה רבה.

29/01/2012 | 09:51 | מאת:

שלום אלונה, לא ידוע לי שקפה עושה גזים ונפיחות, אלא אם כן משולב עם חלב. בברכה,דנה

29/01/2012 | 05:06 | מאת: ריקי

שלום דנה ותודה מראש על תשובתך. הציפורניים שלי נשברות. פרופסור קראסו הציע לאחת מהשואלות בתכנית שלו, לשתות מים עם סיליקה מומסת . ראיתי את תשובתך לגבי סיליקה, מה את אומרת? האם כדאי לי להשתמש בכלל? ושוב תודה ריקי

29/01/2012 | 09:50 | מאת:

שלום ריקי, אין לימ מידע בנושא לכן לא אוכל לייעץ לך. רצוי להתייעץ עם רופא עור. בברכה,דנה

28/01/2012 | 18:18 | מאת: נתי

שלום! אני בת 34 גובהי 1.55 ומשקלי 149 ק"ג. בהתייעצות עם דיאטנית הומלץ לי על תפריט המכיל 1800 קלוריות למטרת ירידה במשקל. האם זה הגיוני לרדת במשקל עם צריכת קלוריות גבוהה כל כך? בכל הדיאטות שניסיתי בעבר הכמות המקסימלית של קלוריות שהמליצו לי לצרוך הייתה 1200 קלוריות, הצלחתי להפחית ממשקלי עשרות קילוגרמים אולם עליתי אותם בחזרה (עם ריבית) הדיאטנית טוענת שתפריט של 1200 קלוריות אינו מסוגל לספק את צורכי הגוף ולכן יש עצירה ולאחריה עליה במשקל. האם אוכל לרזות עם תפריט של 1800 קלוריות? אודה לתשובתכם

28/01/2012 | 18:26 | מאת:

שלום נתי, זה תלוי כמה היתה הצריכה הקלורית שלך לפני כן וכן הוצאה קלורית. הואיל ואיני מכירה אותך, איני יכולה לחזות מראש את תגובתך לדיאטה. בברכה,דנה

28/01/2012 | 13:11 | מאת: איילה

תודה

שלום איילה, בביצה קשה יש כ- 80-100 קק"ל, תלוי בגודל הביצה. בברכה,דנה

28/01/2012 | 10:43 | מאת: גל

האם בעמילן יש סיליקה? אם כן האם בכל סוגי העמילן (תירס,תפו"א,אורז,קטניות)? אם כן באיזה סוג עמילן יש הכי הרבה סיליקה? אם לא אז באיזה מזונות יש בכמויות גדולות? שאלה נוספת האם סיליקה בכמויות גדולות מזיק לגוף?(אין הכוונה בשאלתי האם עמילן מזיק לגוף). האם יש סיליקה כתוסף מזון? והאם הוא מסוכן לשאיפה ? והאם הסיליקה הזו היא אותה סיליקה ששמים בקוסמטיקה ?

28/01/2012 | 18:51 | מאת:

שלום גל, אני מניחה שהוא קיים באבקות למניעת התגבשות וספיחת לחות, אך איני יכולה לומר אם הוא נמצא או לא בעמילן. הסיליקה מוגדר מסוכן ומסרטן בשאיפה בכמויות גדולות בתשייה, לא במזון וחשוד כאלרגן. מעבר לכך לא ידוע על נזק נוסף. לא ראיתי שיש סיליקה כתוסף מזון כלומר מבחינת סימון, אך זה לא אומר שאין. הוא מוסף להרבה תרופות הומואפתיות. זה אותו סיליקה כמו בכל התעשייה. בברכה,דנה

כמה שמן צריך להוסיף לכוס מיץ גזר 200 מ"ל כדי לקבל ספיגה מקסימלית של ויטמין איי ובטא קרוטן והאם באמת יש ספיגה מלאה כאשר מוסיפים שמן ? האם ניתן להחליף את השמן בפיצוחים כמו גרעיני חמניות , שקדים וכו'? אם כן כמה שקדים/גרעינים רצוי לאכול עם השתיה כדי לקבל ספיגה מקסימלית?

שלום ימית, לא צריך הרב שומן, אלא סביבה שומנית. נניח 3-4 שקדים יספיקו, כפית שמן, או אכילה אחרי ארוחה עם גבינה. איני יכולה לומר אם יש ספיגה מלאה, אך היא עולה באופן משמעותי. בברכה,דנה

והאם כאשר אני אוכלת כל יום בין שליש לחצי קופסת טונה ואין לי רגישות מהיוד שבטונה, זה אומר שגם כאשר יזריקו לי יוד לשם בדיקת CT אני לא אהיה רגישה ליוד ולא תהיה לי שום תגובה? מעולם לא עשיתי בדיקה עם יוד.

שלום שר, כמו היוד והכספית בטונה בשמן אינה קבועה ותלויה במקורות הטונה. בכלמקרה מדובר בכמויות קטנות. איני ממליצה על צריכה יומית של מזונות משומרים בכל מקרה. אין קשר בן היוד במזון לבין חומר הניגוד או היוד הניתן בבדיקה. מדובר בכמויות שונות לגמרי וזה לא פוסל רגישות. בברכה,דנה

לפני מספר שנים הוצאה לי בלוטת התריס, עקב גידול , אני מקבלת כדורים בכדי שהבלוטה תפעל, לאחרונה קראתי שירקות ממשפחת המצליבים או מזונות גרויטרוגנים , יכולים להשפיע על הבלוטה לרעה, אבל לי אין בלוטה, שאלתי היא: האם אני יכולה לאכול ממאכלים אלו בלי הגבלה , כיוון שאין לי בלוטה בכלל , כך אין מה שיגרה את הבלוטה?

שלום רונית, להערכתי זה לא רלוונטי במקרה שלך כי את מקבלת הורמון חלופי, אך כדי להתייעץ בכל מקרה עם רופא. בברכה,דנה

על אריזת חטיף ביסלי כתוב מרכיבים: שמנים ושומנים צמחיים. האם אחד מהם הוא שומן טראנס? מה זה שמנים צמחיים ומה זה שומנים צמחיים, ומה ההבדל ביניהם? (לא רשום בטבלת הערכים התזונתיים שומן טראנס).

שלום ערן, שמנים ושומנים צמחיים לאו דווקא מכילים טרנס. כאשר כתוב מוקשים או מוקשים חלקית, יש יותר סיכוי. שמנים מהצומח זה סויה, תירס, חריע, זית, קנולה ועוד. יכול להיות שמשמים גם בשמן דקלים שהוא למעשה מוקשה בעצם הטמפ' והמבנה שלו. שומן טרנס יש שני סוגים, כזה המגיע באופן טבעי, בעיקר ממקור בשר בקר ומוצרי חלב, שאינו מזיק, וזה הנוצר בתעשיית הקשית שמנים צמחיים. לא אוכל להצדיק אכילת ביסלי בכל מקרה. בברכה,דנה

28/01/2012 | 05:18 | מאת: ערן

אם כך שמן דקלים הוא לא שומן טראנס, נכון? ומה ההבדל בין שמנים צמחיים לשומנים צמחיים? שוב תודה

26/01/2012 | 18:30 | מאת: דביר

כמה קלוריות יש בשתי כפות של שומשום קלוי? האם בשומשום קלוי יש סידן ?

26/01/2012 | 19:33 | מאת:

שלום דביר, ב- 2 כפות שומשום יש כ- 110 קק"ל וכ- 190 מ"ג סידן. בברכה,דנה

26/01/2012 | 16:42 | מאת: חגית

שלום ותודה על תשובתך הקודמת. רציתי לדעת כיוון שאין לי ניסיון בקניית בשר. קניתי בשר שטחנו לי במקום בסופר של רשת מוכרת (מיסטר-זול). מדובר בכתף מבשר מיושן שהאיש שטחן אמר לי שזה במקור מארגנטינה. בכוונה ביקשתי כתף כי הבנתי שזה נתח עם פחות שומן. העניין הוא שלפני כמה זמן שמעתי שאדם שקנה בישראל בשר מארגנטינה חטף את מחלת הפרה המשוגעת. האם זה מקובל לקנות להכנת קציצות בשר כתף מיושן מארגנטינה או זה משהו חריג שדורש בירור. תודה

27/01/2012 | 15:58 | מאת:

שלום חגית, איני יכולה לומר דבר לגבי פרה משוגעת. יש בשר בקר מקומי מצויין. בברכה,דנה

26/01/2012 | 15:17 | מאת: איילה

רציתי לדעת כמה פרוסות לחם שווה פיתה אחת ? האם בלחם מחיטה מלאה יש יותר סוכר מאשר בלחם רגיל? כמה פרוסות לחם מחיטה מלאה ניתן לאכול ביום כאשר הסוכר הוא גבולי? תודה.

27/01/2012 | 15:58 | מאת:

שלום איילה, פיתה שווה כ- 3 פרוסות לחם בממוצע. תלוי בגודל. בלחם מחיטה מלאה אין יותר "סוכר" מלחם רגיל. בכוונה סימנתי במרכאות כי הכוונה לפחמימות. כמו הפחמימות זהה, ההבדל שבלחם מחיטה מלאה יש יותר סיבים תזונתיים שממתנים את עליי רמת הסוכר בדם בעקבות אכילתו. אין מספר, זה תלוי במטופל. בברכה,דנה

26/01/2012 | 14:34 | מאת: איה

יש לי סוכר גבולי כמה פירות מותר לי לאכול ביום? האם ירידה במשקל עוזרת? תודה!

27/01/2012 | 15:56 | מאת:

שלום איה, ההמלצה נעה בין 2-3 מנות פרי ליממה. לכל פרי גודל מנה משלו. בבודאי שירידה במשקל בשילוב פעילות גופנית עוזרת. בברכה,דנה

25/01/2012 | 21:36 | מאת: מתוסכלת

שלום רב אני בת 45 מתעמלת כ 5פעמים בשבוע: קיקבוקס, ספינג עיצוב ועוד.... אוכלת כמו תמיד...לא יותר אבל גם לא פחות ו...עולה ועולה במשקל כבר 15 קילו בשנתיים מה עושים? תודה

26/01/2012 | 08:03 | מאת:

שלום, ראשית יש לבדוק את בלוטת התריס. שנית, יש לבצע הערכה של צריכה קלורית לעומת הוצאה קלורית, וזה כדאי לעשות מול הדיאטן במכון הכושר או במסגרת קופת חולים. בברכה,דנה

25/01/2012 | 11:55 | מאת: הילה

שלום, אני רוצה לברר לגבי אוכל עשיר בסיבים בגלל ורטיקוליטיס. קיבלתי מהדיאטנית תפריט. עם ארוחת הבוקר והערב זה בסדר אבל הסתבכתי עם ארוחת הצהריים. איפה אני יכולה למצוא מתכונים עם בשר עוף ודגים שאני אוכל להכין? האם יש ספר בישול שאתם מכירים שיוכל לעזור לי? אודה לתשובה מהירה.

25/01/2012 | 13:12 | מאת:

שלום הילה, צורת הבישול או סוג הבשר/ דגים בארוחת צהריים לא רלוונטית לדל או עשיר בסיבים במקרה של דיברטיקוליטיס. בברכה,דנה

25/01/2012 | 18:02 | מאת: הילה

הבנתי שבמקרה של דיברטיקוליטיס רצוי לאכול אוכל לא מטוגן וכמו כן יש להימנע מבשר עדיף חזה עוף או שווארמה הודו האם נכון?

24/01/2012 | 23:16 | מאת: אלי

דנה שלום, האם אדם רזה שערכי הסוכר שלו גבוליים (mg/dl 103-93) נמצא בסיכון לסוכרת? ואם כן, האם עדיף שימתיק תה בסוכר או בממתיק, כאשר אינו יכול ליהנות ממנו בשום פנים ואופן ללא המתקה כלשהי? ואם עדיף סוכר, היש עדיפות לסוכר חום? בברכה, אלי

25/01/2012 | 13:13 | מאת:

שלום אלי, במקרה זה עדיף להשתמש בממתיק.93 אינו סוכר גבולי אך 103 כבר נחשב מעל הנורמה ויכול להעיד על סיכון לפתח סוכרת. בברכה,דנה

24/01/2012 | 11:38 | מאת: חרמש

שלום דנה 1-האם חומצה אלפא ליפואית,ALA,מעודדת הפרשת אינסולין? 2-ALA'הם חומצה אלפא לינולאית וגם חומצה אלפא ליפואית,נכון? 3-האם חומצה אלפא לינולאית גם היא מעודדת הפרשת אינסולין? תודה חרמש

24/01/2012 | 19:23 | מאת:

שלום חרמש, חומצה אלפא ליפואית אכן באנגלית הינה בעלת קיצור זהה לחומצה אלפא לינולנית ולא לינולאית, אך מדובר בשני חומרים שונים לגמרי במבנה, מהות, מקור ותפקוד. חומצה אלפא ליפואית אינה מוגדרת כחיונית לגוף, וקלה להשגה במזון וייצור עצמי.המחקרים לגבי חומצה זו עדיין שוניים במחלוקת ואין המלצה לצרוך אותה כתוסף. עיקר המחקרים הפדרלים המתנהלים כרגע בארה"ב בנודע לחומצה זו הם לגבי נוירופתיות מסוכרת ומחלות אחרות וכן האפקט האפשרי על מחלות כלי דם ולב. המנגנון טרם יודע, חושבים שעובדת כנוגד חמצון, אך לא ברור המנגנון. אין מידע לגבי הפרשת אינסולין או התוויה בנושא. שוב, חשוב לציין, הקיצור באנגלית זהה, אך אין קשר בין שתי החומצות. חומצה אלפא לינולנית הינה חומצת שומן מסוג אומגה 3 אשר יכולה לעבור היפוך לחומצות שומן מסוג אומגה 3 אחרות בעלות פעילות אנטי דלקתית ועוד. הנוגע להשפעה ישירה על הפרשת אינסולין, אין לי מידע בנושא, ורוב ההתייחסות לגבי הפעילות של אומגה 3 היא על DHA. חשוב לציין שיש חומצה לינולאית (ללא אלפא) וזו חומצת שומן מסוג אומגה 6. אם השאלה נוגעת לתוספים- אין המלצה נכון להיום לצרוך אף אחד מהתוספים הנ"ל. בברכה,דנה

24/01/2012 | 22:52 | מאת: חרמש

תודה

23/01/2012 | 23:06 | מאת: שי

שלום, הייתי אצל הרופא והוא אמר לי שיש לי שחלה פוליציסטית, בעקבות כך אני נוטלת גלולות. לאחר תקופה ממושכת עם הכדורים ולאחר שהחלפתי כמה סוגים של גלולות מסיבות כאלו ואחרות , התחילו להופיע כאבים בשרירים של הרגלים הכאבים הולכים ומתחזקים. רופא נשים הפנה אותי לרופא משפחה , ורופא המשפחה אמר לי להתייעץ שוב עם רופא הנשים כי זה לא בתח?ומו, כך שנשארתי תלויה באוויר. בנוסף התחילו להופיע נקודות שחורות במסגרת הפנים, כאלו אשר ניתן לגרד אותם אך הן חוזרות שוב. מה ניתן לעשות בנדון?

24/01/2012 | 07:56 | מאת:

שלום שי, איני יכולה לתת לץ ייעוץ רפואי, שאלותיך נוגעות למצב רפואי ולא תזונתי. את יכולה לפנות לפורום רפואת נשים. ופני שוב לרופא המטפל. בברכה,דנה

23/01/2012 | 20:32 | מאת: אתי

שלום רב הבת של בת חודשיים והיא יונקת אך היניקה לא מסביעה אותה ולכן בהמלצת רופא התחלתי אם מטרנה.המטרנה גרמה לילדי כאבי בטן עזים ,עיוותוים ,אי-שקט וצרחות בעת יציאה שהיציה נוזלית .לפני כמה ימים נתנה לי הרופא נוטרמיגן ו הכאבים פסקו,העיותים גם,הילדה רגועה!שאלתי:האם יכול להיות שהילדה אלרגית לתמ"ל הרגיל?אך אפשר לדעת אם יש אלרגיה לחלב? הואם זה בטוח לתת גם נוטרמיגן וגם הנקה? תודה מראש

24/01/2012 | 08:38 | מאת:

אתי שלום! נוטרמיגן הינו תמ"ל המבוסס על חלבון חלב פרה מפורק. הפירוק מונע את התגובה האלרגית לחלבון חלב פרה. זהו תמ"ל מצויין, בטוח לשימוש וניתן לשלבו (כמו כל תמ"ל אחר), עם הנקה. ההנחה המתבקשת מהתיאור שלך היא שאכן בתך אלרגית בשלב זה לחלבון חלב פרה (זוהי אלרגיה שברוב המקרים חולפת בסביבות גיל שנה). אבחון אלרגיה בגיל כה צעיר, מתבצע אך ורק על פי סימפטומים. בברכה, נועה

23/01/2012 | 18:37 | מאת: יותם הדר

בן 29 ללא רקע בעיות רפואיות. בבדיקת דם שגרתית רמת ויטמין B12 הינה 343pmol/L. כמו כן נמצא כי אחוז LYM הינו 17.8% ע"פ חוות דעת רופא יתכן שהדבר נובע מדלקת שנגרמה לי בברך עקב מכה שקיבלתי באזור זה ,דבר שהוביל לנפיחות וכאבים. למרות שהנפיחות נעלמה ועדיין יש כאבים, רופא המשפחה סבור שאין צורך בלקיחת ויטמנים ידוע שהלימפוציטים אחראי על מערכת החיסון. האם כדאי לקחת ויטמין 1000 מק"ג- B12 או קומפלקס ויטמין B או צמח מרפא אכניצאה? תודה רב.

שלום יותם, לגבי ויטמין b12 אין צורך לקחת, הרמה תקינה. לגבי הלימפוציטים, הייתי חוזרת על הבדיקה. בברכה,דנה

23/01/2012 | 06:28 | מאת: ריקי

שלום דנה ותודה מראש על תשובתך. לאחרונה התחלתי לאכול עוגיות וחלבה עם תחליף סוכר.(יום יומי) האם זה יכול להזיק? ביומיים האחרונים יש לי טעם מר בפה, קראתי מחקרים שטוענים שתחליפי סוכר יכולים להיות סיבה (למרות שייתכנו עוד סיבות)מה דעתך? אני אוכלת כל יום שלוש עוגיות וככף חלבה, שהם כאמור, עם ממתיק (מלטיטול, או סוכרלוז) ושוב תודה ריקי

23/01/2012 | 13:20 | מאת:

שלום ריקי, אני באופן עקרוני לא ממליצה על מוצרים אלו על בסיס יומי. איני יכולה לומר אם הטעם המר מקורם בתחליפים אלו, כי לרוב תחליפים אלו אינם משאירים טעם לוואי. אם הסיבה לצריכתם הינה קלורית, אל תעשי זאת. אם המטרה היא הורדת סוכר פשוט בגלל סוכרת, הגבילי את עצמך, אלו לא מוצרים דלי קלוריות. בברכה,דנה

23/01/2012 | 00:17 | מאת: פנינה ש

האם שמן קוקוס הוא מוצר מזון בריאותי? האם צריכה שלו לפי הרפואה המדעית עוזרת בשיפורים אותם הרפואה האלרנטיבית מציעה?

23/01/2012 | 13:22 | מאת:

שלום פנינה, לשמן קוקוס תכונות מיוחדות בהיותו בעלת תכול חומצות שומן בינוניות שרשרת, המועילות מאוד בדיאטות מסויימות (דיאטות קטוגניות) בחלק מחולי אפילפסיה, וכן מצטברים מחקרים לגבי דמנציה ואלצהיימר. יש לזכור כי לא ניתן לצרוך באופן חופשי,כי מעל כמות מסויימת יכול לגרום לכבד שומני. בברכה,דנה

22/01/2012 | 22:37 | מאת: רוביק

לדיאטנית שלום, האם יש משהו מזיק בסטיוויה, שבגללו אין שום משקה ממותק בה? רוביק

23/01/2012 | 13:31 | מאת:

שלום רוביק, סטיביה נחשב בטוח לשימוש. רק לפני שנתיים אושר לשימוש בארה"ב ע"י ה- FDA. נערכים עוד מבחני בטיחות. ההחלטה אם להכניסו למוצרי מזון הינה בעיקר כלכלית וגם תלויה בתכונות של החומר ויציבותו. בברכה,דנה

22/01/2012 | 21:28 | מאת: גל

שלום רב. בחצי השנה האחרונה אני נוטלת 3 סוגי כדורים: דפלפט, בקלוסל ואלטרול. הסיבה: מניעה וטיפול במיגרנה כרונית. אני בת 26 ובחצי שנה האחרונה העלתי כ 13 קג. הבנתי שלדפלפט תופעת לוואי של השמנה והגברת התאבון כמו כן גם האלטרול. בימים אלו אני מפסיקה את הטיפול בדפלפט ובקלוסל ומעוננית להוריד כ חצי מהמשקל שהעלתי (לפני כן שקלתי 47 מתחת למשקל הרצוי) חשוב לציין שאני גם שוחה כ3 פעמים בשבוע ומשתדלת להגיע גם לחדר כושר. איזו דיאטה או צורת הרזיה הייתן ממליצות עבורי? תודה. גל.

שלום גל, עצם ההפסקה תעזור לך לרדת במשקל, ואולי לא תצטרכי דיאטה מיוחדת. בכל מקרה, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי, ועליך לפנות לדיאטנית בקהילה. בברכה,דנה

22/01/2012 | 20:25 | מאת: אלישבע

שלום, מאחר שסוכר - מזיק, וגם ממתיקים מלאכותיים - מזיקים, האם יש היגיון בהמתקת ספל קפה בכפית סוכר אחת בלבד (במקום 2 כפיות) בשילוב שקית אחת בלבד(במקום 2 שקיות) של סוכרלוז? אלישבע

22/01/2012 | 20:40 | מאת:

שלום אלישבע, למה פשוט לא להתרגל לשתות פחות מתוק. אין לזה שום משמעות לערבוב והחלפת סוכר בסוכרלוז ולהפך. בברכה,דנה

24/01/2012 | 14:22 | מאת: אלישבע

הסיבה לכך שיש אנשים (כמוני ואחרים), רזים, שאחד מטעמי חייהם העיקריים הוא קפה ותה ממומתקים, וללא המתקתם יאבד טעם מרכזי זה בחייהם. בנסיבות אלה, האם עדיף שימתיקו בסוכר, או בממתיק, אם ברצונם להימנע מעליית רמת הסוכר בדמם? אלישבע

22/01/2012 | 19:46 | מאת: אלדד

דנה שלום, באיזו צורה לא מומלץ פרוקטוז, ובאיזו צורה הוא כן מומלץ? האם פרוקטוז הנמצא בסילאן ובבירה שחורה, למשל, מומלץ או לא מומלץ? ובאילו מזונות/משקאות הוא איננו מומלץ? תודה וערב טוב. אלעד

22/01/2012 | 20:38 | מאת:

שלום אלדד, בצורתו הטבעית כסוכר בפירות במידה מוגבלת, אין בעיה. הבעיה מתחילה כאשר משתמשים במוצקי פרוקטוז או רכזים מרוכזים שלו במוצרי מזון רבים, בעיקר בשתיה ממותקת. כאשר הוא מגיע באופן טבעי ולא כתוסף, במינון נכון, אינו בעייתי. איני יודעת אם יש בבירה אך בסילאן בוודאי שיש. בברכה,דנה

22/01/2012 | 19:38 | מאת: אלישבע

שלום, האם נמצאו ופורסמו מאמרים רציניים על נזקים ממשיים, פרט להשמנה, כתוצאה מהמתקה בממתיקים מלאכותיים (סוכרלוז ואחרים), מחד, ובסוכר, מאידך, במינונים ספציפיים ובכלל? אלישבע

22/01/2012 | 20:36 | מאת:

שלום אלישבע, נכון להיום אין הכוחה חד משמעית שממתיקים הינם מזיקים. גם המחקרים לגבי השמנה עדיין שנויים במחלוקת. ההגיון הבריא אומר, שמוצר כימי בצריכה בלתי מוגבלת לאורך שנים לא יכולה להיות בריאה. אם אפשר בלי, עדיף. בברכה,דנה

24/01/2012 | 06:40 | מאת: אלישבע

שלום דנה, כדי להימנע מ"צריכה בלתי מוגבלת (של הממתיק)", כדברייך, אבקש לדעת מהי "צריכה מוגבלת" שלו. בחוברת של הכללית "עקרונות התזונה המתאימה לסוכרתיים", כתוב: "השימוש בממתיקים מלאכותיים מומלץ, כל עוד אין חורגים מהמינון היומי המרבי המותר, למשל: סכרין - 24 טבליות, סוכרלוז - ללא הגבלה". לפי הבנתי, על אחת כמה וכמה חל עקרון זה על טרום סוכרתיים, או על בריאים, שאינם יכולים בשום אופן לוותר על קפה מתוק. האם התכוונת להגבלה כנ"ל? בברכה, אלישבע

22/01/2012 | 19:37 | מאת: רז

שלום רב, באיזה צורה הכי טוב לצורך תה ירוק למען יתרונותיו הבריאותיים? האם בצורת כדורים (קפסולות של תוסף מזון) או בצורת תה? ואם כן, כמה מומלץ לצורך ביום? בתודה רבה רבה, רז

22/01/2012 | 20:35 | מאת:

שלום רז, בצורתו הטבעית, כתה. שתי כוסות ביום יספקו מידה מספקת של נוגדי חמצון. בברכה,דנה

22/01/2012 | 13:44 | מאת: חגית

שלום רב, בת 44 מבנה גוף רזה. עד כה נהגתי לאכול בשבוע רק שתי ארוחות של בשר/עוף ודגים בסופי שבוע. כשבמהלך השבוע אני אוכלת כשתי ביצים וקופסת טונה וכמובן ירקות טחינה וגבינות. בחודש האחרון בשל אילוצים טכניים אני אפילו את הבשר והדגים בסוף השבוע. כך יצא לי שרק לפני שבוע אכלתי כ6 קציצות בשר טחון (בגודל פינג-פונג) וכשבוע לפני כן כנ"ל. כל יתר התפריט השבועי לא השתנה (ביצים, טונה וירקות). ברצוני לגעת: 1. האם עלי לפנות בדחיפות לקבלת תוסף B12 או שאם עד סוף השבוע הקרוב שוב אוכל בשר ודגים אין צורך. 2. באופן כללי אם כמעט שאיני אוכלת בשר ודגים (בשל אילוצים טכניים בלבד) יש איזה תחליפים צמחיים שאפשר להמליץ או אפילו דגים מסויימים. תודה רבה.

22/01/2012 | 14:53 | מאת:

שלום חגית,, אם מאגרי ה- B12 שלך תקינים מראש אין צורך לרוץ. המאגרים מספיקים לרוב למשך שנים. אם אינך יודעת מה היו הרמות לפני כן, רצוי לבדוק בכל מקרה.חשוב לזכור שגם במוצרי חלב וביצים יש את הויטמין וגם ברוב דגני הבוקר. אין תחליף צמחי ל- B12, הוא מגיע מן החי בלבד. אם את חוששת מחסר קחי בדיקה ובהתאם יהיו ההמלצות.בכל מקרה, ללא קשר לויטמין, צומח אינו מחליף יאה למוצר מן החי בכל מקרה. בברכה,דנה

22/01/2012 | 13:05 | מאת: יוני

שוב שלום, שמתי לב לאחרונה כי במוצרי חלב יש כמות כולסטרול, ואני מדבר על חלב וגבינות לא שמנות וגם יוגורטים, מה שאומר שאי אפשר להימנע מצריכתו. מה עושים האם ניתן למצוא פתרון לכמות הגדולה הנ"ל? או שמא רק פעילות גופנית מאומצת תוכל לעזור? ועוד שאלונת: מה דינם של מים בטעמים שמומתקים בסוכרים טבעיים? האם אדם רזה שלא משמין וששורף קלוריות במהלך היום יכול לצרוך אותם מדי פעם? או שעדיף להימנע? כוונתי היא מבחינה בריאותית ולא מבחינת קלוריות.

22/01/2012 | 13:32 | מאת:

שלום יוני, אף אחת מההמלצות להורדת כולסטרול בדם כוללת המנעות מוחלטת מכולסטרול במזון. היום הדגש הינו על אורח חיים ושינוי כללי באופן בו אנו חיים ולא רק כולסטרול. הורדת שומן בכלל ושומן רווי בפרט, שומן טרנס, העלאת חומצות שומן חד בלתי רוויות ועוד. לשם כך כדי לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית קלינית. מבחינה בריאותית, איני רואה סיבה לצרוך משקאות ממותקים. השמנה זה לא הכל, מה לגבי שיניים? בברכה,דנה

22/01/2012 | 12:37 | מאת: יוני

האם יש בעיה בצריכת בוטנים מאיזה שהיא סיבה? האם קליפת הבוטנים (האדומה-חומה, לא זו החיצונית) טובה למאכל? ועוד, האם ניתן לאכול את השקדים בקליפתם החומה הדקה, אף על פי שמצויה בה חומצה אוקסאלית. מהי כמות הנתרן המומלצת ביום לבחור בגיל 20 במשקל תקין.

22/01/2012 | 12:51 | מאת:

שלום יוני, אין מניעה מאכילת בוטנים בצורתם הטבעית, עדיף. מומלץ צרוך בהגבלה בשל תכולת שומן גבוהה מאוד. אין התוויה נגד הקליפה, היא פשוט לרוב לא טעימה. אין בעיה עם שקדים וגם לרובינו אין בעיה עם חומצה אוקסאלית אם מאזנים נכון עם סידן, שותים מספיק ואין נטיה גנטית לאבני כליה. כמות הנתרן המומלצת לכלל הציבור נע סביב 2.5 גר' ליממה שווה ערך לכפית מלח שטוחה. בברכה,דנה

ואם חייבים לאכול מה כדאי? אני תמיד מרגישה צורך לאכול משהו כמה שעות אחרי ארוחת הערב,גם אחרי ארוחה כבדה כמו בחגים. הבעיה היא שאחרי 'ארוחת לילה' כזו לוקח לי המון זמן להרדם וקמה בבוקר עם הרגשה "כבדה" בבטן ולפעמים גם בחילה.

שלום, אכילה בלילות למרות אכילה מספקת של קלוריות מעידה על הפרעת אכילה או הפרעה התנהגותית. יש לפנות לטיפול מתאים, ניתן לשלב טיפול תזונתי ופסיכולוגי. בברכה,דנה

20/01/2012 | 23:41 | מאת: מיכל

שלום רב, לפני כמה ימים קניתי קופסה של משמשים יבשים. על האריזה היה כתוב שיש 51% שומן ו4.5% שומן רווי. האם יתכן שבמשמש יבש יהיה 51% שומן??? האם מדובר בטעות? עד עכשיו חשבתי שפירות יבשים לא מכילים בכלל שומן. התפלאתי מאוד לקרא על אחוזי השומן הגבוהים על גב האריזה.[ אשמח להבהרה תודה רבה

שלום מיכל, לא נשמע הגיוני בכלל, אולי הכוונה לפחמימות, וגם אז לא הגיוני. פני לחברה עצמה לבירור. בברכה,דנה

20/01/2012 | 16:20 | מאת: אלונה

אני מאופיין כעת בכולסטרול מעל הנורמה ויתר לחץ דם. הורדתי מזון תעשייתי שבעניין זה כבר פניתי אלייך. כעת העניין,שאין לי הפסקת צהריים ואין לי זמן במשרד להתעסק עם אוכל מבושל.אז אני אוכל ב-12:00 סנדביץ פסטרמה עם 2 פרוסות לחם קל+יוגורט מעורבב עם סובין+תפוח. לפנות ערב לא יאוחר מ-18:30 אני אוכל רבע עוף ללא עור+כוסמת או 3 כפות אורז+ירקות מבושלים או טריים+אשכולית או תפוז אם אני רעב מאוחר יותר אני אוכל בין 9-10 בערב 2 כפיות גרעיני דלעת+2 כפיות גרעיני חמנייה טבעיים. האם זה תקין?

21/01/2012 | 10:04 | מאת:

שלום אלונה, על פניו זה נשמע בסדר, למרות שאינני נוהגת לתת ייעוץ פרטני לגבי דיאטות. בכל מקרה מומלץ לפנות לייעוץ אישי. בברכה,דנה

20/01/2012 | 12:10 | מאת: חיה

הוצבה שאלה בעיניין זה, אך לא מצאתי את התשובה. אשאל אחרת מכפי שנשאל באתר: האם שקד מולבן בריא? יש סייגים? טוב לאכילה שלא כתוספת, אלא כך ישר לפה, כמו כל "פיצוח" אחר? תודה

20/01/2012 | 15:07 | מאת:

שלום חיה, שקד מולבן זהו סה"כ שקד ששטפו במים חמים להורדת הקליפה החומה. הוא כמו כל שקד מינוס הקליפה. עדיף השקד עם הקליפה בכל אופן. לרוב שקד מולבן מטרתו נוחיות בשימוש בהכנת מזון. בברכה,דנה

20/01/2012 | 09:24 | מאת: שלומי

האם תה ירוק עושה עצירות ?אני שותה כ3 כוסות ביום בעקבות הבנתי שלתה הירוק יש סגולות בריאותיות רבות. שאלה נוספת האם שוקולד בריא ללב ?5 קוביות שוקולד ביום מומלצות ?

20/01/2012 | 15:08 | מאת:

שלום שלומי, לא ככל הידוע לי. המחקרים לגבי שוקולד שנויים במחלוקת ואין המלצה לצרוך ממנו כאמצעי מניעתי. בברכה,דנה

19/01/2012 | 16:19 | מאת: משה

האם סלק אדום מוריד לחץ דם

20/01/2012 | 15:10 | מאת:

שלום משה, פריט מזון בודד לבדו לא מוריד לחץ דם אלא בשילוב של שינוי אורח חיים. היתרון של סלק שהוא מכיל הרבה אשלגן שידוע כתורם בהורדת לחץ דם. אך סלק לבדו לא מוריד לחץ דם. בברכה,דנה

21/01/2012 | 12:06 | מאת: דנה

באיזה סוגימזון יש אשלגן

19/01/2012 | 13:08 | מאת: גילי

הי שלום, מה עדיף לארוחת בוקר בדיאטה, כוס(של קפה)גרנולה עם חלב או ברנפלקס (70 גר' בערך) מה עדיף מבחינה דיאטטית ? מה יותר בריא? ומה יותר משביע לתשובתכם אודה

19/01/2012 | 13:49 | מאת:

שלום גילי, הברנפלקס עדיף מבחינה קלורית, סיבים, פחות פחמימות וסוכר פשוט ומשביע יותר. בברכה,דנה

19/01/2012 | 07:38 | מאת: גלית

שלום האם אפשר להשתמש באבקת חלבונים(של בודיבילדר) שמכילה קאזין וחלבון איזוליט כדי להכין יוגורט (כי בכל מתכון של יוגורט צריך גביע יוגורט בגלל הקאזין ) ואם החלבון איזוליט מזיק למי שלא עוסק בפיתוח הגוף?

19/01/2012 | 09:20 | מאת:

שלום גלית, לצערי אין לי שום מושג בתחום הזה. מציעה שתתייעצי עם דיאטנית המתמחה בתחום הספורט או מהנדס מזון. בברכה,דנה

שלום לאחרונה נמצא אצלי לחץ דם גבוה כולסטרול מעל הנורמה וסוכר מעט מעל הנורמה. אני מאד שמרן באוכל ונמנע ממזון עתיר שומן. אך בהעדר מבשלת אני אוכל מזון שאולי לא עתיר בקלוריות אך תעשייתי כולו זה שנים רבות.הפריטים המובילים:שניצל בקנולה,סלטי חצילים ללא מיונז,טחינה ירוקה,הרינג בחומץ,טונה בשמן,אוכל מוכן של ניר-עציון,גבינות עד 5% לא מלוחות ו-2 פרוסות לחם מלא ולא כללתי את החומר משמר והנתרן.כן אכלתי מטיאס במלח עמוק,סלמי וקבנוס... משקלי הייה 83 על 1.73מ' (ירד לאחרונה ל-77 ק"ג), *לא עשיתי פעילות גופנית. *לא יצאתי מהבית 8 שנים חוץ מעבודה,חובות משפחתיות ושבת ים. *יש לי תסמונת פאניקה ואני על כדורים במינון נמוך. *בדיוק עכשיו אני בסטרס ברמה בינונית+ (התחתנתי) אולי לאור האמור לעיל יש לך/לכן דעה לגבי רמת הכולסטרול ולחץ הדם.אולי אני צריך לאכול יותר מזון של בני אדם ופחות "של מטוסים".אולי תאמרי שבין השאר אני צריך לייתר את התרופות באמצעות יעוץ,אולי גם להן יש השפעה שלילית. תודה

שלום אלון, התשובה בגוף השאלה. אתה אוכל מזון תעשייתי לא בריא, אמנם ירדת במשקל ואינך בעודף ניכר אבל עליך לשלב פעילות גופנית. בתמצית, שינוי באורח חיים יכול לשפר את המצב. פנה לדיאטנית בקופת החולים לייעוץ אישי. בברכה,דנה

17/01/2012 | 19:21 | מאת: נועה

שלום! אני שוקלת ללמוד מדעי התזונה באוניברסיטה העברית. יש לי כמה שאלות: 1. מהן אפשרויות התעסוקה ואופי העבודה? האם יש סיכוי גבוה להשתלב במחקר ומה בעצם תחומי המחקר? 2. איזה דלתות פותח תואר שני בתזונה? או מה מומלץ ללמוד כתואר שני? 3. מהו השכר הממוצע? שמעתי שהשכר של תזונאיות הוא מאוד נמוך, סביב המינימום.. אם אתן מעדיפות, אז תענו לי למייל

18/01/2012 | 10:42 | מאת:

שלום נועה, 1. האפשרויות רבות והאופי נובע מסוג העבודה. זה כיול להיות מדיאטנית בבתי חולים, קופות חולים, מכוני כושר, חברות פרטיות, חברות תרופות ועוד. ניתן ואפשר להשתלב במחקר בקלות. 2. היום תואר שני הינו דבר שבשגרה ולכן אינו מייחד אף אחד. מה שפותח לך דלתות זה מי שאת ולא התארים שלך, אבל קודם כל תסיימי תואר ראשון. 3. השכר נקבע לפי מקום העבודה ויכול לנוע ממינימום לכל סכום אפשרי. בברכה,דנה

18/01/2012 | 18:30 | מאת: נועה

איפה עושים את הסטאז'? זה נכון שקשה מאוד למצוא מקום לסטאז' ואפשר אפילו לחכות כמה שנים בשביל זה? אם כן, ממה זה נובע?

שואלת בשביל חבר: הוא עייף מאוד כל הזמן. עבר בדיקות דם מקיפות והכל יצא תקין (רמת ויטמין B12 בנורמה אבל במגמת ירידה לאורך השנים). עושה ספורט באופן סדיר. לא לוקח שום תרופות או תוספים. מה שכן, הוא לא אוכל כמעט בכלל ירקות ופירות, וממעט במוצרי חלב. התזונה שלו מורכבת בעיקר מפחמימות (לחם/תפוחי אדמה/אורז) ובשר. האם יתכן שחוסר בויטמינים שלא מגיעים מהירקות והפירות יגרום לתופעה של עייפות? ויתכן שכזה דבר לא מתגלה בבדיקות דם? תודה!

שלום פזית, אמנם פירות וירקות זה חשוב אבל איני חושבת שהשפעתם על העייפות הזו היא עד כדי כך. מציעה לעבור בדיקות מקיפות יותר ולההתייעץ עם רופא. בברכה,דנה

17/01/2012 | 14:46 | מאת: יעל

שלום, האם יש בעיה בשימוש בסוכרזית כממתיק לשתיה? וכן סוכר מפירות (כך רשום על האריזה) הוא בריא? תודה.

17/01/2012 | 17:44 | מאת:

שלום יעל, סוכרזית הינו ממתיק מיושן למדי, בהנחה שמדבור בהרכב של סכרין, אצוסלפם קיי או אספרטיים. אם ממתיק מלאכותי עדיף סוכרלוז ו/או סטיביה. לגבי סוכר פירות- לא מומלץ כממתיק. בברכה,דנה

21/01/2012 | 18:20 | מאת: חלי

דנה שלום, מאחר שאת ממליצה להימנע מסוכר פירות, איך מתיישבת המלצתך זו עם המלצתך להמתיק בסילאן, שמתיקותו נובעת מסוכר תמרים, למיטב ידיעתי? שבוע טוב. רחל

17/01/2012 | 14:29 | מאת: ריין

אבקש לקבל אם אפשר למייל תפריט נכון לבעיות של עודף אוויר בקיבה וגזים

17/01/2012 | 17:14 | מאת:

שלום , פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לפנות לדיאטנית קלינית בקופה . בברכה,דנה

16/01/2012 | 22:23 | מאת: סיגלית

שלום עברתי לפני מספר שנים ניתוח לכריתת כיס המרה וחלק מהמעי הגס כתוצאה מכך אני סובלת מיציאה מימית ברוב הפעמים ולפי מיטב זכרוני במשך השנה האחרונה אני סובלת מגזים כרוניים בעלי ריח לא נעים.יש לי חבר ואני עובדת בשתי עבודות וזה יוצר אצלי חוסר נעימות. קיבהלתי תרופות וזה לא עזר חשבתי שאולי תזונה מסויימת תעזור לי בפתרון הבעיות.אודה לך אם תייעצי לי בנושא. תודה מראש

שלום סיגלית, בהחלט אפשר לעזור בעזרת תזונה, אך לשם כך עליך לפנות לייעוץ פרטני, רצוי אצל דיאטנית המתמחה בתחום כירורגי . בברכה,דנה

17/01/2012 | 13:54 | מאת: סיגלית

שלום דנה ראשית תודה על תגובתך המהירה. אני חברת מכבי וניסיתי לקבוע פגישה אצל דיאטנית שמתמחה בתחום הכירורגי ואמרו לי שאין דבר כזה. האם את מכירה דיאטן/ית כזו שאת יכולה להמליץ לי עליה ואם לא האם את יכולה להפנות אותי למקור שממנו אני אוכל לדלות שם של דיאטן/נית כזה? שוב תודה מראש סיגלית

16/01/2012 | 20:58 | מאת: תמרה

שלום רב, אני ב- BMI27 ומעוניינת לרדת ל- BMI תקין. הצריכה הקלורית היומית שלי הינה 900 קלוריות, והמשקל לא זז. בנוסף אני רוצה לציין כי אני נוטלת כדורים לאיזון בלוטת התריס (עם הכדורים הבלוטה מאוזנת). האם העלאה של הצריכה הקלורית אולי תוכל לסייע בהפחתה במשקל (אני בת 53 וצורכת 900 קלוריות ליום מאז שאני זוכרת את עצמי) בברכה

17/01/2012 | 11:14 | מאת:

שלום תמרה, איני יכולה לומר מראש כיצד גופך ינהג בכל מצב. ייתכן ואם תעלי בכמות הקלוריות את תעלי במשקל. ההמלצה שלי תהיה ככל הנראה להעלות באופן משמעותי רמת פעילות גופנית. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה