פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
16/01/2012 | 10:54 | מאת: בני

בעקבות המלצות: האם אני יכול לערבב חצי כפית תבלין כורכום בכוס מים כל יום ופשוט לשתות?! האם יש ספיגה? האם יש דרך יעילה/נעימה יותר?

16/01/2012 | 15:24 | מאת:

שלום בני, אני מניחה שכן, אין לי ממש מידע אמין בנושא. יש הטוענים שאף בישול מגביר ספיגה, אז אפשר במים חמים. לצערי, אין דרך ממש נעימה להגיע לכמות המומלצת. בברכה,דנה

16/01/2012 | 10:49 | מאת: אלי

סברתי שהוא מתנדף תוך זמן קצר מאד מרגע שיצא מהברז שתיה שניות/ דקות. טוענים נגדי שזה לוקח ימים או הרתחה-האמנם? האם 30 שניות למשל לא ידיפו את רוב הכלור לפחות?

16/01/2012 | 15:26 | מאת:

שלום אלי, ראשית, כלור בכמות שיש במי השתיה שלנו לא מזיקים לנו. אנו יודעים להשתמש בכלור שאנו זקוקים לו ואת העודף להפריש דרך הכליה.כלור לא עומד לבדו בתוך המים הוא יוצר קשרים כימיים במיוחד עם נתרן ולכן לא נדיף. בברכה,דנה

שמי אמירה אני בת 44.5 לפני כשש שנים ירדתי כ36 ק"ג אצל דיאטנית שמרתי על ההישג כ5 שנים ושנה וחצי האחרונה עליתי כ12 בהדרגה ואני לא מצליחה לרדת אני נמצאת במסגרת דיאטה קבוצתית אבל מאוד הייתי רוצה דיאטנית לטיפול אישי כי זה מה שמתאים לי יותר אני לא יכולה לחזור לדיאטנית שהיתה לי כי עמוסה במטופלים אם יש לכן מישהי להמליץ לי אני אשמח אני בתסכול נוראי מודה לכן מאוד

שלום אמירה, ראשית כל הכבוד על שהצלחת עד לא מזמן לשמור על ההישג- זה בסוף הכי חשוב... אני הייתי שמחה להמליץ על הדיאטנית האישית שלי (לא של קופ"ח- למרות שהבנתי שהיא גם עובדת במאוחדת). היא פשוט מקסימה ומקצועית, קוראים לה אורטל מדיאטנית עד הבית (יש לה גם צוות של דיאטניות) והיא עושה ביקורי בית ככה שזה מאוד נוח (אני מאיזור רחובות). הטלפון שלה הוא 052-6453861 המון בהצלחה, טל

16/01/2012 | 04:14 | מאת: אלינור

התחלתי לשתות כף שמן זית כל בוקר. זה מקל לי על עצירות שאני סובלת בדרך כלל. הבעיה היא שהיא אני מרגישה תחושת שריפה בבטן ישר אחרי שאני שותה את השמן זית וזה עובר אחרי 15-20 דקות בערך. האם אני צריכה להפסיק עם זה? תודה.

16/01/2012 | 15:27 | מאת:

שלום אלינור, איני יכולה להסביר את תחושת השריפה, ויכול להיות שמדובר בהפרשת חומצה מוגברת. אם הכאב נסבל,אפשר לנסות ולהמשיך, אם הכאב חד ומעיק, כדי לבצע בדיקת גסטרוסקופיה. בברכה,דנה

16/01/2012 | 00:05 | מאת: יפית

היי ,אני בת 16 משקלי הוא 70 והגובה שלי הוא 1.58 . אני מלאה ואני לא שלמה עם הגוף שלי , יש לי אירוע במשפחה עוד חודש וחצי ואני מאוד רוצה להשיל 10 קילו . אני יודעת שעד אז זה לא יהיה בריא ואפשרי אבל אשמח לרדת עד אז 8-7 קילו . עכשיו חורף ונורא קשה לי לעשות ספורט כי בקיץ אני רגילה להליכה כול יום אבל המזג אוויר ממש מקשה עליי. למכון כושר אני לא ארשם כי יש לנו הוצאות בבית ואני לא רוצה להכניס גם את זה למרות שאני יודעת שההורים שלי לא יסרבו אבל אני לא רוצה להביא ליותר מידי הוצאות , וגם דיאטנית לא בא בחשבון כי הייתי כבר פעמיים ואני לא מקפידה ללכת אליהן, דיאטנית זה לא הפיתרון שלי . רציתי לדעת אם ב8 שבועות עד אז אני אוכל להשיל מעליי 8 קילו עם פעילות ספורטיבית בבית , אם כן אשמח לעזרה ושתכוונו אותי ,אשמח גם לדעת כמה אני אמורה לשקול עם הגובה שלי (1.58) תודה רבה רבה! :)

16/01/2012 | 14:04 | מאת:

יפית שלום! נהדר שאת מודעת ומעוניינת לרדת במשקל, אבל... המשימה הזו מצליחה רק אם עושים תהליך משולב של דיאטה ופעילות גופנית. הדרך המתונה היא המנצחת, ירידה של כ - 1/2 ק"ג בשבוע. מכאן את וודאי מבינה שהמטרה הנוכחית שלך לא ריאלית. אם קשה לך להתמיד בדיאטה, אז יש להגביר את הפעילות הגופנית וכמובן עדיף לעשות זאת בייעוץ וליווי מקצועי, כזה שניתן להשיג בחדר כושר (למשל). משקל מקסימלי תקין לגובהך וגילך הוא 62 ק"ג. בברכה, נועה

15/01/2012 | 19:39 | מאת: איילה

רציתי לדעת מה יותר בריא לאכול שקדים קלויים או בוטנים קלויים ? שאלה נוספת כמה קלוריות יש בעשרה בוטנים קלויים וכמה קלוריות יש בעשרה שקדים קלויים? ושאלה אחרונה האם בשקדים קלויים יש סידן? תודה !

16/01/2012 | 15:30 | מאת:

שלום איילה, בכל מקרה עדיף לא קלויים, אך עדיף שקדים. 10 בוטנים קלויים- 60 קק"ל. 10 שקדים קלויים - 60 קק"ל. וכ- 30 מ"ג סידן. בברכה,דנה

15/01/2012 | 15:05 | מאת: מירב

ישנפ ירקות שגורמים לי גזים כגון כרוב ברוקולי כרובית , קולורבי איזה ירקות ניתן לאכול בירקות מבושלים ?גזר ודלעת צובעים לי את העור וחוץ מקישוא מה עוד יש לאכול ?

15/01/2012 | 15:10 | מאת:

שלום מירב, לא נשארו הרבה אפשרויות לגיוון לאור התיאור שלך חוץ מסלרי, סלק, שומר או דלורית ושעועית ירוקה וצהובה ואפונה סינית. בברכה,דנה

14/01/2012 | 16:07 | מאת: איריס

שלום דנה,המון תודה על התשובה המפורטת. אני ראיתי שיש מלטיטול דווקא בשוקולד ללא סוכר וממרח חרובים. האם אפשר להמשיך לצרכם? תודה רבה, איריס

14/01/2012 | 18:36 | מאת:

שלום איריס, שוב, נשאלת השאלה, מהי הכמות הכוללת שלהם ומה השפעתם על רמת הסוכר. במרבית מהמוצרים האלו גם אין חתימה של "איל" ו/או המלצה לצורכם בקרב סוכרתיים. יש בכל מקרה להיוועץ עם דיאטנית באופן אישי לגבי המזונות השונים המוגדרים "ללא תוספת סוכר". בברכה,דנה

14/01/2012 | 12:27 | מאת: יהודית

E202 Potassium Sorbate חומר משמר: חומצה סורבית ומלחים שלה גורם לכאבי ראש והפרעות עיכול. זה מה שמצאתי בטבלת במשמרים הרעים מה דעתכם?

14/01/2012 | 14:41 | מאת:

שלום יהודית, לפי ארגוני הבריאות העולמים נחשב בטוח לגמרי לשימוש פרט אצל אנשים אלרגיים. הכמויות שאנו צורכים נחשבות לנמוכות ברבה מההמלצה. חשוב להבין את תפקדו של משמר זה. מונע הווצרות פטריות ועובשים שעלולים להזיק יותר לבני אדם בהרבה מהמזונות שאנו צורכים, בעיקר יין וגבינות, וכן חלק מהפירות היבשים. המלצתי תמיד להמנע ממזונות המכילים משמרים למיניהם, כולל מלח וסוכר, אך בעולם המדרני אין הרבה דרכים לשמר מזון לאורך זמן, אילולא המשמרים המזון היה יקר באלפי מונים. בברכה,דנה

14/01/2012 | 11:25 | מאת: רועי

דנה שלום, אני משתדל להקפיד לאכול מזונות המקדמים בריאות ומניעת מחלות: דגנים מלאים (גריסים, שבולת שועל, חיטה, בורגול, דוחן וכדומה) על בסיס יומי קטניות (עדשים, שעועית, גרגירי חומוס) שלוש פעמים בשבוע ירקות ועלים ירוקים (5-9 ירקות שונים ביום) פירות (3 פירות שונים ביום) אגוזים למיניהם (חופן אחד ביום) בגלל הכמות הגדולה על בסיס יומי של ירקות ופירות דגנים וקטניות פוחד שנחשף לרמות גבוהות של ריסוס וחומרי הדברה (למרות ששוטף המזונות). קנייה של מזון אורגני היא הוצאה שלא יכול להרשות לעצמי לצערי. שאלותי הן: 1. האם שטיפה של הירקות והפירות במים מספיקה כדי לשטוף את חומרי הריסוס וההדברה, או שהיית ממליצה לשטוף באמצעות תכשיר מסויים? 2. קראתי שבירקות עליים (פטרוזיליה למשל) מצויים חומרי הדברה בתוך העלים שלא ניתנים לשטיפה. האם הדבר נכון ומה הן המלצותייך בנדון? 3. האם אכילת דגנים וקטניות על בסיס יומי שאינם ממקור אורגני חושפת אותי לחומרי ריסוס, והאם אכן מכילים חומרי הדברה אשר נשארים גם לאחר השטיפה? 4. האם יש ירקות, עלים ירוקים, פירות, ממקור לא אורגני שהיית ממליצה לי להימנע מהם בשל תכולת ריסוס גבוהה אשר אינה נשטפת ו/או נספגת אל תוך הפרי/ירק תודה מראש וסליחה על השאלה הארוכה רועי

14/01/2012 | 14:36 | מאת:

שלום רועי, אני אענה בתמציתיות על הנושא, שכן איני מומחית לתברואת מזון וגידולים חקלאיים. הבעיה עם הדברה אכן קשה שכן חקלאים משתמשים בסוגים שונים. חלקם יורדים בשטיפה טובה של מים, חלקם מחייבים ים וסבון. חלק מהריסוס חודר קליפה וחלק לא, וישנם אף ריסוסים שבתגובה לסבון הופכים להיות יותר חדירים למזון. ההמלצה שלי הינה גורפת- כל ירק ופרי לשטוף היטב במים זורמים בלבד. היום כתוב על מרבית מהירקות והפירות מה מקור המגדל, אפשר לפנות אליהם ישירות לשאול במה מרססים ולבחון את המוצר לעומק. בברכה,דנה

בתחליף אבקת חלב ראיתי שרשום ללא לקטוז, אבל רשום שיש קזאין. מבדיקה באינטרנט הבנתי שקזאין זה החלבון של החלב ואם כך איך יכול להיות שאין בזה לקטוז?

שלום אור, הלקטוז הוא סוכר החלב והקזאין הוא אחד מיני חלבונים רבים של החלב. אפשר למצות את הלקטוז החוצה, בייחוד שמדובר באבקה.אין קשר בין נוכחות קזאין לבין נוכחות לקטוז. בברכה,דנה

ובאיזה אב מזון שנמצא בחלב נמצא הלקטוז? האם בכל חלבוני החלב אין לקטוז או רק בקזאין אין לקטוז? השאלה השניה נשאלת כדי לדעת האם כאשר כתוב שהמוצר מכיל חלבוני חלב (ללא ציון חלב) אפשר להיות בטוחים שאין בזה לקטוז?

14/01/2012 | 05:12 | מאת: ריקי

שלום דנה ותודה מראש על תשובתך. במסגרת הורדת מאכלים להורדת רמת הסוכר שלי (סכרת גבולית), הורדתי גם את התירס. האם עשיתי נכון , או שאפשר לאכול? ושוב תודה ריקי

14/01/2012 | 11:15 | מאת:

שלום ריקי, תירס אכן מכיל כמות נכבדה של פחמימות מורכבות מסוג עמילן שיכולות להעלות סוכר. לא חייבים להוריד לגמרי אלא לאכול באופן מוגבל, 2-3 כפות של גרעינים זאת מנה או רבע-חצי קלח מבושל, תלוי בגודלו. בברכה,דנה

14/01/2012 | 00:27 | מאת: מירי

שלום, ראיתי כאן בפורום הודעות קודמות בנושא הסוכרלוז, אבל אני מאוד מוטרדת. אני משתמשת בסוכרלוז כבר שנים רבות ונחשפתי אליו ע"י דיאטנית שהמליצה לי עליו וציינה בשעתו שהוא מופק מסוכר ולכן הוא נחשב טבעי. בעקבות זאת המלצתי על השימוש בו לבני משפחה ולמכרים רבים. אני מבינה שכל הממתיקים המכילים סוכרלוז משתייכים לאותה קבוצה (סוכרלייט, סוכרה-דיאט, סוכרלוז ועוד אחרים שקיימים בשוק). לצערי נחשפתי לאחרונה למידע אודות "המצאת" הסוכרלוז ועל כך שהוא מכיל כלור. האם יש מקום לדאגה ? האם מומלץ להפסיק לצרוך אותו ? איזה ממתיק מומלץ לצרוך, הן לצורך ירידה במשקל והן לחולי סכרת ? אשמח להכוונה בעניין זה. תודה.

14/01/2012 | 11:18 | מאת:

שלום מירי, נכון להיום סוכרלוז נחשב לממתיק בטוח לשימוש ללא תופעות לוואי או סיכון. נוכחות כלור לא משנה ולא מזיקה. לידעתך, מלח השולחן שאת צורכת, כמחצית ממנו היא כלור והגוף זקוק לו ויודע להשתמש בו ולהפריש עודפים. לעניות דעתי המקצועית, למרות שהוא בטוח נכון להיום לשימוש, אפשר להתרגל לצרך מזון גם בלי המתקה. זה תהליך לא פשוט אך מסתבר שאפשרי, כמו הגבלת נתרן. בברכה,דנה

14/01/2012 | 16:56 | מאת: אלישבע

שלום, ומה יכול לעשות מי שאיננו מצליח בשום אופן לצרוך קפה/תה ללא המתקה? אלישבע

13/01/2012 | 21:16 | מאת: איריס

שלום רב,אובחנתי כחולת סוכרת והתחלתי לקחת גלוקומין. מכיוון שעלי לשמור על תזונה נכונה,קראתי חומר באינטרנט ולהפתעתי מצאתי שתחליף הסוכר מלטיטול מתפרק בגוף כסוכר רגיל ולכן אינו מתאים לחולי סוכרת. חלק מהמוצרים ללא סוכר שקניתי,אכן מכילים מלטיטול. האם יש אמת בכך ועלי להפסיק מיד לאוכלם? אודה על תשובתך, איריס

14/01/2012 | 14:23 | מאת:

שלום איריס, מלטיטול שייך לחבורה של ממתיקים הנקראים סוכרים אלכוהוליים. אלו מתוקים פחות מסוכר לרוב, אך משתמשים בהם כי יש להם מחצית מערכו הקלורי של סוכר רגיל. הוא גורם לפחות בעיות שיים ומעלה פחות את הסוכר, אך בכל זאת מעלה. הבעיה העיקרית עם תחליף זה שבכמויות גדולות עלול לגרום לשלשולים. ברעיון שהוא מחליף חלק מהצורך בהמתקה בסוכר ולרוב משולב עם עוד גורמים ממתיקים. הכל בסופו של דבר מסתכם לכמות, ואת זה צריך לאמוד פר מוצר ולא באופן כללי. לרוב הוא נמצא בסוכריות ומסטיקים, שם הכמות הכללית שלו נמוכה בכל מקרה ולכן כמעט ולא משפיע על רמות הסוכר בדם. בברכה,דנה

13/01/2012 | 18:17 | מאת: שלמה

אני בן 16, גובה 1.72 משקל 58 ורציתי לדעת משהו בקשר לתפריט יומי בלי מוצרי חלב. איזה כמויות של טחינה, שומשום, שקדים וטופו אני יכול לקחת מידי יום בשביל לספק את המנה היומית של סידן? אין לי בעיות השמנה או משהו, אני עושה אימון אנאירובי מידי יומיים. אשמח לעזרה. תודה רבה.

14/01/2012 | 14:31 | מאת:

שלום שלמה, המנה היומית שלך של סידן צריכה להגיע ללפחות 1200-1300 מ"ג. אני אתן לך מספרים. פרוסת טופו רגיל- כ- 30 מ"ג סידן פרוסת טופו מועשר בסידן- 230 מ"ג סידן כוס שקדים טבעיים- 430 מ"ג סידן כף טחינה - 100 מ"ג סידן קופסת סרדינים- 300 מ"ג חשוב לזכור כי ספיגת סידן מהצומח נמוכה יותר ולכן כדאי לשקול תוסף. כמו כן לא הייתי ממליצה לגבר בגילך לצרוך הרבה מוצרי סויה. קח בחשבון שיש גם דגני בוקר מועשרים בסידן של חברת נסטלה. אם הסיבה ללא מוצרי חלב הינה רגישות ללקטוז, אין מניעה לאכול מוצרי חלב בעזרת אנזימי עיכול, כמו גם גבינה צהובה שעשירה בסידן וכמעט נטולת לקטוז. בברכה,דנה בברכה,דנה

13/01/2012 | 17:54 | מאת: גיא

אני אישית לא מטגן-אבל אחותי מתעקשת להמשיך לטגן למרות הסברי.אז שאלתי היא איזה סוג שמן גורם לפחות נזקים במקרה זה:קנולה או זית או אחר,האם עדיף דווקא מזוכך לטיגון או לא?

14/01/2012 | 14:33 | מאת:

שלום גיא, שמן קנולה עדיף לטיגון בגלל נקודת עישון גבוהה מזו של שמן זית. אין לי מידע לגבי דרגת הזיכוך. בברכה,דנה

13/01/2012 | 14:15 | מאת: אמיר

שלום רציתי לשאול כמה קלוריות הגוף שלי שורף ביום לאחר שתיית 2 ליטר מים קרים מהמקרר?והאם יש בזה בעיה בריאותית? תודה אמיר

13/01/2012 | 14:46 | מאת:

שלום אמיר, הוצאה האנרגתית של הגוף קשורה למזון ולא למים. כאשר הגוף מעכל הוא מוציא אנרגיה. לגבי מים זה לא קורה, גם אם הטמפ' שלהם נמוכה מזו של הגוף, כי כבר בקיבה הטמפ' משתווה. בברכה,דנה

13/01/2012 | 15:22 | מאת: אמיר

קראתי מאמר אשר בו נאמר שלאחר מחקר מקיף על אנשים ששתו מים קרים נמצא שהגוף שורף קלוריות לאחר שתיית מים קרים כדי לשמור על חום הגוף.פשוט לא ידעתי כמה קלוריות הגוף שורף.

13/01/2012 | 12:49 | מאת: רעות

דנה שלום, יש לי שאלה לגבי מוצרי החלב. בתוכנית של אולגה רז היא אמרה שמוצרי חלב כגון גבינה וקוטג' מעלים את רמת החומציות בדם, ובעצם גורמים להוצאת סידן מהעצם על מנת לסתור את החומציות, האם זה נכון?

13/01/2012 | 14:47 | מאת:

שלום רעות, לא ככל הידוע לי. ייתכן וישנה עליה בחומציות של הדם, אך היא רגעית. הכליות והריאות במצב תקין מווסות את זה. בברכה,דנה

שלום רב, אני סטודנטית לתזונה שנה ג' ונתקלתי בתרגיל בבעיה בהבנה של עיקרון הזרקת האינסולין בסכרת סוג 1 ואשמח לעזרתכן- חולה שמקבל 4 זריקות- 1 בזאלי, ו3 קצרות (רגולר). אני יודעת שהרגולר מתחיל להשפיע כעבור כחצי שעה והשיא הפעולה שלו הוא 2-3 שעות מההזרקה. השאלה היא מתי עלי להביא את הארוחה הגדולה למטופל כאשר האינסולין בשיא או דווקא לפני? מהו למעשה הסדר שאני אמורה לתת ארוחה? לדוגמא בבוקר- אם המטופל מזריק ב7 בבוקר אינסולין, והוא אמור להשפיע אחרי חצי שעה- אני אמורה לתת ארוחה גדולה כעבור חצי שעה ואז אחרי 2-3 שעות ארוחת בינים או להפך- ארוחת בינים כעבור חצי שעה ואז ארוחה גדולה כעבור 2-3 שעות (שזהו זמן השיא) אשמח להבהרה בנושא, המון תודה מראש, חן

שלום חן, בסוגי האינסולין האלו לא חייבים ארוחת בינים, כי זמן הפעולה שלהם קצר מאוד. אל תשכחי שזמן ספיגה של ארוחה גדולה לוקח כמה שעות, תזכרי בעקומת סוכר לאחר ארוחה, כך שהאינסולין מכסה ארוחה אחת. החצי שעה נועדה לתת זמן לאינסולין להספג ולהיות זמין לפעולה. בברכה,דנה

14/01/2012 | 19:54 | מאת: חן

13/01/2012 | 10:25 | מאת: ליאור

שלום רב, שאלה לגבי אשה מבוגרת מטופלת בדיאליזה וסובלת מעצירות כרונית - האם אפשר לתת לה תוסף סיבים כגון בנה-פייבר? תודה מראש

שלום ליאור, באופן עקרוני אפשר להוסיף סיבים כגון בנה פייבר, הבעיה העיקרית היא שאלו צריכים לבוא בנוכחות של כמויות מים די גדולות שהן בעייתיות במטופלי דיאליזה. תתייעצו עם הדיאטנית ביחידה בהתאם למגבלות. בברכה,דנה

12/01/2012 | 17:32 | מאת: מסינה

שלום, היום קיבלתי תוצאות בדיקת דם, הופתעתילגלות שהכולסטרול הטוב שלי נמוך בהרבה מהממוצע, והכולסטרול הרע מאוד גבוה. הדבר תמוה בשל העובדה שאני צעירה בת 18, אמנם עם עודף משקל קל, אך להגנתי עליי לומר שאני פעילה גופנית והולכת ברגל כמעט לכל מקום. עוד יותר מוזר היא העובדה שאני צמחונית, ובחודשים האחרונים עשיתי מעבר הדרגתי לטבעונות. בשבועות האחרונים בקושי צרכתי מוצרי חלב וביצים, הכול מן הצומח. כולסטרול הרי מגיע ממוצרים מן החי נכון? מעולם לא היו לי תוצאות כה עגומות של בדיקות דם בכל הנוגע לכולסטרול, תמיד הוא היה מאוד מאוזן חרף העובדה שצרכתי המון מוצרי חלב. בבקשה, אני מעוניינת להמשיך בהליך הטבעונות, אך אינני רוצה להשאיר את המצב הקיים כך. אשמח לדעת מה אפשר לעשות בשביל לשפר את האיזון בין הכולסטרול הרע והטוב. תודה!

12/01/2012 | 21:57 | מאת:

שלום מסינה, אני אשמח לנסות לעזור אם תתני לי רקע נוסף : 1. מה היו התוצאות בדיוק- סה"כ כולסטרול, LDL , HDL וטריגלצרידים (בהנחה שהבדיקה נלקחה בצום של 12-14 שעות). 2. האם את נוטלת גלולות? 3. האם יש הסטוריה משפחתית של מחלות לב וכלי דם וכן הסטוריה של בעיות שומנים? 4. משקל וגובה 5. האם את מעשנת או נוטלת תרופות קבועות. בברכה,דנה

13/01/2012 | 14:51 | מאת: מסינה

ראשית כל, המון תודה! אני מעריכה את עזרתך מאוד. תשובות לשאלות: 1. כולסטרול- 152.00 MG/DL HDL- 34.00 MG/DL LDL- 34.00 MG/DL טריגליצרידים- 101.00 MG/DL 2. גלולות הכוונה למניעת היריון? לא. 3. אכן יש היסטוריה משפחתית של בעיות לב, והיסטוריה של בעיות שומנים. 4. משקל: 100 ק"ג, גובה 175 5. לא מעשנת, נוטלת אומפרדקס על בסיס יומי למניעת צרבות. אשמח לדעת האם יש גורמים אחרים המשפיעים על רמות כולסטרול, חוץ מתזונה. אני צמחונית כבר יותר מ-4 שנים, ובשבועות האחרונים אני צורכת מעט מאוד מן החי. תודה רבה!

12/01/2012 | 12:44 | מאת: יוני

אינני צורך קמח לבן ומוצריו אלא ממיר את כל הפסטות הקמחים והלחמים במוצרי קמח מלא מסוגים שונים ביניהם: כוסמין, שיפון, חיטה, שיבולת שועל וכו'.. אמרו לי שיתכן וכמויות הסידן שאני צורך אינן נספגות בנוכחות של הסיבים התזונתיים. אני כבר לא מוכן לאכול שום דבר שעשוי מקמח לבן כי אני רוצה להגיע לכמות סיבים מספקת וכל ארוחה מלווה במוצרים המכילים סידן וגם במוצרים המכילים סיבים. הסידן שלי מגיע ממוצרי חלב פרה, כבשים ועיזים ולעיתים ממוצרי חלב בופאלו ואני עומד על 1000-1500 מ"ג סידן ביום בממוצע. האם כולו נספג? חלקו, חציו?? אשמח לתשובה.

12/01/2012 | 21:51 | מאת:

שלום יוני, ברור שדיאטה עשירה בסיבים יכולה לגרום לירידה בספיגת הסידן, אך בכל מקרה עדיפה על קמחים לבנים.אל דאגה. בברכה,דנה

12/01/2012 | 12:32 | מאת: יוני

שלום, רציתי לדעת מהו הממתיק המומלץ ביותר לתה. עד כעת השתמשתי בדבש. האמת שאני לא צורך סוכרים כלל רק מפירות בצורתם הטבעית ונמנע מכל מפגש עם סוכר לבן חום וכו'.. בגלל ההסבר על הלבבלב. עדיין לא הבנתי את ההבדל המהותי בין הדבש לסוכר מבחינת עניין הפרשת האינסולין, שהרי בשניהם יש הפרשה בהגעתם לתריסריון, אשמח אם תוכלי להסביר. בכל מקרה, אני משתדל להימנע בשימוש בדבש בתה כי ידוע שכשהוא מתחמם אובד ערכו התזונתי. תודה מראש. ו

12/01/2012 | 21:49 | מאת:

שלום יוני, ישנו הבדל בין ממתיקים שונים. סוכר לבן או סוכר חום מכילים דו סוכר שנקרא סוכרוז ואילו בפירות ובדבש החלק היחסי של פרקטוז גבוה יותר (שהינו דו סוכר שונה). ההבדל העיקרי בין סוכרוז לפרוקטוז הוא השפעתו על עליית הסוכר, כאשר לפרוקטוז אינדקס גליקמי נמוך מסוכרוז ולכן מעלה את הסוכר באופן פחות דרסטי, לכן לכאורה עדיף. מצד שני צריכת פרוקטוז מוגברת עלולה לגרום לעליה בטריגלצרידים וחמצון ldl. בכל מקרה המתקה של 2-3- כוסות ביום בדבש לא אמורה להזיק. בברכה,דנה

13/01/2012 | 11:15 | מאת: פזית

לעומת דבש וסוכר לבן/חום. אני לא סובלת ממתיקים מלאכותיים, ומחפשת מה הכי פחות מזיק להמתיק את דייסת הקוואקר שלי בבוקר.

12/01/2012 | 12:19 | מאת: שלומי

האם פסטה מחיטה מלאה אכן מלאה בסיבים תזונתיים ?והיא מומלצת יותר מהפטסה מקמח לבן

12/01/2012 | 17:49 | מאת:

שלום שלומי, בפסטה מחיטה מלאה באופן עקרוני יש יותר סיבים מפסטה מקמח לבן. ההבדלים תלויים בסוג הדגן ובין החברות. בברכה,דנה

11/01/2012 | 21:37 | מאת: רון

אשמח לשמוע את דעת המומחים (והחברים) בפורום. קראתי את המאמר הבא ואני אכן מסכים עם המחברת. כיום מושמעות כל מיני טענות נגד אכילת מוצרי חלב (בעיני, לא בצדק). אשמח לשמוע מה דעתכם בנושא. http://www.articles.co.il/article/127398/תרומת%20חלב%20ומוצריו%20לתזונה%20הכוללת תודה

12/01/2012 | 09:54 | מאת:

שלום רון, אני בהחלט תומכת בעמדה המקצעית של הקולגה שלי לתחום. אין עד כה כל הוכחה מדעית אחת שמוצרי חלב פרה מזיקים, והמחקרים המראים יתרון עולים על אלו מבחינה מדעית. ההמלצה לצרוך מוצרי חלב נשארת בעינה, עד אשר יוכח אחרת, ולשמחתי, כבר שנים מנסים להוכיח אחרת ולא מצליחים. בברכה,דנה

נקניק מסוג כתף בקר?

שלום סתוית, כתף בקר וקרמבו לא שייכים אותה קבוצת מזון לכן קשה לי להשוות ביניהם. לכל אחד יתרונו וחסרונות שאינם ברי השוואה. מבחינתי, שניהם מיותרים בתפריט, אך אם באים לעיתים רחוקות, אין לכך משמעות. בברכה,דנה

11/01/2012 | 16:34 | מאת: אמיר

שלו לבני אובחן צליאק משפחתנו לוקחת את הענין קשה מאוד אשמח לדעת איזה מוצרים הייתם ממליצים מרכזיים ואיזה מוצרים אסורים? בנוסף על רוב המוצרים רשום פחות מ 20PPM מה זה אומר שמותר לצרוך או זה מסוכן?

11/01/2012 | 17:29 | מאת:

שלום אמיר, ראשית, הרגעו, לא מדובר במחלה קשה והיא ניתנת לטיפול קל מאוד, תזונה. בהתחלה השינוי קשה ויש עקומת למידה והתרגלות גם שלכם וגם של בנך. מניסיון, האבחון קשה יותר להורים מאשר לילד שלמעשה אמור לעקוב אחרי תנאים מקפידים של תזונה. בעקרון מותר הכל פרט לחמשת הדגנים וכל מוצר המורכב מהם :חיטה, שעורה, שבולת שועל, כוסמין ושיפון. כיום נהוג לרשום על כל מוצר האם יש חשש לכך שמכיל גלוטן וגם במסעדות מודעים יותר. מציעה להכנס לאתר של עמותת הצליאק למידע עדכני, רשימת חנויות ומוצרים וגם לקבל חוברת עם רשימת המזונות. בברכה,דנה

11/01/2012 | 15:42 | מאת: דבורה

שלום דנה תודה על התגובה המהירה, אני נוטלת ויטמין d כי סבלתי מעייפות נוראית ולאחר בדיקות דם התגלה שיש לי 8 שזה חוסר חמור מאד על כן התחלתי לקחת את הויטמין

11/01/2012 | 17:26 | מאת:

שלום דבורה, אין קשר ישיר בין רמת הויטמין לעייפות שלך ולכן לא הייתי בונה עליו לטיפול בבעיה. צריך בחדוק רמות ברזל וויטמין b12 וכן תפקודי בלוטת התריס. תיקון רמות ויטמין d לרוב לוקח חודשים. בברכה,דנה

11/01/2012 | 15:07 | מאת: דבורה

תוך כמה זמן מרגע נטילת ויטמין d בכמות של 10 מ"ל הויטמין נספג בגוף ותופעת העייפות חולפת?

11/01/2012 | 15:32 | מאת:

שלום דבורה, לא הצלחתי לרדת לסוף שאלתך. האם את נוטלת ויטמין D כדי למגר תופעות של עייפות או שמא את חושבת שהויטמין גורם לך לעייפות? בברכה,דנה

11/01/2012 | 13:19 | מאת: סימה

תודה על תשובתך.. ולמה הכוונה אלרגיה לגלוטן??

11/01/2012 | 14:31 | מאת:

שלום סימה, אין רגישות לגלוטן, יש בדיקה שמגדירה האם מדובר באלרגיה לחלבון הנמצא בחמשת הדגנים. אם אין לך בדיקה כזו עם הכוחה ברורה שאת אלרגית, אז את לא. בברכה,דנה

10/01/2012 | 23:18 | מאת: מאיה

שלום דנה, למה כשלא אוכלים בלילה קמים עם ערכי סוכר גבוהים? ההגיון לא אומר שהם צריכים להיות נמוכים כי לא אכלנו הרבה שעות? תודה

11/01/2012 | 08:37 | מאת:

שלום מאיה, את מתכוונת תקין באדם בריא, גבוה מעל הנורמה באדם בריא או גבוה מהנורמה באדם חולה סוכרת? בברכה,דנה

10/01/2012 | 23:14 | מאת: שלי

שלום רב, ילדי בן השנה עם דרמטטיס של העור ואלרגי עד לאיבוד הכרה לביצה, חלב, סויה, קמח וכו' עד היום נתתי לו מטרנה צמחית מה שהתברר על ידי רופא שצריך לעבור למזון מסוג נאוקייט כי המטרנה מכילה סויה, הילד לא מוכן בשום אופן לאכול את זה ניסיתי עם ממתיק, התחלתי לתת לו עוף עם ירקות ותפוח זה מה שהוא אוכל כל היום, בבדיקת הדם יצא שהוא 1.9 אלרגי לסויה האם בכל זאת לתת לו את המטרנה או שיש תחליף אחר. אודה על תשובתך המהירה.

11/01/2012 | 08:45 | מאת:

שלי שלום! ראשית, חיוני ודחוף שתפני לקבלת ייעוץ אישי דרך הקופ"ח. זהו מקרה מורכב תזונתית ומחייב הן טיפול אישי והן מעקב מסודר. מהתיאור שלך לא כ"כ הבנתי למה קיבל עד עתה מטרנה צמחית אם ידוע שאלרגי לסויה? האם לא היו תופעות קשות כפי שציינת? מדוע את בכלל שוקלת להמשיך לתת? תמ"ל נוסף אפשרי הוא נוטרמיגן אך טעמו לא יותר טוב... אכן, קשה מאוד בגיל שנה לשכנע ילד לאכול זאת. ייתכן ויחד עם הדיאטנית המטפלת, ניתן יהיה לבנות תפריט מאוזן עם כל אבות המזון, ללא צורך בתמ"ל. ובכל זאת, אפשרויות נוספות לעבודה עם הנאוקייט - המתקה (גם עם סוכר, ניתן אח"כ להפחית בהדרגה), הסמכה עם דייסה ללא גלוטן. בהצלחה! נועה

11/01/2012 | 09:04 | מאת: שלי

נועה שלום רב, ראשית כל תודה רבה על העזרה, הייתי אצל רופא לאלרגיות לפני כחצי שנה והוא לא אמר לי שום דבר לגבי המטרנה הצמחית, הרופא השני שהלכתי אליו אמר לי שכדאי להפסיק ונתן לי את הפורמולה נאוקייט, שאלתי היא שכרגע בגלל שהוא לא אוכל מהנאוקייט האם אני יכולה לתת לו נניח בוקר וערב את המטרנה הצמחית במידה והוא רגיש לסויה 1.9 התגובות היחידות שיש לו מזה זה הדרמטיטיס בעור.

10/01/2012 | 17:59 | מאת: דבורה

לפי בדיקת דם כמות ויטמין d בדמי היא 8 כמה יחבל של ויטמין זה עלי לצרוך ביום והאם אני יכולה לקחת בקבוק שלם של 20 מ"ל בפעם אחת? כך יעצו לי בבית מרקחת של מכבי.האם הגופ יספוג זאת או שזה יצא בשתן? אודה לכם אם תענו לי בהקדם

10/01/2012 | 21:17 | מאת:

שלום דבורה, ראשית אני מציעה להתיעץ עם רופא המשפחה לגבי מינונים. יש מינון תיקון ויש מינון שימור. שנית, נהוג היום להמליץ לקחת אחת לחודש בקבוק שלם ושזה אפקטיבי כמו נטילה יומיומית של כמות קטנה יותר, אך שוב, כדאי להתייעץ עם רופא. בברכה,דנה

10/01/2012 | 12:26 | מאת: a.r

שלום, אילו תוספי תזונה או חומרים טבעיים עשויים לגרום להגברת תאבון. מדובר באשה בת 92 עם חוסר תיאבון ותת תזונה. תודה.

10/01/2012 | 13:16 | מאת:

שלום, עליכם לפנות לייעוץ אישי. אין משהו ספציפי אלא מכוון לטיפול פרטני, בהתאם למחלות הרקע והיכולות של המטופל. בברכה,דנה

10/01/2012 | 10:04 | מאת: סימה

הנני בת 53 עם נפיחות בבטן גזים ולפעמים כמו שריפה מזה הרבה שנים. אחרי בדיקות רבות ומקיפות אצל גסטרו הובחן רגישות לפרוקטוז. קצת רגישות לגלוטן. הורדתי את הפירות אוכלת לחם ללא גלוטן לא נוגעת בשום דבר שיכול לגרום לגזים נפיחות וכו. לא נוגעת בסוייה שגם גרם לכאבים.... עדיין הבטן נפוחה אמנת ממש לא כואבת ולא בוערת.כמו פעם. שאלתי היא. ממה היא נפוחה?... מה זה שומן? הגיל? חוסר במשהו? יש לציין שאני רזה ותמיד הייתי אחרי לידות הבטן הייתהשטוחה לגמרי.

10/01/2012 | 13:21 | מאת:

שלום סימה, איני רואה אותך ואיני יכולה להעריך במה מדובר. ייתכן ושומן בטני קל לקראת גיל המעבר, ייתכן ועדיין רגישות למזונות מסויימים ועוד. מציעה שתפני לדיאטנית ונסו לגלות יחד אילו מקורות מזון מפריעים לך יותר ואלו פחות. לידיעתך, אין "קצת" רגישות לגלוטן. במקרה של גלוטן מדבור באלרגיה, או שיש או שאין. בברכה,דנה

מה דעתך על ההנחה הגורסת כי הקריטריון הטוב ביותר להערכת מידת טיבו של מזון מסוים מבחינה תזונתית, היא מידת טבעיותו, דהיינו מוצרי מזון בצורתם הטבעית כפי שיצר אותם הטבע הם הבריאים ביותר, ואילו מוצרי המזון המועבדים הם הכי פחות בריאים. למשל, מקרב מוצרי הבשר, בשר עוף טרי יחשב לבריא ביותר, בעוד ששניצלים שנמכרים במקפיאים ברשתות אינם בריאים כלל כיוון שהם מעובדים, אעפ"י שעל גבי האריזה נכתב "שניצל אמיתי". בזירת המתוקים, פירות יחשבו לבריאים כיוון שהם מגיעים בצורתם הטבעית, ואילו "חטיפי בריאות" אינם בריאים כלל למרות שמם המטעה, כיוון שמדובר במוצר נעובד לחלוטין.

שלום זיוה, איני נוהגת לצדד בהנחות גורפות, כי לא תמיד הן נכונות לכולם. לדוגמה, ירקות ופירות נחשבים לטבעיים, מזינים אמוד, עשירים בסיבים, מנירלים רבים ויטמינים ונוגדי חמצון. מצד שני יש אוכלוסיה שלמה שמנועה לאכול אותם באופן חופשי או בכלל בגלל מגבלות כאלו או אחרות, כגון מחלות כליה, סוכרת, מחלות אוטואימוניות ועוד. אני אתן לך דוגמה נוספת, חלב שמקורו מכבשים נחשב למזין יותר ופחות אלרגני מחלב פרה. הבעיה שהוא חייב להיות מפוסטר, כי אם לא אנו נחשפים למזהמים קשים מאוד. הפסטור של חלב הככבשים פוגע רבות ביתרונותיו על פני חלב פרה. ולכך יש לי עוד אינספור דוגמאות. אז אולי תיאורטית הגיונית לאדם הבריא יש הגיון בדבריך, אך לצערי אחנו כבר לא שם. בברכה,דנה

10/01/2012 | 08:07 | מאת: גילי

הי, שלום, רציתי לברר האם אשכולית יעילה בפירוק שומנים? ואם כן , איך זה יכול לעזור בדיאטה? והאם גם פמלית קשורה לעניין? אשמח לתשובה

10/01/2012 | 13:27 | מאת:

שלום גילי, ישנם הטוענים שישנו חומר שעוזר בויסות רעב בתוך אשכולית וגם בפומלית. המרחק להוכחותמדעיות רב מאוד. לא הייתי בונה על זה כמקור להרזיה. בברכה,דנה

09/01/2012 | 22:57 | מאת: ג

האם שמן קנולה שמוסיפים במאפה הופך לשומן טרנס? תודה.

10/01/2012 | 13:28 | מאת:

שלום, כל תהליך חימום בטפ' גבוהות עלול ליצור שומן טרנס, אבל לא משהו משמעותי. בברכה,דנה

09/01/2012 | 22:48 | מאת: דן

שלום מה יותר בריא לאפות פיתה בשמרים או באבקת אפייה? 2) ומדוע? 3)ניסיתי לאפות פיתה באבקת אפייה היה לה ריח מוזר האם בגלל הזמן הקצר בתנור ? או לאפייה באבקת אפייה יש ריח לוואי ? הצליח לא רע מבחינת התוצאה. תודה

10/01/2012 | 13:32 | מאת:

שלום דן, איני רואה בריא יותר או פחות, זה עניין של טעם וזמן. שניהם גורמים לאותה פעולה של התפחה אך באמצעים שונים. רבים חשים טעם לוואי מוזר מאבקת אפיה ולכן מעדיפים שמרים. אני אישית מעדיפה שמרים כמקור טבעי יותר. בברכה,דנה

09/01/2012 | 21:56 | מאת: ניסים

שלום דנה האם בסלרי עלים ,שאני צורך ממנו הרבה יחסית,יש חומר מזיק?(רעיל?) או שזה נמצא בשורש הסלרי? תודה ניסים

10/01/2012 | 13:35 | מאת:

שלום ניסים, צמח הסלרי, מכיל רעלן בשם פסוראלן אשר עלול לגרום נזק לדנ"א אם נחשפים לאור השמש לאחר אכילתו. נמצא גם בתאנים ופטרוזיליה. בעייתי בשימוש במינונים גבוהים ולא בכמיות שאנו צורכים, כך שאין דאגה. בברכה,דנה

09/01/2012 | 18:35 | מאת: דנה

בQ10 חמישים מ"ל של לייף גיליתי לתדהמתי שיש צבעי מאכל לא טבעיים :סנסט ילו בריליינט בלו ואדום אלוורה .האם כדאי להשתמש בכדורים (זה תוסף יחסית יקר)אני משתדלת לא לקנות אוכל עם צבעי מאכל מלאכותיים.

09/01/2012 | 19:23 | מאת:

שלום דנה, מבחינה מחקרית מדעית, אין הצדקה לנטילת תוסף זה בכל מקרה. בברכה,דנה

09/01/2012 | 15:15 | מאת: מילי

שלום, שמעתי על מוצר חדש של יוגורט שאמור לסייע בהורדת LDL כולסטרול. האם צריכת יוגורט זה עלולה לגרום למחסורים בויטמינים כגון ויטמין D? האם קשישים שגם כך לא אוכלים כל דבר עלולים לאבד רכיבים תזונתיים כתוצאה? תודה.

09/01/2012 | 15:49 | מאת:

שלום מילי, לא הבנתי את הקשר בין צריכת יוגורט עם פיטוסטרולים למחסור בויטמינים כגון ויטמין D. הרעיון הוא שהפיטוסטרולים מעכבים ספיגה של כולסטרול לא של ויטמינים מסיסי שומן או מרכיבים אחרים. היכוב נעשה ע"י תחרות. מעבר לכך, איני מאמינה שצריכת מוצר אחד מבטלת את כל ערכיו התזונתיים או של מזון אחר. נאמר זה, איני מאמינה גדולה במוצר פונקציונלי זה, הואיל ובעיקר מדובר בגימיק ולא למעשה במוצר שנחקר מדעית בדומה לתרופות דומות. בברכה,דנה בברכה,דנה

09/01/2012 | 14:18 | מאת: דני

האם תנאי הכרחי ללימודי תואר שני או שלישי בתזונה הוא תואר ראשון בתזונה, או שאפשר גם להגיע מתחומים אחרים (אם כן, מאלו תחומים למשל?)

09/01/2012 | 15:51 | מאת:

שלום דני, עליך לפנות למוסד ישירותולברר,לכל אחד תנאי קבלה שונים. בעיקרון תואר שני ושלישי בתזונה יש למיטב ידיעתי רק באוניברסיטה העברית. תואר שני מתחיל עכשיו בתל חי. בברכה,דנה

09/01/2012 | 10:29 | מאת: שי

קראתי המון על התה הירוק והבנתי שהוא מעולה מכל הבחינות,השאלה שלי האם תה ירוק של ויסוצקי טוב מספיק ?

09/01/2012 | 15:52 | מאת:

שלום שי, לאור המאמרים שלהם, כן. האם המחקרים מספקים, לא. אם יש באפשרותך להשיג תה ירוק לא בתיון ולא מתוייגים, אז עדיף. בברכה,דנה

09/01/2012 | 10:24 | מאת: טל

תודה על תשובתך ועוד שאלה קטנה. האם יוגורט יכול לגרום לגזים ולפיחות?..

09/01/2012 | 15:52 | מאת:

שלום טל, בשלב ראשון הוא עלול לגרום, צריך להמתין ולהתרגל. בברכה,דנה

09/01/2012 | 00:54 | מאת: חסוי

האם תזונאית תוכל לתת לי תפריט ...שיעזור בטיפול הפסוריאזיס? תודה מראש.

09/01/2012 | 10:16 | מאת:

שלום, יש יותר ויותר מידע לגבי תזונה מתאימה לפסוריאזיס. אולי לא לטיפול במחלה אלא בתופעות הלוואי שלה כולל התרופות הניתנות לטיפול במחלה. לא כל דיאטנית יודעת ויכולה לעשות זאת. התייעץ עם רופא העור שלך. בברכה,דנה

08/01/2012 | 19:32 | מאת: שלומי

אני בן 27 היה לי קצת לחץ דם גבוה לא מזמן לא חושב שזה משהו קבוע ככה הרופאה אמרה בכל אופן ,מה מומלץ לי לאכול כדי לשמור על לחץ דם תקין וממה כדאי לי להמנע ?בנוסף לספורט שאני עושה כל יום . תודה והמשך יום טוב :)

09/01/2012 | 10:15 | מאת:

שלום שלומי, ראשית, רצוי לבצע מעקב לחץ דם לתקופה של לפחות מס' שבועות על בסיס יומי ולראות שינויים במהלך היום. במידה ותקין, אין צורך לשנות משהו מיוחד, אם לא יש לפנות לרופאה. בכל מקרה נמצא כי הגבלת נתרן (מלח) בתפריט יכולה לשפר בקרב 50% מהאוכלוסיה את הלחץ דם, אכילת ירקות, פירו, דגנים מלאים, מוצרי חלב דלי שומן מועשרים בסידן, קטניות ועוד. כמובן פעילות גופנית,שמירה על משקל גוף תקין, המנעות מעישון והגבלת אלכוהול ל- 2 מנות ליום יכולה לעזור. בברכה,דנה

09/01/2012 | 12:23 | מאת: שלומי

תודה רבה פורום מעולה יש לכם ...

שלום, סבלתי מהפרעת אכילה ב-7 השנים האחרונות, שבמסגרתה אכלתי לא יותר מ-3 פעמים ביום,בשעות קבועות ולא יותר מ-1500 קלוריות. הייתי במשקל נמוך. רק בשלושת השבועות האחרונים התחלתי להחלים מדפוסי האכילה האלה, ואני אוכלת מתי שאני מרגישה רעבה ומה שבא לי- אבל מקפידה על מזון בריא, בלי מתוקים וג'אנק פוד. אני כבר לא סופרת קלוריות אבל קרוב לוודאי שאני אוכלת כ-2000-2500 קלוריות ליום. הבעיה היא שאני עולה במשקל מהר מאוד- מתחילת שינוי הרגלי האכילה עליתי כבר 3 ק"ג,(אני שוקלת כרגע 54 על גובה 1.72) ואני פוחדת שאזנק עוד במשקל אם אמשיך לאכול רגיל. נראה לי שפשוט פגעתי בקצב חילוף החומרים וגרמתי לו נזק בלתי הפיך מכל הדיאטות וההרעבות. אם זה ככה, מה אני יכולה לעשות כדי לתקן את הנזק?

שלום, בעייתך מורכבת אך ניתנת לטיפול. עליך לפנות לדיאטנית, רצוי כזו שמתמחה בהפרעות אכילה ולעזור לך לבנות אורח יום תקין בשילוב של פעילות גופנית כדי כן לאפשר לך לעלות למשקל תקין אך בקצב סביר וללא עליה מעבר למשקל התקין. בברכה,דנה

08/01/2012 | 17:11 | מאת: 614

שלום, אני נערה שמאוד רזה בכל חלקי הגוף ורציתי לשאול משהו שאני וחברותיי היינו רוצות לדעת- איך מרזים בפרצוף (בלחיים) בלי להרזות בשאר הגוף? בהתעמלות רגילה? בלעיסה?

09/01/2012 | 10:10 | מאת:

שלום, מדובר במבנה פנים ואין קשר בינו לבין מזון מסויים או התנהגות מסויימת. בברכה,דנה

08/01/2012 | 15:22 | מאת: נועם

שלום רב בני בן ה2.8 נמצא בגן קיבוצי (פרטי). לאחרונה הודיעו לנו בגן על מעבר ל3 מנות בשר בשבוע במקום 5 בהמלצת תזונאית שהמליצה על מנת קטניות במקום בשר. כמה מנת בשר מומלץ לצרוך בגיל הזה בשבוע? והאם מנת קטניות יכולה להיות תחליף לבשר מבחינת מנת החלבון היומית? תודה

09/01/2012 | 09:43 | מאת:

נועם שלום! הסיבה שמנה בשרית מומלצת לילדים בכל יום נעוצה ברגישות הילדים לחסרים בברזל (עד כדי אנמיה הנפוצה לצערנו בישראל). אנמיה ניתנת לטיפול אך הנזקים הקוגנטיביים להם היא גורמת אינם הפיכים (אם כי גם אינם מדידים). משרד הבריאות, בהמלצותיו להזנת ילדים במסגרות חינוכיות, שם דגש על ארוחות צהריים עם מנה בשרית יומית, שאמורה לספק לפחות 50% מהצריכה היומית המומלצת לברזל. במידה והילדים אינם מקבלים זאת במסגרת החינוכית, יש להשלים זאת בבית. לגבי קטניות - זהו בוודאי מזון בריאות, ובשילוב עם דגנים, יכול לספק חלבון איכותי כמו בבשר. אבל... תכולת הברזל ואיכות ספיגתו אינה שוות ערך לבשר. אני בהחלט ממליצה על צריכת קטניות, כחלופה חלקית לפחמימה, כמקור מצויין לנוטריאנטים מגוונים ובעיקר כמקור לסיבים תזונתיים המסייעים לבריאות המעיים ולמניעת עצירות. בברכה, נועה