פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
05/12/2011 | 08:00 | מאת: נינו

שלום אני בת 27 גובה 158 משקל 58 עד היום עשיתי דיאטה שלדעתי לא היה בה מספיק אוכל ז"א הייתי אוכלת ארוחת בוקר וצהריים ואחרי זה מפסיקה לאכול ורק שותה מים. נמנעתי מכל סוגי הממתקים החטיפים המאכלים המטוגנים והמשקים המוגזים. אני מבקשת לתת לי תפריט מאוזן ובריא ולהגיד לי כמה קלוריות התפריט צריך לכלול. רציתי לציין שירדתי 4 קילו בחודש וחצי ובלי פעילות גופנית... רק עבודת בית כללית(ניקיון ) והגברת רמת הפעילויות היומיות כמו לעלות במדרגות במקום מעלית , לחנות את הרכב בחניה רחוקה מהמקום בכדי ללכת ברגל כמה שיותר.... אשמח אם אקבל תפריט מאוזן תווווודה

05/12/2011 | 08:05 | מאת:

שלום נינו, לצערי פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי וקבלת תפריטים, שלם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לקבלת ייעוץ פרטני. בברכה,דנה

04/12/2011 | 17:17 | מאת: יוסף

שאלתי עבור דנה ויינר אני עושה עבודה סמנריונית בנושא תזונה ועייפות וראיתי באחת התגובות שלה בפורום שאחד הגורמים הינו הפרשה של CO2 אשמח לדעת את המקורות ולקבל הפנייה למקורות ולמאמרים מדעיים שנעשו בנושא תודה רבה מראש יוסף

04/12/2011 | 17:36 | מאת:

שלום יוסף, כל ספר פיסיולוגיה יכול לתאר זאת, פנה לספרות מקצועית.כל אכילת פחמימות מעלה CO2. בברכה,דנה

04/12/2011 | 14:51 | מאת: דליה

האם רצוי לשתות מיצים טבעיים סחוטים כגון מיץ רימונים, מיץ תפוזים, קלמנטינות, פומלות וכו? ושאר מיצים תפוחים, גזר וכו? ? או לאכול את הפירות איך שהם? האם זה בריא או אפילו גורם לבעיות עם השנים?

04/12/2011 | 17:37 | מאת:

שלום דליה, פירות עדיף לצרוך בצורתם הטבעית, כי כך יש יותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. כמו כן, כאשר אנו שותים מיץ לרוב לא מדובר במנת פרי אחת אלא בשלוש לפחות ותכולת הסוכר גבוהה. יוצא דופן הוא מיץ רימונים סחוט טרי, שכן מרבית נוגדי החמצון החשובים נמצאים בקליפה הלבנה ולא בפרי עצמו ולכן חשוב לסחוט. בברכה,דנה

04/12/2011 | 14:40 | מאת: עמליה

כל פעם לאחר ארוחה כלשהי אני מזיעה קשות בעורף לא משנה מה אני אוכלת פניתי לרופאים אף אחד לא יודע מה התופעה המוזרה בלעיסת מסטיק או סוכריה אין לי הזעה אני אודה אם אקבל תשובה לתופעה המוזרה כי זה מפריע לי אנושות

04/12/2011 | 17:38 | מאת:

שלום עמליה, איני בטוחה מהי הסיבה אבל יכול להיות שאת חווה חוויה של ירידת סוכר. האם זה קורה לך בעיקר אחרי ארוחה עתירת פחמימות, בעיקר פשוטות? בברכה,דנה

04/12/2011 | 11:12 | מאת: אורחת

שלום! אני לוקחת קבוע כבר מעל חודשיים גלולות למניעת הריון ומולטי ויטמין בשל החומצה הפולית שבו ובעית נשירת השיער שבגללו נפתרה. לאחרונה בל פטריה בנרתיק התחלתי לקחת בנוסף כל יום יוגורט ביו, כדור אחד של פרוביוטיקה של הדס ושום. (למרות שבהוראות כתוב לקחת 2 מכל כדור ביום) אני מרגישה עייפות מטורפת בלי קשר לשעות השינה ורגישות לכל מגע באזורים מסויימים בגוף. האם זה קשור לשילוב הויטמינים? האם אני פועלת נכון?

04/12/2011 | 17:39 | מאת:

שלום, איני חושבת שזה קשור לויטמינים או לדרך בה את נוטלת אותם. איני רואה כל בעיה בנטילה או בסוג. התיעעצי עם רופא המפשחה ובדקי את בלוטת התריס. בברכה,דנה

04/12/2011 | 10:42 | מאת: סיגלית

שלום ובוקר טוב. קודם כל חן חן על התשובות ועכשיו לשאלה. קראתי שאם אוכלים אבטיח לאחר האוכל הוא ?ממתיק? את האוכל ואינני מבינה למה הכוונה, אשמח לדעת. ועוד, שאכילת תפוז לאחר הארוחה גורמת לחומציות בקיבה או משהו כזה.. בכל מקרה, תמיד כשאכלתי פירות לאחר הארוחה לא הרגשתי מוזר או רע. אבל חשוב לציין שהפן הבריאותי חשוב לי יותר מההרגשה ולכן אני רוצה לדעת אילו פירות אינם מומלצים לאכילה לאחר הארוחה אם בכלל אף,ר לאכול פירות לאחר הארוחה ואו שמא כל זה סתם שמועה.

04/12/2011 | 17:40 | מאת:

שלום סיגלית, הכל הבל הבלים, אין מניעה מאכילת פרי בסוף הארוחה או בכלל. בברכה,דנה

03/12/2011 | 21:11 | מאת: מודאגת

בזמן האחרון הפסקתי ביכלל לאכול בשר , כבר משהו כמו 3 או 4 שנים אני לא ממש אוהבת אבל היום אני ממש ממש ניגעלת , לא רק מבשר ביכלל מהרבה מאוד דברים שפעם אהבתי , אפילו בורקסים אני לא יכולה לגעת . הבעיה היא שאין לי ביכלל כבר מה לאכול כול דבר מגעיל אותי ובא לי להקיא בעיקר מבשר , לא משנה כמה טוב הוא יהיה וגם אם יהיה טרי , אני כבר ממש מודאגת , לא נישאר לי מה לאכול כבר אני מיסתובבת רעבה ואין שום דבר שאני יכולה לאכול ויהיה טעים לי והבעיה הגדולה שלרדת במשקל אני כבר לא יכולה כי הדבר היחיד שאני יכולה לאכול זה פחממות \ אורז פסטה ודברים כאלה .... השאלה שלי ממה זה יכול לקרות ? אולי מתרופות כולשהן ? בגיל 15 בערך התחלתי לקחת תרופה בשם מינס בשביל לטטפל בכאבי מחזור נוראים שהייתי סובלת מהם הכדורים עצמם הם נגד הריון ... שמעתם פעם אולי על בעיה דומה לזאת? אני אובדת עצות כבר ... תודה מראש

04/12/2011 | 18:40 | מאת:

שלום, לצערי לא אוכל לעזור לך במסגרת פורום זה שכן מדובר בבעיה מורכבת. מציעה לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית לבירור הבעיה יחד עם רופא מומחה גסטרואנטרולוג. בברכה,דנה

03/12/2011 | 20:58 | מאת: דנינה

שלום, אני חולת קרוהן ואמורה להתחיל טיפול ביולוגי בקרוב. רציתי לדעת האם יש הגבלות שונות לתזונה במהלך הטיפול הביולוגי? האם יש תזונה מיוחדת?

שלום, ראשית, אשמח לדעת מהו שם הטיפול כדי שאוכל לבדוק. מבחינת המחלה עצמה הטיפול נשאר ללא שינוי. בברכה,דנה

03/12/2011 | 18:34 | מאת: יוני

רציתי לשאול לגבי חלב פרה. שמעתי לכאן ולכאן אודות צריכת מוצרי חלב פרה ואינני יודע להכריע, כמובן שאני לא מתכוון לרפואה אלטרנטיבית אלא לרפואה נסמכת ראיות. האם הסידן שמצוי בחלב הפרה אכן נספג בעצמות מבחינה מדעית? ואיפה אפשר לקרוא אודות מחקר זה. או שהוא אינו נספג, סתם להזכיר שפרשתי ממוצרי חלב פרה מזה כמה חודשים והחלפתי אותם במוצרי חלב עיזים וכבשים וגם טחינה משומשום מלא וחשיפה לשמש על מנת לקבל את כמות הסידן הנדרשת, למרות שלא תמיד ניתן לעמוד ב 1300 מ?ג ביום, ולכן אני שואל. תודה מראש.

04/12/2011 | 18:38 | מאת:

שלום יוני, אין שום סימוכין מדעיים כי אכילת מוצרי חלב מעלה תחלואה כלשהי , וכן מוכיחה כי הם המקור הטוב ביותר לסידן. שמש לצערי לא עוזרת לסידן, אלא לויטמין D ויש להחשף בזהירות.ניתן לשלב עם מוצרי חלב מעיזים/כבשים ועוד. בברכה,דנה

03/12/2011 | 15:32 | מאת: אייל

בעת האחרונה לחץ הדם שלי עלה לסביבות 130 על 85. בלילה הוא תקין. לעיתים ביום הוא עולה ל 140\150 על 90, האם מומ לץ כבר עתה לבלוע כדור (יש גנטיקת לחץ דם במשפחה) או לנסות ולהורידו ע"י הפחתת קפה (10 כוסות שתיתי, ירדתי לשתיים קפה שתיים קקאו), הפחתת מלח, (ספורט אני עושה מינימים חמש פעמים בשבוע)וכ"ו ? שאלה נוספת האם רמות לחץ דם שכאלו אמורות לגרום לךכאבים בסביבות העיניים ?

03/12/2011 | 17:11 | מאת:

שלום אייל, החלטה על התחלת טיפול תרופתי הינה רפואית בלבד ותלויה במספר גורמי הסיכון שלך, לכן יש להיוועץ עם רופא. בכל מקרה מומלץ להתחיל בשינוי בדיאטה. הדיאטה כוללת : העשרת התפריט בירקות, דגנים מלאים, קטניות, מוצרי חלב דלי שומן מועשרים בסידן, ירידה במשקל (אם יש עודף), פעילות גופנית, שאתה כבר עושה, הפחתת אלכוהול לעד 2 מנות ביום. לגבי קפאין אין המלצה חד משמעית, אבל 10 כוסות זה בהחלט הרבה ורצוי עד 3 כוסות ביום כולל קקאו. הפחתת מלח בהחל יכולה לעזור בכל מקרה ולהחליף בתחליף מלח עם אשלגן במקום נתרן, במידה ובדיקות הדם תקינות. בברכה,דנה

03/12/2011 | 13:26 | מאת: אפרת

שלום יש לי אהבה עצומה לכרוב לבן ואני אוכלת ממנו כמות עצומה בתדירות עצומה....:) כל יום קילו לצורך העניין. מעניין אותי מהו הנזק האפשרי במקרה כזה. בלוטת התריס או משהו כזה?יכול להיות? תודה

03/12/2011 | 17:15 | מאת:

שלום אפרת, דווקא אכילת ירקות ממשפחת המצליבים נמצאה קשורה בירידה בסוגי סרטן רבים. אמנם 1 ק"ג ביום זה הרבה, אז איני יכולה לומר מה התרומה או הנזק האפשרי בכך. בכל מקרה יותר מדי, גם מדבר טוב, עלול להזיק. אכלי בפרופורציה. בברכה,דנה

03/12/2011 | 09:40 | מאת: נתי ............

איזה מזון מומלץ לשחלות פולצסטיות כדי לרדת במשקל

שלום נתי, ההמלצה מדברת על הפחתת פחמימו פשוטות בדיאטה ובכלל בשילוב פעילות גופנית אינטנסיבית. בברכה,דנה

03/12/2011 | 08:22 | מאת: שמואל

במקרים רבים אני סובל הרגשת שרפה פנימית מצד שמאל של הבטן לכיוון בית החזה פניתי לרופא המשפחה ולא הייתה לו תשובה יש לי מס' רב של שנים מבלירובין גבוה כבד שומני ואני עם עודף משקל גדול

03/12/2011 | 17:18 | מאת:

שלום שמואל, איני יכולה לתת הסבר לתחושה שלך, אך כמובן איני יכולה להתעלם מהבעיה הרופאית שלך שמחייבת התערבות מיידית בנושא המשקל העודף והכבד השומני. פנה למרפאה לטיו בעודף משקל ושקלו יחד עם רופא ודיאטנית אפשרויות טיפול. בברכה,דנה

02/12/2011 | 19:22 | מאת: יוחאי

האם יש הבדל או שמסתכלים על זה אחרת אם התואר שלי הוא מתל חי או מאריאל? לפי הניסיון שלכם.. מה באמת עדיף? אריאל או תל חי? אם אכן יש יתרון לאחד מבתי הספר האלה שצריך להכניס את זה לשיקול הדעת לפניי שמתחייבים.

03/12/2011 | 17:20 | מאת:

שלום יוחאי, איני יכולה לומר ו/או להשוות, שכן טרם הכרתי סטודנטים שסיימו במכללת אריאל במסגרת עבודתי. היתרון של מכללת תל חי הוא שנים של מחזורים רבים יותר שיצאו, מעבר לכך איני יכולה להעיד, וכמובן שאין לי העדפה היכן אדם סיים לימודיו, מה שקובע הוא יכולותיו בהתמחות. בברכה,דנה

02/12/2011 | 14:32 | מאת: יוני

שלום רב, רציתי לדעת באופן סופי האם ניתן לשתות מים בזמן הארוחה או לא מכיוון שאני רואה שהדעות חלוקות. אשמח לקבל דעה של רפואה נסמכת ראיות ולא רפואה סינית או משהו כזה אלא משהו שהוכח מדעית. האם באמת חומצות הקיבה ?נשטפות? כששותים בזמן הארוחה או שמא זהו מיתוס? ובקשר לגזים, האם יתכן שחלב עיזים ומוצריו גורמים לגזים במערכת העיכול? ואם כן, יש אפשרות להרגיל את מערכת העיכול לקבל את המוצרי הללו או לא. אודה מראש על התשובה ושבת שלום.

03/12/2011 | 17:21 | מאת:

שלום יוני, אין מניעה לשתות בזמן ארוחה, ולא קורה שום דבר לחומציות הקיבה. לגבי מוצרי חלב עיזים- ייתכן ויגרמו לגזים, לעיתים עם הזמן הגוף מתרגל. בברכה,דנה

01/12/2011 | 21:07 | מאת: יוסי

אני רוצה לקנות אבקה לעליה במשקל אבל אני לא בטוח אם זה טוב כי במנת הגשה של האבקה יש 640 קלוריות, 27 גרם חלבון ו-126 גרם פחמימה , זה בסדר לצרוח כמות כזו של פחממה? זה לא יותר מדי ? תודה!

03/12/2011 | 17:25 | מאת:

שלום יוסי, איני יכולה לומר אם מתאים לך או לא. מומלץ לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי על מנת לשלב נכון עם המזון הנצרך בתפריט. בברכה,דנה

01/12/2011 | 17:42 | מאת: שירי

שלום רציתי לנסות להבין למה יש לי שלשול כשעתיים לאחר שאני אוכלת מרק שאני מכינה (בצל, גזר, סלרי, דלעת, כרובית, קישואים, שמיר ופטרוזיליה). מה ההשלכות הבריאותיות של זה / ההשלכות לגבי משקל? תודה, שירי

03/12/2011 | 18:00 | מאת:

שלום שירי, איני יכולה לומר מהי הסיבה לכך וכמובן מהן ההשלכות. הגדרה של שלשול הינה מאוד ספציפית וצריך לראות כיצד משפיע לאורך זמן ולא מאכילה פעם בשבוע. אם זה מפריע לך, פשוט תפסיקי עם אכילת מרק זה. בברכה,דנה

01/12/2011 | 15:25 | מאת: אסתי

בזמן האחרון יש לי בחילות וכאבי בטן. ככל הנראה מדובר בכאבים פסיכוסומטיים (בדיקות רפואיות שללו בעיה גופנית וגם מדובר בתקופה לחוצה ויש לי עבר של "לחצים בבטן"). נאמר לי שאכילת מנות קטנות במרווחים קטנים לאורך היום יכולה להפחית לי את הבחילות. השאלה היא מה זה מנה קטנה? וכמה קטנים יכולים להיות המרווחים? (אני יכולה לאכול כל שעה קרקר עם גבינה, למשל?) מה לגבי ארוחת הצהריים הגדולה? להקטין אותה, לוותר עליה, להגדיל את הפער בינה לבין הארוחה הקודמת והבאה. לגבי אכילה בערב - כמה זמן לפני השינה כדאי לי לאכול ארוחה אחרונה? ואילו מאכלים קל לקיבה לעכל ולא יפריעו לשינה שלי? תודה רבה

03/12/2011 | 18:02 | מאת:

שלום אסתי, בהנחה שעבר גסטרוסקופיה והכל תקין, ניתן לעזור ע"י אכלת ארוחות קטנות המכילות מעט שומן (כלומר גבינות רזות, לא מטוגן ולא מתובל מדי). לא צריך לדלג על צהריים, אבל להפריד בין המנות,לדוגמה: לאכול מרק ושעה אח"כ מנה בשרית קטנה עם תוספת. המנע ממזונות עם זמן עיכול ארוך כגון אורז וקטניות. ארוחה אחרונה לפני השינה, לפחות שעתיים. בברכה,דנה

01/12/2011 | 12:07 | מאת: גלעעכעכ

כל הגבינות שמצאתי עם סידן זה מלא שומן ונתרן. אין משהו קצת פחות קיצוני ?

שלום, גבינת ריקוטה יש 5% עם מעט מאוד נרן של מלבות גד. יש גבינה צהובה 5%. גבינות סקי לא עשירות אמוד בנתרן ויש בהן הרבה סידן ומעט שומן. בברכה,דנה

01/12/2011 | 14:19 | מאת: גלעעכעכ

נתרן 470 מ"ג סידן 500 זה הרבה נתרן יחסית לא ? אני אוכל הרבה מזה הרי. מה לגבי ברי פקאן וקממבר צאן ? זה דבר טוב ?

רק צהובה ?

שלום, הגבינה הקשה העשירה ביותר בסידן הינה גבינה צהובה.גם גבינה משולשת יחסית עשירה. בברכה,דנה

01/12/2011 | 09:27 | מאת: קארין

שלום רב, לי יש שאלה קצת שונה בנוגע לתזונה.אני סטודנטית לתזונה שנה ג ובנוסף סיימתי תואר במזון בתל חי.הייתי רוצה לדעת קצת פרטים לגבי תואר שני בתזונה.איפה כדאי ללמוד?איזה תואר כדאי לעשות מחקרי או עיוני?מה מקנה כול אחד מבחינת עבודה והתקדמות מקצועית? האם תואר בחול משתלם יותר? תודה.

01/12/2011 | 13:42 | מאת:

שלום קארין, פורום זה אינו מיועד למענה על שאלות אלו. את מוזמנת לפנות אלי במחלקה לתזונה קלינית ברמב"ם- 8542625.השאירי שם וטלפון ונחזור אליך. בברכה,דנה

30/11/2011 | 21:42 | מאת: יואב

במה עדיף להשתמש לדעתך להמתקת משקאות חמים: בסוכר לבן, בסוכר חום או בסוכרלוז? חשוב לי לציין ששיקולי דיאטה אינם עומדים לנגד עיניי אלא ההיבט הבריאותי בלבד.

01/12/2011 | 08:26 | מאת:

שלום יואב, עדיף סוכר חום או סילאן תמרים. בברכה,דנה

30/11/2011 | 18:23 | מאת: מיקי

שלום, מה היית ממליצה לאכול במהלך מבחן ארוך של 3.5שעות ,שדורש ריכוז רב ומיצוי יכולות שיכליות? האם ג'ל אנרגיה שמשתמשים במאמצים ארוכים יכול להתאים? תודה

01/12/2011 | 08:25 | מאת:

שלום מיקי, אפשר לקחת 2 חטיפי אנרגיה+חטיף שוקולד קטן או פרי. בברכה,דנה

קניתי גבינת עיזים.. אבל זה מלוח מאוד ואין בזה הרבה סידן. באיזה גבינות יש הכי הרבה סידן ? איזה לבקש ?

שלום, גבינות עיזים לרוב לא מתוספות סידן ולכן אין לא תמצאי מקורות לכך בגבינות אלו. בגבינות מחלב פרה מתספים הרבה פעמים סידן ועל כן זהו מקור טוב כממו ריקוטה, גבינה לבנה סקי, חלב ומעדנים. בברכה,דנה

30/11/2011 | 11:32 | מאת: מיכל

שלום, מזה מספר חודשים אני סובלת מרבה גזים עם ריח לא נעים. אמנם בעבר הייתי צמחונית והתחלתי לאכול בשר, אך השינוי היה כמה חודשים לפני הגזים. מעבר לכך התזונה שלי לא השתנתה. האם יתכן שיש קשר? האם רצוי להמנע מבשר לכמה ימים על מנת להבין אם זה המקור? האם לפנות לרופא משפחה?

01/12/2011 | 08:19 | מאת:

שלום מיכל, ייתכן ויש קשר, עשי כמה ימים הפסקה ורי אם חל שינוי. במידה וכן, מצאנו את הגורם. גם אז אין מניעה שתאכלי בשר אך ככל הנראה יקח זמן עד שמערכת העיכול תתרגל לאכילת הבשר. בברכה,דנה

29/11/2011 | 23:16 | מאת: דבורה

שלום, שמעתי שתוספי ויטמין B12 עלולים לגרום לסרטן. מה ידוע על כך? תודה.

30/11/2011 | 07:35 | מאת:

שלום דבורה, נכון להיום לא קראתי דבר בנושא. מציעה שתבחני את המקורות מהם שמעת, אשמח לדעת אם ממקור עיתונאי או באתר שקראת ואביע את דעתי. בברכה,דנה

30/11/2011 | 23:45 | מאת: דבורה

http://www.veganforum.com/forums/showthread.php?16897-High-B12-levels-and-increased-cancer-risk http://agenda.nana10.co.il/217/forum/356983 http://www.webmd.com/cancer/news/20091117/folic-acid-b12-may-increase-cancer-risk

29/11/2011 | 11:26 | מאת: ניר

שלום, האם צום מיצים (או צום מים) הוא צום בריא במידה ומבצעים אותו ליום או יומיים? (קראתי במספר מקומות שאם מבצעים את הצום פחות משלושה ימים אז הוא יכול רק להזיק). תודה ניר

29/11/2011 | 12:23 | מאת:

שלום ניר, אין משמעות לצומות האלו בין אם יום, יומיים או שלושה. לא ממליצה בכל מקרה. בברכה,דנה

30/11/2011 | 10:55 | מאת: מרוין

צום מיצים זה מקור פרנסה למטפלים טבעונים אך חסר כל תועלת בריאותית.

29/11/2011 | 09:41 | מאת: ady

מה דעתכם על הסופהרב NFN 200 ? בהמלצת הרופא, הפסקתי התרופה הקונבנציונלית.כדי להוריד את רמת הכולסטרול. אני לוקחת eltroxin, normalol,cartia מה אני צריכה לעשות כדי לשלב את כולם? תודה לתגובה

29/11/2011 | 11:15 | מאת:

שלום עדי, מדובר בנאיצין, טיפול ישן לדיסלפדמיה. צריך לעקוב אחר בדיקות תפקודי כבד כמו כן יכול לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול. לגבי שילוב תרופות, התייעצי עם רוקח או רופא. בברכה,דנה

29/11/2011 | 15:17 | מאת: Ady

נאמר לי כי אין לה כל השפעה על הכבד,כי זאת לא תרופה. לקחת אחרי האוכל. רופא לא מיתערב

29/11/2011 | 17:20 | מאת: Ady

הרופא לא המליץ,פשוט הסכים להפסיק חודשיים את התרופה קונונציונלית , שגרם לי לכאבים. בסולגר המליצו-לי

28/11/2011 | 17:43 | מאת: עדי

שלום, אתמול פתחתי קופסה של אבקת מרק בטעם עוף ומכסה האלומיניום שלה היה מעט נפוח. התוקף הוא לעוד כשנה. האם אפשר להשתמש במוצר או שזה מעיד על קלקול? תודה רבה

28/11/2011 | 19:09 | מאת:

שלום עדי, אין קשר לקלקול. את יכולה גם להריח ולטעום, זה בוודאי תקין לגמרי. אם את חוששת, פני לחברה. בברכה,דנה

28/11/2011 | 12:45 | מאת: גידי

מהם היתרונות התזונתיים באכילת אבוקדו? כמה קק"ל בערך יש באבוקדו אחד בינוני?

28/11/2011 | 19:07 | מאת:

שלום גידי, אבוקדו מכיל חומצות שומן חד בלתי רוויות ופיטוסטרולים התורמים לאיזון שומנים בדם, למרות תכולת השומן הגבוהה אצלו, בדומה לשמן זית. באבוקדו בינוני יש כ- 180-200 קק"ל. בברכה,דנה

27/11/2011 | 21:57 | מאת: טל

היי, מה יכולה להיות הסיבה לכך שבחודשים האחרונים יש לי ממש הרבה גזים ונפיחות בבטן? קצת לא נעים להיכנס לתיאורים אבל נראה לי שזה רלוונטי, הם ממש מסריחים ובד"כ לא רועשים.. אני אוכלת הרבה ירקות אבל גם מלא דברים אחרים, שותה מים במהלך הארוחות (יכול להיות שזה לא טוב? קראתי דברים סותרים).. תודה

28/11/2011 | 19:05 | מאת:

שלום טל, אני מניחה שאופי האכילה שלך לא השתנה ועדיין הופיעה בעיית הגזים. בהנחה שלא שינית, פני למומחה גסטרואנטרולוג לבירור. במידה ושינית ואת אוכלת יותר סיבים, ייתכן וזוהי הסיבה, ומומלץ להוריד בכמות הירקות והפירות גורמי הגזים והלחשף שוב בהדרגה. אמנם אכילת סיבים מאוד מומלצת אך לא מתאימה לכולם באותה מידה. בברכה,דנה

26/11/2011 | 18:09 | מאת: אורית

שלום אני סובלת מתופעה מגיל קטן, אחרי אכילת חמין צמחוני המכיל שעועית, 3-4 שעות אחרי כך מופיעים פצעים שנראים כמו כיבים שטוחים או כמו כוויות וזה אדום ומעט צורב ושתייה קרה מעט מקלה על זה. כבר בודדתי את כל המשתנים וגיליתי שרק השעועית (חומה, מנומרת, שחורה) היא הגורם. רציתי לשאול 2 שאלות: א. האם זה אלרגיה/אי סבילות לשעועית ועלי להמנע? והאם הפצעים (שנעלמים אחרי יום) נמצאים בכל צנרת מערכת העיכול או רק בפה? תודה.

27/11/2011 | 10:33 | מאת:

שלום אורית, ייתכן ומדובר באישזהי אלרגיה למריכב מסויים בשעועית. עליך להמנע רק אם הפצעים אכן מפריעים לך. איני יכולה לדעת עד לאן ממשיכים הפצעים, קרוב לוודאי שרק בפה. בברכה,דנה

26/11/2011 | 14:31 | מאת: יגאל

לאור המלצות לסיים ארוחה בלגימת תה ירוק [ או תה צמחים] ולא תה רגיל, אבקש להבין את הסיבה כי ידוע לי שהתה הירוק מקורו באותו צמח ממש של התה הרגיל וההבדל ביניהם הוא תהליך כימי מסוים. האמנם תהליך זה משנה את תכונותיו במידה שכזו ?

27/11/2011 | 10:34 | מאת:

שלום יגאל, ההבדל המשמעותי בין תה ירוק לתה השחור הוא בתכולת נוגד חמצון בשם EGCG. זהו נוגד חמצון חזק מאוד שנמצא מוריד נזקים חמצוניים בחלל הפה, מערכת העיכול, נשימה ועוד. בברכה,דנה

26/11/2011 | 10:14 | מאת: יעל

שלום, בני בן 9 וחצי חודשים (נולד בזמן, הכל תקין). מאז שהתחלנו טעימות הוא מסרב לאכול מוצקים למעט פירות מרוסקים וביסקוויט וגם זה בעירבון מוגבל. ניסינו לתת לו דייסות, מרק עם בשר, הודו, עוף, עדשים, שיבולת שועל, קטניות וכ"ו, ניסינו לתת לו לאכול מהצלחות שלנו את האוכל שלנו וחוץ מביס הוא סירב. הוא עדיין יונק ומסרב לקבל בקבוק בבית, רק בגן הוא מסכים. לפי טיפת חלב הוא מתחת לאחוזון 5 (אחוזון 10 היה המקסימום שהיה בו בגיל 6 חודשים) ועלה רק 500 גרם ב 3 חודשים האחרונים. הוא תינוק מאד עירני ופעיל עם בעיות שינה (מתעורר הרבה בלילות ולא ישן הרבה ביום), בדיקות דם מקיפות יצאו תקינות ואני לא "דוחפת" לו אוכל בכוח כדי לא ליצור אצלו אנטי, אני רק ממשיכה לנסות בעקביות סוגים שונים של אוכל כבר כמה חודשים ללא הצלחה. אני יודעת שבשלב מסויים הוא יאכל ואני לא לחוצה, רק מעוניינת לדעת אם יש לכם המלצות או הצעות. תודה רבה

יעל שלום, נשמע שיש לך מודעות גדולה לגבי מה לעשות ומה לא לעשות. כמו כן יש לי רושם שאולי מדובר בסרוב על רקע התנהגותי ולא תזונתי. המשיכי להציע, לא לדחוף, אל תעלבי אם הוא מסרב. הציעי לו טעמים חדשים כאשר הוא רעב אבל לא מורעב. שמרי על אוירה נינוחה ונעימה, ללא גירויים כמו טלוויזיה. הציעי מזון אחד כל פעם בארוחה קבועה, למשך שבועיים שלושה לפחות ואז עברי להציע מזון חדש. הציעי מזון שאת אוהבת ואכלי אותו בעצמך בזמן שאת מציעה לו- דוגמה אישית הכי חשובה! במקביל אני ממליצה לך לקבוע תור לדיאטנית ילדים בקופ"ח שתעקוב אחר התפריט שלו. הדיאטנית תוכל להמליץ על שינויים התנהגותיים נוספים בהתאם להתקדמות שלו או תוספים בהתאם לתפריט שלו. בריאות שלמה, מיכל

27/11/2011 | 11:37 | מאת: יעל

25/11/2011 | 18:28 | מאת: אליהו

ערב טוב, האם נקטר חמוציות ובירה שחורה דיאט (ללא חומרי שימור, צבעי מאכל וחומרים רעים אחרים)נכללים בקבוצה המושמצת "משקאות קלים", שרצוי להימנע משתייתה? אם כן, מדוע? בברכה, אליהו

25/11/2011 | 21:22 | מאת:

שלום אליהו, אם מדובר במשקה ללא תוספת סוכר או תחליף סוכר אזי זה ייחשב למשקה שניתן לצרוך במגבלה. בכל מקרה עדיף מים. בברכה,דנה

26/11/2011 | 13:40 | מאת: אליהו

דנה שלום, האם יש בכלל משקאות דיאט שאינם מומתקים בממתיק (מלאכותי, בדרך כלל)? דומני שאין. המשקאות אליהם התייחסה שאלת ממותקים בממתיקים - אחד בסוכרלוז (נוסף לפרוקטוז) והשני (לפחות 25% פרי) באצסולפם קיי וסוכרלוז. ובכן, אלה שייכים לקבוצה המושמצת שצוינה בשאלתי? בברכה, אליהו

25/11/2011 | 02:07 | מאת: gd

האם לתזונה יש קשר לקריעת שרירים

25/11/2011 | 08:18 | מאת:

שלום, אם מדובר על קרע בשריר על רקע מאמץ גופני, איני יכולה לומר שיש קשר. מציעה שתפנה לפורו תזונה באתר של מכון וינגיטט. בברכה,דנה

24/11/2011 | 21:30 | מאת: איילה

שלום רציתי לדעת מהם הערכיים התזונתיים של הבננה? תודה

26/11/2011 | 00:58 | מאת:

שלום איילה, בננה בינונית מכילה - 60 קק"ל ומהוו מקור מצויין לאשלגן. בברכה,דנה

24/11/2011 | 13:49 | מאת: אילן

לבת שלי בת 6 יש ערכי כולסטורול גבוהים. המליצו לה על חלב 1%. מאידך שמעתי שלא כדאי לשתות חלב 1% אודה להתיחסותכם

25/11/2011 | 07:00 | מאת:

אילן שלום! לא ציינת האם מדובר גם בבעיה של משקל עודף, האם בעיה משפחתית, האם מטופלת תזונתית בלבד? כל אלה יכולים להשפיע על התשובה. אספק לך מידע: בכוס חלב 3% יש 18 מ"ג כולסטרול, בכוס חלב 1% יש רק 6 מ"ג כולסטרול. למרות ההבדל שנראה משמעותי, אלה מספרים קטנים, כמעט זניחים. זה משמעותי כשמדובר בשתיית כמות משמעותית, כמו ליטר חלב. נכון הרבה יותר להתייחס למזונות עתירי הכולסטרול ושם להגביל. בברכה, נועה

24/11/2011 | 13:07 | מאת: שקד

מהם הערכיים התזונתיים של האפרסמון? תודה

שלום שקד, באפרסמון בינוני יש כ-90 קק"ל, עשיר מאוד בסיבים תזונתיים, ויטמין C, ויטמין A ואשלגן. בברכה,דנה

24/11/2011 | 12:57 | מאת: רותי

שלום רב, אני מחפשת תזונאיות בתחילת דרכן או שנמצאות בסוף לימודיהן ומחפשות משרה חלקית 3 פעמים בשבוע באיזור המרכז לעבוד במוקד קשרי לקוחות שנותן מענה לתזונה. מדובר בעבודה בחברת תרופות בינלאומית. השאלה היא האם מותר לי לפרסם דבר כזה בפורום שלכם ואם לא האם תוכלי לומר לי איפה כן ניתן לפרסם? תודה על זמנך רותי לרון 050-5628290

24/11/2011 | 14:42 | מאת:

שלום רותי, פני בבקשה לעמותת הדיאטנים בישראל, עמותת עתיד. להלן קישור של האתר. בברכה,דנה http://www.atid-eatright.org.il/

24/11/2011 | 10:13 | מאת: דינה

האם עדיפה חשיפה לשמש או תוסף לבליעה? מדוע בחלב אין כלל ויטמין D?

24/11/2011 | 14:44 | מאת:

שלום דינה, 90% מהויטמין D שלנו ממקורו בייצור בעור כחשיפה לשמש. הואיל וההמלצות הינן בעייתיות בגלל החשיפה לקרינה, אם יש חסר ממליצים על תוסף. ברור שחשיפה לשמש יומית עתשה את העבודה באופן טבעי ונכון יותר, אך יש בעיה בהמלצה זו כיום. בחלק ממוצרי החלב מתספים בויטמין D. פשוט באופן טבעי אין הרבה ויטמין D במזון. בברכה,דנה

האם עלולה להיווצר בעיה כלשהי כאשר אישה בהריון ו/או בתקופת ההנקה אוכלת תבלינים כמו קינמון, כורכום , חליטות צמחים מזעתר , אורגנו, לבנדר , רוזמרין, וכל זאת כל יום בכמויות של כפית מקינמון וכפית מכורכום , ולגבי החליטות כמות של כף - מדובר בצמחים מיובשים שנמכרים כתבלין בשקיות סגורות בסופר

שלום, אין בעיה באכילת תבלינים בזמן הריון והנקה. בברכה,דנה

23/11/2011 | 23:02 | מאת: פנינה א.

חן חן ותודה רבה על התשובה הממצה והמהירה. כן בעלי לוקה גם בסוכרת. הבנתי את הבעיתיות בנושא מיץ הרימונים. שוב תודה פנינה.

24/11/2011 | 14:46 | מאת:

שלום פנינה, על לא דבר. בברכה,דנה

23/11/2011 | 22:06 | מאת: חן

שלום, בתקופה האחרונה בשירות הצבאי ירדתי רבות במשקל (163, 44 ק"ג) אני רגילה לאכול כמות רבה מאוד של ירקות במהלך היום, כיצד אוכל לעלות במשקל בצורה מתונה ונכונה?

24/11/2011 | 14:47 | מאת:

שלום חן, לצערי פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. פני לדיאטנית במסגרת הצבא . בברכה,דנה

23/11/2011 | 20:51 | מאת: נטלי

שלום, לבתי בת ה-16 גילו אי סבילות לקטוז. סיבה לבדיקה היו כאבי בתן חוזרים במשך חצי שנה. האם זה מולד או שפשוט לא גילינו את זה בגיל צעיר יותר? תודה מראש נטלי

24/11/2011 | 14:48 | מאת:

שלום נטלי, אין סיבה ברורה לרגישות ללקטוז וזו נפוצה מאוד ואין מה לחשוש. ניתן להמשיך לאכול מוצרי חלב עם או בלי תוסף אנזים לפירוק הלקטוז. פנו לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

23/11/2011 | 16:23 | מאת: אפרת

מחודש יוני ועד היום ירדתי 13 קילו אני בשומרי משקל , ויורדת בצורה איטית ומבוקרת ,אוכלת מכל קבוצות המזון , כל 3 שעות . גיליתי שאני בשבוע 6, האם אני יכולה להמשיך לאכול אותו דבר ? אני יורדת בערך חצי קילו בשבוע . האם זה תקין לרדת בשליש הראשון ?

שלום אפרת, הרבה נשים יורדות במשקל בטרימסטר הראשון בגלל בחילות והקאות, ואין בכך סכנה ממשית. בכל מקרה לא מומלץ לאכול פחות מ-1500 קק"ל במהלך כל ההריון.חשוב להקפיד שאת מקבלת מספיק ויטמינם ומינרלים, ובמידה ויש חשש לחסר אזי לקחת תוסף. בברכה,דנה

23/11/2011 | 14:01 | מאת: הדס

שלום בבדיקת הדם האחרונה שעשיתי נמצאה אצלי רמה גבוהה של טריגליצרידים (240 ) אני בחורה רזה ,בת 30 ,מעונינת לעלות מעט במשקל שאלתי היא איך עושים זאת לנוכח העובדה שציינתי .? מה אפשר לאכול כדי לעלות קצת במשקל וגם להוריד את רמת הטריגליצרידים?

24/11/2011 | 14:51 | מאת:

שלום הדס, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי, וכדאי להתייעץ עם דיאטנית קלינית. יש לברר מקור הטריגלצרידים- אורח חיים,תזונה, גנטיקה, טיפול תרופתי ובהתאם לטפל. ניתן להעלות במשל מבלי להעלות טריגלצרידים. כמו כן, חושב לוודא שהבדיקה נלקחה בצום מלא של 14 שעות. בברכה,דנה

23/11/2011 | 12:21 | מאת: אילה

שלום מבקשת לדעת האם אפשר לקחת ויטמין D אחרי ארוחה חלבית? תודה

23/11/2011 | 12:36 | מאת:

שלום אילה, אין מגבלה על זמן נטילת הויטמין או מזון. בברכה,דנה

23/11/2011 | 12:12 | מאת: ציפי

שלום בת 54 מצאו לי כולסטרול 222 וטריגליצרידים160 הרופא המליץ על דיאטה להורדת הערכים הגבוהים משקל 58 גובה 165 מה היית ממליצה לי לאכול כדי לשפר את המצב?

שלום ציפי, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לפנות לדיאטנית קלינית במסגרת קופת החולים. לא מדובר רק בדיאטה מסויימת אלא אורח חיים. בברכה,דנה

22/11/2011 | 13:04 | מאת: שירי

היי ליועצות :) אני בת 38.5, גובהי 1.59 ושוקלת 56.5. אני רוצה לרדת כ-4 קילו שומן ואני מאוד מתקשה. התחלתי לשמור מתחילת החודש, אוכלת כל כמה שעות, מקפידה על מזון דל שומן, חלבון איכותי בכל ארוחה (טונה, ביצים, גבינות), הרבה ירקות. הפסקתי עם מתוקים, גלידות, חטיפי פריכיות ועוד. מתאמנת 3 פעמים בשבוע אירובי ומשקולות, ואין תזוזה! :( אולי 3 שבועות זה לא מספיק זמן? אולי צריך יותר מחודש? לא יודעת מה כבר לעשות.. אציין שאצלי הכל איטי יותר אך עדיין...שום שינוי בהיקפים בבגדים. מה אני עושה לא נכון?

22/11/2011 | 15:30 | מאת:

שלום שירי, 3 שבועות זה לא מספיק זמן לראות שינויים במסת שומן. את עשית בעיקר שינוי בהרכב המזון וככל הנראה לא בכמותה הקלורית, כך שזה יקח זמן. נסי להעלות את מינום הפעילות הגופנית. 3 פעמים בשבוע זה לא מספיק. בברכה,דנה

22/11/2011 | 21:57 | מאת: שירי

ראשית תודה על תגובתך. על כמה פעמים בשבוע פעילות את ממליצה?