פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה

או לצרוך הרבה סידן וזהו ? הרי גם אם צרכנו הרבה סידן מה זה שווה אם היה חסר ויטמין D...

שלום, בחסר של ויטמין D צריך לקחת ויטמין D. בנוגע לסידן, צריך לברר מה הצריכה היומית ולהמליץ בהתאם. כמובן שמגיל מסויים או בקבוצות סיכון כדי לבצע בדיקת צפיפות עצם בהמלצת רופא המשפחה. בברכה,דנה

כמה ויטמין D את בתור תזונאית ממליצה לקחת באופן קבוע ?

31/10/2011 | 11:19 | מאת: נעמה

מבקשת לדעת כמה ליטר מים צריך לשתות ביום?

31/10/2011 | 20:10 | מאת:

שלום נעמה, ההמלצה לנוזלים (כולל מה שמגיע מהמזון) נע בין 20-40 מ"ל לכל ק"ג משקל גוף. הואיל ובערך כליטר מים מגיע במזון, אז ניתן להפחית. לדוגמה אדם ששוקל 70 ק"ג צריך לקבל כ 1400-2800 מ"ל נוזלים , מתוך זה ניתן להוריד את החלק היחסי שמגיע במזון. כמובן שמדובר באנשים במשקל תקין או מעט עודף. במקרים קיצונים של עודף או תת משקל ניתן לחשב אחרת. כמובן שמצבי חום קיצוניים, פעילות גופנית יחושבו אחרת. בכל מקרה ההמלצה לשתיה מעבר למזון מדבר על כ-8-10 כוסות ביום שזה שווה 1.5-2 ליטר ליממה. בברכה,דנה

31/10/2011 | 11:18 | מאת: איילה

אני בת 37 צורכת כל יום 4 יוגורט ביו 2 כוסות חלב מלאות 5 שקדדים ו2 כפות טחינה גולמית מבקשת לדעת האם זה בסדר? האם מה שאני אוכלת כל יום זה מוגזם ? יכול לגרום לנזק לגוף? או שאני יכולה להמשיך לאכול את כל מה שציינתי? תודה רבה

31/10/2011 | 20:11 | מאת:

שלום איילה, התשובה נכונה רק לגבי צריכת סידן, אז את מקבלת ד והותר סידן במזון גם ללא הטחינה והשקדים. בברכה,דנה

31/10/2011 | 09:13 | מאת: דנית

דנה שלום אתמול שאלתי אותך אם ניתן להוסיף אבקת סכרין ליוגורט, וענית לי שעדיף להשתמש בסוכרלוז. ראשית כל עלי להודות לך על תשובתך המהירה. ברצוני להוסיף ולשאול מהם היתרונות של הסוכרלוז על פני הסכרין והאם הסכרין עלול להזיק לבריאות. כמו כן, ברמת העיקרון, אפשר להוסיף אבקת סכרין ליוגורט? ושוב, תודה רבה על התשובה המהירה.

01/11/2011 | 08:46 | מאת:

שלום דנית, היתרונות של סוכרלוז על פני סכרין, מעבר לעובדה שלסוכרלוז אין טעם לוואי כלל, הוא העובדה שאין מגבלת שימוש, הינו בטוח יותר לשימוש, ועלי לציין שלתקופה ארוכה, סכרין היה אסור לשימוש במדינות מערביות רבות. יש יותר הוכחות לכך שסכרין הינו בעייתי בחיות מעבדה ובתרביות. בעיקרון אפשר להוסיף סכרין ליוגורט ללא בעיה. בברכה,דנה

31/10/2011 | 01:06 | מאת: שירה

מזה שנה בערך שאני שוקלת 46 קילו על גובה 1.63. (היתה לי ירידה משמעותית אחרי שהתגייסתי ומאז זה נשאר, לפני כן הייתי 53 בערך). הדפוס בערך כל השנה הזאת היה שבבסיס אני אוכלת ממש קצת, וכשאני באה הביתה (פעם ב-10 ימים) אני טוחנת ואוכלת טוב. החודש הזה הייתי די הרבה בבית בגלל החגים, וגם התחלתי לאכול קצת יותר בבסיס, ועליתי 2 קילו למשקל 48. מצד אחד אני יודעת שזה טוב, כבר לא הייתי מרוצה מהמשקל הנמוך, מצד שני אני מפחדת שכשאני אשתחרר (שזה די בקרוב) ושגרת החיים שלי תשתנה כי אני אהיה בבית אני אתחיל לעלות. מצד שני, אם עם תפריט מאוזן ונורמלי אני אעלה סימן שזה המשקל שאני צריכה להיות בו, לא? יש לציין שאני ספורטיבית ועוסקת בפעילות גופנית קבוע, ושבחיים לא היו לי בעיות כלשהן עם המשקל אלא תמיד הייתי רזה. פשוט התרגלתי כבר לאיך שאני נראית ולמשקל שלי בשנה האחרונה שקשה לי עם לעלות אפילו שאני יודעת שאולי זה מה שצריך להיות, הסטנדרטים משתנים בהשפעת הסביבה ומה שהייתי מרוצה ממנו לפני הצבא כבר עכשיו נראה לי נורא אם אחזור אליו. (זה נורא איך גורמים לכולנו לפתח הפרעות אכילה, וכל כך קשה לצאת מזה...) בקיצור אשמח לשמוע מה את חושבת והאם אני צריכה לדאוג... תודה!

01/11/2011 | 08:44 | מאת:

שלום שירה, מאורך השאלה, אני מבינה שמטריד אותך מאוד הנושא, למרות שאת לא רוצה שזה יטריד אותך. איני יכולה לחזות מראש מה יקרה שתשתחררי, אולי תעבדי, אולי תסעי לנסיעה ארוכה, אין לדעת. הגוף שלנו נתון לשינויים כל החיים, ואת ביסוד אדם רזה. בין אם 46 או 53 ק"ג. תמשיכי עם הפעילות הגופנית הרגילה שלך, ולכשתשתחררי נוכל לדבר שוב, על הרגלי אכילה נכונים, תזונה בריאה ועוד. בברכה,דנה

30/10/2011 | 17:35 | מאת: אושרת

כמה אשלגן מומלץ לצרוך ביום? קראתי שצריך 4700 מ"ג ואני מגיעה בדר"כ ל- 2000 בערך. האם זה מספיק? ואם לא- באילו מזונות יש הרבה אשלגן?

01/11/2011 | 08:35 | מאת:

שלום אשורת, הטווח נע סביב 3000-4000 מ"ג ליממה, אך אפשר להסתפק בפחות. ההמלצות מדברות על העשרת אלשגן בתפריט כמניעה וטיפול ביתר לחץ דם. מזונות עתירי אשלגן הינם בעיקר ירקות ופירות: בננה, עגבניות, סלק, אבוקדו, עלים ירוקים למיניהם, פירות יבשים, מלון, מנדרינות ועוד. בברכה,דנה

30/10/2011 | 16:46 | מאת: אביב פלד

שלום מאילו חלקים בהודו עשויה רולדת הודו? וכמה אחוזי שומן יש בה? והאם בכלל קיים אחוז אחיד של שומן ברולדה? שאם היא עשויה מחלקים רבים של ההודו, הרי יתכן אז שמקום אחד ברולדה עשוי ממקום שמן, ומקום אחר עשוי מחזה רזה? תודה!

30/10/2011 | 16:58 | מאת:

שלום אביב, צר לי, אך ממש אין לי מידע בנושא זה. עלי לדעת את המרכיבים על מנת לחשב. בברכה,דנה

השאלה על הרולדה בפני עצמה בלי מרכיבים שמוסיפים בבית. ולכן חשבתי שיש לכם על זה מידע, כיון שזה הרי מוצר ידוע ביותר. ואני מניח שהרבה שואלים לגביו.

30/10/2011 | 16:33 | מאת: דנית

האם ניתן לדעתך להוסיף ליוגורט ממתיק על בסיס סכרין? הממתיק הוא בצורת אבקה.

30/10/2011 | 16:59 | מאת:

שלום דנית, יש ממתיקים חדשים וטובים יותר בשוק גם בצורת אבקה ו/או נוזל על בסיס סוכרלוז. בברכה,דנה

30/10/2011 | 14:23 | מאת: קורל

רציתי לדעת האם בטטה זה בריא? כמה קלוריות יש ב-100 גרם בטטה אפויה בתנור? מה הגודל של 100 גרם בטטה בערך? כמו תפוח"א גדול? או פחות? כי הבנת שהגודל הממוצע הוא 155 קלוריות ואני לא יודעת מה הגודל הממוצע..

30/10/2011 | 17:04 | מאת:

שלום קורל, בטה נחשבת לירק שורש מזין, עשיר בויטמין A. ב-100 גר' בטטה אפויה יש כ-90-100 קק"ל. זה בטטה קטנה עד בינונית, לא יכולה להשוות לתפוח אדמה בברכה,דנה

כל דבר שמכיל שומנים כמו קפסולת אומגה 3, טחינה\בליעת שמן זית בכף,וכו עושים לי גזים מה הפתרון???

שלום, איני יכולה להביא לפתרון באופן חלקי. ייתכן וגם דברים אחרים מביאים לאותה תופעה. אפשר להקטין מנה, לקחת כפית ולחלק על פני היממה ואולי גם לעשות בירור מדוע שומן עושה לך גזים. בברכה,דנה

30/10/2011 | 11:25 | מאת: אנונימי

שלום, רציתי לדעת כמה קלוריות במאכלים מסויימים (קיבלתי תשובות מגוונת מדי באינטרנט): בכוס פתיתים מבושלים עם חצי כפית שמן זית, בכף קוטג 3%, בכוס תירס מבושל (שהיה קפוא)  ובלחמניית לחם קל. תודה מראש!

30/10/2011 | 17:02 | מאת:

שלום, פנה לאתר הבא, המידע אמין למדי. http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx בברכה,דנה

29/10/2011 | 19:38 | מאת: חני

קראתי לאחרונה על זרעי פשתן שמאזן את ההורמונים רציתי לדעת אם במקרה של שחלה פוליציסטית זה מועיל או מזיק להוסיף לאוכל זרעי פשתן

29/10/2011 | 19:45 | מאת:

שלום חני, אין לי מידע בנושא. אני מניחה שזה לא מזיק. בברכה,דנה

29/10/2011 | 01:47 | מאת: עומר

היי בבדיקת דם נמצאה רמת b12 של 270, הרף התחתון של הטווח הנורמלי. מצד שני, אני חש תשישות (ערפול..), עייפות, קושי בקריאה, קשי זכרון וריכוז. בשבוע הראשון לשנה"ל הנוכחית, בנוסף לתיאורים הנ"ל, החלו כאבי ראש לאחר דקות בודדות של הקשבה. יש לציין שבשנת הלימודים הקודמת לא סבלתי מאף אחד מהסמפטומים. תודה עומר

29/10/2011 | 19:24 | מאת:

שלום עומר, איני מאמינה שניתן לייחס את כל תחושותיך לויטמין B12 במיוחד שלא מדובר בחסר אלא ברף התחתון. התייעץ עם נוירולוג. בברכה,דנה

שלום רב השבוע היה פרסום בערוץ 10 שאומגה 3 כדורים מסוכן לבריאות ומסרטן מה עושים עכשיו האם מותר לשתות או אסור אני מבולבלת תודה רבה על התייחסותך

שלום אורלי, לצערי לא אוכל להתייחס הואיל ולא ראיתי את הפרסום ועל מה הוא הסתמך. הפתרון- אומגה 3 מהמזון ומשמן דגים. בברכה,דנה

28/10/2011 | 21:18 | מאת: אלכס

שלום, אני זקוק לדוגמאות לכריכים (סנדויצים) שאפשר לקחת ללימודים עם הערך הקלורי הבא (כל מנת סנדויץ צריכה להכיל את הערכים הבאים) : קלוריות: 266 שומן: 10 גרם שומן רווי: 5 גרם כולסטרול: 13 מ"ג סודיום: 200 מ"ג פוסטיום: 43 מ"ג פחמימות: 24 גרם פרוטואין: 20 גרם אני אשמח לקבל דוגמאות לגבי סוג הלחם ומה אפשר לשים בכריך עצמו.

29/10/2011 | 19:26 | מאת:

שלום אלכס, ניתן להכנס לאתר הבא ולשלב בין המרכיבים השונים ולקבל סכימה סופית. http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx בברכה,דנה

29/10/2011 | 20:19 | מאת: אלכס

הי דנה, אני מכיר את האתר, אך זה לא כזה טריבאלי לעשות את החישוב.

28/10/2011 | 16:54 | מאת: גילה

האם צריכה של יותר מ-3 מוצרי חלב ביום גורמת לבריחת סידן?

29/10/2011 | 19:27 | מאת:

שלום גילה, התשובה היא, לא. בברכה,דנה

28/10/2011 | 14:03 | מאת: ליאת

משתוקקת ללימוד תזונה ורוצה לעבוד ביה"ח או קופ"ח איפה אפשר ללמוד באיזור הצפון ??? נהריה -חיפה ? האם זה מחייב תואר 1 בכדי לעבוד בקופ"ח ביה"ח ?? והאם זה לימודי תואר 1 או תעודה ? מה שכ"ל ? וכמה שנים לומדים את זה ? האם לימודים שמקבלים תעודה של מכללה זה מספיק בכדי לעסוק בזה ??

29/10/2011 | 19:29 | מאת:

שלום ליאת, כדי לעסוק בתזונה בבתי חולים ו/או קופת חולים יש לסיים תואר ראשון במדעי התזונה באחת משלוש המקומות הבאים: מכללת תל חי, מכללת אריאל והפקולטה לחקלאות ברחובות. מעבר לכך יש לעבור הכשרה מעשית של 1/2 שנה בבית חולים/מרפאות ובריאות הציבור ובסוף לעבור בחינה ממשלתית. שכ"ל יש לפנות למוסדות עצמם. מדובר ב- 3 שנות לימוד. בברכה,דנה

בוקר טוב! קוראים לי ספיר ואני בת 19. לאחרונה אני עייפה ותשושה. לפני חודש עשיתי בדיקות דם ובתוצאות הבדיקות ראיתי שרמת הFerritin שלי היא 6.1 (ng/mL) ורמת ה- MPV שלי היא 7.55 (fL). אשמח מאוד לדעת מה זה אומר ומה אני יכולה לעשות כדי לעלות את רמות אלו. תודה מראש!!

שלום ספיר, צריך לבדוק רמות ברזל וטרנספרין ולהחליט על תוסף ברזל בהתאם ובייעוץ רופא המשפחה. בברכה,דנה

לכמות היומית של הסידן ? כי היה חסר ויטמין D. כמויות אם אפשר.. תודה רבה.

שלום, אין קשר בין חסר לויטמין D וצריכת סידן מהמזון. רוב הויטמין D שלנו נוצר בעור בתגובה לקרני שמש. בגלל חוסר חשיפה מספקת בשל חשש ממחלת סרטן העור אנו לא מייצרים מספיק. התרומה מהמזון זניחה, ולרוב יש צורך בתוסף של ויטמין D. לגבי סידן, לרוב 3-4- מוצרי חלב מועשרים בסדין יספקו את ההמלצות: כוס חלב+יוגורט מועשר+פרוסת גבינה צהובה דלת שומן+ גבינה לבנה מועשרת או גבינה משולשלת, או 3 סרדינים. כמו כן ניתן לקבל משקדים,אגוזים, כרוב, כרובית. בברכה,דנה

27/10/2011 | 18:43 | מאת: טלי

שלום, רציתי לדעת מה אפשר ללמוד בתואר שני בתחומים אחרים לאחר תואר במדעי התזונה.. האם אפשר לעשות תואר שני בפסיכולוגיה?

שלום טלי, בהחלט כן, ניתן ללמוד מדעי הרפואה, מנהל עסקים, בריאות הציבור ועוד. לגבי פסיכולוגיה אין לי מידע, להערכתי,לא. זה כנראה תלוי בסו התואר השני בפסיכולוגיה ותנאי הקבלה בכל אוניברסיטה. בברכה,דנה

27/10/2011 | 17:45 | מאת: ליהיא

שלום, אימי סובלת מהשמנת יתר . לפני שנתיים סבלה מסרטן השד , הבריאה. והשנה שלל מחלות קטנות, בנוסף שבירת דיסק ולחץ רב שאיתו לא מתמודדת . אינני מצליחה לבקש ממנה לשנות את כל התזונה בבית גם לאחיי ולי . כי כך יהיה לה יותר קל לרדת במשקל ועוד שלל סיבות טובות. יש המלצה ?

29/10/2011 | 19:44 | מאת:

שלום ליהיא, למה לבקש ממנה? אולי תתחילי את בתהליך יחד עם אחייך ותזמי את השינוי ממך, כולל ביצוע קניות, לעזור בבישולים, לדרוש מנות אחרות ועוד. היא מעצמה, לא תיזום ככל הנראה, תביאי את את השינוי. בהצלחה,דנה

27/10/2011 | 13:33 | מאת: רוביק

שלום לדיאטנית, איזו השפעה יש לפרוקטוז הנמצא בבירה מאלט דיאט? קראתי שהוא בא מדגנים ואיננו מוסף לה כממתיק. היא מומתקת בסוכרלוז. ב-100 מ"ל שלה יש 4.6 ג' פחמימות (19 קלוריות). האם הוא מעלה את הסוכר בדם (בדומה לסוכר)? רוביק

שלום רוביק, פרוקטוז הינו סוכר טבעי הנמצא בהרבה מזונות , כולל פירות. הפרוקטוז אינו ממתיק אלא סוכר בפני עצמו. ההבדל בינו לבין סוכרוז (סוכר לבן) הוא האופן בו מעלה את הסוכר ונחשב לבעל אינדקס גלקמי נמוך. הבעיה שהוא גם מעלה ייצור טריגלצרידים יותר מסוכרוז וצריכה מוגברת ממנו מעלה LDL. בברכה,דנה

27/10/2011 | 13:26 | מאת: דור

אבי מוזן דרך צינורית מהבטן(עבר ניתוח "פג")בגלל שיש לו סכרת הוא מקבל מזון נוזלי הנקרא בשם "גלוצרנה" 237 מ"ל. הוא זקוק ל-6 קופסאות ביום, העלויות הן מטורפות למעלה מ- 1700 ש"ח לחודש. שאלותי הן: 1.האם יש תחליף לגלוצרנה שהוא אולי יותר זול? 2.האם יש את הגלוצרנה באבקה שניתן להכין בבית כדוגמת המטרנה לתינוקות? 3. בקופ"ח אמרו לי שלא ניתן לקבל החזר האם הם צודקים? אודה לך על תשובתך.

27/10/2011 | 15:45 | מאת:

שלום דור, 1. אין תחליף לגלוצרנה. יש מוצר דומה מבחינה קלורית, אך שונה בהרכב. לא מכיל סוכר פשוט שנקרא "אוסמולייט" ויש גם מוצר דומה המכיל סיבים שנקרא "ג'ביטי". שניהם זולים מהגלוצרנה וייתכן ויתאימו למצבו של אביך, אך השינוי צריך להעשות בייעוץ דיאטנית קלינית שמכירה את המקרה. 2. אין אבקה. 3. ההחזרים תלויים בקופה ותנאיה. בקש להפגש עם דיאטנית קלינית או לפנות לדיאטנית הראשית של הקופה. בברכה,דנה

27/10/2011 | 09:31 | מאת: יוסי

שלום, האם אגוזי מלך שנמכרים מקולפים מאבדים מערכם התזונתי, וכדאי לצרוך אגוזים שנמכרים שלמים עם הקליפה? תודה מראש.

27/10/2011 | 15:42 | מאת:

שלום יוסי, אגוזי מלך קלופים לא מאבדים מערכם התזונתי. אין צורך לאכול את הקליפה, רק את האגוז. בברכה,דנה

27/10/2011 | 01:37 | מאת: חנה

האם לתה עם נענע יש סגולות בריאותיות כלשהן, כמו נוגדי חמצון וכד'? האם הערך התזונתי של התה עולה כששמים בו נענע?

27/10/2011 | 15:41 | מאת:

שלום חנה, אני מומחית בצמחי מרפא, ואיני מומחית לסגולותיה של הנענע, קרוב לוודאי, שכמו כל צמח, מכילה נוגדי חמצון, אך יחד עם זאת גם לתה רגיל יש תכונות נוגדות חמצון, כאשר המובחר ביותר הינו תה ירוק. בברכה,דנה

שלום, בתי בת ה10 הפסיקה לחלוטין לאכול בשר. מאז שנולדה סולדת מגבינות (חוץ מגבינה צהובה) וגם פירות וירקות כמעט ולא אוכלת. לצערי בזמן האחרון גם לא נוגעת בביצים. מה כן? אורז ופסטות, קוסוקס, מרקי ירקות (נוזל בלבד), זיתים. רוטב עגבניות (הדרך היחידה להכניס לה קצת עגבניות). אוהבת גם אגוזים ושקדים. חוץ מהתזונה שתטרידה אותי היא בריאה לחלוטין ומקסימה לגמרי. ולשאלתי: מה אפשר להוסיף לתפריט שלה כדי להעשיר אותו ולהמנע מנזק עקב חוסרים כל שהם, במיוחד עכשיו כשהיא נכנסת לגיל ההתבגרות? תודה מראש

ענבר שלום! יש כאן שתי סוגיות: התנהגותית, איתה ניתן להתמודד בסבלנות, עם הענקת ידע לגבי איך הגוף שלנו נבנה ומתפקד. לגייס את הגיל וההבנה לקראת שינוי. השניה, בריאותית, בוודאות חסרים לה מרכיבים חיוניים לגדילה והתפתחות באופן תקין. להתמודדות עם 2 הסוגיות הנ"ל אני ממליצה לפנות לדיאטנית ילדים לטיפול פרטני בקהילה. בברכה, נועה

ויש רעשים מהקיבה ?

שלום, אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

26/10/2011 | 12:40 | מאת: sydney

מעניין אותי לדעת באיזו תנוחה הגוף צריך להיות בשביל לעכל אוכל בצורה הטובה ביותר. הרבה אנשים שאני מכירה נוטים להישען לאחור לאחר הארוחה ותהיתי עם אכן זהו הדבר הנכון לעשות.

26/10/2011 | 14:02 | מאת:

שלום, אין שום תנוחה מיוחדת פרט לישיבה רגילה, רצוי לא לשכב או להתאמן. בברכה,דנה

לשמש ? יש כמה ?

שלום, רק ויטמין D. בברכה,דנה

26/10/2011 | 10:53 | מאת: דנה

שלום רב, דבר ראשון רציתי להודות על המענה המהיר לשאלות והתשובות הממוקדות וטובות :) רציתי בבקשה לשאול- לפני אימון שמשלב פעילות אירובית - כמה זמן לפני האימון מומלץ לאכול פרי או תמרים שזה ישפיע על האימון? כי לפעמים אני אוכלת ממש לפני האימון כ-5-10 דקות לפני- האם זה אפקטיבי? והאם יש משהו שניתן לאכול ממש לפני האימון? תודה רבה!

שלום דנה, המטרה באכילת פרי או לספק אנרגיה זמינה, גם חצי שעה זה טוב. אין צורך ממש לפני, תהליך הספיגה לקוח זמן. אכילה ממש לפני ו/או תוך כדי מיועדת לאימוני אירובי ארוכים מאוד. בברכה,דנה

26/10/2011 | 09:51 | מאת: ימית

אני בת 34 אוכלת יחסית המון , מטר שבעים וחמש שוקלת 53 , אני רזה מאוד , נמאס לי מהתגובות ונמאס לי לראות את עצמי כך , אני חייבת עזרה, תודה.

26/10/2011 | 11:45 | מאת:

שלום ימית, עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי במסגרת קופת חולים. בברכה,דנה

25/10/2011 | 20:04 | מאת: יוספה

דנה שלום ילדתי לפני כחצי שנה. בהריון העלתי 30 קילו סיימתי את ההריון 90 קילו. היתי מתעוררת כל לילה ואוכלת השינה היתה חצי יום לאחר הלידה אנשים לא הכירו אותי ברחוב והרגשתי נורא עם עצמי. מאז הורדתי 10 קילו וזה נתקע- המשקל לא רוצה לרדת. כך היה גם בהריון הקודם אבל הוא היה לפני 10 שנים. ורק לאחר שנה התחלתי להרזות. מה הפתון? האם מוקדם מדי והגוף עוד צריך להתאושש מהלידה? מה את מציעה לעשות המשקל העודף מאד מפריע לי

25/10/2011 | 20:43 | מאת:

שלום יוספה, לרוב הזמן עושה את שלו, ואחרי שנה ניתן לחזור למשקל ההתחלתי. הנקה בהחלט משפרת את המצב. עליך להעלות באופן משמעותי פעילות גופנית אינטנסיבית יותר, כולל אירובי ופעילות חיטוב וכוח. כמו כן, כדי לפנות לדיאטנית קלינית או קבוצת דיאטה לתמיכה נוספת. בברכה,דנה

25/10/2011 | 19:13 | מאת: פלורה

שלום רב! סובלת מהפרעות עיכול. לא נמצא שום גורם פתולוגי ואני מנסה להעזר בכל מיני תוספי תזונה. בין היתר אנזימי עיכול, פרוביוטיקה ולאחרונה גם ג'ל אלוורה (מהעלה הפנימי, אורגני ולא משלשל אלא מרגיע את המעיים). יחד עם זאת כאשר אני אוכלת מזון עתיר סיבים, (אורז או לחם מלא, ירקות חיים וכו' שלא לדבר אל קטניות) הסבל הוא ממש נורא. האם ישנם תוספי תזונה מפרקי סיבים כמו אנזימי העיכול שעוזרים בפירוק אבות המזון השונים? האם יש משהו אחר בו אוכל להעזר על מנת שאוכל לאכול את האוכל הבריא שבמקרה הוא גם עתיר סיבים, מבלי לסבול מגזים ונפיחות? תודה

25/10/2011 | 20:41 | מאת:

שלום פלורה, אין אנזימי מעכלי סיבים. רגישות כשמה כן היא, לא תמיד ניתן לצרוך מכל מזון כרצוננו. אפשר להתחיל חשיפה בכמות קטנה ולנסות להתרגל, אך אין משהו שעוזר באופן ספציפי. בברכה,דנה

25/10/2011 | 18:19 | מאת: גילת

עשיתי בדיקת דם ויצא הכל תקין. עם זאת אני מנסה בזמן האחרון לצרוך את הכמויות המומלצות של סידן, ברזל וסיבים תזונתיים. כשאני מקפידה על תזונה כזו אני עולה במשקל. מה אפשר לעשות?

25/10/2011 | 19:07 | מאת:

שלום גילת, אין סיבה ליותר קלוריות בדיאטה מאוזנת עם סידן, ברזל וסיבים תזונתיים. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

25/10/2011 | 17:41 | מאת: שאלה

אני אוכלת יותר חלבונים ושומנים ממה שמומלץ, ובערך חצי מכמות הפחמימות. המשקל שלי תקין. האם יש בכך רע?

שלום, באופן עקרוני יש דיאטות המתמקדות על חלוקה כזו, וטרם הוכח שמזיק. חשוב להקפיד בדיאטה מופחתת בפחמימות לקבל מספיק סיבים תזונתיים. בברכה,דנה

25/10/2011 | 16:11 | מאת: קורל

כמה קלוריות יש ב-200 גרם דג סול אפוי בתנור (ללא תוספות,ללא רטבים)

25/10/2011 | 19:05 | מאת:

שלום קורל, יש כ- 200-230 קק"ל. בברכה,דנה

25/10/2011 | 13:25 | מאת: דנית

כמה קלוריות בערך יש במנדרינה אחת בינונית? בדקתי בכמה מחשבוני קלוריות, וקיבלתי תשובות שונות לחלוטין, מ- 30 קק"ל ועד 50 קק"ל. כמה קלוריות בערך יש באגס אחד בינוני? גם כאן קיבלתי תשובות שונות עם פערים משמעותיים. אם יש באפשרותך להמליץ על מחשבון קלוריות אמין, אודה לך מאוד.

25/10/2011 | 13:51 | מאת:

שלום דנית, ההבדל בין 30-50 אינו משמעותי ונובע מהבדלים בגודל הפרי והגדרה של בינוני. בכל מקרה מעבירה לך קישור למחשבון אמין למדי. http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx בברכה,דנה

25/10/2011 | 11:01 | מאת: ללא תיווך

כל הבדיקות תקינות ומצויינות למעט רמת ה BUN שהיא גבולית ועומדת על 22. אני חצי שנה אחרי יציאה ממצב טרום סוכרת באמצעות דיאטה ופעילות גופנית בלבד. מצבי היום מצויין, מרגישה מעולה וכאמור רק רמת ה BUN מעט גבוהה (גם קודם היתה בדרך כלל לצד הגבווה אבל בתוך הנורמה). אילו חלבונים להפחית? חומוס? ביצים? גבינות? בשר? דגים?

שלום, מה רמת הקראטנין? מה רמות הסוכר? ההאם יש חלבון בשתן? האם נוטל תרופות קבועות? דנה

25/10/2011 | 10:33 | מאת: אירית

יש לי כולסטרול 260 ורע 170 ולא מעונינת בסטטינים האם תוסף כנוסטרול יכול להפחית את הכולסטרול הכללי והרע והאם יש בזה תופעות לוואי. תודה

25/10/2011 | 10:41 | מאת:

שלום אירית, השיקול בין אם לקחת טיפול תרופתי או לא לא צריך להיות רק שלך, אלא בשילוב עם רופא והלחליט מהם גורמי הסיכון שלך. לרוב ההשפעה של תוספי מזון הינה מינימלית לרוב לעומת תרופות. כמו כן צריך להבין מה הסיבה לעליה, האם מרכיב גנטי, סביבתי או משולב ובהתאם להחליט על טיפול. בברכה,דנה

25/10/2011 | 02:55 | מאת: לנה

הי שלום אני בת 18 גובה 1.63 בערך .. במשקל קבוע כמעט שנה כבר, של 43 קילו ... אני אוכלת רגיל .ואני מעוד רוצה לעלות במשקל.. כמה אמור להיות המשקל התקין שלי לפי הגיל והגובה? ומה אני יכולה לעשות?

25/10/2011 | 10:39 | מאת:

שלום לנה, המשקל המינימלי לגובך הינו 49 ק"ג. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

24/10/2011 | 16:55 | מאת: רונית

סבא שלי, כבן 80, נמצא מזה כשנה במצב סיעודי אחרי שבץ קשה. לפני השבץ הוא סבל מסכרת קלה מאוד שהוחמרה בזמן האחרון. הוא מאבד במשקל ופיתח פצעי לחץ. הוא ניזון דרך פג, מקבל אנשור, תוספת חלבון וסקנדי שייק. הדיאטנית במוסד שבו הוא נמצא טוענת שאין בעיה לתת אנשור במצבו. האם אין מזון דל סוכר שאפשר לתת במקום אנשור?

25/10/2011 | 10:37 | מאת:

שלום רונית, גישה טיפולית תזונתית נבחרת ע"י דיאטית ולוקחת בחשבון גורמים רבים. איני יכולה לדעת מה הביא את הדיאטנית להחליט על הטיפול הנוכחי, וגם איני נוהגת להתערב בטיפולים של אחרים. הצעתי, קבעי פגישה עם הדיאטנית ועם הרופא המטפל ונסו להבין כיצד הטיפול הזה הינו הנכון ביותר עבורך סבך כמו גם לבר האם קיימות במוסד אפשרויות אחרות והאם יש מקום לרכוש משהו באופן פרטי. בברכה,דנה

שלום, אני צריכה את עזרתכם בהמלצה המלצה על דיאטן/דיאטנית המתמחה בבעיות מערכת העיכול (מעי רגיז) באזור המרכז מטעם קופ"ח מכבי. תודה

שלום שולי, עדיף לפנות למרפאות גסטרו בבית החולים הקרוב למקום מגוריך. (רצוי בית חולים מרכזי ) בברכה,דנה

24/10/2011 | 11:11 | מאת: נדב

שלום חלב דל לקטוז,יש בו פחות לקטוז.לקטוז הוא סוכר החלב.כלאמר פחות סוכר.מכאן שהוא יותר דל קלוריות,יותר דאטטי...נכן או לא נכון? תודה נדב

24/10/2011 | 16:18 | מאת:

שלום נדב, לא נכון. הרעיון שהלקטוז, שהינו דו סוכר, פשוט עבר תהליך פירוק לחד סוכרים ממנו הוא מורכב- גלקטוז וגלוקוז, ולכן אמור להכיל אותה כמות קלוריות. בברכה,דנה

הי לפני כשבועיים התחלתי דיאטה משולבת עם אימון גופני בשלב זה מדובר על הליכה בקצב גבוה כארבע פעמים בשבוע במהלך השבועיים ירדתי כ- 3 ק"ג אולם היום בשקילה חזרתי כמעט למשקל ההתחלתי ממנו התחלתי. לא מצליח להסביר זאת. מבחינת כמות קלוריות / אוכל אני ברמה נמוכה בהרבה מזו שהיתה טרם תחילת הדיאטה האם קיים הסבר? תודה

שלום צוקי, הירידה הראשונית במשקל היא לרוב נוזלים כתוצאה מפירוק שריר. הגףוף מגיע לאיזון כלשהו. תהליך ירידה במשקל במטרה לאבד מסה הינו ממושך יותר ויש להיות סבלניים ולהמשיך בתהליך. בברכה,דנה

23/10/2011 | 16:16 | מאת: יפית

שלום מהו הערך הגליקמי של שיבולת שועל שלמה ושל שיבולת שועל טחונה ? מה מהם עדיף לחולה סכרת לאכול ? תודה

23/10/2011 | 17:02 | מאת:

שלום יפית, אין הפרדה בין השניים מבחינת אינדקס גליקמי. לצורך העניין זה זהה. בברכה,דנה

23/10/2011 | 14:29 | מאת: גלה

למנהלות הפורום שלום רב! אני מבקשת לברר לגבי תוספי סידן למיניהם. מאחר שהתגלתה אצלי אוסטאופניה אני מקפידה עכשיו על תזונה עשירה בסידן ואף התחלתי לקחת תוספי סידן מעושרים במינרלים הנחוצים וכן ויטמין די. לצערי, הויטמינים בכמוסות הקשו על העיכול שלי ולכן עברתי לתכשיר סידן נוזלי בשם קלמאדין שהוא די נסבל מבחינת העיכול. יחד עם זה, אני קוראת לא מעט מאמרים שנטען בהם שאין כלל ספיגה של תכשירי הסידן בגוף, ואם ישנה היא ממש מינימלית. האמנם כך? מה לגבי מזונות עשירים בסידן, חלב ומוצריו שקדים, שומשום, טחינה, ירקות ירוקים ועוד? האם הספיגה שלהם בגוף מוכחת? אם כן האם יש מקום לוותר על תוספי הסידן? תודה על תשובותיכן.

23/10/2011 | 17:03 | מאת:

שלום גלה, איני יודעת אילו תוספי סידן ניסית, אך קלציום ציטראט נחשב לסביל ביותר מבחינת מערכת העיכול והספיגה מעולה. הספיגה מהמזון, במיוחד מוצרי חלב, נחשבת לגבוהה יחסית, אך במקרה שלך צריך שילוב של סידן מהמזון ומתוספים יחד עם ויטמין D ומגנזיום. בברכה,דנה

23/10/2011 | 13:55 | מאת: שגית

מה דעתך על הטענה שסוכרלוז עדיף על פני כל הממתיקים האחרים? האם יש אמת בטענה שסוכרלוז הוא הממתיק היחידי שניתן לצרוך ללא שום הגבלה? אני נוהגת להוסיף אבקת סוכרלוז ליוגורט לשם הוספת מתיקות.הדבר לא יכול להזיק? ע"ג האריזה של הסוכרלוז כתוב שניתן להוסיפו למשקאות חמים או קרים, אך לא נכתב אם אפשר להוסיפו למזונות מוצקים כמו יוגורט ומעדני חלב. אני משתמשת כל יום בשבע-שמונה שקיות סוכרלוז אישיות.האם מדובר לדעתך בכמות סבירה?

23/10/2011 | 14:03 | מאת:

שלום שגית, נכון למידע שיש בידינו היום, סוכרלוז נחשב למוצר בטוח לשימוש ואכן ללא מגבלת צריכה. ניתן להויספו לכל דבר, מוצק, נוזל, וניתן גם לבשל ולאפות עימו. איני כיולה לומר אם 7-8 שקיות ביום זה הרבה, כי אין מחקר שבדק כמות צריכה כזו או אחרת. כן יודעים, שככל שאנו משתמשים בעולם בתחליפי סוכר, כך ההשמנה עולה, ויש לכך תאוריות מדעיות. בברכה,דנה

23/10/2011 | 11:14 | מאת: דנה

שלום רב, לאחרונה שמעתי סוג של דיאטה שונה- יותר נכון "תזונה נכונה", לא ממש דיאטה. אשמח לקבל תגובה. אומרים כי לגוף ישנם 3 מחזורים שניתן בבוקר עד 12 לאכול רק פירות ויוגורט. מ-12 בצהריים עד 8 בערב ניתן לאכול הכל ומ-8 בערב רק ירקות וגבינות עד 5 אחוז. אשמח לקבל תגובות לגבי זה. בנוסף, אשמח לדעת כמה קלוריות יש בדייסת קוואקר עם חצי כוס חלב 1 אחוז וחצי מים? והאם זה טוב לארוחת ערב? תודה

23/10/2011 | 11:46 | מאת:

שלום דנה, נשמע מופרך ולא מדעי כלל, סתם דרך להגביל סוגי מזון לפי שעות, לא משהו חדש או מתוחכם ו/או בריא במיוחד. בדייסת קווקר כזו יש בערך 100-120 קק"ל בממוצע.זה מצויין לכל ארוחה. בברכה,דנה

24/10/2011 | 08:48 | מאת: דנה

מה נחשבת למנה של קווקאר מומלצת? כמה גרם? תודה רבה על המענה המהיר!

22/10/2011 | 18:35 | מאת: קורל

שלום, אני אוהבת לאכול דג סול במבושל בסיר עם רוטב אדום (דג סול מרוקאי). כל חתיכת דג היא בגודל של כף יד והיא מאוד דקה.. כמה קלוריות יש במנה כזו? (ידוע לי ש100 גרם דג סול, יש בו 94 קלוריות) תודה מראש!

23/10/2011 | 10:37 | מאת:

שלום קורל, איני יכולה לדעת מראש מהו משקל הדג, את תמיד יכולה לשקול. כמו כן לזה מתווף קרוב לוודאי שמן בתהליך הבישול, וגם זה תלוי כמות. בברכה,דנה

22/10/2011 | 01:11 | מאת: אמא מודאגת

שלום, בני בן השנה ושלוש היה תמיד בעייתי באוכל, רק בגיל 8 חודשים הצלחתי להתחיל את הטעימות ולהגיע למצב שאוכל בבוקר פירות, צהריים מרק טחון ובערב מעדן- כל השאר השלתמות תמ"ל. גם הארוחות הללו היו מתחילות בד"כ בבכי והתנגדות ולפעמים היה נרגע תוך כדי. בכרך בגיל 9 חודשים התנגד מאד ולא רציתי ללחוץ, העניין שעד עתה- בן שנה ושלוש- הוא לא מוכן לאכול כלום חוץ מהתמ"ל, באופן כללי מתנגד לכל נסיון להתקרב לאיזור הפה ןהפנים בכלל, המשקל שלו בסדר, וכשאני נותנת לו לאחוז לחם, בורקס או במבה הוא קצת מלקק ו"מנשנש"- אך לא ממש אוכל. ההתפתחות שלו תמיד בעיכוב של שלושה חודשים בערך... השינה שלו בלילה לא הכי רציפה והוא עדיין מתעורר לאכול הייתי איתו במרפאה להפרעות אכילה כשהיה בערך בן שבעה חודשים טכל מה שאמרו לי זה לתת לו בידיים...אני עושה זאת כפי שמיינתי- אך אין ממש התקדמות. גם אם ארצה לשוב למרפאה התורים הם לעוד 4-5 חודשים... האם זו הפרעה בויסות חושי? מה זה בדיוק? האם זה עובר? מה אני עושה?... אני ממש מודאגת...

שלום לך! אינני מומחית בתחום זה אך אכן סביר מהתאורים שלך שיש כאן איזו הפרעה, ייתכן בהחלט חושית. התפתחות הילד, מרפאה להפרעות אכילה או מומחים בתחום החושי יהוו כתובת יותר מתאימה עבורך. בהצלחה! נועה