פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
25/10/2011 | 11:01 | מאת: ללא תיווך

כל הבדיקות תקינות ומצויינות למעט רמת ה BUN שהיא גבולית ועומדת על 22. אני חצי שנה אחרי יציאה ממצב טרום סוכרת באמצעות דיאטה ופעילות גופנית בלבד. מצבי היום מצויין, מרגישה מעולה וכאמור רק רמת ה BUN מעט גבוהה (גם קודם היתה בדרך כלל לצד הגבווה אבל בתוך הנורמה). אילו חלבונים להפחית? חומוס? ביצים? גבינות? בשר? דגים?

שלום, מה רמת הקראטנין? מה רמות הסוכר? ההאם יש חלבון בשתן? האם נוטל תרופות קבועות? דנה

25/10/2011 | 10:33 | מאת: אירית

יש לי כולסטרול 260 ורע 170 ולא מעונינת בסטטינים האם תוסף כנוסטרול יכול להפחית את הכולסטרול הכללי והרע והאם יש בזה תופעות לוואי. תודה

25/10/2011 | 10:41 | מאת:

שלום אירית, השיקול בין אם לקחת טיפול תרופתי או לא לא צריך להיות רק שלך, אלא בשילוב עם רופא והלחליט מהם גורמי הסיכון שלך. לרוב ההשפעה של תוספי מזון הינה מינימלית לרוב לעומת תרופות. כמו כן צריך להבין מה הסיבה לעליה, האם מרכיב גנטי, סביבתי או משולב ובהתאם להחליט על טיפול. בברכה,דנה

25/10/2011 | 02:55 | מאת: לנה

הי שלום אני בת 18 גובה 1.63 בערך .. במשקל קבוע כמעט שנה כבר, של 43 קילו ... אני אוכלת רגיל .ואני מעוד רוצה לעלות במשקל.. כמה אמור להיות המשקל התקין שלי לפי הגיל והגובה? ומה אני יכולה לעשות?

25/10/2011 | 10:39 | מאת:

שלום לנה, המשקל המינימלי לגובך הינו 49 ק"ג. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

24/10/2011 | 16:55 | מאת: רונית

סבא שלי, כבן 80, נמצא מזה כשנה במצב סיעודי אחרי שבץ קשה. לפני השבץ הוא סבל מסכרת קלה מאוד שהוחמרה בזמן האחרון. הוא מאבד במשקל ופיתח פצעי לחץ. הוא ניזון דרך פג, מקבל אנשור, תוספת חלבון וסקנדי שייק. הדיאטנית במוסד שבו הוא נמצא טוענת שאין בעיה לתת אנשור במצבו. האם אין מזון דל סוכר שאפשר לתת במקום אנשור?

25/10/2011 | 10:37 | מאת:

שלום רונית, גישה טיפולית תזונתית נבחרת ע"י דיאטית ולוקחת בחשבון גורמים רבים. איני יכולה לדעת מה הביא את הדיאטנית להחליט על הטיפול הנוכחי, וגם איני נוהגת להתערב בטיפולים של אחרים. הצעתי, קבעי פגישה עם הדיאטנית ועם הרופא המטפל ונסו להבין כיצד הטיפול הזה הינו הנכון ביותר עבורך סבך כמו גם לבר האם קיימות במוסד אפשרויות אחרות והאם יש מקום לרכוש משהו באופן פרטי. בברכה,דנה

שלום, אני צריכה את עזרתכם בהמלצה המלצה על דיאטן/דיאטנית המתמחה בבעיות מערכת העיכול (מעי רגיז) באזור המרכז מטעם קופ"ח מכבי. תודה

שלום שולי, עדיף לפנות למרפאות גסטרו בבית החולים הקרוב למקום מגוריך. (רצוי בית חולים מרכזי ) בברכה,דנה

24/10/2011 | 11:11 | מאת: נדב

שלום חלב דל לקטוז,יש בו פחות לקטוז.לקטוז הוא סוכר החלב.כלאמר פחות סוכר.מכאן שהוא יותר דל קלוריות,יותר דאטטי...נכן או לא נכון? תודה נדב

24/10/2011 | 16:18 | מאת:

שלום נדב, לא נכון. הרעיון שהלקטוז, שהינו דו סוכר, פשוט עבר תהליך פירוק לחד סוכרים ממנו הוא מורכב- גלקטוז וגלוקוז, ולכן אמור להכיל אותה כמות קלוריות. בברכה,דנה

הי לפני כשבועיים התחלתי דיאטה משולבת עם אימון גופני בשלב זה מדובר על הליכה בקצב גבוה כארבע פעמים בשבוע במהלך השבועיים ירדתי כ- 3 ק"ג אולם היום בשקילה חזרתי כמעט למשקל ההתחלתי ממנו התחלתי. לא מצליח להסביר זאת. מבחינת כמות קלוריות / אוכל אני ברמה נמוכה בהרבה מזו שהיתה טרם תחילת הדיאטה האם קיים הסבר? תודה

שלום צוקי, הירידה הראשונית במשקל היא לרוב נוזלים כתוצאה מפירוק שריר. הגףוף מגיע לאיזון כלשהו. תהליך ירידה במשקל במטרה לאבד מסה הינו ממושך יותר ויש להיות סבלניים ולהמשיך בתהליך. בברכה,דנה

23/10/2011 | 16:16 | מאת: יפית

שלום מהו הערך הגליקמי של שיבולת שועל שלמה ושל שיבולת שועל טחונה ? מה מהם עדיף לחולה סכרת לאכול ? תודה

23/10/2011 | 17:02 | מאת:

שלום יפית, אין הפרדה בין השניים מבחינת אינדקס גליקמי. לצורך העניין זה זהה. בברכה,דנה

23/10/2011 | 14:29 | מאת: גלה

למנהלות הפורום שלום רב! אני מבקשת לברר לגבי תוספי סידן למיניהם. מאחר שהתגלתה אצלי אוסטאופניה אני מקפידה עכשיו על תזונה עשירה בסידן ואף התחלתי לקחת תוספי סידן מעושרים במינרלים הנחוצים וכן ויטמין די. לצערי, הויטמינים בכמוסות הקשו על העיכול שלי ולכן עברתי לתכשיר סידן נוזלי בשם קלמאדין שהוא די נסבל מבחינת העיכול. יחד עם זה, אני קוראת לא מעט מאמרים שנטען בהם שאין כלל ספיגה של תכשירי הסידן בגוף, ואם ישנה היא ממש מינימלית. האמנם כך? מה לגבי מזונות עשירים בסידן, חלב ומוצריו שקדים, שומשום, טחינה, ירקות ירוקים ועוד? האם הספיגה שלהם בגוף מוכחת? אם כן האם יש מקום לוותר על תוספי הסידן? תודה על תשובותיכן.

23/10/2011 | 17:03 | מאת:

שלום גלה, איני יודעת אילו תוספי סידן ניסית, אך קלציום ציטראט נחשב לסביל ביותר מבחינת מערכת העיכול והספיגה מעולה. הספיגה מהמזון, במיוחד מוצרי חלב, נחשבת לגבוהה יחסית, אך במקרה שלך צריך שילוב של סידן מהמזון ומתוספים יחד עם ויטמין D ומגנזיום. בברכה,דנה

23/10/2011 | 13:55 | מאת: שגית

מה דעתך על הטענה שסוכרלוז עדיף על פני כל הממתיקים האחרים? האם יש אמת בטענה שסוכרלוז הוא הממתיק היחידי שניתן לצרוך ללא שום הגבלה? אני נוהגת להוסיף אבקת סוכרלוז ליוגורט לשם הוספת מתיקות.הדבר לא יכול להזיק? ע"ג האריזה של הסוכרלוז כתוב שניתן להוסיפו למשקאות חמים או קרים, אך לא נכתב אם אפשר להוסיפו למזונות מוצקים כמו יוגורט ומעדני חלב. אני משתמשת כל יום בשבע-שמונה שקיות סוכרלוז אישיות.האם מדובר לדעתך בכמות סבירה?

23/10/2011 | 14:03 | מאת:

שלום שגית, נכון למידע שיש בידינו היום, סוכרלוז נחשב למוצר בטוח לשימוש ואכן ללא מגבלת צריכה. ניתן להויספו לכל דבר, מוצק, נוזל, וניתן גם לבשל ולאפות עימו. איני כיולה לומר אם 7-8 שקיות ביום זה הרבה, כי אין מחקר שבדק כמות צריכה כזו או אחרת. כן יודעים, שככל שאנו משתמשים בעולם בתחליפי סוכר, כך ההשמנה עולה, ויש לכך תאוריות מדעיות. בברכה,דנה

23/10/2011 | 11:14 | מאת: דנה

שלום רב, לאחרונה שמעתי סוג של דיאטה שונה- יותר נכון "תזונה נכונה", לא ממש דיאטה. אשמח לקבל תגובה. אומרים כי לגוף ישנם 3 מחזורים שניתן בבוקר עד 12 לאכול רק פירות ויוגורט. מ-12 בצהריים עד 8 בערב ניתן לאכול הכל ומ-8 בערב רק ירקות וגבינות עד 5 אחוז. אשמח לקבל תגובות לגבי זה. בנוסף, אשמח לדעת כמה קלוריות יש בדייסת קוואקר עם חצי כוס חלב 1 אחוז וחצי מים? והאם זה טוב לארוחת ערב? תודה

23/10/2011 | 11:46 | מאת:

שלום דנה, נשמע מופרך ולא מדעי כלל, סתם דרך להגביל סוגי מזון לפי שעות, לא משהו חדש או מתוחכם ו/או בריא במיוחד. בדייסת קווקר כזו יש בערך 100-120 קק"ל בממוצע.זה מצויין לכל ארוחה. בברכה,דנה

24/10/2011 | 08:48 | מאת: דנה

מה נחשבת למנה של קווקאר מומלצת? כמה גרם? תודה רבה על המענה המהיר!

22/10/2011 | 18:35 | מאת: קורל

שלום, אני אוהבת לאכול דג סול במבושל בסיר עם רוטב אדום (דג סול מרוקאי). כל חתיכת דג היא בגודל של כף יד והיא מאוד דקה.. כמה קלוריות יש במנה כזו? (ידוע לי ש100 גרם דג סול, יש בו 94 קלוריות) תודה מראש!

23/10/2011 | 10:37 | מאת:

שלום קורל, איני יכולה לדעת מראש מהו משקל הדג, את תמיד יכולה לשקול. כמו כן לזה מתווף קרוב לוודאי שמן בתהליך הבישול, וגם זה תלוי כמות. בברכה,דנה

22/10/2011 | 01:11 | מאת: אמא מודאגת

שלום, בני בן השנה ושלוש היה תמיד בעייתי באוכל, רק בגיל 8 חודשים הצלחתי להתחיל את הטעימות ולהגיע למצב שאוכל בבוקר פירות, צהריים מרק טחון ובערב מעדן- כל השאר השלתמות תמ"ל. גם הארוחות הללו היו מתחילות בד"כ בבכי והתנגדות ולפעמים היה נרגע תוך כדי. בכרך בגיל 9 חודשים התנגד מאד ולא רציתי ללחוץ, העניין שעד עתה- בן שנה ושלוש- הוא לא מוכן לאכול כלום חוץ מהתמ"ל, באופן כללי מתנגד לכל נסיון להתקרב לאיזור הפה ןהפנים בכלל, המשקל שלו בסדר, וכשאני נותנת לו לאחוז לחם, בורקס או במבה הוא קצת מלקק ו"מנשנש"- אך לא ממש אוכל. ההתפתחות שלו תמיד בעיכוב של שלושה חודשים בערך... השינה שלו בלילה לא הכי רציפה והוא עדיין מתעורר לאכול הייתי איתו במרפאה להפרעות אכילה כשהיה בערך בן שבעה חודשים טכל מה שאמרו לי זה לתת לו בידיים...אני עושה זאת כפי שמיינתי- אך אין ממש התקדמות. גם אם ארצה לשוב למרפאה התורים הם לעוד 4-5 חודשים... האם זו הפרעה בויסות חושי? מה זה בדיוק? האם זה עובר? מה אני עושה?... אני ממש מודאגת...

שלום לך! אינני מומחית בתחום זה אך אכן סביר מהתאורים שלך שיש כאן איזו הפרעה, ייתכן בהחלט חושית. התפתחות הילד, מרפאה להפרעות אכילה או מומחים בתחום החושי יהוו כתובת יותר מתאימה עבורך. בהצלחה! נועה

21/10/2011 | 19:52 | מאת: נעממי

שלום רב! אני בעלת תואר ראשון בתקשורת, וחשבתי על שינוי כיוון לחלוטין ללימודי תזונה. אני חושבת שללמוד תואר בתזונה יהיה לי מאוד קשה אם בכלל אפשרי, מבחינת השנה הראשונה של כל המדעים והמתמטיקה, וחשבתי ללמוד קאוצ'ינג משולב עם יסודות התזונה בנ"ל. האם כדאי בכלל? כלומר אם מישהו ירצה לעשות דיאטה או לשנות את אורח חייו מבחינת תזונה, הוא יקשיב למאמן או לדיאטנית קלינית בעלת תואר? אבקש דעה אמיתית למרות שאתן בעלות תואר...:)

23/10/2011 | 10:36 | מאת:

שלום נעמי, החל מ- 2008 קיים חוק עיסוק בתחום התזונה במדינת ישראל המגדיר מי יכול לעסוק בתזונה ומי מוגדר כדיאטן מוסמך. אלו כוללים תואר ראשון במוסד מוכר (נכון להיום רק 3 מוסדות, אריאל, תל חי ורחובות), ושעבר הכשרה מעשית וסיים בהצלחה כולל מבחן ממשלתי. במידה ואינך שייכת להגדרות אלו אסור לך מבחינת החוק לעסוק בתזונה. את יכולה לעסוק באימון לחיים בריאים באופן של נותן ייעוץ פרטני בתחום התזונה. בברכה,דנה

21/10/2011 | 12:02 | מאת: ימית

שלום אני בת 31 1.67 שוקלת 51 קילו אמא לשניים אני מרגישה רזה מידיי ורוצה להשמין אך לא מצליחה 1. האם המשקל תקין לגובה? 2. האם כדאי להתחיל עם אנשור ופוליקוז שהמליצה לי התזונאית? 3. והאם צריך לעשות בדיקות מעמיקות?

21/10/2011 | 17:31 | מאת:

שלום ימית, משקלך מעט מתחת לנורמה. הכי חשוב במשקל נמוך היא השאלה, האם תמיד היית רזה כזו? הם משהו השתנה? האם זה גנטי? האם התזונה שלך מךאה ונכונה? אם זהו המצב הקיים ואינך מתאמצת או נמנעת ממזון או חשופה לחסרים תזונתיים, איני רואה סביה להתערבות מיוחדת. לכן התשובה לאנשור ולפוליקוז הינה בהתאם לתשובות לשאלות למעלה. לגבי בדיקות מקיפות? אם לא מדובר בתהליך חדש או חריף, איני רואה סיבה לבצע בדיקות מעבר לנדרש. בברכה,דנה

21/10/2011 | 09:45 | מאת: אורנה

אני נאלצת להפחית את כמות המלח בכלכלה היומית שלי, ונראה לי שזאת איננה בעיה. שאלתי: איך אני יכולה להעריך/לאמוד כמות של 1500 מ"ג ליום? למה זה שווה (כמובן שלא בבת אחת, אבל כדי שיהיה לי מושג מוחשי על איזה כמות מדובר...)? תודה מראש על תשובה.

21/10/2011 | 17:33 | מאת:

שלום אורנה, מציעה שתפני לאתר "נטוגרין" יש שם טבלה ומחשבונים בו את יכולה להכניס תפריט שלם ולראות כמה נתרן יוצא בסופו של דבר. איני יכולה לתת לך דוגמה בתפריט, כי זה תלוי בהרגלי האכילה שלך. אינך אמורה להגביל ל-1500 מ"ג ליממה, אלא אם כן את סובלת מאי ספיקת לב או כבד קשה או תסמונת נפרוטית. אם מדובר ביתר לחץ דם, מספיק להגביל ל- 2400 מ"ג. בברכה,דנה בברכה,דנה

21/10/2011 | 01:14 | מאת: דניאל

אני רוצה להעלות במשקל ואני מתאמן בחדר כושר. אני רוצה שתזונאית תבנה לי תפריט לעלייה במשקל, אבל אני לא יודע לאיזה תזונאית ללכת כי שמעתי שיש תזונאית ספורט, מה ההבדל בין תזונאית ספורו לבין תזונאית רגילה ולאן כדאי לי ללכת? תודה!

21/10/2011 | 17:34 | מאת:

שלום דניאל, ישנן דיאטניות המתמחות בתחום הספורט. לרוב הן נמצאות במכוני הכושר עצמם. אם אין, פנה לאתר של מכון וינגייט לבירור היכן ניתן למצוא קרוב לאזור מגוריך. בברכה,דנה

20/10/2011 | 19:03 | מאת: אריאל

קרובת משפחתי בת 92 חיה בבית אבות. לאחרונה היא מסרבת לאכול אוכל מוצק וניזונה ממעדני חלב ופודינג בלבד. שאלתי: כל עוד היא מסוגלת לבלוע, האם אפשר להזינה באמצעות אנשור לאורך זמן, או שיש צורך בזונדה כדי להבטיח תזונה מלאה?... תודה, אריאל

20/10/2011 | 20:18 | מאת:

שלום אריאל, הזנה המתבססת על פודינג ומוצרי חלב בלבד תהיה חסרה בכל המרכיבים הנחוצים. אפשר לשלב בלנדר בשרי, מחית פירות וירקות וכמובן לשלב מזון רפואי להעשרה כגון אנשור, על אף שיש גם סוגים נוספים. הזנה בזונדה או בגסטרוסטום הינה מוצא אחרון כאשר אין אפשרות לקבל את כל ההמלצות באכילה פומית ושקיימים סימנים לתת תזונה ובעיקר ירידה במשקל. אנא קבע פגישה עם הדיאטן בבית האבות להמשך ייעוץ. בברכה,דנה

שלום ד"ר, הייתי רוצה לדעת בבקשה איך אוכל לחשב כמה קילו אוכל לעלות כל שבוע? אם אני בן 20 ומשקלי הוא 65 והגובה 1.78. ניתן להניח שאם אוסיף 1000 קלוריות לתפריט אני אשמין כקילו? תודה תודה.

שלום יואב, תוספת של 7000 קק"ל אמורה להעלות אותך כקילו אחד במשקל. בהנחה שאתה שומר על משקל עם 2000 קק"ל ליממה, תוספת של 700 קק"ל ביום תביא לכך שבתוך כ- 10 ימים ייתכן ותעלה 1 ק"ג. כמובן שהמטרה היא שתעלה לא רק מסת שומן אלא גם שריר, אז שילוב עם פעילות בונת שריר וצריכה מספקת של חלבונים תעשה זאת בצורה מאוזנת. המלצתי, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

20/10/2011 | 15:01 | מאת: דור

אני סובלת מספר שבועות מבחילות.בתהליך של בדיקות. שותה הרבה מים,תה וכד' עם לימון להקל על הבחילות.שותה מים עם לימון בבוקר. נאמר לי ששימוש רב בלימון מגביר את חומציות הקיבה ושלא כדאי לשתות לימון על קיבה ריקה. שאלתי האם תקין לשתות מים עם לימון על קיבה ריקה? האם להגביל את כמות השימוש בלימון במהלך היום? בתודה מראש על תשובתכם

20/10/2011 | 20:21 | מאת:

שלום דור, אין קשר בין רמת החומציות של הלימון לרמת החומציות בקיבה. אם זה מקל עליך, אין בעיה ואין מגבלה. כן הייתי מציעה להוריד מזונות עתירי שומן, קפאין, אלכוהול. בברכה,דנה

20/10/2011 | 10:34 | מאת: גלית

מה יותר בריא מבחינה תזונתית, החלבון או החלמון? כמה קלוריות בערך יש בביצה קשה בינונית אחרי בישול? האם היחס הקלורי בין החלמון לחלבון הוא שווה, או שבחלמון יש יותר קלוריות? האם בביצה רכה שבושלה למחצה יש סכנה מבחינת זיהום עקב חיידקים?

20/10/2011 | 20:23 | מאת:

שלום גלית, החלבון כשמו כן הוא, מכיל חלבון בלבד. החלמון מכיל מרכיבים נוספים רבים כגון כולסטרול, שומן, ויטמינים, מינרלים ועוד. הביצה כשלם הינה הנכונה ביותר לצריכה ע"יבני האדם, ואין צורך להפריד. בביצה ממוצעת יש כ- 70-100 קק"ל, תלוי בגודלה. עיקר הקלוריות מגיעות מהחלמון. וכן, כל ביצה שלא עברה תהליך בישול מלא עלולה לחשוף אותך לזיהום של סלמונלה. בברכה,דנה

19/10/2011 | 17:19 | מאת: אבנר

ידוע שבשוקולד יש קפאין. איזה שוקולד מכיל יותר קפאין- שוקולד חלב או מריר? והאם שוקולד לבן גם מכיל קפאין? תודה רבה.

20/10/2011 | 20:25 | מאת:

שלום אבנר, כמות הקפאין שמכיל השוקולד תלויה בכמות הקקאו שמכניסים לתוכו. לרוב בשוקולד מריר יש יותר מוצקי קקאו,ולכן יותר קפאין. שוקולד לבן אינו מכיל קקאו בכלל ו/או קפאין, אלא למעשה מדובר בחמאת קקאו, רק השומן של פולי הקקאו. בברכה,דנה

19/10/2011 | 16:28 | מאת: דניאל

אני בן 16 גובה 1.70 ואני שוקל 54 ק"ג, אני מתאמן ואני רוצה לעלות במשקל ובמסה, חשבתי לקנות אבקה לעלייה במסה כי אני לא מצליח לעלות במשקל אבל אני לא יודע אם זה כדאי ואם זה מזיק. תודה!

20/10/2011 | 20:25 | מאת:

שלום דניאל, תלוי מה תכולת האבקה. אם מדובר בחלבון בלבד, זה לא אמור להזיק בצריכה נורמלית. הכי נכון, להתייעץ עם דיאטנית במכון או בקופת החולים. בברכה,דנה

19/10/2011 | 15:26 | מאת: איתן

שלום! לפני מס' חודשים התגלה שיש לי כבד מעט שומני והופניתי לדיאטנית לקבלת תפריט יותר בריא. בין היתר היא אמרה לי לגבי צ'יפס שקונים בסופר, שעדיף לקנות צ'יפס של "סנפרוסט" למשל ולא של "תפוגן", שהוא פחות בריא. לאחרונה ראיתי בסופר שיש גם צ'יפס של "טוגן". האם "טוגן" זה דומה ל"תפוגן" והוא גם לא בריא כמוהו או שרק "תפוגן" לא בריא ו"טוגן" הוא בסדר כמו "סנפרוסט"? תודה.

20/10/2011 | 20:27 | מאת:

שלום איתן, איני מכירה את המוצר היטב, אך הכי נכון מבחינתך להשוות את כמות השומן בכלל והושמן הרווי הנמצא לאותה כמות. אם זה שווה לסנפרוסט, אזי מתאים לך, אם יש יותר ו/או דומה לתפוגן, נסה להמנע. בברכה,דנה

19/10/2011 | 00:24 | מאת: עידו

האם לטגן פסטרמה זה מסוכן ויכול ליגרום למחלות כי טיגנתי בטעות ואני חושש לחלות במשו סופני

20/10/2011 | 20:28 | מאת:

שלום עידו, טיגון חד פעמי לא מביא למחלות קשות, אתה יכול להיות רגוע. לאורך זמן צריכת מזון מעובד, מעושן, מטוגן או לא, הינה בעייתית. בברכה,דנה

18/10/2011 | 22:08 | מאת: רז

שלום דנה בחנויות טבע יש 100% מיץ רימןנים בבקבוק,כתוב ללא תוספת סוכר,נפןץ מאד, תיקתה אדומה ,תוצרת טורקיה האם הוא יעיל להעלאת הHDL ולהורדת לחץ דם? ותכונות נוספות של מיץ הרימונים תודה רז

20/10/2011 | 20:29 | מאת:

שלום רז, מיץ רימונים בהגדרה לא מעלה HDL אלא מעלה את כמת פעילותו. הדבר נבחן בעיקר במיץ רימונים סחוט טרי ו/או בתרכיזים שמהם מכינים את המיץ. לגבי המוצר עצמו, לא אוכל להעיד. בברכה,דנה

18/10/2011 | 09:32 | מאת: אמא של ילד מתוק

שלום, מעוניינת לברר כיצד ניתן לחשב כמות פחממות בוופל בלגי (עם קצפת וגלידה כמובן). תודה

18/10/2011 | 09:47 | מאת:

שלום, צריך לדעת את רשימת הרכיבים, כמות וכמה מנות יוצאות בסוף. בברכה,דנה

17/10/2011 | 22:34 | מאת: חני

הכנתי עוגת בננה עם שוקולד ציפס ולאחר האפיה גיליתי שהשוקולד פג תוקפו לפני 4 חודשים. האם לזרוק את העוגה?

18/10/2011 | 09:15 | מאת:

שלום חני, אם היא טעימה, אז לא. לרוב התוקף הינו מקדם הגנה ומרבית המוצרים יכולים להיות שמישים גם לאחר מכן.כמו כן, העוגה עברה תהליך אפייה. בברכה,דנה

16/10/2011 | 11:46 | מאת: אסף משה

שלום, האם אפשר לצרף תוצאות בדיקות דם ולקבל חוות-דעת תזונאית? אם לא בפורום הזה, איפה כן אפשר? תודה מראש, אסף

16/10/2011 | 14:58 | מאת:

שלום אסף, מציעה שתציין את הבדיקות החריגות ושאל שאלות בהתאם.לייעוץ אישי, פנה לדיאטנית בקופת חולים. בברכה,דנה

16/10/2011 | 15:35 | מאת: אסף משה

תודה, BILIRUB.TOTAL 1.47 MG/DL CHOLESTEROL 109.00 MG/DL HDL-CHOLEST. 31.00 MG/DL LDL-CHOLEST. 53.40 MG/DL MCH 33.10 PG MCHC 36.00 G/DL השאלה העיקרית שלי היא לגבי הכולסטרול. הכולסטרול הכללי שלי נמוך, האם זה טוב או רע? כמו-כן הכולסטרול "הטוב" שלי נמוך - רופאת המשפחה שלי אמרה שזה קשור אך ורק לפעילות גופנית וכלל לא לתזונה והמליצה לי לעשות יותר פעילות גופנית. העניין הוא שאני שוחה כמעט כל יום אז אני מניח שפעילות גופנית היא לא הבעיה, האם באמת לתזונה אין השפעה? לגבי שאר התוצאות החריגות - אני לא יודע דבר עליהן, אשמח לדעת אם הן חשובות ואם לתזונה יש השפעה עליהן. תודה, אסף

16/10/2011 | 06:23 | מאת: מימי

ירדתי במשקל והרבה זמן אני מתנהלת על ידי שמירה שאני עדיו אוכלת 1200 קלו ביום ושיש שבת אוכלת יותר, ועושה ספורט כ4- פעמים(רצה) התקופה האחרונה אני עושה יותר 5 פעמיים בוקר- שני פרוסות לחם קל+קוטז צהריים ירקות מבושלים +חזה עוף (לפעמים פרוסת לחם קל) אחרצהרים- שני פרוסות קל +קוטז ערב סלט ענק+שמן זית שני פרוסות לחם קל במשך הארוחות אני אוכלת ירקות (5 קפה ביום) בתקופה האחרונה שמיתי לב שעליתי במשקל, ידעתי שצריכת הקלוריות שלי גדולה מין הרגיל בסופי שבוע אבל במשך השבוע אני מאזנת את זה מה אני אעשה כדי לרדת ואני רוצה לשנות

16/10/2011 | 15:00 | מאת:

שלום מימי, לצערי, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. יש מספר גישות טיפוליות לנושא, וזה מותאם בין הדיאטן למטופל, לדוגמה לשנות לגמרי את התפריט היומי וסוג הפעילות. פני לייעוץ אישי בקהילה. בברכה,דנה

15/10/2011 | 23:46 | מאת: עדיגיל

אשמח לקבל תכנית תזונה יומית נטולת סוכר וגלוטן תודה

שלום , פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. פני לדיאטן בקופת החולים ליעוץ. בברכה,דנה

15/10/2011 | 08:53 | מאת: מושתל

דנה, שלום רב וחג שמח מושתל כליה שנתיים, לא אוכל בשר רק דגים, האם ההחלטה עלולה לגרום לבעיה מבחינת הכליה? שאלה נוספת, הקראטנין נישאר גבוה לאחר ההשתלה, האם תזונה יכולה להוריד רמת קראטנין? לתשובתך אודה

16/10/2011 | 15:02 | מאת:

שלום, תזונה נכונה לאחר השתלה חשובה מאוד, וכמו בכל מצב אחר, אכילה מאוזנת ומגוונת הינה חשובה. לייעוץ אישי יש לפנות לדיאטנית מומחית בתחום הנפרולוגיה ביחידת משותלים בה אתה מטופל. בברכה,דנה

13/10/2011 | 22:38 | מאת: אמא

שלום, ילדתי לפני חודש וחצי, אני מניקה, איך אפשר לאכול אוכל בריא כך שלא יפגע בתפוקת החלב ולא להשמין, האם יש משהוא מיוחד שמגביר את תפוקת החלב? מה עם חילבה ואיך אוכלים\שותים אותה? תודה

16/10/2011 | 15:04 | מאת:

שלום, אכילה מאוזנת ובריאה לא קשורה רק להנקה, אלא שיש לשים לב לדגשים בזמן הנקה, כולל שתיה מספקת של מים. מעבר לכך יש דרישה אנרגתית גבוהה יותר, אך אין צורך להגזים. אכילה מאוזנת כוללת 5-6- ארוחות ביום, כאשר 3 ארוחות עיקריות ועוד 2-3 ארוחות ביניים. להקפיד לאכול מכל קבוצות המזון האפשריות, שלמור על אחוזי שומן סבירים, יותר בישול, צלייה, אידוי ופחות טיגון, וכמובן פעילות גופנית. אין לי מידע אמין לגבי מזונות יוצרי חלב. בברכה,דנה

12/10/2011 | 15:47 | מאת: מאיר

דיאט קולה וזירו קולה מכילים צבע מאכל קרמל. קרמל מוגדר כתוצר תהליך שבו סוכר עובר תהליך של חימום וחמצון חלקי. בתום התהליך מתקבל נוזל בגוון הנע בין כתום לחום כהה, בעל ריח עז וטעם מתוק עד מתוק-מריר. עוד מופיע שבתעשיית המזון משמש הקרמל בייצור ממתקים כמו טופי, תפוחים מסוכרים וכן כצבע מאכל טבעי המסומן כ-E-150, בעיקר במשקאות קלים כמו קוקה-קולה. על רקע האמור האם קולה דיאט וקולה זירו מותרים לסוכרתיים???

12/10/2011 | 16:40 | מאת:

שלום מאיר, כן זה מותר, מדובר בתמציות בכמות זניחה. אתה יכול לראות זאת בערכי הפחמימות של המשקה. הן אפסיות. בברכה,דנה

12/10/2011 | 14:43 | מאת: מ פ

לאחרונה נתקלתי במונח הנ"ל . מה התרגום שלו לעברית? בחיפוש בגוגל מצאתי הרבה חומר באנגלית אך לא בעברית. האם השיטה הנ"ל מוכרת בארץ והאם יש חומר עליה בעברית? תודה מראש וחג שמח

12/10/2011 | 16:49 | מאת:

שלום, זוהי שיטה שפותחה לפני כעשור ומטרתה לטפל בתסמונת המעי הרגיז. השם עומד כקיצור למרכיבים במזון שכדאי להמנע מהם כגון פרוקטוז, סוכרים רב כהליים לקטוז ועוד. הואיל ואיני עוסקת בתחום גסטרו אין לי מידע בנושא מעבר לכך ומעבר לחומר הכתוב באינטרנט. בברכה,דנה

12/10/2011 | 11:39 | מאת: יצירת קשר

שלום דנה אני מבקשת לדעת איך אפשר ליצור איתך קשר? תודה

12/10/2011 | 16:45 | מאת:

שלום, ניתן לפנות למחלקה לזתונה קלינית ברמב"ם 8542625 להשאיר שם וטלפון ואני אחזור. בברכה,דנה

12/10/2011 | 08:28 | מאת: דפנה

דנה שלום ותודה מראש על העזרה נאמר לי שכאשר מחשבים קלוריות במוצר לפי הנוסחה שבכל גרם חלבון ופחמימות יש 4 קלוריות ובגרם שומן 9 קלוריות, ניתן לקזז את הסיבים התזונתיים מן הערך של הפחמימות, כך שבסופו של דבר הערך הקלורי של המוצר הוא נמוך יותר מזה המתקבל לפי הנוסחה הבסיסית אותה ציינתי. האם יש אמת בדבר? ואם כן, איך מתבצע בדיוק הקיזוז? לשם הדוגמה, איך אני מחשבת את הערכים הקלוריים של המוצר הבא (לחם קל), תוך כדי קיזוז הסיבים התזונתיים? הערכים מתייחסים ל-100 גרם מוצר - פחמימות- 40, חלבון- 14, שומנים- 2, סיבים תזונתיים- 11. תודה רבה על העזרה

12/10/2011 | 16:43 | מאת:

שלום דפנה, את לא צריכה לקזז שום דבר. הערך ניתן למוצר על פי הרכיבים שלו. אם ב- 100 גר' מוצר יש x קלוריות אז כדי לחשב כמה יש במנה שאת אוכלת את עושה ערך משולש ומקבלת את הערך במנה. את כבר לא צריכה להכפיל פחמימות חלבונים ושומן בערכם הקלורי. יש מזונות בהם רוב הפחמימות מקורן בסיבים, כמו סובין שבולת שועל ואז הערך הינו באמת מעט בעייתי כי אנחנו לא ממש מעכלים את מרבית המוצר, אך במוצרים כמו לחם ודגני בוקר, זה לא רלוונטי. בברכה,דנה

11/10/2011 | 22:05 | מאת: אסתי

האים שבולת שועל ,מיץ סלק או אבוקדו ,יכולים להשפיע על העלאת Frritin בדם?בבדיקה האחרונה קיבלתי תשובה של ferritin 130.תודה אסתי

11/10/2011 | 22:48 | מאת:

שלום אסתי, למיטב ידיעתי זה בתחום הנורמה או בגבל העליון. אין צורך לבדוק מעבר ולא המזון גורם לכך. בברכה,דנה

11/10/2011 | 16:15 | מאת: בן 17

שלום, אני בן 17 ורציתי לדעת אם זה טוב שאני אקח ויטמין C באופן קבוע... יש לי ויטמין C בשם Ester C ויש בו 500MG של ויטמין C ויש לו גם סידן. אני לוקח כדור 1 ביום עם ארוחת הצהריים. זה טוב? תודה.

שלום, מינון מוגזם ללא הצדקה. תאכל פירות וירקות, בריא יותר. בברכה,דנה

11/10/2011 | 16:38 | מאת: בן 17

11/10/2011 | 14:52 | מאת: יעל

האם בדבש יש ערכים תזונתיים טובים? כמה קלוריות יש בכפית דבש אחת? תודה

11/10/2011 | 16:28 | מאת:

שלום יעל, מייחסים לדבש תכונות רבות מעבר לערכו הקלורי, בעיקר תכונות נוגדות דלקת וזיהומים. בכפית דבש יש כ- 40 קק"ל. בברכה,דנה

11/10/2011 | 11:36 | מאת: רונה

רציתי לשאול לגבי שמן הקוקוס. האם אמת שיש בו כל כך הרבה סגולות על פי הפרסומים האחרונים וכדאי ורצוי לצרוך ממנו כפית ליום? או שמא יש דווקא להזהר ממנו כי הוא רווי? תודה

11/10/2011 | 16:27 | מאת:

שלום רונה, ההמלצות האחרונות שאני מודעת להן מתייחסות בעיקר לנושא זכרון, דמנציה ואלצהיימר. איני יכולה לצאת באופן גורף ולהמליץ, וכן יש להזהר בשל תכולת שומן רווי גבוהה, אך כפית ביום ככל הנראה לא תועיל ולא תזיק. אין עדיין מספיק מידע מדעי אמין בנושא. בברכה,דנה

10/10/2011 | 19:58 | מאת: גלית

רציתי לשאול האם יש ממש בהצהרות כי מוצרי סויה יעילים לתופעות גיל המעבר והאם יש כבר החלטה בעניין הפיטואסטרוגנים- מסוכנים או לא למי שיש הסטוריה משפחתית של סרטן שד וכו'. כמו כן אני מעוניינת לברר מבין מוצרי הסויה האם יש לטופו יתרון ברור על כל היתר ומדוע? אם כן כמה ואיך מומלץ לצרוך. תודה רבה

11/10/2011 | 16:26 | מאת:

שלום גלית, אין הוכחות חד משמעיות כי מוצרי סויה עוזרים בגיל המעבר ואין מידע אמין מספיק לגבי הקשר עם סרטן שד ובכלל. לא נבדק יתרון של טופו על פני מוצרי סויה אחרים וכל המחקרים הינם בגדר אנקדוטה בלבד ותיאורי מקרה ו/או מחקרים אפידמיולוגיים המראים קשר נסיבתי בלבד. ישנם מחקרים המראים תועלת בצריכת מוצרי סויה לא מעובדים ותחלואה לבבית. בברכה,דנה

10/10/2011 | 12:35 | מאת: רון

אובחנה אצלי הגדלה קטנה של בלוטת הערמונית (בערך 8 מילימטרים). האם יש טעם לקחת תוסף של אבץ בנוסף למולטיויטמין שאני צורך כדי למנוע הגדלה נוספת? ואם כן, איזו כמות? בתודה על תשובתכם.

10/10/2011 | 15:14 | מאת:

שלום רון, לצערי, אין לי מידע מדעי אמין בנושא. בברכה,דנה

10/10/2011 | 08:36 | מאת: יעל

שלום לך דנה ותודה רבה על המקצועיות , קיבלתי את המלצתך ורכשתי את הפוליקוז אך בבית מרקחת לא ידעו לומר לי מינונים אשמח אם תעזרי לי גם בנושא זה ותכתבי לי את המינונים האפשריים , ואיך אני עוקבת ולאיזה משקל אני אמורה להגיע כדי להפסיק בנוסף האם יש לפוליקוז תופעות לוואי? תודה רבה רבה !

10/10/2011 | 15:29 | מאת:

שלום יעל, לפוליקוז אין תועפות לוואי. המינון תלוי בכמות הקלוריות היומית המומלצת להוספה. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

10/10/2011 | 08:00 | מאת: ריקי

שלום דנה ותודה מראש על תשובתך. למותר לציין שאת עוזרת לי מאוד לאורך תקופה ארוכה...... עברתי לאכילה ללא סוכר וקניתי חלבה על בסיס מלטיטול. מספר שאלות לי אליך. המלטיטול "בסדר"? ב-300 גרם חלבה יש שומן צמחי(מוקשה חלקית) 32.3 גר' שומנים מתוכם 6.3 גר' שומן רווי. זה נראה כמו משהו לא יותר מדי בריא.....??? את מכירה תחליפים שבאים בחשבון, כמו עוגיות וחלבה ללא סוכר? ושוב תודה רבה ריקי

10/10/2011 | 15:31 | מאת:

שלום ריקי, המלטיטול נחשב לתחליף סוכר בטוח. חלבה ללא סוכר אינו מוצר דיאטטי בהגדרתו, כי החלבה מכילה בעיקר שומן. רוב השומן הוא רב וחד בלתי רווי, ולכן נחשב למזין.אם את לוקחת בחשבון את החלבה כתחליף למנת שומן, אין בעיה, ויש לקחת בחשבון את התרומה הקלורית. בברכה,דנה

09/10/2011 | 23:51 | מאת: יואב

שלום, האם לבחור בגיל 21 עם מבנה גוף רזה, יש סיכוי להתפתח עוד בגיל כזה? מה ניתן לעשות על מנת להרחיב את הגוף?

10/10/2011 | 15:34 | מאת:

שלום יואב, בהחלט אפשר לפתח את הגוף ע"י שילוב של תזונה נכונה ופעילות גופנית. בברכה,דנה

09/10/2011 | 18:55 | מאת: שרה

שלום, בני בן 25 והחליט שהוא מוציא מהתפריט מוצרי חלב למיניהם, כי זה גורם לו להרגשה לא טובה. אין טעם לשכנע אותו, הוא החליט וזהו. שאלתי היא האם חוץ מחלבון וסידן יהיו לו חסרים נוספים שיש לקבל ממזונות אחרים, ואם כן אילו מזונות צריך להוסיף, או אילו תוספים. הערה- גם חלב סויה וטופו הוא לא מוכן לאכול, חוץ מזה אוכל כמעט הכל- ביצים, עוף (בקר לא), דגים, ירקות, פירות. תודה מראש

שלום שרה, מבחינת המרכיבים העיקריים, בעיקר סידן. חלבון ניתן להשלים מביצים, דגים ובשר. קשה להעריך תרמה של מרכיבים קטנים יותר במוצרי בחלב, אך קרוב לוודאי שאפשר להסתדר בלי. בברכה,דנה

09/10/2011 | 13:52 | מאת: דנית

האם לדעתך יש לספור קלוריות בירקות בזמן דיאטה? שאלתי כמה דיאטניות וקיבלתי תשובות שונות. דיאטנית אחת גורסת כי אין לספור אותן כלל, השנייה סוברת כי יש לספור רק אם מדובר בכמות גדולה מאוד של ירקות, ואילו לדעתה של הדיאטנית השלישית אין לספור את הקלוריות בירקות רק בתחילת הדיאטה, ולאחר שהמשקל מתייצב יש לסופרן. מה דעתך בעניין?

שלום דנית, איני מאמינה בספירת קלוריות, בכלל, לא כל שכן של ירקות. איני מאמינה תפריטים, אני מאמינה בשינוי אורח חיים שכולל תזונה בריאה ונכונה משולבת עם פעילות גופנית. לצורך השאלה-מבחינתי אין צורך לספור קלוריות של ירקות. בברכה,דנה

08/10/2011 | 20:15 | מאת: אליהו

גמר חתימה טובה, האם זה נכון שמשקאות קלים דיאטטיים צלולים (למשל, ספרייט) הם פחות מזיקים, אם בכלל, ממשקאות קלים דיאטטיים לא צלולים (למשל, קולה)? בברכה, אליהו

08/10/2011 | 22:19 | מאת:

שלום אליהו, לא ידוע לי על כל יתרון או חסרון של משקה אחד על משנהו. בברכה,דנה

08/10/2011 | 17:18 | מאת: קרן

שלום סיימתי תואר ראשון בממדעי התזונה, הוגרלתי לעשות לסטאז לעוד שנתיים. מה הייתן ממליצות לעשות עד אז? תודה קרן

שלום קרן, מציעה שתפני לייעוץ בתחום המקצועי לגבי המשך לתואר שני. קחי בחשבון שלמרות שהוגרלת לעוד שנתיים, ישנה סבירות גבוהה שהתור יתקצר עוד השנה. בברכה,דנה