פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
06/09/2011 | 13:50 | מאת: ג'ו

שאלה בחבילת אצות יש 10 דפים שזה 25 גרם במאה גרם יש 1.8 מג יוד אני מסיים חבילה ביום האם אני צורך יותר מידי יוד?

06/09/2011 | 14:33 | מאת:

שלום ג'ו, לפי החישוב יותר שאתה צורך כ- 450 מק"ג יוד רק מהאצות. ההמלצה לגבר מבוגר היא כ- 150 מק"ג כאשר הגבול העליון הנסבל הוא 1100 מק"ג. בהנחה שאינך מקבל כמויות גבוהות ממקום אחר, לא אמורה להיות בעיה.לא הייתי ממליצה בכל מקרה לצרוך על בסיס יומי. בברכה,דנה

שלום רב !! נכבדי, האם /איך כדאי להישתמש בתוסף מסוג כזה?(שמו :טרמולוס אקסטרים) האם ניתן /כדאי להישתמש בו באופן קבוע ??אם כן, באיזה מינון ??התחלתי את השימוש בו זה מכבר (5 חודשים)ואני נוטל כל יום ממנו כ 2-3 טבליות .אחת לפני ארוחת הבוקר , אחת לפני ארוחת הצהריים ואחת לפני האימון . עליי לציין שאני מבצע פעילות גופנית כולל חדר כושר כמעט כל יום . אני שואל את השאלה הנל כיוון שאני עדיין לא הגעתי ליעד של המשקל ואחוזי השומן הרצויים בעבורי ..כמו כן ,אני עדיין רואה מגמת התקדמות בתהליך . אשמח כמובן לשמוע את חוות דעתך בכל הנוגע לשורף השומנים מהסוג הנ"ל וההמלצות לצריכתו. בברכה ובכל הכבוד , שי.

שלום שי, קרא את הכתבות הבאות. בברכה,דנה http://ildiet.com/2011/06/%D7%98%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%A1-%D7%90%D7%A7%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%AA-%D7%95%D7%94%D7%91%D7%93%D7%99%D7%94/ http://ildiet.com/populer-diet-pills-in-israel/thermoloss-xtreme/

06/09/2011 | 10:59 | מאת: רחלי

היי. אני בת 20 ורוצה לעשות דיאטה, המשבר שלי בעיקר בא ממתוק, אני לא מכורה למתוק, אני יכולה להגמל מזה אבל לא בהתנזרות דרסטית, לכן חשוב לי לפנק את עצמי עם טיפה מתוקים בתחילה, רציתי לדעת איזה עוגה הכי פחות משמינה והכי קלה לעיקול וכו, בגדול אני אתן כותרות *עוגת גבינה *עוגת שיש *עוגת שוקולד *עוגת גזר אשמח לקבל תשובה. אם יש איזה עוגה שלא בקטגוריה הנל, אשמח לא פחות. תודה, רחלי.

06/09/2011 | 14:49 | מאת:

שלום רחלי, כדי לבחון עוגה אני צריכה לדעת את הרכבה. נכון שעל פני השטח עוגת גזר נראית הכי מזינה ובריאה, אך יכולה להכיל כמויות אדירות של סוכר ושומן. איני בוחנת ערך של מזון על פי שמו אלא על פי הרכבו. בברכה,דנה

06/09/2011 | 10:07 | מאת: אשה דואגת

שלום רב, לפני כחודש בעלי הפסיק לעשן באמצעות כדורי צמפיקס שרשם הרופא יחד עם סדנת הפסקת עישון של קופת החולים. היה מעשן פחות מקופסא ליום. לאחרונה התחיל לחוש כאבים חזקים מאוד בבטן העליונה, חשבנו שזה מהכדורים אך מבדיקה אצל הרופא כנראה מדובר באבנים בכיס המרה. חוץ מזה, יש לו בעיית כולסטרול וסוכר גבוהים (גם להם נוטל תרופות) הבעיות הן בעיקר גנטיות אבל גם בעיות של תזונה - הוא מאוד אוהב מאכלים שומניים מה שגם מסביר את האבנים בכיס המרה.. הבדיקה לאבנים נקבעה לעוד כחודש ובינתיים הוא ממש סובל מכאבים, בכל תנוחה, בעיקר אחרי האוכל ולא ישן בלילות. רציתי לדעת, עד שתתקיים הבדיקה ונדע בוודאות מה הבעייה - מה אפשר לעשות בינתיים על מנת להקל עליו? אילו מאכלים מותר ואסור לו לאכול? (בעיקר מותר) ובאילו מינונים? אנחנו בהריון ראשון ואני ממש מודאגת. בברכה.

06/09/2011 | 14:38 | מאת:

שלום, הכאבים אותם בעלך חש נובעים בעיקר מהפרשה של מלחי מרה בתגובה למזון שומני. עליו להוריד באופן משמעותי כל מזון עתיר שומן, שמנים, מרגרינות, חמאות, גבינות שמנות, מטוגנים, זרעים, בצקים ועוד. הוא יכול לאכול בשר רזה, דגים רזים, אורז, תפוחי אדמה, קטניות, פסטות (הכל ללא תוספת שומן), גבינות ומוצרי חלב עד 5%, ירקות, פירות, לחם מדגן מלא.להמנע מחטיפים וממתקים עתירי שומן. בברכה,דנה

06/09/2011 | 16:25 | מאת: אשה דואגת

את נהדרת

05/09/2011 | 21:15 | מאת: חדוה

פרטים כלליים: אני בת 49. משקל 64 ק"ג, גובה 1.52 מ'. בד"כ בריאה, לא נוטלת תרופות. לאחרונה, מזה כ10 ימים, אני מרגישה כאבים בחלק מהמפרקים - אצבעות יד ימין, לסת-סנטר, מטריד אותי שהכאב לא חולף. בנוסף - כבר כ40 יום הנני מוסיפה לתזונתי טבליות של סידן+מגנזיום+אבץ+ויטמין D (של חברת אלטמן), 2 טבליות ביום (לפעמים רק 1). התחלתי להוסיף זאת כדי לטפל בהתכווצויות שהיו לי (אמנם לעיתים רחוקות)באמצע הלילה. האם יתכן שכאבי המפרקים קשורים לעודף מגנזיום/סידן/אבץ? אם לא - מה יכול להיות מקורם ומה ניתן לעשות? תודה מראש

06/09/2011 | 09:01 | מאת:

שלום חדוה, איני יכולה לומר אם יש או אין קשר ומהי הסיבה לכאבים. מציעה לפנות לרופא המשפחה לבירור. בברכה,דנה

05/09/2011 | 18:24 | מאת: אמא

שלום רב, בני משלשל מזה 3 ימים עקב וירוס, בנוסף לחום. היה אצל רופא והכול תקין. חוץ מבננות ואורז, מה עליי לתת לו כדיי להפחית את השלשול? יש לציין שנולד פג וכרגע מתםתח מאוד יפה, אוכל כבר מרוסקים בנוסף למטרנה. תודה רבה.

שלום לך! בד"כ אני ממליצה על תמ"ל ללא לקטוז למשך שבוע-שבועיים. זה יכול להפחית את איבוד הנוזלים ולתת מעט תוכן ליציאות. כמו כן יכול לסייע להפחית את הצריבה בטוסיק. אבל... אם אתם משתמשים עדיין במטרנה סנסטיב, אזי חשוב להמשיך. כמו כן תמ"ל זה מופחת מלכתחילה בכמות הלקטוז שבו. בברכה, נועה

05/09/2011 | 07:56 | מאת: דפנה

דנה שלום בהמשך לשאלותיי הקודמות, האם עלי להעדיף מוצרי מזון שעליהם מצוין "באישור אי"ל - האגודה הישראלית לסכרת", בכל הנוגע לאמינות המידע המתייחס לסימון התזונתי? כלומר, האם ארגון אי"ל בודק לדעתך את אמינות המידע התזונתי בכלל והקלורי בפרט המופיע ע"ג המוצרים להם הוא נותן את אישורו?

שלום דפנה, התשובה היא, לא. רוב המזונות בחברות הגדולות הנו נכון. לא צריך להסיק מטעות של חברה אחת לגבי שאר החברות, לא כל שכן, משרד הבריאות מאפשר חריגה במזון בטווח שוני של עד 20%.המשיכי לאכול כרגיל מהמזונות שאת רגילה אליהם. בברכה,דנה

05/09/2011 | 06:53 | מאת: מירב

היי שלום כבר חודשיים יש לי כאבים מוזרים ביד והיד נרדמת והרופא עשתה לי בדיקות דם והתגלה עודף CAROTENE יש לי 158 השאלה איזה מאכלים אסור לי לאכול כדי להפחית? אני שומרת על המשקל ולא אוכל הכול ולכן מה אעשה ? האם שמעת על המצב כזה של עודף ויטמין גורם לי לתופעות כאלה?

05/09/2011 | 07:51 | מאת:

שלום מירב, לפי המידע שיש בידי, הטווח הוא 50-200, כך שאין לך עודף. עודף קרוטן הינו די נדיר וקורה לרוב באזורים צפוניים או אצל אנשים הנוטלים תוספים המכילים ויטמין A ובטא קרוטן במינונים גבוהים. כמובן שיש לו נטיה להצטבר במקרים של מחלות כליה וכבד. לא ידוע לי על קשר בין התופעה שציינת ביד לבין רמות ויטמין A. הייתי ממשיכה לבחון את הבעיה. בברכה,דנה

04/09/2011 | 11:49 | מאת: יוסי

שלום, בחודשים האחרונים אני מקפיד על תזנה ופעילות גופנית (הליכה) עקב חריגות בבדיקת דם של תפקודי כבד. אני בן 55 ובריא בדרך כלל. בבדיקה האחרונה תפקודי הכבד חזרו לנורמה, אבל יש לי בעיה עם ערך של הכולסטרול הטוב: Cholesterol-177 Triglycerides-156 HDL-Cholesterol-36.9 Non-HDL Cholesterol-140 LDL-Cholesterol-109.3 הכולסטרול הטוב תמיד היה אצלי מתחת לנורמה. ב7 שנים אחרונות התוצאות היו: 33.2-40.5 מה ניתן עוד לעשות כדי לשפר אותו? תודה מראש.

04/09/2011 | 13:35 | מאת:

שלום יוסי, לצערנו מעט מאוד ניתן לעשות על מנת לשפר HDL באופן משמעותי. הדברים היחידים שהוכיחו את עצמם עד גבול מסויים היו : פעילות גופנית, הפסקת עישון, ניאצין במינונים גבוהים (בעייתי כאשר תפקודי כבד מופרעים),תרופה להורדת כולסטרול מסוג קרסטור וכמובן מרכיב גנטי. מחקרים הראו שלא רק הרמה חשובה אלא גם רמת פעילות ה-HDL כנוגד חמצון של הכולסטרול "הרע" LDL. מכאן ההמלצה ליין אדום ומיץ רימונים. בברכה,דנה

02/09/2011 | 21:28 | מאת: מיכל

הייתי רוצה לדעת האם ניתן לאכול שיבולת שועל מבלי לבשל אותה? למשל להוסיף אותה במצבה הטבעי ליוגורט. על האריזה יש הוראות הכנה שכוללות בישול, השאלה אם ניתן לאכול ללא בישול? תודה

04/09/2011 | 08:09 | מאת:

שלום מיכל, אפשר לאכול ללא בישול, זה פשוט עניין של טעם. בברכה,דנה

04/09/2011 | 21:05 | מאת: מיכל

02/09/2011 | 13:44 | מאת: איקו

שלום, אחי אובחן ברמבם כחולה נון-הודג?קין לימפומה וכרגע מטופל בכימו ונוגדני מבטרה. רציתי לדעת האם לתזונה נכונה יש תפקיד ואם כן היכן אוכל לקרוא ו/או להתיעץ בנושא? תודה איקו

04/09/2011 | 08:08 | מאת:

שלום איקו, הכי נכון להתייעץ עם דיאטנית המחלקה/מרפאה. להן יש את הידע הנכון והמעודכן ביותר בנושא. באינטרנט תוכל לקרוא הרבה, אבל תצא מבחינת "תפסת מרובה לא תפסת". תן לאיש מקצוע לעזור לך. קרוב לוודאי שרוב ההמלצות קשורות לטיפול התרופתי ותמצבו התזונתי של אחיך. בברכה,דנה

04/09/2011 | 08:28 | מאת: איקו

תודה.

01/09/2011 | 23:22 | מאת: שירן

שלום, אני בת 22, והתחלתי דיאטה לפני קרוב לשנה. הגובה שלי הוא 1.55, ומשקלי לפני הדיאטה היה 53.5. הצלחתי לרדת ל-47 (היעד שלי זה 46) וכבר בערך 4 חודשים שנתקעתי על המשקל הזה ואני לא מצליחה להמשיך במגמת הירידה. זה פחות הפריע לי. הבעיה התחילה לפני חודש וחצי בערך, שפתאום עליתי קילו וחצי, והיום אני שוקלת 48.5. אציין כי אני מאוד מקפידה על שמירה, ואין כל סיבה הגיונית לעלייה הזו (חשוב לי לציין כי במידה ויצא לי לאכול משהו עתיר קלוריות אני מקזזת ביום אחרי, וגם שלמרות שאני מקפידה על תזונה נכונה ומאכלים לא משמינים אני משתדלת לגוון כדי שהגוף שלי לא יתרגל..) אני ממש מתוסכלת, אני מרגישה עליי את הקילו וחצי האלה ומאוד לא נוח לי עם זה.. אני לא עושה ספורט כי באמת אין לי זמן לזה, ואולי זה מה שתוקע לי את הירידה, אבל מה הסיבה שעליתי ושאני לא מצליחה להוריד את זה? אני אתאר פחות או יותר את התפריט היומי שלי (כמובן עם שינויים קלים מיום ליום): * ארוחת בוקר: קערה לא גדולה מדיי של פיטנס עם חלב 1%. בין הארוחות- פרי (בדרך כלל קצת ענבים) או מעדן דיאט 0% * ארוחת צהריים: ירקות מבושלים או סלט, עם 2 טבעול דיאט או חזה עוף בתנור בין הארוחות- קפה עם תמר יבש, ועוד פרי * ארוחת ערב- סלט עם 2 פרוסות או 3 לחמיות עם קוטג' 3% או מריחה קלה של חומוס. האם עליי לשנות משהו בתפריט? מה אני יכולה לעשות כדי לפחות להוריד את הקילו וחצי שהעלתי? באותה הזדמנות אני אשמח לשאול- הרבה פעמים אני מרגישה נפיחות בבטן. זה נובע ממאכל מסויים? איך ניתן למנוע את זה? המון המון תודה, שירן

04/09/2011 | 08:06 | מאת:

שלום שירן, ראשית, את אוכלת מעט מדי וכמובן על הירקות הטבעול ועוד יכולים לגרום לך לנפיחות וגזים. כל הבעיות היו נתפרות אם היית מתחילה פעילות גופנית. אני לא מאמינה שלבחורה בגילך אין זמן לפעילות, מצאי אותו. לא צריך 3 שעות כל יום, שעה ביום של פעילות אינטנסטיבית דיו ואת גם תוכלי לרדת במשקל וגם הכי חשוב, לשמור עליו. הסיבה שעלית, כי הגוף התרגל לכמות הקלוריות שאת מספקת לו, והוא הפך להיות פחות יעיל מבחינה מטבולית. בברכה,דנה

04/09/2011 | 15:57 | מאת: שירן

היי, קודם כל- תודה רבה על התייחסותך. האמיני לי שלא קל ללמוד ולעבוד כל יום...זה לא משאיר עודף זמן פנוי לספורט, לצערי. בכל אופן, היית ממליצה לי לעשות שינויים בתפריט? פחות ירקות וטבעול? להוסיף אוכל? (אני מניחה שבמידה ואני מוסיפה אוכל זה רק אם אני משלבת ספורט אחרת אני ממש אשמין) תודה,

01/09/2011 | 20:43 | מאת: דפנה

דנה שלום לפני ימים אחדים כתבתי לך על סימון תזונתי שגוי ע"ג לחם קל. הדבר עורר בי תהיות האם בטרם חברות המזון מציגות את הנתונים התזונתיים ע"ג המוצרים שלהן, עליהן להציג את הנתונים לגורם חיצוני כלשהו שבודק את אמינות המידע ונותן את אישורו, או שמא החברות מפרסמות את הנתונים על דעתן ובאחריותן בלבד, דבר שעלול להיות בעייתי, כפי שמוכיחה הדוגמה שהבאתי. תודה רבה על העזרה!

04/09/2011 | 08:03 | מאת:

שלום דפנה, החברות אינן מחוייבות על פי חוק לבדוק במעבדה את המוצרים שלהן, הואיל ויש נתונים רבים אמינים לגבי הרכב המוצרים מהם מרכיבים את המוצר הסופי. בדיקות נעשות באחריות משרד הבריאות. הבדיקות מדגמיות ולכן לא ניתן לוודא שאכן כל מה שכתוב נכון. יש מספר חברות מצומצם מאוד שאכן בודק את מוצריו מבחינה תזונתית במעבדה לצורכי חישובים, כי לרוב אין ממש צורך. בברכה,דנה

01/09/2011 | 12:29 | מאת: ריקי

שלום, אני מעוניינת לקחת תוספים של אבץ, מגנזיום וויטמין D. לפי מיטב הבנתי יש כל מיני "חוקים" לגבי הספיגה של כל אחד מהם. מכיוון שהתזונה שלי בצהריים כוללת שעועית מש, כוסמת וגריסי פנינה (והבנתי שמש יש חומצה פיטית שמונעת ספיגה של אבץ) ובערב אני לפעמים אוכלת דברים שיש בהם סידן ולכן אני מבינה שהם גם כן מונעים ספיגת אבץ, אני מחכה 3 שעות אחרי הארוחה ואז אוכלת פלפל אדום ומיד אח"כ נוטלת את האבץ. עכשיו אני רוצה להוסיף גם מגנזיום ומכיוון שאני מבינה שהוא מונע את הספיגה של האבץ ולהיפך, אני נוטלת אותו על הבוקר על קיבה ריקה. האם הסדר הזה הוא נכון? האם זה בסדר לקחת את המגנזיום ללא אוכל? איפה להוסיף את הויטמין D? האם אחרי כל התוספים האלה (שכרגע נראה שיש לי חוסר בהם ספציפית ולכן לקחתי כל אחד בנפרד) יספיק שאקנה מולטי ויטמין וזה יכסה את הכל? האם ליטר וחצי מי עדן ביום לא אמורים לספק לי מספיק מגנזיום לתזונה? אשמח להבהרות בנושא. תודה

04/09/2011 | 08:01 | מאת:

שלום ריקי, לגבי סדר ואופן נטילת התוספים, הכי נכון להתייעץ עם רוקח, במיוחד עם את נוטלת גם תרופות נוספות. לא מומלץ מולטיויטמין במקרה זה, הואיל ואין אחד שמכיל מינונים זהים לאלו שאת צריכה. המינונים של מגנזיום המגיעים ממים לרוב מספקים, אלא אם כן יש חסר יחסי או מחלה. בברכה,דנה

31/08/2011 | 13:10 | מאת: א.א (חיפה)

שלום, אני צריך המלצה / הפניה לדיאטנית המתמחה בילדים והתאמת תפריט לילדים בכדי להעשיר אותו במזון עתיר קלוריות (בהמלצת אנדוקרנולוג). עדיף באיזור חיפה או הצפון (לא חובה). תודה רבה.

שלום, כל דיאטנית המתמה בילדים באזור הצפון בקופת חולים יכולה לעזור לך, אין צורך במישהי מיוחדת. קבע תור כבר היום. בברכה,דנה

31/08/2011 | 12:47 | מאת: אורלי

רציתי לדעת בבקשה בבננה יש הרבה סיבים תזונתיים או פחות או בכלל לא ?? תודה רבה

01/09/2011 | 11:57 | מאת:

שלום אורלי, בננה לא נחשבת לפרי עתיר סיבים, לדוגמה, תופח עץ בינוני מכיל כ-5 גר' סיבים ואילו בננה בינונית מכילה פחות מ- 2 גר' סיבים תזונתיים. בברכה,דנה

31/08/2011 | 06:51 | מאת: ריקי

שלום דנה ותודה מראש על תשובתך. האם בבורגול מבושל יש פחות קלוריות מזה הלא מבושל?(רק מושרה במים?) מה עדיף לאכול מבושל או מושרה? תודה שוב ריקי

31/08/2011 | 10:05 | מאת:

שלום ריקי, אין הבדל קלורי בין בורגול מבושל למושרה. מה שקובע זאת הכמות. צורת הבישול נתונה לשיקולך וטעמך. בברכה,דנה

30/08/2011 | 21:30 | מאת: יוליה

אני בחורה בת 23 אשר סובלת כ5 שנים ממיגראנות וכאבי ראש. הומלץ לי ע"י הנוירולוגית אשר מומחית בכאבי ראש שאפסיק לאכול שוקולד גבינה צהובה, קולה וקפה. האמת שלא שמתי לב להבדל באם אני אוכלת מאכלים מסוימים או לא, אבל החלטתי לנסות להמעיט בשוקולד היות ואני באמת אוכלת המון-המון שוקולד ודואגת "לחטוף" סכרת בהמשך. בגלל הקושי הרב להפסיק לגמרי מיד או אפילו להפחית,אני מנסה לאכול במקום שוקולד רגיל שוקולד חרובים. השאלה שלי האם הוא באמת יותר בריא ואם זה אכן רעיון טוב, או שזו אותה גברת בשינוי אדרת (כמו שדיאט קולה אינה טובה מקולה למרות מה שניתן להניח). הרעיון צץ לי היות והבנתי שבשוקולד חרובים באמת אין קפאין.. אודה לך על התשובה.

31/08/2011 | 10:07 | מאת:

שלום יוליה, רעיון טוב? כתחליף לשוקולד ולטעמו כן, מבחינה בריאותית, אין לו יתרונות על שוקולד מריר איכותי. את יכולה לנסות תקופה ולראות אם חל שיפור, במידה וכן, הרווחת, במידה ולא, חזרי לאכול מה שאת אוהבת. בברכה,דנה

30/08/2011 | 18:26 | מאת: אבי

אם יש לי G6PD מותר לי לאכול ממרח בוטנים או בוטנים?!

31/08/2011 | 10:14 | מאת:

שלום אבי, לאנשים עם G6PD אסור לאכול פול וכמובן שישנה רשימת תרופות מלאה שיש להמנע ממנה (יש להתייעץ עם רופא). כל שאר המזונות נחשבים לבטוחים. בברכה,דנה

30/08/2011 | 16:44 | מאת: שרון יוסף

שלום, שמעתי ששילוב של עדשים ואורז טוב כמעט כמו בשר. שאלתי היא: האם עדשים כתומות מכילות ברזל וחומצה פולית בכמות זהה לזו שבעדשים החומות, שכן בתי אוהבת את העדשים הכתומות ולא את החומות. תודה מראש

31/08/2011 | 10:19 | מאת:

שלום שרון, תכולת הברזל וחומצה פולית בין העדשים די זהה. יש לזכור כי ספית ברזל מן הצומח נמוכה במקרה זה. בברכה,דנה

30/08/2011 | 16:15 | מאת: קומדין

דנה שלום, ידוע לי כי בנטילת קומדין יש להמשיך בתזונה כפי שנוהגים והטיפול יותאם בהתאם. לחולה הנוטלת שנים קומדין ולרוב מאוזנת, לאחרונה החליטה שמפסיקה לצרוך מוצרי חלב ועוברת לסויה. האם יש קונטרהאינדיקציות בין מוצרי סויה/אלפרו מבחינת ויטמין K והטיפול בקומדין? ידוע לי שבפולי סויה יש ויטמין K אך לא ברור באיזו רמה. אשמח להבהרתך האם לא תהיה בעיה לצרף לתפריט 2 מעדני סויה ביום במקום מעדני החלב שצרכה עד כה, תודה

31/08/2011 | 10:23 | מאת:

שלום, כמות הויטמין K המצויינת בטבלאות לגבי חלב סויה הינה די זניחה, ולכן לא מאמינה שתשנה. אין לצערי מידע אמין לגבי כמות ויטמין K במוצרי אלפרו או מעדנים אחרים על בסיס סויה. בשלב ראשון הייתי משלבת מוצר אחד ורואה האם חל שינוי באיזון ובהדרגה מעלה לפי בדיקות דם. בברכה,דנה

31/08/2011 | 13:34 | מאת: קומדין

30/08/2011 | 12:36 | מאת: גדי

שלום רב, שלום רב, בעקבות מצב קדם-סוכרתי נאסר עליי לצרוך קמח לבן. שאלתי היא האם הלחם שמרכיביו מפורטים להלן נחשב לחם מקמח מלא: לחם תושיה קל 45 קלוריות לפרוסה (מגיע פרוס) והוא מכיל: קמח חיטה מלאה (מכיל גלוטן), חיטה גרוסה עבה, חיטה גרוסה דקה, שיפון גרוס, מחמצת טבעית, מלח ושמרים (1.37% מינרלים, 10.7% חלבון, 35% פחמימות, 0.7% שומן ו-10% סובין חיטה ושיפון). אם לא, על איזה לחם קל מחיטה מלאה 100% תוכלו להמליץ? תודה.

31/08/2011 | 10:23 | מאת:

שלום גדי, הלחם מתאים לצרכיך. בברכה,דנה

29/08/2011 | 20:50 | מאת: דפנה

דנה שלום לא מפורט בחלק של הפחמימות "מתוכם סיבים תזונתיים". עלי לציין שבכל הלחמים הקלים האחרים מתוצרת אותה המאפייה, האימות שביצעתי תאם את הערכים הקלוריים שצויינו ע"ג המוצרים, כשהחישוב שלי התבסס על הנוסחה שקובעת כי לכל גרם חלבון במזון מיוחסת אנרגיה של 4 קלוריות, לכל גרם שומן 9 קלוריות ולכל גרם של פחמימות 4 קלוריות.ככל הנראה בשני הלחמים המדוברים אכן חלה טעות בחישוב הקלורי, ומן הראוי לתקנה. אהיה אסירת תודה אם תוכלי ליצור איתם קשר. לנוחיותך, להלן הפרטים במלואם: שמות המוצרים - "לחם כפרי קל מקמח מלא" ו"לחם קוביות קל מקמח מלא". הנתונים הבאים מופיעים ע"ג שני הלחמים ומתייחסים למאה גרם מוצר: חלבונים- 11.1, פחמימות- 26.3, שומנים- 2.1, קלוריות- 155. לעומת זאת עפ"י נתוני אבות המזון אותם הם מציינים, החישוב שלי העלה 169 קלוריות למאה גרם מוצר. יתר על כן, כשם שהם אינם מדייקים בערכים הקלוריים, כך ייתכן שהם אינם מדייקים בערכי השומן, החלבונים והפחמימות, דבר שאין באפשרותי לבדוק. במקרה כזה הערכים הקלוריים עשויים להיות גבוהים אף יותר. פרטי החברה המייצרת: מאפיית דוידוביץ, רחוב יוסף בצרי 10, עיר גנים, קרית אתא, טלפון: 0722-750-888, פקס: 0722-750-937אני מצרפת את כתובת הדוא"ל שלי. אם תוכלי לעדכן אותי בנוגע לתגובתם, אודה לך מאוד.

שלום דפנה, שוחחתי כרגע עם מנהל המעבדה בחברה, הם יבדקו את הנושא וישלחו אלי תשובה בהקדם. איידע אותך בהמשך ותודה על תשומת הלב. בברכה,דנה

30/08/2011 | 11:26 | מאת: דפנה

דנה שלום ברצוני להודות לך על התערבותך במקרה שהבאתי לידיעתך. אוסיף ואודה לך על השירות המקצועי, האדיב והמהיר שאת מעניקה במסירות שנים רבות לכל הפונים בפורום. יישר כח!

29/08/2011 | 19:30 | מאת: איילה

שלום! האם זה נכון שקקאו ושוקולד מכילים אבץ? ואם כן, באיזו כמות? מצד שני, ידוע שקקאו ושוקולד מכילים קפאין שלא בריא לצרוך אותו. אם כך, זה בריא לאכול שוקולד או לא? תודה.

30/08/2011 | 09:32 | מאת:

שלום איילה, כדי להגיע לכמות משמעותית של אבץ מקקאו ומשוקולד צריך לאכול לפחות 100 גר' מכל אחד. בכמויות שאנו אוכלים, לרוב התרומה של אבץ זניחה. צריכה נכונה של קפאין אינה מזיקה, וישנם מחקרים המראים תועלת בצריכת קפאין והמנעות ממחלות שונות. בברכה,דנה

29/08/2011 | 19:01 | מאת: טלי

שלום, אתמול אכלתי קצת אגוזי לוז, עד שהזדעזעתי לגלות שיש בה תולעים. מאז אני עם בחילות, הקאות ושלשולים, אבל נדמה לי שהמצב מתחיל מעט להרגע. האם התולעים עצמן יכולות להיות מסוכנות? כדאי לגשת למיון, או פשוט לחכות שקלקול הקיבה יעבור לבד?

30/08/2011 | 09:19 | מאת:

שלום טלי, איני חושבת שהמקור של קלקול הקיבה קשור לאגוזים ו/או לתולעים. אני מניחה שעד עכשיו זה כבר עבר. בברכה,דנה

29/08/2011 | 17:36 | מאת: מורן

שלום, מעניין אותי לדעת .. בכול אתר שקראתי היה כתוב שבביצה קשה יש כ 80 קלוריות .. אך אני רוצה לדעת איך הנתון הזה הגיוני אם כי אני קונה ביצים XL והן שוקלות מעל בין 65 ל73 גרם וקראתי ששביצה ששוקלת ככה יש בין 100-120 קלוריות ...וגם רציתי לדעת האם כמות הקלוריות משתנה באמת בין ביצה קשה טריה לבין קשה לבין מקושקשת לבין עין? 

30/08/2011 | 09:24 | מאת:

שלום מורן, ההבדל הקלורי בין ביצה קשה למקושקשת לחביתה נובעת מתוספת שמן ולא מהרכב הביצה. אתרים שונים מראים מספרים שונים, וחשוב לבדוק עם או בלי קליפה וכולי. בכל מקרה הטווח נע בין 70-100 קק"ל לפי גודל ביצה, והואיל ואוכלים רק ביצה אחת בממוצע ליום, זה לא הבדל משמעותי. בברכה,דנה

29/08/2011 | 16:34 | מאת: רוית

בתחליף אבקת חלב ראיתי שרשום ללא לקטוז, אבל רשום שיש קזאין. מבדיקה באינטרנט הבנתי שקזאין זה החלבון של החלב ואם כך איך יכול להיות שאין בזה לקטוז?

שלום רוית, קזאין הוא חלבון החלב ולקטוז הוא סוכר החלב. בתהליכים שונים ניתן להפריד בין השניים ולהוציא לגמרי את הלקטוז.לדוגמה, בתמ"לים למיניהם. בברכה,דנה

29/08/2011 | 12:50 | מאת: סיגל

שלום רב, יש לי שתי שאלות: 1. בתי בת ה-16 צמחונית מלידה ולמעשה די בררנית באוכל (לא אוכלת מלבד מלפפון אף ירק טרי) עם השנים למדתי לשלב לה מאכלים על מנת לספק לה את הנחוץ. רוב התזונה שלה היא מרקים מסוגים שונים , אורז, תפוח אדמה ופסטה עם רוטב מעגבניות טריות מבושלות וטחינה, לפעמים קורנפלקס עם חלב ויוגורט עם תוספת ממותקת. מוצרי חלב כמעט ולא אוכלת וגבינה צהובה רק בטוסט. הבעיה היא שבחודשיים האחרונים היא עלתה במשקל ומיוזמתה היא מנסה להוריד אבל היא טוענת שהיא כל הזמן רעבה והיא אוכלת הרבה (לא ממתקים) ועדיין מרגישה רעבה. היא די מתוסכלת כי היא כבר שבוע מונעת מעצמה ממתקים ואוכלת רק בריא (לא נוגעת במטוגן) ולא יורדת במשקל. היא גם עושה התעמלות בנוסף ועדיין ללא תוצאה. מה עושים? 2. אני צמחונית זה 25 שנה אבל מאזנת את התזונה שלי כולל תוסף B12 בעת הצורך. בשנים האחרונות עליתי במשקל ואני מנסה לרזות 5 קילו ללא הצלחה. כל תפריטי הדיאטות כוללות בשר או דגים שאני לא אוכלת ואני מחפשת דיאטה פשוטה, לא דרסטית, שמתאימה לצמחונים, אציין שבדיקות הדם שלי כולל בלוטת התריס תקין (אני בת 45). אודה על קבלת עזרה בביצוע דיאטה נכונה שלא תהייה מסוג דיאטות הכסאח של לא לגעת בפחמימות וכדומה ושתהייה אפקטיבית תודה רבה

29/08/2011 | 13:38 | מאת:

שלום סיגל, זו דוגמה ומצב קלאסי בו שתיכן יכולות לגשת לדיאטנית ולקבל המלצות לדיאטה מתאימה לצמחונים. לצערי איני יכולה לתת פירוט במסגרת פורום זה. בברכה,דנה

29/08/2011 | 11:23 | מאת: רון

שלום דנה האם בעשב חיטה יש כמות גדולה של לוטאין?או שצבעו הירוק עז בא מן הכלורופיל בעיקר? באיזה ירק יש כמות משמעותית של לוטאין? תודה רון

29/08/2011 | 13:51 | מאת:

שלום רון, אין לי מידע לגבי תכולת לוטאין בעשב חיטה. אני מניחה שישנה כמות לא מובטלת. מקורות עשירים של לוטאין- כרוב עלים, עלי לפת, חסה, קישואים,פיסטוק,ברוקולי, תירס ועוד. בברכה,דנה

29/08/2011 | 08:23 | מאת: ישראל טוני

שלום רב! אימי חלתה בדלקת לבלב כרונית לאחר הסרת כיס המרה. כבר במבלך הניתוח חלו סיבוכים ודימום שחייב מתן מנות דם ואישפוז של 13 ימים (כנראה שהיה כשל שלא דווח לנו עליו) מאז כבר כשלוש שנים אימי מאושפזת בתדירות של אחת לחודש!!! עם התקפת דלקת של הלבלב לניקוז נוזלי המרה, אנטיביוטיקה, אינפוזיה ולאחר 4 ימי אישפוז משוחררת היא נחלשה גופית ונפשית ומחפשת נואשות פיתרון אמיתי לאחר ערות איזפוזים! אבקש עזרה

29/08/2011 | 13:40 | מאת:

שלום ישראל, לצערי אין בידי לעזור לך במסגרת פורום זה. זה נשמע שאתם זקוקים לרופא טוב ולא דיאטנית תעזור בשלב זה. חשוב לבחון אכן מה היא אוכלת כדי למנוע חסרים ולחזק אותה, אך כל זאת לא יקרה אם אין תמיכה רפואית נאותה. המלצתי, גשו למקום בו יתנו לכם חוות דעת נוספת על מצבה ובקשה במקביל לראות דיאטנית בבית החולים בו היתה מאושפזת. בברכה,דנה

28/08/2011 | 22:38 | מאת: אורלי

בתי בת 8 ולא אוכלת ירקות ופירות בכלל. מסכימה מעט עוף או שניצלים שאני מכינה. יכולה לחיות מפסטה לבנה עם גבינות (צהובה ומלוחה). עשיתי כל מאמץ לשכנע אותה לטעום ולנסות דברים, אך היא מאד קשה ובררנית ויכולה לא לאכול ארוחה רק שלא תצטרך לטעום משהו חדש. היא אוהבת גבינות,ומעדנים ושוקולד.

30/08/2011 | 14:39 | מאת:

אורלי שלום! מה שאלתך? אם את רוצה אסטרטגיית פעולה לשינוי ההתנהגות הנ"ל, אזי מדובר בטיפול התנהגותי ולא כ"כ תזונתי. בברכה, נועה

31/08/2011 | 15:06 | מאת: אורלי

שאלתי איך אני יכולה לשכנע אותה לגוון יותר באוכל? או איך לגרום לה לאכול קצת יותר בריא?

28/08/2011 | 20:16 | מאת: דפנה

דנה שלום בהמשך להודעתי הקודמת, להלן הנתונים בהתייחס לסימון התזונתי השגוי. מדובר בשני לחמים קלים של מאפיית דוידוביץ, האחד שמו "לחם כפרי קל מקמח מלא", והשני שמו "לחם קוביות קל". הנתונים הבאים מופיעים ע"ג שני הלחמים ומתייחסים למאה גרם מוצר: חלבונים- 11.1, פחמימות- 26.3, שומנים- 2.1, קלוריות- 155. לעומת זאת עפ"י נתוני החלבונים, הפחמימות והשומנים אותם הם מציינים, החישוב שלי העלה 169 קלוריות למאה גרם מוצר. הפער אמנם איננו משמעותי במיוחד, אך החברה המייצרת מחוייבת לדייק בערכים התזונתיים בכלל ואלו הקלוריים בפרט, קל וחומר כאשר מדובר בלחמים קלים הנצרכים ע"י קהל צרכנים שמן הסתם מקפיד על הערכים הקלוריים. יתר על כן, כשם שהם אינם מדייקים בערכים הקלוריים, כך ייתכן שהם אינם מדייקים בערכי השומן, החלבונים והפחמימות, דבר שאין באפשרותי לבדוק. במקרה כזה הערכים הקלוריים עשויים להיות גבוהים אף יותר. פרטי החברה המייצרת: מאפיית דוידוביץ, רחוב יוסף בצרי 10, עיר גנים, קרית אתא, טלפון: 0722-750-888. תודה רבה על העזרה!

שלום דפנה, האם ע"ג המוצר בחלק של הפחמימות רשום שמתוכם כמות מסויימת של סיבים? כי אם כן, הם לא לקוחים אותם בחישוב הקלורי ואז יכול להיות שזה נכון. במידה ולא, אנסה לפנות לחברה בעצמי. בברכה,דנה

28/08/2011 | 15:30 | מאת: שרון

האם צריכת שמן פשתן יכולה להוות תחליף ללקיחת תוסף תזונה אומגה 3?

29/08/2011 | 13:43 | מאת:

שלום שרון, באופן עקרוני ואיכותי, התשובה היא , לא. שמן פשתן אינו מהווה תחליף הולם לאומגה 3. הואיל ואין היום המלצות לנטילת אומגה 3 ו/או פשתן וההמלצות עומדות על אכילת דגים, לא אוכל להמליץ על אף אחד מהשניים. בברכה,דנה

28/08/2011 | 14:14 | מאת: מיכל

שלום, הבן שלי בן 18 בקירוב,רצה לרדת במשקל והוריד את כל המתוקים ולחם ועוגות ובמשך 6 חודשים ירד כ10 ק''ג.כעת שוקל 65 וגובהו 168 ס''מ.הבעייה היא שכבר חודשיים יש לו כאבי בטן לא מוסברים ומדי פעם הוא מקיא בעיקר בבוקר.(כל 7-8 ימים)עבר בדיקת נשיפה ואולטרה סאונד בטן והכל תקין.האם זה יכול להיות בגלל ההורדה ,כי הוא אוכל די בסדר עכשיו(לא כמות של גבר צעיר,יותר כמו ילד בכמות)לאיזה כיוון אפשר ללכת כי הרופא אמר לחיות עם זה ואני לא מרוצה מחיים עם כאבי בטן והקאות לא מובנות.תודה מראש,מיכל

29/08/2011 | 13:44 | מאת:

שלום מיכל, איני יודעת מה מקור הכאב, והאם קשור לדיאטה, אך הייתי פונה לגסטרואנטרולוג לבירור מקיף יותר. בברכה,דנה

29/08/2011 | 18:52 | מאת: מיכל

שלום ד''ר דנה את בדיקת הנשיפה והאולטרה סאונד שלח אותנו הגסטרולוג.גם את התשובה שהוא לא יודע מה זה אמר הגסטרו.לאן יש להמשיך?כשבני שאל אם כדאי ללכת למומחה או לעוד ייעוץ הרופא נעלב ואמר שכל רופא יגיד לנו אותו דבר וחבל על הזמן שלנו!!!ומה עם הכאבים של ילד צעיר שלא יודעים לייחס לזה כיוון וטיפול??אני די מבואסת כי קשה לי עם זה שבמקום לבלות ולהנות הילד סובל והרופא משחק אותה גם נעלב וגם חכם גדול.לאיזה רופא אני יכולה ללכת כדי שיעזור לנו?תודה

29/08/2011 | 19:00 | מאת: מיכל

שלום, את בדיקת הנשיפה ואולטרה סאונד שלח אותנו רופא גסטרו.הוא נתן כדורים לקיבה רגיזה.ואמר לחיות עם זה.האם ככה עושים איבחון לקיבה רגיזה???אם יש כיוון או רופא שאת ממליצה לי אני אשמח.לא ניראה לי שמגיל כ''כ צעיר צריך לחיות עם כאבים.מה גם שבקרוב הילד צריך להתגייס,ומי יתייחס לכאבי בטן והקאות בצבא ואני דואגת מאוד.תודה

עד כמה יש יותר אשלגן בקמח מלא לעומת קמח רגיל ולעומת קמח שיפון וקמח כוסמין? האם בנסקפה ללא קפאין יש פחות אשלגן מבנסקפה רגיל? מהי הכמות המומלצת בדיאטה דלת אשלגן?

שלום רותי, בכל הדגנים המלאים יש יותר אשלגן וזרחן וגם חלבון לעומת המוצר הפחות מלא. האחוזים יכולים להיות ניכרים אך זוהי שאלה בעיקר של כמות. בהשוואה פרוסה לפרוסה אולי לא יהיה הבדל משמעותי כמותית, אבל בכמויות גדולות יותר, כן. קפה ללא קפאין או עם קפאין מכיל כמות זהה של אשלגן שיחסית זניחה. המגבלה עומדת על 1800-2700 מ"ג ליממה,תלוי ברמות בדם ואם ישנה נטיה לאשלגן גבוה. יש לפנות לדיאטנית קלינית מומחית לתחום להמשך טיפול. בברכה,דנה

28/08/2011 | 11:14 | מאת: אלעד

שלום רב, רציתי לדעת כמה גרם אגוזים מומלץ לצרוך ביום ? אני מעונין לאכול כל יום אגוזי מלך, שקדים וכן אגוזי ברזיל, כמו כן, אני משלב זאת עם כף פשתן. אבקש לדעת כמה גרם/כפות/אגוזים מומלץ לצרוך מכל אחד במשך יום אחד ? תודה רבה.

28/08/2011 | 12:37 | מאת:

שלום אלעד, אין כמות מומלצת גורפת לכולם. זה משתנה בהתאם להרגי אכילה, המלצה לצריכה קלורית יומית ועוד. בעיקרון מנה של אגוזים או שקדים מדובר בכ-6-7 חתיכות בינוניות. לגבי אגוז ברזיל, לא יותר מאחד ליממה בשל תכולת סלניום גבוהה. בברכה,דנה

28/08/2011 | 15:16 | מאת: אלעד

לא יותר מאחד ? בכל המקומות מומלץ לא לאכול יותר מ-3 / 4, משקל גופי הוא 65 ק"ג, האם עדין לא לאכול יותר מ 1 ביום ?

27/08/2011 | 19:35 | מאת: דפנה

דנה שלום הבחנתי כי במספר לחמים קלים אותם אני צורכת הסימון התזונתי המופיע ע"ג המוצר הוא שגוי לחלוטין. חישבתי את כמות הקלוריות למאה גרם מוצר עפ"י הנוסחה שקובעת כי לכל גרם חלבון במזון מיוחסת אנרגיה של 4 קלוריות, לכל גרם שומן 9 קלוריות ולכל גרם של פחמימות 4 קלוריות.התוצאה שהפיק חישוב זה נמוכה לעין ערוך לעומת נתוני הקלוריות למאה גרם, כפי שהם מופיעים על האריזות של הלחמים. פועל יוצא, אם כן, הוא שנתוני הקלוריות המופיעים ע"ג האריזה גבוהים בהרבה מאלו האמיתיים. בהתחשב בעובדה כי מדובר בלחמים קלים הנצרכים ע"י אנשים שמייחסים חשיבות רבה לנתונים הקלוריים, הרי שמדובר ממש בהונאה. כתבתי מכתב לחברה המייצרת את הלחמים,אך לצערי תשובתם בוששה להגיע. השאלה שלי היא לאיזה גורם חיצוני לדעתך אני יכולה להפנות את התלונה שלי. שאלה חשובה נוספת: האם יש לדעתך מעבדה כלשהי שאני יכולה להעביר את הלחמים אליהם לבדיקה? החשש שלי הוא שכשם שהחברה מרמה בנתוני הקלוריות, כך היא אינה מדייקת גם בערכי החלבונים, השומנים והפחמימות, דבר שאין ביכולתי לבדוק. במצב כזה נתוני הקלוריות האמיתיים עשויים להיות גבוהים אף יותר.

שלום דפנה, הנושא נראה מעט תמוה בעיני ואשמח לעזור לך בטיפול בנושא. אנא העבירי לידי את הנתונים שמצאת שגויים ואת שם החברות שנוכל אנו כדיאטניות לפנות ישירות לנציגי החברה המוכרים לנו. כמו כן, יש מעבדות חיצוניות לבדיקת תכולת המזון, אך כל בדיקה עולה אלפי שקלים, שאיני בטוחה שאת מעוניינת להוציא. בברכה,דנה

27/08/2011 | 18:20 | מאת: מורן

רוצה לחדד את השאלה שלי.. הבנתי שליום צריך בין 4 מנות שומן.. ובכפית גולדבנד יש 3 גרם שומן, וכפית נחשבת למנת שומן... אם אוכל 4 כפיות (4 מנות שומן) אגיע רק ל12 גרם שומן (כשצריך בין25-30) אך הבנתי שיש עוד מזונות שאני אוכלת במהלך היום שיש בהן שומן.. למשל נקנקייה אחת מכילה 6 גרם שומן.. ככה שאני לא צריכה לחפש מאיפה "להשלים" גרמים של שומן כשבעצם הוא מסתתר במזון שאני אוכלת במהלך היום.. אני צודקת?

28/08/2011 | 12:41 | מאת:

שלום מורן, בעיקרון כן, כי גם בקבוצת החלבונים יש כמות לא מבוטלת של שומן, אבל גם של מרכיבים אחרים. את לא חייבת להצמד למספר שבחרת, הכי חשוב לא להמנע לחלוטין משומן. בנימה אחרת לגמרי, הזכרת שני מקורות שומן מאוד לא מזינים כגון גולדבנד ונקנקיה. עדיף לבחור מקורות שומן בריאים יותר, כגון חמאה, שמן קנולה, שמן זית, זיתים, טחינה, אגוזים,שקדים, אבוקדו, בשר בקר ועוף. בברכה,דנה

27/08/2011 | 14:10 | מאת: איציק

שלום, אימי בת 86 אובחן אצלה שחמת הכבד ומיימת בבטן. היא סוכרתית, אסמטית, ולב (אוכלת רק צמחוני). היא מבקשת למצוץ פלח לימון, מלפפון חמוץ, אוכלת הרבה דייסת סולת, גבינה ואשל. לא אוכלת ביצים בשל החלבון. אפשר לקבל מכם הדרכה לגבי מה מותר? תודה מראש.

28/08/2011 | 12:43 | מאת:

שלום איציק, בעייתה מורכבת מדי בשביל פירוט הולם במסגרת פורום זה. אי אכילת ביצה מצד אחד בגלל חלבון ומצד שני אכילת מוצרי חלב, קצת סותרת את עצמה. ההגבלה על חלבון לרוב מתקיימת כאשר היה ארוע של אנצפלופתיה בעבר או כרגע ולפי רמות אמוניה. המגבלה העיקרית היא הגבלת מלח (נתרן) ונוזלים כדי להוריד את המיימת. לכן מלפפון חמוץ לא הייתי ממליצה. היא יכולה למצוץ פלח לימון. ממליצה לבקש ייעוץ דיאטנית מקופת החולים שתגיע אליה הביתה. בברכה,דנה

27/08/2011 | 09:17 | מאת: שגיא

אני מאוד אוהב את מעדן החלב "דני", ואני מסיים כל ארוחה עם שני מעדנים אלו. אני אוכל כל יום על בסיס קבוע שישה מעדנים. האם לדעתך מדובר בכמות מופרזת שעלולה להזיק לבריאותי? עלי לציין שאני מתמיד באכילה זו מזה שנים רבות, ומעולם לא סבלתי עקב כך מכאבי בטן, שלשולים או כל תופעה אחרת העלולה להעיד על בעיה רפואית.

27/08/2011 | 12:55 | מאת:

שלום שגיא, איני יכולה לומר אם מוגזם או לא. יכול להיות שזה לא עושה לך בעיות בטווח המיידי, איני יכולה לומר במצטבר. אם אינך סובל מבעיות במערכת העיכול, נטיה להשמה, נטיה לסוכרת, איני רואה סיבה להמנע.שוב, צריך להכיר הרגלי אכילה אחרים שלך על מנת לענות בצורה מפורטת יותר. לצערי פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי, על כן, הינך מוזמן לפנות לדיאטנית בקהילה לייעוץ נוסף. בברכה,דנה

26/08/2011 | 21:59 | מאת: שמעון

צמחונות וחומצות אמינו 1. אני צמחוני גיל 65 שלא אוכל בשר ומוצרי חלב . 2. שמעתי רופא פסיכיאטר שציין שאנשים צמחונים (שלא אוכלים בשר ומוצרי חלב) בסכנה ממשית של חוסרים בחומצות אמינו החיוניות שהגוף לא מסוגל לייצר לבד. 3. האם זה נכון? במידה וכן איזה בדיקות מעבדה רצוי לעשות כדי לוודא האם יש חוסרים , לפני שמתחילים לקחת תוספים . בתודה

27/08/2011 | 12:57 | מאת:

שלום שמעון, אם אתה אוכל ביצים ודגים לא צריכה להיות בעיה בחומצות אמינו חיוניות. כן, אי אכילה של בשר ומוצרי חלב עלולה לחשוף אותך לחסרים חשובים נוספים כגון : ברזל B12, אבץ , סידן ועוד. בברכה,דנה

26/08/2011 | 19:48 | מאת: גדעון

האם אכילה מרובה של מוצרי חלב יכולה לגרום להתכוצויות שרירים בלילה ברגלים{לקחתי כדור 1 של anti leg cramps אך הוא גורם לי לשלשולים.אודה לתשובתכם. גדעון

27/08/2011 | 12:59 | מאת:

שלום גדעון, לא ככל הידוע לי. אתה יכול לנסות להוריד בהדרגה למנה סבירה של מוצרי חלב ולראות אם חל שינוי כלשהו. לרוב מגנזיום וויטמין E יכולים לעזור בנושא. בברכה,דנה

26/08/2011 | 13:26 | מאת: נועם

שלום. לפני כשלוש שנים היו לי הפרעות אכילה שנמשכו שנה וחצי רזיתי במשקל אך לא הגעתי למצב של תת משקל ועצרתי את זה בדיוק בזמן. הלכתי מיד לטיפול פסיכולוגי+תזונתי וחזרתי לאכול מאוזן. בבת אחת יש עליתי 6 קילו ואחרי חצי שנה ניסיתי ללכת לנטורופטית כדי לשנות משהו בתזונה. כשזה לא עזר הלכתי תוכנית ניקוי רעלים שגם לא עזרה. כבר שנה וחצי אני מנסה לרדת במשקל ובמקום זה עליתי כבר 13 קילו... יש לציין שהתפריט שלי מאוזן מאוד ובריא מאוד. אני עושה פעילות גופנית 4 ימים בשבוע ומקפידה ב200%!! כבר כמה חודשים שאני לא יוצאת מהבית בעקבות ההשמנה. האם הסיבה יכולה להיות סיבה נפשית להשמנה הבלתי מוסברת הזו??

27/08/2011 | 13:01 | מאת:

שלום נועם, לרוב השמנה יכולה לנבוע ממקור אורגאני (מחלה, תרופות, הגורמים לאכילה מופרזת) או מקור אנאורגאני (בעיה נפשית שגורמת לאכילה מופרזת). בכל מקרה לרוב מדובר בהנכסה קלורית גבוהה מהוצאה. הייתי בודקת תפקודי בלוטת התריס.במידה ואלו תקינים, הייתי פונה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

25/08/2011 | 16:50 | מאת: לבנה

שלום בניי סובלים מHDHD רציתי להתייעץ האם מומלץ לתת להם אומגה 3 EPA500 DHA200 אומגה מרוכזת במיוחד,ושאלה נוספת אני המא חולה בטרשת נפוצה וגם נוטלת את האומגה הנל 2 קפסולות בבוקר האם זה בסדר? תודה רבה מאת אלגזי לבנה

26/08/2011 | 12:08 | מאת: לבנה

בניי סובלים מADHD סליחה אלגזי לבנה

28/08/2011 | 21:34 | מאת:

לבנה שלום! בני כמה הבנים? נועה

25/08/2011 | 15:02 | מאת: אני

שלום רב, אני סובל מקוליטיס,כשאני אוכל מוצרי חלב., המון פעמים זה עושה לי רע בבטן,גזים ויציאות מרובות איך אני יוכל לדעת אם חלב לא טוב לי בצורה חד משמעית/איזו בדיקות כדאי לעשות לדעתך? אני לוקח כדורים אסקול 800 בקביעות.

27/08/2011 | 13:02 | מאת:

שלום, לרוב אנשים הסובלים מקוליטיס, במיוחד בזמן התקף, נוטים לא לקבל טוב מוצרי חלב עם תכולת לקטוז גבוהה. ישנה בדיקה הבודקת רגישות ללקטוז, שאותה עושים אחרי הפניה ממומחה גסטרואנטרולוג. הכי פשוט, להמנע ממוצרי חלב באופן גורף ל- 3-4- ימים ולחזור בהדרגה למוצרי חלב דלי לקטוז כגון גבינה צהובה, גבינה לבנה, יוגורט ביו, חלב דל לקטוז. אפשר גם לקחת תוסף אנזים לקטאז לפני ארוחה חלבית. הכי נכון, לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ פרטני. בברכה,דנה

25/08/2011 | 13:41 | מאת: ליאט

שלוםרב התגלה לי חיידק הנל בקיבה אבקש לדעת מה מותר ומה אסור לאכול תודה

27/08/2011 | 13:04 | מאת:

שלום, ההנחיה התזונתי לא נועדה לטפל בחיידק עצמו אלא בתופעות הלוואי הנגרמות מנוכחותו, שזה בעיקר כיב קיבה שגורם לאי נוחות. במקרה כזה יש להמנע ממוזנות עתירי שומן ומטוגנים, מזון חריף ומתובל, בצל, שום, קפאין, אלכוהול ועישון. בברכה,דנה

25/08/2011 | 02:27 | מאת: עירית ברגמן

האם יש המלצה לנסות את דיאטת הhcg? מה הסכנות תופעות לוואי וכו,

27/08/2011 | 13:05 | מאת:

שלום עירית, עניתי בנושא זה כבר בעבר. אין ולו מחקר מדעי אחד שהוכיח תועלת בידאטה זו. איני יכולה להעיד על תופעות לוואי כי לא נחקר דיו. לסיכום : לא מומלץ. בברכה,דנה

24/08/2011 | 20:22 | מאת: אפרת

שלום, אם אכילת מאכל שומני או חלבוני מורידה אינדקס גליקמי האם כדאי לאכול את העוגה מיד אחרי האוכל? (או משהו מתוק אחר- עוגיה, שוקולד). כי נאמר אני חושבת אצל אולגה רז שלא כדאי לאכול מתוק מיד אחרי האוכל. תודה

27/08/2011 | 13:08 | מאת:

שלום אפרת, אין קשר בין אינדקס גליקמי להמלצות של אולגה רז. יש אפקט מדעי ויש אפקט חינוכי. אינדקס גליקמי בודק השפעה של 50 גר' פחמימות על רמת הסוכר ממזון אחד. ברור שלשוקולד ועוגות יש אינדקס גליקמי שונה מכל רכיב בנפרד ואין קשר אם אחרי או לפני ארוחה, כי כל אלו מכילים בעצמם סוכר, שומן ופחמימות. בברכה,דנה

24/08/2011 | 09:28 | מאת: קורל

תודה, הצעת שאני אצרוך רמות שומן גדולות כדי להחזיר את המחזור...תוכלי להמליץ לי מאיפה לצרוך את השומן ביום יום ובאיזה כמות?

24/08/2011 | 09:53 | מאת:

שלום קורל, לא בהכרח לצרוך רמות שומן גבוהות יותר אלא להעלות את מסת השומן בגופך. פני לדיאטנית קלינית לטיפול פרטני. בברכה,דנה

24/08/2011 | 08:53 | מאת: שם בדוי-אבי

שלום! יש לי G6PD חוסר באנזים. רציתי לדעת אם מותר לי לאכול שעועית ירוקה טריה. וגם,רציתי לדעת אם מותר לי לאכול שעועית לבנה(מרק שעועית)

24/08/2011 | 09:14 | מאת:

שלום אבי, לפי ההמלצות המזון היחיד נכון לעכשיו שאתה צריך להמנע ממנו זה פול. כל שאר הקטניות מוגדרות בטוחות. בברכה,דנה

24/08/2011 | 09:17 | מאת: אבי

שלום בת דודתי ילדה השבוע תינוק חדש והיא אכלה מרק שעועית והניקה את התינוק. רציתי לדעת אם זה לא מסוכן!!!???