פורום תזונה קלינית
האם גבינה שמכילה רכיבי אבקת חלב היא בריאה באותה מידה כמו גבינה שמכילה חלב מלא?
שלום שולמית, זה מאוד תלוי אילו מרכיבים של החלב מוסיפים. זוהי שאלה שצריך להפנות למהנדס מזון או לחברה עצמה. בברכה,דנה
שלום דנה חיפשתי ולא הצלחתי למצוא....כמה יחידות ORAC יש בעשב חיטה? אודה לך אם תפני אותי למקור המידע(אם הןא באינטרנט) תודה מזור
שלום מזור, איני מכירה מקור מידע מהימן בנושא אשר מתמחה באופן ספציפי בציון רמת היכולת האנטי חמצונית של מזונות.כמו כן לא ידוע לי אם בדקו את כל מגוון המזונות, וקרוב לוודאי שלא של עשב חיטה. בברכה,דנה
לפורום שלום ! האם לחולה סוכרת שיש לו גם היפרטריגליצרידים וכולסטרול גבוהים מותר לאכול חמאת בוטנים רגילה ( במריחה ) ,ראיתי בסימון התזונתי שהחמאה מכילה גם סוכר ואחוזי שומן גבוהים , במידה וכן מה הכמות המותרת \מומלצת ? תודה
שלום דניאל, ממרח חמאת בוטנים לא מומלץ לסוכרתיים עם הפרעה בשומנים בדם. יש מרמח בוטנים גם ללא תוספת סוכר, ואז מדובר בכפית ליממה לכל היותר. בברכה,דנה
הבדיקה הנ"ל יצאה 11.7 , אני יודעת שזה קשור לכדוריות לבנות האם יש מקום לדאגה
שלום אגם, זה יכול להעיד על תהליך דלקתי-זיהומי. מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה. בברכה,דנה
האם ניתן לרדת שוב במשקל אחרי דיאטת כסאח בה מורידים חצי ממשקל הגוף ועולים הכל בחזרה? מדובר בירידה ואז עליה של 50 ק"ג.
שלום ימית, הכל אפשרי אך במסגרת מבוקרת בשילוב פעילות גופנית. בברכה,דנה
שלום רב, בעלי בן 50 עבר ארוע לב מלפני שנה ושלוה חודשים. רציתי לדעת אם מותר לאכול דג סלמון פעמיים בשבוע(לא מעושן ) למרות שהוא עשיר בכולסטרול. דבר שני הקריטאנין בדם של בעלי ב-10 שנים האחרונות נע בין 1.2 ל-1.3 בדיקה אחרונה 1.1. האם ישנה בעיה עם הכליות והאם יש צורך לשמור ממזונות מסויימים. בתודה ציפי
שלום ציפי, דג הסלמון אמנם יחסית עשיר בשומן וכולסטרול אך עשיר באומגה 3 לכן אפשרי. לגבי הנושא הכלייתי כדי לפנות למעקב דיאטנית מומחית לתחום בכדי לבחון בדיקות נוספות והמלצות רלוונטיות. בברכה,דנה
אני בן 24, לאחרונה משום מקום התחילה להיות לי בחילה בכל פעם שאני אוכל גבינה צהובה (כשבעבר אכלתי לא מעט גבינה צהובה ולא הייתה לי עם זה בעיה). שמתי לב שתופעה דומה קרתה כשאכלתי גבינה משולשת\מותכת מה יכול להביא לשינוי הזה? ומה אפשר לעשות בשביל לחזור לאכול כרגיל?
שלום גלעד, איני יכולה לומר מה הביא לשינוי, האם מדובר בתגובה לאחוז השומן בגבינות אלו או לחומרים משמרים אחרים. כדי לבחון האם הבעיה הינה רק בגבינות אלו או גם במזונות עתירי שומן אחרים. כמו כן לרוב גבינות אלו עשירות בטיראמין, אולי כדי לבחון בעיה זו גם כן.טיראמין נמצא בכל הגבינות המעושנות והשמנות למיניהן. בברכה,דנה
קודם כל תודה רבה על התשובה, ולגבי שני המקרים (בין אם רגישות לשומניות או לטיראמין), יש דרך התמודדות פרט ל-פשוט לא לאכול?
שלום.רציתי לשאול מאיזה מזונות כדאי להפחית למניעת היווצרות אבנים בכיס מרה?ואיזה מזונות יכולים לגרום להיווצרות אבנים בכליות?ידוע לי שיכולות להיות סיבות שונות אבל אני מתענינת לגבי התזונה . תודה.
שלום רות, לגבי אבנים בכיס מרה- מדובר לרוב בנטיה של הגוף ולאו דווקא מה שאנחנו אוכלים. זה אופייני בעיקר לנשים לבנות, בעלות עודף משקל, מעל גיל 40. כמו כן אופייני לאנשים שירדו ירידה דרסטית ומהירה במשקל.דיאטה עתירה בשומן יכולה לגרום לעליה בכמות ובכאבים. לגבי אבני כליה- שוב, מדובר בעיקר בנטיה גנטית-משפחתית. זה גם תלוי בסוג האבנים ובהתאם ההמלצות. ההמלצה הגורפת בכל מקרה- שתיה מרובה של מים, הגבלת נתרן וחלבון ממקור בשר. בברכה,דנה
שלום, השרתי כל הלילה מש מהיא התחילה לנבוט ממש בקטנה יצאו שרוכים לבנים קטנים,השאלה היא אם מותר לי לבשל ולאכול את זה כי אני וידעת שיש סכנה לאכול נוטים בזמן הריון בגלל החיידק?אני בשבוע 21 תודה,
שלום, הבעיה בנבטים והריון זה כאשר נאכלים לא מבושלים. ברגע שמבשלים במים רותחים, לא אמורה להיות בעיה. מעבר לכך אין לי מידע נוסף. בברכה,דנה
שלום ברצוני לדעת האם אני יכולה לתת לביתי בת ה 7 אצה כחולה ירוקה (חצי כמוסה ליום)? האם יש לזה השפעל על בלוטת התריס? כמות היוד בכמוסה שלמה היא 0.17 מק"ג כמו כן רציתי לדעת האם אני יכולה לתת לה פרוביוטיקה (של ביוטיקיד) ברמה יומית? ללא קשר לנטילת אנטיביוטיקה?
שירי שלום, לאיזו מטרה את רוצה לתת לביתך את התוספות? האם יש לה מחלות ברקע? מיכל
שלום רב, סבתא רבתא שלי, אשה בת 105 חשה ברע מאוד לאחרונה, ומכיוון שישנו קושי בהוספת תרופות בגלל תופעות לוואי אפשריות רציתי לברר כיצד ניתן לנסות לאבחן ולשפר את התזונה שלה בכדי לשפר את מצבה והרגשתה. קצת רקע: כבר כמעט אינה שומעת ואינה רואה אך הייתה צלולה ופעילה עד הימים האחרונים. מתהלכת, משתדלת לשמור שהכל יהיה מסודר בבית וכו, אך סובלת מבעיות וכאבים שונים ונמצאת בהשגחה צמודה של בתה כל העת ומטפלת מספר שעות בשבוע. אבחנות שהיו לפני כן:אי ספיקת לב, עצירות, תת תזונה, אנמיה ויתר לחץ דם. בדרך כלל אוכלת קצת מהכל, תפריט הכולל ירקות מבושלים וטריים, עוף, דגים, פירות, קטניות, לחם שיפון, מוצרי חלב (בעיקר ריוון, גיל וכו) ועוד, ב5-6 ארוחות קטנות במשך היום. לפני מספר ימים הגיעה לבית חולים בעקבות שיעול וקשיי נשימה (כנראה שנדבקה בברונכיט). בבית החולים אבחנו היפונארמיה, אשלגן ונתרן נמוכים וטיפלו תרופתית עד שלטענתם הביאו לנורמה (בעיקר בגבול התחתון) והורו לא להמשיך בטיפול התרופתי. ישנו חוסר גם בהמוגלובין. מאז חזרתה מבית החולים צלילותה פחתה בהרבה, היא חלשה מאוד, מתלוננת על כאבי ראש ובטן חזקים מאוד ומתקשה לשמוע (עוד יותר מבעבר) ולדבר, לחץ הדם נוטה להיות נמוך עד תקין. כעת ניזונה מתזונה רכה בלבד. נהיר לי שהנושא סבוך בשל עירוב גורמים רבים, אנו נמצאים במעקב רפואי כל הזמן לכן בשום אופן לא נתייחס להמלצות כהנחיית רופא ולא נטיל אחריות. אנו רק מבקשים לשמוע המלצות לגבי רכיבים שניתן להוסיף או להסיר מהתזונה כדי לסייע לה במצבה. הוספתי לתזונתה שמן קוקוס כתחליף לחמאה בשל תכונותיו הטובות, אך אשמח מאוד לשמוע המלצות. האם להוסיף יותר מלח למזון, וכו'? במידה ותוכלו להפנות אותי לדיאטן או דיאטנית המנוסים בבעיות הגיל השלישי שיוכל לקבל אותי באופן דחוף אשמח להגיע עם סיכום האשפוז להתייעצות. תודה רבה, נינה מודאגת
שלום נינה, אני מבינה את דאגתך, אך אכן מדובר בבעיה מורכבת מדי לענות במסגרת פורום זה. כל דיאטנית מנוסה יכולה לעזור, את יכולה לפנות ליחידה להמשך טיפול בקופת החולים ו/או לבקש ביקור בית של דיאטנית. יש לבחון כי אינה סובלת מבעיות בליעה ולעיסה קשות ולהתאים תפריט בהתאם. מניסיון לרוב אנשים מבוגרים נוטים לעשות אספירציה של מזון (שאיפה לתוך קנה הנשימה במקום לושט) ואז יכולים לפתח דלקת ראות קשה. לכן חשוב שהמזון יהיה במרקם רך/דייסתי אך לא נוזלי לגמרי. מעין מרקם של דייסה/ג'לי/שמנת. כדאי להכין בלנדרים עם בש ירקות ודגן כלשהו, דייסות מועשרות על בסיס שמנת מתוקה, ועוד. כמו כן ישנן חברות רבות המייצרות ומשווקות מזון רפואי מותאם לפי מרקם, אך לשם כך יש לקבל ייעוץ מקצועי ולהתאים לפי צרכים אישיים. בברכה,דנה
שלום אמא שלי חולה אונקולוגית והערך הקריאטינין בדם שלה עלה 1.6 האם יש דרך טבעית להורדת הקראטינין בדם כמו דיאטה ותזונה ? תודה
שלום, צריך לבחון מהי הסיבה לעליה ולטפל בהתאם, גם באמצעות תזונה מתאימה. פני לדיאטנית במכון האונקולוגי בה אמך מטופלת לייעוץ אישי. בברכה,דנה
שלום, שמעתי מרופא שבגרעיני הצ'יה יש כמות גדולה של חנקן וכי זה מזיק לגוף. מה דעתך על כך? תודה
שלום אריק, אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה
שלום.תודה על התשובה אבל אים אוכלים מספיק דברי חלב הרי יש בזה חלבון?או שהחלבון צריך להיות רק מבשר או קטניות ודגים כפי שרשמת? תודה.
שלום רות, זה רק מעיד על אי אכילת חלבון מהמקורות שאמרתי, זה לא אומר שאת חייבת לאכול אותם. כל עוד זו הסיבה, אין מקור לדאגה ולהמשיך לאכול כרגיל. מוצרי חלב לא מעלים ייצור של חומצה אורית באופן משמעותי. בברכה,דנה
שלום.רציתי לדעת באיזה מזונות צריך לאכול כדי שחומצה אורית בשתן תהייה בטווח הנורמה ולא נמוכה בשתן.תודה
שלום רות, כדי לטפל בבעיה צריך להבין מה גורם לה. הסיבות לרמות נמוכות של חומצה אורית בשתן יכולות להיות: 1. באנשים עם גאוט (שיגדון)- כאשר הייצור של חומצה אורית תקין אבל ישנה ירידה בהפרשה דרך השתן. 2. מחלה כלייתית המונעת הפרשה תקינה בשתן. 3. מחסור בחומצה פולית או הרעלת עופרת. 4. תזונה דלה מאוד בחלבונים. ברגע שיודעים את הסיבה כך נוכל לטפל. מומלץ לשלול כי מודבר בכל אחת מ- 3 הסיבות הראושנות. בהנחה שאלו נפסלו אז כל שנותר הוא להעשיר את התפריט בחלבונים (בשר, עופות, דגים, קטניות, זרעים ועוד). בברכה,דנה
שלום רב, אני בת שישים והשבוע נתגלה לי בבדיקת אנדוסקופיה שיש לי כווייה / דלקת שנגרמה מחומצות הקיבה בוושט קרוב לקיבה. אני מקבלת כדור ששמו לוסק. האם כפית שמן זית ו/או דבש מעלים את החומציות בקיבה? ואילו מאכלים עלי להעדיף? תודה על ההתייחסות.
שלום, מזונות שעלולים להעלות רמת הפרשת חומצה בקיבה הינם: מזונות עתירי שומן (כולל שמן), מזון מטוגן, בצל, שום, קפאין, אלכוהול ועישון סיגריות.דבש לא מעלה חומציות. בבררכה,דנה
היי אני מורן בת 16 ..משקל 56 גובה 1.68 לפני כמה חודשים התחלתי לספור קלוריות עד 1000 (כן,דיאטת כאסח) אך במהרה הפסקתי עם זה.. עשה לי רק רע !!(ולצערי המחזור הפסיק לי בחודש אפריל) אך חזרתי לאכול בסביבות ה1600 קלוריות ליום.. אז רציתי לדעת .. האם זה בסדר 1600 קלוריות ליום לנערה בגילי? האם זה נחשב להפרעת אכילה כ-1600 קלוריות או שזה בסדר? ומדוע המחזור לא חוזר לי? אפילו שאכלתי 1000 קלוריות היה לי מחזור ורק אחרי חודש בערך נעלם.. בבקשה אני רק רוצה לשמוע דעה .. מבלי ששוב יגידו לי "לכי לדיאטנית" רק רוצה דעה שלכם...
מורן שלום, מגיע לך טיפול! כאשר המחזור מפסיק בעקבות דיאטת כאסח חשוב גם מה אוכלים וגם כמה. המצב הפיך. אל תשללי טיפול. כדאי לך לקבל יעוץ מקצועי ומתאים לגילך. בהצלחה! מיכל
שלום, נמצא לי זיהום קנידה בקיבה רמה 4, אני מטופלת על ידי תזונה דלת סוכרים ופחמימות ושימוש בפורמולת צמחים. האם יש בעיית שישמוש בממתיק כגון סוכרה דיאט או מטיטול? האם מזון כמו בצל מתוגן גם הוא בעייתי מבחינת האינדקס הגליקמי שלו אם אני מנסה לא לעלות על אינדקס של 55?
שלום עדי, אין לי מידע מדעי לגבי תחליפי סוכר וקנדידה. גם הדיאטה שאת מבצעת מעולם לא הוכחה באופן מדעי. לגבי בצל מטוגן, אין לי מידע לגבי האינדקס הגלקמי שלו, להערכתי יהיה יחסית נמוך. בברכה,דנה
שלום. אני סוכרתי סוג 1, ומאוזן היטב. בכל בדיקות הדם, כל הערכים הנבדקים (כאשלגן, סידן, המוגלובין, כולסטרול וכו', ממש הכל) הינם קרוב מאוד לסף הנמוך. לרופא אין הסבר לכך, כי התזונה שלי נחשבת ל"אידיאלית" (להלן אפרט), ואין שלשולים וכדו' ומכיון שלא היה כל פתרון לתעלומה, החלטתי בעבר לא להתעסק בזה כל עוד אני חש בטוב. אלא שהאמת שיש לי חולשה, ובבדיקה האחרונה האשלגן כבר ירד מתחת למינימום המותר (3.22 MMOL/L. במרץ היה 3.3, וכבר לפחות 18 שנה שהכל קרוב לגבול) ולכן אבקש תשובה לשאלה דלהלן: מזה זמן רב מאוד למדתי מניסיון, שכל שומן שאני אוכל, גורם להשתוללות הסוכר. ולכן אני נמנע כמעט לגמרי מכל אוכל שומני. כמעט אינני אוכל חלמוני ביצים, פעמים מעטות אני אוכל חזה עוף, וודאי שאינני אוכל עוגות וסלטים שמנים. רק שמן זית אני אוכל מעט מאוד. ומכיון שכך, אני אוכל הרבה מאוד פירות, כדי לקבל מהם את הקלוריות הנדרשות לי. אני מגיע ביום לפחות ל300 ג' פחמימות מתמרים וצימוקים וכו' (שזה כ500 ג' תמרים ליום!), או מפירות חיים, (ואני מאוזן להפליא עם זה, וצורך מעט מאוד אינסולין, 14-20 יחי'ליום!). ולחלבונים אני משתמש באבקת חלבון נטולת שומן, וכן בגבינה חצי אחוז או דג מלרוזה וכדו', עם ירקות (מספיק, וודאי שיותר ממה שאוכלים רוב האנשים). וכך יש לי כ1400 קלוריות ליום (1200 מהפחמימות, ו200 מהחלבונים) ומוסיף לתזונה ויטמין C ו D. שאלותי הן: 1. האם יתכן שמיעוט השומן בתזונתי גורם לאי ספיגה של מינרלים, וזה מה שגורם שהכל נמוך אצלי, או שהשומן נדרש רק לספיגת ויטמינים שומניים? 2. האם יתכן שריבוי הסיבים בתזונתי (מהפירות הנ"ל) גורם לאי הספיגה? 3. האם תוצאות בדיקות הדם שלי אופייניות לדיאטה שלי? 4. האם יש כאן משהו שדורש בדיקה/טיפול דחוף? 5. ביחס לאשלגן, רופא אחד רשם לי SLOW-K 600MG כדור אחד ליום,אך רופא אחר התנגד לכך. אודה על הסבר הענין, מהם השיקולים לכאן ולכאן. בתודה ובכבוד אביב
שלום אביב, לצערי שאלתך מורכבת מדי וארוכה מדי למסגרת פורום זה. איני חושבת שיש קשר בין איך שאתה אוכל לבין הבדיקות שלך. ממליצה לפנות לרופא המשפחה להמשך טיפול והפניה לדיאטנית בקהילה. בברכה,דנה
שלום, אני מתאמנת בח"כ אני אל בעודףשומן אך יש ליאחוזי שומן גבוהים. איך אני אמורה להסתדר עם המאזן קלורי שלילי, ועם החלבונים שאני אמורה לצרוך ביחס למשקל הגוף ידוע לי שזה כ0.8 גרם לכל קג. משקלי 65. על גובה של 1.68 (אני לא מצליחה לרדת במשקל כלכך.) איך אני מסתדרת עם כמות החלבון האם ניתן לשתות שייק חלבון בסוף האימון עם חלב 1% וכך לפטור את ארוחת הערב גם? ז"א שזה במקום פחמימה?.. אשמח להכוונה בענין. תודה רבה.
שלום דנה, איני מומחית לתזונת ספורט. ממליצה להפנות שאלתך לפורום תזונה של מכון וינגייט. http://www.wingate.org.il/Index.asp?CategoryID=926 בברכה,דנה
אפשר לקחת ממנו על דעת עצמי ?
שלום, מציעה להתייעץ בכל מקרה עם רופא לגבי מינונים. בברכה,דנה
אני משתמשת בכ- 15 מנות של הממתיק סוכרלוז מדי יום להמתקת משקאות חמים וקרים, וכמו כן להמתקת יוגורטים.לפי מיטב הבנתי ניתן להשתמש בממתיק הזה, להבדיל מממתיקים אחרים, ללא שום הגבלה בכמות הצריכה. מה דעתך בעניין? האם יש סכנה בריאותית בשימוש יום יומי בכמות כזאת?
שלום דגנית, נכון להיום אין הוכחה לנזק. אני ממליצה בכל מקרה להפחית. בברכה,דנה
שלום לדיאטנית, כמה מ"ג של סוכרלוז יש בשקית סוכרה-דיאט (משקלה נטו הוא 0.8 ג', ויש בה גם סידן וסוכרוז)? מאיזו כמות של שקיות אלה, הנחשבת ע"י ה-FDA בטוחה, את "ממליצה בכל מקרה להפחית" (כפי שכתבת בתשובתך לדגנית)? רותי
דנה שלום, האם הבינותי נכון שבעינייך כל משקה - חם או קר - המומתק בממתיק מלאכותי (סוכרלוז או אחר) הוא לא בריא בעליל, ויש להימנע משתייתו גם כאשר שותים אותו אנשים שאינם מרגישים טעם בחייהם אם יימנעו מהמתקת המשקה אותו הם מחבבים? בברכה, שי
שלום שי, ההמלצות שלי אינן גורפות כפי שאתה טוען. אם השאלה האם זה בריא, התשובה תהיה לא. כמובן שאיני נותנת המלצות גופרות לכולם, זה בהתאם ליכולות ולרצונות של כל אדם. אפשר להשיג "טעם בחיים" בדרכים אחרות. בברכה,דנה
דנה שלום, במה מתבטאת האי-בריאות (כלומר, הנזקים) של כל המשקאות הממותקים? ואחרי איזו תקופת שימוש הם מתגלים? כמו כן, האם הוכח במחקרים רציניים שפורסמו כי שימוש מתון בהם (כגון 7-6שקיות ממתיק ביום) גורמים נזקים? בברכה, שי
אני בד"כ מקפידה על תזונה נכונה וממעט להכניס מזון עתיר בשומן כאשר אני אוכלת מאכלים מטוגנים (כמו קציצות) יש לי כאבי בטן נוראיים לאחר מכן וכן צרבות במשך כל היום מדוע זה , דווקא אחרי מטוגן?
שלום אוריאן, מזון עתיר שומן מעלה זמן עיכול, מוריד התרוקנות קיבה ומעלה הפרשת חומצה ואולי על כן יש לך כאבים ואי נוחות. מומלץ להתייעץ עם רופא לבירור אפשרות לאולקוס ו/או אבנים בכיס המרה. בברכה,דנה
דנה שלום למרבה הפתעתי מצאתי כי בלחם דגנים מלא 100% קמח חיטה מלא יש רק 6.8% סיבים תזונתיים, ואילו בלחם קל יש 14.6% סיבים תזונתיים. שני הלחמים הם מתוצרת אותה המאפייה. האין זה מוזר? מה הסיבה שבלחם הדיאטטי יש יותר סיבים תזונתיים מאשר בלחם הדגנים המלאים?
שלום שלמה, איני יכולה לומר מהי הסיבה לכך. זה תלוי בסוג הקמחים ואולי בקל הם מתספים עם סיבים תזונתיים. בברכה,דנה
אני לאחר חצי שנה של דיאטה עם תפריט מבוקר ופעילות גופנית אינטנסיבית, עד כה, ירידה במשקל בקצב יפה וסביר, מזה כחודשיים, אי ירידה במשקל ואפילו יש שבועות בהם אני עולה במשקל, למרות שממשיכה בדיאטה ובספורט,ניסיתי להפחית בפחמימות ולהגביר שעות פעילות גופנית אך עדיין אין שינוי במצב, הדבר מייאש אותי כי מילא אני לא יורדת אבל למה העלייה? (וזו לא רק עלייה במשקל אלא השמנה גם בהיקפים), ביצעתי בדיקות בלוטת התריס שיצאו תקינות, מה עוד עליי לבדוק? הדבר מייאש אותי ואני מפחדת שאעלה את כל מה שהורדתי ולא אגיע למשקל היעד שלי (עוד כ 6 ק"ג).
שלום לירון, איני יכולה לומר בוודאות מהי הסיבה, אך כנראה כמות הקלוריות או סוג הדיאטה אינם מתאימים לך. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה
רציתי לדעתא אילו מזונות מלבד דגים הכי מועילים בשיפור תפקודי המוח ותהליכי זיכרון (סטודנטית) וכן אילו תוספי מזון ממצילים לקחת לאותן מטרות אני לוקחת אומגה 3 ממקור צמחי וכולין , האם יש עוד משהו שאפשר לקחת בהנחה שהכל תקין בבדיקות הדם ואין מחלות מיוחדות.
שלום אוריאן, אין מחקרים מדעיים שהוכיחו יעילות של אי אילו מהתוספים בהבט זה ו/או בכלל. רוב המחקרים מתבססים על מקור תזונתי. בעיקר אורח חיים בריא ורוגע, פעילות גופנית ושינה טובה יספקו את הצרכים. בברכה,דנה
רציתי לדעת אם יש לי רגישות ללקטוז, האם אני יכולה לאכול לחם שנעשה עם חלב במקום מים ובו החלב תפח יחד עם הקמח. האם הסוכר שבחלב מתפרק בתהליך התסיסה של השמרים. במהלך 2-3 שעות ?
שלום אוריאן, חלק מהסוכר בהחלט מתפרק בכל תהליך ההכנה, וזה גם עניין כמותי בסופו של דבר. תנסי פרוסה קטנה ותראי איך את מרגישה. בברכה,דנה
האם תוכלי להפנות למקור שבו מסבירים מה כמויות הלקטוז שנמצאות בכל דבר , ואיפה סוכר החלב נמצא במצב מפורק
בעלי סובל מאי ספיקת כליות קרטינין 5.5 אני רוצה לדעת מה אפשר לאכול ומה לא זה מאוד דחוף
שלום לירון, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לגשת בהקדם האפשרי לדיאטנית קלינית המתמחה בתחום הנפרולוגי שתתאים דיאטה מתאימה הכוללת הגבלות מרובות.זה לא עניין של אסור או מותר, זה מותאם לכל אדם באופן אינדבידואלי. בברכה,דנה
רציתי לדעת כמה קלוריות בבייגל קל (אני לא מתכוון לביגלה אלה לבייגל, כמו בבייגל טוסט) ועוד שאלה, כמה קלוריות יש בסלמון מעושן ל-100 גרם. תודה;
שלום יוסף, בבייגל טוסט רגיל יש כ- 340 קק"ל, אז בהנחה גסה בקל יש כ- 200-250 קק"ל. ב- 100 גר' סלמון מעושן יש כ- 200 קק"ל. בברכה,דנה
שלום, אני בת 15 ואני 1.65 שוקלת בין 65-63 קילו ... עד לפני שנה וחצי גובהי היה 1.52 ושקלתי כ-70 קילו התחלתי ללכת לחדר כושר ולרקוד באופן קבוע ועכשיו בקיץ קשה לי מאוד לשמור על המשקל בגלל שאין לי מסגרת מסודרת איך אני אוכל לשמור על המשקל בזמן כזה?
שלום, ירדת ממש יפה במשקל- כל הכבוד! חשוב להמשיך לאכול באופן מסודר ולהמשיך את הפעילות הגופנית שעשית -בזכותם ירדת כל כך יפה במשקל. המשיכי לרקוד וללכת לחדר כושר. אם את מעוניינת ביעוץ תזונתי, פני לדיאטנית בקהילה. בעזרת תזונה נבונה ופעילות גופנית תצליחי לשמור על ההישג במשקלך. בהצלחה! מיכל
שלום רב, חמותי הינה אישה מבוגרת וחולה שנאסר עליה לאכול מאכלים שיש בהם ויטמין K כי היא מטופלת בכדורים מדללי דם .האם אפשר לקבל רשימה של מאכלים שאין בהם ויטמין K ? בדרך כלל היא יודעת ממה עליה להימנע (למשל ירקות ירוקי עלים) אך אינה יודעת מה כן מותר לה לאכול ללא חשש. היות והיא חולת סכרת היא צריכה להימנע גם ממתוקים , פחממות וכד'. אודה על תשובה מקצועית ומפורטת. בברכה עדנה
שלום עדנה, אבל זה בדיוק ההדרכה. ראשית ההמלצה לא לשנות את התפריט, לא לנסות להוריד את הויטמין במיוחד כי אז מתחילןת בעיות האיזון. אם היא כבר מאוזנת, לא הייתי משנה דבר בדיאטה, שכן אז היא תצא מאיזון, כי הויטמין נמצא במקורות רבים. בכל מקרה רוב הבשרים והעופות, חוץ מאיברים פנימיים, מוצרי חלב, דגן מרבית הפירות והפחמימות, וחלק גדול מהקטניות מותר. מומלץ להמנע משמנים מסוייימים, כגון שמן זית, תוסף ויטמין E, אבוקדו, עלים ירוקים ועוד. מומלץ לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ פרטני. בברכה,דנה
שלום, אני בתחילת ההריון ואני סובלת מחומציות יתר בשתן ובקיבה. האם יש לזה טיפול? כדאי להתחיל לאכול מוצרים שהם לא חומציים כמו ברוקולי/בננה וכד'........?
שלום לירז, מה הכוונה חומציות יתר בשתן ובקיבה? האם מדדת מספרים? במה זה מתבטא? האם החומציות בקיבה הכוונה לצרבות? בברכה,דנה
שלום רב, הבנתי שצריכת פרוקטוז ממשקאות קלים עלולה להרוס את הכבד-מה הדין לגבי פרוקטוז נוזלי ומה ההבדל בינהם? ( ראיתי בבירה את ה- "פרוקטוז? ואילו במשקה מים בטעם אננס-משמש את ה-?פרוקטוז נוזלי?) כמו-כן אשמח לדעת מהי כמות הפרוקטוז המקסימלית שניתן לצרוך ממשקאות אלו? (למשל 3 כוסות ביום אפשרי?)
שלום טל, למיטב ידיעתי אין הבדל, זה עניין של מרקם וריכוז. פרוקטוז מוסף למזון מוגדר כמאוד בעייתי בשנים האחרונות ולכן מומלץ לצמצם. אין מינימיום ומקסימום, אלא כמה שפחות. בברכה,דנה
נאמר לי שלדיאטה כאשר אוכלים 1000 קלוריות זה לא אותו דבר כמו 1000 קלוריות מחלבונים באיזה מאכלים יש ?
שלום סיבון, לא ירדתי לסוף דעתך. אתה מוכן לחדד את השאלה. בברכה,דנה
ג.נ. האם יש יסוד מדעי לטענה שסוכר חום, דבש וסילאן עדיפים, לצורך המתקת קפה/תה/לימונדה ביתית, על פני ממתיק מלאכותי? אילו נזקים נגרמים בשימוש בממתיק מלאכותי שאינם נגרמים בסוכר/דבש/סילאן? רחל
שלום רחל, יש לכוון את השאלה ולחדדה לגבי אילו ממתיקים מלאכותיים אנו משתמשים. הרי המטרה העיקרית שלהם היא הורדת עומס סוכרי וקלורי. מבחינה זו הם עדיפים על אלו שציינת, כי אלו תורמים גם לעלית סוכר וגם תרומה קלורית. אך יש לבחון את הדברים מנקודות מבט שונות, כגון השפעה כימית של החומרים התחליפיים לעומת הטבעיים שציינת, שכן למורת המעבר לממתיקים מלאכותיים לאורך השנים ועליה בצירכתם, ההשמנה רק הולכת ועולה. ההמלצה שלי, אם אין צורך להמתיק ואפשר גם בלי, עדיף בלי שני הסוגים. אם אין מגבלת פחמימות קשה כגון בחולי סוכרת, עדיף להשתמש בהגבלה בממתיקים שציינת בכל מקרה. בברכה,דנה
שלום..אני עוד מעט בת 17 ואני שוקלת 65.5... אני עושה דיאטה כבר חודשיים והשבוע פתאום נשברתי .. כאילו התייאשתי ורציתי לוותר על הדיאטה ועל כל מה שהצלחתי להשיג...אז במשך שבוע(6 ימים) אכלתי כל מה שבא לי (פיצה..שוקולד,לחמניות,במבות,גלידה,שניצל..פסטה) כל הדברים שלא אכלתי במשך חודשיים...ביום רביעי שקלתי 62 קילו! (לפני השבוע הזה שאיבדתי שליטה על הכל) וביום חמישי נשקלתי ופתאום ראיתי 66 קילו!! ביום שישי בבוקר נשקלתי והייתי עדיין 66 ואחרי כמה שעות נשקלתי שוב (באותו יום) והייתי 65.5 .. איך זה יכול להיות? מיום שישי חזרתי לדיאטה (מאתמול) היום בבוקר(שבת) נשקלתי שוב ואני עדיין 65.5 . השאלה שלי היא האם יכול להיות שבשבוע העלתי 4 קילו ? מ62 ל66? ואם כן זה 4 קילו של שומן נטו או של מים? כי אני יודעת שיש דבר כזה שנקרא משקל מים...ואם זה כנראה 4 קילו של שומן זה אומר שעכשיו יקח לי לפחות חודש חודשיים כדי להוריד את ה4 קילו האלה ולחזור להיות 62 קילו?(בעצם עכשיו 3 קילו כי אני 65.5) או שזה נוזלים וזה יעלם תוך שבוע ? אם אני יחזור לדיאטה כמובן ויעשה ספורט... אשמח לקבל תשובה לשאלתי.. תודה רבה ושבת שלום!:)
שלום, ניכר כי אבדת כל שליטה, מכל הכיוונים. את מאפשרת לדיאטה שלך לשלוט בך, ולא להפך. את מנסה לעבור תהליך מהיר ואת לא מאפשרת לגוף יכולת הסתגלות. העליה במשקל היא עליה אמיתית, לא מים ולא רק שומן, אלא הכל יחדיו. את צריכה ללמוד מהי תזונה נכונה, הרגלים בריאים ואיך נמנעים מתהליכים מתסכלים שאת מכניסה את עצמך אליהם. את צריכה איש מקצוע ששילווה אוצצך בתהליך. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ מקצועי. בברכה,דנה
שלום,אבקש אם יש אפשרות לרשום לי אלו מאכלים מותרים ואסורים בזמן נטילת הקומדין תודה מראש.
שלום, זה פחות עניין של אסור או מותר, אלא בעיקר לשמור על דיאטה קבועה ולא לשנות את התפריט הקבוע היומי. בעיקרון מינון גבוה של וימין K יכול להשפיע לרעה על קומדין. מזונות כגון עלים ירוקים, שמנים למיניהם, אבוקדו ועוד יכולים להשפיע. אם אתה רגיל לאכול מזונות אלו, אל תפסיק, האיזון יעשה בהתאם לתפריט הקבוע שלך, כל עוד נצרך במינון סביר. בברכה,דנה
כמה קלוריות יש בתות עץ [הלבן-ירוק הזה] כמה בערך ביחידה וכמה ב- 100 גרם תודה רבה
שלום אור, אין לי מידע תזונתי לגבי תות עץ. אני מניחה שזה בדומה לרוב הפירות, כולל תות שדה,פחות או יותר. בערך 5 קק"ל לתות ו-30 קק"ל ל- 100 גר'. בברכה,דנה
שלום רב !!! רציתי לדעת האם הקרינה מיפן מגיעה למקומות בהם גדל הדג סלמון?, והאם זה בריא לאכול סלמון ?
שלום מיכל, שאלה מעניינת, אך אין לי תשובה בנושא. ניחוש מושכל, התשובה היא כן. בברכה,דנה
שלום, אני בת 26, בריאה בד"כ.לפני כשנה התחילו לי בחילות ובעיות עיכול, התחלתי לעלות במשקל. התגלה אצלי הליקובקטר, טיפלתי בו. מאז, כלומר בשנה האחרונה, עליתי במשקל בצורה דרסטית - 10 ק"ג, ללא שום שינוי משמעותי בחיים. אני אוכלת מעט, מאוד מסודר, לפי שעות, לא אוכלת אחרי 6 וחצי בערב. בזמן האחרון עברתי למנות קטנות כמה פעמים ביום, וגם אני משתדלת להפריד בין פחמימות לחלבונים. אני לא אוכלת מטוגן ואוכל שמן, אוכלת המון ירקות ביום. מבחינת העיכול הכל מצוין. אף פעם לא היתה לי בעיית כולסטרול או המוגלובין או בכלל שום דבר, אך בתוצאות האחרונות כל זה היה יחסית גבוה (הכולסטרול 207). בנוסף אני גם עושה ספורט - 3 פעמים בשבוע אני הולכת לאירובי במים, לפעמים גם הליכות ומכשירים. אני לא מצליחה להוריד אפילו גרם אחד, אלא להיפך, רק עולה מיום ליום. אני ערה הרבה שעות ביום ולא שוכבת מול טלויזיה, אלא להיפך כל הזמן עושה משהו. עזרו לי בבקשה!! מה אני יכולה לעשות? מה קורה לי? אני ממש זקוקה לעזרה נ.ב. אני רושמת מה אני אוכלת כל הזמן, אני לא מגיע אפילו ל1200 קלוריות ביום. תודה מראש, מרינה
שלום מרינה, פני לייעוץ אצל אנדוקרינולוג ולאחריו אצל דיאטנית קלינית. בברכה,דנה
שלום דנה כמה שאלות ביחס לבקלה צעיר 1-אני מרבה לאכול בקלה צעיר משום שהוא "צעיר" שלא הספיק לבלוע הרבה מי ים ולכן הוא פחות מזוהם בכספית ומתכות רעילות . לכן אפשר לאכול יותר פעמים בשבוע...נכון? 2-הבקלה הוא דג שמן שמכיל אומגה3 ואיזון טוב בין 3 ל 6..נכון? 3-אני אוכל את הדג מבושל. מרתיח אותו כ25 דקות כדי לחסל חידקים וטפילים .נכון? האם זמן בישול כזה (ממושך?) יכול לפגוע באיכות החלבון? תודה מראש עוז
שלום עוז, 1. אני מניחה שנכון, לא בדקתי. 2. אמת. דג הבקלה מכיל יחסים טובים של חומצות השומן מסוג אומגה. 3. לא זמן בישול ממושך. חלק מהחלבון נהרס אבל הרכב חומצות האמינו נשאר, כך שזה לא ממש משנה. בברכה,דנה
שלום, אני בת 33, גובה 1.54 ומשקל 45. בריאה בד"כ, לא נוטלת תרופות, לא מעשנת, אוכלת הרבה ירקות וסיבית תזונתיים, בשרי בערך פעם בשבוע (לרוב עוף), לא שותה אלכוהול ולא פעילה גופנית. בהתחשב בפרטים שנתתי, שאלתי היא מה יכולה להיות הסיבה לכך שרמת הכולסטרול שלי היא 263? HDL- 95 LDL-157 שאלה נוספת שאיני יודעת אם זה המקום לה, אך בבדיקות דם לאורך השנים רמת הנוטרופילים תמיד מתחת לקצה התחתון של הסקאלה ורמת הלימפוציטים והברזל תמיד מעל הקצה העליון. האם יש בכל אלה כדי להדאיג? תודה!
שלום דנה, ראשית, האם את נוטלת גלולות? האם יש הסטוריה משפחתית של מחלות לב במשפחה? במידה וכל התשובות שליליות- אזי אין סיבה לדאגה שכן ה- HDL שלך גבוה וה- LDL הינו מתחת ל- 160. אין משמעות של ממש לסה"כ הכולסטרול לבדו. הדבר היחיד שהייתי ממליצה להתחיל פעילות גופנית. במידה ואחת מהתשובות חיובית, יש להתייעץ עם רופא. לגבי הלימפוציטים, נויטרופילים וברזל כדי להתייעץ עם רופא. בברכה,דנה
שלום, אימי בת 92 אובחנה בשנה שעברה כסובלת מדיברטיקוליטיס מודלקת. טופלה בבית חולים באנטיביוטיקה וקיבלה דיאטת סיבים לאחר הטיפול. מאז מידי פעם התפרצויות כאבים שחולפים וחוזרים צידי פעם. בזמן התקף מפסיקה לאכול סיבים וממעטת באכילה. סובלת גם משילשולים ולפעמים מעצירות. אינה צורכת מוצרי חלב לבד מיוגורט (חצי מיכל) בארוחות הבוקר. לוקחת ביו 25 פעם ביום בצהרים. יש לה גם בעיות לעיסה (שיניים תותבות) לא יכולה לאכול כל דבר. בעת התקף משתמשת בבקבוק חם ובכדור קלבטן. (תרופות שלוקחת קבוע : דיגוקסין (חצי כדור ודופיקר (רבע) וכן מקבלת אופטיסייף כמולטי ויטמין לבעיות AMD, חמוציות וקלציציו (לבריחת סידן) מה צריך לעשות עוד? האם צריך לנתח את הסעיף המודלק או שמא בגילה זה מסוכן ויש דרך אחרת? אבקש תשובה מהירה. תודה הבת המודאגת.
שלום, אני מצטטת את תשובתה של הדיאטנית גלית פז, מומחית בתחום הכירורגיה : "לגבי ניתוח יש להתייעץ עם כירורג ובהחלט לשקול את רמת הסיכון מהניתוח לעומת complicated diverticulitis שיכול להתפתח. בגיל הזה יש נטייה לאנשים לעצירות ולכן עלייה בסיכון להתפתחות דיברטיקוליטיס ההמלצות בגיל הזה הן מאוד אינדיווידואליות ומושפעות ממצב המטופל באופן כללי אני לא נוטה להמליץ לאנשים בגיל הזה דיאטה עתירת סיבים כיוון שבד"כ אינם שותים מספיק ולא ניידים כמו כן יש בעיות לעיסה ( כמו שצוין פה ) ולכן אכילה של דיאטה עתירת סיבים עשויה אף להחמיר את המצב . מה שכן ניתן לעשות זה להיעזר בתרופות מרככות צואה בצורה רוטינית ולהקפיד על עקרונות תזונה : ארוחות מסודרות , תפריט מגוון ושתייה מספקת , במידה וניתן ניידות בזמן התקף כאשר ממעטת באכילה ניתן להיעזר בפחיות העשרה כגון אנשור או אוסמולייט (תלוי אם סוכרתית) תוספת תזונתית דלת שארית כהעשרה או הזנה בלעדית לגבי שימוש בקלבטן בעת התקף : יש להתייעץ עם רופא ! תרופה זו נועדה לסייע במצבי שלשול ויכול להיות שבעצם השימוש בה עשויה להחריף את הבעיה במקרה של שלשול על רקע דיברטיקוליטיס". בברכה,דנה וגלית
משהו דומה בסגנון כדי לגוון..ארוחה קלה תודה !
שלום, תלוי כמה אגוזים. בכל מקרה מעדן טבעי, פרוסה עם ממרח, כוס קורנפקס עם יוגורט או חלב ועוד ועוד. הכל תלוי בהרכב הקלורי לארוחה. בברכה,דנה
שלום! אני רקדנית מזה הרבה שנים...בשלושת החדשים האחרונים ירדתי 13 קילווהפסיק לי המחזור למרות שלא היה סדיר גם קודם לכן אבל היה... היום פתאום קיבלתי דימום מאוד חלש ובקושי מורגש. האם אני יכולה להפסיק להיות מודאגת מאיבוד המחזור? האם כדי בכל זאת ללכת להיבדק?
שלום חני, לצורך קבלת מחזור תקין הגוף זקוק למסה קריטית של שומן. ברגע שיורדים מתחת לכך, אין אפשרות לקבל מחזור בשל חוסר בייצור הורמונים. המלצה ראשונה : עליך לפנות לדיאטנית קלינית לקבלת ייעוץ על מנת לעלות מעט במשקל לקבלת מחזור תקין. המלצה שניה: פני לרופא נשים. בברכה,דנה
אני מבקשת לדעת מהי התזונה הראויה והנכונה בזמן טיפולים כימוטרפיים וטיפולי קרינה, מהם מרכיבי התזונה שחשוב להקפיד עליהם : חיוניים ומזיקים ובאילו מזונות הם נמצאים.
שלום, הטיפול מעט משתנה בהתאם לסוג הסרטן וסוג הטיפולים הכימותרפיים, כמו כן לאזור המוקרן. עליך לפנות לדיאטנית הנמצאת במכון האונקולוגי לקבלת ייעוץ פרטני. בברכה,דנה
חליתי בסרטן שד, עברת אני לקראת סיום בבטיפול כימוטרפי - טקסול , ועוברת להקרנות בעוד כחודש וחצי.
שלום, באופן עקרוני אין המלצות מיוחדות לתקופה זו ובעיקר לא בהקרנות. לרוב ההמלצות נובעות מסוג הטיפול, סוג הסרטן ומיקום ההקרנות. בסרטן שד אין המלצות מיוחדות הנוגעות למקרים האלו. כן ישנן המלצות לתזונה בריאה במטופלי סרטן השד, הכולל שימת לב לסוג השומן הנאכל, העשרת התפריט בסיבים תזונתיים, ירקות, פירות, דגנים מלאים ועוד. מעבר לכך, ההמלצות נובעות גם מבדיקות הדם. לרוב בסרטן שד לא רואים שינויים של ממש בבדיקות הדם, פרט לספירות בזמן הטיפולים, אך אלו תחת השפעה של הטיפול הכימותרפי ולא תמיד אנחנו מעוניינים לשפר את התוצאות, הואיל וזה מתנקש עם הטיפול הכימותרפי עצמו. כמו שאמרתי, כדאי ומומלץ לפנות לדיאטנית במכון ולהצטרף לקבוצות תמיכה בהן יש הרצאות בנושאים שונים, כולל תזונה. בברכה,דנה
היי רציתי לדעת אם אפשר לתת לתינוק בן 8 חוד' בשבוע הבא טונה ,פרי שלם כמו שזיף מקולף להחזיק ביד שלי והאם אפשר לתת לו קצת יוגורט טבעי (לא כמנה אלא רק כטעימה תודה
רוני שלום, לפי ההמלצות החדשות אפשר לתת טונה בגיל 8 חודשים. מחשש לחנק הייתי נזהרת מאוד עם פרי שלם, עדיף חתיכות ממש קטנות, כך שאם הוא יבלע לא יקרה כלום. גם פירות קטנים כמו ענבים יש לחתוך לחצי לא עגול. מוצרי חלב נותנים החל מ 10 חודשים. שבוע טוב, מיכל
שלום, לאחרונה אני מנסה לחזור לאכול בצורה תקינה לאחר זמן רב שאני בתת משקל וניתן להגדיר אותי כאנורקסית. כל ההשלכות וביניהן עור צהבהב,אי סדירות המחזור ופלומת שיער יתר הופיעו לי ורציתי לדעת האם זה יעבור כאשר אחלים בצורה מלאה.
שלום, ראשית, את צריכה לפנות לטיפול אצל דיאטנית מומחית לנושא ורופא מומחה לבריאות הנפש. שנית, חלק מהתופעות עוברות כאשר את עולה מספיק במשקל על מנת לייצר את ההורמונים החסרים. בברכה,דנה
שלום, רציתי לדעת האם לימודי תואר ראשון: Bachelor of Health Science (Nutritional medicine) במכללה: Endeavour college nutural health.אלו לימודים באוסטרליה. יחשבו בארץ על ידי משרד הבריאות. ניסיתי להשיג את הטלפונים של המשרד שמאשר את המקצוע אבל לא מצאתי אשמח אם תוכלו להפנות אותי לאחראיים על כך. תודה רבה, מאיה.
שלום מאיה, לצערי לא אוכל לעזור לך בנושא. את צריכה לפנות למשרד הבריאות למחלקה המטפלת ברישוי. בברכה,דנה