פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
19/07/2011 | 21:04 | מאת: דניאלה

דנה שלום איזה סוג לחם נחשב בעינייך למזין ביותר? מה ההבדל בין לחם מחיטה מלאה לבין לחם מחיטה כהה? האם לחם שיפון נחשב בריא? האם ככל שאחוז הסיבים התזונתיים בלחם גדול יותר, כך הוא מזין יותר? האם לחם מחיטה טרום נבוטה נחשב בריא? ומה דעתך על לחם מחמצת, על לחם מקמח שאור ועל לחם בתוספת דגנים? סליחה מראש על מבול השאלות.כפי שבוודאי ניתן להבחין, אני מאוד אוהבת לחם...

20/07/2011 | 14:43 | מאת:

שלום דניאלה, הלחם המזין ביותר הינו לחם שיפון מבחינת כמות סיבים וערך גלקימי. כמובן שככל שיש יותר סיבים הוא נחשב למזין יותר. הלחמים החארים שציינת גם כן מומלצים ואפשר לגוון לפי הטעם.בסופו של דבר הכמות גם כן קובעת, ולא רק האיכות. בברכה,דנה

19/07/2011 | 15:08 | מאת: ג. אפשטיין

שלום, שאלתי שאלה ובתאריך 18.6.2011 קיבלתי תשובה מדנה. היא היפנתה אותי לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. הייתי אצל דיאטנית בקופ"ח שלי והיא בכלל לא יודעת על מה אני מדברת. לגבי הכיבים בפה שאלתי אם יש דברים מסויימים שאסור לי לאכול והיא ענתה לי שאני צריכה למצוא לבד למה אני רגישה..... לא איכפת לי אם תפנו אותי למישהו ספציפי, אני יכולה לשאת בהוצאה כספית. בברכה גילה

20/07/2011 | 14:41 | מאת:

שלום גילה, מעבר להפניה לרופא עור שמטפל בבעיה, אין מזונות אסוריםו/או מותרים, זה בחלט תלוי בהרגשה שלך ותגובה שלך למזון. זה בשילוב עם מחלות הרקע האחרות דורשות טיפול אישי. אין בידי מישהי ספציפית. נסי לברר במחלות התזונה בביתהחולים הקרוב למקום מגוריך. בברכה,דנה

19/07/2011 | 09:47 | מאת: מאיה

אני בת 22. מאז הצבא יש לי עצירות מתמדת, בתקופות גרועות, של שבוע וחצי, בתקופות טובות, של שלושה ימים. פרט לחופשה לברזיל של כחודש, בו היציאות שלי היו סדירות לחלוטין (אחד ליום). אני לוקחת לקסעדין מדי פעם, אם אין לי יציאה לאחר כשבוע ולא תמיד הלקסעדין עוזר. פניתי לרופא והוא נתן לי מרשם לאגיולקס. אני לוקחת שתי כפיות בלילה, אחרי ארוחת ערב ובבוקר אני תמיד מתעוררת ורצה לשירותים, זה נותן לי תחושה שהקיבה שלי מתרוקנת לחלוטין ואז אני חייבת לאכול. בנוסף זה מחליש אותי. האם זה תקין?

19/07/2011 | 11:13 | מאת:

שלום מאיה, עליך להפנות שאלה זו לרופא המטפל. בברכה,דנה

19/07/2011 | 09:09 | מאת: יורם

לסובלים מדלקת מפרקים,אסור לאכול עגבניה,פלפלים,חצילים..היתי מבקש לדעת,איפה נמצא החומר שמזיק לסובלים מדלקת מפרקים...האם הוא נמצא בקליפות של אותם ירקות...חשוב לי לדעת בעיקר לגבי חצילים אפויים על להבות גז ביתי..תודה

19/07/2011 | 11:12 | מאת:

שלום יורם, ההמנעות היא מכלל הירקות הנ"ל ללא קשר למיקום החומרים הפעילים. בברכה,דנה

19/07/2011 | 07:59 | מאת: נגה

כשאומרים מעי רגיש למה הכוונה? כל אוכל שנאכל והבטן נפוכה זה מעי רגיש?

19/07/2011 | 11:09 | מאת:

שלום נגה, מהי המחלה? תסמונת המעי הרגיז/רגיש - IBS - היא מצב שכיח מאוד. שכיחותה באוכלוסיה מערבית נעה בין 10-20%. הלוקים בתסמונת סובלים בעיקר מכאבי בטן ושינויים ביציאות כגון יציאות לא סדירות, עצירות או שלשול. תיתכנה תופעות נוספות כגון תפיחות הבטן, דחיפות למתן צואה ויציאות עם ריר. עוצמת התסמינים ותדירותם משתנה מאדם לאדם ויכולה לנוע מתסמינים קלים מאוד שאינם משפיעים על מהלך החיים השגרתי ועד לתסמינים קשים ותדירים הפוגעים באיכות החיים ואחראיים לחיסורים מרובים מהעבודה. ניתן לקבוע אבחנה אצל חולה כאשר התלונות ממושכות ועונות על הקריטריונים המופיעים להלן. קריטריונים: כאבים או אי נוחות בטנית אשר להם לפחות שניים מתוך שלושה מאפיינים: 1.מוקלים לאחר יציאה. 2.מופיעים בהקשר לשינוי בתכיפות היציאה. 3.מופיעים בהקשר לשינוי בצורת היציאה. תסמינים אחרים התומכים באבחנה כוללים: תדירות יציאות שאינה תקינה (יותר משלוש יציאות ליום או פחות משלוש יציאות לשבוע). צורת צואה שאינה תקינה (גושית וקשה או מימית). תהליך התרוקנות שאינו תקין (מאמץ, תכיפות או תחושה של התרוקנות לא מלאה). יציאה מלווה עם ריר. תחושת נפיחות בבטן. תסמינים נוספים כגון: צרבת, כאבים בחזה, עייפות, חרדה ודכאון. בברכה,דנה

18/07/2011 | 20:24 | מאת: מירית

מנהלות פורום יקרות! אני בכוונה מפנה את שאלתי בפורום הזה ולא בפורום תזונה טבעית מכיוון שאני מבקשת תשובה אובייקטיבית. שאלתי היא בכיוון ההקצנה של האיסורים הבאים עלינו מכל מי שאמון על הטבעיות. כל כך הרבה דברים חשודים כמסרטנים, החל מדברי חלב, עבור בבשר, חומרי הדברה בירקות ופירות ומה לא? מצד אחד יש המון היגיון בדבריהם, החלב והבשר באים מחיות משק שבאמת מקבלות הורמונים ואנטיביוטיקה, את הפירות והירקות מרססים. אלא שכל אלה נשמעים לי מוגזמים בעליל. חיים בקרבנו קשישים בני מעל תשעים שנים בבריאות טובה, אשר מימיהם לא אכלו אוכל אורגני, לא עשו צומות מיצים ולא שטיפות מעי עמוקות. מה בכל זאת הייתן מיעצות על מנת לא להתנזר מכל כך הרבה דברים, לשמור על הבריאות אך גם על הנאת החיים? תודה לכן מראש

19/07/2011 | 11:06 | מאת:

שלום מירית, בוודאי שאיננו דוגלות בקיצוניות הנ"ל ואנחנו מנסות "להלך בין הטיפות" בכל הנוגע לבריאות ומזון בריא. כל יום יוצאות המלצות חדשות ועדכניות יותר, וייכתן וגם ההמלצות היום אינן הנכונות ביותר. אני מאמינה שמרכיב ניכר מבריאותינו טמין בגנים שלנו, שאכן מושפע מהסביבה, אך לא על המזון בלבד, וזה כולל אורח חיים בריא, פעילות גופנית, אי חשיפה למזהמים סביבתיים ועוד. אנחנו, דיאטניות קליניות, פועלות לפי הנחיות של אגרוני הבריאות העולמיים. גם אלו שינו את ההמלצות לאורך השנים, כלל שהמדע התפתח. רפואה אינה מדע מדוייק, וכשכזה, גם ההמלצות משתנות . אין המלצה אחת נכונה לכולם, ויש לבחון כל מקרה לגופו. בברכה,דנה

20/07/2011 | 05:19 | מאת: מירית

תודה על תשובתכן. כנראה שלא חידדתי נכון את השאלה. הייתי מבקשת התיחסות ספציפית לדברים שהעלתי: אכילת דברי חלב, בשר, מזון אורגני, צום מיצים ושטיפת מעי עמוקה. שוב תודה מראש

18/07/2011 | 14:17 | מאת: ליאת

כבר כמה חודשים אני עולה במשקל בקצב של קילו בחודש ,וזאת למרות שאני מקפידה על תפריט דיאטה (של דיאטנית-עד 1100 קלוריות ליום)וכ 4 פעמים בשבוע פעילות גופנית ,האם תתכן השמנה בגלל בעיה רפואית(מלבד בעיות בבלוטת התריס) אם כן מה עליי לבדוק?

18/07/2011 | 17:06 | מאת:

שלום ליאת, מעבר לאי התאמת התפריט ובעיות בבלוטת התריס, איני יכולה לחשוב על סיבה נוספת, אלא אם כן מדובר בעליה במשקל על רקע בצקות. בברכה,דנה

18/07/2011 | 14:02 | מאת: גלי

אני מתעניינת בלימודי מדעי התזונה לתואר ראשון ברחובות והייתי רוצה לדעת מה האופציות להמשך לתואר שני? האם אפשר גם להמשיך ללימודי פסיכולוגיה? כמה עבודה יש במגזר הפרטי? ואם עליי לחשוש ממצב השוק ותנאי השכר?

שלום גלי, תואר שני לאחר לימודים לתואר ראשון בתזונה אפשר ללמוד בנושאים רבים, אך איני חושבת שבפסיכולוגיה. ישנה עבודה בכל תחום, פרטי וממשלתי ונכון לעכשיו השוק אינו רווי. איני יכולה לומר מה יקרה בעוד 4-5- שנים.השכר בהתאם לסוג העבודה ויכולותיך. בברכה,דנה

18/07/2011 | 08:55 | מאת: יוסף ג

רציתי לדעת כמה קלוריות יש בפופקורן ביתי המורכב מ100 גרם גרעיני תירס וכפית מזולה לייט??

18/07/2011 | 17:14 | מאת:

שלום יוסף, בכוס פופקורן ביתי מוכן יש כ- 35 קק"ל. מדוד פעם אחת כמה כוסות יוצאות מההכנה שלך. בברכה,דנה

18/07/2011 | 06:01 | מאת: ככעכ

האם יש מצב שתכשיר סידן קלמדין גורם לעצירות?

18/07/2011 | 13:27 | מאת:

שלום, כל מוצר המכיל סידן יכול לגרום לעצירות. בברכה,דנה

18/07/2011 | 01:48 | מאת: קרן

שלום, בנותיי הן פגות שנולדו בשבוע 30 וכיום הן בנות חודשיים (כרונולוגי). עד לפני שבוע היו אוכלות חלב אם עד שניסינו תחליפים. אחת מהם הייתה פולטת כמעט כל ארוחה והוחלט בהתייעצות עם רופא על מתן אינפמיל וטפו טפו היא מגיבה לאוכל הזה יפה..העניין הוא שבתי השנייה לא ממש התחברה למטרנה / סימילאק (לא אכלה הרבה, הייתה יורקת) והחלטנו לנסות לתת גם לה אינפמיל- האם זה בסדר? כמו כן, האם ייתכן והאוכל הזה גורם לעצירות? בכלל, איך יודעים אם האוכל מתאים לתינוק?? לתשובתכם אודה. קרן

20/07/2011 | 14:59 | מאת:

קרן שלום, לא ציינת האם מדובר באנפמיל AR. בהנחה שמדובר באנפמיל AR זה תחליף מזון תינוקות מצוין שמתאים למצבים ספציפיים וצריך לאבחן את הבעיה- ואת זה עושה הרופא, גסטרואנטרולוג או רופא ילדים. אני ממליצה שתחזרי לרופא שהמליץ על השינוי ותתיעצי גם לגבי ביתך השנייה. יש מקרים שבהם יש עצירות בשימוש באנפמיל AR. חשוב להכין לפי הוראות ההכנה ולא להוסיף דייסות. בריאות שלמה, מיכל

17/07/2011 | 18:32 | מאת: דגנית

דנה שלום כיצד ניתן למדוד קלוריות בפירות אותם קשה לאמוד מבחינת משקל? קל לחשב את משקלו של תפוח או אפרסק, אבל לפי איזה קנה מידה יש לחשב, למשל, קלוריות באבטיח או במלון, לפי פלחים? לפי איזה קנה מידה יש לחשב קלוריות בענבים? ולפי איזה קנה מידה יש לחשב קלוריות בפירות קטנים, כגון שזיפים או משמשים?

18/07/2011 | 17:12 | מאת:

שלום דגנית, אין קושי בכלל. באבטיח ומלון המנה היא כוס קוביות, ענבים ודבדבנים סופרים יחידות וכך הלאה. אני אתן לך קישור לאתר בו ניתן לחשב הכל בקלות. http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx בברכה,דנה

17/07/2011 | 18:30 | מאת: אלעד

שלום, אשמח לדעת למה יש אינדקס גליקמי גבוה יותר ללחם לבן או לחם מחיטה מלאה (או שהם למעשה שווים בערכם) והאם יש העדפה לחולה סוכרת מסוג 2. תודה רבה.

18/07/2011 | 17:10 | מאת:

שלום אלעד, ללחם מקמח לבן יש אינדקס גליקמי יותר גבוה, בשל תכולת סיבים נמוכ יותר. העדפה היא ללחם שיפון ו/או חיטה מלאה על פני לחם לבן, בכל מקרה. בברכה,דנה

17/07/2011 | 18:21 | מאת: שולמית

האם גבינה שמכילה רכיבי אבקת חלב היא בריאה באותה מידה כמו גבינה שמכילה חלב מלא?

18/07/2011 | 17:09 | מאת:

שלום שולמית, זה מאוד תלוי אילו מרכיבים של החלב מוסיפים. זוהי שאלה שצריך להפנות למהנדס מזון או לחברה עצמה. בברכה,דנה

17/07/2011 | 14:33 | מאת: מזור

שלום דנה חיפשתי ולא הצלחתי למצוא....כמה יחידות ORAC יש בעשב חיטה? אודה לך אם תפני אותי למקור המידע(אם הןא באינטרנט) תודה מזור

17/07/2011 | 15:13 | מאת:

שלום מזור, איני מכירה מקור מידע מהימן בנושא אשר מתמחה באופן ספציפי בציון רמת היכולת האנטי חמצונית של מזונות.כמו כן לא ידוע לי אם בדקו את כל מגוון המזונות, וקרוב לוודאי שלא של עשב חיטה. בברכה,דנה

17/07/2011 | 10:29 | מאת: דניאל

לפורום שלום ! האם לחולה סוכרת שיש לו גם היפרטריגליצרידים וכולסטרול גבוהים מותר לאכול חמאת בוטנים רגילה ( במריחה ) ,ראיתי בסימון התזונתי שהחמאה מכילה גם סוכר ואחוזי שומן גבוהים , במידה וכן מה הכמות המותרת \מומלצת ? תודה

שלום דניאל, ממרח חמאת בוטנים לא מומלץ לסוכרתיים עם הפרעה בשומנים בדם. יש מרמח בוטנים גם ללא תוספת סוכר, ואז מדובר בכפית ליממה לכל היותר. בברכה,דנה

17/07/2011 | 09:58 | מאת: אגם

הבדיקה הנ"ל יצאה 11.7 , אני יודעת שזה קשור לכדוריות לבנות האם יש מקום לדאגה

17/07/2011 | 11:16 | מאת:

שלום אגם, זה יכול להעיד על תהליך דלקתי-זיהומי. מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה. בברכה,דנה

16/07/2011 | 20:12 | מאת: ימית

האם ניתן לרדת שוב במשקל אחרי דיאטת כסאח בה מורידים חצי ממשקל הגוף ועולים הכל בחזרה? מדובר בירידה ואז עליה של 50 ק"ג.

שלום ימית, הכל אפשרי אך במסגרת מבוקרת בשילוב פעילות גופנית. בברכה,דנה

16/07/2011 | 16:04 | מאת: ציפי

שלום רב, בעלי בן 50 עבר ארוע לב מלפני שנה ושלוה חודשים. רציתי לדעת אם מותר לאכול דג סלמון פעמיים בשבוע(לא מעושן ) למרות שהוא עשיר בכולסטרול. דבר שני הקריטאנין בדם של בעלי ב-10 שנים האחרונות נע בין 1.2 ל-1.3 בדיקה אחרונה 1.1. האם ישנה בעיה עם הכליות והאם יש צורך לשמור ממזונות מסויימים. בתודה ציפי

16/07/2011 | 20:47 | מאת:

שלום ציפי, דג הסלמון אמנם יחסית עשיר בשומן וכולסטרול אך עשיר באומגה 3 לכן אפשרי. לגבי הנושא הכלייתי כדי לפנות למעקב דיאטנית מומחית לתחום בכדי לבחון בדיקות נוספות והמלצות רלוונטיות. בברכה,דנה

16/07/2011 | 13:36 | מאת: גלעד

אני בן 24, לאחרונה משום מקום התחילה להיות לי בחילה בכל פעם שאני אוכל גבינה צהובה (כשבעבר אכלתי לא מעט גבינה צהובה ולא הייתה לי עם זה בעיה). שמתי לב שתופעה דומה קרתה כשאכלתי גבינה משולשת\מותכת מה יכול להביא לשינוי הזה? ומה אפשר לעשות בשביל לחזור לאכול כרגיל?

16/07/2011 | 20:49 | מאת:

שלום גלעד, איני יכולה לומר מה הביא לשינוי, האם מדובר בתגובה לאחוז השומן בגבינות אלו או לחומרים משמרים אחרים. כדי לבחון האם הבעיה הינה רק בגבינות אלו או גם במזונות עתירי שומן אחרים. כמו כן לרוב גבינות אלו עשירות בטיראמין, אולי כדי לבחון בעיה זו גם כן.טיראמין נמצא בכל הגבינות המעושנות והשמנות למיניהן. בברכה,דנה

17/07/2011 | 11:56 | מאת: גלעד

קודם כל תודה רבה על התשובה, ולגבי שני המקרים (בין אם רגישות לשומניות או לטיראמין), יש דרך התמודדות פרט ל-פשוט לא לאכול?

16/07/2011 | 11:34 | מאת: רות

שלום.רציתי לשאול מאיזה מזונות כדאי להפחית למניעת היווצרות אבנים בכיס מרה?ואיזה מזונות יכולים לגרום להיווצרות אבנים בכליות?ידוע לי שיכולות להיות סיבות שונות אבל אני מתענינת לגבי התזונה . תודה.

16/07/2011 | 20:51 | מאת:

שלום רות, לגבי אבנים בכיס מרה- מדובר לרוב בנטיה של הגוף ולאו דווקא מה שאנחנו אוכלים. זה אופייני בעיקר לנשים לבנות, בעלות עודף משקל, מעל גיל 40. כמו כן אופייני לאנשים שירדו ירידה דרסטית ומהירה במשקל.דיאטה עתירה בשומן יכולה לגרום לעליה בכמות ובכאבים. לגבי אבני כליה- שוב, מדובר בעיקר בנטיה גנטית-משפחתית. זה גם תלוי בסוג האבנים ובהתאם ההמלצות. ההמלצה הגורפת בכל מקרה- שתיה מרובה של מים, הגבלת נתרן וחלבון ממקור בשר. בברכה,דנה

16/07/2011 | 10:09 | מאת: נובמבר 26

שלום, השרתי כל הלילה מש מהיא התחילה לנבוט ממש בקטנה יצאו שרוכים לבנים קטנים,השאלה היא אם מותר לי לבשל ולאכול את זה כי אני וידעת שיש סכנה לאכול נוטים בזמן הריון בגלל החיידק?אני בשבוע 21 תודה,

16/07/2011 | 20:52 | מאת:

שלום, הבעיה בנבטים והריון זה כאשר נאכלים לא מבושלים. ברגע שמבשלים במים רותחים, לא אמורה להיות בעיה. מעבר לכך אין לי מידע נוסף. בברכה,דנה

16/07/2011 | 08:22 | מאת: שירי

שלום ברצוני לדעת האם אני יכולה לתת לביתי בת ה 7 אצה כחולה ירוקה (חצי כמוסה ליום)? האם יש לזה השפעל על בלוטת התריס? כמות היוד בכמוסה שלמה היא 0.17 מק"ג כמו כן רציתי לדעת האם אני יכולה לתת לה פרוביוטיקה (של ביוטיקיד) ברמה יומית? ללא קשר לנטילת אנטיביוטיקה?

שירי שלום, לאיזו מטרה את רוצה לתת לביתך את התוספות? האם יש לה מחלות ברקע? מיכל

שלום רב, סבתא רבתא שלי, אשה בת 105 חשה ברע מאוד לאחרונה, ומכיוון שישנו קושי בהוספת תרופות בגלל תופעות לוואי אפשריות רציתי לברר כיצד ניתן לנסות לאבחן ולשפר את התזונה שלה בכדי לשפר את מצבה והרגשתה. קצת רקע: כבר כמעט אינה שומעת ואינה רואה אך הייתה צלולה ופעילה עד הימים האחרונים. מתהלכת, משתדלת לשמור שהכל יהיה מסודר בבית וכו, אך סובלת מבעיות וכאבים שונים ונמצאת בהשגחה צמודה של בתה כל העת ומטפלת מספר שעות בשבוע. אבחנות שהיו לפני כן:אי ספיקת לב, עצירות, תת תזונה, אנמיה ויתר לחץ דם. בדרך כלל אוכלת קצת מהכל, תפריט הכולל ירקות מבושלים וטריים, עוף, דגים, פירות, קטניות, לחם שיפון, מוצרי חלב (בעיקר ריוון, גיל וכו) ועוד, ב5-6 ארוחות קטנות במשך היום. לפני מספר ימים הגיעה לבית חולים בעקבות שיעול וקשיי נשימה (כנראה שנדבקה בברונכיט). בבית החולים אבחנו היפונארמיה, אשלגן ונתרן נמוכים וטיפלו תרופתית עד שלטענתם הביאו לנורמה (בעיקר בגבול התחתון) והורו לא להמשיך בטיפול התרופתי. ישנו חוסר גם בהמוגלובין. מאז חזרתה מבית החולים צלילותה פחתה בהרבה, היא חלשה מאוד, מתלוננת על כאבי ראש ובטן חזקים מאוד ומתקשה לשמוע (עוד יותר מבעבר) ולדבר, לחץ הדם נוטה להיות נמוך עד תקין. כעת ניזונה מתזונה רכה בלבד. נהיר לי שהנושא סבוך בשל עירוב גורמים רבים, אנו נמצאים במעקב רפואי כל הזמן לכן בשום אופן לא נתייחס להמלצות כהנחיית רופא ולא נטיל אחריות. אנו רק מבקשים לשמוע המלצות לגבי רכיבים שניתן להוסיף או להסיר מהתזונה כדי לסייע לה במצבה. הוספתי לתזונתה שמן קוקוס כתחליף לחמאה בשל תכונותיו הטובות, אך אשמח מאוד לשמוע המלצות. האם להוסיף יותר מלח למזון, וכו'? במידה ותוכלו להפנות אותי לדיאטן או דיאטנית המנוסים בבעיות הגיל השלישי שיוכל לקבל אותי באופן דחוף אשמח להגיע עם סיכום האשפוז להתייעצות. תודה רבה, נינה מודאגת

שלום נינה, אני מבינה את דאגתך, אך אכן מדובר בבעיה מורכבת מדי לענות במסגרת פורום זה. כל דיאטנית מנוסה יכולה לעזור, את יכולה לפנות ליחידה להמשך טיפול בקופת החולים ו/או לבקש ביקור בית של דיאטנית. יש לבחון כי אינה סובלת מבעיות בליעה ולעיסה קשות ולהתאים תפריט בהתאם. מניסיון לרוב אנשים מבוגרים נוטים לעשות אספירציה של מזון (שאיפה לתוך קנה הנשימה במקום לושט) ואז יכולים לפתח דלקת ראות קשה. לכן חשוב שהמזון יהיה במרקם רך/דייסתי אך לא נוזלי לגמרי. מעין מרקם של דייסה/ג'לי/שמנת. כדאי להכין בלנדרים עם בש ירקות ודגן כלשהו, דייסות מועשרות על בסיס שמנת מתוקה, ועוד. כמו כן ישנן חברות רבות המייצרות ומשווקות מזון רפואי מותאם לפי מרקם, אך לשם כך יש לקבל ייעוץ מקצועי ולהתאים לפי צרכים אישיים. בברכה,דנה

15/07/2011 | 08:34 | מאת: קריא

שלום אמא שלי חולה אונקולוגית והערך הקריאטינין בדם שלה עלה 1.6 האם יש דרך טבעית להורדת הקראטינין בדם כמו דיאטה ותזונה ? תודה

16/07/2011 | 20:55 | מאת:

שלום, צריך לבחון מהי הסיבה לעליה ולטפל בהתאם, גם באמצעות תזונה מתאימה. פני לדיאטנית במכון האונקולוגי בה אמך מטופלת לייעוץ אישי. בברכה,דנה

שלום, שמעתי מרופא שבגרעיני הצ'יה יש כמות גדולה של חנקן וכי זה מזיק לגוף. מה דעתך על כך? תודה

שלום אריק, אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

14/07/2011 | 16:52 | מאת: רות

שלום.תודה על התשובה אבל אים אוכלים מספיק דברי חלב הרי יש בזה חלבון?או שהחלבון צריך להיות רק מבשר או קטניות ודגים כפי שרשמת? תודה.

שלום רות, זה רק מעיד על אי אכילת חלבון מהמקורות שאמרתי, זה לא אומר שאת חייבת לאכול אותם. כל עוד זו הסיבה, אין מקור לדאגה ולהמשיך לאכול כרגיל. מוצרי חלב לא מעלים ייצור של חומצה אורית באופן משמעותי. בברכה,דנה

14/07/2011 | 08:39 | מאת: רות

שלום.רציתי לדעת באיזה מזונות צריך לאכול כדי שחומצה אורית בשתן תהייה בטווח הנורמה ולא נמוכה בשתן.תודה

14/07/2011 | 13:30 | מאת:

שלום רות, כדי לטפל בבעיה צריך להבין מה גורם לה. הסיבות לרמות נמוכות של חומצה אורית בשתן יכולות להיות: 1. באנשים עם גאוט (שיגדון)- כאשר הייצור של חומצה אורית תקין אבל ישנה ירידה בהפרשה דרך השתן. 2. מחלה כלייתית המונעת הפרשה תקינה בשתן. 3. מחסור בחומצה פולית או הרעלת עופרת. 4. תזונה דלה מאוד בחלבונים. ברגע שיודעים את הסיבה כך נוכל לטפל. מומלץ לשלול כי מודבר בכל אחת מ- 3 הסיבות הראושנות. בהנחה שאלו נפסלו אז כל שנותר הוא להעשיר את התפריט בחלבונים (בשר, עופות, דגים, קטניות, זרעים ועוד). בברכה,דנה

14/07/2011 | 06:05 | מאת: שיר הלל

שלום רב, אני בת שישים והשבוע נתגלה לי בבדיקת אנדוסקופיה שיש לי כווייה / דלקת שנגרמה מחומצות הקיבה בוושט קרוב לקיבה. אני מקבלת כדור ששמו לוסק. האם כפית שמן זית ו/או דבש מעלים את החומציות בקיבה? ואילו מאכלים עלי להעדיף? תודה על ההתייחסות.

שלום, מזונות שעלולים להעלות רמת הפרשת חומצה בקיבה הינם: מזונות עתירי שומן (כולל שמן), מזון מטוגן, בצל, שום, קפאין, אלכוהול ועישון סיגריות.דבש לא מעלה חומציות. בבררכה,דנה

13/07/2011 | 22:26 | מאת: מורן

היי אני מורן בת 16 ..משקל 56 גובה 1.68 לפני כמה חודשים התחלתי לספור קלוריות עד 1000 (כן,דיאטת כאסח) אך במהרה הפסקתי עם זה.. עשה לי רק רע !!(ולצערי המחזור הפסיק לי בחודש אפריל) אך חזרתי לאכול בסביבות ה1600 קלוריות ליום.. אז רציתי לדעת .. האם זה בסדר 1600 קלוריות ליום לנערה בגילי? האם זה נחשב להפרעת אכילה כ-1600 קלוריות או שזה בסדר? ומדוע המחזור לא חוזר לי? אפילו שאכלתי 1000 קלוריות היה לי מחזור ורק אחרי חודש בערך נעלם.. בבקשה אני רק רוצה לשמוע דעה .. מבלי ששוב יגידו לי "לכי לדיאטנית" רק רוצה דעה שלכם...

18/07/2011 | 13:16 | מאת:

מורן שלום, מגיע לך טיפול! כאשר המחזור מפסיק בעקבות דיאטת כאסח חשוב גם מה אוכלים וגם כמה. המצב הפיך. אל תשללי טיפול. כדאי לך לקבל יעוץ מקצועי ומתאים לגילך. בהצלחה! מיכל

13/07/2011 | 17:38 | מאת: עדי

שלום, נמצא לי זיהום קנידה בקיבה רמה 4, אני מטופלת על ידי תזונה דלת סוכרים ופחמימות ושימוש בפורמולת צמחים. האם יש בעיית שישמוש בממתיק כגון סוכרה דיאט או מטיטול? האם מזון כמו בצל מתוגן גם הוא בעייתי מבחינת האינדקס הגליקמי שלו אם אני מנסה לא לעלות על אינדקס של 55?

14/07/2011 | 13:34 | מאת:

שלום עדי, אין לי מידע מדעי לגבי תחליפי סוכר וקנדידה. גם הדיאטה שאת מבצעת מעולם לא הוכחה באופן מדעי. לגבי בצל מטוגן, אין לי מידע לגבי האינדקס הגלקמי שלו, להערכתי יהיה יחסית נמוך. בברכה,דנה

13/07/2011 | 17:09 | מאת: אביב

שלום. אני סוכרתי סוג 1, ומאוזן היטב. בכל בדיקות הדם, כל הערכים הנבדקים (כאשלגן, סידן, המוגלובין, כולסטרול וכו', ממש הכל) הינם קרוב מאוד לסף הנמוך. לרופא אין הסבר לכך, כי התזונה שלי נחשבת ל"אידיאלית" (להלן אפרט), ואין שלשולים וכדו' ומכיון שלא היה כל פתרון לתעלומה, החלטתי בעבר לא להתעסק בזה כל עוד אני חש בטוב. אלא שהאמת שיש לי חולשה, ובבדיקה האחרונה האשלגן כבר ירד מתחת למינימום המותר (3.22 MMOL/L. במרץ היה 3.3, וכבר לפחות 18 שנה שהכל קרוב לגבול) ולכן אבקש תשובה לשאלה דלהלן: מזה זמן רב מאוד למדתי מניסיון, שכל שומן שאני אוכל, גורם להשתוללות הסוכר. ולכן אני נמנע כמעט לגמרי מכל אוכל שומני. כמעט אינני אוכל חלמוני ביצים, פעמים מעטות אני אוכל חזה עוף, וודאי שאינני אוכל עוגות וסלטים שמנים. רק שמן זית אני אוכל מעט מאוד. ומכיון שכך, אני אוכל הרבה מאוד פירות, כדי לקבל מהם את הקלוריות הנדרשות לי. אני מגיע ביום לפחות ל300 ג' פחמימות מתמרים וצימוקים וכו' (שזה כ500 ג' תמרים ליום!), או מפירות חיים, (ואני מאוזן להפליא עם זה, וצורך מעט מאוד אינסולין, 14-20 יחי'ליום!). ולחלבונים אני משתמש באבקת חלבון נטולת שומן, וכן בגבינה חצי אחוז או דג מלרוזה וכדו', עם ירקות (מספיק, וודאי שיותר ממה שאוכלים רוב האנשים). וכך יש לי כ1400 קלוריות ליום (1200 מהפחמימות, ו200 מהחלבונים) ומוסיף לתזונה ויטמין C ו D. שאלותי הן: 1. האם יתכן שמיעוט השומן בתזונתי גורם לאי ספיגה של מינרלים, וזה מה שגורם שהכל נמוך אצלי, או שהשומן נדרש רק לספיגת ויטמינים שומניים? 2. האם יתכן שריבוי הסיבים בתזונתי (מהפירות הנ"ל) גורם לאי הספיגה? 3. האם תוצאות בדיקות הדם שלי אופייניות לדיאטה שלי? 4. האם יש כאן משהו שדורש בדיקה/טיפול דחוף? 5. ביחס לאשלגן, רופא אחד רשם לי SLOW-K 600MG כדור אחד ליום,אך רופא אחר התנגד לכך. אודה על הסבר הענין, מהם השיקולים לכאן ולכאן. בתודה ובכבוד אביב

18/07/2011 | 17:15 | מאת:

שלום אביב, לצערי שאלתך מורכבת מדי וארוכה מדי למסגרת פורום זה. איני חושבת שיש קשר בין איך שאתה אוכל לבין הבדיקות שלך. ממליצה לפנות לרופא המשפחה להמשך טיפול והפניה לדיאטנית בקהילה. בברכה,דנה

13/07/2011 | 16:41 | מאת: דנה

שלום, אני מתאמנת בח"כ אני אל בעודףשומן אך יש ליאחוזי שומן גבוהים. איך אני אמורה להסתדר עם המאזן קלורי שלילי, ועם החלבונים שאני אמורה לצרוך ביחס למשקל הגוף ידוע לי שזה כ0.8 גרם לכל קג. משקלי 65. על גובה של 1.68 (אני לא מצליחה לרדת במשקל כלכך.) איך אני מסתדרת עם כמות החלבון האם ניתן לשתות שייק חלבון בסוף האימון עם חלב 1% וכך לפטור את ארוחת הערב גם? ז"א שזה במקום פחמימה?.. אשמח להכוונה בענין. תודה רבה.

שלום דנה, איני מומחית לתזונת ספורט. ממליצה להפנות שאלתך לפורום תזונה של מכון וינגייט. http://www.wingate.org.il/Index.asp?CategoryID=926 בברכה,דנה

13/07/2011 | 13:50 | מאת: שלום

אפשר לקחת ממנו על דעת עצמי ?

שלום, מציעה להתייעץ בכל מקרה עם רופא לגבי מינונים. בברכה,דנה

13/07/2011 | 12:50 | מאת: דגנית

אני משתמשת בכ- 15 מנות של הממתיק סוכרלוז מדי יום להמתקת משקאות חמים וקרים, וכמו כן להמתקת יוגורטים.לפי מיטב הבנתי ניתן להשתמש בממתיק הזה, להבדיל מממתיקים אחרים, ללא שום הגבלה בכמות הצריכה. מה דעתך בעניין? האם יש סכנה בריאותית בשימוש יום יומי בכמות כזאת?

14/07/2011 | 13:42 | מאת:

שלום דגנית, נכון להיום אין הוכחה לנזק. אני ממליצה בכל מקרה להפחית. בברכה,דנה

14/07/2011 | 17:08 | מאת: רותי

שלום לדיאטנית, כמה מ"ג של סוכרלוז יש בשקית סוכרה-דיאט (משקלה נטו הוא 0.8 ג', ויש בה גם סידן וסוכרוז)? מאיזו כמות של שקיות אלה, הנחשבת ע"י ה-FDA בטוחה, את "ממליצה בכל מקרה להפחית" (כפי שכתבת בתשובתך לדגנית)? רותי

13/07/2011 | 09:17 | מאת: שי

דנה שלום, האם הבינותי נכון שבעינייך כל משקה - חם או קר - המומתק בממתיק מלאכותי (סוכרלוז או אחר) הוא לא בריא בעליל, ויש להימנע משתייתו גם כאשר שותים אותו אנשים שאינם מרגישים טעם בחייהם אם יימנעו מהמתקת המשקה אותו הם מחבבים? בברכה, שי

13/07/2011 | 11:36 | מאת:

שלום שי, ההמלצות שלי אינן גורפות כפי שאתה טוען. אם השאלה האם זה בריא, התשובה תהיה לא. כמובן שאיני נותנת המלצות גופרות לכולם, זה בהתאם ליכולות ולרצונות של כל אדם. אפשר להשיג "טעם בחיים" בדרכים אחרות. בברכה,דנה

14/07/2011 | 22:40 | מאת: שי

דנה שלום, במה מתבטאת האי-בריאות (כלומר, הנזקים) של כל המשקאות הממותקים? ואחרי איזו תקופת שימוש הם מתגלים? כמו כן, האם הוכח במחקרים רציניים שפורסמו כי שימוש מתון בהם (כגון 7-6שקיות ממתיק ביום) גורמים נזקים? בברכה, שי

12/07/2011 | 23:42 | מאת: אוריאן

אני בד"כ מקפידה על תזונה נכונה וממעט להכניס מזון עתיר בשומן כאשר אני אוכלת מאכלים מטוגנים (כמו קציצות) יש לי כאבי בטן נוראיים לאחר מכן וכן צרבות במשך כל היום מדוע זה , דווקא אחרי מטוגן?

שלום אוריאן, מזון עתיר שומן מעלה זמן עיכול, מוריד התרוקנות קיבה ומעלה הפרשת חומצה ואולי על כן יש לך כאבים ואי נוחות. מומלץ להתייעץ עם רופא לבירור אפשרות לאולקוס ו/או אבנים בכיס המרה. בברכה,דנה

12/07/2011 | 23:06 | מאת: שלמה

דנה שלום למרבה הפתעתי מצאתי כי בלחם דגנים מלא 100% קמח חיטה מלא יש רק 6.8% סיבים תזונתיים, ואילו בלחם קל יש 14.6% סיבים תזונתיים. שני הלחמים הם מתוצרת אותה המאפייה. האין זה מוזר? מה הסיבה שבלחם הדיאטטי יש יותר סיבים תזונתיים מאשר בלחם הדגנים המלאים?

13/07/2011 | 11:33 | מאת:

שלום שלמה, איני יכולה לומר מהי הסיבה לכך. זה תלוי בסוג הקמחים ואולי בקל הם מתספים עם סיבים תזונתיים. בברכה,דנה

12/07/2011 | 17:35 | מאת: לירון

אני לאחר חצי שנה של דיאטה עם תפריט מבוקר ופעילות גופנית אינטנסיבית, עד כה, ירידה במשקל בקצב יפה וסביר, מזה כחודשיים, אי ירידה במשקל ואפילו יש שבועות בהם אני עולה במשקל, למרות שממשיכה בדיאטה ובספורט,ניסיתי להפחית בפחמימות ולהגביר שעות פעילות גופנית אך עדיין אין שינוי במצב, הדבר מייאש אותי כי מילא אני לא יורדת אבל למה העלייה? (וזו לא רק עלייה במשקל אלא השמנה גם בהיקפים), ביצעתי בדיקות בלוטת התריס שיצאו תקינות, מה עוד עליי לבדוק? הדבר מייאש אותי ואני מפחדת שאעלה את כל מה שהורדתי ולא אגיע למשקל היעד שלי (עוד כ 6 ק"ג).

13/07/2011 | 11:32 | מאת:

שלום לירון, איני יכולה לומר בוודאות מהי הסיבה, אך כנראה כמות הקלוריות או סוג הדיאטה אינם מתאימים לך. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

12/07/2011 | 10:07 | מאת: אוריאן

רציתי לדעתא אילו מזונות מלבד דגים הכי מועילים בשיפור תפקודי המוח ותהליכי זיכרון (סטודנטית) וכן אילו תוספי מזון ממצילים לקחת לאותן מטרות אני לוקחת אומגה 3 ממקור צמחי וכולין , האם יש עוד משהו שאפשר לקחת בהנחה שהכל תקין בבדיקות הדם ואין מחלות מיוחדות.

שלום אוריאן, אין מחקרים מדעיים שהוכיחו יעילות של אי אילו מהתוספים בהבט זה ו/או בכלל. רוב המחקרים מתבססים על מקור תזונתי. בעיקר אורח חיים בריא ורוגע, פעילות גופנית ושינה טובה יספקו את הצרכים. בברכה,דנה

12/07/2011 | 10:03 | מאת: אוריאן

רציתי לדעת אם יש לי רגישות ללקטוז, האם אני יכולה לאכול לחם שנעשה עם חלב במקום מים ובו החלב תפח יחד עם הקמח. האם הסוכר שבחלב מתפרק בתהליך התסיסה של השמרים. במהלך 2-3 שעות ?

שלום אוריאן, חלק מהסוכר בהחלט מתפרק בכל תהליך ההכנה, וזה גם עניין כמותי בסופו של דבר. תנסי פרוסה קטנה ותראי איך את מרגישה. בברכה,דנה

12/07/2011 | 23:40 | מאת: אוריאן

האם תוכלי להפנות למקור שבו מסבירים מה כמויות הלקטוז שנמצאות בכל דבר , ואיפה סוכר החלב נמצא במצב מפורק

12/07/2011 | 00:04 | מאת: לירון

בעלי סובל מאי ספיקת כליות קרטינין 5.5 אני רוצה לדעת מה אפשר לאכול ומה לא זה מאוד דחוף

12/07/2011 | 10:03 | מאת:

שלום לירון, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לגשת בהקדם האפשרי לדיאטנית קלינית המתמחה בתחום הנפרולוגי שתתאים דיאטה מתאימה הכוללת הגבלות מרובות.זה לא עניין של אסור או מותר, זה מותאם לכל אדם באופן אינדבידואלי. בברכה,דנה

11/07/2011 | 17:31 | מאת: יוסף ג

רציתי לדעת כמה קלוריות בבייגל קל (אני לא מתכוון לביגלה אלה לבייגל, כמו בבייגל טוסט) ועוד שאלה, כמה קלוריות יש בסלמון מעושן ל-100 גרם. תודה;

12/07/2011 | 10:00 | מאת:

שלום יוסף, בבייגל טוסט רגיל יש כ- 340 קק"ל, אז בהנחה גסה בקל יש כ- 200-250 קק"ל. ב- 100 גר' סלמון מעושן יש כ- 200 קק"ל. בברכה,דנה

10/07/2011 | 21:46 | מאת: 112122

שלום, אני בת 15 ואני 1.65 שוקלת בין 65-63 קילו ... עד לפני שנה וחצי גובהי היה 1.52 ושקלתי כ-70 קילו התחלתי ללכת לחדר כושר ולרקוד באופן קבוע ועכשיו בקיץ קשה לי מאוד לשמור על המשקל בגלל שאין לי מסגרת מסודרת איך אני אוכל לשמור על המשקל בזמן כזה?

18/07/2011 | 13:57 | מאת:

שלום, ירדת ממש יפה במשקל- כל הכבוד! חשוב להמשיך לאכול באופן מסודר ולהמשיך את הפעילות הגופנית שעשית -בזכותם ירדת כל כך יפה במשקל. המשיכי לרקוד וללכת לחדר כושר. אם את מעוניינת ביעוץ תזונתי, פני לדיאטנית בקהילה. בעזרת תזונה נבונה ופעילות גופנית תצליחי לשמור על ההישג במשקלך. בהצלחה! מיכל

10/07/2011 | 21:20 | מאת: עדנה

שלום רב, חמותי הינה אישה מבוגרת וחולה שנאסר עליה לאכול מאכלים שיש בהם ויטמין K כי היא מטופלת בכדורים מדללי דם .האם אפשר לקבל רשימה של מאכלים שאין בהם ויטמין K ? בדרך כלל היא יודעת ממה עליה להימנע (למשל ירקות ירוקי עלים) אך אינה יודעת מה כן מותר לה לאכול ללא חשש. היות והיא חולת סכרת היא צריכה להימנע גם ממתוקים , פחממות וכד'. אודה על תשובה מקצועית ומפורטת. בברכה עדנה

שלום עדנה, אבל זה בדיוק ההדרכה. ראשית ההמלצה לא לשנות את התפריט, לא לנסות להוריד את הויטמין במיוחד כי אז מתחילןת בעיות האיזון. אם היא כבר מאוזנת, לא הייתי משנה דבר בדיאטה, שכן אז היא תצא מאיזון, כי הויטמין נמצא במקורות רבים. בכל מקרה רוב הבשרים והעופות, חוץ מאיברים פנימיים, מוצרי חלב, דגן מרבית הפירות והפחמימות, וחלק גדול מהקטניות מותר. מומלץ להמנע משמנים מסוייימים, כגון שמן זית, תוסף ויטמין E, אבוקדו, עלים ירוקים ועוד. מומלץ לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ פרטני. בברכה,דנה

10/07/2011 | 17:13 | מאת: לירז

שלום, אני בתחילת ההריון ואני סובלת מחומציות יתר בשתן ובקיבה. האם יש לזה טיפול? כדאי להתחיל לאכול מוצרים שהם לא חומציים כמו ברוקולי/בננה וכד'........?

12/07/2011 | 09:53 | מאת:

שלום לירז, מה הכוונה חומציות יתר בשתן ובקיבה? האם מדדת מספרים? במה זה מתבטא? האם החומציות בקיבה הכוונה לצרבות? בברכה,דנה

10/07/2011 | 13:43 | מאת: טל

שלום רב, הבנתי שצריכת פרוקטוז ממשקאות קלים עלולה להרוס את הכבד-מה הדין לגבי פרוקטוז נוזלי ומה ההבדל בינהם? ( ראיתי בבירה את ה- "פרוקטוז? ואילו במשקה מים בטעם אננס-משמש את ה-?פרוקטוז נוזלי?) כמו-כן אשמח לדעת מהי כמות הפרוקטוז המקסימלית שניתן לצרוך ממשקאות אלו? (למשל 3 כוסות ביום אפשרי?) 

12/07/2011 | 09:51 | מאת:

שלום טל, למיטב ידיעתי אין הבדל, זה עניין של מרקם וריכוז. פרוקטוז מוסף למזון מוגדר כמאוד בעייתי בשנים האחרונות ולכן מומלץ לצמצם. אין מינימיום ומקסימום, אלא כמה שפחות. בברכה,דנה

10/07/2011 | 12:46 | מאת: סיבון

נאמר לי שלדיאטה כאשר אוכלים 1000 קלוריות זה לא אותו דבר כמו 1000 קלוריות מחלבונים באיזה מאכלים יש ?

שלום סיבון, לא ירדתי לסוף דעתך. אתה מוכן לחדד את השאלה. בברכה,דנה

09/07/2011 | 20:21 | מאת: רחל

ג.נ. האם יש יסוד מדעי לטענה שסוכר חום, דבש וסילאן עדיפים, לצורך המתקת קפה/תה/לימונדה ביתית, על פני ממתיק מלאכותי? אילו נזקים נגרמים בשימוש בממתיק מלאכותי שאינם נגרמים בסוכר/דבש/סילאן? רחל

10/07/2011 | 13:07 | מאת:

שלום רחל, יש לכוון את השאלה ולחדדה לגבי אילו ממתיקים מלאכותיים אנו משתמשים. הרי המטרה העיקרית שלהם היא הורדת עומס סוכרי וקלורי. מבחינה זו הם עדיפים על אלו שציינת, כי אלו תורמים גם לעלית סוכר וגם תרומה קלורית. אך יש לבחון את הדברים מנקודות מבט שונות, כגון השפעה כימית של החומרים התחליפיים לעומת הטבעיים שציינת, שכן למורת המעבר לממתיקים מלאכותיים לאורך השנים ועליה בצירכתם, ההשמנה רק הולכת ועולה. ההמלצה שלי, אם אין צורך להמתיק ואפשר גם בלי, עדיף בלי שני הסוגים. אם אין מגבלת פחמימות קשה כגון בחולי סוכרת, עדיף להשתמש בהגבלה בממתיקים שציינת בכל מקרה. בברכה,דנה

09/07/2011 | 11:15 | מאת: קארין177

שלום..אני עוד מעט בת 17 ואני שוקלת 65.5... אני עושה דיאטה כבר חודשיים והשבוע פתאום נשברתי .. כאילו התייאשתי ורציתי לוותר על הדיאטה ועל כל מה שהצלחתי להשיג...אז במשך שבוע(6 ימים) אכלתי כל מה שבא לי (פיצה..שוקולד,לחמניות,במבות,גלידה,שניצל..פסטה) כל הדברים שלא אכלתי במשך חודשיים...ביום רביעי שקלתי 62 קילו! (לפני השבוע הזה שאיבדתי שליטה על הכל) וביום חמישי נשקלתי ופתאום ראיתי 66 קילו!! ביום שישי בבוקר נשקלתי והייתי עדיין 66 ואחרי כמה שעות נשקלתי שוב (באותו יום) והייתי 65.5 .. איך זה יכול להיות? מיום שישי חזרתי לדיאטה (מאתמול) היום בבוקר(שבת) נשקלתי שוב ואני עדיין 65.5 . השאלה שלי היא האם יכול להיות שבשבוע העלתי 4 קילו ? מ62 ל66? ואם כן זה 4 קילו של שומן נטו או של מים? כי אני יודעת שיש דבר כזה שנקרא משקל מים...ואם זה כנראה 4 קילו של שומן זה אומר שעכשיו יקח לי לפחות חודש חודשיים כדי להוריד את ה4 קילו האלה ולחזור להיות 62 קילו?(בעצם עכשיו 3 קילו כי אני 65.5) או שזה נוזלים וזה יעלם תוך שבוע ? אם אני יחזור לדיאטה כמובן ויעשה ספורט... אשמח לקבל תשובה לשאלתי.. תודה רבה ושבת שלום!:)

09/07/2011 | 13:26 | מאת:

שלום, ניכר כי אבדת כל שליטה, מכל הכיוונים. את מאפשרת לדיאטה שלך לשלוט בך, ולא להפך. את מנסה לעבור תהליך מהיר ואת לא מאפשרת לגוף יכולת הסתגלות. העליה במשקל היא עליה אמיתית, לא מים ולא רק שומן, אלא הכל יחדיו. את צריכה ללמוד מהי תזונה נכונה, הרגלים בריאים ואיך נמנעים מתהליכים מתסכלים שאת מכניסה את עצמך אליהם. את צריכה איש מקצוע ששילווה אוצצך בתהליך. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ מקצועי. בברכה,דנה