פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
04/07/2011 | 18:47 | מאת: מורן

היי .. קראתי שבביצה גדול טרייה ששוקלת לפחות 76 גרם יש משהו כמו 100 קלוריות.. ובביצה קשה יש 80 קלוריות והיא שוקלת 50 גרם.. אך איך זה הגיוני? אם הכנתי ביצה קשה מביצה ששוקלת יותר מ50 גרם איך עדיין יהיה בה 80 קלוריות? איך הערכים האלה משתנים? שבביצה טרייה יותר קלוריות וביצה קשה פחות?

05/07/2011 | 09:54 | מאת:

שלום מורן, ההבדל נובע מגודל ביצה משתנה ומאיבודי מים לאחר הבישול. תמיד תסתכלי על ערך הביצה לפני הבישול ולא אחרי. בברכה,דנה

04/07/2011 | 12:37 | מאת: anica

תינוק בן 9 חודשים ( 7 וחצי מתוקן ) אכל מספר פעמים חלמון ביצה ללא בעיה וכמו כן אכל חביתה מביצה שלמה ללא בעיה פעם אחת . אתמול אכל ביצה קשה ולאחר זמן מהבקבוק תמ"ל אותו הקיא שעה לאחר האכילה . האם ביצה קשה גרמה להקאה אוסביר יותר אלרגיה לחלבון ? או מוקדם להסיק מסקנה ?

09/07/2011 | 22:36 | מאת:

שלום, לא הייתי ממהרת להסיק מזה מסקנות. יש הרבה סיבות להקאה בתינוקות. מצד שני הערנות מאוד חשובה וכל הכבוד על כך! האם יש מקום לחשוד באלרגיה- אלרגיה לאחד האחים? אלרגיה במשפחה? האם מלבד ההקאה היו עוד סמפטומים? שווה בכל מקרה לספר על כך לרופא הילדים לפני הפעם הבאה שאתם מציעים חלבון ביצה, ולשמוע מה דעתו. בהצלחה, מיכל

שניתן לבשל. שיש בהם את המרכיבים הטובים. אם אפשר את כולם. ולציין בבקשה למי יש עצמות. תודה!

שלום, ראה כתבה מסכמת בנושא. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3306023,00.html בברכה,דנה

04/07/2011 | 09:40 | מאת: אמא טל

שלום, שמי טל, אני אמא לילד ראשון בן 10 חודשים, גובהו 75 סמ ומשקלו 10.1 קג, הוא באחוזונים הגבוהים. בחודש האחרון כל סדר הארוחות התבלבל והכמויות השתנו, אולי בגלל שמוציא שיניים ואולי בגלל שהתחיל לאכול מוצרי חלב בנוסף בין הארוחות ואני בעצמי די מבולבלת ולא בטוחה לגבי התפריט והכמויות שהוא צריך לקבל.עד לפני מספר שבועות היה אוכל כל ארבע שעות בערך180-240 מל של מטרנה, בבוקר גם מנה של פירות ובצהריים מנת מרק ירקות מעוכים עם מזלג ועוף חתיכות קטנטנות. היום הוא גם אוכל מעדן חלב או גבינה אחהצ ערב, פה ושם טעימות מזעריות בלבד של לחם או במבה או חביתה או אבוקדו.הוא לרוב לא מסיים את הבקבוקים (בערך 4 במשך היום) אלא אוכל סביב 90-120 גם בלילה לפני השינה. עם מוצקים עדיין קשה לו והוא מסרב, אני גם חוששת לתת לו ביסקוויט או במבה לאכול לבד ביד כי לא בטוחה שהוא בשל ומוכן.תוכלו בבקשה לעזור לי לעשות סדר בתפריט כמויות וזמנים, וכמובן אשמח לשמוע עצה לגבי מעבר למוצקים. תודה ! תודה! ושיהיה יום נפלא, טל

טל שלום, יש לי רושם שאת קצת מבולבלת מהמעבר למוצקים. תינוק בגיל 10 חודשים זקוק למנה בשרית איכותית או דג, ביצה, לפחות מנה אחת של ירק ואחת של פרי, 3 מנות חלב, מנות שומן איכותית כמו טחינה או אבוקדו ושמן זית, ותוספות של פחמימות במהלך היום. אני ממליצה לך בחום לפנות ליעוץ דיאטנית קלינית מומחית בתינוקות בקהילה שתרכיב לבנך תפריט אישי, ותוכל לעקוב אחר גדילתו ואחר הכמויות הנאכלות. בהצלחה, מיכל

04/07/2011 | 08:55 | מאת: גל

תודה על תשובתך עכשיו הבנתי. אז אולי יש לי רגישות לקמח? יכול להיות כזו רגישות או משהו בלחם? והאם יש בדיקות לזה? או עלי להפסיק לאכול לחם יום יומים ואז להבין עם זה מהלחם? כי עשיתי את כל הבדיקות האפשריות חלב...פירות...ועוד ועוד... תודה

04/07/2011 | 14:41 | מאת:

שלום גל, אתה יכול לנסות למשך שבועיים להמנע ממזונות המכילים גלוטן ולראות מה אתה מרגיש. ייתכן ותרגיש טוב. דיאטה ללא גלוטן אינה מזיקה בתנאי שמקפידים לצרוך משאר קבוצות המזון המשלימות כגון, קטניות, תיקס, קינואה, כוסמת ועוד. בברכה,דנה

03/07/2011 | 15:29 | מאת: גל

אז צליאק זו מחלה? אני עשיתי בדיקה והיא יצאה שלילית שאלתי היא: האם יש אפשרות שנפיחות בבטן תהיה מגלוטן. אחרי שעשתי את רוב הבדיקות אצל גסטרו.והם יצאו שלישי. תודה

03/07/2011 | 15:59 | מאת:

שלום גל, צליאק זהו שם המחלה המעידה על אלרגיה לגלוטן. הואיל והבדיקות הינן שליליות הווה אומר, אין אלרגיה לגלוטן. נפיחות בבטן יכולה להיות מסיבות רבות אחרות, כגון מעי רגיז, רגישות למרכיבי מזון אחרים ועוד. במידה והבירור הגסטרו הסתיים, יש לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

03/07/2011 | 09:28 | מאת: יעל

הבן שלי בן שלוש וחצי מסרב כבר הרבה זמן לאכול בשר/עוף וביצים הוא אוכל בעיקר מוצרי חלב גבינה צהובה לבנה מדי פעם פירות ומעט מאוד ירקות. האם יש צורך לתת לו תוספי תזונה כלשהם?

יעל שלום, יש תקופות בהן ילדים מסרבים לאכול מזונות מסוימים אותם אכלו קודם. נסי לא ללחוץ, להמשיך להציע, לאכול בעצמך ועם המשפחה. אם את רואה שזה נמשך ולא מסתדר אני ממליצה לך לפנות ליעוץ אישי. רק במקרים מיוחדים אני ממליצה על תוספי תזונה לילדים וזה מאוד אישי. ביעוץ פרטני לאחר שיבדקו את התפריט של בנך לאורך זמן יהיה ניתן להחליט האם להמליץ לבנך על תוספי תזונה כלשהם. בהצלחה, שבוע טוב מיכל

03/07/2011 | 09:08 | מאת: גל

האם יכולה להיות רגישות לגלוטן בלי מחלת הצליאק? תודה

03/07/2011 | 14:41 | מאת:

שלום גל, ראשית מדובר באלרגיה. צליאק זה שם של מחלה, ואין לכך שום משמעות. אלרגיה לגלוטן בודקים במספר בדיקות דם וכן בדיקות גסטרו ואז מאבחנים. בברכה,דנה

02/07/2011 | 13:10 | מאת: daria

שלום רב! נמצאה אצלי שחלה פוליציסטית, לפי הסבר הרופא המצב של חוסר מחזור וטיפול הורמונלי גרם לי לעלייה במשקל. שאלתי היא האם יש דיאטה מסוימת שאוכל להיעזר בה על מנת להוריד במשקל במהלך הטיפול ההורמונלי שניתן ע"י הרופא?

03/07/2011 | 14:40 | מאת:

שלום, ראשית, אף אחד לא יודע מהי הביצה ומהי התרנגולת. האם ההשמנה גרמה לשחלות הפוליצסטיות או להפך. לראיה, ישנן נשים עם שחלות פולציסטיות רזות !!!. בכל מקרה ההמלצה היא דיאטה מוגבלת בפחמימות בשל נטיה לעמידות לאינסולין במצב זה, פעילות גופנית ותפריט מאוזן לירידה במשקל. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

02/07/2011 | 10:50 | מאת: רועי

שלום, אני במשך כמה חודשים ניהלתי תזונה שכללה מעט מאוד בשר וקטניות, לפני כחצי שנה הייתה לי רמה נורמלית של ברזל בדם (135), כרגע אין לי אפשרות לעשות בדיקה נוספת דרך הקופ"ח ואני לא שש לשלם מאות שקלים על בדיקה פרטית. רציתי לדעת באיזה קצב יכול לרדם הברדל מרמה כזו (מה ה-worst case scenario) כדי להחליט אם פשוט לחזור לתזונה רגילה עם קטניות ובשר או שלהוסיף גם תוספי ברזל. תודה רבה!

03/07/2011 | 14:39 | מאת:

שלום רועי, איני יכולה לומר מהו הקצב. הוא משתנה בהתאם לצרכים של בן אדם. זה יכול לנוע משובועות עד חודשים ויותר. בכל מקרה, לא מומלץ להמנע ממקורות ברזל במזון, לכן הכי פשוט לצרוך אותם באופן מבוקר. בברכה,דנה

01/07/2011 | 22:00 | מאת: חובב סוכר במצוקה

שלום, אני בן 43, 175 ס"מ, 71 ק"ג , עוסק בפעילות ספורטיבית. בבדיקות אחרונות התגלו טריגלצרידים (248 כאשר הגבול העליון עומד על 150). מעבר לנתון זה כל שאר הבדיקות טובות. למותר לציין שבשנה האחרונה התזונה שלי היתה גרועה וכללה המון שומנים וסוכרים. אגב, אני מבצע בדיקות כלליות על שנה ופעם ראשונה שמופיע נתון כזה. עם קבלת הבדיקות ולאחר התייעצות ,שיניתי את אורח חיי ועברתי לתזונה בריאה יותר. התזונה מבוססת על ארוחות מסודרות מרכיבים מלאים, כגון לחם מלא, אורז מלא,פסטה מחיטה מלאה והמון קטניות. הורדתי את מנין הפירות לשניים ביום (בתחילת היום) ואני נמנע מסוכרים. הענין עם הסוכרים אינו פשוט! כמי שרגיל אחרי כל ארוחה לקנח עם משהו מתוק , אני מרגיש אומלל אל מול דרישת הגוף לסוכר שאיני מסוגל יותר לתת. האם לדעת המומחיות בפורום אני מגזים? האם ישנם מינוני סוכר שכן אני יכול לספק לגוף? האם ישנם מתוקים מסויימים שכן ניתן לצרוך ללא בעיה. במקרה רכשתי היום בעדן מרקט חלווה ללא סוכר. ולמרות חוסר הסוכר, היא כל כך טעימה ומתוקה , שמפחיד אותי לאכול אותה. תודה מראש על העצות.

שלום, טריגלצרידים גבוהים דורשים מספר שינויים כללים בתפריט היומי: הגבלת שומן רווי, הגבלת סוכרים פשוטים ופחמימות באופן כללי, הגבלת פירות, הגבלת אלכוהול, ירידה במשקל ופעילות גופנית. עליה ברמות הטריגלצרידים הינם סימן ראשון לעמידות לאינסולין ואפשרות לפתח סוכרת בהמשך, לכן חשוב ומומלץ להקפיד על הרגלי תזונה נכונה ועמידה ב"פיתויים" המתוקים הללו. ברור שאכילה של דבר מתיקה אחת לשבוע או בכמות מוגבלת יומית לא תזיק, אך זאת בתנאי ששאר התזונה הינה מבוססת דיו להיות מזינה ומשולבת פעילות גופנית. המלצתי, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

03/07/2011 | 18:41 | מאת: חובב סוכר במצוקה

דנה, תדה על תשובתך. אני בהחלט אפגש עם דיאטנית קלינית שיגיע תורי המרוחק. בנתיים קיבלתי כמת עצות מהרופא שלדעתי די זהות להמלצותייך. בכל זאת ברצוני לשאול 2 שאלות נוספות, עם מה עליי להמתיק קפה? כלומר על איזה בסיס יהיה הממתיק (סוכרלוז? סוכרין?) האם גלידה שאושרה ע"י איל (איגוד ישראלי לסוכרת) טובה עבורי , או שמא עליי לחפש מרכיבים נוספים לא בריאים בתכולת הגלידה. שוב תודה מראש על תשובתייך.

01/07/2011 | 13:35 | מאת: גלית

אובחנו אצלי אבנים בכיס המרה אך בגלל בעיות בתפקודי כבד עדין לא מבצעים התערבות כירורגית. שאלתי מדוע אסור לאכול ביצים ?

03/07/2011 | 12:42 | מאת:

שלום גלית, ההמלצה הכללית היא להמנע מכמויות שומן גבוהות, שכן כאשר את צורכת הרבה שומן מופרשים מלחי מרה מכיס המרה וזה עלול לגרום לכאב. חלמון הביצה מכיל כמות גדולה של כולסטרול ושומן ולכן כדי להוריד מינון. את החלבון ניתן לצרוך באופן חופשי. בברכה,דנה

30/06/2011 | 19:02 | מאת: נילי

יש לי אבנים בכליות ואבנים בכיס המרה הבנתי שעליי להפחית בצריכת מלח שאלתי היא כמה גרם מלח מותר לצרוך ביום האם המוצר קריספיות שיש בו 30 מ"ג מלח ליחידה זה הרבה ? איך אני יכולה לדעת מה הרבה ומה קצת ובקשר לסוכר האם אני צריכה להתחיל לאכול מוצרים בלי סוכר בגלל אבנים בכיס המרה?

03/07/2011 | 12:39 | מאת:

שלום נילי, ראשית, אינך מוגבלת בסוכר בגלל אבנים בכיס מרה. ההגבלה הינה בעיקר של שומן. כמו כן אין מגבלה של מלח בקשר לאבנים בכיס מרה. בנוגע לאבני הכליה, ברוב הסוגים אכן מומלץ להפחית בכמות הנתרן. מזון דל נתרן מוגדר עד 100 מ"ג נתרן ל- 100 גר' מוצר. בכל מקרה הטוו מדבר על עד 3 גר' ליממה נתרן שזה בערך 6-7 גר' מלח. בברכה,דנה

30/06/2011 | 16:16 | מאת: nov04

היכן אפשר לראות רשימת סיבים מסיסים ובלתי מסיסים? תודה

30/06/2011 | 20:12 | מאת:

שלום , http://www.netogreen.co.il/page/859/סיבים%20תזונתיים/.aspx ראה קישור הבא בברכה,דנה

30/06/2011 | 11:02 | מאת: rachel

אני מתחילה דיאטת אורז מלא וברצוני לשאול נאמר לי כי אפשר לאכול את כל הירקות פרט לתפוחי אדמה שאלתי היא האם אני יכולה לאכול את ירקות הסנפרוסט לדוגמא שועיעית צהובה וירוקה חופשי ללא הגבלה, תודה רבה

30/06/2011 | 12:11 | מאת:

שלום רחל, שעועית ירוקה וצהובה מוגדרים כירקות, אז כן. בנימה של דיאטנית קלינית, זוהי לא דיאטה ראויה. בברכה,דנה

29/06/2011 | 21:21 | מאת: איתן

שלום! האם מוצר מזון שעמד מס' שעות בסמיכות לחזית המיקרוגל סופג קרינה ועלול לגרום נזק בריאותי למי שאוכל אותו? והאם יש הבדל מבחינה זו בין מוצר שארוז בשקית/אריזת קרטון (כגון קורנפלקס, ופלים וכו') לבין מוצר מזון חשוף (פרי כמו תפוח למשל)? תודה מראש.

30/06/2011 | 12:10 | מאת:

שלום איתן, איני מומחית במיקרוביולוגיה וסנטיציה של מזון. מומלץ להתייעץ עם מהנדס מזון. בברכה,דנה

29/06/2011 | 16:46 | מאת: משועמם

שלום, רציתי לדעת מהם הערכים התזונתיים של צלעות עגל, משום מה אני לא מצליח למצוא שום מידע ברשת.

30/06/2011 | 12:10 | מאת:

שלום, ב- 100 גר' צלעות עגל יש כ- 200 קק"ל, 16 גר' חלבון, 16 גר' שומן ו-6 גר' שומן רווי וכן 50 מ"ג כולסטרול. בברכה,דנה

29/06/2011 | 15:30 | מאת: ליאת

ביום אם אני שוקלת 60 קילו ובגובה 168 בשביל המערכות בגוף הבנתי שזה 1.0 לכול קילוגרם במשקל האם זה נכון?

שלום ליאת, המינימום הינו 0.8 גר'/ק"ג. בעולם המערבי אנו צורכים לרוב סביב 1.1-1.3. בברכה,דנה

29/06/2011 | 15:06 | מאת: עינת

שמעתימספר פעמים המלצה לאכול הרבה חלבון, מייד אחרי אימון גופני. אני לא מבינה את ההמלצה, הרי מרגע שאוכלים עד הרגע שהגוף יכול לנצל את חומצות האמינו חולפות לא מעט שעות של עיכול, אז מה זה משנה מתי אוכלים את החלבון - כל עוד אוכלים כמות מספקת?

שלום עינת, ראשית, עלי לציין כי איני מומחית בתחום. ההגיון בהמלצות מבוסס בעיקר על מחקרים שנעשו בספורטאים מקצוענים ולא חובבני, ולכן לא הייתי מרחיקת לכת עם ההמלצות. כמו כן, ההגיון עומד בעיקר אחר אימוני כוח ולא אימון אירובי. אכילת החלבון מטרתה היא למנוע פירוק מוגבר של חלבון והרס שריר שקורה אחרי האימון, ואז זה הזמן האידאלי לספק חומצות אמיו לשריר. ההמלצה היא לא בהכרח מיד אך מדובר בטווח של עד שעה לאחר האימון. בברכה,דנה

אפשר לאכול בבת אחת ? ואיזה פירות מומלץ ? תודה!

שלום, כל הפירות מומלצים בימון הנכון. מומלץ לפזר על פני היום ולא בבת אחת. בברכה,דנה

29/06/2011 | 08:00 | מאת: יפה

שלום ברצוני לדעת האם בחלב סויה יש הרבה אשלגן

29/06/2011 | 15:41 | מאת:

שלום יפה, הנתונים מאוד שונים בטבלאות השונות ובמוצרים השונים. לפי הטבלאות האמריקאיות שמוגדרות כמדוייקות בעיני המקצועית, כמו האשלגן בחלב סויה הינה גבווה, מעט פחות מכוס חלב רגיל בהשוואה. בברכה,דנה

29/06/2011 | 05:10 | מאת: גילי

אני בת 35, בריאה בדר"כ. תמיד היו לי ציפורניים חזקות ויפות. בחודשים האחרונים, חלק מהציפורניים (בידיים) לא מצליחות לגדול בצורה נורמלית, והן כל הזמן מתפצלות. בדיקת דם שעשיתי לפני כחודש (בלי קשר) לא העלתה מחסור כלשהו. האם כדאי לקחת ויטמנים לחיזוק? (התחלתי לקחת לא מזמן אבץ) מה אני יכולה להוסיף בתזונה שלי שיסייע לחיזוק הציפורניים? (אני בקושי אוכלת בשר ודגים, מלבד טונה). תודה

29/06/2011 | 15:42 | מאת:

שלום גילי, למיטב ידיעתי זה סמן אפשרי לחסר בברזל, ויטמין B12, אבץ, סידן וחלבון. המלצתי, פני לרופא עור לייעוץ לבדיקות מקיפות יותר ולדיאטנית לבחון את הדיאטה שלך. בברכה,דנה

28/06/2011 | 23:10 | מאת: נופר

החבר שלי בן 26, 1.83, 57ק"ג. בנערותו סבל מדיכאון ,שמר דברים בבטן, איבד את התאבון...התלונן על כאבים בבטן בדקו..שללו הכול,ולבסוף קבעו שנוצר לו סוג של אולקוס. כיום הוא קונדיטור במקצועו,אז הוא מנשנש הרבה,ואוכל, אבל לא מצליח לעלות במשקל, מה הוא יכול לעשות כדי באמת להצליח לעלות, הוא צריך לעלות באופן משמעותי 10-12 ק"ג.אפשר?!, כי חדר כושר זה לא אופציה על ההתחלה מרוב שהוא ממש רזה , אודה לך מאוד אם תיתני לי הכוונה.

29/06/2011 | 16:00 | מאת:

שלום נופר, בדומה לאנשים שרוצים לרדת במשקל, גם אלו שמנסים לעלות חייבים לפגוש דיאטנית באופן פרטני. ישנן דרכים לעזור אך צריך להתאמין למטופל, ומדובר בתהליך ארוך הדורש משמעת טיפולית. בברכה,דנה

28/06/2011 | 15:03 | מאת: חסרונות?

כמות לכל השבוע. מאבד את הויטמינים והמינרלים? כשמוציאים אותו מהמקפיא , מחממים במיקרוגל 2-3 דקות.. תודה!

שלום, חלק גדול הולך לאיבוד בזמן הבישול. ההפקאה אינה מביאה לאיבודים כי אין תהליכים במוצר המזון. בחימום מאבדים עוד ויטמינים בעיקר. בברכה,דנה

29/06/2011 | 08:30 | מאת: חסרונות?

בחימום במיקרוגל מאבדים יותר ויטמינים מאשר חימום בסיר ? גם אם בסיר זה יהיה 6 דקות על הגז ובמיקרוגל זה יהיה רק 2-3 דקות ? תודה!

28/06/2011 | 11:53 | מאת: יש משהו טעים ?

והאם יש לך מה להוסיף לרשימה ? (מזון טעים אין פה) קטניות: אפונה, חומוס, עדשים, תורמוס, שעועית (בכמות מתונה, לא כל יום. גורמות לגזים ומקשות על ספיגת במתכות.) דגנים: אורז מלא, חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל, כוסמת, קינואה (כל הדגנים ומוצריהם מלאים (לא רק האורז) זרעים: זרעי דלעת, זרעי חמניה, אגוזים - שקדים, פשתן, צ'יה (לא קלויים או עם תוספת מלח. אגוזים מפצחים לפני האכילה או כמה ימים קודם ושומרים במקרר) עלים: תרד, סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, עלי רוזמרין, עלי חסה מנגולד, סלק, רוקט, חרדל, רגלת הגינה, חלמית, ועוד הרבה עלי בר. (תרד, פטרוזיליה וכוסברה במתינות ולא כל יום בגלל נוכחות מסיבית של חומצה אוקסלית. לא רק עלים אלא כל מגוון הירקות הטריים בכל הצבעים.) בקר או הודו אדום , 3 פעמים בשבוע. (מנת חלבון עשירה בברזל) (נתחים רזים) דגים: דג סלמון, פורל, מקרל, (סרדינים = סידן) (מומלץ 3 פעמים. מכילים כמות משמעותית של אומגה 3) 3 פירות ביום , אפרסק , משמש, בננה, שזיף, ענבים, תפוח מלון, אבטיח, מנגו, דובדבנים, פרי הדר וכו .. ביצה אחת ליום. (לא מטוגנת. אפשר להוסיף חלבון של ביצה) שומנים בריאים: זית, אבוקדו, טחינה גולמית . מוצרי סויה לא מעובדים: טופו, חלב סויה, מיסו תודה רבה!

שלום, סה"כ על פני השטח נראה סביר. לי חסרים מוצרי החלב. איני ממליצה על מוצרי סויה כלל. חלב סויה הינו אחד מהמוצרים המעובדים ביותר שיש. אם אינך רוצה חלב פרה, אז יש חלב עיזים וכבשים. אפשר להוסיף קפה ו/או תה ירוק. בברכה,דנה

אם כן מה לאכול ?

שלום, אין המלצות מיוחדות לכן או לא. הכל תלוי במה נאכל במהלך כל היום. בברכה,דנה

27/06/2011 | 21:40 | מאת: idan

שלום, רציתי לדעת האם ניתן ליישם את דיאטת דוקאן בזמן הנקה ומהן הסכנות האפשריות במקרה וזה לא מומלץ תודה ושבוע טוב

28/06/2011 | 09:34 | מאת:

שלום, דיאטת דוקאן דומה בעיקרה לדיאטת אטקינס, כלומר בעיקר חלבונים. אף אחת מהדיאטות הנ"ל לא נבחנה על נשים מניקות או הריוניות ולכן איני יכולה להמליץ עליה. דיאטה מוגבלת בחלבונים עלולה לייצר גופי קטו שעלולים לעבור בחלב. אין לי מידע לגבי הנזקים האפשריים, כי לא נבחנו. לרוב לא מומלץ לבצע כל דיאטה בזמן הנקה. יש לאכול רגיל מכל קבוצות המזון, לבצע פעילות מתונה ולתת לגוף ולזמן לעשות את שלו. בברכה,דנה

27/06/2011 | 18:26 | מאת: איתי

לפני זמן מה שברתי את רגלי וכרגע אני מקובע בגבס למספר שבועות, שאלתי היא האם ק יים פרמטר תזונתי להחלמה מהשבר, כלומר האם ישנם מאכלים שכדאי לי לצרוך\מאכלים שכדאי להמנע מהם ע"מ לסייע להחלמת העצם?

28/06/2011 | 09:31 | מאת:

שלום איתי, אמנם שבר ברגל אינו דורש צרכים תזונתיים יוצאים מן הרגיל, אך כן מומלץ לשים דגש על צריכה מספקת של חלבונים כגון ביצה כל יום, מוצרי חלב למקור חלבון וסידן וויטמין D. בשר כמקור לברזל, אבץ וחלבון. מעבר לכך תזונה רגילה לחלוטין. בברכה,דנה

27/06/2011 | 14:02 | מאת: משה

שלום. אני שמח שיש כאן את הפורום הזה לשאול שאלות כי זה הכי נוח לי. אני בחור צעיר (24) ויש לי נשירת שיער לא קלה כבר שנה וחצי בערך. אני מתבייש אפילו לפתוח עיתון או לשאול שאלות ליד אנשים בכדי שלא להעיר את הנקודה המרגיזה הזאת. לכן הפורום הזה יכול לעזור לי, ואם מישהו יודע למי כדאי לפנות במצבי זה יכול לעזור לי מאוד. תודה מכל הלב למי שיעזור.

28/06/2011 | 09:29 | מאת:

שלום משה, בשלב ראשון פנה לרופא עור לבירור מהות הנשירה. לאחר בירור, במידה ויתגלה כי מדובר בקשר תזונתי, אוכל לעזור. בברכה,דנה

26/06/2011 | 21:39 | מאת: רות

הנכד שלי בן 4 חודשים שוקל מעל 9 ק"ג. הוא חורג מהגרפים במשקל ובגובה נמצא באחוזון 75. נולד 4,100. התינוק ניזון ממטרנה כ-180 כל שלוש ארבע שעות ובלילה עושה הפסקה של כ-7 שעות. מדאיג אותי דווקא משום שלא אוכל מעל הכמות הממולצת. האם ישנם בדיקות שניתן לעשות לבדוק את פשר הדבר? תודה סבתא מודאגת

30/06/2011 | 12:31 | מאת:

רות שלום, נכדך אכן עלה במשקל ושבר עקומת משקל לגיל כלפי מעלה. ממה שתארת זה אכן נראה שאין הגזמה בכמות המטרנה. לפני שמתחילים ברור אני רוצה שתוודאי שמכינים את המטרנה בדיוק הוראות ההכנה. במידה והכנת המטרנה רגילה ולא מרוכזת, אני ממליצה לשוחח עם רופא הילדים ולשמוע את דעתו, ולשאול האם לדעתו כדאי לעשות בדיקות דם ולהתחיל ברור אנדוקרינולוגי. חשוב לדעת שיש השפעה גם לגנטיקה- איך היו ההורים שלו, הדודים, הסבים והסבתות? בריאות שלמה, מיכל

30/06/2011 | 13:28 | מאת: רות

תודה לך מיכל על התיחסותך. משפחתנו המורחבת ומשפחת חתני כלל לא סובלת מעודף משקל, נהפוך הוא. ביתי מכינה את המטרנה בהתאם להוראות היצרן, כל הנ"ל גורמים לי לדאגה כי הפרמטרים הנ"ל נלקחו בחשבון על-ידי. האם תתכן בעיה אנדוקרינולוגית בגיל 4 חודשים? האמנם? אם כן איזו בעיה? בכל מקרה אוודא שביתי תקח את התינוק לבירור אצל רופא ותבצע בדיקות דם. שוב תודה מהסבתא המאושרת והמודאגת

26/06/2011 | 16:24 | מאת: שרית

קראתי באיזשהו עיתון שקפה זה טוב- ושמומלץ לשתות 3 כוסות קפה ביום- האם זה נכון ?

28/06/2011 | 09:28 | מאת:

שלום שרית, אכן מחקרים רבים הראו שאנשים שצרכו כ- 3 כוסות קפה ביום סבלו מפחות מחלות כבד וסוגי סרטן שונים. כמובן שיש לצרוך במתינות במקרים של יתר לחץ דם לא מאוזן. בברכה,דנה

חוץ מבשר ועוף. (ברמה שלהם) תודה.

שלום נירי, יש גם בדגים, מוצרי חלב ומרבית דגני הבוקר להם מוסיפים B12. בברכה,דנה

26/06/2011 | 09:58 | מאת: גלית

בוקר טוב, אצלי הרגישות ללקטוז דווקא אובחן יחסית מאוחר בגיל 27 (היום אני בת 38) ולפני כחצי שנה בערך בעקבות בדיקות דם מאחר ולא הייתי מסוגלת לעמוד על הרגליים, כאבים חולשה נאמר לי כי יש לי חוסר עצום בויטמין D הרופא המליץ על 2 כדורים של ויטמין D כ"א 1000, לענין הלקטוז אני לא לוקחת כלום מדי פעם אני אוכלת גבינה ולאחר מכן סובלת מכאבי בטן לוקחת משכך כאבים עד שזה עובד, מאחר ואני רגישה גם לפירות יבשים יש לי בעיה ואני יודעת שככל שהזמן עובד הנזק לעצמות גדל, אני ממש לא יודעת מה לעשות אשמח לעזרה

שלום גלית, אין קשר בין רגישות ללקטוז וחסר בויטמין D. מקורות המזון לויטמין D דלים מאוד, וגם אם אינך אוכלת מוצרי חלב אין לכך קשר ישיר. הבעיה העיקרית היא מקורות סידן הולמים. רגישות ללקטוז לא מונעת אכילת גבינה צהובה או נטילת האנזים לפני גבינות דלות לקטוז. יש גם חלב דל לקטוז. כמו כן את יכולה להשיג סידן משקדים, שומשום, טחינה וחלבה. המלצתי, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

26/06/2011 | 09:22 | מאת: סנדרה

שלום רב , בת 35 , בריאה בדרך כלל לפני כשנה וחצי במשך חודש שמרתי דיאטה מופחתת חלבונים צרכתי רק ירקות , אורז מלא , מעט דגים ופרי ביום .ירדתי כ- 5 קילו וזו הדיאטה היחידה שלא הרשתי רעב ובנוסף הרשגתי מאוזנת מבחינת הצורך בסוכר. לאחר כחודש התחלתי להרגיש לא טוב , חשתי בנימולים , חולשה ומיחושים באזורים שונים בגוף עד כדי חשש ממחלה ניורולוגית . יש לציין שכל בדיקות המעבדה כולל של ה- B12 יצאו תקינות. עקב התסמינים , התחלתי לצרוך מכל אבות המזון ולאחר כחודשיים התחלתי לחזור לעצמי ולהרגיש טוב. לפני כשבועיים התחלתי מחדש את אותה הדיאטה רק שבנוסף לפעם הקודמת אכלתי כל יום מנת דגים . להפתעתי ולצערי התסמינים הניורולוגיםן חזרו ..לאחר כשבועיים. יש לציין שבמהלך השבועיים לקחתי כל יום ויטמינים (מולטי וB12 ) אבקש התחייחסות , האם יש בתופעות שלי הסבר פיזיולוגי הגיוני ?! תודה רבה מראש !

שלום סנדרה, לצערי איני יכולה לומר מהי התופעה, אך אם את חשה אותה בכל פעם שאת עושה דיאטה זו, כנראה שמשהו לא מתאים לך. יכול להיות ומדובר בחסר במגנזיום או אבץ, אולי סידן וייתכן כי זה מקרי לחלוטין. אין סיבה לבצע דיאטה כל כך קיצונית, אכלי מאוזן ומסודר מכל קבוצות המזון, הגוף שלך בעצמו "אומר" לך את זה. בברכה,דנה

שאפשר לאכול כמו שהם בלי לטחון (כמו גרעינים) הבנתי יש: זרעי דלעת זרעי חמניה צ'יה ? אבל בחמניה יש ויטמינים ומינרלים בכלל ? וצ'יה צריך לטחון ? מה עוד יש שלא צריך להתאמץ וככה לנשנש ? תודה!

שלום, אין לי מידע תזונתי לגבי זרעי צ'יה, אך צריך לטחון, כי אינך מעכלת קליפתם. לגבי זרעים אחרים כגון חמניה, דלעת, לא צריך לטחון. עישיםר מאוד בחומצות שומן רב וחד בלתי רוויות, זרחן, אשלגן ומגנזיום וכן בויטמיני B רבים. חשוב לזכור כי זהו "נשנוש" מזין אך עתיר קלוריות. בברכה,דנה

25/06/2011 | 13:45 | מאת: שלום

אין לבישול.. אז למה הוא מומלץ ? איך אוכלים את זה?

שלום, ניתן להשיג גם מקרל טרי. איני ממליצה על מעושנים וכבושים באופן קבוע בגלל תכולת נתרן גבוהה. דגים טריים ניתן להשיג לרוב בשווקים ובחנויות מובחרות. בברכה,דנה

25/06/2011 | 13:39 | מאת: אורלי

האם עדיין יש להוציא נקניקיות מחוץ לסל המזון, או שחל שינוי בהרכבן?

25/06/2011 | 21:17 | מאת:

שלום אורלי, זה מאוד תלוי בסוג ובהרכבן. אני עדיין לא ממליצה עליהן על בסיס קבוע. כמובן שאחת לזמן ממשוך אפשר להנות מנקנקיות. בברכה,דנה

25/06/2011 | 13:21 | מאת: איילת

שלום, אני בת 24 וסובלת מרמות גבוהות מאוד של ההורמון TSH. כרגע, עם טיפול באלטרוקסין, הרמה היא 11.97. אני קוראת במקומות רבים על המלצות תזונה שונות, כל אתר נוגד את הקודם לו. הייתי שמחה לקבל המלצות תזונה כלליות (חוץ מהאיסור לאכול כרוב, כרובית וכדומה). האם קיימת אפשרות לתאם פגישה עם תזונאית לקבלת תפריט? האם ידוע על טיפול אלטרנטיבי שכדאי לנסותו? תודה מראש!

25/06/2011 | 21:19 | מאת:

שלום איילת, לא ידוע לי על המלצות מיוחדות פרט המנעות ממשפחת המצליבים בצורתם הטריה. אחרי בישול אין מניעה של ממש. אין לתזונאית קלינית אפשרות לתרום לך בתחום הנ"ל מלבד ההמלצות הידועות. עליך לפנות לאנדוקרינולוג ממוחה לייעוץ לאיזון טוב יותר תרופתית. בברכה,דנה

שזה מינרלים הדרושים לגוף בכמויות זעירות בלבד . קראתי שמחסור בהם גורם תופעות קשות?

שלום, חסר ביסודות קורט הינו נדיר למדי ולרוב אינו קורה באוכלוסיה בריאה. בהנחה שאנו צורכים מכל קבוצות המזון הקיימות ולא נמנעים מקבוצת מזון שלמה, אין סיבה לחסרים. חשוב להקפיד על אכילת ירקות, פירות, מוצרי חלב, דגנים מלאים, קטניות,זרעים בשר דגים ובשר על בסיס קבוע. גם מים מספקים חלק מיסודות הקורט. בברכה,דנה

שלום בבדיקות דם שעשיתי התגלה שיש לי חוסר קיצוני בחומצה פולית,B12 ,וויטמין D. האם סוכר ודברים מתוקים מגבירים את התסמינים של חסרים אלה? כשאני אוכלת משהו מתוק או שותה שתיה מתוקה אני מרגישה יותר התכווצויות של השרירים,דפיקות לב נמרצות,לכן רציתי לדעת מאילו מזונות עלי להמנע . תודה.

שלום נעמה, זה לא קשור למה שאת אוכלת אלא יותר למה שאת לא אוכלת. חסר בויטמין D, לרוב לא קורה מחסר במזון, ולכן כדאי לקחת תוסף לפי המלצת רופא. חסר בחומצה פולית הינו נדיר למדי, ויש לבחון האם את צורכת מספיק פירות, ירקות, דגנים מלאים, קטניות וזרעים. לגבי ויטמין B12, ייתכן ומדובר במחסור בתפריט או בבעית ספיגה. לשם כך ניתן לקחת כדורי מציצה מתחת ללשון. ממליצה לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי ובחינת התפריט הכללי שלך. בברכה,דנה

היי האם יש מאכלים שהוכחו כמורידים את הסיכוי לחלות בסרט הפרוסטטה? או חומר מסוים שנמצא באוכל, לדוגמא ליקופן בעגבניות?

שלום , אין מחקרים שהוכיחו באופן חד משמעי הורדת סיכון לסרטן פרוסטטה ע"י מזונות שונים. המחקרים שהראו קשר נסיבתי ולא סיבתי היו עם ליקופן, ויטמין D, סיבים תזונתיים, שומן חד בלתי רווי, אומגה 3 ועוד. אך כשעבר למחקרים ניסויים, כלומר ממש לתת לאנשים את המרכיבים הנ"ל, לא נמצאה תועלת ואף בחלק מהמחקרים מצאו החמרה. הרעיון העיקרי, לאכול מאוזן ובריא מכל קבוצות המזון, להמנע מחסרים, להקפיד על פעילות גופנית ואורח חיים בריא. בברכה,דנה

על המחקרים שהראו שאין קשר בין מזון לסרטן הפרוסטטה

24/06/2011 | 23:28 | מאת: חלח

ומה לאכול ?

שלום, ההמלצה משתנה לפי גיל, רמת פעילות, מחלות ועוד. אין מספר אחיד לכולם. מקורות החלבון יכולים להיות מן החי:בשר, עופות, דגים, מוצרי חלב וביצים, ומקורות מן הצומח: קטניות, זרעים, דגנים ועוד. בברכה,דנה

24/06/2011 | 08:49 | מאת: ריטה

האם אכילת פולי סויה עלולה להזיק למי שנוטל מדללי דם כמו אספירין? כנ"ל למי שנוטל נוגדי קרישה כמו קומדין? כי הבנתי שפולי סויה עשירים בויטמין K. כמה מותר לאכול מהם ביום?

24/06/2011 | 17:54 | מאת:

שלום ריטה, סויה ואספירין אין בעיה. סויה וקומדין יכולה להיות בעיה וזה יכול להוציא מאיזון. אם אינך רגילה לאכול על בסיס קבוע, והינך נוטלת קומדין, אל תתחילי. בברכה,דנה

24/06/2011 | 00:48 | מאת: דיאנה

שלום רב יש לי ילד מתוק ושובב בגיל שנה וחודשיים. לפני חודש הוא אכל כל מה שנתתי לו את כל סוגי הפירות ירקות עם בשר ביצה ביום..

26/06/2011 | 21:08 | מאת:

דיאנה שלום, מה רצית לשאול? מיכל

23/06/2011 | 17:26 | מאת: מרי

היי אני אמורה להתחיל ללמוד שנה הבאה מדעי התזונה בעברית. רציתי לקבל יותר מידע מאדם שכבר נמצא בשוק מבחינת תארים מתקדמים האם יש ביקוש למקצוע והאם השכר הולם? מה הם אפשוריות התעסוקה. אשמח אם תעני לי בפרטי כי זה בטח נושא שלא דנים עליו בפורום תודה מראש [email protected]

24/06/2011 | 17:53 | מאת:

שלום מרי, אכן לא נושא לפורום, ואיני נוהגת לענות באופן פרטי. באופן כללי, אחרי תואר ראשון ניתן לעשות תארים מתקדמים במדעי התזונה, רפואה, ביוטכנולוגיה, מזון עסקים ועוד. יש ביקוש למקצוע, נכון לעכשיו, אך לאור מספר רב של מתמחים ללא מקומות הכשרה, הייתי שוקלת את צעדיך. ייתכן ובעוד 4 שנים מקומות העבודה יהיו מעטים. אפשרויות התעסוקה רבות החל מעבודה במגזר הציבורי וכלה במגזר הפרטי. בברכה,דנה

23/06/2011 | 12:26 | מאת: יונת

שלום רב אני סובלת מכאבי בטן חזקים בשל הדבקויות במעי הדק לאחר ניתוח בטן הומלץ לי ע"י גסטרואנטולוג לנסות כלכלת אינשור פלוס מלאה למשך שבועיים ואח"כ לחזור בהדרגה למזון מוצק. התחלתי עם מרק בטטה נוזלי ועבר בסדר. לאחר יומיים אכלתי יוגורט ביו 1.5 % בבוקר ואחה"צ התחילו כאבים חזקים. האם זה בגלל המרקם של היוגורט, שמעט יותר סמיך מהמרק, או בגלל החומציות שלו? האם יש מוצרי חלב אחרים אותם מומלץ להוסיף בתחילה. תודה על תשובתך

שלום יונת, אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי ולא לגסטרואנטרולוג במקרה זה. ככל הנראה היוגורט ותכולת הלקטוז שבו גרמו לך לתופעה זו ולא המרקם של המזון. בברכה,דנה

23/06/2011 | 08:14 | מאת: רעות

בוקר טוב, אני מעוניינת ללמוד תזונה במכללת רידמן. אין באפשרותי ללמוד תואר בנושא. האם ידוע לכם עד כמה יהיו פתוחות לפני אופציות עבודה כתהיה בידי תעודת ND ולא תואר?

23/06/2011 | 12:33 | מאת:

שלום רעות, לא יהיו פתוחות בפניך אופציות עבודה כדיאטנית, הואיל ויש חוק במדינת ישראל המגדיר מי רשאי לעסוק כמטפל בתזונה וזה כולל : תואר ראשון במוסד מוכר מוגדר לפי החוק, הכשרה מעשית של חצי שנה ומבחן ממשלתי. בברכה,דנה

בעייתי יהיה זה למצוא עבודה בתחום? אין באפשרותי לעשות תואר כך שזה יורד לגמרי מהפרק ותחום התזונה מאוד מעניין אותי

22/06/2011 | 23:38 | מאת: שוש שור

שלום,אני לוקחת כל יום כדור קלטרט, כי יש לי אוסטאופורוזיס. נאמר לי לא לקחת את הכדור קרוב לאכילת מוצרי חלב. אני נוהגת לקחת אותו בצהרים. ברצוני לדעת מתי הכי טוב לקחת את הכדור? תודה

23/06/2011 | 12:32 | מאת:

שלום שוש, מומלץ לקחת חצי שעה לאחר ארוחה, לא חלבית ולא אחרי ארוחה עשירה בירקות ו/או פירות. בברכה,דנה

22/06/2011 | 17:10 | מאת: st

שלום, לאחרונה התחלתי דיאטה בשילוב עם פעילות גופנית- אירובית, במטרה לרדת במשקל. עברו כבר שלושה שבועות, וירדתי רק שני קילו. הפעילות הגופינית שאני עושה היא פעילות אירובית, שלמיטב הבנתי, לא אמורה לבנות מסת שריר. האם יתכן שבכל זאת הספורט גורם לירידה איטית במשקל? תודה רבה רבה

23/06/2011 | 12:31 | מאת:

שלום, תהליך ירידה במשקל תקין מדבר על ירידה של כ- חצי ק"ג בשבוע, לכן זה תקין לחלוטין. בחינת תהליך תקין של ירידה במשקל לא נבחן בשבועות אלא בשנים. סבלנות. המשיכי בשילוב דיאטה מאוזנת ופעילות גופנית. בברכה,דנה

22/06/2011 | 15:12 | מאת: עדי

שלום! אני מתעניינת להתחיל ללמוד תזונה קלינית, אך ברצוני לדעת מה הן אפשרויות התעסוקה בסיום התואר (היכן ובאיזה עבודה ספציפית) ומהו השכר הממוצע (לא במדוייק אלא מעל 6000, פחות מ10000 לחודש וכו') כיוון שאתרי האוניברסיטאות לא נותנים מענה מספק לשאלות אלו. תודה מראש.

23/06/2011 | 12:30 | מאת:

שלום עדי, אפשרויות התעסוקה רבות, במגזר הציבורי (בתי חולים, קופות חולים, מוסדות גריאטריים) ובמגזר הפרטי (חברות מזון, חדרי כושר, מרפאות פרטיות ועוד). השכר משתנה ואין ממוצע. בברכה,דנה