פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
13/05/2011 | 16:20 | מאת: דוד

האם אפשר להתרחב קצת באיזור המתניים ולהשמין קצת באיזור הפנים, מבלי לגדל כרס? ואיך?

16/05/2011 | 14:09 | מאת:

שלום דוד, אתה מתאר בעיה מבנית שקשה למצוא לה פתרון תזונתי. ברור שאם תשמין זה ישתנה, ולו במעט. אולי עליה מבוקרת במשקל של מסת שריר יחד עם מעט שומן תוכל לעזור, אבל אין תוכנית במיוחדת וכן אין אפשרות לצפות מראש לאן השומן ו/אן השריר יתפזר. פנה לדיאטנית בקהילה בשילוב עם מדריך כושר . בברכה,דנה

13/05/2011 | 13:19 | מאת: דבי

שלום, אני בת 34, לא בהריון, ובריאה בדרך כלל (לא נוטלת תרופות, לא בהריון.) ביקשתי לאחרונה לבדוק רמות ויטמין די בגלל הפרסומים על רמות נמוכות באוכלוסיה. בבדיקה נמצא שיש לי 21.7 NG/ml. על פי אתר הקופה מדובר ב-insufficiency. מה יש לעשות עכשיו? מהו המינון המקובל לתוסף (ראיתי שיש 1000 ו-400). האם יש עוד בדיקות שעלי לעשות? תודה!

16/05/2011 | 14:07 | מאת:

שלום דבי, עליך לפנות לרופא המשפחה להמלצות לגבי סוג ומינון הויטמין. בברכה,דנה

12/05/2011 | 21:47 | מאת: אייל

אבקש את דעתכן בעניין. בן 54, גובה 1.75 משקל 85 ק"ג, מבנה גוף רזה + בטן קטנה. עקב בדיקות דם מלפני שבוע, שהראו על גלוקוז ברמה של 113, וטריגליצרידים ברמה של 170, נקטתי בצעדים מיידים אלה: 1.הפסקתי מייד שתיית קוקה-קולה, (הייתי שותה שני ליטרים ביום, במשך שנים...) 2.הפסקתי לאכול לחם לבן, אלא שרק לחם מחיטה מלאה טרום נבוטה. 3.הפסקתי מלאכול בשר שמן, אלא שרק בשר עוף, או בשק בקר רזה במיוחד. האם הפעולות שנקטתי, כמצויין לעיל, נכונות וראויות, להפחתת הערכים המדוברים? בתודה, אייל, תל אביב.

16/05/2011 | 14:06 | מאת:

שלום אייל, ראשית הצעדים שבצעת הינם חשובים, נכונים וחכמים. יש לשלב עם זאת תוכנית לירידה במשקל, הפחתת פחמימות פשוטות, הגבלת פירות ואלכוהול וכמובן הכי חשוב לשלב פעילות גופנית יומיומית. פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

11/05/2011 | 23:20 | מאת: ציפי

איזו דיאטה יש להורדה במשקל לנוטלי קומדין? כיצד נערכת התוכנית?

שלום ציפי, אין דיאטה "מיוחדת" אך יש לבצעה בהדרגה וכמובן יש לבצע ניטור תכוף יותר של INR. כל שינוי בתזונה והפחתת מזון יכולה להשפיע על איזון ולכן יש לקחת בחשבון יותר בדיקות בשלב ראשון.עליך לבצע זאת בנוכחות דיאטנית מוסמכת בלבד ורצוי בליווי רופא מומחה לנושא קרישה. בברכה,דנה

11/05/2011 | 18:12 | מאת: ל

שלום, שמעתי שבפרי שסק ישנם חומרים הדומים לציאניד. האם החומר נמצא רק בגרעינים או שגם בפרי עצמו? תודה.

11/05/2011 | 22:02 | מאת:

שלום, ככל הידוע לי זה רק בגרעין בכמות זניחה ולא משמעותית. בברכה,דנה

10/05/2011 | 16:32 | מאת: rubi

היי, אני בן 30, לא אוכל בצורה מסודרת ולא אוכל בריא. המשקל שלי תקין גובה מטר שמונים ושוקל 77 קילו בערך או פחות. אני אוכל המון מזון מעובד, מוצרי חלב, ושוקולד. לוקח תוספי ויטמינים בכדורים מדי פעם. בנוסף אני כמעט לא אוכל בשר מטעמי מצפון. אבל כן קצת ביצים וקצת דגים פה ושם. אני מאד אוהב מרקים ולבשל מרקים , לנסות לערבב דברים. חשבתי אולי להתחיל לאכול הרבה מרק ירקות, כל יום קערת מרק עם מגוון ירקות מבושלים וגריסים , ולתבל אותו. קראתי שבמרק הויטמינים הולכים לאיבוד אבל המינרלים לא. אני לא מבין כל כך את המשמעות של זה. זה אומר שמי שחי רק ממרק נטו ימות ממחסור ויטמינים ? או שזה לא כל כך קריטי והעיקר שיש במרק ירקות. תודה

11/05/2011 | 11:37 | מאת:

שלום רובי, אכילה מאוזנת אינה כוללת העברה ממצב קיצוני אחד לשני. הרעיון הוא לצרוך מכל קבוצות המזון, בכל צורת בישול, בכל מרקם וצבע. אם אנחנו מתמקדים באופן אחד או קבוצה אחת של מזון או בישול אנחנו עלולים להחשף לחסרים תזונתיים בהמשך. ניכר כי אתה צריך הכוונה מסודרת, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

10/05/2011 | 11:57 | מאת: טל

שלום יש לי שאלה לגבי בשר עוף הבנתי שכאשר צולים בשר,יוצאים ממנו כל מיני רדיקלים מסרטנים. השאלה שלי האם הכנת עוף טרי בטוסטר אובן נחשב כתהליך צלייה,אפילו שלא מדובר באש,אלא בגוף חימום. אני אוכל לצהריים כמעט כל יום עוף בטוסטר אובן האם זה תזונה בריאה? אודה על תשובה חג שמח

שלום טל, מנגל כשמו כן הוא, חשיפה לאש חיה או פחמים ומכאן החומרים המסרטנים. בתהליך צליה או בישול בתנור או על אש לא חשופה נוצריפ פחות רדיקלים חופשיים וחומרים מסרטנים.בכל מקרה כדאי לבשל את הבשר זמן קצר ככל הניתן, מבלי להתסכן ולהחשף לזיהומים , לחתוך לחתיכות קטנות לקיצור זמן בישול, להשרות במרינדה וכן להגביר צריכת ירקות יחד עם הבשר. בברכה,דנה

שלום האם יש הבדל ביניהן? האם יתכן שבהרכב המזון שאני צורכת יהיה ריכוז גבוה מן הנדרש של האלפא ונמוך מן הנדרש של החומצה ללא האלפא? ומה בכלל ההשלכות? תודה

שלום נירה, בוודאי שיש הבדל בין 2 החומצות. חומצה לינולאית הינה חומצה מסוג אומגה 6, ואילו אלפא לינולאית הינה חומצת שומן מסוג אומגה 3, שהינו איזומר של גמא-לינולאית שהינה מסוג אומגה 6.קרוב לוודאי שאת צורכת דווקא יותר מסוג אומגה 6, כלומר חומצה לינולאית ולא אלפא לינולאית שמקורה בעיקר בזרעי פשתן. בברכה,דנה

09/05/2011 | 16:54 | מאת: שיר

איך אפשר לדעת את כמות הקלוריות האמיתית בסובין אם הוא לא מתעכל בגוף? על השקית יש מספר קלוריות ל100 גראם . האם בגלל שהוא לא מתעכל בגוף , בפועל מספר הקלוריות על השקית הוא לא אמיתי?ז"א אם הוא לא מתעכל אין בו בעצם קלוריות והוא לא יגרום להשמנה?

11/05/2011 | 11:42 | מאת:

שלום שיר, החישוב הקלורי על אריזה נוצר משריפת המזון באופן חיצוני לגוף ( במכשיר מיוחד) וכך מחושבות הקלוריות. הואיל ואנחנו לא מעכלים את התאית ורובה אינה נספגת התרומה הקלורית נמוכה מאוד אם בכלל. תוספת הסובין היא למטרות שיפור צריכת הסיבים במערכת העיכול ותרומתם הקלורית זניחה מאוד. בברכה,דנה

11/05/2011 | 21:08 | מאת: שיר

נשמע מעניין, ז"א שעל אותו קונספט יש בירקות ופירות פחות קלוריות ממה שהם באמת למשל תפוז = 40 קלוריות ל100 גראם בפועל זה פחות נכון?

09/05/2011 | 15:35 | מאת: ליאת

שלום, אני מחפשת רשימה של מזונות הגורמים לבסיסיות. איך אני יכולה לדעת מה חומצי ומה בסיסי. אמרו לי שהלימון יוצר תגובה בסיסית למרות היות חמוץ..

11/05/2011 | 11:45 | מאת:

שלום ליאת, מזונות חומציים/בסיסיים צריך להתייחס למה את מנסה לתרום, לחומציות/בסיסיות הכללית או לזו של השתן. תרומתם של המזונות לגבי רמות PH ידועה יותר ונמדדת ברמת השתן. לרוב מזונות יוצרי חומצה נחשבים הבשרים למיניהם, גבינות קשות ועוד. לרוב ירקות, פירות, דגנים מלאים ומוצרי חלב ניגר נחשבים לתורמים לסביבה בסיסית יותר. בברכה,דנה

09/05/2011 | 15:22 | מאת: אורן

שלום, ברצוני לדעת האם ישנם מזונות טבעיים או תוספי תזונה, שעשויים לסייע בבנייה ובשיקום של רקמת הסחוסים/דיסקים בגב ? הכוונה הן לטבעת הדיסק (Annulus Fibrosus) והן לנוזל הפנימי (Nucleus pulposus). בברכה.

11/05/2011 | 11:46 | מאת:

שלום אורן, לא ככל הידוע לי. פנה לאורטופד מומחה. בברכה,דנה

08/05/2011 | 22:39 | מאת: חנה

על רקע דלקות אלה נאמר לי שעלי להקפיד על תזונה דלת שומן. האם קיימים ממרחים דלי שומן? האם מותר לי לאכול גבינה לבנה 5%? האם מיזלי נכנס לקטגוריה של מאכלים דלי שומן? תודה רבה חנה

10/05/2011 | 19:02 | מאת: חנה

בהמשך לשרלתי הקודמת-בנושא דלקות בכיס המרה - האם בנוסף לדיאטה דלת שומן עלי גם להמנע מקפה, תבלינים, ופרי הדר?

11/05/2011 | 22:01 | מאת:

שלום חנה, רצוי ממרחים ומוצרי מזון עד 3 אחוזי שומן. דבש וריבה נחשבות נטולות שומן.את יכולה להכין ממרחי ירקות טבעיים בבית המכילים מעט שומן.אין סיבה להמנע מקפאין, תבלינים או פירות הדר. בברכה,דנה

08/05/2011 | 19:58 | מאת: אייל

האם בשוקולד לבן יש פחות קפאין מאשר בשוקולד חלב הרגיל (החום)?

11/05/2011 | 11:47 | מאת:

שלום אייל, שוקולד לבן, אינו למעשה שוקולד אלא חמאה הנוצרת מפולי הקקאו. אין בו קפאין כלל, בעיקר שומן. בברכה,דנה

08/05/2011 | 18:42 | מאת: רות

שלום.באיזה מזונות PH של השתן יהיה בסיסי ובאיזה מזונות PH יהיה חומצי? תודה.

11/05/2011 | 11:48 | מאת:

שלום רות, ראי תשובתי לשאלתה של ליאת מתאריך 9.5.11. בברכה,דנה

08/05/2011 | 16:50 | מאת: טומי

דנה שלום, האם ניתן לשלב חלב מועשר וגבינות בתפריט, משום שאינם נחשבים מתועשים מבחינתך, כפי שכתבת ב-1.5 (אף כי, כידוע, רוב מוצרי החלב המועשר והגבינות מתוספים), או שלהיפך, הם נחשבים מתועשים, כפי שכתבת עכשיו(ולכן לא ניתן לשלבם בתפריט?)? האם דברייך האחרונים מבטלים את תשובתך מ-1.5, ואת ממליצה בכל זאת להימנע מלשלב בתפריט חלב מועשר וגבינות (שכולם מתוספים במחלבות הגדולות כתנובה ושטראוס)? בברכה, טומי

11/05/2011 | 11:50 | מאת:

שלום טומי, לסיום הדיון בנושא, ניתן לשלב מוצרי חלב, גם אם הם מתועשים וגם אם לא בתפריט מאוזן. צריך לעשות הפרדה גם במזון המתועש בין התוספים השונים שנוספו למזון ומידת הנזק הפוטנציאלי. אייני נותנת המלצות גורפות, רצוי לבחון כל מוצר לגופו. בברכה,דנה

08/05/2011 | 10:00 | מאת: דוד

שלום רב. אני בן 35 גובה 170 ושוקל 50 ק"ג. אני מאד רוצה להשמין. אני אוכל הרבה ושום דבר לא עוזר. האם יש טיפול כל שהוא, הורמונים וכדו'. תודה על עזרתך.

08/05/2011 | 10:51 | מאת:

שלום דוד, מומלץ לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי ולראות כיצד ניתן לעזור במצב זה. לעיתים מדובר במבנה ונטיה ועל כן קשה לשנותה בעזרת תזונה בלבד. בברכה,דנה

07/05/2011 | 08:48 | מאת: חנה

יש לי מספר שאלות בעניין אומגה 3 - 1. האם נמצאה השפעה מוכחת לאומגה 3 על הפרעות קשב וריכוז? האם המינונים המומלצים משתנים בהתאם לזה? 2. האם יש אכן יתרון מוכח לאומגה 3 שמקורו מן הצומח על זה שמקורו בדגים? 3.האם יש עדיפות לכמוסות המופקות מצמח המרווה לאלו המופקות מפשתן.

08/05/2011 | 10:49 | מאת:

שלום חנה, 1. לא נמצאה השפעה מוכחת של אומגה 3 על הפרעות קשב וריכוז. המחקרים נעשו על קבוצות קטנות ואין המלצות לגבי סוג או מינון. 2. בוודאות אין יתרון לאומגה 3 שמקורו מן הצומח על פני מקור דג. 3. אין שום יתרון לכמוסות ממרווה לעומת פשתן ו/או לעומת דגים כי אין מחקר השוואתי הולם. בברכה,דנה

06/05/2011 | 23:42 | מאת: אלי

ג.נ. מדוע מוצרי חלב (המכילים תוספות, העשרה וכו'), נחשבים בעינייך "לא מתועשים" (ולכן מומלצים לצריכה), בעוד מוצרים אחרים המכילים תוספות מעטות יותר (כגון מאלט דיאט) נחשבים בעינייך "מתועשים" (ולכן לא בריאים)? אינני מצליח להבין פשר האבחנה הנ"ל, ואשמח להבהרתך. בברכה, אלי

08/05/2011 | 10:52 | מאת:

שלום אלי, צינתי במפורש, מוצרי חלב מתוספים נחשבים למזון תעשייתי לכל דבר, לכן אין סיבה לא להבין את ההבדל. בירה מאלט מתוספת תחליפי סוכר נחשבת למזון מתועש, הרי זה לא נשעה באופן טבעי. בברכה,דנה

06/05/2011 | 23:30 | מאת: האמא

ביתי חולת קרוהן - ידוע לי שנושא התזונה הינו אינדיבידואלי לכל חולה. הדילמה שלי היא האם כאשר היא אוכלת מזון ש"אסור" כגון עדשים ואין לה לאחר מכן כאבי בטן או שילשול - האם המשמעות שהיא יכולה להמשיך לאכול עדשים או שישנה השפעה "סמויה" על הגוף שאינה באה לידי ביטוי. בנוסף הייתי שמחה לקבל הסבר למה אסור לחולי קרוהן לאכול לדוגמא קטניות , מה בעצם קורה במעי ?

08/05/2011 | 10:54 | מאת:

שלום, במחלת קורהן אין ממש "אסור ומותר" מוגדרים. אלו אישיים מאוד ומותאמים למצב המחלה (התלקחות או רמיסיה). המטרה בהגבלת מזונות מסויימים היא רק במידה ואלו גורמים לאיזושהי תחושה לא נוחה או מחמירים מצב קיים. לרוב הדיאטה במצבי התלקחות הינה דלת שארית- כלומר סיבים, לקטוז ושומן. קטניות מוגדרות כעשירות מאוד בסיבים ויכולות לגרום לאי נוחות. במידה ואלו נסבלים, אין סיבה להמנע מהם ואין להם כל נזק מצטבר או אחר. בברכה,דנה

06/05/2011 | 22:50 | מאת: חדווה

שלום רב, במקרה שסרטן השד הופיע במשפחתי , האם חוץ מלהיות במעקב, יש המלצות תזונתיות למניעת סרטן השד? האם תזונה יכולה לעזור במקרה הזה?

08/05/2011 | 10:56 | מאת:

שלום חדווה, ישנם מחקרים המראים קשרים נסיבתיים בעיקר בין תזונה לקויה לנטיה לסרטן שד, כגון : עודף משקל, שומן רווי, חסר פעילות גופנית וחסר סיבים תזונתיים. אין הדבר אומר כי ביצוע כל אלו יוריד את הסיכוי לגמרי, אך בהחלט יכול לעזור וגם למנוע מחלות אחרות. בברכה,דנה

08/05/2011 | 19:04 | מאת: חדווה

אך היכן אני יכולה למצוא רפרנס (אני מתחום הביוכימיה ויכולה בהחלט לקרוא חומר מדעי. חדווה

06/05/2011 | 16:27 | מאת: אור

שלום רציתי לברר לגבי תופעה שיש לי בזמן שאני רעבה,לא תמיד יש לי את האפשרות לאכל בצורה סדירה, שמתי לב שאם אני רעבה ולא אוכלת מיד כשאני רעבה, יש לי סחרחורות ובחילות. האלה אם זה נורמלי כשזה קורה, האם אני צריכה לבצע בדיקות? ממתינה לתשובה תודה

שלום אור, רבים האנשים הסובלים מבחילות וסחרחורות בזמן רעב. עליך להחזיק עימך פריט מזון כלשהו, חטיף אנרגיה, פרי, סוכריה וכו' ועליך לאכול כל 2-3- שעות כדי להמנע מתופעה זו.אם התופעה ממשיכה גם ללא רעב, עליך לפנותץ לרופא המשפחה לבירור. בברכה,דנה

06/05/2011 | 01:50 | מאת: רן

שלום רב האם חיידק הליקובקטר פילורי מפריע להורדה במישקל? או אם יש גסטריטיס? לציין שאני בחור מעל גיל 30וקבלתי תוכנית תזונה מדיאטן מיקצועי. בכבוד רב רן

08/05/2011 | 10:58 | מאת:

שלום רן, לא ככל הידוע לי. בברכה,דנה

05/05/2011 | 19:21 | מאת: דניאלה

בבדיקת דם אני על כ 215 ורוצה להעלות מאד ומהר את הרמה ,בגלל בעיות נוירולוגיות.הכיצד? הניתן למשל ליטול מתחת ללשון 2 כדורי 1000 יחדיו לשלוש שבועות? וכי לא כדאי לפצל לצורך ספיגה בטוחה יותר? תקפה אותי מחלת עצבים מיסתורית. כנראה נורופתיה של סיבים הדקים.ויש גם רדיקולופטיה ברורה .אני מודאגת מהמיאלין שלי. בכתבה מ 2003 כתוב למשל כך: ". בדיקת דם. אם רמת ה- B12 היא מעל 400 מיקרוגרם למיליליטר, אפשר להסתפק בכך. כשהרמה נמוכה מ-400 מיקרוגרם, יש לבצע בדיקת דם למדידת הומוציסטאין ובדיקת דם ושתן למדידת רמתה של חומצה הנקראת חומצה מתיל-מלונית. כמו ההומוציסטאין, גם החומצה המתיל-מלונית, כאשר היא נמצאת בדם ובשתן ברמה גבוהה, מהווה סמן לחסר משמעותי יחסית ב- B12. " מה אכפת לי ליטול כדרי מציצה ואולי להיות קצת בעודף. כנאמר:"שיש ספק אין ספק" מה דעתך בבקשה? תודה רבה

08/05/2011 | 11:00 | מאת:

שלום דניאלה, אם את רוצה להעלות את הרמות מהר ובנוכחות מחלה עצבית, הייתי ממליצה על זריקות אחת לחודש ולא על כדורים בשלב ראשון. הכדורים הם טובים לרמות גבוהות יותר וכן לשימור רמת הויטמין לאחר נטילת זריקות. התייעצי עם רופא המשפחה. בברכה,דנה

05/05/2011 | 18:48 | מאת: קלילי

האם קינמון יכול לעזור להוריד לחץ דם? אני מתכוון לכאלו עם לחץ דם גבוה, או כאלו שממש על הגבול. האם בכלל מותר להם לאכול קינמון? אני מתכוון כמובן לקינמון שמוכרים בשקיות ושלא נמהל במים רותחים או משהו כזה.

08/05/2011 | 11:02 | מאת:

שלום, היתרון של קינמון נבחן בעיקר בנושא סוכרת. המידע שיש לגבי לחץ דם חלקי ולא מהימן מבחינה מדעית. הטיפול בלחץ דם גבוה מבחינה תזונתית כולל ראשית הפחתה במשקל, הפסקת עישון, פעילות גופנית, הגבלת אלכוהול וכן דיאטה עשירה בסידן (ממוצרי חלב מועשרים בסידן דלי שומן, עשירה באשלגן (ירקות, פירות ) ועשירה במגנזיום (ירקות, דגנים מלאים, קטניות). במידת הצורך תוספת של תרופות להורדת לחץ דם לפי החלטת רופא. בברכה,דנה

05/05/2011 | 15:40 | מאת: א

לפי מה שראיתי במחשבונים בקוסקוס (מוכן) יש כ- 120 - 140 קקל ל- 100 גרם . אני לא מבין איך יתכן הרי לפני בישול מדובר ב- 360 קקל ל- 100 גרם והקוסקוס לאחר בישול (הכנה) בקושי מכפיל את מישקלו (פי 1.5 אולי פי 2 ) מכאן שיש ג- 180 - 240 קקל ל- 100 גרם שזה הרבה יותר מאורז כמעט אפילו פי 2 אז למה אומרים שזה זהה ?? מה אני מחמיץ? תודה

08/05/2011 | 11:04 | מאת:

שלום, 100 גר' קוסקוס לאחר בישול אומר שזה היה כ- 60 גר' לפני בישול ואז זה דומה בחישובים שאתה רואה. כמובן כל מחשבון מעט שונה. קוסקוס סופח המון מים ועל כל משקלו יכול לעלות פי-2 בדומה לאורז. בברכה,דנה

08/05/2011 | 15:57 | מאת: א

אם משקלו עולה פי 2 אז ל 100 גרם מבושל יש כ- 180 - 200 קקל (באורז יש כ- 120 קקל ... ובמחשבונים קוסקוס זה 120 - 140 קקל זה הבדל די גדול ...

05/05/2011 | 15:08 | מאת: דן

שלום בן 65 בגלל בעיות חניכיים אוכל כמה ימים אוכל מרוסק בבלנדר - סלט בישולים, פירות -הכל.-ודווקא טעים מאד כמו מרקים סמיכים. האם הספיגה פחות טובה? 2)האם קטניות מבושלות( עם דגנים )מרוסקות יוצרות פחות גזים? אמנם הקיבה מקבלת מזון גרוס היטב אבל כמעט ללא רוק . אוכל כמו מרק סמיך מאד . או מועיל ואולי טוב להמשיך כך? מדי פעם האם שמעת על מחקרים בנושא? משתדל מיד לאכול לא לאבד הויטמינים בירקות החיים. או יש הערות? בנושא תודה

08/05/2011 | 11:07 | מאת:

שלום דן, הפסיגה לא פחות טובה בגלל ריסוק המזון. קטניות מבושלות מעצמן יוצרות פחות גזים, ללא קשר לבישול עם דגנים. רוק מופרש כל הזמן למערכת העיכול, גם כשאתה לא אוכל, אז אין בעיה. ריסוק המזון רלוונטי רק לחלק העליון של מערכת העיכול ולא משנה לחלק התחתון יותר, הואיל וגם כך עובר ריסוק בקיבה. הואיל ומדובר בימים בודדים של אכילה, אין לכך משמעות לאורך זמן. בכל מקרה לא ממליצה לשמור על תזונה זו לאורך זמן, כי בבישול מרכיבים רבים נהרסים במזון. בברכה,דנה

05/05/2011 | 14:00 | מאת: משה

האם בשימורי סרדינים יש אומגה 3 בכמות משמעותית (אינני אוהב לאכול דג בשום צורה אחרת) ? קופסא כנ"ל בשבוע בנוסף לכף פשתן טחון כל יום - זה מספיק? האם בשימורי סרדינים מהכינרת יש אומגה 3 בכמות אחרת מאשר בשימורי סרדינים מן הים? אני בן 60 תודה מראש

08/05/2011 | 11:08 | מאת:

שלום משה, יש כמות לא מבוטלת של אומגה 3 בסרדינים משומרים, אך זו משתנה מחברה לחברה, ולכן אין מידע מדוייק בנושא. עדיף לצרוך סרדינים לא משומרים לצורך אומגה 3 , כי יחד עם האומגה 3 אתה מקבל כמות לא מבוטלת של נתרן. לגבי כף זרעי פשתן על בסיס יומי, אין מידע מהימן. לא ידוע לי על ההבדלים בין המוצרים, שכן אין חובת דיווח. בברכה,דנה

08/05/2011 | 11:36 | מאת: משה

רוצה לשתות כל יום מיץ ירקות משולב. חוץ ממשפחת המצליבים האם יש מניעה? והאם יש מינון מסויים שאסור לעבור אותו? מטופלת בהלטרוקסין וסימבסטטין. תודה

שלום מרג', לא ידוע לי מעבר למשפחת המצליבים על בעיה כלשהי או מגבלת מינון. בברכה,דנה

04/05/2011 | 11:36 | מאת: אלי

ד.נ. האם מוצרי חלב המיוצרים במחלבות כתנובה, שטראוס וכיו"ב הם מזונות מתועשים? אלי

05/05/2011 | 07:59 | מאת:

שלום אלי, חלק מהמוצרים, כן. ברגע שמתוסף אליהם משהו או עברו תהליך עיבוד המשנה את ההרכב הראשוני, בהחלט כן. בברכה,דנה

03/05/2011 | 14:58 | מאת: עדי

מתחילה להאכיל תינוק בן חצי שנה פירות. ב7:00 בבוקר הוא אוכל מטרנה. 1.מתי כדאי להביא לו מנת פירות? 2.האם זה מחליף מנה של מטרנה? כלומר:אם הוא רגיל לאכול כל 4 שעות.האם הארוחה הבאה תיהיה 4 שעות לאחר הפירות? תודה

06/05/2011 | 11:40 | מאת:

עדי שלום, איזה כיף שהגעתם לשלב התחלת הטעימות. אני ממליצה להתחיל במזונות לא מתוקים כגון מרק עוף, טחינה, אבוקדו ועוד. הסיבה נעוצה בעובדה שתינוקות, ילדים ומבוגרים בדר"כ יעדיפו מתוק (מן הסתם :-)). אם תציעי מרק עוף אחרי שהתינוק טעם פירות עשוי לקחת לו יותר זמן להתרגל לטעם. טעימות זה שלב חשוב. חושף את התינוק לטעמים חדשים, למרקמים, לארוחה בכפית ולא בבקבוק.לאוירה של ארוחה ליד שולחן עם שאר בני הבית. הציעי כל פעם כמות של 2-3 כפיות. בהתחלה הטעימות לא מחליפות ארוחת מטרנה. הציעי טעימות לפני התמ"ל בזמן שהתינוק רעב אך לא מורעב וחסר סבלנות. הזמן תלוי במצב הרעב שלו. היום הגישה לפי ההמלצות החדשות של משרד הבריאות היא לחשוף לכל המזונות, גם אלו שנחשבו פעם אלרגניים. דחי את מוצרי החלב הניגר, שאינם תמ"ל, לגיל 10 חודשים. בתאבון ושיהיה בהצלחה! מיכל

03/05/2011 | 14:03 | מאת: רונה

לד"ר שלום רב לאחרונה נמצא אצלי רגישות לאי סבילות סוכר חלב לקטוז.בסוף הבדיקה נרשם 28. שאלתי: האם מותר לי להשתמש במוצרי עיזים וכבשים? האם רגישות זו יכולה לגרום לי לשיעול בזמן אכילת מוצרי חלב עיזים כבשים?

03/05/2011 | 16:11 | מאת:

שלום רונה, גם בחלב עיזים וכבשים יש לקטוז, אמנם בכמות שונה. עליך לנסות ולבדוק את מידת הרגישות. את יכולה בכל מקרה ליטול את האנזים חצי שעה לפני הארוחה. לא ידוע לי לגבי שיעול, אך יכול להיות שמדובר בתגובה אלרגית, פני לבירור. בברכה,דנה

03/05/2011 | 13:47 | מאת: אדוה

שלום, ברצוני לברר לגבי הקשר בין סטרואידים וויטמין A להחלמת פצעי לחץ תודה מראש אדוה

05/05/2011 | 08:01 | מאת:

שלום אדוה, אני שאמח אם תחדדי את השאלה או תתני דוגמה ספציפית. באלו סטרואידים מדובר? מה המינון? איך ניתן ויטמין A? מה דרגת פצע הלחץ וכו. בברכה,דנה

03/05/2011 | 13:33 | מאת: אוסנת

תינוקת בת חודש שיונקת וגם מקבלת תוספת תמ"ל, סובלת מעצירות כשלושה שבועות, עושה יציאה אחת לשבוע וזה רק לאחר התערבות מצידי.ניסיתי את כל סוגי התמ"ל המליצו לי על פגלקס, אך בבית מרקחת נמסר לי וכך גם מצויין על האריזה שהמוצר מיועד לתנוקות מגיל חצי שנה והלאה. האם זה נכון או שבכל זאת נית להשתמש בפגלקס בגיל חודש?? מחכה לתשובה במהרה, תודה.

06/05/2011 | 11:28 | מאת:

אוסנת שלום, היות ומדובר בתינוקת בת חודש אני ממליצה לך לפנות לבדיקת גסטרואנטרולוג, מומחה בתינוקות וילדים, לבדיקה ולשלילת בעיה פיולוגית. אם מדובר רק בעצירות הגסטרואנטרולוג ימליץ על על פתרון- ישנם תוספים שמתאימים לתינוקות. בריאות שלמה, מיכל

02/05/2011 | 19:00 | מאת: ישראל

שלום! האם זה נכון שאכילה ושתייה של דברים המכילים קפאין פוגעת באיכות הזרע של הגבר? איזה מוצרי מזון ושתייה מכילים קפאין? והאם בקולה זירו יש פחות קפאין מאשר בקולה רגילה? תודה מראש.

03/05/2011 | 13:47 | מאת:

שלום ישראל, לא ידוע לי שקפאין בכמות סבירה של 3 כוסות ביום פוגעת באיכות הזרע. כמו כן אין לי מידע לגבי צריכה מוגברת מזה. קפאין יש בקפה, תה, קולה, קקאו וכל הנגזרות של מוצרים אלו. בברכה,דנה

02/05/2011 | 04:42 | מאת: ריקי

שלום דנה ותודה מראש על תשובתך. לאחרונה עברתי בהדרגה לקפה צ'יקו (עולש). קראתי מספר תגובות לחיוב וגם לשלילה, מה דעתך? שאלה נוספת- האם חייבים לבשל קוואקר, אני אוכלת לא מבושל ביוגורט. תודה רבה רבה ריקי

03/05/2011 | 13:49 | מאת:

שלום ריקי, אין לי תגובות בעד או נגד, אני פשוט לא נגד קפה, אז איני רואה סיבה לצרוך תחליף. לא חייבים לבשל קוואקר. בברכה,דנה

02/05/2011 | 01:22 | מאת: עימנואל

האם צריכת מוצרי חלב רבים מגבירה גינקומסטיה בילדים/נערים? האם יש תזונה שיכולה להפחית גינקומסטיה?

03/05/2011 | 13:50 | מאת:

שלום עמנואל, גינקומסטיה אינה קשורה לצריכת חלב או מוצריו, זה עניין גנטי/תורשתי/הורמונלי. יש לפנות לאנדוקרינולוג בנושא. בברכה,דנה

01/05/2011 | 22:19 | מאת: יגאל

שמעתי לאחרונה שבטחינה או בשומשום יש חומצה אוקסלית מה שכמובן מונע ספיגת הסידן, האם יש אמת בסיפור ששמעתי או שהנושא מצריך הבהרות ואני מאוד מעוניין לדעת. מודה מראש למשיבה האדיבה. יגאל

05/05/2011 | 07:41 | מאת:

שלום יגאל, אכן בשומשום וטחינה יש חומצה אוקסאלית, אך לא בכמויות כל כך גדולות המעכבות לחלוטין ספיגה של סידן אלא באופן חלקי בלבד. בכל מקרה, טחינה ו/או חלבה הינן מקור טוב לסידן, אך לא משתווות למקור החלבי או מסרדינים. בברכה,דנה

01/05/2011 | 18:14 | מאת: אורן

שלום! לפני מספר שנים עשיתי בדיקות דם ונתגלה שיש לי כבד מעט שומני. הופניתי לדיאטנית והיא נתנה לי הנחיות מה טוב ובריא לי לאכול, בין היתר היא אמרה לי לעבור לשתות ולאכול מוצרי דיאט כמו מעדני חלב דיאט וכו' וגם לאכול בשר יותר רזה. כך עשיתי ואכן מצבי השתפר בהדרגה והבדיקות שעשיתי לאחר מספר חודשים כבר היו טובות מאוד ואני ממשיך עד היום לפעול לפי הנחיות הדיאטנית ולאכול בין היתר מוצרי חלב דיאט. לאחרונה אני ואשתי מנסים להיכנס להיריון וקראתי באינטרנט על כך שאבץ, שמצוי במוצרי מזון מסוימים, הוא טוב לפיריון הגבר וגם הוא טוב לבריאות באופן כללי. אחד הדברים שיש בהם אבץ אלו החלב ומוצריו. קראתי גם שהדברים הטובים שיש בחלב, כגון סידן (ואני מניח שגם אבץ), נספגים טוב יותר בגוף האדם כשהוא אוכל מוצרי חלב רגילים ולא דיאט ושהדיאט פחות טוב מבחינה זו. האם זה נכון? ואם כן, האם עדיף לי להמשיך לאכול מעדני חלב דיאט וכך יהיה לי פחות שומן בכבד ופחות כולסטרול אבל גם פחות אבץ, או לעבור למעדני 3 אחוז ואז אולי יהיה לי יותר שומן אבל מצד שני יהיה לי יותר אבץ החיוני לפיריון ולבריאות? וכנ"ל גם לגבי בשר (שגם בו יש הרבה אבץ)- האם בבשר יותר שומני יש יותר אבץ (למרות שהוא פחות בריא בגלל עודף הכולסטרול)? תודה מראש.

01/05/2011 | 20:24 | מאת: אורן

האם מעדני חלב שמנים ובשר שמן עלולים לפגוע בפיריון הגבר (איכות הזרע)? ואותה שאלה לגבי אישה שמנסה להיכנס להיריון (וגם לגבי אישה שהיא כבר בהיריון)- האם עדיף לה לאכול מעדנים שמנים או מעדני דיאט?

03/05/2011 | 16:16 | מאת:

שלום אורן, אין סיבה לצרוך מוצרי חלב דיאט. אתה יכול לקנות מעדן ניטרלי או יוגורט טבעי ולהוסיף לו פרי, הקפד לא יותר מ- 3% שומן. ספיגה של אבץ ודיאט, אין לי מידע. לגבי מוצרי חלב בכלל ופוריות, אין קשר בין צריכתם לפוריות האשה ו/או הגבר. כן יש קשר בין השמנה למצב פוריות, כאשר עודף משקל לרוב כרוך בירידה יחסית בפוריות. בברכה,דנה

01/05/2011 | 16:23 | מאת: s

בבדיקה שביצעתי התגלה שיש לי כלסטרול בשיעור 225,(אני בת 45 ) מה משמעות הדבר וכיצד ניתן להפחית בערכי כלסטרול שיהיה בגדר המותר. בלסטרול HDL 86 כלסטרול LDL 117 בתודה מראש .

03/05/2011 | 13:52 | מאת:

שלום, יש לך סה"כ כולסטרול אמנם מעט גבוה מהנורמה, אך הוא כולל כולסטרול טוב HDL מאוד גבוה שמהווה גורם מגן, וכולסטרול "רע" LDL תקין לגמרי, כך שאין צורך לשנות כלום. סה"כ כולסטרול גבוה לא רלוונטי ללא התייחסות להרכב החלקיקים הנ"ל. מעבר לכך יש לבדוק שאין גורמי סיכון נוספים כגון, השמנה, עישון, לחץ דם, טריגלצרידים ועוד. בברכה,דנה

01/05/2011 | 09:46 | מאת: נועה

הי האם יש דיאטה מיוחדת לפסוריאזיס ? תודה ויום טוב

03/05/2011 | 16:13 | מאת:

שלום נועה, זה מאוד תלוי בחומרת המחלה. אם היא ממוקמת מאוד לאזורים קטנים, אין ממש משמעות. ניסו לבדוק השפעות של חומרים שונים כגון ויטמין A ואומגה 3, אך אין המלצות חד משמעיות. אם מדובר באזורים מפושטים מאוד עם פגיעה משמעותית בעור, יש הטוענים כי יכולים להתפתח חסרים של ברזל, אבץ וחלבון ושיש להקפיד בזתונה על צריכה מספקת, כלומר בשר בקר רזה, דגים, עוף, דגנים מלאים, ביצים ומוצרי חלב. בברכה,דנה

שלום, חברה שלי למדה תזונה באוניברסיטת בסטייר בסיאטל, וושינגטון. בקרוב היא עושה עלייה ארצה, ואשמח לקבל קצת מידע... עם התואר שיש לה עכשיו, איפה מותר לה לעבוד כתזונאית? האם היא צריכה לעשות השלמה לתזונה קלינית? מה ההבדל בין דיאטנית לתזונאית בישראל? יש איזהשהיא המרה שהיא צריכה לעשות כאשר היא מגיעה לכאן? תודה מראש, כפיר.

שלום כפיר, עליה לפנות למשרד הבריאות בשאלות אלו ומענה לגבי אפשרויות עבודה והתמחות בארץ. בברכה,דנה

30/04/2011 | 11:12 | מאת: טומי

שלום רב, האם בתזונה מאוזנת יכולים להיכלל מזונות מתועשים (כגון חלב מועשר, גבינות לבנות וצהובות, מיונז, ממתיקים מלאכותיים, שוקולד, שימורי אפונה/שעועית, שימורי סרדינים/טונה, ריבות)? בברכה, טומי

01/05/2011 | 09:07 | מאת:

שלום טומי, ישנם שיאמרו שלא. אני יותר ליברלית בנושא ומרפדיה בין סוגי מזון מתועש. מבחינתי חלב מעושר וגבינות לבנות, צהובות, מיונז, שוקולד לא נחשב מזון מתועש וניתן לשלבו בתפריט. ממתיקים מלאכותיים אינם נחשבים למומלצים מבחינתי וניתן להורידם בהדרגה. כנ"ל לגבי שימורים, עדיף המזון הטרי בכל מקרה. ריבות, ישנן ללא תוספות אך ניתן בקלות להכין ביתיות. בברכה,דנה

29/04/2011 | 12:37 | מאת: מאיה

שאלתי היא-האם אכילת קטניות ללא דגנים(גם לא בפער זמן של 4 שעות)ואכילת אגוזים,המכילים כמות ניכרת של חלבון,מאפשרים לגוף לנצל את החלבון ברמה מסויימת? או-כיון שחסרים חומצות אמינו מסויימות אינם תורמים לגוף דבר מבחינה חלבונית? האם ידוע לך פחות או יותר אחוז הזמינות החלבונית של קטניות לחוד או בעיקר-אגוזים או טחינה לחוד(כתוספת לסלט למשל)?

שלום מאיה, אין בעיה לאכול קטניות ודגנים בנפרד. אנו מקבלים חלבונים וחומצות אמינו גם ממקורות אחרים. הזמינות של החלבונים טובה, פשוט חסר חומצות אמינו מסויימות. בברכה,דנה

01/05/2011 | 18:00 | מאת: מאיה

הכוונה הייתה לגבי אנשים טבעוניים,שאינם צורכים מוצרים מן החי כלל. האם אכילת אגוזים או שקדים בליווי פירות מספקת לגוף חלבון בעל ערך ביולוגי מסויים המסוגל באמת לסייע בבניית רקמות הגוף או שעקב חסרונן של חומצות אמינו מסויימות אינו משמעותי מבחינת ערכו? האם בחישוב סה"כ החלבון היומי הנצרך יש לקחת בחשבון את הטחינה,האגוזים והשקדים? או שלא..

28/04/2011 | 23:36 | מאת: אני

לאחרונה שמעתי על מוצר שנקרא שובע לוקחים אותו כחצי שעה לפני האוכל ואחר כך מרגישים שבעים , השאלה שלי אם זה באמת עוזר והאם יש תופעות לוואי?

01/05/2011 | 09:10 | מאת:

שלום, איני מכירה את המוצר ואיני משווקת אותו או ממליצה למטופלים. בברכה,דנה

28/04/2011 | 13:51 | מאת: יפמוש

שלום, בכל פעם שאני אוכלת עפ"י צירופי מזון, הפרדת חלבונים ופחמימות, אני חווה דיכאונות וחרדות, למה זה קורה? תודה.

28/04/2011 | 16:24 | מאת:

שלום, לרוב דיאטות אלו מביאות לירידה ברמות הסרוטונין ולמכאן תחושת דיכאון אפשרית. ככל הנראה התפריט לא מתאים לך.רצוי גם הלתייעץ עם מומחה בתחום. בברכה,דנה

28/04/2011 | 13:51 | מאת: גדי

שלום רב, אני בן 55, סובל מהיפר-ליפדמיה ויל"ד מאוזנים תרופתית ומעודף משקל (BMI=29), אוסתיאופניה (כולל שברים בעבר,מטופל תרופתית ותזונתית), תת-תריסיות (מאוזן ע"י אלקטרוקסין), מצב קדם סוכרתי (100-110 בצום). אני עוסק בפעילות גופנית מבוקרת בפיקוח מדריך כושר אישי פעמיים בשבוע ויוצא להליכות בנות שעה 2-3 פעמים בשבוע ומנסה לשמור על דיאטה דלת שומנים ופחמימות פשוטות ואוכל רק פחמימות מורכבות, חלבון, סיבים תזונתיים (שיבולת שועל וסובין שיבולת שועל) וקצת פחות מכך, ירקות (שאני לא אוהב וגם גורמים לי אי-שקט בקיבה). אני סובל מגזים, נפיחות ועוד ואינני מצליח לרדת במשקל. זה עתה חזרתי מביקור בן שבוע בלונדון, המוצפת מאכלים עתירי שומן ופחמימות פשוטות (אוכל שאני גם אוהב וגם לא הייתה לי כל כך ברירה) והנה, הפלא ופלא: למרות שהאוכל הנ"ל מאוד לא בריא מבינת גורמי סיכון למחלות לב ושבץ מוחי, אני חייב לציין כי כל בעיות המעי שלי, כולל גזים ונפיחות, נרגעו לחלוטין במשך שבוע זה וגם היציאות היו סדירות. לאור מידע זה, כיצד הייתן מציעות לי לאזן את תזונתי? האם הנפיחות והגזים הם תוצאה של עודף סיבים? כיצד ניתן לאכול בריא ולא לסבול מנפיחות וגזים, שכנראה נגרמים ע"י התזונה ה"בריאה"? אודה לכן אם תענו לי בעצמכן, במגבלות של הרשת, משום שכבר הייתי אצל כמה וכמה דיאטניות, ללא הועיל. תודה רבה, גדי הדיאטה שה

28/04/2011 | 16:27 | מאת:

שלום גדי, ישנם אנשים שמאוד רגישים לסיבים תזונתיים ואלו גורמים להם לאי נוחות, גזים, נפיחות ועוד. לצערי אין פתרון של ממש לנושא, אך גם איני ממליצה להוריד. אולי כדאי לזהות בהדרגה אלו הסיבים שגורמים לך להכי הרבה גזים. דווקא עכשיו שחזרת מאכילה נטולת סיבים שהקלה עליך, הייתי מציעה להוסיף כל יום, מקור סיב אחר ולראות כיצד אתה מגיב אליו. בהדרגה תעבור לשילובים, אם תעשה את התהליך הדרגתי, אפילו במשך חודש תוכל לזהות מי מהזונות עתירי הסיבים הכי מפריע לך. יש כמובן כדורים נגד גזים שיכולים לעזור, שתיה מרובה והרבה פעילות גופנית. בברכה,דנה

28/04/2011 | 10:26 | מאת: טניה

שלום יש לי כמה שאלות האם ילד בין 11-17 שנים צריך תפריט מיוחד אם הוא מתאמן במכון כושר לפי הגיל שלו ?? ועוד שאלה האם תוסף חלבון אחרי האימון לילדים הוא דבר בריא ?? שאלה אחרונה האם בריא לשתות משקאות אנרגיה לפני האימון ? תודה רבה

טניה שלום, יש הבדל בדרישה האנרגתית ובקצב הגדילה בין ילד בתחילת ההתבגרות בן 11 שנים לבין מתבגר בן 17 שנים. ילד/ מתבגר ללא עודף משקל, שמתאמן במכון כושר, צריך יותר רכיבי תזונה בהתאם לרמת הפעילות שלו. באופן עקרוני צריך יותר אנרגיה, חלבון, ברזל, ויטמינים ומינרלים נוספים. ילד/ מתבגר עם עודף משקל צריך תפריט מאוזן שיכיל את כל אבות המזון הנ"ל ללא עודף של קלוריות ריקות. בילדים/ מתבגרים אין צורך בתוסף חלבון. חשוב לתכנן תפריט אישי. במידת הצורך ולפי סוג האימון, אפשר לבנות תפריט מועשר בחלבון. חשוב שיהיה זה חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה- כגון ביצה או גבינות. בילדים ומתבגרים לא מומלץ לשתות משקאות אנרגיה. בריאות שלמה, מיכל

28/04/2011 | 09:03 | מאת: מאיה

שלום, אני בוגרת תואר ראשון בכימיה וברצוני לעשות שינוי תעסוקתי לכיוון של תזונאית. האם לימודי תואר שני בתזונה בפקולטה יאפשרו לי להשתלב בתעשיה בתחום זה? כיוון שהבנתי שלימודי תואר שני לא מקנים אפשרות להיות תזונאית קלינית כך שאני לא באמת מבינה מה הם כן מקנים...?

שלום מאיה, תואר שני בתזונה מקנה לך תואר שני בלבד. הוא לא מאפשר לך לעשות בתחום התזונה. מי שרשאי עפ"י חוק לעבוד כדיאטן קליני הוא מיש שסיים תואר ראשון במוסד המוסמך לכך, עבר הכשרה מעשית ועבר בחינה ממשלתית. אם את רוצה לעסוק בתוזנה עליך לעשות השלמות של תואר ראשון בתוזנה+הכרשה מעשית+ מבחן ממשלתי. תואר שני הוא לצורכי לימודים ותואר בלבד. בברכה,דנה

27/04/2011 | 21:14 | מאת: מושיקו

שלום לכולם, יש לי בן מקסים , לא אכלן מי יודע מה אוכל בבוקר סימליאק בערך 100 CC אחרי זה מנת פירות של כ- 200 לאחר מכן לעיתים דייסה - כנ"ל מנה של כ- 120 CC בארוחת הצהריים אוכל מנה חביבה אבל מעדיף אוכל טחון - כמו מרק שיש בו הכול ,גזר.בטטה ,תפו"א , עדשים,קציצות,עוף,ירק וכו כשאני נותנת לו אוכל וקציצה מעורך במזלג יותר קשה לי להאכיל אותו והוא אוכל בהתאם לאחר תנומת הצהרים אוכל מעדן לאחר מכן לעיתים עוגיות,במבה אולי פרי (ממש לפעמים) בערב אני מנסה כל יום לתת לו חביתה קצת גבינה ,קצת חומוס עם לחם אוכל אולי 4/6 ביסים נורמלים ומיד מתחיל לסרב לפעמים לחם עם ריבה מעורבב עם גבינה יש לו בעיה כזו הוא לא סובל לפי מה שאני מבינה מאכלים קרים כגון גבינה,מעדן,פירות מהמקרר אז אני משתדלת להוציא מראש לפי הארוחה כפי ששמתם לב ירקות כגון עגבניה ומלפפון לא מוכן לנסות וגם שתיית המים בכל דרך שהיא - סיוט ...לא מוכן שתיית הנוזלים שלו מתקבלת ע"י בקבוק הסימליאק בלבד. מה עלי לעשות ע"מ ראשית ללמדו לשתות מים שנית לאכול אוכל מוצק יותר ... יש לציין כי הוא באחוזון מאוד נמוך עפ"י טיפת חלב במשקל הוא שוקל להערכתי כ-8.5 קילו מה עלי לעשות אשמח לקבל עזרה

מושיקו שלום, לא ברור האם בנך נמצא באחוזון נמוך במשקל מאז הלידה או ששבר עקומות גדילה. אנא פנה ליעוץ אישי אצל דיאטנית קלינית מומחית בתינוקות שתעזור לכם בהרכבת תפריט, כולל שתיה, מתאים לגילו ולהעדפותיו, ולקצב עלייה רצוי במשקל. בריאות שלמה, מיכל

27/04/2011 | 20:28 | מאת: מירב

אמי בת 65 ,חולה בבלוטת התריס,יש לה חלבון בשתן,אוכלת מעט,איך אפשר לשפר לה את הארוחות ,כמעט בכל מזון יש חלבונים,ואין לה הרבה אופציות,תנו לי תפריט דוגמא,כדי שתוכל להעשיר את ארוחותיה,

28/04/2011 | 16:47 | מאת:

שלום מירב, לצערי פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. בשל מורכבות הבעיות עליך לפנות לדיאטנית קלינית באופן פרטני. בברכה,דנה