פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
12/04/2011 | 13:06 | מאת: איבט

האם שתית תה בבונג' עם תרופת אוגמנטין מזיק לבריאות או עוזר . כי בבונג' טוב לבריאות.

13/04/2011 | 17:12 | מאת:

שלום איבט, אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

11/04/2011 | 21:28 | מאת: בר

שלום, היום שתיתי קפה בשעות הבוקר , לא הבחנתי בשום דבר חריג רק כשסיימתי לשתות את הקפה הבחנתי שהתחתית שלו מלאה בחתיכות חלב (כמו שיש בקוטג'), הסקתי מזה שהחלב היה מקולקל. החלב לא פג תוקף ולא הרגשתי שום טעם לוואי בעת שתיית הקפה אני אמטופובית ופוחדת פחד מוות מהקאות.... האם נס קפה עלול לגרום לי לקלקול קיבה?

13/04/2011 | 17:13 | מאת:

שלום בר, אם לא היה טעם מקולקל קרוב לוודאי שזו רק תגובה כימית לא בהכרח של קלקול. מקווה ששרדת את היום בשלום. בברכה,דנה

11/04/2011 | 18:51 | מאת: ירון

שלום דנה האם ניתן לפזר עלי תה ירוק בסלט ולאכול אותו?(אני מניח שחומרים מועילים יספגו יותר בדרך זו) תודה ירון

13/04/2011 | 17:13 | מאת:

שלום ירון, לצערי אין לי תשובה משכילה בנושא.מניחה שלא מזיק. בברכה,דנה

11/04/2011 | 15:44 | מאת: אדוה

שלום, רציתי לברר לגבי שימוש בפראטיב במונשמים ובספסיס,יש בתי חולים שטוענים כי השימוש בפורמולה זו במצבים הללו לא מומלץ מדוע? (אם זה בגלל תכולת הארגינין אשמח לדעת איך בדיוק משפיע) תודה

13/04/2011 | 17:15 | מאת:

שלום אדוה, ההנחיות של ארגונים בנושא ממליצות להגביל שימוש במצבי ספסיס בגלל תכולת ארגנין שמעלה NO שמוריד לחץ דם. התימוכים בספרות הינם בדרגה מחקרית די נמוכה. אנו משתמשים בפראטיב בחולים מונשמים עם או בלי ספסיס, שיש יש לו יתרונות נוספים (במיוחד לארגנין). בברכה,דנה

11/04/2011 | 10:42 | מאת: משועמם

רציתי לדעת האם יש אמת במיתוסים שכתובים על גבי האינטרנט לגביי מה לא לעשות לאחר ארוחה, למשל: לא לאכול פירות, לא להתקלח , לא לצעוד יותר מדי, לא לעשן, לא לשתות תה וכ'ו? האם דברים אלה באמת מפריעים לעיכול תקין? הדבר היחיד שנשמע לי הגיוני זה לא לאכול פירות מה לגבי השאר?

11/04/2011 | 13:27 | מאת:

שלום, אין שום הנחיות מיוחדות לאחר ארוחה. לעשן בכל מקרה לא מומלץ. גם לא הייתי הולכת לרוץ, חשוב לתת למזון לעבור זמן עיכול סביר. בברכה,דנה

11/04/2011 | 07:00 | מאת: שרון

אני בשבוע שמיני. אני מתעוררת כל לילה בסביבות השעה 3 עם תחושת רעב מאוד גדולה שנפתרת רק אם אני אוכלת. לפני ההריון לא אכלתי מעולם באמצע הלילה. בלילות הראשונים אכלתי סנדוויצ?ים אבל נראה לי שהחגיגות האלה לא טובות בכלל. אני משתדלת לאכול בננה אבל זה לא מספיק. האם התופעה נורמלית ומהי המלצתך במצב כזה? תודה

שלום שרון, כל תופעה בהריון יכולה להיות הגיונית. המלצתי תנסי לאכול ממש בסמיכות לשינה, 1/2 שעה לפני, ארוחה המכילה פחמימה מורכבת, לדוגמה לחם מחיטה מלאה, קרקרים או משהו משבולת שועל , זה יכול למתן את תגובת הרעב בלילה. בברכה,דנה

10/04/2011 | 23:26 | מאת: -אין-

טוב קצת על הגוף שלי: אני שוקלת 44 , הגובה שלי 66 והתחיל לי לא ממזמ מחזור .. קראתי כמה תגובות על זה שהגוף מתעגל , אצלי הוא כבר התעגל אבל אני צריכה להשמין .. יש אולי כל מיני טיפים על מה לאכול , מתי וכמה ? אני רזה והייתי רוצה להשמין ברגליים .. טיפים ? :\

11/04/2011 | 13:31 | מאת:

שלום , אין טיפים להשמנה באיזורים ספציפיים. חשוב לאכול בריא, לעזוק בפעילות גופנית ועוד. מבנה גופך ישתנה במהלך הזמן ולכן חשוב לחכות שתהליך זה יתרחש באופן טבעי. בברכה,דנה

10/04/2011 | 22:58 | מאת: ורד

מזה שנים שאני סובלת מדלקות גרון חוזרות ונשנות. כשאני מבצעת משטח גרון ברוב המקרים הבדיקה יוצאת שלילית (מסטרפטוקוקוס) וכיוון שאני לא חסידה של אנטיביוטיקה, גם שיוצא חיובי אני לא תמיד לוקחת אנטיביוטיקה, מחכה שיעבור. לאחרונה, הרופא המליץ לי על בדיקת דם לאבחון חיידק הסטרפטוקוקוס מסוג A. ואכן, בבדיקה שערכתי נמצאו ערכים גבוהים מאד : 526 כשהטווח הגבוה הינו 200. לאחר כשלושה חודשים ערכתי בדיקה חוזרת כדי לראות האם משתפר או מורע, והתוצאה גדלה ל- 599! הרופא אומר שצריך לקבל אנטיביוטיקה בזריקות, ואולי אף לכמה חודשים (לפחות חודש לפי מה שהבנתי) של אנטיביוטיקה מונעת. כיוון שאני מאד לא רוצה להלעיט את גופי בכמויות אדירות של אנטיביוטיקה, אני פונה אלייך, האם יש אפשרות לרפא את החיידק בעזרת תזונה/תרופות הומפטיות או כל טיפול אחר שאינו אנטיביוטיקה? האם ניתקלת כבר בסוגיה כזו, האם יצא לך לרפא מהחיידק הזה?

11/04/2011 | 13:33 | מאת:

שלום ורד, למיטב ידיעתי אין טיפול תזונתי או אחר למיגור החיידק. בברכה,דנה

10/04/2011 | 15:41 | מאת: דלית

שלום החלטתי לתת לבתי לטעום את החלב ללא הלקטוז החדש והיא ממש אוהבת אותו היא בת שנתיים וחצי. מאז שהיא שותה את החלב הזה אני נותנת לה גם את הסימילאק הרגיל שלה וגם את החלב ללא הלקטוז - כבר יומיים שהקקי שלה יוצא בצבע ירוק בהיר - היא לא רוצה לאכול כלום מלבד פירןת וחלב בגלל שיוצאות לה שיניים.מה יכול להיות העניין לגבי צבע הקקי??? הילדה סובלת מכל מיני בעיות כמו נפיחות בבטן ועברה לפני מספר חודשים ניתוח וולולוס וחשבתי שיעזור לתת לה גם מוצר חלב דל לקטוז וגם רגיל. מה דעתכן??<

16/04/2011 | 21:20 | מאת:

דלית שלום, אני ממליצה לך לפנות לרופא הילדים ובהמשך בהתאם לצורך לגסטרואנטרולוג ילדים לברור בשל הבעיות שתארת, בעיקר לאור ההיסטוריה הרפואית של ביתך. יתכן וזה קשור לתזונה שלה, יתכן וזה קשור לבקיעת השיניים, אולם חשוב קודם כל שתבדק על ידי רופא. בלי קשר- אני ממליצה על חלב דל לקטוז רק לילדים שהוכח שיש להם רגישות ללקטוז. אין סיבה לתת חלב ללא לקטוז סתם והיות ולקטוז חשוב בתהליך ספיגת הסידן. חג שמח ובריאות שלמה, מיכל

10/04/2011 | 14:42 | מאת: אביב

אני חייבת להוריד ממשקלי כ-20 קג,ומתקשה-רק בגלל הצורך/התמכרות למתוק.מה יכול לעזור ולהפחית את הצורך?

10/04/2011 | 15:50 | מאת:

שלום אביב, עליך לפנות לטיפול משולב של דיאטנית ולשקול ייעוץ עם מומחה לבריאות הנפש, אם לטענתך מדובר בתהמכרות בלתי נשלטת. בברכה,דנה

10/04/2011 | 13:34 | מאת: עמנואל

שלום. אני בן קרוב ל-50, ואינני אוכל בשר\עוף\דגים. בדיקת הדם האחרונה שלי הראתה את התוצאות הבאות: פריטין-13.2ng/ml (נמוך), ברזל-91ug/dl, המוגלובין-14.1g/dl. בעקבות כך המליצה התזונאית שלי על השלמת ברזל באמצעות כמוסות, אולם רופא המשפחה סבור שיש בנטילת כמוסות ברזל סיכונים שאינם מוצדקים במצב בו ההמוגלובין ברמה סבירה. מה עצתכם? תודה מראש, עפר.

10/04/2011 | 15:50 | מאת:

שלום עפר, לגבי המלצה לתוסף ברזל איני רואה כל סיכון כל עוד נלקח דרך הפה. הייתי מסכימה ען רופא המשפחה אם הטיפול ניתן דרך הוריד. איננו סופגים ברזל יותר ממה שאנו צורכים ולמערכת העיכול מערכות הגנה. מעבר לכך, פריטין נמוך מעיד על מאגרים נמוכים ולכן רמת הברזל בדם עדיין תקינה. בקרוב זה לא ישאר כך. כמובן שלאור גילך, למרות הרקע הצמחוני, הייתי מבצעת בדיקת סקירה לדם סמוי בצואה והתאם לתוצאות קולונסקופיה. בברכה,דנה

09/04/2011 | 20:29 | מאת: בני בורנלי

הבת שלי בת 17 אינה אוכלת כמעט ירקות ופרות מלבד תפוחי אדמה תירס אפונה וכרובית כמו כן מוגבלת מאד באכילת בשר רוב התזונה שלה מתבססת על פחממות ביצים וממתקים וכו ביוזמתה פנתה אלי ושאלה לקבל טיפול פסכולוגי או אחר שיעזור לה להתגבר על המחסומים שלה בנדון האם ידוע לך על אפשרות כזו? כשהיתה תינוקת עד גיל 2.5 3 אכלה רגיל.

10/04/2011 | 15:47 | מאת:

שלום, אנ חשובת שבשלב ראשון אפשר לנסות לפנות לדיאטנית מתגברים ולראות כיצד תוכל לעזור. במידה ולא אולי תחליטו יחד עימה שישנה בעיה פסיכולוגית ותמליץ לכם לאן לפנות. בברכה,דנה

גסטרו...? האם יש מישהו שאתן יכולות להמליץ עליו באיזור הצפון? תודה מראש נעה.

שלום נעה, לא, מדובר בכירורג כללי. ניתוח פשוט בעיקרו, כל אחד יכול לבצעו. בררי בקופת החולים ואצל רופא המשפחה. בברכה,דנה

09/04/2011 | 08:41 | מאת: מיקי

שלום רב. אניבת 60 . לפני עשרים שנה עברתי כריתת קיב מלאה בשל לימופה בקיבה . כולל טיפולים כימיוטרפים . עד עכשיו הכל היה נהדר . פעילה נמרצת רוקדת . לאחרונה חלה אצלי ירדה במשקל כ5 קילו . כל הזמן שקלתי 55 ועכשיו אני שוקלת 50 קילו. ולא מצליחה להשמין . קיבלתי מהרופא קופסאות תוספות מזון של אינשור פלוס . אך כלום . אני רוצה להשמין מה עושים ? . אני מסוגל לאכול הכל כרגיל . תודה מיקי

09/04/2011 | 11:52 | מאת:

שלום מיקי, הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לצורך בירור ירידה במשקל וכן המלצות בהתאם לניתוח שעברת. בברכה,דנה

08/04/2011 | 18:07 | מאת: deleted

בעלי חולה מלנומה, האם יש הגבלות בתזונה?

09/04/2011 | 11:53 | מאת:

שלום, לא למיטב ידיעתי. ההמלצות התזונתיות תלויות האם עובר טיפולים או לא. לרוב במכונים האונקולוגיים יש דיאטנית, אתם יכולים לפנות אליה לייעוץ פרטני. בברכה,דנה

08/04/2011 | 10:46 | מאת: רות

שלום.אני התחלתי לקחת כל בוקר שמן זית 3 כפות לפני ארוחת בקר וזה עוזר לי ליציאות .השאלה שלי מה היתרונות והחסרונות שיכולות להיות לו עבורי .האים זה משנה את פרופיל השומנים ואים כן באיזה מדדים? אשמח להסבר . על לציין שאני בת 66 לא שמנה אני עברתי קולונוסקופיה והכל בסדר פרט לדיברטיקולים במעי הגס.תודה.

09/04/2011 | 11:54 | מאת:

שלום רות, מעבר לתרומה הקלורית שיכולה להיות בעייתי אם יש בעית משקל, אין כל בעיה בכך. נהפוכו, לשמן זית יתרונות רבים כולל איזון שומנים בדם ותרומה כנוגדי חמצון. בברכה,דנה

08/04/2011 | 09:15 | מאת: אורית

האם יש סיכון בריאותי בשתית חלב סויה כל יום , בין כוס לכוס וחצי?

09/04/2011 | 11:55 | מאת:

שלום אורית, צריכת מוצרי סויה על בסיס יומי לנשים בגיל הפוריות וגם לאחריו יכולה להיות בעייתית. אם הסיבה היא המנעות מחלב רגיל בשל רגישות, יש חלב ללא לקטוז. מעבר לכך אין יתרון בחלב סויה. בברכה,דנה

10/04/2011 | 05:48 | מאת: אורית

תודה. מאיזו סיבה זה בעייתי? איזו חברה מוכרת חלב ללא לקטוז? חיפשתי בכל מקום אפשרי ולא מצאתי. יש רק חלב דל לקטוז וזה גם לא טוב בשבילי.

08/04/2011 | 09:12 | מאת: אורטל

כמה לקטוז באחוזים או לפי יחידת מידה אחרת שמקובלת, יש בחלב רגיל לעומת חלב דל לקטוז?

09/04/2011 | 11:59 | מאת:

שלום אורטל, בחלב רגיל יש כ- 10-15 גר' לקטוז, תלוי באחוז השומן. ככל שאחוז השומן נמוך יותר כך יש יותר לקטוז. בחלב דל לקטוז יש כ- 2 גר. בברכה,דנה

10/04/2011 | 05:52 | מאת: אורטל

תודה. לאיזה כמות חלב מתייחסת תשובתך?

07/04/2011 | 17:54 | מאת: אלה

האם זרעי ציה בריאים?איך ניתן לאכול אותם?נכתב שנמכרים גם כאוכל לצפורים כמו זרעי פשתן האם זה נכון?כמה כפיות מותר ביום וכמה זרעי פשתן?לטחון ולשים במקרר?תודה מראש

09/04/2011 | 12:00 | מאת:

שלום אלה, אין המלצות לגבי צריכת צ'יה לפי מקורות מידע מחקריים, ולכן אין לי תשובה מדעית בנושא. בברכה,דנה

07/04/2011 | 17:38 | מאת: חייבת לדעת

שלום, עליי לדעת כמה גרם מכילה כוס חד פעמית של גלידה. ניסיתי לבדוק ברשת, אך לא קיבלתי מידע חד משמעי. הדבר הינו קריטי עבורי, על מנת שאוכל לנסות לעמוד בתפריט שקיבלתי. אודה מאוד לתשובה.

09/04/2011 | 12:03 | מאת:

שלום, זה מאוד תלוי בגודל הכוס, כמה הגלידה עוברת את תכולת הכוס ועוד. מדובר בממוצע בכ- 100 גר'. בברכה,דנה

09/04/2011 | 12:21 | מאת: חייבת לדעת

דנה, תודה על ההתייחסות. מדובר בכוס חד פעמית, מבלי שהגלידה תחרוג משפת הכוס ומבלי להשאיר רווחים בתוך הכוס עצמה. אני חרדה מהאפשרות לאכול יותר ממה שצריך ולכן תוהה אם כוס שכזו לא עשויה לשקול יותר מ-100 גרם. מה דעתך? אני מוטרדת מאוד מנושא הקלוריות, אך משתדלת לא לצמצם יתר על המידה (ראיתי לאן הצמצומים הללו יכולים להוביל ואיני רוצה למצוא את עצמי בעוד ועוד ואשפוזים). נראה לי שאילו הייתי יכולה לשקול את המזון - זה היה חוסך ממני המון התעסקות והמון חששות. האם אופציה כזו מומלצת?

האם הן יכולות לברר ממה הרזון נובע? (בדיקות וכו'...). תודה מראש

שלום שי, בהחלט כן. גם נושא הבירור והטיפול בידן לרוב בשיתוף פעולה עם רופא המשפחה לבקשצ בדיקות נוספות. בברכה,דנה

07/04/2011 | 11:33 | מאת: נועם

שלום דנה מה הוא מיץ הסלק עם התכולה הגבוהה ביותר של ON? המרק לאחר בישול הסלק? או סלק ללא בישןל טחון בבלנדר ומסוננן? או לא מסוננן ? או סלק סתוט? או סלק מבושל טחון בבלנדר עם המיץ...או עוד? (זה חשוב בגלל אימוני כושר) תודה מראש נועם

09/04/2011 | 12:07 | מאת:

שלום נועם, הכוונה למיץ מסלק טרי, לא מבושל. לרוב זה היה מטחינת סלק עצמו. היתרונות העיקריים נמצאו בהורדת לחץ דם וכולסטרול, לא מצאתי קשר לנושא הפעילות הגופנית מבחינה מחקרית. בברכה,דנה

07/04/2011 | 09:31 | מאת: שירי

שלום הייתי רוצה לקבל עצה לגבי גיוון במזון של בני. הוא בן 8 וחצי חודשים ושוקל 10 קילו. התפריט שלו כיום הוא: 7:00 - מטרנה 9:00 - פירות (בגן) 12:00 - מרק (בגן) 15:00 - מטרה (בגן) 16:30 - עוגיה (לא תמיד) 17:30- מטרנה 19:30-20:00 - הולך לישון 00:00 - ארוחה אחרונה וקם בבוקר שוב. אני מרגישה שאני צריכה להוסיף אולי יוגורט או ממש ארוחת ערב שתשביע אותו ותגוון לו אשמח לעצתכם בנושא. תודה שירי

שירי שלום, אני ממליצה להוסיף ארוחת ערב: את יכולה להציע ארוחה קלה כגון פרוסה עם אבוקדו/ טחינה/ חומוס, ירק חי או מבושל וביצה. את יכולה להציע גם מנה מבושלת כגון מנה בשרית או דג (ללא עצמות!!!), פסטה, אורז או תפו"א וירק חי או מבושל. חכי עם יוגורטים ומעדנים עוד קצת -לגיל 10 חודשים. בריאות שלמה, מיכל

06/04/2011 | 22:55 | מאת: ליאת

שלום, כיצד שומן רווי משפיע על עליית הכולסטרול? האם הוא קשור לטריגליצרידים שמרכיבים את ה-LDL? תודה, ליאת

שלום ליאת, ההשפעה הינה מורכבת מאוד ובמחקרים האחרונים רואים פחות השפעה לשומן הרווי לבדו אלא כמכלול סך כל השומנים בדיאטה. ההשפעה העיקרית היא על הורדת HDL ואולי פחות על LDL. כמו כן נשארת שאלת חמצון השומנים. היום אנו מבינים כי ההבנה שלנו בנוגע לסוגי השומן מורכבת משחשבנו ונעשים מחקרים בנושא. בברכה,דנה

06/04/2011 | 12:56 | מאת: איתן

שלום, רציתי לדעת באיזה מאכלים יש חומצה סיאלית לחלבון השריר אם בכלל? במידה ויש אופציה אחרת אשמח לקרוא בתגובות, תודה.

06/04/2011 | 16:54 | מאת:

שלום איתן, לצערי אין לי מידע רלוונטי בנושא לא לגבי תכולה במזון, אם בכלל וגם לא לגבי אפקט על שריר. בברכה,דנה

06/04/2011 | 06:22 | מאת: נועה

באזור הקריות, האם יש? או בחיפה? מתמחה בעבודה עם נוער. האם יש דרך קופת חולים מכבי? לא מצאתי ברשימה...מדובר בנער עם השמנה חמורה של עודף 40 קילט במשקל ובעיות בריאותיות קשות עקב כך. תודה מראש

06/04/2011 | 16:45 | מאת:

שלום נועה, בכל קופה יש דיאטניות המתמחות בהשמנת ילדים ובני נוער. פני טלפונית לבירור במכבי ולא דרך האינטרנט. בברכה,דנה

05/04/2011 | 18:10 | מאת: שירלי

שלום אני סובלת ממאניה דיפרסיה, ובתקופות של מאניה או היפומניה קשה לי מאוד לאכול. אני לא רעבה בכלל ולפעמים אוכל מגעיל אותי. אני אוכלת בתקופות כאלה בין 300-700 קלוריות בערך. אני גם מתאמנת באופן קבוע 3 פעמים בשבוע בחדר כושר, כדי לשפר את הבריאות (לא אימון הרזייה). אני מטר וחצי ומשקלי נע בין 44-47 אני לוקחת תוספי מזון כדי לשמור על הבריאות גם במצבים של תת תזונה. התוספים הם : אצת ספירולינה אלוורה ויטמין E אומגה 3 קומפלקס B (לדכאון וחרדות) רודיולה (לדכאון) האם תוספי התזונה אכן מספיקים כדי לשמור על הבריאות, או שעליי לנקוט באמצעים נוספים? תודה מראש

שלום שירלי, תוספי המזון שאת צורכת לא מכסים ו/או עוזרים במצבים בהם את צורכת מעט קלוריות. יש עוד הבטים למזון חוץ מאלו שאת מוסיפה. אולי כדאי לשקול לפנות לדיאטנית קלינית שתייעץ לך מה כן ניתן לעשות בימים אלו שאין לך תאבון ואולי לשקול מזון רפואי. בברכה,דנה

05/04/2011 | 17:25 | מאת: הגר

האם גרעינים טחונים הנשמרים במקרר שומרים על ערכם התזונתי? תודה

05/04/2011 | 18:06 | מאת:

שלום הגר, עדיף במקפיא, הם נוטים להתעפש. בכל מקרה מומלץ טרי כל יום. בברכה,דנה

05/04/2011 | 21:30 | מאת: הגר

מה מאבדים אם שומרים במקפיא במשך שבוע נגיד?

05/04/2011 | 17:05 | מאת: שירה

שלום, השאלה שלי היא האם יש הבדל מבחינת הגבלות תזונתיות כתלות ברקע הצירוזיס? אם יש לי צירוזיס שלא על רקע כבד שומני אלא על רקע הפטיטיס- מדוע עליי להגביל עצמי בתזונה דלת שומנים, טריגליצרידים וחלבונים? תודה

06/04/2011 | 16:41 | מאת:

שלום שירה, ההגבלות אינן נובעות מהגורם דווקא אלא מעצם המחלה. רבים מהחולים הסובלים מצירוזיס סובלים מתופעות נוספות בשל הבעיה הכבדית כגון הפרעה בפורפיל שומנים, נטיה לעמידות לאינסולין וסוכרת. נכון להיום אין המלצה להגבלת חלבונים בלי נוכחות של אנצפלופתיה אך בכל מקרה לא כדאי להעלות על 1 גר' /ק"ג, וזאת ממש אינה מגבלה בהתחשב שההמלצה המינימילית הינה 0.8 גר'/ ק"ג. חשוב בכל מקרה להתייעץ עם דיאטנית מובילה בתחום ולהתייחס בין היתר לטיפול תרופתי, מידת כרוניות המחלה ומחלות נוספות ברקע. בברכה,דנה

05/04/2011 | 15:14 | מאת: נגה

שלום. בתי בת 12 וחצי אובחנה לפני שנה עם צליאק. הבנתי ששיבולת שועל אסורה לצליאקים. אתמול בחנות ללא גלוטן ראיתי מצות "ללא גלוטן" משיבולת שועל. לדברי המוכר (והאריזה של המוצר) שיבולת השועל מיוצרת ב"שדות נקיים", בניגוד לשיבולת שועל רגילה שגדלה בסמוך לחיטה. על פי האריזה, זה הופך את שיבולת השועל הזו למותרת לאכילה לצליאקים ולנקיה מגלוטן. מאחר ובתי אהבה מאוד שיבולת שועל ומאחר וזה בריא - אני חייבת להיות בטוחה שזה נכון, וששיבולת שועל שגודלה במה שמכונה "שדה נקי מחיטה" מותרת לצליאקים. האם מוצרים אלה (החדשים בישראל) מוכרים לכם? זה באמת בטוח לאכילה? תודה מראש על תשובתכם!

שלום נגה, הבעיה עם שבולת שועל היא לא רק הקרבה לשדות חיטה וחשש לזיהום. ישנם הטוענים כי בשבולת שועל ישנו חלבון שדומה מאוד במנבה שלו לגלוטן ולכן עלולה להיות ריאקציה אלרגית גם אליו, לכן המחמירים נמנעים לגמרי משיבולת שועל. בברכה,דנה

האם כדאי לתת לה לנסות או שזה ידליק את הצליאק? הכוונה היא האם המבנה הדומה של החלבון רק יעשה לא נעים בבטן (כמו למשל שקינואה עושה לה, למרות שקינואה מותרת עקרונית - זה פשוט לא מתעכל לה טוב), או האם זה ידליק אצלה את הצליאק? אם מה שאת כותבת נכון, זה חמור שמוכרים את זה בחנות יעודית לצליאקים (זו שבנמל תל אביב). מה את מציעה? תודה על תשובתך, נגה

05/04/2011 | 12:48 | מאת: חיים

ברצוני לשאול את פורום הנוכחים על אומגה 3 ממרווה מרושתת. סגולות ויתרונות.האם אתן מכירות מוצר זה.ברצוני לציין שלא מדובר בציה בגלל התחמצנות המוצר תודה חיים

06/04/2011 | 16:26 | מאת:

שלום חיים, לצערי לא נעשו מחקרים מדעיים ראויים לציטוט בנושא של מרווה מרושתת וכל המידע הינו אנקדוטלי. בברכה,דנה

06/04/2011 | 18:49 | מאת: חיים

ובכן דנה איתך הטעות.תוצאות מחקרים קליניים ואף עדויות מראים על מוצר מדהים תוצרת ישראל.כל החומר נמצא ברשותי ושוב אנו רואים שלא תמיד פורומים של רופאים או אנשי מדע מודעים למתרחש. חס וחלילה שלא תחשבי שאני פוגע בכן כי זו לא הכוונה. כפי שאמרתי כל החומר הכתוב נמצא ברשותי. תודה

04/04/2011 | 19:57 | מאת: סיון

אני בת 20 משקל 50 גובה 1.55 מה הוא סך הקלוריות שאני צריכה לאכול ? ודוגמאות למאכלים שניתן לאכול ביום יום שיתאימו לקלוריות שנידרש. תודה ויום טוב.

05/04/2011 | 07:51 | מאת:

שלום סיון, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית בקהילה. המלצות לצריכה אנרגתית תלויות בגורמים נוספים רבים מעבר לאלו שציינת. בברכה,דנה

04/04/2011 | 16:04 | מאת: גל

שלום רב לכן מוצרי חלב וגבינות הן מרכיב מרכזי אצלי בארוחות יש לי בקע סרעפתי בינוני ולאחרונה הוצא כיס המרה ויש לי החמרה בתגובות הגוף לתזונה קודמת. רציתי לדעת אם למאכלי החלב יכולה להיות תגובה משמעותית על תחושות הבטן, ואם כן- מה הייתן ממליצות כתחליף מרכזי-ולא בשרים בתודה ,גל

05/04/2011 | 07:53 | מאת:

שלום גל, ראשית למוצרי חלב מועשרים בסידן דלי שומן לא אמורה להיות השפעה כזו. נסה לרדת באחוזי השומן. לגבי הבקע נושא המזון הינו בעיקר התנהגותי והמנעות ממזונות עם זמן מעבר קיבה ארוך, כגון מזון עתיר שומן או עתיר סיבים קשים לעיכול כגון כרוב, כרובית ועמילנים כגון אורז. לא הייתי ממליצה להחליף אלא לשלב בכמויות משתנות.מוצרי חלב הינם מקור חשוב לחלבון, סידן וויטמינים ומינרלים רבים. עליך לעבור לארוחות רבות וצפופות במהלך היום במקום 3 ארוחות גדולות. להמשך ייעוץ עליך לפנות לדיאטנית קלינית בקהילה. בברכה,דנה

04/04/2011 | 13:27 | מאת: יוסי

שלום, מה הסיבה להמלצה לאכול מוצרים מקמח מלא וכו... ? האם רק הסיבים או שיש יתרונות נוספים? אני שותה באופן קבוע בהמלצת פרוקטולוג אבקת פסיליום, שזה בעצם הסיבים שכל כך חשובים לתפקוד תקין של קיבה. האם במקרה שלי גם מומלץ בנוסף לפסיליום להקפיד ולצרוך מוצרים מלאים? תודה מראש.

05/04/2011 | 08:01 | מאת:

שלום יוסי, ההמלצות לצריכת דגנים מלאים בכלל נובעת משתי סיבות עיקריות: דגנים מלאים אכן עשירים בסיבים ואלו נמצאו מועילים בירידה בתחלואה לבבית וכן בסוגי סרטן שונים. הסיבה השניה, ככל שהדגן מלא, כך עשיר יותר במינרלים וויטמינים חשובים שהולכים לאיבוד בתהליך העיבוד של הקמח. הספיליום הינו סוג של סיב חשוב לתפקוד תקין של המעי, לא של הקיבה לוודא יציאות תקינות. ללא כל קשר עליך לצורך גם סיבים תזונתיים בדיאטה, כי לספיליום אין את כל היתרונות של הסיבים במזון. בברכה,דנה

04/04/2011 | 10:54 | מאת: לאה

לפורום שלום. אודה על קבלת התיחסות לאופן השפעת סובין שבולת שועל על רמת הכולסטרול הרע (LDL). כיצד יש לצרוך אותו ומה השפעתו הבריאותית בהקשר רחב יותר (על מערכת העיכול וכד'). תודה לאה

שלום לאה, מחקרים רבים הראו כי תוספת שבולת שועל (לאו דווקא סובין) מורידים מאוד כולסטרול בסה"כ עם השפעה טובה על LDL. מעבר לכך השפעות נוספות כמקור לסיבים תזונתיים על יציאות במערכת העיכול, ועל הורדה כללית של שיעור הסרטן המעי הגס. בברכה,דנה

04/04/2011 | 09:43 | מאת: נוגה

שלום. שמעתי את ד"ר רפי קראסו בתכנית הרדיו שלו השבועית אומר ש"גלטין עוזר בחזוק השיער והצפורנים.איך משתמשים בו במקרה כזה ,כי פספסתי את החלק הזה,האם ממיסים אותו לנוזל או מחכים שיהיה כמו גומי וצורכים אותו.האם מומלץ? אחכה לתשובה תודה מראש.

04/04/2011 | 09:44 | מאת:

שלום נוגה, איני יודעת, אך תוכניותיו מפורסמות לאחר זמן מה באינטרנט, בדקי. בברכה,דנה

16/05/2011 | 07:20 | מאת: יוסי 45

ניתן לצרוך את הגלטין בסופר באבקה את הסוג שמשתמשים לעוגות גבינה לחיזוק ולמהול אותו במים ולשתות. (הסוג ללא הסוכר. כמו כן, קיימים בשוק גם כדורים לבליעה המכילים ג'לטין - אני חושב שהם נקראים הייר בוסט

04/04/2011 | 08:46 | מאת: לי

שלום רציתי לשאול האם ייתכן שהתרופות סרטייד דיסקוס לטיפול מונע באסטמה ו/או אנטיהיסטמין אריוס יכולות לגרום ךהגברת התאבון ו/או להשמנת יתר? תודה

04/04/2011 | 09:31 | מאת:

שלום לי, לגבי התרופה הראשונה- אמנם מכילה סטרואידים אך בכמויות הנשאפות לא אמורה לגרום להשמנה ולעודף משקל. לגבי התרופה השניה אין לי מידע לגבי הגברת תאבון. בברכה,דנה

שלום אורנה, למיטב ידיעתי, כן. עדיף להתייעץ עם רוקח. בברכה,דנה

03/04/2011 | 19:04 | מאת: עליזה

שלום אני אישה בת 53 עשיתי בדיקת דם בצום ויצא לי 5.6 קליום ו149 נטריום ברקע יש לי שומנים בדם 270 ללא כל טיפול מה אני צריכה לעשות? או שזה עדיין בגדר הנורמה?

04/04/2011 | 09:34 | מאת:

שלום עליזה, עליך לפנות לרופא המשחה להמשך בירור.ייתכן וזוהי טעות מעבדה, יש לחזור ולברר שאין גורמים בבדיקה שעלולים לגרום למספים להראות גבוהים למרות שהם לא. בכל מקרה פנייה בהקדם לרופא המשפחה לבדיקה חוזרת ובירור. בברכה,דנה

03/04/2011 | 17:33 | מאת: תמר

שלום, אני טבעונית, ולא צורכת בכלל מוצרים מהחי. בבדיקת דם האחרונה התגלה אצלי עודף של B12 (1187) אני לוקחת כדור של B12 מדי כמה ימים, לפעמים כל יום, אבל לא יותר מאחד ביום. האם עודף יכול להיות מסוכן? איך יכול להיות שיש לי עודף כשאני לא צורכת הרבה? תודה

04/04/2011 | 09:35 | מאת:

שלום תמר, הרמות הגבוהות נובעות מהתוסף, שמכיל כמויות אדירות של הויטמין. אין סכנת רעילות, פשוט תורידי לכדור לשבוע, חזרי על הבדיקות עוד 3 חודשים ובהתאם תשני. בברכה,דנה

03/04/2011 | 10:27 | מאת: רות

שלום.האים מוצרי חלב זה בסיס או חומצה ?אני לא מבינה .אני יודעת שתמיד אמרו שאים יש צרבת למשל אפשר לשתות חלב וזה יכול להרגיע ולהוריד את החומצה.והאים אכילה של תפוח עץ עים יוגורט זו צורה נכונה לאכילה של שני המזונות הללו מבחינת ערך תזונתי? תודה.

04/04/2011 | 09:37 | מאת:

שלום רות, צריך להפריד בין תרומתם של מוצרי חלב במערכת העיכול מבחינת חומצה -בסיס ותורמתם לחומציות השתן. בכל מקרה הגורם המנטרל חומציות קיבה וצרבת במוצרי חלב הוא הסידן שסותר את החומצה ולכן ממליצים עליו במצבי צרבת. כאשר אוכלים הרבה מוצרי חלב ניגר הם תורמים לשינוי רמת החומציות בשתן. ניתן לאכול יוגורט עם תפו"ע אין כל בעיה. בברכה,דנה

02/04/2011 | 14:39 | מאת: חסויה

אני בת 18 , 1.76 שוקלת סביב ה-65 אפילו יותר... אני אוכלת מאוד מאוד מסודר ולא חורגת אפילו בקלוריה ,יש לי תפריט מסודר של שש ארוחות כולן בריאות וכוללות את אבות המזון (דרך אגב אני לא אוכלת ממתקים, בצקים מטוגנים ואת כל הדברים הלא בריאים). אני עושה פעילות גופנית בדרך כלל שלוש פעמים בשבוע במכון כושר ,האימון כולל פעילות אירובית ופעילות כוח. כל שבוע אני עושה ספורט. בעבר עשיתי דיאטות יויו וכעת הגוף שלי האט את חילוף החומרים באופן דרסטי ונכנס למצב סטרס אני אוכלת מסודר כבר למעלה משנה ועדיין לא יורדת במשקל (לפני הדיאטות אכלתי 2500 על מנת לשמור על משקלי כיום הרבה פחות סביב ה-1500 ולמרות זאת אין שום ירידה ולו קטנה ביותר ). בבקשה עזרו לי ,תנו לי עצה ,כיצד אוכל לרדת במשקל ,אני כל כך מיואשת ואני זקוקה לעצה ,לעזרה ,לטיפ... אני בסך הכול רוצה לרדת סביב החמש קילו ...בבקשה עזרההה :( (יתקבלו גם הצעות לתרופות שיכולות לעזור אם יש כאלו או כל הצעה אחרת שיש לכן)...

04/04/2011 | 09:40 | מאת:

שלום, לצערי לא אוכל לעזור לך במסגרת פורום זה. לצורכי טיפים ועזרה עלי להכירך ואת הרגלייך. אי ירידה במשקל לא תמיד ניתן להאשים בקצב חילוף חומרים איטי.כמו כן ייתכן ומידת הפעילות הגופנית שלך אינה מספקת. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

01/04/2011 | 08:40 | מאת: רונית

שלום רב, הייתי מבקשת לדעת מה ההבדל בין קמח מלא לקמח כפרי. על הקמח הכפרי של חברת שטיבל כתוב כך: קמח כפרי מועשר, מתאים לאפית לחמים כפריים כהים ומסורתיים. הקמח עשוי מחלקו החיצוני של גרעין החיטה, והוא מכיל חלק מסובין החיטה. האם יש יתרון בריאותי לקמח המלא על פני הקמח הזה?

01/04/2011 | 22:15 | מאת: דוד

הקמח הכפרי מכיל רק חלק מרכיבי קליפת הגרעין. קמח מלא אמיתי נטחן מגרעין החיטה בשלמותו ומכיל את כל רכיבי הקליפה והנבט. הקמח הכפרי מאפשר יצור מאפה בנפח יותר גדול מגה שמכינים מקמח מלא אמיתי. הקמח הכפרי טוב יותר מערבוב של קמח מלא עם קמח לבן.

31/03/2011 | 23:57 | מאת: אפרת

שלום רציתי לדעת אם אכילת ירקות בכמות של 5 קילו ליום (לפחות) יכולה להיות לא בריאה או לגרום להשמנה ? תודה

04/04/2011 | 09:41 | מאת:

שלום אפרת, אני חושבת שזו כמות מוגזמת ולא מומלצת. להשמנה אולי לא, אך זה תלוי בהרכב הקלורי הנוסף שלך. בברכה,דנה

31/03/2011 | 22:59 | מאת: מיכל

הגובה שלי הוא 1.62 מ'. לאחרונה ניסיתי לאכול יותר ירקות מבדר"כ (5 ירקות) כי אני אוכלת פחות מההמלצות, אבל זה גרם לי אי נוחות, קמתי לשירותים בכל לילה ולאחר שבוע היו לי כאבי בטן חזקים בגלל גזים. מה אפשר לעשות? האם זה תלוי בסוג הירקות, והאם מומלץ לקחת תוספי ויטמינים? בתודה

04/04/2011 | 09:43 | מאת:

שלום מיכל, לאנשים שאינם רגילים לאכול ירקות, תוספת גדולה יכולה לגרום בשלב ראשון לאי נוחות וגזים. אולי יש להוסיף בהדרגה כל יום ירק אחד ושונה ולראות כיצד את מגיבה. אולי בשלב ראשון תאכלי יותר מבושלים ובהדרגה תעברי לטריים. נסי בשלב ראשון לקלף קליפה ולחשף בהדרגה. תחושת אי הנוחות עוברת עם הזמן. נסי להמנע מירקות יוצרי גזים כגון : כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, בצל ושום. בברכה,דנה

31/03/2011 | 08:03 | מאת: ריקי

שלום דנה ותודה מראש על תשובתך. אם אני אוכלת גזר ללא תוספת שומן כלשהו, הויטמינים נספגים פחות או כמעט לא?...... האם גזר שנמצא במקרר שבועיים שלושה, מאבד מטריותו ומערכיו? אני מתכוונת לגזר טרי. תודה ריקי

31/03/2011 | 10:34 | מאת:

שלום ריקי, לספיגת ויטמין A צריך סביבה שומנית. הואיל והגזר אינו מכיל שומן הספיגה תהיה מינמאלית אם בכלל, לכן מספיק לאכול עם מרכיב שומני קל כגון 2-3 זיתים, או בסלט עם שמן, או עם גבינה 3% וכו'. גזר לא נחשב לטרי במיוחד אחרי 3 שבועות והוא מאבד מערכיו התזונתיים. בברכה,דנה

30/03/2011 | 14:17 | מאת: ריקי

שלום רב בני בין 10 שבעות נולד בניתוח קיסרי במשקל 3.122 בגיל חודשים שקל 6.700 בגובה 56 ס"מ , מהרגע שנולד אוכל סימילק ב עד גיל 9 שבעות היה אוכל 6-7 אורחות ביום בין 120-150 מל בשבוע האחרון הוא ישן כבר לילה שלם ואוכל 5-6 אורחות בין 150-180 מל , בקבוק של 180 בין פעם לפעמיים ביום , לא נוסף שום דיסה או כול תוסף אחר . אשמח לדעת האם זה תקין או עלי לבצה "דיטה " לילד הציין כי לי קיימת נתיה להשמנה . בנוסף אשמח לדעת האם זה מתעזן בעתיד שיזחל? תודה

03/04/2011 | 10:12 | מאת:

ריקי שלום, לפי מה שאת מתארת נראה שבנך אוכל כמויות מתאימות לגילו. עם זאת לפי הנתונים שמסרת נראה שאכן ישנה עליה משמעותית במשקל בחודשיים מאז לידתו. אני ממליצה לך לפנות למעקב דיאטנית ילדים מוסמכת בקהילה. יתכן וזה יתאזן/ יסתדר מעצמו. יתכן ויהיה צורך בברור נוסף. אל תשני לו את האוכל עד שתתייעצי. חשוב שתקחי אותו למעקב. וחשוב שתדעי שלא עושים דיאטה לתינוקות! בריאות שלמה ובהצלחה, מיכל

30/03/2011 | 12:10 | מאת: אלעד

אם אני משאיר את הירקות והפירות בתוך שקיות הניילון במקרר זה בעייתי בגלל בעיית האסטרוגן שמופרש מהשקית? ואם כן איפה היית ממליצה לאכסן את הירקות? כי שמתי לב אם זה נמצא במגירות של הירקות ללא השקית אז זה נשמר פחות זמן להבדיל מהשקית ששומרת על הטריות יותר.. השאלה היא אם זה לא מזיק

30/03/2011 | 15:11 | מאת:

שלום אלעד, לא ידוע לי על בעיית אסטרוגן בשקיות פלסטיק אלא על חומרים אחרים בעייתים. אפשר לשמור ע"ג מצע של עיתון או נייר סופג או בקופסה מתאימה מפלסטיק או זכוכית. בברכה,דנה

30/03/2011 | 09:11 | מאת: אורה

יש לי רגישות לפרוקטוז אין לי רגישות ללקטוז רציתי לשאול: אני רוצה לאכול לאורחת בוקר פרוסת לחם עם חצי חבילת קוט'ג עם איזה ירק את ממליצה לי לאכול את זה תודה

30/03/2011 | 15:12 | מאת:

שלום אורה, רוב הירקות נסבלים מבחינת רגישות לפרוקטוז חוץ מדלעת, דלורית ובטטה. את יכולה לשלב עגבניות טריות, מלפפון, פלפלים ועוד. בברכה,דנה

29/03/2011 | 23:03 | מאת: שרון

האם קיימות המלצות תזונתיות לטיפול ב Tyhlitis ?

30/03/2011 | 15:16 | מאת:

שלום שרון, לא מצאתי התייחסות מיוחדת לטיפול בטיפליטיס אלא בתופעות המורגשות בעקבות הדלקת. לעיתים דיאטה דלה בסיבים יכולה לעזור בגלל בעיית השלשולים ועוד.אם ישנן תופעות לוואי רבות במערכת העיכול כדאי להיוועץ עם דיאטנית כיצד ניתן למתן אותן ע"י דיאטה מתאימה בהתאם לתופעות וחומרתן. בברכה,דנה