פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
15/03/2011 | 21:42 | מאת: עובד

שלום,כל משפחתי רגישים ל-g6pd בזמן האחרון ישנה תופעה שכאשר רעייתי אוכלת גרנולה של חברת שופרסל,היא מרגישה בחילות,סחרחורות וכאבי ראש,וזה כבר קורה לה בפעם השלישית,שאלתי היא ממה זה יכול לקרות?לפי התוית על המוצר,הוא מכיל את הפריטים הבאים:שיבולת שועל(מכיל גלוטן),סוכר,פתיתי אורז(אורז,סוכר גלוטן חיטה,מאלט חיטה ושעורה חומר מתחלב(לציטין סויה)),שברי אגוזי פקאן,נטיפי שוקולד מריר שבבי שקדים,שבבי קוקוס,שמן דקלים,אבקת קקאו סירופ גלוקוז פרוקטוז,סירופ קרמל,מלטודקסטרין מלח,חומרי טעם ומלח.בנוסף לזאת מצוין גםשעשוי להכיל עקבות בוטנים ן/או שומשום. אנימבקש לדעת האם משהו מהחומרים האלו יכולים להשפיע לאלה שרגישים לע6פג,תודה מראש.

16/03/2011 | 07:21 | מאת:

שלום עובד, לפי ההרכב שאתה מתאר לא נראה שזה קשור ל-G6PD של אשתך. ייתכן וזו תגובה אלרגית. בכל מקרה שתפסיק ותנסה גרנולה מיצרן אחר ותראה אם חשה אותה תחושה. בכל מקרה הייתי פונה לרופא לבירור. בברכה,דנה

16/03/2011 | 13:04 | מאת: עובד

תודה

15/03/2011 | 10:57 | מאת: אמא שואלת

הבן שלי (8) סובל אטופיק דרמטיטיס חמורה ומאמפטיגו. פנינו לטיפול אצל רפלקסולוג שטען שעליו להמנע ממוצרי חלב ולהקטין את צריכת הקמח הלבן והסוכר. לטענתו מוצרי חלב מונעים ספיגת סידן. אני עדין מאמינה שמוצרי חלב נחוצים לבנית עצמות ושיניים. האם ידוע על קשר בין מוצרי חלב ואטופיק דרמטיטיס? האם אכן מוצרי חלב פוגעים בספיגת סידן? תודה רבה

שלום רב, לעיתים קרובות ישנו הבדל בגישת התזונה הרפואית לבין הגישה בתזונה הנטורופתית. אענה לך לפי הגישה הרפואית. ישנה שכיחות גבוהה יותר של אלרגיות למזון אצל ילדים עם אטופיק דרמטיטיס. אם זה המקרה ויש אלרגיה מוכחת לחלב פרה חשוב מאוד לא לתת חלב פרה ומוצריו ולספק לילד תחליפים עשירים בסידן. בהעדר אלרגיה מוכחת, ככל הידוע לי, אין צורך להוריד מוצרי חלב. בכל מקרה, חשוב שתבררי מה דעתו של הרופא המטפל בבנך ותטפלי בו לפי המלצותיו. באופן כללי- חלב פרה ומוצריו חשובים מאוד לילדים בגדילה, ומספקים סידן שחשוב לבריאותם. הלקטוז בחלב תורם לספיגת הסידן. בריאות שלמה וחג פורים שמח, מיכל

15/03/2011 | 05:32 | מאת: ריקי

שלום דנה ותודה מראש על תשובתיך העוזרות. האם אחרי קילוף הגזר הוא מתחיל לאבד ויטמינים. אני רוצה לקלף גזרים ולשמור במקרר...קיים איבוד? תודה ריקי

15/03/2011 | 16:30 | מאת:

שלום ריקי, קודם כל מעצם הקילוף את מאבדת כמות ניכרת של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים הנמצאים בקליפה, כך שלא מומלץ בכל מקרה. איבוד נוסף קורה בזמן החיתוך. בברכה,דנה

14/03/2011 | 22:52 | מאת: ח

שעדיף במקום הקוטג' להוסיף פרוסה של גבינה צהובה דלת שומן וגבינות לבנות רכות המועשרות בסידן. ?

15/03/2011 | 16:29 | מאת:

שלום, כי בקוטג' אין מספיק סידן לעומת גבינות אחרות.אין בעיה עם קוטג' לכשעצמו, אלא כמקור טוב לסידן. בברכה,דנה

15/03/2011 | 19:58 | מאת: n

200 סידן ב 100 גרם במה יש יותר סידן מקוטג'? תרשמי בבקשה שם מוצר ספציפי כי בכל מוצר יש ערכים שונים. תודה.

14/03/2011 | 22:49 | מאת: ציפי

אמא שלי מוזנת בPEG באוסמוליט, הדיאטנית אמרה שלפי בדיקות דם חסר חלבון, התחלנו לתת כף super whey ביום (כבר 4 ימים), וביומיים האחרונים החלו בצקות ברגליים ומיעוט שתן. האם זה עקב הוספת החלבון? יכול להיות שמתן החלבון עוד לא השפיע והבצקות זה עוד מהמחסור בחלבון? אולי זה בעיה בכליות? הדיאטנית שלנו לא זמינה, האם היית ממליצה בינתיים להפסיק את מתן החלבון?

15/03/2011 | 16:27 | מאת:

שלום ציפי, מיעוט במתן שתן ובצקות לא קשורות לחלבון שניתן ב- PEG. את צריכה רופא ולא דיאטנית בשלב זה. ייתכן ומדובר בבעיה כלייתי וכדאי לבדוק בהקדם. אם מיעוט במתן שתן ממשיך, פני למיון. בברכה,דנה

13/03/2011 | 13:30 | מאת: דנה ס

עד כמה זה נכון שמוצרי העוף על המדפים מוזרקים בהורמונים ותרופות? אילו נזקים זה יכול לעשות לפעוטות וילדים? האם יש עוף מןמלץ שנחשב בריא יותר וטבעי יותר ללא חומרים מלאכותיים? תןדה

15/03/2011 | 16:25 | מאת:

שלום דנה, שאלה מצויינת, אך לצערי אין לי תשובה מהימנה בנושא. חובתץ המענה היא של משרד הבריאות ואת בהחלט מוזמנת לפנות אליהם. ישנה בקרה כמה מותר להזריק לבע"ח כך שלא ייחשב מזיק לבני האדם הצורכים את המוצר.הנזקים לילדים, תינוקות ומובגרים לא ממש ידועים, ולכן נשאר רק להאמין למשרד הבריאות שמבקר את הנושא. חשוב לצרוך עופות טריים ממקומות מבוקרים היטב ע"י הוטרינר הראשי ומשרד הבריאות והחקלאות. בברכה,דנה

12/03/2011 | 10:05 | מאת: ליאל

שלום לכן לפני שלושה חודשים הוצא כיס המרה עקב אבן. במקביל יש לי מזה שנים בקע סרעפתי קטן ולמדתי להסתדר איתו כמעט ללא לוסק. לאחר הוצאת המרה התגברו תופגות הבקע וחזרתי ללוסק ולפעמים אף פעמיים ביום, שוב -אני מנסה להתאזן לעתים- ללא לוסק- אך יש תופעה שחוזרת שלאחר ארוחת צהריים ולו קלה -יש כאבי בטן דומים ללפני הניתוח- מתחת לחזה, ללא בחילות.ואיני יודעת אם להשליך זאת לסיבוך הניתוח או לבקע שהתעורר לחיים. עשיתי לאחרונה בדיקות תפקודי כבד ויצאו תקינות עשיתי לאחרונה גסטרו וקולונסוקופיה והשנייה יצאה תקינה עשיתי לפני כשנה וחצי נשיפה והייתה תקינה. אשמח לעצתכן לגבי הבלבול. בתודה ליאל

13/03/2011 | 10:39 | מאת:

שלום ליאל, איני יכולה לומר מהי הסיבה המדוייקת לכאב, הואיל והבדיקות היו תקינות לגמרי. בגלל הבקע הסרעפתי הייתי ממשיכה עם טיפול לוסק קבוע ולא משנה לפי כאב. מעבר לכך, ישנם אנשים אשר לוסק עושה להם בחילה, נסי לברר עם הגסטרואנטרולוג האם יש כדורים מדור אחר שיכולים לעזור לך. בברכה,דנה

12/03/2011 | 09:46 | מאת: זילבר

בתי בת 14 חולה במחלת קרוהן אחרי ניתוח אלסטומי מה מתור לה לאכול

זלבר שלום, בתך זקוקה לטיפול מקצועי. פנה בבקשה לדיאטנית המתמחה בגסטרואנטרולוגיה, המטפלת בביתך באופן שגרתי. היא תוכל לתת מענה מקצועי ומדוייק. בריאות שלמה, מיכל

שלום רב, אני בת 24, לפני כשנתיים וחצי התחלתי בתהליך של ירידה במשקל. ירדתי 48.9 ק"ג בצורה מבוקרת והגעתי למשקל תקין לפי ה-BMI מגיל 11 אני מקבלת ווסת בצורה סדירה וקבועה,לפני חצי שנה הפסקתי לקבל מחזור, רציתי לשאול אם יש קשר לכך שירדתי במשקל ומה ניתו לעשות\ להוסיף בתזונה ע"מ להחזיר את הופעת המחזור

שלום שיר, בהחלט יכול להיות קשר. ככל הנראה ירדת מתחת למסת השומן הקריטית על מנת לייצר הורמונים למחזור סדיר. עליך לעלות במשקל (ייתכן שאפילו 1-2- ק"ג) יספיקו למקרה שלך. במידה ולא עוזר, פני לגניקולוג. בברכה,דנה

11/03/2011 | 11:52 | מאת: נטלי

שלום, מה נותנים לאדם במצב של צואה שומנית ? איזה מזונות מומלץ לצרוך ,וממה עדיף להימנע? בנוסף, ה יותר טוב לחם/אורז לבן או מקמח מלא ?? תודה, ויום טוב

11/03/2011 | 19:32 | מאת:

שלום נטלי, ראשית יש לברר את הסיבה לצואה שומנית, הואיל וזהו מצב פתולוגי לא תקין. כאשר מתגלה הסיבה ניתן לטפל תרופתית ותזונתית. בברכה,דנה

10/03/2011 | 21:47 | מאת: ארז

רציתי לדעת בבקשה עם סינטה עגל או סינטה בקר זה אותו דבר מבחינת ערכים תזונתיים?

11/03/2011 | 19:33 | מאת:

שלום ארז, עגל נחשב לבשר עשיר יותר בשומן ופחות מסת שריר, לכן הערכים אינם זהים. בברכה,דנה

10/03/2011 | 20:01 | מאת: אליהו

שלום אני בן 20, לאחרונה גילו אצלי במקרה כבד שומני קל עקב עלייה מתונה באנזימי קפה, אז הייתי במשקל 87 ק"ג כיום מעט יותר מ 3 חודש אחרי אני שוקל 77 ק"ג, הוצאתי מהתפריט לחלוטין ממתקים וכיוצ"ב, בשר שמן ושתייה מתוקה. את הפחמימות משתדל לאכול מלאות אבל לא תמיד, פירות מגביל ל 2 ביום בגלל הסוכר. אלה עיקרי הדיאטה. בגלל שאני לא אוכל שום דבר מתוק בין הארוחות אז התחלתי לשתות קפה במקום (שחור לרוב, בלי סוכר). אני מאוד משתדל לשתות רק כוס אחת (שהיא לרוב חזקה אפילו מאוד) אבל רציתי לשאול האם יש טעם בלהגביל את עצמי בכלל. קראתי הרבה שקפה מזיק, ומאידך קראתי הרבה שקפה מכיל אנטיאוקסידנטים ועוד דבר שאולי רלוונטי שהוא מדכא התפתחות של צירוזיס על רקע מחלות כבד כרוניות אשמח לתשובה

11/03/2011 | 19:34 | מאת:

שלום אליהו, אין צורך להגבלה מיוחדת בקפה. 2-3- כוסות ביום נחשב למנה סבירה, גם בהיבט של כבד שומני ומחלות אחרות. בברכה,דנה

נס קפה אני שותה עם כפית גדושה (שזה בערך כמו 2 כפיות שטוחות) וקפה שחור לפעמים כפול מזה האם בהתחשב בהעדפה זו כדאי להגביל את השתייה לכוס קפה אחת עד שתיים ביום ?

09/03/2011 | 21:08 | מאת: סיון

נאמר לי כי הסידן המצוי בחלב ומוצריו אינו נספג כראוי בעצם ואינו מספק את צרכי הגוף. האם זה נכון? האם בזמן הריון יש איסור על צריכת חלב? האם יש לצרוך תוספים במקום? תודה

11/03/2011 | 19:36 | מאת:

שלום סיון, לא, זה לא נכון. רוב המחקרים תומכים בצורך באכילת מוצרי חלב גם בהיבט של הסידן וכן היבטים נוספים. אין איסור על צריכת מוצרי חלב בהריון. אם אינך צורכת מספיק יש לשקול תוסף סידן בהמלצת רופא. יש להמנע ממוצרי חלב שלא עברו תהליך פסטור, כגון גבינות עם עובש. בברכה,דנה

09/03/2011 | 20:42 | מאת: רון

שלום לכם, א. איזה מזונות יכולים לספק חומצה היאולרונית? ב. האם אכילה של מזונות כאלה משפרת את מראה העור? תודה רון

13/03/2011 | 10:40 | מאת:

שלום רון, חומצה היאלורונית נמצאת בעיקר במקורות מן החי, בעצמות של בע"ח, עור ועוד. יש גם מקורות צמחיים, אך המידע לגביהם מוטל בספק. האם אכילתם עוזרת לשפר מראה עור, לא ידוע לי. בברכה,דנה

09/03/2011 | 17:55 | מאת: עדי כהן

שלום רב, בתי בת חודש וחצי, ניזונה מהנקה. לפני כשבועיים החל להופיע דם בצואה שלה. הרופאה אמרה שיכול להיות שמדובר בפיסורה או באלרגיה למוצרי חלב שאני אוכלת. הפסקתי לאכול מוצרי חלב (כבר 10 ימים) וכמות הדם פחתה, בימים האחרונים יש ממש מעט. מתי אוכל לחזור לאכול מוצרי חלב כדי לבדוק האם באמת ישנה אלרגיה? האם אוכל לתת לה תוספת של מזון צמחי או שרק נוטרמיגן תתאים לה? האם הנוטרמיגן הוא תחליף טוב או שהוא בבחינת ברירת מחדל? תודה רבה

12/03/2011 | 12:33 | מאת:

עדי שלום, נשמע מסיפורך שכדאי לך לפנות בדחיפות ליעוץ של גסטרואנטרולוג ילדים כדי לברר האם אכן מדובר לאלרגיה לחלבון חלב שעובר בהנקה או בפיסורה. ההבחנה המבדלת חשובה מאוד לטיפול הנכון. אם אכן מדובר באלרגיה לחלבון החלב תאלצי להוריד לחלוטין את כל מוצרי החלב מהתפריט ולקחת תוסף סידן. במידה ותבחרי להפסיק להניק נוטרמיגן הוא פתרון מצוין. זהו תחליף חלב יעודי ומותאם לאלרגיה לחלב פרה. אל תתחילי בכלל עם תחליף חלב צמחי, זהו תכשיר הזנה פחות מתאים לאלרגיה לחלבון חלב, וגם אליו עלולה להיות תגובה אלרגית לפעמים. בינתיים, עד שתהייה אבחנה, לטובת בתך, אל תאכלי בכלל מוצרי חלב, וקחי כל יום תוסף סידן עם ויטמין D. חלקי את התוסף ל3 מנות כך יספג יותר סידן. בכל מקרה, ממליצה לך בחום לפנות ליעוץ דיאטנית ילדים קלינית שתעקוב אחר גדילת בתך. אם את בוחרת להמשיך להניק ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית שתבדוק את התפריט שלך ותייעץ לך על כמות תוסף הסידן וויטמין D. בריאות שלמה, מיכל

09/03/2011 | 15:07 | מאת: ש

A. נאמר לי לא לקחת תוסף של ויטמין D אלא לקבל אותו אך ורק מהמזון. איזה מזון? B. סידן , כוס חלב בבוקר, חצי קופסת קוטג' בארוחת ערב וכוס חלב לפני שינה, מספיק בשביל לקבל את כמות הסידן ?

שלום, א. מי שאמר לך את זה כנראה לא מכיר לעומק את הנושא. כמות הויטמין D מהמזון קטנה ביותר והחסר העיקרי נובע מאי חשיפה לשמש. לכן אין להסתמך על מזון אלא על תוסף, הואיל וישנה מגבלה לחשיפה לשמש. ב. זוהי בהחלט כמות נאה ליום. עדיף במקום הקוטג' להוסיף פרוסה של גבינה צהובה דלת שומן וגבינות לבנות רכות המועשרות בסידן. בברכה,דנה

09/03/2011 | 13:17 | מאת: יונית

שלום רציתי לדעת מה זה כלכלה דלת שארית? והאם היא מפחיתה גזים? תודה יונית

11/03/2011 | 19:37 | מאת:

שלום יונית, דיאטה דלת שארית היא שם כללי לדיאטה מוגבלת למצבים שונים במערכת העיכול. היא יכולה להסתכם בדיאטה מוגבלת בסיבים תזונתיים בלבד ויכולה להיות גם מגבלה בלקטוז ושומן. נשאלת השאלה לאיזו מטרה היא ניתנה. בהחלט דיאטה מוגבלת שכזו יכולה להפחית גזים,אך אין סיבה לבצעה למטרה זו בלבד. בברכה,דנה

08/03/2011 | 18:16 | מאת: אלי

דנה שלום, האם משקאות שאינם מוגזים, המבוססים על פרי "טוב" (כגון נקטר חמוציות דיאט, מכיל לפחות 25% פרי), מאבדים את ערכם התזונתי כאשר הם ממותקים בסוכרלוז+אצסולפם קיי? בברכה, אלי

11/03/2011 | 19:23 | מאת:

שלום אלי, ראשית למיצים אלו מראש אין ערך תזונתי טוב כי הם מכילים רק 25% פרי ולכן כל השאר זה ממתיקים ומים. עדיף לצרוך כוס מיץ סחוט טרי מאשר משקאות מלאוכתיים. בברכה,דנה

12/03/2011 | 11:00 | מאת: אלי

דנה שלום, במיץ טרי סחוט יש הרבה פחמימות, ואני מנוע מלהוסיף הרבה פחמימות עקב מצב גבולי של סוכר בדם (טרום-סוכרת קלה). כמו כן, אני מנוע מלאכול יותר מ-3 מנות פרי ביום, אותם אני אוכל בתאווה רבה, תוך שאני עושה מאמצים גדולים שלא לחרוג מאיסור זה. כמו כן, למיטב ידיעתי, עדיף לאכול את הפרי עצמו ולא לשתות את המיץ הטרי. אבל, כאמור, לי זה אסור. על רקע כל אלה, אני מעוניין להבין האם לא עדיף בכל זאת לשתות, כ"פיצוי", נקטר חמוציות דיאט, שמותר לי לשתות, מאשר לסבול מהאיסור לאכול יותר מ-3 מנות פרי, ללא כל פיצוי שהוא. לכן גם שאלתי האם הסוכרלוז+אצסולפם הממתיקים את הנקטר הזה גורמים נזק רב יותר מהתועלת שבשתייתו, עד כדי כך שממש מוטב להימנע משתייתו. מה דעתך? שבוע טוב. אלי

08/03/2011 | 14:04 | מאת: מאיה

האם ניתן למצוא אסטרוגן בצורה שהיא במזון?

08/03/2011 | 17:56 | מאת:

שלום מאיה, את האסטרוגן עצמו בצורתו המוכת לנו, לא. יש מקורות צמחיים המכילים פיטואסטרוגניים הדומים בצורתם לאסטרוגן, הבלוט מביניהם הסויה. בברכה,דנה

08/03/2011 | 08:22 | מאת: שוש

קיבלתי תוצאות בדיקות דם. לראשונה ראיתי שנבדק רמת ויטמין D. תוצאה מראה - 33.4. הרופאה המליצה על שימוש בטיפות. אודה לכם על המלצת סוגי מזון היכולים לסייע לי. בברכה, שוש

08/03/2011 | 10:21 | מאת:

שלום שוש, הכמות מהמזון התורמת לרמות ויטמין D הינה זניחה (פחות מעשרה אחוז). הרוב מגיע מייצור שלנו ע"י העור בתגובה לקרני UV. לכן אין מקום להעשרה מהמזון בשלב זה אלא נטילת טיפות. מקורות עשירים מאוד הינם מזונות מועשרים (כגון חלק ממוצרי החלב) ושמן שמקורו בכבד של דגים. בברכה,דנה

08/03/2011 | 07:46 | מאת: מאיה

בוקר טוב לדיאטנית, האם בירה מאלט (דיאט) שייכת לקטגורייה "משקאות(מוגזים)קלים"(כמו קולה, קינלי, ספרייט, פנטה) הנחשבים מזיקים לבריאות? האם יש שוני מהותי בינה לבין שאר המשקאות המוגזים הקלים? בברכה, מאיה

08/03/2011 | 10:20 | מאת:

שלום מאיה, בירה מאלט דיאט מוגדרת תחת משקאות קלים דיאטטיים אך אינה שווה בערכה התזונתי לקולה, קינלי ופנטה. לבירה שחורות ככל הנראה סגולות בריאותיות נוספות ולכן צריכתה לא מוגדרת כמזיקה. הבעיה היא מתחילה אם הבירה מכילה תחלפי סוכר מלאכותיים ואז ערכה התזונתי יורד משמעותית. בברכה,דנה

08/03/2011 | 14:08 | מאת: מאיה

דנה שלום, הממתיק היחידי בבירה מאלט בה מדובר, לפי הבנתי, הוא סוכרלוז. להלן רשימת רכיביה: "מים, לתת שעורה-גלוטן, לתת שעורה קלוי, כשות, פרוקטוז, CO2, ממתיק: סוכרלוז". לאור נתונים אלה, האם עדיין יש כאן בעיה וערכה התזונתי יורד משמעותית? מאיה

אני מנסה למצוא מאמר מדעי שבו מדדו ריכוזים של ויטמינים בדם אחרי אכילת מזון עשיר בויטמינים, לעומת נטילת תוסף תזונה שמכיל את הויטמינים. יש כזה דבר? מצאתי בפאבמד המון מחקרים שבודקים שכיחות של כל מיני מחלות בעקבות נטילת ויטמינים מסויימים, אבל אני רוצה לדעת את ההשפעה הישירה על ספיגת הויטמינים. תודה.

07/03/2011 | 16:10 | מאת: אייל

שלום. מאז שאני בן 7 אני נחשב רזה. היום אני בן 20 ואני ממש גבוה. הגובה שלי הוא 193cm משקל שלי הוא 58-60. BMI שלי הוא 15.7, שזה נמוך מאוד. קראתי שזה יכול להיות אפילו מסוכן לבריאות שלי. אני אוכל הרבה חטיפים, פיצות ושוקולד אשר ידועים כגורם להשמנה. מלבד הדברים האלה אני אוכל כמעט הכל, למעט בשר מאז 2 שנים. הרופא תמיד צחק ואמר "אתה תקבל כרס כשתגדל". זה לא המצב, אני אפילו איבדתי 1 ק"ג 2 חודשים האחרונים. אני מתחיל לדאוג ואני לא יודע מה לעשות. נ.ב אני לא עושה הרבה ספורט, אני מבלה יותר זמן על הכיסא שלי מאשר על האופניים שלי. אני מקווה שאתה יכול לייעץ לי כמה פתרונות טובים ולהסביר לי למה אני נשאר כל כך רזה למרות כל המאמץ שלי כדי לעלות במשקל. תודה

07/03/2011 | 23:42 | מאת:

שלום אייל, ראשית לעתים עלינו לקבל את העובדה של מבנה גוף מסויים. כנראה שאינך צריך לשקול יותר. לגבי המשל הנמוך, הוא מסוכן כאשר הוא מלווה בארוח חיים לא בריא ולא מעצם המשקל עצמו. אתה יכול לעלות במשקל בהדרכה נכונה של דיאטנית, אך לרוב דיאטות אלו אינו מצליחות לאורך זמן כי הן דורשות התמדה. גם שהינך רזה אכילה של מזון לא מזין וחוסר פעילות גופנית לא מהווה גורם מגן ולכן כדי ללכת לדיאטנית לייעוץ לתזונה מתאימה. כנ"ל לגבי פעילות גופנית. בברכה,דנה

07/03/2011 | 13:46 | מאת: נתנאל

שלום רב, אני מאוד רוצה להעלות במשקל מה אני צריך לעשות? האם לשבת ולאכול כל היום פרוסות לחם או שאת ממליצה לי דווקא על תוסף תזונה כמו "סיריוס מאס" תודה רבה..

07/03/2011 | 23:39 | מאת:

שלום נתנאל, אני ממליצה לפנות לייעוץ פרטני אצל דיאטנית קלינית. בברכה,דנה

07/03/2011 | 05:03 | מאת: ונסה

האם אפשר לבתע את צום המים של ניקוי הרעילים ולהתאמן באותו זמן? אני מתעמלת באופן קבוע ולא הייתי רוצה להפסיק תודה :)

07/03/2011 | 23:38 | מאת:

שלום ונסה, אפשר?כנראה שכן. רצוי או מומלץ? בוודאי שלא.בכל מקרה לא מומלץ לצום, תאכלי רגיל ותתעמלי כרגיל, יותר בריא. בברכה,דנה

06/03/2011 | 21:05 | מאת: נועה

היי איזה ממתיקים אפשר להשתמש בסוכרת הריונית ?? על בסיס סוכרלוז זה בסדר?? האם מותר לאכול דברים דיאטטים כמו מעדנים , משקאות דאיט וכו'....??!! תודה

07/03/2011 | 23:37 | מאת:

שלום נועה, הואיל ולא בדקו בטיחות בשימוש בהריון ההמלצה נכון להיום היא לא להשתמש בכלל או להרויד עד כמה שניתן כל תחליף סוכר מלאכותי. עדיף להשתמש במעט סוכר, גם כשיש סוכרת הריונית מאשר תחליף סוכר מטעמי בטיחות לעובר. בברכה,דנה

06/03/2011 | 19:17 | מאת: מיכל

שלום רב. אחי בן 36 אובחן כסובל מגאוט לאחר מספר התקפים. חומצה אורית בדם 8 ו- 1200 בשטן. הומלץ על דיאטה דלת פורינים. כמובן שיש להמנע מבשרים אבל לפי מיטב הבנתי מותר כמויות קטנות של עוף ודג. האם בדיאטה כזו ניתן להכין עוף ו\או דגים בגריל? האם צורת הכנה זו מונעת ספיגת פורינים או להפך? ישנו מידע ברשת מבלבל מאוד. האם יש תזונאים שמתמחים בגאוט? תודה

06/03/2011 | 19:31 | מאת:

שלום מיכל, ניתן לאכול כל סוג בשר (עוף, דגים, בקר) עד 100 גר' ליממה. חשוב להגביל מזונות נוספים כגון אלכוהול, בייחוד בירה, אנצובי, סרדינים, ברוקולי, איברים פנימיים, כרובית. יש לרדת במשקל במידת הצורך, להפסיק לעשן, לבצע פעילות גופנית על בסיס יומי, לשתות כ- 2 ליטר מים ולפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

06/03/2011 | 18:54 | מאת: מעיין ויובל

שלום אנחנו תלמידות חטיבת ביניים בראשון לציון ואנחנו עושות עבודת חקר בביולוגיה שהנושא שלה הוא:הקשר בין צריכת סויה למניעת תחלואה לבבית במבוגרים. תהינו שלום אנחנו תלמידות חטיבת ביניים בראשון לציון ואנחנו עושות עבודת חקר בביולוגיה שהנושא שלה הוא:הקשר בין צריכת סויה למניעת תחלואה לבבית במבוגרים. תהינו אם תזונאית מוסמכת תוכל לענות לנו על השאלות הבאות לצורך עבודת החקר כראיון עם מומחה: 1.מה המרכיב בסויה שמונע תחלואה לבבית 2.מה הכמות המומלצת לצריכת סויה? 3.האם יש תופעות לוואי באכילת סויה? האם יש בידך עוד מידע על סויה והשפעותיה הבריאותיות? תודה והמשך יום טוב

06/03/2011 | 19:30 | מאת:

שלום מעיין ויובל, אני מברכת אתכן על רעיון נהדר לעבודה. יש הרבה חומר בנושא, אך לצערי לא אוכל לפרטו במסגרת פורום זה. בשלב ראשון פנו לספרות לסיכומים בנושא, הרבה מחקר נעשה על סויה והשפעתה על תחלואה לבבית. כמו כן, אתן יכולות לפנות לאתר של משרד הבריאות לנסות לקבל מידע מהם או לפנות ישירות למחלקות לתזונה בבתי חולים באזור מגוריכם לעזרה. בברכה,דנה

06/03/2011 | 18:11 | מאת: חנה

אני בחורה בת 31 בעלת תת פעילות של בלוטת התריס לפני שבוע עשיתי בדיקות דם ובבדית הסוכר התוצאה שיצאה לי היא 95 נאמר לי ע"י אחות קופ"ח שזו אומנם תוצאה בנורמה אבל תוצאה גבוהה מה עליי לעשות כעת על מנת להוריד את התוצאה ואם עלי לדאוג????

06/03/2011 | 19:28 | מאת:

שלום חנה, אם הינך סובלת מעודף משקל, מומלץ לרדת במשקל. כמו כן לעסוק בפעילות גופנית על בסיס יומי, להמנע מסוכרים פשוטים בדיאטה, להקפיד על אכילת ירקות, דגנים מלאים, קטניות, מוצרי חלב דלי שומן והגבלת פירות. כמו כן, מומלץ לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

06/03/2011 | 18:08 | מאת: יעל

לבני בן ה-27 יש חומצה יורית מעל הנורמה ונאמר לו לצרוך תזונה דלת פורינים.את מוכנה בבקשה לפרט קצת בנושא? ממה כדאי להמנע לחלוטין? ומה להמעיט? כמו כן לגבי איזה ירקות כדאי להמנע לגמרי כי קבלנו תשובות שונות. כמו כן מה לגבי דגנים מלאים? קטניות? תודה.

06/03/2011 | 19:26 | מאת:

שלום יעל, אני אתן המלצה כללית, אך כדאי לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. לרוב חומצה אורית גבוהה בגיל צעיר מעידה על בעיות נוספות, כגון בעיה כלייתית, השמנה, יתר לחץ דם ועוד. בעיקרון יש להגביל באלכוהול, בעיקר בירה, בשרים בכמות גדולה, פטריות, איברים פנימיים, כרובית, ברוקולי, אנצובי, סרדינים. לגבי שבולת שועל ודגנים מלאים יש ויכוח, אני לא הייתי מגבילה בשלב זה. כמו כן, אם סובל מעודף משקל, עישון וחוסר פעילות גופנית, נטרול בעיות אלו יכול לעזור באיזון רמות החומצה האורית. בברכה,דנה

06/03/2011 | 16:12 | מאת: משה

מי שחייב בדיאטת דלת חלבונים. מטבע הדברים אוכל מעט שומן מהחי. אם בכל זאת הוא רוצה להוסיף שומן לגוף. האם ניתן לעשות זאת ע"י שתיית שמן זית מספר פעמים ביום. אם כן, אודה על הסבר קצר, כמה פעמים ביום וכמות לפעם. אודה גם על אפשרויות אחרות להוספת שומן, תודה

06/03/2011 | 19:24 | מאת:

שלום משה, הכמות והסוג תלויים במספר גורמים, ולכן לא אוכל לפרט, אך באופן עקרוני, כן, תוספת של שמן זית או קנולה לתפריט על מנת לספק מספיק קלוריות הינן דרך סבירה. אפשר לעשות זאת גם בעזרת זיתים אם אין מגבלת מלח, חמאה, אבוקדו, אם אין מגבלת אשלגן ועוד. פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

06/03/2011 | 06:49 | מאת: נל

לדנה שלום ברצוני לדעת למה הלחמים מהחיטה מלאה והלחם שיפון עושים לי עצירות .דבר זה נורא מבאס למרות שאני עושה פיעלות גופנית שותה מים . ואני כבר אוכל לחמים אלו 3 חודשים .אנא ממך עזרי לי לפתור בעיה זו

06/03/2011 | 09:56 | מאת:

שלום נל, איני יכולה לומר בוודאות מהי הסיבה. ישנם אנשים להם מוצרים אלו אינם עושים טוב או משפרים יציאה. מציעה להתמקד יותר בשיפון ושבולת שועל, שתיה של כ- 2 ליטר ליממה, להוסיף הרבה ירקות. בברכה,דנה

05/03/2011 | 19:10 | מאת: אמיר

בסופר ניתן לקנות במשקל חמוצים. אחד מהם הוא פלפל השפקונית. אני נהנה לאכול אותו אך בגלל שזה נקנה במשקל, לא ידוע הערך התזונתי שלו. מישהו יכול לעזור?

שלום אמיר, ערכים תזונתיים של ירקות לרוב נאמדים בכ- 20-30 קק"ל למנה. בחמצוים נוסף ערך המרכיב בו החמיצו, מלח או חומץ, שאין להם ערך קלורי. בברכה,דנה

05/03/2011 | 08:48 | מאת: גלית

דנה שלום בשעתו קיבלתי מתזונאית נוסחה מסוימת, המאפשרת לאמת אם מספר הקלוריות המופיע ע"ג האריזה של מוצר מסויים הוא אכן נכון. הנוסחה מבוססת על ההנחה כי לכל גרם חלבון במזון מיוחסת אנרגיה של 4 קלוריות, לכל גרם שומן 9 קלוריות ולכל גרם פחמימות 4 קלוריות. עפ"י נוסחה זו יש לחשב בנפרד את הערך הקלורי מכל אבות המזון במוצר הנבדק, לחבר אותם ולהשוות עם הערך הקלורי של המוצר, כפי שהוא מופיע ע"ג האריזה. השאלה שלי היא אם הנוסחה הזו מקובלת עלייך ואם היא אכן מדויקת. על פניו, דומני כי השיטה לוקה בחסרונות מספר: ראשית כל פרוק המזון עצמו הוא תהליך הדורש אנרגיה. כמות האנרגיה המושקעת בפרוק המזון משתנה מסוג מזון אחד לאחר. למשל, פרוק וספיגת 100 גרם שוקולד הינו נמוך ביחס לאנרגיה הדרושה לצורך פרוק וספיגת 100 גרם מלפפונים. כמות האנרגיה הדרושה לפרוק אינה מחושבת בשיטה לאמדן הערך הקלורי ובכך מביאה, לעניות דעתי, לעיוות באמדן האנרגיה הפוטנציאלית שבמזון. זאת ועוד: הרי קיימת שונות בין יכולת הספיגה של אבות המזון ממקורות שונים. כך למשל חלבון ביצה ייספג כמעט בשלמותו בגוף יחושב כמו חלבון שבסובין, שרק חלק ממנו נספג בגוף. כמו כן, הנוסחה אינה מבחינה בין סוכרים שונים או בין שמנים רוויים לשמנים בלתי רוויים. מה דעתך בסוגיה מורכבת זאת? אוסיף ואתנצל על ההודעה הארוכה תודה רבה גלית

שלום גלית, הנוסחה נכונה, זהו הערך הקלורי של המוצר. לגבי ערך תזונתי הדבר שונה, בהתאם לרכיבים כגון נתרן, שומן רויי, כולסטרול, סיבים ועוד. לא נלקח בחשבון בחישוב הקלורי התרומה התזונתית או כיצד מתפרק. בברכה,דנה

04/03/2011 | 20:23 | מאת: אלמוג

האם זיתים שחורים הם רק כאלו שעברו השחרה ע"י צבעי מאכל? או שקיימים כאלו טבעיים?

06/03/2011 | 10:02 | מאת:

שלום אלמוג, זית שחור משמעותו זית בשל. ישנם לצערי גם כאלו מושחרים, אך אין דרך של ממש לדעת את ההבדל. בברכה,דנה

04/03/2011 | 12:32 | מאת: מוטי

תודה על תשובתך המפורטת. אינני לוקח תרופות אלו. אך סובל מוורטיגו. מה הקשר? מה תפקידו של טירמין?

06/03/2011 | 10:02 | מאת:

שלום מוטי, ישנם המקשרים אכילת מזונות עתירי טיראמין עם ורטיגו. לא מצאתי לכך סימוכים מדעיים של ממש. בברכה,דנה

04/03/2011 | 11:44 | מאת: חנית

שלום! אני לא יודעת אם תוכלו לעזור לי אך יש לי שאלה: אלכוהול משפיע אחרת על אנשים אנשים שמנים? מתפרק יותר מהר או לאט- ישתכרו מהר יותר או להפך? תודה

06/03/2011 | 10:05 | מאת:

שלום חנית, פירוק האלכוהול תלוי בעיקר בכמות האנזים שמפרקו- אלכוהול דהידרוגנז. לגברים באופן כללי יש יותר ממנו מנשים. הכמות והפעילות שלו תלויים בכמות האלכוהול שצורכים, ככל ששותים יותר כמותו עולה עם הזמן. לאלכוהול משמעות נוספת מבחינת השפעה לאחר פירוקו מבחינת נפח פיזור. לרוב לאנשים שמנים נפח פיזור גדול יותר ולכן לכאורה יכולים לשתות יותר לפני הגעתם לשכרות. אך בפועל הגורם המגביל העיקרי היא כמות האנזים ופחות המשקל. בברכה,דנה

04/03/2011 | 09:11 | מאת: ליאת

שלום! האם הירקות הבאים:עגבניות,פלפלים אדומים,מלפפונים ופיטריות ניתן לאכול ללא הגבלה בתפריט לסכרת בכל ארוחה? האם ירקות מעלים את העומס הגליקמי בארוחה?

06/03/2011 | 10:07 | מאת:

שלום ליאת, מלפפון ופטריות ניתן לאכול ללא בעיה והגבלה בסוכרת. לגבי פלפלים ועגבניות הואיל ומכילים באופן יחסי יותר פחמימות מומלץ להגביל לכמות סבירה ולראות השפעה על רמות סוכר. הירקות לא מעלים לרוב עומס גליקמי כי אלו מספקים מעט פחמימות והרבה סיבים תזונתיים. בברכה,דנה

03/03/2011 | 21:02 | מאת: מור

במחקר על חולדות היה כתוב שאכילת סויה לא מבושלת גרמה להגדלת לבלב. האם יש סכנה כזו גם לאדם? כשאוכלים טופו לא מבושל? או את השבבי סויה/גולש שניתן לקנות בסופר באזור של החלב סויה בד"כ...

06/03/2011 | 10:11 | מאת:

שלום מור, אין בידי מידע שכזה לגבי בני אדם. נכון להיום המגבלה לגבי צריכת סויה הינה לילדים בלבד. המלצתי היא גם להגביל צריכה לפעם בשבוע למבוגרים. בברכה,דנה

03/03/2011 | 16:36 | מאת: הדס

רציתי לשאול לגבי המזון הרפואי נוטרן אני מבינה שהוא עשוי מחלב האם הוא יוכל להתאים להזין חולת סרטן אשר יש לה רגישות לחלבון החלב כלומר סובלת מאלרגיות ואסטמה אשר מוחמרת ע"י אכילת מוצרי חלב? האם החלבונים בנוטרן מפורקים? ניסינו את האנשור וזה היה אסון.. האם יש סיכויי אם אחד התחליפים האחרים כמו הנוטרן או האוסמולייט? לתשובתכם אודה..

06/03/2011 | 10:12 | מאת:

שלום הדס, המזון הרפואי לא עשוי מחלב, אלא מכיל חלבונים שמקורם מחלב פרה. החלבונים בנוטרן אינם מפורקים והתגובה לאנשור ככל הנראה לא קשורה לחלבונים. אם יש לך חשש ישנם מוצרים עם חלבונים מפורקים למחצה כגון:אליטרק, פפטמן ופראטיב. לפני שימוש, התייעצי עם דיאטנית של המרפאה האונקולוגית. בברכה,דנה

שלום שמי לירון ואני מתעניינת באם קיים קשר בין נטילת רטלין לבין בעיית השמנה וכן בעיות אכילה אצל מבוגרים ?חוסר שליטה באכילת מתוקים / הרצון הפתאומי במתוק? אשמח לקבל מידע בנושא והאם לומדים את הקשרים האלה כשאשר לומדים מדעי התזונה או שזו תת התמחות?

שלום לירון, בהסתכלות מהירה בספרות אין קשר ישיר בין השניים ואין תופעת לוואי של השמנה או צריכה מוגברת של מתוקים וכו'. כן ישנם אזכורים לא מדעיים על האפשרות של שימוש בריטלין כתרופת הרזיה, אך אין לכך מספיק סימוכין. בלימודי התזונה לומדים על קשרים בין תרופות להיבט התזונתי לשהן, עד גבול מסויים. רוב הידע נרכש במהלך העבודה וההתנסות. בברכה,דנה

03/03/2011 | 10:57 | מאת: גילה

בני בן שנתיים וחצי, רזה מאוד (12 קילו) וגבוה (98 ס"מ) מאוד פעיל אך בנושא האוכל בבית מאוד בעייתי, בבוקר שותה מטרנה איך שמתעורר (מבקש בתוקף...) בגן מוותר על ארוחת בוקר, אוכל בצהריים יפה (לדברי הגננת) אך בבית איני מצליחה לתת לו השלמה בשרית, הוא מעדיף אחרי הגן לאכול תפריט קבוע : בננה, תפוח, אגוזי קשיו, ביצים מקושקשות , 2 גביעי "דני" וניל ואולי פרוסת לחם/ביסקוויטים....ולפני שינה שוב מבקש מטרנה בתוקף. הברזל שלו 12.5 האם זה מספיק??? מה עם תוספת בשרית??? נא עזרתכם, אמא מודאגת

06/03/2011 | 20:13 | מאת:

גילה שלום, האם בגן בצהריים הוא מקבל מנה בשרית? ערכי ההמוגלובין שלו תקינים לכאורה, אולם יש לבדוק גם מדדים כגון MCV RDW וגם את הפריטין- מאגרי ברזל. אם בשום אופן הוא לא מוכן לאכול מנה בשרית וובבדיקות הדם שלו יתגלה מחסור בברזל תוכלי לתת לו טיפול בברזל בהמלצת הרופא. בכל מקרה אני ממליצה לך לנסות טיפול תזונתי אצל דיאטנית ילדים קלינית. כתבת שהוא מעדיף פריטים אחרים, זה לא אומר בהכרח שהוא שולל מנה בשרית. מנסיוני אפשר לעבוד להרחיב את המגוון גם אצל ילדים בררניים. אפילו הכנסה של סוג בשר אחד הינה הישג אם הוא כרגע לא אוכל אף סוג. בהצלחה! מיכל

בוקר טוב לכם מזה שנה וחצי כמעט ואיני ישן לפני 4 חודשים בבדיקת דם נמצאו פרמטרים נמוכים של B12 חומצה פולית וויטמין D האם יש קשר או/ו הסיבות לכך בברכה מיכאל

שלום מיכאל, לחוסר שינה סיבות רבות, פיסיות ונפשיות. לדוגמה גיל מוריד את כמות ואיכות השינה. כמובן מחלות מרובות, מצב נפשי ירוד, תרופות ועוד. התייעץ עם רופא המשפחה בנושא. בברכה,דנה

03/03/2011 | 06:26 | מאת: מיכאל

בוקר טוב דר' גילו אצלי טרומבופיליה לאח חצי שנה מאז האישפוז כירורגיה וכלי דם עיקב כאבי בטן תחתון ימין יצאחי משם עם עוד יותר בעיות וכאבי בטן מכל הסוגים בעקבות כל מה שאני מכניס לקיבה אני צורך קומדין ומבקש ברשותיכם תזונה מתאימה ומה אסור משום שבנוסף י לי גם רפולוקס בברכה מיכאל

03/03/2011 | 16:05 | מאת:

שלום מיכאל, בעייתך מורכבת מאוד ואינה מותאמת לטיפול במסגרת פורום זה. עליך לפנות בהקדם לדיאטנית קלינית בקופה לייעוץ אישי. בברכה,דנה

אלו סימפטומים שמופיעים לי לאחרונה כחצי שעה לאחר אכילת ברנפלקס..זה קורה לי גם כשאני אוכלת כל מיני בצקים..אני בת 23 ולא אובחנתי אף פעם כחולת צליאק חלילה..כל חיי גדלתי על מוצרי קמח.. התחושה מציקה לי מאוד,כל הזמן אני עייפה והגזים...אוי אוי.. מה הסיבה לכך וכיצד ניתן לפתור אותה? יש לציין ש3 ימים לא נגעתי במוצרי קמח וסובין והרגשתי הרבה יותר טוב.האם יש צורך לעבור לתזונה ללא גלוטן? תודה שירה מ.

שלום שירה, מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג לבירור לפני הפסקת מזונות שונים. בברכה,דנה

02/03/2011 | 13:39 | מאת: שירה

אני מגיל 15 יש לי בעיית אנמיה שלא נפתרת קיבלתי היום תוצאות המדווחות על המוגלובין 9.5 פרטין 9 mcv - 65 mch- 19.1 mchc- 29.2 hematocrit- 32.5 כל התוצאות הנ"ל פחות מהנורמה ובדיקה נוספת שנקראת rdw -17 שהיא גבוהה במקצת מהנורמה כמו כן יש לי נשירת שיער מירבית כל פעם שאני מברישה את השיער האם אוכל לקבל פירוט על התוצאות הנ"ל אולי בעזרת אוכל מתאים אוכל לפתור את הבעיה כי אני אנטי תרופות וכמוסות לחלוטין תודה מראש

03/03/2011 | 16:03 | מאת:

שלום שירה, ראשית עליך לפנות להמטולוג לבירור התופעה. ייתכן ואין מניעה מקבלת ברזל דרך הפה או דרך הוריד. לצערי לתזונה חלק קטן בטיפול שכן יש לברר מהו המקור הראשוני של האיבודים.האם מדובר בבעיה ראשונית בייצור כדוריות הדם, האם אי ספיגה של ברזל במעי וכו. בברכה,דנה

02/03/2011 | 02:12 | מאת: אנה

שלום רב. אני בת 26 גובהי 1.60 וכרגע שוקלת 44 קילו. אני סטודנטית עובדת כברמנית במקום מאוד פעיל 6 פעמים בשבוע ונוסעת באופניים כל יום כ5 קילומטר כלומר לעבודה וללימודים חוץ מזה אני לא ממש עושה כושר. לאחרונה אמי חלתה וכרגע אני מטיילת עם הכלבים שלה, יש לה שניים. וגם עם הכלבה שלי כמובן מנקה אצלה ומבשלת מה שמותיר לי מעט מאוד זמן לעצמי. כתוצאה ירדתי בחודש האחרון כשלוש קילו אני מרגישה מותשת וחסרת כוחות אבל בפועל אין לי באמת זמן לארוחות מסודרות, אז אני מנשנשת בעיקר קרואסונים ושטויות שקונים בקפיטריה. אני מרגישה כל הזמן עייפה וחסרת כוחות. מה כדאי לי לאכול כדי לאגור כוחות קצת? אני גם די בררנית באוכל ולא אוהבת אורז או קטניות ודגים או בשר אדום.. יכול להיות שיש לי איזה חוסר תזונתי? אולי b12 אני יודעת שאני אמורה להיות עייפה אבל אני הרבה יותר מעייפה אני פשוט מותשת וחסרת כוחות כל הזמן עם סחרחורות קלות וידיים רועדות ורצון עז לישון

03/03/2011 | 16:01 | מאת:

שלום אנה, ראשית הירידה במשקל שלך הינה משמעותית כי התחלת במשקל נמוך. עליך להחליט כי יומך לא יופר בשל מגבלות כאלו ואחרות, ועליך להחזיק עימך בתיק מזון שיעשיר את יומף, פירות, חטיפי אנרגיה, שוקולד מריר, סוכריות ועוד. לעולם לא לצאת מהבית בלי אוכל בתיק. כמו כן כדאי לעשות בדיקות דם לבירור אנמיה וחסרים תזונתיים. בברכה,דנה

01/03/2011 | 23:31 | מאת: מוטי

שלום רב, הרופא אממר לי להימנע מטירמין במזונות. מה זה אומר, והיכן זה נמצא

03/03/2011 | 15:59 | מאת:

שלום מוטי, לרוב בשימוש בתרופות מסוג מעכבי MAO, כמו נרדיל, פרנט, מרפלן ומובמיד ישנה השפעה על טירמין, חומר המצוי במאכלים מסוימים בין היתר בגבינות מיישנות, נקניקים מעושנים, שוקולד ויין אדום ולכן מטופל שאוכל בזמן הטיפול מאכל המכיל טירמין עלול לחוות עליה קיצונית בלחץ הדם . בגלל שבקבוצה זו ישנן הגבלות דיאטתיות חמורות, תרופות מקבוצה זו ניתנות כיום לעתים רחוקות, בעיקר כאשר מצבו של המטופל לא משתפר בעקבות נטילת נוגדי דיכאון אחרים. בברכה,דנה

01/03/2011 | 20:30 | מאת: שרה

אני לוקחת פעם בשבוע טבלית פוסאוונס FOSAVANCE לחיזוק העצם (בגלל סימני התחלה של אוסטיאפורוזיס), מבקשת לדעת האם אני יכולה לקחת את הקלמדין בנוסף לטבליה זו או יכולה לקחת רק את הקלמדין ולוותר על הטבליה פוסאוונס. תודה

03/03/2011 | 15:55 | מאת:

שלום שרה ה-FOSAVANCE מיועד לטיפול בחיזוק העצם ועובד בדרך שונה מהסידן. אני מודעת לכך שמכיל גם ויטמין D. המטרה העיקרית של הקלמדין לספק סידן לבניית העצם. לשם כך עליך להתייעץ עם הרופא שרשם לך את ה- FOSAVANCE . בברכה,דנה

01/03/2011 | 13:07 | מאת: עדי

שלום לכן, מזה כחודש החלטתי לעשות דיאטה במטרה להוריד במשקל. לפני תחילת הדיאטה רמת הכולסטרול LDL היתה 115 ואילו אחרי חודש נבדקתי שוב ונראה שהיתה לי עליה (קטנה מאוד) בטריגליצרידים ובכולסטרול LDL ואילו ירידה בHDL. האם זה ייתכן? אם כן, מה יכולה להיות הסיבה לכך בהנחה שהדיאטה מאוזנת. אני מתאמנת 5 פעמים בשבוע ושומרת בצורה הדוקה על התפריט.

שלום עדי, אין שממעות לדיאטה של חודש על רמות המדדים הנ"ל. רצוי בלדוק 3-6 חודשים אחרי. כמו כן תלוי מה הדיאטה מרכיבה והאם היתה ירידה במשקל. השינויים שראית הינם זניחים ולא רלוונטים. פני לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט וייעוץ אישי. בברכה,דנה