פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
28/02/2011 | 20:45 | מאת: רבקה

לפני כמה ימים התחלתי לאכול שומשום רגיל , בלי לקלות אותו, ישר מהשקית, האם זה בריא?

01/03/2011 | 13:46 | מאת:

שלום רבקה, השומשום עצמו עשיר מאוד בחומצות שומן חיוניות וסידן. בצורתו הטבעית איננו מעכלים את הקליפה היטב ולכן כמעט ואיננו סופגים את תכולתו. רצוי לצרוך שומשום בצורתו הטחונה, כגון טחינה. בברכה,דנה

28/02/2011 | 20:28 | מאת: אבי

אני אוכל כמעט מדי יום שניצל תרד ושניצל ברוקולי של חברת טבעול. אני מעוניין לדעת אם הערכים התזונתיים של התרד והברוקולי במוצרים אלו הינם שווי ערך לערכים התזונתיים בירקות רגילים. אני מתאר לעצמי שבכל מקרה ערכם התזונתי נמוך יותר ממקבילותיהם הטריים, אך האם באופן זניח או משמעותי?

01/03/2011 | 13:47 | מאת:

שלום אבי, ראשית כמותם בשניצל זניח מאוד מלכתחילה. שנית, המוצר עצמו אינו מוגדר כמוצר בריאות מבחינתי, אז לא הייתי מסתמכת על האיכויות שבו. בברכה,דנה

28/02/2011 | 20:21 | מאת: יורם

האם לקטי ירקות קפואים (גזר, אפונה, שעועית ירוקה, ברוקולי) כגון אלו של חברת סנפרוסט נחשבים מבחינתך למזינים כמו ירקות טריים?

01/03/2011 | 13:49 | מאת:

שלום יורם, שום מזון לא דומה לצורתו הטרי כאשר עבר תהליך עיבוד כזה או אחר. בין לא לאכול בכלל ללאכול קפוא, עדיף קפוא. בין לאכול טרי לאכול קפוא, עדיף טרי. בברכה,דנה

28/02/2011 | 17:56 | מאת: אני

שלום, יש לי כמה שאלות שאשמח אם תענו עליהם: 1.יש לי בעיות בתריסריון ואני בתת תזונה ותת משקל כרוני.מטופלת במרפאת תזונה ומוזנת בהזנה תוך ורידית.בנוסף,אוכלת מעט ארוחות נוזליות.משקלי 36.4 וגובהי 161.הBMR הבסיסי שלי בבדיקה הוא 1450 קל'.אבל בהזנה הורידית אני מקבלת 1396 קל'. והשאלה שאני שואלת היא מה קצב העליה המומלץ \המצופה במצבי לשבוע?? 2.סירופ אגבה-התחלתי להמתיק במקום הסוכר באגבה.האם מבחינה ערכים תזונתיים הוא אכן שונה מסוכר?האם הוא בריא יותר ומומלץ בכלל?? 3.פשטידת ברוקולי-האם יכולה להחליף ארוחה ומומלצת בהנחה שכוללת רק ביצים,כמה כפות מיונז וללא גבינות(רגישה ללקטוז) או קמח.מה גודל מנה ואיך היא נמדדת(האם ריבוע בינוני הוא מנה) ומהם הערכים התזונתיים\הקלוריים ?? סליחה על כל השאלות אבל אודה מאוד לתשובה.

03/03/2011 | 15:53 | מאת:

שלום, 1. הכמות שאת מקבלת מספק בהחלט. ה-BMR הינו הערכה בלבד. את מקבלת כ- 40 קק"ל לק"ג שזה בהחלט מעל ומעבר. אין קצה עליה מצופה לשבוע, אלא מגמה כללית, ונשאלת השאלה מה היה משקלך לפני ועוד מדדים נוספים, כגון האם העליה היא במסת שריר, שומן ומה היחס. 2. אין לי הרבה מידע בנושא. לא ידוע לי כי יותר בריא. עדיף דבש או סילאן תמרים. 3. קשה לי להעריך מהו הערך הקלורי, צריך לדעת את כמות הרכיבים ולדעת כמה מנות בממוצע יוצא מזה. זה לא תחליף לארוחה אך זוהי מנה שאת יכולה להנות מערך חלבון גבוה יחסית. 4. את זקוקה למעקב דיאטנית צמוד ולא רק גסטרואנטרולוג. בברכה,דנה

שלום--נטורופטים ורופא אחד טוענים שאסור לאכול תפוחי אדמה.פלפל ירוק וחצילים-כי הם מכילים רעל ששמו סולניום או סולנין. חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי תימוכין. מצאתי שזה גליקואלקלואיד שיכול לפגוע בעצבים בגלל שמשפיע על כולינאסטראז ??? אבל לא מצאתי שרופאים נגד אכילתם. שאלתי בחדר מיון באיכילוב אם מגיעים אנשים בהרעלות מאכילת הנ"ל--ולא הבינו מה אני רוצה מהם--וכי להם זה לא ידוע !!! מצאתי שנטורופטים אומרים זאת-רק שתזונאים לא. בבקשה--התירו את התסבוכת--והצילו אותי ממבוכה. תודה יאיר

שלום יאיר, אין מבוכה, לכל אחד אמונות משלו. לפי הרפואה הקונבנציונאלית, אין בעיה לצרוך מזונות אלו במידה סבירה. בברכה,דנה

27/02/2011 | 22:09 | מאת: ליאו

שלום רציתי לדעת, אני מאוד אוהב את המוצר ומוצא אותו כתחליף מצויין לצהובה- עשיר בחלבון (אני מתאמן ומקפיד על צריכת חלבון) ודל בשומן וקלוריות. לאור הפרסומים נעשו רציתי לדעת מס' דברים- האם המוצר בריא וערכיו התזונתיים המוטבעים עליו מהימנים? מהם חסרונותיו למעשה שכן לי היא מאוד טעימה וספקת את מנת החלבון (6 גרם לפרוסה) ודלה בשומן קלוריות? והאם השומן שהמוצר מכיל (שמן חמניות) הוא שומן מוקשה/לא בריא? תודה רבה.

03/03/2011 | 15:50 | מאת:

שלום ליאו, איני ממליצה על מוצרים מעובדים כל כך. ככל שהמזון מעובד יותר או מורכב ממרכיבים שונים, ערכו התזונתי יורד. עדיף לאכול פרוסה של גבינה צהובה איכותית מאשר לצרוך מזון מעובד. בברכה,דנה

27/02/2011 | 18:50 | מאת: נעמה נקש

כולסטרול גבולי, סוכר גבולי +,ולחץ דם? תודה על תשובתכן, נעמה.

שלום נעמה, במידה ונצרך במידה סביר, אין מניעה. בברכה,דנה

קניתי פרוביוטיקה על מנת לא לסבול מדלקות... וכן שמרי בירה על מנת להעלות את מצב הרוח ואת מצב השיער וכן ברשותי כמוסות אומגה 3 מאחר ואינני אוכלת דגים וכדו' האם יש מניעה בצריכת הכמוסות לעיל המקביל האם לקיחת האחת מבטלת השנייה? ומה המינון הרצוי? לפני אחרי אוכל? הבדלי שעות? תודה רבה לתשובתכם

שלום אורלי, אין הוכחה כי נטילת קפסולות של פרוביוטיקה מונעות דלקות, כך שאיני רואה צורך בנטילתן. כנ"ל לגבי תוספות של שמרי בירה וקפסולות של אומגה 3. מכאן איני יכולה לומר מהו המינון המומלץ וכיצד ליטול אותן באופן יעיל. בברכה,דנה

27/02/2011 | 13:59 | מאת: יל

שלום בני בןשנה וחצי נמצא בפועטון עד גיל שנה יינק ואכל הכול שאלותי: במעון אין בשר יש סויה והמון דגים ב12 מקבל ארוחת צהרים אחר כך פרוסה או יוגרוט חוזר הבייתה ממש רעב יש בשר לפחות יום כן יום לא ותוספת של פסטה או ירקות אוכל בסביבות 5 ובערב ממש שבע אוכל עוגיה ומעדןוזהו מה עושים כדי שיכול לאכול בערב יותר טוב

27/02/2011 | 14:51 | מאת:

יל שלום, ילד צריך לקבל כל יום מנה בשרית איכותית. אם בנך לא מקבל בשר בגן אפשר להציע מנה בשרית כל ערב. אני ממליצה לתת לפחות שלוש פעמים בשבוע בקר או הודו אדום שעשירים בברזל, פעמיים או שלוש פעמים בשבוע עוף, ובשאר הזמן אם לא רוצים מנה בשרית אפשר להציע קטניות כגון אפונה, עדשים וכו'. נשמע שבנך אוכל בחמש ארוחה מלאה כמו ארוחת ערב ולכן לא רעב בערב. אפשר להשאיר זאת כך ואפשר להפוך- להציע מעדן בחמש וכעבור שעתיים ארוחת ערב מלאה כמו שציינת שכולל מנה בשרית. בהצלחה, מיכל

27/02/2011 | 11:06 | מאת: שולה

עברתי כריתת שד ושיחזורו עקב סרטן השד. בקרוב אתחיל טיפולי כימו. בבדיקות האחרונות עלתה רמת הסוכר ל-122.אני שייכת לקופ"ח כללית ובבית החולים בו אקבל טיפול אין תזונאית. היכן אוכל להשיג הדרכה לתזונה נכונה?

27/02/2011 | 17:44 | מאת:

שלום שולה, עליך לקבוע תור לדיאטנית בקופת החולים אליה את שייכת. בברכה,דנה

27/02/2011 | 08:13 | מאת: א.ר.

בקר טוב! ביוני 2010 נותחתי וכרתו לי 25 ס"מ מהמעי הדק בשל חסימה. מאז יש ימים שאני מתפתלת מכאבים התחושה היא של לכידת גזים לשעות. נאמר לי שאני יכולה לאכול הכל ואכן אני אוכלת הכל..האם עלי לעשות בדיקות נוספות, אני עדין בוחנת את עצמי לגבי האוכל. האם אפשר קרבוסילן . האם יש בדיקה שאני יכולה לעשות כדי לבדוק האם יש הצרה .מלבד הגלולה של גיוון אימג' עליה לא קיבלתי אישור

27/02/2011 | 17:47 | מאת:

שלום, ראשית כדאי לפנות בכל מקרה לדיאטנית לבירור הנושא, אולי ביחד תזהי מזונות הגורמים לך לרגישות הנ"ל ותחליפי במזונות אחרים. שנית, התייעצי עם גסטרואנטרולוג האם קיימות בדיקות נוספות לשלילת גורמים אחרים לכאבים. בברכה,דנה

26/02/2011 | 22:30 | מאת: אפרים

מה הערך הקלורי של הצ'יה,ומה הם מרכיבו וערכם התזונתי?

27/02/2011 | 17:53 | מאת:

שלום אפרים, ב- 100 גר' זרעי צ'יה יש כ- 500 קק"ל, 15 גר' חלבון, 30 גר' שומן, 40 גר' פחמימות וכ-40 גר' סיבים.עשירים בסידן, זרחן ומגנזיום.כמו כן עשירים בחומצות שומן רב בלתי רוויות וכמות גדולה של חומצת שומן אומגה 3 מסוג אלפא-לינולאית בדומה לזרעי פשתן. בברכה,דנה

26/02/2011 | 19:35 | מאת: מנשה

דנה שלום לפני כמה ימים שאלתי אותך בנוגע לריבוי צבעי מאכל בעדשים משוקולד שאני נוהג לאכול. ענית לי שחשוב לדעת אם אלו צבעי מאכל טבעיים. בדקתי על האריזה, והופיע צבעי המאכל הבאים: E-160, E-163, E-100, E-141, E-171. לפי מיטב הבנתי לא מדובר בצבעי מאכל טבעיים. מה דעתך? ריבוי צבעי המאכל המוצר הינו מוגזם? יש חשש כלשהו לפגיעה בבריאות אם אני אוכל כל יום כמאה גרם עדשים?

26/02/2011 | 20:11 | מאת:

שלום מנשה, חוץ מ- e100 ו- e-160 הנחשבים טבעיים כל השאר מלאכותיים ונחשבים בטוחים לשימוש בארה"ב ואירופה. הואיל ואנו מנסים להמליץ על כמה שפחות מבעי מאכל, אני ממליצה להוריד בכמות, כי ישנם בוודאי עוד מזונות שאתה צורך המכילים צבעי מאכל. בברכה,דנה

26/02/2011 | 12:34 | מאת: שאול

שלום אני נוהג לאכול הרבה ירקות (צמחוני\).. מעריך 1.5 קג ליום לאחרונה עשיתי בדיקות מעבדה שגרתיות למעקב (ללא בעיה רפואית) והתקבל אשלגן גבוה בשתן (איסוף 24 שעות) 166 לעומת מקסימום 125 בטה קרואין בדם גבוה 417 לעומת מקסימום 200. ויטמין א תקין כללית כל בדיקות המעבדה תקינות למעט 2 חריגות אלו. 1. האם צריך להקטין כמות ירקות?? 2. האם צריך להקטין מוצרי ירקות כתומים המכילים הרבה בטה קרוטין? (גזר בטטה..) עצות אחרות להתייחס לתוצאות? האם בכלל צריך להתייחס? בתודה

שלום שאול, לגבי האשלגן בשתן, זה פונקציה של כמה שאתה אוכל, ולכן אין לכך משמעות. לגבי בטא קרוטן, הואיל ויכולה להיות רעילות שלו, הורד כמויות של ירקות המכילים אותו במינונים גבוהים, כגון גזר, דלורית, דלעת וכו'. בברכה,דנה

25/02/2011 | 23:03 | מאת: רחל

שלום רב בתי בת ה15 מקבלת צנטרום(לאחר טיפול כימותרפי) הרופאה ביקשה להוסיף עוד 600 מ"ג סידן. רכשתי עבורה קלמדין אשר כולל בתוכו תוספת של מינרלים. הייתי רוצה לדעת אם לא מדובר בעודף מינרליים עקב לקיחת צנרום+קלמדין תודה

26/02/2011 | 19:50 | מאת:

שלום רחל, אין צורך לקחת תוסף פעמיים. הסיבה לתוספת סידן כי הצנטרום לא מכיל מספיק. התייחסי להמלצת הרופאה לתוספת סידן בלבד. בברכה,דנה

27/02/2011 | 13:27 | מאת: רחל

דנה שלום א. תודה על תגובתך ב. קלמדין נלקח מחוסר ברירה עקב קשיים בבליעת קפסלות.מדבר בכף אחת של קלמדין ביום האם תוכלי לבדוק בכל זאת אם לא מדובר בעודף מינרליים???????? תודה מראש

25/02/2011 | 23:00 | מאת: יפעת

שלום רציתי לדעת איזו תזונה ממולצת בדלקת במעי הגס שמוגדרת לא ספציפית קלה. איזו תזונה יכולה לרפא את המעי? תודה

שלום יפעת, איני יכולה לומר, הואיל והבעיה אינה ספציפית. צריך לטפל בתופעות שלשמן הלכת לבדיקה. עליך לפנות לדיאטנית קלינית מומחית לתחום הגסטרו. בברכה,דנה

25/02/2011 | 14:24 | מאת: אורה

שלום רב, הייתי מעונינת לדעת האם בחלב עזים/ כבשים/ בפאלו אין לקטוז. האם יש מוצרי חלב ללא לקטוז? ואם כן מהם? האם יש תחליפים למוצרי חלב בקר? תודה מראש

26/02/2011 | 20:16 | מאת:

שלום אורה, אין בנמצא הגדרה חותכת של מוצרים דלי לקטוז. עם זאת, המוסכמה היא שבקבוצת מוצרי החלב דלי הלקטוז נמצאים כל המזונות ש-0.2% ומטה מתכולתם הם לקטוז. בין מוצרי החלב הדלים בלקטוז ניתן למצוא, בין היתר, חלב דל או נטול לקטוז, יוגורט, קוטג', גבינות קשות וגבינות שעברו הבשלה (למשל: גבינה שווייצרית, פרמזן וצ`דר). מוצרים אלה מספקים את אותם רכיבי תזונה חיוניים כמו כל מוצרי החלב האחרים. חלב עיזים, כבשים ופבאלו מכלים לקטוז בכמויות משתנות. מכולם הכי פחות בחלב עיזים. בברכה,דנה

לדנה ויינר היקרה, שלום לך שמי שרה ואני מושתלת כליה כבר 7 שנים ע"ר פמפ ועמילואידוזיס+אדיסון מפושט גם בלבלב ובמעי ולאחרונה אחרי מאמצים רבים לאי ספיגה שומנית במעי עקב המחלה הוצע לי אבקת מזון אליטרק דרך הפה 3 שקיות ליום ואני עדיין משלשלת ולא סופגת (44 ק"ג המון זמן)וגם אני סובלת מאי סבילות ללקטוז כך שהוצעו לי לאחרונה על ידי הדיאטנית שלי למתן PTN לווריד ואני חוששת מתופעות לוואי שיתפתחו בהמשך עקב הטיפול וגם בגלל הכליה המושתלת. אשמח אם תחזרי אליי תודה שריתה

שלום שרה, לצערי בעייתך מורכבת מאוד ולא אוכל לתת המלצה חד משמעית, שכן הדיאטנית מכירה אותך היטב. הייתי מנסה תכשיר נוסף בשם "פפטמן" במקום האליטרק לראות איך את מרגישה איתו לפני מעבר ל- TPN . כמו כן, האם את מקבלת אנזימי עיכול כגון "קראון"? בברכה,דנה

חיים ללא בישול/טיגון/אפיה פשוט חי.

שלום, בהחלט יכולה להיות בעיה של מזהמים קשים, כגון סלמנולה ורבים אחרים.ישנם מקומות בהם אוכלים דגים ובשר נא, אך יש לדעת שהמקור טרי מאוד ונקי ממזהמים. בברכה,דנה

25/02/2011 | 06:43 | מאת: הילה

אני בתחילת ההריון שבוע 7 ובבדיקות הדם לאחר צום התוצאה של גלוקוז b הינה 93 (המקסימום ע"פ הסולם הינו 100) האם עלי להקפיד על תזונה ללא סוכר כדי לא להריון בסכרת הריון ואם כן האם יש אתר או מאמרים שאוכל לקרוא על תזונה מתאימה מה מותר ומה אסור לאכול תודה ושבת שלום. הילה

25/02/2011 | 12:10 | מאת:

שלום הילה, לא הייתי ממהרת לעשות דיאטה. את בהחלט יכולה לשמור על דיאטה מתאימה ובריאה ולהפחית בסוכרים שפוטים ללא קשר. בעוד מספר שבועות תעברי בדיקה להעמסת סוכר ועל פיה יוחלט האם יש לך סוכרת הריונית או לאו.אם את רוצה לאכול בריא ותקין, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

24/02/2011 | 22:53 | מאת: מור

שלום, האם זה בסדר לצרוך כף פשתן טחון בתוך יוגורט? האם מומלץ יותר לשלב באוכל אחר? תודה.

25/02/2011 | 12:07 | מאת:

שלום מור, אין המלצה לגבי שימוש בפשתן טחון, לכן איני יכולה לומר אם מספיק או יותר מדי. לא הייתי ממליצה להעלות כמות בכל מקרה. בברכה,דנה

24/02/2011 | 20:43 | מאת: יואל

לעיתים קרובות אני קונה בשר טרי ולא מבשל אותו בו במקום אלא שומר אותו בהקפאה כמה ימים. השאלה שלי היא כמה זמן ניתן לשמור בשר טרי בהקפאה טרם הבישול, וזאת משני אספקטים: ראשית כל מבחינת קלקול הבשר ושנית מבחינת שמירת הערכים התזונתיים.אני נוהג לשמור את הבשר במקפיא עד כשבוע לפני הבישול. האם פרק זמן זה נראה לך סביר? האם יש הבדל בין מוצרי בשר שונים מבחינת רגישותם לקלקול? סוגי הבשר שאני נוהג להקפיא הם בשר הודו (קורקבנים, כנפיים וגרונות) ובשר עוף (ירכיים, כרעיים וכבד). זאת ועוד: לאחר הבישול אני נוהג לשמור את הבשר במקרר (לא במקפיא) לפרק זמן של עד שלושה ימים. האם זהו זמן סביר לדעתך? הבשר לא יכול להתקלקל במשך זמן זה?

25/02/2011 | 12:06 | מאת:

שלום יואל, לצערי איני מומחית בתחום סנטיציה של מזון. להערכתי לא מומלץ לקנות בשר טרי ולהקפיא אלא לשימוש מיידי או תוך יום לא יותר. ההקפה אכן פוגעת בערכו התזונתי. נכון שלעתים אין ברירה, ולכן הקפאה של שבוע ואח"כ שמירה אחרי בישול במקרר הינה סבירה, אך איכות הבשר יורדת הן מבחינת קלקול והן מבחינת ערכים תזונתיים. בברכה,דנה

שלום לדיטאניות המומחיות אשמח לעזרתכן. 1.שמעתי מרבים שתחליפי הסוכר מסוכנים לבריאות. סכרין.-- ציקלמט ( ולא רק בכמויות גדולות בחולדות לסרטן כיס השתן ) אספרטיים --K משהו--סוכרלוז ( כי אטומי הכלור שהחליפו משהו בסוכר מצטברים בתאי השומן כמו ה DDT ) סטיביה ( כי טעמה מר שמעיד על חומרי רעל ). מהי הסכנה בהם לבריאות ? 2. מיקרוגל מסוכן לבריאות בגלל הקרינה שלו על המזון. אפילו איזו דר לתזונה מאיה אמרה בטלויזיה משהו בכיוון זה. מה האמת ???? אני מודה מראש לעזרתכן. האם יש אולי גם מאמרים מדעיים שאשר אולי לשלוח לי --ואנסה יחד עם תשובותיכן--להשליט סדר בבלבולת ובתחושת הסכנה לבריאות מהנ"ל. יאיר

שלום יאיר, לגבי סכרין, העדויות לרעילות וסרטן אכן בעלי חיים ולא בבני אדם. אני בכל מקרה ממליצה להמעיט או להמנע מצריכתו. לגבי סטיביה וסוכרלוז- אין נכון להיום שום הוכחה לרעילות או בעיה, וכל נושא ה- DDT הינו נכון להיום בגדר הבל הבלים. לגבי מיקרוגל- ישנם הטוענים ששימוש בו אכן משנה את מבנה החלבונים והפחמימות במזון לחומרים מסוכנים ו/או מסרטנים. גם במקרה זה אני ממליצה להוריד שימוש. בברה,דנה

24/02/2011 | 17:51 | מאת: יעל

שלום רב, היתי רוצה לברר האם אי סבילות ללקטוז או רגישות לחלב יכולים ליגרום לקשיי עיקול, בחילות ולפעמים הקאות? אותו דבר לגבי אי סבילות לגלוטן ולכל מוצר מזון אחר?

25/02/2011 | 12:00 | מאת:

שלום יעל, אם אדם סובל מאי סבילות ללקטוז או רגישות כלשהי למזון או אלרגיה, כל עוד הוא צורך את המזונות שהוא רגיש להם, בוודאי שיכולות להיות כל התופעות שציינת במערכת העיכול. אם הוא יודע שיש רגישות ונמנע, עם הזמן התופעות אמורות להעלם. אם הן לא נעלמות, עליו לגשת לרופא מומחה, גסטרואנטרולוג. בברכה,דנה

24/02/2011 | 14:51 | מאת: טליה

שלום רב,אני בת 27 אני בולימית בדרגה הכי גבוהה כבר 17 שנים, מחצית מחיי המחלה הזאת מנהלת אותי. איבדתי את השיניים, השיער וכל שאר הנזקים הפנימיים שאני מפחדת לבדוק בכלל. ניסיתי אינספור טיפולים, אישפוזים וכל הזמן זה חזר בעוצמה גדולה יותר. אני מתוסכלת מאוד, מלאת חובות יש ימים שנראה שהכי טוב זה שאני פשוט אשים קץ לחיי איכשהו. יש משהו שאתן מכירות ואני לא שעשוי לעזור לי? נואשת

25/02/2011 | 11:59 | מאת:

שלום טליה, איני יודעת באילו מוסדות טופלת/אושפזת. אני מציעה שתפני למכון "שחף" אותו אני כן מכירה לבירור וייעוץ ואולי הכוונה יותר טובה מהם. בברכה,דנה

24/02/2011 | 14:48 | מאת: יהודית

האם חטיפי בריאות עדיפים מבחינה תזונתית על שוקולד? הרי שניהם מכילים סוכרים במידה די דומה. האם חטיפי הבריאות עדיפים כפחמימות מורכבות לעומת השוקולד שנחשב כפחמימה פשוטה, או שמא השוקולד עדיף כיוון שהוא נושא עימו נוגדי חימצון במידה רבה יותר מאלו המצויים בחטיפי הבריאות?

שלום יהודית, השאלה מהי המטרה. אם לפני אימון כמקור פחמימות שפוט, שניהם מתאימים. הבעיה עם מרבית חטיפי האנרגיה שאכן הם מכילים כמות גדולה של סוכרים, סירופ עמילן תירס שאינו נחשב למזין ולא מעט שומן. אם המטרה להנות ממוצר מזון איכותי, עדיף שוקולד בערך קלורי זהה, בעל מוצקי קקאו מרובים. בברכה,דנה

שלום רציתי לדעת איזה כדורים ניתן לקחת לדיכוי קל של התאבון ואיזה כדורים ניתן לקחת להוריד את הדחף לצריכת מתוק בצורה גבוהה מהנורמה . בברכה יונתן

שלום יונתן, כדורים לדיכוי תאבון במחינה מוחית ירדו משימוש בשל תופעות לוואי מסכנות חיים. נתרנו עם דיאטה ושינוי אורח חיים בלבד. ישנן תרופות להורדת ספיגה במערכת עיכול אך לאלו אין השפעה מוחית. אתה מוזמן גם לפנות למומחה בתחום הנפש. בברכה,דנה

24/02/2011 | 09:27 | מאת: תמר

שלום רב! אני חושדת שבתי בת החודשיים היונקת בלעדית רגישה למוצרי חלב שאני אוכלת (גזים). יש הטבה בהסרתם מהתפריט. האם חלבון החלב שעבר דנטורציה (למשל בהרתחה) מהווה עדיין גורם "מרגש" עבורה? או שאני יכולה לשתות בשקט חלב מורתח? אנא אל תפני אותי לפורום הנקה לא קיבלתי שם תשובה ובנוסף אנא אל תגידי לי לנסות ולראות... אני מבקשת תשובה "עקרונית" "מלומדת" מהספרות...אם אפשר. תודה רבה רבה רבה מראש וסליחה על הבקשות...

תמר שלום, אלרגיה למוצרי חלב מתבטאת בתינוקות במגוון תסמינים. אני ממליצה לך קודם כל לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים שיבדוק את הילדה ויחליט האם מדובר באלרגיה. אם מדובר באלרגיה ואת מניקה ההמלצה היא אכן שאת תמנעי מכל חלבון חלב פרה, גם מורתח, ותקבלי תוסף סידן במקום. אם לא מדובר באלרגיה ואלו רק גזים זו תופעה טבעית שחולפת עם הזמן. בריאות שלמה ובהצלחה, מיכל

23/02/2011 | 22:47 | מאת: מנשה

אני מאוד אוהב לאכול עדשים משוקולד. שמתי לב לכך שהציפוי של העדשים מכיל הרבה צבעי מאכל. בעדשים שאני נוהג לאכול, אלו של חברת עלית, יש שבעה צבעי מאכל שונים. האם יש בכך לדעתך משום סכנה לבריאות? עלי לציין שאני אוכל על בסיס קבוע מדי יום כ- 100 גרם עדשים. לדעתך זוהי כמות סבירה מבחינת ריבוי צבעי המאכל?

25/02/2011 | 11:53 | מאת:

שלום מנשה, חשוב לדעת באילו צבעי מאכל מדובר, טבעיים או מלאכותיים. בכל מקרה לא ממליצה והכמות נשמעת לי מוגזמת. עדיף לצרוך שוקולד בצורתו הגולמית יותר. בברכה,דנה

23/02/2011 | 21:48 | מאת: אלישבע

ד.נ. באילו תחומים, אם בכלל, נמצאה (בעבודות מחקר שפורסמו) נטילת תוסף ויטמין די תורמת תרומה ברורה לבריאות (למניעת מחלות כלשהן)? ברצוני להבהיר שאינני שואלת על קשר שנמצא בין מחסור בוויטמין זה לבין מחלות, אלא רק על השפעת התוסף על מניעתן. תודה. אלישבע

24/02/2011 | 15:31 | מאת:

שלום אלישבע, נכון להיום, מחקרי תוספים מוכחים נמצאו כמובן בתחום מניעת רככת ואוסטאומלציה וכן בתחום אוסטיאופורוזיס ומניעת שברים חוזרים בנשים לאחר מנפאוזה. תוסף של ויטמין D וסידן, נמצא בעל השפעה לטובה בנשים בוגרות על שיפור שיווי משקל, מניעת נפילות, מניעת כאב כרוני ושיפור תחושת שביעות רצון בשאלוני איכות חיים, למעט במחקר יחיד שהיה בעל מתודולוגיה בעייתית ככל הנראה. בילדים ישנו מחקר ארוך טווח יחיד בסקנדינביות של מתן כמות יומית גדולה של ויטמין D בילדות וצמצום היארעות סוכרת סוג 1. הרמה שניתנה שם גבוהה בהרבה מהמקובל כיום, ואולי זו הסיבה להצלחה המשמעותית של ההתערבות. גם הרמה שרצוי להגיע אליה בעקבות נטילת התוסף לצורך אפקטיביות, טרם ידועה, והאם רק מועיל ונחוץ תיקון במקרי חסר, או תיסוף כללי גם כשאין חסר. שאלות רבות פתוחות עדיין כך שידרשו מחקרים לקביעת היתרונות וההשפעות של תיסוף. בבירור יש לתקן מצבים של חסר נמוך מאוד המסכן במחלות מוכחות כגון רככת (ויש אנשים כאלו כיום). בברכה,ד"ר רוזן

24/02/2011 | 19:31 | מאת: יאיר

שלום לדיאטניות המומחיות שמעתי הרצאה על ויטמין D--שמשפיע על הרבה מערכות בגוף. המרצה אמר לקחת 1000 יחידות. אבל הייתי בחוסר. נטלתי 2000 יחידות והויטמין היה 25 --רק ב 3000 ליום הוא עלה ל 35--וחבר סיפר שהוא נוטל 4500 ליום--ויש לו בדם 48 --ושזה בסדר--כי רק ב 100 יש הרעלה. מה האמת ? תודה לעזרתכן יאיר

24/02/2011 | 22:47 | מאת: אלישבע

דוקטור רוזן שלום רב, האם לא נמצאו הוכחות דומות כלשהן לגבי השפעת התוסף D3 על בעיות/מחלות (או מניעתן) אצל גברים? ו/או האם לא בוצעו בכלל מחקרים דומים לגבי גברים - למשל, השפעת התוסף במניעת שברים בגברים? כמו כן, האם לא נמצאו הוכחות כלשהן על תרומת התוסף למניעת מחלות נוספות (לב, סרטן) בקרב נשים וגברים? ערב טוב. אלישבע

שלום, אני בן 24 וכבר כמה שנים שאני שומר על משקל קבוע עקב תפריט מאוזן וקבוע. בשמונה חודשים האחרונים העלתי 7 קילו ללא סיבה נראית לעין הסיבות שבכל זאת עלו בדעתי הן: *עבדתי בעבודת לילה עד ליפני חודשיים (קראתי על מחקר שקשור לזה שהמטבוליזים בלילה עובד שונה.. בכל מקרה הפסקתי כבר לעבוד בלילה) *לפני 8 חודשים חזרתי מטיול בתאילנד (לא נראה לי הגיוני, אבל האם יתכן שטיסה משבשת את המנגנון בגוף לרורך זמן וזה גוורם להשמנה?) *ליפני 8 חודשים נטלתי צ'יפרלקס למשך תקופה של חודשיים והפסקתי (האם יתכן שלמרות שהפסקתי עם הציפרלקס ממזמן הוא גורם לי להשמין? אגב בתקופה שנטלתי את הציפרלקס לא סבלתי מעליה במשקל) הסיבות הללו לא נראות לי הסיבה לעליה במשקל אבל למרות זאת אני מציין אותם זה ממש מתסכל אותי שלמרות שאני שומר ואוכל בדיוק כמו בעבר ולאחרונה התחלתי אף לעבוד בעבודה פיזית ולא משרדית כבעבר (מה שאומר שאני מוציא יותר אנרגיה) ולמרות הכל ה7 קילו שהתווספו ממאנים לרדת! מה יכולה ליהיות הסיבה לכך?? אשמח לתשובה מקצועית עד כמה שאפשר תודה רבה

שלום אשר, כל הסיבות שציינת אינן רלוונטיות פרט לעובדה הראשונה של עבודת לילה שיתכן ושבשה את המטבוליזם, אבל אני מצפה שתחזור לעצמך, אם אתה אכן שומר. איני יודעת מעבר לכך מהי הסיבה, פרט לעובדה שככל הנראה ההוצאה האנרגתית שלך אינה שווה להכנסה, ואתה צריך למצוא דרך להעלותה, בעיקר ע"י פעילות גופנית יזומה. המלצתי, פנה לייעוץ אישי אצל דיאטנית קלינית. בברכה,דנה

תודה רבה על תשובתך המהירה. אשמח לעוד הבהרה קטנה כתבת שיתכן שהעבודת לילה היא שאשמה בעלייה במשקל.. עבדתי בעבודת לילה 8 חודשים ברציפות (הייתי פשוט חי בלילה ויושן ביום) ליפני חודש וחצי עברתי לעבודת יום, כמה זמן לפי הערכתך לוקח לגוף לחזור לעצמו ולחזור לעבוד עם המטבוליזים הישן?

22/02/2011 | 10:53 | מאת: אפרת

מהי בערך כמות המים היומית המומלצת לשתיה? האם יש לקחת בחשבון גם צריכת נוזלים אחרים כגון קפה, תה, משקאות קלים וכו'? האם יש הבדל בין צריכה מומלצת בחורף ובקיץ?

23/02/2011 | 19:32 | מאת:

שלום אפרת, ההמלצה לכמות הנוזלים היומית משתנה מאדם לאדם, אך יש ממוצע שכולל בתוכות גם מזון שמגיע מנוזלים בלבד, מזון וייצור מים עצמי. כמובן יש לקחת בחשבון איבודים כגון זיעה ועוד. לרוב 1.5-2 ליטר ליממה של שתיה מספקים את ההמלצות. בברכה,דנה

22/02/2011 | 08:13 | מאת: מיטל

היי, אני רוכבת כל בוקר חצי שעה על אופנים ובצהרים חצי שעה גם רוכבת על אופנים, אני אוכלת בבוקר תפוח/תפוז, ושותה 3 כוסות נס קפה, אוכלת עוגיה מתוקה,מנת קורנפלס ו-30 גזר חתוך עם לימון.ושותה מיים חמים עם נענע. בצהרים אני אוכלת, 2 פרוסות לחם עם גבינה /מרק, כבר 3 חודשים שאני אוכלת את האוכל הנ"ל ושמנתי בצורה נוראית עליתי 4 קילו. מדוע? האם זה יכול להיות מהגזר? אשמח מאוד באם תעזרי לי ותעני לי, אני שוקלת 60 קילו גובה 1.60 תודה רבה רבה.

23/02/2011 | 19:34 | מאת:

שלום מיטל, נראה לי שהפירוט של המזון שאת מתארת אינו מלא, מה לגבי ארוחת ערב? מהמזון שאת מתארת אין הגיון שתעלי במשקל. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

22/02/2011 | 08:09 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 45 במשקל גוף תקין, אוכלת בריא ומאוזן, לאחרונה התחלתי להוסיף לתפריט היומי 6 אגוזי מלך , 6 שקדים ואגוז ברזיל אחד במצבם הטבעי לא קלויים, רציתי בבקשה לדעת האם הכמות היומית בסדר או היא גדולה מדי?, אני לא רוצה שזה יגרום לי לעלות במשקל...אבל כן יתרום לבריאות שלי.תודה רבה ויום טוב!

23/02/2011 | 19:37 | מאת:

שלום יעל, הכמות סבירה בהחלט, התרומה הקלורית אמנם אינה מבוטלת (כ- 100-120) קק"ל בממוצע, אך התרומה הבריאותית עולה על התרומה הקלורית. בברכה,דנה

24/02/2011 | 06:25 | מאת: יעל

דנה, תודה רבה!!יום טוב!!

22/02/2011 | 08:00 | מאת: נרי

האם שיפון מכיל גלוטן? מה הם הסוגי המזונות העיקריים בהם יש גלוטן?

23/02/2011 | 19:37 | מאת:

שלום נרי, גלוטן נמצא ב: חיטה, שעורה, שבולת שועל, כוסמין ושיפון. בברכה,דנה

21/02/2011 | 20:30 | מאת: ......

שלום יש לי שאלה קצת מוזרה אבל אשמח לקבל תשובה.. השאלה שלי היא כזאת.האם קיים שומן בראש עצמו היכן שגדל השיער? כי יש משהו שמפריע לי קצת,בצידי הראש ממש מעל האוזניים העור שלי רפוי כזה שם ועם אני תופס עם היד זה ממש כמו כפל של עור שומני..וזה משנה לי את צורת הראש ועושה אותה עגולה ולא יפה..שאני מותח מאחורה את העור טיפה טיפה עם היד זה ניראה ממש יפה השאלה שלי אם אני יוריד במשקל הכללי של הגוף יש סיכוי שהשומן במקום הזה גם ירד?או שאין כזה דבר.תודה רבה

23/02/2011 | 19:38 | מאת:

שלום, מציעה שתתייעץ עם כירורג פלסטי. בברכה,דנה

21/02/2011 | 03:37 | מאת: עינת

שלום דנה. מהו ויטאמין K? למה הוא אחראי? אילו מזונות מכילים כמות רבה שלו? האם מחסור ממנו בגוף יכול לגרום לנשירת שיער? המון תודות...

23/02/2011 | 19:40 | מאת:

שלום עינת, ויטמין K הינו ויטמין חיוני לתפקוד תקין של מערכת הקרישה שלנו. ויטמין מסיס שומן, נמצא בשמנים, אבוקדו, עלים ירוקים, כבד ועוד. חסר בויטמין זה הינו נדיר מאוד, ואינו גורם לנשירת שיער. בברכה,דנה

21/02/2011 | 03:35 | מאת: טלי

שלום, מהם צבעי הפירות הירקות? האם זה נכון שצריך לאכול לפחות פרי/ירק אחד מכל קבוצה ביום על מנת לקבל את כל הויטאמינים והמינראלים?

25/02/2011 | 11:50 | מאת:

שלום טלי, צבעי הפירות והירקות ניתנים להם ע"י פיטוכימקלים שונים בצמח ומריכיבים אחרים. המוכר ביניהם הוא הכלורופיל המקנה חלק מהצבעים, ביניהם הירוק. לכל מולקולה זו תפקידים שונים, ומייחסים להם תכונות נוגדות חמצון שונות, מכאן ההמלצה לצרוך ירקות ופירות בצבעים שונים, במיוחד ירקות שם ההבדל משמעותי עוד יותר. בברכה,דנה

20/02/2011 | 21:32 | מאת: יוני

האם שמן שמוסיפים בבישול כמו קנולה או שמן זית. אותם ערכים תזונתיים נשארים כמו לפני הבישול או שהשמן נהיה פחות בריא או נהיה רווי? והאם עדיף לבשל למשל ירקות ואטריות בלי שמן בתודה מראש

25/02/2011 | 11:46 | מאת:

שלום יוני, תהליך החימום בהחלט משנה את הרכבו הכימי של השמן. הוא לא הופך לרווי יותר אלא למחומצן יותר וגם מאבד באופן חלקי את יתרונותיו. כמובן שבישול לרוב מעלה את הטמפ' רק ל-100 מעלות בממוצע כך שזה פחות משמעותי לעומת טיגון.היכן שאפשר לבשל ללא שמן, עדיף מבחינה קלורית. בברכה,דנה

20/02/2011 | 19:14 | מאת: רוני

לפני 14 שנים עברתי כריתה חלקית של השד+הוצאת בלוטות שהיו כולן נקיות.הגוש היה ממאיר,אע"פכ לא טופלתי בהקרנות או כימו,אלא בטמוקסיפן במשך 5 שנים.אני נמצאת בביקורת חצי שנתית,ממוגרפיה ואולטרסאונד פעם בשנה.לפני הניתוח וגם היום אני אוכלת ממרחי טופו שאני מכינה ושניצלים שונים של טבעול המכילים חלבוני סויה מספר פעמים בשבוע.לאחרונה שמעתי שהסויה מכילה הורמונים וע"כ לא רצוי ואף אסור למי שלקתה בסרטן השד לכלול אותה בתזונה.אבקש את עצת התזונאית. בתודה רוני.

25/02/2011 | 11:44 | מאת:

שלום רוני, זה מאוד תלוי. אם הסרטן שלך הכיל קולטנים לאסטרוגן, לא מומלץ לצרוך סויה בכמות גדולה. אם אינך יודעת, עדיף להוריד משמעותית בכמות צריכת הסויה. בברכה,דנה

20/02/2011 | 17:13 | מאת: מאי

הי. אני בשבוע 13 ואני אוכלת לפחות שלוש פעמים בשבוע טחינה שבה מלח לימון. האם זה מסוכן לעובר. אני אוהבת לאכול הרבה מהטחינה הזו.

23/02/2011 | 19:40 | מאת:

שלום מאי, מלח לימון הינו מלח לכל דבר ואינו מסוכן. בברכה,דנה

20/02/2011 | 13:32 | מאת: לאה

שלום רב, בני בן שלוש וחצי מאז ומתמיד היו בעיות אכילה (בעבר סבל מרפלוקס משמעותי ונעשה בירור מקיף לגבי משקלו הנמוך וכל הבדיקות היו תקינות). כיום הוא שוקל קרוב ל- 12 קילו וגם גובהו נמוך - 92 ס"מ (שזה אחוזון 5). הוא פשוט ילד לא אכלן וגם שכבר אוכל מתעסק עם האוכל תוך כדי משחק- האוכל הופך לכל מיני דמויות והוא מדבר לעצמו תוך כדי. אנו במעקב אצל אנדוקרינולוג ובגדול ביחס לעצמו הוא מתקדם במשקל ובגובה. שאלתי: בבוקר (סביבות שבע) אני עדיין נותנת לו בקבוק מטרנה של 180 מי"ל ולשם אני מכניסה 2 כפות דייסה של מטרנה (שיבולת שועל/דגנים מעורבים או משהו אחר) + כפית חמאה + כפית תערובת של אגוזים טחונים. אח"כ יש לו ארוחת עשר בגן, ארוחת 12:00 בגן, כריך בסביבות 1500, חטיף או מעדן בבית בסביבות 17:00 וארוחת ערב. אני רוצה לדעת האם כדאי מבחינת ערך קלורי ותזונתי להמשיך עם הבקבוק או שבארוחת שבע בבוקר עדיף לתת לו משהו אחר ואם כן , אז מה. סליחה על האריכות ותודה

20/02/2011 | 15:05 | מאת:

לאה שלום, לא ציינת האם התייעצת עם דיאטנית ילדים בעבר. חשוב שבנך יקבל יעוץ תזונתי מקיף ומדויק לאור משקלו וגובהו הנמוך. ביעוץ תזונתי כזה יוכלו להתאים לו תפריט ותכשיר הזנה מועשר המתאים לגילו ולהעדפותיו. יתכן ויהיה צורך לתת לו תוספת יותר מפעם ביום. אנא פני ליעוץ כזה בקהילה. בהצלחה! מיכל

20/02/2011 | 17:05 | מאת: לאה

תודה על התשובה הזריזה. גם אצל דיאטנית היינו לא פעם אחת והיא המליצה "להשמין" אותו עם כמה שיותר אחוזי שומן. להוסיף שמן בחביתה וכו'..... אני מעוניינת בתשובה עניינית וספציפית לשאלה ששאלתי שכן לא מתאים לי לחכות מספר חודשים ולהטריח עצמי שוב לדיאטנית בשביל שאלה זו. אשמח לקבל התייחסות. תודה

20/02/2011 | 11:22 | מאת: yael

שלום רב רציתי לדעת אם שתיית סודה מרובה כתחליף למים מהווה נזק לגוף. שמעתי שסודה יכולה לפגוע בסידן בגוף. אני שותה בערך כל יום ליטר - ליטר וחצי סודה. אשמח לשמוע דעתכן

20/02/2011 | 12:35 | מאת:

שלום יעל, נכון להיום אין כל הוכחה ששתיית סודה מזיקה או פוגעת במנגנוני הגוף. בברכה,דנה

20/02/2011 | 11:07 | מאת: עליזה

שלום, אני רוצה לדעת עבור בעלי, שיש לו עודף urea ו- potasio וגם creatinin מה מותר לו ומה אסור לו לאכול במצבו? אשמח אם תוכלו לכתוב תפריט או דוגמא . תודה מראש עליזה

20/02/2011 | 12:36 | מאת:

שלום עליזה, לצערי פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי וכן איננו נותנים תפריטים. הבעיה של בעלך הינה מורכבת מאוד ודורשת ייעוץ פרטני אצל דיאטנית מומחית לתחום הנפרולוגיה. בברכה,דנה

19/02/2011 | 19:17 | מאת: רוחמה

נכדי בן 4 חודשים רגיש לתמ"לים חלביים ולכן התחילו לתת לו פעם ביום נוטרמיגן. >> >> שמנו לב שהיחס בין המרכיבים של הנוטרמיגן יחסית שונה מזה של מטרנה >> >> ולכן רצינו לשאול עד כמה נוטרמיגן נחשב לתחליף בריא? >> >> האם הוא באמת עדיף על תחליפים צמחיים ? >> >>

20/02/2011 | 14:56 | מאת:

רוחמה שלום, נוטרמיגן הוא תחליף חלב מעולה, בריא ומזין. הוא מתאים בדיוק לתינוקות עם אלרגיה לחלב פרה. בילדים עם אלרגיה לחלב פרה ההמלצה היא לתת דווקא תחליף חלב שבו חלבון חלב מפורק כגון נוטרמיגן ולא חלבון סויה. תמ"ל צמחי ינתן רק במקרים מיוחדים. אני ממליצה לתת בכל ארוחות התמ"ל נוטרמיגן בלבד. בריאות שלמה, מיכל

19/02/2011 | 18:29 | מאת: שלום

שלום לכם, אני בן 21 הייתי במשקל 89 קילו (גובה 1.73-1.74, היקף טבור 102.5) עד לפני 3 חודשים ואכלתי הכול בלי הגזמה, שתיה מתוקה שוקולד שווארמה הכול בלי לשים לב, לא יותר מידי אבל הכול. לקחתי את עצמי בידיים הלכתי לתזונאי. הוא בנה לי תפריט משולב עם אימונים במכון הכושר. כיום שלוש חודש אחרי אני במשקל 75 קילו ירדתי בהיקף של הבטן ב13.5 ס"מ. מרגיש טוב, אבל אימא שלי מציקה לי כל הזמן שאני לא אוכל ויטמינים לא אוכל בריא ובסוף אני אגיע לבית חולים. אני רוצה לשים לזה סוף ולבדוק אם אני תקין או יש בעיה. אני אפרט מה אני אוכל: *בבוקר שאני קם אני אוכל 2 כפות קוטג' על שתי פרוסות לחם מחיטה מלאה עם נס קפה עם חלב אבל לא הרבה בלי סוכר. *אחרי ארבע שעות אני אוכל חזה עוף מבושל במים חמים עם ירקות(בצל וגזר) שתי פרוסות לחם מחיטה מלאה וירקות בעיקר מלפפון ועגבניה. *אחרי 4 שעות ביצה שלמה +רק לבן של ביצה(או 3/4 קופסת קוטג'), שתי פרוסות לחם מחיטה מלאה ומלפפון וגבניה. *אחרי 4 שעות אני אוכל 4-5 פרוסות פסטרמה דלת שומן עם מלפפון ועגבניה ושתי פרוסות לחם מחיטה מלאה שאני מורח עליהם כפית טחינה גולמית משומשום מלא. ולפני השינה קופסת טונה במים עם מלפפון, עגבניה או שתיהם. מתאמן במכון כושר 2-3-4 פעמים בשבוע(הליכה+משקולות, מכשירים) ואחרי אימון וכל יום אני שותה שייק חלבונים שנראה לי שיש בו הרבה דברים טובים(ויטמנים וכו) מלבד חלבונים. אני מרגיש מצויין עם הגוף, אבל אימא שלי דואגת להוריד לי את הביטחון הזה בטענה שאני אוכל לא בריא. יש לציין שבחודש וחצי האחרונים אני עובד במפעל בדרך כלל 11 שעות ביום עבודה פיזית אבל לא הכי קשה, אני לא מרים משקלים רק עובד עם הידים בעמידה

20/02/2011 | 01:30 | מאת: שלום

יש לציין שאני אוכל פרי עם השייק תפוח בדרך כלל אבל מרשה לעצמי גם תפוזים אגסים אבל רק אחרי אימון ומידי פעם גם סתם ככה

20/02/2011 | 12:46 | מאת:

שלום, לכאורה נראה כי אתה אוכל סביר ומספק. אוכל די ירקות ופירות, אך הייתי ממליצה לגוון עם סוג הירקות וסוגי הבשר, לא רק עוף, אלא דגים, בקר, הודו ועוד. בברכה,דנה

19/02/2011 | 14:58 | מאת: קרן

שלום, אני בת 23 והחל מגיל 20 התחילו לצמוח לי שיערות לבנות, זה נראה כאילו הן תפסו נפח של לפחחות 20% מהראש שלי, הן פשוט בכל מקום, והדבר מאוד מציק לי בעיקר לנוכח גילי הצעיר. אני אוהבת את הצבע הטבעי שלי וגם מבחינה בריאותית אני לא רוצה לצבוע את השיער, לכן רציתי לדעת אם להופעת השיערות הלבנות יש הסבר בחוסר תזונתי כלשהו, משהו שאפשר לפתור בלי רק להעלים את זה מהעין. תודה

20/02/2011 | 12:44 | מאת:

שלום קרן, נדיר שחסרים תזונתיים יגרמו לשינוי בצבע השער וקרוב לוודאי מדובר במרכיב גנטי. מתואר בספרות שיער לבן וחסרים של חלבון, ויטמין B12, אבץ ובכלל מצבי תת תזונה קשים. במידה וכל המדדים הנ"ל תקינים אצלך, איני רואה סיבה תזונתית. בברכה,דנה

19/02/2011 | 12:01 | מאת: רוזה

מבקשת להסביר בצורה מסודרת מה טוב ומה לא טוב בקקאו , איך וכמה לצרוך -כי קראתי דברים שונים ולפעמים מנוגדים על קקאו. תודה מראש

20/02/2011 | 12:48 | מאת:

שלום רוזה, הקקאו מכיל נוגדי חמצון רבים מסוג פוליפנולים המועילים בהורדת לחץ דם , בין היתר. יש לזכור כי הקקאו מכיל קפאין ולא מעט שומן, ולכן יש לצרוך במידה. כפית קקאו ליום הינה מנה סבירה. יש לזכור כי קקאו נמצא גם בשוקולד, אז יש לצרוך בהתאם. בברכה,דנה

18/02/2011 | 17:48 | מאת: א

לא ברור לי מדוע כל הזמן אומרים שחלב עיזים הרבה יותר בריא ומומלץ מחלב פרה. קניתי חלב עיזים מלא 3% שומן. מהשוואה של ערכים תזונתיים ל - 100מ"ל מול חלב רגיל 3% שומן מתברר כי: חלב עזים 3 גרם חלבון לעומת 3.2 בחלב רגיל 4.9 גרם פחמימות לעומת 4.7 גרם בחלב רגיל 2.2 גרם שומן רווי (מתוך 3גרם שומן) לעומת כ- 1גרם בחלב רגיל (יותר מפי 2 בחלב עיזים) ו 12 גרם כולסטרול לעומת כ- 9 גרם בחלב רגיל. נראה כי חלב העיזים הרבה פחות טוב מבחינה בריאותית מחלב רגיל בכל בחינה שהיא ונוסף מבחינת הלקטוז אז יש גם חלב רגיל 3% שהוא דל לקטוז. אז אני ממש לא מבין מה אני מפספס - אנשים בכל זאת קונים חלב עיזים שהוא פי 3 יותר יקר וכמעט בכל מקום נאמר שזהו חלב יותר בריא ושרצוי לשתות אותו ... בבקשה עיזרו לי להבין תודה

18/02/2011 | 20:51 | מאת:

שלום, ראשית מבחינת השומן השווית 3% חלב עיזים ל-1% חלב רגיל, ומכאן נובעים כל ההבדלים. המשמעות של אחוז היא כמה גרם יש ב-100 מ"ל. לא יכול להיות שחלב 3% מכיל 1 גר' שומן, זוהי טעות. לגבי שאר הדברים, ההבדל הינו מינורי וחסר משמעות. לגבי הלקטוז, אתה בהחלט צודק, יש חלב דל לקטוז, כך שאם מדובר ברגישות, אין סיבה, אפשר לבחור אחרת. הטענה היא מבחינה אלרגנית והרכב החלבונים, ישנם אנשים המפתחים רגישות למוצרי חלב בדרגות שונות וייתכן ולא מדובר רק בלקטוז אלא בחלבונים אחרים. מבחינה זו נחשב לפחות אלרגני. הוכחות מדעיות בנושא אין הרבה, רק חוות דעת של מטופלים שעברו מחלב אחד למשנהו. אם אין רגישות ללקטוז ו/או לחלבוני חלב פרה, אין סיבה לצרוך חלב עיזים. בברכה,דנה

19/02/2011 | 08:56 | מאת: א

השוותי כן בין חלב 3% רגיל לחלב 3% עיזים מה שכתבתי לגבי 1 גרם התייחס לכמות השומן הרווי מתוך אותם 3 גרם שומן שחלב רגיל יש כ- 1 גרם שומן רווי ואילו בעיזים יש כ- 2.2 גרם נוסף מה לגבי הכולסטרול שהוא יותר גבוה בעיזים (12 לעומת 9)

18/02/2011 | 13:12 | מאת: אורנה

שלום וברכה. אני יודעת שניתן לפתח רגישות למוצרים שונים כגון מוצרי חלב (אי סבילות ללקטוז), פירות (רגישות לפרוקטוז), מוצרי לחם (צליאק) ועוד... ברצוני לדעת האם ניתן גם לפתח רגישות לירקות כמו שניתן לפתח רגישות למוצרים הנ"ל. תודה רבה.

18/02/2011 | 20:47 | מאת:

שלום אורנה, באופן תאוריטי, הכל אפשרי. לרוב מדובר ברגישות לירק מסויים ולא לכל הקבוצה. כנ"ל לגבי פירות ופרוטוז ולכל קבוצות המזון. יש להפריד בין רגישות כמו לקטוז ופרוקטוז לאלרגיה כמו במקרה של צליאק או אלרגיה לחלבונים אחרים כגון חלבוני חלב הפרה או ביצה. בברכה,דנה