פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה

דנה שלום האם מוצרי בשר קפואים הנמכרים ברשתות השיווק נחשבים מבחינתך כבריאים מבחינה תזונתית? כוונתי למוצרים כגון שניצלים וקציצות עוף. שמתי לב שעל חלק מהמוצרים הללו מופיעה הכיתוב "אמיתי" (למשל "שניצל עוף אמיתי" של חברת "עוף טוב"), בעוד שעל חלק אחר מן המוצרים המילה הזו אינה מופיעה. האם יש לכך חשיבות? האם המוצרים שמופיע עליהם הסימון "אמיתי" הם מזינים יותר? מבחינת המחיר, אלו הנושאים את הכיתוב "אמיתי" יקרים לעין ערוך, ותמהתי אם יש לכך הצדקה לדעתך, מן הפן התזונתי. שאלה קטנה נוספת: ישנם גם מוצרי בשר מצוננים, המצויים ברשתות במקררים ולא במקפיאים (למשל חזה עוף בגריל). האם מוצרים אלו מזינים לדעתך יותר מן המוצרים המקבילים בגרסתם הקפואה? כמי שנכנס לפורום לעיתים מזומנות, ברצוני להודות לך על השירות הנפלא אותו את מעניקה לקהל הפונים בתשובותייך המקצועיות, המפורטות, המהירות והאדיבות. יישר כח! יהונתן

שלום יהונתן, ראשית, תודה. שנית, איני ממליצה על מוצרים מעובדים, בכלל, בין אם כתוב אמיתי ובין אם לא. לרוב מזונות בשר/עוף/דגעם מעובדים מכילים חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, כמות גדולה של נתרן, שומן טרנס, שומן רווי ועוד. כל השניצלים המוכנים למיניהם אינם מומלצים ועדיף להכינם בבית מחזה עוף טרי, פירורים, ביצים קמח ותבלינים לבחירתך. לגבי בשר/עוף/דגים- יש רק תשובה אחת- טרי בלבד. לא מצונן, לא קפוא ולא מעובד. בברכה,דנה

18/02/2011 | 07:19 | מאת: חדווה

שלום! לאחרונה שיניתי את התזונה שלי לצורך הורדת כולסטרול (ועוד..) וזה באמת עבד!! ובגדול!! מה שקרה עוד, אך אינני יודעת אם יש לכך קשר הוא: דימומים מהרחם - תדירות ווסת צפופה ודימום ארוך בכל פעם. בנוסף - גם כדוריות הדם שלי פתאום ירדו מאוד. רציתי לדעת אם יכול להיות שיש לתופעות הנ"ל קשר לתזונה ששיניתי (בעיקר מטרידים אותי כמובן הדימומים). בכל יום אני אוכלת - כורכום - (3-4 כפיות ביום), סירפד (בחליטה), שיבולת שועל, זרעי פשתן (בערך כף), נוסטרול (תרופה טבעית נגד כולסטרול), תמציות נגד כולסטרול, זעתר, זנגויל. ראיתי באינטרנט ש"שהכורכום הוא נוגד קרישה חזק", האם משמעותו של דבר שהוא מדלל את הדם? האם יש לכך קשר? אודה מאוד לתשובתכם! חדווה

18/02/2011 | 20:42 | מאת:

שלום חדווה, לפני שאוכל לכוונך, מהו גילך? דנה

19/02/2011 | 18:58 | מאת: חדווה

גילי הוא 48. תודה מראש, מצפה לתשובתכם, חדווה

18/02/2011 | 05:21 | מאת: צל

בשאלתי על מימצא של קולטיטיס קלה בבדיקת קולונוסקופיה 3 שנים לאחר קבלת 35 הקרנות בעקבות ניתוח להסרת ערמונית המלצתם לי להרבות באכילת סיבים תזונתיים. האם תוכלו לפרט במה להרבות וממה להימנע כולל שתיה ואוכל. תודה לתשובתכם.

18/02/2011 | 20:41 | מאת:

שלום, לצערי לא אוכל לתת המלצה. איני נותנת ייעוצים אישיים במסגרת פורום זה. כדאי ומומלץ לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

17/02/2011 | 23:02 | מאת: אורי

שלום, מידי פעם אני נתקל במוצרים שכתוב עליהם בפירוש שאינם מכילים שומני טרנס (לדוגמא, עוגיות "בריאות שונות", חלווה מסוגים מסויימים), אך ברשימת הרכיבים, מצויין "שמנים ושומנים מהצומח (חלקם מוקשים)". לפי הבנתי שומן מוקשה הוא שומן טרנס, אז כיצד יתכן הדבר והאם יש כאן הטעיית צרכנים? תודה אורי

שלום אורי, לא כל שמן מוקשה בהכרח אומר שומן טרנס, תלוי איזה תהליך הקשיה עברו. כמו כן, מצויין שמוקשים חלקית ולכן החלק היחסי של שומן טרנס הינו נמוך. מאותו חוק שלא מחייב לרשום נוכחות טרנס אין חוק האוסר רישום שאין טרנס.באותה מידה רשום על שמן שאין בו כולסטרול, האם אין בכך הטעיה של הציבור באומרם :ראה מוצר בריא" כאשר ברור שבשמן אין כולסטרול. לצערי אין מספיק נהלים וחוקים ברורים בנושא, ולכן ייתכן וגם במוצרים אלו יש אחוז מסויים של שומן טרנס. אני לרוב ממליצה להמנע לגמרי ממזונות המכילים מרכיבים לא ברורים ומפורטים מבחינה כמותית. בברכה,דנה

17/02/2011 | 21:01 | מאת: שרינה

שלום לך הכנתי חטיף פריכיות אורז טחינה דבש אגוזים וצימוקים ולצערי זה לא התאחד אלא מתפרק איך אוכל להציל אותם? בתודה מראש שרינה

18/02/2011 | 20:37 | מאת:

שלום שרינה, פני לקונדיטור שיכול לעזור לך ביחסים הנכונים. בברכה,דנה

17/02/2011 | 14:03 | מאת: לאה

יש לי לאחרונה בעיה בשינה. אני מצליחה להרדם אבל יש לי בעיית יקיצה. אולי זה צרוף מקרים אבל בלילה אני שותה 2 כוסות קפה דיאטטיים (=כפית קקאו+סוכרזית+הרבה מיים רותחים+מעט חלב) האם יש סיכוי שזה מפריע לשינה? ואם כן כמה מרווח של זמן לפני שאני הולכת לישון עליי להפסיק לשתות שוקו? תודה!

18/02/2011 | 20:36 | מאת:

שלום לאה, ייתכן והקפאין בקקאו מפריע לך. ראשית נסי מספר לילות ללא המשקה וראי אם חל שינוי. אם כן, אזי אל תשתי לפחות 3-4- שעות לפני השינה. אם לא שינה דבר, כנראה זו לא הסיבה, אזי השעה לא ממש משנה. בברכה,דנה

17/02/2011 | 05:35 | מאת: בדוי

למה כל כך חשוב לאכול פירות? 2. לא פעם אחת שמעתי שקיווי זה דבר סופר בריא, האם זה נכון? הפרי הזה אפילו יותר בריא מתפוזים ותפוחים? 3.יש לי חנות פירות מתחת לבית ואני שותה שם 4 פעמיים בשבוע (בערך) פרישייק עם מספר פירות (תות, בננה, תמר וכו'), +חלב, רציתי לדעת אם זה דבר בריא? והאם הכמות לא גדולה מדי?. אני בן 16 וחצי. תודה רבה

18/02/2011 | 20:34 | מאת:

שלום, פירות נחשבים למקור מצויין להרבה ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. מומלץ כ- 3 מנות ביום. קיווי עשיר מאוד בויטמין C בדומה לפירות הדר ועל כן מומלץ. לרוב הבעיה במשקאות אלו שמוסיפים להם הרבה סוכר. במידה וזה טבעי, זו בהחלט מנה סבירה ועשירה ואין צורך בעוד פירות במהלך היום. זכור כי תמיד עדיף לצרוך פרי בצורתו הטבעית. בברכה,דנה

20/02/2011 | 03:17 | מאת: בדוי

!

16/02/2011 | 19:16 | מאת: אביה

אני מקבלת תוספי מזון לצורך עלייה במשקל. שמעתי על supervit מולטיויטמין, האם הכדורים האלה מספקים רק ויטמנים? או גם קלויריות?? האם הם תורמים לעלייה במשקל? סיפרו לי גם על elemental, מה תוכלו לספר לי על זה? האם הוא תורם לעלייה במשקל? זה מכיל הרבה קלוריות?? תודה מראש,

16/02/2011 | 21:17 | מאת:

שלום אביה, כדורי מולטיויטמין או תוספים בכדורים לא תורמים לעליה במשקל. מטרתם שונה ובעיקר לספק מרכיבי תזונה חסרים בדיאטה. לגבי elemental- אם את מתכוונת לפורמולת מזון מפורקת, היא מותאמת למצבי אלרגיה ותת ספיגה קשים. לא ברור לי מהי בעייתך ולכן קשה לפרט. בברכה,דנה

16/02/2011 | 18:43 | מאת: גאיה

שלום, אני בת 22, מאז ומתמיד בתת משקל ומאז ומתמיד בעיות עם המחזור ( שאולי פעמיים הגיע בדרך טבעית ללא גלולות) לפני כמה חודשים הבעיה היה החמירה והגעתי למשקל ממש נמוך, שקלתי 43 והגובה שלי הוא 1.70 אני תמיד רציתי להשמין אבל ללא הצלחה. כשהמצב החמיר פניתי לדיאטנית שרשמה לי סקנדי שייק, 2 שקיות ליום תוך כמה חודשים הצלחתי לעלות במשקל למשקל של 53. הייתי מאוד מרוצה, לצערי הרב כעת לא ניתן לקנות סקנדי שייק בבתי המרקחת כבר כמה שבועות, כבר הורדתי 2 קילו, ואני מפחדת לאבד את כל מה שהעליתי. מה עושים?? ניתן אולי להזמין מהאנטרנט?? יש תחליף קרוב בטעם ובקלוריות??? ( נסיתי אנשור ועוד כמה שיש בהם פחות קלוריות והטעם דיי נוראי) האם הסקנדי שייק אמור לחזור בקרוב??? אשמח לקבל המלצות לדברים קרובים בטעם ובקלוריות. תודה מראש, גאיה

16/02/2011 | 21:20 | מאת:

שלום גאיה, בהחלט יש פתרון. חברת "הדסה" מציעה פתרון הולם לסקנדישייק שלא יגיע יותר לארץ, ככל הנראה. הנה קישור של האתר להזמנות ישירות מהיצרן (מוצר כחול לבן). עליך להתמקד בסופרשייק שהינו מקבילה מוצלחת יותר של הסקנדישייק ומגיע במגוון טעמים. http://www.hadassa.co.il/index.html בברכה,דנה

16/02/2011 | 14:52 | מאת: משה

אני נוהג לאכול על בסיס קבוע שתי ארוחות ביום, בצהריים ובערב. מדובר בארוחות גדולות שכוללות את כל אבות המזון: חלבונים, פחמימות, שומנים, פירות וירקות. ידוע לי שמומלץ לפזר את מספר הארוחות ביום על פני מספר רב יותר של פעמים, כל פעם במנות קטנות יותר. השאלה שלי היא האם יכול להיגרם לגוף, ובמיוחד לממערכת העיכול, נזק כלשהו כתוצאה מהרגלי האכילה שלי. עלי לציין שאני בריא, חש בטוב ובמשקל תקין.

16/02/2011 | 21:21 | מאת:

שלום משה, כל עוד אין הוכחה חד משמעית לחשיבות ארוחת הבוקר יהיה קשה לי לומר שאופן אכילה שלך גורם לנזק. כן מחקרים הראו קשר נסיבתי בלבד בין אופן אכילה, כמות ארוחות ומחלות שונות, אך יותר חשוב אורח החיים הכללי, כלומר פעילות גופנית משולבת בתזונה נכונה , ללא עישון וכו'. בברכה,דנה

16/02/2011 | 13:49 | מאת: גליה

שלום.רציתי לדעת מה מומלץ לתת לתינוקות בני 7 חודשים במרק כאשר מדובר בירקות הכתומים כגון : גזר,בטטה, תפו"א ודלעת. האם זה נכון שלא מומלץ לתת את כולם יחד במרק כדי להימנע מעודף קרטין ? תודה גליה.

19/02/2011 | 17:31 | מאת:

גליה שלום, בטא קרוטן נמצא במזונות כתומים כגון גזר דלעת ובטטה. עודף יכול להגרם כאשר במשך כל היום אוכלים כמות מוגזמת. מנה אחת של מרק שתכיל כמה ירקות כתומים לא תביא לעודף. לתינוקות, פעוטות ולמבוגרים מומלץ להכין מרק ירקות שכולל גם ירקות שורש שציינת וקטניות כגון עדשים כתומות או ירוקות, שעועית, אפונה וכו. לפעוטות אני ממליצה על מרק שמכיל גם עוף או הודו אדום. בריאות שלמה, מיכל

16/02/2011 | 12:33 | מאת: קפה בוץ

שהכל ירד לתחתית הכוס ורק אז לשתות, ולא לשתות בשום פנים ואופן את הבוץ בסוף כי זה יגרום לסתימה בקיבה. האם זה נכון ?

שלום, לא, זה לא נכון. בברכה,דנה

16/02/2011 | 06:53 | מאת: נירה

שלום, לעולם לא אהבתי עגבניות, אך לאחרונה החלטתי להכריח את עצמי להוסיף אותה לתפריט היומי שלי. לצערי- בכל פעם לאחר האכילה, יש לי כאבי בטן והתנפחות. מה יכולה להיות הסיבה לכך? וחוץ מזה- מה כלכך טוב בעגבניה? תודה רבה!

16/02/2011 | 21:24 | מאת:

שלום נירה, איני יכולה לומר מהי הסיבה. ישנם אנשים הרגישים לעגבניות,ייתכן ואת אחת מהן. עגבניה עשירה מאוד בויטמין C וליקופן, נגזרת של ויטמין A הנחשבת למועילה מאוד לבריאות. את שניהם ניתן להשיג ממקורות אחרים, פירות וירקות אחרים, ולכן אין חובה לאכול עגבניה. בברכה,דנה

17/02/2011 | 19:01 | מאת: נירה

דנה תודה. אילו פירות וירקות עשירים בויטמין A מלבד עגבניה?

http://www.youtube.com/watch?v=-omKgWVREVk

שלום דורית, היתה לי היכרות עם התוכנה, אבל אני לא עובדת איתה, כך שלא אוכל להמליץ. בברכה,דנה

15/02/2011 | 15:08 | מאת: עוזי

אני חולה סכרת שמנטר את רמות הסוכר מעת לעת. עאשר אומרים לעשות בדיקה שעתיים אחרי אוכל למה הכוונה. שעתיים מתחילת הארוחה או, שעתיים מסיומה? מחכה לתשובה. בתודה מראש עוזי.

16/02/2011 | 21:26 | מאת:

שלום עוזי, הכוונה שעתיים מסיום הארוחה. בברכה,דנה

15/02/2011 | 09:41 | מאת: עדי

האם פרי הבננה מכיל כמות רבה של סיבים?

16/02/2011 | 21:28 | מאת:

שלום עדי, בננה בינונית מכילה כ- 2 גר' סיבים. זוהי כמות יפה בהחלט לפרי, לא מוגדרת כפרי העשיר ביותר. בברכה,דנה

15/02/2011 | 09:21 | מאת: צל

עברתי בדיקת קולונוסקופיה וצוין בבתוצאות:טחורים פנימיים,פרוקטיטיס קלה.האם התוצאות מחיבות טיפול כל שהוא? ברצוני להוסיף שעברתי ניתוח להסרת ערמונית סרטנית ולאחר שנה עברתי 35 הקרנות לאזור הבטן התחתונה (לפני 3 שנים ) אודה לכם על התיחסותכם.

16/02/2011 | 21:30 | מאת:

שלום, התוצאות מעידות על נזק קל בעקבות ההקרנות לאזור האגן שעברת. אם יש ביטוי קליני, כגון כאבים ביציאה, שלשולים ועוד, אפשר לעזור ולו במעט עם מזון. אם אין תופעות כאלו, חשוב להקפיד על תזונה נכונה, עשירה בסיבים תזונתיים ומגוונת.בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם דיאטנית קלינית באופן אישי. בברכה,דנה

17/02/2011 | 09:14 | מאת: צל

בתשובתך את ממליצה על תזונה עשירה בסיבים תזונתיים. האם תוכלי ליעץ לי במה להרבות באכילה ושתייה וממה להימנע. תודה

שלום רב, אמי(80)עברה לפני חודשיים ניתוח החלפת ברך. אורטופדית השתקמה מצויין, אבל סובלת מחוסר תיאבון משמעותי ומחולשה מתמשכת. איך ניתן לעזור לה? האם יש "תרופה" מעוררת תיאבון? תה צמחים מסויים? תרופה הומאופטית? תודה, מיכל

שלום מיכל, בוודאי שאפשר לעזור. פחות עם תרופות, צמחים וכו', אפשר פשוט לחזקה בעזרת תוספי מזון שונים. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

14/02/2011 | 16:03 | מאת: אמנון

לאחרונה רכשתי בבית מרקחת סטיביה בטיפות בשם סטוינול. האם אין הגבלה בשימוש. האם הוא יכול להחליף את הממתיקים המלאכותיים? האמת הטעם עבורי מצוין.דעתכם?

14/02/2011 | 16:05 | מאת:

שלום אמנון, מדובר בממתיק כבר ותיק בשוק.מותר לשימוש, לא ידוע על מגבלה כמותית, נחשב לבטוח ואף הוכנס לשימוש ע"י ה- FDA בארה"ב בשנתיים האחרונות. בברכה,דנה

14/02/2011 | 14:50 | מאת: שירי

שלום אני מנסה לאכול יותר נכון, זאת לא כל כך דיאטה אלא ניסיון לעבור לתזונה נכונה ואורח חיים בריא. הרכבתי לי תפריט של 1300 קלוריות ביום (ככה לפחות נראה לי), אשמח אם תבדקו אותו, תראו שלא הגזמתי ועברתי את ה1300 קלוריות ושלא חסר לי כלום מבחינת ויטמינים וכו', אז הינה התפריט: 6:15- 2 ביצים קטנות או קופסאת סרדינים או קופסאת טונה + כף שמן זית+ גמבה+ 2 פרכיות. 8:00- פרי. 12:00- 150 גר' דג בדר"כ סלמון מבושל או 150 גר' בשר רזה. 16:00- פרי. 19:00- כוס דוחן מבושל עם סלט שמורכב מגמבה, מלפפון,חסה ולימון. כמו כן אני עושה שעה הליכה ביום ו200 כפיפות בטן. תראו אני אשמח להוריד במשקל, אבל לא יותר מקילו אחד בשבוע. אני מעוניינת באורח חיים נכון ולא בדיאטת בזק שלאחריה אני אעלה כפול ממה שירדתי. אם טעיתי בחישוב הקלוריות, סילחו לי אני ממש לא מבינה גדולה בתחום זה ולכן פניתי אליכן. אשמח לכל הצעה לשיפור התפריט. עוד משהו: אני לא אוכלת מוצרי חלב, סויה, וגם לא טחינה. במהלך היום אני שותה 2 ליטר מים או לימונדה שלא מכילה סוכר או כל תחליף לסוכר, כלומר מים עם מיץ לימון סחוט בלבד.

14/02/2011 | 16:04 | מאת:

שלום שירי, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. התפריט שלך דל מאוד, חסרה נוכחות של מוצרי חלב, שאיני מבינה מדוע אינך צורכת אותם. חסר לך מקור לסידן. את לא אוכלת מספיק דגנים מלאים, חסר לך פירות וירקות, כמות שומן נמוכה מדי ועוד. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

14/02/2011 | 11:48 | מאת: אפי

יש האומרים שהצהוב בריא להורדת כולסטרול ויש האומרים ההפך. וגם מה הנכון? תודה, אפי

שלום אפי, ראשית לשאלתך הראושנה, אין העדפה בין צורת הבישול באופן כללי ובאופן פרטני לכולסטרול, בתנאי שמשתמשים בכמות שמן מופחתת ובשמן בריא. לגבי אכילת החלמון וכולסטרול- עד כה המחקרים מצאו כי אין קשר בין אכילת חלמון ביצה לעליית כולסטרול. ישנן אוכלסויות שאף אכילת החלמון מורידה כולסטרול. ההמלצה היום: ניתן לאכול ביצה על בסיס יומי, תוך התחשבות בביצה גם במזון שאנו אוכלים. בברכה,דנה

14/02/2011 | 11:38 | מאת: מאיה

בתי בת 4 מקבלת טיפול כמוטרפי ולכן סובלת מתאבון ירוד ואינה אוכלת כמו שצריך. ניסיתי לתת פדיאשור אבל בגלל ריח שלו וטעם היא לא אוכלת אותו. המליצו לי על אוסמולייט. איך ובכמה ניתן להשתמש אם בכלל?

14/02/2011 | 15:11 | מאת:

מאיה שלום, בשל מורכבות המקרה לא אוכל לענות לשאלתך בפורום. חסרה אינפורמציה טיפולית חשובה. אני ממליצה לך להתייעץ עם דיאטנית הילדים במחלקה בה ביתך עוברת את הטיפולים הכימותרפיים. יש בידיה את כל האינפורמציה הרפואית הרלוונטית והיא תוכל להציע תכשיר הזנה מתאים. החלמה מהירה, מיכל

14/02/2011 | 10:03 | מאת: נורית

שלום רב, בני בן 8 חודשיים התחלתי להוסיף לו מנה של דג טחון בשם כסיף למרק היומי האם מותר לתת דגים לתינוקות? מה בנוגע לכבד עוף אפשרי להוסיף למרק?

14/02/2011 | 15:06 | מאת:

נורית שלום, לפי ההמלצות החדשות של משרד הבריאות ניתן לתת דגים לפעוטות. הציעי דג פעמיים בשבוע ובשאר השבוע הציעי בקר, הודו אדום או עוף במרק. אם אפשר בחרי דגים שגדלו במיים הקרים ומכילים חומצות שומן מסוג אומגה 3 כגון סלמון, פורל, מקרל ועוד. אפשר להוסיף למרק גם כבד מדי פעם. לא להרבות במתן כבד היות ובצד הרכיבים המזינים שבו, יש בו גם הרבה רכיבים מאוד לא מזינים... בריאות שלמה, מיכל

13/02/2011 | 21:34 | מאת: יפעת

רציתי לדעת אם חלב דל שומן (1%) הוא חלב שפשוט הפרידו ממנו את השומן או שגם הוא עובר מיהול עם מים?...

14/02/2011 | 14:38 | מאת:

שלום יפעת, איני מומחית בנושא תעשיית החלב. המלצתי פני לאתר מועצת החלב לשאלות מקצועיות בתחום : http://www.milk.org.il/info/idb/about/contact.htm בברכה,דנה

13/02/2011 | 18:50 | מאת: ליאור

שלום רב אני בין 38 התחלתי דיאטה שנעשתה אצל איש מקצוע. שלפני מס שנים מאוד עזרה לי,כמובן שהייתי בביקורת והדיאטן אמר להתחיל מהתחלה עם אותה דיאטה. אלא שלאחר כמה ימים חזרתי בערב מהעבודה ופשוט "התנפלתי" על האוכל. ו7דווקא לאחר שנה של עלייה במשקל וחוסר פעילות גופנית.חידשתי את המנוי. מעניין אותי לדעת מדוע אכלתי בלי בקרה באותו ערב? וכיצד ניתן להמנע מנפילות כאלה? למרות יתכן שזה בגלל שעברה עלי שנה קשה מאוד הורי נפטרו במרחק שנה אחד מן השני. בברכה ליאור

14/02/2011 | 14:36 | מאת:

שלום ליאור, אין לי תשובה לגבי התנפלות האכילה שלך באותו הערב. לרוב מדובר בשילוב בין רעב לא מבוקר למצב רוח מתאים לסיטואציה. המנעות מנפילות דורשת לעיתים כוח מחזק. חוזר לדיאטן שטיפל בך לתמיכה מקצועית ומורלית. בברכה,דנה

13/02/2011 | 16:19 | מאת: מיטל

שלום רב. קצת מוטרדת. קניתי היום עוגיות חמאה של חברת MORENAS בקופסא שקופה קשיחה במיוחד עגולה. לאחר שאכלתי עוגייה אחת משהו גרם לי לבדוק את התאריך. אני בד"כ בודקת הכל. כאן אכלתי ושכחתי לבדוק לפני כן. אכלתי עוגייה אחת. התאריך בה יוצרו העוגיות הוא 15.10.2010 והתאריך האחרון לשיווק (שזה בעצם שימוש כידוע לכולנו): 15.2.2011. היום אנחנו יומיים לפני התאריך המיועד....האם יש סכנה ממשית לזיהום/סלמונלה או כל בעיה אחרת? או שלרוב, לפי נסיונכן, לוקחים טווח ביטחון ושהתאריך הזה הוא בטוח לשימוש?? אשמח לתשובה. מיטל.

13/02/2011 | 17:50 | מאת:

שלום מיטל, ראשית יש לבדוק מהם הרכיבים. אם יש ביצים אולי הסיכון גבוה יותר, אך לרוב העוגיות מבושלות ולכן אין סכנה. לרוב לוקחים מקדם בטחון. בכל מקרה, ממליצה שתחזרי לחנות ממנה קנית, שכן לא הגיוני לקנות היום עוגיות שפג תוקפן בעוד יומיים. בקשי להחליף. סכנה ממשית, אין. בברכה,דנה

13/02/2011 | 10:52 | מאת: רעות

שלום , רציתי לברר האם מומלץ לאכול ביצי דגים . זה שומני , האם זה שומן טוב או לא ? יש ביצים של זכר ושל נקבה ? מה מומלץ ? תודה

13/02/2011 | 16:06 | מאת:

שלום רעות, ביצי דגים יכולים להיות מזינים מאוד בחומצות שומן חיוניות ואף אומגה 3 (תלוי מקור הביצים). אך הביצים עשירות מאוד בשומן וכולסטרול, ולכן יש לצרוך במידה. כמובן תלוי אופן הכנתן. לא ידוע לי על ביצים ממקור זכר רק נקבה . ישנו מאכל דומה לביצי דגים שלמעשה אינו ביצי דגים אלא הזרע של הדגים הזכרים. לא ידוע לי על הבדל תזונתי ביניהם, כי אין מידע. בברכה,דנה

13/02/2011 | 10:00 | מאת: גליה

שלום. ברצוני לשאול האם ניתן להוסיף לפורמולה אינפמיל A.R 2 דייסות מסוגים שונים ? והאם ניתן להוסיף לאינפמיל את טיפות הברזל (פריפל) והוויטמין D שאני נותנת לבניי,האם לא תהיה בעיה מבחינת ספיגת הברזל ? (בניי הם פגים לשעבר שבוע 28, כרגע 7 חודשים כרונולוגי 4 חודשים מתוקן. שוקלים כ- 8 קילו ואינם פולטים. אנחנו ממשיכים עם אותה פורמולה בהמלצת הרופא המטפל). תודה גליה

14/02/2011 | 10:23 | מאת:

גליה שלום, לא ציינת מדוע את מבקשת להוסיף דייסה לאנפמיל. לא ניתן להוסיף דייסה לאנפמיל כיוון שזה עלול לגרום לעצירות. התכשיר עצמו מסמיך בקיבה. אין צורך להוסיף לו כלום. לגבי טיפות הברזל וויטמין D- תני אותן ישירות לפה כך תוכלי לדעת בוודאות שילדייך קיבלו אותן. אם תוסיפי לאנפמיל לא תדעי האם חלק נשאר על דפנות הבקבוק או במקרה בו הם לא שתו את כל המנה- אז כמה מהתוספים הם קיבלו בפועל. ויטמין D וברזל הם תוספים חשובים, והכרחי שילדייך יקבלו את כל הכמות. בריאות שלמה, מיכל

13/02/2011 | 09:40 | מאת: אסתי

הי אין לי צליאק, אבל החלטתי לנסות אכילה ללא גלוטן, היות ושמתי לב שאני מתנפחת כשאני אוכלת הרבה לחם, ונוטה לאבד שליטה באכילה של בצקים ממקור של חיטה, ואני מנסה לרדת במשקל. יתכן וזה מקרי, אבל בשבועיים האחרונים אני סובלת מבחילה קלה והצואה שלי נהייתה קצת רכה. האם זה יכול להיות תופעת לווי של הפסקת בצריכת לחם מחיטה מלאה? או של התחלת שימוש בלחם נטול גלוטן? אודה לתגובתכם. אסתי

13/02/2011 | 16:01 | מאת:

שלום אסתי, איני יכולה לומר מהי הסיבה ליציאה הרכה, ואיני יודעת אם יש קשר. ייתכן וזו בגלל ירידה בסיבים התזונתיים, ייתכנו סיבות נוספות. אם את מוותרת על חיטה מלאה כמקור לסיבים תזונתיים, תעשירי ממקור אחר, כגון קטניות, שבולת שועל, כוסמת, קינואה ועוד. בברכה,דנה

12/02/2011 | 12:44 | מאת: טלי

בני בן 5 חודשים גסטרו המליץ על אינפמיל נתתי לו כמה פעמים ולאחר מכן הפסקתי וחזרתי לסימילאק יש לציין שהוא פולט המון נחנק תוך כדי האוכל המון ותוך כדי שינהב כולל שיעול מה עושים? האם לחזור לאינפמיל למרות שגם בזה היה פולט כמו קוטג? תודה

12/02/2011 | 15:11 | מאת:

טלי שלום, אני מייעצת לך לחזור לרופא הגסטרו ללא דיחוי- אם אנפמיל AR לא מתאים לבנך יתכן והרקע לפליטות הוא לא רפלוקס ויש תכשיר הזנה אחר (לא סמלאק) שמתאים לו. אם התור לוקח זמן התייעצי בינתיים עם רופא הילדים- שיתן מענה או יעזור בהקדמת התור. בהצלחה ובריאות שלמה, מיכל

11/02/2011 | 07:45 | מאת: דני

דנה שלום הפניתי את השאלה הבאה גם לרופא בפורום העוסק בעצירויות, אך חשוב לי לשמוע גם את דעתך, מן ההיבט התזונתי. אני בן 38, בריא, סובל שנים רבות מעצירות כרונית. מטופל מזה כשנתיים על בסיס יום יומי בתכשיר נורמלקס. החומר הפעיל בו הינו PEG 3350, אשר מוגדר כלקסטיב אוסמוטי. השאלה שלי היא האם לדעתך התכשיר עלול לפגוע בספיגה של ויטמינים ומינרלים מן המזון ע"י הגוף. באתר של החברה המייצרת, חברת "תרו", נטען כי "הפעילות של נורמלקס היא מכנית ואינה מתערבת בביוכימיה של הגוף. נורמלקס אינרטי מבחינה פיזיולוגית, אינו נספג, אינו עובר מטאבוליזם במעי, ומופרש מהגוף בעיקרו בצואה. נורמלקס נטול השפעה על הפרשה וספיגה של אלקטרוליטים. במחקר ממושך בן שנה, לא נמצאו שינויים קליניים בתמונת הדם של הנבדקים, לרבות שינויים בהרכב האלקטרוליטים ובספירת הדם". האם לדעתך, מן הפן התזונתי, התכשיר עלול לפגוע בספיגה של ויטמינים, מינרלים ורכיבי תזונה חיוניים אחרים ע"י הגוף? הרופא שאליו הפניתי את השאלה בפורום העצירויות ענה לי כי מבחינתו התכשיר בטוח לשימוש ממושך, אך הוא לא התייחס לשאלת אפשרות הפגיעה בספיגת הויטמינים, ועל כן חשוב לי לשמוע את דעתך כתזונאית. תודה רבה!

11/02/2011 | 10:38 | מאת:

שלום דני, ראשית, הואיל ומדובר בתרופה המידע הרשום עליה מחייב את החברה, ואם הם טוענים שאין השפעה, אזי אין השפעה. ההשפעה של התרופה היא יצירת סביבה יותר נוזלית של הצואה המרככת אותה. אם הטיפול לא גורם לשלשולים מרובים, אזי לא אמורים להיות איבודים. איבודים דרך משלשלים נכון רק אם יש שלשולים מרובים בעקבות השימוש, לא בגלל החומר עצמו. בברכה,דנה

11/02/2011 | 00:19 | מאת: דנה

מאיזה גיל מומלץ לתת תוסף אומגה 3? יש לי שמן אומגה 3 ממקור דגי של חברת גרמזה, לא שמן פשתן , הוא מרוכז מאד, כף אחת שווה בערך לשש כמוסות במינון רגיל, או 2 כמוסות מרוכזות.האם יש מינון מומלץ לפעוטות?

12/02/2011 | 15:28 | מאת:

דנה שלום, אומגה 3 מומלץ בכל גיל. חשוב במיוחד בתינוקות. חומצות השומן מסוג אומגה 3 שחשובות הינן DHA EPA אולם ישנן חומצות שומן מסוג אומגה 6 שחשובות לא פחות בינקות כגון AA ו LA. תוסף מומלץ רק כאשר לא מקבלים מספיק במזון! לצורך הערכה כמה ילדך מקבל במזון פני לדיאטנית קלינית מומחית בילדים בקהילה. בתחליפי החלב יש קצת אומגה 3. היות ואין בידיי נתונים לגבי תזונת ילדך ולגבי הכמויות וסוג חומצות השומן שיש בשמן שאצלך אני לא יכולה להמליץ על כמויות. בגילאים הקטנים אני ממליצה על אכילת דגי ים כגון סלמון, פורל, מקרל בצורת קציצות- לוודא היטב שלא מכילים עצמות!!! המינון המומלץ הוא פעמיים בשבוע. בריאות שלמה, מיכל

10/02/2011 | 22:23 | מאת: מוטי

שלום רב, ברצוני לברר איזה דגן עדיף קוסקוס מלא או בורגול מלא? מה ההבדל. מהי קינואה? מוטי

11/02/2011 | 10:35 | מאת:

שלום מוטי, אני לא מכירה קוסקוס מלא. בורגול הוא הצורה "המלאה" של קוסקוס ולכן עדיף. קינואה- אינו דגן ולא קטנית. אלא צמח עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים וגם פחמימות. בברכה,דנה

10/02/2011 | 20:55 | מאת: אילנית

מה אפשר לאכול כדי קצת להתעורר כשאני חוזרת מעבודה ומת. מעייפות ולא יהיה משמין יותר מדי

11/02/2011 | 10:32 | מאת:

שלום אילנית, הכל תלוי במסגרת הקלורית שאת יכולה לעמוד בה. זה יכול להיות פרי כמו בננה, או חטיף אנרגיה מזין, או 2-3- יחידות של פרי מיובש , 2-3- קוביות שוקולד, קפה חזק ועוד. בברכה,דנה

10/02/2011 | 16:00 | מאת: שירה

שלום. אני בת 20 ובחודשים האחרונים סובלת מכאבי פרקים (ובמיוחד מכאבי ברכיים, מרפקים וקרסוליים). ביקרתי אצל שלושה אורטופדים שונים בקופ"ח וכל אחד מהם אמר לי שהוא לא רואה מה הסיבה לבעיה, שאני צריכה פשוט לחכות שהכאב יעבור או שהוא פשוט לא יודע ממה זה... אני בריאה וללא היסטוריה של דלקות פרקים במשפחה. למה יכולים להיות קשורים הכאבים? תודה רבה

שלום שירה, איני יודעת מהי הסיבה. את יכולה לפנות למומחה פרקים- ראומטולוג לבירור נוסף. בברכה,דנה

10/02/2011 | 11:30 | מאת: אמיר

הייתי מבקש לדעת איזה סוג של דגים מומלץ לאכילה האם קפוא? או טרי ? ואיזה סוגים ? לבעיית כולסטרול ושומן בדם כשהערך של שניהם הוא גבוה. אשמח לשמוע גם על סוגי אכילה נוספים מה מותר ומה אסור. תודה ויום נפלא .

שלום אמיר, ההמלצה מדברת על דגים טריים. ההמלצה מדברת על אכילת דגים ממוקר ים צפוני כגון: הרינג, מקרל, סרדינים, סלמון. הכוונה לדגים טריים ולא משומרים או מעושנים. המלצות נוספות עליך לקבל מייעוץ אישי אצל דיאטנית קלינית. בברכה,דנה

09/02/2011 | 18:38 | מאת: מור

שלום , שאלתי היא-האם מרק נקרא אכילה ושתייה בו זמנית [ מה שלא מומלץ] ואם כן למה זה נחשב מאכל בריאותי? ושאלתי השנייה היא האם גם חלב ביחד עם מזון אחר נחשב לאכילה בזמן הארחוה? תודה רבה :)

09/02/2011 | 21:01 | מאת:

שלום מור, אין המלצה להמנע מאכילה ושתיה ביחד, כך שבעיה זו נפתרה. מרק הוא מזון נוזלי לכל דבר. יכול להכיל את כל מרכיבי המזון פרט למרקמו הנוזלי. לרוב נחשב למזין מאוד, תלוי הרכב והכנה. אותה תשובה לגבי חלב, חלב הוא מזון במרקם נוזלי, ואין כל בעיה לשלבו עם מזון מוצק אחר. בברכה,דנה

09/02/2011 | 18:29 | מאת: רוי

שלום , יש לי כמה שאלות בנווגע לאלצין- 1.האם זה נכון שאלצין נספג פחות טוב כאשר הוא נאכל ביחד עם חלבון- אם זה נכון אז למה ואיזה חלבון? 2. האם יש איזה שהוא יתרון לבצל ושום מבושל על מקבליהם הטריים? 3. שמעתי גם ששמן זית מונע את הספיגה של האליצין מדוע זה קורה? ומדוע זה לא קורה בשמן אחר? תודה רבה..

10/02/2011 | 11:18 | מאת:

שלום רוי, 1. אין לי מידע בנושא לגבי נוכחות חלבון וספיגת אליצין. 2. מומלץ לצרוך כמקור טרי ולא מבושל שכן נהרס במהירות בחום או אידוי. 3. אין לי מידע מדעי לגבי ספיגת אליצין וגורמים מעכבים. בברכה,דנה

09/02/2011 | 15:59 | מאת: פלוני

שלום רב, אני בן 24 וגובהי 1.80 מטר. באביב 2010 שקלתי 94 קילוגרם ופניתי לדיאטנית לצורך חזרה למשקל תקין. בעזרתה הגעתי למשקל של 77.3 קילוגרם. באוקטובר 2010 נרשמתי למכון כושר על מנת לשמור על המשקל אליו הגעתי. במכון יש משקל שמוציא דף שבו רשום BMI,אחוזי שומן, מסת שומן וכו. כשהתחלתי להתאמן היו לי 16.6 אחוזי שומן ומסת שומן של 15 קילוגרם. אני מתאמן באופן קבוע, רץ 5 קילומטר פעמיים בשבוע, הלכתי להדרכה ובנו לי תוכנית ואני עובד על כל שרירי הגוף (כתפיים, חזה,יד קדמית,יד אחורית ורגליים) וכמו כן בכל אימון מבצע תרגילי בטן וגב. נשקלתי שוב לאחרונה (פברואר 2011) ומשקלי היה 78.5 קילוגרם (גבוה מכשהתחלתי), אך עוד יותר מדאיג הוא שאחוזי השומן הינם 19 אחוז ומסת השומן אף היא עלתה. אני שותה המון מים (2-3 ליטר ביום), ואך ורק מים או תה ללא סוכר (ולעיתים קרובות גם ללא קפאין), מקפיד על תזונה נכונה (ירקות,סיבים תזונתיים) וממשיך במתכונת האכילה כמו בתקופה שבה ירדתי במשקל. רציתי לדעת מה אני עושה לא נכון, ומה אני יכול לעשות כדי לשפר את המצב הזה?

09/02/2011 | 21:00 | מאת:

שלום, איני יכולה לומר מה אתה עושה לא נכון. קח בחשבון שהבדיקות והמשקלים הנ"ל מאוד לא מדוייקים (בלשון המעטה). המלצתי, פנה לדיאטנית במכון ו/או לזו שהיית אצלה לפני כן ונסו לשלב ביחד תפריט מתאים לפעילות גופנית שהוספת לאורח חייך. בברכה,דנה

09/02/2011 | 12:11 | מאת: נאוה

שלום רב, בתי בת שנתיים וחצי, סובלת ממחלת שריר - מיוטוניק דיסטרופי. היא באותו משקל כבר המון זמן, 12 קג'. להבנתי היא זקוקה לתזונה עתירת חלבונים. מבקשת המלצות למזון עשיר בחלבונים (מעבר לביצים, טחינה, עוף) אשמח גם להמלצה לפורמולה מתאימה, לתוספת יומית במקום מטרנה וכד'. רוב תודות.

10/02/2011 | 22:45 | מאת:

נאוה שלום רב, בשל מורכבות המקרה אני ממליצה לך בחום לפנות לדיאטנית קלינית מומחית בילדים שתבנה יחד איתך תפריט מתאים או שתמליץ על תכשיר הזנה בהתאם לצורך. בהצלחה, מיכל

08/02/2011 | 21:11 | מאת: אליעזר

שלום, האם קינמון משפיע על לחץ דם? אם כן, באיזה כיוון? אליעזר

09/02/2011 | 20:57 | מאת:

שלום אליעזר, המחקר המדעי התרכז יותר בנושא קינמון ואיזון רמות סוכר בדם. אין לי מידע עדכני או מדעי בנושא קינמון ולחץ דם. בברכה,דנה

08/02/2011 | 14:44 | מאת: שחר

שלום בני בן ה-4 שותה מידי יום חלב וניל, פעם אחת בבוקר כאשר הוא קם משינה ובפעם השניה בערב לפני שהוא הולך לישון. הוא שותה בבקבוק 150 מ"ל האם זה יותר מידי? תודה שחר

10/02/2011 | 22:36 | מאת:

שחר שלום, ילד בגיל 4 צריך 3 מנות חלב ליום. פעמיים ביום חלב וניל זה לא יותר מדי. אני מניחה שהוא מקבל עוד פעם ביום גבינה, מעדן, או מוצר חלבי אחר. קחי לתשומת לבך שזהו מוצר חלב ממותק. בריאות שלמה, מיכל

08/02/2011 | 13:22 | מאת: יעל ב

האם ג'ינגר עוזר לפרקים עצמות האם ג'ינגר מסוכר כמו פירות יבשים עושה אותו עבודה?

09/02/2011 | 20:56 | מאת:

שלום יעל, אין לי מידע מדעי בנושא. פני לפורום תזונה טבעית או אלטרנטיבית. בברכה,דנה

08/02/2011 | 11:20 | מאת: רמי

שלום יש רסק עגבניות 22BX ויש רסק 30 BX .הBX הוא אחוז המוצקים,אם כך הרי שרסק 30BX עדיף כי הוא סמיך יותר ויש בו יותר חומר תזונתי ופחות מים...האם אני צודק? תודה רמי

09/02/2011 | 20:55 | מאת:

שלום רמי, BX הוא קיצור המילה בריקס, שמשמעה אחוז החומר היבש (מוצקי העגבנייה) בנוזל. ועל כן, אם אתה מעוניין במוצר מרוכז יותר מבחינת מוצקי עגבניה, אזי לך לריכוז הגבוה יותר. זה בהחלט משנה את הטעם והמרקם. בברכה,דנה

10/02/2011 | 09:05 | מאת: רמי

מה רק מרקם וטעם? אם אני מעוניין בליקופן,אז ב30BX יש יותר ליקופן מ22BX ...נכון? תודה רמי

בני בן תשעה חודשים, התחלנו עם מוצרי חלב והשאלה שלי- כמה אחוזי שומן מומלץ לגבינות 5% או 9%? השאלה לגבי גבינות רכות כי לבן כמובן זה פחות ואני לא רוצה להרגיל אותו לשמנת או גבינות שמנות חוץ מכמובן בהמשך גבינה צהובה בכמויות סבירות. תודה.

דנה שלום, שאלת שאלה חשובה: שומן חשוב לילדים. אין צורך להגביל בשומן מהחי, מצד שני אין צורך להרבות בשומן מהחי. גבינות רכות 5% שומן מספיק בהחלט, אין בעיה עם גבינה צהובה מדי פעם. חשוב להציע גם שמנים איכותיים מהצומח כגון שמן זית (לא מטוגן), אבוקדו, טחינה, ועוד. בריאות שלמה, מיכל

07/02/2011 | 14:00 | מאת: דקלה

שלום, הנני בת 35 צמחונית. תזונתי כוללת פירות, ירקות, קטניות, שקדים, אגוזים ומעט מאוד מוצרי חלב. לא אוכלת ביצים ודגנים. רציתי לשאול האם אני יכולה לקבל חלבון מלא משילוב של קטניות ואגוזים או שקדים? אני יודעת שאצל צמחונים חלבון מלא מושג ע"י שילוב של דגנים וקטניות אבל אני לא אוכלת דגנים. כיצד אוכל להשיג בתזונה שלי חלבון מלא? האם ירקות מכילים חלבונים? תודה

07/02/2011 | 16:19 | מאת:

שלום דקלה, התשובה היא, לא. המנעות מדגנים באופן כללי חושפת אותך לחסרים תזונתים נוספים, בעיקר סוגים שונים של ויטמיני B, המנעי מכך. חלבון מלא יש בביצה ובאכילת כל קבוצות המזון. נסי לשלב יותר קינואה (קינואה אינה דגן). בברכה,דנה

07/02/2011 | 12:28 | מאת: ליהי

היי , 1.אני מרגישה שכשאני אוכלת בערב שהאוכל לא מתעכל או שאני קמה עייפה או נפוחה בפנים (אכילה ב 20 בערב ואני הולכת לישון בחצות). איזה מזונות רצוי לאכול בערב שמתעכלים מהר? 2. האם שיבולת שועל ע"ב מים זה פחמימה בלבד? האםזה טוב לאכול את זה אחרי אימון ? כמה קלוריות יש ב 4 כפות גדושות ע"ב מים ? 3.י ש לי בעיות בעיכול (נפיחות נוראית וגזים ) בכלל הקיבה שלי רגישה , האם כדאי להפריד פחמימות וחלבונים בארוחות? 4. אני רוצה לרדת 2 קג במשקל האם כדאי להפחית פחמימות ולבסס את התפריט שלי על חלבונים? 5. אני ממתיקה דברים עם סוכרה דיאט- האם ייתכן שהממתיק הזה עושה נפיחות ווגזים : ? במה אני יכולה להחליף אותו אם כן ?

07/02/2011 | 16:18 | מאת:

שלום ליהי, 1. כל מזון עובר תהליך עיכול, גם בשתיים לפנות בוקר. איני ממליצה לאכול בשעות אלו, אך הוא עובר תהליך עיכול מלא. לגבי הנפיחות, אין לי הסבר. רצוי לא לאכול בשעות מאוחרות ומזון שמתעכל לאט הוא מזון עשיר בשומן וסיבים תזונתיים. 2. שבולת שועל מכילה בעיקר פחמימות מורכבות והרבה סיבים תזונתיים אך גם מעט חלבון ושומן. מצויין לפני ואחרי אימון. ב- 4 כפות גדושות יש כ- 100-150 קק"ל. 3. הפרדת חלבונים ופחמימות לא תשנה לבעיית הגזים. 4. כל אדם מגיב בצורה שונה לדיאטות שונות, ב- 2 ק"ג ירידה אין הבדל בין הדיאטות, בעיקר הפחתה קלורית והוספת הוצאה אנרגתית. 5. בהחלט כן. לא להמתיק בכלל, להתרגל לשתות בלי כלום. בברכה,דנה

07/02/2011 | 09:39 | מאת: שי

אני בן 78, בריא ובכושר גופני טוב מאד. מזה חודשים אחדים אני סובל מריבוי גזים במערכת העיכול, ולעתים גם מעצירות. השוויתי את תפריט התזונה שלי עם רשימת מוצרי המזון העלולים לגרום לתופעה זו, ונראה לי שהגורם הסביר ביותר הוא החלב ומוצריו(אני צורך מדי יום כוס של איירן/יוגורט נוזלי, גביע יוגרט טבעי, כמאה גר' גבינה לבנה (סקי 5% ומעט גבינה למריחה). אינני נוטה לוותר על החלב ומוצריו. שאלתי: האם שימוש בתרוה או תוסף אחר המכיל לקטאז עשוי להיות הפיתרון לבעיה? אם כן: מהו המרשם המועדף, והאם יש צורך במרשם רופא?

07/02/2011 | 16:15 | מאת:

שלום שי, לאור גילך ושינויים בהרגלי יציאה, יש לפנות לרופא לבירור. לא סביר שפתחת בגיל 78 רגישות למוצרי חלב ובטח לא אחרי שאתה רגיל לאכול אותם כל הזמן. ככל הנראה מדובר בתופעה אחרת ויש לבררה ביסודיות.ישנה נטיה בגיל המבוגר לעצירות וגזים, אך אם השינוי חל ללא כל שינוי באורח חיים מעבר לכך, הדבר מחייב בירור. בברכה,דנה

07/02/2011 | 09:15 | מאת: מיכל

אם יש אפשרות לרגישות ללחם? בדיקת הצאליק תקינה. יש לי נפיחות בבטן תמיד.... אחרי בירור של שנתיים .אין לוקטוז...אין פרוקטוז. אין צאליק ..לא אוכלת סיבים ולא יוגורטים. פתאום חשבתי אולי משהו בלחם. אם כן איזה לחם את ממליצה??? רק לא שיפון----מנסיון מאוד מנפח.

07/02/2011 | 16:13 | מאת:

שלום מיכל, אין רגישות ללחם, יש רגישות לריכיבם שבו כגון שמרים גלוטן ואולי סיבים. אם אין לך אף אחד מאלו, ככל הנראה, אין לך רגישות ללחם. את יכולה לנסות להמנע ממנו ולראות כיצד את מרגישה. נסי מוצרים על בסיס אורז, או קמח תפוחי אדמה ועוד. בברכה,דנה

06/02/2011 | 23:58 | מאת: שרה

שלום ברצוני לדעת האם ישנן בדיקות דם (ויטמינים וכו') שניתן לבצע במקרים של דיכאון או חרדה, על מנת לשלול סיבה פיזיולוגית כמו חוסרים בתזונה למצב הנפשי (עקב צמחונות למשל ודיאטה). בתודה, שרה.

07/02/2011 | 08:59 | מאת:

שלום שרה, ראשית יש לוודא תפקוד תקין של בלוטת התריס. יש לקחת רמות ברזל, אבץ וויטמין B12.כל אלו יכולים להשפיע על מצב כללי ומצב רוח. בברכה,דנה