פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
04/02/2011 | 16:25 | מאת: אלי

שלום. אני בן 20 וסובל מכבד שומני לא אלכוהולי. מאז הרזיתי מעט, הפסקתי לאכול שומן רווי ואלכוהול. השאלה שלי היא לגבי פחמימות פשוטות - שהבנתי שזה לא טוב. אני משתדל לא להגזים אבל רוב צריכת הפחמימות שלי זה לחם\פסטה\תפו"א. כמו כן אוכל לפחות פרי-2 ביום. חוץ מזה לא אוכל ממתקים או מיצים. אז עד כמה מזיקות פחמימות פשוטות במצבי ? תודה מראש

05/02/2011 | 14:37 | מאת:

שלום אלי, פחמימות פשוטות גם כן תורמות להתפתחות השמנה וכבד שומני לכן מומלץ להוריד. חושב לבחור גם פחמימות מורכבות "בריאות, יותר. במקום לחם רגיל, פסטה ותפוחי אדמה רצוי להחליף בלחם שיפון/חיטה מלאה, פסטה מחיטה מלאה, אורז מלא, קטניות, כוסמת, קינואה ובטטה.ההמלצה לפירות 2-3- מנות ביום מפוזר על פני היום. חשוב לרדת למשקל תקין ולהוסיף פעילות גופנית. בברכה,דנה

04/02/2011 | 12:21 | מאת: שושנה

לד"ר גילה רוזן שלום רב! בתי בת 17.5 הגובה שלה 1.59 מישקל 46 כמה קלוריות היא צריכה לאכל ביום? כמה פעמים מומלץ לעשות בשבוע ספורט הליכה? תודה רבה שושנה

05/02/2011 | 14:35 | מאת:

שלום שושנה, טווח הקלוריות תלוי בגורמים נוספים כגון רמת פעילות, הרגלי אכילה ועוד. לשם כך עליה לפנות לייעוץ אישי. ההמלצה היא 30 דקות ליממה. בברכה,דנה

שלום רב, אני משתדלת להמנע מקצפות למיניהן, אבל כשבכל זאת צריך: מה עדיף (או מה גרוע פחות) - קצפת צמחית או שמנת מתוקה להקצפה? תודה!

שלום, מבחינת כמות השומן אין הבדל משמעותי. השמנת הצמחית טובה לנושא הכשרות בלבד. אני בכל מקרה ממליצה להמנע משתיהן. בברכה,דנה

03/02/2011 | 11:45 | מאת: רות

שלום.אים הבנתי נכון ממה שעניתם שמוצרי חלב גורמים לשתן בסיסי וגם רשמתם בתשובה אחרת שירקות ופירות גורמים לשתן בסיסי אין פה איזה טעות לגבי הירקות והפירות ?ואיזה מזונות גורמים לשתן חומצי? תודה

05/02/2011 | 14:33 | מאת:

שלום רות, אין טעות. זה לא סותר אחד את השני. שתן חומצי יותר נגרם מאכילת בשר, דגים וגבינות קשות. בברכה,דנה

03/02/2011 | 10:46 | מאת: גלי

שלום רב רציתי לשאול באם אין בעיה לתת לילדים בגילאי 4 עד 10 אומגה 3 על בסיס יומי?

03/02/2011 | 20:58 | מאת:

גלי שלום, אין בעיה בכלל, אני ממליצה בחום. אם את משקיעה באומגה 3 כתוסף ודאי שהוא מכיל חומצות שומן מסוג DHA EPA- אלו החומצות החשובות. הקפידי על המינונים המתאימים לפי גיל- רשום על כל אריזה. בריאות שלמה, מיכל

03/02/2011 | 09:44 | מאת: איה

שלום רב אני בחורה רזה, אולםלעיתים סובלת מתחושת נפיחות לא נעימה. האם יש תוספים או קפסולות שעשויות לעזור? האם הפרסומים לגבי יוגורטים שונים אכן נכונים? מה הדרך הטובה והיעילה ביותר להתגבר על תחושת הנפיחות? תודה

05/02/2011 | 14:32 | מאת:

שלום איה, ראשית יש לברר איזה מזון גורם לך לתחושת נפיחות. לרוב מדובר בסיבים תזונתיים ומזונות המעלים ייצור גזים כגון קטניות (אפונה, שעועית, עדשים, חומוס וכו' וכן משפחת המצליבים כגון ברוקולי, כרוב, כרובית, צנון, צנונית ועוד. כמו כן, חושב להקפיד על ארוחות קטנות ומסודרות, שתיה מרובה, פעילות גופנית סדירה ועוד. לגבי חיידקים פרוביוטיים אין המלצה חד משמעית, אבל את יכולה לנסות.מומלץ לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

03/02/2011 | 07:19 | מאת: איתי

עשיתי בדיקות דם וכל התוצאות תקינות חוץ מוויטמין די שהערך יצא בבדיקה 56.3 והסידן בערך נורמה תקין (9.20) אציין שאני נוטל ויטמין די בטיפות של חברת אלטמן כבר למעלה מחצי שנה כ-1600 יחב"ל ליום בממוצא. מה יכולות להיות הסיבות לחוסר, לאור העובדה שכל הערכים האחרים כן יצאו תקינים?

03/02/2011 | 08:47 | מאת:

שלום איתי, ייתכן והמינון אינו מספק. היום מדברים על מינונים גבוהים יותר. פנה לאנדוקרינולוג לייעוץ. בברכה,דנה

03/02/2011 | 00:21 | מאת: רון

שלום אימי בת ה87 לוקחת Bקומפלקס זה מיצב אותה מנטלית וקוגניטיבית ועוזר לה ,בין השאר, לישון. אך לאחרונה זה גורם לה לגרוד קשה בכל הגוף מה עושים כדי להמנע מן הגרוד? (האם זה הניאצין?) היש פתרון לבעיה? תודה מראש רון

03/02/2011 | 08:49 | מאת:

שלום רון, ראשית, איך אתה יודע שזה מה שגורם לה לגירוד. האם הפסקתם וראיתם שהגירוד פסק. מעבר לכך, אפשר לשנות את סוג התוסף מחברה אחרת ולראות האם חווה אותה תחושה. מעבר לכך כדי להתייעץ עם רופא מומחה לאלרגיות או עור. בברכה,דנה

02/02/2011 | 22:01 | מאת: גיא

שלום, רציתי לדת מה הטמפ' המוממלצת לבישול בשר בקר כך שערכו התזונתי יהיה בגבוה ביותר

03/02/2011 | 08:50 | מאת:

שלום גיא, ראשית, הטמפ' תלויה במידת העשיה שאתה שואף מהבשר.מעבר לכך יש את עניין הטעם והמרקם. במקרה זה עדיף להתייעץ עם קצב או מומחה לבשרים. בברכה,דנה

02/02/2011 | 19:30 | מאת: רות

שלום.האים מוגרי חלב גורמים לשתן חומצי או בסיסי? תודה.

03/02/2011 | 08:51 | מאת:

שלום רות, חלב ומוצרי חלב ניגר (לבן, יוגורט, מעדנים) תורמים ליצירת שתן בסיסי יותר. גבינות קשות תורמות יותר ליצירת שתן חומצי. בברכה,דנה

01/02/2011 | 23:45 | מאת: רות

שלום, רציתי לדעת אם יש סכנה בלקיחת כמוסת ליזין (500מ"ג) פעמיים בשבוע. ואם כן, מה הגבלת הזמן בה זה בסדר? תודה רבה

03/02/2011 | 08:52 | מאת:

שלום רות, לא ידוע לי על סכנה, אך השאלה היא, מה המטרה? בברכה,דנה

01/02/2011 | 23:33 | מאת: אופירה

שלום רב, שמעתי שכאשר תפוח האדמה (שנמצא הרבה זמן) מתחיל להצמיח את ה"סיבים" העבים שלו (מעין ענפים/עלים המשתרגים ממנו)זה סימן שהוא נעשה רעיל - האמנם? ואם כן, האם ניתן לאכול אותו אחרי שמסירים את אותם סיבים. תודה רבה.

03/02/2011 | 08:53 | מאת:

שלום אופירה, לא מומלץ לאכול תפו"א שהניץ פקעיות אלו, נוצר בו אכן חומר רעיל. אמנם הוא לא מסוכן בכמויות שנוצרות או בכמויות שאנו אוכלים, אך תמיד כדאי לאכול מזון טרי. בברכה,דנה

01/02/2011 | 18:46 | מאת: אילנה

עוד שאלה קטנה- יועצת בחברת תוספי מזון המליצה לי לקנות אומגה 3 בקפסולות +כורכום. האם נראה לך שזה יכול להואיל?או שזו תהיה הוצאת כספים מיותרת.

03/02/2011 | 08:54 | מאת:

שלום אילנה, הואיל והמחקרים לא חד משמעיים הייתי מנסה ורואה כיצד את מגיבה. זה מאוד תלוי מינון וסוג ולכן קשה לייעץ בנושא. בברכה,דנה

01/02/2011 | 16:47 | מאת: יוסי

אני אוכל 6 ארוחות ביום , בארוחת הצהרים אני אוכל חזה עוף ללא שמן ולדוגמא ספגטי ממש לאחר 20 דקות מתחיל אצלי סטרס בראש וחרדה אני מאבד אפילו את הצבע בפנים ,וצריך לאכול מתוק בשביל להרגיע את הסטרס, האם הדבר קשור לעיכול (בשל חוסר אנרגיה)או לחומצות האמינו שמפריעות לטריטופן (סרוטונין)להספג בזרם הדם?

01/02/2011 | 16:54 | מאת:

שלום יוסי, איני יכולה להסביר את התופעה על סמך התיאורים שלך. פנה לרופא המשפחה לבירור. בברכה,דנה

שלום רב, ביצעתי את בדיקת העמסת הסוכר והבדיקה הראשונה דווקא יצאה 102 שזה גבוה והעמסה עצמה יצאה תקינה.הרופאה אמרה שכל עוד זו רק בדיקה אחת מתוך ה-4 אין מה לחשוש ושכדאי שאחזור עליה שוב. אחרי חודש בשבוע 31 ביצעתי בדיקת סוכר בדם בצום והתוצאה שוב יצאה גבוהה 105. מה אני אמורה לעשות?ואיך ייתכן שהעמסה יצאה תקינה ודווקא הבדיקות שבצום יצאנה לא תקינות?האם אני צריכה להתחיל בדיאטה קפדנית?והאם יש קשר ללחץ בהריון שמעלה את רמת הסוכר? אודה לעזרתכם!

שלום שמרית, אני ממליצה לפנות בהקדם לדיאטנית קלינית.ייתכן ודיאטה מתאימה תפתור את הבעיה.אל תתחילי דיאטה לבד. בברכה,דנה

31/01/2011 | 15:12 | מאת: טל

אני צמחונית (לא בשר ולא דגים), אוכלת המון סוגי ירקות ופירות באופן יומיומי, כמו כן, שקדים ואגוזים (במידה כמובן), איך הייתן ממליצות לי להשלים באופן הטוב ביותר את החסכים בהעדר בשר ודגים בתזונה שלי. תודה מראש.

01/02/2011 | 11:13 | מאת:

שלום טל, ראשית, עליך להקפיד על אכילת מוצרי חלב וביצים כמקור לחלבון מן החי וכן למריכיבם מן החי שלא תקבלי מהצומח בעיקר ויטמין B12 וסידן. ייתכן ויהיו לך בכל זאת חסרים של אבץ, ברזל, B12 ולכן כדי להבדק באופן קבוע לחסרים. חשוב להשלים עם דגנים מלאים, כולל כוסמת, קינואה, קטניות ועוד. בברכה,דנה

31/01/2011 | 11:08 | מאת: עידו

שלום,אני בחורף ממש לא אוהב לשתות מים ובמקום זה מעדיף לשתות תה ירוק ללא סוכר(כ-6 כוסות ביום) האם זה יכול להוות לי תחליף למים או שאני צריך בכל זאת לשתות מים? תודה

01/02/2011 | 11:11 | מאת:

שלום עידו, תה אמנם נחשב לנוזל לכל דבר, אך לתה ירוק, המכיל כמות גדולה של קפאין, אפקט משתן, ולכן חשוב להשלים עם מקורות נוזלים אחרים כגון סודה, מיץ או מרק ( במידה וקשה לך לשתות מים). בברכה,דנה

31/01/2011 | 10:11 | מאת: אורלי

שלום רב , אני אוהבת מאד גרגרי תירס צהוב מקופסת שימורים האם הם טובים לבריאות או מזיקים לבריאות תודה רבה

01/02/2011 | 11:06 | מאת:

שלום אורלי, לרוב תירס משומר מכיל יותר סוכר לעומת תירס טרי, ולכן פחות מומלץ. בהחלט אפשר לגוון עם תירס משומר במהלך השבוע, תירס עשיר גם בסיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים חיוניים. בכל מקרה, עדיף לקנות טרי או מוקפא, לבשל ולהשתמש בגרעינים בהתאם. בברכה,דנה

30/01/2011 | 18:11 | מאת: דליה

האם מותר לאכול פרי אחד יבש לקינוח מיד לאחר הארוחה או שצריך להמתין שעתיים ?

שלום דליה, אין צורך להמתין, אפשר לאכול. בברכה,דנה

30/01/2011 | 17:45 | מאת: גילעד

שלום רב אני בן 39 ועברתי לפני 3 שבועות ניתוח לכריתת חלק מהמעי הדק עקב היצרות ואבצס זהו הניתוח השלישי שאני עובר,כל פעם עקב היצרות בהשקה לפני שבועיים התחלתי לאכול בהדרגה-תוך שמירה על דיאטת דלת שארית יש לי בעייה קטנה-הדיאטנית בביהח שבו נותחתי רוצה שאני יעבור לדיאטת דלת סיבים עכשיו ואילו הדיאטנית בגסטרו טוענת שאני צריך להישאר עדיין בדיאטת דלת שארית אני מבולבל קצת... זה גרם לי לפחד קצת מאוכל אני עדיין משלשל ויש לי המון גזים-זה מתגבר לקראת הערב ואפילו באמצע הלילה,דבר שמעיר אותי משנתי ומאוד מקשה על התיפקוד וההתאוששות אפשר לקבל דיעה או עיצה לגבי המצב מבחינה תזונתית האם למרות השילשולים ,כדאי להוסיף מאכלים לאט לאט יוצא לי גם שהרעב מתגבר לי בשעות הערב המאוחרות ואני מחזיק את עצמי לא לאכול כלום מהשעה 9-+ אודה לכן על העזרה

שלום גלעד, לצערי לא אוכל לתת לך מענה מפורט, הן בשל מסגרת הפורום והן בשל מורכבות המקרה. אני מניחה שאפשר בהדרגה לעבור לדיאטה עשירה יותר בסיבים עם הזמן, אך הייתי מציעה ללכת בעקבות הדיאטנית הנוכחית שיכולה לעקוב אחר הבעיות הקיימות. לרוב המלצות הדיאטנית בבית החולים רלוונטיות למהלך תקין של ניתוח, ובמקרה שלך נראה כי המהלך אינו תקין וטרם חזרת ליציאות תקינות. בברכה,דנה

29/01/2011 | 18:01 | מאת: יהודית

שלום, בתי, בת 20 רקדנית מקצועית, מחפשת ייעוץ תזונתי ייעודי עבורה. היכן אפשר למצוא דיאטנית/תזונאית שמתמחה ביעוץ לספורטים/רקדנים? בתי גרה בקרית חיים ובקיבוץ געתון, שם היא רוקדת בתי רוצה ייעוץ וליווי אישי למשך זמן מה. במסגרת קופות החולים (כללית), או באופן פרטי. תודה

30/01/2011 | 08:17 | מאת:

שלום יהודית, לצערי איני מכירה באופן אישי דיאטניות המתמחות בנושא. המלצתי, פני לפורום תזונה של מכון וינגייט אשר מנוהל ע"י איילת ויינשטיין, אני מקווה שהיא תוכל לעזור לך. בברכה,דנה

29/01/2011 | 15:14 | מאת: מיכל

שלום, הייתי רוצה לדעת מהן ההשפעות של עלייה\ירידה דרסטית באחוזי השומן? ממה העליה\הירידה הזו יכולה לנבוע? ואיך היא משפיעה על הגוף?

30/01/2011 | 08:18 | מאת:

שלום מיכל, האם תוכלי לחדד את שאלתך, היא אינה ברורה. בברכה,דנה

28/01/2011 | 22:44 | מאת: טל

שלום רב. אני בהריון שבוע 24 וסובלת מצרבות. כדי להתמודד טוב עם הצרבות אני מוהלת רבע כפית אבקת סודה לשתיה עם כוס מים כמעט 8 פעמים ביום. האם יש איזה סכנה בצריכה כזו גבוהה של סודה לשתיה? נזק לעובר? תודה.

30/01/2011 | 08:20 | מאת:

שלום טל, למיטב ידיעתי לא. הבעיה שאין הרבה תרופות נגד צרבות שניתן לצרוך בזמן ההריון ולכן לא משאיר הרבה אופציות חוץ מביקרבונט שבא או בסודה או בשילוב עם סידן. אין התנגדות או בעיה לצרוך זאת בזמן ההריון בתקופת הצרבות. ליתר בטחון, התייעצי עם רופא המשפחה או הנשים. בברכה,דנה

28/01/2011 | 19:15 | מאת: אילנה

בבדיקות דם שערכתי הרופא הפנה אותי לראומטולוג עקב חשד למחלה. שאלתי היא האם ישנם סוגי מזונות שמגבירים את המחלה או לחילופיו איזה מזונות מייטיבים עם המחלה? האם ישנם תוספי תזונה מסויימים שכדאי לקנות? תודה על תשובה מהירה

01/02/2011 | 11:02 | מאת:

שלום אילנה, ראשית יש לוודא שאכן קיימת מחלה ולטפל בהתאם. ייתכן והמלצות תזונתיות יהיו בהתאם לטיפול התרופתי. יש מעט מאוד מחקרים מדעיים ראויים שהוכיחו תועלת או נזק ממזון כזה או אחר. מדברים בעיקר על המנעות ממשפחת הסולניים (תפו"א, עגבניות, חצילים) ותוספת אומגה 3 במזון דרף דגים וזרעי פשתן. מעבר לכך אין המלצות מיוחדות פרט לאורח חיים בריא, ירידה במשקל (אם קיים עודף) ופעילות מתונה. בברכה,דנה

27/01/2011 | 20:24 | מאת: קרן

שלום דנה, אני צמחונית 5 שנים בלי שום כוונה להפסיק את האורך חיים הזה בקרוב, רציתי לדעת אם כן מהם המזונות שהכי חשוב לא להימנע מהם בתזונה כזאת על מנת לקבל את כל הויטמינים הדרושים. תודה

28/01/2011 | 08:23 | מאת:

שלום קרן, אינך יכולה לקבל את כל הויטמינים הדרושים אם את צמחונית. הבעיה העיקרית היא עם B12 שחסר בצומח לגמרי, וניתן לקחת תוסף. כמו כן, בתזונה צמחונית סביר להניח שיתפתח יותר חסר בברזל, אבץ וסידן, ולכן חשוב לאכול מכל קבוצות הירק, הפרי, דגנים מלאים, זרעים ועוד. חשוב לבצע בדיקות תכופות יותר לחסרים אפשריים. בברכה,דנה

27/01/2011 | 19:34 | מאת: אלעד

האם יש יתרון לאכול בשר נא כמו קרפצ'ו לדוגמא ואם כן מה יתרונותיו? כי לי זה נראה מגעיל ודם לא סטרילי,אך לפי מה שהבנתי מתי שהבשר בקירור אז אין אפשרות לחיידקים להיכנס אליו,ואני חשבתי שזה הפוך,בזמן חום החיידקים נהרסים..אז מה פשר העיניין?

28/01/2011 | 08:21 | מאת:

שלום אלעד, טווח הפעולה של חיידקים תלוי טמפרוטרה הינו די צר. בטמפ' גבוהות הוא נהרס או הופך ללא פעיל ובטמפ' נמוכות מאוד הוא לא פעיל, ולעיתים גם נהרס. בשר נא דווקא אינו מומלץ מבחינה זו, הואיל ויש סיכוי גבוה יותר לזיהום. קרפצ'יו בהחלט יכול להיות מקור לחיידקים רבים ולכן חשוב שהבשר יהי טרי מאוד ויוגש מיד, מקורר. כנ"ל לגבי דגים.היתרון בבשר לא מבושל הוא בכך שהוא לרוב טרי יותר ופחות מאבד מערכיו התזונתיים. בברכה,דנה

27/01/2011 | 17:19 | מאת: יוני

שלום, האם יש איזשהי בעיה עם נטילת ויטמין D ביחד עם חומצה פולית? האם יש מזונות ספציפיים שעוזרים לספיגה של הנ"ל? תודה רבה

28/01/2011 | 08:18 | מאת:

שלום יוני, אין בעיה ליטול יחד ואין צורך במשהו מיוחד לשיפור ספיגה של חומצה פולית. לגבי ויטמין D רצוי אחרי ארוחה המכילה שומן. בברכה,דנה

27/01/2011 | 09:48 | מאת: כוכבה

מאז שחליתי בסרטן השד לפני שנה וחצי , אני צורכת מידי יום כף עד שתיים זרעי פשתן טחונים, לאחרונה בבדיקת דם גיליתי כי האינזים אלקלין פוס גבוה האם יכול להיות קשר? קלציום גבוה גם הוא 10 וקלציום בשתן נמוך 20 בלבד.אני אחרי כימו והקרנות כבר שנה לא מקבלת שום תרופה . תודה מראש מודאגת

שלום כוכבה, לא נראה לי שיש קשר בין השניים. מציעה שתפני את השאלות לגבי הבדיקות לרופא המטפל. בברכה,דנה

26/01/2011 | 19:03 | מאת: יעקב

האם קורנפלקס שיבולת שועל מותרים באכילה כאשר יש מחלת שיגדון

27/01/2011 | 17:13 | מאת:

שלום יעקב, מזון לא גורם לשיגדון, וחושב לציין זאת. אנשים עם שיגדון (גאוט) לרוב סובלים או מעודף ייצור או מירידה בהפרשה בשתן. איני יודעת מי אתה ולכן ההגבלה בהתאם. בכל מקרה שבולת שועל מוגדרת כמזון שעלול להעלות רמות חומצה אורית ולכן כדאי להמנע מצריכה מוגברת שלה. בברכה,דנה

26/01/2011 | 15:11 | מאת: קרן

שלום, ראיתי פה בהודעה בפורום שמישהי שאלה עם איזה אוכל הכי כדאי לקחת תוסף תזונה ברזל והדיאטנית הגיבה לה שרצוי לקחת על בטן ריקה עם מיץ הדרים בלי לערבב עם זה כל סוג של אוכל. אך תמיד בהוראות על גבי האריזה כתוב שיש לקחת אותם עם הארוחה. אז לא ברור לי מה נכון, ולמה בעצם אסור לערבב מוצרי חלב עם ברזל? כך זה לא נספג? תודה.

27/01/2011 | 17:14 | מאת:

שלום קרן, אכן ההמלצה נשארת בעינה. מיץ הדרים המכיל ויטמין C מגביר ספיגה. ישנם הרבה מקורות מזון המתחרים על ספיגה של ברזל או נקשרים אליו, ולכן לא כדאי לקחת עם אוכל. המטרה לרחת אחרי ארוחה כדי שתהיה סביבה חומצית, אך מספיק לקחת חצי שעה-שעה אחרי מזון עם מיץ הדרים. לא מומלץ עם מוצרי חלב, כי סידן וברזל מתחרים על ספיגה במעי. בברכה,דנה

26/01/2011 | 04:41 | מאת: רונה

שלום, כשרשום לקחת תרופה/כדור עם אוכל, האם מספיק לקחת עם חצי כוס חלב?

27/01/2011 | 17:15 | מאת:

שלום רונה, לרוב כדאי לקחת עם מזון שנשאר יותר זמן בקיבה, כגון פרוסת לחם או 2 קרקרים עם גבינה או ריבה. בברכה,דנה

25/01/2011 | 23:56 | מאת: טליה

האם סוכר קנים בריא יותר ממולסה? האם פחות מעובד ממנה ומכיל יותר ויטמינים ומינרלים?

27/01/2011 | 17:16 | מאת:

שלום טליה, ישנה טענה סוכר קנים מזין יותר ופחות מעובד ממולסה. לצערי אין לי הרבה מידע מדעי בנושא.כמות הויטמינים ומינרלים זניחה בכל מקרה. בברכה,דנה

25/01/2011 | 17:43 | מאת: יכין

שלום יש דג סלמון בסופר זה וזה שעולה 60 שקל לקילוגרם ...ויש סלמון "פסקוביץ" בסופרמרקט זה וזה שעולה 30 שקל לקילו(בדיוק חצי) למה ההבדל? תודה יכין

27/01/2011 | 17:17 | מאת:

שלום יכין, קרוב לוודאי איכות ויבוא. בברכה,דנה

28/01/2011 | 16:35 | מאת: גיא

שלטונות נורבגיה מקפידים לא לזהם את הים שלהם-ואז יוצא שבשר הדג מכיל פחות חומרים מזהמים

25/01/2011 | 17:00 | מאת: אנג'לה

שלום ד"ר, רציתי לברר מהם נק' השריפה של שמנים. באילו שמנים מומלץ לטגן ובאילו לא? אדוה על תשובתך

27/01/2011 | 17:20 | מאת:

שלום אנג'לה, בכתובת זו מרוכזים נתונים אמינים לגבי נקודות עישון : http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point בכל מקרה השמנים המומלצים הם שמן קנולה ושמן אבוקדו. בברכה,דנה

25/01/2011 | 15:41 | מאת: יאיר

שלום לדנה- ישבתי עם חברים טבעוניים שאמרו שבאגוזים חסרה חומצה אמינית-ליזין-ושהם צריכים לשלב באכילתם קטניות באגוזים או דגניים וקטניות כדי לקבל חלבון שלם !!!! למה החלבון בעולם הצומח איננו שלם ? ואיך בעלי החיים הצמחוניים אינם סובלעים מחוסר חלבוני? פרות ועיזים בטבע למשל תודה יאיר

27/01/2011 | 17:22 | מאת:

שלום יאיר, בני האדם שונים מבעלי חיים וצמחים. מה שחיוני עבורנו אינו חיוני לחלק מבעלי החיים והם יודעים לייצר את החומרים הנ"ל לבד. ליזין מוגדרת כחומצת אמינו חיונית לבני אדם, איננו מסוגלים ליצרה לבד או מחומרי גלם אחרים, בעלי חיים כגון פרות ועיזים כן. לכן עלינו לקבל חומצת אמינו זו ממקור אחר, לדוגמה ביצה או בשר. בברכה,דנה

25/01/2011 | 15:28 | מאת: SARA

מ"ג ליום וקלרידקס סה"כ 1000מ"ג ליום ואומפרדקס 20 פעמיים ביום, לאחר 4 ימים של שימוש והרגשת חנק בגרון שהלכה וגברה פניתי לרופאה שהורתה לי למרות התחושות הקשות להמשיך, בנוסף זה עשה לי רעידןת שרירים בלתי רצוניות וכאבי שרירים, טעם מר ביותר בפה והרגשה כללית רעה, פניתי טלפונית לרופא אחר שהורה לי להוריד את כמות האנטיביוטיקה בלבד לחצי מאחר ומשקל גופי 39-40 קילו, אני בת 25 מבנה גוף קטן, האם זה יכול לגרום לעמידות החיידק בעתיד? מתי חולפת הרגשת המחנק בגרון וקשיי נעימות בבליעה

27/01/2011 | 17:22 | מאת:

שלום שרה, עליך להפנות שאלה זו לרופא המטפל. בברכה,דנה

25/01/2011 | 11:02 | מאת: האם גלוטן מזיק

לד''ר שלום , ברצוני לדעת האם גלוטן מזיק ? ואם יש קמח ,או קמח מלא ללא גלוטן,או קמח תחליפי, אשמח לתשובתך, תודה מרואש.

25/01/2011 | 13:21 | מאת:

שלום, גלוטן לא מזיק למי שלא אלרגי אליו. יש קמח ללא גלוטן בכל סופר במדפי הבריאות. בברכה,דנה

25/01/2011 | 09:26 | מאת: שרה

למטרת הרזיה וגם להיפטר מהתמכרות למתוך ופחממות יתר.האם יש גלוטין באורז אדום .והאים אורז אדום יותר טוב מאורז רגיל ?ומה בקשר לתפוחי אדמה האים מותר?אפויים .

שלום שרה, גלוטן קיים בחיטה, שעורה,שיפון, כוסמין ושובלת שועל ( רלוונטי לאלרגיים בלבד).אורז, תפוחי אדמה וקטניות לא מכילים גלוטן. אורז אדום נחשב למזין יותר לעומת אורז לבן בשל הרכב נוגדי חמצון. בברכה,דנה

25/01/2011 | 11:30 | מאת: שרה

אני עושה את הדיאטה בגלל שיש לי מעט סוכר גבוהה 111 (בת 53)ויש לי נטייה למתוק ממש מכורה ובשנה האחרונה הגזמתי עם המתוק לכן לקחתי את עצמי בידיים והחלטתי לעבור לדיאטה של נטולת גלוטין שתפור לי את הבעיה עם המתוק והעיפות שנופלת בצהרים .עליתי בנוסף גם 6 קג שקלתי 64 ועליתי ל 70 .כך שאני רוצה לאכל דברים שאין בהם גלוטין .מה את אומרת זה יעזור?בינתיים אני כבר שלושה ימים בדיאטה וירדתי 1 קג.

25/01/2011 | 15:00 | מאת:

שלום שרה, כל דיאטה המגבילה קבוצת מזון תעזור לך לרדת במשקל. אפשר למצוא מזונות עתירי קלוריות וסוכר גם ללא גלוטן, כך שלבעית ההתמכרות זה לא ישנה. אם תאכלי מכל קבוצות המזון באופן מאוזן תקבלי את אותה התוצאה. אין הכוחה ש"גמילה" מגלוטן תשפר מדדים טוב יותר מדיאטה מאוזנת אחרת. בברכה,דנה

שלום -המליצו לי לקחת פרוביוטיקה-אך הרופא רק צחק- והסביר שרוב החידקים או כולם --מתים בקיבה- ב PH -1 !!! וכי יש דרך להגן על החידקים ששמה מיקרוקפסולציה של סוכרים-ואז החידקים משתחררים מהכיסוי הסוכרי במעיים -ורובם יגיעו למעי הגס !!! וזו הוצאה של אגורות לכוס לבן. וכי גם מחממים את הכוסות --וזה הורג חידקים רבים. אודה לך אם תסבירו לי --אם כך הדבר-אז למה ליטול פרוביוטיקה ????? נכון שקראתי כמה מחקרים שהראו שיש אנשים שאומרים שזה עזר להם--אבל אולי יש להצלחה זו רמה של פלצבו ? או אולי לרוב האנשים זה לא עוזר-- ויתכן שרק למעטים זה עוזר--ורוב המאמרים שהוכיחו שאינו עוזר --פשוט לא מתפרסמים ,כי......מנוגד לגישה שמניחה שזה עוזר --ומאד!!! אשמח לעזרתכן --ובתודה יאיר

שלום יאיר, הטענה היא שמהכמות הגדולה כל כך שמגיעה בקפסולות בכל זאת חלק מהחיידקים יגיעו למעי. ההוכחה העיקרית בנושא פרוביוטיקה הוכחה בקרב אנשים הנוטלים אנטב' לזמן ממושך ולזיהום במערכת העיכול מסוג קלוסטרדיום. בברכה,דנה

שלום לדנה- אינני יודע אם הקפסולות אכן עמידות לחומציות הניכרת בקיבה... . אך אחד מההתפקידים של הקיבה הוא לחסל חידקים -- לכן מה עם חידקי האקטימל של שטראוס ושל תנובה--ששכחתי את שמו ? הם מתחסלים בקיבה--ואף אחד לא מצליח לשכנע את שטראוס ותנובה שיבצעו מיקרוקפסולציה סוכרית-- עמידה לחומצה ונמסה בסביבה בסיסית-- לחידקיהם-ואז החידקים אכן יפעלו ? האין זו הונאת הציבור למכור מוצר שמתיימר לעזור במעיים-כשהחידקים מתים בקיבה ?? ואיפה הדיאטנית שאיכפת לה מהאנשים שקונים ובולעים סתם חידקים שהולכים אל מותם המהיר...???!!?? מקווה לתשובה אמיצה-או להוכיח לי שאני טועה ומטעה את האימייל.... בתודה לתשובתך יאיר

25/01/2011 | 03:24 | מאת: יאיר

שלום- אני מבולבל. כל רופא ונטורופט אומר לי דבר אחר לגבי תוספות תזונה. פיקנוגנול 120 מג ליום ?עוזר למה ? ויטמין C ארבעה גר ליום !!! ניאצין 3 גרם ליום. כולסטרול טוטל 160 ---LDL פחות מ70.!!!! HDL גבוה משישים !!!! איך מגיעים לרמות אלו ? סטטינים ? ומה יעשה אחי שבכל כמות זעירה של כל סטטין-לרבות ליפיטור-קרסטור-סימוביל אפילו בכמות זעירה--הוא מיד הופ לחולה הסובל מכאבי שרירים קשים. הציעו פיברובט-רזינים-פיטוסטרולים-דיאטה !!! אך בנטילת פיברט הופיעו שוב כאבי השרירים....פיטוסטרולים לא עזרו. מגנזיום ציטרט או קרבונט ? אבל הם לא מתמוססים בחומצות כפי שבדקנו--ורק האוקסיד ....והוא היחידי שמעלה לי את המגנזיום בדם. ויטמין D שלשת אלפים יחידות ביום !!! היה לי נמוך.כעת אינני יודע כי קופח אומרת שכבר הוא נמדד אצלי והיה מעל 20 !!!! ....ולכן הם לא מוכנים לבדוק שנית ואם יש לי עודף ואני בסכנת הרעלה ???? יש כאלה שאומרים שצריך לקבל 400 יחידות ויטמין E ליום--ואחרים אומרים שאז מתים יותר מהר !!!! לגבי ויטמין C-אומרת פרופסור בוכמן שבאזור הגרם ליום הוא הופך לאוקסידט בעצמו =לרדיקל חופשי !!!! ואומגה 3--1400 מג ליום ? או הרבה יותר ? ואיך נדע עם המוצר נקי ולא מזוהם בשאריות מתכות כבדות מסוכנות --והרי אין על ייצורן שום פיקוח !!!! וכיוצ וכיוצ הבילבול גדול.!!! התעזרו ? אשמח לעזרתכן תודה יאיר

25/01/2011 | 11:00 | מאת:

שלום יאיר, אכן בלבול ענק, ולצערי אין הוכחות לגבי רוב התוספים. כל המחקרים שהראו תועלת דברו על מקור ממזון ולא תוסף ויש לבחון כל אחד בנפרד. אם אתה אוכל פירות, ירקות, דגנים מלאים וקטניות אין צורך בויטמין C ואין צורך במגנזיום. כף שמן ליום מספקת את כל הויטמין E שצריך. לא הוכחה תועלת בתוסף פרט לאוכלוסיות ספצפיות של סוכרתיים ומטופלי דיאליזה. אומגה 3- אין המלצה לתוסף, רק מהמזון- 1-2 מנות דג ליממה. ישנה המלצה למחלות מסויימות וגם שם המחקר לוקה בחסר. לגבי הסטטינים והבזופיבראטים- יש לפנות לרופא. ישנו סטטין שעושה פחות כאבי שרירים, יש לדבר עם הרופא. חשוב לשלב דיאטה מתאימה ופעילות גופנית. אם הרמות תקינות, אין צורך בטיפול. ניאצין- מוריד בעיקר טריגלצרידים ומעלה מצויין HDL, כרוך בתופעות לוואי יש לקחת בהתייעצות רופא בלבד. ויטמין D- יש להתייעץ עם אנדוקרינולוג לגבי מינונים. לגבי סוג המגנזיום- אין לי המלצה. בברכה,דנה

שלום לדיאטנית דנה-- תודתי לך לתשובתך. מגנזיום-- היות ואני סובל מהתכווצויות בשרירי הרגלים-וכמות המגנזיום בדם ירודה ( נכון שזה משקף רק מעט מהמגנזיום בגוף ) -הוספת מגנזיום אוקסיד 502 מג ליום העלתה אותו בדם והפסיקו ההתכווצויות. אבל --אולי יש לך הצעה טובה יותר ? מגנזיום ציטרט וקרבונט --לא נמסו-להפתעתנו-בחומצות בריכוזים של PH 1- 2- 3 !!!! הרוקח אתו ביצענו את הניסויים-טען שהבעיה היא בהכנת התוספים ונספחיהם. אני מביא דבר בשם אומרו. חבר רופא טילפן בענין זה לסולגר-אבל הם לא התיחסו בכלל לשאלתו. הוא במובן הפסיק לרשום תוצרת זו לחוליו. אגב-ויטהקוסט בארה"ב מייצרת --או אורזת--ומוכרת מגנסיום אוקסיד בזול !!! בארץ מיצרת או אורזת אותו חברת נווה-- ומחירו יקר--ומוסיפים לו כעת כמות גדולה של ויטמין B6 B1 ????? האין סכנה ללב ולכבד בכך ? בכמות קטנה אם יש חוסר בהם לאדם-אני יכול להבין--אבל בכמות גדולה ? הנה שאלה שאלתית לדיאטנית. אומגה 3- -חבר הראה לי את המלצת האיגוד הקרדיולוגי האמריקאי ל 1 גרם ליום. האם יש לך מחקרים שמפריכים זאת ?אשמח לקרוא ולהראות לו לו. ויטמין C האם יש לו יכולת לשפר כלי דם שטחיים ? אחותי סובלת מתופעה לא נעימה זו של שיטפי דם מסיביים בכל התקלות בחפץ. --פיקנוגנול 120 מג ליום שיפר בצורה מדהימה. אך הוא מאד יקר !! חשבתי--אם בחוסר ויטמין C יש שיטפי דם --כפגיעה ברקמות תומכות וכו---אולי בעודף מסוים זה ישפר את כלי הדם --אמנם הוורידיים בעור הידים-והרקמות התומכות ? מה דעתך ? האם יש מחקרים המוכיחים את הבעד או הנגד ? מה יש בפיקנוגנול שעושה זאת ? טאורין ? ומהו ? סטטינים- -הרופא ניסה את כל סוגי הסטטינים-והפיברטים- להוריד את הכוסטרול המוגבר וה LDL הגבוה אצל אחי--ולא נמצא אף אחד שלא גורם לו לכאבי שרירים. נכון שרק חלק זעיר במשתמשי הסטטינים לסוגיהם סובלים מכך-עם עליה ב CK או בלי !!!-אבל מי שסובל--זו בעית 100% שלו !! פיטוסטרול מוריד רק מעט- וכך גם אזטרול שזו כבר תרופה-רזינים עוזרים מעט-ודיאטה דלת כולסטרול לא משפרת.... הנה שאלה מהותית לדיאטנית -כשהרופא לא מוצא תשובה. ויטמין D--= אני וחברי סובלים מרמה נמוכה של ויטמין D. מעניין- בנטילת תוספת של 3000 יחידות ליום-שלא מצאתי לה המלצה אלא רק הקש חשיבתי-- -לחץ הדם מתאזן יותר !!!! גם אצל חברי. מה דעתך ? היש סיכון בכך ? הרופא לא כל כך ברור לו ענין הכמות הרצויה. לדעתו יש לשאול דיאטנית. הנה אני שואל. ויטמין E-- לא ידעתי שהיא עוזרת לסכרתיים ? במה ? בעבר היה לחץ לבלוע אותו כמניעה לבעיות בכלי דם-אבל חבר רופא סיפר לי שזה הוכח כלא נכון. אם יש מספיק ויטמין זה במזון-אז למה סכרתיים צריכים תוספת שלו ? וכמה ליום ? 50 מג ? עד 200 מג ליום ? למה מספרים שנטילתו בכמות מעל 400 ליום-מעלה את התמותה ? אני מתנצל על שאלותי הארוכות--אך הבעיות הן ארוכות בתודה לסבלנותך ולעזרתך יאיר הדיאטנית שאני מכיר לא מוכנה להכנס לבעיות אלו ואחרות-"כי הן למומחה". איזה מומחה הוא יותר מדיאטנית בעניני מזון ?

גדולה. מה עדיף לי לא לאכול כדי שלא יבצרו אבנים חדשות חוץ משתיה מרובה אני בת 30 ורזה 54 קג. אוכלת הרבה ירקות

שלום, ראשית יש לאבחן את סוג האבן ולתת המלצות בהתאם. הואיל וגילך צעיר חשוב לברר שאין מרכיב גנטי לבעיה והאם יש סיפור משפחתי. בברכה,דנה

23/01/2011 | 11:24 | מאת: בתיה

שלום אשמח לדעת האם ניתן לעזור ע"י תזונה במקרים של היפראוריצמיה והיפרקלצמיה גבולית, שכנראה נוצרו בעקבות שימוש ממושך בתרופת הפוסיד, לאשה בת 70 המטופלת בפוסיד עקב אי-ספיקת לב (משנית לית"ד ריאתי). תודה מראש על תשובה.

24/01/2011 | 17:39 | מאת:

שלום בתיה, באופן עקרוני אפשר לעזור מעט במידה ואנו מבינים את המנגנון ולא מדובר בתוצאת מעבדה המעידה על התייבשות יחסית ולא ממש פעילות ממשית של המלחים האלו כגבוהים. המלצתי התייעצי ראשית עם רופא נפרולוג האם ניתן לשפר תופעה זו. בכל מקרה מומלץ לפנות דליאטנית קלינית לייעוץ אישי הואיל ומחלתה מחייבת מעקב תזונתי בכל מקרה. אנשים אלו נוטים להכנס למצבי תת תזונה באופן תכוף יותר. בברכה,דנה

22/01/2011 | 10:04 | מאת: יהודית

אני מקבלת עכשיו כדורי אנטיביוטיקה בגלל דלקת גרון. הרוקח הציע לי לקחת כדורי פרביוטיקה חצי שעה אחרי האוכל. שמעתי שחשוב לקחת את כדורי הפרביוטיקה רק כשמסיימים את כל כדורי האנטיביוטיקה. מה נכון? מתי ואם לקחת פרביוטיקה?

שלום יהודית, ראשית, לא על כל אנטביוטיקה צריך לקחת פרוביוטיקה. תלוי במינון ובזמן הנטילה. אנטביוטיקה שנלקחת ל-5-7 ימים לא מחייבת טיפול כזה ואין שום המלצה לאיך ומתי. המלצתי, טלי את הפרוביוטיק לפי המלצת הרוקח. בברכה,דנה

22/01/2011 | 08:38 | מאת: שמואל

אבי בעל מחלת פרקינסון, וכן סובל עשרות שנים מהליקובקטר פילורי כרוני. כבר עשרות שנים שיש לו בעיות קשות מאוד באכילה. הוא אינו מוכן לאכול פירות וירקות כלל, ולא ארוחות שלמות אלא רק מנות מזון קטנטנות מקלוריות ריקות כ2-3 ביסקוויטים, פרוסת עוגה, ושתייה ממותקת זולה. הוא טוען שקשה לו בגלל הזיהום בקיבה, אבל אינו מוכן אף ליטול תוספי מזון וטוען כי הוא מאמין שהם הורסים את הבריאות שנשארה לו ולא תורמים לה. האם תוכלו להפנות אותי למאמר שבו מדברים בשבח תוספות הויטמינים לאנשים בתת-תזונה, בתקוה שזה ישפיע על הרציונל שלו?

שלום שמואל, לדאבוני לא אוכל לעזור לך, שכן אין מאמרים בנושא המוכיחים תועלת בנטילת תוספת ויטמינים באנשים בתת תזונה. כמו כן כדאי להוכיח תת תזונה אצל אביך. המלצתי, פנו לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי שתוכל להעריך את מצבו התזונתי באופן מקצועי ולהחליט האם יש מקום לתוספים ספציפיים, כגון ברזל, ויטמין B12 וכדומה. אין צורך לקחת תוסף של כולם בבת אחת, הואיל ומעולם לא הוכיח תועלת. בברכה,דנה

21/01/2011 | 19:57 | מאת: שולמית

מהם הערכים התזונתיים הגלומים בקיווי? האם הוא יכול לעזור בבעיה של עצירות? האם נכונה הטענה כי הוא עשיר בויטמין C אף יותר מפירות הדר? כמה קלוריות בערך יש בקיווי אחד בינוני?

23/01/2011 | 08:08 | מאת:

שלום שולמית, היתרונות של קיויי טמונים בתכולת ויטמין C גבוהה בדומה לפירות הדר, עגבניות ופלפלים. בקיווי אחד יש כ-30 קק"ל בבמוצע. בברכה,דנה

21/01/2011 | 16:20 | מאת: ירון

שלום רב,לאחר שהיה לי קצת יותר מחודש שילשולים וקצת בחילות רופא המשפחה שלח אותי למס בדיקות צואה,התגלה טפיל בשם dietamoeba fragillis טופלתי במשך 10 ימים בפלאגיל metronidazle לאחר סיום הטיפול התסמינים עברו אך החלה לי בעיה של קושי ביצאות וממש עצירות בהתחלה,ניסיתי לשלב פרביוטיקה אך לאחר שבוע זה עשה לי בחילות אז הפסקתי....הוספתי לאוכל בערב סלק ומיץ שזיפים וזה שיפר את היצאה קצת........[הכול יוצא כמו גוש בפעם אחת] כמו כן פעם בכמה ימים אני מרגיש כאב קל ביצאה והתחלתי להשתמש בפרקטוגליבנול{משחה לטחורים}לפני שנתיים היה לי טחור וזה עזר.....אני משתמש בה כבר 4 שבועות אני לא יודע עם זה טחור או לא אך זה עוזר.מה אתם ממליצים על מנת שמערכת העיקול שלי תחזור למצב תקין{בעיקר קושי ביצאות וחוסר גזים} ... המצב כבר נמשך חודשיים לאחר סיום האנטיביוטיקה .....תודה רבה

23/01/2011 | 08:07 | מאת:

שלום ירון, יש להקפיד על אכילת פירות וירקות, בעיקר ירקות, לשלב סיבים תזונתיים ממקור דגנים מלאים, כגון שבולת שועל, קינואה, כוסמת, שיפון וחיטה מלאה, לשתות כ- 2 ליטר מים ליממה ולחזור לפעילות גופנית על בסיס יומי. בברכה,דנה

20/01/2011 | 15:19 | מאת: רות

שלום מה יכולה להיות הסיבה שהשתן חומצי?האים אכילת הרבה ירקות גורמת לכך?אני אוכלת הרבה ירקות ושותה כמעט יום יום 2 ליטר מים ביום.ומה ניתן לעשות שה PH יהיה יותר מ 5. אים השתן חומצי תהיה נטיה להווצרות אבנים בכליות? או שאין לזה קשר. אשמח לקבל תשובה .לציין שאני בת 65. תודה.

23/01/2011 | 08:05 | מאת:

שלום רות, לרוב ירקות ופירות גורמים ליצירת שתן בסיסי ולא חומצי. במקרה שלך עדיף שתן חומצי למניעת היווצרות אבנים נוספות.שתן חומצי נוטה לייצר יותר אבני חומצת שתן ולא אבנים המבוססות על סידן. בברכה,דנה

20/01/2011 | 12:15 | מאת: טל

שלום, אשתי אובחנה באי סבילות ללקטוז לפני כשנה. כיום החלה להעזר בכדורי אנזים הלאקטז לפירוק הלקטוז לפני ארוחה. ברצוני לשאול: האם ישנה הגבלה למספר הכדורים היומי? האם ישנם השפעות בטווח הקצר/ארוך? מה לגבי נטילת האנזים במהלך הריון? ולבסוף, האם פרוש הדבר שלא יהיה ייצור לקטוז לחלב האם?ואם כן, איך זה ישפיע אליה? תודה מראש, טל

20/01/2011 | 12:31 | מאת:

שלום טל, לא ידוע לי על מגבלה בשימוש ובמינון, הואיל ונלקח בהתאם לארוחה ולכמות הלקטוז במזון. בכל מקרה אפשר להתייעץ עם רוקח ו/או רופא. אין השפעה לטווח הקצר או הארוך. הכדור עובד במערכת העיכול, לא נספג. לגבי מהלך ההריון, צריך להתייעץ עם רופא, להערכתי אין בעיה, הואיל וזהו אנזים והתרופה נשארת במערכת העיכול בלבד. אין כל קשר בין הרגישות ללקטוז של אשתך לייצור חלבונים אלו בחלב האם. בברכה,דנה

20/01/2011 | 12:05 | מאת: אבישי

שלום,אני בן 29 ומאוד אוהב לשתות קפה,למרות שאני נמנע מלשתות יותר מ 2-3 כוסות ביום השאלה שלי היא איזה קפה עדיף ובריא יותר לשתות קפה מגורען (נס קפה) או קפה שחור (תורכי)? ותודה רבה לכן על הפורום החשוב והיקר הזה

20/01/2011 | 12:29 | מאת:

שלום אבישי, ההבדל המשמעותי הוא בעיבוד ובכמות הקפאין. בקפה שחור יש יותר קפאין, אך מעבר לכך אין הבדל משמעותי. אתה יכול לבחור בין השניים כרצונך. בברכה,דנה

20/01/2011 | 11:59 | מאת: איתי

שלום, האם זה נכון שהגבינות דל שומן כמו הגבינה הצהובה 9% אינן בריאות ועדיף להשתמש בגבינה צהובה רגילה באופן מתון תודה

20/01/2011 | 12:01 | מאת:

שלום איתי, לא מצויין בשום מקום כי גבינות אלו אינן בריאות, אך צריך לקחת בחשבון מהי הצריכה הכוללת ואיך משתלבת בשאר המזון. בברכה,דנה