פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
20/01/2011 | 10:56 | מאת: הילה

שלום , יש לי שני בנים אחד בן חמש ואחד בן שנתיים , כאשר הם אכלו אוכל מרוסק הם אהבו מאוד ירקות ופירות , היום הם לא מוכנים לאכול פרי או ירק בכל דרך שהיא , אני מנסה לגוון , אני מציעה כל יום והם מנסים לטעום וישר מוצאים מהפה , מה לעשות ? אני אוכל כל יום יררקות ופירות ובעלי אוכל רק ירקות , בבית תמיד יש משניהם בשפע .

21/01/2011 | 11:29 | מאת:

שלום, ילדייך בגיל שבו עולה רמת הבררנות. סביב 2-6 שנים בממוצע ילדים נעשים יותר בררנים, וילדים שאכלו הכל מפסיקים פתאום לאכול מזונות מסוימים. אין ממה לחשוש. את כבר עושה את מה שצריך לעשות- את מציעה ירקות ופירות, אוכלת בעצמך, הם טועמים. המשיכי להציע אוכל מגוון, אל תשברי, זו הדרך. בלי לחץ, בלי הרבה תשומת לב סביב הנושא, וזה אמור להסתדר מעצמו. בהצלחה! מיכל

19/01/2011 | 21:21 | מאת: רות

שלום.יש לי אבנים בכליות מספר שנים ללאת תלונות. עשיתי איסוף שתן לאוקסלאט והיה תקין.הרופא אומר שבטח האבנים הם אבנים של סידן אני מבולבלת ולא מבינה איסוף שתך של סידן היה תקין אני יודעת שבבדיקת שתן לכללית ה PH בשתן אצלי הוא תמיד בתחום הנמוך של הנורמה הוא 5 אולי לפי זה ניתן אולי לדעת מה לאכול?אולי זו סיבה שהשתן חומצי? אין מחלות רקע אני בת 65.אוכלת הרבה מוצרי חלב וירקות ומקבלת כדור קלטראט 600מ"ג שזה קלציום וויטמין D שמונה טיפות ביום.תודה.

20/01/2011 | 12:05 | מאת:

שלום רות, נושא אבני הכליה הינו מורכב ביותר. ישנה חלוקה די ברורה שלסוגי האבנים. האחת אבני סידן למיניהן והשניה אבני חומצה אורית. אין אבני סידן לבד, הן לרוב אבני בידן אוקסלאט או אבני סידן-זרחן. איסופי השתן לאו דווקא משקפים את סוג האבן, אך רוב הסיכויים שאצלך לא מדובר באבני סידן אוקסלאט, אך יכול להיות שילוב. בשל חוסר אבחון של האבן קצת קשה לצאת בהמלצות ספציפיות, אך אתן לך המלצות כלליות: שתיה מרובה, עדיף מים (בגלל שלא ידוע מקור האבן), אכילה של מוצרי חלב דלי שומן, הגבלת מנת הבשר/עוף/דג ל- 100 גר' ליממה. להרבות באכילת ירקות, דגנים מלאים וקטניות, הפחתתה בכמות המלח וכמובן מעקב צמוד. בברכה,דנה

19/01/2011 | 18:43 | מאת: אנה-לי

שלום רב, עברתי ניתוח בריאטרי (שרוול)לפני כחצי שנה, כעת אני ב-BMI 25.4 ונותרו קילוגרמים בודדים לרדת.אתמול עשיתי בדיקות תקופתיות והתוצאה של ויטמין D הייתה 34.7 כאשר לפי טבלת הנורמה הטווחים הם 75-250.גם האבץ בגבול התחתון של הנורמה. אני נוטלת מולטיויטמינים,1 כדור קלציצ'ו וכדור אבץ.הכל נלקח כל יום בפקידה יתרה.אז יתכן שאני סובלת מתת-ספיגה כמו אצל המעוקפים? הברזל,המוגלובין,פריטין וB12 תקינים. אשמח לעצה ולהכוונה מקצועית בתודה מראש אנה-לי

20/01/2011 | 12:00 | מאת:

שלום אנה-לי, חסר בויטמין D נפוץ ללא כל קשר לניתוח שעברת, ורמתו הנמוכה לא מעידה על תת ספיגה. ייתכן ואת צריכה מינון גבוה יותר. לגבי האבץ, בדיקות דם אלו לא נחשבות למהימנות במיוחד ולכן קשה להתייחס לנתונים. המשיכי ליטול את הכדורים בכל מקרה ופני לדיאטנית להמשך ייעוץ להעשרה במזון. בברכה,דנה

19/01/2011 | 15:10 | מאת: rona

איך נקרא דיאטן שסיים לימודים אקדאים בתזונה אך לא עשה התמחות??

20/01/2011 | 11:58 | מאת:

שלום רונה, אדם המסיים לימודים בתואר ראשון בתזונה במוסד מוכר נקרא : בוגר במדעי התזונה". אין לו כל מקצוע וכן עפ"י החוק אסור לו לעסוק בתחום ללא רשיון, אותו יקבל אחרי התמחות ובחינה ממשלתית. בברכה,דנה

האם גבר בן 65 שהלחץ הדם שלו מתחת ל 110.70,יש מצב שהעוקים שלו נקיים לגמרי משקיעת כולסטרול,מה שנקרא פלאק..ששוקל כ 3 קילו פחות ממשקלו...כאשר לוקחים בחשבון שכולסטרול שוקע בעורקים ובכלי הדם במשך 65 שנים,בהחלט יש להם מישקל

שלום, בני האדם מוגדרים יצורים טרשתיים. החל מלידתנו אנו מייצרים תהליכים טרשתיים, כמובן שהקצב והוסג משתנה עם הגיל וגורמי סיכון מעבר לגנטיקה, כגון לחץ דם ועישון. אין אדם נקי מתהליכים טרשתיים, גם אם הוא האדם הבריא ביותר. לגבי משקל הפלאק, איני יכולה לומר, אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

19/01/2011 | 02:27 | מאת: משה

שלום ד"ר! בן 24 ובריא. האם 100 גרם גבינה צהובה (28%) ביום (באופן קבוע) עלולים להזיק? ושאלה נוספת, זה יכול לפגוע בספיגה של אלטרוקסין/פריזמה/וויטמין די/מולטיויטמין? *** אם זה משנה או לא, אני מתאמן בקביעות כבר שנים רבות, כוח והליכות ארוכות. תודה רבה!

20/01/2011 | 11:55 | מאת:

שלום משה, 100 גר' גבינה צהובה ביום מכילה לא מעט שומן רווי וכולסטרול, וכן כמויות לא מבוטלות של נתרן. לומר האם יזיק לך, איני יכולה לומר בוודאות, אך רצוי לגוון עם מוצרי חלב אחרים דלים יותר בשומן, על אף ולמרות הפעילות הגופנית שלך. לא ידוע לי שמשפיעה על ספיגה של התרופות הנ"ל, אך כדאי להתייעץ גם עם רוקח. בברכה,דנה

21/01/2011 | 16:28 | מאת: משה

צהובה של 9%? גיליתי שהיא טעימה בדיוק כמו הרגילה.. והאחוזים של הנתרן, סידן ושומן הרבה יותר טובים (למעלה ולמטה בהתאמה). תודה רבה!

18/01/2011 | 13:04 | מאת: לנה

שלום רב, האם אכילת עגבניות גורמת לעליה של רמת הטריגיציטים בדם?

18/01/2011 | 20:25 | מאת:

שלום לנה, לא ככל הידוע לי. בברכה,דנה

שלום רב בני בן 25 מתאמן באופן אינטנסיבי במשקלות בחדר כושר 4 פעמים בשבוע ולאחרונה החל לצרוך ארגינין לאחר שקרא שמרכיב זה חשוב וחיוני לגוף. הוא צורך 5 גר' לפני האימון מתוך אמונה שתוסף זה ישפר ויעצים את האימון. אבקש לדעת האם נטילה של תוסף זה אכן מועילה כפי שהוא מאמין ואין בצידה כל נזק. ברצוני לציין שבנוסף לכך בני שותה אבקת חלבון - כ 30 גר' ביום , OPTIMEN - מולטי ויטמין - כדור אחד ביום, אומגה 3 - כדור אחד ביום. אודה לתשובה מפורטת האם כל התוספים האלה אכן מועילים ונחוצים ואין נזק בצידם. בתודה

שלום רונן, ארגנין הינה חומצת אמינו חשובה לתפקוד תקין של שרירים, בנית חלבונים, ריפוי פצעים ועוד. איני מומחית לתזונת ספורט כך שאיני יכולה לומר כמה התוסף מועיל. לרוב המחקרים בנושא לוקים בחסר ואין עדויות מדעיות מספקות לכך. 30 גר' אבקת חלבון ביום אינה מזיקה, וכנ"ל לגבי תוסף מוליטויטמין ואומגה 3. בברכה,דנה

17/01/2011 | 16:16 | מאת: ציפי

תודה על התשובה לשאלה הקודמת. יש לי עוד שאלה - מה הערך התזונתי של כוסמת. האם יש הבדל בערך התזונתי בין כוסמת קלויה ולא קלויה? בשוק יש את שני הסוגים ורציתי לדעת האם יש לאחת מהן יתרונות על פני השניה. תודה.

20/01/2011 | 11:52 | מאת:

שלום ציפי, אני אפנה אותך לאתר בו תוכלי לראות את כל הנתונים לגבי אפי מוצרים, כולל כוסמת. כוסמת ידועה בשל סגולותיה כדגן עשיר בסיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים רבים. איני יודעת על ההבדלים בין הקלויה לרגילה. http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx בברכה,דנה

16/01/2011 | 15:36 | מאת: רונית

האם ילד המקבל אנטיביוטיקה במינון נמוך אחת ליומיים (למניעה ולא לטיפול) צריך לקחת פרוביוטיקה, או שמינון כזה אינו פוגע באוכלוסית החיידקים הידידותיים? תודה!

17/01/2011 | 10:28 | מאת:

רונית שלום, כל אנטיביוטיקה פוגעת באוכלוסיית החיידקים ומפרה את שיווי המשקל הטבעי. מומלץ לקבל פרוביוטיקה. אפשר כמשקה פרוביוטי, יוגורטים או אקטימל ודומיו. לשתות /לאכול לפחות שעה לפני האנטיביוטיקה או שעתיים אחרי. בריאות שלמה, מיכל

16/01/2011 | 13:36 | מאת: לינוי

כמה שומן יש ב-100 גרם חלבה וכמה מתוכם זה שומן רווי? תודה רבה ושבוע טוב :)

16/01/2011 | 13:56 | מאת:

שלום לינוי, ב-100 גר' חלבה יש 32 גר' שומן מתוכם 6 גר' שומן רווי. בברכה,דנה

17/01/2011 | 18:58 | מאת: לינוי

שלום, 1. אני צריכה לקחת את כל הנ"ל במהלך היום. בדר"כ לוקחת ברזל מוקדם בבקר וסידן בלילה. האם אפשר לקחת את הויטמנים ביחד ? או ביחד עם הברזל/סידן ? 2. אני לוקחת סידן קרבונט (של מכבי). שמעתי שיש סידן עם ספיגה טובה יותר. מה מומלץ ? תודה, אור.

שלום אור, את הויטמינים מסוג B את יכולה לקחת בכל עת בכל שילוב. סידן וברזל יש להפריד. ויטמין D ניתן לקחת בכל עת. יש סידן ציטראט שנספג טוב יותר אך גם יקר יותר. בברכה,דנה

איזה נקניקים הכי פחות בעייתים ? אגב למה נקניק נחשב בכלל למזון בעייתי ? תודה!

שלום עזר, כל הנקניקים מוגדרים כלא מזינים באופן גורף בשל תכולת נתרן גבוהה, וכן חומרים מסרטנים בתהליך העיבוד כגון ניטריטים וניטראטים. כמובן שאכילה ספורדית, כמו שאומרים : "אחת ל...." אינה מזיקה או משנה, אך לא באופן גורף. בברכה,דנה

15/01/2011 | 17:32 | מאת: רותם אלמוג

מהן הבעיות שנגרמות עקב מחסור בצריכת הסידן???

שלום רותם, סידן הינו מינרל חיוני לתפקוד תקין של הגוף. הסידן חשוב לתפקוד עצבי ושרירי וכן למינרלצזיה תקינה של העצם. כל מחסור באספקת סידן יגרור הפרשה של הורמון מיותרת בלוטת התריס אשר יביא להעלאת הסידן, בשל חשיבותו לתפקוד תקין של כל שריר בגוף, כולל שריר הלב. התוצאה ירידה בהפרשת סידן בשתן, אך גם עליה בפירוק עצם ובסופו של דבר למחלת עצם. מחקרים מראים כי אנשים שצרכו פחות סידן בדיאטה, החל מגיל הילדות, סבלו יותר משברים פתולוגיים בגיל צעיר ומבוגר, ועל כן חשוב לספק לגוף את הסידן באופן חיצוני, בין אם מזון ובים אם תוסף. בברכה,דנה

15/01/2011 | 16:52 | מאת: קרן

שלום, אני בת 23 ישנה בעיה שמאוד מטרידה אותי ומשפיעה לי על הביטחון העצמי: אני נראית מאוד קטנה לגילי, מבנה הגוף שלי קטן ורזה, הפנים שלי קטנות, אנשים בטוחים שאני בת 12, ואני כבר עוד מעט בת 24.. רציתי לדעת האם יש דרכים ע"י תזונה או כושר שיכולים לעזור לזה או שזה הכל גנטיקה ואני אצטרך לחיות עם זה. תודה

15/01/2011 | 20:58 | מאת: קרן

יש לציין שאני צמחונית 5 שנים

16/01/2011 | 10:56 | מאת:

שלום קרן, לרוב מבנה גוף לא ממש משתנה בגילך ולכן קרוב לוודאי שלא תגבהי. את כן יכולה לעלות במשקל, אך נשאלת השאלה של יחסים בין מסת שומן לשריר וכיצד את מעלה במשקל. הצמחונות בהחלט לא מסויפה ליכולת שלך לצבור מסת שריר. המלצתי, פני לייעוץ, ולו חד פעמי, אצל דיאטנית בקופת החולים ונסי יחד עימה לברר כיצד ניתן לשפר את המראה בעזרת תזונה נכונה. בברכה,דנה

15/01/2011 | 16:52 | מאת: ע.ל.

שלום הבת שלי כמעט בתב 5 חודשים. גילינו כי היא אלרגית לחלב פרה מגיל 5 ימים, כאשר ניסינו פעם ראשונה לתת לה תחליף חלב אם. לאחר אישפוז בן 3 ימים קיבלנו מרשם לנוטרמיגן (תחליף מזון לתינוקות אלרגיים). רוב התזונה שלה היא חלב אם (מהנקה ומשאיבה, אך היא מקבלת גם נוטרמיגן. התברר לי לאחרונה כי סויה אינה מומלצת לילדים עקב המצאותו של פיטואסטרוגן, הגורם להתפתחות מינית מואצת. בנוטרמיגן רשום כי אחד המרכיבים הינו "שמן סויה". השאלה היא האם גם שמן סויה מכיל פיטואסטרוגן או רק חלבון סויה? אני מאוד מודאגת מכיוון שבדיוק בימים אלה אני מפסיקה את מתן חלב האם, ועוברת להאכלה מלאה של נוטרמיגן. אנא, תשובתכם המהירה ע.ל.

17/01/2011 | 10:51 | מאת:

ע.ל. שלום, נוטרמיגן הוא תחליף חלב אם מצוין לתינוקות שאלרגיים לחלבון חלב פרה! ככל הידוע לי כמות הפיטואסטרוגנים בשמן קטנה מאוד ואין לחשוש ממנה. סויה מלאה אינה מומלצת לילדים כתחליף למנה בשרית באופן בלעדי. בהצלחה! מיכל

15/01/2011 | 15:40 | מאת: פוליציסטית

שלום, אני בת 24, גובה 1.58 משקל 64. תזונאית מקופת החולים רשמה לי תזונה דלת פחמימות עקב תסמונת השחלות הפוליציסטיות. אני לא יורדת במשקל, ולכן בדקתי את הערכים התזונתיים שאני אוכלת כל יום (אני אוכלת בדיוק לפי ההנחיות שלה). גיליתי שאני אוכלת כ-1200 קלוריות ביום, מהן 40 גרם של שומן! זה נראה לי המון שומן, האם זה מה שפוגע בירידה במשקל? אני מפחדת להוריד מהשומן כדי לא לאכול מעט מדי קלוריות ולהיכנס לפלאטו. מצד שני, אסור לי להעלות פחמימות. יש לציין שאני צמחונית. הנה מה שאני אוכלת ביום: על הבוקר: כוס מים, קפה ללא סוכר ארוחת עשר: סנדוויץ' גבנ"צ/ אבוקדו + ירקות, קפה צהריים: סלט + טופו + טחינה 2 כפות ביניים: פרי, קפה ערב: ביצה קשה, ירקות חתוכים, פרוסת לחם, יוגורט חצי גביע לילה: קנקן תה ללא סוכר תודה רבה!

שלום, ראשית 40 גר' שומן מהווים 30% מסך הקלוריות שלך וזוהי ההמלצה לדיאטה מאוזנת, כך שזו לא הסיבה. עליך להוסיף הרבה פעילות גופנית להורדת העמידות לאינסולין המלווה שחלות פוליצסטיות, כמו כן כדאי להתייעץ עם רופא הנשים לנטילת גלולות ו/או טיפול בתרופה בשם מטפורמין. בברכה,דנה

15/01/2011 | 12:54 | מאת: דוד

שלום רב, היום ללא שימת לב אכלתי קורנפלקס עם יוגורוט ולאחר מכן שמתי לב כי בקורנפלקס היו תולעים קטנים לבנים. האם זה מסוכן? מה עליי לעשות?

15/01/2011 | 22:39 | מאת:

שלום דוד, זה לא מסוכן, הן מתעכלות בחומציות הקיבה. בברכה,דנה

16/01/2011 | 00:30 | מאת: דוד

תודה רבה על התגובה המהירה,חששתי מאוד ומאוד שמחתי לקבל את התשובה. שוב, תודה רבה.

15/01/2011 | 08:44 | מאת: ציפי

שלום, ברצוני לדעת האם אפשר לתת לילד בגיל 15 חודשים - מרק מעדשים ירוקות? האם זה גורם לגזים? האם אפשר לתת עוגיות המכילות גרעיני קואקר שלמים? האם קואקר נכלל בקטגוריה של פיצוחים שמסוכנים לילדים קטנים? אני יודעת שהדברים האלה מכילים ברזל, לכן אני רוצה לתת אותם לנכדי. תודה.

15/01/2011 | 21:22 | מאת:

ציפי שלום, נפלא שאת שואלת ודואגת לנכדך. מותר ורצוי לתת עדשים ירוקים. להפחתת הגזים את יכולה להשרות אותם מספר שעות לפני הבישול. גזים הם תופעה טבעית ואין לחשוש ממנה. קואקר לא נכלל בקטגוריה של פיצוחים. אפשר לתת לו עוגיה עם קואקר. למטרה החשובה של העשרה בברזל אני ממליצה לדאוג שיקבל 3 פעמים בשבוע מנה בשרית עשירה בברזל: בקר או הודו אדום, ושאר השבוע עוף או קטניות. שבוע טוב, מיכל

15/01/2011 | 07:02 | מאת: אילה

בכל האתרים מופיע כי אינדקס גליקמי של שעועית ירוקה הינו 79 כלומר גבוה. האם הדבר נכון? מדובר על סכרת הריונית ויש חשיבות לערכים. תודה אילה

15/01/2011 | 22:36 | מאת:

שלום אילה, אינדקס גליקמי הינו יחסי לסוכר או ללחם. 79 לא נחשב גבוה, אך גם לא נמוך. הבדיקה מראה כמה 50 גר' פחמימות מקור של שעועית מעלה סוכר. רובינו לא אוכלים כמות כזו, כך שאין לזה משמעות ממשית. את יכולה לאכול שעועית ירוקה בתפריט של סוכרת באופן כללי וגם סוכרת הריונית. המנה כ- כוס מבושלת. בברכה,דנה

14/01/2011 | 19:38 | מאת: צחי שם-אור

שלום רב!! קיבלתי את הבקבוק במתנה,ואני לא יודע מה היתרונות והחסרונות של השמן הנ"ל,השמן בצבע כתום!! לתגובות 052-5667800

שלום צחי, לא ממליצה על שמן זה. עפ"י הנתונים באתר שלהם, בדומה לשמנים אחרים, מכיל כמות גדולה מאוד של שומן רווי. האויל וישנה בחירה מוצלחת יותר של שמן זית וקנולה, לא הייתי בוחרת בשמן זה. בברכה,דנה

שלום רב, אני בהריון בשבוע 9 ובבדיקות דם יצאו RBC- 3.84 HGB-11.4 HCT-33.8 ורמות ברזל תקינות של 137.4. שאלתי היא כיצד אני יכולה להעלות את רמות ההמוגלובין? זאת לאור העובדה שרמות הברזל שלי דיי גבוהות וכעת התחלתי לקחת תוסף- מולטיויטמין (מטרנה). תודה, עדי.

שלום הודיה, רמות המוגלובין נמוכות יכולות לעלות בעזרת תזונה אם מדובר חבסר של ויטמין B12, חומצה פולית וברזל. בהנחה שאין לך חסר בשניים הראשנים ובאחרון אין בוודאות חסר, אין לתזונה יכולת לעזור. כמו כ, קחי בחשבון שההמוגלובין יורד בהריון בעיקר בגלל נפח פיזור גדול יותר באישה, בשל הגדלת נפח כלי הדם, ולמעשה אנו רואים המוגלובין מדולל יותר, אך יכולותיו נשארות זהות מבחינת יכולת העברת חמצן לתאים ופינוי CO2, מהתאים. בברכה,דנה

14/01/2011 | 10:58 | מאת: ניקול

שלום, הייתי רוצה לדעת מה התזונה התאימה לגסטרופרזיס

15/01/2011 | 22:30 | מאת:

שלום ניקול, בעיקר מדובר בהתנהגות אכילה, אשר כוללת ארוחות קטנות וצפופות במהלך כל היממה ולהמנע לגמרי מארוחות גדולות. לא לשכב אחרי הארוחה, ארוחה אחרונה כשעתיים-שלוש לפני השינה, המנעות ממזונות אשר מעלים זמן ריקון קיבה, בעיקר מזונות עתירי שומן ואלו המכילים כמות גדולה של סיבים תזונתיים. גם לאורז וכרוב זמן ריקון גבוה, לכן כדאי להמנע מאלו. מומלץ להתייעץ עם גסטרואנטרולוג לגבי טיפול תרופתי. בברכה,דנה

14/01/2011 | 09:38 | מאת: רונית

שלום רב, ביתי ילדה בריאה, אינה אכלנית במיוחד. בימים האחרונים מתלוננת על כאבי בטן ושילשולים. התופעות הינן כל כמה שעות התקף של כמה דקות. בבדיקת רופא - תקין. הילדה לוקחת ויטמין C ואומגה 3. האם מומלץ לתת לה פרוביוטיקה? האם מומלץ לתת באופן קבוע או רק בזמנים מסויימים (חולי, תקופת החורף). תודה רבה

17/01/2011 | 10:23 | מאת:

רונית שלום, פרוביוטיקה בצורת מזון כגון אקטימל אין מניעה, אפילו מומלץ, לתת כל השנה. בזמן מחלה-כמו שלשול, שווה לתת פרוביוטיקה כתוסף מזון. אם היא תזדקק לאנטיביוטיקה לתת את התוסף הפרוביוטי לפחות שעה לפני האנטיביוטיקה או שעתיים אחרי. אם התקף הכאבים והשלשול לא חולף כעבור מספר ימים פני לבדיקה חוזרת. ציינת שהיא מקבלת תוספת ויטמין C. על איזה רקע? מי המליץ? אין צורך לקחת תוספת ויטמינים ללא המלצה. אומגה 3 מומלץ בחום. בריאות שלמה, מיכל

14/01/2011 | 06:45 | מאת: פנסיונר

האם הערכים התזונתיים של שום טרי,שווה לזה של אבקת שום. ומה הם הערכים התזונתיים של תבלין הזעתר,במה הוא מועיל לגוף האדם

15/01/2011 | 22:28 | מאת:

שלום, התשובה היא, לא, זה לא שווה. אם אתה רוצה שום בשל סגולותיו הרפואיות, הכוונה לשום טרי. לא ידוע לי על תכונות מיוחדות לזעתר, לא כאלו שנבחנו מדעית. בברכה,דנה

13/01/2011 | 18:11 | מאת: אמא ל 2

שלום רב ילדתי את בני השני לפני כחודשיים וחצי במהלך ההריון עליתי כ 8 קילו שרובם כבר ירדו אך לפני ההריון עליתי כ 5 קילו כרגע אני רוצה לחזור למשקל של לפני העליות מה שאומר להוריד 10 ק"ג הנקתי באופן מלא עד לפני שבוע ועכשיו אני מניקה כל היום פרט לארוחה אחת של תחליף איך אני יכולה "לנצל" את שריפת הקלוריות שבהנקה כדי להוריד ממשקלי ומבלי לפגוע באיכות החלב ומבלי להחסיר דברים חיוניים? מודה מראש על התשובה

15/01/2011 | 22:27 | מאת:

שלום, הואיל ודיאטה להורדה במשקל יכולה להוביל לחסרים תזונתים וירידה בתפקות החלב, אני מציעה לשלב בשלב ראשון פעילות גופנית ופחות שינויים תזונתיים. מיותר לציין שאת יכולה להוריד מזונות לא מזינים כגון עוגות, חטיפים וממתקים, להוריד אחוז שומן במוצרי חלב ל3-5%, להרבות בשתיית מים להקפיד על אכילה של ירקות ללא הגבלה וכ-3-4 מנות פרי ליום בברכה,דנה

13/01/2011 | 16:57 | מאת: אלי

האם מלח לימון עלול לגרום לעליה בלחץ דם

13/01/2011 | 17:14 | מאת:

שלום אלי, מלח לימון מכיל כמויות גדולות של נתרן, ועל כן יכול לתרום עליה בלחץ דם. בברכה,דנה

13/01/2011 | 14:40 | מאת: יעל

שלום רב, אני חודשיים אחרי לידה ונותרו לי 2 קג לחזור למשקלי ההתחלתי (כבר חזרתי מייד אחרי הלידה ועליתי 2 קג מאכילת יתר ללא ריסון וספורט). בשבוע האחרון חזרתי לשמור מאוד וחזרתי לספורט (אירובי ועיצוב) לא רק שאיני רואה ירידה ראיתי עליה קטנה של 200 גר' (משקל דיגיטלי). לפני ההריון אם היתה עליה היה מאוד קל לשוב למצב התחלתי. חשוב לציין כי טרם קיבלתי ווסת ואינני מניקה. מה יכולה להיות הסיבה לעצירה או עליה קטנה במשקל? האם יש קשר להריון והלידה או לעובדה כי טרם קיבלתי מחזור?

13/01/2011 | 17:15 | מאת:

שלום יעל, אני חושבת שראשית את צריכה לתת זמן לגוף שלך להתסגל שלינויים ההורמונלים שעבר. המשקל יחזור בתוך זמן סביר, לעיתים לקוח חצי שנה. המשיכי לשמור על דיאטה מאוזנת ופעילות גופנית, הירידה תבוא, סבלנות. בברכה,דנה

12/01/2011 | 21:47 | מאת: יהב

שלום, אבא שלי עבר התקף לב לפני 4 שנים בערך ומאז מקפיד לא לאכול מאכלים עם הרבה מלח. אני מעוניינת להכין לארוחה משפחתית מתכנון של עוף שלם בתנור במלח גס. המלח נמצא על התבנית מסביב לעוף ולא נוגע בו אבל אני לא יודעת אם המלח מתאדה ונכנס לעוף ולכן אם הוא יוכל אולא יוכל לאכול אותו. האם תוכלו לעזור לי?

13/01/2011 | 12:28 | מאת:

שלום יהב, המלח אכן נספג באדים שבתוך התנור ויכול להספג באופן חלקי בעוף. חשוב לזכור כי העוף בעצמו מכיל הרבה מלח מטעמי הכשרה, לכן מומלץ, אם הוא באמת מקפיד ושומר, להמנע. בברכה,דנה

12/01/2011 | 11:48 | מאת: מיכל

שלום רב, הבן שלי, בן שלוש, עבר ניתוח שקדים, כפתורים ופוליפים. אשמח לרעיונות מה אפשר לתת לו חוץ ממעדנים שוקו וגלידה. תודה רבה

מיכל שלום באופן עקרוני כל מזון במרקם חלק או טחון /מרוסק היטב בטמפרטורה פושרת או קרה מתאים- יוגורטים, גבינות, דייסות פושרות, גרבר או פירות טחונים במרקם חלק, מרק בשרי טחון בבלנדר מוגש פושר, מרק ירקות קר, וכו'. בדקי עם הרופא המנתח מתי בנך יוכל לאכול כרגיל ללא הגבלות. בהצלחה! מיכל

12/01/2011 | 07:52 | מאת: willbe

אם נוטלים אנטיביוטיקה, מתי מומלץ לצרוך פרוביוטיקה (כיוגורט/ קפסולות)- באותו יום? אם כן, בהפרש של כמה שעות? או שבכלל אחרי שמסיימים ליטול את כל מרשם האנטיביוטיקה לגמרי? מבולבלת... תודה!

שלום, ההמלצה לרוב חצי שעה לפני נטילת האנטביוטיקה. אין לכך משמעות אמיתית, הואיל ולא ממש נחקר. לרוב מומלץ פעמיים ביום על נטילת פרוביוטיקה. בברכה,דנה

12/01/2011 | 09:09 | מאת: willbe

אם מדברים על קפסולות- אז 2 ביום? שוב תודה!

12/01/2011 | 07:24 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, בני אובחן השבוע כחולה קרוהן. צריך להתחיל לאכול את המודולן IBD למשך 8 שבועות. אודה לכם מאוד באם תוכלו לתת לי טיפים אשר יוכלו לעזור לבני לעבור את 8 השבועות הבאים בהצלחה. תודה רבה ובריאות לכולם

15/01/2011 | 22:25 | מאת:

שלום, הצעתי הטובה ביותר היא להתעייץ עם הורים לילדים עם קרוהן אשר עברו תקופה זו. http://www.ccfi.co.il/ בהצלחה דנה

12/01/2011 | 00:19 | מאת: קרינה

שלום!!! לפני כשנה יצאו לי פצעים קטנים בכל הפנים הלכתי לרופאת עור ישר נתנה לי רקואטן לקחתי כ7 חודשים הפסקתי כי הרגשתי שאני לא מסוגלת יותר.... ושוב חזרו לי ... לי נראה שזה לא פצעי בגרות אלה דווקא זה בא מהכבד .... עשיתי בדיקות דם ורופא משפחה אמר הכל בסדר הוא לא כזה התעמק בבדיקות עצמן... איפה אני יכולה לעשות בדיקה יותר מעמיקה ואיך מנקים כבד ??? אני מאוד מאוד אשמח אם תעזרו לי |( איפה אני יכולה לעשות תפעולה האם מגיע לי דרך כללית או כל מקום אחר אם אפשר יותר פרטים תודה מראש)

12/01/2011 | 08:04 | מאת:

שלום קרינה, אקנה לא קשורה לכבד, זוהי בעיה עורית. לצערי לא אוכל לעזור לך במסגרת פורום זה, כמו כן, אין דבר כזה "ניקוי כבד". בברכה,דנה

11/01/2011 | 18:09 | מאת: אילה

אני משתמשת בתלינים שונים בבישול:כורכום,גריל עוף, כמון,ברביקין,פילדלפיה ,זנגויל ועוד.לא נשם מה מכילים.האם יתכן ומכילים מונסודיום גלוטומט?כי בפרסומים של חנות עדן הם מפרסמים כי התבלינים ללא מונסודיום?תודה מראש

11/01/2011 | 22:22 | מאת:

שלום אילה, אמנם הצהרתם נחמדה, אך את יכולה לבקש הוכחות, לראות את האריזה המקורית בהם מגיעים וכמובן תווית מזון. בברכה,דנה

10/01/2011 | 22:36 | מאת: רועי

שלום, שמי רועי אני בן 19 אני בן אדם שמתאמן הרבה ומשתדל להיות בריא, הבעיה שאני ממש(ממש! לא אוהב פירות וירקות, עד כדי כך זה מגעיל אותי שאני כמעט מקיא שאני מריח תפוז.. או משהו בסגנון..) רציתי לשאול מאיפה אני יוכל לצרוך ויטמין C? הבנתי שבכבד יש, האם יש כמות רבה בכבד? והאם יש עוד מאכלים שהם אינם פירות וירקות שאפשר להשיג מהם את הויטמין? אשמח לשמוע עצות בכל נושא שהוא, תודה רבה רבה מראש! רועי.

12/01/2011 | 08:03 | מאת:

שלום רועי, לדאבוני רוב הויטמין C נמצא בצומח בעיקר פירות הדר וירקות שונים כגון פלפלים, לפת, עגבניות, בטטה ועוד. אם אינך מסוגל לאכול אף פרי או ירק כזה, כדאי לשקול תוסף ויטמין C, לא יותר מ- 100 מ"ג ליממה. בברכה,דנה

10/01/2011 | 16:50 | מאת: מתי

שלום, רציתי לשאול לפי מה קובעים אם חלבון הוא איכותי מעבר לעובדה שמכיל את כל ח. האמינו החיוניות. אני צימחוני אך לפי מה שאמרו לי וקראתי החלבון של הביצה ושמעתי שגם של בשר טובים יותר משל סויה שמכילה גם היא את כל הח. אמינו והיא עשירה בחלבון?

12/01/2011 | 07:58 | מאת:

שלום מתי, איכות חלבון יכולה להקבע גם לפי מבנה וגם לפי זמינות ביולוגית. הזמינות הביולוגית הגבוהה ביותר של חלבון הוא מי הגבינה WHEY, ולאחריו הביצה, מוצרי חלב ודגים ובסוף בשר. סויה מוגדרת כזמינות ביולוגית נמוכה מבשר. בברכה,דנה

10/01/2011 | 16:27 | מאת: רינת

הי, נתקלתי בדיאטה הזו בכלי התקשורת ורציתי לדעת מה דעתכם, האם היא מומלצת? http://www.bello.co.il/Site/Diete/a/dietes/Default.aspx?ContentID=859

12/01/2011 | 07:57 | מאת:

שלום רינת, איני יכולה להעיד על דיאטה כמוצלחת או לא אם לא נחקרה. כל אחד יכול להמציא דיאטה על פי רצונו, אך בלי בדיקה לאורך שנים, אין לכך כל משמעות. הדיאטה דומה מאוד לדיאטת אטקינס בשינויים קלים. אפשר לאמץ כדיאטה לתקופה קצרה אך לא כאורח חיים בריא. בברכה,דנה

10/01/2011 | 13:10 | מאת: אריאלה

שלום רב, בני בן ה12.5 עשה בדיקות דם כלליות, ההמוגלובין שלו יצא 12.6 הרופאה אמרה שהוא קצת אנמי... האם זה לא דורש בירור נוסף ? האם אין צורך לעשות כלום ? איך ניתן להשלים את ההמוגלובין בדרך הכי טובה? האם כדאי לקנות לו תוסף תזונה ? תודה.

אריאלה שלום, לכל מעבדה ערכי נורמה שונים, לכן אני לא יכולה להתייחס למספר מבלי לדעת מה הטווחים הנורמטיביים במעבדה בה נעשו הבדיקות. חשוב לבדוק גם מדדים כגון MCV, RDW, ופריטין. ואז, אם אכן יש חוסר בברזל יש מקום לטיפול בברזל על ידי תוסף. אם רמתו גבולית מומלץ להקפיד על אכילת בקר או הודו אדום לפחות 3 פעמים בשבוע- זה יעזור למנוע ירידה ברמת הברזל. אני ממליצה לך לחזור לרופאה לברור נוסף. בהצלחה! מיכל

11/01/2011 | 10:43 | מאת: אריאלה

להמוגלובין: 13.1 - 17.2 MCV יצא 79 (טווח הנורמה 72-88) RDW יצא 13.5 (טווח הנורמה 11.6-15) אבל אני חושבת שזה הטווח למבוגרים, האם זה אותו הטווח גם לילד בן 12 ? שוב תודה

10/01/2011 | 11:01 | מאת: מיה

שלום אני בת 29, בריאה. עשיתי במאי בדיקה יצא שהטגליצרידים 286 עשיתי שוב לפני מספר ימים ויצא 311. חוץ מזה כל הבדיקות ממש בסדר גמור. אני עושה ספורט 3-4 פעמים בשבוע ומשתדלת לא לאכול שטויות, (כמובן שלא נגמלת לחלוטין). האם יש סיבה לדאגה? ואם כן מה עלי לעשות?

10/01/2011 | 13:35 | מאת:

שלום מיה, בהנחה שהבדיקה נלקחה ב- 14 שעות צום, אז אכן הרמות גבוהות. לא הייתי דואגת, אך לא הייתי מתעלמת. חשוב לברר אם את נוטלת כדורים שעלולים להשפיע על הבדיקה, כגון גלולות, והאם יש הסטוריה משפחתית. בכל מקרה תצטרכי לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי אחרי המלצה של רופא המשפחה. בברכה,דנה

09/01/2011 | 19:55 | מאת: מירי

אני אמורה לעבור ניתוח לכריתת מעי גס, ועפ"י המלצת הרופא עלי ליטול אחד מהתוספים הנ"ל בכמות של 2 ליטר ליום במשך 20 יום כדי להעלות את רמת האלבומין. שאלתי א. כיצד היא הדרך הקלה והנוחה לעשות זאת? ב. האם עלי לשנות מהתזונה הרגילה? אם זה משנה - רציתי להתחיל דווקא עם האליטרק מודה לכם - מירי

שלום מירי, א. הדרך הקלה היא לחלק ל-4-5 ארוחות ביום של 400-500 מ"ל לכל ארוחה. ב. בכמות כזו לא תוכלי לאכול אוכל רגיל כי תהיי שבעה. לא ברור לי למה הוא בקש נפח כל כך גדול אלא אם כן התכוון שתאכלי רק את זה, ואולי כדאי שתבררי מולו. אם המטרה היא העשרה לא צריך כל כך הרבה ואפשר לשלב עם המזון. לשם כך היה כדאי להפגש בדחיפות עם דיאטנית המחלקה בה עובד הרופא הממליץ. השאלה למה גם דווקא המוצרים הנ"ל- הם יש לך בעית ספיגה, האם הגידול חוסם, גם זה היה כדאי לשאול. כי כדאי להעלות אלבומין יש מוצרים אחרים. ולכן הייתי ממליצה שוב לשוחח עם דיאטנית בית החולים בו את אמורה לעבור ניתוח. בברכה,דנה

08/01/2011 | 16:58 | מאת: סארי

שלום רב: אני בת 27 ואימא לשני ילדים ,אני שוקלת 44 ק"ג אני נורא רוצה להשמין,נסיתי כמה תוספי תזונה ואבקות למיניהן אך כלום לא עזר. אני אוכלת טוב אך בכמויות קטנות ואם אני משמינה 1 או 2 ק"ג בשבוע,תוך יום אחד אני מאבדת אני לא יודעת למה אני לא מצליחה לעלות במשקל?????נמאס לי כבר אני מרגישה כמו ילדה קטנה,אני אף פעם לא התיעצתי עם מומחי תזונה כי אני בריאה לחלוטין ולא חסר לי חוץ מלהעלות במשקל תעזרו לי בבקששששההה!!!!!!

שלום סארי, בדומה להמלצותי לאנשים המנסים לרדת במשקל, ייעוץ שכזה מחייב מפגש אישי עם דיאטנית קלינית. פני לדיאטנית בקופה הקרובה למקום מגוריך. בברכה,דנה

08/01/2011 | 15:07 | מאת: מאיר

שלום, אבי בן 84, ניזון דרך צינורית פג מזה חודש. גובה 160 משקל 39 כמה אוסמולייט מומלץ על מנת לעלות במשקל ? (משקל תקין אצלו היה 45) תודה, מאיר

שלום מאיר, כמה הוא מקבל עכשיו, ולפני כמה זמן התחיל? האם מאז ההתחלה חלה עליה? כמה זמן לפני שהחלו הזנה בפג הוא לא אכל? האם יש בדיקות עדכניות? בברכה,דנה

08/01/2011 | 19:08 | מאת: מאיר

דנה שלום, תודה על התגובה המהירה. מאז הניתוח לפני חודש עלינו בהדרגה והיום מקבל 6 קופסאות ליום. היה רק שבוע אחד לפני הכנסת הפג שלא אכל טוב. לא ניהלנו מעקב אחר המשקל, כך שלא ברור אם הירידה היתה לפני או אחרי. יש בדיקות דם מלפני חודש (תקינות) תודה, מאיר

אמי רגישה לחלב פרות עברה לחלב עזים. לאחרונה אמי סובלת מכאבי בטן חזקים ללא סיבה רפואית. אני שואלת האם יתכן והמקור הוא חלב עזים?

שלום סוניה, בהחלט יכולה להיות רגישות גם לחלב עיזים. נסו מספר ימים ללא החלב ומוצריו וראי אם חל שיפור. אם לא, פני לגסטרואנטרולוג לייעוץ וברור. בברכה,דנה

08/01/2011 | 11:54 | מאת: נועה

שלום יש לי תינוק בן 4 חודשים אני אמורה להתחיל לתת לו טעימות אבל הדבר מאוד מלחיץ אותי אני לא יודעת במה להתחיל : ירקות ? עוף ? דייסות ? פירות? וכמה לתת לו ואיך עם כפית או בלי כפית ? ואיך לבשל לו את האוכל? באמת אני לא יודעת איך להתחיל עם זה , אני מודה לכם מאוד אם תעשו לי קצת סדר בבלגן המון תודה

10/01/2011 | 20:46 | מאת:

נועה שלום, אני מבינה את הרגשתך. אני ממליצה להתחיל עם דייסות שניתן להוסיף לתחליף החלב שהוא כבר מקבל. את הטעימות לתת עם כפית רכה מותאמת לתינוקות. בהתחלה מנות של חצי כפית עד 2 כפיות, וכל יום אפשר לתת יותר. לאחר מכן לבשל עוף וכמה ירקות שורש. אין צורך לתבל- חשוב שיכיר טעמים טבעיים. לטחון רק את העוף עם הנוזלים ולהציע טעימה. אל תתרגשי אם הוא לא יאהב בהתחלה. הוא לומד להכיר טעמים ומרקמים חדשים.לוקח זמן עד שמתרגלים למרקם ולטעם החדש. המשיכי להציע. יום יומיים ולהוסיף לזה בטטה למשל. יום יומיים ולהוסיף לעוף ולבבטה גזר וכך הלאה - כל מספר ימים להוסיף ירק שורש נוסף. פירות טחונים או גרבר הייתי נונת בסוף כיוון שהם מתוקים. אם תציעי פירות לפני מרק עוף הוא עלול לקבל את המרק פחות טוב. תהני מההתפתחות ומההתקדמות ושיהיה בהצלחה! מיכל

האחד: מבשלים לקטנטנים- חוברת מעולה של מטרנה, עלתה בזמנו 10 ש' בסופרפארם. השני: טעימות ראשונות- יותר יקר (80 ש') ומכיל מתכונים רבים.

08/01/2011 | 11:32 | מאת: פנסיונר

אני כהרגלי משרה את החומוס והשועים,ולאחר מכן מרתיח אותם בניפרד,ומסנן.(שופך את המים)ורק אז מבשל אותם. האם אני מאבד חלק מהויטמינים

08/01/2011 | 17:36 | מאת:

שלום, חלק מהויטמינים מסיסי המים (ויטמיני B בעיקר) ואלו הרגישים לחום אובדים. בברכה,דנה

08/01/2011 | 11:29 | מאת: אורלי

שלום רב האם ביצים המועשרות באומגה 3 עדיפות על ביצים רגילות? האם כמות האומגה 3 בהם עושה משהו לגוף תודה רבה

08/01/2011 | 17:37 | מאת:

שלום אורלי, בהנחה שיש בהן אומגה 3 בכמות נאותה,אז כן. איני יכולה לומר מהי הכמות הואיל ולא מפורסם ולכן קשה לי להתייחס להשפעה, אם יש, על הגוף. בברכה,דנה

07/01/2011 | 18:16 | מאת: nis25

כמה קלוריות יש בכוס בורגול לא מבושל?

08/01/2011 | 17:39 | מאת:

שלום, בכוס בורגול לא מבושל יש כ- 400 קק"ל. בברכה,דנה

06/01/2011 | 21:55 | מאת: מירב

שלום, אני מרבה לאכול פירות יבשים מידי יום בתוך יוגורט, היום לאחר שאכלתי גיליתי שיש עובש באחד מהפירות שהיו בשקית, האם יכול לקרות לי משהו? אני די בחרדה!!!!! כיצד ניתן לזהות עובש בפירות יבשים? אני ממש מפחדת להמשיך ולאכול פירות יבשים

07/01/2011 | 12:01 | מאת:

06/01/2011 | 15:54 | מאת: יהודית

האם פירות הדר שנאכלים כשעה לאחר קילופם מאבדים מערכיהם התזונתיים? אם בפרק הזמן הזה הפרי נשמר במקרר, הדבר מאט את קצב "בריחת" הויטמינים? כמה קלוריות בערך יש בתפוז אחד בינוני? ובמנדרינה?

07/01/2011 | 12:05 | מאת:

שלום יהודית, כל פרי מאבד מערכו התזונתי עם הזמן. בתוך שעה האיבודים מינוריים וכל עוד לא נחתך רוב הערכים נשמרים. הקירור מונע חלק מהאיבודים. בתפוז יש כ- 50 קק"ל ובמנדרינה קטנה יש כ-25-30 קק"ל. בברכה,דנה

05/01/2011 | 22:01 | מאת: מור

רציתי לדעת האם זה תורם לשתות באמת בדייסה או להשאיר במרק את מי ההשריה של דגנים וקטניות כגון קינואה בורגול עדשים וכו' והאם בקשר לקטניות שעועית וחומוס זה יגביר את הגזים בעיכול או שאין קשר.

07/01/2011 | 12:07 | מאת:

שלום מור, לא ירדתי לסוף דעתך בנוגע למי ההשריה, מה רצית לשאול לגביהם, האם מועילים, האם חשובים??? השריה יכולה לעזור להורדת האפקט תורם הגזים של קטניות, בדגנים לא. בברכה,דנה

08/01/2011 | 15:00 | מאת: mor

האם כדאי לשתות את המים האלו או להחליף ולהשתמש בחדשים בתוך מרק דייסה וכו