בעיות בכיפוף וישור אגודל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/03/2003 | 19:39 | מאת: רותי

לאחרונה אני סובלת מתנועה לא חלקה של האגודל. מדובר במעצור ו"קליק" בפרק המרוחק מבסיס האגודל בזמן כיפוף או ישור האגודל. התנועה מלווה בכאב. עם החמרה לאחר השינה והתמתנות מסוימת במשך היום. אבקש לדעת מה פשר התופעה וכיצד ניתן לטפל בה. בתודה מראש, רותי

המחלה נקראית אצבע "הדק" במקרה שלך אגודל "הדק" (TRIGGER THUMB ) . הסיבה לכךהיאדלקת במעטפתהגיד היוצרתהיצרותהלוחצתעלהגיד ובגיד עצמו נוצרת מעין קשרית . כאשר הקשרית עוברת מתחת להיצרות נוצרת הקפיצה . הפתרון .קיבוע של מפרק האגודל למשך כ 3 שבועות לא עוזר אז זריקה מקומית של סטרואידים . לא עוזר אז ניתוח.

16/10/2003 | 15:06 | מאת: naomi

שלום לד"ר אסא יש לי אותה בעייה של הכותבת. אני מבקשת כתובת לקניית קיבוע לאגודל, או איך אני יכולה לקבע את האגודל בעצמי תודה נעמי

מנהל פורום אורתופדיה