כאב גב וספינינג

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/03/2003 | 13:16 | מאת: אלי

עברתי לפני 4 שנים ניתוח דיסקטומיה ועדיין יש לי נימול מידי פעם ברגל (הצד שנותח). שאלתי היא האם רכיבה על אופני הרים, ובמיוחד ספינינג עשויים לשפר (או להחמיר) כאבי גב.

30/03/2003 | 20:24 | מאת: asi

ספינינג מחזק את שרירי הגוף התחתון זה עלול לקצר ולעבות את מסת האגן ,הישבן והגב התחתון וליצור עומס על החוליות צריך במקביל לעשות פעילויות שמורידות עומס ולחץ מהגב כמו: פלדנקרייז, שחיה נכונה וכו'

העיסוק בפעילות אארובית כגון ספינינג משפר את היכולת לסבול כאב בשלהפרשת אנדורפינים בעת הפעילות. תנוחת הגוף בזמן רכיבה על אופניים או ספינינג מורידה עומס מעמוד השדרה והיא נוחה מבחינה זאת.

מנהל פורום אורתופדיה