ברכיים/השתלת סחוס. החלפת מפרק ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/04/2003 | 12:22 | מאת: אורית

שלום רב, לפני כארבע שנים עברתי השתלת סחוס בברך שמאל (בי"ח אסף הרופא בשיטה של לקיחת סחוס מברך ימין הצמחתו במעבדה והשתלתו לברך שמאל). עד היום הברך אינה בתיפקוד מלא. כמו כן חלה נסיגה ובמהלך השנים הללו. נעשתה לי ארתרוסקופיה נוספת והמסקנה שאין מן הנמנע שאאלץ לעבור החלפת מפרק ברך. גילי 45 שנים. נאמר לי כי עדיין אני צעירה כדי לעבור ניתוח כגון זה. לפני כשנה ברך ימין החלה אף היא לכאוב ולא מן הנמנע שאני כנראה עוברת תהליך דומה למה שקרה לי בברך שמאל. כל תוספי המזון שהוצאו לי, בלעתי, אך ללא הואיל (אולי לבתי הטבע). האם לדעתך יש פתרון לרגל שמאל ומה כדאי לעשות עם ימין? האם להתחיל לעבור אותו תהליך? אודה לך על תשובתך אורית

ל אידוע לי עלפתרון אחר לרגל שמאל .אשר לימין תיקון רגלשמאל יואיל גם לימנית בכך שהוא יביא להורדת העומס ממנה . בכל מקרה אם מתחיל תהליך אוסטאוארטריטי בברך ימין כדאי להתחיל לקחת חומרים המגינים על הסחוס כמו ארט-50 ותוספי המזון המפורסמים.

מנהל פורום אורתופדיה