ניתוח ארטרוסקופיה
דיון מתוך פורום אורתופדיה
שלום דר' אסא, אני בן 42 וסובל מזה כשנה וחצי מכאבים בברך ימין הנובעים בעיקר מביצוע מאמץ ו/או הפעלת עומס על הברך כגון:עלייה במדרגות,קפיצה על רגל ימין... מאז 12/02 אני מטופל באופן פרטי ע"י פרופסור בעל שם בתחום. טופלתי בכל דרך אפשרית (תוספי מזון COSAMIN DS ו- MSM,מדרסים,פיזיוטרפיה...), בצעתי כל בדיקה אפשרית החל ממיפוי עצמות, C.T,E.M.G וכלה ב- M.R.I אך לצערי ללא שיפור כולשהו. עיקר הממצאים בבדיקות הצביעו על קרע במניסקוס,וב- M.R.I אובחנו אותות חריגים מגיד הפיקה באיזור מעבר פיקה גיד פיקה. בבדיקות שערך הפרופסור,התרשמותו כי מדובר בתסמונת ה- JUMPER'S KNEE. למרות שהפרופסור אינו ממש "מתלהב",הוחלט לבצע לי ארטרוסקופיה. הניתוח צפוי להתקיים ב-12/2/04. אני חייב לציין כי אם ההחלטה הייתה בידי הפרופ' לא היה מתקיים הניתוח,אך מיכוון שעד להופעת הכאבים עסקתי כמעט כל חיי בספורט (טניס שולחן ועוד) ולאחר שלא חל שיפור במצבי תקופה כה ארוכה ומאז איני יכול לחזור לשחק,הפעלתי לחץ מסויים לעבור את הניתוח ולנסות לשפר את מצבי. את הניתוח יבצע המנתח שעובד עם הפרופסור שגם הוא מוגדר כמומחה בתחום (אגב,גם הוא לא ממש מתלהב מהניתוח) והוא המליץ לי לקרוא על תסמונת ה- JUMPER'S KNEE. לאחר כל ההקדמה הארוכה הזו יש לי מספר שאלות: 1. האם תוכל לתת לי מעט מידע על תסמונת זו ו/או להפנות אותי לקרוא עליה? 2. האם לדעתך רמת הסיכון גבוהה מרמת הסיכוי לשיפור משמעותי? 3. מדוע קיימת הסתייגות מצד הרופאים במקרה שלי? אני חייב להודות שאני די לחוץ בעיקר מהחשש לכשלון שכן אני תולה תקוות רבות בניתוח. אשמח אם תחווה דעתך. תודה רבה.
האם תוכל לשלוח לי את שם הפרופסור והיכן הוא מקבל?
מירה שלום, מדובר בפרופ' הלפרין מנהל מחלקת אורטופדיה באסף הרופא. הקליניקה הפרטית שלו נמצאת במדיקל סנטר בראשל"צ,אך כל התורים אליו נקבעים עפ"י רמת דחיפותם באמצעות אשתו.קחי בחשבון כי תור ממוצע ינתן לך לכ- 4-3 חודשים קדימה אלה אם מדובר במקרה מאד דחוף ובעייתי. הטלפון שלהם בבית הינו: 9443492 - 03. איני יודע מה בעייתך אך אשמח למסור לך פרטים ומידע שלדעתי יהיו חיוניים לך אך קשה להתכתב בפורום. אם תרצי לשמוע או לכתוב לי,הפני אליי מכתב לאימייל שלי שהוא: [email protected] רפואה שלמה.
ברך של קפצנים זה שם "סיפרותי" למצב שנקרא טנדיניטיס או לחלופין טנדינוזיס של הגיד המחבר את פיקת הברך אל גבשושית השוקה. זו מחלה אופיינית לאטלטים והסברה היא שהיא נגרמת על ידי "שימוש יתר". בבדיקות היסטולוגיות מוצאים תהליך נווני של הגיד סמוך לעצם הפיקה. נוון זה מתבטא בנמק של סיבי הגיד, התרככות והתנזלות שלהם. ניתןלאבחן מצב זה באמצעות בדיקת על שמע ומ.ר.י. לא ניתן לראות או להבחין בתהליך זה באמצעות ארתרוסקופיה. גישה רצינולית תגיד שאם יש אבחנה של JUMPER'S KNEE אין מקום לבצע ארתרוסקופיה ולכן למרות שהסיכון הוא זעיר הוא בכל זאת אין סופי בגדלו לעומת הסיכוי (האפסי ) . יתכן כמובן שגם האבחנה הזאת נמצאית בסימן שאלה ואולי זה מסביר את התלבטותם של האורתופדים המטפלים בך. קישורים נוספים ראה בהודעה הצמודה
http://www.med.umich.edu/1libr/sma/sma_jumpersk_sma.htm http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=8756939&dopt=Abstract http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&dopt=Abstract&list_uids=85044472 http://www.findarticles.com/cf_dls/m0918/5_30/92519868/p1/article.jhtml
לאחר התייעצות עם שני מנתחים קיבלתי תשובות שונות בקשר לאחוזי ההצלחה של ניתוח מסוג זה לביתי בת ה-18. האחד, אמר שאחוזי ההצלחה בניתוח הם 95% והשני היה זהיר יותר ונתן 85% במקרה הטוב. שאלתי היא מהם אחוזי ההצלחה לדעתך? והאם העובדה שהמנתח אשר ניחן בעודף ביטחון עצמי מהווה נקודה חיובית או שלילית בבחירתי בין שני המנתחים? מאחר והפציעה אירעה לפני כ-5 שנים האם דחיית הניתוח יכולה להחריף את מצב חוסר היציבות ושחיקת הסחוס בברך או המצב הוא סטבילי במידה ולא התרחשה פציעה נוספת בברך?