שברי מאמץ

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/01/2001 | 23:02 | מאת: א.ל.

כיצד נוצרים שברי מאמץ? האם יש לתופעה זו קשר ישיר לתזונה במהלך שנות חייו של המתבגר עד להיותו חייל? האם זהו מצב הפיך? מהו הטיפול בשברי מאמץ מעבר למנוחה שהיא לא רלוונטית בעת שרות צבאי? תודה א.ל.

30/01/2001 | 23:03 | מאת: א.ל.

א.ל. כתב/ה: > > כיצד נוצרים שברי מאמץ? > האם יש לתופעה זו קשר ישיר לתזונה במהלך שנות חייו של המתבגר עד > להיותו חייל? > האם זהו מצב הפיך? > מהו הטיפול בשברי מאמץ מעבר למנוחה שהיא לא רלוונטית בעת שרות > צבאי? > תודה א.ל.

א.ל שלום רב שברי מאמץ נוצרים בעקבות מה שאפשר אולי לקרוא העמסה חוזרת. כל אימת שאנו דורכים על רגלנו אנו מפעילים עומס על עצמותיה . עומס זה יש לו מידה ( משקל הגוף כפול פרהמטרים כמו זרוע כוח וכיו"ב) ותדירות. לעצם יש גבולמסויים של יכולת לעמוד בעומס כפול תדירות הזה ומעליו מתחיל תהליך איטי של קריסה . מכיון שמדובר ברקמה חייה הרי במקביל מתרחש תהליך של ריפוי ובניית עצם חדשה . התוצאה המיידית היא כאב . במידה שהעומס החוזר על עצמו יהיה הרסני יותר מתהליך הבניה יתרחש שבר של ממש. ממילא חשוב להבין שיש קשר בין החוזק של העצם ויכולתה לעמוד בעומס החוזר . כאן יש מקום לדון בחשיבות התזונה אבל צריך להבין ששברי מאמץ קוראים בעיקר ועפ"ר אצל אנשי בריאים שניזונו היטב כמו חיילים או ספורטאים. הטיפול הוא מנוחה ותתפלא זה רלוונטי מאד בעת השרות שכן מנוחה אין משמעותה הסתלבטות אלא המנעות מריצות ממושכות או מסעות ואין כמו "עבודות רס"ר " לצורךזה. בברכה א.ל

מנהל פורום אורתופדיה