dislocating shoulder

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/04/2001 | 10:56 | מאת: moshe

שלום אני סובל זה 6 שנים מפריקות כתף חוזרות בכתף שמאל הנושא נבדק כמה פעמים הרבה צילומים וגם בדיקות אולטראסאונד ספורות הכתף יוצאת עקב תנועה לא נכונה או במהלך פעילות גופנית. את הכתף אני מחזיר בעצמי מתוך הרגל או שחוזרת בעצמה תוך מספר שניות לאחר היוועצות עם רופא נאמר לי שביכולתי לבצע ניתוח (קיצור רצועות) - לא הומלץ בדחיפות או משהו כזה. ועכשיו לשאלה: האם אפשרי להמשיך במצב הנ"ל מבלי לבצע ניתוח כי אני עוסק בספורט ופורק את הכתף תכופות עד שכבר הכאב לא כל כך גדול כמו בהתחלה. או שעלי לבצע ניתוח בהקדם נאפשרי למרות שנאמר שלא אחזור ב 100% לתפקוד מלא !!!!

06/04/2001 | 19:40 | מאת: אלעד

ניסיון - לדעתי הכל תלוי בתחושה שלך ואם הפריקות (או התתי פריקות כמו שאתה מתאר) מפריעות לך בתפקוד יום-יומי. אני למשל עברתי ניתוח כזה (bankart) בכתף שמאל , בכתף זאת היו לי פריקות מלאות שכיחות שלוו בהרבה כאבים וביקורים בבתי חולים, התצלומים הראו שהיה לי קרע מאסיבי ברצועה ונזק לעצם, לכן במקרה זה לא היה מנוס מלנתח, התוצאה של הניתוח לא היתה אידאלית וכמה חודשים אחרי הניתוח (שטומן בחובו תהליך שיקום של בערך חצי שנה ואף יותר) הכתף חזרה לסורה אך הפעם תתי פריקות (בערך כמו שאתה מתאר) . כאילו זה לא מספיק כמה חודשים אחר כך התחילו גם תתי פריקות בכתף ימין, הבעיה המיוחדת בפריקות ביד הזאת היא שקשה לי לנהוג, שכל פעם הכתף קופצת כשאני מסובב את ההגה - מכאן שיש פגיעה ממשית בתפקוד היומיומי שלי (קשה לי גם להרים דברים ועוד מגוון של תנועות). אם גם לך יש בעיות בתפקוד יומיומי אז אני מציע לך להצטרף אלי ולעשות ניתוח (אני הולך לעשות ניתוח שני בכתף הימנית בזמן הקרוב). בקשר לזה שהכתף שלך לא תחזור ל -100% , אין מה לעשות בניתוח עצמו מכניסים גוף זר (ברגים או סיכות) וקושרים את המפרק כך שלא "ישחק" לך יותר, וכך הם מגבילים את טוח התנועה שלך כדי שלא תפרוק את הכתף. למעשה אפשר להגיד שמשיגים יציבות של מפרק על חשבון טוח תנועה מלא, אבל גם כך אין מה לחשוש אתה לא תוכל להזיז את היד המנותחת עד הסוף לצד שהיא מכופפת, אלא אם כן חס וחלילה מפקששים לך את הניתוח (מקרה שכבר קרה) ועקב כך יהיו לך מוגבלויות נוספות. בכל מקרה חג שמח והרבה בריאות!!!!!!

משה שלום רב פריקה חוזרת של מפרק הינה דרך טובה להרוס אותו ( את המפרק) שכן הדבר גורם לשחיקה מוגברת של הסחוס המפרקי . המסקנה המתבקשת היא יצוב של המפרק והדבר ניתן להעשות בסיכויי הצלחה גבוהים בניתוח. יש שתי שיטות ניתוח , האחת "פתוחה" שבה מבצעים פתיחה של מהפרק ומתקנים את הטעון תיקון ולעיתים - לא בהכרח תמיד- מקצרים רצועות. השניה היא שיטה ארתרוסקופית שהיא כרוכה בפתיחה זעירה יתרונה בהיותה בעלת פולשנות נמוכה חסרונה שלא כל תיקון ניתן להעשות באמצעותה ולכן ההחלטה הסופית על צורת הניתוח תלויה בממצאי הבדיקה שנעשית קודם לניתוח. בברכה דר' א. לב-אל

מנהל פורום אורתופדיה