Foot Drop

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/10/2009 | 12:14 | מאת: שאול

שלום רב עקב אירוע קשה של בלט בחוליות 4 5, שכלל אישפוז וטיפול בסטראואידים, נותרתי עם FD, האם זה קריטי להתחיל מיד בפיזיוטרפיה או כדאי להמתין לממצאי ה MRI. האם קיימת סטטיסטיקה כמה מקרי FD ניתנים לטיפול/ שיקום מאחר וחלפו כשבועיים מאז האירוע וכפי שהוסבר לי אם מפספסים את ה24 שעות הראשונות לדקומפרסיה זה בד"כ אבוד.

לקריאה נוספת והעמקה

פיסיותפריה לא תשנה את מהלך המחלה ואין דחיפות גדולה להתחיל בה .חשוב שיהיה לך סד תומך לקרסול (AFO ) כדי שכף רגלך לא תפגע בקרקע בעת הליכה מה שיכול לגרום לנפילות . לגבי הפרוגנוזה זה תלוי בחומרת הפגיעה הראשונית .

17/10/2009 | 18:40 | מאת: שאול

דר' אסא תודה בנוגע לסד, למעשה אבדתי את יכולת הרמת קצה הרגל אך אין לי נפילה של כף הרגל אופיינית וההליכה שלי היא אמנם צולעת אך בטוחה ויציבה ללא מעידות. האם יש לסד עוד הצדקה? מאחר ואני מתכוון להלחם בכל דרך אפשרית ולנסות הכל, האם יש לשמוש בסד חסרון כלשהו?

מנהל פורום אורתופדיה